China lan Rusia ora pengin GMOs

64
Wiwit saiki, China ora pengin tuku produk sing diowahi sacara genetis. Rusia, kaya China, uga pengin ora tuku produk sing diowahi sacara genetis. Konsensus babagan GMO minangka basis anyar kanggo nguatake persahabatan Cina-Rusia.

China lan Rusia ora pengin GMOs


Ing dina liyane wartawan saluran TV "RT" Aleksey Yaroshevsky ngrembug topik iki karo para ahli.

Dina iki ing Eropah padha argue babagan larangan lan ijin produk karo GMOs. Lan ing Kerajaan Tengah padha tumindak angel: wiwit saiki dheweke mutusake ora tuku jagung saka Amerika Serikat.

Impor jagung AS menyang China wis mudhun banget. Wall Street Journal nyerat manawa perusahaan dagang Amerika ilang luwih saka setengah milyar dolar, amarga China minangka salah sawijining importir jagung paling gedhe. Nanging, ing 2014, ekspor jagung AS menyang China mudhun 85%. Mung ana siji alesan: masyarakat Tionghoa ora pengin mangan produk sing diowahi sacara genetis.

Ana alesan liyane: kepinginan saka Kakaisaran Celestial dadi mandhiri sabisa saka impor.

Thorsten Pattberg, peneliti pertanian ing Institut Riset Dasar, marang wartawan:

"China ngasilake panen dhewe. Dheweke kepengin rada bebas saka impor tetanen manca sing akeh banget. Lan sawayah-wayah kita ngerti, kelas menengah ing China njupuk produk sing dituku kanthi serius. Yen sampeyan tuku stroberi ing China sing katon kaya stroberi, mambu lan rasa, nanging dudu stroberi, mula ora ana regane kanggo konsumen.


RT ngelingi yen perdana menteri Rusia bubar ngandika yen Rusia pengin ngempet saka tuku produk gen dipunéwahi. Para ahli percaya yen Moskow lan Beijing bisa miwiti dagang jagung lan biji-bijian liyane.

Lan para ahli kasebut nyawang banyu.

Ing situs kasebut "Interfax" ana pesen sing importir Cina arep ngupaya kuota kanggo pasokan gandum Rusia menyang negara.

Perwakilan resmi Rosselkhoznadzor, Alexei Alekseenko, ngandhani Interfax manawa niat iki diumumake sajrone diskusi ing Manchuria ing antarane wakil layanan karantina lan bisnis saka rong negara kasebut: "Kita setuju manawa pengusaha China bakal bali menyang pamrentah kanthi panjaluk nyedhiakke kuota kanggo pasokan gandum kanggo Rusia, padha duwe kapentingan gedhe ing gandum, barley lan rye kita.

Comrade Alekseenko nyathet yen gandum Rusia saiki "liwat" miturut syarat Cina: sawise kabeh, Rosselkhoznadzor njamin safety miturut hukum RRC.

Ora mung iku: China rencana tuku rudo pekso Rusia. Alekseenko ujar: "Ing Manchuria, pabrik pangolahan wis dioperasikake, sing bakal nggunakake utamane bahan mentah Rusia, lan, kaya sing ditekanake para ahli China, rapeseed sing diimpor ora kudu ngemot GMO."

Oleg Butusov ("Reedus") minangka pangeling-eling kenapa wong Tionghoa ora seneng banget karo panganan GMO. Secara total, penulis nemtokake telung alasan. Ora, ora teoritis, nanging praktis. Sami-sami, awit saking punika masarakat Tionghoa “mbalik”. Lan sawise masyarakat - lan pemerintah.

Kaping pisanan, ing taun 2008, wong Amerika nguji "beras emas" ing wong Tionghoa - beras sing diowahi sacara genetis sing diperkaya karo beta-karoten. Produk kasebut, kaya ing Desember 2012, dites ing bocah-bocah, lan informasi utama dirahasiakake saka wong tuwa. Amarga skandal ing pers, pejabat Cina sing nyoba "beras emas" dipecat. Para ilmuwan uga ujar manawa kudu nglarang impor tanduran sing diowahi sacara genetis menyang negara kasebut.

Kapindho, ana laporan puluhan ewu babi sing mati ing provinsi Anhui. Pioneer's Xianyu 335 jagung dianggep dadi pelakune.

Katelu, ing wulan Juli taun kepungkur, Kementerian Pertanian Republik Rakyat China ngidini ngimpor telung varietas kedelai transgenik saka Amerika Serikat. Nanging foto tikus kanthi organ abuh kanthi cepet nyebar ing Sina Weibo, ing ngendi para blogger Tionghoa wiwit menehi komentar babagan keputusan pemerintah: Kacang kedelai Amerika dites ing tikus sing padha.

Banjur, survey ditindakake ing antarane populasi. Ternyata, 78% wong Tionghoa percaya yen GMO bisa mengaruhi kesehatan manungsa.

Iki kita kudu nambah sing "enlightened" pamaréntahan demokratis saka wong Tionghoa ora harbor prejudices marang GMOs.

Njupuk, contone, Latvia. Ing kana, babagan produk GMO, kabeh wis rapi. Ana sing kudu mangan "jagung" Amerika!

Nalika piyambakipun nyerat Kutha.lv karo referensi kanggo prodmagazin.ru, Latvia bisa ngangkat moratorium ing budidoyo saka crops gen dipunéwahi. Iki nyatakake ing Kementerian Pertanian.

Publikasi kasebut ngelingake yen meh kabeh kotamadya wis mlebu dokumen ing Kementerian Perlindungan Lingkungan Latvia, miturut sing nyatakake awake dhewe "zona bebas GMO." Nanging, Kementerian Pertanian mutusake kanggo ngrembug karo perwakilan lokal "kemungkinan ngembangake crops GM." Asil kasebut minangka kesimpulan sing wis ditemtokake: yen nolak, "kesempatan" mung bakal dileksanakake - minangka "kekarepan sing ketat" liyane saka Uni Eropa.

"Tanduran mutan, ing tangan siji, luwih kuwat tinimbang sing normal, mula kanthi cepet nyuda lan meksa sing terakhir, nanging ing sisih liya, dheweke ora urip suwe, akeh sing ora bisa ditebak lan ora bisa ditebak, lan meh mati langsung. Ing sawetara negara, ing ngendi dheweke wiwit pindhah menyang tanduran GM tinimbang sing normal, dheweke ora entuk apa-apa lan tuku produk ing luar negeri, sing perusahaan asing seneng banget.


