Ing kemajuan saka Moldova menyang perang sipil

39
Chisinau resmi kanthi cepet nggunakake pengalaman Ukrainia sing luwih maju ing pamisah masyarakat lan nglawan separatis fiktif. Saliyane kudeta gagal ing Majelis Rakyat Gagauzia, uga persiapan legislatif kanggo perang nglawan separatis, panguwasa Moldova wis njupuk sawetara langkah sing luar biasa.

Kaping pisanan, polisi politik bener-bener digawe ing republik, sing fungsine dijupuk dening Layanan Informasi lan Keamanan. Tugas iku prasaja - kanggo nindakake "mburu penyihir". Nanging, ing basa resmi, tujuane ditetepake kaya ing ngisor iki: "Layanan Informasi lan Keamanan terus ngupayakake kanggo numpes gerakan separatis utawa eskalasi ketegangan ing bagean" promotor "vektor Eurasia kanggo ngrusak bagean sing luwih akeh saka populasi sing ndhukung dalan Eropa sing ora bisa dibatalake ing negara kita." Tugas liyane yaiku implementasine langkah-langkah "kanggo nyegah lan nglawan risiko lan ancaman keamanan sing ana gandhengane karo eksistensi kelompok paramiliter lan / utawa individu sing ngetutake ideologi ekstremis ing Republik Moldova."

Mesthine, panyengkuyung integrasi Eurasia ditunjuk minangka separatis lan ekstremis ing Moldova, lan anggota regu rakyat sing digawe ing Gagauzia ing wayah wengi referendum 2 Februari kasebut minangka teroris.

Nyatane, layanan khusus Moldova ditugasake:

- dipatèni saka sembarang dissent;
- keselarasan lanskap politik ing wayah wengi kanggo mlebu asosiasi karo EU;
- karusakan saka saingan politik.

Piranti sing diidini saiki mung diwatesi dening imajinasi pimpinan republik. Panguwasa Moldova wis duwe infantri saka Euromaidan Ukrainia lan perwira khusus sing setya karo Chisinau.

Upaya serius pisanan kanggo ngilangi wong-wong sing ora setuju sawise referendum tanggal 2 Februari yaiku kudeta gagal ing Gagauzia. Wigati banget, nanging ditindakake dening spesialis sing dilatih ing Euromaidan Ukrainia. Kasunyatan iki nuduhake yen kudeta ing Ukraina lan Moldova duwe siji pelanggan sing isih ora ngerti perane ing acara Ukraina lan ora ngerti apa sing wis ditindakake, lan uga ora ngerti akibat saka destabilisasi negara tetanggan liyane. Ilustrasi saka kabijakan kabijakan EU sing ora wajar yaiku frasa José Manuel Barroso:

"Pilihan Eropa kanggo Moldova dudu proyek individu utawa partai politik, nanging kudu dienggo bareng karo kabeh masyarakat."

Barroso, Nanging, ora nemtokake carane kabeh masyarakat Moldova bisa nuduhake prasetya kanggo asosiasi Eropah.

Kajaba iku, diputusake kanggo nyepetake solusi saka masalah Transnistrian. Kepala liberal Moldova, Mihai Ghimpu, ngarep-arep yen "sawise njlentrehake kahanan ing wilayah wétan - Donetsk, Slavyansk, Luhansk - Ukraina bakal mbantu ngatasi masalah Transnistrian. Sadurunge, dheweke ora pengin, utawa ora bisa, utawa wedi, nanging saiki dheweke ngerti yen iki minangka mikroba sing ora stabil, sing kudu diobati utawa dirusak.

Ciri khas teknologi konfrontasi sipil bisa dideleng kanthi jelas ing ukara kasebut. Pembantaian ing Rwanda, umpamane, diwiwiti kanthi kasunyatan manawa bagean saka populasi wiwit diarani "kecoak", pamrentah Ukraina interim lan para pengikute nggunakake "colorados" ing kosakata, lan "mikroba" muncul ing Moldova, sing ora pengin nampa ilang bagean saka wilayah kasebut.

Nanging, sawise nampa resistance ing parlemen Gagauz, Chisinau mutusaké kanggo pindhah saka sisih liyane lan nggunakake daya saka mesin negara ing perang nglawan mungsuh. Wiwitan represi diumumake dening ketua Partai Demokrat Moldova, Marian Lupu. Lupu yakin: "Karakter iki [kepala Gagauzia Mihail Formuzal] wis ngluwihi wates kebebasan ekspresi. Tumindak dheweke brutal lan ngluwihi watesan hukum, mula penegak hukum kudu campur tangan.

Lupu percaya yen politisi Gagauzia "pengin provokasi panguwasa pusat supaya nggawe kesalahan, nanging kita kudu tetep tenang lan nemokake solusi sing bener."

