Rusia mesthi bener, utawa petualangan Irak Amerika

41
Blog "Washington Post" artikel dening Adam Taylor muncul ing kahanan ing Irak lan statement dening Menteri Luar Negeri Rusia S. Lavrov sing "kita dielingake." Miturut wartawan kasebut, kabijakan luar negeri Putin paling mungkin adhedhasar "realisme hackneyed." Bener, realisme kuwi kadhangkala katon luwih apik tinimbang alternatif, penulis pracaya.



Kawontenan ing Irak, wartawan nyerat, tambah akeh ngelingake krisis negara skala penuh. Lan Rusia ana ing kana. Dheweke wis ngirim refrain sing bisa dingerteni: "Kita wis ngandhani sampeyan."

"Kita prihatin banget babagan kedadeyan ing Irak. Kita wis suwe ngelingake yen kampanye sing diluncurake ing Amerika lan Inggris ora bakal nggawa apa-apa sing apik, "penulis ngutip tembung Menteri Luar Negeri Rusia. Sergei Lavrov njlèntrèhaké perang ing Irak minangka "gagal lengkap" lan ujar manawa Rusia getun amarga ramalan kasebut kelakon.

Iku angel ngilangi apa sing dikandhakake Rusia babagan perang ing Irak, nyebat ide sing ala, cathetan wartawan. Nalika invasi kasebut diwiwiti ing Maret 2003, Presiden Putin sacara umum ngritik babagan iki ing pidato Duma Negara. Miturut Putin, iki minangka "krisis paling serius sing diadhepi donya wiwit Perang Dingin." Dheweke nambahake yen perang bakal "brutal" lan perang bakal "berpanjangan".

Pernyataan Putin wiwit taun 2003 katon nggumunake wartawan kasebut. Saiki kabeh wong wis biasa yen presiden Rusia ngritik Amerika Serikat, nanging ing wektu kuwi tembung-tembung kasebut nyebabake gumun.

Ing taun-taun pungkasan, Rusia wis bola-bali ngelingake Amerika Serikat babagan petualangan internasional.

Ing taun 2012, pasukan AS ing kutha Benghazi ing Libya diserang, nyebabake patine Duta Besar Christopher Stevens. Ellen Barry ing The New York Times nyimpulake reaksi Rusia kanthi sawetara tembung: "Kita ngelingake sampeyan."

Banjur ana Boston Marathon, lan ana bledosan. "Kita marang sampeyan," Yulia Ioffe ngutip pendapat Rusia ing Republik Anyar. "Putin wis bola-bali nyatakake yen ora ana konsep kaya teroris lan wong liya," ujare juru bicara Putin Dmitry Peskov. "Sampeyan ora bisa nambani wong liya: ngatasi sawetara lan ngukum wong liya."

Logika iki terus dina iki, wartawan pracaya. Rusia maneh ngandika: "We dielingake sampeyan."

Ing cahya saka acara ing sawetara dina pungkasan, akeh wong mbokmenawa pracaya Putin bener bab Irak. Veteran Perang Irak John Nagle nyerat, "Iki dudu finale kanca-kancaku berjuang lan mati."

Lan Libya? Temtu kemlaratan. Suriah? Ora ana pungkasane perang sing katon. Lan, bisa uga ekspansi dialog karo Bashar al-Assad sing didhukung dening Rusia ora "nggegirisi".

Penulis ora ngliwati bantahan demokratis.

Kritikus nyatakake yen ing Irak, Libya lan Suriah, presiden Rusia ndhukung pimpinan otoriter - "tulang punggung".

Ing wektu sing padha, para kritikus prihatin babagan masalah ekonomi lan "ora seneng karo hegemoni Amerika," sing, mesthi, "muter peran tartamtu kanggo ngritik Putin."

Tumindak anyar Rusia ing Crimea, panulis nyerat, nggawe kritik saka campur tangan AS munafik.

Perlu dieling-eling, wartawan terus, yen penilaian Moskow babagan partisipasi AS ing kampanye Afghan luwih seimbang. Iku Putin sing dadi salah siji saka panyengkuyung pisanan perang George W. Bush marang teroris, cathetan penulis. Ing wektu sing padha, partisipasi Rusia ing perang ing Afghanistan diwatesi kanggo nyedhiyakake pitulungan. Mengko, Putin kritis perang iki.

Nanging, senadyan iki, taun kepungkur presiden Rusia nyatakake pangarep-arep yen Amerika Serikat bakal njaga pangkalan militer ing Afghanistan sawise 2014. Putin kuwatir babagan keamanan nasional negarane dhewe.

