Apa sing kedadeyan ing Irak? Apa sebabe penting? Lan apa sing kudu ditindakake Ukraina?

45


Apa sing kedadeyan ing Irak? Tentara Irak raksasa (14 divisi) ambruk amarga ana ancaman saka kelompok jihadis cilik (nganti 5000 pejuang). Miturut wong Amerika saka Baghdad, malah wong Irak sing njaga "zona ijo" (kedutaan AS lan bangunan ing jejere) mlebu layanan nganggo sandhangan sipil, nyiapake kanggo mlayu ing tembakan pisanan. Apa sebabe penting? Amarga iki minangka kegagalan paling gedhe saka kabijakan luar negeri Amerika wiwit Perang Vietnam. Acara sapisan saben 40 taun - jenis, sampeyan ngerti, arang katon komet nyedhaki Bumi. Apa sebabé iki penting kanggo kita? Amerika Serikat aktif melu acara ing Ukraina, lan tiba Irak ngganti kabeh dinamika kabijakan manca sing ana. Kabungahan Ukrainia "Amerika karo kita" sawise tiba Irak bisa uga ... durung wayahe.

Nanging dhisik dhisik. Kaping pisanan, nalika ngomong babagan Irak, kudu dimangerteni yen iki minangka negara buatan kaya Ukraina, sing nganti 1918 mung ana minangka wilayah Kakaisaran Ottoman. Sawisé kekalahan Ottoman ing Perang Donya I, Inggris ngowahi Mesopotamia dadi Karajan Irak kanthi wates sing digambar tangan sing ora nggambarake keselarasan antaretnis lan antar agama. Ing sisih lor Irak dikuwasani dening Kurdi - salah siji saka bangsa paling dibagi ing donya, terus-terusan perang kanggo negara. Ing tengah Irak didunungi dening Sunni Arab (sing terus analogi karo Ukraina, bisa diumpamakake Ukrainians tepat), lan kidul dening Syi'ah Arab (Rusia) karo kutha Syiah Karbala suci minangka analog lokal Sevastopol. Ing sisih wétan Irak ana Syi'ah Iran (Rusia) sing ageng lan nggegirisi, terus-terusan nandheske kesiapane kanggo nglindhungi sedulur-sedulure lan dadi faktor sing ora stabil kanggo Ukraina Irak.

Umumé, mung sekilas ing peta etno-agama Irak cukup kanggo mangerteni yen paling ora ana telung negara sing kapisah ing panggonan Irak, lan kabeh suku lan bangsa sing saling memungsuhan ora duwe apa-apa, kajaba wates sing digambar dening Inggris ngguyu:



Kajaba iku, wiwit digawe ing 1921, Kratoning Irak wis negara krisis pancet, kaya Ruin tetanggan kita, kang siji krisis internal diganti dening liyane meh tanpa mandheg. Bentenane mung serius saka Ukraina: tinimbang Maidans, kudeta militer ditindakake ing Irak. Dadi, wiwit taun 1921 nganti 1958, Irak ngalami LIMA upaya kudeta militer. Upaya kaping enem dinobataké kanthi sukses, lan ing taun 1958 Irak dadi republik saka kerajaan. Sabanjure, nonton tangan sampeyan:

1958 - raja-raja sing ngatur saka dinasti Hashemite metu, Abdel Keris Kasem - dadi!

1961 - "Ora ana sing meksa Donbass kanggo dhengkul! Wenehi DNR lan LNR!” - Kurdi munggah lan, sawise dijupuk kabeh lor negara, ngatur negara Free Kurdistan, kang ana nganti 1975 (yaiku, kanggo 14 taun, katelu saka negara mung manggon ing njaba daya saka tengah. pemerintah).

1963, 8 Februari - Putin kang titushka Kasem metu, partai Baath - supaya! (kasunyatan penasaran: Ba'ath, nyatane, partai Sosialis Nasional Arab).

1963, 18 November - metu saka jaket quilted lan Colorados saka Baath, Abdel Salam Kharef - supaya!

1968 - Abdel Salam Kharefa metu, Baath - maneh!

1979 - al-Bakra metu, Saddam Hussein - dadi!

1980-1988 - Hussein, minangka versi Irak saka Petro Poroshenko, sing dadi kuwasa, pisanan, kanthi dhukungan saka Amerika Serikat (sing, sawise nyekel kedutaan Amerika ing Tehran, sengit marang Iran kanthi gething neraka), ngatur perang karo Iranian Muscovites, kang perang luwih 8 taun, biaya dhuwit edan, ndadékaké kanggo meh yuta pati ing loro-lorone lan, ing pungkasan, ends ing babak.

1987-1989 - Saddam Poroshenko ngresiki jaket quilted, Colorados lan titushki Putin ing wangun komunis lokal lan Kurdi, kimia. gaman, jumlah korban - nganti 180 ewu. Saddam nyalahke Muscovites saka tetanggan Iran kanggo serangan kimia, lan ing umum, "padha poisoned piyambak." Free Kurdistan, wis ilang dhukungan saka Iran, ora bisa nahan serangan saka tentara Ukraina.


