Yak-130 sing luwih apik bakal diluncurake maneh

32
Ing sawetara dina, penerbangan pesawat latihan tempur Yak-130 bakal diwiwiti ing wilayah Moskow kanggo nyoba sistem kontrol sing dianyari. bab iku ITAR-TASS Roman Taskaev, wakil kepala Biro Desain Yakovlev kanggo tes penerbangan, ujar dina iki.

Yak-130 sing luwih apik bakal diluncurake maneh


Penerbangan Yak-130 ditundha wiwit 15 April sawise kacilakan salah sawijining ing cedhak Akhtubinsk ing wilayah Astrakhan. Loro anggota kru ejected, nanging siji pilot isih tiwas. Pamriksan kasebut nuduhake yen penyebab kacilakan pesawat kasebut yaiku gagal ing sistem kontrol.

"Dina iki, miturut rencana, kita wis nampa set sistem kontrol sing diowahi lan minggu iki kita nginstal ing pesawat OKB lan mriksa kompatibilitas kabeh sistem. Kita bakal miwiti mabur minggu ngarep."
Taskaev ngandika.

Miturut dheweke, sawise sistem kasebut diuji, papan elektronik anyar bakal dipasang ing kabeh Yak-130 sing diprodhuksi ing Rusia. Kanggo pesawat kanthi sistem kontrol sing diowahi, larangan penerbangan bakal dicabut.

Sadurungé, Panglima Angkatan Udara Viktor Bondarev nglaporake manawa penerbangan Yak-130 bakal diterusake ing wulan Juli.

Pangembangan pesawat latihan Yak-130 ("Mitten" - miturut klasifikasi NATO) diwiwiti ing OKB. Yakovlev ing awal nineties. Dhèwèké mabur kapisan ing taun 1996, lan ing taun 2002 dhèwèké dadi pesawat pangkalan Angkatan Udara kanggo latihan pilot. Akeh sistem latihan mesin 4x keluwih, minimalake kemungkinan gagal.

Yak-130 diprodhuksi ing Pabrik Penerbangan Irkutsk. Ing total, Angkatan Udhara nampa 48 pesawat kuwi, kang dadi bagéan saka pangkalan udhara latihan 209 ing Borisoglebsk. Kontrak saiki nyedhiyakake pangiriman 17 unit liyane.

Kajaba iku, mesin kasebut dikirim menyang Aljazair. Ing taun 2011, Angkatan Udara Aljazair nampa 16 Yak-130.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    32 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 15
      7 Juli 2014 17:14
      ayu! More lan liyane, liyane ...
      1. portoc65
        + 16
        7 Juli 2014 17:17
        Amerika protes yen dheweke nyelehake yaks ing Suriah .. Ing pesawat latihan iki, sampeyan bisa nglatih miturut program kabeh jinis pesawat generasi paling anyar - yaks bisa digunakake minangka pejuang ringan ing pertempuran nyata ..
        1. Zeron
          + 17
          7 Juli 2014 17:20
          Amerika duwe plug ing saben tong minyak - padha entuk. Tanpa dheweke, sampeyan ora bisa menyang sartir - dumadakan padha nonton.
        2. + 16
          7 Juli 2014 17:29
          Kutipan saka portoc65
          Amerika protes yen dheweke nyelehake yaks ing Suriah .. Ing pesawat latihan iki, sampeyan bisa nglatih miturut program kabeh jinis pesawat generasi paling anyar - yaks bisa digunakake minangka pejuang ringan ing pertempuran nyata ..

          Dadi sampeyan nindakake kabeh kanthi bener!
        3. +2
          7 Juli 2014 17:33
          Kutipan saka portoc65
          yaks bisa digunakake minangka pejuang entheng ing pertempuran nyata.

          lan apa sing kasempatan ing pertempuran?
          1. portoc65
            +2
            7 Juli 2014 17:40
            kanggo nindakake tugas taktik sing ora perlu nyopir pejuang sing kuat, sampeyan bisa nggunakake pejuang sing entheng. Ing Brasil, malah pejuang sing digerakake baling-baling entheng dirancang kanggo nglawan partisan .. penyelundup .. sampeyan bisa nggunakake yak kanggo gouge a kirim blok .. nyerang kolom .. wis niche kanggo ngatasi masalah tartamtu .. akeh iku bisa Hung ing yak.
            1. +7
              7 Juli 2014 18:03
              Kutipan saka portoc65
              kanggo nindakake tugas taktis sing ora perlu nyopir pejuang sing kuat, sampeyan bisa nggunakake pejuang sing entheng.

              eh, Yak-130 malah ora duwe radar ... Luwih tepate, rencana kasebut, mesthine, nanging ora ditindakake.
              Dadi iki pesawat sejatine sifate latihan, ora luwih, ngirim menyang garis ngarep ora kaputusan banget pinter.
              Ya, lan ora akeh ruang kosong ing fairings; kanggo instalasi radar, lagi didesain ulang.
              1. -1
                7 Juli 2014 19:11
                Kutipan saka iwind
                Ya, lan ora akeh ruang kosong ing fairings; kanggo instalasi radar, lagi didesain ulang.

