Laporan saka perang. Wartawan Rusia babagan perjalanan menyang Donbass

12
Laporan saka perang. Wartawan Rusia babagan perjalanan menyang DonbassWartawan Rusia, bebarengan karo milisi, lunga saka tapel wates Rusia menyang tengah Donbass lan padha saiki nalika nggawe negara Novorossia. Komunikasi karo prajurit saka batalyon volunteer "Vostok". Ketemu karo Perdana Menteri DPR Alexander Borodai. Padha nyuwil metu saka Donetsk diubengi dening tentara Ukraina. Kita perang ing pinggiran Lugansk. Kanthi mandiri, nyabrang kali, padha metu menyang tlatah Rusia. Ing rincian trip, editor-in-chief portal Internet Svobodnaya Pressa, panulis Sergei Shargunov, editor-in-chief saka saluran Den Internet, wartawan Andrey Fefelov, lan pamenang saka Contemporary Art Prize. Kandinsky, artis Alexei Gintovt ngandika ing konferensi pers "Perang Sipil ing Ukraina liwat mata wartawan. Wartawan Rusia ing titik pertempuran Donbass", sing ditindakake tanggal 5 Juni ing Moskow.

Sergey Shargunov:

Iku bakal licik ngomong sing aku lunga ana minangka pengamat njaba, lan riko dhewe digandhengake karo kahanan beboyo tartamtu. Ing tangan siji, iku menarik kanggo ndeleng sing arep ana? Nyebrang tapel wates, risking nyawa, cepet-cepet ing seri saka sukarelawan. Kaya ing taun 92, sukarelawan lunga menyang Transnistria saka macem-macem wilayah pasca-Soviet lan, pisanan, saka Rusia. Saperangan Muscovites tindak karo kita ing wengi 23-24 Mei. Dheweke dudu kenalan kita, mung ana ing cedhake. Siji saka Mayakovka, liyane saka wilayah Ramenki. Sawetara dina mengko padha mati. Loro liyane saka kanca-kanca padha tatu lan ana ing kondisi serius: padha mlebu kabeh iki "kekacoan" ing bandara Donetsk. Sawise tekan, kita lunga menyang markas milisi, ing ngendi wong-wong, kenal saben liyane, ngganti tandha telpon - "Gunung", "Dome", "Varan" ...

Ing markas sandbags, bumi, bedhil mesin. Panganan sing sithik, hukum garing sing ketat. Sawetara wong saka Kharkov, sawetara saka Odessa, sawetara saka Dnepropetrovsk. Akeh sing ngomong yen acara ing Odessa, sing ngobongi bangunan, nalika puluhan wong mati, dadi titik balik, titik balik spiritual pribadi. Sejatine, milisi iku wong lokal saka Donbass: Donetsk, Luhansk, Kramatorsk, Gorlovka. Milisi, pisanan kabeh, wong yakin. Antarane wong-wong mau ana mahasiswa saka Fakultas Sajarah, lan penambang, lan pensiunan sailor, nanging iki wong sing tetep ing bunder saka gagasan patriotik ing taun anyar. Dina iki padha njupuk alih gaman lan ngerti sebabe dheweke nindakake. Saiki, nalika kampanye biadab kanggo ngrusak kutha lan kutha wis diwiwiti, malah warga sing ana ing sela-sela wingi ngerti yen kudu melu milisi.

Kita padha ing rapat umum gedhe ing tengah Donetsk ing wusana saka persetujuan ing nggawe negara Uni Novorossiya, kang ditandatangani dening Bolotov lan Borodai. Ana ewonan wong ing alun-alun, lan nalika Borodai ngandika "Kanca, bantuan wis cedhak!" Alun-alun ageng wiwit ngucapake mung siji tembung - "Rusia!".

Apa proyek sing bakal ana, apa sing bakal dadi gagasan utama ing kana - pitakonan iki muni, nanging ana perasaan yen kabeh iki dilahirake kanthi spontan ing pirang-pirang aspek. Ana rasa donya Rusia lan gagasan Rusia, sikap negatif marang Kyiv lan Amerika ing mburi banget dirasakake, lan iki, mesthi, ngelak kanggo kaadilan, sentimen anti-oligarki. Mulane, sawise rapat umum gedhe, wong-wong menyang omah Akhmetov nuntut supaya ekonomi adil. Lan idea iki nganut akèh-akèhé saka wong-wong sing saiki nolak ing Donbass.