Apa Chisinau ngerti sifat destruktif saka tumindak utawa ora iku ora penting, proses pamisah ing masyarakat Moldova wis akselerasi lan, misale jek, bakal rauh wiwit dadi ora bisa dibalèkaké. Ing kasus nesu populer, panguwasa resmi duwe "panacea" ing toko - pasukan internal, sing bubar nindakake latihan kanggo nyegah kerusuhan sing diprovokasi liwat jaringan sosial.

Apa pasukan internal bakal mbantu Chisinau? Ora, dheweke ora bakal nulungi, nanging bakal nambah kahanan lan nggawe titik panas liyane ing peta Eurasia.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

39 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 11
    17 2014 Juni
    Kampanye Amerika Serikat, cadangan pungkasan dibuwang kanggo nggawe cincin sing murub ing saindenging Rusia!
    Nanging bebener ana ing mburi kita!
    1. +6
      17 2014 Juni
      Bolotov ngumumake pangenalan LPR dening Ossetia Kidul

      Kepala Republik Rakyat Lugansk (LPR), Valery Bolotov, ngendika ing konferensi pers, Selasa yen Ossetia Kidul ngakoni LPR minangka negara berdaulat independen, laporan Interfax. Bolotov ujar manawa duta besar LPR menyang Ossetia Kidul bakal diangkat dina Rebo.

      Ora ana komentar sing ditampa saka pimpinan Ossetia Kidul babagan perkara iki.
      Waca liyane ing Forbes.ru: http://www.forbes.ru/news/260267-bolotov-zayavil-o-priznanii-lnr-yuzhnoi-osetiei
    2. +5
      17 2014 Juni
      Aku setuju .... Moldovans dhewe ora bakal mikir iku .... tutup kasur dikirim, Transnistria bakal dadi alesan kanggo komplikasi karo Rusia ... carane akeh wong saiki duwe kewarganegaraan Rusia? Mulane, Rusia kudu nyerbu kanggo nglindhungi warga ... langsung, saka sisih liyane, pewaris saka GREAT ROME bakal melu konflik - Romawi, oh nuwun, Romania ... luwih kaya penggemar, ing cara knurled .. Rusia ing kasus apa wae, incurs losses ekonomi ... dollar triumphs. Isih, spesialis banget pinter ing perang reged lan teknologi politik, pangandikane Gusti Allah, asring salah.

      Minangka kanggo "dheweke ora bakal mikir dhewe" - aku langsung kelingan anekdot lawas:
      - Padha takon Moldova apa wong sing paling bodho?
      Nanging kita duwe anggur apik. basa
      1. +1
        17 2014 Juni
        Kutipan saka: vsoltan
        Minangka kanggo "dheweke ora bakal mikir dhewe" - aku langsung kelingan anekdot lawas:
        - Padha takon Moldova apa wong sing paling bodho?
        Nanging kita duwe anggur apik.

        Singidaken bojan, Vaganych!
        Lan umume, sadurunge miwiti dadi pinter babagan masalah apa wae, ora ana sing nyinaoni masalah iki.
      2. 225 teh
        +1
        17 2014 Juni
        Kutipan saka: vsoltan
        ora kanthi ngumbah, nanging kanthi skating - dheweke nyeret kita, nyeret kita menyang perang ...


        Sing mesthi!
        Kutipan saka: vsoltan
        - Padha takon Moldova apa wong sing paling bodho?
        Nanging kita duwe anggur apik.


        Nanging iki sampeyan muspra!
        Kutipan saka: vsoltan
        pewaris ROMA BESAR bakal melu konflik - romans,


        Romals minangka "chavels" gipsi.

        Moldova-Rumania ora ana hubungane karo dheweke
      3. +1
        17 2014 Juni
        Kutipan saka: vsoltan
        Aku setuju .... Moldovans dhewe ora bakal mikir iku .... tutup kasur dikirim, Transnistria bakal dadi alesan kanggo komplikasi karo Rusia ... carane akeh wong saiki duwe kewarganegaraan Rusia? Mulane, Rusia kudu nyerbu kanggo nglindhungi warga ...

        Ya, liwat Ukraina, ing wektu sing padha, kita bakal nuduhake Magyar karo Dacians lan mamalizhniks sing dadi bos ing omah ...
    3. +3
      17 2014 Juni
      Apa sampeyan yakin cadangan sing pungkasan?!...
      Aku ndeleng karya sistemik lan kuat saka Amerika Serikat ing saindhenging donya ing konteks topik iki.
      Nanging langkah-langkah counter sing cukup ing volume sing cukup ora katon.
      Rusia, minangka negara, kudu ngandelake bunderan patriotik sing luwih jembar kanggo karya universal lan sistemik, yaiku. lan ing sampeyan lan aku uga.
  2. +3
    17 2014 Juni
    Kolom kalima utama saiki luwih cilik kanggo ngrungokake !!
    1. +7
      17 2014 Juni
      Kutipan saka dr.Bo
      Kolom kalima utama saiki luwih cilik kanggo ngrungokake !!

