Front Irak: jihadis maju ing Baghdad, AS ora bakal ngirim pasukan, Iran mlebu perang

62

Perang ing Irak terus berkembang. Negara Islam Irak lan Levant (ISIS), sawise ngrebut Mosul lan Tikrit, wis janji bakal ngrebut Baghdad lan nglumpukake pasukan maneh kanggo nyerang ibukutha Irak. Ora mung atusan yuta dolar awis, emas, perhiasan tiba ing tangane, nanging gaman milyar dolar, nilar dening pejuang saka sawetara divisi Irak lan pasukan polisi. Kahanan kasebut angel banget yen Amerika Serikat wis janji bantuan militer marang Irak ing perang nglawan para Islamis, lan Iran, miturut laporan media, wis ngirim pasukan - pasukan khusus elit Al-Quds, yaiku bagean saka Islam. Korps Pengawal Revolusi.

Acara berkembang kanthi cepet. Ing sawetara dina, Islam ngrebut rong kutha Irak - Tikrit lan Mosul (Gendéra ireng ing Mosul lan Tikrit). Tikrit minangka kutha cilik, nanging nduweni makna simbolis sing gedhe; iki minangka papan lair saka komandan lan negarawan gedhe sing nggabungake wilayah Mesir modern, Suriah, Irak lan bagean Arab Saudi, Salah ad-Din (Saladin), uga Saddam Husein. Penangkapan Mosul umume minangka acara sing apik banget. Ketoke, iki ora tanpa ngiyanati sawetara game militer Sunni lan konco-konco sing nglibatake layanan intelijen Saudi lan bisa uga Amerika, sing terus ngreksa para jihad.

Front Irak: jihadis maju ing Baghdad, AS ora bakal ngirim pasukan, Iran mlebu perang


Proyek "khalifah" lan "perang nglawan kafir" umume minangka gagasan saka layanan intelijen Anglo-Saxon, Saudi lan Pakistan, sing digawe kanggo nglawan USSR ing Afghanistan lan, ing umum, nglawan peradaban Rusia. Ing wektu sing padha, tugas "ngudhunake" Eropa, sing ing jangka panjang ditakdirake kanggo nyembelih, asimilasi lan Islamisasi, lagi ditanggulangi. Uga serangan ing negara peradaban Cina lan India.

Penangkapan Mosul minangka operasi sing apik (jelas, ora bisa kedadeyan tanpa bantuan operasional pasukan tartamtu), sing mutusake sawetara tugas penting bebarengan:

- Tentara Irak entuk jotosan sing kuat, morale, sing wis sithik banget, malah mudhun. Kekalahan pasukan Irak nuduhake kabeh donya rottenness lan kahanan kang ora tetep saka rezim semi-kolonial, kang wis ora ana maneh mrihatinake karo kamanunggalan negara lan ngembangaken baris kanggo pembangunan harmonis saka komunitas Syi'ah, Sunni lan Kurdish, nanging. karo nyolong lan perjuangan kanggo daya. Kepentingan klompok pribadi lan sempit saka "elit" Irak nyebabake ambruk pungkasan negara Irak.

- Rencana kanggo misahake Irak dadi pirang-pirang negara lagi dibentuk - Kurdistan Irak wis mandiri sacara de facto. Ing acara-acara pungkasan, wong Kurdi nguwasani Kirkuk, sing wis suwe pengin dikuwasani. Wilayah Kirkuk sugih hidrokarbon. Kutha Kirkuk dumunung ing sanjabane Wewengkon Otonomi Kurdi, nanging wong Kurdi nganggep kutha kasebut dadi duweke sajarah modal. Saiki wilayah "Khilafah Sunni" lagi dibentuk. Syiah uga kudu pisah. Dheweke ora bakal bisa nguwasani kabeh wilayah Irak.



- Para jihadis nampa benteng sing kuat. Kutha kaya Mosul bakal angel banget direbut, amarga kemampuan tempur pasukan Irak sing sithik. Mangkono, pasukan Irak nyerbu Fallujah, sing dicekel Islam ing awal 2014, sawetara sasi, nanging ora sukses. Mosul wis dadi springboard kuat kanggo serangan jihad luwih. Kajaba iku, kutha iki dumunung ing komunikasi penting. Saiki Islamists wis lengkap kamardikan saka Irak menyang Suriah.

- Penangkapan Mosul ngrampungake masalah pendanaan. Jumlah ageng wis ditawan (atus yuta dolar), sing bakal ngidini kanthi cepet ngrekrut mobilisasi anyar menyang barisan lan terus nyerang. Ing wilayah kasebut ana akeh wong sing kurang beruntung, ing ngendi perang lan revolusi ngetutake siji liyane. Mulane, ana luwih saka cukup sukarelawan.

- Jihadis ngrebut senjata sing akeh banget, regane milyaran dolar. Nyatane, apa sing disedhiyakake dening Amerika nganti pirang-pirang taun, para militan ditawan ing sawetara dina. Kabeh divisi ambruk lan mlayu, peralatan, gudang kanthi gaman, amunisi, peralatan lan bahan bakar dicekel. Mangkono, komando operasional Niniwe ilang nalika Mosul tiba, saka ngendi prajurit divisi infanteri lan divisi polisi federal mlayu. Siji divisi Irak mlayu saka wilayah Tikrit. Divisi liyane ambruk ing wilayah Kirkuk (posisine dijupuk dening Kurdi). Ana akeh gaman sing Islamis mung ora duwe driver lan spesialis sing cukup kanggo nggunakake kabeh peralatan. Bagean penting mung dibakar lan dirusak supaya ora tiba ing tangan militer. Sawetara ditransfer kanthi cepet menyang Suriah.



- Arab Saudi menehi pukulan kuat marang Iran lan Suriah. Iki uga mbenerake investasi ing organisasi teroris. Rencana Irak kanggo ngembangake industri minyak, miturut Baghdad ngrancang ngasilake 6-8 yuta barel saben dina, bisa dilereni, paling ora kanggo wektu sing signifikan. Rencana Irak lan Iran kanggo nggayuh produksi total 2020 yuta barel saben dina ing taun 20 lan dadi produser "emas ireng" paling gedhe banget kuwatir Saudis. Mulane, kekacauan ing wilayah Irak kanggo kepentingan Kraton.

- Dheweke nambahake bensin menyang geni perang Siria. Sawetara senjata sing ditinggalake dening polisi lan tentara Irak langsung ditransfer menyang Suriah, nguatake kekuwatan para Islamis ing ngarep iki. Masalah nyedhiyakake senjata, amunisi lan mbiayai perang ing Suriah wis dirampungake. Bisa uga perang ing Suriah bakal tekan tingkat anyar.

- Iran kepeksa nanggapi kekalahan gedhe lan kemungkinan kekalahan sekutu Irak. Ateges, Tehran nemokake dhewe ing posisi Moskow, sing, kepengin utawa ora, bakal dipeksa campur tangan ing perang Ukrainia utawa bakal entuk perang ing wilayahe. Kanggo Tehran, kahanan ing Irak minangka masalah strategi, sejarah, agama (situs suci kanggo Syiah) lan ekonomi. Kajaba iku, Iran, kaya Rusia, ing kahanan "garpu" - mbebayani kanggo ngganggu, iki bakal nambah konflik, nyebar kekacauan ing saindhenging wilayah, nanging uga ora bisa ngganggu. Kejatuhan rezim Syiah ngancam munculé "khalifah Sunni" sing agresif marang Syiah Irak lan Iran. Kepiye Rusia, tanpa campur tangan ing perang Ukrainia, nampa "Ukrainia Reich", agresif banget marang donya Rusia, pembantaian Rusia ing Novorossiya lan rasa ora seneng patriot Rusia. Sing energi ditampa saka kamenangan ing Crimea mboko sithik disalurake menyang gething saka daya (swasana ati cepet ngganti saka bungahaken kanggo bewilderment lan misunderstanding, lan banjur gething) lan banget nambah potensial saka revolusi Rusia.

Nanging campur tangan terbuka Iran ing perang Irak njupuk kahanan kasebut menyang tingkat anyar. Mungsuh ing wilayah kasebut lan jagad bakal nanggapi, lan Iran kudu ngadhepi tantangan anyar lan ora dikarepake. Nanging, strategi pasif malah luwih cacat. Mulane, Iran, miturut laporan media, nanging mutusake kanggo campur tangan. Wakil Menteri Luar Negeri Iran kanggo Urusan Arab lan Afrika, Hossein Amir-Abdollahian, ujar manawa Iran siap mbantu Irak ing perang nglawan teroris. Miturut The Wall Street Journal Europe, sing nyebutake sumber ing pasukan keamanan Irak, Tehran mutusake kanggo tumindak miturut skenario Siria lan ngirim sawetara batalyon unit pasukan khusus elit "Al-Quds", yaiku bagean saka Revolusioner Islam. Korps Pengawal. Bagéyan saka pasukan wis dikirim kanggo nglindhungi Baghdad lan kutha-kutha suci Karbala lan Najaf kanggo Muslim Syiah; siji batalyon wis perang ing wilayah Tikrit. Pasukan Iran dipimpin dening Brigadir Jenderal Qassem Soleimani.

