Review militèr

Cahya lan kasusahan. Dina partisans lan pejuang lemah

17
Wiwit 2010, dina partisans lan pejuang lemah wis dirayakake ing Rusia. Ing taun 2010, keputusan presiden tanggal 10 April 2009 No. 59-FZ dileksanakake. Tèks pepak saka keputusan presiden kaya ing ngisor iki ("Konsultan Plus"):

Kalebu ing Artikel 1.1 saka Hukum Federal 13 Maret 1995 N 32-FZ "Ing dina kamulyan militèr lan tanggal paweling ing Rusia" (Sobraniye zakonodatelstva Rossiyskoy Federatsii, 1995, N 11, item 943; 2005, N 30 3109; 2007 , N 10, item 1149; N 44, item 5279) owah-owahan, nyatakake ing tembung ing ngisor iki:

"Artikel 1.1. Tanggal paweling ing Rusia
Tanggal paweling ing ngisor iki kanggo Rusia ditetepake ing Federasi Rusia:
25 Januari - Dina siswa Rusia;
12 April - Dina Kosmonautik;
22 Juni - Dina Memori lan Duka - dina wiwit Perang Patriotik Agung (1941);
29 Juni - Dina partisan lan pejuang lemah;
3 September - Dina Solidaritas ing perang nglawan terorisme;
7 November - Dina Revolusi Oktober 1917;
9 Desember - Dina Pahlawan Tanah Air;
12 Desember iku Dina Konstitusi Federasi Rusia.

Artikel 2
Pembiayaan biaya kanggo nganakake acara khusus kanggo tanggal peringatan Rusia, sing diwenehake ing paragraf lima Pasal 1.1 Hukum Federal 13 Maret 1995 N 32-FZ "Ing Dina Kamulyan Militer lan Tanggal Pengetan Rusia" (minangka diubah dening Hukum Federal iki), ditindakake kanthi biaya anggaran federal, anggaran entitas konstituen Federasi Rusia lan anggaran lokal, uga dana ekstra anggaran lan sumbangan sukarela (kalebu target) lan sumbangan saka individu. lan entitas legal miturut Artikel 6 saka Hukum Federal kasebut.

Artikel 3
Hukum Federal iki bakal dileksanakake tanggal 1 Januari 2010.
Presiden Federasi Rusia D. MEDVEDEV.

Penampilan dina iki ing tanggalan tanggal militer ing Rusia yaiku pemugaran sajarah kaadilan, amarga loro partisans lan buruh lemah sak Perang Patriotik Agung nggawe kontribusi invaluable kanggo asor saka mungsuh sing mlebu ing tanah kita.

Tanggal 29 Juni ora dipilih kanthi kebetulan. Ing dina iki 73 taun kepungkur (wis seminggu sawise Perang Patriotik Agung - 29 Juni 1941) arahan Dewan Komisaris Rakyat USSR lan Komite Pusat Partai Komunis Uni-Uni. Bolsheviks teka menyang kang, kang langsung related kanggo tatanan saka gerakan partisan ing wilayah Soviet.

Saka arahan:

... kanggo mbentuk detasemen partisan lan kelompok sabotase kanggo nglawan bagean saka tentara mungsuh, kanggo nyurung perang partisan ing endi-endi lan ing endi wae, nyebul jembatan, dalan, ngrusak komunikasi telpon lan telegraf, ngobong gudang, nggawe kahanan sing ora bisa ditanggung. mungsuh lan kabeh accomplices, kanggo nguber lan numpes wong ing saben giliran, thwart kabeh aktivitas sing.


Lan ing September 5, 1942, ana pesenan saka I.V. Stalin, ngatur tugas tartamtu kanggo gerakan partisan lan lemah.

Saka pesenan Stalin:

Aku supaya:
1. Kanggo ngganggu lalu lintas sepur lan ngganggu transportasi biasa ing mburi garis mungsuh, ngatur kacilakan sepur kanthi cara apa wae, ngrusak kreteg sepur, njeblug utawa ngobong bangunan stasiun, njeblug, ngobong lan nembak lokomotif, gerbong, tank ing stasiun lan siding. Yen ana rel sepur, numpes tenaga kerja, peralatan, bahan bakar, amunisi lan kargo liyane, uga lokomotif uap lan gerbong sing isih urip. Ngrusak lan ngobong kreteg, jembatan ing dalan gedhe lan dalan reget, ngrusak gati lan struktur gawean liyane. Numpes kendaraan sing nggawa amunisi lan bahan bakar. nyolong jaran. Yen ora bisa nggunakake senjata, kendharaan lan kargo, mula ora bisa digunakake kanthi cara apa wae.
2. Yen bisa, mbesmi garnisun militèr, markas lan institusi, detasemen pasukan, kanthi kapisah ngetutake perwira lan prajurit, njaga transportasi lan gudang.
3. Numpes gudang lan pangkalan senjata, amunisi, bahan bakar, panganan lan properti liyane, garasi lan bengkel.
4. Numpes jalur komunikasi ing ril sepur, dalan gedhe lan dalan rereget, ngrusak peralatan komunikasi, motong lan nyopot kabel, motong lan ngobong tiang telegraf, ngrusak stasiun radio lan personel.
5. Nyerang lapangan udara mungsuh lan numpes pesawat, hangar, bom lan depot bahan bakar, uga mateni personel penerbangan lan keamanan lapangan terbang.


Secara total, ana 10 poin ing urutan, ing pungkasan kasebut kanthi harfiah mangkene:
Kanthi tumindak gabungan Tentara Abang lan gerakan partisan, mungsuh bakal ditumpes.

Peran gerakan partisan lan lemah nalika Perang Patriotik Agung dadi gedhe banget. Thanks kanggo aktivitas saka partisans Unit Nazi ora bisa aran aman, malah atusan kilometer saka ngarep. Detasemen partisan ing wilayah Bryansk, ing Belarus, ing Ukraina, lan ing wilayah liyane nyebabake karusakan sing signifikan ing pasukan Nazi ing tenaga kerja lan peralatan militer. Aktivitas partisan ora ngidini pasokan tanpa alangan saka pasukan Nazi Jerman lan sekutu.

Kanggo prajurit Jerman, polisi lan antek-antekne, partisans dadi pedhang nyata Damocles, sing ora mung diangkat ing ndhuwur sirahe, nanging uga kerep dikalahake.

Cahya lan kasusahan. Dina partisans lan pejuang lemah


Unit paramiliter Hungaria aktif melu operasi punitif anti-partisan. Saka 17 September nganti 3 Oktober 1941, brigade infantri Hungaria, bebarengan karo batalyon Jerman, njupuk bagéyan ing perang nglawan partisans Bryansk lan prajurit Soviet sing ora bisa metu saka kubeng. Operasi punitive uga ditindakake marang warga sipil, sing dicurigai duwe hubungan karo partisan nganti mbebasake wilayah kasebut saka penjajah.

Saka crita saka residents saka wilayah Bryansk sing ketemu piyambak ing zona pendhudhukan. Pendhudhuk distrik Sevsky V. Mazerkova (bahan Arsip Negara Federasi Rusia, L-564) (gaya, tanda baca lan ejaan sumber asli dilestarekake):

Bareng padha weruh wong-wong ing desa kita, wong-wong mau padha kandha yen wong-wong mau padha partisan. Lan nomer padha, i.e. 20/V-42 nyekel bojoku Sidor Borisovich Mazerkov, lair ing taun 1862, lan anakku Alexei Sidorovich Mazerkov, lair ing taun 1927, lan nyiksa wong-wong mau, lan sawise nyiksa iki, tangane diikat lan dicemplungake menyang jugangan, banjur diobong. jerami lan diobong ing jugangan kentang. Ing dina sing padha, dheweke ora mung ngobong bojoku lan anakku, nanging uga 67 wong.

Pendhudhuk distrik Sevsky ing wilayah Bryansk E. Vedeshina (bahan Arsip Negara Federasi Rusia, L-488) (gaya, tanda baca lan ejaan sumber asli dilestarekake):

Iku ing Mei 28 dina 42 taun. Aku lan meh kabeh warga padha mlebu ing alas. Preman-preman mau nututi. Dheweke ana ing papan kita, ing ngendi kita (ora krungu) karo wong-wong kita, nembak lan nyiksa 350 wong, kalebu anak-anakku disiksa, putri Nina, 11 taun, Tonya, 8 taun, Vitya putra cilik, 1 taun, lan putra. Kolya, limang taun. Aku meh ora urip ing ngisor mayit anak-anakku.


