"Tern" kaping 13 bakal weruh kabeh ...

7


Dina iki kita nyekseni kepiye kendharaan udara tanpa awak saya tambah akeh ing urip kita. Foresters lan petugas pemadam kebakaran, dokter ambulans lan ahli geologi, polisi lan lingkungan pengin duwe UAV, lan kita ora bisa ngomong babagan militer. Kajaba iku, umume ora universal amarga piranti khusus digawe. Dadi UAV anyar "Turn" (Krachka), sing direncanakake digunakake ing kapal Angkatan Laut AS, bakal dadi pesawat khusus khusus kanggo mabur ing segara! Dadi, jeneng kasebut ...
Terns iku manuk kanthi cucuk sing dawa lan lurus sing mabur kanthi apik lan urip ing pinggir segara lan banyu seger. Dheweke mangan iwak lan kewan banyu liyane, sing dicekel kanthi cepet saka ndhuwur. 12 spesies dikenal, urip utamané ing negara panas. Nanging, spesies kaping telulas bakal ditambahake - drone Amerika, sing dikembangake minangka bagean saka proyek gabungan DARPA agensi Amerika lan Kantor Riset Angkatan Laut, sing bubar nandatangani memorandum babagan nggawe program riset lan pangembangan sing diarani. "Nguripake" (Krachka), ngarahke kanggo nggawe apparatus kendaraan aerial unmanned anyar kanggo kabutuhan angkatan laut. armada USA. Kabutuhan kanggo pangembangan kasebut disambungake karo kepinginan para pelaut angkatan laut kanggo duwe aparat pengintaian kanthi kemampuan kanggo operate ing jarak sing adoh saka kapal pengangkut supaya kemampuane bisa dibandhingake karo sing jarak jauh. penerbangan. Ing wektu sing padha, direncanakake bakal operate saka macem-macem kapal Angkatan Laut, yaiku, "mripat" kanggo nggoleki "mangsa", kanthi adopsi, malah kapal sing relatif cilik bakal dituku, sing bakal nambah jumlah. efektifitas saka Angkatan Laut AS minangka kabèh. Inggih, sembarang usaha gabungan biasane dianggep ana minangka cara kanggo ngoptimalake biaya lan ngasilake gagasan migunani, amarga, padha ngomong, "akeh tangan nindakake kabeh luwih apik." Yaiku, teknologi anyar bakal dikembangake bebarengan kanggo nggawe piranti iki lan, kanthi mangkono, lan ing wektu sing padha, paket syarat kanggo pesawat sing janjeni bakal dibentuk.

Para ahli nyathet yen perang modern mbutuhake kemampuan kanggo nganakake pengawasan udara lan pengintaian saka target obah ing ngendi wae lan kapan wae. Nanging, teknologi saiki ing wilayah iki, ana watesan tartamtu. Mangkono, helikopter relatif winates ing jarak lan wektu mabur, nalika pesawat jarak adoh, loro awak lan tanpa awak, ukurane cukup gedhe lan mbutuhake operator pesawat utawa lapangan udara pesisir gedhe. Sing, ana katergantungan pinunjul saka aset pengintaian ing lokasi, kang militèr ora seneng banget. Dheweke pengin duwe piranti sing bisa adhedhasar meh kabeh kapal lan ing wektu sing padha duwe jarak penerbangan sing bisa dibandhingake karo pesawat pengintaian berawak. Kacepetan penerbangan ora nduweni peran gedhe. Luwih penting yaiku wektu sing ditindakake ing udhara, supaya UAV kasebut bisa patroli ing wilayah tartamtu kanggo wektu sing suwe lan, nyedhiyakake kapal operator kanthi informasi wektu nyata. Iku uga wigati banget carane pramuka iki bakal bali menyang ing Papan. Kasunyatane yaiku pesawat pengintaian dipasang ing kapal perang lan kapal penjelajah ing 20s abad pungkasan. Dheweke diluncurake kanthi bantuan catapults, nanging ndharat ing banyu nggunakake sasis ngambang kanggo iki. Wong-wong mau diunggahake nganggo crane, sing mbutuhake kapal kasebut mandheg, lan dadi masalah banget.

