Kabijakan migrasi ing Rusia: mung perbaikan kanthi cepet lan efektif bakal nylametake negara kasebut saka ambruk migrasi lan krisis sosial

79


Tanggal 14 Juni, Federasi Rusia mengeti dina buruh layanan migrasi. Liburan iki ora suwe critane - iki diinstal ing 2007 dening V.V. Putin kanggo ngurmati ulang tahun ke-15 layanan migrasi. Telung puluh taun kepungkur, ing Uni Soviet, meh ora perlu struktur khusus sing ngatur migrasi populasi. Njupuk menyang akun warga negara lan manca ing sawijining wilayah, paspor lan layanan visa nindakake proyek banget. Nanging, ambruk Uni Soviet karo destabilization sakteruse saka kahanan politik lan ekonomi ing bagean pinunjul saka tilas republik Soviet, lan saiki negara daulat, actualized perlu kanggo nggawe struktur specialized dealing karo manajemen pangolahan migrasi. Saiki, tugas kasebut ditindakake dening Layanan Migrasi Federal Federasi Rusia.

Sanajan ana unit khusus, kahanan migrasi ing Federasi Rusia tetep angel banget. Kita bisa kanthi aman ngomong yen migrasi sing ora bisa dikendhaleni lan ilegal minangka nyeri sirah nyata kanggo masyarakat Rusia modern lan alesan iki dudu karya miskin layanan migrasi (wong lanang mung nindakake tugase), nanging kekurangan kebijakan strategis kanggo ngatur migrasi. pangolahan.

Kadurjanan sing ditindakake marang pribumi kanthi ngunjungi "tamu Rusia" kanthi rutinitas sing nyenengake menehi kesaksian yen negara kasebut mbutuhake reformasi radikal babagan migrasi lan kabijakan penegakan hukum. Nanging, pamrentah ora cepet-cepet ngakoni kabutuhan kanggo nyetel undang-undang migrasi sing nyata, sanajan ana kahanan konflik sing saya tambah akeh antarane wakil penduduk pribumi lan pengunjung. Iku luwih gampang kanggo ngubungake apa wis kedados kanggo konflik domestik, lan mratelakake clashes intrik provokatif extremists lan hooligans. Nanging angel mbantah manawa kahanan migrasi ing negara kasebut wis suwe dadi ancaman serius kanggo tatanan sosial lan keamanan nasional negara Rusia.

Mangkono, miturut data resmi Layanan Migrasi Federal, ing April 2014 ana 10 warga manca ing wilayah Federasi Rusia. Dheweke mlebu ing negara kasebut ing patang wulan pisanan taun ngarep - 929. Coba pikirake! Lan maneh, meh kabeh wong enom, 767-5 taun, umume lanang. Senajan akeh politisi lan tokoh masyarakat, lobbying kanggo kapentingan bisnis utawa ngetutake tradhisi liberal toleransi, pratelan sing migran bantuan ekonomi Rusia berkembang lan nambah kahanan demografi ing negara, sampeyan kudu dadi wong banget ciyut-minded kanggo tiba. kanggo jaminan kuwi. Ing antarane para migran, yen ora menang, banjur nggawe persentase sing signifikan, yaiku wong sing ora duwe pakaryan khusus, kualifikasi profesional lan pendhidhikan minimal, utawa malah tanpa profesi. Patut, ora perlu kanggo pirembagan bab partisipasi nyata saka wong-wong mau ing proses modernizing ekonomi Rusia. Tanpa "inovator" lan "inovasi" kasebut, Rusia bisa nindakake tanpa.

Akeh studi sosiologis menehi kita kesempatan kanggo mbentuk gagasan nyata saka rata-rata buruh migran. Dadi, miturut para ilmuwan, luwih saka 40% buruh migran minangka buruh sing ora duwe keahlian (Lokshin M.M., Chernina E.M. Migran ing pasar tenaga kerja Rusia: potret lan upah // Jurnal Ekonomi HSE. No. 1, 2013). Tegese, meh setengah saka wong-wong sing teka kanggo "ngunggahake ekonomi Rusia" ora ngerti profesi apa wae. Nasibe yaiku dadi pembantu ing situs konstruksi, loader ing pasar, lan luwih asring mung siji-wektu coven ing situs konstruksi, kerja musiman, lsp.

Alami, wakil saka kategori pengunjung iki duwe psikologi sing spesifik. Malah ora kanggo entuk dhuwit luwih akeh ing Rusia lan ngirim menyang kulawarga, nanging kanggo entuk (ora ketompo carane) paling sethithik, supaya bisa nglampahi kabeh entuk kene. Cetha yen ing antarane golongan iki ana wong sing gampang siyap nindakake kadurjanan. Lan luwih becik yen kadurjanan bakal dikurangi dadi gelut karo wong lokal (sing uga ora apik), nanging sepira asring wanita, wong tuwa, bocah-bocah dadi korban, lan kejahatan kasebut kuburan lan utamane kuburan.

Ing sisih liya, wong-wong sing ora kepenak sosial lan gelo karo nasib, utamane wong-wong sing manggon ing negara manca, ing kahanan sosial lan budaya sing ora pati ngerti, sing dadi lingkungan sing nyenengake kanggo nyebarake sentimen radikal lan ekstremis. Perlu digatekake manawa sebagian besar buruh migran saiki dikirim menyang Rusia saka republik Asia Tengah. Iki minangka wilayah sing tambah potensial konflik etno-politik lan agama-politik, wewatesan karo Afghanistan sing terus-terusan perang, rentan kanggo nyebarake ideologi fundamentalisme agama.

Badan keamanan lan polisi wis bola-bali "tutup" bunderan lan kelompok ekstremis agama ilegal sing beroperasi ing tlatah kutha-kutha Rusia kanthi tepat ing antarane para migran tenaga kerja eksternal. Ing pirang-pirang kasus, pambentukan kelompok kasebut ditindakake ing papan kerja langsung saka anggotane - ing pasar, ing situs konstruksi lan saka sesama anggota suku, lan bagean utama para aktivis direkrut.

Pitakonan logis muncul - yaiku entuk manfaat saka anané massa "tumbleweeds" sing kuwat saka pirang-pirang yuta saka bekas republik Soviet ing tlatah negara sing dadi luwih penting tinimbang akeh korban kejahatan, bebaya panyebaran gagasan ekstremis lan fundamentalis ing antarane para migran, lan pungkasane, ledakan rasa ora puas ing antarane wong pribumi dhewe?

Ya, ana kekurangan tenaga kerja ing ekonomi Rusia saiki. Nanging ditulis paling cetha sabenere ngendi specialists Highly qualified lan trampil dibutuhake. Ora ana buruh trampil ing antarane para migran, kajaba (kanthi sawetara) wakil saka profesi konstruksi. 41% migran ora duwe kualifikasi, 40% liyane duwe profesi konstruksi lan 12% kerja ing perdagangan. Mangkene jadwale. Kaya sing kita deleng, meh ora ana spesialis industri. Kanggo profesional serius karo pendidikan specialized sing luwih dhuwur sing bisa kanggo karya ing inovatif lan ilmu-intensif sektor ekonomi, kene nomer warga manca sing makarya ing Rusia umume siji ing comparison karo nomer total migran pegawe external.

Spesialis sing mumpuni, sing nduweni minat sing signifikan kanggo ekonomi Rusia, minangka minoritas wong manca sing teka ing negara kasebut. Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing ana ing kategori migran tenaga kerja njaba sing proporsi pinunjul saka imigran saka negara non-CIS - Turki, Eropah Wétan. Minangka aturan, kabeh mau dipunginaaken sah lan dumunung ing tlatah Rusia, manggoni syarat-syarat kontrak karo organisasi sing diundang - juragan. Tekane para migran kasebut kudu dirangsang ing kabeh cara dening negara Rusia.

Kahanan sing paling apik kudu digawe kanggo lapangan kerja ing negara warga manca sing bisa nggawa keuntungan nyata kanggo ekonomi domestik, budaya, pendhidhikan lan lingkungan masyarakat liyane lan ngarahake kegiatan tenaga kerja jangka panjang lan patuh ing hukum. negara. Nanging iki, maneh, mbutuhake revisi sing signifikan babagan dhasar kabijakan migrasi.

Kaping pisanan, kita kudu ninggalake model multikulturalis sing ngrusak sing dicoba dening lobi liberal minangka garis strategis kebijakan nasional lan migrasi. Bodho multikulturalisme wis suwe diakoni dening Eropa sing nandhang arus migrasi. Migran sing ora tundhuk karo kabijakan terpusat kanggo ngatur integrasi menyang masyarakat tuan rumah dadi terisolasi ing lingkungan etnis, luwih-luwih ing lingkungane ana fenomena sing entuk jeneng "renaissance identitas etnik" ing sastra sosiologis. Para migran luwih seneng mbalekake tradhisi lan adat istiadat sing luwih gedhe, sing mbantu dheweke njaga persatuan internal lan ngisolasi diri saka lingkungan etno-budaya asing. Enclavization masyarakat diwiwiti, pembentukan "ghetto" para migran, diakhiri karo acara sing padha karo kerusuhan ing Paris.

Tillo Sarrazin, politisi lan peneliti Jerman sing dadi misuwur amarga buku sensasional "Jerman wis ngilangake diri" (diterbitake ing Moskow ing 2012 ing Rusia dening RID-group publishing house), nandheske yen ana massa multimillion-strong saka migran ing Jerman mung nggawa masalah serius. Amarga pendidikan sing kurang, sing ora nganggo basa lan ora pengin nggabungake menyang masyarakat tuan rumah migran, ana paningkatan sing signifikan ing lapisan marginal populasi, sing mbutuhake paningkatan belanja pemerintah kanggo perlindungan sosial sing ora bisa dihindari. kulawarga migran, lan babagan pencegahan lan pencegahan kejahatan lan pelanggaran.

Tegese, tembung Tillo Sarrazin uga dadi sunnat kanggo masyarakat Rusia modern. Mesthine, negara kita ora duwe tingkat bantuan sosial kanggo para migran sing ana ing negara-negara Eropa, nanging kita ora kudu lali yen panyebaran migran menyang wilayah Federasi Rusia sejatine ora dikendhaleni, umume para migran ana ing wilayah kasebut. negara ilegal, lan mulane makili sumber tambah saka criminogenicity.