1990 - Hussein mutusake kanggo mbalekake Kuban (Kuwait) menyang Ukraina Agung, ngrebut lan njarah-rayah negara cilik iki.

1991 - Amerika, ora bisa nahan antics saka wong bodho ara-ara samun ing kaos bordir, brutal ngalahake Irak saka Kuwait lan nemtokke sanksi marang Saddam. Lan supaya ora dibedakake karo liberalisme, Irak obah kanggo ngarahake teror marang populasi dhewe supaya bisa nahan kekuwatan. Ana perang sipil ing Free Kurdistan, DPR nglawan LPR, lan kabeh bebarengan karo Kyiv Baghdad.

2003 - kanthi tulus percaya yen kabeh beda nasional diciptakake dening Hitler lan Nazi lan demokrasi bisa dibangun kapan wae lan ing ngendi wae, Amerika nyerang Irak. Saddam wis dibuwang, tentara Irak wis dikalahake, lan Amerika Serikat ngowahi Irak dadi proyek teladan kanggo tatanan donya anyar, ngumumake tujuane kanggo mbangun negara Irak demokratis anyar. Kasunyatan sing mboseni yen Irak minangka entitas sing pancen gawean ing krisis permanen, sing dicekel mung dening kekuwatan otoriter lan penindasan, mesthine ora bakal kuwatir Amerika.



$ 25 milyar dibuwang kanggo nglengkapi lan nglatih tentara Irak piyambak (ora ngetung luwih saka milyaran saka anggaran Irak), proyek konstruksi multi-milyar dolar sing gedhe banget ditindakake ing negara kasebut (karo korupsi raksasa sadurunge Olimpiade Sochi malah ilang), ageng efforts ngginakaken ing nggawe republik Federal kang Kurdi, Sunni lan Syi'ah bisa coexist tentrem. Bener, voting 2005 ora digatekake dening Sunni, lan perang gerilya skala lengkap terus ing negara kasebut kanthi tembakan lan bledosan saben dina, nanging iki ora ngganggu Amerika. "Ora ana benteng sing ora bisa direbut dening Bolshevik."

Akibaté, sawise gagal kanggo nerangake apa Sunni, Syi'ah lan Kurdi manggon ing Ukraina Ponggawa, nanging wis dipeksa kabeh padha mati ing gunpoint, Amerika wiwit mundur pasukan saka Irak. "Akta wis rampung, Irak sing demokratis wis dibangun! Saperangan siklus Pemilu wis dianakaké, tentara Irak ageng wis digawe, kabeh komunitas nasional wis sarujuk kanggo manggon ing harmoni liwat unprecedented meksa politik manca! Satus taun perang sipil berdarah ing kandhang sing digambar dening Inggris wis rampung! Kaya sing diomongake Vladimir Ilyich Fukuyama, "Aku iki, asu, aku bakal ngatur sunset. crita kanthi manual!” Lan diatur! Dina iki - Irak, sesuk - kabeh donya! kamulyan! kamulyan! kamulyan!"



2011 - Prajurit Amerika pungkasan ninggalake Irak. Perdhana Mentri pribumi Nuri al-Maliki, sawise nyusup menyang lawang lan katon liwat peephole ("Apa dheweke pancene wis lunga?"), Miwiti ngrebut kekuwatan kanggo awake dhewe lan, pisanan kabeh, ngilangi kabeh sing ora setia saka tentara, ngelingi. 100 taun kudeta militer. Irak - sapa sing bakal mikir? Sapa sing bisa mbayangno? - plunges menyang fiercest internal perjuangan antarane Donetsk lan Galicians, sing, antarane Syi'ah lan Sunni, recreating karo akurasi sange pola konflik sing wis ambruk negara kanggo 100 taun kepungkur. Amerika sing mentas metu saka Irak dadi wuta babagan iki, nerbitake artikel sing tulus ing pers geopolitik babagan "bangunan stabilitas", "pembangunan negara", "mbusak kutukan sejarah" lan mesin gerakan terusan liyane sing pungkasane bisa ditindakake. kanggo invent. Homunculus buatan, sing wis disiksa ing mode "Maidan saben dina" sajrone 100 taun, wis dadi negara nyata kanthi bantuan ciuman Amerika sing gaib! Hore!

2014 - Klompok jihad ISIS (Negara Islam Irak lan Shama) mutusake kanggo nyoba tangane ing Irak kanthi serangan skala lengkap kanthi bantuan kolom mekanis, gaya Hitler-blitzkrieg. Kanggo kaget para jihadis, 4 saka 14 divisi Irak mung nyebar nalika nyedhaki, nyuwek seragam lan ninggalake stockpile peralatan lan persenjataan Amerika sing paling dhuwur. Jihadists njupuk rong yuta Mosul meh tanpa perang, wong-wong sing pengin perang kanggo "republik federatif Irak" cacahe piyambak, Baghdad gupuh, tetanggan Iran ngirim detasemen saka Korps Pengawal Revolusi Islam kanggo nglindhungi kuil Syiah (" Rouhani, kirim pasukan! - Ora, sampeyan ora ngerti, Hassan Rouhani mung rencana licik! Dheweke ngalahake kabeh wong! - Nggawa pasukan, scum, padha ngalahake kita ana! - Oke, ayo nggawa! ), Amerika lagi nyiapake evakuasi para pekerja kedutaan saka negara sing wis dibangun maneh kanthi apik banget.



