Senapan kaliber gedhe LAR Grizzly Big Boar (AS)

8
Senapan sniper kaliber gedhe wis nyebar ing dekade pungkasan. Kemungkinan iki gaman, kayata jarak tembak lan kekuwatan amunisi, ngidini kanggo ngatasi macem-macem tugas sing ana gandhengane karo karusakan target sing dilindhungi lan adoh. Nanging, senapan kaliber gedhe duwe sawetara kekurangan sing ana hubungane langsung karo amunisi sing digunakake. Kaping pisanan, iki bobot lan dimensi sing gedhe. Contone, senapan Barrett M82 sing kondhang, sing nggunakake kartrid NATO (.12,7 BMG) 99x50 mm, bobote kira-kira 14 kg. Nalika nggunakake dawa tong minyak 737 mm, dawa total senjata iki 1450 mm. Ukuran lan bobot mengaruhi gampang nggunakake bedhil, lan dawa tong minyak mbatesi kecepatan awal peluru lan, minangka asil, sawetara efektif.



Ing pertengahan nineties, perusahaan Amerika LAR Manufacturing Inc. saka kutha Yordania Kulon (Utah) nduduhake senapan kaliber gedhe sing anyar, sing, kanthi ukuran sing bisa ditampa, nduweni jarak tembak sing dhuwur. Desain senapan LAR Grizzly Big Boar ("Big Boar" saka baris LAR Grizzly) nggunakake sawetara solusi teknis asli, sing wis dikenal lan digunakake kanggo pisanan. Thanks kanggo gagasan asli pangembang, bedhil LAR Grizzly Big Boar dawane mung 1155 mm karo dawa tong minyak 914 mm (36 inci). Ing kasunyatan, prabédan ing dawa bedhil lan laras mung amarga ana kamar, bolt lan moncong brake-kompensator, lan tong minyak liwat kabeh senjata.

Unit utama bedhil LAR Grizzly Big Boar yaiku tong minyak sing dawa, abot, tembok sing kandel lan panrima. Bore 12,7mm rifling kanthi tambahan 15 inci (381mm). Dhiameter njaba saka moncong tong minyak - 38 mm, breech - 51 mm. Senjata dirancang kanggo nggunakake .50 BMG cartridges (12,7x99 mm). Model laras senapan dhasar dilengkapi kompensator rem moncong silinder kanthi sawetara bolongan.

Laras bedhil dipasang ing panrima. Sing terakhir digawe saka rong bagéan utama saka wangun silinder lan persegi dowo. Bagian silinder panrima digawe saka baja nglukis 6,5 mm, wis dipasang kanggo bolt, lan sisih ngarep tumindak minangka casing tong minyak. Ing sisih tengah senjata, bagean silinder duwe sawetara bolongan oval kanggo cooling tong minyak. Nang bagean persegi dowo saka panrima, dumunung ing sangisore bagean silinder, ana rincian mekanisme tembak. Kajaba iku, gagang kontrol geni, diselang saka bedhil kulawarga AR15, lan bipod lempitan ditempelake.




Mbok menawa unsur sing paling menarik saka bedhil LAR Grizzly Big Boar yaiku desain bolt asli. Wiwit gegaman iki digawe kanggo njupuk akurat ing jarak adoh, iku ora nampa mekanisme otomatis, lan bolt digawe longitudinally ngusapake. Kajaba iku, nalika ngisi maneh senjata, rana dibusak. Bolt, sing muter ing sumbu, bobote 1,41 kg, dipasang ing tembok mburi panrima sing bisa dicopot, sing dadi basis kanggo pad recoil. Mangkono, kamar bedhil ana ing cedhak pundhak penembake. Noto bebarengan saka bolt lan mekanisme pemicu ndadekake iku bisa kanggo klasifikasi tata gegaman minangka bullpup a.

Prinsip operasi mekanisme bedhil LAR Grizzly Big Boar prasaja, nanging asli. Sadurunge ditembak, penembake kudu muter bolt ngubengi sumbu longitudinal nggunakake gagang sisih lan narik maneh. Sawisé iku, bolt rampung dibusak saka bedhil. Kartrid 12,7mm diselehake ing bolt mounts lan bolt diselehake ing panggonane. Nalika rana dipakani maju, ing panrima, kartrij dikirim menyang kamar. Nalika bolt diputer watara sumbu, tong minyak dikunci ing rong lugs. Ing wektu sing padha, mekanisme tembak dicekel. Senjata wis siyap kanggo murub. Sawise ditembak, proses kasebut diulang, nanging wektu iki kudu mbusak kasus kartrij sing dibuwang saka bolt.