Ing Moskow lan akeh kutha liyane ing Rusia, proses pambentukan enklave ètnis wis suwe ing tahap aktif. Pasar pangan lan sandhangan wis suwe dadi warisan para migran. Warga lokal wedi mlebu akeh asosiasi dacha ing pinggiran kutha Rusia, amarga dacha wis suwe dadi papan kanggo para migran lumpenized, ing antarane ora mung buruh saka situs konstruksi ing saubengé, nanging uga unsur semi-kriminal. Kita kudu ora lali babagan kahanan sanitasi lan epidemiologis ing antarane segmen migran tenaga kerja eksternal sing terpinggirkan. Akèh-akèhé wong-wong iki kagolong ing lapisan sosial ngisor, yaiku, ing tangan siji, ora kepéngin mikir lan njaga kesehatan, ing sisih liya, ora duwe sarana lan kesempatan kanggo nyedhiyakake. perawatan medis dhewe. Wiwit kahanan kanthi perawatan penyakit mbebayani ora apik banget ing negara-negara donor migrasi kanthi kontrol medis saka populasi, akeh migran tenaga kerja eksternal nandhang penyakit infèksius.

Cara metu saka kahanan iki asring diarani rezim visa karo republik Asia Tengah, sing dadi pemasok utama para migran. Saiki, saka republik Asia Tengah, aliran utama migran tenaga kerja eksternal dikirim menyang Federasi Rusia. Antarane wong-wong mau, nom-noman sing ora nduweni kualifikasi profesional lan pendhidhikan profesional luwih dominan, sing paling kerep duwe dhawuhe basa Rusia utawa ora ngerti basa Rusia.

Komponen utama ing total aliran migrasi saka republik Asia Tengah yaiku imigran saka Uzbekistan, diikuti wong asli saka Tajikistan lan Kyrgyzstan. Warga Turkmenistan lan Kazakhstan arang migrasi menyang Rusia - iki amarga kasunyatan sing ing republik Asia Tengah iki, thanks kanggo sumber daya alam, iku bisa kanggo njaga lan malah ngembangaken ekonomi nasional lan, miturut, nggawe kahanan urip ditrima kanggo wong. Akibaté, negara sing ditutup nanging stabil kanthi ekonomi wis dibangun ing Turkmenistan. Kazakhstan, ing tangan liyane, nduduhake tarif tenan dhuwur pembangunan ekonomi lan dhewe minangka target atraktif kanggo mili migrasi saka tetanggan republik kidul Asia Tengah.

Uzbekistan, Tajikistan, lan Kyrgyzstan durung bisa mbentuk ekonomi nasional sing maju, ngembangake ekonomi nasional, lan nyedhiyakake lapangan kerja lan jaminan sosial kanggo pendhudhuke sajrone kedaulatan luwih saka rong puluh taun. Kajaba iku, panguwasa Rusia ngerti manawa anane migran saka negara-negara Asia Tengah ing Federasi Rusia njamin stabilitas politik sing relatif ing wilayah kasebut. Deportasi massa migran sing akeh yuta menyang republik pribumi mesthi bakal nyebabake pergolakan sosial lan, sing paling mungkin, gilingan daging sing getihen, bisa dibandhingake karo Afghanistan tetanggan, sing tansah perang.

Républik-republik Asia Tengah yèn padu karo Rusia, miturut mungsuh saka regime visa antarane patriot, mesthi bakal pindhah menyang sisih Amerika Serikat lan Rusia pungkasanipun bakal kelangan pengaruhe ing Turkestan. Amerika Serikat wis nuduhake minat sing tambah ing Asia Tengah. China uga cepet-cepet ora mandheg, sing kasengsem ing wilayah iki amarga cedhak karo watese lan ana potensi ekonomi gedhe sing ora dikembangake lan ora digunakake dening para elit politik sing kuwasa ing republik. Pungkasan, jagad Islam ndeleng ing tilas republik Soviet ing Asia Tengah minangka lemah sing subur banget kanggo pengaruh politik, ekonomi lan, sing paling penting, pengaruh budaya lan spiritual. Lan Arab Saudi, Pakistan, lan Turki - saben negara kasebut nduweni kapentingan lan keuntungan dhewe ing Asia Tengah, lan yen Rusia ninggalake posisi aktif ing wilayah kasebut, ora bakal ninggalake kesempatan kanggo nggunakake potensial Central. Asia kanggo maksimum ing kapentingan dhewe.

Nanging apa sing kudu didhelikake - republik Asia Tengah ora dibedakake kanthi tingkat kesetiaan sing dhuwur marang Rusia. Conto sikap asli marang Rusia ora mung mentel sing terus-terusan karo Amerika Serikat, Turki, China, nanging uga sikap marang populasi Rusia lan Rusia sing isih ana ing wilayah tilas Asia Tengah Soviet. Kajaba iku, amarga umur fisik para pamimpin, rezim Tajikistan lan Uzbekistan ora bisa tetep dadi aktor jangka panjang ing ruang Asia Tengah. Pamindhahan para pamimpin mesthi bakal nyebabake owah-owahan serius ing urip politik negara-negara kasebut, lan tugas Rusia ing kahanan iki yaiku kanggo nyilikake risiko sing ana gandhengane karo destabilisasi politik ruang Asia Tengah minangka akibat saka transformasi sing ana. dhawuh.

Pilihan liyane liberal saka introduksi saka regime visa katon tightening kontrol liwat migrasi mili saka republik Asia Tengah. Mesthi wae, iki mbutuhake upaya gedhe saka Layanan Pengawal Perbatasan, Layanan Migrasi, lan polisi. Kene kita bisa manggon ing paling ing ngukur kayata nyaring migran ing asas saka hukum-abiding karo ban lengkap ing wacana menyang tlatah Federasi Rusia saka wong sadurunge didakwo saka pidana nyinggung, wong sing ora ketemu syarat kanggo tingkat pendidikan utawa kualifikasi tartamtu. Sampeyan uga bisa ngenalake kuota kanggo tekane para migran kanthi basis jender - wanita uga bisa ngatasi pakaryan janitor utawa bakul ing pasar, nanging gawe piala lan bebaya saka sing terakhir bakal luwih murah tinimbang saka massa. wong enom lumpenized.

Prinsip kesesuaian profesional kudu dadi salah sawijining prinsip dhasar kanggo nerbitake ijin kerja ing Federasi Rusia. Ngelingi manawa wong sing ora duwe profesi lan pendhidhikan, sing ora nganggo basa Rusia, mung bisa nindakake pakaryan sing ora duwe keahlian sing abot lan luwih ngandelake penghasilan musiman lan sembrono, mula kudu dianggep minangka kategori berisiko tinggi, kalebu ing babagan potensial kriminogenik. lan, patut, ngontrol entri menyang negara lan Employment sakteruse.
Iku seng di pengeni sing proses Employment dileksanakake miturut prinsip recruitment ing tanah air migran dening perusahaan tartamtu utawa institusi. Kanggo lulusan, buruh trampil, ijin kanggo mandhiri nggoleki karya ing wilayah Federasi Rusia bisa uga dikenalake. Wong sing ora duwe pendhidhikan profesional lan pengalaman kerja kudu mlebu ing negara kasebut mung yen duwe undhangan kerja saka majikan tartamtu, sing tanggung jawab kanggo kesejahteraan sosial, adaptasi karo kahanan urip ing masyarakat tuan rumah lan ketaatan hukum para pekerja sing diundang dening dheweke kudu tambah akeh.

Pungkasan, para migran sing nindakake kejahatan ing wilayah Federasi Rusia kudu diukum luwih abot. Gumantung saka keruwetan tumindak sing ditindakake, ora mung paukuman sing luwih abot tinimbang kanggo warga Rusia sing kudu dileksanakake, nanging uga larangan kanggo mlebu maneh menyang negara kasebut kanggo wektu tartamtu (nganti larangan urip kanggo wong sing wis nglakoni serius. kejahatan utawa katon ing kegiatan ekstremis).

Kita kudu ora lali babagan kontrol sanitasi lan epidemiologis para migran tenaga kerja eksternal sing teka ing negara kasebut. Wong sing nandhang penyakit sing nyebabake bebaya kanggo wong liya, mlebu menyang wilayah Federasi Rusia kanggo tujuan kerja kudu dilarang nganti penyakit kasebut diobati. Ing tangan liyane, perlu kanggo ngenalake sanksi kanggo majikan sing ngindhari pemeriksaan medis karyawan saka antarane migran tenaga kerja eksternal.

Ing bidang ngatur prilaku para migran ing wilayah Rusia, langkah-langkah sing angel uga dibutuhake, bisa uga nggunakake pengalaman negara-negara Teluk Persia. Dadi, para pekerja sing tetep ing negara kasebut bisa diwatesi hak kanggo ngunjungi papan umum. Dheweke teka kerja - kerja ing fasilitas kasebut, mangan ing kantin lan manggon ing asrama. Langkah iki ora ana hubungane karo nglanggar hak asasi manungsa, amarga ora ana sing nesu karo panyiapan rezim tartamtu lan aturan tumindak kanggo personel militer. Ngontrol prilaku para migran uga bisa ditingkatake kanthi ngetrapake sanksi sing angel marang majikan, entitas hukum lan individu.

Ing kasus apa wae, pangembangan seperangkat langkah luwih minangka sisih teknis kanggo ngrampungake masalah kasebut. Lan basis konseptual kudu dadi revisi saka strategi banget saka kabijakan migrasi menyang arah nolak prinsip multikulturalis (sanajan ing wangun veiled) lan ngencengi kontrol migran. Mesthi wae, konflik antarane imigran lan penduduk pribumi ora bakal ilang, kejahatan etnis ing negara kasebut bakal diilangi, nanging yen fenomena negatif ing urip negara saya mundhak kaping pirang-pirang lan para pelaku bakal entuk ora bisa dihindari lan abot. paukuman, iki wis bakal dadi langkah ketok kanggo modernisasi.