Obama lan anggota Kongres ngrembug serangan udara marang para jihadis, sanksi dicabut saka Iran, AS serius mikir kerja bareng karo rezim Iran kanggo nylametake monster Frankenstein Irak (perasaan nalika demokrasi sing dibangun mbutuhake pengawal Islam fanatik ...), lan umume kahanane kaya tibane Vietnam Kidul, sing dibangun lan dibangun dening Amerika kanthi cara sing padha lan tiba kanthi cara sing padha sawise muncule komunis, sanalika Amerika mundur pasukane. Minangka analis geopolitik sing kondhang Chernomyrdin ngandika: "Iki ora tau kedaden ing jaman kepungkur - lan iki maneh!"

Rincian sing menarik: para jihadis sing menang ora ngerti wates sing digambar dening Inggris lan kanthi serius ngobong paspor, janji bakal nggabungake kabeh zona Levant dadi siji negara Islam. "Tagouts pengin misahake kita, tagouts pengin nggawe kita sengit amarga wates sing ditarik dening wong sing ora dingerteni, nanging kita manunggal!" - paradoxically, iku posisi jihadists ing hubungan kanggo Irak Ukraina sing paling wicaksana lan paling nyata, adhedhasar ora ing wates fiktif, nanging ing komunitas agama lan etnis nyata. Mangkono sukses resounding.



Summarizing, kita bisa ngomong yen conto 100 taun sajarah Irak Ukraina cetha nuduhake yen negara artificially digawe ora bakal lan ora bisa nggawa pedunung apa-apa, nanging getih, pain, perang pancet lan kudeta. Ya, moral luwih alus ing Ukraina, supaya krisis politik permanen ana utamané ing wangun lumpuh daya lan perjuangan pancet kelompok, moral luwih angel ing Irak, supaya nerangake serangan karo senjata kimia ing populasi dhewe, nanging ing umum iku cetha sing ora ana utawa Ana apa-apa apik ana, lan ora bakal ana. Kajaba iku, campur tangan Amerika ing Irak wis nggawa negara iki menyang kacilakan (paling apik, bakal ana maneh pirang-pirang taun pembantaian kanthi pertempuran kutha, paling awon, para jihadis bakal menang lan nggawe Khalifah Anyar, sing bakal nyebar ing saindenging jagad. Timur Tengah), sing ora nggatekake karakteristik nasional lan idealisme sing bodho nyebabake pati lan ciloko luwih saka 500 wong Irak - lan, miturut kemajuan ISIS, jumlah iki bakal paling ora tikel kaping pindho.

Sampeyan perlu kanggo mungkasi ndhukung monsters necromantic unviable sewn saka kethokan saka bangsa beda, mbubarake loro Irak lan Ukraina ing paling telung negara, nggawa tapel wates negara menyang tapel wates saka populasi alam bangsa. Jaman negara wis rampung, lan wong Irak lan Ukrainia sing ora duwe kemampuan wiwit katon kaya peninggalan sadis ing jaman biyen, sing metu saka museum Inquisition, ora duwe makna liyane kajaba siksa sing terus-terusan saka populasi. . Pembongkaran Tembok Berlin sing misahake Jerman dadi simbol pungkasan abad kaping XNUMX. Pembongkaran Ukraina sing misahake Rusia lan Irak sing misahake Arab kudu dadi simbol abad kaping XNUMX sing anyar.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

45 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. KOH
    + 13
    18 2014 Juni
    Nanging dheweke dudu teroris, amarga diwenehake marang kita dening media ...
    1. Argyn
      +6
      18 2014 Juni
      ya. Nazarbayev - Putin - Lukashenko minangka diktator sing nggegirisi kanggo Kulon kanthi atusan garwa lan selir sing didhelikake saka kabeh wong, dheweke nyedak demokrasi Kulon ing barang-barange, sing dipromosikan dening Barat ing sangisore spanduk pelangi.
      1. +8
        18 2014 Juni
        Luwih becik dadi Slavik lan Ortodoks radikal tinimbang Svidomo merdika sing metu saka Nazi.
        Won Babai minangka Ortodoks radikal Rusia. wong kita. Sing utama ing kene yaiku, sanajan ngguyu lan guyon, dheweke ngerti bisnise.
        Kepala Ortodoks ora nate dipotong kanggo sapa wae lan ora nate nindakake pelanggaran hukum Nazi lan para pengawal Ukrainia. Ortodoks lan wiwitan musim semi Rusia ing Esrop minangka jaminan karep lan sadomia sing tenang.
    2. +2
      18 2014 Juni
      Kutipan: KOH
      Nanging dheweke dudu teroris, amarga diwenehake marang kita dening media ...