Ora kaya China sing wicaksana, ing Latvia mung arep tuwuh jagung (N810), uga rapeseed lan beets. Banjur teka giliran soybeans lan kentang.

Saiki, ing tanah air GMOs, yaiku, ing AS, 70% kabeh jagung dimutasi, lan kedele lan rapeseed nganti 96%.

Kanggo negara-negara Uni Eropa, koran kasebut nyathet, Komisi Eropa wis menehi lampu ijo kanggo tanduran kentang mutasi lan rapeseed. Protes ing pirang-pirang negara EC ora peduli. Bisnis ora ana sing pribadi. Ana akeh crops GM thukul ing AS, lan Washington nyurung kapentingan perusahaan ing Eropah.

Kanggo Rusia, wong Latvia nulis:

“... Rusia pepadhamu angel dimangerteni. Salah siji saka Januari padha menehi ijin lengkap kanggo tanduran crops GM, banjur ... Perdana Menteri Dmitry Medvedev bubar ngandika: Rusia ora arep ngimpor produk GM.

Lan ana uga kemungkinan cilik yen tanduran GM ora bakal ditanam ing tapel wates musim panas iki. Paling kamungkinan, kahanan karo sanksi AS kena pengaruh ing kene. Negara-negara kasebut mesthine nyedhiyakake wiji GM kanggo Rusia, nanging Ukraina "nylametake saka mutan."


Pamrentah Medvedev, ayo ditambahake, pancen angel banget kanggo navigasi kahanan kasebut. Ing wulan April, sawise presentasi laporan pamrentah, Dmitry Medvedev nyatakake ing Duma Negara yen Rusia bisa mangan dhewe tanpa panganan sing diowahi sacara genetis. "Kita ora ngerti nganti pungkasan apa materi sing diowahi sacara genetis minangka ala sing mutlak utawa ora ngemot masalah kasebut. Dadi, kita kudu ndeleng apa sing kedadeyan ing taun-taun sing bakal teka. Lan Rusia bisa mangan dhewe tanpa produk sing diowahi sacara genetis, "ujare RIA News ".

Nanging, ing Desember taun kepungkur, nalika V. Putin nuntut kanggo ngembangake program kanggo nglarang impor GMOs, D. Medvedev, kaya-kaya kepengin nepaki karsane Presiden kanthi cara dhewe, nandatangani dekrit babagan budidaya transgenik. tetanduran ing Rusia. Iki dilaporake "Gazeta.ru".

Iku bab tumindak legal normative No. minangka aktivis umum njamin, minangka ijin kanggo produksi massal.

Miturut direktur Asosiasi Nasional kanggo Keamanan Genetik, Elena Sharoikina, tumindak panguwasa nuduhake "ora ana posisi sing disepakati ing GMOs."

Pranyata, ayo ditambahake manawa sanksi sing ditindakake dening Kulon (utamane Amerika Serikat) marang Rusia lan krisis ing Ukraina nyerang Washington kaya bumerang: supaya Gedung Putih nyurung kepentingan para petani ing Brussels, nanging saiki. padha ora bakal pass ing Rusia.

Luwih becik kita nyoba dagang karo wong Tionghoa.

Lan disaranake Dmitry Medvedev nggawe sejarah digression lan kelingan paseduluran antarane Washington lan Moscow, disegel karo bantuan fraternal ing wangun "sikil Bush".

Dideleng lan dikomentari dening Oleg Chuvakin
- khusus kanggo topwar.ru
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    64 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 32
      17 2014 Juni
      Pungkasan, wong duwe pangerten sing bener: sampeyan kudu mangan panganan sing sehat. GMOs mbebayani kanggo blumbang gen bangsa. GMO minangka dhuwit saka pemilik perusahaan transnasional sing ora sopan. Aku seneng banget kanggo wong sing padha ngerti.
      1. + 19
        17 2014 Juni
        Saliyane impact ing Gene Pool produk GMO, ana liyane, lan ora kurang penting.
        1. tetanduran GMO taunan. Dheweke ora menehi Wiji. Tanduran ora ana woh! Sing. kanggo tanduran sabanjure, sampeyan kudu tuku maneh wiji GMO buatan. Kabeh teknologi iki diduweni monopoli dening 3 perusahaan. Ora angel ditebak saka ngendi asale.
        2. Sawah sawise nandur tanduran GMO kudu diolah nganggo bahan kimia khusus (Cetha ngendi tuku, regane diatur ing kono). Sawise iku, ora ana tanduran alami sing tuwuh ing tanah iki. mung GMO! (Iku cetha ngendi tuku).
        3. Kesimpulane prasaja: kanthi nandur ing budidaya tanaman transgenik, negara kasebut dadi situs gumantung 100% "Drug Food" ing prinsip bayar-tuwuh-mangan. Yen sampeyan ora mbayar, sampeyan mesthi tuku produk. Nanging aja maneh, sampeyan ora bakal bisa tuwuh apa-apa.
        1. + 14
          17 2014 Juni
          klarifikasi cilik. Prodhusèn wiji GMO pratelan sing padha ora siji taun, nanging dimaksudaké kanggo tanduran 1 wektu, ninggalake wiji kanggo breeding dilarang dening persetujuan Advertisement wiji (kabeh wong mangerténi sing ora bakal ana harvest kapindho - kok ngrusak kapercayan ing crops GMO).
          Kapindho, sawise tanduran wiji GMO, trans-mutasi horisontal saka bakteri oyod dumadi, sing, kanthi mangkono, ngliwati transgene menyang tanduran sing sehat, yen ditanam ing tanah iki.

          Lan ing umum - "sampeyan apa sing mangan" (Gillian McKeith).