Mbok, nyerat Adam Taylor, privasi manca Putin kang dibangun tanggung ing "realisme hackneyed." Nanging ing retrospect, realisme kuwi katon luwih apik kanggo alternatif sawijining ...

Kanggo iki kudu ditambahake ing ngisor iki.

17 Juni saka pesen BBC dadi dikenal yen Washington ngirim 275 tentara menyang Irak kanggo njamin keamanan kedutaan AS. Kajaba iku, Gedung Putih ujar manawa wis siyap ngrembug karo cara Iran kanggo nglawan Negara Islam Irak lan Levant. Sadurunge, BBC kelingan, Presiden Iran Hassan Rouhani ujar manawa negarane siyap nulungi tanggane. Ana uga laporan yen rembugan antarane Washington lan Tehran bisa diwiwiti wiwit minggu iki. Nanging, format kanggo diskusi babagan kahanan ing Irak isih durung jelas.

Iku mbokmenawa miturut omongane uwong Gawan Iran ing pitakonan Irak sing wis micu liyane "mutiara belles-lettres" saka bintang Departemen Luar Negeri Jen Psaki. Nanging, kita ora bakal kaget yen ngerti yen juru pidato Departemen Luar Negeri, kaya George W. Bush Jr., ora bakal nemokake Irak ing peta donya.

Ngandhani wartawan ing briefing sabanjure babagan posisi Amerika Serikat, Jen Psaki tinimbang "Irak" ujar "Iran". Salah sawijining wartawan tliti sing mbedakake Tehran saka Baghdad, didandani Psaki. Dheweke kudu ngakoni kesalahane.

Nanging apa - Psaki! Yen Bush Jr ngakoni yen "Gusti Allah dhawuh" dheweke nyerang Irak kanthi salah, - oh, sing bakal dadi sensasi kanggo pers!

Sensasi iki mung bisa dibayangi dening Obama, sing, kanggo ngalahake Bush, kudu ngomong: "Wong Rusia pancen bener. Wong Rusia mesthi bener!”

Dideleng lan diterjemahake dening Oleg Chuvakin
- khusus kanggo topwar.ru
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    41 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 17
      18 2014 Juni
      Jen Psaki ngucapake "Iran" tinimbang "Irak"
      - Ya, kanggo dheweke panemuan iki 2 negara beda! ngguyu
      1. + 18
        18 2014 Juni
        Kutipan saka Dazdranagon
        Jen Psaki ngucapake "Iran" tinimbang "Irak"
        - Ya, kanggo dheweke panemuan iki 2 negara beda! ngguyu

        Psaki, sing wis umure, wis dadi legenda! Vasily Ivanovich lan Petka wis siyap nggawe papan ing pedestal, kanggo wong wadon kaya ngono! wassat
        1. + 10
          18 2014 Juni
          Dheweke kesapu saka pedestal ngguyu
        2. +8
          18 2014 Juni
          Kutipan saka: serega.fedotov
          Psaki-wis nalika urip dadi legenda
          Iku dosa kanggo ngguyu wong miskin!
          1. +3
            18 2014 Juni
            Kutipan saka Canep
            Iku dosa kanggo ngguyu wong miskin!
            - iku dosa kanggo nyelehake wong miskin ing jabatan wakil Departemen Negara! hi
          2. +1
            19 2014 Juni
            Aku bakal ngidini aku kebebasan kanggo mbenerake - dudu wong miskin, amarga ngguyu dheweke pancen dosa. Lan Psaki cacat, iku kabeh bisnis ...
      2. +5
        18 2014 Juni
        nggih, inggih)
        Apa ejaan sing bener: Iran utawa Irak?
      3. +6
        18 2014 Juni
        Sampeyan perlu kanggo gawe uwong yakin rombongan ISIS kanggo nguripake sethitik menyang sisih menyang Arab Saudi ... Dheweke bakal duwe nol resistance. Dhuwit ora bisa diukur. Lan .. paling ora 300 garwa bisa dijupuk saka saben sheikh. Aku ora ngerti kenapa dheweke kudu mati saka wong Siria lan Iran sing njaluk dhuwit kanggo perang saka Saudis? Dhuwit iki wis dadi duweke! Sampeyan kudu nulis trip bisnis kanggo Kadyrov kanggo pindhah menyang sawetara jenis "doa." Kene Amerika Serikat bakal remen.
        1. mishkent
          +3
          18 2014 Juni
          Amarga ing kana, lan malah ing Qatar, sponsor dheweke lungguh ...
      4. 0
        19 2014 Juni
        Bush Jr., piye wae nyiapake pidato, kanthi mikropon dipateni, uga takon marang asistene: apa sing bener - Irak utawa Iran? Wartawan nggunakake mikropon arah ngrekam iki, lan uga nerbitake. Nanging ing latar mburi liyane saka mutiara Bush Jr., iku ora banget kelangan.
    2. Alex_Popovson
      -2
      18 2014 Juni
      Wong Rusia kudu isin, yen wis mutusake dadi negara adidaya, mula kudu manut. Lan "kita ngandhani sampeyan" ora mung kabodhoan, nanging uga khayalan sing mbebayani. Utawa, supaya bisa ngomong, Rusia - maju, utawa sampeyan bisa njupuk sledgehammer lan numpes omahmu dhewe, utawa tumpukan tumpukan menyang pondasi keagungan negara kanggo ngiyataken bangunan multi-storey kang kita manggon.
      1. Cat
        +9
        18 2014 Juni
        Kutipan: Alex_Popovson
        Wong Rusia kudu isin, yen wis mutusake dadi negara adidaya, mula kudu manut. Lan "kita ngandhani sampeyan" ora mung kabodhoan, nanging uga khayalan sing mbebayani. Utawa, supaya bisa ngomong, Rusia - maju, utawa sampeyan bisa njupuk sledgehammer lan numpes omahmu dhewe, utawa tumpukan tumpukan menyang pondasi keagungan negara kanggo ngiyataken bangunan multi-storey kang kita manggon.