      Ya, dheweke mung Islam radikal ... aku ora ngerti sing luwih apik ...
    3. +1
      18 2014 Juni
      Dadi sawise kabeh, nalika negara pihak katelu, gadhah daya ing wilayah, nggawe negara, padha dipandu dening kapentingan dhewe, lan ora kanggo kapentingan wilayah iki. Yen ing jangka cendhak (kira-kira 4 taun, nalika presiden AS ing kuwasa) negara Ponggawa meets kapentingan negara tuan rumah, banjur nasib luwih ora menarik maneh.
      1. +4
        18 2014 Juni
        Kutipan saka ShturmKGB
        Dadi sawise kabeh, nalika negara pihak katelu, gadhah daya ing wilayah, nggawe negara, padha dipandu dening kapentingan dhewe, lan ora kanggo kapentingan wilayah iki. Yen ing jangka cendhak (kira-kira 4 taun, nalika presiden AS ing kuwasa) negara Ponggawa meets kapentingan negara tuan rumah, banjur nasib luwih ora menarik maneh.

        Edward, Nyuwun pangapunten, nanging ing sesanti, masalah iki ora katon akeh saka sudhut liyane. Ambruk dolar sing diprediksi, rega sing ora bisa ditampa saka gagasan perusahaan Amerika - gas shale, utang umum sing gedhe banget nyebabake pitakonan langgeng "Apa sing kudu ditindakake?" Apa sing kudu ditindakake kanggo nguatake dolar, nggawe rega shale gas bisa ditampa, lan nyuda utang publik? Amerika Serikat ngrampungake masalah iki kanthi gampang ... praktis ngrusak negara-negara sing ngekspor minyak lan gas konvensional Libya, Irak, Suriah (meh dijupuk saka game), Iran (sanksi), Ukraina (pipa gas). Akibaté, rega lenga lan gas konvensional mundhak, dolar dikarepake, biaya shale gas padha karo gas biasa, lan utang mudhun.
    4. Gluxar_
      0
      18 2014 Juni
      Artikel minus. Sanajan ana pikiran sing apik, nanging iki dudu cara njahit ireng lan cair bebarengan.
  2. Alexander 2
    + 15
    18 2014 Juni
    Irak murub. Nazi Ukrainia dadi edan. Lan nang endi wae tangan Amerika Serikat.
    1. + 12
      18 2014 Juni
      Hmm ... Irak kanthi jelas nuduhake BANTUAN saka Amerika Serikat lan Kulon ... !!! PPC... Ing Ukraina wis sobek ANA-SAMA...!!!
    2. +3
      18 2014 Juni
      Amerika Serikat nganggep wong Romawi minangka guru, padha tumindak miturut prinsip "dibagi lan aturan." Saka taun 1945 nganti 2000, luwih saka 50 kudeta ditindakake ing macem-macem negara ing donya miturut pimpinan langsung lan partisipasi Amerika Serikat. Aggressors edan rampung minangka kekaisaran sing ala, ing endi wae walang iki liwati, kasusahan lan kekacauan, kasangsaran lan karusakan. Bakal padha teka, bakal mangan kabeh (bakal njupuk pungkasan) lan ninggalake - "sanajan suket ora bakal tuwuh sawise kita." Kita kudu nglawan infeksi iki lan menang. Lan ing ndhuwur kabeh - ekonomi - mbatalake petrodollar, banjur Aggressors lan Mungsuh Damai ora duwe senjata utama - finance. A wiwitan wis digawe - mburi Amerika Serikat ora adoh!
  3. +5
    18 2014 Juni
    ora perlu kanggo mbandhingaké Slavs karo wong Arab - nalika agen CIA dienggoni ing Kiev dropped, banjur pesenan bakal diadegaké cepet banget; Ukrainians banget cedhak karo kita babagan budaya lan etnis, lan ora salah yen enem Amerika dadi kuwasa lan artificially sijine label "Bandera" ing kabeh Ukrainians.
    1. Argyn
      +2
      18 2014 Juni
      Setuju banget karo sampeyan!
    2. +7
      18 2014 Juni
      Kutipan saka dojjdik
      Ukrainians banget cedhak karo kita babagan budaya lan etnis

      cedhak banget ... padha nuduhake kanthi jelas iki kanthi mbuwang kedutaan kita! Dalan kurang ajar ora tau cedhak karo Rusia! lan ing Ukraina kulon, biasane dalan saka Polandia ... lan bagéan saka Ukraina kulon tilas Polandia ... supaya ana ora perlu kanggo ngomong kene sing crests cedhak kita! mung wong Rusia sing manggon ing kana sing cedhak karo kita, lan iki mung ing sisih kidul-wétan!
      1. +1
        18 2014 Juni
        Ukrainians banget cedhak karo kita babagan budaya lan etnis