          Kabeh iki uga kacathet dening S. Tarmashev ing buku "Warisan", aja njupuk kanggo iklan.
          1. +7
            17 2014 Juni
            Ana uga sing bisa digunakake - teknologi kasebut diarani Terminator.
            Hibrida uga jenis 'disposable' - sampeyan bisa nyebar, nanging asile ora padha - bosok ana. Conto - mungkin sampeyan wis ndeleng kembang srengenge kanthi pirang-pirang kembang ing pinggir dalan utawa wates?
            Nanging babagan transfer gen horisontal, ora kabeh gampang banget. Nanging, transfer menyang spesies alam bébas mbebayani. Iki minangka topik sing kapisah lan ana akeh masalah.
            Tarmashev maca. Ana, paling kamungkinan, hipotesis liyane dimainake - GMO ngemot gen sing langsung mengaruhi genom manungsa. Kang, ing asas, ora tilar malah dina. Analisis lengkap génom GMO isih larang lan meh ora ana sing nindakake.
            1. +1
              19 2014 Juni
              Rusia kudu promosi produk alami (organik) Rusia menyang saindenging jagad. Malah ing Amerika Serikat saiki dadi tujuan sing nguntungake, konsumen mbayar rega sing apik. Rusia duwe kesempatan kanggo dadi pemasok global produk pertanian alami, uga woh wohan beri, jamur, lan kacang.
          2. -7
            17 2014 Juni
            Kutipan saka MOISEY
            Lan ing umum - "sampeyan apa sing mangan" (Gillian McKeith).


            Yen iki bener, mula kabeh wong mung kanibal.
            Ilmuwan serius ora ngandel yen mbebayani GMO, lan eksperimen lan studi kanggo mbuktekake bebaya kasebut wis diakoni minangka bias. Yen ana ancaman keluwen, yen ora ana apa-apa, sampeyan bisa mangan apa wae, nanging iki mung cocog kanggo Afrika.
            Nanging: Rusia ngirim ora tuwuh GMOs.
            1. Mung ing kasus geni.
            2. Sampeyan ora bisa dadi gumantung ing sing wis nandur modhal lan pengin nggawe dhuwit ing (ndeleng komentar ing ndhuwur).
            Ya, lan iku ayu - kanggo wara-wara Rusia negara free GMOs!
            1. +2
              17 2014 Juni
              Kutipan saka andj61
              Ya, lan iku ayu - kanggo wara-wara Rusia negara free GMOs!

              Sawetara gambar ing topik
            2. pasta
              +1
              17 2014 Juni
              Mangan dhewe, kok sampeyan butuh panganan organik?
          3. +2
            17 2014 Juni
            Kutipan saka MOISEY
            Lan ing umum - "sampeyan apa sing mangan" (Gillian McKeith).

            Sawetara gambar ing topik
          4. 0
            17 2014 Juni
            Dibuwang saka lathi...
            Sharoikina uga katon ana, IMHO, kanthi cara, ahli ekologi sing paling ayu
        2. +1
          17 2014 Juni
          Salahmu...
          1. Ana wiji, mung ing kontrak sampeyan ora duwe hak kanggo nyebar, nanging kudu tuku wiji saka sing duwe.
          2. Ora tenan. Supaya ora ana suket - bahan kimia. Lan sawise wong-wong mau mung GMO bakal tuwuh, lan ora liya

          Ing katelu - aku ora wani mbantah, aku ora ngerti
      2. +2
        17 2014 Juni
        Ana artikel apik ing kene babagan GMOs, Ukraina ... Infèksi ngembang ing saindhenging donya.
        Lan Latvia dudu penyewa sanajan tanpa GMO ... lan ora bakal tuwuh karo GMO
      3. 0
        17 2014 Juni
        Aku menehi saran supaya maca buku dening S. Tarmashev "HERITAGE" mung ing topik GMOs
      4. 0
        17 2014 Juni
        Kutipan saka Sergg.
        Pungkasan, wong duwe pangerten sing bener: sampeyan kudu mangan panganan sing sehat. GMOs mbebayani kanggo blumbang gen bangsa. GMO minangka dhuwit saka pemilik perusahaan transnasional sing ora sopan.


        A sawetara gambar ing subyek.
    2. retur
      -1
      17 2014 Juni
      GMO histeria maneh.
      Yen kita arep tuwuh, mula dadi pangembangan kita, lan dudu Amerika.
      Aku ora bakal nolak jeruk sing diowahi sing ora nyebabake alergi.
      1. zoomslon
        +2
        17 2014 Juni
        Aku kerja ing bidang bioteknologi, meja kita nggawe galur industri. Bener, dheweke ora arep kanggo kabecikan negara, nanging kanggo kabecikan siji perusahaan transcontinental. Kanggo tanah air, sayangé, ora menehi dhuwit kanggo riset kasebut - ora ana kapasitas industri, akeh pabrik vitamin ditutup ing taun 90-an, tegese ora ana panjaluk riset.
        Mulane, GMO kabeh manca, amarga wong salah siji ninggalake utawa makarya kanggo bisnis manca.
        Siji bab sing apik - sanajan ing kahanan kerja kanggo wong manca, personel dipalsukan ing Rusia, personel kerja ing Rusia lan nampa gaji normal (sanajan luwih murah tinimbang rata-rata kanggo Moskow).

        Lan kanggo GMOs dhewe lan gawe piala saka wong-wong mau, kita kudu riset negara, tanpa lobbying kapentingan perusahaan, sing meets kabeh syarat pangerten modern saka eksperimen. Amarga data sing kasedhiya salah siji ngomong sing GMOs ora mbebayani, utawa dadi mbantah sing padha ora bisa dijupuk kanggo diwenehake.
        1. +1
          17 2014 Juni
          teknologi GMO mung alat, lan kabeh bener data ing asil riset lan gol pembangunan sing katahan strictly rahasia ing sauce saka pangayoman saka rahasia dagang. Nduwe sifat sing didhelikake bisa digunakake kanggo tujuan liyane tinimbang sing diumumake. Sing. bisa purposefully lan covertly digunakake minangka gegaman biologi alon-tumindak. Kabeh riset ing GMOs kudu miturut sing paling ketat kontrol umum
    3. shyler
      +6
      17 2014 Juni
      Rusia + China bisa menehi panganan setengah jagad, yen ora kabeh manungsa, kanthi panganan sing sehat
      1. +2
        17 2014 Juni
        China ora pengin kaya ngono ... Dheweke pengin Dill diwenehi gandum .. Ora bisa ditindakake, tenan ... nglirik Wong Tionghoa ngerti lelucon ala babagan crests ..
    4. +5
      17 2014 Juni
      Aku ora bakal kaget yen ternyata DAM ngupayakake kepentingan AS babagan produk GMO.
    5. upasika1918
      + 14
      17 2014 Juni
      Aku wis mbuktekaken dhewe - D. Medvedev minangka mungsuh internal!
      1. +1
        17 2014 Juni
        Kutipan saka upasika1918
        Aku wis mbuktekaken dhewe - D. Medvedev minangka mungsuh internal!

