Kompetisi kanggo pangembangan pesawat LRS-B diumumake

23
Salah sawijining proyek sing paling penting saka Angkatan Udara AS yaiku program nggawe bom jarak jauh strategis Long-Range Strike Bomber (LRS-B). Ing sawetara taun kepungkur, angkatan udara lan manufaktur pesawat wis nganakake studi awal lan nyiapake kanggo miwiti ngembangake proyek kasebut. 9 Juli, program LRS-B pindhah menyang tataran anyar, nyedhaki wayahe katon pesawat siap-digawe saka model anyar.

Kompetisi kanggo pangembangan pesawat LRS-B diumumake


Ing tanggal 9 Juli, Angkatan Udara AS ngetokake panjalukan kanggo proposal kanggo program LRS-B. Sesuai karo dokumen iki, sajrone sawetara wulan sabanjure, perusahaan sing pengin melu pangembangan pesawat sing janjeni kudu ngirim dokumen menyang militer. Nyatane, panyuwunan sing diterbitake kanggo proposal minangka wiwitan tender kanggo pangembangan bom sing janjeni. Sawise pungkasan nampa aplikasi lan dokumen, komisi khusus Angkatan Udara bakal nimbang proposal kasebut lan milih perusahaan sing bakal ngembangake proyek kasebut ing mangsa ngarep. Asil perbandingan bakal diterbitake ing musim semi 2015.

Wis ngerti yen rong organisasi nglamar kontrak anyar saka Kementerian Pertahanan. Iki Northrop Grumman lan gabungan saka Lockheed-Martin lan Boeing. Rong perusahaan pungkasan sadurunge nyatakake kepinginan kanggo melu program kasebut dhewe, nanging sawise sawetara rembugan lan karya awal, dheweke mutusake ngembangake proyek gabungan. Rincian opsi sing diusulake kanggo pengebom sing janjeni durung diungkapake. Nanging, ana informasi fragmentaris miturut Northrop Grumman arep nggunakake pangembangan bom strategis B-2 Spirit ing proyek anyar, uga kanggo nawakake pelanggan pesawat kanthi kapabilitas sing wis dibangun kanggo nggawe modifikasi tanpa awak multi-tujuan. .

Sayange, syarat sing tepat kanggo pesawat sing digawe ing proyek LRS-B isih rahasia. Nanging, sadurunge jumlah cukup akeh informasi saka sumber resmi dadi kawruh umum, sing ngijini kita kanggo nggawe gambar kasar. Mesthine, informasi sing kasedhiya ora cocog karo apa sing dituduhake ing syarat-syarat kanggo tukang ngebom, nanging ora ana alesan kanggo percaya yen ing sawetara wulan kepungkur Angkatan Udhara AS wis ngganti pandangane babagan teknologi canggih.

Miturut laporan, pemenang tender kudu ngembangake lan mbangun bom subsonik kanthi jarak paling sethithik 9-10 ewu km lan kemungkinan nambah jarak amarga pengisian bahan bakar ing pesawat. Dituduhake manawa Angkatan Udhara bakal nampa versi mesin kanthi manned, sing dirancang kanggo nindakake misi serangan ing jarak sing adoh saka pangkalan. Ing mangsa ngarep, nggawe versi tanpa awak ora dikecualian, kanthi bantuan militer bisa nindakake pengintaian, lan uga, bisa uga nyerang target mungsuh. Miturut sawetara laporan, versi tanpa awak saka LRS-B tundhuk syarat dhuwur kanggo jangkoan lan durasi penerbangan: kanthi bantuan ngisi bahan bakar, mesin kudu ana ing udhara nganti 100 jam.

Proyek LRS-B lagi dikembangake kanthi njupuk strategi serangan kilat global paling anyar lan mulane kudu duwe sawetara fitur sing ana gandhengane karo senjata. Ing versi manned, pesawat kudu nggawa nganti 13 ton saka macem-macem gaman. Range amunisi sing kasedhiya kanggo digunakake kudu kalebu bom sing dipandu lan ora dipandu, uga misil sing dipandu saka macem-macem jinis. Gumantung saka tugas sing ditugasake, tukang ngebom kudu bisa nggawa lan nggunakake senjata nuklir lan konvensional. gaman.