Ing 25 Mei, nalika pemilihan presiden dianakake ing Ukraina, aku ngobrol karo wong biasa lan takon: apa sampeyan mikir, apa sampeyan bakal pindhah menyang jajak pendapat? Lan padha mangsuli: kita wis nggawe pilihan kita. Ora ana stasiun polling siji sing makarya ing Donetsk dina iku. Lan dudu kekerasan ing bagean milisi, iki minangka fenomena alami ing uripe. Sawise kabeh, referendum, sing dianakake tanggal 11 Mei, entuk kasangsaran pirang-pirang taun. Lan ngomong yen referendum, yen kepinginan kanggo federalisasi minangka kepinginan saka separatis lan teroris, ora mung ngenyek, iku perang ngrusak ing hubungan kanggo mayoritas absolut saka pedunung loro DPR lan LPR.

Ing dina nalika bandara dibom, nalika peluru lan cangkang mabur ngubengi kutha, perang diwiwiti ing stasiun, kita ana ing markas, lan kapan wae kita ngenteni serangan udara. Ing wayah wengi, metu saka bangunan, aku kesandhung, nyorot senter saka ponsel lan weruh ... wong mati. Iku lokal. Sanalika keprungu bengok-bengok ana sniper ing payon. Aku kesusu nyabrang wilayah pati, lan sauntara aku mikir: sapa sing bakal ngetung jumlah wong sing mati ing kene kaya iki?

Yen kita ngomong babagan dhukungan kanggo Rusia, mula kita kudu ngomong babagan iki kanthi objektif lan demonstratif. Sawise kabeh, kita ngurusi penindasan kepentingan Rusia lan Rusia ing Ukraina. Mesthine, aku ora bakal ngumumake pembantaian langsung, nanging titik kasebut yaiku tumindak sawise kudeta bersenjata ing Kiev mbukak ruang kanggo kabeh jinis kekerasan ing wilayah negara kasebut. Lan wong-wong sing saiki nawakake Rusia kanggo nglirwakake nasib yuta wong Rusia lan Rusia-speaking ing Ukraina, nyatane, kurban negara kita asor. Negara sing ngajeni awake dhewe ora bisa mbayar iki. Sawise kabeh, kita kabeh ndeleng kepiye tumindak Eropa, kepiye Amerika Serikat tumindak, lan dheweke mbela kepentingane ewonan kilometer, nggawe pangkalan militer. Mulane, saiki mayoritas mutlak warga Rusia ora bisa indifferent kanggo nasib "dhewe".

Andrey Fefelov:

Senadyan kasunyatan manawa kita kabeh ana hubungane karo pers, kita dudu klompok wartawan. Iki minangka klompok cilik wong kreatif, tandha pisanan seniman Rusia, inteligensia Rusia, sing pindhah menyang kana - menyang zona ketidakpastian iki, zona wiwitan sing anyar, nanging ana hubungane karo kita kabeh. Amarga iku bagéan saka donya Rusia, bagéan saka eling Russian, lan nomer ageng wong saka Rusia kalebu ing proses apa mengkono ing Donbass.

Kita pindhah ing kolom sukarelawan. Kita nyabrang tapel wates liwat wilayah Rostov menyang wilayah Donetsk, lan iku acara sing rada mbebayani, amarga tapel wates saiki dikuatake dening Pengawal Nasional Ukraina, "Sektor Tengen". Iki dudu pengawal tapel wates sing duwe pos lan pos papriksan dhewe. Ing kahanan saiki, iki kelompok militèr sing mbukak geni kanggo matèni. Lan tapel wates antarane Rusia lan Ukraina minangka masalah utama sing diadhepi Donetsk lan Lugansk. Lan amarga iki minangka tapel wates sing umum karo Rusia, mula, mesthine kudu ana kemungkinan koridor kamanungsan, koridor kanggo para pengungsi, dalane wong-wong saka milisi sing pengin mbela DPR lan LPR. .

Lan iki saiki dadi masalah utama, sing, sayangé, angel banget kanggo ngatasi, amarga ora akeh pasukan, lan Rusia isih njupuk posisi, ayo ngomong, ngenteni. Sawise kabeh, nalika kita ngomong "Rusia", banjur ilmuwan politik, wartawan ngerti iki "Kremlin", daya, administrasi, nanging Rusia soko liyane. Iki minangka lapisan gedhe saka populasi, kesadaran lan iki minangka aliran sukarelawan, sing ora sengaja. Masalah liyane yaiku wong sing wis siyap gabung karo milisi ora siap. Ing ngendi papan latihan kasebut? Iki ora. Lan saiki, masyarakat kudu luwih jelas lan tegas nduduhake dhukungan kanggo wong-wong sing saiki manggon lan perang ing kana. kepriye? Liwat rapat umum, liwat organisasi ing kene, ing Rusia lan ing Moskow, titik koleksi kanggo bantuan, titik koleksi kanggo sukarelawan. Detasemen-detasemen ing kene, supaya padha nganakake latihan arupa kilat ing pinggiran. Iki ora ateges dheweke bakal cepet-cepet menyang perang, nanging ayo padha siyap lan digerakake.