Sabanjure, sukses kabijakan migrasi mesthi bakal mengaruhi kesejahteraan sosial masyarakat Rusia. Kegiatan Layanan Migrasi Federal ora bakal nyebabake kritik tartamtu saka masyarakat ing arah kurang kontrol sing tepat babagan kahanan migrasi lan, kanthi mangkono, gambar Layanan Migrasi Federal ing masyarakat bakal nambah. Ing Dina Pekerja Layanan Migrasi, mesthine pengin kabeh karyawan Layanan Migrasi Federal Federasi Rusia sukses ing karya sing angel, paningkatan kabijakan migrasi kanthi cepet ing arah nambah efisiensi lan entuk manfaat sosial, sing mesthi bakal ditindakake. nggampangake karya karyawan Layanan Migrasi Federal dhewe.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

79 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
  2. + 16
    16 2014 Juni
    Mesthine, toko iki kudu ditutupi, nanging panguwasa, sayangé, ora bakal setuju, lan ing sawijining dina bisa uga guyon sing kejam kanggo kita kabeh.
    1. + 12
      16 2014 Juni
      Piye wae, kanthi latar mburi sukses karo aneksasi Crimea, lara utama Federasi Rusia lan pamaréntahan saiki dilalekake. Lan yaiku, migrasi ilegal, pemotongan, korupsi, omah lan layanan komunal, perlindungan dening panguwasa anggota Klan (Serdyukov + pujangga, tahanan London lan Swiss, oligarki rampant)
      Yen kita ora miwiti nindakake proses sing ora bisa dikontrol iki, kita bakal entuk Kosovo anyar ing Federasi Rusia. Ana panggantos mbukak warga pribumi Federasi Rusia karo imigran saka Asia Tengah, ing Timur Jauh saka Cina. Kabeh sektor ekonomi lan sektor profesional ana ing sangisore para migran, ing ngendi iku wis ora gampang kanggo wong Rusia asli kanggo mapan.
      Kaping pisanan sing dirasakake yaiku nyuda tingkat upah, sing kapindho sing bakal kita deleng yaiku whisks ing tangan para janitor Tajik kanthi ajaib bisa dadi bedhil mesin, lan dheweke bakal nglawan hak-hak.
      1. kalodhangan
        +8
        16 2014 Juni
        Apa iki?! Sampeyan lali - WE ORA DUWE 37!!!!)))))
        Putin bakal dadi luwih kuwat (wis ngresiki rangking sampah lan oportunis) utawa dheweke bakal dipateni (diracun, diunekake, lsp., lsp.) Dheweke bakal mutusake.
        1. UFO
          +8
          16 2014 Juni
          Kutipan saka kalocha
          Putin bakal dadi luwih kuwat (wis ngresiki rangking sampah lan oportunis) utawa dheweke bakal dipateni (diracun, diunekake, lsp., lsp.) Dheweke bakal mutusake.

          Mungkin ora kelangan, nanging tumindak kudu ditindakake kanthi cepet! Ing sawijining dina, tokoh babagan infeksi iki bakal muncul (pira kanggo pendhidhikan, perawatan medis, lan sapiturute) lan kabeh peringkat United Russia, ngarep "Rakyat" bakal mlebu neraka karo Putin.
          Rogozin tau numpak sepur karo Taliban saka Tashkent lan langsung "ilang", lan Romodanovsky - "ora iwak ora daging," lan iki muter ing tangan saka wong-wong sing nggawa freaks iki kanggo kita ing desa lan ngapusi babagan asimilasi. kekurangan" buruh, " Muscovites" ora pengin kerja minangka janitor - lan "Muscovites" 50% chumps! hi
      2. 225 teh
        +4
        16 2014 Juni
        Kutipan saka volot-voin
        Ana panggantos terbuka warga pribumi Federasi Rusia karo imigran saka Asia Tengah, ing Timur Jauh saka Cina.

        Cepet nutup aliran mlebu saka Asia!
        Yen ora, kita bakal rauh dadi cross-eyed))
        Inggih, kajaba para panguwasa Rusia bakal njupuk langkah kasebut?
        Ana milyaran dolar ...
        Lan wahing ing Kremlin sampeyan!
        1. UFO
          +3
          16 2014 Juni
          Sampeyan kudu ngatur titik migrasi ing Red Square, utawa luwih apik ing Duma Negara utawa Kremlin! hi
    2. + 11
      16 2014 Juni
      Rusia kudu sinau saka Kazakhstan, kita (ing sisih lor mligine) meh ora ana buruh tamu saka kidul, pensiunan lan ibu rumah tangga (part-time) kerja minangka janitors, aku durung weruh siji Tajik. Sanajan rezim bebas visa karo negara bagian kidul ana. Lan gaji kita ora luwih murah tinimbang ing Rusia.
    3. lapangan
      +5
      16 2014 Juni
      Iki maneh pitakonan saka "panguwasa kita" lan "presiden kita" praktis mbukak lobbying saka kapentingan bisnis perusahaan gedhe, lan pendapat saka "kawanan wedhus" iku ora kapentingan kanggo sapa. Menapa malih, ngandika metu marang panguwasa saiki fraught karo istilah nyata (equad to extremist activity), malah ing Internet.
      Mulane, kita bisa kanthi antusias nguwuh "Putin minangka presiden kita" utawa ngobong kanthi tenang, kerja lan nonton.

      Kanggo sing kasengsem, maca program negara "Kebijakan Daerah lan Hubungan Federal"
  3. conthong pinus
    +7
    16 2014 Juni
    Artikel sing bener, lan FMS minangka organisasi sing jahat banget, langsung kasengsem nambah impor menyang negara alien saka Timur, pancen asing kanggo wong Rusia.
    1. lapangan
      +5
      16 2014 Juni
      Iki dudu FMS organisasi angkoro, iku pemerintah kita lan panguwasa wilayah (ora kabeh, nanging paling) organisasi angkoro sing dipandu dening kapentingan bunder sempit bisnis "elit" (perusahaan gedhe, kalebu negara. perusahaan). Dheweke ora peduli karo kepentingan umum.
      1. 0
        16 2014 Juni
        Iki dudu FMS organisasi angkoro, iku pemerintah kita lan panguwasa wilayah (ora kabeh, nanging paling) organisasi angkoro sing dipandu dening kapentingan bunder sempit bisnis "elit" (perusahaan gedhe, kalebu negara. perusahaan).


        Ya, apa sampeyan ... Romadanovsky dhewe ngomong babagan topik sing migran saka China ora bakal ngganggu Rusia.
        1. lapangan
          +1
          16 2014 Juni
          Kutipan saka rennim
          Ya, apa sampeyan ... Romadanovsky dhewe ngomong babagan topik sing migran saka China ora bakal ngganggu Rusia.


          Lan wong lanang iki subordinate kanggo kita?
        2. Komentar wis dibusak.
  4. +5
    16 2014 Juni
    Regime visa ora kasep, yen ora teka ing kabeh desa lan nyeret wanita ngandhut ing kene kanggo nglairake, ujare Uzbekovostok.
    1. lapangan
      0
      16 2014 Juni
      Apa gunane?
      Lagi nyeret kene, bisnis gedhe lan cilik sing kasengsem ing wong.
      Ing Sochi, malah banjur ora tanpa gasters.
      Kalebu ing program "bantuan kanggo resettlement saka compatriots", padha menehi kewarganegaraan, dhuwit, bantuan karo karya, omah, layanan sosial. njamin.
      Isi ulang teka, antara liya, saka dana kanggo nguatake pemahaman lan interaksi antaretnis, hibah dialokasikan kanggo organisasi umum, lsp.
      Coba tebak sapa sing dadi inisiator? Lan sing mlebu?
      Generasi anak lan putu kita bakal duwe masalah karo wong-wong mau, bakal padha karo Eropa, yen ora luwih elek.
      Contone, maca babagan Ugra, deleng.
      Aku meneng babagan Moskow lan Peter, amarga pasemon wis ana ing basa-basa.
  5. retur
    +5
    16 2014 Juni
    Kabeh migran kudu dianggep kaya wong gipsi ing Prancis. Evict lan turnkey wates. Yen ora, Uzbekistan lan Tajikistan wis nglebokake Uni Eurasia kanggo nggawe legal sabangsane.
    1. lapangan
      +7
      16 2014 Juni
      Kanggo kula, luwih apik yen wong saka wilayah bekas Ukraina dibantu.
      Banjur kita mung duwe wong Armenia, Uzbek, Tajik lan Kyrgyz, lan kulawargane.
      Lan akeh sing isih lan ing negara. program.
    2. +4
      16 2014 Juni
      Kutipan saka: rereture
      Kabeh migran kudu dianggep kaya wong gipsi ing Prancis.

      Inggih, ora bakal gampang kaya sing dikira.
      Luwih efektif, miturut pendapatku, yaiku introduksi pajak kanggo perusahaan lan organisasi sing nggunakake tenaga kerja para pekerja migran. Perusahaan kudu mbayar pajeg kanggo saben migran sing ditarik. Kajaba iku, pajak iki kudu ditambahake kanthi bertahap saka taun nganti taun, saengga pungkasane ora entuk bathi ekonomi kanggo nyewa karyawan tamu. Iku bakal dadi proses sing bertahap lan alus kanggo nyisihake karyawan tamu metu saka Rusia.
      Sistem sing padha ana ing Jepang, sing luwih larang kanggo nyewa wong manca sing kurang trampil tinimbang wong Jepang lan, minangka asil, ana sawetara buruh migran ing Jepang.
      1. lapangan
        +1
        16 2014 Juni
        Kutipan saka alebor
        Luwih efektif, miturut pendapatku, yaiku introduksi pajak kanggo perusahaan lan organisasi sing nggunakake tenaga kerja para pekerja migran. Perusahaan kudu mbayar pajeg kanggo saben migran sing ditarik. Kajaba iku, pajak iki kudu ditambahake kanthi bertahap saka taun nganti taun, saengga pungkasane ora entuk bathi ekonomi kanggo nyewa karyawan tamu. Iku bakal dadi proses sing bertahap lan alus kanggo nyisihake karyawan tamu metu saka Rusia.
        Sistem sing padha ana ing Jepang, sing luwih larang kanggo nyewa wong manca sing kurang trampil tinimbang wong Jepang lan, minangka asil, ana sawetara buruh migran ing Jepang.


