Loro resimen rudal anti-pesawat anyar njupuk tugas tempur ing wilayah Moskow

46
Dinas Pers Distrik Militer Barat (ZVO) nglaporake yen tanggal 8 Juni, rong resimen rudal anti-pesawat anyar saka formasi senjata gabungan distrik njupuk tugas tempur ing wilayah Moskow.

Kacathet yen keputusan kasebut dipengaruhi dening "asil dhuwur sajrone latihan taktik kanthi tembak langsung ing lapangan latihan Kapustin Yar (wilayah Astrakhan)", sing dituduhake dening resimen senapan bermotor Tamanskaya lan Kantemirovskaya. tank divisi.

"Unit divisi anti-pesawat saka senapan motor lan resimen tank, uga resimen rudal anti-pesawat saka divisi Kantemirovskaya lan Tamanskaya saka Distrik Militer Kulon, sing dibentuk ing 2013 lan pisanan melu latihan kasebut. , mbuktekake kemampuan tempur," ujare layanan pers.

Petungan saka loro resimen kasebut nuduhake efektifitas satus persen tembak saka sistem rudal anti-pesawat Tor-M1, ngenani kabeh target kanthi jumlah rudal minimal.
  • http://function.mil.ru/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

46 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 24
    10 2014 Juni
    Kabar apik! Nanging Moscow ora kabeh Rusia! nglirik Kita uga kudu nutupi wilayah liyane ...
    1. +4
      10 2014 Juni
      Moscow ora dibangun ing dina!

      Kabeh bakal ana, kabeh ana wektune. Anggere sampeyan ora nyeret metu!

      Jaringan pertahanan udara ing sekitar Moskow lan kutha-kutha gedhe lan pusat industri minangka basis kanggo keamanan populasi lan ekonomi Negara.
      1. 0
        10 2014 Juni
        Kutipan saka Gxash
        Jaringan pertahanan udara ing sekitar Moskow lan kutha-kutha gedhe lan pusat industri minangka basis kanggo keamanan populasi lan ekonomi Negara.

        Nganti saiki, dheweke kalebu utamane ing Moskow.
        1. UFO
          +1
          10 2014 Juni
          Kutipan: Alexander Romanov
          Nganti saiki, dheweke kalebu utamane ing Moskow.

          Sing mesthi wae - sampeyan mung krungu Moskow ditutupi, "surat penting" kudu dilindhungi. Lan wilayah liyane sing penting strategis - Nyuwun
      2. +3
        10 2014 Juni
        Jaringan kuwi wis dibangun kanggo dangu. Resimen anti-pesawat iki ngrampungake tugas taktis, nanging pasukan pertahanan udara mung ngrampungake tugas strategis.
        Lan kita biyen njupuk ing Sary-Shagan.
        1. 0
          10 2014 Juni
          Kutipan saka Sanglier
          Jaringan kuwi wis dibangun kanggo dangu. Resimen anti-pesawat iki ngrampungake tugas taktis, nanging pasukan pertahanan udara mung ngrampungake tugas strategis.

          Mekaten. Iki minangka pertahanan udara militer, umume, pertahanan udara ing medan perang. Lan uga ana pasukan pertahanan udara negara (uga, kaya sadurunge) - iki wis serius, iki sistem pertahanan udara S-200, S-300 lan S-400.
    2. +5
      10 2014 Juni
      Kabar apik, perlu kanggo nguripake maneh pertahanan udara Moskow kaya sing ana ing sangisore Soviet!
      1. +3
        10 2014 Juni
        Sauntara aku ngerti, kita ngomong babagan pertahanan udara saka divisi lan dudu pertahanan udara Moskow, mula saiki formasi militèr iki ditutupi saka udara, sing nyenengake, pertahanan udara ing perang modern iku penting banget.
      2. Komentar wis dibusak.
      3. +2
        10 2014 Juni
        Kutipan: Cormorants
        Kabar apik, perlu kanggo nguripake maneh pertahanan udara Moskow kaya sing ana ing sangisore Soviet!

