Sistem latihan militer anyar kanggo siswa universitas Rusia

38
Staf Umum Angkatan Bersenjata RF mboko sithik ngenalake sistem latihan militer anyar kanggo siswa institusi pendidikan sing luwih dhuwur. Basis kanggo sistem kasebut yaiku nggawe pusat pelatihan interuniversitas kanthi cabang, sing nggawe bakal ditindakake karo departemen militer sing isih ana ing universitas sipil negara. Kepala GOMU (Direktorat Organisasi Utama lan Mobilisasi) Staf Umum Angkatan Bersenjata Federasi Rusia Vasily Tonkoshkurov nyathet yen babagan 8 wong enom wis nyatakake kepinginan kanggo ngalami latihan militer ing sistem anyar. Iki dilaporake RIA News.



Miturut data paling anyar, ana 68 departemen militer ing Rusia saiki. Siswa sing mutusake kanggo ngliwati sistem latihan militer sing ditindakake dening Staf Umum kudu milih pilihan sing paling ditrima kanggo dheweke. Nalika kita ngomong babagan jinis latihan militer ing ngisor iki: prajurit cadangan - 18 wulan, sersan cadangan - 24 wulan, perwira cadangan - 30 wulan. Wiwitan kursus kasebut dijadwalake tanggal 1 September 2014. Kamentrian Pertahanan ujar manawa kabeh dokumentasi sing dibutuhake kanggo ngluncurake sistem latihan militer anyar wis kasedhiya.

Pendhidhikan ing pusat interuniversitas ing departemen militèr mung minangka tahap persiapan pisanan. Wong enom sing sukses ngrampungake tugas ing tahap iki bakal duwe kesempatan ing tahap sabanjure kanggo entuk kawruh, katrampilan lan kabisan sing wis ana ing basis universitas militer.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    38 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. dmitrij.blyuz
      + 12
      11 2014 Juni
      Mungkin kita ora perlu reinvent setir, nanging revive lawas?
      1. +3
        11 2014 Juni
        Kutipan saka: dmitrij.blyuz
        Mungkin kita ora perlu reinvent setir, nanging revive lawas?
        Kanggo nindakake iki, perlu diwiwiti kanthi kebangkitan USSR ... Wektu anyar - cara anyar.
        1. 0
          12 2014 Juni
          Kutipan saka: svp67
          Kanggo nindakake iki, perlu diwiwiti kanthi kebangkitan USSR ... Wektu anyar - cara anyar.

          Cara sing ora efisien. Sanajan luwih apik tinimbang ora ana apa-apa ...
          Latihan militer efektif massal ing wektu tentrem mung bisa ditindakake dening organisasi umum. Perwakilan Kementerian Pertahanan duwe prasangka sing kuat marang DOSAAF Rusia lan asosiasi militer-patriotik. Iki bisa bali banget kanggo kita, amarga nalika Wilayah Moskow lagi turu, katrampilan "pendidikan sipil-patriotik" ditindakake kanthi akeh ing wilayah Rusia. Pengin ndeleng katrampilan kasebut ing tumindak? Deleng wong tengen.
      2. +1
        11 2014 Juni
        Hmm... Opo wae ANAK ora bakal ngguyu... Yen ORA TANGIS...!!!
        1. 0
          11 2014 Juni
          Ya, ing kene mung saka bocah-bocah (utawa luwih, infantile) dheweke bakal nyoba nggawe sawetara wong.
          1. 0
            11 2014 Juni
            Hmm... Tegese tembung COBA...!!!
        2. EKV
          EKV
          -11
          11 2014 Juni
          SISTEM ANYAR LATIHAN MILITER UNTUK MAHASISWA UNIVERSITAS RUSIA
          1. +1
            11 2014 Juni
            Kutipan saka EKV
            SISTEM ANYAR LATIHAN MILITER UNTUK MAHASISWA UNIVERSITAS RUSIA

            Apa dheweke duwe sampeyan ...? ngguyu
            1. 0
              12 2014 Juni
              Ora, dheweke nyedot!
      3. +5
        11 2014 Juni
        Kutipan saka: dmitrij.blyuz
        Mungkin kita ora perlu reinvent setir, nanging revive lawas?