        Sampeyan ngerti siji bab, panguwasa "kita" ora MINAT babagan iki
      2. +2
        16 2014 Juni
        ... "Kanggo saben migran sing kepincut, perusahaan kudu mbayar pajak. Kajaba iku, pajak iki saya tambah bertahap saka taun-taun, saengga ing pungkasane dadi ora nguntungake ekonomi kanggo nyewa karyawan tamu ..."
        Bener! Bourgeois kudu diantemi ing titik perih kang, sing ngerti, dompet! Sampeyan ora bakal nemokake janitor Tajik karo Lukashenka, kabeh bibi saka bangsa Slavic.
    3. Komentar wis dibusak.
  6. +6
    16 2014 Juni
    Aku wis ngandika luwih saka sapisan, lan aku bakal terus ngomong ... We kudu mekanisme meksa ekonomi!
    Ngunggahake pajak kanggo buruh tamu lan majikan. munggah pangkat
    tarif kanggo nransfer dhuwit menyang luar negeri, lan pengaruh liyane ...
    Banjur masalah diilangi, kaya-kaya dhewe ...
    1. lapangan
      +1
      16 2014 Juni
      Kutipan: AlNikolaich
      Aku wis ngomong kaping pirang-pirang, lan aku bakal ngomong maneh ...

      Sampeyan paling ora bisa ngomong - ora bakal ana rasa, ora ana sing bakal ngrungokake sampeyan.
      1. +1
        16 2014 Juni
        Sing paling ora nyenengake yaiku, ora kaya Eropa Kulon, ing ngendi ana partai sing entuk popularitas, kayata UKIP Inggris utawa Front Nasional Prancis, sing nyengkuyung kabijakan migrasi sing luwih angel, kita ora weruh apa-apa kaya ing antarane partai Duma. Kabeh meneng wae, ketoke wedi mbaleni nasibe “Tanah Air” utawa DPNI.
      2. Komentar wis dibusak.
    2. pasta
      0
      17 2014 Juni
      Sayange masalah ora ditanggulangi. Dheweke mung bakal pindhah menyang bayang-bayang, buruh kasebut bakal didhelikake. wis ndhelik. paukuman kanggo nggunakake legal wong saka tenaga kerja tanpa ijin kerja minangka conto sing jelas babagan iki. Ana hukum, kadhangkala Enterprises individu tiba ing distribusi, nanging iki sawetara. liyane mung didhelikake. sing ora malah masalah. Masalah uga sing, saliyane buruh mangsan, rod bener digawa kene ing auls. Kene babaran, kene sinau, kene dirawat. KABEH IKI DIVERS FINANCIAL LAN SOSIAL MANEDAH SAKA PENDUDUK pribumi. Tuladha? rentengan prasaja, kulawarga teka, wong wadon meteng lunga nglairake. Miturut cara, dheweke lunga menyang rumah sakit bersalin, TFOMS ora mbayar wanita kasebut ing tenaga kerja ing rumah sakit, amarga dheweke ora duwe kabijakan. lare lare wau dipun tambani lan mangkat TK, limrahipun, inggih punika malih gratis, lajeng sekolah, lan malih gratis ..... cacahipun atusan ewu. Tansah toleransi yen aku ora bisa nyelehake anakku ing taman kanak-kanak, banjur aku kudu nggawa menyang sekolah 4 blok adoh, amarga kelas ing papan panggonan wis rame, coba sapa? Supaya anak-anak kita bisa manggon ing negarane dhewe, perlu 1. Kuota keras kanggo budak. kekuwatan. 2. Asuransi sing ora jelas lan lengkap dening majikan para pekerja. 3. Pidana lan paukuman finansial kanggo nglanggar. banjur bakal dadi ora duwe bathi kanggo nutupi imigran ilegal. 4. Selaras karo hukum. merga apa sing diduwèni kuwi ora bisa kanggo awaké dhéwé. Inggih, kanggo introduce bonus kanggo warga kanggo signaling nglanggar hukum. ngguyu
  7. +3
    16 2014 Juni
    Iku sandi jero bebendhu sing hukum saiki cukup kanggo nindakake kabijakan migrasi normal, nanging pejabat saka Federal Migration Service wis digawe kuwi apik dipakani trough metu saka kantor.
    Aku ora pengin nyalahke everyone sembarang sembarang, lan aku ora duwe hak kanggo. Nanging mung siji kasus saka uripku. Iki wektu kanggo ngganti paspor lan aku kesel mbuktekake yen saka 8 nganti 11 ing tanggal kasebut lan kaya taun aku manggon ing tlatah Federasi Rusia. minangka paspor lawas sing aku dadi pejabat Federasi Rusia wiwit taun iki, sing melu permusuhan lan duwe penghargaan saka Federasi Rusia, tumindak ora apik. Lan piye wae para birokrat mandeng menyang arah kanthongku karo katon tegang banget. Sawise nem sasi ora nampa apa-apa, dheweke ngetokake dokumen sing padha. Nanging antrian ing departemen FMS, dumunung cedhak, tansah dipindhah ing cara aneh banget cepet lan kita anyar "sabangsa" temenan ora masalah karo entri.
  8. +5
    16 2014 Juni
    migrasi iku bisnis..
    1. lapangan
      +2
      16 2014 Juni
      Kutipan saka yuta
      migrasi iku bisnis..

      Para pejabat sing padha
    2. Komentar wis dibusak.
  9. 0
    16 2014 Juni
    Kabeh bener lan bener. Nanging iki kudu ditindakake dening wong sing gumantung, sayange.
  10. Ora dingerteni
    +2
    16 2014 Juni
    Migran minangka salah sawijining cara kanggo ngemot eling RUSIA BESAR.
    1. lapangan
      +2
      16 2014 Juni
      Quote: Ora dingerteni
      ngemot eling RUSIA BESAR.


      Ing program negara ing ireng lan putih "bangsa Rusia" lan "identitas sipil Rusia", kaya ing Amerika "bangsa Amerika".
      Apa jenis eling ana?
      Minangka wong Rusia ora kasebut ing konstitusi, iku bakal tetep.
      Saiki kita duwe Rusian, dudu Rusian. (Sanajan sing ngganggu pancake?)
      1. +1
        16 2014 Juni
        heh, kok adoh-adoh evon ing salah siji topik kene ing portal saka sawetara wong (malah saka akeh, iku bakal luwih bener ngomong) ana ngandika sing Russian ora warga negara. NO kita, saka apa wusana. Kahanan pikirane tokma, lan ora ana entri kasebut ing Konstitusi. Nalika cosmopolitanism wis etched metu saka sirah kasar, banjur bakal katon.
        Sing lucu yaiku kanca-kanca sing ngomong iki lan nulis kabeh wong sing manggon ing kene minangka wong Rusia lali yen internasionalisme ora dicampur kabeh wong ing tumpukan siji. Iki INTERNASIONALISM, i.e. paseduluran bangsa, figuratively ngandika. Lan Lenin sing padha, sawise kabeh, nyatakake postulate yen saben bangsa nduweni hak kanggo nemtokake dhewe, kajaba Rusia. Amarga, Rusia langsung miwiti budidaya "Great Russian chauvinism." Lan padha wiwit sculpt wong Soviet ing pasukan lengkap ing Khrushchev, yen aku ora salah. Stalin uga nuduhake bangsa, kaya sing bisa dideleng saka panjaluke marang wong-wong ing taun 1945 ("ayo matur nuwun kanggo wong Rusia"). Inggih, saiki padha nyoba kanggo wuta bangsa Rusia
        1. +1
          16 2014 Juni
          sanajan ing intine aku ora nglawan nelpon kabeh warga Federasi Rusia Rusia (yen padha pengin), nanging ing siji syarat: supaya warga negara RUS bali, banjur kabeh bakal tiba ing panggonan.
  11. +3
    16 2014 Juni
    Lawakan ingkang kejem ing ngriki, inggih punika, bilih Gusti Allah mboten sare, manawi wonten perang, piyambake sedaya badhe ngasta gegaman nglawan rusia. Rusia minangka feeder kanggo wong-wong mau, lan dheweke ora bakal mbela negara sing ora ngidini dheweke mati keluwen. Kajaba iku, "rams" sing ora duwe pendidikan teka ing kene, lan agen pengaruh asing bisa gampang ngapusi pikirane. Nanging anggere ana sing duwe bathi, ora ana sing bakal ngrampungake masalah iki. Akeh banget pejabat sing duwe patologi srakah, dhuwit ndhuwur kabeh.
  12. +4
    16 2014 Juni
    Aku ora peduli karo liberalisme lan multikulturalisme. Yen kita ora mbatesi migrasi saka negara-negara Asia Tengah, banjur cepet utawa mengko kita bakal njeblug.
  13. +1
    16 2014 Juni
    wong wadon migrasi kanggo karya lan politik kudu ora preian, nanging pegawe hard kudu ngenalaken
  14. 0
    16 2014 Juni
    Migran iki digunakake minangka daya murah, sawetara perusahaan konstruksi ngrusak liwat lan liwat, iki bisnis gedhe, nanging peteng, yen gaji padha wungu, banjur warga Rusia bakal bisa ing kono, lan bakal ana kurang migran, ing umum, supaya ngirim. dilebokake, yaiku, ngurusi pejabat sing nggunakake dheweke minangka kekuwatan budak (kanggo dhuwit) - kita duwe dhuwit, dheweke duwe norma ing tanah air, dhuwit, lan ing sawetara panggonan ora mbayar, KORUPSI dheweke ibu...
    1. 0
      16 2014 Juni
      lan ora mung kanggo ngunggahake gaji kanthi panjaluke warga lokal, nanging kanggo ngunggahake kanthi tepat nganti tingkat sing kudu ditindakake.
  15. -2
    16 2014 Juni
    Kula nyuwun pangapunten. Short, Nanging, sampeyan duwe memori saka Lord Slavs. Sajrone perang, carane akeh wong slamet thanks kanggo Uzbekistan. Pira akehe kita sing ambruk mbela tanahmu? Luwih saka 300 ewu!!!!!! Sepira akeh sing kerja ing pabrik lan nyerahake perhiasan kulawarga, kanthi slogan "Kabeh kanggo Ngarep"! Pinten panganan sing diwenehake! Pira wong sing kita lindungi lan diwenehi panganan tanpa njaluk apa-apa! Saiki PEKERJA TAMU?? ORA SENENG? Sampeyan kudu isin.
    Sampeyan kudu nyadari yen wilayah Rusia gedhe banget lan kanthi tingkat pertumbuhan populasi negatif saiki, sampeyan ora bakal duwe kabeh. Ngusir warga Asia Tengah (UZB + TAJ = 33 yuta), wong Tionghoa bakal tetep (1.5 milyar), sing ora ana hubungane karo Rusia. Cepet utawa mengko, wong Tionghoa pengin mujudake rencana MAO lan bali menyang Siberia. Nalika iku dadi angel. WMP ora bakal mbantu ing kene.
    1. 0
      16 2014 Juni
      kanggo kula, wakil saka Asia Tengah kudu dadi isin kanggo generasi saiki
    2. 0
      16 2014 Juni
      manawi warga Asia Tengah ingkang pawiyatan luhur sowan ing ngriki, awit saking panguwaosipun Gusti, mugi karsaa manggen lan nyambut damel kangge kabegjaning Rusia. Lan akeh buruh lan pedagang sing ora trampil ora bakal mbantu ekonomi kanthi cara apa wae, mung upah ing pasar tenaga kerja sing dibuwang.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. +1
      16 2014 Juni
      Lan sampeyan elinga yen kita iki negara siji. Lan nalika ana Kakaisaran Rusia nganti 1917 lan USSR, ana akeh injeksi finansial menyang negara-negara Timur sing ora bakal dibayar. Lan pira properti sosialis sing isih ana ing bekas republik, saiki negara merdika? Ora perlu narik sepotong sejarah, kudu dianggep minangka sakabehe. Ana wektu sing beda-beda lan saben wong mbantu ing wektune dhewe-dhewe. Lan matur nuwun kanggo iku. Saiki kahanan wis owah, dheweke dhewe kepengin pisah. Ora ana sing meksa. Napa sampeyan ora mbangun masa depan sing cerah kanggo negara asal sing ditresnani? Mlayu kanggo bisa ing Rusia. Banjur sampeyan ngeterake kulawarga.
      1. 0
        17 2014 Juni
        Aku elinga yen kita minangka negara siji lan kita ora mbubarake USSR! Ayo Yeltsin, Kravchuk, lan liyane tanggung jawab kanggo iki. Presiden kita ora ana ing Belovezhskaya Pushcha!