Fitur paling penting saka pesawat LRS-B kudu pesawat saka peralatan elektronik sing ngijini sampeyan kanggo komunikasi karo printah lan pesawat liyane, ngirim informasi bab target, etc. Miturut data sing diterbitake, tukang ngebom anyar kudu dadi "sistem sistem" (sistem sistem). Apa tegese istilah iki durung dijlentrehake. Mbokmenawa, iki tegese integrasi elektronik pesawat ing pesawat menyang sistem komunikasi lan kontrol sing ana lan ing mangsa ngarep. Kajaba iku, iki bisa uga ana gandhengane karo strategi serangan kilat global.

Miturut data sing diterbitake sadurunge, Pentagon arep tuku paling ora 80 lan ora luwih saka 100 pengebom model anyar. Ketoke, jumlah pas peralatan iki bakal gumantung ing biaya pesawat produksi rampung. Pembiayaan departemen militer Amerika ngarep-arep manawa biaya pesawat LRS-B ora ngluwihi $ 550 yuta.

Nanging, ana kuwatir serius yen biaya pesawat bisa luwih dhuwur. Ing wulan Maret taun iki, kepala program pengadaan Angkatan Udara AS, Letnan Jenderal Charles Davis, nyathet yen militer nampa akeh pitakonan babagan biaya pesawat lan program kasebut sacara sakabehe. Davis percaya yen rega pengebom sawise rampung kabeh karya sing direncanakake bisa ngluwihi 550 yuta sing diadegake. Nanging, departemen militèr bakal nindakake kabeh bisa kanggo njaga biaya pesawat ing tingkat ditrima.

Ing musim semi taun ngarep, Departemen Pertahanan AS ngrancang milih perusahaan sing bakal cepet ngembangake bom jarak jauh sing janjeni. Luwih saka nem sasi isih ana sadurunge pungkasan tender, nanging militer wis siyap kanggo mbiayai karya kasebut. Dadi, ing anggaran militer kanggo taun fiskal 2014, $ 359 yuta diwenehake kanggo proyek LRS-B. Ing 2015, 914 yuta dolar samesthine bakal digunakake kanggo karya ing kerangka proyek sing janjeni. Dokumen sing relevan wis digawe lan biaya sing tambah bakal dilebokake ing anggaran militer anyar.

Miturut lapuran, Angkatan Udara AS wis ngerti carane nyuda biaya program kasebut, utawa paling ora "stretch" saka wektu. Kanggo nindakake iki, pesawat LRS-B wiwitane ora bisa nggunakake senjata nuklir lan mung bisa nggawa senjata konvensional. Amarga iki, direncanakake kanggo nyimpen saka sawetara puluhan nganti atusan yuta dolar ing konstruksi lan ing operasi peralatan. Ing mangsa ngarep, para pengebom isih bakal nampa peralatan sing dibutuhake lan gaman anyar, sing bakal ngidini dheweke nindakake tugas sing luwih akeh.

Wektu munculé pesawat pisanan sing dibangun miturut proyek LRS-B isih durung dingerteni. Kajaba iku, sajrone ana proyek iki, pigura wektu wis bola-bali diatur. Contone, wiwit diluncurake ing pertengahan 2018-an, riset wis ditindakake minangka bagean saka program sing diarani 2018 Bomber. Minangka jeneng kasebut, adopsi pesawat kasebut direncanakake kanggo 2017. Ing mangsa ngarep, kesulitan finansial lan teknis nyebabake revisi wektu lan owah-owahan jeneng dadi NGB (Pengebom Generasi Sabanjure - "Pengebom Generasi Sabanjure"). Saiki, program kasebut diarani LRS-B lan, mbokmenawa, ora bakal owah ing mangsa ngarep. Miturut sawetara sumber, uji coba prototipe bom sing janjeni bakal diwiwiti ora luwih awal saka 18-XNUMX, lan kendaraan produksi pisanan bakal dipasrahake menyang Angkatan Udara mung ing awal dekade sabanjure.


Miturut situs web:
http://janes.com/
http://news.usni.org/
http://defensenews.com/
http://lenta.ru/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

23 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    29 Juli 2014 10:10
    Beda karo kabeh perselisihan lan keraguan, PAK-DA isih bakal katon ing AS, nanging kepiye kita?
    1. 0
      29 Juli 2014 10:29
      Kita uga bakal duwe! Kaya sing dakelingake, ora luwih awal tinimbang 2020. Lan kemungkinan drone.
      1. +5
        29 Juli 2014 12:48
        Kutipan saka Magic Archer
        Lan bisa uga drone.

