Anti-NATO: Rusia lan China nyawiji kanggo ngadhepi Kulon

91


Rapprochement antarane Rusia lan China minangka proses multi-level. Saliyane kerjasama ekonomi lan politik, negara-negara kasebut siyap mbangun kemitraan ing bidang militer. Utamane, kita ngomong babagan pembentukan aliansi pertahanan, ide sing wis ana ing udara sajrone sawetara taun kepungkur. Blok anyar, ing teori, kudu dadi counterbalance kanggo NATO, sanajan, ora kaya struktur Western iki, bakal dadi pemain global saestu.

Revolusi diplomatik Timur Jauh

Terobosan ing hubungan antarane Moskow lan Beijing kedadeyan bubar, sawise kunjungan Presiden Rusia Vladimir Putin menyang Shanghai lan penandatanganan persetujuan babagan pasokan gas menyang China. Kesepakatan sing saling nguntungake mbukak dalan kanggo perusahaan Rusia menyang pasar negara-negara Asia, nanging, sing paling penting, dadi basis kanggo kerjasama sing luwih cedhak antarane loro raksasa nuklir, sing siji duwe cadangan sumber daya sing ora ana lan teknologi sing apik, lan liyane tenaga kerja murah. Rusia lan China ambisi, aktif lan giat. Persatuan negara-negara kasebut bisa dadi basis blok pertahanan sing kuat sing bisa njamin perdamaian lan stabilitas ing Eurasia.

Beijing pengin nggawe aliansi kasebut. Ing dina liyane, pimpinan China Xi Jinping nelpon Vladimir Putin lan njaluk dheweke nimbang masalah iki. Jawaban saka penjamin Rusia isih ora dingerteni: keputusan penting kasebut ora bisa ditindakake kanthi acak. Sampeyan perlu kanggo nyiapake proses negosiasi, mutusake masalah beda lan golek landasan sing padha. Umumé, ana akeh karya sing kudu ditindakake.

Amarga ora gelem Moskow lan Beijing nandhatangani prajanjèn pertahanan bebarengan, aliansi militèr Rusia-Cina durung olèh publisitas amba. Nanging mung ing media Kulon! Amerika Serikat lan Eropa prihatin banget babagan aliansi sing muncul. Shpiegel ngelingake yen amarga rapprochement antarane Rusia lan China, imbangan daya ing tataran donya bisa ngganti dramatically, lan ora ing sih saka donya Western. Kacathet ing pers Eropa lan Amerika saiki ahli Rusia lan Cina nggarap nyiapake rancangan perjanjian militer.

The Chinese People's Daily lan Xinhua, sauntara, kanthi ati-ati menehi pitunjuk manawa para pamimpin Rusia lan China bisa cepet-cepet nggawe hubungan. Sawise kabeh, keuntungan nggawe aliansi Rusia-Cina katon, lan saben dina perlu aliansi kasebut. The Global Times, sing diterbitake ing China, nggambarake prospek kanggo serikat pekerja ing mangsa ngarep lan laporan yen, miturut pihak China, "nglawan latar mburi Rusia lan Putin, AS lan Eropa dadi kaya macan kertas." Wigati dicathet yen kabeh materi ing koran iki disensor kanthi ketat, sing tegese tembung cilik sing nggambarake posisi resmi Beijing.

Nightmare Amerika

Kulon ana sing kudu diwedeni. Blok militer Moskow-Beijing bakal nyuda pengaruh AS lan NATO ing macem-macem wilayah Eurasia, lan ing wektu sing padha bakal dadi dhasar kanggo manunggalake negara-negara Asia. sajarah misi aliansi Rusia-Cina yaiku nantang hegemoni Amerika lan nggawé ulang donya multipolar sing ora ana sing nuruti dhawuh saka pusat siji.

Yen kita mbandhingake Aliansi Atlantik Lor lan aliansi militer potensial antarane Rusia lan China, kauntungan mutlak Moscow lan Beijing dadi jelas. Kasunyatane NATO minangka blok regional sing bisa mengaruhi apa sing kedadeyan mung ing Eropa lan Mediterania, dene Rusia lan China bisa mbela kepentingane ing meh kabeh sudhut Eurasia, saka Filipina nganti Baltik. Nanging, mesthine, Timur Jauh lan Asia Tengah, ing endi konfrontasi utama karo Kulon bakal mbukak ing mangsa ngarep, bakal dadi prioritas kanggo blok anyar.

Wangsulan utama kanggo Moskow lan Beijing ing tahap saiki yaiku mungkasi ekspansi kulon ing arah wétan. Kita ngomong babagan acara ing Ukraina, Suriah lan Kaukasus, saka ngendi dheweke nyoba nyepetake Rusia, lan apa sing kedadeyan ing Vietnam lan Filipina, ing ngendi China ngadhepi tekanan kuat saka Washington. Nanging perlu nyiyapake platform kanggo serangan sing luwih kuat sing bakal duwe akibat global. Contone, kanggo ninggalake dolar ing pamukiman bebarengan.

Kanggo Amerika Serikat, aliansi kontinental Rusia-Cina bakal dadi medeni. Wiwit taun-taun pisanan sawisé pungkasan Perang Donya II, Washington nemtokake tugas kanggo nyegah munculé blok militer-politik sing bisa nglawan Amerika Serikat. Kanggo tujuan iki, Amerika Serikat ngetokake tekanan ing sembarang dhasar hubungan apik-petang, nyoba kanggo pit negara Eurasia marang bathuk. Ora ana sangsi manawa "karya" sing padha ditindakake ing hubungane karo Rusia lan China.

Washington bakal kaget yen usahane ora ana gunane, lan Moskow, bebarengan karo Beijing, bakal nggawe aliansi pertahanan. Lajeng wadyabala Amerika badhe dipun jamin badhe medal saking Afganistan tuwin republik-republik Asia Tengah, amargi Asia Tengah badhe katutup ing Amerika. Ing kasunyatan, Amerika Serikat bakal dipeksa metu saka tanah, lan bakal bisa campur ing urusan internal mung pulo lan negara pesisir Eurasia. Nanging iki ora cukup: Washington butuh akses menyang sumber daya, lan liyane, wedi karo kompetisi saka blok Rusia-Cina lan pengin dismember.

Nggawe NATO ora duwe daya

Ing wektu sing padha, Amerika Serikat ora bakal bisa ngandelake sekutu Eropa ing Perang Dingin sing anyar, amarga negara-negara Eropa meh ora ana pengaruhe ing Asia. Perang ing Afghanistan nuduhake kemampuan maksimal saka North Atlantic Alliance: ternyata ngirim tenaga kerja lan peralatan ing jarak sing adoh minangka kerja sing mundur. Pangopènan kontingen pendhudhukan ing republik Asia remot biaya jumlah rapi, lan perang ora nggawa asil dawa-ngenteni.

Kanggo Irak, Jerman lan Prancis langsung ora gelem melu ing petualangan iki: perang Afghan minangka piwulang sing apik kanggo dheweke. Berlin lan Paris ora duwe kapentingan ing Timur lan ora ngerti kenapa dheweke kudu nglindhungi kapentingan Amerika nang endi wae ing gunung lan ara-ara samun Asia.

Bubar, blok NATO wis rusak banget, lan bisa uga dadi badai ing Mediterania: ing wilayah liya, negara-negara Eropa ora bakal tumindak bareng karo Amerika Serikat. "Kegiatan independen" kanggo negara-negara ing donya Kulon wis dadi umum: yen sampeyan kudu nggunakake kekuwatan, dheweke ora bisa njaluk bantuan saka Brussels, lan luwih seneng tumindak kanthi mandiri.