        Ora mesthi ing cara sing. Wilayah kulon Ukraina uga sacara artifisial kalebu ing USSR. Nanging discontent sing ora banget ngeweruhi ing latar mburi mayoritas Rusia. Lan sawise 91, ing kandhang sing dicet iki, Rusia lan Ukrainia Kulon (Poles?) Ternyata kira-kira padha. Plus propaganda saka Kulon lan ora ana kita.
  4. mad
    + 10
    18 2014 Juni
    Omong kosong, ora bisa ditindakake ing Irak, ora bisa ditindakake ing Ukraina, Amerika, gritting untu, bakal entuk "demokrasi" ing papan liya. Isih akeh pojok sing ora murub ing ndonya ing ngendi tangan getih Amerika Serikat durung tekan. Donya kabeh ndeleng Rusia lan China kanthi pangarep-arep, mung kita duwe kekuwatan kanggo netepake negara teroris iki.
    1. +2
      18 2014 Juni
      Kutipan saka mad
      Omong kosong, ora bisa ditindakake ing Irak, ora bisa ditindakake ing Ukraina, Amerika, gritting untu, bakal entuk "demokrasi" ing papan liya. Isih akeh pojok sing ora murub ing ndonya ing ngendi tangan getih Amerika Serikat durung tekan. Donya kabeh ndeleng Rusia lan China kanthi pangarep-arep, mung kita duwe kekuwatan kanggo netepake negara teroris iki.

      Aku ndhukung .... Hike, cara sing paling nguntungake saka krisis Ukraina kanggo kabeh planet yaiku serangan termonuklir ing Fashington .... Paling ora bangsa "luar biasa" bakal ngerti yen perang iku getih, nyeri. lan kelangan wong sing ditresnani.....
      P.S.
      Aku ngerti yen iki dudu skenario nyata, nanging kudu ngimpi, paling ora sok-sok .....
    2. avt
      +2
      18 2014 Juni
      Kutipan saka mad
      Omong kosong, gagal ing Irak,

      Lan apa sing bener "ora bisa ditindakake" ing Irak ???? Apa sampeyan yakin banget yen ana AS bakal mbangun "demokrasi" ing wates Irak ???? Deleng peta para analis, sing digambar kanggo kita sadurunge tanggal 91, ing Kaukasus, umpamane, sampeyan bakal weruh manawa kabeh persis pas karo wates negara-negara anyar ing wilayah kasebut. Ing kene Siria ngrusak dheweke, malah Blair metu lan dikhianati - Assad sing kudu disalahake. Ing negarane, para militan kasebut tatu, ngatur, bersenjata lan mlayu menyang Irak. Ngandika mangkono, ngendika yen iki kedadeyan amarga kasunyatane yen "tiran" tetep kuwasa. Punika minangka konsultan universal - penasihat Elbasy ing Kazakhstan.
  5. +2
    18 2014 Juni
    Saiki wis jelas, matur nuwun.
    1. Argyn
      +8
      18 2014 Juni
      marina1811 ora perlu nggawe kesimpulan babagan artikel edan kasebut. Irak stabil ing Saddam sing dijuluki DIKTATOR ing Kulon amarga dheweke ora nuduhake minyak! Sawise kabeh, ana siaran TV ngendi Bush ngandika sing lenga kudu dibagi amarga mesthine Gusti Allah bequeathed kanggo negara, lan Saddam scoundrel ora nuduhake. Saddam ateges dikhianati, negara kasebut dijupuk nganggo tangan kosong. Ora ana benteng sing ora bisa dikalahake sing ora bakal ditindakake dening gerbong emas - pepatah Latin. Miturut cara, karo Gaddafi, padha uga padha karo Saddam. Nanging padha pemimpin apik, wong urip lan ora ngerti masalah, lan banjur Amerika Serikat karo bom.
  6. Argyn
    +3
    18 2014 Juni
    Artikel nol. Penulis ora ngerti apa sing ditulis. Comparison mung matèni! Beda karo Angkatan Bersenjata Irak, milisi Republik Lugansk lan Donetsk ora mlayu saka mungsuh sing unggul ing jumlah lan peralatan. Lan ing Irak, sebaliknya, ISIS sing cilik banget ngrusak 14 divisi Angkatan Bersenjata Irak !!! Lan Angkatan Bersenjata Iran, yen padha nusuk irung marang ISIS, dheweke ngalami perang dawa nglawan Iran ing Saddam. Pancen rakyat ora bakal ngerti yen perang dimenangake dening komandan berpengalaman sing wis perang luwih saka sepisan karo prajurit sing semangat!
  7. +3
    18 2014 Juni
    Artikel sing apik banget! Iki bakal mbantu kita, Amerika Serikat kudu melu konflik iki, ing ngendi dheweke bakal macet ing tomat banget, lan tangan kita bakal paling ora diikat !!! Allah Abkar utawa Good Bye Amerika. Karo apa padha perang kanggo soko lan mlayu menyang !!!!!!!!!!!
  8. +4
    18 2014 Juni
    Babagan Kuwait .. Kuwait dipisahake saka Irak dening Inggris, wiwitane nglebokake bom konflik .., lan apik kanggo Hussein kanggo ngrampog ing Kuwait diwenehi dening Amerika Serikat .. Lan Saddam tiba kanggo iku ... menek menyang jebakan tikus kanggo keju.. Lan bam, jebakan tikus dibanting mati.. Karo wong Arab, nanging masalah.. angger agama Islam akeh, ora bakal tentrem.. Turki kok ora mlebu Suriah. ? Sunni, Sunita ora bakal nyinggung.. Dadi, Sunni, Syiah, Wahabi (Arab Saudi lan sawetara negara jazirah Arab) adoh saka sedulur, padha siyap kanggo motong, kanca.. nganti menang lengkap utawa Sunisme utawa Syiah. utawa Wahhabisme.. Lan iki nyenengake. .Paling ora bakal muncul Khilafah Arab anyar.
  9. +3
    18 2014 Juni
    Kutipan saka mad
    Omong kosong, ora bisa ditindakake ing Irak, ora bisa ditindakake ing Ukraina, Amerika, gritting untu, bakal entuk "demokrasi" ing papan liya. Isih akeh pojok sing ora murub ing ndonya ing ngendi tangan getih Amerika Serikat durung tekan. Donya kabeh ndeleng Rusia lan China kanthi pangarep-arep, mung kita duwe kekuwatan kanggo netepake negara teroris iki.