        Kabar apik. Nanging
        loro resimen rudal anti-pesawat anyar njupuk tugas tempur ing wilayah Moskow asosiasi senjata gabungan saka kabupaten

        Carane ngerti iki?
        Sak ngertiku, iki pertahanan darat.
        Disambungake menyang sistem umum?
      4. +2
        10 2014 Juni
        Saperangan Thors-M1 bakal mbantu Slavyansk! Eh ... Paling awon, OSA-AKM uga cocog karo Strelkov.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. +4
      10 2014 Juni
      Ana wektu kanggo kabeh, nanging sing diijini tanpa miss iku POSITIF!
    5. UPStoyan
      0
      10 2014 Juni
      Contone, Slavyansk, Kramatorsk, Krasny Liman lan Lugansk.
    6. 0
      10 2014 Juni
      Apik, apik...
      Iku mung doktrin pertahanan rudal kita - yen ora diganti wiwit nggawe sistem pertahanan rudal (pertahanan udara) - sing kalebu dalan lingkar - "beton" + ing / bagean ing Wilayah Moskow - Aku wis menyang salah siji saka wong-wong mau (cedhak "L" - sing ing Course, kang bakal ngerti apa aku ngomong bab, nanging aku ora ngerti yen dheweke utuh saiki?)
      banjur doktrin iki mbutuhake modernisasi paling jero, amarga kalebu serangan balik nuklir ing rudal mungsuh nalika nyedhaki ibukutha, lan ora ngidini nyingkiri kontaminasi radioaktif.
    7. +7
      10 2014 Juni
      Aku mbayangno yen loro resimen iki dipasang ing Donetsk lan Luhansk, apa kerugian Angkatan Udara Ukrainia?

      3. Peralatan penerbangan:
      Brigade penerbangan taktis kaping 299 ing pertempuran kanggo Donetsk tanggal 26 Mei kalah:
      - 1 Mi-8MT/Mi-17
      - 1 Mi-24VP.
      Mi-8/17 dirusak ing landasan pacu saka RPG, Mi-24VP ditembak mudhun saka MANPADS (kru mati).

      Brigade Penerbangan Angkatan Darat 16
      - 3 Mi-8MT/Mi-17
      - 3 Mi-24s (kabeh 02 Mei)

      Brigade Penerbangan Angkatan Darat 51 saka Garda Nasional
      - 1 Mi-8MT (29 Mei)
      bisa mati liyane 1 Mi-8MT (29 Mei, dijupuk mudhun sak takeoff utawa malfunction technical http://gleb-gusakov.livejournal.com/264297.html) kru mati.
      - 7x Mi-24;
      - 6x Mi-8MT / Mi-17;
      - 3x Su-25 (bisa uga ditembak mudhun 2x Su-25 liyane);
      - 1x An-30B (saka 7 kru, 5 tiwas)
      - 2x UAV;

      Kapitunan awak pesawat
      28 pilot lan teknisi penerbangan tiwas + sawetara tatu parah.
      Kang menehi kritik dening posisi wong mati, 16. Brigade nandhang serius - tiwas komandan skuadron lan loro komandan pesawat.
      Pati teknisi penerbangan nuduhake yen kru "peacetime" saka 3 wong digunakake. Ing Afganistan lan Chechnya (aku weruh sing terakhir kanthi pribadi), teknisi penerbangan ora tau digawa munggah.

      Miturut media Ukraina ing Brody, gendéra kanthi pita duka digantung ing garnisun brigade udara kaping 16.
      Aku ngerti yen wong mati duwe anak lan kulawarga, nanging aku ora duwe rasa welas asih lan ora simpati. Mangkono uga karo saben wong sing lunga perang nglawan bangsane dhewe, sing seneng karo dhuwit Kolomoisky, sing mbayar kru 5000 euro saben wong. kanggo saben sortie. Ketoke, kepinginan kanggo entuk dhuwit nerangake anané teknisi penerbangan ing awak.