Sajrone periode kasebut ing ndhuwur mung saka 17 September nganti 3 Oktober 1941, detasemen punitive saka Hungaria lan Jerman ilang luwih saka 3,5 ewu personel militèr ing perang nglawan partisans Bryansk. Total kerugian saka pasukan Nazi minangka asil saka aktivitas saka partisans Bryansk kira-kira ing puluhan ewu.



248 partisan, nalika lan sawise rampung, nampa gelar Pahlawan Uni Soviet. Loro (Sidor Kovpak lan Alexei Fedorov) dadi Pahlawan kaping pindho Uni Soviet. 9 wong liyane sing melu aktivitas detasemen partisan dianugerahi gelar Pahlawan Rusia (akeh sing sacara anumerta) ing periode saka 1994 nganti 2007.

Ing 2014, mengeti 95th saka lair saka Vera Voloshina - Pahlawan Rusia. Vera Voloshina ing taun 1941, minangka bagéan saka grup pengintaian, dibuwang menyang mburi Jerman ing wilayah Volokolamsk, bebarengan karo Zoya Kosmodemyanskaya. Loro-lorone bocah-bocah wadon mati ing tangan Nazi ing dina sing padha 29 November 1941 ing pamukiman beda: Vera - ing Golovkovo, Zoya - ing desa Petrishchevo.

Saka buku G. Frolova lan I. Frolova "Muscovites-partisans - Heroes of the Fatherland":

Wong-wong mau nggawa dheweke, barang sing mlarat, nganggo mobil menyang gantungan, lan ana jerat sing digantung ing angin. Ing saubengé wong Jerman padha ngumpul, ana akeh. Lan tawanan kita sing kerja ing mburi jembatan digawa mlebu. Bocah wadon mau ana ing mobil. Kaping pisanan ora katon, nanging nalika tembok sisih diturunake, aku ngguyu. Dheweke goroh, bab miskin, mung ing jeroan, lan malah banjur ambruk, lan kabeh ing getih. Loro wong Jerman, lemu kaya ngono, nganggo salib ireng ing lengen klambi, munggah menyang mobil, pengin nulungi dheweke. Nanging cah wadon di-push Jerman adoh lan, clinging menyang taksi karo tangan siji, tangi. Tangane sing nomer loro, ketoke rusak - digantung kaya pecut. Banjur dheweke wiwit ngomong. Kaping pisanan dheweke ngomong apa-apa, sampeyan ndeleng, ing basa Jerman, lan banjur dadi duweke.

"Aku," ujare, "ora wedi mati. Kanca-kancaku bakal males aku. Kita isih bakal menang. Kene sampeyan bakal weruh!

Lan cah wadon nyanyi. Lan sampeyan ngerti lagu apa? Sing ditembangake ing rapat-rapat lan diputer ing radio ing wayah esuk lan ing wayah wengi.

- "Internasional"?

Ya, lagu kuwi. Lan Jerman ngadeg lan ngrungokake kanthi meneng. Perwira sing mrentah eksekusi mbengok apa-apa marang para prajurit. Dheweke nguncalake jerat ing gulu bocah wadon lan mlumpat saka mobil. Petugas kasebut mlayu nyedhaki sopir lan menehi prentah supaya pindhah. Lan dheweke lungguh, dadi putih kabeh, sampeyan ndeleng, dheweke durung biasa nggantung wong. Petugas kasebut ngetokake revolver lan nguwuh-uwuh marang sopir kanthi cara dhewe. Ketoke, dheweke ngipat-ipati akeh. Dheweke katon tangi, lan mobil wiwit obah. Wong wedok kuwi isih sempat bengok-bengok, banter banget nganti getihku beku ing nadiku: "Pamit, kanca-kanca!" Nalika aku mbukak mripatku, aku weruh yen wis nggantung.

Dheweke umur 22 taun.



Taun iki minangka ulang tahun kaping 100 saka lair Vladimir Bondarenko, komandan detasemen partisan sing operasi ing wilayah Bryansk, Byelorussian lan SSR Ukraina. Vladimir Illarionovich - Pahlawan Uni Soviet, nduwèni Ordo Lenin (judhul dianugerahi anumerta). Vladimir Bondarenko melu ngrusak total 16 eselon militèr Jerman. Ing wulan Juli-Agustus 1943 piyambak, detasemen Bondarenko numpes 250 prajurit mungsuh. Vladimir Illarionovich tilar donya ing perang cedhak desa Berezichi ing Volhynia. Dheweke nutupi mundure kanca-kancane ing detasemen sing diserang dening mungsuh.

