Review militèr

Leopard 2 ing salawas-lawase

79

Jerman, Kanada lan Denmark nganyarke luwih saka satus tank Leopard 2A6 kanthi sistem pencitraan termal ATTICA anyar. Pemandangan ATTICA bakal dadi pemandangan komandan lan / utawa penembak. Ing paling tank modern, loro komandan lan gunner duwe pemandangan teknologi dhuwur, biasane karo imager termal. Riflescope ATTICA minangka riflescope generasi kaping 3 sing nyedhiyakake gambar sing luwih cetha, luwih gampang antarmuka karo sistem liyane, luwih dipercaya lan luwih gampang dijaga. Generasi kaping telu uga tegese para insinyur wis nggawe dhaptar pangarep-arep sing ditampa sajrone pirang-pirang taun nggunakake ruang lingkup sadurunge. Biaya upgrade kira-kira $ 100000 saben ruang lingkup.

Leopard 2 ing salawas-lawase


Nganti taun 1980-an, tank Leopard 1 Jerman dianggep minangka salah sawijining tank paling apik ing donya. Dipuntepangaken ing layanan ing pungkasan taun 1960-an, iku tank Jerman pisanan dikembangaké sawisé Perang Donya II. Tank Jerman dianggep luwih unggul sanajan kontemporer, tank Amerika M-60A3. Mulane, Jerman bisa ngekspor Leopard menyang pirang-pirang negara. Umume 4744 tank sing diasilake (uga 1741 sasis Leopard sing diadaptasi kanggo tujuan liyane, kayata kendaraan pemulihan utawa sasis SAM) wis dibuwang (diselehake ing panyimpenan) utawa dibuwang. Akeh pangguna Leopard 1 mbokmenawa kudu nyawiji, amarga pasar kanggo tank 44-ton iki cilik banget, sanajan dilengkapi peralatan sing dianyari. Pangguna Leopards 1 sadurunge wis mbanjiri pasar, nanging saiki mung ana panjaluk Leopards 2.



Leopard Jerman 2 lair ing taun 1979 lan langsung entuk popularitas gedhe, utamane minangka panggantos kanggo tank Amerika M-60 sing wis lawas (dirancang ing taun 1960-an). Nanging, sawise pungkasan Perang Dingin ing taun 1991, akeh pangguna Leopard 2 nyoba ngedol akeh Leopard 2. Luwih saka 1500 saka 3500 Leopard 2 asli wis didol menyang Austria, Kanada, Norwegia, Swedia, Singapura, Denmark, Finlandia. , Polandia, Portugal, Yunani, Chili, Turki lan Spanyol. Kaping pisanan, Jerman Kulon tuku 2125 tank Leopard 2 anyar, Walanda 445, Swiss 370, Swedia 120, Spanyol 219 lan Yunani 170. tank unggul kanggo M-2 Abrams, senadyan kasunyatan sing terakhir wis luwih pengalaman pertempuran lan wis modernized njupuk menyang akun pengalaman pertempuran angsal.



Ing taun 2003, Jerman lan Amerika Serikat percaya yen tank abot kayata M-1 lan Leopard 2 wis umure luwih suwe. Pertempuran ing Irak lan Afghanistan nuduhake manawa model tradisional iki isih dikarepake, utamane karo aksesoris paling modern (kayata pemandangan pencitraan termal, kamera video 2 derajat lan sistem AC modern sing bisa tahan panas tropis). Dadi nganyarke Leopard XNUMX tetep dadi bisnis sing apik.
Sumber asli:
http://www.strategypage.com/htmw/htarm/articles/20140710.aspx
79 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Aristokrat
    Aristokrat 17 Juli 2014 10:08
    + 31
    IMHO artikel meh ora ana apa-apa.
    Leopard 2 minangka salah sawijining tank paling apik ing dekade kepungkur lan saiki. Lan diwenehi tren ing bangunan tank, iku bakal dadi salah siji sing paling apik kanggo dangu teka. Iku ora bisa disebut paling apik kanggo alesan prasaja. Judhul iki bisa ditampa dening tank mung adhedhasar konflik utama ing tingkat Perang Dunia II. Miturut asil, t-2 dadi paling apik. Miturut kaputusan saka akeh ahli militèr saka macem-macem negara.
    Kajaba iku, pratelan yen T-90 paling apik (Merkava, Abrams, lan liya-liyane) ora ana dhasar lan tanpa gelut nyata mung spekulasi, lan ora liya.
    1. Profesor
      17 Juli 2014 10:14
      -26
      Quote: Aristokrat
      Miturut asil kang t-34 dadi paling apik. Miturut kaputusan saka akeh ahli militèr saka macem-macem negara

      Apa sampeyan bisa nyambung menyang solusi? akeh ahli militèr saka macem-macem negara"? nglirik
      1. inkass_98
        inkass_98 17 Juli 2014 11:09
        +7
        http://канал-дискавери.рф/810-desyat-luchshih-tankov.html
        Inggih, kag-be dudu spesialis sing apik banget kanggo Profesor sing dihormati, nanging saya sugih, luwih seneng.
        Lan "Laperd" apik, ora ana tembung.
        1. Profesor
          17 Juli 2014 11:14
          +7
          Kutipan saka: inkass_98
          Inggih, kag-be dudu spesialis sing apik banget kanggo Profesor sing dihormati, nanging saya sugih, luwih seneng.

          Saluran Discovery? Iki wong-wong sing ngomong yen Abrams mung tank ing donya karo turbin? wassat
          1. inkass_98
            inkass_98 17 Juli 2014 12:20
            + 12
            Cetha yen ora ana sing bisa nandhingake karo Merkava. Hai urip lan graze lemak (kosher, mesthi)! ngguyu
            Minangka kanggo "Discovery", Aku bisa ngomong sing saluran musuhan lan cukup tumoto, nanging padha ngakoni, wong jahat, kaya AK. Dadi shta, iki minangka squiggle ing cakrawala digambar. Minangka salah siji karakter misuwur ngandika: "Gusti, kok Inggris ora nyenengake dheweke?" (Kanthi)ngguyu
            1. Profesor
              17 Juli 2014 12:28
              -3
              Kutipan saka: inkass_98
              Cetha yen ora ana sing bisa nandhingake karo Merkava. Hai urip lan graze lemak (kosher, mesthi)!