Nanging Rusia lan China nyoba koordinasi tumindake. Kajaba iku, aliansi potensial saka kakuwasan Eurasia bisa ngirim pasukane menyang endi wae ing donya. Ora bakal angel ngirim armada Rusia lan Cina menyang pesisir Afrika utawa Amerika Kidul; iku uga bakal relatif gampang kanggo ngatur operasi bebarengan ing supaya disebut-negara donya katelu.

Saka bawana nganti keamanan global

Kauntungan saka aliansi Rusia-Cina uga bakal ana negara-negara sing ramah ing bawana sing beda: yen perlu, bantuan bisa dijaluk saka, contone, Kuba, Sudan utawa Venezuela kanggo ngatasi tugas sing disetel. Bantuan iki ora kudu militer: kadhangkala nyedhiyakake pelabuhan kanggo basis kapal utawa bandara kanggo nampung pesawat bakal luwih migunani tinimbang dhukungan pasukan.

Kaya jaringan negara loropaken kanggo Rusia bisa saingan karo pangkalan angkatan laut Amérika dumunung ing pesisir kabeh papat segara. armada Rusia lan strategis penerbangan wis kaping pirang-pirang menyang negara eksotis. Moskow, kanthi dhukungan saka China, duwe kesempatan kanggo nguripake maneh kehadiran militer ing negara-negara sing setia ing Asia, Afrika lan Amerika Latin.

Umumé, aliansi karo China migunani kanggo Rusia. Senadyan upaya diplomasi manca kanggo mimpin baji antarane Moscow lan Beijing, rapprochement saka loro negara anjog ing Eurasia bakal tantangan serius kanggo daya Amérika. Ing mangsa ngarep, aliansi Eurasia sing potensial bisa netralake pengaruh Washington ing Asia lan Eropa: mesthi, negara liya sing rumangsa ora duwe pertahanan marang para penakluk ing luar negeri bakal gabung karo aliansi Rusia-Cina.

Aliansi anyar pisanan bakal mimpin kanggo reformatting sistem keamanan ing Eurasia, lan banjur kanggo owah-owahan ing imbangan daya ing donya.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

91 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 30
    17 2014 Juni
    Beijing pengin nggawe aliansi kasebut.
    - Iku wektu dhuwur! Banjur PBB iki wis dadi Amerika Serikat kanthi kemampuan nggunakake sawetara swara! Kabeh Eropa lan Jepang milih kaya sing diomongake Pakdhe Sam! Iku isin, comrades, sampeyan dudu Balts! hi
    1. +6
      17 2014 Juni
      skenario cukup bisa ombenan
      1. + 12
        17 2014 Juni
        ora mungkin, nanging skenario logis ... Aku mikir mengko, Kazakhstan, Belarus lan, kang ora kurang penting, India bakal melu aliansi iki ... lan yen iki kedaden, banjur NATO bakal nampa counterbalance kuwi. ora bakal gampang dikira ... India lan China, iki wis setengah populasi donya, ayo ditambahake manawa Moskow, Beijing lan New Delhi duwe senjata nuklir lan tentara sing cukup maju ... lan diwenehi kabeh iki, NATO lan Amerika Serikat bakal mikir kaping telu sadurunge ndhikte aturan lan kahanan lan "ngukum" rezim sing ora cocog karo Washington ... apik luck, ide kasebut cerdas lan dipikir ...
        1. 0
          19 2014 Juni
          Aku ragu yen China bakal mlebu konfrontasi militer terbuka karo Barat ing sisih Rusia. Dheweke bakal ngindari nganti pungkasan, banjur mlumpat. Iku perlu kanggo dadi kanca, nanging ngarep-arep bantuan ora worth iku, ing wayahe kritis kita ora bakal nampa.
    2. +2
      17 2014 Juni
      Gusti Allah, sing utama ora ana Maidan, ora ing China, ora karo kita
      1. jj
        +8
        17 2014 Juni
        Ing kabeh informasi kasebut, kasunyatan penting yaiku "bocor" sing ditindakake kanggo nggawe aliansi militer antarane Rusia lan China. Kasunyatan iki mung nduwe pengaruh marang swasana spekulan saham lan ndadekake destabilisasi ing sistem ekonomi Kulon. Iki rega tembung!
        1. +4
          17 2014 Juni
          Setaun utawa rong taun kepungkur, mung siji sing nyebutake aliansi kasebut nyebabake akeh komentar negatif ing situs kasebut. Nanging wektu liwati lan kahanan ganti. Aku wis ngomong yen China luwih kanca tinimbang mungsuh. Dheweke mesthi mbutuhake kita babagan pasokan bahan mentah. Dadi apa ora nggunakake kanggo kauntungan? Akeh sing wedi karo ukuran lan kekuwatan ekonomi China, lan kanthi mangkono ekspansi menyang kita. Nanging njupuk Panggonan RRC, kanthi agresi militer marang kita, China bisa ilang kabeh, kalebu kamardikan. Contone, kita wewatesan karo XUAR Cina, sing dadi subyek paling gedhe ing RRC (sing nomer enem saka wilayah) lan ing ngendi luwih saka 25 yuta wong Uighur manggon. Sing nentang cohabitation ing China. Lan banjur risiko ditinggal tanpa pasokan energi, yen ana perang, penting banget lan gedhe banget. Mulane, RRC kepengin ndeleng kita minangka kanca luwih lan duwe wates sing tenang. hi
      2. +1
        17 2014 Juni
        Katon yen mode "anti-Maidan" ing TREATY diwenehake - NEGARA KITA duwe pengalaman kanggo nglawan "apik" iki! Sing paling penting kabeh kudu "BAWANG" lan SALING MANFAAT!
      3. +1
        17 2014 Juni
        Kutipan saka Tentara1
        Gusti Allah, sing utama ora ana Maidan, ora ing China, ora karo kita