        Babagan dhuwit. Apa sampeyan ngerti carane akeh barang sing dicolong nalika revolusi? Pira bahan mentah sing diganti saka Asia Tengah? Dadi kanggo ngomong investasi wis luwih saka mbayar. Kabeh properti manca liwati menyang tangan penerus, kalebu utang mesthi!

        Pabrik ora dibangun, nanging diangkut saka wilayah sing dikuwasani. Yen ora ana Perang Donya II, kita ora bakal weruh pabrik mesin minangka kuping.

        Kita ora njaluk matur nuwun kanggo apa sing ana ing USSR. ora perlu. Gasters ora gypsies, padha ora ngemis. Padha entuk dhuwit hard. Aku ora bisa nyalahke wong-wong mau kanggo iki. Lan karo bandit, warga negara apa wae, mung ana siji obrolan - WHIP!
    5. +3
      16 2014 Juni
      - "OURS ambruk mbela tanah YOUR" ... "Good Uzbeks" luwih saka njupuk papan perlindungan nalika perang - squeezing atusan ewu Rusia (lan ora mung) saka omah-omahé. Sapa sing saiki bisa ngetung pirang-pirang nasibe wong Rusia sing wis dirusak dening para juara kamardikan nasional? Kepiye sampeyan beda-beda saka nasionalis Ukrainia? Mung kanthi kasunyatan manawa sampeyan ora nyebutake impalement Rusia! Apes banget yen ing taun 90-an, Uzbekistan ora duwe Strelkov dhewe!
      1. -1
        16 2014 Juni
        Saka panggonan asli Rusia????? Apa sampeyan nyopir SaiGon. Wong-wong duwe laporan saka Uzbekistan babagan pembunuhan wong Rusia dening jenggot Uzbek ???? Ora! Lan mbalikke kebak!
        Wong Rusia urip kaya sadurunge, kerja normal, nggawe kulawarga. Kabeh institusi panguwasa lan institusi pendidikan dianggo ing rong basa.

        Bubar, kenalan marang kula bab Rusia sing urip uga, saperangan saka Apartemen elit, dacha, mobil larang, .... Sawijining dina nggoleki padha mutusaké kanggo pindhah menyang tanah air, i.e. menyang Rusia, padha didol kabeh lan ninggalake. Aku ketemu dheweke bubar ing Moskow.
        Ora ana omah dhewe. Dheweke njupuk 2ku ing Moskow lan nyopir Kalinushka! Ngomong "Ora penak takon kenapa!!"

        Aku durung tau ketemu wong Uzbek sing ora duwe omah, biasane wong Rusia. Nanging iki ora ateges sing kabeh Rusia DROONS lan BUMPS. Saben uwong sing pantes diajeni.
        1. +2
          16 2014 Juni
          - Ngomong "matur nuwun" kanggo ora Cut? Piyé wong-wong sing lunga? Dheweke urip kanthi apik nganti ninggalake kabeh? Nanging kepiye yen ing papan omahku saiki ana wates antarane Kyrgyzstan sing merdika lan Uzbekistan sing merdika? Lan sing ngedhunaké "zhmurov" charred bebarengan Karadarya kanggo reservoir Andijan? Sapa sing mateni wong Turki Meskhetian, saka sapa Tatar Krimea lunga menyang Crimea? Utawa iku kabeh saka urip apik ing Uzbekistan?
          1. 0
            16 2014 Juni
            Kanggo nerangake carane mbuwang kacang polong menyang tembok.

            Matur nuwun, ora perlu ngomong. Nanging uga ora perlu gelo. Kita ora nglanggar basa sampeyan kaya ing Baltik.

            Ora ditinggal, nanging didol. Mbokmenawa dheweke katon yen ing Rusia bakal luwih apik tinimbang chum ing kene. Aku ora bisa ngomong manawa. Aku ora ngerti wong-wong mau. Aku ora duwe hak ngapusi.

            Babagan pembunuhan massal - iki ora kanggo kita. Kabeh dikontrol saka tengah. Kabeh iki kedaden ing jaman Soviet. Pembalasan marang wong Meskhetians ing Ferghana, Karabakh, Pembalasan marang wong Uzbek ing Kyrgyzstan ing taun 1991. Kajaba iku, tangan kakang gedhe katon ing pembantaian Uzbek ing 2009. Dheweke ngira yen kita bakal melu negara kita ing konflik kasebut lan banjur ditangani ing kerangka CSTO, kaya sing ditindakake Amerika Serikat karo Irak ing 1991.

            Ana kabar babagan Tatar Krimea. Mbokmenawa ana kesempatan kanggo mulih, saka ngendi kita ora ngusir. Kaya wong Yahudi ing Israel.

            Sampeyan kudu mikir kanthi logis lan ora mbuwang gosip.
      2. 0
        16 2014 Juni
        Ayo menyang Tashkent! Sampeyan bakal maca jeneng saben 360 ewu wong sing menehi nyawane nalika Perang Dunia II utawa Perang Donya II ing monumèn kasusahan!
        1. 0
          17 2014 Juni
          - Jeneng mbah kakungku uga diukir ing memorial iki ... Aku lair ing Sarykulka ... nanging Tashkent beda, dina iki memori Rusia wis dibusak kanthi teliti ... Wong sampeyan teka karo crita anyar kanggo dhewe, sing ora ana papan kanggo Skobelev, Kaufman, Przhevalsky, nanging Amir Timur lan Ibnu Sino - uga, mesthi Uzbek!
          1. 0
            17 2014 Juni
            Kamulyan lan kamulyan kanggo pahlawan nyata sing tiba! Klebu mbahmu.

            Kanggo Skobelev, dheweke pahlawan sampeyan lan dudu kita. Anggota gerakan Pan-Slav! Sajrone penaklukan kekaisaran glethakaken mudhun akèh populasi lokal. Lan Kaufman isih dadi Makhluk, dheweke mbledhosake kraton malachite wiwit jaman Amir Temur. Lan sampeyan bakal ngedegake monumen utawa jenenge Hitler, Napoleon, utawa Mongol! Genghis Khan Avenue, Guderian Expressway!

            Sanatorium dijenengi sawise Fedorovich, Chekhov, Pushkin, dalan Shevchenko, Museum Yesenin. Sekelompok sekolah dijenengi miturut tokoh budaya sing misuwur.

            Wong Uzbek dudu Uzbek, dudu sampeyan sing mutusake. Aku meneng babagan Ruriks utawa Romanovs, ing ngendi ing getih Nicholas 2 mung ana 5% Rusia.
            1. 0
              17 2014 Juni
              - Wah! Iki minangka kawruh ... Lan dheweke uga ngomong babagan inferioritas sistem pendidikan Amerika! Nanging, sampeyan dudu wakil khas rakyat sampeyan, nanging produk buatan - a la Hamid Karzai, Babrak, utawa, ucapake, Lumumba ... Perwakilan pencerahan saka populasi lokal ing abad sadurunge pungkasan lan pungkasan abad wis disiapake. ing Britain, elit kolonial, supaya ngomong! Minangka aturan, para priyayi iki meksa wong-wong suku sing luwih kuwat tinimbang penjajah.
              1. 0
                17 2014 Juni
                Lan babagan pendidikan insinyur Amerika? Aku ora sinau politik ing kana. Sirahku ing panggonan. Aku miwiti sinau ing kana nalika umur 21 taun lan ora ngrusak otakku ing kana. Aku ora nandhang sangsara saka Russophobia. Lan produk buatan. Mangga nerangake luwih cetha. Apa bagean saka apa sing dakkandhakake sing nyebabake reaksi sampeyan?
                1. 0
                  17 2014 Juni
                  - Ya, luwih jelas ... Tembung "kharyp" ora cocog karo sampeyan, nanging aku bisa nggawe kesalahan ing ejaan, tingkat kecerdasan tartamtu, kesempatan kanggo entuk pendhidhikan - sampeyan ora khas! Pengecualian...
                  1. 0
                    17 2014 Juni
                    OOOOO! Iki level sampeyan. Ora bisa mangsuli kanthi cerdas nransfer obrolan menyang pesawat liya. Sepisan maneh aku njaluk sampeyan mangsuli pitakonku kanthi jelas lan cukup - Apa sing dakkandhakake nyebabake reaksi kasebut? Yen sampeyan ora duwe kesempatan kanggo mangsuli kanthi wajar, luwih becik meneng wae. Aku ngerti kabeh kanthi bener lan aku ora bakal nerusake obrolan iki.
                    1. +1
                      17 2014 Juni
                      - Aku luwih kaget yen ing Uzbekistan saiki ana wakil saka bangsa titular sing cukup terdidik. kowe ngerti aplikasi apa sing bakal ditemokake dening akal iki dhewe?!
                      1. 0
                        17 2014 Juni
                        Kabeh wis jelas karo sampeyan. Matur nuwun kanggo njaga obrolan. Muga-muga ing sawijining dina sampeyan bakal ngganti sudut pandang lan mandheg ndeleng topik iki liwat prisma nasionalisme lan chauvinisme. Kabeh sing paling apik kanggo sampeyan lan sukses.
                      2. 0
                        17 2014 Juni
                        matur nuwun Iku banget menarik ...
    6. +3
      16 2014 Juni
      Kutipan saka BQunited
      Saiki PEKERJA TAMU?? ORA SENENG? Sampeyan kudu isin.

