Review militèr

Perwira Ukraina babagan kekalahan pasukan Ukraina ing Sektor D

85
Perwira Ukraina babagan kekalahan pasukan Ukraina ing Sektor D


Warta Ukrainia Censor.net wis nerbitake artikel sing menarik - tampilan salah sawijining perwira Ukrainia babagan perang ing wilayah sing disebut "Sektor D" utawa "Usus Kidul". Materi iki menarik banget kanggo maca kanthi latar mburi perselisihan babagan peran I. Strelkov ing perang, utamane babagan ninggalake Slavyansk lan kabeh konglamerat Kramatorsk. Kang menehi kritik dening nesu sing pejabat Ukrainia pelabuhan marang wong, temonan saka Brigade Slavic saka encirclement diputer salah siji saka peran nemtokake ing nimbali Donetsk lan kabeh Donbass.

Kajaba iku, siji liyane menarik - kabeh wong ngelingi serangan Bes ing kamp pinggir dalan saka Ukraina 51st Motorized Brigade near Volnovakha. Kasunyatan bilih sawise brigade demoralisasi dijupuk "kanggo ngaso" dikenal, nanging kasunyatan sing iki nundha serangan Ukrainia kanggo sasi kabèh kanggo ngubengi Donbass tenan. kabar iku, paling kanggo kula.

Kanggo ngerti kahanan, aku masang peta kot_ivanov kolega saka kahanan ing pertengahan Juli (bisa diklik):



Aku wis disorot ing kandel ing teks kanggo aku panggonan paling menarik, kalebu kabeh related kanggo aplikasi penerbangan.
Bener, materi kasebut ana ing ngisor iki.

http://censor.net.ua/resonance/317876/ofitser_iz_sektora_d_prichina_porajeniya_nashih_voyisk_profneprigodnost_rukovodstva_genshtaba

PEJABAT SAKA SEKTOR "D": "JADWAL KEKALANGAN PASUKAN KITA YAITU KEPEMIMPINAN STAFF UMUM YANG TIDAK PROFESIONAL"

"Censor.Net" nyathet wawancara karo perwira tentara Ukraina sing kerja ing sektor tapel wates "D". Kita mulihake kronologi acara ing sektor "D" - perang, sing dadi salah sawijining kaca paling tragis ing perang iki. Kanggo nemtokake tingkat kecukupan perintah ATO, penting kanggo entuk gambaran babagan kahanan sing dilaporake. Lan adhedhasar keputusan sing ditindakake utawa ora ditindakake dening pimpinan Staf Umum. Kesaksian unik saka pejabat sing melu acara ing sektor "D", kanggo pisanan, nuduhake gambaran umum babagan kedadeyan kasebut.

Sektor "D" - nyerang pasukan Ukrainia lan kesalahan fatal

"Ing wulan Juni, klompok pasukan kita nampa pesenan kanggo mblokir tapel wates negara. Mungsuh weruh persiapan kita lan wiwit konsentrasi pasukan kanggo nglindhungi komunikasi transportasi. Ana rong pilihan kanggo nyegat komunikasi. Kaping pisanan yaiku konsentrasi pasukan gedhe. lan panangkepan kutha-kutha tapel wates gedhe - utamane Snezhny Lan sing kapindho - yen ora ana pasukan sing cukup, interception komunikasi ing njaba kutha. Pilihan kapindho dipilih - aku mikir, diwenehi pasukan sing ana ing wilayah kasebut, logis Nanging, planning operasi, sayangé, iki digawa metu buta huruf, tanpa njupuk menyang akun kahanan nyata lan peculiarities loro kesalahane digawe, kang banjur mimpin kanggo jalaran tragis.

Saur-Mogila minangka kunci utama kanggo ngontrol jalur wates ing sektor "D". Serangan kasebut kudu diwiwiti kanthi nyekel dhuwur iki. Titik kunci kapindho yaiku desa Dmitrovka - iki minangka pusat komunikasi utama, ana telung jembatan ing Mius. Tanpa kontrol Dmitrovka, ora bisa nindakake operasi ing sektor "D". Jembatan liyane ana ing Miusinsk, sing luwih cedhak karo Donetsk lan ukurane luwih gedhe: luwih angel dikontrol.

Miturut rencana asli, operasi nyerang pasukan kita ing sadawane tapel wates ing sektor "D" mesthine diwiwiti tanggal 17 Mei, nanging tenggat wektu ditundha amarga kalah saka pos pemeriksaan brigade 51 lan disorganisasi, sing nyebabake transfer pasukan kanggo plug bolongan sing wis njedhul ing tatanan pertempuran saka Unit kita. Adhedhasar iki, operasi nyata diwiwiti tanggal 12 Juni. Mungsuh dikuwasani Dmitrovka ing awal Mei. Kira-kira 40 militan sing nguwasani jembatan kasebut. 100 meter saka pos papriksan para militan ana pos perbatasan, sing ana sekitar satus penjaga perbatasan sing saben dina lunga njaga wates negara, entuk ijin lelungan saka teroris. Ing wektu wiwitan serangan kita Dmitrovka dikuwasani dening pasukan mungsuh gedhe - bab 300 wong, dikiataken dening operator personel wojo. Kajaba iku, klompok luwih saka 100 militan lan 2 operator armor personel dikuwasani 277 Saur-Mogila.

Tanggal 12 Juni, grup taktis perusahaan saka brigade airmobile kaping 79 nampa pesenan kanggo ngrebut Saur-Mogila. Operasi kasebut diprentahake dening komandan ATO, Jenderal Muzhenko. Nanging, pengintaian tambahan ing wilayah kasebut ora ditindakake, lan minangka asil diserang. Sajrone perang, loro tank. Tank mungsuh siji ditabuh. Nanging pasukan kita gagal ngrampungake misi tempur. Sawise telung jam perang, Muzhenko menehi dhawuh kanggo mundur. 2 pasukan payung saka brigade 79 tiwas, 25 tatu saka 79 lan 2 saka resimen pasukan khusus 3. Saur-Mogila tetep ing kontrol mungsuh.

Akibaté, printah njupuk kaputusan fatal - kanggo ngirim pasukan watara pusat resistance mungsuh tanpa manggoni Saur-Mogila lan Dmitrovka. Tugas mimpin pasukan kita ing sadawane tapel wates diwenehake marang detasemen Spetsnaz Letnan Kolonel Yury Kovalenko, wakil komandan detasemen 2 saka Resimen Spetsnaz kaping 3. Mung ana siji cara kanggo ngrampungake tugas kasebut - nyebrang kali liwat seberang. cedhak desa Kozhevnya. Kovalenko sing pisanan nyabrang Mius.

Sayange, operasi kanggo maju pasukan kita ing tapel wates ora rampung. Ing tanggal 12 Juni, klompok pengintaian 8 wong dibuwang menyang rute maju kolom. Operasi kasebut direncanakake kanthi buta huruf: padha diterjunake saka helikopter ing wayah awan, kira-kira jam 14.00, ing wilayah sing dikuwasani dening mungsuh. Kahanan ora ana pangarep-arep. Mesthi, sanajan ing wektu kebangkrutan, grup kasebut langsung ditemokake lan dikepung; dheweke njupuk perang lan dicekel.

Kanggo nylametake kanca-kancane, grup Kovalenko nyoba tekan wilayah pendaratan liwat darat. Nanging, dheweke tabrakan karo mungsuh - lan siji komando tiwas ing perang.

Banjur Kovalenko terus tumindak ing ngarep. Iku klompok kang mimpin kolom saka pasukan kita kanggo Dovzhansky lan Krasnopartizansk. Operasi iki ditindakake tanpa mundhut. Sawisé iku, pasukan kita didhawuhi ngenggoni dalan gedhe pungkasan sing nyambungake kutha-kutha sing ditawan teroris kanthi pasokan tentara bayaran lan gaman saka Rusia - ing wilayah Izvarino. Lan maneh, Kovalenko minangka sing pertama mlebu perang - dheweke, bebarengan karo unit liyane, ngusir militan. Rombongan Kovalenko ping telu nyerbu ing pos papriksan Izvarino, numpes para militan, nanging wadyabala kadhawuhan mundur, banjur para teroris ngenggoni pos papriksan maneh.