        kaya pendidikan...
        1. dmitrij.blyuz
          +1
          11 2014 Juni
          Sampeyan uga kudu ngerti sejarah kita. Senjata iku nomer loro!Yurich- hi
          1. retur
            0
            12 2014 Juni
            Lan sampeyan bakal nglawan mungsuh nganggo buku sejarah? Loro-lorone kudu pisanan. Kabeh padha, Rusia minangka militeris. Lan yen mung negara bakal njupuk iki ...
    2. +1
      11 2014 Juni
      Pendhidhikan ing pusat interuniversitas ing departemen militèr mung minangka tahap persiapan pisanan. Wong enom sing wis sukses ngrampungake tugas ing tahap iki diwenehi kesempatan ing tahap sabanjure kanggo entuk kawruh, katrampilan lan kabisan sing wis ana ing basis universitas militer.
      Sukses terus usahane, ditunggu hasile...
    3. dmitrij.blyuz
      +3
      11 2014 Juni
      Ora nyegah.
      1. 0
        12 2014 Juni
        Kutipan saka: dmitrij.blyuz
        dmitrij.blyuz (2) Wingi, 17:53

        Wigati dimangerteni manawa klub militer-patriotik diumumake, lan prasasti lan, kanthi mangkono, nglaporake menyang sekolah menengah)).
        Apa tegese iki? Sing durung ana sistem sing ndhukung klub militer-patriotik ing Rusia.
        Lan ana klub kasebut kanthi biaya para penggemar lan nalisir sistem kasebut.
        Lan yen MO ...
    4. +8
      11 2014 Juni
      Spesialis sing luwih terlatih ing tentara kita, kemampuan pertahanan negara bakal entuk manfaat, lan iki minangka tambahan gedhe.
      1. +1
        11 2014 Juni
        Quote: Raksasa Pikiran
        kang plus amba


        Lan iki minangka plus gedhe kanggo sampeyan!

        Kabeh wong ing tangan!
        1. +3
          11 2014 Juni
          Dear Mikhail! Aku dhewe lulus saka institut ing 1977, ngendi aku sinau ing departemen militer. Sawise lulus lan ngliwati latihan 2 sasi, aku dadi letnan ing ZabVO suwene rong taun, ing ngendi aku ora dadi perwira sing ala, 25 wong njupuk kita saka kursus menyang tentara, ora ana sing nganggep iki ala. pilihan kanggo awake dhewe. Kursus tentara ing urip kudu rampung dening kabeh wong.
          1. Komentar wis dibusak.
        2. Komentar wis dibusak.
    5. +5
      11 2014 Juni
      Perwira normal mung bisa digawa dening lembaga militer. Kabeh cara liyane nglairake cadangan seluler "prematur".
      1. +2
        11 2014 Juni
        Kutipan: VNP1958PVN
        cadangan seluler "prematur".

        Ana sing kaya mengkono ... mulane, mesthine, aku bakal nganggep yen perlu kanggo nglatih siswa kanthi tingkat sersan, nanging ditugasake mung sawise ngliwati layanan AKTUAL ing pasukan, paling ora nem sasi ...
        1. +6
          11 2014 Juni
          Kutipan saka: svp67
          nanging kanggo nemtokake mung sawise ngliwati layanan ACTUAL ing pasukan, paling ora nem sasi ...

          Sergey:
          apik

          "Jaket" bali maneh ...
          Inggih, suku indestructible.
          ngguyu
      2. +7
        11 2014 Juni
        Sajrone Perang Donya II, tentara personel tiwas ing sasi pisanan perang, nanging kanthi mangkono, menehi wektu kanggo wajib militer, kaya sing sampeyan tulis babagan cadangan seluler "prematur", sing mungkasi perang.
        1. +2
          11 2014 Juni
          Mungkin sampeyan ora perlu mbandhingake peralatan lan taktik ing Perang Dunia II lan modern ...
          1. +2
            11 2014 Juni
            Banjur sampeyan kudu mbedakake antarane konflik militèr (kaya 080808) lan perang skala lengkap (kanthi wates saka segara menyang segara), mung aja ngomong yen ora bakal ana perang maneh. Miturut cara, pengalaman perang kutha ing Perang Donya II ora akeh beda saka 1 lan 2 Chechen.
        2. mazhnikof.Niko
          0
          11 2014 Juni
          Kutipan: dr.star75
          Sajrone Perang Donya II, tentara personel tiwas ing sasi pisanan perang, nanging kanthi mangkono, menehi wektu kanggo wajib militer, kaya sing sampeyan tulis babagan cadangan seluler "prematur", sing mungkasi perang.