        buktine nang Jaksa Agung....
    6. +3
      17 2014 Juni
      Ana buku apik babagan topik iki - "Warisan" dening Sergey Tarmashev flibusta.net/b/199508. Fiksi ilmiah nyata (ora fantasi) babagan apa sing bisa digawa dening GMO kanggo planet kita. Ing wangun seni, akeh informasi nyata babagan GMO diwenehake. Aku menehi saran.
    7. +3
      17 2014 Juni
      Wiwit saiki, China ora pengin tuku produk sing diowahi sacara genetis. Rusia, kaya China, uga pengin ora tuku produk sing diowahi sacara genetis. Konsensus babagan GMO minangka basis anyar kanggo nguatake persahabatan Cina-Rusia. Logika...
    8. +2
      17 2014 Juni
      Rantai "nutrisi" buram http://rusplt.ru/articles/world/fermeri.html

      Perusahaan panganan global gagal netepi kewajiban kanggo ngurmati hak-hak petani lan nglindhungi lingkungan

      Ora ana merek panganan sing misuwur ing donya, kayata Nestle, Mars utawa Coca-Cola, sing ngrampungake kewajibane marang para pekerja sing kerja ing perkebunan kasebut, uga nglindhungi lingkungan sing kena pengaruh bahan kimia sing digunakake ing tetanèn.

      Laporan amal Behind the Brands, disusun dening badan amal Inggris Oxfam, nggambarake aktivitas sepuluh perusahaan panganan paling dhuwur ing donya ing pitung kategori: transparansi ing rantai pasokan lan operasi, njamin hak-hak buruh, nglindhungi hak wanita, sustainable. nggunakake sumber daya (banyu lan lemah), kawicaksanan kanggo nyuda dampak owah-owahan iklim, njamin hak-hak petani sing tuwuh bahan kanggo produke.
    9. kalodhangan
      +4
      17 2014 Juni
      GMOs minangka "jaran Trojan" !!! Sawetara tugas ditanggulangi bebarengan - populasi mati lan pasar negara jajahan monopoli ... Maca kanggo gandum, yen memori nglayani perusahaan Monsanto.
    10. +3
      17 2014 Juni
      Artikel kasebut minangka conto sing jelas babagan panggunaan GMO minangka instrumen geopolitik. Jagung nyebabake kerugian setengah meter kanggo Amerika Serikat. Etam sabanjure yaiku larangan impor kedelai. Bakal ana liyane. Banjur larangan ngimpor daging saka kewan sing dipakani panganan GMO kudu dituruti kanthi logis ... malah angel mbayangno kerugian Amerika Serikat.
      Aku menehi artikel plus kanggo informasi, nanging ana siji drawback - kahanan watara GMOs kaya iku banget inflated. Utamane definisi 'mutant', sing nggawe wedi wong akeh. Secara teknis, kabeh bener - GMO minangka mutan. Nanging! ALL varieties tetanduran lan hibrida lan ALL kéwan domestik uga mutan! Lan akèh-akèhé tetanduran sing dipikolehi kanthi mutagenesis kimia utawa radiasi. Lan ing proses kasebut, pirang-pirang owah-owahan ing génom dumadi, sing paling akeh ora diteliti.
      GMO, utawa teknologi transgenik, mung minangka salah sawijining alat ilmu pengetahuan lan pembiakan modern. Lan kaya alat apa wae, bisa digunakake kanthi rong cara. Lan kaya alat apa wae, ana watesan ing ruang lingkup.
      Saiki, GMO ora duwe alternatif ing sawetara wilayah - contone. produksi murah protein rekombinan utawa zat farmasi liyane ing tetanduran utawa mikroorganisme. Nanging PMSM kanggo produksi pangan isih luwih apik kanggo ngenteni sawetara limang taun.
      Lan ya - aku setuju karo komentator sadurunge - GMO paling apik digawe lan ditanam 'ing omah'.
      1. +6
        17 2014 Juni
        Kutipan saka dzvero
        ALL varieties tetanduran lan hibrida lan ALL kéwan domestik uga mutan!

        Sampeyan, Ivo, salah banget. hi
        Sadurunge miwiti eksperimen karo GMO, varietas lan hibrida digawe nggunakake SELECTION (yen ing botani) lan nyebrang (kalebu sing raket banget) ing zoologi.
        Iki dudu eksperimen saka "kimiawan Frankenstein". Nanging cara pilihan banget dawa ing wektu lan banget gumantung ing kahanan wutah tanduran.
        "Kimia" karo DNA bisa ditindakake ing kahanan laboratorium. Ing tabung tes.
        Kutipan saka dzvero
        GMO paling apik digawe lan ditanam 'ing omah'.

        Mung ing kasus arang banget. Contone, kanggo biofuel (jagung raksasa) utawa kanggo serat (rami tanpa ganja, rami)
        Sing kanggo Rusia, kanthi iklim sing sarujuk lan wilayah sing akeh ing tanduran, dadi ora relevan.
        Kanggo "ingestion" GMNO ngilangi rampung!
        1. 0
          17 2014 Juni
          Seleksi yaiku pilihan individu sing nduweni sipat anyar sing dibutuhake peternak. Munculé sipat anyar minangka asil mutasi. Mutasi bisa spontan utawa induksi. Mutasi spontan umpamane tanggung jawab kanggo ngasilake kabeh jinis asu lan kucing. Uga, mutasi spontan wis tanggung jawab kanggo nggawe varietas gandum modern wiwit pertengahan 60-an.
          Amarga frekuensi mutasi spontan sithik banget, mula nggunakake induksi kanthi bahan kimia utawa radiasi. Peternak banjur milih individu sing tepat lan nyabrang (yen bisa) kanggo ngamanake mutasi sing diakibatake ing garis 'normal'.
          Cara liya kanggo ngenalake gen asing yaiku nyabrang karo spesies sing cedhak lan ora cedhak. Lan uga digunakake ing tetanduran. Pendekatan iki ngenalake gen sing ora ana ing budaya.
          Aku setuju bab wilayah sown ageng ing Rusia, nanging ora cukup bab iklim. Dheweke nulis lan ujar manawa ing taun 70-an lan 80-an USSR ngimpor gandum, sing diduga gagal produksi gandum. Nanging arang banget eling yen USSR ngekspor jinis gandum liyane. Sing. ora kabeh ala kaya miturut Demokrat nglirik
          Mratelakake panemume - GMOs ngirim ora demonized. Teknologi transgenik minangka alat lan ora dilarang, nanging sinau kanggo nguwasani kanthi sampurna. Nanging nggunakake GMOs ing pangan kudu rampung dipun tilar kanggo wektu.
          1. +1
            17 2014 Juni
            Kita ngomong bab sing padha, mung ing tembung beda.
            Kita ngerti prabédan antarane pilihan lan Introduksi GMOs menyang "obyek" kanggo entuk kualitas sing dikarepake.
            Kutipan saka dzvero
            interbreeding karo sederek lan ora banget views.