        Ya, ing China, dheweke nyuda resistensi siswa ing Lapangan Tiananmen, ing papan kita ing Bolotnaya, dheweke uga katon sepi, ora metu saka pengadilan ... ngguyu
        Lan para karyawan wis turu lan ndeleng demokrasi sing sial ing saindenging jagad! wong bodho
  2. + 12
    17 2014 Juni
    Kita ngenteni pungkasan Amerika, rubah menyang Departemen Luar Negeri ora adoh ...
    1. deathfa
      + 10
      17 2014 Juni
      + 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
      00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
      00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
      00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
      00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
      00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
      000000000000000000000000
      1. +6
        17 2014 Juni
        Kanggo seneng-seneng, aku ngetung nul. Kira-kira bakal kaya mangkene:
        tretrigintacentillion utawa centtretrigintillion apik
        1. jj
          +1
          17 2014 Juni
          Lan jumlah maksimum 1x10 kanggo daya satus - googol
    2. +5
      17 2014 Juni
      Kutipan saka: mig31
      Kita ngenteni pungkasan Amerika, rubah menyang Departemen Luar Negeri ora adoh ...
      Sampeyan bisa ngenteni suwe: Kakaisaran Romawi "busuk" nganti 500 taun. Kita bakal njagong - dheweke bakal ngubur kita, lan bakal urip ing abad liyane. Miturut cara, iki minangka tujuan utama: 100 taun, lan saiki wis cedhak. Kapten kasebut kanthi jelas nyatakake yen kita wis nyiapake "garpu" utawa zugzwang, lan mung keajaiban sing bakal mbantu kita metu saka kahanan iki. Kita kudu menang perang tanpa melu!? Tumindak dening pasukan milisi lan pasukan khusus. Ora ana sing nindakake iki sadurunge ... Kita butuh rencana sing ora pati penting.
      1. +3
        17 2014 Juni
        Mbok menawa aku setuju yen ora kabeh iku prasaja lan optimistis. Vektor pangembangan wilayah Asia-Pasifik kasebut bisa uga, nanging dudu aksioma (sing uga diakoni dening penulis artikel kasebut)
        Yen misalliance kuwi isih shoots, banjur lik NATA bakal tuwuh karo Persemakmuran Australia, Jepang, etc. Ballet Merleson iki isih adoh saka bagéan pungkasan. Ya, lan China ing skema iki minangka jaran sing rada peteng. Iku wedi pasar utama, lan ngendi mbah putri bakal unscrew setir ing loro ngandika. IMHO, yen "Pakdhe Sam" serius langkah ing buntut saka "naga" ing Asia Tengah, banjur aliansi Rusia-China bakal njupuk.
        Dheweke nganggo helm, siap nyekel bangku lan kontra.
        1. +2
          17 2014 Juni
          Ing dina katelu aku nonton ing saluran pisanan program / program / Kang Mulia Vladimir Vladimirovich (nanging ora Putin) SHOW grandious - "POZNER". Aku bakal nggawe reservasi langsung, wong iki ora nyenengake kanggo aku, kanthi gampang, nanging pribadine tamu ora ngidini aku ngalih menyang saluran liyane. Lan tamu iku wong liya saka Sergei Dorenko. Nanging aku tansah ngrungokake tokoh iki kanthi seneng........... Dheweke uga ora nguciwani aku. Apa sing bisa dakkandhakake ing wiwitan, aku mandheg ngerteni pewawancara lan responden, amarga ora jelas sapa sing diwawancarai. Dorenko, minangka tansah, cemlorot karo bantahan caustic kang, epithets lan metafora, akeh kang ono langsung menyang presenter. Nanging ayo pindhah menyang sing utama. Dorenko uga menehi pitunjuk babagan masalah sing kita rembugan dina iki lan ujar, miturut pendapatku, perkara sing bener: luwih gampang ngalahake Amerika tinimbang China. "China bakal mangan kita adhem banget." Mesthi, aku ngerti yen rong puluh taun ambruk lengkap industri, sing terus nganti saiki, wis nandur kita ing jarum minyak lan gas. Lan yen kita bisa njaga kekuwatan ekonomi Uni, tentrem, dina iki kita ora kudu gumantung marang negara liya sing ngaku peran eksklusif ing skala global. Lan mulane, mung saran sing, ing babagan liyane, ora bakal dirungokake maneh ing Kremlin, sanajan diwenehake dening klasik.

          ........
          Lan ana ekonomi jero,
          Tegese, dheweke bisa ngadili
          Kepiye negara dadi sugih?
          Lan apa urip, lan apa
          Dheweke ora butuh emas
          Nalika produk prasaja wis.
          ........
          1. 0
            17 2014 Juni
            Lan ing kene liyane, ing kene Dorenko nerangake posisine. TONTON FULL!
  3. + 12
    17 2014 Juni
    lan India kudu digandhengake karo blok militer; mung cukup kanggo poke tanggi kita bab pulo Domansky; liyane padha ngakoni kesalahan iki
    1. +2
      17 2014 Juni
      Miturut cara, pisanan kesalahan digawe dening kartografer Rusia. Pancen, wis suwe banget ...
  4. -9
    17 2014 Juni
    Dongeng sing apik babagan persahabatan sing langgeng antarane Moskow lan Beijing, lan aku pancene pengin percaya.
    Nyatane, kabeh ora jelas. Kothak Cina tansah duwe ngisor pindho.
    Anggere kita ing dalan, kabeh iku apik.
    Nanging aku mikir banget awal kanggo ngomong babagan mbangun struktur blok apa wae, babagan kekancan antarane China lan Rusia nglawan Amerika Serikat (ing konteks tartamtu iki).
    1. + 21
      17 2014 Juni
      Stiletto (1) RU Dina iki, 09:03 anyar
      "Dongeng sing apik babagan persahabatan abadi antarane Moskow lan Beijing,"
      "" Dongeng iku goroh, nanging ana pitunjuk - piwulang kanggo wong sing apik ...""
      Tumindak Amerika Serikat lan Inggris mung nyurung Rusia lan China dadi kesatuan.. Apa ana pilihan kapindho???
      1. +6
        17 2014 Juni
        Kutipan: 222222
        "Dongeng sing apik babagan kekancan langgeng antarane Moskow lan Beijing," "Donge iku goroh, nanging ana pitunjuk - piwulang kanggo kanca sing apik ..." "Tumindak Amerika Serikat lan Inggris Raya. mung nyurung Rusia lan China dadi aliansi .. Apa ana pilihan kapindho ???


        Kita pancene ora duwe akeh pilihan. Iku bakal dadi kekarepanku, aku bakal nggawe kanca karo Brazil, lan India, lan Jerman, lan Alpha Centauri nglawan Matrasostan. Nanging, ana sawetara beda antarane dikarepake lan nyata. Kaya sing diucapake: "Sampeyan ngerti, saben wong kudu rong meter. Nanging ora ana?"
        1. +9
          17 2014 Juni
          - lan elinga "ensign" liyane - Comrade Stalin, sakperangan alesan dheweke ora wedi nggawe kanca karo China. Sampeyan bakal ngomong sing ana kaping liyane, Aku setuju, nanging China wis memori apik banget, utamané kanggo apik, lan ngerti carane ngucapke matur nuwun.
    2. pvn53
      +3
      17 2014 Juni
      Nanging aku mikir banget awal kanggo ngomong babagan mbangun struktur blok apa wae, babagan kekancan antarane China lan Rusia nglawan Amerika Serikat (ing konteks tartamtu iki).

      Kayane iki wis telat, mula kekancan karo China nglawan Amerika Serikat mung perlu.
    3. pvn53
      +4
      17 2014 Juni
      Nanging aku mikir banget awal kanggo ngomong babagan mbangun struktur blok apa wae, babagan kekancan antarane China lan Rusia nglawan Amerika Serikat (ing konteks tartamtu iki).

      Kayane iki wis telat, mula kekancan karo China nglawan Amerika Serikat mung perlu.
    4. 0
      17 2014 Juni
      sampeyan bisa ngomong babagan kothak Amerika "kakehan"
    5. 0
      17 2014 Juni
      Malah mung blok tanpa langkah-langkah sing penting - lan wis lumpuh wong-wong Kulon ... Syarat-syarat kontrak ora diiklanake. Sapa sing ngerti apa sing ditulis ing kono?
    6. 0
      17 2014 Juni
      Kutipan saka Stiletto
      Nanging aku mikir banget awal kanggo ngomong babagan mbangun struktur blok apa wae, babagan kekancan antarane China lan Rusia nglawan Amerika Serikat (ing konteks tartamtu iki).

      Aku nyoba ngajeni panemune wong liya. Nanging. Dear. Apa sing kita pikirake ora ana peran maneh, telpon 1st muni, apa kita mikir utawa ora pengin.
  5. +6
    17 2014 Juni
    Inggih, ing margi saking Tiongkok, kula badhe tindak lan ngiyataken wadyabala, lajêng sami ningali
  6. +7
    17 2014 Juni
    Dongeng sing apik babagan persahabatan sing langgeng antarane Moskow lan Beijing, lan aku pancene pengin percaya.