    Anggere ora ana sing nggoleki. Kabeh wong ngenteni keputusan politik. Lan ora perlu ngalih saka sirah sing lara menyang sing sehat. Kita - kita kudu ngerti ing negara kita lan kabeh iku ora supaya gampang. Lan statements unfounded babagan "Nam" luwih nangis menyang roso sepi lan bab apa-apa!
  10. iero
    +3
    18 2014 Juni
    Artikel sing apik ing kerangka program pendidikan. Ana penyimpangan saka bebener, luwih ing mriyang lan kanggo tembung abang saka sengojo. Nanging emphasis utama disetel kanthi bener - sampeyan ora bisa mbangun kabijakan nglawan sejarah alamiah, misahake SATU wong. Putin, liwat tutuk Lavrov, maneh tiba ing rake iki: "Rusia, bebarengan karo Amerika Serikat lan kabeh djalmo manungso demokratis, ndhukung perang nglawan teroris saka ISIS ...". Ayo wong-wong Arab sing ngurusi awake dhewe! Tugas sampeyan, Panglima Tertinggi, yaiku mbela rakyat sampeyan, lan ana siji - ing Siberia, ing Kuban, ing Crimea, lan ing Ukraina. Kaping pisanan, sampeyan kudu ngurus wong sampeyan. Jaman negara-negara bangsa "gedhe" wis rampung - kita wis mlebu ing jaman kekaisaran budaya gedhe.
  11. nicollider
    0
    18 2014 Juni
    Artikel kasebut minangka tambahan sing kandel, nanging adhedhasar logika artikel kasebut, pranyata Rusia kudu dibagi miturut wong sing manggon ing kono?
    1. +2
      18 2014 Juni
      Kita duwe FEDERASI!!!!!
    2. +3
      18 2014 Juni
      Rusia tansaya akeh ing wilayah sajrone periode sejarah sing dawa. wektu iki. Asring - kanthi persetujuan bebarengan saka pihak - iki loro. Wilayah sing ditaklukaké kanthi pasukan paling kerep teka menyang kesimpulan yen Rusia luwih tenang lan luwih aman tinimbang Rusia. Wis telu. Tambah iki nyatane yen tanah sing dicaplok wis diasimilasi dening leluhur kita kanthi cekap, nalika njaga ciri nasional lan budaya saka populasi lokal.
  12. +3
    18 2014 Juni
    Hmmm ... Ora ana tembung, maca artikel kaya ngono, aku dadi luwih yakin yen golek analogi langsung ing sejarah lan geopolitik minangka tugas sing ora ana gunane. Siji-sijine sing menarik yaiku kenapa, pas wektune, ISIS nyebarake poros saka Suriah menyang "posting demokrasi Barat"?
  13. kombat58
    +1
    18 2014 Juni
    Akeh sarcasm, nanging idea nemu liwat. Pitakonan mung kepiye lan kapan bakal rampung ing Irak. Lan sakperangan alesan, analogi karo Rusia ora kasebut ing syarat-syarat nggambar menyang perang karo pepadhamu kanggo weaken lan "nyatakake iku aggressor." Iku misale jek kula sing iki provokasi dening jihadists karo plans adoh kanggo Iran. Lan kemampuan Amerika Serikat kanggo nggawe lan feed kelompok kapisah wis dikenal. Uga digunakake kanggo tujuan sing adoh saka sing diumumake dening kelompok kasebut.
    1. +1
      18 2014 Juni
      A versi sampurna sregep. Dheweke nyoba ngganggu Iran saka pembangunan sing tentrem lan nyeret menyang perang sing terus-terusan. Katentreman ora samesthine ana ing wektu sing suwe lan ora ana spesialis saka IRGC sing bakal nylametake kahanan kasebut, luwih-luwih bisa mungkasi kabeh sing ana.
  14. +1
    18 2014 Juni
    kabeh piala ing jagad iki asale saka usa, aku rumangsa yen dheweke mung ilang, apa ana sing bakal nesu banget? aku nyoba ngelingi apa sing apik saka uripe, aku nyoba jujur ​​​​ora bisa.. peran polisi jagad lan pejuang demokrasi, dadi sawise wong-wong mau mung dadi luwih elek. Musik film - kabeh mahakarya wis suwe, saiki dadi omong kosong. seni mung lucu, ora tau ana. pendidikan sing ora ana gunane, kayata lampiran sing kudune wis suwe diilangi
    1. Argyn
      0
      18 2014 Juni
      Intine yaiku sejarah bola-bali. Wong ora owah, lan sejarah dadi bunder! Amerika bakal sirna, panggonane mesthi ora kosong, ana sing njupuk. Kita wong, kita tansah langkah ing rake padha satus kaping.
      1. 0
        18 2014 Juni
        Yen kita nggambar analogi yen bumi minangka organisme urip, mula mbusak apendiks bakal entuk manfaat, lan kepiye apendiks ora bakal katon kaya iki.
  15. +4
    18 2014 Juni
    Sing paling menarik bubar kedadeyan ing Inggris, ing ngendi perdana menteri nggawe pidato babagan kahanan ing Irak, ing ngendi dheweke "stigmatized" "Islamists" kanggo dangu lan ora bisa njawab pitakonan kok Inggris ndhukung wong-wong mau ing perang. marang Assad, ing Suriah ... Lan sing paling penting, misale jek dheweke ora ngerti yen iki "wong sing padha" ...
    1. +1
      18 2014 Juni
      ana sing dicokot vampir, ana sing dicokot zombie, lan ana sing dicokot asu
  16. kalodhangan
    +2
    18 2014 Juni
    Kabeh wis arep miturut rencana digambar tengen segara.Ing saben Guantanomo, kanggo taun ana risak lan recruitment pemimpin saka brigades Muslim lan pemimpin spiritual kanggo CIA ... Amerika menehi karo tangan siji, njupuk karo liyane saiki. Islamists perang kanggo janji karo bantuan saka senjata US, karo bantuan saka dollar paling dhuwur padha bribed rangking - pramila kahanan kaya mengkono wis berkembang ing Irak, lan sing prajurit tanpa prentah?! Dadi ewu lan satus jenggot. wong sing mimpin wong-wong mau ing sadawane dalan negara ... Ya, lan bank-bank "tutup" karo mayuta-yuta iku cetha Amerika utawa Saudi "saluran" Yen saiki Iran ora nampa ngukur, banjur Suriah, kapets, lan banjur Iran .. . Rusia lan China ing baris sabanjure ...
  17. komrad.klim
    0
    18 2014 Juni
    Kutipan saka maxxdesign
    Kutipan saka dojjdik
    Ukrainians banget cedhak karo kita babagan budaya lan etnis