              Ora ana tembung babagan Merkava ing artikel kasebut, kenapa narik kupinge?
              1. inkass_98
                inkass_98 17 Juli 2014 13:30
                +7
                Quote: profesor
                kok narik kupinge

                Kanggo kuping ora bisa amarga kekurangane. Iku bakal kanggo rollers anjog ...
                Napa sampeyan gugup banget, iklim katon apik, nanging sampeyan nanggepi kabeh. Kaya sing diomongake Adolf Aloizovich: "Ingkang utama yaiku supaya tetep adhem" (tegese kadhemen pikiran, aja mikir sing kaya ngono. ngguyu ) Utawa saka Mikhal Mikhalych Zhvanetsky (babagan steamer Yahudi): "Sampeyan kudu luwih tenang, sampeyan kudu mbukak ati" ngguyu
          2. Eragon
            Eragon 17 Juli 2014 12:29
            +5
            Dear, apa sampeyan pengin google link menyang artikel spesialis dhewe?
            1. Profesor
              17 Juli 2014 12:36
              -6
              Kutipan saka Eragon
              Dear, apa sampeyan pengin google link menyang artikel spesialis dhewe?

              Sampeyan ora perlu google kanggo ngirim kula. Kancane kudu bisa mbenerake omongane, yen ora diarani petung.
              1. bmv04636
                bmv04636 17 Juli 2014 12:56
                +6
                pitakonan punika profesor lan petani bebarengan euro ing tank umum ing layanan Eropah perlu pitakonan saka pitakonan. Where bisa padha tenan mbukak mau. Israel punika perang langgeng dingerteni, elves cahya uga koyone needed kanggo perang kolonial.
              2. Aristokrat
                Aristokrat 18 Juli 2014 20:47
                +1
                Informasi iki saka sumber nalika Internet ora katon. Ora ana sing bakal menehi link menyang arsip majalah review militer, peralatan pemuda, lsp. Aku ora ngomong babagan kasunyatan sing gumantung ing "pranala ing Internet" kudu paling ati-ati. Amarga ing Internet lan ing pager akeh sing nulis apa.
                Aku ora arep mbuktekake apa-apa marang sapa wae lan ora nganggep perlu.
                Aku ora ngomong bab bebener umum (bab t-34) sing surprise ora siji nanging sampeyan.
                1. Profesor
                  18 Juli 2014 22:36
                  -5
                  Quote: Aristokrat
                  Informasi iki saka sumber nalika Internet ora katon.

                  Lan kepiye sampeyan ngerti yen banjur? Mbah ngendika? nglirik

                  Quote: Aristokrat
                  Ora ana sing bakal menehi link menyang arsip majalah review militer, peralatan pemuda, lsp.

                  "Tinjauan militer"? Sampeyan mbokmenawa tegese "Tinjauan Militer Asing"? Aku duwe "pengikat". Ing kamar apa? "Teknik Pemuda" lan "Murzilka" ora ana hubungane.

                  Quote: Aristokrat
                  Aku ora arep mbuktekake apa-apa marang sapa wae lan ora nganggep perlu.

                  Mesthi, Pak Sovramshi ora mbuktekake apa-apa marang sapa wae. Dheweke bakal blurt metu menyang roso sepi lan seneng karo awake dhewe.

                  Quote: Aristokrat
                  Aku ora ngomong bab bebener umum (bab t-34) sing surprise ora siji nanging sampeyan.

                  Ora ana wong? Sing, ora Inggris, utawa Prancis, utawa Amerika, utawa Jerman, lan umume 7,174,611,583 wong ora kaget, nanging aku kaget? wong bodho
                  1. spek
                    spek 20 Juli 2014 10:02
                    +3
                    "Teknik Pemuda" lan "Murzilka" ora ana hubungane.

                    sampeyan ora kudu ndemek moncong mandheg dheweke "majalah" luwih bener tinimbang publikasi saiki hi
      2. GRAy
        GRAy 17 Juli 2014 11:12
        +8
        Quote: profesor
        Apa aku bisa duwe link menyang "solusi akeh spesialis militer saka macem-macem negara"?

        Discovery nandheske. Apa sampeyan ora percaya ing Light Elves?
        1. Sergei 75
          Sergei 75 17 Juli 2014 23:56
          +3
          Aku setuju rampung lan iku T-34/76!
      3. neri73-r
        neri73-r 17 Juli 2014 15:41
        +6
        Apa aku bisa duwe link menyang "solusi akeh spesialis militer saka macem-macem negara"? nglirik


        Profesor, aja nganti gelo, banjur ora ana Merkava lan Israel, yen ora mesthi ....... Merkava! Utawa sampeyan kanggo T-IV? Piye wae ora halal, sederek ora bakal ngerti!
      4. Sergei 75
        Sergei 75 17 Juli 2014 23:44
        +3
        mung siji welding busur submerged otomatis worth apa
    2. wuh wuh
      wuh wuh 17 Juli 2014 10:23
      +8
      "lan tanpa gelut nyata" ///

      Yen sampeyan tegese "perjuangan nyata"
      perang tank-lawan-tank, banjur Abrams wis Welasan
      perang kuwi (kalebu gedhe - nglibatno atusan tank
      ing loro-lorone) ing rong perang Irak.
      Tank T-72 nduweni pengalaman tempur paling gedhe lan paling jembar.
      Merkava duwe pengalaman ekstensif nglawan infantri kanthi senjata anti-tank.
      Leopard 2 melu operasi nglawan Taliban ing Afghanistan
      karo kontingen Walanda (lan review apik).
      Saiki entuk pengalaman tempur ing modernisasi tank T-64.
      1. bmv04636
        bmv04636 17 Juli 2014 11:30
        +3
        Mesthine, ing perang nyata, operasi militer ing bahan peledak ing kana, tank tekan apotheosis, terobosan pertahanan, maju kanthi cepet ing ngarep, sing infanteri ora bisa ngetutake. Ya kaya sing diomongake
        Ya, ana wong ing jaman kita, dudu taler pahlawan saiki dudu sampeyan
      2. PSih2097
        PSih2097 17 Juli 2014 14:06
        +4
        Kutipan saka: voyaka uh
        Saiki entuk pengalaman tempur ing modernisasi tank T-64.