                Desain ulang ya, umpamane, kanggo nggawe drone serangan kasebut, amarga kabin pilot bisa nggawe apa wae.
              2. +2
                7 Juli 2014 19:44
                Sampeyan uga bisa duwe radar sing digantung kaya ing Su-25, ngrusak UAV, helikopter, contone.
                1. +3
                  7 Juli 2014 20:28
                  Kapethik saka: ruslan207
                  Sampeyan uga bisa duwe radar sing digantung kaya ing Su-25, ngrusak UAV, helikopter, contone.

                  nanging aku ora ngerti apa mbutuhake teknologi kanggo nindakake soko sing ngirim ora, nanging ora ngerti carane.
                  Aku ora 100% manawa, nanging yak uga ora duwe perang elektronik lan sistem perang elektronik kanggo poto-nimbali, sistem warning bab cahya radar mungsuh. Lan tanpa iki, mbebayani banget kanggo mungsuh katon ing wilayah kasebut, OLS uga dibutuhake ...
              3. Komentar wis dibusak.
          2. Praetorian
            +2
            7 Juli 2014 17:45
            Aku iku gumantung ing sing ing sisih liyane. Dadi kemungkinan saka apik kanggo nul, Aku guess.
          3. +1
            7 Juli 2014 17:56
            Iku gumantung ing perang apa lan kanggo apa. Ayo padha ngomong apik banget ing pertempuran udara nglawan su 25s, luwih elek minangka serangan. Nanging kabeh gumantung marang pilot lan senjata sing digunakake. Kasunyatan iku yak kurang waja nanging luwih maneuverable lan, paling Jahwéh, bakal ngidini dhewe kanggo gampang apik. Yen ditrapake kanthi bener banjur es. apik
            1. +5
              7 Juli 2014 19:31
              Kutipan saka 1c-inform-city
              Ayo dadi ngomong ing pertempuran udara nglawan su 25 padha apik banget

              Lan carane dheweke bakal nemokake ing udhara? Miturut mambu?
          4. angin topan7
            0
            7 Juli 2014 19:39
            Yak-130 subsonik lan ora ana radar, bisa digawe penyerang cahya, mbok menawa dheweke kudu pindhah menyang Suriah ing versi iki. Nganti saiki, sayangé, dheweke ora bisa niru kabeh jinis pesawat tempur kita (ana informasi kasebut), mung Su-30, Su-35, aku bisa salah, sampeyan kudu takon spesialis.
        4. +3
          7 Juli 2014 18:06
          Kutipan saka portoc65
          yaks bisa digunakake minangka pejuang entheng

          Stormtroopers.
      2. +1
        7 Juli 2014 17:19
        Yen mung arep menyang Donbass, menyang Dobnass ... nglirik
        1. portoc65
          +4
          7 Juli 2014 17:24
          menyang Donbass liwat buaya lan pamburu wengi ... Lan luwih becik para kadet nyelehake pesawat iki kanthi cepet, ayo padha sinau mabur prajurit
          1. +1
            7 Juli 2014 17:32
            Kutipan saka portoc65
            menyang Donbass liwat buaya lan pamburu wengi ... Lan luwih becik para kadet nyelehake pesawat iki kanthi cepet, ayo padha sinau mabur prajurit

            Lan apa, kang bener ngandika, mesin iku entheng, tiddly, nimble ... Kanthi hadiah kuwi dheweke mbuwang hadiah lan kanggo kayu utawa kanggo maya ...
          2. +1
            7 Juli 2014 17:33
            Ningali keajaiban biro desain iki, Nazi ora pengin nglawan dhuwit. lol
      3. +1
        7 Juli 2014 17:44
        Pesawat sing apik banget, sanajan ing wulan April dadi gagal, nanging sapa sing ora kelakon. Kabeh ing kabeh, mobil apik tenan.
        1. +4
          7 Juli 2014 19:33
          Quote: Raksasa Pikiran
          Pesawat sing apik banget, sanajan ing wulan April dadi gagal, nanging sapa sing ora kelakon. Kabeh ing kabeh, mobil apik tenan.

