Review militèr

Pakar: Ing dasawarsa sabanjure, China bisa dadi mitra utama Federasi Rusia

68
Federasi Rusia lan China wis ngembangake kerjasama sajrone krisis Ukraina ing lapangan internasional, ekonomi lan militer-industri. Ing taun-taun sing bakal teka, Beijing bisa dadi mitra utama lan dominan ing Moskow, laporan RIA News kanthi referensi kanggo wawancara ilmuwan politik Jerman Sebastian Heilmann menyang koran Tageszeitung.



"Yen China tetep stabil, bakal dadi mitra dominan Rusia sajrone sepuluh taun sabanjure," ujare Heilmann.

Miturut dheweke, loro negara "saiki nggawe struktur paralel kanggo akeh organisasi internasional, sing isih didominasi pengaruh Barat." Struktur kasebut, miturut pendapate, yaiku Organisasi Shanghai, "ing ngendi para peserta pengin ngembangake, antara liya, strategi umum kanggo nglawan terorisme Islam, lan Konferensi babagan Interaksi lan Bangunan Kapercayan ing Asia."

"Rapprochement antarane Rusia lan China ora mung amarga sanksi sing ditindakake ing Moskow dening Uni Eropa lan Amerika Serikat amarga kahanan ing Ukraina," ujare ahli kasebut. "Wong Rusia ana kahanan darurat, lan wong Tionghoa njupuk kesempatan anyar."

Asil saka rapprochement yaiku kerjasama sing luwih cedhak ing bidang politik. "Saiki ing kabeh perselisihan internasional, umpamane, kanthi partisipasi Amerika Serikat, Rusia lan China kanthi rapet koordinasi posisine. Sadurunge, iki diamati mung ana hubungane karo topik tartamtu, kayata kahanan ing Suriah utawa ing sekitar Iran, "ujare ilmuwan politik kasebut.

Lan sanajan Beijing ora ndhukung kanthi terang-terangan mlebu Krimea menyang Federasi Rusia, "umum, Beijing kanthi terbuka ndhukung posisi Rusia," ujare Heilmann.

Pakar kasebut nganggep prospek pangembangan kerjasama ekonomi antarane negara sing cocog. "Sengketa sing dawa babagan sapa sing bakal nandur modal ing proyek infrastruktur, kayata pipa minyak lan gas, sistem transportasi, wis rampung, wis ana terobosan ing perselisihan iki," ujare ahli kasebut. "Para pihak ngrancang investasi bareng ing volume sing sadurunge ora bisa dipikirake."

Ing mratelakake panemume, "Moscow budhal saka Eropah bisa katon, antarane liyane, minangka deklarasi kamardikan dhewe: kita duwe kesempatan liyane ing kene, lan padha mung kuwat, paling kuwat, minangka Eropah."

Kerjasama ing bidang kompleks industri militer uga saya tambah akeh, sing ora bisa nyebabake keprihatinan ing Washington. "Ana uga kerjasama khusus ing sektor antariksa (antarane Federasi Rusia lan China). Ing Amerika Serikat, iki kanthi alami nyebabake keprihatinan. Ana rasa wedi yen China, yen ana konflik, bakal bisa mateni sistem komunikasi satelit aman saka Amerika, "ujare ilmuwan politik kasebut.

"Kerjasama karo Beijing ing industri ruang angkasa penting banget, amarga tansah ngemot komponen militer. Iki minangka wilayah sing ora katon banget, nanging kanggo China, iki minangka wilayah kegiatan sing penting, "ujare Heilmann.

"Iki bisa diarani terobosan lan ing wektu sing padha pungkasane kabeh gagasan sadurunge sing wis ana ing taun-taun sawise Perang Dingin, yen Kulon nyetel aturan game lan kita "dominasi samodra, ” pungkase ahli kasebut.
68 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. portoss
    portoss 29 Desember 2014 20:52
    + 10
    Iki apik. Mitra sing luwih apik tinimbang mungsuh potensial!
    1. Vitaly Anisimov
      Vitaly Anisimov 29 Desember 2014 21:05
      + 18
      Iki wektu kanggo Bear lan Naga kanggo pluck impudent vulture-vulture bener ... Aku ora weruh cara liyane!
      1. tol 100w
        tol 100w 29 Desember 2014 21:23
        + 19
        Quote: MIKHAN
        Iki wektu kanggo Bear lan Naga kanggo pluck impudent vulture-vulture bener ... Aku ora weruh cara liyane!