        Ya, mesthine, "wolung puluhan" (benteng) wis direbut maneh ...
    3. Alexey Prikazchikov
      Alexey Prikazchikov 17 Juli 2014 11:37
      -7
      Iku ora bisa disebut paling apik kanggo alesan prasaja. Judhul iki mung bisa ditampa dening tank adhedhasar konflik utama ing tingkat Perang Donya II.


      Sampeyan mung ngerti yen, miturut kritéria iki, saiki sing paling apik yaiku abrams. Jaman biyen, nanging ing jaman saiki, ora t 72 utawa t 80 utawa t 90, lan luwih-luwih grebe t 64, ora menang perang siji, nanging m1 ...
      1. kosmos111
        kosmos111 17 Juli 2014 11:58
        +6
        Leopard 2 ing salawas-lawase

        wis dibongkar kabeh sekrup....

        apa, ana Leo-2 ing salawas-lawase ngguyu

        punika T-35 - punika saestu langgeng apik


        nangis
      2. Vik Tor
        Vik Tor 17 Juli 2014 12:00
        +2
        Alexei pancen ironis utawa apa?
        1. Alexey Prikazchikov
          Alexey Prikazchikov 17 Juli 2014 15:10
          -3
          Alexei minangka ironis utawa apa


          Pernyataan kasunyatan yen sampeyan ora seneng, mula mung masalah sampeyan sabanjure sampeyan bakal mikir babagan cara ngirim omong kosong kasebut.
      3. Eragon
        Eragon 17 Juli 2014 12:33
        +9
        Ya, Abrams ora menang apa-apa. Perang apa iki yen mungsuh ora duwe pertahanan anti-tank sing efektif lan Amerika duwe keunggulan udara lengkap.
      4. Eragon
        Eragon 17 Juli 2014 12:33
        +1
        Ya, Abrams ora menang apa-apa. Perang apa iki yen mungsuh ora duwe pertahanan anti-tank sing efektif lan Amerika duwe keunggulan udara lengkap.
      5. bmv04636
        bmv04636 17 Juli 2014 13:23
        +5
        lan perang apa sing dimenangake yen sampeyan menehi conto ngalahake bayi, luwih becik ora menehi.
      6. Komentar wis dibusak.
      7. neri73-r
        neri73-r 17 Juli 2014 15:47
        +3
        Sampeyan mung ngerti yen, miturut kritéria iki, saiki sing paling apik yaiku abrams. Jaman biyen, nanging ing jaman saiki, ora t 72 utawa t 80 utawa t 90, lan luwih-luwih grebe t 64, ora menang perang siji, nanging m1 ...


        Apa iki guyon?
      8. Aristokrat
        Aristokrat 18 Juli 2014 21:03
        +2
        Lan kenapa sampeyan mutusake? Mung saka kasunyatan sing tank iki crushing pribumi karo Kalash ing loincloths? Sebutake aku paling ora siji konflik sing dimenangake Abrams? Ora bisa, aku ngerti jawaban sampeyan. Lan mulane, kanggo ngirit wektu, aku langsung menehi wangsulan: Perang durung menang ing Afghanistan utawa ing Irak. Minangka kanggo ugliness saka t-64, sampeyan mbokmenawa adoh banget saka sajarah bangunan tank, lan ora mung saka iku. T-64 minangka mahakarya bangunan tank ing jamane, minangka mesin revolusioner ing meh kabeh. Revolusioner sing padha karo FT-17 ing jamane. Lan kasunyatan sing sawise setengah abad (abad) iku "rada" outdated ora menehi sapa hak (malah sing ngerti iki) kanggo "menehi" mesin iki lan karya atusan desainer lan ewu buruh biasa karo. epithets padha.
        Iki minangka keunikan T-64 sing setengah abad ora ngidini mesin sing ora bisa dipungkiri iki mlebu ing medan perang. Lan saiki, thanks kanggo Euro-makhluk lan lackeys Ukrainia sing, iki ora ana maneh mobil anyar mlebu ing paprangan. Ing lapangan, ngendi dheweke ora bakal ketemu ora pati cetho Eropah lan Amerika kanggo mbuktekaken worth kanggo kabeh wong.
    4. Jurkovs
      Jurkovs 17 Juli 2014 14:53
      +1
      Quote: Aristokrat
      Miturut asil, t-34 dadi paling apik

      Miturut rega / kritéria kualitas. Miturut kritéria liyane, nominasi liyane.
      1. bmv04636
        bmv04636 17 Juli 2014 15:05
        +2
        T-34 nduweni siji kritéria, deleng carane dilebokake ing produksi lan ing kahanan apa produksi massal diadegake, sing bisa ditindakake amarga fitur desaine.
        1. BlackMokona
          BlackMokona 20 Juli 2014 10:27
          -2
          Taki, malah sadurunge invasi Jerman, padha wis nyetel luwih saka sèwu lembar.
  2. vorobey
    vorobey 17 Juli 2014 10:13
    +3
    Piranti sing apik ... Nanging ternyata sekolah Jerman wis kesel dhewe?
    1. Grimaldus
      Grimaldus 17 Juli 2014 10:28
      +2
      kok reinvent setir nalika skuter isih apik?
      1. spek
        spek 20 Juli 2014 10:07
        0
        pit punika wheel (utawa loro utawa telu) karo muter lan palsu ngguyu
  3. DimSanych
    DimSanych 17 Juli 2014 11:07
    +4
    larang! ing perang, tank diobong - mung ing dalan. Senjata anti-tank uga ora mandheg, ana sawetara pertempuran lapangan terbuka ing wilayah kasebut. Ayo padha modernisasi apa sing dikarepake, HARGA lan PRAKTIS bakal menang. Lan ing wilayah kasebut, teknologi Rusia ora ana sing padha.

    GO RUSSIA!
    1. viktorrymar
      viktorrymar 17 Juli 2014 12:14
      +8
      Kutipan saka DimSanych
      larang! ing perang, tank diobong - mung ing dalan. Senjata anti-tank uga ora mandheg, ana sawetara pertempuran lapangan terbuka ing wilayah kasebut. Ayo padha modernisasi apa sing dikarepake, HARGA lan PRAKTIS bakal menang. Lan ing wilayah kasebut, teknologi Rusia ora ana sing padha.

      GO RUSSIA!