Serangan artileri lan mortir saka Rusia ora ngidini nutupi tapel wates. Liwat dalan sing dibukak kanthi dhukungan saka pasukan Rusia, detasemen teroris sacara signifikan dikuwatake dening tentara bayaran lan peralatan saka Rusia. Dheweke wiwit perang kanggo checkpoints, nyoba kanggo Cut mati persediaan saka unit kita ing tapel wates lan tundhuk posisi kita kanggo shelling pancet saka mortir, bedhil penembak jitu, lan rauh saka macem-macem sistem roket peluncuran. Jumlah senjata api, lan ing ndhuwur kabeh artileri lan kendaraan lapis baja, wiwit tuwuh kanthi cepet ing mungsuh. Wiwit pungkasan Juni, shelling wiwit saka wilayah Rusia. Kapadhetané tambah - lan ing Juli, artileri Rusia dadi faktor ngrusak utama.

Mungsuh bisa njaga koridor ngliwati tapel wates sing dilewati pasokan lan replenishment. Serangan gagal, lan kudu ngganti taktik. Nanging pasukan kita mung tetep ing posisi.

Pasukan ing sektor "D" ana ing posisi banget disadvantageous, amarga Dmitrovka isih ing kontrol mungsuh lan kabeh Penyetor wis digawa metu liwat dalan wates sempit. Siji-sijine papan kanggo nyabrang Kali Mius yaiku seberang cedhak Kozhevny, sing ngalami serangan terus-terusan, lan dalan-dalan menyang Dyakovo, Krasnopartizansk lan Dovzhansky ditambang banget. Posisi kita katon jelas, pasukan ora bisa maneuver lan kena serangan terus-terusan.

Gelut ing lingkungan - geng Rusia lan Girkin miwiti ngrusak sektor "D"

Krisis lan eskalasi permusuhan diwiwiti ing awal Juli - sanalika sawise geng Girkin ninggalake Slavyansk. Kita ngawasi kahanan ing wilayah kasebut. Sanalika sawise komando kita ngeculake geng Girkin saka Slavyansk, mungsuh njupuk langkah kanggo nyegah envelopment Donetsk saka flanks. Girkin pisanan teka ing Ilovaisk tanggal 7 Juli. Wiwit iku, watara 300-400 militan wis adhedhasar ing kutha, plus pasukan tambahan ing Donetsk, Mospino. Sampeyan perlu kanggo ngubengi Donetsk karo pasukan luwih gedhe. Kita duwe informasi operasional babagan gerakan teroris, nanging, kanthi nesu, ora nate ditindakake. Informasi babagan jumlah lan gegaman saka klompok mungsuh ora digunakake, ing panggonan-panggonan ing ngendi Girkin lan pimpinan bandit liyane ora ana serangan.

Aku pengin nandheske: yen scum durung dirilis saka Slavyansk, kabeh perang bakal beda. Muga-muga ana investigasi babagan sapa sing salah ngitung iki.

Sanalika Girkin weruh sing ora kaancam bakal punah, Donetsk klempakan kabeh pasukan ing karusakan saka pasukan kita ing sektor "D". Ing Juli 11, tentara meriem Rusia numpes camp saka 24 lan 79 Brigade cedhak Zelenopolye. Tanggal 12 Juli, Girkin lan udakara 30 bus karo teroris teka ing Snezhnoye.
Dheweke langsung wiwit nyerang benteng kita - benteng platoon sing dikuatake cedhak pemukiman Tarany kena pukulan pertama.
Mungsuh digawe ancaman saka counterattack ing arah Dmitrovka-Kozhevnya, lan Stepanovka-Marinovka. Iki bakal mimpin kanggo ngubengi lengkap pasukan cedhak Krasnopartizansk lan Dovzhansky.

Yen pasukan kita ora nyekel koridor ing wilayah Marinovka, boiler bakal ditutup lan ora ana sing metu. Nanging kita tetep metu. Ditahan ing rega dhuwur.

Saka sudut pandang seni militèr, sadurunge nindakake operasi kanggo mblokir tapel wates negara, pisanan perlu kanggo nyekel Saur-Mogila, Stepanovka lan Dmitrovka. Tanpa kontrol Dmitrovka, operasi pasukan kita ora mungkin. Wiwit awal permusuhan ing Sektor D, kita diselehake ing kahanan taktik sing ora apik banget, tumindak pasukan kita dibatasi. Kenging punapa? Iki minangka pitakonan kanggo Staf Umum.

Pasukan kita ora tau nampa komando kanggo njupuk Dmitrovka - padha mung ngadeg kanggo rong setengah sasi ing lapangan mbukak ing posisi mbukak lan katon apik, lan artileri Rusia ditembak ing kita karo impunity. Kelangan wong ing sektor "D" minangka kepahlawanan. Nanging iki adoh saka seni militèr. Kenapa lan sapa sing ngrancang kaya ngono? Muga-muga ing sawijining dina kita bakal krungu jawaban kanggo pitakonan kasebut. Nanging aku percaya yen tragedi sektor "D" minangka asil saka perencanaan lan manajemen permusuhan sing pancen buta huruf.

15 Juli, cedhak Chervonopartizansk, klompok pasukan khusus saka resimen 3 ditutupi dening geni mortir. A voli mortir nutupi unit kasebut nalika nyetel misi tempur. Panglima, Letnan Kolonel Yuri Kovalenko, tilar donya. Pitu komando liyane mati ing papan kasebut (Maxim Benderov, Alexander Kondakov, Nikolai Alekseev, Bogdan Karavaisky, Stanislav Maiseev, Dmitry Ryaby, Maxim Verbovy, Ivan Markov. - kira-kira Yu.B.) banjur siji liyane tilar donya amarga tatu ing Rusia (Viktor). Garkavenko - cathetan Yu.B.). Presentasi kanggo judhul Pahlawan Ukraina dikirim menyang Kovalenko, nanging dheweke ora tau nampa. Dheweke ninggalake bojo lan anak loro.

Ing pertengahan Juli, pasokan lumpuh total. Benteng kita dumunung ing sadawane tapel wates, lan tentara meriem Rusia ditembak kanthi impunity, kita ngalami kerugian gedhe. Penerbangan ora bisa ngirim pasokan utawa nyedhiyakake dhukungan geni, amarga sistem pertahanan udara Rusia maju menyang tapel wates lan nembak pesawat lan helikopter kita. Wilayah kita dideleng saka Saur-Mogila. Iki kudu dikuwasani kanggo njamin mundur pasukan kita saka sektor kasebut. Ing ford ing Tannery, siji-sijine titik nyebrang saka Mius, ana ing geni pancet, lan kolom sing nyabrang ford uga tundhuk serangan pancet.

Kahanan ing sektor "D" wis kritis ing pertengahan Juli, nanging printah kita ora nanggapi ing wektu kanggo owah-owahan ing kahanan.

Terobosan lingkungan sektor "D".

Operasi kanggo deblockade sektor "D" diwiwiti tanggal 27 Juli - pasukan kita tindak menyang Saur-Mogila, lan batalyon saka brigade udhara kaping 25 nindakake serangan ing Shakhtersk.

Sayange, tumindak kasebut direncanakake maneh kanthi cepet, tanpa njupuk kahanan. Serangan ing Shakhtersk umume gamble lengkap. Kanthi pasukan sing ora cukup, dheweke mutusake kanggo nyekel pemukiman gedhe ing ngendi mungsuh wis konsentrasi pasukan unggul.
Unit kita berjuang kanthi gagah, nanging kepahlawanan tanpa entuk asil taktik.

Ing Juli 23, aviation mlebu perang. Nanging, sajrone serangan tempur, loro pesawat serangan Su-25 kita ditembak mudhun dening pertahanan udara Rusia sajrone serangan ing wilayah Saur-Mogila.

Kepala Direktorat Operasi Khusus, Jendral Vyacheslav Nazarkin, menehi dhawuh langsung - kanggo ngirim rong kelompok menyang wilayah ing ngendi pesawat serangan tiba lan nemokake pilot. Komando resimen kaping 3 nyoba nerangake marang Nazarkin sing mbuwang klompok ora ana sing ngerti ing ngendi, ora duwe tujuan, tanpa ngatur perencanaan sing kompeten, sanajan mungsuh aktif nggoleki pilot sing mudhun lan ngontrol wilayah kasebut. tiba - iki pancen ora masuk akal lan minangka risiko sing ora adil.

Nanging, Nazarkin ora ngidinke bantahan. Lan rong klompok Resimen Pasukan Khusus 3rd ing komando Letnan Kolonel Sergei Lysenko, salah sawijining perwira paling berpengalaman, lan Kapten Kirill Andreenko, diterusake kanggo nggoleki pilot.