Kajaba iku, Iran wiwit nguatake watese karo Irak. Iki diumumake dening Wakil Menteri Dalam Negeri Republik Islam Iran (IRI) Ali Abdollah. "Kita ora bisa ngenteni nganti kedadeyan kedadeyan ing tapel wates utawa serangan teroris direkam. Kita mesthi dadi panyengkuyung kanggo njupuk langkah-langkah proaktif, "ujare wakil menteri. Iran nggawa pasukan menyang tapel wates karo Irak, lan, miturut laporan media, menehi ijin Angkatan Udara kanggo ngebom posisi militan ISIS yen nyedhaki 100 kilometer menyang tapel wates Iran.

Kahanan terus saya tambah parah. Ing Kamis sore, para jihadis ngrebut rong kutha liyane ing provinsi Diyala ing sisih lor-wétan negara - Jalaula lan Arab Saudi. Pasukan keamanan sing mbela wilayah pedunung mung mlayu nalika kelompok seluler musuh nyedhaki. Nanging, militer Irak nolak laporan iki. Kahanane durung cetha. Para militan wis ngancam arep ngrebut Baghdad. Anggota ISIS Mohammed al-Adnani ngumumake ing pesen audio: "Perang durung diwiwiti, nanging bakal diwiwiti ing Baghdad lan Karbala."

Penerbangan saka borjuis wiwit saka Irak. Amerika Serikat wiwit ngevakuasi personel saka pangkalan udara gedhe ing cedhak kutha Balad, ing ngendi Amerika nglatih wong Irak. Utamane, operator UAV dilatih ing kana. Informasi iki dikonfirmasi dening Departemen Luar Negeri AS. Ing pratelan, juru bicara Departemen Luar Negeri Jen Psaki ujar manawa evakuasi wong Amerika sing kerja ing Irak minangka bagean saka program kanggo nyedhiyakake senjata lan peralatan militer wis diwiwiti.

Presiden AS Barack Obama ngandika ana sing Washington wis considering sembarang opsi kanggo bantuan militèr Irak ing perang nglawan radikal Islamists. "Aku ora mutusake apa-apa," wangsulane Obama marang pitakonan wartawan babagan apa serangan UAV marang pasukan militan bisa. Juru bicara Gedung Putih Jay Carney nerangake manawa kanthi bantuan militer, presiden Amerika tegese serangan udara. Ketoke, ora perlu ngarep-arep reaksi serius saka Amerika Serikat. Kabeh kedadeyan minangka bagean saka rencana global kanggo ngganggu "kakacauan sing dikontrol" ing Eurasia (Tujuan para master ing Kulon yaiku kekacauan ing Eurasia). Sadurungé, sadurunge nyekel Mosul, Baghdad wis njaluk Washington kanggo nindakake serangan udara marang pangkalan ISIS lan kelompok Islam liyane, nanging Amerika ora gelem. Washington ora seneng yen rezim al-Maliki mbantu Assad. Iku cukup bisa sing Washington bakal gampang nilar rezim al-Maliki supaya bali menyang plans kanggo dibagi Irak dadi telung bagean (Kurdish, Sunni lan Syiah), karo escalation luwih saka konflik ing Suriah lan kahanan worsening ing Iran.

NATO uga nolak campur tangan. Sekretaris Jenderal Aliansi Atlantik Utara Anders Fogh Rasmussen ujar manawa dheweke ora weruh peran kanggo NATO ing Irak, blok kasebut ora duwe mandat kanggo ngrampungake kahanan ing Irak, dheweke mung ngawasi. Sekretaris Jenderal mung njaluk kabeh pihak sing terlibat kanggo mungkasi kekerasan lan langsung mbebasake para sandera.

Sauntara kuwi, tentara Islam wis nguatake kekuwatane. Tanggal 12 Juli, ISIS nguwasani udakara 15% wilayah Irak, kanthi sawetara yuta jiwa. Ing serangan kasebut, para Islamis wis nggunakake puluhan kendaraan lapis baja sing dijupuk saka macem-macem jinis. Bisa uga para Islamis bakal duwe angkatan udara dhewe - sawetara pesawat tempur lan helikopter dicekel ing Mosul, sawetara pilot lunga menyang sisih ISIS. Atusan perwira lan prajurit tindak menyang Islamists. Pangkat kelompok kasebut dikuwatake kanthi atusan tahanan sing dibebasake, akeh sing duwe pandangan radikal. Cadangan personel ISIS liyane yaiku pejuang saka gerakan lan kelompok Islam liyane, sing, kanthi latar mburi kamenangan kasebut lan sumber daya finansial sing tambah akeh, pindhah menyang sisih "Negara Islam."

Kurdi nguatake posisi lan ora cepet-cepet nyerang wong Islam. Présidhèn Otonomi Kurdi, Masoud Barzani, mréntahaké milisi kanggo nguatake keamanan wates-wates wilayah sing disengketakan kanggo nyegah para Islamis nembus menyang wilayah kasebut, lan luwih menyang Kurdistan. Gerakan pasukan Kurdi dirancang kanggo mbela wilayahe, kalebu sing dadi regejegan antarane Baghdad lan Erbil (kutha Kirkuk lan lapangan minyak Kirkuk). Umumé, Kurdistan wis nyatakake siyap kanggo mbantu Bagdad, nanging mung sawise persetujuan karo panguwasa pusat. Nanging, Baghdad ujar manawa "siap kanggo ngatasi dhewe," sanajan ana pesawat umum tentara lan polisi. Baghdad cetha wedi yen Kirkuk kudu nyerah kanggo bantuan Kurdi.

Nuri al-Maliki isih nyoba mbenerake kahanan kasebut kanthi mindhah pasukan saka provinsi Anbar sisih kulon, sing dipilih. tank lan Unit mechanized ngginakaken sawetara sasi nyoba gagal kanggo ngranggeh kontrol Fallujah. Nanging, kanthi mindhah pasukan saka arah iki, Baghdad ngrusak. Lan iki ngancam krisis ing arah liya. Banjur para Islamis bakal bisa nyerang Baghdad saka arah kulon - saka kutha Ramadi (110 km saka ibukutha) lan Fallujah (60 km saka ibukutha). Panguwasa pusat jelas ora duwe pasukan sing cukup kanggo ngontrol kabeh arah. Kajaba iku, ora kaya tentara Siria, tentara Irak nuduhake efektifitas pertempuran sing kurang.

Apa wae asil saka konflik bersenjata saiki ing Irak, siji bab sing jelas - Timur Tengah isih kekacauan lan dadi ngarep konflik global.

Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

62 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -11
    14 2014 Juni
    Mung hadiah saka takdir !!!
    Yen Iran campur tangan, mula kabeh perhatian "monyet karo hibah", yaiku, Kulon, bakal ngalih.
    Apa sing bakal ngatasi masalah dill!
    1. + 60
      14 2014 Juni
      Kutipan saka Molgro
      Mung hadiah saka takdir !!!
      Yen Iran campur tangan, mula kabeh perhatian "monyet karo hibah", yaiku, Kulon, bakal ngalih.
      Apa sing bakal ngatasi masalah dill!

      Aku mikir yen iki minangka tahapan saka rencana sing padha ... kita disambungake dening Ukraina, Iran dening Irak ... Apa sampeyan bisa mbayangno carane akeh pesenan kanggo senjata perusahaan AS saiki bakal miwiti nampa ... Lan sing paling penting, iki "gangguan" "Saka Ukraina lan Irak" banget andal ndhelikake akeh masalah AS ... Sing saiki ngelingi "ambang utang nasional AS", sing wis diunggahake TWICE taun iki wae ... Ana uga bisu babagan masalah AS liyane ...
      1. + 20
        14 2014 Juni
        Kutipan saka: svp67
        Aku mikir yen iki minangka tahapan saka rencana sing padha ... kita disambungake dening Ukraina, Iran dening Irak ... Apa sampeyan bisa mbayangno carane akeh pesenan kanggo senjata perusahaan AS saiki bakal miwiti nampa ... Lan sing paling penting, iki "gangguan" "Saka Ukraina lan Irak" banget andal ndhelikake akeh masalah AS ... Sing saiki ngelingi "ambang utang nasional AS", sing wis diunggahake TWICE taun iki wae ... Ana uga bisu babagan masalah AS liyane ...

