Ing karusakan kanggo kendaraan wojo Ukrainia

61
Operasi antiteroris sing disebut ing wilayah kidul-wétan Ukraina terus. Panguwasa anyar, ngadhepi perlawanan sing sengit, dipeksa nglawan unit anyar sing dilengkapi macem-macem gaman lan peralatan militer. Ing agêng-April, dadi dikenal sing Unit saka Garda Nasional mentas kawangun kudu nampa paling anyar Ukrainia BTR-4E operator waja personel ing sawetara versi. Sawetara minggu sawise katon pesen kasebut, peralatan anyar saka jinis iki pisanan njupuk bagéyan ing perang.


Proyeksi sisih BTR-4E lan BTR-80A / 82A (foto http://andrei-bt.livejournal.com)



foto http://andrei-bt.livejournal.com


Ing pungkasan Mei lan awal Juni, foto saka rong kendaraan lapis baja Ukrainia sing ana ing geni diterbitake. Kacarita ing pungkasan Mei, ambulans BSEM-4K adhedhasar operator personel lapis baja BTR-4 minangka bagéan saka iring-iringan motor mlaku ing dalan Slavyansk-Izyum, ing ngendi diserang dening "teroris". Kacarita uga dikabarake yen geni ditujokake menyang mobil saka loro-lorone dalan. Sawise shelling kuwi, mobil perlu ndandani cilik lan panggantos saka sawetara bagean rusak. Sawetara dina sabanjure, foto saka rong operator personel lapis baja BTR-4E sing melu perang ing cedhak Slavyansk tanggal 3 Juni diterbitake. Foto-foto kasebut diiringi komentar, miturut kendharaan kasebut kena geni intensif saka senjata cilik. gaman, lan uga diserang nggunakake peluncur granat anti-tank sing dicekel tangan.

Senadyan karusakan sing ditampa, loro kendaraan lapis baja bisa bali menyang pangkalane, amarga para wartawan duwe kesempatan kanggo njupuk lan nerbitake foto peralatan sing melu perang. "Operasi anti-teroris" saiki minangka konflik bersenjata utama pisanan sing nglibatake operator personel lapis baja BTR-4 Ukrainia lan modifikasi. Mangkono, foto sing kasedhiya bisa mbukak sawetara masalah babagan perlindungan operator personel lapis baja lan kualitas tempur ing umum.

Dituduhake yen ambulans BSEM-4K (foto tanggal 23 Mei) disergap ing dalan gedhe Slavyansk-Izyum. Kajaba iku, foto-foto kasebut diiringi komentar, miturut sing ngarahake geni murub ing mobil lan penembake sing ora dingerteni nyoba nabrak "kaca lapis baja, lampu, roda." Pancen, foto-foto sing ana nuduhake jejak peluru sing tepat ing bagean mobil kasebut. Dadi, ing sisih kaca wojo awak ana titik karakteristik saka peluru, lampu sorot lan sorotan ing gendheng mobil wis rusak, lan ing paling siji wheel wis pierced.










foto http://twower.livejournal.com


Minangka nderek saka kasunyatan banget orane foto saka shelled BSEM-4K, karusakan ora bisa immobilize dheweke, lan dheweke tekan basa utawa panggonan. Kajaba iku, iku kudu nyatet sing kabeh karusakan direkam ing foto klempakan ing ngarep mobil. Ora ana gambar jejak shelling ing kompartemen mburi karo peralatan medis. Saka iki kita bisa nyimpulake yen para pejuang milisi sing nyerang ora langsung murub ing ambulans lan dheweke mung "entuk" peluru acak. Minangka kanggo versi geni ngarahke ing bagean paling ngrugekke saka kendaraan, iku bisa mbantah dening jumlah cilik saka karusakan ngelingke.

Dideleng saka karusakan, mung sawetara peluru lan, bisa uga, pecahan sing kena ambulans BSEM-4K sing dijupuk ing foto kasebut. Miturut lapuran, lambung saka BTR-4 armored personel lan kendaraan adhedhasar iku ketemu syarat Level 3 standar NATO STANAG 4569 lan bisa tahan 7,62 mm peluru bedhil-tindik waja. Iku nderek saka mobil sing teka ing geni tabrakan mung karo tangan cilik, Kapabilitas kang ora cukup kanggo asor dijamin. Mangkono, karusakan kanggo lampu, kaca lan gembong ora bisa kanthi nduduhake tingkat pangayoman saka mesin.

Kapentingan luwih akeh yaiku foto saka loro operator personel lapis baja BTR-4E saka Pengawal Nasional, sing rusak ing perang ing 3 Juni ing cedhak Slovyansk. Kendaraan tempur iki nampa kerusakan sing luwih akeh, sawetara sing bisa dadi regejegan. Sampeyan kudu eling yen BTR-4E armored personel operator, dilengkapi karo modul pertempuran Parus karo mriem otomatis 30-mm, 30-mm grenade nguripake otomatis lan 7,62-mm machine gun, padha Originally dimaksudaké kanggo Irak. Nanging, taun kepungkur, pihak Irak ora gelem nampa batch liyane saka peralatan Ukrainia, nyatakake cacat manufaktur, utamane retak ing lambung. Sawise pirang-pirang sasi gagal kanggo nransfer peralatan menyang pelanggan, kabeh operator waja personel bali menyang Ukraina. Kendaraan lapis baja sing durung ditampa dening Irak sing saiki ditransfer menyang angkatan bersenjata lan Pengawal Nasional Ukraina.