          Gagal katelu kanthi mobil mati ... Lan iki, kanthi cara, mobil kanggo pamula ...
      4. Komentar wis dibusak.
      5. Komentar wis dibusak.
      6. Stalker
        -2
        7 Juli 2014 18:25
        ayu! More lan liyane, liyane ...

        Muga-muga iku dudu Cina ...
      7. GRUN
        +1
        7 Juli 2014 19:43
        Lan aja tiba ...
    2. Lyoshka
      +2
      7 Juli 2014 17:14
      pilot apik pesawat apik apik
    3. +5
      7 Juli 2014 17:14
      Firmware diganti? Sawetara taun kepungkur ana artikel babagan VO (nalika Yak-130s lagi wae teka), aku ora ngelingi sing endi, ing ngendi para instruktur ngeluh manawa sistem kasebut mentah lan kudu dirampungake, nanging maneh sesak sawise iku mung:

      Loro anggota kru ejected nanging siji pilot isih mati

      Nanging iki penting, amarga pesawat Yak-130 niru macem-macem mode pesawat saka macem-macem mesin, lan ora mung njupuk lan ndharat kaya cob a.
      1. portoc65
        +1
        7 Juli 2014 17:19
        Aku elinga kaya yak-kembar saka pesawat latihan Italia padha.. apa ana bedane? opo podo wae.. endi sing luwih apik?
        1. +8
          7 Juli 2014 17:42
          yak-130 iki dikembangaké bebarengan karo Italia, banjur aku ora ngerti apa kerjasama iki mandegake, Yakovlev Desain Biro lan Italia ditransfer pembangunan kanggo saben liyane. Rusia ora duwe hak kanggo nyedhiyakake Yaki-130 menyang negara-negara NATO, wong Italia ora bisa nyedhiyakake M-346 menyang negara-negara CIS.
          Ing foto M-346 - elinga yen wong Italia ngelingi sapa sing wiwit kerja hi
        2. +2
          7 Juli 2014 19:36
          Kutipan saka portoc65
          Aku elinga kaya yak-kembar saka pesawat latihan Italia padha.. apa ana bedane? opo podo wae.. endi sing luwih apik?

          Padha wrote (ana informasi ing forum, linuwih mesthi banget, nanging aku wis ora weruh liyane) sing Italia wis disagreements babagan desain karo Yakovlevites, kahanan tekan buntu lan Italia ninggalake. Miturut cara, yen sampeyan mbandhingake M-346 karo Yak-130 ing cedhak, prabédan katon.
          PS: Ngomong-ngomong, wong Italia uga ilang mobil, loro-lorone ...
    4. MSA
      MSA
      +1
      7 Juli 2014 17:19
      Ingkang utama yaiku saiki ora ana keluhan.
      1. + 12
        7 Juli 2014 17:30
        Siji bab aku bisa nulis pesawat unsurpassed ing sawijining kelas !!!


        1. +3
          7 Juli 2014 19:55
          Kutipan saka Apollon.
          Siji bab aku bisa nulis pesawat unsurpassed ing sawijining kelas !!!

          Lan apa iku luwih apik saka padha Hawker Siddeley Hawk utawa T-50 Golden Eagle, kang menehi alesan kanggo nelpon unsurpassed? Kapisan sing paling umum ing donya, lan kaloro paling majeng ing Papan. Yen telung sisih wis ora ilang, Aku bisa wis sarujuk sing pesawat apik banget, nanging ing forum iku ora banget uga ngandika, kang dikonfirmasi dening kacilakan biasa. Lagi ngomong yen pesawat "mentah", nanging peduli iku, nalika iku bakal garing? Wiwit taun 80-an, Yakovlevites wis "garingake" topik kasebut, nanging isih "mentah". Apa sing bakal kelakon nalika miwiti ngirim menyang VVAUL? Apa kita bakal miwiti ngubur kadet?
    5. +7
      7 Juli 2014 17:35
      Aku pengin ngrungokake Seryoga "VAF", yen ora "ahli" kene biasane sofas ... Apollo kanggo nglereni, ngormati! hi
      1. +3
        7 Juli 2014 17:50
        Quote: Andrey Yurievich
        Aku pengin ngrungokake Seryoga "VAF"