    Lan saiki kita ora duwe pilihan ... umume negara ing donya wedi karo Amerika Serikat lan mung pengecut kanggo nggawe aliansi karo kita.
  7. +2
    17 2014 Juni
    China minangka sekutu sing kuat, nanging mbebayani ... dheweke ora bakal main akeh ...
    1. +7
      17 2014 Juni
      Sing luwih mbebayani pepadhamu, luwih cedhak sampeyan kudu njaga dheweke!
      1. -5
        17 2014 Juni
        Uh-huh .... menyang Ural, nanging menyang Volga? Sampeyan ora mlebu kandhang karo macan .... tetep adoh, kaya wong sing wajar .... China pancen dadi "super abot" ing ring politik ... lan ing wektu bakal dadi ancaman nyata . ..
        1. Serg7281
          +4
          17 2014 Juni
          India tansah dadi imbangan kanggo China, karo Rusia tansah duwe hubungan apik lan ora bakal ilang.
          1. 0
            17 2014 Juni
            Ana uga Indonesia cedhak. Uga negara ora "rapuh".
        2. +4
          17 2014 Juni
          Ora bakal bisa digunakake karo kandhang ... nanging duwe pager umum karo gapura - apa salah?
        3. +2
          17 2014 Juni
          Ora jelas apa sing salah? Minus iku prakara sing prasaja, nanging kepiye argumentasi?
  8. +3
    17 2014 Juni
    nanging ana siji liyane ayu dongeng bab kekancan antarane Amerika Serikat lan Israel; Militan Irak bisa pindhah menyang Tel Aviv sawise nyekel Baghdad
  9. Khalmamed
    +1
    17 2014 Juni
    ..... GOPLYK teka ing proyek jagad roh jahat amerikastan !!
    ..... miturut jerks saka lackey-abdi saka Bendergomofascists, iku katon, iku tetep kanggo kabeh PIDroshenko homo-pamaréntah kanggo nuduhake kuldi ing tapel wates karo RUSIA lan ing RUSSIAN EMBASSY saka impotence.

    ..... senajan Vityaz RUSIA "ngbasahi" NAGA, TIME wis teka.
    ..... roh jahat wis suwe ana ing Omah kita RUSIA.
    ..... MUNGKIN pengalaman "mbubrah dadi organ" lan "tembak pertunjukan stadion" MUSUH RAKYAT bakal dijupuk lan dieling-eling ing RUSIA.

    ..... manunggaling NAGA lan BERUANG DUYUNG DUYUNG!, tangise setan., nangis lan mlayu!
  10. +1
    17 2014 Juni
    Impen iku ayu, nanging China ing siji wektu tiba-tiba nyingkir saka USSR kanthi pretext sing adoh banget. Ora bakal padha ing kene. Dheweke isih butuh luwih akeh saka kita (ing babagan teknis lan bahan mentah) tinimbang sing dibutuhake. Ing kene saiki kudu dipikir kanthi apik, supaya mengko ora bakal lara banget.
    1. 0
      17 2014 Juni
      China wis mbalik ... apa sampeyan bisa nyuwara alasane?
    2. 0
      17 2014 Juni
      Ora kabeh bener, mung yen USSR nyoba ngalahake China. Kanca Khrushchev nindakake sing paling apik ...
  11. +6
    17 2014 Juni
    Aku ora ngerti pangritik Uni Rusia-Cina, kaya-kaya duwe pilihan, kajaba China, ora ana negara sing bisa nglawan Amerika Serikat, yen ora Amerika mung bakal ngatasi kabeh wong siji-siji.
    1. kosh
      +1
      17 2014 Juni
      Kabeh kritikus mung ora ngetutake acara kasebut sanajan sadurunge Maidan. Wong-wong kita wis nyiapake lemah kanggo aliansi kaya ngono, lan perjanjian gas ora kedadeyan sewengi. Kabeh kabijakan kita ing Asia obah ing arah sing bener. Aku bisa mbayangno carane Amerika lan Anglo-Saxon bakal rauh teka menyang .... Aku bakal nerusake.
  12. +6
    17 2014 Juni

    Ora posisi sing nyaman kanggo Obama, wis suwe katon ing saindenging jagad!
  13. + 11
    17 2014 Juni
    Persahabatan dudu kekancan, nanging Rusia ora bisa nindakake tanpa sekutu serius (China minangka negara sing cocog banget kanggo iki) Sapa sing ana ing China ..? duka
    1. 0
      17 2014 Juni
      Setuju. Lan susah, Kazakhstan lan Belarus ora sekutu ... mungkin kanca, nanging ora luwih
  14. +8
    17 2014 Juni
    China butuh Rusia, Rusia butuh China..
  15. Velimudr
    +4
    17 2014 Juni
    Nalika sekutu karo China, penting kanggo nemtokake manawa aliansi kasebut padha, utawa apa Rusia minangka mitra junior. Iku bakal becik kanggo urgent reconcile China karo India lan pancing dheweke menyang serikat uga. Banjur aliansi kasebut bakal dadi pinunjul kanthi prospek dadi pimpinan. Isih, sampeyan kudu ora lali carane overpopulated China lan carane sepi Siberia ...
    1. 0
      21 2014 Juni
      Pancen lucu maca babagan "overpopulasi China" ... Kabeh populasi China manggon ing zona pesisir ... lan wilayah utama China pedunung ing cara sing padha karo Siberia ... lan sakperangan alesan wong Tionghoa. ora manggon ing ara-ara samun, nanging FOR WHY (miturut penulis opuses kuwi) WILL TO POPULATE SIBERIA ... Omong kosong ... yen malah wong RUSIA angel manggon ing Sidiri, malah luwih kanggo wong Cina ... Lan dheweke wedi karo Siberia ... wong Tionghoa bakal manggon ... njerit ...
  16. +1
    17 2014 Juni
    Perjanjian Pertahanan Bersama apik. Apa yen China melu petualangan ing Asia. Lan apa kanggo kita? Tindakake dheweke uga? Kita ora duwe wektu kanggo showdowns ing Asia. Kita pengin duwe negara sing ramah utawa paling ora netral ing wates kulon.
    1. portoc65
      +1
      17 2014 Juni
      Wiwit China durung melu, ora bakal melu ing tembe mburi, China ora ngupayakake hegemoni donya.. China ngupayakake kesejahteraan.
      1. Velimudr
        +1
        17 2014 Juni
        China duwe klaim teritorial marang tangga-tanggane, lan Taiwan uga ora kena dilalekake. Nanging umume - serikat pekerja kayane direncanakake minangka pertahanan ...
    2. 0
      17 2014 Juni
      Nuwun sewu, sampeyan badhe melu sapa? Karo Jepang? Dadi maca - saka AS.
  17. kalodhangan
    +2
    17 2014 Juni
    Iki BRICS lan nggawe aliansi ing ngendi China lan Rusia dadi tulang punggung "organisme" iki ...
    1. 0
      17 2014 Juni
      Brazil adoh banget ...
  18. portoc65
    +5
    17 2014 Juni
    Yen Rusia lan China nyawiji, ora bakal ana kekuwatan kaya ngono sing bisa mbengkongake lan mbengkongake kekuwatan militer iki.. Wis wayahe nggawe blok anti-NATO sing kalebu Rusia China Iran.
  19. +2
    17 2014 Juni
    Aliansi militer karo China wis apik. Lan yen sampeyan nyambungake Jerman, seducing pemugaran saka kadhaulatan nasional, banjur aku ora weruh saingan nyata kanggo Uni iki ing mangsa foreseeable.
  20. +5
    17 2014 Juni
    mikir:
    China nate nyingkiri Uni Soviet, amarga sawise Stalin, pimpinan USSR wiwit ngganti dalan politik, lan China nganggep yen USSR wis ngiyanati gagasan komunisme, lan mutusake kanggo mbangun komunisme dhewe, komunisme China dhewe.

    carane adhine, kuciwa ing kakang tuwa, wiwit diwasa dhewe. banjur, suwe-suwe, sawise "thukul" sethithik, sing luwih enom dadi kekuatan lan "pikiran", lan saiki pikirane lan aspirasi saka sedulur loro wiwit pas ...