        Sampeyan njupuk cilik. Rencana kasebut beda banget - Barat ora butuh negara sing gedhe lan kuwat ing Timur Tengah. Dadi wong-wong mau ngupayakake nyirnakake kabeh wong, supaya akeh wong cilik lan ora stabil, ora bisa maju lan berkembang!
        Lan ing Ukraina, mung ngelawan, padha wanted ALL, minangka springboard marang kita. Dheweke ora pengin dismember durung, padha arep remet kanggo maksimum. Sanalika iku ora bisa metu, lagi mateng kanggo divisi. Aku sing persis apa mengkono!
      2. Jeruk
        + 15
        14 2014 Juni
        Maliki rampung kontrak karo Rusia kanggo persenjataan, kanggo 6 lards, saiki P I N D O Ss, nggulingaké Maliki, karo tangan Islamists, break off kontrak iki kanggo Rusia ...
        1. 0
          15 2014 Juni
          mikir ing arah sing bener ...
        2. +2
          15 2014 Juni
          Kutipan: Lime
          Maliki rampung kontrak karo Rusia kanggo persenjataan, kanggo 6 lards, saiki P I N D O Ss, nggulingaké Maliki, karo tangan Islamists, break off kontrak iki kanggo Rusia ...

          YSA diwenehake dening FSA (Free Syrian Army). FSA dudu ISIS, ISIS iku mungsuh FSA, padha perang ing antarane awake dhewe.
          Ing konflik iki TELU (3!) sisih - nalika pungkasanipun bakal tekan wong?! Nyuwun
          1. -1
            15 2014 Juni
            Ing cendhak, Amerika miwiti kabeh omong kosong iki, lan saiki padha ora ngerti carane iku bakal rampung !!!!!! kepenak!!!
          2. 0
            15 2014 Juni
            Quote: Lan Kita Tikus
            , ISIS minangka mungsuh FSA,

            Dheweke saiki dadi mungsuh, nanging ing wiwitan konflik ing Suriah, dheweke ora musuhan lan "kanca" Suriah uga mbantu formasi sing gabung karo ISIS.
            1. 0
              16 2014 Juni
              Kutipan saka ultra
              Dheweke saiki dadi mungsuh, nanging ing wiwitan konflik ing Suriah, dheweke ora musuhan lan "kanca" Suriah uga mbantu formasi sing gabung karo ISIS.

              Ora bener, ISIS berkembang saka cabang Al-Qaeda (kang saiki uga perang), lan Al-Qaeda wiwit nyusup Irak ing tangi saka squabbles Sunni-Syiah, lan nyerang Suriah nalika ontran-ontran wis ana. ing ayunan lengkap, ing upaya kanggo "skim krim" saka apa mengkono. Nanging sawise wektu sing cendhak, ISIS "mbrontak" marang para patron ing al-Qaeda lan mutusake kanggo ngupayakake kepentingane dhewe. ISIS nduweni oyod ing populasi Irak, lan anggotane dadi fanatik lan frostbitten nganti Al Qaeda nganggep dheweke minangka psikopat kasar.
        3. +1
          15 2014 Juni
          lan malah jotosan kanggo Siria.
    2. Vlad Gor
      + 16
      14 2014 Juni
      Rusia kudu nyengkuyung wong Kurdi ing perjuangane kanggo nemtokake nasibe dhewe. Pasukan Kurdi, amarga kekacauan lan kekacauan ing Timur Tengah saya tambah akeh, saben taun. Kajaba iku, wong Kurdi minangka wong sing ana hubungane karo Persia (Iran). Sawise pambentukan Kurdistan merdika, Rusia lan Iran bakal duwe sekutu anyar ing wilayah kasebut. ya
      1. + 18
        14 2014 Juni
        Kutipan: Vlad Gor
        Rusia kudu nyengkuyung wong Kurdi ing perjuangane kanggo nemtokake nasibe dhewe
        Aku mikir saiki wis cukup Ukraina lan Suriah ngluwihi atap ... Insya Allah, kita bisa ngatasi kanthi cepet, nanging karo Kurdi, "gimp" wis nyeret nganti pirang-pirang dekade ... lan bakal tahan maneh. rong taun tanpa bantuan kita, banjur sampeyan bisa nyambung ...
      2. + 11
        14 2014 Juni
        Masalah karo Rusia yaiku Putin ora pengin ngetrapake kabijakan sing agresif, sanajan kabeh Kulon nganggep Rusia minangka agresor lan ngetrapake sanksi. Lan yen mangkono, mula kita kudu manggon ing gambar iki lan nyepak kabeh wong ing kuldi, supaya padha ngerti yen Rusia bakal tansah nanggapi luwih saka cukup kanggo provokasi apa wae. Dheweke dikunjara wong Rusia ing Thailand - Bangkok entuk rudal balistik. Amerika nyekel wong Rusia - sampeyan entuk torpedo ing pesawat penumpang. Wartawan Dill ditahan - "para fasis entuk granat." Nanging wong sing sopan ora bisa urip diubengi dening asu ajag ala.
        1. + 10
          14 2014 Juni
          +100500 kanggo mratelakake panemume. Ora ana gunane ing kahanan kita dadi putih lan alus - padha mung muter neraka ing rereget ... malah tanpa alesan ... lan kabecikan kudu karo ajiné.
        2. +3
          15 2014 Juni
          Kaping pisanan, sampeyan kudu miwiti kolom kaping 5
      3. +4
        14 2014 Juni
        Kita tansah ndhukung Kurdi wiwit jaman Uni. Kita ora weruh kabeh imbangan kekuwatan, nanging ing ngendi Rusia mbutuhake, mesthi mbantu.
      4. +7
        14 2014 Juni
        Ora jelas ing ngendi wong Kurdi bakal cepet-cepet ... ana akeh ... Banderlogs kudu remuk.
      5. +4
        14 2014 Juni
        Kutipan: Vlad Gor
        Rusia kudu nyengkuyung wong Kurdi ing perjuangane kanggo nemtokake nasibe dhewe. Pasukan Kurdi, amarga kekacauan lan kekacauan ing Timur Tengah saya tambah akeh, saben taun. Kajaba iku, wong Kurdi minangka wong sing ana hubungane karo Persia (Iran). Sawise pembentukan Kurdistan merdika, Rusia lan Iran bakal duwe sekutu anyar ing wilayah kasebut

        Sampeyan ora perlu ndhukung sapa wae.
        Kita ndhukung wong kabeh urip kita, banjur padha ngrangkul mungsuh kita. Ana puluhan conto ing ndhuwur gendheng. Conto paling anyar yaiku Abkhazia.
        Kurds iku wong Kurdi, ora bakal dadi kanca kita.
        Kajaba iku, wong Kurdi minangka wong sing ana hubungane karo wong Persia (Iran).

        Kathah kaya Polandia kanggo Rusia. Utawa Serbia menyang Kroasia.
        Hubungan antarane Persia lan Kurdi rumit lan berdarah. Yen ana apa-apa, aku kelingan perang antarane dheweke. Iran uga duwe Kurdistan dhewe (luwih saka siji yuta Kurdi), sing wis suwe nglawan pemisahan. Iran dudu sekutu Turki, nanging dheweke minangka mungsuh saka penciptaan Kurdistan kaya Türkiye lan Irak. Iki minangka titik ing ngendi kabeh negara ing wilayah kasebut gabung.
      6. DezzeD
        +6
        14 2014 Juni
        Pikirane apik.
        Israel wis sijine kertu ing Kurdi kanggo sawetara taun saiki.
      7. +4
        15 2014 Juni
        Kutipan: Vlad Gor
        Rusia kudu nyengkuyung wong Kurdi ing perjuangane kanggo nemtokake nasibe dhewe. Pasukan Kurdi, amarga kekacauan lan kekacauan ing Timur Tengah saya tambah akeh, saben taun. Kajaba iku, wong Kurdi minangka wong sing ana hubungane karo Persia (Iran). Sawise pambentukan Kurdistan merdika, Rusia lan Iran bakal duwe sekutu anyar ing wilayah kasebut. ya