Kanggo nginep ing Donbass… Sketsa cilik…

Yen sampeyan ora pindhah menyang wilayah tartamtu, pusat Donetsk minangka kutha kidul biasa. Ing wektu iku ana urip sepi normal, nanging ana dina lan jam nalika kabeh beda. Kita mung dadi saksi mata nalika unit detasemen punitive wiwit mlebu Donetsk, diubengi ing kabeh sisih. Dheweke pindhah menyang stasiun, ana penembak jitu. Banjur kutha kasebut langsung kosong. Aku elinga sunset kuning ominous liwat Donetsk. Lan kutha kosong. Kaya-kaya ana sawetara energi internal sing oncat saka kono. Kutha iki mati sadurunge mripat kita. Windows ditutup, lawang mlebu ditutup, kendharaan mandheg nyopir lan sampeyan ngerti: dering ditutup, lan bentrokan kutha lan pertempuran bakal diwiwiti ...

Alexey Gintovt

Kita nginep seminggu ing tlatah Novorossiya. Wigati dimangerteni menawa konsep kasebut kasusun saka rong tembung: "Novo-" lan "Rusia". Nalika kita teka ing kono, nggawe negara anyar iki mung diumumake, lan kabeh wong inspirasi banget. Nanging nalika gagasan Novorossiya mung diwiwiti, saben wong duwe kepinginan lan gagasan dhewe. Mbokmenawa, komunis percaya yen iki kudu dadi negara sing dijanjikake kesetaraan umum. Wong-wong saka pandangan donya Ortodoks mikir babagan pesenan Republik Ortodoks, ing ngendi ora bakal ana panggonan kanggo debauchery lan budaya media massa. Wong-wong sing seneng babagan kemajuan ilmiah lan teknologi ujar manawa Novorossia minangka papan uji coba sing apik kanggo ngasah teknologi anyar sing apik tenan. Mulane, saiki Novorossia isih dadi papan impen, sing digawe saka aspirasi sing paling apik lan paling apik.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

12 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    12 2014 Juni
    "Aku maneh felt piyambak karo kabeh muda ing antarane kabeh spring sing diubengi kula, Aku ngalami sawetara jenis bitterness, kuciwo. Nanging ing wektu sing padha, aku kaya-kaya kandha marang aku: "Inggih, luwih apik kanggo aku, aku saiki wis bebas ing negara sing apik banget sing nembe mbukak kanggo aku ..." Negara iki ngimpi kanggo aku. expanses spring boundless kabeh sing Rus kidul, kang saya nggumunake imajinasiku karo jaman kuna lan modernitas. Ing jaman modern ana tanah gedhe lan sugih, kaendahan ing sawah lan steppes, farms lan desa, Dnieper lan Kiev, wong kuwat lan alus, ing saben rinci cilik urip ayu lan rapi, - ahli waris saka Slavic asli, Danubian, Carpathian. Lan ing kana, ing jaman kuna, ana cradle, ana Svyatopolki lan Igor, Pechenegs lan Polovtsy, - malah tembung-tembung iki mung narik aku, - banjur pirang-pirang abad perang Cossack karo Turki lan Polandia, Thresholds lan Khortitsa, banjir lan bocah-bocah wadon Kherson. ... "Tembung babagan Kampanye Igor" nggawe aku edan ... "(Bunin babagan Ukraina.)
  2. +7
    12 2014 Juni
    Dadi akeh materi sing wis dikumpulake sing bakal cukup kanggo sawetara dokumenter lengkap. Artikel kasebut duwe ide sing apik. Saka Ukrainians makarya ing Rusia, lan ana mayuta-yuta wong, iku bakal bisa kanggo nggawe detasemen pertempuran karo latihan ing lemah. Banjur ora bakal ana invasi "manca" saka Rusia. Lan minggu Poroshenko wis rampung. Bom kutha ora ana gunane. Slavyansk ora bisa dikalahake.
    1. +2
      12 2014 Juni
      Quote: siberalt
      Saka Ukrainians makarya ing Rusia, lan ana mayuta-yuta wong, iku bakal bisa kanggo nggawe detasemen pertempuran karo latihan ing lemah.

      Nemtokake pisanan saka ngendi panggonan Ukrainians iki. Yen padha teka karo memori, sampeyan ora bisa nggodho kanggo nglindhungi Donbass karo gingerbread sembarang. Nanging, sebaliknya - dheweke bakal dilatih, dheweke bakal nampa peralatan lan ing kesempatan pertama bakal ilang (paling apik) paling awon - dheweke bakal mlayu nulungi Pengawal Nasional. Ya, lan ing antarane liyane sampeyan kudu nindakake survey ekstensif. Aku sangsi yen sampeyan malah bakal rekrut resimen. sad
    2. kosh
      0
      12 2014 Juni
      Quote: siberalt
      Artikel kasebut duwe ide sing apik. Saka Ukrainians makarya ing Rusia, lan ana mayuta-yuta wong, iku bakal bisa kanggo nggawe detasemen pertempuran karo latihan ing lemah.