      Lan aku setuju karo sampeyan! muspra, sampeyan macet wong minus, praktis, survivability, maintainability, biaya - kabeh iki digawe 34 paling apik, lan teknis didilat tank Jerman ing lapangan ora repairable. GO RUSSIA!!!
      1. Victor Cort
        Victor Cort 18 Juli 2014 12:18
        -3
        Kutipan saka viktorrymar
        lan teknis didilat tank Jerman ing lapangan ora repairable.

        cukup bisa didandani ... iku prakara liyane sing tingkat tim repair saka Jerman lan USSR malah ora nggawe pangertèn kanggo mbandhingaké.
        Miturut cara, macan padha ngluwihi tank abot ing linuwih. KV line kudu Cut mudhun ing umum, amarga padha ora bisa nindakake apa-apa karo linuwih pindah mlaku. ISs padha luwih apik .. nanging IS3 maneh wis masalah sooo amba ing syarat-syarat linuwih.
    2. vek
      vek 17 Juli 2014 12:37
      +4
      Aku ora ngerti kok padha bumped minuses?
      Contone, $ 100000 kanggo ndeleng piyambak, iki padha rega 50 pejuang karo RPG-7 kang thread Somalia. Lan apa sing bakal luwih efektif?
      1. wong liyo1985
        wong liyo1985 17 Juli 2014 19:37
        +1
        Apa sampeyan yakin manawa militan kasebut bakal diidini 300 meter menyang tank? Apa sampeyan yakin yen dheweke kenek bakal mateni? Ing Perusahaan Kapindho, tank karo DZ kanggo 5-7 hits disimpen. ATGM malah entuk tumpukan kanthi nembak tanpa asil khusus.
        1. vek
          vek 19 Juli 2014 04:35
          0
          Inggih, supaya iku 50 pejuang kanggo rega ngarsane, Aku ana mergo ing tank sing worth dhuwit, contone, motor, Aku sampeyan bisa ngumpulake liyane 200 fanatik kanggo biaya. Gunggunge 200+50=250.
          Dadi bakal padha nindakake?
        2. spek
          spek 20 Juli 2014 10:10
          0
          lan ana kapercayan yen dheweke ora bakal nglilani sampeyan?
  4. Kars
    Kars 17 Juli 2014 11:10
    +7
    _____________________
    1. Kars
      Kars 17 Juli 2014 11:12
      +2
      _________________
    2. kosmos111
      kosmos111 17 Juli 2014 12:47
      +1
      lan yen mangkono Kars
      _____________________________
      nangis
      1. Kars
        Kars 17 Juli 2014 12:52
        +3
        Ya wis dakkirim iki. Kowe kenal kabeh modele? Saka tengen ngiwa?
        1. kosmos111
          kosmos111 17 Juli 2014 13:27
          +2
          No. 1, aku ora ngerti: "Ketua"? 2. "Penantang 2", 3. "Abrams" 4. "Vickers", 5. Leopard 2 "...
          1. Kars
            Kars 17 Juli 2014 13:32
            +2
            Kutipan saka cosmos111
            No 1, aku ora ngerti: "Ketua"?

            lurah
            ing asas, pitakonan bisa njedhul karo nomer 4, liyane iku mesin gedhe-ukuran
        2. Ruslan
          Ruslan 17 Juli 2014 15:06
          +3
          ora muspra ing siji wektu aku tuku mini-encyclopedia ing tank Inggris. dikenali kabeh tank, malah Vickers.
  5. jaket quilted
    jaket quilted 17 Juli 2014 12:16
    +1
    Tank sing apik banget kanthi waja sing apik (mesthi ukurane bisa luwih cilik), bedhil akurat, mesin sing kuat (nanging kayane aku rada gedhe). eseman) lan mbokmenawa paling umum ing donya sawise T-72.
    Lan mulane, aku ora ngerti negara-negara kaya Singapura sing kaya-kaya arep tuku Merkava, iki, yen ora mundur ing pangembangan pasukan waja, banjur menehi tandha wektu.
    Paling kamungkinan, Leopard punika tank pungkasan saka tata letak klasik ing Jerman, kang tega, mesthi, nanging apa kanggo nggawe kemajuan.
  6. padonok.71
    padonok.71 17 Juli 2014 12:39
    +3
    Kutipan saka: voyaka uh
    Yen sampeyan tegese "perjuangan nyata"
    perang tank-lawan-tank, banjur Abrams wis Welasan
    perang kuwi (kalebu gedhe - nglibatno atusan tank
    ing loro-lorone) ing rong perang Irak.

    Aku ora mikir, lan iki sebabe. Tingkat latihan ing antarane wong Amerika ora bisa dibandhingake karo tingkat angon-tanker Irak. Apa wae sing bisa dikandhakake, para amertankers iku pro. Lan banjur Amerika ora malah njaluk menyang perang kanggo "ijol-ijolan", luwih seneng bisa saka kadohan, aktif nggunakake aviation. Banjur, faktor sing ora penting kayata intelijen, pasokan, dhukungan, perencanaan, lsp. Akèh-akèhé saka video "ayu", ngendi 72s diobong lan njeblug karo pendekatan saka menara, padha dipun damel film dening amers sak shooting tank nilar.
    Aku mikir "disposisi" bakal beda banget yen Abrams ketemu karo unit militèr biasa saka Tentara Rusia. (Nanging luwih apik, mesthi, iki ora kedadeyan ing urip nyata).
    Kutipan saka: voyaka uh
    Merkava duwe pengalaman ekstensif nglawan infantri kanthi senjata anti-tank.

    72ki uga ora cilik - Chechnya, Suriah, etc.
    1. wuh wuh
      wuh wuh 17 Juli 2014 13:24
      +6
      "Lan banjur Amerika ora malah perang kanggo" ijol-ijolan ",
      luwih seneng kerja saka kadohan, aktif nggunakake penerbangan "///

      Dadi ing Irak 1. Amarga serangan tempur sing kuat
      helikopter lan pesawat nyerang ing tengah-tengah perang tank ing lemah padha
      akeh "serangan dhewe".
      Iki dijupuk menyang akun ing 2003. Lan aviation ora ngganggu perang tank.
      Contone, ana perang nalika tank Irak nyerang saka ambush
      Abrams saka kadohan cendhak. Lan padha numpes tanpa mundhut
      dening Amerika. Armor frontal Amrams tahan
      proyektil tembus waja.