        Ora bakal bisa, "Kurdistan" kalebu wilayah pinunjul saka loro Turki lan Iran, Aku sangsi sing padha bakal njupuk lan menehi wong bali. Iran lan Turki minangka telpon sing paling banter kanggo nglawan gerakan Kurdi ing Irak ing sawijining wektu.
        Dadi Iran malah dadi mungsuh Kurdi. Lan kanthi ndhukung Kurdi, Rusia bakal ngindhari titik lara Iran, sing uga ora bakal nambah keramahan.
        Nanging ... Aku bakal menehi saran kanggo ndhukung wong-wong mau, yen Kurdistan merdika dadi sawijining, Rusia bakal nampa sekutu luwih nyukupi lan stabil saka mullocracy Iran. Wong Kurdi paling nyukupi ing donya Islam, ora nandhang Islamisme, ngerti perang, beda karo wong Arab utawa Persia, wong sing kerja keras, lan masyarakate ora seneng fanatik, cekake wong lanang sing bisa dipercaya. .
    3. +3
      14 2014 Juni
      Inggih, sampeyan optimis, kancaku.
    4. + 14
      14 2014 Juni
      Artikel wiwitan!
      Kepiye Rusia, tanpa campur tangan ing perang Ukrainia, nampa "Ukrainia Reich", agresif banget marang donya Rusia, pembantaian Rusia ing Novorossiya lan rasa ora seneng patriot Rusia. Sing energi ditampa saka kamenangan ing Crimea mboko sithik disalurake menyang gething saka daya (swasana ati cepet ngganti saka bungahaken kanggo bewilderment lan misunderstanding, lan banjur gething) lan banget nambah potensial saka revolusi Rusia.
      Sampeyan ora bisa mbantah! Kabeh pada bingung....
      1. +6
        14 2014 Juni
        lan ora mung bewilderment ... kabeh maling padha amnestied lan patriots ing pakunjaran ... lan ora Amerika, nanging Russian!
    5. Komentar wis dibusak.
    6. c3r
      +1
      15 2014 Juni
      Aku mangu-mangu, kekacoan ing Ukraina iki diwiwiti kanggo gain kontrol amers konco pipe, lan masalah Iran durung masalah liyane cedhak Rusia.
  2. + 15
    14 2014 Juni
    Amerika wis ngluwihi kanthi ndhukung kabeh jinis ISIS. Akibaté, Arab Spring rampung lan panas Arab wiwit. Ing kasunyatan, kabeh wis tumuju menyang iki.
    1. +7
      14 2014 Juni
      Amerika bisa ndhukung sawetara pihak anggere padha perang ing antarane awake dhewe.
      Nanging supaya Reich ing Ukraina ora tuwuh kuwat, kita kudu sijine meksa ing ekonomi lan remet metu wilayah liyane saka wong-wong mau, utamané Kharkov, ngendi padha gawé kendaraan wojo .. nanging mesthi tanpa ngirim ing pasukan Russian, awit iku kabeh padha nyana saka kita.
  3. + 15
    14 2014 Juni
    Amerika nggawe scum artifisial, kanggo njeblug Timur Tengah, nyeret ing Iran lan Suriah uga Rusia, uga, dheweke dhewe bakal diganjar, Amerika bakal diobong ing neraka ...
    1. pamangsa.3
      + 11
      14 2014 Juni
      Kutipan saka: mig31
      Amerika nggawe scum artifisial, kanggo njeblug Timur Tengah, nyeret ing Iran lan Suriah uga Rusia, uga, dheweke dhewe bakal diganjar, Amerika bakal diobong ing neraka ...

      Lan kabeh diwiwiti saka bubuk (wêdakakêna ngumbah?), sing dicolok dening Sekretaris Negara Negro kaya senjata kimia, padha nggantung Saddam, numpes ... kabeh negara, kedadeyan sing padha karo liyane (karo Libya. , Afganistan) padha nguripake kabeh, lan dheweke dhewe ngadeg ing sisih!
      1. +5
        14 2014 Juni
        Kutipan saka predator.3

        Lan kabeh diwiwiti kanthi bubuk (wêdakakêna ngumbah?), sing digembar-gemborake Sekretaris Negara Negro kaya senjata kimia, Saddam digantung, kabeh negara rusak ...

        Iku kabeh diwiwiti nalika Amerika Serikat nyatakake Teluk Persia minangka zona kepentingane.
    2. +1
      14 2014 Juni
      kita bisa bantuan wong ngobong!
  4. +4
    14 2014 Juni
    Wektu sing angel banget nyedhaki Timur Tengah, amarga kabijakan Amerika Serikat sing ora kompeten. Buruh kasur uga bakal dadi korban maneh murid lan pengikute. Lan donya bakal nampa nest liyane hornet ing panggonan tilas Irak, kang ing Saddam ana negara rampung stabil, lan numpes dening produsen kasur brainless sing ora bisa ndeleng ngluwihi irung dhewe lan njelasno biasane.
    1. +6
      14 2014 Juni
      Quote: Raksasa Pikiran
      Wektu sing angel banget nyedhaki Timur Tengah, amarga kabijakan Amerika Serikat sing ora kompeten. Buruh kasur uga bakal dadi korban maneh murid lan pengikute. Lan donya bakal nampa nest liyane hornet ing panggonan tilas Irak, kang ing Saddam ana negara rampung stabil, lan numpes dening produsen kasur brainless sing ora bisa ndeleng ngluwihi irung dhewe lan njelasno biasane.

      Kabijakan sing waras banget ing Amerika Serikat. Utamane pemegang saham / pemilik bisnis senjata, lan panyengkuyung konsep "dibagi lan digdaya". Lan para pengedar obat-obatan duwe kepentingan paling akeh ing banyu sing ana masalah. Kabeh-kabeh apik!! Iblis kuwat lan licik. Aja nganggep dheweke dadi domba sing bodho.
      1. +5
        14 2014 Juni
        Amerika bakal ninggalake Afghanistan lan mlayu saka Irak. Kados pundi para fanatik Islam menawi nampi senjata kathah sanget menawi menang? Apa sing bakal ditindakake Israel?
        1. +7
          14 2014 Juni
          Lan iku ora brainer sing kanggo Rusia
        2. 0
          15 2014 Juni
          Quote: mlaku
          Apa sing bakal ditindakake Israel?

          Ora ana apa-apa saiki, dheweke nggunakake istirahat kanggo nyiapake konfrontasi ing mangsa ngarep. Pasukan sekuler ing donya Arab (kajaba Mesir lan Yordania), sing kita bisa ngomong, ora duwe daya, utawa wis tiba ing Islamists. Lan kanthi definisi, kita ora duwe apa-apa sing diomongake karo para fanatik; dheweke yakin manawa Allah paring wasiyat marang wong-wong mau supaya nyirnakake wong Yahudi.
          Nanging saka sudut pandang strategis, dheweke ora dadi ancaman kanggo kita, kategori bobote beda banget, nanging babagan "nggawe kekacoan ing sly" kanthi shelling lan bombardment, dheweke bisa ngombe getih sing cukup. Yen Irak lan Suriah tiba ing tangan ISIS, koridor sanitasi kudu digawe ing tapel wates Siria, sing bakal ora nyenengake, nanging ora kritis.
          Ya, sampeyan kudu njupuk peran minangka pembela sing ora diucapake ing tapel wates Siria-Yordania supaya infeksi iki ora nyebar menyang Yordania. (Mesir begja ing babagan iki; kita sacara fisik ngendhaleni saka ISIS. Metastase katon ing Sinai, nanging wong Mesir, kanthi dhukungan saka intelijen kita, kasil nyegah dheweke)
        3. -1
          15 2014 Juni
          Proyek Israel bakal rampung.. Para elit Yahudi ngenteni leluhure sing wis tuwa mati, lan alon-alon nguras Israel nalika ing wektu sing padha nindakake holocaust liyane (purge saka rangking bangsa), iki dadi katon utamane. sawise massa saka wong-wong mau pindhah saka USSR lan Rusia, padha ora Yahudi maneh, nanging Rusia, mulane ora ana apa-apa kanggo perang kanggo wong-wong mau, aku yakin yen ana informasi bab wong paling sugih saka bangsa Yahudi, ana siji. utawa loro sing manggon ing Israel, lan kulawargane, minangka ibukutha lan bisnis, wis suwe ninggalake Tanah Prajanjian.
    2. +1
      15 2014 Juni
      Lan nalika produsen kasur dadi korban siswa lan pengikute? Yen sampeyan ngomong babagan 11 September, Amerika Serikat dhewe mangu-mangu yen panitia kasebut minangka wong Arab. Apa sampeyan mikir yen kabeh acara paling anyar ing donya, yaiku ing Ukraina, Suriah, Irak, lsp. - iki bisa dadi rencana gedhe saka produsen kasur "tanpa otak". Sawise kabeh, nalika nganalisa acara kasebut, keuntungan saka Amerika Serikat katon jelas.
      1. -1
        15 2014 Juni
        Aku seneng cons ing tema Yahudi! Tegese aku pancen bener! nglirik
        1. -1
          15 2014 Juni
          Kutipan: max 702
          Aku seneng cons ing tema Yahudi! Tegese aku pancen bener! nglirik