            Contone, gene kalajengking (?) menyang tanduran ... Miturut aturan basa Rusia, iku cocok kanggo ngomong kene ora "ora banget", nanging "banget". Ora"... Gatekna carane owah-owahan makna umum. hi
            ing "kabeh ala ing USSR" - ora bakal ana pasulayan ing kene. ombenan
            Inggih, babagan paragraf pungkasan, umume, unanimity lengkap ... apik sedulur
            1. +1
              17 2014 Juni
              Ngapunten, maksudku sing diarani. Hibridisasi sing adoh ing tetanduran. Iki nalika spesies sing raket utawa ora ana hubungane banget dilewati kanthi polinasi. Contone. kembang srengenge karo kabeh jinis daisies utawa gandum karo jamu - Aegilops, Agropiron, etc. Iki ora muter karo kewan eseman Lan kanthi tanduran, dheweke ora mesthi entuk embrio lengkap lan sampeyan kudu kerja ing tabung uji. Nanging yen wis rampung, wong-wong padha bungah nglirik
              Lan banjur - ngendi kanggo ngubungake cybrids (iki nalika awak dijupuk dening fusi sel)? Ing kana sampeyan wis bisa lali babagan kekerabatan. Iku misale jek ora GMO, nanging kaya guyon babagan nyabrang ula suket karo hedgehog.
            2. -1
              17 2014 Juni
              Kutipan saka ptah
              Contone, gen kalajengking (?) ing tanduran ...

              Ora ana "gen kalajengking". Kita duwe gen sing ana ing tanduran, mula apa gen parsley? Utawa, oh my God, parsley karo gen manungsa!! Yen genom wong lan timun 30% padha, iki tegese manungsa lan timun duwe 30% gen, yaiku Timun 30% saka wong, lan kita mangan!
              1. -1
                18 2014 Juni
                Kutipan saka Rumata
                Ora ana "gen kalajengking"

                Sepisan maneh, kanggo sing dipilih utamane "berbakat" -
                Kutipan saka ptah
                Contone, gen kalajengking(?)

                Kutipan saka Rumata
                oh my god, parsley karo gen manungsa!

                Duh gusti... "wong lanang" gen rumata...
                1. -1
                  18 2014 Juni
                  Lan komentar babagan apa? Sembarang guru biologi kanggo frase gene kalajengking bakal tamparan loro bal. Babagan komentar ing ndhuwur, peternak tansah nggunakake bahan kimia, sanajan ora ana sing mikir babagan genetika, para ilmuwan nyoba macem-macem zat kanggo nyepetake proses pemilihan.
                  Kok ana screenshot komentarku nang kene? gene Rumata? Omong kosong opo? Exacerbation musim panas? Miturut cara, apa aku wrote taun lan setengah kepungkur dikonfirmasi, meh kabeh ahli ninggalake situs utawa ngunjungi sapisan saben setengah taun, lan VO wis dadi platform kanggo sracha ngendi xenophobes kaya sampeyan, begalan saka sumber daya liyane, kumpul. .
        2. Komentar wis dibusak.
        3. +3
          17 2014 Juni
          Kutipan saka ptah
          Iki dudu eksperimen saka "kimiawan Frankenstein"

          Sawetara gambar ing topik
          1. +4
            17 2014 Juni
            Humor mesthi, nanging ora tanpa makna.

            Lan ing kene wis kurang "konyol."
            Bull - "Arnold Alois Schwarzenegger". Uga, bisa dipangan. Bener, kanthi sawetara akibat negatif. Petani cilik sing ngobong banteng iki ora bakal dadi "otot", nanging ora dikecualian yen dheweke bakal "kosong" ...

            http://tocka.com.mk/5/95378/genetski-modificirani-zivotni-sto-vsusnost-jademe
        4. -2
          17 2014 Juni
          Kutipan saka ptah
          Sadurunge miwiti eksperimen karo GMO, varietas lan hibrida digawe nggunakake SELECTION (yen ing botani) lan nyebrang (kalebu sing raket banget) ing zoologi.