      Utamane menarik yaiku kahanan matine 2x Mi-17 ing wayah sore tanggal 02 Mei. Helikopter kasebut ditembak nalika nyoba nyerang pasukan serbu sing kalebu tentara bayaran saka Hello Trust PMC lan perwira CIA. 13 amer lan 6 pilot Ukrainia tiwas lan liyane 7-10 amer tatu parah. Amarga komposisi kebangkrutan, Ukrainia lan Amerika nyoba ndhelikake informasi babagan matine 2 helikopter, nanging ana bocor saka sisih Amerika lan informasi kasebut mlebu ing pers manca.

      Umume helikopter lan pesawat ditembak dening geni MANPADS lan ZU-23-2, sawetara dirusak dening RPG lan ATGM.
      1. +2
        10 2014 Juni
        Quote: Gusti saka Sith
        Aku mbayangno yen loro resimen iki dipasang ing Donetsk lan Luhansk, apa kerugian Angkatan Udara Ukrainia?

        Lan ora ana Angkatan Udara Ukraina.
      2. +1
        10 2014 Juni
        Ora bakal ana kerugian kaya saiki - kabar pisanan babagan helikopter sing ambruk kanthi pertahanan udara jinis iki lan kabeh penerbangan bakal langsung mandheg.
    8. lapo32
      +1
      10 2014 Juni
      Prajanjian ABM nemtokake pangayoman mung 5 wilayah, ora kabeh negara Nyuwun
      1. 0
        10 2014 Juni
        Maksudmu perjanjian 1972? Ing papan sing padha, Amerika mundur saka perjanjian kasebut, ing ngisor iki kutipan saka Wikipedia:
        Tanggal 13 Desember 2001, Présidhèn AS George W. Bush ngandhani Présidhèn Rusia babagan penarikan sepihak AS saka Prajanjèn, sawisé kuwi, miturut pranatan Prajanjian, tetep dikuwasani nganti 6 sasi, nganti 12 Juni. 2002.

        Katon yen perjanjian kasebut wis ora ana maneh.
      2. 0
        10 2014 Juni
        Kutipan saka lapo32
        Prajanjian ABM nemtokake pangayoman mung 5 wilayah, ora kabeh negara Nyuwun

        Lan apa hubungane karo perjanjian ABM? Kajaba iku, ora ana omongan babagan 5 kabupaten!