    cedhak banget ... padha nuduhake kanthi jelas iki kanthi mbuwang kedutaan kita! Dalan kurang ajar ora tau cedhak karo Rusia! lan ing Ukraina kulon, biasane dalan saka Polandia ... lan bagéan saka Ukraina kulon tilas Polandia ... supaya ana ora perlu kanggo ngomong kene sing crests cedhak kita! mung wong Rusia sing manggon ing kana sing cedhak karo kita, lan iki mung ing sisih kidul-wétan!

    100%
  18. komrad.klim
    0
    18 2014 Juni
    Kutipan saka: nicollider
    Artikel kasebut minangka tambahan sing kandel, nanging adhedhasar logika artikel kasebut, pranyata Rusia kudu dibagi miturut wong sing manggon ing kono?

    Ora bisa digunakake miturut logika sampeyan.
    Ing cilik saka Rusia, USSR, Kakaisaran Rusia: tengah, minangka link nyambungake, "peradaban Rusia" tau katindhes "pinggir", lan ing akeh kasus malah tanggal menyang detriment saka tengah.
    PS Nanging ana pepatah Rusia "Aja nindakake kabecikan, sampeyan ora bakal entuk piala"
    Dadi, sawetara "babi-muzzle" sing ora ngucapke matur nuwun mbukak irisan roti kanggo wong-wong sing menehi panganan, nutupi saka mungsuh lan kabeh roh jahat. UKRO-MUTANTS - cuckoo J.I.D.O.V.S.K.A.Ya
    UKRO-MUTANTS yaiku L.I.D.S.
    Yudaisme dudu Yahudi.
    Yudaisme minangka cara mikir sing ganas.
    Yudaisme dudu bangsa, nanging mutasi sing reged ing pikirane bangsa apa wae! (karo)
  19. kalodhangan
    +2
    18 2014 Juni
    Kanggo Rusia-Ukraina, uga kanggo Iran-Irak, Amerika Serikat wis nyetel "garpu" lan ing kene, kanthi kiasan, jebakan wis dipasang. lan Irak minangka "jaran Trojan".
  20. +1
    18 2014 Juni
    Dhuh Gusti! Aku mung gumun karo omong kosong iki !!! Aku utamane nyepit paragraf pungkasan. Senajan kabeh artikel kasebut minangka paragraf lengkap! Aku durung nate ndeleng analisis sing apik banget babagan sejarah Timur Tengah lan kahanan saiki! Tarik sawetara frasa saka macem-macem sumber, wuta saperangan saka label, karo tembung "Dadi metu" Lan mungkasi karo slogan super epik "The perisakan saka Ukraina misahake Rusia lan Irak misahake Arab kudu dadi simbol saka anyar, abad XXI."
    Apa penulis nulis feuilleton? Utawa dheweke nyoba nindakake liya?
  21. +1
    18 2014 Juni
    Tampilan menarik saka penulis liwat prisma saka acara ing Irak, katon ing acara ing Ukraina ing anyar lan malah rada "prediktif". Ing kasus iki, aku tansah duwe pitakonan, kok ora setuju, lan ora ngakoni bagéan saka wilayah kanggo Kurdistan, yen ora bakal terus tanpa wates.
  22. 0
    18 2014 Juni
    Artikel minus. Bodho golek analogi. Ora kanggo Yegorka sing mutusake sapa sing bakal dibubarake, sapa sing kudu digabung. Penulis ora metu kanthi moncong.
    1. +1
      18 2014 Juni
      Ora setuju karo pendapat sampeyan. Artikel gedhe. Kasunyatan diwenehi rasa. Analogi katon.Metodhe mbandingake ing ilmu sejarah digunakake cukup legal. Inggih, babagan dissolving-connecting: wektu bakal ngomong. Inhale-exhale tindakake siji sawise liyane.