Operator personel lapis baja BTR-4E, sing melu perang ing 3 Mei, entuk akeh karusakan. Kerusakan sing paling katon ing salah sawijining mesin yaiku akeh deformasi kisi anti-kumulatif. Gril ngarep lan sisih mobil cukup mbengkongaken. Kajaba iku, dheweke duwe suket utawa sawetara "bahan alami" liyane. Bar sisih saka operator personel wojo kapindho rampung "digantung" karo suket, sanajan padha ora duwe karusakan serius. Kawontenan ing grilles saka armored personel pisanan wis subyek saka sawetara musuhan: pembuangan saka peralatan militèr wis nyoba kanggo ngenali nimbulaké deformasi kuwi, adhedhasar versi ing foto kasedhiya. Ewah-ewahan bentuk gratings, digabungake karo suket, bisa nuduhake manawa operator personel wojo, ninggalake shelling, nyuwil liwat sawetara alangan kaya spasi ijo. Mulane, ing jejere bagean rusak saka gratings, ora ana jejak granat kumulatif undermining.

Ana akeh jejak peluru ing lambung peralatan kasebut. Wiwit geni, ketoke, dipecat saka bedhil mesin, kabeh jejak iki katon kaya dents cilik. Iki maneh nandheske tingkat pangayoman saka lambung, kang ndadekake iku bisa kanggo mungkasi peluru saka pistol lan bedhil mesin. Ing wektu sing padha, peluru mungsuh bisa ngrusak sawetara ban, amarga mobil kudu bali menyang pangkalan nggunakake sistem inflasi roda. Sawetara lampu rusak. Sawetara foto nuduhake kursi landing sing diwarnai getih. Miturut sumber Ukrainia, pembawa personel waja njupuk wong sing tatu saka medan perang, padha tatu ing njaba kendaraan.

Kabeh karusakan kanggo kendaraan disebabake senjata cilik, nanging ana alesan kanggo pracaya ing 3 Mei, milisi saka Slovyansk nggunakake senjata luwih serius. Salah operator personel wojo (bisa dikenali dening mbengkongaken grilles anti-kumulatif) wis sawetara karusakan karakteristik. Dadi, panel tengen modul pertempuran "Sail" ditutupi karo soot lan dent cilik karo Kripik ing pinggir. Tanda-tanda kobong utawa bledosan sing padha ana ing bagean cilik saka atap lan nguber menara. Menapa malih, ing banget Chase saka menara ana loro liwat bolongan asal ora dingerteni. Bisa uga ana tilas saka peluru tembus waja saka senjata cilik, kalebu senjata kaliber gedhe, nanging asal-usul liyane saka bolongan kasebut ora bisa dikalahake - kena granat kumulatif. Kanggo versi asor dening peluru, kasunyatan sing sawetara dina mengko mobil karo karakteristik mbengkongaken grilles anti-kumulatif katon maneh ing paprangan. Kajaba iku, kudu eling yen milisi duwe sawetara senjata cilik kaliber gedhe, kalebu bedhil anti-tank saka Perang Patriotik Agung.

Bukti panggunaan peluncur granat anti-tank bisa dianggep minangka jejak khas saka jelaga ing lembaran ngisor turret, mburu lan permukaan ngisor menara. Amunisi senjata cilik, ora kaya granat HEAT kaya PG-7V, mung ora bisa ninggalake tandha kasebut. Sampeyan uga bisa dianggep sing siji bolongan ing waja (mbokmenawa ing ngisor) digawe dening granat, lan liyane dening pluru waja-tindik. Apa negara modul pertempuran "Sail" - ora dingerteni. Kerusakan kasebut ing mekanisme sing tanggung jawab kanggo ngowahi turret bisa duwe macem-macem akibat, saka kabutuhan perbaikan cilik nganti ngganti kabeh modul pertempuran. Kahanan modul pertempuran ora dingerteni, saengga ora bisa nggawe kesimpulan babagan tingkat lan keruwetan karusakan.

Jelaga ing panel ngarep sisih tengen menara nimbulake pitakonan tartamtu. Dheweke ujar manawa piring waja kasebut kena geni utawa bledosan, contone, granat anti-tank. Nanging, versi babagan granat ora dikonfirmasi dening ngarsane seng nembus piring waja. Tinimbang bolongan liwat, iku mung dent cilik. Tilak kobong utawa bledosan sing padha, nanging kanthi bolongan ing jejere, ana ing sisih tengen modul pertempuran, sing ora adoh saka piring frontal sooty.

Mbokmenawa, salah sawijining operator personel lapis baja BTR-4E pancen diobong nggunakake peluncur granat anti-tank roket. Sampeyan bisa uga amarga amarga kru kendaraan kasebut kudu cepet-cepet ninggalake medan perang, nembus sawetara alangan sing nyebabake karusakan ing grating anti kumulatif. Ing kasus iki, ana pitakonan logis lan logis: kok granat roket-propelled ora nimbulaké karusakan fatal ing operator waja?