        Sergey hi metu wong-wong wis nunggu.
        Quote: Andrey Yurievich
        Apollo kanggo ngurmati!

        hi Matur suwun aran
    6. evilrussian
      0
      7 Juli 2014 17:36
      Yaks minangka pesawat latihan sing apik banget! Ganteng wae
      1. +2
        7 Juli 2014 17:57
        Kutipan saka: evilrussian
        Yaks minangka pesawat latihan sing apik banget! Ganteng wae

        ya wis! pendidikan! "murid" bisa nindakake iki - guru bakal ndredheg !!! nglirik
    7. 0
      7 Juli 2014 17:47
      lan warnane apik banget :)
      1. +2
        7 Juli 2014 17:55
        Kutipan saka Nitarus
        lan warnane apik banget :)

        NIKO yaiku Steven Seagal, lan foto kasebut GDP ... piye wae ora jelas ... wassat sampeyan bisa ngirim foto sampeyan? lan jenenge uga ...lol
      2. portoc65
        +2
        7 Juli 2014 17:56
        pesawat apa sing sampeyan senengi? abang..soko saka wilayah kaya montor jeng bos milih ya
    8. TimBurton
      +3
      7 Juli 2014 18:04
      Oh, yen sampeyan ngerti pira glider sing dipasang ing konservasi ing IAP amarga kekurangan produk sing dituku.
    9. pengawasan
      -2
      7 Juli 2014 18:48
      Napa kita kudu ngerti klasifikasi NATO?
    10. 0
      7 Juli 2014 18:51
      apik Kuwi pesawat apik. Ayo padha mulang, pilot, lan aja tiba maneh. ora tau!
    11. 0
      7 Juli 2014 19:30
      Kita pengin sampeyan angin sing adil lan cuaca sing mabur! Lan supaya "murid" ing mangsa ngarep nuduhake kelas paling dhuwur saka aerobatics!
      1. +1
        7 Juli 2014 20:24
        Aku setuju karo kepinginan. Ana warta, rada metu saka topik: babagan Angara, kendaraan peluncuran Angara rencana bakal ninggalake Bumi saka kosmodrom Plesetsk tanggal 9 Juli 2014.
        Minangka asil rapat Komisi Negara, digawe kanggo ngontrol testing operator iki, diumumake peluncuran sing bakal teka. Miturut agensi Interfax, nyebutake sumber ing Kementerian Pertahanan, diputusake kanggo nyoba peluncuran liyane ing tanggal 9 sasi iki.
        Upaya sadurunge ngluncurake Angara menyang antariksa ditindakake tanggal 28 Juni. Banjur proses kasebut diamati dening pimpinan ndhuwur negara, kalebu Presiden Putin. Nanging, sajrone countdown, otomatisasi menehi sinyal kanggo mbatalake peluncuran telung menit sadurunge wiwitan. Minangka ahli mengko ketemu metu, kabeh titik punika gulung meksa direkam dening sensor ing balon bunder saka ngedongkrak damper oxidizer. Dheweke janji bakal ndandani kabeh masalah ing papan kasebut, tanpa perlu njupuk roket menyang pabrik pabrikan. Lan, miturut tanggal peluncuran anyar, kabeh masalah wis diilangi kanthi lengkap lan roket wis siyap diluncurake.
        Supados mbenjang sageda ndadosaken raos bungah sakedhik.
      2. Komentar wis dibusak.
    12. 0
      7 Juli 2014 19:55
      Aku yak - pejuang, mesinku muni

      Langit iku panggonanku.

      Lan sing lungguh ing aku

      Dikira dheweke iku pejuang.
    13. +1
      7 Juli 2014 20:21
      Kutipan saka Nayhas
      Quote: Raksasa Pikiran
      Pesawat sing apik banget, sanajan ing wulan April dadi gagal, nanging sapa sing ora kelakon. Kabeh ing kabeh, mobil apik tenan.

      Gagal katelu kanthi mobil mati ... Lan iki, kanthi cara, mobil kanggo pamula ...

      Ganteng! Nanging aku uga isin - duplikasi 4 kali, lan pesawat kasebut tabrakan lan pilot mati. Iku aneh lan ora nyenengake.
    14. 0
      7 Juli 2014 21:20
      Mitten saka basa Inggris mitten, nanging mitten ngguyu
    15. 0
      7 Juli 2014 22:41
      Kabar apik !
    16. 0
      8 Juli 2014 05:22
      manuk cilik sing apik... apik

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"