          Ya, nanging ALL peternak nyemprotake tanduran nganggo bahan kimia supaya bisa nambah efisiensi lan ora ngenteni 70 taun. Saka sudut pandang biologi, GMO kurang aman tinimbang pilihan, amarga sajrone seleksi, bebarengan karo mutasi "nguntungake", kita narik akeh sing ora dingerteni. Kanthi GMO, kabeh kedadeyan kanthi bener, lan kabeh histeria iki ditrapake ing media. Apa foto tikus sing bengkak, ilmuwan pengin dadi misuwur, diracun karo macem-macem sampah lan sajrone 15 taun foto-foto kasebut ana ing endi-endi, aku bisa ngowahi tikus dadi freak sing luwih gedhe sajrone seminggu lan ujar manawa iki amarga gandum non-GMO
    11. +2
      17 2014 Juni
      Wis wayahe nganggo cara ekonomi kanggo pengaruhe Amerika Serikat lan kanca-kancane, bakal ngrasakake kelangan dhuwit, bakal gugup, bisa uga bakal ngganti kabijakan bebarengan karo Negro.
    12. +3
      17 2014 Juni
      Pupuk sing digunakake wong Tionghoa tuwuh sayuran lan adol ing Rusia bakal luwih elek tinimbang GMO.
    13. SergeyM
      +3
      17 2014 Juni
      Sayange ing negara kita nganti saiki mung ngomong.
      Iku kudu dilakoni, ora ana bukti sing ora mbebayani, banjur dilarang. Kita kudu mikir babagan wong, babagan generasi sing bakal teka.
    14. pvn53
      +5
      17 2014 Juni
      Aku bungah sing bubar padha wiwit fokus liyane ing China, lan ora ing Eropah lan Amerika Serikat. Tanpa nilar gagasan komunisme, tanpa kesusu saka ekstrem siji menyang ekstrem liyane, China kanthi yakin dadi kekuwatan donya sing dianggep lan pengin dadi kanca. Ing skenario saiki, Rusia mung ora duwe alternatif kanggo break donya unipolar ing pasuryan saka Amerika Serikat, kajaba ing aliansi karo China.
      Babagan GMO, Rusia lan China pancen bisa nindakake tanpa, nyedhiyakake awake dhewe, lan ora mung produk alami. Kolam gen bangsa kudu direksa, lan ora dieksperimen marang bangsane dhewe, ora ngerti kepiye eksperimen kasebut bakal rampung. Amerika lan Eropa bakal bisa ngomong, ing ... rong puluh taun, yen bisa.
      Aliansi karo China ing wilayah iki minangka paku liyane ing peti mati AS.
      Lan wis ana akeh paku kaya: kerjasama gas, pertanian, aliansi militer, eksplorasi ruang angkasa gabungan, penolakan dolar ing pemukiman ing antarane awake dhewe ... lan aku seneng percaya yen iki ora kabeh.
    15. +4
      17 2014 Juni
      Wong sing madhangi ngerti sebabe wong Anglo-Saxon nindakake. Ngurangi total populasi donya kanthi cara "tentrem". Aku yakin banget yen Anglo-Saxon lan wong liya, iki minangka abses purulent ing awak manungsa, sing ora ngidini maju. Padha parasit, parasit, urip ing beyo liyane.
    16. portoc65
      +7
      17 2014 Juni
      Proyek GMO saka Mason digawe kanggo ngontrol populasi manungsa, ora mung nolak GMO, nanging uga vaksinasi massal .. saka Coca Cola ... saka kabeh sing mateni. Alon-alon mateni kita.
    17. +2
      17 2014 Juni
      "Ayo njupuk, contone, Latvia. Kabeh iku supaya ing gati kanggo produk GMO ana. Wong kudu mangan Amérika" jagung "!"

      Supaya padha mangan "kanggo kesehatan." Wis biasa nyeret macem-macem reged menyang awake dhewe. Yen mung saka Kulon.
    18. +3
      17 2014 Juni
      Monsanto minangka perusahaan jahat sing nggunakake agen "Orange" ing Vietnam. Pimpinan donya ing antarane produk sing diowahi sacara genetis. Carane padha disebut produk sing jinis anyar emas. Emas ijo. Kanthi nandur wiji, sampeyan ora bakal nandur apa-apa kajaba produke. Lan dheweke bakal ngontrol rega. Conto ing India yaiku ngontrol kapas.
      1. +2
        17 2014 Juni
        Kutipan saka zona44
        Monsanto ala perusahaan

        Sawetara gambar ing topik
    19. +1
      17 2014 Juni
      Lan disaranake Dmitry Medvedev kanggo njupuk digression sajarah lan
      ..
      Aku nyaranake dheweke mlaku-mlaku.
      1. 0
        17 2014 Juni
        Kutipan saka andrejwz
        Lan disaranake Dmitry Medvedev kanggo njupuk digression sajarah lan
        ..
        Aku nyaranake dheweke mlaku-mlaku.

        Lan apa jenis mlaku, tenan erotis?
    20. +3
      17 2014 Juni
      Kutipan saka Sergg.
      Pungkasan, wong duwe pangerten sing bener: sampeyan kudu mangan panganan sing sehat. GMOs mbebayani kanggo blumbang gen bangsa. GMO minangka dhuwit saka pemilik perusahaan transnasional sing ora sopan. Aku seneng banget kanggo wong sing padha ngerti.


      GMOs digawe kanggo ngurangi tingkat lair ing negara berkembang ing pretext masuk akal kanggo dipakani kabeh sing perlu. Lan pamrentahan Yahudi Medvedev utamane nyanyi bareng karo sing belang lan bakal ngedol ibune dhewe ora mung menyang Rusia.
      1. +2
        17 2014 Juni
        Kutipan saka Mvictor
        GMOs digawe kanggo ngurangi tingkat lair ing negara berkembang ing pretext masuk akal kanggo dipakani kabeh sing perlu.