Peluncur milisi-grenade wis duwe sawetara kendaraan lapis baja mungsuh sing rusak lan diobong, nanging ing tanggal 3 Mei dhaptar iki ora diisi maneh karo operator personel lapis baja liyane. Yen pancene ana peluncur granat ing unit milisi, dheweke bisa kantun lan ora kena ing unit penting BTR-4E sing dipecat. Mangkono, loro operator personel wojo padha bisa bali saka paprangan mung amarga Gagal ngluncurake grenade.

Kendaraan lapis baja tentara Ukrainia lan Pengawal Nasional sing wis diteliti maneh ngonfirmasi rong bebener sing wis suwe dikenal. Kaping pisanan, operator personel lapis baja modern pancen bisa nglindhungi kru saka peluru senjata cilik. Kapindho, peluncur granat anti-tank saka model sing luwih lawas minangka ancaman serius kanggo operator personel lapis baja lan kendaraan tempur infanteri, lan nasib peralatan iki gumantung banget marang katrampilan peluncur granat. Iki tegese milisi saka Slavyansk, Luhansk utawa Donetsk, nggunakake senjata sing diduweni, cukup bisa nglawan pasukan, Pengawal Nasional lan militan, nyebabake pukulan serius lan mateni peralatan.


Miturut situs web:
http://andrei-bt.livejournal.com/
http://bmpd.livejournal.com/
http://twower.livejournal.com/
http://btvt.narod.ru/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

61 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 33
    17 2014 Juni
    Iki wektu kanggo milisi saka Kidul-Wétan kanggo nguwasani perang tambang. Murah, praktis lan dipercaya. Utamane yen sampeyan ngrusak sawetara sepur sepur kanthi kendaraan lapis baja dill. Grosir, supaya ngomong.
    1. Dart_Veyder
      + 12
      17 2014 Juni
      Lan banjur njeblug ing tambang kanggo setengah abad?
      1. + 15
        17 2014 Juni
        Kutipan saka: Dart_Veyder
        Lan banjur njeblug ing tambang kanggo setengah abad?


        Tanpa peta ranjau, mung wedhus lan Taliban (sing, ing asas, padha) ngatur "kagetan". Lan Strelkov bakal duwe kertu. Ora bakal ana Strelkov - ora bakal ana peta. Lan wiwit Slavyansk lan Kramatorsk bakal dibubarake ing lemah dening "Gradami", ora bakal ana sing bisa ngrusak tambang "dheweke".
        Kajaba iku, mbayar manungsa waé, Aku ngomong bab biaya ing trek railway, lan padha, ing asas, nganggo - nganti Sepur pisanan karo peralatan militer utawa bahan bakar lan pelumas.
        1. -2
          17 2014 Juni
          Lan yen Volgograd-Dnepropetrovsk penumpang. Banjur sampeyan ngomong fasis sialan.
          1. pasta
            +2
            17 2014 Juni
            Aku isih isin kanggo ngelingake sampeyan ... kita padha pisanan nggunakake tambang radio-kontrol, lan ing 41 ... supaya sepur penumpang isih bisa turu tentrem.
            1. +2
              18 2014 Juni
              .
              Kutipan: pasta
              supaya sepur penumpang isih bisa turu tentrem.

              Kontrol radio apik, nanging yen sampeyan sijine jammer, kontrol radio ora bakal mbantu. Sing normal kanggo eselon militer. Dadi perlu kanggo nyelehake tekanan utawa aksi geter. Carane bener sampeyan ngomong ing 41, mung banjur ora ana sepur penumpang, padha nyebul kabeh sing obah.
              Ikhlas.
              1. Asam sulfat
                +2
                19 2014 Juni
                Apa sing ngalangi sampeyan saka nggawe tetenger dhuwur-mbledhos karo kontrol liwat kabel listrik? .. Lay wiring 150-200 meter kanggo greenery paling cedhak lan ninggalake sepasang pramuka ing tugas ana - a sapper lan gunner. Nyamarake kabel lan tetenger, sawise ngrusak eselon, cepet-cepet mbuwang rute uwal sing disiapake.

                Ing konflik lokal, tambang nduweni peran sing BANGET, utamane yen digunakake kanthi bener.
            2. 0
              18 2014 Juni
              .
              Kutipan: pasta
              supaya sepur penumpang isih bisa turu tentrem.

              Kontrol radio apik, nanging yen sampeyan sijine jammer, kontrol radio ora bakal mbantu. Sing normal kanggo eselon militer. Dadi perlu kanggo nyelehake tekanan utawa aksi geter. Carane bener sampeyan ngomong ing 41, mung banjur ora ana sepur penumpang, padha nyebul kabeh sing obah.
              Ikhlas.
        2. PAM
          +2
          17 2014 Juni
          dudu pilihan tanpa sing dikontrol (luwih efisien lan, kaya sing dikandhakake, ora bakal nyekel wong bodho)
        3. KillingRoad
          +1
          18 2014 Juni
          "Iku kabeh babagan pakulinan" - ujare milisi, mlaku ing tambang (katon ing sawetara film)
      2. +5
        17 2014 Juni
        Kutipan saka: Dart_Veyder
        Lan banjur njeblug ing tambang kanggo setengah abad?