Kontak muncul karo salah sawijining pilot lan klompok Lysenko njupuk dheweke metu saka wilayah Latyshevo. Nanging ora ana komunikasi karo co-pilot, lan panelusuran ora kasil.

Ing wilayah kasebut ana konsentrasi pasukan mungsuh - kelompok kasebut tanpa kendaraan lapis baja. Akibaté, mungsuh nemokake pasukan khusus, farm ing Latyshevo, ngendi padha dumunung, diubengi dening pasukan mungsuh unggul, grup njupuk perang unequal. 8 komando tiwas ing tumindak. 4 dicekel lan mung papat sing bisa lolos.

Ing wektu iki, perang abot uga dumadi kanggo Saur-Mogila.

Unit saka 30th, 51st mechanized, 25th airborne, 95th airmobile brigade dikenalake menyang sektor "D". Bareng padha njupuk Saur-Mogila.

Pertempuran iki rumit amarga kasunyatane brigade ora tumindak kanthi kabeh pasukane, nanging mung karo detasemen unit gabungan individu. Lan minangka bagéan saka unit iki ana akeh personel militer mobilized lan kurang dilatih, sawetara kang umume wong unmotivated. Mulane, stamina pasukan lan organisasi karya tempur isih akeh sing dikarepake.

Nalika Saur-Mogila rampung ing kontrol kita, penarikan pasukan kita wiwit.

Ing tanggal 6-7 Agustus, pasukan sing dikubengi rampung mundur saka sektor kasebut, nanging sajrone terobosan ing tembakan artileri sing terus-terusan, kerugian serius ngalami siji-sijine rute mundur. Jumlah peralatan sing signifikan kudu ditinggalake ing wilayah ford cedhak Kozhevny. Sayange, tragedi durung rampung.

Ing sektor "D", sing ditinggalake pasukan kita, pasukan anyar dikenalake. Ora ana piwulang sing bisa dijupuk saka pimpinan. Bagéyan saka brigade mekanis kaping 30 dikuwasani Stepanovka ing tapel wates karo Rusia lan nggawe serangan ing Miusinsk. Asil saka operasi bisa diprediksi. Dmitrovka isih tetep ing tangan saka mungsuh, supaya iku mokal kanggo terus metu ing Miusinsk karo pasukan cilik. Stepanovka dirusak dening tembakan artileri Rusia bebarengan karo kolom saka brigade 30, unit kita ninggalake Miusinsk minangka dumadakan nalika teka. Sawise nandhang kerugian, brigade kaping 30 mundur saka sektor kasebut, nilar peralatan sing akeh.

Asil lan kesimpulan saka perang ing sektor "D"

Minangka asil saka perang ing sektor "D", pasukan utama 24th, 28th, 30th, 51st, 72nd mechanized, 25th airborne lan 79th airmobile brigade, 95th airmobile brigade nandhang kerugian sing signifikan.
Total losses ing wong gunggungipun sawetara atus mati, ilang, tawanan. Ora ana korban ewonan, nanging unit brigade sing siap tempur kudu digawa lunga kanggo pemulihan. Nanging brigade ilang efektifitas pertempuran amarga kelangan peralatan, lan utamane ing unit sing diubengi, lan amarga moral sing ora apik lan ora bisa nindakake misi tempur.

Padha dijupuk metu kanggo rotasi lan pemugaran. Unit sing ditempelake ngalami kerugian gedhe - Resimen Pasukan Khusus 3, unit lan subunit sing kapisah.

Yen kabeh brigade iki - setengah saka kabeh brigade tempur ing Ukraina - wis nahan kemampuan tempur, banjur tragedi ngubengi pasukan kita cedhak Ilovaisk ora bakal kelakon. Watesan kasebut bakal ditutupi dening pasukan gedhe. Dadi, sawise mundur saka unit kanggo rotasi lan reorganisasi, mungsuh nyerang lan meh ora ketemu resistance. Kajaba iku, yen komando Angkatan Bersenjata Ukraina ing April-Mei dirawuhi tatanan cadangan, banjur ing Juli-Agustus padha bisa digawa menyang perang lan nguripake pasang ing sih. Yen sektor "D" duwe paling ora siji klompok taktik batalyon ing cadangan, tragedi bisa uga ora kedadeyan.

Pasukan Khusus ing zona perang, minangka bagéan saka mayoritas prajurit kontrak lan tingkat latihan sing luwih dhuwur, asring digunakake minangka panuntun menyang unit militer - amarga akeh perwira mobilisasi mung ora ngerti carane navigasi terrain. Bola-bali, komandhan infanteri nggunakake klompok pasukan khusus minangka detasemen maju, nyetel tugas sing pancen ora biasa kanggo dheweke. Uga, pasukan khusus asring nindakake tugas-tugas khusus saka komando. Contone, salah siji saka batalyon pertahanan teritorial ing gupuh ing wayah wengi wiwit perang karo bushes - iku ketoke kanggo penjaga, kang menehi giliran, telung atus wong mlumpat munggah lan nandur kabeh amunisi ing bushes lingkungan. Pasukan Khusus tindak mriksa lan mulihake tatanan. Dheweke kerja dadi pengasuh.

Data intelijen kabeh jinis, sing dikirim munggah, mung ora dianggep dening perintah ATO nalika ngrancang operasi. Ora ana logika dhasar lan pangerten babagan sifat permusuhan.

Tombol kanggo sektor "D" ana Saur-Mogila lan Dmitrovka. Loro lan setengah brigade digawa menyang bottleneck, ing ngendi pasokan kasebut ditindakake ing sebrang kali kanthi rong ponton. Bagéan-bagéan kasebut digulung dadi benang lan ora ana pasokan normal lan mburi. Mungsuh nindakake serangan terus-terusan saka pasukan kita, sing diganti karo serangan artileri kuat saka Rusia. Akibaté, pasokan unit kita ing wilayah paling adoh saka Dovzhansky lan Chervonopartizansk meh mandheg.

Nalika aku weruh kahanan ing markas, padha duwe petungan siji - "ora bakal wani." Tegese, padha tumindak kaya-kaya Rusia ora perang. Lan Rusia numpes pasukan kita. Lan aku ora ngomong bab printah saka sektor. Kolonel Grishchenko, komandan brigade kaping 72, sing mrentah sektor kasebut nganti 23 Juli, lan Jenderal Litvin, komandan korps 8, sing mrentah sawise Grishchenko, umume tumindak tanpa pretensi. Mung prentah ATO ora ngandelake rencana operasional. Pesenan menyang pasukan langsung.

Ora ana analisis objektif babagan kahanan kasebut, lan sanajan ana data intelijen, sing terus-terusan dikirim menyang ndhuwur, kalebu aku, keputusan digawe tanpa njupuk kahanan lan bertentangan karo usulan kita.

Ora ana pangerten babagan kemampuan pasukan kita. Mung wong sing ora ngerti tingkat latihan saka unit anyar iki bisa ngirim batalyon pertahanan teritorial menyang zona pertempuran, lan Cut menyang tugas sawijining ing garis ngarep.

Efisiensi tempur lan disiplin dituduhake dening unit sing diawaki dening prajurit kontrak kanthi staf perwira lan sersan sing apik.

Aku pengin narik kawigaten sampeyan manawa komando kita terus-terusan nindakake operasi, ngirim serangan ing arah sing beda. Iki ora ngidini pasukan konsentrasi, mencet ing salah siji titik, numpes mungsuh. Lan kosok balene - menehi mungsuh kesempatan kanggo musataken cadangan gantian ing sak panggonan, banjur ing liyane, lan ngalahake pasukan kita ing bagean.

Serangan ing kabeh arah duwe tujuan siji - para jenderal pengin nglaporake suksese. Sayange, politisasi komando militer kita duwe peran negatif banget ing perencanaan operasional. Alesan kanggo kerugian akeh wong lan peralatan militer ing sektor "D" yaiku penilaian sing ora bisa maca babagan kahanan lan wektu tundha kritis kanggo nggawe keputusan. Ana sing kudu tanggung jawab babagan iki. Tumindak kasebut ora kudu ditinggal tanpa evaluasi.