      Lan aja isin!” “Isin, sapa sing weruh!” Apa sing wis kita deleng lan apa sing kita deleng? Ing wiwitan taun 90-an, wong Uzbek lan Tajik mbengok: "Kita ora pengin manggon karo Rusia lan Rusia! Wong Rusia metu saka tanah kita! Kita ora pengin ndeleng pasuryan Rusia!" Lan uga ana tembung kaya mangkene: "Ayo wong Rusia tetep! Kita butuh budak lan pelacur." Inggih, Rusia, sing bisa, sing slamet, lunga. Urip "mandiri" tanpa ndeleng Rusia "muzzles"! Nanging ora! sampeyan ora duwe apa-apa kanggo mangan kanggo Rusia! Lan sampeyan "banjir" menyang "kutuk" Rusia tanpa twinge kalbu Sampeyan wiwit nggunakake hak kita, keuntungan, keuntungan undeservedly, sampeyan "rush" dhewe, nggawa anak, nglairake wong-wong mau kanggo free, golek kewarganegaraan Rusia - lan ing wektu sing padha ora tresna Rusia, nalika sampeyan bakal dadi luwih lan luwih ora sopan! Dadi, kenapa kita kudu tresna sampeyan? Sampeyan pengin budak lan pelacur Rusia? Lan ing taun 90-an, kita seneng-seneng menyang Rusia, dadi "budak" lan pelacur. Sampeyan kelalen ujar: "aja ngidoni ing sumur, ........". Aku yakin yen Rusia ora butuh. jumlah kasebut "Turko-Gasters" (sawetara saluran TV nyedhiyakake bukti babagan iki); "karakter massa" saka "Gasters" ana amarga migunani kanggo pejabat korup, pengusaha komprador. "Invasi" saka "Gasters" ngancam kita. budaya nasional, kemajuan ekonomi kita (amarga tinimbang kanggo tuku mesin konstruksi dalan modern sing ngganti puluhan buruh dalan lan nyewa 1-2 operator mesin kelas dhuwur, kaya sing ditindakake ing Jerman, pengusaha luwih seneng nyewa 30 "gasters. " - iku biaya wong kurang). Mangkono, kita bisa gampang golek dhéwé ing "backyards" saka kemajuan technical. Apa banjur worth ngomong bab kamardikan ekonomi lan technical saka Rusia?
      1. 0
        16 2014 Juni
        Kolyan! Mliyin! Apa sampeyan malah rampung sekolah? Ngencengke otakmu mung sethithik.

        1. Tajik dudu wong Turki nanging wong Persia.
        2. Ora ana pogoroms Rusia ing tlatah Uzbekistan. Iki kedadeyan ing Tajikistan.
        3. "Tetep, kita butuh budak lan pelacur" - ukara pers kuning. Sampeyan ngomong kaya wartawan Ukraina modern.
        4. Nyalahke gasters kanggo kalem kemajuan iku manifestation saka inferiority Komplek. Nyalahke kabeh wong kajaba aku! Maneh muni kaya wartawan Ukrainia. MOS ** LI sing kudu disalahake kanggo kabeh !! Hahaha!!
        5. Panganggone tembung “kowe” “kowe” ora bener. Bandhing ora kena. Kita 30 yuta. Ing Rusia, kanggo macem-macem alasan, ana maksimum 3-5 persen (0.9-1.5 yuta). Aku ora ngomong yen kabeh wong mabuk Rusia, pelacur, lan WAS*LO. Saben bangsa duwe wakil apik lan ala.
        6. Kabeh sing entuk ing nggunakake pegawe imminrants dening warga negara sing? Rusia mbokmenawa. Sampeyan bisa miwiti karo wong-wong mau?

        Kanggo informasi: Rama-in-hukum, KOLONEL saka pasukan waja lan Uzbek dening warga negara, sheltered kolega Pakdhe Sasha, uga pensiunan kolonel. Padha njabat ing panggonan ing 80s ing Weimar, GDR. Pakdhe Sasha, sing lara banget nalika umure 60 taun, diusir saka omah karo putrine. Dheweke mangan, klambi, tuku obat. Dheweke malah menehi dhuwit supaya dheweke bisa ngunjungi dhewe. Yen mangu-mangu, menehi kula email, Aku bakal ngirim foto utawa video! Mekaten!
        1. +1
          17 2014 Juni
          Lha, ayo diterusake: 0. Aku lulus sekolah, lulus saka universitas 1. Apa aku duwe "Turki" tanpa tanda kutip? "Türks" minangka jeneng umum kanggo para imigran saka Asia Tengah (lan ora mung), padha karo "Balt", "Skandinavia", "Tungus".- kabeh padha - "Turks". 2. Ora ana pogrom Rusia. ing Uzbekistan? Paling ora matur nuwun kanggo sing, yen bener. dheweke kudu tahan ing Tajikistan. Nalika ndeleng wong Tajik, dheweke wiwit goyang; dheweke kepengin banget "nyuwek" dheweke! Aku weruh iki nalika wong Tajik wiwit "en masse" teka ing pulo kita: Aku takon marang, ngandika. Ora ana pogrom, sampeyan ngomong. .... nanging apa bab kasunyatan sing kejahatan paling serius ditindakake dening migran, sing paling akeh wong Uzbek lan Tajik? brutal. mateni pembuat anggur Prancis lan kulawargane, kalebu bayi? Apa sampeyan kelingan? Yen ora, aku bisa langsung menehi rolas liyane "conto". Ing situs iki ana crita warga Crimean Tatar saka Uzbekistan sing ngimpi entuk kewarganegaraan Rusia, bab carane nambani lan ngremehake "non-Uzbek" ing kabeh cara. ".Aku ora bakal nyritakake kabeh - golek lan maca yen sampeyan pengin. Nanging artikel iki babagan topik: "Rusia ing Uzbekistan" ora mung siji. Dadi: Uzbek (Tajik) ing Rusia .... Carane nambani wong-wong mau. sing ninggalake negarane, negarane (amarga tanpa Rusia lan tanpa Rusia ora ana sing bisa "mangan"); padha teka ing negaraku, ing negaraku lan nglakoni kejahatan marang aku, warga negara iki, negara iki, ora sopan kula? Ganti istilah ing "imajinasi"! 3. Lha ya, aku salah: diusir nganggo tembung "sopan": "telpon, kita" ngirim "sampeyan menyang gubug Ridna karo ipat-ipat, nanging perlu: kahanan revolusioner, s-s, sampeyan ngerti. " Lan sampeyan ngerti, aku kesel njawab kabeh poin; lan ora ana wektu.Ya, lan kenapa? Apa sing bakal diganti? Ora bakal ngganti pendapatku utawa sampeyan. Tulis menyang umum? Lan sing ing kher perlu chatter iki? Sampeyan bisa nerusake "kiriman" kanggo sandi "akun pribadhi, banjur sampeyan bisa nerusake" regejegan ", nanging aku sampeyan ora perlu iku.
          1. 0
            17 2014 Juni
            Kaya wong Polandia dudu Rusia, wong Tajik dudu Uzbek, titik! Yen ana pogrom ing Tajikistan, apa sing dakkandhakake, apa hubungane Uzbekistan?
            Babagan kejahatan brutal - Tsapok lan geng Uzbek! Chikatilo Tajik, Bitsevsky (Bitsevsky) maniak Kirghiz, lsp. Ya sampeyan pancen kewan !! Ora ana sing kudu diomongake ing kene. Soltsenvskiye saka Samarkand, Tambovskiye saka Tashkent. setan. medeni.

            Dijupuk saka situs web Kementerian Dalam Negeri Rusia.

            2. Ing Januari - April 2014, 718,4 ewu kejahatan kadhaftar, utawa 3,3% kurang saka ing periode sing padha taun kepungkur. Tambah ing Kadurjanan kedhaftar kacathet ing 29 subyek saka Federasi Rusia, nyuda ing 54 subyek.

            .......
            20. Warga negara manca lan wong tanpa kewarganegaraan nindakake 15,9 ewu kejahatan ing wilayah Federasi Rusia, yaiku 0,4% kurang saka Januari-April 2013, kalebu 13,7 ewu warga negara anggota CIS, kejahatan (+0,3%), sing nuduhake punika 86,3%.

            Saiki ngomong babagan persentase kejahatan sing ditindakake dening para imigran!! 1.5%??? Piye iki?

            Babagan diusir - ora perlu. Aku ora tanggung jawab kanggo Tajikistan. Rusia manggon ing Uzbekistan nalika padha urip. Sing pengin lunga golek urip sing luwih apik, sing tetep urip. Ana sing lair lan gedhe ing Uzbekistan nanging ora bisa basa Uzbek. Lan ora ana sing nyalahake dheweke. Wong-wong sing ora ngerti basa Rusia nyoba kanggo komunikasi karo wong-wong mau sabisa, nanging ora reproach wong-wong mau amarga ora ngerti basa negara.
            1. lapangan
              0
              17 2014 Juni
              Kutipan saka BQunited
              Carane Polandia ora Russian

              ora ana beda genetis - Slavs,
              bedane mung budaya lan agama
              1. 0
                17 2014 Juni
                Kita duwe persamaan budaya karo wong Tajik, nanging bangsa kasebut beda banget.