        Prajanjian babagan watesan sistem pertahanan anti-rudal (ABM) ditandatangani tanggal 26.05.1972 Mei XNUMX dening AS lan USSR. Durasi kontrak ora diwatesi.
        Prajanjian kasebut netepake kewajiban para pihak kanggo nolak nggawe, nguji lan nyebarake sistem utawa komponen pertahanan rudal segara, udara, ruang angkasa utawa seluler kanggo nglawan misil balistik strategis, lan uga ora nggawe sistem pertahanan rudal ing wilayah kasebut. negara.
        Saben sisih janji ora duwe luwih saka rong sistem pertahanan rudal (ing ibukutha lan ing wilayah konsentrasi peluncur rudal balistik antarbenua), ing ngendi ora luwih saka 150 peluncur anti-rudal tetep bisa dipasang ing radius 100 kilometer. Mengko, ing Juli 1974, miturut protokol tambahan kanggo Prajanjian iki, diijini mung siji sistem kuwi: salah siji watara ibukutha, utawa ing area peluncur ICBM (kanggo USSR - karo pusat ing ibukutha; kanggo AS - ing pangkalan Grand Forks).
        Tanggal 13.12.2001 Desember 6, Présidhèn AS George W. Bush ngandhani Présidhèn Rusia babagan penarikan sepihak AS saka Prajanjian, sawisé kuwi, miturut pranatan Prajanjèn, prajanjèn kasebut tetep lumaku nganti 12.06.2002 sasi, nganti XNUMX Juni XNUMX. .
    9. Vlad Gor
      +1
      10 2014 Juni
      Lan babagan Moscow? "Tor-M1" minangka sistem rudal anti-pesawat taktis kabeh cuaca sing dirancang kanggo ngatasi tugas pertahanan udara lan pertahanan anti-rudal ing tingkat divisi. Jarak tembak malah kurang saka Pantsir-S1. hi
      1. +1
        10 2014 Juni
        Range, aku setuju, kurang luwih efisiensi ... !!!
      2. +1
        10 2014 Juni
        Thor nduweni kaluwihan: ora kaya Shells, luwih efektif ing serangan massal amarga sifate multi-saluran. Kabeh 8 (16) rudal bisa diarahake menyang 4 target ing wektu sing padha, lan nalika target dirusak, rudal kasebut dialihake menyang sing sabanjure. Keanehan sistem pertahanan rudal Tor yaiku akurasi homing lan hit, meh langsung kena modifikasi rudal paling anyar: sistem pertahanan rudal 9M338 kanthi wates adoh saka wilayah sing kena pengaruh 20 km, peluncuran vertikal lan gabungan. metode kontrol. Stasiun onboard kanggo ndeteksi target udhara cilik (SOC), sing njamin operasi nalika obah, ngidini sampeyan ndeteksi lan nglacak nganti 45 target udhara ing zona nganti jarak 32 km lan rangking 10 paling mbebayani ing antarane. kritéria bebaya ing baris prioritas, "nyurung" pesenan kru tempur shelling karo amunisi saka 16 pluru (Tor-M2U). Bentenipun saka Shell iku SAM saged ngengingi target ing "wuta" zona (saka garis saka ngarsane) lan saka sembarang amba - iki generasi anyar saka senjata tliti dhuwur. Kauntungan saka Shell yaiku bisa njupuk target sing luwih cepet ing jarak lan dhuwur sing luwih dhuwur, nanging siji-sijine lan ing garis pandang. Thor luwih disenengi marang wong sing kurang flyer. Potensi Shell durung dicethakaké kanthi lengkap: bisa uga bisa nggarap target kanthi kecepatan nganti 1500 m / s lan ing jarak luwih saka 45 km.
  2. +2
    10 2014 Juni
    Kabar apik liyane. Loro resimen rudal anti-pesawat minangka pasukan tempur sing nyata. Muga-muga panyedhiya senjata anyar kanggo pasukan kasebut ora bakal ilang.
  3. Komentar wis dibusak.
  4. +6
    10 2014 Juni
    Ya, iku bakal becik kanggo duwe siji ing Donetsk, liyane ing Luhansk. Sanalika langit bakal tentrem. prajurit
    1. mad
      +2
      10 2014 Juni
      Kaya-kaya ditemokake, ana ing gudang USSR)))
    2. Komentar wis dibusak.
    3. +2
      10 2014 Juni
      Kutipan saka: cerbuk6155
      Ya, iku bakal becik kanggo duwe siji ing Donetsk, liyane ing Luhansk. Sanalika langit bakal tentrem. prajurit