Yuri Butusov
Sumber asli:
http://militarizm.livejournal.com/59763.html
85 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Yuri Alekseevich
    Yuri Alekseevich 27 Desember 2014 05:27
    + 65
    Para visioner iki duwe akeh inconsistencies - kadhangkala kita ditembak dening artileri saka Rusia, banjur kita mlayu menyang Rusia kanggo dilat tatu kita, ngendi komandan tatu mati. Ora ana ewonan korban jiwa, nanging unit ngalami kerugian gedhe. Ing endi logika?
    1. domokl
      domokl 27 Desember 2014 07:03
      + 36
      Editor-in-chief Censor, Butusov sing padha, minangka panyengkuyung sing rada semangat kanggo pamrentah saiki. Lan, kanthi mangkono, dheweke nggoleki pilihan kanggo mbenerake kekalahan kasebut. Lan kapindho. Ora ana perwira sing pengin tanggung jawab. nylametake personel. Lan yen kalah, sampeyan kudu disalahake. Secara pribadi, sampeyan lan ora ana wong liya.
      Mungkin virus Ukrainia kandhel lan kabeh sing ana ing sekitar disalahake kanggo kepala perwira. Lan aku putih lan alus ...
      1. Revolver
        Revolver 27 Desember 2014 09:31
        + 17
        Kutipan saka domokl
        .Lan aku putih gembul..

        Nanging nyatane, putih lan alus iku rubah sing teka kanggo wong-wong mau.
      2. Lelek
        Lelek 27 Desember 2014 10:34
        + 17
        Kutipan saka domokl
        Secara pribadi, sampeyan lan ora ana wong liya.


        Inggih, sampeyan, kancaku, lan ditolak. Sawise kabeh, iki kanon kanggo tentara normal lan perwira normal, lan ora kanggo geng nasional, kang saka wesi abot karo eseman ing pasuryan shoots populasi sipil, sekolah, rumah sakit, anak lan wong tuwa. Lan nalika dheweke nampa jawaban kanggo snot, banjur langsung - nangis lan looking for wong kanggo nyalahke. "Tumit" tansah ngganggu penari sing ala. keprungu
      3. Aleksander
        Aleksander 27 Desember 2014 13:51
        +6
        Kutipan saka domokl
        Lan, miturut, dheweke nggoleki pilihan kanggo mbenerake kekalahan kasebut


        Yen dheweke ngomong babagan kebingungan lan ora bisa mrentah ing pasukan biasa, mula sampeyan bisa mbayangake apa sing kedadeyan karo milisi. Lan sawise kabeh, dheweke meksa tentara biasa ...
        1. AleksUkr
          AleksUkr 27 Desember 2014 14:32
          +8
          Kutipan saka Alexander
          Lan sawise kabeh, dheweke meksa tentara biasa ...


          Kanthi pitulunganing ALLAH ... ora tanpa partisipasi kita, mesthi, kenangan abadi kanggo para prajurit sing gugur!
      4. Komentar wis dibusak.
      5. AleksUkr
        AleksUkr 27 Desember 2014 14:29
        0
        Kutipan saka domokl
        Mulane sampeyan diwenehi tali bahu kanggo ngatur, menang lan nylametake personel.

        Lan sapa sing ngandhani yen anane tali bahu nambah kecerdasan lan bakat kanggo gelut?
      6. yushh
        yushh 27 Desember 2014 15:27
        +4
        Panganggone tembung "Yen mung" sing kerep banget.
        Nanging kula lan panjenengan sami mangertos pungkasaning ukara bab simbah menika.
        Lan ing mburi, mesthi, kita kabeh "arkistrategis" =)))
      7. vladimir 23rus
        vladimir 23rus 28 Desember 2014 10:42
        0
        Kelingan banget karo memoar pasca perang para jenderal Hitler. belay
    2. papas-57
      papas-57 27 Desember 2014 09:34
      + 14
      Upaya liyane kanggo whitewash dhewe - kabeh wong kudu disalahake, utamane prentah sing dhuwur. Lan kita putih lan alus.
      1. Genur
        Genur 27 Desember 2014 10:02
        +7
        Quote: papas-57
        kabeh wong kudu disalahake, utamane sing dhuwur


        Topi ora kanggo Senka ... Penari ala ...
      2. winch
        winch 27 Desember 2014 14:03
        +5
        Nalika padha ngomong: Tim menang, pelatih kalah, lan wasit kudu disalahake kanggo kabeh.
    3. Taman Hutan 86
      Taman Hutan 86 27 Desember 2014 09:38
      + 15
      Ya, ora ana logika, siji ngeluh. Jendral bodho, prajurit pahlawan. Ya, ora ana sing pengin mati, kabeh wong kepengin menyang Eropa. Akeh daging babi lan gorilka. Lan maneh, Rusia kudu disalahake. Lan yen sampeyan serius mencet seni saka tlatah Federasi Rusia? Banjur uga gunners kita, geni akurat. Aku mung ora bisa ngerti apa padha ora drive adoh saka Donetsk, paling 30-40 kilometer, supaya padha ora murub.
    4. svp67
      svp67 27 Desember 2014 10:49
      +3
      Kutipan: Yuri-Alekseevich
      A Bunch saka inconsistencies karo dreamers iki
      Ya ... kebak "salah paham"
      kene:
      Ing 15 Juli, cedhak Chervonopartizansk, klompok pasukan khusus ing tanggal 3 isih ditutupi geni mortir.
      Komandan, Letnan Kolonel Yuri Kovalenko, tilar donya...
      ...-Maxim Benderov,
      - Alexander Kondakov,
      - Nikolay Alekseev,
      - Bogdan Karavaisky,
      - Stanislav Mayseev,
      - Dmitry Ryaby,
      - Maxim Verbovy,
      - Ivan Markov. - kira-kira. Yu.B.)
      banjur liyane mati ing Rusia saka tatu (Viktor Garkavenko. - kira-kira Yu.B.).


      Nonton "Dhaptar sing tiwas ing ATO" http://www.mil.gov.ua/multimedia/panteon-geroiv/spisok-zagiblih-vijskovosluzhbov
      cziv-zsu-v-hodi-vedennya-ato.html kanggo 15 Juli
      lètnan junior BOYCHUN Yuri Oleksandrovich 23/08/1983
      mandor BRATKO Oleg Anatolyovich 06/03/1980
      mandor VOROBYOV Vladislav Valentinovich 26/05/1973
      prajurit PAVLUSH Sergiy Valeriyovich lair ing taun 1987
      sersan senior GLADCHENKO Yuri Volodymyrovich 15/10/1979
      prajurit SOKIRKO Anatoly Mikhailovich 17/10/1989
      Mayor MAYBORODA Dmytro Oleksandrovich Pahlawan Ukraina (anumerta) 17/04/1980 Minangka komandan kru pesawat AN-26 saka Mei nganti April 2014, aku weruh 35 vilots tempur kanggo transportasi militer, pemulihan, bantuan materi lan teknis menyang zona ATO, ndeleng mati perang. Mayor Maiboroda tilar donya ing jeruk kaping 14 cedhak distrik Krasnodonsky ing wilayah Lugansk, yen dheweke ditabrak roket "potrya-potrya". Vіn nganti dina liyane, kesandhung ngubengi prau, sing ngidini anggota kru liyane bisa ngungsi. Panguburan ing Alei Slavi saka Keuangan Pusat Vinnytsia.
      utama SHKARBUN Dmitro Pavlovich 25/07/1977
      Staff Sersan ALEKSIEV Mikola Vasilovich 03 / 09 / 1983
      sersan junior KARAVAISKY Bogdan Igorovich 02 / 12 / 1990
      prajurit senior BENDEROV Maxim Vasilovich 06 / 04 / 1990
      prajurit Ryabiy Dmitro Volodimirovich 08 / 11 / 1992
      prajurit MOYSEEV Stanislav Anatoliyovych 17 / 03 / 1993
      prajurit MARKOV Ivan Anatoliyovych 31 / 05 / 1993
      prajurit VERBOVY Maxim Viktorovich 19 / 07 / 1991
      1. Komentar wis dibusak.
      2. svp67
        svp67 27 Desember 2014 11:44
        +4
        Dadi, iki resimen 3 saka Pasukan Khusus, luwih dikenal kanggo lokasi - Kirovogradsky, iku belongs kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina. Bagéyan saka artikel kasebut dikhususake kanggo "kepahlawanan" lan patine Letnan Kolonel Kovalchuk, lan ing dhaptar wong mati, dheweke ora ana ing dina kasebut, ora rong sasi sawise NO.
        Sapa sing ngapusi?
    5. AleksUkr
      AleksUkr 27 Desember 2014 14:28
      0
      Kutipan: Yuri-Alekseevich
      Ing endi logika?