Kanggo mbantu ngatasi masalah kasebut, program Tern utamane fokus ing kapal cilik tinimbang operator pesawat sing larang. Lan UAV adhedhasar mau kudu operate ing dhuwur medium, nanging duwe wektu penerbangan dawa. Tujuane kanggo nyedhiyakake pengintaian jarak jauh, nanging sing paling penting, kemampuan kanggo ngluncurake piranti kasebut saka dek kapal cilik, banjur bali kanthi cepet. Pramila program iki ditujokake kanggo nggawe model skala lengkap saka piranti kasebut sing bisa njupuk saka dek kapal kelas penghancur kaya kapal perusak AS Arleigh Burke.

"Persetujuan karo angkatan laut wiwit wiwitan program minangka pendekatan sing cocog kanggo nggayuh tujuan kasebut," ujare Daniel Patt, manajer program Tern agensi kasebut. "Saenipun, kolaborasi iki bisa dadi model kanggo perjanjian sing padha karo kabeh pelanggan kanggo program DARPA liyane, lan mbantu nggawe kesempatan terobosan kanggo militer." Apa ana bungah khusus kanggo ngerti lan angel lan gampang ing wektu sing padha. Sampeyan mung kudu ngerti spesifik karya DARPA. Biasane agensi iki mlebu perjanjian karo perusahaan cilik lan universitas kanggo nyilikake biaya "ilmu". Lan ing kene direncanakake kerja sama karo struktur mega kaya Angkatan Laut AS. Tegese, bakal ana dhuwit sing akeh, lan ing sisih liya, militer bakal langsung ngandhani kabeh sing dibutuhake, lan uga bakal nuduhake pengalaman ing wilayah iki. Tegese, ora bakal kedadeyan nalika UAV digawe ing bentuk manuk kolibri, lan banjur militer wiwit mikir persis ing ngendi luwih becik nggunakake. Lan ing sadawane dalan, ternyata luwih apik yen para ilmuwan nggawe UAV kanthi bentuk manuk pipit, mung dhuwit sing wis dibuwang! Dadi dina iki "pendekatan anyar kanggo nyedhiyakake pengintaian jarak jauh ing segara, kendaraan kelas UAV jarak jauh adhedhasar kapal Angkatan Laut," ujare Gil Graff, wakil manajer program saka Kantor Riset Angkatan Laut.
Akibaté, kaya adat ing DARPA, kabèh program dipérang dadi tahapan utawa tahapan. Rong fase pisanan program kasebut ditujokake kanggo ngembangake desain awal lan ... nyuda risiko kanggo program Tern kanthi sakabehe. Lima pemain saiki dikontrak kanggo tahap pertama. Siji utawa luwih pemain kasebut bisa dipilih kanggo nerusake ing tahap kapindho, yaiku, sing paling apik bakal dipilih saka pangembangan sing diusulake kanthi kompetitif. Ing fase katelu, siji kontraktor bakal dipilih lan bakal mbangun model skala lengkap kanggo uji coba lemah. Inggih, yen tes ing lemah kasil, tes bakal terus ing segara.

Minangka kanggo sisih technical project, kene sampeyan kudu nerusake saka syarat militer lan spesifik piranti iki. Kajaba iku, ing kasus iki, para perancang bakal duwe tugas sing angel banget, amarga kudu ngatasi sawetara kontradiksi sing serius. Ukuran cilik saka kapal pengangkut mbutuhake swiwine bisa dilipat, lan kendaraan dhewe dadi entheng, sing uga digabungake karo syarat kanggo jarak penerbangan sing dawa. Nanging… badan pesawat lan fuselage sing entheng yaiku serat karbon, lan jangkoan penerbangan sing dawa yaiku sayap sing amba. Nggawe lempitan swiwi kasebut ora gampang, lan kanggo piranti cilik uga kelangan kekuwatane lan bobote mundhak. Peluncuran UAV kasebut kudu ditindakake saka ramp, iki bisa dingerteni. Uga cetha yen mesin kudu dumunung ing mburi lan duwe baling-baling, amarga mesin turboprop luwih ekonomis tinimbang mesin jet lan nyedhiyakake piranti kasebut kanthi jarak penerbangan sing luwih dawa. Nanging ing ngendi ramp iki bakal dumunung? Iku bakal becik kanggo nginstal langsung ing tong minyak standar 127-mm gun saka pangrusak Amérika, nanging ana siji kahanan sing ndadekake solusi elegan banget angel.