    Muga-muga, yen sampeyan nyelidiki babagan babad lan perpustakaan Cina, sampeyan uga bisa nemokake babagan Rus kuna, sejatine.
  21. +3
    17 2014 Juni
    Sepisan maneh topik iki digawa munggah. Aku nulis ing kene sadurunge yen sumbu Berlin-Moscow-Beijing bakal dadi dominan ing tatanan donya saiki lan mangsa ngarep, nanging sanajan tanpa Berlin, Moscow-Beijing dudu persatuan sing ringkih! Lan liyane ora bakal ngadeg aside! Lan ing mratelakake panemume pilihan sing ketok!
  22. +4
    17 2014 Juni
    Ora ana ing Internet aku bisa nemokake informasi babagan jinis reged sing diwenehake dening Amerika kanggo ngalangi hubungan antarane China lan Rusia. Cacat? Utawa ora ana apa-apa kajaba graters teritorial? Wong Tionghoa ora bakal nyedhaki kekarepane dhewe, arah kasebut bakal dijaluk dening pangembangan acara. Kita kudu mikir babagan taktik lan ngenteni kanthi tangan mbukak, nggawe tandha lan langkah maju. Bener, kita wis nglakoni. Rapprochement sing nguntungake banget. Yen sampeyan nyedhaki kanthi wicaksana, mula Amerika lagi ngaso.
  23. 0
    17 2014 Juni
    Kanggo kesatuan nyata, rong perkara sing dibutuhake - ana mekanisme kanggo koordinasi tujuan umum lan mekanisme koordinasi tumindak.

    Yen China kepengin nyetujoni tujuan lan tumindak, mula aliansi kasebut bakal migunani. Yen China ora pengin setuju karo tujuan, mula kabeh bakal tetep kaya saiki.
  24. 0
    17 2014 Juni
    Akeh sing mung fantasi. Ojo nganti diapusi. China lan amers ora kanca lara. Dadi khayalan yen kita bakal ngadeg mburi karo Cina lan bakal knead wong Kulon, iki mung masa depan sing bisa.
  25. 1712
    +2
    17 2014 Juni
    Iku kabar apik! pambentukan persatuan kuwi bakal nguntungake kabeh masyarakat donya. Kanggo kula, kabeh sing ala kanggo Amerika apik kanggo kita. apik
  26. +1
    17 2014 Juni
    China nolak USSR? Ora. Mao Tse Tung nolak Jagung Nikita! Saliyane ing serikat militer-politik, njupuk perwira polisi ing Kakaisaran Celestial. Gawe pasewan? Ya, tinimbang ... BADAN internal terus reformasi. Mbalik lan ngetrapake Hukum RSFSR tanggal 25.07.1962 Juli XNUMX "On Amandemen lan Tambahan saka KUHP RSFSR", sing nyedhiyakake penyitaan lan njebadi bathuk karo greenery - ing cilik saka nyolong ing utamané gedhe, preduli saka wangun nyolong. LAN KABEH!!!!!! Lan ora bakal ana liburan birokrasi sing langgeng! Lan manawa - Republik Rakyat China, kepemimpinane cukup pragmatis lan cukup, angel lan kejam, nanging ora bakal ana konflik militer antarane RUSIA lan RRC!
  27. MSA
    MSA
    +1
    17 2014 Juni
    Ya, wektu kanggo ngganti polaritas, yen Amerika wiwit main.
  28. XYZ
    +2
    17 2014 Juni
    Kabeh bener. Kurang lengkap pamikiran negara lan politik adhedhasar gething saka Rusia mimpin kanggo kahanan ngendi Amerika weruh ngimpi elek dhewe. Kabeh presiden apes iki saka Clinton kanggo Obama padha ora puzzled dening strategi long-term, keuntungan long-term, nanging eagerly mangan kabeh sing teka kanggo tangan, bungah ing peparingé sing ora dikarepke lan ora mikir sing wis nampa pion free, padha bisa ilang. game. Asil saka game kuwi ora bakal ngenteni.
    1. +3
      19 2014 Juni
      kahanan politik saiki kaya sing ana rong kamp konfrontasi - Moscow lan Washington ... Rusia wis dibukak telpon kanggo rapprochement wong-wong sing ora nyaman ing tumit saka amers ... lan ora ana pilihan, salah siji karo wong-wong mau. utawa karo kita, utawa mung bakal trample ing kekacoan iki ... kahanan iki digawe dening Amerika piyambak ... lan ana oh supaya akeh sing ora ngidinke tutup kasur ing saindhenging donya, nanging padha banget piyambak . .. Venezuela, Malaysia, India, etc ... Aku iki persis apa kabeh wektu iki, Putin ngarahake amers ... lan dheweke duwe kekuatan, sarana lan kesempatan kanggo nglawan Rusia kanggo Amerika ... pimpinan, dheweke wis nuduhake awake dhewe
  29. 0
    17 2014 Juni
    Tuan-tuan, kita urip ing wektu sing apik, ing negara sing gedhe! Aku bangga)))!!!!!
  30. +3
    17 2014 Juni
    nuwun sewu, mungkin ora ana ing subyek, nanging dheweke bakal weruh iki: Obama + Psaki = Obasaki)))))))
  31. +1
    17 2014 Juni
    Aku mikir kabeh padha, sadurunge blok militer utawa perjanjian sekutu babagan bantuan lan pertahanan, isih adoh. Nanging bakal luwih relevan kanggo nggawe organisasi politik alternatif kanggo ngimbangi OSCE, PACE lan liya-liyane ing wilayah Asia-Pasifik.
  32. 0
    17 2014 Juni
    Kabar apik, Gusti mberkahi.
  33. 0
    17 2014 Juni
    Babagan kontrak pasokan gas menyang China, kanthi cara iki kita bakal bisa ngilangi 1/3 volume sing diwenehake menyang Eropa, uga, yen kita kudu mateni katup ing kana, contone ... ngerti sing iki naif, nanging iki 1 langkah kanggo Asia, mbok menawa kanggo Beijing wong liya bakal melu, budget bakal kapenuhan ing proses pas wektune lan ora gumantung ing sanksi dileksanakake dening Eropah. ing gambar punika AUG paling anyar saka armada Cina
  34. pojdepo1-47
    +1
    17 2014 Juni
    Kita kudu nimbang kabeh. Iki comrades licik ing wayahe paling wigati bisa shove piso ing mburi. Pisanan sampeyan kudu nguatake wates ing Timur Jauh lan Siberia.
  35. +1
    17 2014 Juni
    Nggawe aliansi kasebut bakal ngganti tatanan donya kanthi radikal. syshya kudu angel banget kanggo ngetrapake kapentingane marang wong liya lan nggawe anarki miturut saus "demokratis" ing wilayah planet kita, jenuh karo hidrokarbon. Siji bab, lan buntut Fed kanggo ngencengi, kang nyatane jotosan kuat kanggo wong-wong mau. saka ing kono ALL LEGS tuwuh ing pungkasan 5 abad.
    Nanging ana siji "Nanging": yen syshya gagal kanggo nyegah nggawe aliansi kuwi karo bantuan saka revolusi werna, kaya ing Ukraina utawa Suriah, banjur padha bakal miwiti kanggo tumindak pointwise: ing pemimpin negara lan nyatane. , sing duwe gagasan kabeh iki. Yen China duwe partai kuat sing relatif apik, banjur ing Federasi Rusia tim presiden kebak pengkhianat. Iku worth njupuk Putian metu saka game, nulis "ilang"!
  36. 0
    17 2014 Juni
    Kutipan saka: jetfors_84
    Akeh sing mung fantasi. Ojo nganti diapusi. China lan amers ora kanca lara.