Ing kutha Orekhovo-Zuyevo (Moscow Region), ngendi Vladimir Bondarenko urip sadurunge perang, jeneng dalan lan dalan.



Dina partisans lan pejuang lemah iku loro kaca padhang lan mournful ing tanggalan. Ngajeni wong urip, ora lali marang wong-wong sing ngurbanake urip kanggo kamardikan lan kamardikan negara kita, sing mbelani hak urip ing tanahe.



Ing dina iki, portal informasi "Military Review" heartily congratulates para veteran Perang Patriotik Agung, sing padha pejuang detasemen partisan lan aktivis lemah. Muga-muga kabeh wong sing heroik iki lan sedulur sing cedhak karo kesehatan lan kesejahteraan!
Foto sing digunakake:
http://all-decoded.livejournal.com/
17 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. mig31
    mig31 29 Juni 2014 08:16
    + 15
    Eyang kakungku Grigory nylametake komandan detasemen partisan, sing ditampa Ordo Red Star, lan lunga menyang Berlin. Kamulyan kanggo prajurit Soviet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    1. armageddon
      armageddon 29 Juni 2014 08:40
      +3
      Kamulyan kanggo wong Soviet !!! Sapa sing ngrusak punggung Nazi !!!
      1. dr.Bo
        dr.Bo 29 Juni 2014 12:54
        +3
        Quote: armageddon
        Kamulyan kanggo wong Soviet !!! Sapa sing ngrusak punggung Nazi !!!

        Saiki kaca anyar lagi ditulis ing Donbas!
        1. Nicholas S.
          Nicholas S. 29 Juni 2014 13:48
          +1
          Simbah kakungku nampa pecahan sing ora bisa dicopot ing cedhak balung mburi ing basa Finlandia, mula dheweke kerja ing Jerman. buruh lemah ing RONA (biografi diijini). Front ketemu ing pakunjaran Gestapo. Tellingly, ing pakunjaran iki ora ana kang ngulungaké sapa, malah enom banget, senajan ana eksekusi. Kutha karo pakunjaran ngadeg ing baris pisanan saka Kursk Bulge, lan nalika ngarep tindak ing nyerang, Jerman nyoba kanggo cepet liquidate pakunjaran. Lawang sel mbukak, bledosan Schmeiser, granat. Ing sel ngendi dheweke lungguh, kalebu. lan mbah, prosedur fasis Jerman iki nyuwil mati. Bagéyan saka pakunjaran disimpen.

          Rama, supaya ora menyang RONA iki, sawetara sasi sadurunge ngancik 16 taun melu partisan. (Ing literatur aku nemokake yen dheweke diundang menyang RONA nalika umure 17, utawa malah ing 18. Saka ngendi dheweke entuk.) Nalika ngarep nyedhaki, kabeh formasi gedhe (Kovpak, Naumov, Saburov) ninggalake alas kita ing sisih kulon. Nanging Kursk Bulge ngadeg saka April kanggo Agustus, lan partisans isih ing alas ngarep-line ketegangan Jerman supaya padha mbuwang Unit menyang blokade saka alas, kalebu. tank, kaping pirang-pirang luwih akeh tinimbang jumlah partisan sing isih ana, nyatane nggawe ngarep liyane ing saubengé alas. Banjur ngarep, pitungan saka 82mm mortir, banjur 45mm bedhil - ora alat paling apik kanggo poto-kaslametané ing perang sing - nanging slamet lan menang, tekan operasi Berlin ing tentara 65th Batov lan ngarep Rokossovsky. Nanging ing pungkasan, ngarep iki diuripake menyang Baltik Jerman. Nanging, ora ana apa-apa, uga apik.
    2. APASUS
      APASUS 29 Juni 2014 16:17
      0
      Kutipan saka: mig31
      Eyang kakungku Grigory nylametake komandan detasemen partisan, sing ditampa Ordo Red Star, lan lunga menyang Berlin. Kamulyan kanggo prajurit Soviet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Lan mbah kakungku Grigory, nalika dadi partisan, kena penembak jitu ing tangane lan ora bisa ngethok roti nganti pungkasane urip.
  2. Borisjdin1957
    Borisjdin1957 29 Juni 2014 08:29
    +6
    saka Don.
    Ora saben wong wani nyekel senjata ing mburi garis mungsuh lan perang karo unit reguler! Ing salawas-lawase, Slavs ora guwa ing mungsuh saka negara, ora preduli apa pamaréntahan ing kepala negara. dadi! Kamulyan kanggo patriot ing Motherland!
  3. Zomanus
    Zomanus 29 Juni 2014 08:36
    +3
    ya. Senajan ana partisans malah dina. Ana sing narik rel sepur cedhak Kharkov.
    1. Egoza
      Egoza 29 Juni 2014 08:43
      + 10
      Kutipan saka Zomanus
      Senajan ana partisans malah dina.