        Nazi sijine tambang, padha ora isin.
      3. KillingRoad
        -1
        18 2014 Juni
        +100 tambang - gaman pindho
    2. pasta
      +2
      17 2014 Juni
      Nggawa ranjau darat ing sangisore peralatan ... bakal bisa digunakake kabeh wektu. aran
    3. -1
      18 2014 Juni
      Kutipan saka Stiletto
      Murah, praktis lan dipercaya. Utamane yen sampeyan ngrusak sawetara sepur sepur kanthi kendaraan lapis baja dill

      uga, ya .. tambang bakal nunggu kendaraan lapis baja .. lan yen iku Sepur karo warga Federasi Rusia sing ing wilayah Ukraina menyang neraka? Apa sing bakal kelakon?
      Mulane aku ora ngirim bojoku menyang omah (dheweke warga negara Federasi Rusia)
  2. + 20
    17 2014 Juni
    Oh, ing sensor topik iki disedot saka kabeh pihak ... Singkat, BTR4 paling apik, tahan 20 hit saka RPG-7, lan 50 hit saka "Fly" ...
    Lan apa neraka sing arep sampeyan buktiake ...
    1. +3
      17 2014 Juni
      Dibusak saka basa) Sing paling lucu yaiku para komentator artikel kasebut uga bisa nyeret PDB ing kene)
      1. +1
        17 2014 Juni
        Kutipan saka Fagot
        Dibusak saka basa) Sing paling lucu yaiku para komentator artikel kasebut uga bisa nyeret PDB ing kene)

        Lan sapa maneh sing kudu narik kawigaten?)))
  3. vkrav
    +8
    17 2014 Juni
    Foto sing padha ditampilake kanthi komentar yen BAT dibuwang metu saka ATGM (foto 4e saka ngisor) lan BAT digulung nalika ditarik, nanging ekperdam, mesthi, luwih katon. ngguyu
    http://x-true.info/2630-ekipazh-mertv-bashnyu-zaklinilo.html
    1. avt
      + 16
      17 2014 Juni
      Kutipan saka vkrav
      Foto sing padha ditampilake kanthi komentar yen BAT dibuwang saka PTRD (foto 4e saka ngisor)

      Umumé, iku nderek saka foto presented sing driver ndamel nang endi wae metu saka inexperience, utawa wedi, lan Cut kaca saka lampu karo peluru utawa shrapnel, utawa Mungkin padha mung Smashed ing Laka. mungkin kejaba peluncur granat ora joget lan kaca anti peluru resik kaya luh. Piye wae artikel sing nganggo ilustrasi ora ramah, mbok menawa ana sawetara conto liyane, nanging temenan ora iki.
      1. Jin
        +6
        17 2014 Juni
        Kutipan saka avt
        Piye wae artikel sing nganggo ilustrasi ora grapyak, mbok menawa ana sawetara conto liyane, nanging temenan ora iki


        Aku ndhukung kanthi lengkap! Umumé, aku ora nyana "analisis" saka Cyril. Penulis iki biasane ngirim materi sing cukup, nanging ing kene ...
        Cukup mesem nalar babagan suket, contone. Iku ora brainer sing iki kanggo tujuan kamuflase, cabang ... apa iku apa karo nyuwek lan bejat. Babagan hit saka RPG, umume ora jelas apa sing dikarepake Penulis. Ora, cetha yen ora ana sing kedadeyan ing perang, nanging apa sing kudu dilakoni karo latihan peluncur granat "milisi" lan jejak kobong ing waja? Sampeyan bisa clumsily mencet bagean "non-fatal" saka peralatan, kang ora mimpin kanggo Gagal utawa pati kru, nanging tilak asor saka RPG ora tetep ing wangun "soot" karo alur lagi wae katon! Lan ing kene ... ing cendhak, artikel sing kusam ...
        1. +2
          17 2014 Juni
          Kutipan saka Jin
          Babagan hit saka RPG, umume ora jelas apa sing dikarepake Penulis

          Penulis wanted kanggo ngomong sing iki ......... dilindhungi dening colander padha saka bar ora break liwat saka RPG.
          Apa statement naif!?
  4. +4
    17 2014 Juni
    Aku mikir carane DShK digunakake kanggo kerlip operator personel lapis baja iki, lan saiki sumunar.
    1. portoc65
      0
      17 2014 Juni
      UkroBTRs ora mung nembus liwat lan liwat ... ing dalan, iki ditembak mudhun saka bedhil mburu prajurit
      1. +6
        17 2014 Juni
        Ora, dheweke mbuwang dheweke nganggo "topi", apa sampeyan ora sengaja?
  5. portoc65
    0
    17 2014 Juni
    Badut. Waja RPG-Abrams kita kobong, lan operator personel lapis baja Dill pancen keren kaya tumbak dill dhewe. Pahlawan ora bakal mati. wong bodho
    1. +2
      17 2014 Juni
      Inggih, padha diobong mung ing kapal lan mburi, sanajan ing kapal uga 50/50 nglirik nanging pembawa personel waja, uga, apa sing diobong, nanging ora tekan organ vital, dadi yen ing MTO, banjur ya, mesin kudu ditinggalake, amarga lungguh ing peti mati immobilized ing rodha isih mazahizm wassat .Oh, sayangé milisi mesin iki ora duwe atom, Krivoruk Natsiks ora bakal disambut))))
      1. +5
        17 2014 Juni
        Kutipan saka: maxbaxg61
        Inggih, padha diobong mung ing kapal lan mburi, sanajan ing kapal uga 50/50

        ora mung papan nanging uga menara .... "Negara Islam Irak lan Levant" (ISIS) ngalahake M1A1 saka angkatan bersenjata Irak ... telung kasus serangan sukses dening para Islamis kacathet ...
        lan BTR4, kanthi lambung BTR80, ora bisa nolak Kornet ATGM, sanajan nganggo layar kisi ...
        mung yen partisan ANTIFASHIST ora duwe ATGM sing padha ...
        1. +4
          17 2014 Juni
          Kutipan saka cosmos111
          mung yen partisan ANTIFASHIST ora duwe ATGM sing padha ...