          Aku ora downvote, aku malah melas kanggo downvotes kanggo bodho. Fantasi sampeyan ndemek aku, utamane beda karo kasunyatan sing dakdeleng kanthi harfiah "ing njaba jendhela." Ananging nyatane malah kosok baline, Israel saya kuwat, ekonomi saya mundhak, investasi mili kaya kali sing ribut, repatriasi saya mundhak, tingkat lair wis ngluwihi wong Arab ... lan liya-liyane. lan liya-liyane. Sampeyan pancen ora masuk akal nalika nyoba nglirwakake fantasi teles minangka kasunyatan, nanging oh - ora ana bedane. :P
  5. +4
    14 2014 Juni
    Iki sing ditindakake dening Amerika, saiki nggawe kabeh wong katon kaya wong sing kapitunan, dadi panguwasa utawa militan, lan para pengkhianat pengecut lan pejabat korup Saddam Hussein mbantu dheweke.
  6. +1
    14 2014 Juni
    telung wilayah beda-ukuran kawangun karo clashes permanen ing sadawane wates
  7. +7
    14 2014 Juni
    Redivision global ing donya terus.
  8. +6
    14 2014 Juni
    Setengah donya wis perang. China lan Jepang uga bakal clash lan dollar bakal disimpen!
  9. -1
    14 2014 Juni
    Panguwasa Federasi Rusia kudu menehi perhatian marang iki, yen kita ngilangi geografi lan agama, mula kanggo dheweke iki minangka proyeksi kasunyatan sing bisa ditindakake, kadhangkala ing artikel kasebut "sumorot" kanthi jelas.
  10. +5
    14 2014 Juni
    Hitler diobong amarga perang ing 2 (lan yen sampeyan ngetung Afrika, banjur 2.5). Pakdhe Sam luwih licik - ora nembak awake dhewe, nanging nyurung wong pribumi sing ngkhianat. Nanging ewasemono... Suwene suwene para penabur kasur demokrasi pecah? Kanggo kula, kita kudu nulungi dheweke, nyelehake jerami pungkasan ing punuk unta Amerika.
    1. +2
      14 2014 Juni
      Pakdhe iki mung alat, senajan sampeyan kudu ngrampungake dheweke!
  11. yurik
    +6
    14 2014 Juni
    Kepiye Rusia, tanpa campur tangan ing perang Ukrainia, nampa "Ukrainia Reich", agresif banget marang donya Rusia, pembantaian Rusia ing Novorossiya lan rasa ora seneng patriot Rusia. Sing energi ditampa saka kamenangan ing Crimea mboko sithik disalurake menyang gething saka daya (swasana ati cepet ngganti saka bungahaken kanggo bewilderment lan misunderstanding, lan banjur gething) lan banget nambah potensial saka revolusi Rusia.

    Kacathet kanthi bener, para pemain Kremlin kudu mikir babagan iki kanthi serius, yen ora, tahta bisa goyangake, lan Departemen Luar Negeri wis ngarahake sumber daya finansial sing signifikan menyang Maidan Rusia.

    Saiki wilayah "Khilafah Sunni" lagi dibentuk.

    Yen jihadis bisa nindakake iki, mula kita bakal entuk Perang Chechen Katelu amarga ... Ora rahasia manawa akeh wong saka Chechnya lan republik Kaukasia liyane sing gelut ing kana. Kajaba iku, yen sampeyan ora menehi hasil karo Ukronazis saiki, dheweke bakal nindakake sing paling apik kanggo ngrusak kahanan ing Kaukasus kaya sadurunge.
  12. +3
    14 2014 Juni
    Inggih, punika sampun wiwit.. Iku misale jek kanggo kula sing Perang Donya Katelu bakal miwiti ing Eropah.. Ing Ukraina.. Nanging amarga kita isih ora akur lan stalling kanggo wektu karo kabeh kekuatan sing.. alaverdi teka ing Suriah ... Lan saiki kita duwe garpu karo rong ngarep ... Lan sethitik liyane, lan katelu bakal katon. Ing Tajikistan lan Afghanistan ... Nanging China ora bakal melu ing showdowns iki - padha duwe pandangan filosofis ing donya - padha urip lan bakal urip karo kabeh wong.
    1. +1
      14 2014 Juni
      Kutipan saka Dixon
      Inggih, punika sampun wiwit.. Iku misale jek kanggo kula sing Perang Donya Katelu bakal miwiti ing Eropah.. Ing Ukraina.. Nanging amarga kita isih ora akur lan stalling kanggo wektu karo kabeh kekuatan sing.. alaverdi teka ing Suriah ... Lan saiki kita duwe garpu karo rong ngarep ... Lan sethitik liyane, lan katelu bakal katon. Ing Tajikistan lan Afghanistan ... Nanging China ora bakal melu ing showdowns iki - padha duwe pandangan filosofis ing donya - padha urip lan bakal urip karo kabeh wong.


      Dheweke ora bakal diidini urip, aku rumangsa ngerti!
    2. +3
      14 2014 Juni
      Ing taun 90-an, nalika toko video muncul, aku nonton rekaman video babagan Nastrodamus. Ing kana padha nerjemahake ramalan Nostrodamus kaya mangkene:
      - 3 Perang donya bakal diwiwiti dening panguwasa nganggo serban biru.

      Kanggo sawetara alesan aku isih ora bisa njaluk film iki metu saka sirah, sanajan 20 taun wis liwati. Wiwitane aku mikir yen perang bakal teka saka wetan, amarga ... iku bab sorban. Sawise kabeh acara ing pinggiran, ndeleng biru-gendera kuning, Aku nyana alangan saka ing kono. Lan saiki ... jujur, aku stupor ...
  13. Andrey82
    +5
    14 2014 Juni
    Iku tumuju menyang kekacoan gedhe banget ing Bl. Timur kanthi partisipasi Iran, Arab Saudi, AS, Suriah, lan bisa uga Israel.
    1. +3
      14 2014 Juni
      Kutipan: Andrey82
      Iku tumuju menyang kekacoan gedhe banget ing Bl. Timur kanthi partisipasi Iran, Arab Saudi, AS, Suriah, lan bisa uga Israel.

      Apa sing kudu kita lakoni? Pertandhingan antarane Syiah lan Sunni wis kedadeyan nganti atusan taun. Lan dheweke ora butuh Israel, Eropa, utawa AS kanggo gilingan daging.
      1. avt
        +1
        14 2014 Juni
        Quote: Aron Zaavi
        Pertandhingan antarane Syiah lan Sunni wis kedadeyan nganti atusan taun.

        Pancen bener. Wiwit diadopsi agama dening Umayyah minangka agama negara, padha ora dadi bocah.
        Quote: Aron Zaavi
        Lan dheweke ora butuh Israel, Eropa, utawa AS kanggo gilingan daging.

        Ya, ora perlu ngomong omong kosong ing kene, cukup kanggo ndeleng peta "analitik" ing AS sing padha ing wilayah iki kanthi potongan negara-negara anyar sawise epik Irak saka amers lan "seneng" kaget amarga kabeh padha pas. karo kasunyatan ing lemah. Kajaba iku, dheweke narik Crimea menyang Ukraina sing mentas dibentuk sawise Perang Dunia I ing peta kanggo Wilson, sawijining dokumen sing mbukak saiki.
        Quote: Aron Zaavi
        Apa sing kudu kita lakoni?

        Impen pimpinan sampeyan ngebom fasilitas nuklir Iran bakal kelakon, ora langsung, mesthi, nanging yen luwih jero ing pembantaian ing Irak, sampeyan bakal diapusi, Saudi ora duwe kekuwatan utawa kapinteran. kanggo nindakake iki, nanging padha duwe dhuwit, lan uga bakal entuk bathi sing prayoga amarga wedi wong Arab marang Persia, saiki Iran bakal digawa menyang kahanan Irak nalika jaman Hussein, nalika Amerika Serikat nglawan Iran.
        1. +1
          15 2014 Juni
          Bom fasilitas nuklir ing ngisor rata-rata kesenengan, Aku ... Apike kanggo mbayar manungsa waé kanggo angin wungu ... Iku rada rame ing wilayah sing kanggo Chernobyl.
      2. Andrey82
        +1
        14 2014 Juni
        Sampeyan duwe tradhisi. graters karo Iran?
      3. +1
        15 2014 Juni
        Quote: Aron Zaavi
        Apa sing kudu kita lakoni?

        Senadyan kasunyatan manawa ISIS ngrebut Irak lan Suriah, dheweke bakal ana ing tapel wates kita, Hizbullah ing jejere dheweke bakal katon kaya pepadhamu sing apik, sanajan Libanon lan Hizbullah banjur bakal dipangan dening ISIS, uga kanggo nyawamu sing dikasihi.
        Kita kudu nggawe zona sanitasi (bumi hangus) 10-15 km saka tapel wates (kaya nglawan wabah) lan nyegah peralatan militer (waca - kena virus ISIS) kanthi jarak 50 km, dadi sing MLRS lan artileri ora teka ing jarak tembak nganti kondisi refleks "aja nyedhaki, dheweke bakal mateni" ora bakal dikembangake. (manusia, kewan iki ora bakal bisa)
  14. +4
    14 2014 Juni
    Omah terus..! Amerika Serikat mbutuhake pembantaian ... lan dheweke nindakake! Mulane padha ora bisa ngatur kabeh iki ing tapel wates..?
    1. +5
      14 2014 Juni
      Quote: MIKHAN
      Mulane padha ora bisa ngatur kabeh iki ing tapel wates..?