        Mung sakperangan alesan padha digunakake utamané ing negara ngendi GMOs digawe.
        Aku ora nelpon kanggo nggunakake GMOs, nanging sampeyan kudu ninggalake prangko sing wis macet kanggo dangu. Rusia saiki duwe kesempatan unik kanggo ngumumake dhewe minangka wilayah bebas GMO, sing kanthi otomatis nambah daya tarik produk panganan "Made in Russia".
        Nanging siji ora bisa nindakake tanpa GMOs, contone, ing farmakologi nalika nggawe sawetara obatan modern. Teknologi iki mung perlu kanggo kita.
    21. +1
      17 2014 Juni
      Ayo padha mangan g..o dhewe, minangka presiden kita ngandika ing pitakonan liyane: "bon appetit"!
    22. +3
      17 2014 Juni
      Sapa sing bisa miwiti koleksi tandha tangan kanggo nglarang GMO? Aku bakal seneng langganan. Lan babagan Pak Medvedev, menehi paling ora siji conto, apa sing ditindakake kanggo Rusia lan rakyat? Liberal sing kuwat ing Kremlin, iki minangka jawaban kanggo kahanan sing durung mesthi ing Ukraina. Inggih, GDP ngalahaken ing arena internasional, nanging ing kene kabeh ora bisa diprediksi nalika ana "kolom kalima" ing mburi sampeyan.
      1. 0
        17 2014 Juni
        Ana puluhan petisi Ora ana GMO ing situs web Change.org (penulis: Sharoikina, Ermakova, Baranov), aku ora pengin mlebu! eseman
        (Aku ora bisa nglebokake tautan - aku lagi nganggo telpon Nyuwun , sampeyan kudu nggoleki ing situs kasebut)
    23. +1
      17 2014 Juni
      Sing bener, iku luwih apik kanggo perdagangan karo wong Cina, kurban wong produk alam lan njaluk padha ing bali, lan kita bakal ninggalake racun dijupuk saka tanduran mutant kanggo Amerika. Ayo padha mangan GMO dhewe.
    24. +1
      17 2014 Juni
      Minangka kanggo "breeding":
      - Aku nemokake informasi manawa ing India meh ana "epidemi bunuh diri" ing antarane wong-wong sing melu budidaya kapas. Alesané - padha tuku wiji kanthi dhuwit akeh, panen potong pisanan, nanging sing kapindho - saka wiji saka pisanan - ora sprout ... "Disposable" tetanduran dadi.
    25. +3
      17 2014 Juni
      kawicaksanan Cina menang.
    26. Luzhichanin
      0
      17 2014 Juni
      Oleg, durung ana apa-apa kanggo bungah-bungah, keputusan kasebut durung dibatalake. Sing, kaputusan wis mlebu menyang pasukan lan iki wiwitan bzdets amba!
      Aku menehi saran: tetep dacha lan tuwuh panganan dhewe, aja tuku wiji. saiki isih kurang organisasi wiji kita ... Dadi iki mung herring abang kanggo saiki, dudu solusi nyata.
      Yen GMO rampung dilarang, mula kita bakal bungah.
    27. 0
      17 2014 Juni
      Apa ana bukti yen China ora ngasilake produk GMO?
      1. +2
        17 2014 Juni
        Ngasilake. Kapas, papaya, mrico, lan liya-liyane. Kanggo 2011, iku nomer 6 ing donya ing babagan wilayah GMO crops.
        http://survive-thrive.us/imported-foods-alert-hidden-gmos/
    28. 0
      17 2014 Juni
      Nggawe serikat militer-ekonomi RUSIA lan CHINA. Lan luwih becik kalebu sawetara negara liyane, contone, INDIA, VIETNAM, IRAN, SYRIA, ALGERIA, PAKISTAN. Iki bakal dadi counterbalance kanggo NATO. Lan aku mikir sing luwih kuat tinimbang NATO. apik ombenan prajurit
    29. +2
      17 2014 Juni
      impor produk GM iku salah siji saka ngarep marang Slavs
    30. 0
      17 2014 Juni
      China mrodhuksi racun kasebut tanpa GMO sing bisa uga ing 50 taun mung populasi bakal suda sacara signifikan, lan yen kita terus ngonsumsi produke, mula dadi milik kita.
      Dheweke nyewakake tanah kita lan ngasilake produk tetanèn, ngatur kanggo panen pirang-pirang panen kanthi bantuan bahan kimia lan pupuk, sawise sawetara taun eksploitasi kasebut, tanah kasebut mati, lan kita dadi konsumen utama sampah iki. Pancen, wong urip bakal meri marang wong mati (ing arti GMO).
      Lan umume, China, miturut pendapatku, nglindhungi pasar dodolan lan imperialis, umume, ora peduli karo kesehatan wargane, lan luwih-luwih babagan kita.
      Kita maneh nyoba dadi kanca karo wong marang wong ing asas - mungsuh sampeyan kanca kita! Tinimbang ngupayakake kabijakan normal dhewe tanpa nggawe wong Rusia sandera.
    31. +1
      17 2014 Juni
      Napa kita kudu GMOs? Apa ora luwih apik kanggo mulihake volume tetanèn paling ora ing tingkat Soviet. Saiki ing papan panggonanku, ora ana sing ditanduri. Ing taun 80-an, nalika aku isih cilik, kabeh sawah ditanduri apa-apa. Turnip, kacang polong, jagung, rye, kentang. Saiki kosong kabeh ditumbuhi suket. Apa komplotan sapi. Saiki ora ana apa-apa. Aku ngerti yen tetanèn kita bakal dikembangaké lan ora bakal bisa kanggo ngrampungake karo dikarepake, nanging iki ora. Lan ing tsarist Rusia, gandum umume diekspor.

      Apa ora luwih becik mbalekake tetanen lan nggedhekake desa.
    32. +1
      17 2014 Juni
      Kutipan saka MOISEY
      Kapindho, sawise tanduran wiji GMO, trans-mutasi horisontal saka bakteri oyod dumadi, sing, kanthi mangkono, ngliwati transgene menyang tanduran sing sehat, yen ditanam ing tanah iki.