      "kanthi level pangon tank Irak." ///

      Tingkat latihan tanker Irak saka divisi Garda Nasional
      luwih dhuwur tinimbang tanker Siria, sing asring sampeyan deleng ing rollers.
      Dadi dudu titikane.
      Nanging, versi ekspor T-72 sing wis lawas karo OBPS sing wis lawas
      non-competitive karo Abrams.
      1. padonok.71
        padonok.71 17 Juli 2014 13:43
        +1
        Setuju. Nanging ora tenan. Yaiku jinise ambush karo geni ing bathuk. “Ngendi” endi OUD, kabeh iki ngomongke tingkat pelatihane wong Papua iki. Menehi apa wae.
      2. bmv04636
        bmv04636 17 Juli 2014 13:58
        +2
        Perusahaan Irak saka elf cahya nuduhake yen dheweke mung bisa perang karo mungsuh sing ringkih, saliyane, ing wiwitan dheweke ngluncurake kuldi emas, mung tuku sawetara jenderal.
        Siji bisa ngomong babagan efektifitas tentara elf cahya lan MBT utama yen dheweke ora ngganggu Irak kanthi sanksi lan senjata tentara Irak bakal kalebu paling ora tank T-72M1 utawa B3 sing dimodernisasi uga T-90S, minangka uga tentara Irak bakal duwe persenjataan karo sistem pertahanan udara modern lan penerbangan.
        1. padonok.71
          padonok.71 17 Juli 2014 14:13
          +3
          Malah ing kasus iki, asil kudu padha. Iki "Arab" iku warriors sing malah ngandika ing Bunch, padha ngatur kanggo njupuk saka "Yahudi".
          1. bmv04636
            bmv04636 17 Juli 2014 15:06
            0
            pitakonan rega bakal beda lan asil paling kamungkinan beda.
      3. pemotong meneng
        pemotong meneng 17 Juli 2014 15:14
        +2
        Nuwun sewu, sergap apa iki sing kudu ditembak ing bathuk? Iki wayahe.
        Kapindho, ekspor T-72ek? kajaba conto sing paling pisanan, tank kasebut diprodhuksi sacara lokal kanthi lisensi, nanging kepiye carane diproduksi minangka pitakonan liyane. dijupuk ing perang pisanan Jawaban prasaja , ing perusahaan kaloro ana total ngiyanati saka Staff komandan Irak, lan tanpa strategi, perang ora menang, kepahlawanan individu mung ora cukup.
      4. Komentar wis dibusak.
  7. Volka
    Volka 17 Juli 2014 12:50
    +1
    Leshka mesthi dadi tank sing apik, nanging saiki kahanan lan taktik kanggo nggunakake tank lan sarana ngancurake tank saya ganti kanthi cepet, mula skema klasik kanggo mbangun tank mbutuhake penyesuaian lineup sing cocog khusus kanggo Merkava, kalebu nambah. ing tingkat pangayoman saka ngengingi saka ndhuwur: rencana construction modul luwih disenengi, turret gun ora dienggoni karo loader otomatis, bedhil karo kemampuan kanggo murub projectiles lan pluru, kru ing lambung chassis lan ing kapsul wojo (menara conning ing kapal selam. ) kanthi kamungkinan evakuasi kru ing buritan tank, mesin lan unit transmisi ing ngarep, lsp.
    1. bmv04636
      bmv04636 17 Juli 2014 14:01
      0
      misale jek tank armata 2018 dijanjekake bakal digawe kanthi drive hibrida (perkembangan listrik diesel ing fasilitas Crimea) lan kru wong loro sing bisa duplikat saben liyane.
  8. angin topan7
    angin topan7 17 Juli 2014 15:01
    0
    Pitakonan kanggo penulis, artikel bisa dikirim ing wayah sore ing Moskow, yen iki mesthi bisa. Aku ora optimistis babagan tank sampeyan, nanging aku ora pengin ngrembug babagan mburi.
    1. Profesor
      17 Juli 2014 15:08
      -1
      Kutipan: typhoon7
      Pitakonan kanggo penulis, artikel bisa dikirim ing wayah sore ing Moskow, yen iki mesthi bisa. Aku ora optimistis babagan tank sampeyan, nanging aku ora pengin ngrembug babagan mburi.

      Lan sapa sing nulis?
      1. inkass_98
        inkass_98 17 Juli 2014 15:27
        +1
        Quote: profesor
        Lan sapa sing nulis?

        Afftara ing studio! Dadi sampeyan, Profesor sing dikasihi, minangka penulis (terjemahan), mula kabeh pratelan kasebut ditujokake marang sampeyan lol . Wektu kanggo ngalih saka wektu Yerusalem menyang wektu Moskow ngguyu .
        1. IFreedman
          IFreedman 17 Juli 2014 19:37
          0
          Kutipan saka: inkass_98
          Wektu kanggo ngalih saka wektu Yerusalem menyang wektu Moskow

          Sampeyan ngomong kaya-kaya ana bedane 10 jam antarane Moskow lan Yerusalem. ngguyu
  9. padonok.71
    padonok.71 17 Juli 2014 15:38
    0
    Kutipan: typhoon7
    Aku ora optimistis babagan tank sampeyan, nanging aku ora pengin ngrembug babagan mburi.

    "Panjenengan" - iku kita, utawa kang?
  10. Angin bebas
    Angin bebas 17 Juli 2014 16:26
    +4
    Mobil apik. Nanging aku luwih seneng Merkava. Lan babagan kesesuaian ndandani t-34s kita. lan teknologi manca. sampeyan ndandani t-34? utawa panthers? ndandani mesin tank B-seri. Aku bakal pitutur marang kowe iki jo lengkap ... bokong. coba ngurangi blok silinder kanthi 6 piston bebarengan. Kajaba iku, mesin tank Rusia modern beda karo mesin T-34 mung ing turbin. lan ya, malah tutup tutup aluminium, padha digunakake kanggo wesi matak. Inggih, saringan rada beda. Tukang Rusia ndandani peralatan manca ing dhengkul gampang. cukup dongeng babagan kesesuaian ndandani.
  11. Tunggal gunman
    Tunggal gunman 17 Juli 2014 16:38
    0
    Tank paling apik yaiku tank sing "perang" apa sing ala utawa apik, nanging tank kasebut melu permusuhan, mula kabeh saka wong jahat, kanthi singkat. Tank paling apik yaiku T-72!
    1. bmv04636
      bmv04636 17 Juli 2014 16:48
      0
      tank T-34 iku salah siji saka simbol saka kamenangan liwat fascism, lan mung iki kudu dikenali minangka salah siji saka tank paling apik ing donya.
  12. wanderer_032
    wanderer_032 17 Juli 2014 17:45
    +1
    Kabeh tank diobong kanthi cara sing padha, sampeyan mung kudu bisa mencet ing ngendi sampeyan kudu.
    Yagene dadi adat kanggo ngidentifikasi teknologi?
    Wong lanang, iki dudu penilaian objektif.
    Karsane wong ngontrol senjata, lan efektifitas panggunaan kendaraan lapis baja ing medan perang mung gumantung marang kru.
    Sajrone Perang Donya II, malah ing tank T-70 cahya, padha metu kanggo perang nglawan "Tiger" lan menang.
  13. dmikras
    dmikras 17 Juli 2014 18:42
    0
    Kutipan: Alexey Prikazchikov
    Iku ora bisa disebut paling apik kanggo alesan prasaja. Judhul iki mung bisa ditampa dening tank adhedhasar konflik utama ing tingkat Perang Donya II.