    Aja bingung dagang lan paseduluran. Iku ora padha! Lan geopolitik utawa, luwih-luwih, aliansi militer antarane Rusia lan China minangka "ngipi elek" paling awon ing Amerika. Mulane, ahli strategi Washington prihatin banget, ing tangan siji, kanthi promosi gambar negatif Rusia ing China, lan, ing tangan liyane, karo demonisasi gambar Kakaisaran Surgawi ing Rusia. hi
  37. Stypor23
    +1
    17 2014 Juni
    Kepiye Rusia lan China bakal nuduhake planet kasebut, sawise rusak Amerika Serikat, dadi tetanggan?
    1. 0
      17 2014 Juni
      Inggih, sampeyan ora bakal ngenteni kanggo Anglo-Saxon enggal bosok.
      Lan kenapa dibagi donya? Lan ing umum, aku kanggo pamaréntah donya (tanpa Rothschilds lan liyane kaya wong-wong mau) lan kanggo mata uang donya siji ing naungan pamaréntah iki tanpa sistem Federal sing print dhuwit ing discretion dhewe. Lan ing kasus iki, aliansi pertahanan antarane Rusia lan China bakal dadi langkah pisanan ing arah iki! Lan Dewan Keamanan ing negara saiki wis kesel dhewe !!! ya
  38. gsg955
    +1
    17 2014 Juni
    Ora kabeh gampang kaya sing ditulis penulis. Kanca-kanca Cina "Loro nulis telu ing pikiran"
    1. +1
      17 2014 Juni
      Kutipan saka: gsg955
      Ora kabeh gampang kaya sing ditulis penulis. Kanca-kanca Cina "Loro nulis telu ing pikiran"


      Ing kene aku meh padha. Ya, lan Amerika kanthi terang-terangan ujar manawa "ing perang karo China, kita bakal kelangan 140 yuta Rusia." Amerika sing ala adoh saka kita, nanging China sing apik - kene, cedhak. Ora suwe bakal ana nyamuk sing sipit ing Timur Jauh, lan iki mung wiwitan. Babagan kabungahan wong-wong sing padha bungah-bungah ing judhul artikel: Rusia lan China nyawiji kanggo ngadhepi Kulon
      Tuan-tuan, apa Xi Jinping kanthi pribadi ngandhani iki? Kaya ngono ta, saka jembaring jiwa? Tanpa takon ing bali kanggo salah siji S-400 utawa Dryers anyar kanggo fotokopi?
      1. Ngamuk2517
        0
        Juli 4 2015
        Aku saka Vladivostok, lan sampeyan bisa ngomong liyane babagan nyamuk mata juling, iku "menarik banget" kanggo kula.
        Lan ya, iku Amerika sing ala lan China sing apik. Cina BAKAL ing aliansi karo Rusia, amarga salah siji utawa dheweke bakal mangan dheweke sawise Rusia lan S-400 ora bakal nulungi dheweke. Nalika negara-negara kasebut nyritakake babagan perang lan 140 yuta wong Rusia, kita mung latihan kanggo nglawan 320 yuta perompak. Lan aku luwih prihatin babagan invasi Irak, Somalia, Afghanistan, Yugoslavia, Libya, dhukungan militan lan kudeta sipil ing Suriah, Mesir, Ukraina, lsp. Dadi ya, aku yakin ana aliansi karo China, amarga ora ana omong kosong sing luwih gedhe tinimbang invasi China ing Rusia, amarga ing sembarang pretexts iki ndadékaké kanggo kasunyatan sing Amerika Serikat, pisanan ngenteni nganti kita matèni siji liyane, lan banjur ing ngisor. pratandha kanggo nylametake Rusia, dheweke mlebu ing kono kanggo kawilujengan, lan banjur uga menyang China supaya bisa ngalahake panyerang ala sing nyerang Rusia. Akibaté, rezim Amérika ing Rusia lan China, lan akhtung lengkap kanggo planet Bumi.
  39. +2
    17 2014 Juni
    Abad kaping 18: Prancis dadi mode ing Rusia; Abad ka-19: bebarengan karo Prancis, Jerman sinau; Abad kaping 20: Kakaisaran aktif sinau basa Inggris; Abad 21 - sinau basa Cina.
    Abad kaping 22 - wong bumi nganggo basa Rusia.
    1. 0
      17 2014 Juni
      Quote: Sasha Belyaeva
      Abad kaping 22 - wong bumi nganggo basa Rusia.

      apik
  40. +3
    17 2014 Juni
    Kepiye wis entuk crita-crita horor babagan naga Cina kanthi dhasar ganda. Wong Cina iku sudagar licik, nanging dudu maling utawa bandit, ora kaya Amerika Serikat lan antek-antek. Aku manggon ing Timur Jauh lan rukun karo wong Tionghoa. Babagan ekspansi - fabel. Saiki wong Tionghoa mung bisa katon ing pasar, utawa kelompok wisata. Ora ana kulawarga Tionghoa ing kene. Komunikasi luwih saka sepisan karo wong Tionghoa. Putin apik, AS guano. Kanthi sapa aku bakal nggawe aliansi, mung karo China. Lan sing paling penting, ora preduli kepiye swarane - China minangka negara budaya kanthi sejarah lan harga diri sing sugih. Oligarki dheweke nganggo sepatu olahraga lan nindakake wushu ing alun-alun karo wanita tuwa. Wong sing menehi tembung lan netepi. Sampeyan perlu kanggo fokus ing China wiwit 90s, lan ora dilat bokong saka Clintons lan freaks liyane, kanggo kang kita telek lan bakal tansah tetep. Mung saiki mripat kita saiki mbukak lan kanca-kanca anyar mung ing dalan. Matur nuwun Gusti kanggo kekancan karo China, paling ora ana wong ing donya edan iki bisa diandelake.
    1. +1
      17 2014 Juni
      Aku ndhukung pendapat sampeyan, paling ora kanthi jujur ​​​​nuduhake kepentingane. Cukup ora perlu euforia, dheweke duwe kepentingan nasional dhewe, kita duwe kepentingan dhewe. Nanging iki ora ngalangi Rusia lan China entuk persetujuan!
      Sing pengin gabung karo aliansi kasebut uga cukup.
    2. 0
      18 2014 Juni
      Short-sighted, emosi lan prasaja banget.
      China minangka salah sawijining negara paling kuno ing planet kita. Paling ora sedhela ndeleng dalan sejarah lan sampeyan bakal ngerti manawa ora ana mambu kesederhanaan lan linuwih ing kana.
      Kanggo Timur Jauh, aku setuju, nanging apa sampeyan ndeleng wong-wong iki mlaku-mlaku ing platoon kanggo kerja ing Chita, Irkutsk? Aku wis weruh. Minat sing paling cedhak yaiku Baikal, Siberia Wétan lan Kulon.
      Nanging, yen aku duwe paranoia, iki ora ateges aku ora dituruti.
  41. Lyoshka
    +1
    17 2014 Juni
    iku bakal becik nanging sampeyan kudu ngenteni nganti banjur
  42. bun
    bun
    +1
    17 2014 Juni
    iki bakal dadi counterbalance nyata
  43. +1
    17 2014 Juni
    Kutipan saka: mig31
    Kita ngenteni pungkasan Amerika, rubah menyang Departemen Luar Negeri ora adoh ...


    Kok ngono?
    Ora ... tanpa Amerika ora mungkin. Ngendi yen tanpa iku :-)
    Punika mripat ing bokong digawe dowo - iku perlu. Supaya sampeyan ora salah laku :-) Nanging sampeyan ora perlu ngatur rubah kutub.

    Sakabèhé, kabar kasebut nyemangati.
  44. 0
    17 2014 Juni
    Blok militer Moscow-Beijing bakal nyuda pengaruh Amerika Serikat lan NATO ing macem-macem wilayah Eurasia,

    Aku seneng! ya
    Nanging perlu nyiyapake platform kanggo serangan sing luwih kuat sing bakal duwe akibat global. Contone, kanggo ninggalake dolar ing pamukiman bebarengan.