      Ana partisans lan lemah ing Ukraina. Patriot sejati. Iku mung ora wektu kanggo ngomong bab wong-wong mau. Nanging wektu iku bakal teka!
      Ing sawetoro wektu, ayo padha ngelingi wong-wong sing nglawan mungsuh ing wilayah sing dikuwasani, memori sing langgeng kanggo wong-wong mau! Kita pengin sukses lan sukses kanggo wong-wong sing nglawan Nazi saiki.
  4. omsbon
    omsbon 29 Juni 2014 08:37
    +2
    Kita ngerti akeh babagan tumindak mulya saka partisans, nanging misale jek luwih akeh eksploitasi saka pamales rakyat tetep ana ing bayangan sing ora jelas.
    Memori langgeng kanggo kabeh sing tilar donya kanggo Motherland!
  5. pelaut
    pelaut 29 Juni 2014 08:40
    +5
    Nanging cah wadon di-push Jerman adoh lan, clinging menyang taksi karo tangan siji, tangi.
    - Kaya iki! minangka akeh minangka aku lawas break liwat! Aku mbokmenawa ora bakal bisa, sanajan patriotik aku nganggep aku ...
    Matur nuwun putri! Kamulyan ing memori kabeh lanang lan wadon US RUSIA!!!
  6. parusnik
    parusnik 29 Juni 2014 09:04
    +3
    Simbahku, dicekel cedhak Myasny Bor, ing mangsa panas 1942, mlayu, rampung ing Italia, perang ing brigade partisan Italia. ana ing pengawasan ana lan makarya minangka shoemaker.
  7. ngantuk
    ngantuk 29 Juni 2014 09:32
    +3
    Memo saka partisan saka 1942.

    Partisan's companion, 1942. Numpes tank mungsuh!
    "Ing perang nglawan tank, elinga: wong sing wani ora wedi karo tank.
    Sing wani ketemu mesin mungsuh, luwih gampang kanggo numpes.
    Goleki dhewe tank fasis lan numpes.

    Partisan's companion, 1942. Carane menehi hasil karo mungsuh udhara.
    "Ngerti manawa saka bedhil lan bedhil mesin ringan, geni sing paling efektif ing pesawat dipikolehi nalika pesawat kasebut ing dhuwur ora luwih saka 800 meter.
    Yen sampeyan tumindak dhewe, tumindak geni sing dituju ... "
    Carane lan ing kang pesawat kanggo njupuk diterangake ing bab iki, kang kita ora nerbitaké ing lengkap.
    http://bulochnikov.livejournal.com/1477952.html

    Film pendidikan saka tentara Soviet: perang ing kutha. 1955
    Pertahanan ing kutha:
    http://bulochnikov.livejournal.com/1485079.html