Senapan kaliber gedhe LAR Grizzly Big Boar ora duwe pemandangan dhewe. Ing tengah panrima ana krenjang karo Picatinny alur dirancang kanggo Gunung sembarang orane katrangan kompatibel. Produsèn nyaranake nggunakake Leupold Mark IV Ultra 16x ngarsane optik karo gegaman. Kanggo nyuda momentum recoil sing mengaruhi penembake, gegaman kasebut duwe bantalan karet ing pundhak. Ing mburi panrima, yen perlu, bantalan pipi bisa dipasang. Keamanan nangani senjata dijamin kanthi sekring sing ngalangi pemicu. Kothak sekring rong posisi dumunung ing sisih kiwa pegangan kontrol geni, ing sangisore jempol penembake tangan tengen. Senjata dikirim menyang customer ing kasus hard.

Senapan kaliber gedhe LAR Grizzly Big Boar (AS)


Sanajan nggunakake laras abot sing dawa, bedhil LAR Grizzly Big Boar nduweni ukuran lan bobot saka senjata sniper kaliber gedhe liyane. Dawane bedhil total 1155 mm, bobot tanpa amunisi lan ngarsane 14 kg. Ing wektu sing padha, senjata kasebut nduweni ciri sing luwih dhuwur. Senapan sniper kaliber gedhe LAR Grizzly Big Boar dirancang kanggo tembak ing jarak luwih saka 1000 m. Jarak tembak sing efektif diumumake ing 2800 m. Laras dawa nyedhiyakake kecepatan peluru awal kira-kira 900 m / s.

Sawetara taun sawisé munculé bedhil LAR Grizzly Big Boar, modifikasi digawe, dirancang kanggo macem-macem pasukan khusus. LAR Grizzly T50 "taktis" bedhil gedhe-kaliber bisa dilengkapi karo dawa tong minyak 914 utawa 812 mm (32 inci), lan uga dilengkapi karo telung kamar moncong brake-kompensator anyar. Dituduhake yen nggunakake DTK anyar, pasukan recoil saka bedhil dianyari iso dibandhingke karo gun smoothbore 12-gauge. Bentenane pungkasan antarane senapan "taktis" lan versi dhasar yaiku krenjang ing sangisore panrima, sing bisa dipasang ing mesin tripod. Unsur struktural liyane tetep padha.

Desainer LAR Manufacturing Inc. bisa nggawe senjata menarik karo kinerja dhuwur. Tata letak asli saka gegaman digawe iku bisa kanggo nambah dawa tong minyak kanggo maksimum bisa, nalika ngramut dimensi ditrima kabeh bedhil. Dawane tong minyak kena pengaruh kecepatan moncong lan jarak efektif. Akibaté, bedhil LAR Grizzly Big Celeng wis dadi salah siji saka sistem jarak paling dawa ing kelas sawijining.

Miturut lapuran, bedhil LAR Grizzly Big Boar lan modifikasi T50 ora akeh digunakake. Ketoke, karakteristik gegaman iki dadi dhuwur banget kanggo paling penembake sing kudu murub ing jarak dawa lan ekstra dawa. Kajaba iku, rega senjata bisa mengaruhi prospek senjata ing pasar senjata sipil. Dadi, ing 2012, biaya bedhil LAR Grizzly Big Boar ing versi paling gampang lan konfigurasi dhasar ana 2350 dolar AS.



Senapan kaliber gedhe saka desain asli ora akeh digunakake ing antarane penembake, nanging para pembuat film kasengsem. Ing taun 1996, bedhil LAR Grizzly Big Boar dadi gaman salah sawijining paraga ing film Supersleuth (Top Dog). Ing film "Jurassic Park: The Lost World" ing taun 1997 (The Lost World: Jurassic Park), bedhil kaliber gedhe duwe kesempatan kanggo "muter" senjata kanggo mbuwang panah kanthi obat penenang. "Kinerja peran" sing apik difasilitasi dening desain asli rana, sing ngidini karakter film ngemot senjata kanthi panah dawa.