        Dadi Rusia alon-alon nyoba kanggo tundhuk - mung ora nyoba, tindakake conto Amerika bodho, kanggo netepake superpower liwat bom lan rudal cruise, nanging, metu saka pakulinan lawas, nyipta "jawaban asimetris." Lan cukup sukses kanggo awake dhewe - ana, mung "wong sopan" sing pantes, USMC sing gagah babagan efisiensi ora ngapusi =)
    3. alex 241
      +6
      18 2014 Juni
      Upaya AS kanggo mbangun maneh Irak, sanajan mbuwang $ 60 milyar wiwit wiwitan invasi, ora nyebabake perbaikan sing signifikan ing kahanan ing negara kasebut, miturut laporan sing disiapake kanggo Kongres AS.
      1. +1
        18 2014 Juni
        Dheweke bakal nyithak lan mbuwang jumlah sing padha luwih akeh ... iki minangka bungkus permen kanggo dheweke. Tembung Rothschild ngidini kula ngatur dhuwit negara, lan aku ora Care sing nggawe hukum ana.
    4. + 25
      18 2014 Juni
      Kita ngelingake maneh ...
      1. +5
        18 2014 Juni
        Kutipan saka bucha12
        Kita ngelingake maneh ...


        Dheweke mung ora curiga. eseman
    5. +6
      18 2014 Juni
      Irak-Arab, Iran-Persia.Basa, budaya, lan liya-liyane. Iku ora kanggo apa-apa sing perang antarane wong-wong mau!
      1. + 13
        18 2014 Juni
        Ana konfrontasi pancet ing latar agama. Sunni nglawan Syiah lan bebarengan nglawan Yahudi. Ing Irak, Saddam Hussein minangka kepala Sunni lan ana perang karo Syiah Iran. The Boptists US nggulingaké Saddam Sunni lan sijine Syi'ah ing daya ing Irak, saiki kanggo Iran Irak minangka "tetangga apik" (maca - zona kapentingan), nalika Iran wis bubar dadi mungsuh utama AS ing wilayah. Lan saiki Wahhabi Sunni wis nyerbu Irak, sing sejatine minangka tentara Sunni sing ora resmi saka Arab Saudi - sekutu utama Amerika Serikat ing wilayah kasebut. Saiki muncul pitakonan: apa Amerika Serikat, bebarengan karo Iran, bakal mbantu anak didik ing Irak ing perang nglawan Arab Saudi, sing dikalahake ing Suriah, sing ora bisa numpes Alawites ... nanging oh, aja ngomong babagan bedane wong Alawit karo Syiah, amarga aku ora kenal dheweke. eseman