      Lurah warga! Logika wesi - Rusia numpes mungsuh lan menehi pitulungan marang sing butuh. Kabeh apik. Secara resmi, kita ora perang lan ora menehi bantuan militer marang milisi.
      Iku wektu kanggo mangerteni.
    6. Witt
      Witt 27 Desember 2014 15:14
      +2
      Kutipan: Yuri-Alekseevich
      Para visioner iki duwe akeh inconsistencies - kadhangkala kita ditembak dening artileri saka Rusia, banjur kita mlayu menyang Rusia kanggo dilat tatu kita, ngendi komandan tatu mati. Ora ana ewonan korban jiwa, nanging unit ngalami kerugian gedhe. Ing endi logika?

      Lan logika iku pungkasanipun Ukraina nduweni arch-strategist militèr dhewe saka tingkat Zhukov, Rokossovsky lan Vasilevsky digabungake! Aku sijine plus ing artikel, amarga wong lanang pancene amused kula (langsung mbayangno kahanan nalika ing 1941-1942 sawetara scarecrow karo nyudo Pundhak ing kaca koran Pravda mbilas Staff Umum USSR karo kuat lan utama. ngguyu ).
    7. Dmitry Toderese
      Dmitry Toderese 27 Desember 2014 15:21
      +1
      Kutipan: Yuri-Alekseevich
      Para visioner iki duwe akeh inconsistencies - kadhangkala kita ditembak dening artileri saka Rusia, banjur kita mlayu menyang Rusia kanggo dilat tatu kita, ngendi komandan tatu mati. Ora ana ewonan korban jiwa, nanging unit ngalami kerugian gedhe. Ing endi logika?


      Kabeh padha, sawetara wong (sing nongkrong ing sensor) duwe logika. Senajan padha sengit marang kita, nanging ora saben wong wis ilang atine. Nanging mung sawetara wong - sing, kaya aku, ngelingi omong kosong iki babagan 100 pengawal tapel wates sing entuk ijin kanggo ngliwati 40 milisi.
  2. Baloo_bst
    Baloo_bst 27 Desember 2014 05:27
    + 31
    Aku durung miwiti maca, nanging aku wis ngerti babagan apa, lan aku ora salah.
    Serangan artileri lan mortir saka Rusia ora ngidini nutupi tapel wates.
    ;
    Sawisé iku, pasukan kita diprentahake kanggo ngrebut dalan gedhe pungkasan sing nyambungake kutha-kutha sing ditawan dening teroris kanthi pasokan tentara bayaran lan senjata saka Rusia - ing wilayah Izvarino.
    ;
    Ing Juli 11, tentara meriem Rusia numpes camp saka 24 lan 79 Brigade cedhak Zelenopolye.
    ;
    Penerbangan ora bisa ngirim pasokan utawa nyedhiyakake dhukungan geni, amarga sistem pertahanan udara Rusia maju menyang tapel wates lan nembak pesawat lan helikopter kita.
    ;
    Ing Juli 23, aviation mlebu perang. Nanging, sajrone serangan tempur, loro pesawat serangan Su-25 kita ditembak mudhun dening pertahanan udara Rusia sajrone serangan ing wilayah Saur-Mogila.
    lsp.
    Kesimpulan: yen ora kanggo campur tangan saka Federasi Rusia, kita bakal padha kaya pad pemanas.
    1. mad
      mad 27 Desember 2014 08:57
      +9
      Aku uga bakal nambah sawetara kuotasi:

      Wiwit pungkasan Juni, shelling wiwit saka wilayah Rusia. Kapadhetané tambah - lan ing Juli, artileri Rusia dadi faktor ngrusak utama.

      Penulis dhewe wis ditindhes ing sabab lan akibat:

      Sawise nandhang kerugian, brigade kaping 30 mundur saka sektor kasebut, nilar peralatan sing akeh.

      и

      Jumlah peralatan sing signifikan kudu ditinggalake ing wilayah ford cedhak Kozhevny. Sayange, tragedi durung rampung.


      Ing wektu sing diterangake, "voentorg" durung ngimpor senjata abot, milisi diwenehake mung kanthi sih-rahmat saka Angkatan Bersenjata Ukraina, kadhangkala kanggo hryvnias, kadhangkala nganggo piala.
      1. Hagalaz
        Hagalaz 27 Desember 2014 10:45
        +5
        Bener banget! Mesthi, ana dhukungan, nanging mesthi ora ing volume kasebut (bakal becik), kaya sing digambarake prajurit ukrov. Lan shelling massive saka sisih Rusia, ya, kanggo cahya munggah ing ngarepe Amerika .... Kalah Angkatan Bersenjata Federasi Rusia piye wae ora isin, saka kanggo mantan populasi dhewe.
        Ing negara kita, ora ana sing nangis yen kita kudu nolak ora sawetara jenis Ukraina, nanging kabeh kekuwatan saka Kulon .... Lan yen ana sing salah .... apa, mung thanks kanggo masalah internal kita.
        1. MGD
          MGD 27 Desember 2014 13:11
          +1
          Kabeh ing kabeh, kanggo serangan, paling ora 3 kaping kaunggulan ing tenaga lan peralatan dibutuhake ... Lan banjur dadi metu (ngapunten) Bunch saka gopniks sijine kabeh tentara kanggo mabur ....
          1. Hagalaz
            Hagalaz 27 Desember 2014 18:28
            +1
            Vashchet yen kabeh tentara duwe akeh masalah, salah siji kang cukup rightly diterangake dening Ukrainia, banjur tentara bisa mbukak saka tatanan cilik saka dhewe. Georgians, contone, umume mlayu saka kolom tank dhewe, mistaken kanggo Russian. Lan ing jaman kepungkur, yen tentara Napoleon ora mlayu, banjur nandhang sangsara banget saka petani saka loro jinis karo pitchforks lan scythes.
            Sampeyan kudu luwih sopan babagan sing ana ing garis ngarep, lan ora ing kursi. Secara pribadi, sampeyan bakal wani nelpon Strelkov, Motorola utawa wong liya kaya ngono?
          2. TITIK
            TITIK 27 Desember 2014 22:42
            0
            Banjur ternyata (ngapunten) sekelompok gopnik mabur kabeh tentara ....
            wassat
            Sesno" s. wassat
  3. Loner_53
    Loner_53 27 Desember 2014 05:31
    + 44
    Ing Juli 23, aviation mlebu perang. Nanging, sajrone serangan tempur, loro pesawat serangan Su-25 kita ditembak mudhun dening pertahanan udara Rusia sajrone serangan ing wilayah Saur-Mogila.
    Wong bodho, isih mikir yen dheweke lagi perang karo Rusia. Lan dheweke bakal ngelingi Igor Ivanovich nganti suwe. Igor Ivanovich sujud marang sampeyan lan kabeh sing paling apik! hi
    1. Taman Hutan 86
      Taman Hutan 86 27 Desember 2014 09:41
      +6
      Aku Shooter pantes penghargaan dhuwur
  4. Kakaktus
    Kakaktus 27 Desember 2014 05:36
    +7
    Dheweke mbantah saka menara lonceng ......... mula dheweke katon ing arah liya wassat
    1. pamangsa.3
      pamangsa.3 27 Desember 2014 06:50
      + 27
      Yen sektor "D" duwe paling sethithik siji batalyon klompok taktis, tragedi bisa uga ora kelakon.