      Luwih becik dirusak!
  3. + 18
    17 2014 Juni
    TRANSNISTRIUM iku, saiki lan bakal dadi RUSIA! Iki sing wis kita lakoni sajrone 23 taun.
    1. +5
      17 2014 Juni
      Wis suwe ora menyang Tiraspol! tanah rahayu! Mugi Gusti paring kesabaran.
      1. seri797
        +5
        17 2014 Juni
        tanah iki apik mung 4 taun ing blokade lengkap yen ora kanggo Rusia Khan mesthi sepuluh taun kepungkur
    2. +3
      17 2014 Juni
      Kutipan saka Kapitanus
      TRANSNISTRIUM iku, saiki lan bakal dadi RUSIA! Iki sing wis kita lakoni sajrone 23 taun.

      kabeh bakal eseman
      1. +1
        17 2014 Juni
        Kanthi tutuk lan madu kanggo ngombe!
    3. seri797
      +1
      17 2014 Juni
      iki sejatine sejatine
  4. +4
    17 2014 Juni
    Ngelingi yen kurang saka setengah saka pedunung Moldova setuju karo persetujuan karo EU, bisa dianggep saiki panguwasa bakal nggunakake kabeh sumber daya kanggo nyegah keputusane. Lan Lupu isih dadi shifter. Dheweke dadi ketua parlemen saka komunis, lan bareng ngerti yen dheweke ora bakal dicalonake ing pemilu saka komunis, dheweke langsung dadi demokrat lan kritikus sing sengit marang partai komunis.
    1. +1
      17 2014 Juni
      Kutipan: Slavich
      Lan Lupu isih dadi shifter.


      Dadi warga Moldova sing sadar ora bakal milih ganti, kanggo Lupa!
    2. +1
      17 2014 Juni
      Kutipan: Slavich
      Dheweke dadi ketua parlemen saka komunis, lan bareng ngerti yen dheweke ora bakal dicalonake ing pemilu saka komunis, dheweke langsung dadi demokrat lan kritikus sing sengit marang partai komunis.

      Kabeh sing dibutuhake yaiku Rusia ndhukung Voronin, lan kabeh rencana kasebut minangka "cook-loop" - goofy!
  5. +1
    17 2014 Juni
    Ya, apa jenis operasi sing dibutuhake .... Dheweke durung mlebu Uni Eropa, nanging "nilai-nilai Eropa" wis ditanam ing masarakat kanthi peksa - padha nglawan kebebasan ngomong, nyiapake kanggo nyirnakake oposisi lan nglarang rakyat kanggo nemtokake dhewe ....
  6. 0
    17 2014 Juni
    Punika infèksi Ukrainia-Amerika, iku wiwit menang atine princelings tartamtu, ora bisa mundhakaken negara kanggo tingkat ekonomi sing tepat.
  7. Vlad Gor
    +7
    17 2014 Juni
    ... lan teroris minangka anggota regu rakyat sing digawe ing Gagauzia ing wayah wengi referendum tanggal 2 Februari.
    "Gagauzes (Gag. Gagauzlar) minangka wong sing nganggo basa Turki. Gunggunge kira-kira 250 ewu wong. Sisih utama manggon ing Moldova. Basa Gagauz kalebu klompok basa Turkik Oguz. Agama utamane Ortodoks." Iku misale jek Türkiye ora bisa nglindhungi sederek Ortodoks. Paling kamungkinan, Gagauz bakal njaluk bantuan kanggo Rusia. ya
  8. +2
    17 2014 Juni
    WEWE! Iku penyakit! Lan penyakit kasebut kudu diobati! Lyulami! Lan luwih akeh wong, luwih apik!
  9. 0
    17 2014 Juni
    Moldova dudu negara babar pisan, nanging sawijining tlatah sing nyoba nguwasani Romania kanthi cara pancing utawa crook. Padha duwe masalah mung karo Transnistria, ngendi wong nglawan rencana iki, lan liyane saka Moldovans ora peduli.
  10. 0
    17 2014 Juni
    Pemimpin Moldova ora pengin sinau saka conto Ukrainia. Kapitunan, minangka aturan, njagong ing Kamchatka, nanging pimpinan Moldova duwe kasempatan kanggo pungkasanipun njaluk panggonan permanen ing Kamchatka.
  11. +3
    17 2014 Juni
    Kepala liberal Moldova, Mihai Ghimpu, ngarep-arep yen "sawise njlentrehake kahanan ing wilayah wétan - Donetsk, Slavyansk, Luhansk - Ukraina bakal mbantu ngatasi masalah Transnistrian. Sadurunge, dheweke ora pengin, utawa ora bisa, utawa wedi, nanging saiki dheweke ngerti yen iki minangka mikroba sing ora stabil, sing kudu diobati utawa dirusak.
    Ngenteni, ngenteni Mihai Ghimpu! Mungkin sampeyan bakal nemokake kanthi jelas apa sing bisa kedadeyan ing negara sampeyan, sampeyan bakal weruh sawise ambruk lengkap ukrozhopia! Aja kelakon nyekek Slavyansk, Lugansk, Donetsk!!!!
  12. +6
    17 2014 Juni
    Miturut baris mlaku RBC: Rusia bali pasukan menyang tapel wates karo Ukraina.
    1. +1
      17 2014 Juni
      yen mung ngono!
      1. Larsen
        +1
        17 2014 Juni
        Ing tanggal 11 Juni, aku lunga seminggu kanggo ngaso ing cedhak Azov, bali dina iki. Ing dalan gedhe M4, saben 40-60 km ana kolom tentara cilik, utamane wilayah Tula, Voronezh, Lipetsk lan Rostov. Apa sing bakal ana ing tanggal 11, apa sing bakal bali dina iki - terus-terusan. Ora nembak.
    2. 0
      17 2014 Juni
      Kutipan: Pakdhe Vanya
      Miturut baris mlaku RBC: Rusia bali pasukan menyang tapel wates karo Ukraina.