          Aku ora setuju karo sampeyan. Personel, utamane sing duwe pengalaman tempur, mati luwih jarang tinimbang letnan lulusan enom sadurunge perang. Perwira personel saka komandan junior kalebu. Singa bagean saka losses Tentara Abang, Nanging, saka cadangan mobile - ing istilah persentasi, mesthi. Dheweke luwih berpengalaman, luwih terlatih - mula kerugian saka petugas personel kurang.
          1. +3
            11 2014 Juni
            Apa sampeyan bisa menehi nomer statistik? Personil, lan malah karo pengalaman tempur, unit, mesthi, nglawan Nazi luwih apik, nanging ana akeh? Aku bakal mbaleni maneh. Formasi personel sing ditugasake tiwas ing sasi pisanan perang. Saka sisa-sisa, kalebu cadangan, divisi anyar dibentuk. Salajengipun, perwira junior lan sekolah sersan teka, nanging sing utama yaiku cadangan seluler.
            1. +2
              11 2014 Juni
              Miturut laporan Kepala Staf Umum Tentara Merah sadurunge perang, mung 10% saka komandan resimen sing lulus saka Akademi. Lan ing Wehrmacht, kabeh komandan resimen duwe pendidikan akademik lan pengalaman Perang Donya I. Thanks kanggo Serdyukov lan kanca-kanca kang gagah prakosa. Kuwi sing kudu diadili.
            2. 0
              11 2014 Juni
              Miturut laporan Kepala Staf Umum Tentara Merah sadurunge perang, mung 10% saka komandan resimen sing lulus saka Akademi. Lan ing Wehrmacht, kabeh komandan resimen duwe pendidikan akademik lan pengalaman Perang Donya I. Thanks kanggo Serdyukov lan kanca-kanca kang gagah prakosa. Kuwi sing kudu diadili.
      3. +4
        12 2014 Juni
        Ing kapal kita, komandan warhead-5 minangka wong sing wis lulus saka universitas sipil ing jamane. Insinyur. Sawise lulus saka SMA karo departemen militèr, piyambakipun dipunangkat menyang armada kanthi pangkat letnan. Banget cepet munggah menyang gulung lan komandhan warhead-5. Dadi, nalika ndandani mesin ing pabrik Balaklava, spesialis lokal katon ing cangkeme - panguwasa kasebut dhuwur banget. Lan kanggo tim kasebut, wewenange ora bisa dibantah. Iki "mahasiswa" dadi perwira laut nyata. Dadi ora umum ...
      4. +1
        12 2014 Juni
        Inggih, nengen kanggo kabeh diskusi ing situs, kalebu. ing artikel liyane, sampeyan bisa ngrasakake sikap ngremehake personel militer marang sing diarani jaket ... Nanging dheweke dhewe lali yen nalika Perang Dunia II, sawise mati sebagian besar personel, cadangan mob sing paling durung wayahe iki isih metu. muatane gede...
        Lan kancaku uga weruh (dheweke "jaket") nalika dinas militer, sikape sing diarani personel marang para pejuang, kaya pakan meriam, apa sing didorong ing sekolah? Utawa tekane saka "reservist durung wayahe" kanggo istilah, sing utamané wis wektu kanggo bisa ing beluk sadurunge disebut munggah, utamané karo wong, kang duwe wawasan rada beda ing urip, lan miturut wong.
        Aku ora bakal mbantah yen latihan perwira karir sawise institusi militer luwih dhuwur, bisa uga luwih apik, ya, "jaket" nduweni kawruh liyane ing sirah nalika sinau ing universitas, lan dheweke nganggep latihan militer minangka sekunder. Lan yen cadangan iki disebut munggah kanggo layanan militèr, iki ora ateges sing kudu langsung nuduhake kelas paling dhuwur ing kawruh lan skills, iku uga perlu wektu kanggo njaluk digunakake kanggo peculiarities saka layanan, lan banjur kabeh gumantung ing kualitas pribadi. . Aku ora mikir sing akeh saka reservists pancen bodho lan durung wayahe ... Sawise kabeh, perwira karir enom uga perlu wektu kanggo piye wae mbuktekaken piyambak loro minangka spesialis lan minangka wong, lan kene sikap kanggo wong hammered menyang sekolah wis mengaruhi.
    6. talnax7
      0
      11 2014 Juni
      Sing utama yaiku manajer sing efektif ora mimpin utawa lulus
    7. +3
      11 2014 Juni
      Ora mung ing USSR ana departemen militer, cadangan seluler disiapake yen ana konflik karo "mitra sing mungkin". Saiki luwih relevan tinimbang saiki!
    8. MSA
      MSA
      +3
      11 2014 Juni
      Latihan militèr minangka bab sing migunani, utamane ing jaman kita sing kesusahan.
    9. +2
      11 2014 Juni
      Taruhan ing tentara sing kompeten lan berteknologi tinggi pancen bener, bakal ana pangertèn luwih saka ngirim siswa menyang prajurit.
      1. mazhnikof.Niko
        +2
        11 2014 Juni
        Kutipan saka: roman72-452
        Taruhan ing tentara sing kompeten lan berteknologi tinggi pancen bener, bakal ana pangertèn luwih saka ngirim siswa menyang prajurit.