      Aku wis maca tembung iki ing memoar saka jenderal Jerman, utamané peserta ing perang cedhak Moscow lan ing Stalingrad.
      1. bogdan4ik
        bogdan4ik 27 Desember 2014 18:21
        0
        Dadi Zhukov, nalika Vasilevsky nindakake Pertempuran Stalingrad, mrentah Front Kulon, duwe 7 tentara ing komando (aku bisa disalahake kanggo 1 tentara), dheweke gagal kanthi ora sengaja, pasukan Soviet dirusak, malah tujuan taktik ora bisa ditindakake (lan karo pasukan kuwi, tugas strategis disetel ), lan Zhukov mbenerake awake dhewe kanthi matur yen dheweke "ora duwe paling sethithik siji utawa loro tentara liyane kanggo sukses ing perang." Senadyan kasunyatan sing Vasilevsky coped karo pasukan 3 kaping cilik. Ya, lan kanthi asil sing ora dikarepke - padha arep ngubengi 4 divisi, nanging njupuk 14.
    2. perepilka
      perepilka 27 Desember 2014 12:35
      +1
      Kutipan saka Kakaktus
      supaya dheweke katon ing arah liyane

      Kayane wis ora katon maneh, wis tiba opo tiba krasa lara.
  5. Volka
    Volka 27 Desember 2014 05:44
    + 10
    Ukrainia iki "perwira saka Gusti Allah" yen mung, yen ana, tansah "bakal" ngganggu, lan ana apa-apa kanggo manthuk ing pangilon yen pasuryan bengkong ...
  6. RusDV
    RusDV 27 Desember 2014 05:47
    + 41
    Dill heroik dicegah dening Rusia sing ala, Strelkov sing ala, perintah sing ala. Ora ana sing anyar .... Nanging, ing opus iki ora ana tembung babagan penarikan unit dill menyang wilayah Rusia saka geni Novorossia. Utawa apa dill mundur menyang Rusia sing ngrusak dheweke ....? Iku muni edan, nanging sing metu saka opus iki. Ora ana tembung babagan boiler ing ngendi dill tiba lan dirusak adoh saka tapel wates, utawa kita diundang percaya yen Rusia duwe sistem artileri kanthi jarak 150-200 km .....? Dadi, ora ana iman ing Svidomo iki .... More kaya prentah dill mutusake yen kanthi nglereni Donetsk saka Rusia ing sadawane garis tapel wates, perang bakal mungkasi dhewe ... Padha salah. Padha meh Cut mati, nanging padha teka ing geni sabenere saka arah Novorossia lan kudu mundur menyang Rusia. Nanging sing terakhir mung bisa numpes wong-wong mau, nanging malah dipakani, dianggep, disimpen saka pati lan bali menyang dill .... Matur nuwun - ngendi?
    1. mehmeh
      mehmeh 27 Desember 2014 11:54
      +2
      Ora perlu mbalekake, nanging njupuk jinis investigasi (kita bakal ngentekake setahun ing kamp interniran lan mulih nalika NATO rampung (uga, sing ora kudu dipenjara).
    2. zavesa01
      zavesa01 28 Desember 2014 13:26
      +1
      Saka sapa sampeyan pengin krungu matur nuwun? Cukup mbenerake ... dheweke bisa nindakake kabeh.
  7. sazhka4
    sazhka4 27 Desember 2014 05:47
    + 19
    Sampah paling sampurna. Sing "petugas", sejarah kasebut. Gaya presentasi iki mung ana ing sensor. Maca sampah iki njijiki. Saben uwong lan kabeh sing kudu disalahake. Utamané Rusia .. Mugi padha dikirim artikel kanggo ngguyu?
  8. Tatarus
    Tatarus 27 Desember 2014 05:56
    +8
    Ana sing kudu tanggung jawab babagan iki. Tumindak kasebut ora kudu ditinggal tanpa evaluasi. - Inggih, sampeyan ngadhepi Baderlozhi lan njawab. Sing ing sektor D (ketoke saka Inggris. DEATH), sing umum ing saindhenging wilayah NOVOROSSIYA.
  9. Temer
    Temer 27 Desember 2014 06:14
    +7
    Lan, kaya biasane, Rusia kudu disalahake kanggo kabeh kekalahan Angkatan Bersenjata Ukraina. Minus!!!
  10. Bodho
    Bodho 27 Desember 2014 06:18
    + 15
    Omong kosong liyane gelo lan nandhang sungkowo amarga kalah saka "pahlawan".
    Kaya ing papan liya, sawetara jinis "yen" lan "apa yen" ...
    Maneh ... - prentah wuta lan Rusia sing ora katon kudu disalahake
    aotilleria ... Sawetara jenis kapercayan incomprehensible sing Intelligence
    mung Unit saka Angkatan Bersenjata Ukraina duwe wong, nanging milisi ora duwe, kang
    mung bisa profesional ngrancang tugas taktik
    "bunderan sempit" pejabat Ukrainia, lan liyane kabeh boobies ...
    Iku apik kanggo dadi visioner, nuduh lan "ahli strategi sarwa"
    retroactively ... sing - sawise perang. lucu krungu bab
    disiplin lan manut dhawuh saka ndhuwur.
    Ora ana disiplin kasebut lan "yen perlu" komandan tempur
    APU tumindak miturut kahanan. Ora perlu ditransfer menyang sapa wae
    kesalahan dhewe lan disorganisasi, lan milisi menang
    lan bakal menang, ing kasus lan kanggo alesan liyane - motivasi! lan
    Ora ana apa-apa kanggo nglawan punishers kanggo insentif kuat iki. Wis misuh...
    1. stas52
      stas52 27 Desember 2014 07:52
      +9
      Artikel saka seri: Kita bakal wis kicked wong-wong mau yen padha ora kicked kita.
      1. cerey51046
        cerey51046 27 Desember 2014 10:00
        +1
        Yen mung padha kejiret karo kita.
      2. cerey51046
        cerey51046 27 Desember 2014 10:00
        0
        Yen mung padha kejiret karo kita. Nanging kita mlayu luwih cepet.
      3. Stanislav
        Stanislav 27 Desember 2014 10:32
        +3
        Kutipan saka stas52
        Artikel saka seri: Kita bakal wis kicked wong-wong mau yen padha ora kicked kita.
        Nalika isih cilik, dheweke kandha mangkene: "Ana 10, ana telu, perang, perang nganti padha, lan yen padha, banjur ngadeg lan mlayu.
  11. sv68
    sv68 27 Desember 2014 06:22
    +9
    Yen ora kanggo Rusia insidious, kita mesthi wis nelukake China wassat dill nyerat omong kosong lengkap lan pracaya piyambak wong bodho warriors ala - sampeyan perang nglawan wong tentrem sing wis dadi teroris kanggo sampeyan lan sampeyan ora bisa ngerti bebener prasaja - sampeyan ora bisa ngalahake wong, sampeyan mung bisa numpes wong. am
    1. Revolver
      Revolver 27 Desember 2014 10:27
      +3
      Kutipan saka: sv68
      yen ora kanggo Rusia insidious

      Lan yen mbah putri duwe barang sing cocog kanggo kebanggaan lanang, mula mbah putri bakal dadi mbah
  12. ora cesar
    ora cesar 27 Desember 2014 06:22
    + 14
    Sial, aku durung maca. Omong kosong. Yen memoriku ngladeni aku ing akhir Agustus, cedhak desa Ekaterinovka, milisi nembak loro su25 lan revolver saka memori, luwih-luwih, dijupuk dina sadurunge ing Starobeshevo ! Lan ing kene kabeh wong kudu disalahake. Secara pribadi, aku bakal ujar manawa nalika ana ing pendhudhukan, Vsu mbanting rong toko menyang tong sampah, ngombe, lan liya-liyane.
  13. Kuantum
    Kuantum 27 Desember 2014 06:37
    +4
    Goroh lan wong sing kapitunan, pejabat iki! Ngapusi nganti kaya ngono
    maca omong kosong kuwi kanggo wong normal iku njijiki lan lucu.
  14. rotmistr60
    rotmistr60 27 Desember 2014 06:43
    +4
    Miturut pendapatku, laporan analitis saka komando Angkatan Bersenjata Ukraina ing zona ATO diwenehi. Kanggo mbecikake asor maneh, miturut rencana lawas - shelling saka wilayah Russian, pasukan lan peralatan kanggo milisi, lan luwih mudhun dhaftar. Mung ana siji makna - kita ora kudu disalahake kanggo kekalahan.
    1. MGD
      MGD 27 Desember 2014 13:20
      0
      dadi pitakonane ... kok dill njaluk tulung karo detonator sing jarake 10 km ... wong Berkutians mbukak Wishlist ... malah bekas njaluk ...
      1. Hagalaz
        Hagalaz 27 Desember 2014 18:33
        0
        Sampeyan takon ukrov. Lan sampeyan uga kudu takon kanggo miwiti Tochki-U ing panggonan ngendi, uga, temenan ora ana tatanan bersenjata ing kabeh.
  15. tungus111
    tungus111 27 Desember 2014 06:43
    0
    yen dheweke ngerti kabeh rincian, kampanye dhewe melu ngrancang kabeh.
  16. VadimSt
    VadimSt 27 Desember 2014 07:01
    +3
    Nalika aku ngerti, kanthi upaya gabungan saka 5 brigade, dheweke nyerang Saur-Mogila kanthi heroik, sing dibela udakara 100 milisi! Luwih ing teks mung - "yen ora kanggo ...". Bener, yen simbah duwe "mrica", mesthine wis dadi mbah.
    Artikel kasebut pancen digawe khusus, kanthi tujuan kanggo nylametake salah sawijining pimpinan Staf Umum - saka pengadilan militer.
  17. mamont5
    mamont5 27 Desember 2014 07:08
    +2
    Kutipan saka Baloo_bst
    Kesimpulan: yen ora kanggo campur tangan saka Federasi Rusia, kita bakal padha kaya pad pemanas.