    Lan aku seneng banget !!! apik F firebox Amérika ruble! duka
    Washington butuh akses menyang sumber daya, lan liyane, wedi karo kompetisi saka blok Rusia-Cina lan pengin dismember.

    Ya, dheweke mung pengin ngrusak kabeh wong! belay
  45. 0
    17 2014 Juni
    Ya, gambar jagad iki bisa diganti sacara global, kanggo bawana Eurasia, apa NATO kudu mikir babagan apa sing ditindakake?
    Prospek sing mumet, nanging kontrak kasebut kudu digawe kanthi ati-ati!
  46. 0
    17 2014 Juni
    Kutipan saka: vsoltan
    Uh-huh .... menyang Ural, nanging menyang Volga? Sampeyan ora mlebu kandhang karo macan .... tetep adoh, kaya wong sing wajar .... China pancen dadi "super abot" ing ring politik ... lan ing wektu bakal dadi ancaman nyata . ..

    Iki minangka ancaman kanggo AS lan NATO. Lan kita kudu nggawe aliansi militer-ekonomi karo China. Aliansi iki sing bakal nglawan AS lan NATO. Lan yen ana wong mikir yen kita ora butuh serikat pekerja, mula dheweke salah. Lan babagan kasunyatan manawa CHINA bisa dadi ancaman kanggo RUSIA ing mangsa ngarep, aku bakal ujar manawa POLAND, BALTIK, GDR, ROMANIA, GEORGIA lan mungsuh lawas sing ana sing pengin nggawe kanca, yaiku AS lan EROPA. ancaman. Iki mungsuh nyata. Lan yen CHINA bakal dadi ancaman kanggo RUSIA, aku bakal mangsuli miturut sampeyan, banjur kita bakal duwe EROPA lan USA minangka sekutu, sing bakal perang kanggo KEPENTINGAN RUSIA. Muga-muga aku mangsuli sampeyan lan sampeyan ngerti kabeh. Persatuan RUSIA lan CHINA migunani lan perlu kanggo loro negara kasebut. prajurit apik ombenan
  47. +1
    17 2014 Juni
    Nglawan Amerika Serikat, bisa lan perlu kanggo nggawe aliansi sanajan karo Iblis, sanajan karo pepeteng (kita bakal ngatasi dheweke mengko). Anggere reptil iki isih urip, nasib Rusia dadi taruhan. mungsuh banget pisanan. negara-negara terus-terusan perang. Amerika Serikat dhewe lan ing negara-negara satelit. Apa sih iki kanggo jeneng "mitra" nalika celukane "preman". Apa hukum internasional bisa nalika mungsuh ora netepi karo wong-wong mau.. Ora ana liyane sing diwenehi.
    1. 0
      18 2014 Juni
      Dear Tambov Wolf, pisanan, aku nglawan aliansi karo setan, malah kanggo nylametake negaraku, lan kapindho, iki mokal - setan (yen dheweke, mesthine, setan sing prayoga) ora bakal bisa nglawan. wong-wong sing wis ngabdi marang Panjenengané. :-)
  48. +2
    17 2014 Juni
    China dudu sekutu kita. Sampeyan ora ngerti carane Rusia diomongake ing China. Apa sampeyan mikir minangka kanca lan sekutu? Di ora kedadeyan - dheweke mung dhaptar Rusia ing antarane negara liya, tanpa nyorot kanthi cara apa wae. Ing kene kita langsung "mundur" kanthi bungah babagan tandha "simbolis", "ngganti imbangan kekuwatan" lan kontrak gas liyane, nanging ing China, dheweke mung nyathet acara kasebut ing media minangka kontrak biasa ing dhaftar warta lan sing. China "nganti titik colic ing weteng" amarga kepengin nyewa tanah kita ing Khabarovsk, Ussuri lan wilayah liyane - iki ngimpi utama lan badhan utama kabeh departemen diplomatik njaba, lan ora sawetara jenis "konfrontasi." karo Amerika Serikat bebarengan karo Rusia "lan omong kosong liyane. Lan kanthi cara kasebut, China wis entuk apa wae ing lapangan iki. Ana gosip manawa ana sing ditandatangani ing lawang tertutup babagan iki. Sayange, rincian ora dingerteni, nanging aku ora mikir yen iki kanggo mupangati Rusia - China njupuk kauntungan saka wayahe - ora duwe pangarep-arep saka kahanan kanggo Rusia, lan kaya fly rubbing tangan - Rusia dhewe tiba. ing paws sawijining. Ya ... lan elinga kepiye Putin mangsuli sawetara taun kepungkur babagan masa depan Rusia? Elinga carane dheweke kandha yen putrine sinau basa Cina? Wis ora lali? Dadi sampeyan mulang, 100% migunani.
  49. +2
    17 2014 Juni
    Kita kudu tetep dadi kekuwatan militer, mula dheweke bakal kekancan karo kita tanpa "dobel bottom". Yen kita lemes, dheweke bakal ngrusak kita, lan sapa sejatine, RRC utawa tutup kasur, ora bakal dadi masalah maneh.
  50. derek
    0
    17 2014 Juni
    Nalar saka rong makhluk aneh babagan sifat hubungan manungsa.
    1.
    Lawas, sawise mangan, belched uga lan blissfully leaned bali ing suket, mandeng ing langit lintang wengi gaib. "Apik tenan urip lan sepira gaibe pirang-pirang lintang sing kerlap-kerlip!" dheweke mikir. "Semesta gedhe banget! Iku worth mbayangno iki timbangan saestu ageng ngluwihi - lan involuntarily njupuk ambegan adoh! Goosebumps mlayu mudhun ing mburi, lan ing sendok wiwit nyedhot saka bungahaken indescribable!
    Euforia saka dhaharan wengi lengkap.
    Yang, uga wareg, crouched akeh banget jejere Old ing suket. Panjenenganipun squinted mata marang kanca lawas, lan banjur, mulet metu lengkap, uga wiwit contemplate langit lintang. Lawas, miturut umure, tansah mangan luwih cepet - pengalaman kena pengaruh, lan Young nesu babagan iki, lan uga Old tansah ngajari dheweke, kanthi arrogantly lan condescendingly menehi saran kanthi lan tanpa alesan. Nanging Young sinau cepet. Ora suwe dheweke bakal mbukak kabeh kabisan lan ora butuh guru lawas maneh.
    Utamané ayu ing langit, Yang tansah ketoke minangka pita susu saka asteroid padhang. Kemegahan sing ora bisa diterangake iki saka cahya sing dibayangke saka mayuta-yuta pecahan ukuran sing beda-beda saka mantan satelit planet iki awakened ing Yang rasa kaendahan. Kesempurnaan para pencipta swarga - pancen apik banget! Sanajan Old ora setuju, supaya dheweke tetep mikir aneh babagan sawetara satelit lan bencana kanggo awake dhewe. Dering asteroid sing mencorong ing wayah wengi ing langit pancen apik banget!
    Rungokna, Yang! Nalika sampeyan pungkasan ing sisih lor? Old takon ing dialek Amérika Lor paling murni.
    - Taun kepungkur. Lan apa?
    — Ya, ora, ora apa-apa. Aku mung mikir carane luwih bebas, luwih marem lan luwih seneng urip ing prairie iki. Lan ing kene, para pinituwa, dheweke ora menehi urip marang warga biasa ...
    — Lho, ya... aku ora seneng ana ing Kutha. Kulitku langsung dadi gatal, lan mripatku banyu.
    - Inggih, mesthi, residual "latar mburi" bangunan. Sanajan aneh, sampeyan ana ing generasi kaping lima? Kekebalan bawaan kudu dikembangake saiki. Oke, aku ora ngomong babagan iki. Aku arep takon, sampeyan ngerti crita babagan wong?
    "Apa bab makhluk aneh sing ngunggahake wedhus lan sapi ing sisih kidul lan manggon ing klompok kompak ing bangunan sing ora praktis?"
    Ya, babagan wong-wong mau. Mung padha manggon ora mung ing sisih kidul. Ing sisih lor, ing Texas, dheweke uga urip kanthi kompak. Miturut cara, supaya kontak karo wong-wong mau sabisa. Padha duwe teken ireng kuwi. Tongkat iki kadhangkala gemuruh, banjur kulit kudu dipulihake nganti pirang-pirang dina. Lan yen angin uga nyebul saka sisih wong, banjur mambu saka kelet clogs kabeh reseptor.
    - Ora, aku ora. sepeda opo?
    - Inggih, banjur ngrungokake.
  51. 0
    17 2014 Juni
    optimisme banget goyah lan nduweni alasan sing winates)) misale jek yen RRC ora bakal perang karo dill bebarengan karo Federasi Rusia, lan amarga Amerika nglawan tangan sing salah, ing kasus iki karo dill, bakal ana. ora ana konfrontasi langsung, sing tegese RRC bakal tetep ana ing sisih pinggir .... Ora, paling kamungkinan keputusan babagan panen kudu digawe dening Federasi Rusia dhewe lan cukup cepet.
  52. 0
    17 2014 Juni
    wadya bala Tiongkok tuwin komposisinipun: 2 jiwa. (390) Pasukan darat: 000 jiwa, 2013 distrik militer, 1 tentara gabungan (830 infanteri, 000 tank lan 7 divisi artileri), 21 tank, 44 infantri lan 10 brigade artileri, 5 resimen helikopter, 12 divisi udara (13 divisi udara). korps udhara), 20 divisi infantri kapisah, tank kapisah lan 7 brigade infantri, divisi artileri kapisah, 3 brigade artileri kapisah, 5 brigade artileri anti-pesawat, pasukan lokal: 2 divisi infantri, infanteri gunung, 3 brigade infantri, 4 batalyon infantri, 12 resimen teknik, 4 resimen komunikasi. Cadangan: 87 wong, 50 divisi (infantry, artileri, rudal anti-pesawat), 50 resimen kapisah (infantry lan artileri). Persenjataan: udakara 1 tank (sing 000 entheng), 000 pengangkut personel lapis baja lan kendaraan tempur infanteri, 50 bedhil PA, PU ATGM, 100 10S000 "Nona-SVK" bedhil, 1200 MLRS saka 5500 mm lan 14 mm artileri anti-pesawat, peluncur rudal, luwih saka 500 helikopter.