Sawise kabeh, piranti kasebut bakal mabur ing segara, ing ngendi uyah segara ana ing endi wae. Tegese, kudu direksa saka efek banyu segara, sing tegese ora dikarepake kanggo "siram" ing banyu segara asin. Lan yen mangkono, ing ngendi dheweke bakal numpak kapal cilik lan, sing paling penting, kepiye? Apa situs kebangkrutan khusus ing dek bakal disusun kanggo iki, utawa apa bakal dadi "jaring jebakan" sing dipasang ing dhukungan teleskopik ora dingerteni. Ing kasus apa wae, pitakonan muncul, kepiye carane nyelehake "tern" sing kejiret iki ing ramp kanggo diluncurake? Lan bakal angel banget kanggo nindakake iki mung yen ana ing laras bedhil! Apik banget kepiye insinyur Amerika bakal ngrampungake kabeh masalah teknis kasebut. Nanging, siji cara utawa liyane, nanging karya ing "tern telulas" wis diwiwiti, lan cepet utawa mengko, nanging kita bakal sinau bab asil!
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

7 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -1
    18 2014 Juni
    Ya, lan yen ing bidang robotika, kita mlaku luwih dhisik tinimbang liyane. Sepira kita ngomong babagan inovasi, nanging isih ana.
    1. -3
      18 2014 Juni
      Kutipan saka rugor
      Ya, lan yen ing bidang robotika, kita mlaku luwih dhisik tinimbang liyane.

      Nalika lan ing ngendi? Mung babagan Lunokhod ora perlu, iki saka opera liyane.
      1. Cat
        +3
        18 2014 Juni
        Quote: Bayonet
        Nalika lan ing ngendi? Mung babagan Lunokhod ora perlu, iki saka opera liyane.

        Lha nek Lunokhod kuwi dudu robot, terus piye Buran? The Yankees ora tau sinau carane nampa Shuttles ing mode otomatis, sanadyan iku ora kasunyatan sing padha nyoba. Nanging, Buran isih drone, sanajan kekuwatan komputer ing papan kasebut ora katon sanajan latar mburi smartphone anggaran. Nanging kabeh mabur kaya sing dikarepake lan ndharat ing ngendi wae, lan yen ora amarga Gorby sing ala karo "konversi" sing ala - sapa sing ngerti apa prodigies sing bakal dilayani karo tentara kita ...
  2. -1
    18 2014 Juni
    Ya, muga-muga ana liyane ...
  3. +4
    18 2014 Juni
    Ora ana sing ngurus. Luwih gampang dadi pengacara utawa manajer. Dhuwit luwih akeh, kurang kerja, sinau luwih gampang.
    1. manuk gagak
      0
      20 2014 Juni
      nalika 5 taun kepungkur aku teka ing ulang tahun kaping 20 rapat karo lulusan Jurusan Robotika Universitas Politeknik Tula.
  4. +1
    18 2014 Juni
    Nalika drone iki ora mung mangkat saka kapal, nanging uga lungguh kanthi normal, banjur lagu liyane. Lan saiki dheweke duwe masalah luwih akeh tinimbang jawaban
  5. 0
    18 2014 Juni
    Uga, ana uga drone kanthi skema helikopter. Wis paling ora bisa ngawasi kahanan ing zona cedhak kapal.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"