          Inggih, padha duwe "Metis" lan "Bassoons" - kanggo iki "kothak" lan iki "ndhuwur mripat", nanging ora ngganggu ing kabeh ing Solidar karo "nemokake" kothak karo granat PG-7V ... Aja mikir yen "Bucephalus" iki bakal seneng karo "temokake" kaya ngono.
        2. +2
          17 2014 Juni
          Iku bakal becik kanggo njaluk saperangan saka telung Abrams ing Irak, amarga kekacoan kaya mengkono, Amerika duwe kesempatan kanggo aran kabeh peralatan kita, lan militèr kita mung sinau foto lan pameran.
    2. +2
      17 2014 Juni
      Kutipan saka portoc65
      waja RPG-Abrams kita diobong

      Jet kumulatif PUNCHES waja, lan ora BURN ... iki pisanan. Kapindho, dheweke digawe kanggo iki. Katelu, "Abrams" ora tank paling dilindhungi, kanggo njupuk minangka conto, nanging carane akeh "Merkav 4" utawa "Challengers" ngatur kanggo ngalahake metu saka RPGs?
      1. +1
        17 2014 Juni
        Kutipan saka: svp67
        Katelu, "Abrams" ora tank paling dilindhungi, kanggo njupuk minangka conto, nanging carane akeh "Merkav 4" utawa "Challengers" ngatur kanggo ngalahake metu saka RPGs?

        nanging dill ... ora ana fasis .... waja "Abrams" lan "Challenger 2" saka jinis sing padha karo "Chopham", lan mbandhingake karo scolding saka BTR4 (BTR80) ing 8-10 mm... Nyuwun

        Sawise maneh, ing produksi "anyar" BTR4, lambung saka BTR 80 Soviet digunakake ...
        1. 0
          17 2014 Juni
          Kutipan saka cosmos111
          Sawise maneh, ing produksi "anyar" BTR4, lambung saka BTR 80 Soviet digunakake ...
          Topik iki wis suwe diurutake "dening balung" ... Ora ana jumlah BTR80 ing wilayah Ukraina sing bisa disimpen kanggo awake dhewe lan uga "keling" saka dheweke lan "Bucephalus" ... Soko wis digunakake, nanging ora kabeh ...
          1. +1
            17 2014 Juni
            Kutipan saka: svp67
            Ora ana jumlah BTR80 ing wilayah Ukraina,

            lan saiki fasis metu babagan apa sing dilawan ??? ing 99% saka BTR-80 ... lan pira "Bucephalus" BTR4, BTR3E dirilis .... miturut TsIAKR, 200 unit ....
            lan carane akeh armor personel operator 80 .... ana ing paling kuat ing wilayah USSR Prirar lan Odessa distrik militèr ... ewu .....
            PriVO: Senapan Bermotor kaping 24 Samara-Ulyanovskaya Berdichev Wesi Telu Orde Spanduk Merah Revolusi Oktober, Divisi Suvorov lan Bogdan Khmelnitsky .... 160 operator personel lapis baja (152 operator lapis baja-70, uga 6 operator personel lapis baja-60 lan 1 armor personel carrier-80 ... lan iki mung siji divisi ...
            http://vijsko.milua.org/i4_1.htm...

            dadi luwih apik ,,, ing produksi pengangkut personel lapis baja 4, pengangkut personel lapis baja 3, awak pengangkut personel lapis baja 80 lan pengangkut personel lapis baja 70 digunakake .....
      2. Jin
        -2
        17 2014 Juni
        Kutipan saka: svp67
        Jet kumulatif PUNCHES waja, lan ora BURN ... iki pisanan.


        Kolega, iku BURNING - kanthi jet gas panas ing tekanan sing kuat !!! Iki pisanan.

        Sarehne:

        "Line" RPG ora mungkasi ing indeks "7", nanging praktis diwiwiti.

        "Peluncur granat RPG-32 Hashim Rusia - kanggo ngrusak waja dawa meter kanthi granat, mula ora nyata nganti saiki bisa dikandhakake sanajan tanpa ndeleng buku referensi militer, nanging saiki bakal ditulis maneh. generasi anyar peluncur granat Rusia wis bisa ngatasi iki, lan sistem kasebut terus dirampungake, tes kanthi beban lengkap ditindakake ing ara-ara samun Yordania, ing ngendi peluncur granat super modern iki sukses banget, kanthi saran entheng saka Raja Yordania, malah nampa jeneng sing tepat lan ilahi kanggo umat Islam. "(C)

        Supaya...