        Ora perlu jiwit. Sampeyan mung kudu mandheg mangan lan dheweke bakal mati dhewe!
        1. Altona
          Altona 29 Desember 2014 21:51
          + 10
          Kutipan: tol100v
          Ora perlu jiwit. Sampeyan mung kudu mandheg mangan lan dheweke bakal mati dhewe!

          -------------------------
          Kira-kira ninggalake retorika sampeyan: "Apa gunane tuku mobil (mesin, mesin, lan liya-liyane) ing Eropa yen digawe ing China, lan ing Eropa mung mbayar sing duwe merek?"
        2. Petr Timofeev
          Petr Timofeev 29 Desember 2014 23:48
          +2
          Rusia lan China, bersatu, bakal ngirim dolar, lan karo Amerika Serikat, menyang tong sampah sejarah.
      2. FACKtoREAL
        FACKtoREAL 29 Desember 2014 22:13
        +1
        Sampeyan kudu jiwit kanthi ati-ati - ing wulu ...
        Supaya ora ana gegeran gedhe ing kandhang pitik. nglirik
    2. Komentar wis dibusak.
    3. Pikirane Raksasa
      Pikirane Raksasa 29 Desember 2014 21:07
      + 11
      Aliansi antarane Rusia lan China bakal mungkasi peradaban Kulon, kaya mangkono, sanajan dheweke wis maju kanthi cepet.
      1. ya.seliwerstov2013
        ya.seliwerstov2013 29 Desember 2014 21:23
        +3
        Quote: Raksasa Pikiran
        Alliance Rusia karo China
        1. Andriuha077
          Andriuha077 29 Desember 2014 22:34
          +8
          Rusia lan Cina - sedulur ing salawas-lawase!
      2. teater
        teater 29 Desember 2014 21:31
        +8
        Iki ora bakal pungkasan peradaban Kulon, nanging lair saka kutub anyar ing donya, sing bisa dibandhingake karo negara adidaya.
      3. Junior, I
        Junior, I 30 Desember 2014 04:03
        0
        Dheweke wis tekan pungkasane.
    4. Komentar wis dibusak.
    5. revolusi phantom
      revolusi phantom 29 Desember 2014 21:11
      + 14
      Kutipan saka Portos
      Iki apik. Mitra sing luwih apik tinimbang mungsuh potensial!

      "Partner" kanggo wektu iki, anggere iku ono gunane kanggo wong-wong mau. Ing wayahe, lagi narik teknologi lan sumber daya saka kita, bab lucu, China ora arep nuduhake padha, murni rampung barang, nanging ora teknologi, nanging sanalika "kesempatan" dadi munggah, iku bakal sijine a piso ing mburi tanpa mangu-mangu. Ing wayahe, kita ora pisanan ing dhaftar uga amarga ana koalisi "anti-Cina", kang uga arang banget mbebayani kanggo duwe Rusia.
      1. nat wong
        nat wong 29 Desember 2014 21:36
        +1
        sampeyan kudu dadi kanca ... nyekeli watu ing dhadhane
      2. Svd
        Svd 29 Desember 2014 22:00
        +8
        Rusia wis diracun luwih saka sepisan saka Kulon, pembunuh wis dikirim ... lan kita isih duwe akeh pangarep-arep sing apik kanggo dheweke, nanging apa sing ditindakake China marang kita? Ati-ati, mesthi, ora superfluous, sing utama ora dadi paranoia.
        1. Revolver
          Revolver 30 Desember 2014 01:29
          0
          Kutipan saka svd
          Apa sing ditindakake China marang kita?

          Damansky.
      3. setan1978
        setan1978 29 Desember 2014 23:58
        +2
        Kutipan: Phantom Revolution
        "Partner" kanggo wektu iki, anggere iku ono gunane kanggo wong-wong mau.