      Iku mung sakumpulan tembung, katon aneh lan ilmiah, nanging nyatane ... Babagan transfer transgene, iki umume super, luwih akeh panganan !!
    33. 0
      17 2014 Juni
      China nolak jagung AS, dudu jagung GMO, amarga dheweke ora seneng gumantung ing siji negara, kayata. lan India. Ora ana hubungane karo kasunyatan manawa jagung minangka GMO.
      Napa China ora ngilangi beras GMO? Amarga kabeh beras ing planet. kajaba petani nang endi wae ing pedalaman - GMOs. Loro-lorone China lan India nandur beras GMO lan dadi eksportir utama, mesthine ora bakal nolak sawise krisis pertanian, nalika China wiwit tuku beras amarga ora bisa mangan dhewe, lan India, sing sadurunge wis pindhah menyang. GMOs, dadi eksportir pimpinan kanggo sawetara wektu.
      Uga, dheweke ora bakal nolak Kacang Kedelai GMO, amarga meh ora ana kacang kedelai non-GMO ing donya.
      Rusia wis nindakake kabeh kanthi bener akhir-akhir iki. tinimbang nglawan GMO, nglarang manawa ora bakal bisa, sampeyan kudu nggawe mekanisme kontrol lan basis ilmiah dhewe supaya sampeyan ora gumantung ing supplier wiji manca, nanging nggawe GMO dhewe =)
    34. -1
      17 2014 Juni
      China lan Rusia ninggalake GMOs? Ya, iki omong kosong. Kosok baline, dheweke nambah impor GMO, China ngekspor beras, timun, tomat, kubis, bawang putih lan produk GMO liyane menyang Rusia. Israel uga mung ngekspor GMO menyang Rusia. Turki, sing durung "nyolong" sadurunge, wiwit ngekspor sayuran GMO menyang Rusia ing 2012. Bubar, ing St. Petersburg, "ijo" ngepung lan nyegah mlebu menyang pelabuhan operator gandum ageng sing nggawa puluhan ewu ton kedelai GMO saka AS. Lan operator gandum kuwi mlebu St Petersburg ing stream: siji sawise liyane. Yen ora ana soy GMO, kabeh sosis lan industri semi-rampung Rusia bakal mandheg. Dadi, sampeyan mangan GMO ing endi wae lan sampeyan bakal terus mangan kanthi jumlah sing terus saya tambah - iki diarani kapitalisme: yaiku, entuk bathi maksimal kanthi biaya minimal lan ngidoni kabeh liyane ...
    35. 0
      17 2014 Juni
      Ana sethitik kanggo seneng. Ing Rusia, ora luwih saka rolas wilayah wis nglindhungi piyambak saka GMOs (luwih tepat, 5-6). Ya, lan malah sadurunge gabung karo WTO. Dadi, kita bakal kepeksa tuku non-GMO kanthi rega sing larang, nanging wis nganggo nitrat. Dadi, asu ajag saka kapentingan utangan iki wis ngepung kita ing kabeh ngarep.
      1. +2
        17 2014 Juni
        Informatif.
    36. +1
      17 2014 Juni
      <<<Pemerintah Medvedev, ayo ditambahake, pancen katon angel kanggo navigasi kahanan. (Kanthi GMO)>>>
      Sharakhanya DAM, sing uga nyengkuyung promosi GMO ing Rusia ing Desember taun kepungkur, saiki (pungkasane entuk) nglawan GMO, sing mbebayani sing jelas dikenal, minangka bukti liyane saka INCOMPETENCE saka DAM dhewe lan tim! Piye kok iso? Mungkin wis wayahe....
    37. smurnoi
      +2
      17 2014 Juni
      Tanduran sing diowahi sacara genetis, kaya sing dakelingake, sengaja digawe steril. Lan ing panjalukan mung padha kabeh limo pejuang kanggo lingkungan. Prodhusèn GMO entuk dhuwit kanthi adol wiji saben taun. Lan amarga migunani kanggo dheweke, mula ana kemungkinan gedhe yen dheweke dhewe sing miwiti protes kasebut. Paceklik ing Ethiopia disambungake persis karo topik iki. Wis pirang-pirang abad, dheweke nandur gandum dhewe, kurang ngasilake, nanging tahan banget kanggo kahanan garing lan kurang banyu. Produsen kasur nawakake gandum GM, uga tahan kekeringan, nanging kanthi asil sing luwih dhuwur. Wong Etiopia kanthi bungah sarujuk, padha nampa turah mbrawah ing taun pisanan, lan kanggo tawaran kanggo tuku gandum kanggo harvest anyar padha mangsuli yen kita dhewe saiki duwe mustache lan sowed apa thukul ing taun sugih. Ana gagal panen liar. Kajaba iku, padha ora nyimpen gandum.
      Genetika ing kasus iki mung alat. Wong bisa dipateni nganggo piso, lan pasak bisa diasah, lan sosis bisa dipotong (dimodifikasi sacara genetis). Lan kabeh iki minangka perjuangan kanggo lingkungan, 95% minangka perjuangan kanggo pasar dodolan lan kepinginan kanggo ngilangi pesaing.
    38. 0
      17 2014 Juni
      Aku ora weruh optimisme ing tumindak. China bisa ngomong apa wae sing dikarepake, nanging minangka importir panganan paling gedhe. Ing wektu sing padha, bisa diekspor sebagian menyang timun, jamur lan liya-liyane Federasi Rusia kanthi cara sing uga ora nyenengake.
      China mung mlengkung kabijakan panganan. Ing kene aku tuku luwih murah (contone, jagung ing Federasi Rusia lan ing Ukraina, padha mutusake yen luwih nguntungake tinimbang gandum), banjur aku adol maneh ing kene lan nyuda rega. Pasar gedhe - bathi gedhe.
      Federasi Rusia uga minangka pasar panganan paling gedhe kanthi panuku sing ora dilindhungi!
      Yen ana akeh sing ana ing China, mula bakal dadi kandel banget kanggo Federasi Rusia ora nglindhungi produser lokal lan umume dadi ketergantungan panganan, sing China mung pengin nyingkirake (luwih tepat, diversifikasi).
      Mulane, artikel kasebut ora babagan apa-apa. Sadurunge ngomong babagan kepinginan, sampeyan kudu ndeleng kasunyatan lan kemungkinan.
    39. +1
      17 2014 Juni
      "... Pamrentah Medvedev pancen angel banget kanggo navigasi kahanan kasebut."

      Pira suwene ejekan Rusia iki bakal ngganggu kabeh wong?
    40. +2
      18 2014 Juni
      Hooray kanggo topik sing digawa munggah. Hooray kanggo kasunyatan sing paling komentar marang GMOs. Banjur kita luwih maju - Crimea minangka zona bebas GMO! Lemah? Ora! Kita wis nggarap topik iki sajrone taun 15. Kita ora nglarang vaksinasi lan vaksin, nanging kita njaluk produksi tanpa teknologi GM. Lan kontrol kualitas sing paling ketat! Rusia lan Ukraina wis komponen GM ing pangan kanggo dangu. Ing Crimea, kacang kedelai minangka GMO. Lan tanpa LECITHIN soy, golek permen lan sosis ... Ya, ora ana! Ndeleng situs - lan "biosafety" ing panggonan sing padha. Saiki babagan Manungsa. Apa kita nglawan perang? Banjur - metu "Denon", mars, snickers, nutritia lan nestle ing sembarang wangun, monsanto, aventis, kerajinan, similak, etc. Nanging banjur sampeyan kudu revive pilihan. Ilmu ing tetanèn. Lan apa sing kudu dilakoni karo wit apel GM ing Pushchino cedhak Moskow? Kang malah duwe godhong manis? Lan carane urip tanpa kacang GM? Utamane para prajurit sofa? Lan kanggo sampeyan, Pembela sejati Tanah Air, THANK YOU kanggo dhukungan ing perang nglawan GMOs lan komponen GM ing pangan lan feed. Ayo ngalahake GMOs! Lan, lagi guyon ing lingkungan kita, GMOs ora bakal disebut apik!

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"