        Saben wong ngabdi ing Israel, malah wanita, uga, kajaba wong cacat lan wong Yahudi Ortodoks.
        Ing AS, nyewo, teknologi, etc., etc. Apa gunane? Sampeyan nulis: "kompeten" "teknologi tinggi" Iki AS, nanging aku ora weruh tembung sing paling penting kanggo ARMY - VICTORIOUS. Amarga tentara AS ora duwe kamenangan. Nanging Pasukan Pertahanan Israel - wis! Apa, aku kira, ora perlu kanggo nerangake? Amarga Kabeh lan kanggo "tanah prajanji"!
      2. Komentar wis dibusak.
    10. +3
      11 2014 Juni
      Iki minangka salah sawijining perkara nalika ana wong sing ora siap, sing duwe ide babagan tentara paling apik saka film utawa game komputer. Utawa wong sing duwe dhasar, apik utawa ala, nanging dhasar. Lan ing kasus, Gusti Allah ngalang-alangi, perang? Nalika ora ana wektu kanggo mulang?
      1. +4
        11 2014 Juni
        Sampeyan ora njupuk menyang akun siji opsi liyane: putra teka (ayo ngomong gendéra senior) sing ora ngawula, Nanging, terus-terusan ngubengi resimen, krungu pesenan lan weruh carane padha dileksanakake dening bawahan, urip ing mangsa panas. camp, dijupuk lan kenek (lan count iki minangka anak), ana ing tugas ing checkpoint karo rama, lan ing. lsp.
        Cekakipun, yen sampeyan manggon ing lingkungan kasebut wiwit cilik, mula wong sing kaya ngono, sanajan ora nganggo militer, bisa luwih saka mahasiswa sing, kaya sing sampeyan ujar, "basis ala-apik."
        1. +3
          11 2014 Juni
          Kutipan saka: sabakina
          terus-terusan ngubengi resimen, krungu pesenan lan weruh carane padha digawa metu dening bawahan, manggon ing camp panas, dijupuk lan kenek (lan nimbang iki minangka anak), ana ing tugas ing checkpoint karo rama, lan ing. lsp.

          Eh... cilik, cilik.
          ngguyu
          Sadurunge, "kaya" saben katelu ana ing sekolah.
          Saben uwong kalem lan tanpa fanatisme rasah - patriotisme ora jotosan ing zh.pe. )))
          Nanging iki minangka kadet lan perwira sing paling cerdas - dheweke pancen ngerti apa sing dikarepake.

          Dinasti - balung mburi tentara.
    11. dmitrij.blyuz
      +3
      11 2014 Juni
      Persiapan dheweke bakal migunani.Jenis lawas, nanging ing topik.
    12. 0
      11 2014 Juni
      sing utama iku kudu gratis kanggo siswa sinau, lan latihan perwira kudu dipilih.
    13. +2
      11 2014 Juni
      Mung sawise lulus, perlu liwat layanan aktif, kanggo nggabungake kawruh, paling sethithik nem sasi.
    14. +1
      11 2014 Juni
      Kutipan: VNP1958PVN
      Perwira normal mung bisa digawa dening lembaga militer. Kabeh cara liyane nglairake cadangan seluler "prematur".