        Ora ana mitra sing langgeng! ya Lan "iki" ora duwe bathi kanggo kita saiki ???!!! Nyuwun Yen SCO lan sing paling penting China ora ndhukung kita, kalebu kontrak, mula kabeh bakal luwih angel !!! (IHMO) hi
      4. 225 teh
        225 teh 30 Desember 2014 06:39
        0
        Kutipan: Phantom Revolution
        "Partner" kanggo wektu iki, anggere iku ono gunane kanggo wong-wong mau. Ing wayahe, lagi narik teknologi lan sumber daya saka kita, bab lucu iku, China ora arep nuduhake padha, murni rampung barang, nanging ora teknologi, nanging sanalika "kesempatan" dadi munggah, iku bakal sijine a piso ing mburi tanpa mangu-mangu.


        Mesthi aja dilebokake driji ing cangkeme Cina ... Sing isih piranha.
    6. Setan
      Setan 29 Desember 2014 21:13
      +9
      Ora ketompo carane sampeyan corak, kita tanggi karo China, nanging minangka mbah kakung ngandika, "siji pepadhamu apik saka telung sederek adoh iku worth" lan ora ana apa-apa kanggo ngomong bab Eropah homo adoh!
    7. milan
      milan 29 Desember 2014 21:15
      +6
      Pakar: Ing dasawarsa sabanjure, China bisa dadi mitra utama Federasi Rusia
      Sampeyan ora perlu dadi ahli kanggo prédhiksi iki.
      Lan kanggo materi plus mutlak!
    8. tol 100w
      tol 100w 29 Desember 2014 21:20
      +8
      Kutipan saka Portos
      Iki apik. Mitra sing luwih apik tinimbang mungsuh potensial!

      Iku apes, nanging asring iku padha!
    9. Gsh-18
      Gsh-18 29 Desember 2014 21:21
      +5
      Iki bisa dingerteni lan wis suwe dingerteni manawa Pindocs ora seneng yen ana wong sing mulai kekancan karo wong liya tanpa ijin!
      1. Basarev
        Basarev 29 Desember 2014 21:32
        +6
        Ya, China dudu mitra kita. Saiki padha pura-pura apikan, amarga entuk bathi. Nanging nalika bathi rampung (lan bakal rampung, amarga ora ana sing ora ana watese), mula China, tanpa nyiksa, bakal dadi sing pertama nglebokake bolt silang ing mburi sirah kita. Mulane, siji ngirim ora utamané flirt karo China. Mungkin ana sing bakal ngukum aku, nanging kanthi pribadi, aku rumangsa rumangsa yen Rusia diselehake ing China.
        1. Kasym
          Kasym 29 Desember 2014 22:13
          +9
          Kepiye carane bisa mungkasi (manfaat) yen:
          1. Saliyane ing negara-negara lor (Mongolia, Federasi Rusia, Republik Kazakhstan lan Asia Tengah), ora ana sing nyedhiyakake operator energi (pipa) kanthi aman kanthi murah. uranium lan batu bara.
          2. TRANSIT AMAN ing dalan Sutra lan Rute Laut Lor menyang kabeh negara ing EurAsia.
          3. Jenis bahan baku liyane kanggo industri.
          4. Dagang ing mata uang sampeyan. BANK umum kanggo ngganti IMF.
          5. Komplek militèr-industri Rusia.
          6. BRICS, SCO, CICA - i.e. Komponen politik BRICS global, SCO Asia, CICA minangka analog saka OSCE, organisasi keamanan ing Asia. Tanpa organisasi kasebut, pengaruh China ing urusan internasional bakal suda, sanajan China kuwat.
          7. Kaamanan wates lor China.
          Setuju, dhaptar kasebut cukup nyengsemaken. Lan saben titik penting banget kanggo China. China mbutuhake sekutu sing kuwat. Ing dasawarsa kapindho, dheweke nindakake perang mata uang sing ora kasil (nilai tukar yuan-dollar) lan uga duwe sawetara sanksi babagan perdagangan karo negara-negara Barat (teknologi militer lan teknologi dual-use). Uga perjuangan kanggo pasar lan bahan mentah. RRC ora bakal bisa nglawan Barat ing urusan militer nganti suwe. sawise kabeh, China ora duwe triad nuklir lengkap. Nanging pepadhamu lor bisa menehi akeh. Mula, dheweke butuh kerjasama iki kanggo jangka panjang.
          Angkatan Laut AS wis bola-bali nuduhake kemampuane kanggo mblokir jalur laut. Mulane, ora perlu ngomong babagan pasokan bahan mentah sing bisa dipercaya menyang RRC ing wayahe panas. Nanging iki menehi dijamin mung "lor" ing syarat-syarat infrastruktur tanah. Mulane, RRC luwih gampang kanggo dagang karo kita tinimbang perang. Yen ora, kabeh wong bisa ilang, kalebu. status tentrem. ekonomi pimpinan. Ing cilik saka konflik karo kita: operator energi ora bisa katon saka sisih lor, lan kulon bakal mblokir rute segara (ayo dadi pilihan paling awon kanggo China); lan suwene PRC bakal tahan (sampeyan ora bakal perang kanggo dangu)?
          1. Talgat
            Talgat 30 Desember 2014 21:04
            0
            Kabeh sing kadhaptar pancen bener - ing 20-30 taun sabanjure, ing kahanan geopolitik saiki, China lan Federasi Rusia mbutuhake kita minangka pemasok - mitra lan minangka "mburi" sing dipercaya
            malah luwih disenengi minangka sekutu militer