        Aku bisa mbayangno apa histeria Psaki bakal duwe nalika dheweke bakal darmabakti kanggo
        tumindak ing Timur Tengah. wassat
        1. +3
          18 2014 Juni
          Otake bakal njeblug, yen dheweke duwe siji.
        2. +1
          19 2014 Juni
          Ing Timur Tengah, mung Iran (bebarengan karo Mesir) sing bisa nggabungake kabeh lan ngatur kabeh.
          Wong sing duwe tradhisi, kenegaraan, budaya kuno. Sampeyan mung bisa ngelingi sing menehi manungsa nulis, matématika. Sing nurunake Kakaisaran Sumeria ngguyu Apa wong Persia pengin utawa ora, dheweke kudu dadi negara adidaya. Ngembangake ekonomi / pendidikan wilayah lan liya-liyane. Yen ora, farce bakal terus. Lan dheweke ora pengin, pancen ora pengin, miturut tumindak Iran sajrone 100 taun kepungkur. Senajan, diwenehi umur negara (sawetara millennia), kanggo wong-wong mau, Perang Dingin minangka Vanity saka Vanities.
    6. +1
      18 2014 Juni
      Lan maneh wong Rusia iki bener. Ya, sampeyan wis dielingake, nanging sampeyan luar biasa lan ora ngrungokake sapa wae, saiki sampeyan bakal entuk bentuk rai sing luar biasa.
    7. +6
      18 2014 Juni
      Apa tegese "Rusia ndhukung pemimpin otoriter ing Suriah lan Libya"? Apa bisa ana pimpinan liyane ing Timur? Tampilake sawetara jinis demokrasi ing Timur Tengah? Tuduhan "kanggo wong-wong sing ora ngerti inti masalah lan radio Ekho Moskvy." Umume Amerika ndhukung Saudi, "demokrasi" apik, ta?
      1. CPA
        +4
        18 2014 Juni
        Ya, setengah saka Eropa dipimpin dening raja, apa demokrasi ing FIG. Demokrasi minangka mitos Yunani kuno ngguyu Rumah kaca, model buatan saka masyarakat sing urip ing koloni. Apa ora miwiti kontroversi ing kesempatan sing paling ala nalika legionnair nyekel setengah jagad kanthi tenggorokan. Atas jeneng demokrasi, dheweke wis nindakake akeh perkara sing ora becik sing fanatik karo asmaning Allah ing lambene udud gugup ing sudhut.
        1. +2
          18 2014 Juni
          CPA
          Bener. Aku uga pengin nambahake yen wong sing nyipta "demokrasi" aktif nggunakake perbudakan .... :)))
    8. Perch_1
      +3
      18 2014 Juni
      Lan sapa sing ngandhani yen khilafah Islam dudu proyek saka Kulon. Ing Libya, Islamists rampant - Kulon seneng karo kabeh. Saudi dikuwasani Amerika. Tentara Irak banget sukses lan mlaku ing wektu.
    9. +3
      18 2014 Juni
      Aja mung egois. Rusia bener. Iki ora cukup, kabeneran kudu ditindakake kanthi kuat. Lan elinga yen mungsuh mungsuh minangka sekutu potensial.
    10. +2
      18 2014 Juni
      Sing paling penting yaiku acara ing Irak bakal narik perhatian Amerika Serikat saka Ukraina ...
    11. Tanggi ngisor
      -8
      18 2014 Juni
      Secara teoritis, Psaki bisa dingerteni. Lan teroris manggon ing Irak lan Iran ...
      1. +1
        18 2014 Juni
        Quote: Tangga ngisor
        Teroris manggon ing Irak lan Iran
        - ing sisih kidul-wétan Ukraina uga?!
      2. +2
        18 2014 Juni
        teroris utama "urip" ing Fashington!
    12. +2
      18 2014 Juni
      Ing latar mburi pembagian Irak dadi telung bagean, supaya Ukraina uga dibagi dadi loro utawa telung bagean ... kaya petualangan Amerika liyane.
    13. +1
      18 2014 Juni
      bakal akeh maneh mutiara saka dheweke). sampeyan wis bisa nambah psak kanggo klasik aphorisms modern
    14. XYZ
      0
      18 2014 Juni
      Tumindak anyar Rusia ing Crimea, panulis nyerat, nggawe kritik saka campur tangan AS munafik.