      Iku bakal becik kanggo duwe paling sawetara ajur ing Donetsk lan Luhansk .... Yen milisi njupuk mudhun dill "saka slingshot", banjur yen padha duwe soko padha "Tunguska" utawa "Buk", ing "ukrov kandel" aces" umume bakal lali carane mabur ....
  5. + 10
    10 2014 Juni
    Sugeng rampung militer kita !!!
  6. +1
    10 2014 Juni
    Super! Nanging sampeyan kudu ora mung kanggo Moscow, nanging uga kanggo kutha-kutha karo Komplek militèr-industri lan kutha-kutha karo yuta wong
  7. +2
    10 2014 Juni
    Thor misale jek dadi kompleks taktik, nglindhungi rudal lan pesawat pesiar, lan ora bisa nyerang target balistik.
    Kayane bakal nutupi S-300.
    1. +1
      10 2014 Juni
      "Thor" minangka pertahanan udara divisi lan kompleks sing apik banget (njupuk tembungku). Muga-muga modifikasi "Tor M1-2U" ditindakake
      1. 0
        10 2014 Juni
        Lan aku ora nulis sing ala, mung Thor ora bisa digunakake minangka sistem pertahanan rudal lengkap. Iki nduweni tujuan sing beda.
        "Sistem rudal anti-pesawat Tor-M1-2U dirancang kanggo numpes pesawat, helikopter, kendharaan udara tanpa awak aerodinamis, misil sing dipandu lan unsur senjata presisi dhuwur liyane sing mabur ing papan sing dhuwur, kurang lan sithik banget."
        1. 0
          10 2014 Juni
          ... ing kahanan countermeasures elektronik kuwat. nglirik
    2. Komentar wis dibusak.
    3. Komentar wis dibusak.
  8. +2
    10 2014 Juni
    Ati bungah nalika maca warta kaya ngono, wis wayahe kanca-kanca nguripi tirai wesi ing Rusia, ing Uni Soviet, tirai wesi nglindhungi kulon saka USSR supaya infeksi komunis ora ngluwihi Rusia, kaya sing dikandhakake. sampah ora menek kanggo kita.
  9. +3
    10 2014 Juni
    TOR sing paling apik ing donya! Ing wektu sing padha, manungsa waé kudu mbayar kanggo kasunyatan sing technique iki (ketoke) dibusak saka panyimpenan, lan ora diprodhuksi maneh. Ora kanggo apa-apa ...
  10. 0
    10 2014 Juni
    Kabar apik. Ana informasi sing uga samesthine kanggo ngganti sistem pertahanan udara karo jinis anyar (ing awal taun sabanjuré). Banjur wilayah kita diisi karo kompleks industri militer.
    1. +1
      10 2014 Juni
      Kutipan: Mizhgan
      Kabar apik. Ana informasi sing uga samesthine kanggo ngganti sistem pertahanan udara karo jinis anyar (ing awal taun sabanjuré). Banjur wilayah kita diisi karo kompleks industri militer.

      S-350, wiwit 2016 bakal miwiti mlebu pasukan. Pengujian kudu rampung taun iki, lan produksi massal kudu diluncurake taun ngarep. Ing dina liyane, ing wawancara karo pangembang kompleks, ing kasus apa wae, dheweke ujar ...
  11. Konsmo
    0
    10 2014 Juni
    Aku ngerti, sing lawas bakal menyang Novorossia minangka bantuan kamanungsan. -)))
  12. +1
    10 2014 Juni
    roket liyane apik lan beda apik
  13. StepanovTDSM
    +1
    10 2014 Juni
    Thor ing Belgorod. Kanggo appease Kyiv za-tsev.
  14. 0
    10 2014 Juni
    Blok bangunan liyane sing apik ing pertahanan perbatasan udara! ya
  15. ataker_pra
    0
    10 2014 Juni
    Fotone Thor?
    1. 0
      10 2014 Juni
      ataker_pra RU Apa Thor ing foto?