        Kanggo pitakonan carane akeh Merkav4s lan Challengers diobong, lan carane akeh RPGs padha murub? ngendi? Where padha utamané perang?
        1. + 10
          17 2014 Juni
          Kutipan saka Jin
          Kolega, iku BURNING - kanthi jet gas panas ing tekanan sing kuat !!! Iki pisanan.

          Instrukturku ing senjata api, Kolonel Boyko, bakal langsung "gulungake" sampeyan "pasangan" lan bakal "nyiksa" sampeyan nganti suwe nalika ujian.
          Eling. Waja kasebut "didorong liwat", yaiku, nusuk "pestle kumulatif", sing dibentuk minangka asil saka "ambruk" lan ngarahake gerakan lapisan "logam" (luwih becik tembaga) saka corong kumulatif.



          Sawise tutup detonator diaktifake lan bledosan mbledhos, corong kumulatif dikompres, lan udakara 10..20% logam kasebut mlebu menyang jet kumulatif sawetara milimeter, mabur metu ing sadawane sumbu corong kanthi kacepetan kira-kira. 7 km/s. Jet kumulatif, amarga energi kinetik, nembus penghalang. Sisa logam corong kumulatif diremuk ing dasar alu lan ora melu nembus penghalang.


          Sarehne:

          "Line" RPG ora mungkasi ing indeks "7", nanging praktis diwiwiti.

          Carane lan carane terus, Aku ngerti tanpa sampeyan. Nanging ing kana, milisi duwe "pitu", amarga munculé nomer liyane, lan luwih-luwih RPG-32, minangka "kertu trump" ing tangan mungsuh kita, lan RPG-7 cukup kanggo nglawan pengangkut personel lapis baja...
        2. +3
          17 2014 Juni
          Ora diobong. Ing tekanan lan suhu kasebut, logam kasebut sesambungan karo waja meh kaya cairan, yaiku. dikumbah kaya wedhi banyu.
          1. +1
            18 2014 Juni
            Bener - kacepetan. Nalika kacepetan gerakan logam luwih dhuwur tinimbang kacepetan panyebaran swara ing logam kanthi tekanan saka impact tartamtu, interaksi kasebut diterangake miturut hukum hidrodinamika.
      3. +2
        17 2014 Juni
        Keamanan "wortel" luwih murah tinimbang "Abrams" lan ora perlu nyebat omong kosong. "Challenger" digawe menyang bathuk saka RPG-29, yen sampeyan lagi bejo, banjur NLD break liwat kabeh, ana stupidly 150 mm waja podho.
  6. +1
    17 2014 Juni
    Artikel sing apik, matur nuwun! Ing akeh laporan, "kréta perang" lampu kilat - truk karo memori ing mburi, carane padha dilindhungi? Yen padha nindakake kabeh
    1. MAG
      +2
      17 2014 Juni
      Napa dheweke apik? Ing foto ing ngendi kru liwat ing NLD, kru kumulatif mati lan diseret sabisane, supaya kabeh grating mbengkongake. , nanging ternyata dadi reprint saka media Ukropov sing mung wong-wong Ukrainians gedhe, bisa nggawe unkillable armor personel operator. Ana video ing ngendi geni mabur menyang RPG 70ku, padha mateni banjur kita ndamel ing, nanging iki ora ateges sing operator personel wojo super.
  7. 0
    17 2014 Juni
    Mesin apik, nuwun sewu dudu duweke
    1. +2
      17 2014 Juni
      Kutipan saka papa-billy
      Mesin apik, nuwun sewu dudu duweke

      Pitakonan VERY kontrovèrsial ... Njupuk ing paling "shedavral" Kharkov engine diesel ngadeg ing ... carane iku "bengok", sampeyan bisa krungu mobil kanggo sawetara kilometer lan sing paling Jahwéh, sampeyan bisa sijine "muffler" ing mesin iki, nanging sampeyan bakal langsung ilang banget daya, iku loro-stroke, kaya motor ...
      1. -1
        19 2014 Juni
        Muffler "njupuk" nganti 10 persen saka daya saka mesin papat-stroke. Kanggo loro-stroke, ing ngendi intake lan exhaust stroke digabungake, dalan knalpot sing disetel ora ngidini bagéan saka campuran mabur metu menyang pipa (ing pangertèn harfiah), nambah daya lan efisiensi .. Nanging iki kanggo karburator bensin. mesin (sepeda motor), kanggo mesin diesel - digunakake.
    2. +2
      17 2014 Juni
      Kutipan saka papa-billy
      Mesin apik, nuwun sewu dudu duweke


      opo sing apik??? lan sing anyar...
      lambung disusun maneh BTR-80 ... kanthi lokasi rata-rata MTO ...
      saka mung DBM "Sail" anyar ...

      ing Rusia ana proyek sing padha "Lengan" ...
      1. +2
        17 2014 Juni
        Kutipan saka cosmos111
        apa apik??? lan sing anyar...
        lambung disusun maneh BTR-80 ... kanthi lokasi rata-rata MTO ...