    Sampeyan mung ngerti yen, miturut kritéria iki, saiki sing paling apik yaiku abrams. Jaman biyen, nanging ing jaman saiki, ora t 72 utawa t 80 utawa t 90, lan luwih-luwih grebe t 64, ora menang perang siji, nanging m1 ...

    Mangga ngelingake kula perang apa M1 menang (ing endi tank padha ing footing witjaksono)?
    Ing konflik apa T-72 ora menang (yen kondisi tank ora padha)?
    Yagene sikap sing ora sopan marang T-64?
  14. wong gendut
    wong gendut 17 Juli 2014 21:43
    0
    Kapethik saking padonok.71
    Aku ora mikir, lan iki sebabe. Tingkat latihan ing antarane wong Amerika ora bisa dibandhingake karo tingkat angon-tanker Irak. Apa wae sing bisa dikandhakake, para amertankers iku pro. Lan banjur Amerika ora malah njaluk menyang perang kanggo "ijol-ijolan", luwih seneng bisa saka kadohan, aktif nggunakake aviation. Banjur, faktor sing ora penting kayata intelijen, pasokan


    wangsulane dear, sampeyan mbenerake peralatan sing ora ana gunane wong Irak, kanthi cara, desain Soviet
    nanging sampeyan nelpon tanker Irak angon
    Apa kaya perang Iran-Irak sing meh 10 taun ora mulang apa-apa?

    Utawa sampeyan ora langsung ngakoni yen para pejuang brigade Maikop 131 uga dadi angon?
    1. padonok.71
      padonok.71 17 Juli 2014 22:21
      0
      Kapethik saking padonok.71
      Menehi apa wae.

      Sinau maca. Lan aja nyedhot kesimpulan saka driji sampeyan.
      PS Ing tanggal 131, 2 kancaku seda, lan aku adoh saka 6,5 ​​km, nalika iku aku ora bisa nulungi. Ing endi sampeyan nalika iku?
      1. Ruslan
        Ruslan 18 Juli 2014 10:49
        0
        Apa sampeyan bisa ngomong apa sing kedadeyan ing kana? kok 131 brigade mati? Aku ngerti saka macem-macem sumber rong versi:
        1. sawise perang abot, padha tangi ing stasiun, ora nyetel pengawal saka kesel utawa keturon, roh-roh nyusup lan nyerang;
        2. padha anteng, tan nemoni lawan, manjing ing stasiun, tangi ngaso, komandhane, tan ajrih lawan, awit yakin tan ana lawan, uga ora kewala jaga, ngintip lsp. lan ora kejawab serangan saka roh.
        nggolèki net kanggo informasi, nanging revolves watara rong versi iki. yen sampeyan bisa, mangga mangsuli.
        1. padonok.71
          padonok.71 18 Juli 2014 14:04
          +1
          Nuwun sewu nanging mboten wonten. Aku ora bisa, aku ora pengin. Sepisan maneh, ngapunten....
          1. Ruslan
            Ruslan 18 Juli 2014 14:55
            0
            ing muda kang romantis related kanggo perang, nganti dheweke maca "Aku ana ing perang iki" ing. mironova. kabeh asmara, kaya ditiup angin, malah dadi medeni. Aku wiwit sengit marang wong-wong sing mbuwang Rusia menyang karusakan lan kekacauan iki lan sing nyiapake perang iki kanthi cara sing ala.
            nuwun sewu ngingetaken bab punika.
            1. Victor Cort
              Victor Cort 18 Juli 2014 15:59
              0
              Quote: Ruslan
              wiwit sengit malah liyane sing mbuwang Rusia menyang karusakan lan lam

              Alas, ora ana siji kanggo nyalahke nanging dhewe, kaya ing cilik saka Bolsheviks, wong-wong sing ora wedi njupuk daya (ala, iku dadi maling), kabeh "enlightened" bagéan saka Rusia, minangka biasanipun, lungguh. ing pawon lan gosip babagan nasib donya :)
        2. Aristokrat
          Aristokrat 31 Juli 2014 01:56
          +1
          Ngomong babagan brigade Maykop 131, siji ora bisa gagal nyebutake kanca-kancaku, resimen 81 saka MSD kaping 27, sing tilar donya ing Eve Taun Anyar sing padha ing alun-alun stasiun sing padha ... Miturut informasiku, antara liya, sing utama. Alasan kanggo kedadeyan kasebut yaiku keputusan jenderal parket sing ora bisa maca kanggo mlebu "upacara" Grozny, lan malah ing akeh kendaraan lapis baja kanthi personel sing ora cukup karo bedhil bermotor. Yen ana kesalahan ing kabeh ... Lan ora ngiyanati ing bunderan anjog sing njupuk dhuwit kanggo ruining akeh wong lanang ... Versi cukup nyata kelompok pengintaian, frekuensi lan callsigns. Utawa mung ngarahake para pejuang menyang papan sing wis disergap ... Adol asu ...
          PS: Aku ora pengin ngelingi sing padha ...
  15. padonok.71
    padonok.71 17 Juli 2014 22:53
    0
    Quote: Angin bebas
    coba ngurangi blok silinder kanthi 6 piston bebarengan