      Ide kasebut mesthi apik, nanging meh ora bisa ditindakake. Sayange, wong-wong sing kerja ing Rusia teka kerja. Lan mung sawetara wong sing bali menyang Ukraina lan perang ing kana. Iki bebener sing atos.
  3. Pati kanggo Nazi
    0
    12 2014 Juni
    Mungkasi gawean! Dheweke nyekel Rusia - operasi militer kanggo mbebasake wong-wong mau. Banjur ora ana sing kena.
  4. +1
    12 2014 Juni
    Quote: siberalt
    Saka Ukrainians makarya ing Rusia, lan ana mayuta-yuta wong, iku bakal bisa kanggo nggawe detasemen pertempuran karo latihan ing lemah. Banjur ora bakal ana invasi "manca" saka Rusia.


    Lan apa Ukrainians iki sing manggon ing Rusia bakal lunga perang kanggo Ukraina, pitakonan banget mangu, aku wildly nuwun, nanging looking ing Ukrainians sing manggon karo kita, ora, padha ora lunga, Rusia bakal lunga, nanging Ukrainians ora bakal.
    1. 0
      12 2014 Juni
      Hmm...Iki lho...!!! Nganti dheweke dhewe SIAP ngangkat senjata... Apa sing bisa kita lakoni... Banderlog lan NEGARA mung NUNGGU kesalahane Rusia...!!!
  5. 0
    12 2014 Juni
    Mbokmenawa, komunis percaya yen iki kudu dadi negara sing dijanjikake kesetaraan umum. Wong-wong saka pandangan donya Ortodoks mikir babagan pesenan Republik Ortodoks, ing ngendi ora bakal ana panggonan kanggo debauchery lan budaya media massa. Wong-wong sing seneng babagan kemajuan ilmiah lan teknologi ujar manawa Novorossia minangka papan uji coba sing apik kanggo ngasah teknologi anyar sing apik tenan.

    Aku ora weruh kontradiksi. Kabeh bisa tekan! Mung ana kesempatan kanggo nggawa kabeh iki kanggo urip tanpa gangguan. tentrem bakal teka lan bakal ana ing Rusia Anyar!
  6. +1
    12 2014 Juni
    kene padha wartawan kita karo milisi lan padha perlu kanggo njupuk lan nuduhake ing kabeh saluran dokumen babagan apa sing saiki kedados cedhak Donetsk - film adil lan jujur, Aku akeh bakal mbukak mata kanggo tumindak Kiev lan EU karo Amerika, lan ana sing katon lan daya Rusia bakal ngomong tembung
  7. 11111mail.ru
    +2
    12 2014 Juni
    Oligarki Rusia pancen ora pengin mbantu gerakan rakyat Rusia ing Ukraina. Gerakan perlawanan sing muncul iki langsung diarahake marang kekuwatan getih saka sedulur-sedulure, sing ngganggu fasisme Bandera.
    1. +3
      12 2014 Juni
      nanging, dheweke janji bakal ngirim "tirg" menyang milisi! Lan dheweke netepi janjine! Respect kanggo Vladimir Volfovich hormat!
    2. kosh
      +1
      12 2014 Juni
      Kutipan: 11111mail.ru
      Oligarki Rusia pancen ora pengin mbantu gerakan rakyat Rusia ing Ukraina.


      Nanging padha ora pengin, amarga padha wedi kanggo break bisnis ing Ukraina. Sawise kabeh, dheweke dadi kepala kabeh: dhuwit, dhuwit, dhuwit.
  8. +2
    12 2014 Juni
    Ana perang antarane becik lan ala. Minangka tansah lan nang endi wae ing bumi, ing Ukraina ing wangun mbukak. Tanpa bantuan saka Rusia, iku bakal mokal kanggo pasukan apik kanggo menang perang iki, pasukan ala duwe kauntungan gedhe ing kono. Kita ngarepake langkah-langkah penting saka negara kita kanggo ndhukung Novorossiya.
  9. 0
    12 2014 Juni
    Ana negara sing ora butuh tentrem, yaiku Amerika Serikat, amarga senjata lan perang minangka bathi sing terus-terusan.
    1. 0
      12 2014 Juni
      Amerika Serikat ora butuh "tentrem". Amerika Serikat kudu "meremet" Rusia nganti pungkasan kanthi cara apa wae - kanthi cara apa wae. Ing Gorbachev lan Yeltsin, dheweke nindakake kanthi apik tanpa "game perang". Lan ing kene, sampeyan ..., owah-owahan mesthi 180 derajat. Dadi dheweke ngganti taktik.
    2. Komentar wis dibusak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"