                Napa wong Polandia sengit marang wong Rusia ing gen?
  16. 0
    16 2014 Juni
    Nalika aku ana ing Uzbekistan sawise Crimea, kabeh wong ing kono wiwit ngomong marang aku: gabung, kaya, kita uga! lan ing kabeh serius
    saiki ana pengeling-eling jaman USSR minangka pengeling-eling "Golden Age", kita ora bakal urip kanthi becik maneh, ujare ...
    1. 0
      16 2014 Juni
      Ora perlu nggawa badai salju. USSR, ora ketompo carane apik iku ana, ora ana maneh lan ora bakal! Titik! Rusia dudu USSR. Negara temen beda. Sing mikir bakal luwih apik kanggo melu iku mbokmenawa sopir taksi sing ora duwe pendidikan sing seneng ngomong pelanggan. GOLDEN AGE - numpes Segara Aral.

      Gotong royong saiki luwih penting tinimbang sejarah. Kita kudu ndeleng masa depan lan mbangun hubungan kanthi syarat sing padha lan ora mbengkongake sing dikarepake. Sampeyan ngipat-ipati Eropa lan AS amarga sikape marang sampeyan, dene sampeyan dhewe nindakake meh padha karo kita. Sampeyan nelpon wong galak, etc.
  17. -2
    16 2014 Juni
    Pendhidhikan ora bakal mbantu anggere sampeyan mikir dheweke ireng lan terus tumindak chauvinistic. Ngajeni wong liya lan bakal ngormati sampeyan. Rusia minangka papan pungkasan ing ngendi spesialis sing sinau bisa kerja, sawise Eropa, AS, UAE. Iki minangka negara sing dituju para spesialis sampeyan.
  18. +3
    16 2014 Juni
    Kutipan saka BQunited
    Pira wong sing kita lindungi lan diwenehi panganan tanpa njaluk apa-apa! Saiki PEKERJA TAMU?? ORA SENENG? Sampeyan kudu isin.

    Aja ngunyah snot iki ing kene, sampeyan ora ngerti carane akeh Rusia ninggalake Uzbekistan ing 90s, wong mbuwang kabeh padha angsal, ambruk karo ngisor gundhul. Aku duwe wong sing ngomong carane kabeh ana, ana wong wadon aku ngerti, dheweke marang carane padha slamet, cah enom masturbasi pus lan splashed ing sandhangane tengen ing transportasi umum, dheweke lan anak cilek mlayu saka kono, padha mikir bakal ngusir Rusia, padha bakal urip seneng, lan saiki scum iki dheweke lunga menyang kutha kanggo entuk dhuwit, ngirim dhuwit kanggo sederek, sing mangan bab pungkasan ing kono, lan malah nyeret kene.
    Oh ya, putri presiden Uzbekistan tuku kraton kanggo yuta dolar.
    Sira tan melas marang sapa ing kene, wilayahe ageng, nanging iki tanah kita, tan bisa ngaturi sira, yen Cina minggah, sira ndhisiki lumayu marang tanahira, tan ana ingsun lumayu, lair ing kene.
    1. -2
      16 2014 Juni
      Dheweke manggon cedhak kabeh urip lan ora weruh sing padha bakal nindakake iki kanggo Rusia. Ora perlu crita. Biyen - pira akeh pengunjung sing tiwas dening para pemuda sing wis terang lan terpelajar mung amarga padha duwe kulit sing beda? Moral. .

      Aku ora bakal ngomong babagan properti mantan Prez lan Kents saiki. Kabeh jinis Chubais, Rottenbergs, Timchenko, lsp.

      Ora gelem sambat. Aku ora butuh. Sinau Basa Cina! Ing umur tuwa bakal ana apa-apa.
      1. +1
        16 2014 Juni
        kene ing portal padha dikirim link menyang buku bab korban saka populasi Rusia ing republik Asia Tengah, yen ora kesed - golek, enlighten
        1. -1
          16 2014 Juni
          Diparingi pencerahan!! Iki ora kanggo kita. Uzbekistan ora kabeh Asia Tengah. Yen ana kasus kaya ngono, statistik kasebut ora bakal cedhak karo statistik para korban serangan motivasi ras ing Rusia sajrone 10 taun kepungkur. Ora perlu nulis buku babagan iki. Google!!!
      2. +2
        16 2014 Juni
        Kutipan saka BQunited
        wong cina! Ing umur tuwa bakal ana apa-apa.

        Contone, ahli sosiologi lan ahli ekonomi Kyrgyz wis "nangis" babagan topik: "Pinten wong Tionghoa sing wis ana ing Kyrgyzstan - luwih suwe lan dheweke bakal miwiti ngusir Kyrgyz saka ekonomi lan negara. . Tren sing padha wiwit katon ing wilayah liyane ing Turkestan, lan ing Kazakhstan. Dadi wong Tionghoa "inter.hello" kanggo sampeyan.
        1. 0
          16 2014 Juni
          Kolyan. Ora kaya tangga-tanggane, kita ora duwe wates umum karo China. Lan Mao ora ngimpi kita minangka Siberia.
          1. +1
            17 2014 Juni
            Kutipan saka BQunited
            Ora kaya tangga-tanggane, kita ora duwe wates umum karo China. Lan Mao ora ngimpi kita minangka Siberia.

            Sapa sing ngerti endi landmark "ekspansi China menyang jagad" bakal dadi sawise sawetara wektu? Lan aja "nglipur" dhewe karo "wates" - wong Tionghoa wangkal: ora bakal bisa tekan ing kana kanthi sepur, mobil, mlaku-mlaku - bakal tekan ing kana nganggo Boeing (ya, paling ora nganggo kapal udara. Dadi, kepiye peta bakal tiba: mungkin sampeyan kudu sinau basa Cina sadurunge aku. Lan aku wis suwe ora ndeleng posisi geografis Asia Tengah ing peta (geografis) Aku ora kasengsem ing Asia Tengah, aku ora bakal lunga menyang Rusia.
            1. 0
              17 2014 Juni
              Lha piye carane!!!
  19. 0
    16 2014 Juni
    [quote=Lyton]
    Aja ngunyah snot iki ing kene, sampeyan ora ngerti carane akeh Rusia ninggalake Uzbekistan ing 90s, wong mbuwang kabeh padha angsal, ambruk karo ngisor gundhul. Aku duwe wong sing ngomong carane kabeh ana, ana wong wadon aku ngerti, dheweke marang carane padha slamet, cah enom masturbasi pus lan splashed ing sandhangane tengen ing transportasi umum, dheweke lan anak cilek mlayu saka kono, padha mikir bakal ngusir wong Rusia, dheweke bakal urip kanthi seneng, lan saiki scum iki menyang kuthaku kanggo nyambut gawe, ngirim dhuwit menyang sanak-sedulure, sing mangan horseradish pungkasan ing kana, lan malah nyeret kene.

    Dheweke manggon cedhak kabeh urip lan ora weruh sing padha bakal nindakake iki kanggo Rusia. Ora perlu crita. Biyen - pira akeh pengunjung sing tiwas dening para pemuda sing wis terang lan terpelajar mung amarga padha duwe kulit sing beda? Moral.

    Oh ya, putri presiden Uzbekistan tuku kraton kanggo yuta dolar.
    Aku ora bakal ngomong babagan properti mantan Prez lan Kents saiki. Kabeh jinis Chubais, Rottenbergs, Timchenko, lsp. [/ kutipan]

    Sira ora bakal karuwan ing kene, wilayahe ageng, nanging iki tanah kita, tanpa sira bisa ngaturi, yen Cina menek, sira ndhisiki lumayu menyang tanah kelairan, ora ana papan lumayu, lair ing kene. .[/ Kutipan]

    Ora gelem sambat. Aku ora butuh. Sinau Basa Cina! Ing umur tuwa bakal ana apa-apa.
  20. +1
    16 2014 Juni
    Secara pribadi, aku mikir perlu kanggo nambah rasa hormat para migran kanggo hukum Rusia. Aku nglanggar hukum, nanging malah nyabrang dalan salah, deportasi. Aku nglanggar hukum kaping pindho, denda, kaya 3 euro. Yen sampeyan ora bisa mbayar, kerja. Kerja, deportasi. Dheweke bakal tumindak luwih tenang tinimbang banyu, luwih murah tinimbang suket. Kita teka kanggo entuk dhuwit, mula entuk lan mbayar pajak. Lan supaya akeh dhuwit ninggalake negara.
    1. 0
      16 2014 Juni
      Aku pancen setuju karo pendapat sampeyan. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nggawe kahanan sing dibutuhake lan nggawe prekara. Iku angel kanggo tundhuk karo hukum nalika kabeh wong nglanggar kabeh sak: Federal Migration Service, polisi distrik, juragan, etc. menehi, menehi, lan sawise kabeh mbayar pajak???? Sampeyan bisa njupuk conto saka Amerika Serikat, ngendi ana ing paling sawetara jenis supaya lan kamungkinan integrasi, preduli saka warga negara.
      1. lapangan
        +1
        16 2014 Juni
        Kutipan saka BQunited
        Sampeyan bisa njupuk conto saka Amerika Serikat, ngendi ana ing paling sawetara jenis supaya lan kamungkinan integrasi, preduli saka warga negara.

        Lha kowe kok ora ana?
        1. 0
          16 2014 Juni
          Aku sinau ing kana. Iki wis cukup kanggo aku urip luwih apik ing Uzbekistan tinimbang ing papan liya. Uripku cocog karo aku. Omah pribadi, dacha, mobil, istirahat 2 kali setahun ing negara sing anget. Kelas menengah khas. Aku ditawani kerja ing Moskow kanggo 300 ewu + paket sosial (omah + sekolah kanggo bocah + asuransi), aku ora gelem. Aku ora pengin ana. Aku ngormati awakku dhewe lan ora tahan yen dheweke dianggep ora padha karo awake dhewe. Lan sampeyan pancen kaya ngono.