      Penulis kurang ngerti babagan sejarah lan geografi, kaya mayoritas wong Amerika. Ing endi AS lan ing ngendi Libya lan Irak? Lan apa sing nyambungake? Lan apa Crimea kanggo Rusia? Iki ora bisa dimangerteni dening penulis, sing ngaku tanggung jawab lan adoh saka "ideal" Amerika. Apes.
    15. +6
      18 2014 Juni
      2019 - ing reruntuhan Washington, ana prasasti ing basa Rusia - kita ngelingake sampeyan - nanging saka ngisor, luwih cilik - ing basa Cina - nanging Rusia mesthi bener. wassat
    16. +1
      18 2014 Juni
      Mula, ora ana sing ngaturake Merikatos. Padha pit dhewe. Senajan wis ing pelek lan tanpa spokes.
    17. 0
      18 2014 Juni
      Paribasan Rusia, saben tong minyak ana colokan, apa maneh colokan ora seger, mung bosok, mirip banget karo sing duwe, dhuwur saka pengalaman lan wis YOBAM abu-abu, nanging isih ana ing ngarep.
    18. +3
      18 2014 Juni
      Mbalik ing 2003, ing pawulangan Geografi ing sekolah, guru marang kita sing iki proses demokratis apik - entri saka pasukan menyang Irak ... Aku mangsuli sing Afghanistan lan Vietnam bakal metu saka iki kanggo Yankees. Lan tanpa bantuan saka pihak katelu. Minangka nuduhake wektu, dheweke bener.
      Sayange, sejarah nuduhake yen Asia butuh pimpinan sing kuwat lan kejam sing bisa mbengkongake garis dhewe. Opo pemimpine ringkih, negarane ambruk. Apa pimpinan bisa kuwat nalika nindakake konsultasi karo negara liya babagan masalah domestik?
    19. 0
      18 2014 Juni
      arep opo??? padha dituntun kuldi lan bajingan...
    20. +1
      18 2014 Juni
      Kanggo Psaki, unit ukuran anyar - kabodhoan - siji psak wis muncul.
    21. +3
      18 2014 Juni
      Tumindak anyar Rusia ing Crimea, panulis nyerat, nggawe kritik saka campur tangan AS munafik.

      Rusia wis njupuk dhewe, lan sampeyan climbing nang endi wae, kaya serigala saka kartun: loro alas lan jamur ing. . .
    22. Nikich
      0
      18 2014 Juni
      Rusia ngandika: "We dielingake" supaya apa? Luwih becik mbantu Irak, Libya, lsp.
    23. SergeyM
      +2
      18 2014 Juni
      AS ora kasengsem kanggo mungkasi perang ing Timur Tengah, utawa luwih tepat, dalang sing ngontrol Barack ora kasengsem. Organisasi "Negara Islam Irak lan Levant" dikuwasani dening Saudis, sing uga dikontrol dening "donya ing mburi layar", utawa luwih saka Fed. Minangka bukti iki, aku bisa kelingan sing kanggo Saudis, Israel ing taun anyar wis mboko sithik dadi sekutu saka mungsuh paling awon.
    24. Cuckoo
      0
      18 2014 Juni
      Psuka bodho am am am
    25. Cuckoo
      -1
      18 2014 Juni
      anggota apa ngganti gendera kanggo kula? mandheg
    26. Kus Imak
      0
      18 2014 Juni
      Kutipan: SergeyM
      Minangka bukti iki, aku bisa kelingan sing kanggo Saudis, Israel ing taun anyar wis mboko sithik dadi sekutu saka mungsuh paling awon.


      Kanthi Saudi, kita ora duwe misi diplomatik. sesambetan. Apa jenis sekutu?
      Aku kepengin weruh kepiye resepsi Hamas ing Moskow ana hubungane karo tembung Putin:
      "Putin wis bola-bali nyatakake yen ora ana konsep kaya teroris lan wong liya," ujare juru bicara Putin Dmitry Peskov. "Sampeyan ora bisa nambani wong liya: ngatasi sawetara lan ngukum wong liya."
      1. 0
        19 2014 Juni
        Lan sampeyan ngelingi kahanan undhangan pimpinan Hamas menyang Moskow. Banjur bab dialog intra-Palestina, Hamas ing Gaza mung numpes (lan numpes) Fatah.
    27. 0
      18 2014 Juni
      Apa Amerika arep ngrembug bab karo wong? Apa iki anyar ...
    28. 0
      18 2014 Juni
      Peralatan AS sing dicekel ing Irak tumuju menyang Suriah
      Miturut sawetara laporan saka wilayah kasebut, peralatan Amerika (Hummers, T-55 lan tank Abrams, Stinger MANPADS) sing dicekel pasukan ISIS ing Irak nuju menyang Suriah:

      Transportasi "Humvees" saka Irak menyang Suriah
    29. +1
      19 2014 Juni
      Realisme lungse mung mutiara, Aku panginten mung Psaki, gelo dening urip, bisa ngucapake phrases kuwi (dheweke mbokmenawa hiccups kanggo dina ing pungkasan). Lan apa alternatif kanggo realisme? saka delusi paranoid.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"