      ya iki pemukul lalat)
  16. +1
    10 2014 Juni
    Apik banget kanggo maca warta iki!
  17. 0
    10 2014 Juni
    Miturut cara, aku ngomong bubar (6 Juni) ing pameran inovasi ing Distrik Militer Kulon karo wakil saka Almaz-Antey (produsèn Torah, sing ora ngerti) lan takon carane akeh Komplek sing bakal nutupi langit ing. ing Donbass. Dheweke mangsuli yen kanthi intensitas aksi penerbangan, divisi bakal cukup. Sayange yen Igor Ivanovich Strelkov ora duwe kompleks kasebut - mula masalah karo zona larangan mabur ing Slavyansk bakal dirampungake kanthi cepet. Miturut cara - jarak tembak saka "Thor" yaiku 18 km, mula NURS ora bisa nggunakake penerbangan, utamane bom udara!
  18. vtel
    +1
    10 2014 Juni
    Ya, iku ora babras kanggo duwe sawetara divisi ing tapel wates karo Orkaina, kanggo duweni ing langit liwat Lugansk lan Slavyansk.
  19. 0
    10 2014 Juni
    Divisi anti-pesawat saka resimen bedhil lan tank bermotor, uga resimen rudal anti-pesawat saka divisi Kantemirovskaya lan Tamanskaya saka Distrik Militer Kulon, sing dibentuk ing 2013.
    Kebetulan ing divisi Taman taun 1998, ana resimen rudal anti-pesawat ing divisi kasebut. Pranyata sawise transformasi saka reformis gedhe, kang dijupuk metu saka negara? Sapa sing menehi pencerahan?
    1. 0
      10 2014 Juni
      Sayange ya. wong bodho Saiki, pertahanan udara militer minangka salah sawijining masalah paling gedhe ...
  20. gusti
    0
    10 2014 Juni
    zadolbali kabeh moscow moscow urals pinggiran ndhukung negara kabeh industri lan total kanggo kabeh urals resimen s300 cedhak yekaterenburg
    1. +1
      10 2014 Juni
      lan kita duwe Komplek petrokimia paling gedhe ing Eropah ing Nizhnekamsk, lan kita malah ora duwe. Nalika aku mikir, yen Kekacoan Katelu diwiwiti, dadi serem.
      1. gusti
        0
        10 2014 Juni
        Kayane aku ora peduli, dheweke bakal terus nutupi langit kanthi kompleks anyar ing Moskow lan wilayah Moskow.
        1. 0
          10 2014 Juni
          Ya, ya, Rublyovka - Dolar ...
    2. Associate Professor
      0
      10 2014 Juni
      Quote: gusti
      zadolbali kabeh moscow moscow

      Yen sampeyan nggayuh target sing cedhak karo Moskow (posting komando Pasukan Rudal Strategis, lsp.), komando lan kontrol pasukan bakal diganggu lan ora ana gunane kanggo nutupi wilayah liyane.
      1. gusti
        0
        10 2014 Juni
        Aku mikir yen roket diwutahake menyang pembangkit listrik tenaga nuklir, pesenan saka Moskow ora bakal dibutuhake, pesenan saka komandan kompleks pertahanan udara bakal dibutuhake ing papan kasebut, mula kabeh butuh tameng ing kabeh wilayah. negarane
  21. 0
    10 2014 Juni
    Pawarta sing kaya mengkono tansah nyemangati.
  22. 0
    10 2014 Juni
    Tegese pawarta iku padha bali saka organisasi brigade menyang resimen. Umumé, iki ora ala. Kanthi kira-kira markas lan pangopènan sing padha, luwih akeh instalasi. Lan luwih trep kanggo antarmuka karo divisi. Tegese, yen siji resimen bisa diwenehi siji divisi, batalyon - baterei. Yen brigade tetep, banjur 2/3 baterei wis dipasang ing siji batalyon, lan saperangan kendaraan bakal kanggo nutupi batalyon liyane. Kabeh ing kabeh, iku bakal kekacoan.
  23. 0
    10 2014 Juni
    Marang aku, aku ora ngerti:
    Apa 2 resimen anyar iki digawe saka awal?
    Apa peralatan anyar, utawa sawise ndandani / rekonstruksi / modernisasi?
  24. Lyoshka
    0
    10 2014 Juni
    Komplek kuwi kudu diselehake ing jejere pabrik lan pangkalan militer
  25. 0
    10 2014 Juni
    unsur ngarep!!!
  26. Vic.Novojilov
    0
    11 2014 Juni
    Sistem pertahanan udara saka formasi lan unit senjata gabungan ora nindakake tugas tempur ing kahanan normal. Tugas kasebut ditepungake lan tambah mung kanthi nambah tingkat kesiapan tempur. Bab liyane yaiku resimen kasebut dilengkapi maneh karo peralatan anyar lan ngalami koordinasi tempur. Kapustin Yar minangka kisaran paling tuwa kanggo peluncuran tempur lan sistem pertahanan udara.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"