        Kanggo nggawe paling ora opsional (karo kru / tanpa kru) pengebom strategis sing diawaki, sampeyan kudu duwe pengalaman sing luar biasa kanggo nggawe mesin kasebut. Wiwit awal, iki ora mungkin lan mula PAK-DA bakal dadi pesawat klasik. Kang, ing asas, ora dadi medeni. Liyane bab iku Amerika wis mangan asu ing nggawe pesawat siluman, lan kita mung miwiti, lan mulane ora ana jaminan sing desainer kita bakal sukses.
        1. -2
          29 Juli 2014 23:29
          Kutipan saka Nayhas
          nalika nggawe pesawat siluman, Amerika wis mangan asu,


          Eugene, maksud sampeyan Yugoslavia lan F-117?
          1. +2
            30 Juli 2014 21:28
            Sepira sampeyan bisa nyritakake maneh babagan Yugoslavia?
        2. 0
          30 Juli 2014 02:35
          Drone kanggo 500-550 yuta pancen omong kosong! Drone ngirim ora larang, supaya ora wedi kelangan. Kanggo dhuwit kaya ngono, luwih nguntungake ngirim ahli strategi lawas lan nggawe rudal jelajah kanthi jarak peluncuran 2-3 ewu kilometer.
          Apes, nanging ilang wong 3 luwih murah tinimbang 100 yuta sing padha.
          Umumé, isih awal banget kanggo mikir babagan strategi tanpa awak.
        3. 0
          30 Juli 2014 05:39
          "Buran" teknologi awal 80s. Ing toko sampeyan bisa tuku dolanan quadcopter karo kamera lan gps autopilot saliyane kontrol radio tradisional kanggo 500 Baku lan ana uga kothak ireng.
      2. +1
        29 Juli 2014 23:46
        Lan ing ngendi operator drone bener-bener dilatih, kenapa ora ana sekolah sipil?
        1. 0
          29 Juli 2014 23:58
          Quote: Sipil
          Lan ing ngendi operator drone bener-bener dilatih, kenapa ora ana sekolah sipil?


          Sugeng dalu, Vadim! Lan kenapa sipil (ing ngendi penumpang diangkut) penerbangan butuh drone? (Aku ora kalebu aplikasi industri-teknologi).
          1. -1
            30 Juli 2014 08:56
            Lan apa babagan pesawat modeling bunderan lan macem-macem game komputer karo joysticks kanggo wong enom? Iki bisa menehi basis.
          2. 0
            30 Juli 2014 10:17
            Kutipan saka studentmati
            Quote: Sipil
            Lan ing ngendi operator drone bener-bener dilatih, kenapa ora ana sekolah sipil?


            Sugeng dalu, Vadim! Lan kenapa sipil (ing ngendi penumpang diangkut) penerbangan butuh drone? (Aku ora kalebu aplikasi industri-teknologi).

            Kebak pilihan kanggo nggunakake sipil, contone, minangka cx aviation, iklan yen ing cilik saka operasi komersial, latihan gratis saka cadangan kanggo tentara dadi metu ...
      3. Zhenya1991
        0
        1 Agustus 2014 17:08
        Aku troll saka Ukraina, jenengku Zhenya Lan aku uga kanggo Eropah lan aku tresna Amerika Lan aku bangga aku gay Kamulyan kanggo Ukraina.
  2. 0
    29 Juli 2014 10:48
    Mangkene carane ngrusak Amerika Serikat nglirik
  3. -3
    29 Juli 2014 11:25
    Aturan PACK YES! Kasur wis ketinggalan.
    1. +2
      29 Juli 2014 23:31
      Kutipan saka alselu
      Aturan PACK YES! Kasur wis ketinggalan.


      Semangat kanggo sing optimis!!!
  4. +3
    29 Juli 2014 11:35
    Apa sing menarik yaiku bedane antarane proyek Rusia lan Amerika Cina. Ora masalah kanggo wong Tionghoa apa sing kudu ditindakake, sing utama yaiku. Amerika bakal nyurung elektronik kaya ing b2 kanthi fungsi levitasi. Lan kita kaya ing Skolkovo.
  5. -7
    29 Juli 2014 12:54
    Kaya biasane, wong kita seneng nindakake kabeh kanthi meneng lan kaget.
    Lan Amerika Serikat kanggo Panggenan lan omong kosong!
    1. +1
      29 Juli 2014 16:12
      Apa sampeyan ngomong babagan, badut? Bukak mripatmu, teknik kita dipromosekake kanthi cara sing padha. Senadyan wong kaya sampeyan ora ngerti carane ndeleng samubarang kanthi objektif lan wicaksana.
      1. +2
        30 Juli 2014 06:14
        kowe iku badut!!
        Luwih saka 80 conto senjata paling anyar bakal diuji ing situs uji Kapustin Yar ing taun 2014, UPSI Kementerian Pertahanan Rusia ngumumake tanggal 10 April.