      Ngguyu kemekelen! Kira-kira sapa sing bakal padha gelut? wassat Karo Meksiko utawa karo Kanada? wassat
  15. 0
    14 2014 Juni
    Amerika wis mendem, lan saiki lagi menek wit kurma amarga wedi, prajurit ibu-ibu.
  16. +6
    14 2014 Juni
    Amerika Serikat wiwit ngevakuasi personel saka pangkalan udara gedhe

    Prajurit dayung mlayu nalika mambu goreng. Dheweke mung kudu nglawan populasi lokal kanthi misil.
  17. +7
    14 2014 Juni
    Donya wis edan ... Drone Amer lan pasukan khusus Iran ... Ing sak panggonan ... Ing tumindak ... wong bodho
    1. +3
      14 2014 Juni
      Kutipan: jaket empuk Rusia
      Donya wis edan ... Drone Amer lan pasukan khusus Iran ... Ing sak panggonan ... Ing tumindak ... wong bodho

      lan aja ngomong teokrasi Iran lan Federasi Rusia minangka sekutu. Umumé, kaya sing dikandhakake, ora ana sekutu lan mungsuh sing langgeng, nanging ana kepentingan sing langgeng.
    2. Komentar wis dibusak.
  18. +2
    14 2014 Juni
    kasur pissed-off ngumumake yen dheweke bakal ngluncurake serangan udara marang militan (yaiku, maca - marang dhewe) ing Irak lan ing wilayah SYRIA!!!! Saiki iki menarik. Saiki yen mung gerakan ing Afganistan bakal diaduk munggah ing wangun serangan massive ing pangkalan AS, banjur Amerika mesthi ora peduli apa-apa.
    1. 0
      15 2014 Juni
      Quote: Pulo Free
      ...kasur ngumumake yen arep ngluncurake serangan udara marang para militan (yaiku maca - marang dhewe) ...

      YSA didhukung dening FSA (Free Syrian Army). FSA dudu ISIS, ISIS iku mungsuh FSA, padha perang ing antarane awake dhewe, yaiku, ISIS iku dheweke. dudu "kita".
      Ing konflik iki TELU (3!) sisih - nalika pungkasanipun bakal tekan wong?! Nyuwun
  19. VSK
    +2
    14 2014 Juni
    Padha wis rampung edan. Apa dheweke pancene ngarep-arep yen ora bakal tekan dheweke? padha ora duwe wektu kanggo njaluk menyang Mars
  20. Komentar wis dibusak.
  21. +1
    14 2014 Juni
    Ya, kanca-kanca, saben dina kahanan saya tambah parah, kahanan wiwit mambu wiwit perang donya katelu, lan apa sing dipikirake wong India 3,14 lan wektu iki bakal lungguh ing mburi genangan, ngarep-arep muspra. yen Rusia ditarik menyang perang, banjur Amerika bakal bajingan kanthi rega lengkap kanggo kabeh piala sing ditindakake marang wong.
    1. MBA78
      +2
      14 2014 Juni
      kabeh wis arep titik sing wong wis diwutahake Amerika menyang puddle .. ana sing salah ana, sakbenere padha wis ing dimensi liyane nang endi wae ing mburi millennium kapindho.
  22. +6
    14 2014 Juni
    Sanajan ora perlu ngirim pasukan AS nglawan Sadam, mandat PBB dibutuhake, nanging nglawan pasukan Islam sing serius, dheweke ora duwe mandat. s-u-k-lan munafik.
    1. +4
      14 2014 Juni
      Dheweke mung duwe RENCANA, ambisi banget.
    2. +1
      15 2014 Juni
      Kutipan saka setan184
      Sanajan ora perlu ngirim pasukan AS nglawan Sadam, mandat PBB dibutuhake, nanging nglawan pasukan Islam sing serius, dheweke ora duwe mandat. s-u-k-lan munafik.

      Dadi dheweke butuh kekacauan - ing Timur Tengah lan ing Ukraina.
  23. +4
    14 2014 Juni
    ing istilah global, kahanan ala, Kulon kurang ajar kuwat, kita ora duwe kekuatan kanggo ndhukung NOVOROSSIYA, IRAQ, SYRIA, tegese ing pungkasan bakal ana perang ing wilayah kita, kita banget butuh CHINA lan INDIA saiki! Sing isih ana mung tetep driji ing tombol!
  24. +2
    14 2014 Juni
    Rusia disambungake karo masalah karo Ukraina ing wates sawijining, saiki Iran lan Irak ... Ayo kita njupuk pikiran kita mati Suriah. Sampeyan bisa nambah tekanan ing Suriah maneh
    1. 0
      14 2014 Juni
      Sampeyan bisa lali babagan Suriah. Kewan putih lor putih teka menyang Assad ...
  25. +3
    14 2014 Juni
    "Iran wis wiwit nguatake watese karo Irak," ujare Wakil Menteri Dalam Negeri Republik Islam Iran (IRI) Ali Abdollah. "Kita ora bisa ngenteni nganti kedadeyan kedadeyan ing tapel wates utawa serangan teroris dicathet. panyengkuyung saka Adoption "langkah-langkah preemptive," Wakil menteri ngandika. Iran nggawa pasukan menyang tapel wates karo Irak, lan, miturut media, menehi ijin kanggo Angkatan Udhara kanggo ngebom posisi militan ISIS yen padha teka luwih saka 100 kilometer. menyang tapel wates Iran."
    Iki minangka respon normal kanggo nguatake tapel wates, lan ora kaya sing kita deleng nalika pesawat Ukrainia lan kendaraan tempur infanteri kanthi tenang nembus lan nyebar ing wilayah Rusia.
  26. iki
    +1
    14 2014 Juni
    Iki minangka kesan yen pedostan ditangkap dening alien sodomite.
  27. +1
    14 2014 Juni
    Perang ing Irak diwiwiti babagan minyak, yen ora ana kontrol minyak lan perusahaan-perusahaan ngungsi stafe. Pitakonan, kenapa dheweke butuh Irak? Utawa wis Saudis miwiti game sing? Utawa Amerika wis ora nggatekake maneh?
    1. +5
      14 2014 Juni
      Kutipan saka Neiromedic
      Perang ing Irak diwiwiti babagan minyak, yen ora ana kontrol minyak lan perusahaan-perusahaan ngungsi stafe. Pitakonan, kenapa dheweke butuh Irak? Utawa wis Saudis miwiti game sing? Utawa Amerika wis ora nggatekake maneh?

      Apa tegese digatekake? Amerika Serikat ngalami kekalahan geopolitik ing Irak. Iki dudu pitakonan babagan sikap ala utawa apik marang Amerika Serikat, nanging minangka asil, ora malah perang, nanging kesalahan pra-perang paling jero ing ngrancang struktur pasca perang Irak. Ora ana spesialis serius ing Amerika Serikat sing bisa nerangake pimpinan AS babagan kompleksitas struktur internal Irak, ing ngendi populasi dipérang ora mung dadi Syiah lan Sunni, nanging uga Arab, Kurdi, Turkmen, dadi suku lan klan. . Upaya tumindak ing Irak sawise perang kaya ing Jerman utawa Jepang sawise perang bakal gagal. Inggih, punika piyambakipun.
      P.S. Ngomong-ngomong, wong Arab Israel ngomong babagan iki marang sekutu kita ing taun 2002, nanging sapa kita sing manggon ing BV (pot-bellied little thing) lan sapa Amerika Serikat? Spesialis kita mung diabaikan.
  28. +1
    14 2014 Juni
    Skema sing wis kabukten ... yen Amerika Serikat ora bisa langsung nyedhiyakake senjata menyang sawetara wilayah, mula mesthi ana dana kanggo njaga pasukan sing bakal ngrebut senjata ... lan ngirim menyang wilayah sing dikarepake.
    "Ketoke, iki ora tanpa ngiyanati sawetara game militer Sunni lan konco-konco sing nglibatake layanan intelijen Saudi lan mungkin Amerika, sing terus ngreksa para jihadis." ... ing cendhak, pamrentah Irak nindakake kabeh. kanggo nggawe iki kelakon ... padha bodho nyolong dhuwit ... Padha nransfer senjata menyang wilayah ngendi padha needed wong, kanggo Unit paling siap pertempuran.
  29. +2
    14 2014 Juni
    ....apa sing diomongake dara perdamaian Obama babagan iki? Lan ujar manawa dheweke ora bakal nulungi Irak sing demokratis, sing digawe Amerika kira-kira 10 taun kepungkur, dheweke ujar manawa perkara cilik, sing utama yaiku nggawe demokrasi, ngrusak tiran, senjata nuklir ora bisa ditemokake ... Lan Obama Barkovich , saiki dheweke kasengsem ing dolanan liyane, Ukraina.. Iki minangka perkara utama ing ngarep perjuangan demokrasi.. Lan teroris Islamis.. bakal ngatasi Irak, bakal mulai ngrusak kahanan ing Iran. ojo dumeh rusia wenehi.. nah rungokno.. peringatan diktator-totaliter.. obama arep ngomong opo.. barak gak wedi karo khilafah arab sing anyar lan di larang karo bom nuklir... Nanging Khilafah iki ora bakal dadi kancamu maneh....
  30. +3
    14 2014 Juni
    jalaran biasanipun saka politik Amérika
  31. +3
    14 2014 Juni
    Produsen kasur minangka master saka karusakan, kabeh dadi miturut rencana. Suriah ora bisa langsung, Irak wiwit ndhukung Suriah, nanging. Senjata sing disedhiyakake menyang Irak mula dialihake menyang Suriah. Lan sing paling penting, kekacauan tetep. Banjur Iran, Arab Saudi, lan kabeh wong sing ngolok-olok kasur bakal ditampa tamparan ing pasuryan, kayata kebijakan Mess of Deception.
    Khuseinovich (patronymic dheweke Muslim, nanging ngrusak urip kabeh Muslim)
  32. tiba
    0
    14 2014 Juni
    Konflik Sunni-Syiah liyane, padha karo Suriah tetanggan! Lucune yen Yankees bakal ngebom wong Sunni, mbantu pamrentah Syiah Maliki, sing banjur entuk pitulung saka tetanggan .......................... .....Persia, sumpah ........................ kanca kanggo gringo! Iki politik Timur Tengah, korsel!