    Kenapa?
    Batang penghubung kasebut "dilebur" ing sisih ngarep, sawise dipencet menyang blok.
    Lan cara sampeyan yaiku perawatan dental liwat .... tsu.
    1. perepilka
      perepilka 17 Juli 2014 23:29
      +2
      12 silinder, enem saurutan. Mung, malah teknologi Déwan aneh, ing Free Wind. Apa ngedhunake blok ing piston? Nguripake pemblokiran, lebokake siji piston karo trailer, banjur siji piston karo sing utama, sijine setengah saka liners ing amben saka rod nyambungake, lay crankshaft karo gulu lubricated lan pancing rod nyambungake utama siji kanggo crankshaft, lan meneng isine karo halves liya saka liners lan Trailer nyambung. Wangsulan: Bab ingkang utama iku ora kanggo ngencengi langsung, digunakake iku hard kanggo nguripake crankshaft.
      Miturut cara, ing Yaroslavl 240s, uga 12-silinder, contone, ora ana trailed rod nyambungake, sing ngelawan dipasang ing siji gulu, baris tengen silinder wis pindah maju relatif ngiwa.
      1. padonok.71
        padonok.71 18 Juli 2014 00:21
        +1
        Punika connoisseurs.
        Ing siji gulu saka dhengkul, loro rod nyambungake - rencana Amérika. Dheweke isih nggawe blok gedhe V8 kanthi cara iki - bisa dipercaya.
        Lan nggunakake dasi-mudhun fitur kita. Mesin luwih cendhek / luwih kompak. Sampeyan bisa nyelehake - MTO luwih murah. linuwih kurang. Nanging, aku, arang banget nindakake perawat T-34 / KV sadurunge mrikso.
  16. Aristokrat
    Aristokrat 24 Juli 2014 02:55
    -1
    Quote: profesor
    BLABLABLABLA AKU THE BEST TROLL BLABLABLA

    Aja omong kosong. Ora ana sing ndemek merkava sampeyan. T-34, ora kaya Merkava, mbuktekake, luwih-luwih, menangake hak dadi sing paling apik. Aja bingung sing paling apik karo sing paling kuat, nanging alus karo sing anget.
    1. Profesor
      24 Juli 2014 08:05
      0
      Quote: Aristokrat
      Ora ana sing ndemek merkava sampeyan. T-34, ora kaya Merkava, mbuktekake, luwih-luwih, menangake hak dadi sing paling apik. Aja bingung sing paling apik karo sing paling kuat, nanging alus karo sing anget.

      Dheweke paling apik ing imajinasi sampeyan utawa miturut pendapat sampeyan. Aku ora duwe apa-apa, nanging ora perlu ngubungake pernyataan kasebut menyang "akeh ahli militer saka macem-macem negara" amarga iki goroh.
  17. Aristokrat
    Aristokrat 27 Juli 2014 20:14
    0
    Quote: profesor

    Dheweke paling apik ing imajinasi sampeyan utawa miturut pendapat sampeyan. Aku ora duwe apa-apa, nanging ora perlu ngubungake pernyataan kasebut menyang "akeh ahli militer saka macem-macem negara" amarga iki goroh.

    Apusan sering ora metu saka cangkemku...
    Lan ati-ati ing statement sing ing kasunyatan sampeyan ora duwe cukup semangat.
    Minangka kanggo T-34, sampeyan duwe mangu sing paling apik? (Aja bingung karo sing paling kuat).
    1. Profesor
      28 Juli 2014 09:43
      0
      Apusan sering ora metu saka cangkemku...

      Saka tutuk sampeyan ora goroh, nanging fantasi sing ora didukung. Endi "solusi saka akeh ahli militer saka macem-macem negara"? Aku ora ngenteni?

      Minangka kanggo T-34, sampeyan duwe mangu sing paling apik? (Aja bingung karo sing paling kuat).

      Ana mamang. Mulane, aku njaluk sampeyan link menyang "solusi saka akeh spesialis militer saka macem-macem negara."
      1. Aristokrat
        Aristokrat 28 Juli 2014 12:43
        -1
        Fantasi lanang.
        Aku mangsuli pitakonan iki kanggo sampeyan dangu.
        Aku mikir sampeyan paling kudu ngumpulake wong-wong iki kabeh supaya tembung-tembunge bakal dijawab karo tembung Stanislavsky? ("Aku ora pracaya").
        Artine? Sawise kabeh, sampeyan wis suwe mutusake kanggo kabeh wong, lan ora akeh, ora sethithik, nanging pancen kabeh.
        1. Profesor
          28 Juli 2014 12:49
          -1
          Fantasi lanang.

          Dadi sampeyan wong enom. Sampeyan ora tau ngonfirmasi fantasi sampeyan.

          Aku mangsuli pitakonan iki kanggo sampeyan dangu.

          Yah? Pitakonan dhasar: Apa aku bisa duwe link menyang "solusi akeh spesialis militer saka macem-macem negara"? Lan apa jawabane? "Informasi iki saka sumber nalika Internet ora katon." Sing. bla bla bla. wassat

          Aku mikir sampeyan paling kudu ngumpulake wong-wong iki kabeh supaya tembung-tembunge bakal dijawab karo tembung Stanislavsky? ("Aku ora pracaya").

          Mulai karo link prasaja kanggo bahan, lan banjur bebarengan kita arep pracaya utawa ora.

          Artine? Sawise kabeh, sampeyan wis suwe mutusake kanggo kabeh wong, lan ora akeh, ora sethithik, nanging pancen kabeh.

          Yen aku wis mutusake kabeh, aku ora bakal njaluk sampeyan materi. Aku pengin maca argumentasi "akeh ahli militer saka macem-macem negara" hi
  18. Aristokrat
    Aristokrat 29 Juli 2014 08:44
    -1
    Quote: profesor

    Dadi sampeyan wong enom. Sampeyan ora tau ngonfirmasi fantasi sampeyan.


    Yah? Pitakonan dhasar: Apa aku bisa duwe link menyang "solusi akeh spesialis militer saka macem-macem negara"? Lan apa jawabane?


    Mulai karo link prasaja kanggo bahan, lan banjur bebarengan kita arep pracaya utawa ora.