    Pandhuan kanggo slamet lan pertahanan kutha.
    http://apotime.ru/publ/rukovodstvo_po_vyzhivaniju_i_oborone_goroda/7-1-0-4402
  8. AlNikolaich
    AlNikolaich 29 Juni 2014 09:38
    +3
    Dadi, saka wektu Denis Davydov nganti saiki ...
    Dadi ing wilayah sing dikuwasani, asring ing musuhan
    diubengi! Lan nindakake prekara sampeyan, wedi karo kabeh
    menehi kula sek. Ora bisa santai lan santai.
    Dadi buruh lemah luwih angel sacara psikologis tinimbang ngladeni
    ing unit biasa. Urip tanpa hak nggawe kesalahan! Carane akeh wong
    tetep ora dingerteni, dipateni kanthi brutal ... Para pahlawan sing jenenge
    kita ora bakal ngerti. Aku mikir dina iki ora mung preian,
    lan luwih dhisik, dina pengetan para partisan lan
    buruh lemah sing sijine urip lan eksploitasi ing
    kita umum Victory!
    memori Rahayu kanggo wong-wong mau! Lan urip, sehat!
  9. Komentar wis dibusak.
  10. Kelabu 43
    Kelabu 43 29 Juni 2014 11:42
    +2
    Kamulyan kanggo para partisan perang kasebut! Dekrit perayaan iki minangka pangecualian kanggo pamrentah Medvedev. Ing wilayah karo kawicaksanan Russophobic, pahlawan iki disebut pengkhianat ing Motherland, kabeh wong weruh monumen numpes lan plakat memorial. Aku ora ngerti, ketoke, iku luwih gampang lan luwih aman kanggo perang karo memori saka pahlawan nyata - tugu ora bakal nyerah, nanging sayangé.
  11. IV762
    IV762 29 Juni 2014 12:09
    +1
    Apa ora "partisans lan pejuang lemah", sing bagéan saka wong-wong mau sing tumindak kanggo kabecikan saka motherland marang mungsuh external, padha "Pembela saka Fatherland"? Ana sing kaya aku iki mung kanggo kepentingan "Mbiayai biaya kanggo nganakake acara sing darmabakti kanggo tanggal sing ora bisa dilalekake ing Rusia, sing ditindakake kanthi biaya anggaran federal, anggaran entitas konstituen Federasi Rusia lan anggaran lokal, uga dana ekstra anggaran lan sukarela (kalebu diangkah ) kontribusi lan sumbangan saka individu lan badan hukum...."
    Panguwasa lokal ora njupuk liburan kanthi serius, nanging "dhuwit kasebut dialokasikan lan dikuasai."
    kene! Mung entuk: wiwit 2010, aku ora tau krungu preian iki! belay
    1. iku-ai00
      iku-ai00 29 Juni 2014 15:30
      +1
      Aku mikir sampeyan salah. Sanadyan DAY OF MEMORY iki, tinimbang preian, ora ana sadurunge, iku adil kanggo netepake. Amarga, nanging, ing pangkat akeh wong biasa, kalebu bocah-bocah, lan babagan FEAT akeh wong, masyarakat mbokmenawa ora ngerti jenenge.
      Dadi, kabeh wis bener!
      GLORY langgeng kanggo kabeh sing perang nglawan Nazi, kalebu ing pendhudhukan, dikenal kanggo HEROES lan UNKNOWN! Ngaso kanthi tentrem, lan TERIMA KASIH amarga ora nylametake urip, mbelani TANAH AIR!
  12. ayu
    ayu 29 Juni 2014 15:19
    +1
    Saiki, moth kasur maneh ing Ukraina yakin ing kulit tentara bayaran, sing ilang, digoreng ing pesawat lan helikopter sing mudhun, ambruk dadi semprotan getih kanthi bledosan bedhil mesin abot, yen ora bisa ngalahake Rusia ing perang. - ora ana tentara siji ing donya sing bisa nahan serangan bayonet Rusia lan pertempuran tangan-tangan ...
  13. Vadim2013
    Vadim2013 29 Juni 2014 15:37
    +2
    Pakdheku, sing wis dikepung ing taun 1941, perang ing detasemen partisan ing alas Bryansk. Dheweke nggawa adhine, bapakku, minangka hadiah pistol, sing bapakku sing ora gelut lan kerja ing evakuasi, pungkasane dibuwang menyang jamban. Pakdhe nggawa bojone sing nomer loro menyang Moskow, karo dheweke manggon ing detasemen partisan. Sawise perang, dheweke ngombe awake dhewe lan mati. Sadurunge perang, dheweke ora ngombe alkohol.
  14. ruslan207
    ruslan207 29 Juni 2014 19:38
    +1
    Artikel siji-sisi bakal ngelingi Masherov, Zaslonov, uga pahlawan USSR. Lan nalika kubus Wilhelm dirusak, ana sawetara partisan ing Ukraina, meh ora ana ing Ukraina kulon.
  15. KIRON
    KIRON 29 Juni 2014 19:46
    +1
    Ruslan.Akeh wong sing kudu dieling-eling.Ing sekolah mung 15 jam perang.Kanggo telung kelas.Kanggo kabeh -
  16. Rigla
    Rigla 29 Juni 2014 20:52
    0
    Fasis anyar ing kulit sing ala lan ing jaman saiki ngerti WHO Partizan Rusia prajurit

    Liburan spiritual!
  17. Komentar wis dibusak.