        Ayo mancing neng kono, golek jamur...
  8. 0
    17 2014 Juni
    Sampeyan uga bisa dianggep yen siji bolongan ing waja (mbokmenawa ing ngisor) digawe dening granat.
    j
    Biasane, kenek karo granat kumulatif sing nembus waja nyebabake geni ing ruang waja. Ora katon waja kasebut murub saka njero.
    1. +2
      17 2014 Juni
      Kutipan saka tchoni
      Ora katon waja kasebut murub saka njero.
      Miturut milisi, "iki persis pembawa personel lapis baja, sing ana ing foto, didhukung dening" NONAy "... minangka akibat saka serangan kasebut, operator personel lapis baja kasebut dibalik ing sisihe, lan mati:
      - komandan,
      - sopir
      - penembak.
      - ana tatu antarane landing
    2. 0
      17 2014 Juni
      Kutipan saka tchoni
      Biasane, kenek karo granat kumulatif sing nembus waja nyebabake geni ing ruang waja.

      iku mesthi ... tchoni ... ora ana tandha-tandha kenek amunisi kumulatif ...
      Iki diterangake kanthi kasunyatan manawa milisi ora duwe spesialis ing perang nglawan kendaraan lapis baja lan ora cukup senjata anti-tank ...
      1. +2
        17 2014 Juni
        Kutipan saka cosmos111
        Iki diterangake kanthi kasunyatan manawa milisi ora duwe spesialis ing perang nglawan kendaraan lapis baja lan ora cukup senjata anti-tank ...

        Iki luwih nuduhake manawa "pepelats" iki mung ora kalebu ing zona aksi efektif TCP milisi. Ora ketompo carane aku nonton video karo partisipasi sing, nang endi wae padha pindhah "konco mburi" saka BTR80 lan ndhukung tumindak karo senjata sing luwih kuat ... Kabeh iku cukup, Ukrainians ora perlu numpes "Bucephalus", sing paling mungkin wis ana, mung "ing lensa" luwih akeh ora kenek ... iki anti-iklan
        1. +2
          17 2014 Juni
          Kutipan saka: svp67
          Iki luwih nuduhake manawa "pepelats" iki mung ora kalebu ing zona aksi efektif TCP milisi.


          ATGM 9K111 "Fagot" kanggo kisaran saka 500 kanggo 2000 m ...
          ATGM 9K115 "Metis" jarak tembak saka 80 nganti 1500 m...
          kayane ora klebu...
          tinimbang kaping 2 ... nalika waja saka armor personel carrier 4 rusak, lan dill murub, cepet dievakuasi !!!

          lan kabeh babagan taktik nggunakake sistem anti-tank - klompok anti-tank Hezbollah dipérang dadi 5-6 wong - pitungan sistem rudal anti-tank lan tim dhukungan ... .

          lan Tsakhal bakal luwih kuat urop.. tentara, yen esuk !!! opo
          Sistem anti-tank Soviet lan Rusia "Fagot", "Konkurs", "Metis-M", "Kornet-E" digunakake ....
          1. +4
            17 2014 Juni
            kelanjutan saka Hezbollah vs Mk3.4 ...
            patriot kita kudu nganggo taktik sing padha ing perang nglawan target lapis baja !!!
  9. + 10
    17 2014 Juni
    Saka granat RPG-7, cukup kanggo nyumerepi jaring lan lembaran hinged
    waja. Saka tandem - ora bakal mbantu.
    Saka bedhil mesin bantuan sandbags ing Papan. Semono uga
    kita tau duwe: padha nggantung pigura njaba ing M117 Zelda armored personel operator -
    grate, lan ing antarane lan awak - sandbags. Lan saka RPG lan
    saka bedhil mesin.
    1. 0
      17 2014 Juni
      Kutipan saka: voyaka uh
      sepisan: digantung ing pigura njaba BTR M117 "Zelda"-
      grate, lan ing antarane lan awak - sandbags. Lan saka RPG lan
      saka bedhil mesin

      Sampeyan iku (Tsakhal) sing sinau saka amers ..... padha ing Vietnam lan Libanon, padha ngubengi armor personel operator M 113 karo sandbags .... nanging iki ora kanggo nglindhungi saka RPGs lan DShKs ...

      versi Libanon upgrade saka M113 armored personel operator
      1. +2
        17 2014 Juni
        Kutipan saka: voyaka uh
        BTR М117 "Zelda"


        Versi Israel M113 - Zelda kanthi unit penginderaan jarak jauh saka Rafael ... isih ana: Zelda2, L-Vas, Nagman ...
        1. Druha
          +2
          17 2014 Juni
          Piye wae hodovka meh padha karo tank kita.
  10. Dart_Veyder
    -1
    17 2014 Juni
    Kutipan saka EvilLion
    Keamanan "wortel" luwih murah tinimbang "Abrams" lan ora perlu nyebat omong kosong. "Challenger" digawe menyang bathuk saka RPG-29, yen sampeyan lagi bejo, banjur NLD break liwat kabeh, ana stupidly 150 mm waja podho.
    Ngomong omong kosong, amarga wortel minangka tangki sing paling aman ing donya.
    1. +2
      17 2014 Juni
      Kita bisa kanthi aman ngomong yen keamanan Merkava
      1) saka sisih 2) saka mburi 3) saka ndhuwur - luwih dhuwur tinimbang
      MBT liyane. Nanging lambung ngarep lan, utamane, bathuk menara ing Abrams -
      luwih kuwat.
  11. 0
    17 2014 Juni
    Lattices mbokmenawa alangan serius kanggo granat, yen granat wis wedged antarane piring, banjur Cut mercilessly.
    Aku granat kudu dilengkapi nozzles ing wangun piring babak supaya piring cocog grate warata, supaya aerodinamis saka grenade ora deteriorate, sampeyan bisa nempel fairing umpluk ing piring.
    1. +2
      17 2014 Juni
      Kutipan: Denimaks
      Aku mikir granat kudu dilengkapi nozzles ing wangun piring bunder supaya piring cocog grate warata,