            China ora ana gunane kanggo konflik ing sisih lor - mula, nyatane, kita ndeleng tangan "persahabatan" - yen kahanan beda, kita bakal weruh sing beda.

            Lan supaya ora wedi karo China ing mangsa ngarep, supaya "sekutu" ora dadi ora sopan - kita kudu ngiyatake CSTO lan Uni Eurasia - stabilitas, Angkatan Bersenjata lan ekonomi kabeh peserta ing integrasi Eurasia - banjur China, nalika ndeleng kesatuan sing kuwat lan kohesif, ora bakal digodha "ngubengi" ing sisih lor
    10. ya.seliwerstov2013
      ya.seliwerstov2013 29 Desember 2014 21:22
      + 10
      Kutipan saka Portos
      Iki apik. Mitra sing luwih apik tinimbang mungsuh potensial!

      Spesialis sistem perdagangan valuta asing China Sistem Perdagangan Valuta Asing China nindakake perdagangan ing kontrak kanggo ringgit Malaysia, dolar Selandia Baru lan rubel Rusia, lan wis kelakon dina iki!!
      1. ya.seliwerstov2013
        ya.seliwerstov2013 29 Desember 2014 21:46
        +6
        Roman Terekhin, mitra perusahaan Delovoy Farvater, kepala pusat pakar independen Public Duma Roman Terekhin, ngandhani koresponden REGNUM yen dagang ing pasangan yuan-ruble kudu mbantu sebagian. mbusak katergantungan ekonomi Rusia ing dolar. "Iki bakal mengaruhi penguatan ruble lan ngidini kanggo menang maneh sawetara posisi. Dikarepake yen dolar lan euro bakal rada mudhun sawise wiwitan dagang ing pasangan yuan-ruble. Kajaba iku, bakal katon manawa bagean saka hubungan komoditas-dhuwit bakal katon ing Rusia, sing ora bakal kena pengaruh fluktuasi ing tingkat dolar lan euro. Tegese, sawetara barang sing teka saka Asia ora bakal kena inflasi, lan regane ora bakal ditemtokake adhedhasar dolar, tegese rega barang kasebut bakal tuwuh luwih alon, "ujare ahli kasebut.
        1. ya.seliwerstov2013
          ya.seliwerstov2013 29 Desember 2014 22:03
          +2
          Warta, kaya laporan saka baris ngarep!Dubai Gold Commodity Exchange dibukak perdagangan ing rubles mangsa!"Mata uang pasar sing berkembang wis ora stabil ing sawetara taun kepungkur amarga macem-macem faktor makroekonomi. Peluncuran berjangka kanggo rubel Rusia, won Korea lan rand Afrika Kidul minangka aspek penting saka kabijakan komoditas sing komprehensif lan jangka panjang ing pasar berkembang, "ujare Gorang Desai, Akting CEO Dubai Exchange.
          Sadurunge iki, mung euro, pound sterling, dolar Australia, Amerika lan Kanada, franc Swiss lan rupee India ana ing antarane mata uang sing didagang ing ijol-ijolan.
    11. Gsh-18
      Gsh-18 29 Desember 2014 21:23
      +1
      Pakar: Ing dasawarsa sabanjure, China bisa dadi mitra utama Federasi Rusia