        Kene, ngomong apa sing ditembak ing kono ?? wektu kabeh wong ngiklanake id iot !!
        1. 0
          30 Juli 2014 21:34
          Apa sampeyan ujar manawa sawetara peralatan sing ora dingerteni lagi dites ing kana?
          Kasunyatan manawa sawetara warta ora nuduhake apa sing diuji, ora ateges manawa ana sing diklasifikasikake dites ing kana. Logikamu jahat banget.
          Kanthi ngetik frasa ing Google, sampeyan bakal entuk jawaban kanggo pitakonan sampeyan. Nanging kanggo sampeyan katon ora bisa ditanggung.
          Yen sampeyan ora weruh sing jelas - kaya ing TV, PAK FA sing isih durung digawe wis diarani pejuang paling apik ing donya, mula kasunyatan manawa PAK DA, sing durung siap sanajan ing kertas, bakal ngluwihi kabeh model Barat, sing Peter the Great minangka pembunuh operator pesawat - mung ngomong babagan pikiran sing sempit.
    2. +1
      30 Juli 2014 08:31
      Apa wong lanang iki downvoted, Aku setuju karo wong
  6. +1
    29 Juli 2014 23:35
    Nazi Jerman ing sawijining wektu uga nggawe akeh "terobosan" teknologi. Pesawat kasebut mung dongeng! Dadi apa? Ayo dipikir luwih wiyar - ambruk Kakaisaran liyane bakal teka.
  7. +2
    30 Juli 2014 08:19
    Ana akeh pesimis kene, utawa agen saka kasur, amarga. aktif minus))) Gendéra ana ing tangan sampeyan. Ora nggawe aku adhem utawa panas. Lan kanggo konfirmasi manawa tutup kasur ketinggalan sawetara kutipan:


    Ing wulan Agustus 2009, kontrak ditandatangani antarane Kementerian Pertahanan Rusia lan perusahaan Tupolev kanggo nindakake R&D kanggo nggawe PAK DA suwene 3 taun. Ing wulan Agustus 2012, diumumake yen rancangan pendahuluan PAK DA wis rampung lan ditandatangani, lan karya pembangunan wis diwiwiti. Proyek pesawat kasebut disetujoni ing Maret 2013.

    Miturut Wakil Menteri Pertahanan Popovkin, desain teknis bomber anyar kudu rampung ing taun 2015.

    Nalika milih proyek pra-draf, pangembangan Biro Desain Tupolev menang. Pesawat kasebut digawe miturut skema "sayap mabur". Fitur swiwi lan desain sing signifikan ora ngidini pesawat bisa ngatasi kacepetan swara, nanging ora bisa dideleng kanggo radar.

    Ing April 2014, dikenal yen Biro Desain Tupolev wis ngrampungake tahap desain pra-sketsa kompleks penerbangan jarak jauh sing janjeni.

    Penerbangan pertama PAK DA direncanakake kanggo 2019. Adopsi ing 2025.
    1. -2
      30 Juli 2014 21:37
      Saka artikel:
      "Miturut sawetara sumber, uji coba prototipe pengebom sing janjeni bakal diwiwiti ora luwih awal tinimbang 2017-18, lan kendaraan produksi pisanan bakal dipasrahake menyang Angkatan Udara mung ing awal dekade sabanjure."
      Lan sapa ing mburi?
      Lan sanajan kita ana ing ngarep lan digawe luwih awal, dheweke isih bakal nyusul kita babagan jumlah lan kacepetan produksi.
  8. Tukang kembang
    0
    30 Juli 2014 17:05
    Relatif B-2) artikel menarik!
  9. ngakak
    0
    2 Agustus 2014 17:21
    Iki minangka tambahan kanggo ................... sanksi !!!!!!!!!!!!!!!!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"