      gratings (layar) ora nglindhungi 100% saka RPG monoblock, jet kumulatif isih pierces 10 mm waja !!!
      Afghanistan ... RPG-7, miturut operator personel lapis baja "Stryker"
      1. 0
        17 2014 Juni
        Kowe bener. Mulane aku nulis: "grids AND (!) Piring waja hinged"
  12. +1
    17 2014 Juni
    Ya, kabeh luwih gampang. Wong-wong mau diobong lan mlayu-mlayu amarga wedi tanpa mbongkar dalan, malah dadi lusuh.
  13. Lyoshka
    +2
    17 2014 Juni
    miturut statement paling anyar Strelkov, padha mbutuhake bantuan konkrit
  14. +4
    17 2014 Juni
    Sawetara jenis omong kosong karo kisi-kisi iki. Secara pribadi, aku duwe kesan yen waja kasebut mung tiba ing selokan.
  15. +3
    17 2014 Juni
    Kutipan saka cosmos111
    gratings (layar) ora nglindhungi 100% saka RPG monoblock, jet kumulatif isih pierces 10 mm waja !!!
    Afghanistan ... RPG-7, miturut operator personel lapis baja "Stryker"

    Nang endi wae aku wis ndeleng foto karo granat dipotong lan macet ing grate.
    Aku ora mangu sing nalika grenade ing grate micu, bakal Pierce 10 mm waja.
    Stryker paling kamungkinan kenek ing gendheng, ing sisih pinggir dalan katon tebing lan ing sisih liyane gunung. Padha mbokmenawa dijupuk saka gunung menyang gendheng. IMHO
  16. +2
    17 2014 Juni
    Ngelingi yen DPR ana ing pertahanan, pilihan pertambangan nggodho Strelkov. Mbok menawa ora ana tambang biasa, lan tambang darat, kaya ing Chechnya, dheweke ora ngerti carane nindakake.
    1. +1
      17 2014 Juni
      Kutipan saka xomann
      yen DPR mbela awake dhewe, opsi pertambangan nggodha Strelkov

      bakal nggawe, paling prasaja, nanging kuat tambang tanah .. loro driji, ing aspal ((utamané pinten explosive digunakake ing tambang))) lan ana demolitionists ...... kok padha ora nggunakake kendaraan lapis baja Nazi marang kolom???

      bisa nimbulake kerugian nyata, ing pasokan paukuman lan tenaga kerja ...
      1. +2
        17 2014 Juni
        Ing mratelakake panemume, milisi ora duwe kontrol banget ing wilayah kasebut, lan uga dhukungan saka populasi, supaya padha duwe tumindak partisan sing luwih gedhe.
        Iku misale jek sing njagong metu ing checkpoints lan njupuk sorties kapisah.
        Kanggo lay tambang, sampeyan kudu njagong lan ngenteni kanggo dangu.
  17. +2
    17 2014 Juni
    ing umum, misale jek sing mine mbledhos ing moncong kang (mb lan saka NONA) rattletrap
    1. +1
      17 2014 Juni
      Iku misale jek sing padha teka ing geni lan operator iki bursting liwat grumbulan, kang dituduhake dening gratings crumpled lan akeh vegetasi ing gratings padha.
  18. MUD
    +1
    17 2014 Juni
    Biasane ana sing keluwen yen lugs lampiran peluncur granat pecah. (foto pungkasan).
    1. 0
      18 2014 Juni
      grenade launcher soyo tambah lugs bledosan

      piye wae aneh bledosan ing 3 bebarengan lan, malih, ing cara sing padha.
  19. +6
    17 2014 Juni
    Dituduhake manawa ambulans BSEM-4K ...

    Kaya ing ngisor iki saka kasunyatan sing ana foto-foto BSEM-4K sing dibuwang,

    Omong kosong saka kuda abu-abu sing mabuk ing moonshine!
    1. Kendaraan sanitasi miturut Konvensi Jenewa ora dilengkapi senjata!
    2. Ing transportasi ambulans, tandha-tandha identifikasi saka "Palang Merah" saka ukuran sing ditemtokake, sing cocog karo tujuan sing dituju, kudu ditrapake ing sisih pinggir, ing piring waja frontal, buritan lan ndhuwur!
    Sing ditampilake ing foto yaiku kendaraan tempur. Aku ora mikir aku kudu nerangake luwih lengkap ...
  20. Letnan S A
    0
    20 2014 Juni
    Sa adoh aku ngerti, RPG-Merkava lan Abrams burns, lan operator personel wojo lan kendaraan tempur infanteri, kabeh liyane, kobong karo kesenengan nalika padha mencet.
  21. 0
    25 2014 Juni
    Miturut cara, Rusia ora duwe kendaraan lapis baja kanggo operasi polisi, lan kabeh sing wis lawas banget lan digawe miturut rencana 60s.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"