  23. 0
    18 2014 Juni
    "Sampeyan perlu kanggo mungkasi ndhukung monsters necromantic non-sregep sewn bebarengan saka kethokan saka bangsa beda, dibubaraké ing paling telung negara loro Irak lan Ukraina, nggawa wates negara menyang tapel wates saka populasi alam saka bangsa. Era negara teka. nganti pungkasan - lan wong Irak lan Ukrainia sing ora duwe kabisan tambah akeh katon kaya peninggalan sadis ing jaman biyen, munggah saka museum Inquisition, sing ora ana arti liyane kajaba siksa sing terus-terusan saka populasi. sing misahake Jerman dadi simbol pungkasan abad kaping XNUMX. Pembongkaran Ukraina sing misahake Rusia lan Irak sing misahake wong Arab kudu dadi simbol abad XXI sing anyar.
    Lan iku bener ngandika. Sakedhik pangéran terpencil ingkang boten saged mrentah nagari, langkung sekedhik tatanan negara buatan, langkung kathah konflik militèr. Luwih gampang kudeta ing negara cilik tinimbang ing negara gedhe. A negara gedhe lan bisa menehi ing untu sing kumelun bakal pindhah. Sing cilik uga bisa nyakot, nanging akibate kanggo negara kasebut luwih elek.
  24. 0
    18 2014 Juni
    Kutipan saka: nicollider
    Artikel kasebut minangka tambahan sing kandel, nanging adhedhasar logika artikel kasebut, pranyata Rusia kudu dibagi miturut wong sing manggon ing kono?

    Ing Rusia, ora ana konflik internal antarane warga negara, sing pengin misahake ing 90. Saiki bagean utama digawe saka warga negara Rusia. Ayo dadi ngomong aku manggon ing Khabarovsk, lan mbah kakungku saka wilayah Chernihiv, i.e. ing generasi 4 apa jenis Ukrainia aku, aku warga Soviet, saiki Rusian, Russian miturut passport. Ya, ana sederek ing ngendi wae ing non-fallow, nanging ... Negaraku Rusia lan minangka patriot aku ngajeni hukum negaraku. Mulane, ngomong babagan pemisahan saka Rusia, mung Chukchi lan Yakuts sing isih duwe republik lan wilayah otonomi. Ukraina kudu nindakake kaya Federasi kita, i.e. wilayah otonom, distrik, wilayah, etc. Dadi! Logika ora akeh banget, nanging artikel kasebut normal;).
  25. 0
    18 2014 Juni
    Militan Irak ngekspor peralatan militer kanthi akeh menyang Suriah.
    http://warfiles.ru/61732-irakskie-boeviki-massovo-vyvozyat-voennuyu-tehniku-v-si
    riyu.html
    Apa ora dadi tujuane. Para Islamis nampa senjata abot, peralatan liyane, dhuwit kanggo perang ing Suriah lan Amerika Serikat, kaya ora ana hubungane.
  26. 0
    18 2014 Juni
    Kutipan: Vyacheslav
    Apa ora dadi tujuane. Para Islamis nampa senjata abot, peralatan liyane, dhuwit kanggo perang ing Suriah lan Amerika Serikat, kaya ora ana hubungane.


    Iki minangka sawetara arah anyar kanggo nyedhiyakake bantuan kamanungsan marang oposisi ing Suriah, ora bisa langsung nyedhiyakake peralatan, dheweke mutusake liwat Irak, kaya dudu kita, dheweke entuk piala.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"