    Yen aku wis mutusake kabeh, aku ora bakal njaluk sampeyan materi. Aku pengin maca argumentasi "akeh ahli militer saka macem-macem negara" hi


    Pemuda minangka cacat sing liwati karo umur. Fantasi lan goroh iku akèh wong sing ngedol tanah kelairané kanggo 30 sekel perak, lan bakal ngedol anyar kanggo Reichmarks yen iku duwe bathi ing wektu sing.
    Sampeyan wis diwenehi link, aku ora weruh titik kanggo mbaleni utawa looking for liyane biso dipercoyo kanggo please sampeyan halal. Kanggo nyenengke iku akeh serfs. Sampeyan temenan ngaco soko munggah.

    Ayo mutusake bebarengan? Apa sampeyan wis njupuk judhul pakar paling penting ing kendaraan lapis baja? Lan kenapa sampeyan ngindhari ngrembug babagan T-34 langsung karo latar mburi kontemporer lan kanthi tradisional melu trolling kanggo sampeyan?
    Mungkin iki wektu kanggo menehi alesan lan bantahan, yen mesthi sampeyan duwe?
    1. Profesor
      29 Juli 2014 08:51
      +1
      Pemuda minangka cacat sing liwati karo umur. Fantasi lan goroh iku akèh wong sing ngedol tanah kelairané kanggo 30 sekel perak, lan bakal ngedol anyar kanggo Reichmarks yen iku duwe bathi ing wektu sing.

      Wong enom, aku njaluk informasi sing ngonfirmasi fantasi sampeyan, dudu lirik.

      Sampeyan wis diwenehi link, aku ora weruh titik kanggo mbaleni utawa looking for liyane biso dipercoyo kanggo please sampeyan halal. Kanggo nyenengke iku akeh serfs. Sampeyan temenan ngaco soko munggah.

      Aja ngapusi. Sampeyan ora menehi pranala, nanging sampeyan miwiti ngomong omong kosong babagan kekurangan Internet ing taun-taun sing adoh. ngguyu

      Ayo mutusake bebarengan? Apa sampeyan wis njupuk judhul pakar paling penting ing kendaraan lapis baja?

      Mesthi wae. Nanging pisanan aku pengin maca "solusi akeh spesialis militer saka macem-macem negara", lan MALING и BEDA. Terus, link kasebut duweke sampeyan.
  19. Aristokrat
    Aristokrat 29 Juli 2014 10:50
    -1


    Wong enom njabat ing intelijen militer ing 90s. Lan yen aku iki "wong enom" kanggo sampeyan, paling sethithik sampeyan nutupi kabeh Sinai karo wedhi saka mburi sampeyan.



    Sampeyan bakal nyoba nelpon kula goroh ing urip nyata. Slug kuwi mung ngidini awake dhewe nindakake iki ing jaring.
    Wacan ekstrakurikuler! Nalika aku ngomong aku menehi link? Mangkono maneh, wong lanang halal ngapusi nalika lunga utawa apa wae ... Oalah, gendéra sing dijanjekake cedhak julukan iku ngimpi Renegade utawa fait accompli?


    Kabeh wis jelas karo sampeyan wiwit wiwitan. Ora ana bantahan. Troll. Mung Troll.
    Lan mulane, hello bayi. Aku ora nang kene kanggo mangan wong kaya kowe.
    1. Profesor
      29 Juli 2014 11:27
      +1
      Quote: Aristokrat
      Wong enom njabat ing intelijen militer ing 90s. Lan yen aku iki "wong enom" kanggo sampeyan, paling sethithik sampeyan nutupi kabeh Sinai karo wedhi saka mburi sampeyan.

      Aku bisa mbayangno apa jenis intelijen sing diwenehake. Ketik MANY lan DIFFERENT, nanging ora spesifik.

      Quote: Aristokrat
      Wacan ekstrakurikuler! Nalika aku ngomong aku menehi link?

      Quote: Aristokrat
      Sampeyan wis diwenehi link, aku ora weruh titik kanggo mbaleni utawa looking for liyane biso dipercoyo kanggo please sampeyan halal.

      sampeyan ora nulis sing? Rampung ngaco munggah sanadyan.
      -------------------------------------------------
      Quote: Aristokrat
      Kabeh wis jelas karo sampeyan wiwit wiwitan. Ora ana bantahan. Troll. Mung Troll.

      Aku ngarepake bantahan saka sampeyan, wong enom. Kanggo sampeyan unfoundedly nyatakake "Minangka asil kang t-34 dadi paling apik. Miturut kaputusan saka akeh ahli militèr saka macem-macem negara." Aku mbaleni - unfounded.

      Quote: Aristokrat
      Lan mulane, hello bayi. Aku ora nang kene kanggo mangan wong kaya kowe.

      Biasane, nalika sampeyan nyurung wong ngapusi menyang tembok, dheweke dadi pribadine kaya "kosher", "master halal", nanging sejatine, kawruh iku nol titik nol sepuluh. Sawetara slogan lan pamer.
      Nalika sampeyan sinau materi, bali, aku bakal nganakake program pendidikan kanggo sampeyan. Kajaba, mesthi, wong tuwamu nglilani kowe mlebu maneh. Ngomong-ngomong, apa dheweke ngerti yen sampeyan, wong enom, nongkrong ing forum karo paman diwasa sing ora pati ngerti? nglirik
  20. Tishka
    Tishka 1 Oktober 2014 02:40
    0
    Mesthi, tank "Lepard" ora ala, ing kabeh rencana! Nanging miturut analytics perang, tank urip nganti 30 menit, ing kasunyatan pertempuran modern, sampeyan bisa nginstal AC, lan liya-liyane, amarga iki, ora bakal luwih elek! Minangka adoh aku ngelingi, miturut review, 1200 Amerika "Abrams" tetep ing Irak, karo cathetan sing padha ora bisa dibalèkaké! Lan 64, supaya diiklanake dening dinuga kalah nawakke Amerika, ing kasunyatan padha diunekake munggah dening Irak piyambak, sawise bahan bakar lan meriam, utawa diserang dening helikopter, supaya angel ngomong sing luwih apik "Abrams" ditembak mudhun saka RPG 7, utawa 64 diunekake sawise kehabisan bahan bakar lan cangkang. "Leopard" ora duwe statistik kuwi, lan Israel "Merkava" sawise njaluk menyang kamar engine, ora mung ilang dalan. nanging dadi pancen ora cocog kanggo pertempuran, amarga kasunyatan sing kabeh elektronik lan kontrol menara lan bedhil dipateni!