    Dadi ukrov wis mbangun kabeh alesan ing statement iki. Lan typchik iki pengin loro "kanggo njaga kesucian lan entuk modal", i.e. nyoba ngirim urutan acara sing bener lan ora metu saka skrip ATO sing ditulis ing Kyiv.
  18. yurich
    yurich 27 Desember 2014 07:12
    +4
    Gampang banget kanggo nyalahke kabeh pimpinan, sanajan ora tanpa alesan, lan sampeyan meneng babagan inkompetensi sampeyan.
  19. mik0588
    mik0588 27 Desember 2014 07:17
    +1
    Durung maca, nuwun sewu ora kabeh alasan iki ana ing memoar jenderal Jerman Perang Dunia II, ditambah "musim dingin Rusia iki." Ya, durung sore .....
  20. cerey51046
    cerey51046 27 Desember 2014 07:22
    + 10
    Nanging padha diantemi, lan padha bakal terus ngalahake. Matur nuwun kanthi sanget kanggo sukarelawan sing ora nyisihake weteng, dhengkul.
  21. crypto-
    crypto- 27 Desember 2014 07:29
    0
    Opus heroik liyane ing gaya sensor - "We perang kaya singa, kita weruh lan mangertos kabeh, nanging yen ora kanggo Rusia lan kita dhewe" bodho ... "ngeculke" printah" lan ing ... Piye wae meh podho. opuses komandan sofa saka perusahaan Chechen kaping, sanajan aku ora bakal kaget yen padha ditulis dening penulis padha))).
  22. Riperbahn
    Riperbahn 27 Desember 2014 07:34
    +2
    Lha, bener ta? Utawa padha mikir yen Censor bakal duwe artikel dening "petugas Ukraina" ngendi dheweke bakal sumpah ing teks kosong - kita kabeh ilang amarga saka bodho lan buta huruf? Apa sampeyan mikir kanggo njupuk impudently, nanging ternyata, minangka tansah? Ayo. Ngendi sampeyan ndeleng nalika analisis objektif saka Ukrainians? Dheweke mesthi duwe alasan standar - tentara meriem Rusia, tentara bayaran Rusia, komando mobilisasi lan miskin. Lan kabeh iku pahlawan! Lan yen ora kanggo kabeh faktor negatif iki, banjur padha bakal ngalahaké everyone dawa ago. Ing asas, iki bener. Saben uwong weruh carane padha ngerti carane perang sipil.
  23. k174un7
    k174un7 27 Desember 2014 07:47
    +5
    Tegese artikel kasebut, yen pimpinan perang dipasrahake marang narator misterius, mesthi bakal ana "kamenangan". Saiki iku tetep kanggo nindakake lustration militèr karo panelusuran lan paukuman saka "guilty". Ing kasus iki, sukses kepemimpinan dill dijamin. Mesthine, "petugas sektor D" sing durung rampung kudu diangkat dadi lustrator utama.
  24. Rusian Uzbek
    Rusian Uzbek 27 Desember 2014 07:59
    +1
    Sampeyan ngirim ora ngirim iki jenis sampah ing situs iki! kene padha ora majalah "Funny Pictures"!
  25. tasha
    tasha 27 Desember 2014 08:11
    +1
    Kemungkinan wawancara wis ditambahi \ didandani \ ditambahake dening editor Censor.net.
    Yen swasana ati perwira iki persis kaya ngono, mesthine saka kabeh tentara Ukraina bakal ana sukarelawan (utawa bisa uga ora dadi sukarelawan lan ora saka Ukraina) kanggo njupuk data babagan lokasi artileri Rusia lan serangan tanpa mikir babagan akibate (utawa kosok balene. mikir). Ora ana artileri Rusia.
  26. Olegovi4
    Olegovi4 27 Desember 2014 08:19
    +2
    Siji terus "Yen", WELL lan mesthi - RUSSIA. Aku seneng banget karo papan ing ngendi "kita ngadeg ing lapangan suwene rong sasi lan artileri Rusia nembak kita," dheweke ngadeg sajrone rong sasi ... lan kita ditembak ... dening artileri .....
  27. naga-y
    naga-y 27 Desember 2014 08:21
    +1
    Hmm... "Dokter bedah sing apik mbantu penari sing ala"...

    "Penerbangan ora bisa ngirim pasokan utawa nyedhiyakake dhukungan geni, amarga sistem pertahanan udara Rusia maju menyang tapel wates lan nembak pesawat lan helikopter kita." - mbokmenawa, instalasi sing ora katon lan misil pertahanan udara digunakake ing wektu sing padha? Apa, peluncuran Igla portabel ora beda karo peluncuran roket saka peluncur ulat? Rave...
  28. gsg95588
    gsg95588 27 Desember 2014 08:45
    +2
    Sawise kabeh, dheweke arep ngunjungi Moskow nganggo tank ..... Lan iki ...
    1. MGD
      MGD 27 Desember 2014 13:25
      0
      Dheweke ngomong lan China bakal dilebokake ...
  29. vladi66
    vladi66 27 Desember 2014 08:47
    0
    Ora ana sing ngajak mrana.
  30. kotev19
    kotev19 27 Desember 2014 08:48
    +4
    Yagene Nazi iki ora ngomong babagan carane nyiksa, nembak, mateni luwih saka 4500 warga sipil (wong tuwa, wanita, bocah-bocah, lan liya-liyane) ing Donbass? Yagene dheweke ora ngandhani - ing desa iki akeh wong sipil sing dipateni dening Ukronazis, ing kutha iki akeh banget, lsp?
    Apa ora apik kanggo ngakoni? Lan iku manis kanggo njaluk listrik saka Rusia ing parole, tengen? Dheweke dadi tukang lampu, kenapa Eropa ora menehi sampeyan saiki lan batu bara? Apa sampeyan ngerti kapan sampeyan bakal? Pahlawan, apa sing manis kanggo nembak warga sipil?
  31. mahnabar
    mahnabar 27 Desember 2014 08:58
    0
    Nomer IF-WE WRE, utawa WE WAVE AT LEAST, lan liya-liyane, pancen nggumunake. Aku ngakoni manawa wawancara asli rada beda, nanging kanthi bantuan kepala Butusov saka Vreda, jumlah referensi menyang Federasi Rusia. wis tambah banget ana, ing cendhak, saka dill, prajurit saka g ... kanggo peluru ... militias notabene weeded dill suket
  32. pensiunan
    pensiunan 27 Desember 2014 09:06
    +2
    Tantrum apik. ya Mugi dudu sing pungkasan
  33. Komentar wis dibusak.
  34. vitalich57
    vitalich57 27 Desember 2014 09:11
    +1
    Nyoba kanggo nganalisa bahan saka sensor minangka latihan sing ora ana gunane, amarga. Kajaba saka goroh Russophobic sing bodho, ora ana sing diterbitake ing kana
  35. wong biasa
    wong biasa 27 Desember 2014 09:13
    +1
    Sak lawase donya. "Bad penari ala njaluk ing dalan." Lan penulis karya iki ketoke claims peran Napoleon. "Saiki, yen dheweke ngidini aku kemudi tentara, saiki kita bakal dadi tuan rumah parade ing Moskow."
  36. DEZINTO
    DEZINTO 27 Desember 2014 09:28
    +4
    Lan obama seneng ...

    sawetara positif)