    Kanthi latar mburi iki, kemungkinan konflik Israel-Arab.................. suda banget.................. ... ......minimal! Mangga!
  33. Azaat
    +2
    14 2014 Juni
    Ing Suriah, mayoritas Alawite dirusak dening Islamis radikal, lan ing Irak, rezim wayang SGA dirusak dening radikal sing padha.
    1. +2
      14 2014 Juni
      Quote: Azat
      Ing Suriah, mayoritas Alawite dirusak dening Islamis radikal, lan ing Irak, rezim wayang SGA dirusak dening radikal sing padha.

      Ing Siria, wong Alawite isih minoritas; yen ora, mesthi bakal mateni mungsuhe ing kana.
  34. +4
    14 2014 Juni
    Ngendi staf weruh entuk manfaat, ngenteni perang
  35. Lyoshka
    +4
    14 2014 Juni
    Woh-wohan saka Demokrasi Amerika duka
  36. Argyn-Suindyk
    +1
    14 2014 Juni
    Cepet utawa mengko, Ayatollah bakal ngebom KSA lan Israel nganggo bom nuklir mini! Dheweke bakal nggawa, bakal nggawa menyang Ayatollashka.
  37. 0
    14 2014 Juni
    Hmm .......
  38. +2
    14 2014 Juni
    Aku padha ngelingi Saddam ana saiki
  39. +3
    14 2014 Juni
    Kayane aku, masalah saiki ing Irak ora bisa dadi Rencana Besar Amerika. Nggoleki masalah ing Afghanistan, nalika padha bersenjata lan ndhukung Mujahidin kanthi lengkap, siji bisa ndeleng kanthi jelas manawa kabijakan manca anti-Rusia Amerika ora diwilang utawa direncanakake kanthi kabeh akibat sing bisa ditindakake. Ing kana, Amerika Serikat mung nggawe kesepakatan karo wong-wong sing dadi luwih licik - dheweke njupuk dhuwit, senjata lan konsultasi militer, nanging ora seneng karo gaya urip Amerika. Akibaté, Amerika Serikat (diwakili dening Bush moron) nampa serangan teroris massive. Bush, amarga imbecility, ngirim tentara ing kono. Nanging dheweke lunga menyang Irak kanthi perasaan mabuk karo "kaadilan" lan mbales dendam amarga gagal perang bapake ing jaman kepungkur. Kabeh presiden Amerika minangka anak didik saka Very Big Business. Lan ing Irak, wong-wong Amerika mlaku ing rake tradisional Amerika! Irak dudu negara sing digawe dhewe. Lan Amerika, kaya ing Afghanistan, sepisan maneh nuduhake marang donya myopia politik. Kesalahan sing paling gedhe, dadi kejahatan paling gedhe marang manungsa, yaiku Amerika nggawe kabeh rencana gedhe babagan pasukan militer. Amerika ora duwe institusi suksesi ing karya diplomatik. Mulane, nalika administrasi diganti (lan kadhangkala luwih asring), owah-owahan tim sing kacau.
    Masalah ing Irak sauntara ana ing tangan Rusia, amarga dheweke nempelake Amerika Serikat menyang omong kosonge dhewe, sing kanthi sengaja "dipencet" saka guts politik. Nanging kaya perang apa wae, masalah kasebut bisa teka maneh ing Suriah yen Amerika Serikat miwiti kanthi cara dhewe (yaiku, ing gaya koboi) kanggo ngresiki ujung kabijakan Irak sing gagal. Ing kasus apa wae, Amerika Serikat saiki ana ing tekanan sing jelas. Donya ngerti yen Irak iku MASALAH. Lan iki tegese, pisanan kabeh, kurang konsentrasi ing Ukraina. Lan sampeyan kudu nggunakake iki!
  40. +1
    14 2014 Juni
    Kutipan: Thompson
    Kutipan saka: svp67
    Aku mikir yen iki minangka tahapan saka rencana sing padha ... kita disambungake dening Ukraina, Iran dening Irak ... Apa sampeyan bisa mbayangno carane akeh pesenan kanggo senjata perusahaan AS saiki bakal miwiti nampa ... Lan sing paling penting, iki "gangguan" "Saka Ukraina lan Irak" banget andal ndhelikake akeh masalah AS ... Sing saiki ngelingi "ambang utang nasional AS", sing wis diunggahake TWICE taun iki wae ... Ana uga bisu babagan masalah AS liyane ...

    Sampeyan njupuk cilik. Rencana kasebut beda banget - Barat ora butuh negara sing gedhe lan kuwat ing Timur Tengah. Dadi wong-wong mau ngupayakake nyirnakake kabeh wong, supaya akeh wong cilik lan ora stabil, ora bisa maju lan berkembang!
    Lan ing Ukraina, mung ngelawan, padha wanted ALL, minangka springboard marang kita. Dheweke ora pengin dismember durung, padha arep remet kanggo maksimum. Sanalika iku ora bisa metu, lagi mateng kanggo divisi. Aku sing persis apa mengkono!

    CHAOS sing dikelola kanthi apik!
  41. +5
    14 2014 Juni
    Aku yakin yen acara ing Ukraina lan Irak minangka pranala ing rantai sing padha.

    Rantai kasebut ditempa ing AS.

    Sayange, kita kudu nyana "bagean katelu saka ballet Merleson" - aggravation ing wates India lan / utawa China.
  42. irek
    +3
    14 2014 Juni
    Tujuane yaiku nduwe musik omah ing endi wae lan anarki ing kabeh negara
    1. portoc65
      0
      14 2014 Juni
      Ora perlu bab ANARKI sad ANARKI IKU TARATA SOSIAL MASA DEPAN MANUSIA..KOPO KOMUNISME, SAIKI LEBIH DINGIN..DURUNG ORA ANARKI..WACANA Pangeran KRAPOTKIN APA ITU ANARKI
  43. +3
    14 2014 Juni
    Kutipan saka Molgro
    Mung hadiah saka takdir !!!
    Yen Iran campur tangan, mula kabeh perhatian "monyet karo hibah", yaiku, Kulon, bakal ngalih.
    Apa sing bakal ngatasi masalah dill!


    Pak, sampeyan bodho, iki sing paling cerdas sing bisa dakkandhakake ... sampeyan kudu nggunakake sirah paling ora.
  44. +3
    14 2014 Juni
    Kabeh game iki duwe dalang siji ... - lan aku pribadi nuwun banget yen ing 200 taun ora ana sing mikir paling sethithik sapisan serius nendhang ing negara sing wis nglancarake perang ing saindenging jagad sajrone satus taun lan njaga. pesenan ... Kabeh wong gelut karo tanggane, ora weruh sapa sing nambahi bahan bakar ing geni ... Punch kita ing pasuryan sapisan - lan "titik panas" bakal mandheg katon ing planet Bumi ... Lha, mulane kabeh ilat. sing shoved munggah kuldi nalika AS ngandika : negara iki minangka wilayah saka kapentingan nasional kita. lan anak ing luar negeri, bodho kita menyang mikir sing Rusia iku wong ing donya ngormati lan ngrungokake mratelakake panemume ... Oh peduli ... Iki komplotan global banderlogs ngrungokake lan manut mung kuwat. Wong-wong mau bakal wedi karo sing bener-bener ngetokké bandul kiwa tengen. Wektu wis teka, sayangé, nalika basa diplomasi virtuoso lan courtly mung perlu kanggo nggawa kesenengan anal kanggo "mitra" siji (minangka pejabat ndhuwur kita seneng ngomong). Donya saiki mung ngrungokake kekuwatan kethul. Delengen Timur Tengah. Deleng ing Ukraina. menyang Afghanistan. Wektu kanggo cooing lan diplomasi wis rampung. Iku wektu kanggo daya. Lan wektu perang, sing kita durung siyap.
  45. Komentar wis dibusak.
    1. +3
      15 2014 Juni
      Kutipan saka portoc65
      CARA KANGGO KANGGO NGANGGO JIHADITS GANTI PENGALAMAN PERTEMBANGAN KANG MENYERANG Kyiv prajurit PANJENENGAN IKI..AYO BERBAGI KARO MILITAN DONBASS prajurit