      Aku ora ngerti, iki prediksi utawa statement kasunyatan?
      1. ZU-23
        ZU-23 29 Desember 2014 21:29
        +2
        Ya, mesthine, ora akeh kita ing kene sing percaya karo kekancan karo China, komentar kasebut mesthi pengecut, lan penulis wedi karo China.
        1. Komentar wis dibusak.
        2. ZU-23
          ZU-23 29 Desember 2014 21:39
          +6
          Kayane kaya ngono
        3. Zdishek
          Zdishek 29 Desember 2014 23:00
          +3
          Mung kanggo wektu sing suwe, pimpinan RRC nganggep pimpinan USSR, lan banjur Federasi Rusia, minangka pengkhianat. Ketoke, kontak pungkasan njamin pimpinan RRC babagan kapercayan ing sabab Stalin. Sawise kabeh, wong Tionghoa isih percaya yen mung kabijakan HIS sing bener.
        4. Junior, I
          Junior, I 30 Desember 2014 04:06
          0
          Padha ora dadi luwih isin amarga ora ana kapercayan ing wong-wong mau.
      2. Komentar wis dibusak.
    12. rubah21h
      rubah21h 29 Desember 2014 21:43
      +4
      Pakar: Ing dasawarsa sabanjure, China bisa dadi mitra utama Federasi Rusia

      dadi mumet- kapten cetha
    13. Revolver
      Revolver 30 Desember 2014 01:26
      0
      Kutipan saka Portos
      Iki apik. Mitra sing luwih apik tinimbang mungsuh potensial!

      Yen wong liya, aku bakal setuju. Lan karo mitra kaya China, mungsuh ora dibutuhake.
      Lan kanggo wong-wong sing tilar donya mbela Damansky, memori langgeng.
  2. portoss
    portoss 29 Desember 2014 20:54
    +3
    Yen kita dadi kanca, mula ora ana Amerika sing wedi karo kita. Kajaba iku, China meh siji-sijine negara sing ora duwe klaim teritorial marang Rusia.
    1. 225 teh
      225 teh 29 Desember 2014 21:14
      0
      Kutipan saka Portos
      China meh siji-sijine negara sing ora duwe klaim teritorial marang Rusia.


      Iki kanggo saiki ... Lan apa sing bakal kelakon sabanjure?
      1. nat wong
        nat wong 29 Desember 2014 21:38
        +2
        kabeh onirots mbukak lawang menyang wilayah kita lan zapvs ... china ora ana sing istiméwa, padha wis manggon ing ndhuwur saben liyane, lan negara kita praktis ora dienggoni ...
      2. Strezhevskaya
        Strezhevskaya 29 Desember 2014 21:41
        +1
        Kutipan: 225chay
        Kutipan saka Portos
        China meh siji-sijine negara sing ora duwe klaim teritorial marang Rusia.


        Iki kanggo saiki ... Lan apa sing bakal kelakon sabanjure?

        California lan Alaska, uga, kabeh investasi sak support.
    2. Manul
      Manul 29 Desember 2014 21:15
      +3
      Kutipan saka Portos
      Kajaba iku, China meh siji-sijine negara sing ora duwe klaim teritorial marang Rusia.