      Sapa sing ora bisa nindakake apa-apa! Ana "Kuwi" ing "panggonan panas"! Lan ora ngerti. apa sing kudu ditindakake - kanggo narik "bocah", utawa nindakake "tugas"?! Kanggo informasi saka anggota Forum - "" entuk" loro "belang kuning" ing tunic! Iki kula kanggo kasunyatan sing "bazaar ora" tengen "! Apa "liwat" babagan lan "Aku ngomong"!
    15. +1
      11 2014 Juni
      Kutipan saka M.S.A.
      Latihan militèr minangka bab sing migunani, utamane ing jaman kita sing kesusahan.

      Pancen bener, lan dasar-dasar urusan militer kudu diwulang saka sekolah menengah, lan luwih akeh wektu kudu dikhususake, lan duwe pendekatan sing luwih serius tinimbang saiki ing NVP. Ngelingi apa "kanca" sing ana ing sekitar kita, luwih akeh perhatian sing kudu ditindakake. mbayar kanggo Jeksa Agung bisa ngetokake saka latihan pre-conscription militèr, amarga prabédan antarane NVP ing USSR, lan saiki iku beda banget, lan kanggo Samsaya Awon, lan kanggo departemen militèr, banjur bab latihan tingkat "petugas cadangan" , Aku ora kudu ngomong ing umum, latihan perwira iku hak prerogatif mung sekolah khusus militèr utawa universitas. Sersan tingkat maksimum, sampeyan ora bisa nglatih perwira ing "departemen militèr sapisan saben minggu." Mung ing militèr. sekolah bakal mulang yen "sepatu bot kudu diresiki ing wayah sore, lan nganggo sirah sing seger."
    16. +2
      11 2014 Juni
      "Optimis sinau basa Inggris, pesimis sinau basa Cina, lan realis sinau Kalashnikov."
    17. +3
      11 2014 Juni
      Kozhugetovich Sergei. Lulusan saka Departemen Militer. Institut Politeknik Krasnoyarsk, saiki SibFU. Gumantung sing dianggep Petugas. Pasukan khusus ing bidang "pasukan khusus" (saiki wis ana pasukan khusus ing endi-endi) Malah penjaga pangkalan panganan saiki dadi satpam lan ora horseradish. ngguyu Sampeyan ora kudu cemburu karo wong-wong sing mecah botol sampanye ing endhas kanggo sarapan. Sirah kadhangkala dibutuhake kanggo liyane. Amarga kabeh teknologi dhuwur ing pasukan khusus, mula kita butuh sing ngerti kabeh mesin iki. Lan sampeyan (wong karo 50 cm ing biceps) urip lan kesehatan, kasenengan saka tugas gumantung ing "wong bespectacled" karo komputer. Apa dheweke dudu petugas? Banjur ngalahake laptop. Dheweke bakal nindakake kabeh kanthi bener saka lintang! wassat Lan marang TECHNIQUE babagan boots polesan, disandangi karo pikiran seger. Kang saiki Technique. Dheweke mung "tiba lan nyurung" keprungu
    18. 0
      11 2014 Juni
      Kutipan saka: dmitrij.blyuz
      Persiapan dheweke bakal migunani.Jenis lawas, nanging ing topik.

      JANCOK! POWER apa!
    19. 0
      11 2014 Juni
      Kutipan: 2224460
      Kutipan saka M.S.A.
      Latihan militèr minangka bab sing migunani, utamane ing jaman kita sing kesusahan.

      Pancen bener, lan dasar-dasar urusan militer kudu diwulang saka sekolah menengah, lan luwih akeh wektu kudu dikhususake, lan duwe pendekatan sing luwih serius tinimbang saiki ing NVP. Ngelingi apa "kanca" sing ana ing sekitar kita, luwih akeh perhatian sing kudu ditindakake. mbayar kanggo Jeksa Agung bisa ngetokake saka latihan pre-conscription militèr, amarga prabédan antarane NVP ing USSR, lan saiki iku beda banget, lan kanggo Samsaya Awon, lan kanggo departemen militèr, banjur bab latihan tingkat "petugas cadangan" , Aku ora kudu ngomong ing umum, latihan perwira iku hak prerogatif mung sekolah khusus militèr utawa universitas. Sersan tingkat maksimum, sampeyan ora bisa nglatih perwira ing "departemen militèr sapisan saben minggu." Mung ing militèr. sekolah bakal mulang yen "sepatu bot kudu diresiki ing wayah sore, lan nganggo sirah sing seger."

