Pistol enem dijupuk Charles Bayle

13


Museum Prefektur Polisi Paris nduweni pameran sing apik banget ing panyimpenan. Iki salah siji saka kedadean saka pistol, looking ing kang siji tau mandek kanggo kaget apa arah beda perancang tindak supaya kanggo mesthekake ora mung multi-daya, nanging uga compactness. gaman.

Cukup akeh senjata kasebut muncul ing pungkasan abad kaping 19 lan awal abad kaping 20, nalika para tukang gun nggoleki cara kanggo nyukupi kebutuhan pasar kanggo senjata pertahanan diri sing dipercaya lan efektif.



Charles Bayle, broker komoditas, tanggal 26 Juli 1879 nampa nomer paten Prancis pisanan 131971 kanggo pistol multi-shot. Senjata kasebut kanthi bangga diterangake minangka bedhil mesin kanthong Bayle.



Senapan Charles Bayle kasusun saka pigura kuningan ing ngendi mekanisme pemicu lan unit tong minyak tetep.



Pigura pistol ana kothong, amarga bagean saka mekanisme tembak diselehake ing ngarsane kosong lan ora protrude ngluwihi dimensi pigura. Iki sing njamin kekandelan minimal gegaman lan kemampuan kanggo nggawa kanthi rahasia ing kanthong sandhangan utawa bagasi.

Pistol enem dijupuk Charles Bayle


Pamblokiran tong minyak ana piring logam persegi dowo kang 6 saluran tong minyak karo kamar padha machined. Unit tong minyak hinged ing pigura saka pistol lan ing posisi diperlokaké katahan saka muter dening spring-dimuat kait khusus dumunung ing ngisor pigura.



Ing sisih kiwa pigura, ana tandha ing wangun teks alfabet "BTE SGDGPS", uga gambar berlian.



Ing rongga gagang ana ramrod-extractor ngaco saka ngisor menyang bolongan Utas pigura. Ing ngisor bedhil ana nomer serial "265" lan tandha ing wangun huruf "D" karo tanda bintang.



Sing paling asli ing pistol Charles Bayle yaiku mekanisme pemicu, sing kalebu pamblokiran pemicu lan drummer sing dipasang ing sumbu. Kanthi gerakan reciprocating pemicu, lever liwat ratchet muter poros cam kang drummers padha tetep.



Drummer, dumunung ing ngelawan saben kamar saka unit tong minyak, padha cocked ing siji sak rotasi camshaft ing. Nalika drummer pindhah menyang posisi paling mburi, dheweke ngeculake sear (recess khusus) lan, miturut aksi spring spiral, nyerang primer. Nalika pemicu dipencet maneh, camshaft muter luwih lan drummer sabanjuré nyerang primer saka cartridge sabanjuré. Dadi sequentially ana 6 dijupuk.



Kanggo ngekstrak kasus kartrij lan peralatan nganggo kartrid, unit tong minyak muter ing engsele. Pistol Charles Bayle dirancang kanggo murub 5 mm cartridges centerfire (5 mm PC French), kang padha cukup mirah lan cukup umum ing Prancis lan Belgia.



Keamanan pistol Charles Bayle dijamin dening posisi camshaft. Ing posisi ing ngendi kabeh kamera jejeg sumbu saluran pemblokiran tong minyak, senjata bisa disimpen ing kanthong tanpa wedi dijupuk sengaja.



Ora ana piring sisih pigura digawe iku bisa kanggo visual ngontrol posisi bagean saka mekanisme tembak, ngresiki lan lubricate gegaman, lan ngurangi dimensi lan bobot saka pistol. Pistol Charles Bayle mung 9 mm, dawane 145 mm, dhuwure 65 mm lan bobote 295 gram.



Ing pistol karo nomer serial 108, ora mung pigura digawe saka kuningan, nanging uga pamblokiran barel. Permukaan kuningan berlapis nikel.



Bayle mengko ngajokaken versi rada dipunéwahi saka pistol, kang pemblokiran tong minyak leaned mudhun ing sumbu, lan mekanisme pemicu dumunung ing ndhuwur pemicu. Tanggal 3 Agustus 1880, desainer nampa paten liyane No.. 138093 kanggo versi kapindho pistol, sing nduweni fitur luwih tradisional. Blok tong minyak dadi rong baris - 4 kamar ing saben baris. Mekanisme pemicu lan gagang uga wis diganti rada.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

13 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. avt
    +3
    18 Juli 2014 08:56
    Hmm! Utawa mungkin luwih gampang digunakake minangka knuckle kuningan? Artikel sing apik apik + Apa mung ora teka karo.
    1. +2
      18 Juli 2014 09:23
      Ngomong-ngomong, ya, kaya ros-rosan kuningan. kene iku bisa kanggo desainer kanggo ngowahi unit Ajaib kang.
      1. +1
        18 Juli 2014 12:56
        Ya, desain sing menarik, kalebu katon kaya kastil, lan kaya mesin tik, - dheweke dadi broker opo!!!
  2. 0
    18 Juli 2014 09:27
    Ing conto iki, sampeyan bisa ndeleng kanthi jelas kepiye ide bisa rumit lan digawa menyang titik absurd. Pikiran saka penulis mukjijat iki gun poto-propelled tindak ing cara banget tortuous.
  3. +2
    18 Juli 2014 10:08
    Thanks kanggo penulis kanggo karya! Minangka kanggo absurdity, iki ora absurdity, nanging panelusuran. Ing idea saka perlu kanggo multiply daya cepet-fire gaman cetha, lan pawujudan iku terus-terusan langkah menyang unexplored. Sing padha aktif looking for. Lan sampeyan absurd.
  4. +1
    18 Juli 2014 11:55
    ya... spesimen langka! Lan mbokmenawa worth akeh kanggo kolektor.
  5. Andrey 58
    +2
    18 Juli 2014 12:37
    Begjanipun, wong ora bakal mandheg reinventing setir!
    1. padonok.71
      0
      18 Juli 2014 14:15
      Utawa ora untung?
  6. padonok.71
    +2
    18 Juli 2014 12:43
    Kutipan: 505506
    banjur iki ora khayal, nanging search

    Bener banget. Saiki kita ngerti akeh jinis otomatisasi senjata multiply charged. Banjur ora ana sing. Ana sing nggoleki. Ayo saiki iki "squeaks" katon ridiculous kanggo kita, nanging thanks kanggo wong-wong mau, kita duwe kabeh "senjata api" sing wis biasa lan tresna banget.
    PS: lan sing, mbokmenawa, wis nyedhaki "maksimum teknis".
  7. +3
    18 Juli 2014 15:06
    The progenitor saka stapler Furnitur? nglirik
  8. +1
    18 Juli 2014 18:42
    Model penasaran, nanging, lan, mesthi - kenangan saka knuckles kuningan.
  9. +1
    18 Juli 2014 20:27
    Yen dideleng saka meh ora ana laras lan kaliber, uga nduweni jarak tembak kaya knuckle kuningan.
    Lan ing Umum, salinan apik banget, balung lan minimalism nemen.
  10. Fedya
    +3
    18 Juli 2014 20:58
    Iki Kisa, apa sing bisa ditindakake saka mesin jahit Singer .....
  11. Solaris
    0
    19 Juli 2014 21:43
    Keren, mbok wenehi Obama ... ana sing mesthi, yen ana ...
  12. 0
    22 Juli 2014 19:27
    Oooh..! )) Kelas..!))

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"