  37. Kelabu 43
    Kelabu 43 27 Desember 2014 09:32
    +4
    Thanks kanggo forum kanggo artikel, iku apik kanggo maca carane penambang lan driver mendhoan "spud" pasukan khusus, looters lan punishers, yen ngilangi kabeh omong kosong saka mare kuning-biru bab perang karo Rusia, banjur jenderal fasis dikalahaké. sing eling, sing karo stubbornness padha dipuntudhuh Hitler saka kekalahan dhewe. Taktik Ukrainia kanggo nyerang karo "nyebar driji", sing bola-bali bola-bali, nuwuhake akeh pitakonan babagan iki, dudu perang-perang, ing ngendi peralatan didol menyang mungsuh, lan "cyborgs" sing isih urip dibongkar kanggo organ dhewe.
  38. WHG
    WHG 27 Desember 2014 09:45
    +1
    Iki taksiran saka wong sing arep ngomong, nanging aku! Lan kabeh Gagal operasi maneh diarahake ing Rusia. Yen padha murub ing langit saka wilayahe.
  39. interpolrus1
    interpolrus1 27 Desember 2014 10:11
    +4
    Jeneng-jeneng saka personel militèr mungsuh kabeh Rusia lan pasukan khusus lan komandhan. Pranyata metu kita duwe sawetara jenis perang sipil. Aku nawakake versi anyar acara. ing taun 91, liwat konspirasi pidana Yeltsin lan 2 kanca liyane, kudeta ditindakake ing USSR. Sawisé iku, negara iki dipérang dadi GDR lan FRG (saiki lagi mbangun tembok), sawise kang acara kondhang ing Ukraina. Saka iki, siji negara mung dipérang, lan minangka asil menang sipil klasik.
  40. vvp2412
    vvp2412 27 Desember 2014 10:12
    0
    Ora ana korban ewonan, nanging unit brigade sing siap tempur kudu digawa lunga kanggo pemulihan.


    Lan kuburan karo nomer serial liwat 6000 - iku supaya, padha diutus nomer saka bulldozer?
  41. Borisyth
    Borisyth 27 Desember 2014 10:32
    +1
    Aku dudu wong jahat! Nanging wimp wrote na! Kanggo njupuk freak kuwi minangka manfaat kanggo negara lan evolusi! Aku pengin ana kurang saka bajingan iki ing donya!
  42. saksan
    saksan 27 Desember 2014 10:32
    +1
    Artikel iku omong kosong., Nanging omong kosong sing padha ditindakake dening Yabloko Mitrokhin.
  43. Kosta153
    Kosta153 27 Desember 2014 10:32
    0
    Kutipan: Kuantum
    Goroh lan wong sing kapitunan, pejabat iki! Ngapusi nganti kaya ngono
    maca omong kosong kuwi kanggo wong normal iku njijiki lan lucu.
    Ya, Butusov nulis dhewe.
  44. pts-m
    pts-m 27 Desember 2014 10:52
    0
    misale jek sing paling lara ana ing pasukan zruynye kaklovsky!
  45. Const
    Const 27 Desember 2014 11:44
    0
    Penulis temenan paranoid, lan yen ora kanggo nuansa, nganggep awake paling angel.
  46. wae09
    wae09 27 Desember 2014 13:00
    0
    "Kehilangan wong ing sektor "D" minangka kepahlawanan. Nanging iki adoh saka seni militer. Yagene lan sapa sing ngrancang kanthi cara iki? Muga-muga ing sawijining dina kita bakal krungu jawaban kanggo pitakonan kasebut. Mesthine dheweke bakal krungu, nalika nyoba para teroris, sing saiki nyebut patriot kaya ngono.
  47. Santor
    Santor 27 Desember 2014 13:32
    +6
    Artikel kasebut, mesthi, kebak lumpur, nanging wong kasebut nulis kanthi bener, nggawe bayangan ing kabeh pager wattle ing wilayah kasebut.

    Aku bakal Wigati apa rustled liwat akeh
    1. Departure saka Strelkov karo 1000 pejuang saka Slavyansk (liyane sing warga lokal lan anggota kulawarga) presented minangka faktor sing digawe iku bisa kanggo njaga Donetsk .... Aku wonder ngendi 33 APU kelompok lungguh ing cedhak Slavyansk pindhah banjur ? Aku setuju karo penulis - Strelkov dirilis ing sadawane koridor .... Amarga penulis omong kosong iki mbutuhake dheweke urip lan ora cilaka, minangka wong sing aktif lan nganti pirang-pirang taun sengit marang Putin lan pamaréntahan sing ana ing Rusia. Cukup kanggo ndeleng statement wiwit 000.

    Serangan setan ing Volnovakha ... oh, ibu .. ngganggu serangan ... Ayo elinga - ing Volnovakha, ana wong sing ngrusak platoon prajurit sing ora lengkap, lan wong sing serius percaya yen iki ditindakake dening pasukan khusus saka sisih LAIN. Wiwit wektu iku "persaudaraan" sing ora diucapake berkembang ing antarane milisi lan Angkatan Bersenjata Ukraina. Elinga - siji lan liyane murub menyang udhara, lan sayap tengen raked ... Angkatan Bersenjata Ukraina padha resik lan putih lan ora pengin perang ... Padha dipeksa getih ...

    15 wong ambruk ing distribusi iku ora cetha sapa, lan amarga iki, serangan saka enem brigade rusak? Aja gawe aku ketawa ...

    Girkin ala umume karo penulis ing endi wae, sanajan ing Ilovaisk, sing ora ana apa-apa, amarga sawise menehi dhawuh kanggo mundur saka Donetsk (kita maca wawancara pribadi karo Prokhanov, sing dheweke getun banget, nanging tembung kasebut dudu manuk pipit, ora ana sing narik dheweke kanggo basa ing kana lan malah ora miwiti takon pitakonan sing ora nyenengake babagan jumlah MANPADS, RPG lan amunisi sing isih ana ing Slavyansk - infa 100% saka penduduk Slavyansk sing ngemot kabeh menyang truk Ukrainia. ) dheweke mung njupuk dheweke ing tangan putih lan nggawa dheweke menyang tapel wates karo Rusia bebarengan karo tim.

    Perang kanggo Ilovaisk minangka crita sing kapisah. Sawetara wong-wong mau kanthi bebas sumunar ing kamera, nyebabake gumun banget ing antarane wong-wong sing pancen gelut, dene liyane kanthi meneng lan tanpa kamera ngatur kekalahan mungsuh.

    Cauldron kidul - ana siji Mirit ing peta nempatno kabeh ing sawijining panggonan ... Lan whining babagan Dmitrovka mung ora pantes. Lan dirancang kanggo pedunung Censor ... Sing ora bisa nemokake jembatan ing Google :))))

    Rusak Rusia!!! artileri Stepanovka - watesan maca, banjur aku mung ngidoni lan banjur nulis jawaban.
  48. dimasialyt
    dimasialyt 27 Desember 2014 14:42
    0
    Iki dudu wawancara! Iki mung artikel dening Yuri Butusov! Ora ana tembung siji-sijia, disorot, utawa ditetepake minangka tembung sing diwawancara!
  49. Kapten Evil
    Kapten Evil 27 Desember 2014 14:45
    +1
    Nimbulake sawetara keprihatinan yen akeh pembaca forum ketagihan "jingo-patriotik". Nyeri maca jeneng Rusia para prajurit sing mati saka tentara negara sing digawe sacara artifisial, sing sadurunge mata kita dadi ram anti-Rusia. Dene katrangan bab permusuhan, kita kabeh padha ngalami iki ing taun 1994-1996, kelingan ing ngendi? Wong iku siji, mentalitas padha, kesalahane padha, ora ana apa-apa kanggo bungah-bungah, saiki wis ngumbah. karo getih, Ukrainia-Rusia, Duwe dadi embittered, nyepakaké hard kanggo males comrades mati, mimpin dening kabeh raos padha sing nate ndamel kita ing Chechnya sawise gagal getih Ana Perang Sipil, iku banget awal kanggo tenang. , milisi kudu nyiapake kasunyatan manawa mungsuh bakal sinau pelajaran.Amerika mbantu Angkatan Bersenjata Ukraina karo instruktur, lan sing paling penting yaiku peralatan pengintaian, sistem navigasi, pencitra termal, umume, nindakake kabeh kanggo Rusia. kang getih mili luwih deres.
  50. nnz226
    nnz226 27 Desember 2014 14:55
    0
    "Penari ala diganggu!" lan menyang entom "ahvitser" - artileri Rusia sing teka saka ngendi wae! Yen tentara meriem Rusia pancen nyerang Khokhlovoyak, mula ora ana sing menehi wawancara! luwih-luwih amarga sakperangan alesan para prajurit "a la ATO" mlayu saka milisi menyang wilayah Rusia, luwih-luwih puluhan lan atusan! Yen padha ditembak saka wilayah Rusia dening tentara meriem, banjur sembarang prajurit normal (yen ora "dill") ora bakal mlayu menyang pembunuh kanggo uwal.