    Angkatan Udara 470 jiwa. (kalebu 000 ing pertahanan udara). Armada pesawat lan helikopter: 220 N-000 (Tu-120). 6 Il-16 Q-120. 28.400 J-5 (B, D lan E) (MiG-1800), 6 J-19 (MiG-500), 7 J-21 Su-180, HZ-8,48JZ-27JZ-5,150 "BAeTrident -5,100Ei-6,18E ", 1 Il-2, Il-10, 18 Y-76 (An-300), 5 Y-2 (An-25), 7 Y-24 (An-25), 8 Y-12, 15 Y-11 . 2 AS-12, 6 Bell 332, 4 Mi-214, 30 Z-8 (Mi-100), 5 Z-4 (SA-50N).

    Angkatan laut Cina kasusun saka 3 armada operasional: Kidul, Wétan lan Lor. Iki kalebu luwih saka 700 unit kapal permukaan/kapal selam:
    - 60 unit kapal selam diesel-listrik (NAPL);
    - 8 unit kapal selam nuklir (PLAT);
    - 5 unit kapal selam nuklir rudal (SSBN);
    - 28 unit penghancur kanthi senjata rudal (URO);
    - 52 unit saka macem-macem jinis frigates;


    - 22 unit kapal sapu ranjau laut;
    - 84 unit kapal pendarat;
    - 83 unit prau rudal;
    - 77 prau patroli;
    - 1 unit DVK (kapal landing helikopter);
    - 2 brigade marinir (10 ewu wong);
    - 55 tukang ngebom;
    - 132 unit serangan lan pesawat tempur;
    - 65 unit buruh transportasi;
    - 15 unit pesawat pengintaian;
    - 3 unit pesawat ngisi bahan bakar;
    - 95 unit helikopter. Iki minangka kekuwatan gedhe! Bebarengan karo Angkatan Bersenjata Rusia, kekuwatan unggul Amerika Serikat.Lan iki kahanan sing beda ing donya.
  53. dimccc
    +1
    17 2014 Juni
    Aku weruh siji isih sijine minus ing artikel iki. Lagi ngomong - Paling siji pi ... minangka, bakal ana siji!
  54. Serg93
    0
    18 2014 Juni
    Kutipan saka: pvn53
    Nanging aku mikir banget awal kanggo ngomong babagan mbangun struktur blok apa wae, babagan kekancan antarane China lan Rusia nglawan Amerika Serikat (ing konteks tartamtu iki).

    Kayane iki wis telat, mula kekancan karo China nglawan Amerika Serikat mung perlu.

    Sing utama yaiku China bakal mikir sing padha !!!
  55. 0
    18 2014 Juni
    Nelpon NATO minangka blok regional padha karo nelpon Rusia minangka kekuwatan regional!
    Ora perlu nampilake apa sing dikarepake minangka kasunyatan. NATO ing wektu iki lan ing mangsa ngarep bakal dadi blok paling kuat, paling dilengkapi lan seluler kanthi jaringan sing apik kanggo nyedhiyakake kabeh jinis panganan ing kabeh bagean ing ndonya.
    Lan kenapa penulis tiba-tiba entuk ide manawa NATO duwe pengaruh mung ing Eropa lan Timur Tengah, lan sing nyurung China metu saka Afrika, lan saka sapa kita nggawe klompok pasukan lan pasukan lor ing Arktik, nanging luwih gampang. ngomong ngendi NATO ora. Ngomong-ngomong, ORA IKI? Yen ora ana pangkalan militer, ana bisnis sing nggawe NATO kanggo tujuane dhewe lan ing wilayah tartamtu ora mbutuhake pangkalan militer, amarga dheweke (Amerika Serikat) diwenehi sumber daya sing dibutuhake kanggo dicithak kertas.
    Lan China, ing paling apik, partner licik lan ngitung kanggo kita, Aku malah bakal ngomong kanca travel sak wentoro, lan paling awon, mungsuh kejem lan unprincipled. Napa China dumadakan tresna karo kita? Mbayangno yen histeria menyang Rusia sing keprungu ing Kulon dumadakan wiwit muni ing China. Lan China dudu Eropah, iku mentalitas temen beda, yen partai ngandika, Komsomol bakal njawab, lan aku ora wedi, nanging banjur siji lan setengah milyar dolar "sanksi" mesthi ora katon kaya akeh kanggo kita.
    Presiden kita, mesthine, wong sing apik, kita kudu kerja sama karo kabeh wong, kerja sama, golek mitra, nanging kita ora kudu duwe ilusi babagan latar mburi iki.
    NATO dudu bocah pecut lan ora bakal suwe; China dudu kanca sing paling setya lan setya lan ora bakal dadi siji.
    Nuwun sewu tembung hackneyed, nanging sampeyan ora bisa ngomong luwih apik - Rusia mung duwe loro sekutu: Angkatan Darat lan Angkatan Laut. Iki minangka sekutu sing bisa lan kudu dipercaya. Lan ora perlu tumindak ala, ngremehake mungsuh, lan luwih-luwih sing diarani kanca, iku dalan langsung kanggo ngalahake.
    Aku ora seneng artikel kasebut, utawa analisis normal kahanan, utawa kesimpulan normal.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"