      Sampeyan pancen bener! Pawulangan saka NVP umume nemtokake uripku ing mangsa ngarep !!!
    20. +2
      11 2014 Juni
      Apa ora wektu kanggo mikir babagan kebangkitan sistem mobilisasi?
    21. kowalski
      +3
      11 2014 Juni
      Aku ngormati lulusan departemen militer! Aku nambani wong-wong mau! Pendidikan sing luwih dhuwur (sipil) plus profil sethitik ing topik (GM 0534), sapa ngerti, dheweke bakal ngerti! Aku takon personel militèr babagan Kapadhetan geni saben meter linear saka pertahanan mungsuh saka unsur mateni per detik sak Perang Donya II lan ing wektu saiki, kanggo karusakan dipercaya saka pasukan mungsuh ... (WWII - 2, dina iki - 8 ), padha meneng .. ora kabeh ala ing USSR!
    22. +1
      11 2014 Juni
      SI VIS PASEM, PARA BELLUM!
    23. +1
      11 2014 Juni
      Iku kabeh gumantung sapa sing diwulang lan sing mulang lan kepriye mulang. Lan perlu kanggo nyiapake kasus kasebut wis mlebu konfrontasi serius. Perang Dingin wis lumaku lan Gusti Allah nglarang iku flare munggah. Yen sampeyan pengin tentrem, siap kanggo perang.
    24. terapis
      0
      11 2014 Juni
      Kanggo menang perang, sampeyan kudu nyiapake kabeh wong lan, yen bisa, apa sing dibutuhake ing perang, ing kene Jerman salah ngitung, gumantung ing pilot Highly profesional.
    25. 0
      12 2014 Juni
      Kutipan saka: svp67
      Kutipan saka: dmitrij.blyuz
      Mungkin kita ora perlu reinvent setir, nanging revive lawas?
      Kanggo nindakake iki, perlu diwiwiti kanthi kebangkitan USSR ... Wektu anyar - cara anyar.

      Iku kaya karo ujian, ora nambah otak, nanging saben taun mangan liyane lan liyane dhuwit (kanggo kontrol lan pangayoman). Kita kudu nyipta roda kanggo ngidoni, yen mung bisa anget tangan kita.
    26. Nyx
      Nyx
      +1
      12 2014 Juni
      Inggih, paling ora 1 langkah politik domestik pemerintah kita, sing bisa didhukung. Banjur padha perang karo udud, banjur padha perang karo bajak laut ... Lan kanggo sisih paling, wong modern pancene ora metu saka institusi kanggo pindhah bajingan kanggo beku kanggo taun nang endi wae, supaya pilihan kaya iki - salah siji 50% mows mudhun, utawa sinau kanggo perang "ing ngarep"
    27. 0
      12 2014 Juni
      Ing kasus apa wae, sajrone periode permusuhan, luwih akeh perwira bakal dibutuhake (contone, ing Donbass, saiki kita dijaluk gabung karo milisi perwira cadangan, preduli saka spesialisasi) Personel ora bakal bisa ngatasi komposisi tentara sing tambah. Unit. Pitakonan - ngendi kanggo njaluk pejabat? Kajaba iku, mundhut perwira nalika perang, USSR ngrampungake masalah kasebut liwat departemen militer ing universitas, ditambah NVP ing sekolah. Sawise lulus saka sekolah, sapa wae sing ngerti komposisi angkatan bersenjata ora mung saka USSR nanging uga ing Amerika Serikat, ngerti kabeh pangkat militer, pengeboran, piranti senapan serbu, granat, bedhil mesin, topeng gas, minangka aturan, ngatur kanggo njupuk maneh ing lemah latihan, ngerti carane kanggo urip ing zona karusakan saka nuklir utawa kimia ketularan . Menapa malih, ing umur 18, saben kita (95%) ngerti carane narik awake munggah ing paling 12 kaping, amarga. padha ngerti bakal ana masalah ing tentara.Wong-wong sing teka saka tentara ngandhani apa sing nunggu squishy. Aku percaya yen iki normal kanggo wong lanang sing bakal teka, ora mung ing tentara, nanging uga ing urip.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"