      Apa kita ora rukun karo kepala kita? Kayane mateni tikus karo kolera. wong bodho
  46. +1
    15 2014 Juni
    Napa penulis percaya yen Amerika ngalahake Iran ing kene? Kosok baline, iki minangka kesempatan sing teka saben 10 taun! Iran bisa kanthi resmi menehi pitulungan marang Irak, lan ora resmi kanggo nylametake kulit para panguwasa saiki, sing ora bisa ditindakake mimpin Amerika nuntut aliansi militer! Banjur Iran, duwe tentara setengah yuta wong, bisa gampang mbuwang satus ewu menyang Irak lan, sing paling penting, wilayah Siria!
    Langkah sabanjure yaiku nyekel pimpinan ISIS lan ngumumake yen dheweke dibiayai dening Qatar. Pranyatan perang marang Qatar - sanajan ora perlu tumindak - sing penting yaiku formalitas.
    Dadi apa sing kudu ditindakake Amerika:) Ndhukung Iran lan kelangan sekutu utama utawa perang ing sisih jihadis? Akibaté, rega lenga mundhak lan Amerika kalah Irak utawa Qatar !!!
    1. 0
      15 2014 Juni
      Kutipan saka creid2

      ...Langkah sabanjure yaiku nyekel pimpinan ISIS lan ngumumake yen dheweke dibiayai dening Qatar. Pranyatan perang marang Qatar - sanajan ora perlu tumindak, sing penting yaiku formalitas ...


      Ya, nanging kasunyatan ora setuju karo sampeyan lol Ya, wong Persia ora pengin perang kanggo ide; dheweke, kaya wong liya, butuh keuntungan saka tumindak apa wae.

      Februari 16 2014
      Iran lan Qatar bakal nggawe panitia politik gabungan kanggo ngembangake hubungan bilateral, lapor IRNA, Minggu.
      Wakil Menteri Luar Negeri Iran Hossein Amir Abdollahian ngunjungi Qatar ana hubungane karo tujuan kasebut, lapor agensi kasebut.
      Sajrone kunjungan kasebut, para pihak uga ngrembug babagan pangembangan hubungan bilateral, pembangunan regional lan masalah internasional.
      Sawise kunjungan menyang Qatar, Abdollahian bakal menyang Oman kanggo nganakake negosiasi babagan pangembangan hubungan bilateral.
      Wakil Menteri Luar Negeri Iran uga samesthine bakal ngunjungi Uni Emirat Arab.
    2. 0
      15 2014 Juni
      Amerika ora bakal ndhukung Iran. Dheweke mung bakal ngadeg ing pinggir.
  47. +1
    15 2014 Juni
    Lan iki kepiye milisi SE katon ing mripat Banderstan))))
    1. Korsak
      0
      15 2014 Juni
      Kutipan saka IZUM
      Lan iki kepiye milisi SE katon ing mripat Banderstan))))

      Lan kanthi iringan audio kasebut pancen katon luwih mbebayani !!! Mungkin tumbuh jenggot...
  48. Korsak
    +1
    15 2014 Juni
    Quote: Lan Kita Tikus
    Wong Kurdi paling nyukupi ing donya Islam, ora nandhang Islamisme, ngerti perang, beda karo wong Arab utawa Persia, wong sing kerja keras, lan masyarakate ora seneng fanatik, cekake wong lanang sing bisa dipercaya. .

    Lan yen dheweke pancen hebat, kenapa dheweke ora duwe negara dhewe???
    1. +1
      15 2014 Juni
      Kutipan saka Korsak
      Lan yen dheweke pancen hebat, kenapa dheweke ora duwe negara dhewe???

      Entitas negara Kurdi mung ana ing wilayah Kurdistan Irak. Kajaba iku, ing taun 1920-an, Republik Kurdi Ararat sing diproklamiraké dhéwé ana 3 taun ing tlatah Kurdistan Turki, lan ing taun 1945, Republik Mahabad diproklamiraké kanggo wektu sing cendhak ing wilayah Kurdistan Iran. Gagasan nggawe "Kurdistan Agung", yaiku, negara merdika ing kabeh wilayah etnis Kurdistan, banget populer ing kalangan Kurdi, lan minangka tahap pisanan, menehi status Kurdistan liyane sing padha karo Kurdistan Irak saiki. seneng otonomi jembar.
  49. Nikich
    -1
    15 2014 Juni
    Kutipan saka creid2
    Napa penulis percaya yen Amerika ngalahake Iran ing kene? Kosok baline, iki minangka kesempatan sing teka saben 10 taun! Iran bisa kanthi resmi menehi pitulungan marang Irak, lan ora resmi kanggo nylametake kulit para panguwasa saiki, sing ora bisa ditindakake mimpin Amerika nuntut aliansi militer! Banjur Iran, duwe tentara setengah yuta wong, bisa gampang mbuwang satus ewu menyang Irak lan, sing paling penting, wilayah Siria!
    Langkah sabanjure yaiku nyekel pimpinan ISIS lan ngumumake yen dheweke dibiayai dening Qatar. Pranyatan perang marang Qatar - sanajan ora perlu tumindak - sing penting yaiku formalitas.
    Dadi apa sing kudu ditindakake Amerika:) Ndhukung Iran lan kelangan sekutu utama utawa perang ing sisih jihadis? Akibaté, rega lenga mundhak lan Amerika kalah Irak utawa Qatar !!!

    Sampeyan lali babagan kahanan sing padha ing pungkasan abad pungkasan, nalika Saddam Hussein sing "merata pinter" uga nyerang Kuwait. Lan apa? Tentara NATO kanthi cepet ngalahake Irak, sing banjur dadi negara paling kuat ing wilayah kasebut. Lan apa basis menarik bakal Iran nyerang Qatar. Islamists ora nyerang sawijining wilayah
    1. tokin1959
      +1
      15 2014 Juni
      nalika "padha pinter" Saddam Hussein uga nyerang

      Saddam Hussein nyerang Kuwait amarga Kuwait nyolong minyak.
      Perusahaan minyak Kuwait ngebor sumur miring ing cedhak tapel wates karo Irak lan nyolong minyak saka wilayah Irak.
      Saddam bola-bali dielingake Kuwait, nanging padha ora peduli - "Amerika karo kita", padha panginten sing Saddam wedi kanggo ngatasi masalah iki kanthi cara militèr.
      Saddam ngukum Kuwait, nanging dheweke mbales dendam.
  50. Vlom
    -2
    15 2014 Juni
    Kita ora duwe presiden maneh. Sing kari mung warga sing sabotase tugase.
    Yen dheweke duwe pakurmatan (minangka perwira), dheweke bakal mundur. Freemason Yahudi nyekel dheweke kanthi kenceng ing bal,
    nanging dheweke ora pengin ninggalake (kaya Yeltsin: "Aku bully"). Dheweke saiki gumantung banget.
    Kita butuh impeachment utawa obat liyane. Aku bakal mlebu kanggo impeachment, aku mangsuli.
    Dibutuhake pimpinan sing kuwat - sadurunge kasep. Amarga saluran wis diwiwiti.
    Kendaraan tempur infanteri Urkainsky bebas lelungan ing Rusia. Kedutaan Besar ing Kuev bakal diobong. Lan dheweke bakal nindakake perkara sing bener.
    Jago jago kuwi kudu diobong. Kabeh iku logis.
  51. +1
    15 2014 Juni
    Njaluk nyisihaken saka dollar sanalika bisa. Nalika Fed nunggang jaran, Yankees aktif ngganggu ing endi wae. Sanalika padha urip dhewe, konflik bakal mulai suda.
  52. +1
    15 2014 Juni
    Negara lan tentara sing nggumunake. Oke, miturut Saddam bisa diterangake kanthi kesetiaan sing kurang lan kepinginan kanggo gabung karo nilai-nilai donya. Nanging ing kene? Saben prajurit ngerti yen ISIS mateni kabeh wong; tawanan ora bisa urip. Saben prajurit ngerti yen sapa sing mlayu bakal tundhuk CHECK ROAD lan ISIS sing padha bakal ngubur dheweke ing pinggir dalan. Saben prajurit mangerténi sing ISIS chops mati kepala lan crucifies sipil kanggo maksud apa pelanggaran lan film piyambak ing kualitas HD (Raqqa padha malah bisa ditemokaké ing YouTube utawa ing Life tanpa censorship). Nanging padha mbukak, padha mbukak massal ing kontak pisanan. Akibaté, 1700 prajurit sing dicekel ditembak ing selokan.
  53. 0
    15 2014 Juni
    Ya, kita kudu ngatur Maidan ing Arab Saudi.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"