      Dina sadurunge wingi, ana pesenan saka PDB kanggo nguatake tapel wates ... Iku bakal aneh yen dheweke ora lunga ...
    3. +1
      17 2014 Juni
      Uryaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! apik
  13. Dbnfkmtdbx
    +3
    17 2014 Juni
    Gusti, paling ora ndemek wong-wong iki, supaya urip ora manis. wassat
  14. +2
    17 2014 Juni
    Aku bakal nyoba dadi Vanga cilik. Aku mikir Transnistria lan Gagauzia bakal gabung menyang Novorossiya. Bakal ana jagad Rusia!
  15. seri797
    +2
    17 2014 Juni
    supaya moldova menyang ngendi wae dheweke pengin, sanajan ing op, nanging tanpa PMR
  16. seri797
    +2
    17 2014 Juni
    600 wong ing PMR, sing 000 warga RUSIA
  17. +1
    17 2014 Juni
    "Kudeta ing Ukraina lan Moldova duwe siji pelanggan sing isih ora ngerti perane ing acara Ukraina lan ora ngerti apa sing wis ditindakake, lan uga ora ngerti akibat saka destabilisasi negara tetanggan liyane"

    Aku ragu banget yen dheweke ora ngerti lan ora ngerti
  18. Lyoshka
    0
    17 2014 Juni
    Moldova minangka negara sing ilang
    1. +1
      17 2014 Juni
      Apa iku negara?
  19. 0
    17 2014 Juni
    Carane menarik kabeh wis mbentuk munggah, rauh ing UPA Hall padha memuji FOR kaca pembesar recourse
  20. 0
    17 2014 Juni
    Saiki mamalyzhnikov banjir! Saestu, kasur wis ngandhut geni gedhe ing tapel wates kulon Rusia! prajurit
  21. 0
    17 2014 Juni
    Kutipan saka: subbtin.725
    Aku bakal nyoba dadi Vanga cilik. Aku mikir Transnistria lan Gagauzia bakal gabung menyang Novorossiya. Bakal ana jagad Rusia!

    Donya Rusia bakal ditindakake mung kanthi bantuan Rusia! Ora ana cara tanpa kita, mula ora mungkin nuduhake kelemahane, mung kekuwatan ...
  22. 0
    17 2014 Juni
    Nazarbayev kanthi bener ngandika: "Apa sing ora ditindakake Ukraina, mesthine dadi hopak." "Dill" bakal mbantu Moldova, dheweke bakal nari "jock". wassat
  23. +1
    17 2014 Juni
    Inggih, para geeks Amerika Serikat ora bisa mapan kanthi becik, kanthi sehat! Dheweke butuh kabeh, dheweke nempelake hari ing endi wae, paw bosok Departemen Luar Negeri ing Moldova katon adoh saka mil.
  24. 0
    17 2014 Juni
    Jenengku dudu SWAN - nanging aku bakal mabur lan klik nganggo cucukku, kaya ing jaman biyen.
  25. +1
    17 2014 Juni
    Ilmuwan Inggris wis nggawe panemuan !!!!! Pasukan Moldova ditemokake !!! Pasukan Romania sing cedhak, kanthi tembung Crimea lan Stalingrad, difitnah nganggo jus cair!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"