Miturut sawetara laporan, sawise release saka bedhil LAR Grizzly T50, LAR Manufacturing Inc. terus pangembangan senjata iki lan wiwit pangembangan sistem anyar dirancang kanggo nggunakake cartridges liyane. Nanging, ora ana informasi khusus babagan bedhil anyar saka kulawarga LAR Grizzly.

Miturut situs web:
http://thefirearmblog.com/
http://dogswar.ru/
http://us-shooter.com/
http://whichgun.com/
http://imfdb.org/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

8 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    18 2014 Juni
    milisi, ing Donbas, bakal migunani :)
    1. 0
      19 2014 Juni
      Iki dudu bedhil nanging pipa sing nganggo colokan hehehe
      ora ana mekanisme babar pisan. Rauh dheweke bakal mikir clamping kartrij ing kosok lan poke primer karo kuku ngguyu
  2. +5
    18 2014 Juni
    nggantheng!! prajurit
  3. +2
    18 2014 Juni
    Artikel sing menarik.
    Konsep bangunan tong minyak jelas lan logis - rincian minimal, tata letak bullpup bisa nyuda dimensi. Maneh, bedhil bolt kanggo njupuk akurat minangka solusi sing cocog.
    Ragu iku akurasi njupuk ing jarak dawa lan ultra-dawa.
    Amunisi nduweni peran gedhe ing kene, utawa luwih saka kualitas manufakture. Ing jarak luwih saka siji kilometer, nyuda ing lintasan peluru dadi katon banget (udakara 3-5 cm kanggo saben meter penerbangan).
    Aku ora ngerti sepira realistis kanggo nggayuh angka 1.5 km ...
    1. +2
      18 2014 Juni
      Artikel sing apik babagan senapan cilik sing dikenal!

      Ayo kula nambahake dhaptar film ing ngendi bedhil iki murup:
      Tremors 2: Aftershocks / Tremors 2: Re-strike (1996)
      The Rock / Rock (1996)
      Tremor 3: Back to Perfection / Tremors 3 (2001)

      Bingkai saka film The Rock:
      McCoy (Steve Harris) wis Mason (Sean Connery) ing gunpoint

  4. +1
    18 2014 Juni
    Aku mirsani video, Aku celonone wong lanang malah miber mati saka dijupuk. Wektu sabanjure dheweke bisa njupuk yaiku nalika dheweke metu saka rumah sakit. Aku ora bakal resiko - kabeh fillings bakal tiba metu.
  5. 0
    18 2014 Juni
    Menarik mesthi. Prasaja nanging rasa. Bener, Amerika Serikat duwe bedhil M-200. Resmi dianggep minangka bedhil paling akurat ing donya. Aku ngelingi kaliber 10,4 mm, baris rong kilometer saka peluru liwat kacepetan supersonik. Senapan toko. kanggo 5-7 babak. Shooting ing 2121 m menehi asil, 3 peluru pas menyang bunder kanthi diameter 42 cm, mesthi, ana ruang lingkup lan kalkulator. lan angin, lan suhu, etc., etc. Lan bubar aku maca manawa dheweke ngeculake senapan 10 potongan, Kaliber 25 mm !!!!! wah.
    1. 0
      27 2014 Juni
      Inggih, iki adoh saka warta menyang Afrika Kidul, dheweke wis ngunci NTW-20 ing kartrid Jerman kanggo senapan udara MG151 suwene 20 taun, Kroasia uga wis nggawe RT-20 kanggo bedhil anti-pesawat 20 mm kanggo 20 taun, malah sadurunge perang, Dates ditandhani karo bedhil anti-pesawat L-39 ing projectile Jerman saka bedhil anti-pesawat - supaya ora ana sing anyar ing srengenge.

      Lan Grizzly duwe kekurangan luwih akeh tinimbang kaluwihan - sing paling penting yaiku saben-saben sampeyan ngisi maneh, sampeyan kudu njupuk bedhil saka pundhak lan nindakake manipulasi sing rada rumit lan banjur goleki target maneh - yaiku. tingkat praktis geni ngisor plinth ing, ing cilik saka miss ing Doel sing nduweni kemampuan kanggo pindhah ing dijupuk kapindho, sampeyan ora kudu count.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"