          Iku kedadeyan sing ora kabeh wong begja ing urip. Dadi dheweke golek kerja ing luar negeri.
  21. 0
    16 2014 Juni
    Conto kudu dijupuk saka Emirates. Dubai nduwe 1 yuta wong pribumi lan 4 yuta buruh tamu. Padha tumindak luwih tenang tinimbang banyu, luwih murah tinimbang suket.
    1. lapangan
      +1
      16 2014 Juni
      Kutipan: 16112014nk
      Conto kudu dijupuk saka Emirates. Dubai nduwe 1 yuta wong pribumi lan 4 yuta buruh tamu. Padha tumindak luwih tenang tinimbang banyu, luwih murah tinimbang suket.

      amarga padha praktis ora daya, sethitik langsung menyang zindan utawa metu saka negara
  22. 134180
    0
    16 2014 Juni
    1. Jepang minangka negara kanthi jumlah tenaga kerja asing paling sithik ing antarane kabeh negara maju. Aliran nyata wong manca dikontrol dening siji hukum sing prasaja: upah minimum kanggo buruh asing ing Jepang sah luwih dhuwur tinimbang upah minimum kanggo wong Jepang (malah rada luwih dhuwur tinimbang upah rata-rata.
    2.http://www.rabota.ru/research/stati_i_kommentarii/5_mifov_o_polze_trudovyh_mig
    rantov.html
    Kuwi kabeh.
  23. 0
    16 2014 Juni
    Masalah migrasi sing ora bisa dikontrol ora mung dadi masalah kanggo Rusia. Penekanan kudu dialihake kanthi tepat menyang sifat global fenomena iki.
  24. 0
    16 2014 Juni
    Maneh perang gedhe babagan buruh migran))) Nanging sampeyan mikir babagan - pinten biaya omah m2? Iki senajan sedulur-sedulur kita sing luwih cilik padha mbangun, lan yen diusir, apa sampeyan mikir bakal dadi luwih murah? Utawa ing kene lagi ngeduk trench kanggo kabel karo shovels - 46 r saben meter linear Ora perlu kanggo lagu babagan excavator - amarga mung diijini manual ing railway, kaping lapisan kabel wis liwati Apa sampeyan siap kanggo karya kuwi kanggo dhuwit iki bisa mbayangno apa tegese dig , ngomong, 30 m (ya, mung 30!) manual? Lan ora perlu lagu-lagu babagan rega murah, lsp. Ana taksiran, lan pelanggan ora peduli sing digs, malah Buryats, malah wong asli Australia, karya, ing anané saka kepinginan saka negara kanggo ngatur. kabeh iki, bakal mimpin menyang lompat cetha ing prices, dening cara, kanggo kabeh liya, saliyane ing ndhuwur. Asians. Nanging iki kudu ono, amarga dikarepake kanggo wong-wong mau nggawe pasokan. Lan ora ana pajak bakal meksa wong-wong mau kanggo nolak. layanan sing, wiwit padha babu, padha bisa dipeksa (lan padha siyap) kanggo bisa 9-12 jam dina, manggon ing kahanan sing tau ngimpi mangan kanggo sasi ing apa aku kurang kanggo minggu.
    1. lapangan
      +1
      16 2014 Juni
      Quote: yutsuken
      Nanging sampeyan mikir babagan - pinten biaya m2 omah? Iki sanajan kasunyatane, sedulur-sedulur kita sing luwih cilik lagi mbangun

      ora nang endi wae, lan reregan ora mung saka pegawe manual, ana akeh komponen.
      Quote: yutsuken
      Lan yen sampeyan ngusir dheweke, apa sampeyan mikir bakal luwih murah?

      vryatli, amarga MediaWiki suci, MediaWiki amba pindho suci
      Quote: yutsuken
      Lan ora perlu lagu babagan rega murah, lsp. Ana perkiraan, nanging pelanggan ora peduli sing dig,

      Sampeyan mangsuli pitakonan sampeyan dhewe. nalika ana tenaga kerja mbayar kurang, sampeyan bisa tansah "narik metu ing rega" utawa "muter maneh" kanggo saurutan. kompetisi supaya ngomong.
      Quote: yutsuken
      Lan ora ana pajak sing bakal meksa dheweke nolak layanane, amarga dheweke dadi budak, dheweke bisa dipeksa (lan wis siyap) kerja 12-14 jam saben dina, manggon ing kahanan sing sampeyan ora nate ngimpi, mangan sewulan apa. Aku ora cukup kanggo seminggu.

      Lan tuntutan ukum pidana lan denda gedhe bakal meksa?
      1. 0
        16 2014 Juni
        Mulane regane bakal mundhak, amarga upah bakal mundhak, amarga ora ana gunane yen ilang bathi. koefisien cocok, kang, Aku, wis diwilang njupuk menyang akun inflasi, etc.. Iki khusus bab prices kanggo construction lan instalasi karya, ora kanggo peralatan lan bahan. Mulane, sing dig indifferent. Liyane bab iku kontraktor sing hires gasters uga sawetara bagéan saka dhuwit saka karya, amarga sampeyan kudu isih feed buruh kantor, engineers, driver, etc., i.e. wong-wong sing nyumbang kanggo kinerja karya. Ya, ora ana sing mbatalake bathi. Miturut cara, bathi organisasi kontrak (paling ora ana ing rel) ora akeh banget. Lan yen ora ana macem-macem barang tambahan ing taksiran, sing disebut lemak, banjur karya yen ora duwe bathi, paling ora duwe bathi.
  25. 0
    16 2014 Juni
    Dibandhingake taun kepungkur, 20% luwih sithik warga negara CIS mlebu Rusia. Iki diumumake dening kepala Layanan Migrasi Federal Rusia Konstantin Romodanovsky.

    Miturut dheweke, asil iki amarga ngencengi hukum imigrasi. Romodanovsky negesake manawa iki uga nyebabake nyuda jumlah pelanggaran. Ngurangi 25% lan jumlah pelanggaran dening wong manca saka rezim tetep ing Rusia, miturut RBC.

    Ing wektu sing padha, kepala FMS ujar manawa jumlah wong sing pengin entuk ijin panggonan sementara ing Rusia utawa ijin panggonan wis tambah kaping 5. Romodanovsky nerangake babagan iki, kalebu kahanan ing Ukraina. Miturut dheweke, luwih saka 5 warga negara iki nglamar layanan migrasi.
    1. 0
      17 2014 Juni
      Ngapusi kaya biasane! Soko ing St. Petersburg ora sok dong mirsani nyuda ing jumlah migran! Anak-anake shoals ing lurung-lurung dadi hooligans! Salah siji telpon wong bakal dijupuk, utawa liyane bakal dicolong! Tuwane kapenuhan kabeh arepe - padha perdagangan, lan Poltavchenko (Walikota), saka atine gedhe, iki mbokmenawa arep ngatur dolan kanggo museum kanggo wong-wong mau, ora ing beyo dhewe, mesthi !!!
    2. 0
      17 2014 Juni
      Ngapusi kaya biasane! Soko ing St. Petersburg ora sok dong mirsani nyuda ing jumlah migran! Anak-anake shoals ing lurung-lurung dadi hooligans! Salah siji telpon wong bakal dijupuk, utawa liyane bakal dicolong! Tuwane kapenuhan kabeh arepe - padha perdagangan, lan Poltavchenko (Walikota), saka atine gedhe, iki mbokmenawa arep ngatur dolan kanggo museum kanggo wong-wong mau, ora ing beyo dhewe, mesthi !!!
  26. 0
    17 2014 Juni
    Kutipan saka BQunited
    Aku sinau ing kana. Iki wis cukup kanggo aku urip luwih apik ing Uzbekistan tinimbang ing papan liya. Uripku cocog karo aku. Omah pribadi, dacha, mobil, istirahat 2 kali setahun ing negara sing anget. Kelas menengah khas. Aku ditawani kerja ing Moskow kanggo 300 ewu + paket sosial (omah + sekolah kanggo bocah + asuransi), aku ora gelem. Aku ora pengin ana. Aku ngormati awakku dhewe lan ora tahan yen dheweke dianggep ora padha karo awake dhewe. Lan sampeyan pancen kaya ngono.

    Iku kedadeyan sing ora kabeh wong begja ing urip. Dadi dheweke golek kerja ing luar negeri.

    Inggih, yen sampeyan wis sinau, sampeyan bisa ndeleng saka jurusan ing Amerika sampeyan sinau, agitate wong sampeyan supaya ora menyang Rusia, yen wis rampung mangan kerak pungkasan, bakal mbucal sampeyan saka kulaks lan mundhakaken sampeyan ing pitchfork. apa padha apes ing urip utawa sampeyan mikir lan bakal meneng looking kaya sampeyan manggon? Aku ora weruh sing bakal nindakake iki kanggo Rusia utawa ora pengin ndeleng wong, iki beda. Dene Cina, aku wis suwe mikir arep sinau, amarga aku menyang China, negara sing menarik, nanging aku ora ngerti basane, ora kudu nulis pesen kaping pindho, aku ngerti. iki kanggo kula.
    1. +1
      17 2014 Juni
      Aku dudu jurusan. Lair lan gedhe ing desa. Aku isih manggon ana. Aku sinau lan entuk beasiswa kanggo sinau ing negara bagian. Budayane asing kanggoku. Siji-sijine perkara sing dakkarepake yaiku aturan hukum. Ora duwe ati nanging jujur.

      Milih lan nandur ing pitchfork ora kanggo kita. Iki durung nate kedadeyan, lan muga-muga ora bakal kedadeyan. Kita ora ngerti carane meri minangka bangsa.

      Kampanye ora mburu. Aku mung bisa menehi saran - ngormati hukum lan tradhisi. Nolak alkohol. Ati-ati.

      Ora aku ora pengin ndeleng, nanging mung ora weruh kasus kaya mengkono. Mungkin ana kasus terisolasi (wong bodho kelakon kanggo kabeh wong), nanging iki ora umum. 1.2 yuta Rusia manggon.

      Ngapunten kanggo loro repost. Situs kasebut glitched.
  27. 0
    17 2014 Juni
    Migran ngalangi pangembangan ekonomi kita! Daya tarik para migran nyuda modernisasi bangunan sing padha. Apa ngganti apa-apa yen tinimbang siji TKI, sampeyan bisa nyewa limang "migran" sing ora ngerti apa-apa lan ora ngerti basa uga kanggo dhuwit recehan? Kajaba iku, ora perlu mbuwang dhuwit kanggo pendidikan kejuruan, sing wis meh mati! Majikan durung ngerti manawa daya beli sing kurang saka populasi pribumi nyebabake stagnasi ekonomi kabeh, utawa dheweke ora pengin ngerti nyambungake masa depan karo negara apa wae, nanging ora karo Rusia !!!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"