      recourse Apa sampeyan yakin? Kanggo sawetara alasan, misale jek akeh wong sing ora setuju karo sampeyan.
      Sanajan, kanggo ndhukung pendapat sampeyan, ana wong ing kene ngirim jawaban saka wong Tionghoa, kanggo pitakonan babagan kemungkinan klaim RRC menyang wilayah kita - "Ora, adhem ing kene. Iki Amerika - iku wae" lol
      1. Basarev
        Basarev 29 Desember 2014 21:35
        0
        Iki tegese kita duwe hak kanggo nyepak bokong kanggo ngusir kabeh wong Tionghoa saka Timur Jauh, lan saka kabeh wilayah liyane ing Rusia. Kaping pisanan, dheweke ora seneng karo iklim Rusia, lan nomer loro, dheweke katon kaya penjajah.
        1. Samurai3X
          Samurai3X 29 Desember 2014 23:01
          +2
          Apa sampeyan manggon ing papan sing sampeyan duwe informasi sing langsung dikuwasani?
          Sawetara wong Rusia ora bakal bisa ngandhani wong lokal saka wong Tionghoa ...
      2. portoss
        portoss 29 Desember 2014 21:40
        +1
        Ilya! Lan kasunyatan manawa kita ora percaya karo wong Tionghoa, ing tingkat subconscious. Aku iki bener.
      3. jagung
        jagung 29 Desember 2014 22:20
        +2
        Kutipan saka manul
        Apa sampeyan yakin?

        Aku yakin manawa China saiki duwe klaim teritorial marang Rusia, sanajan wilayah kasebut cilik banget, nanging masalah kasebut minangka wiwitan.
    3. Junior, I
      Junior, I 30 Desember 2014 04:11
      0
      Lan Timur Jauh karo Siberia?
    4. Blondy
      Blondy 30 Desember 2014 05:43
      +1
      Kutipan saka Portos
      Yen kita dadi kanca, mula ora ana Amerika sing wedi karo kita. Kajaba iku, China meh siji-sijine negara sing ora duwe klaim teritorial marang Rusia.

      Ya, iki wis dadi kasus klinis patriotisme sing lucu. Inggih, Putin (utawa Kremlin - kaya sing dikarepake) ora bisa, mbangun jembatan lan ngarep-arep yen kita ora oligofrenia, malah ora resmi, nyatakake: wong lanang, elinga Damansky, elinga yen ing sawetara Peta Tionghoa, kabeh Timur Jauh Rusia, nganti Ural, dikuwasani sauntara wilayah Tionghoa, lan prinsip pangembangan konsisten Deng Xiaoping ing China dirumusake kanthi ringkes minangka nderek - fokus ing ekonomi, nyiapake lan mlumpat. Dadi, miturut petungan analis individu, dheweke bakal mlumpat ing Rusia ing endi wae ing awal 50-an.
  3. Jovanni
    Jovanni 29 Desember 2014 20:54
    0
    Kaya sing diucapake: ora ana sing pribadi, mung bisnis ...
    1. Basarev
      Basarev 29 Desember 2014 21:40
      -4
      Nanging, kanca dikenal ing alangan. Ing kasus iki, kudu ana kekarepan kanggo ngapusi karo balung kanggo kanca. Yaiku, China, yen dadi kanca sejati kanggo kita, kudu mbuktekake kekancan karo kita mung kanthi cara iki: sapisan lan kanggo kabeh, ninggalake klaim teritorial marang Rusia - bali kabeh pulo lan tanah sing wis diwenehi sadurunge, ngobong peta kanthi umum nganggo Siberia kuning. lan mbusak kabeh wong Tionghoa saka Rusia. Kajaba iku, dheweke mung kudu mbuwang triliunan rubel lan luwih akeh menyang Rusia tanpa pratelan sawise utang lan silihan - kanthi gratis, amarga USSR menehi panganan kabeh jagad sosialis kanthi gratis.
      1. Samurai3X
        Samurai3X 29 Desember 2014 23:16
        +3
        China nolak klaim teritorial ing taun 2004.
        Banjur, amarga klompok partai siji, CPC, murni kanggo wangun, grumbled babagan Altai (sanajan ora ana alesan, amarga ana Dzungar Khanate lan sukarela dadi bagéan saka Republik Ingushetia).
        Kanthi mlebu perjanjian 2004, Rusia entuk sawetara tujuan penting.
        1. Watesan 4200 kilometer karo China wis diverifikasi kanthi lengkap lan pungkasane disetujoni kanggo pisanan ing sejarah. Mangkono, China ilang alesan pungkasan kanggo njaluk bali saka wilayah amba dijupuk saka Rusia ing 1858-1860.
        2. Intake lan saluran banyu tetep ana ing sisih Rusia, saéngga kita nahan kontrol sumber banyu seger sing penting banget ing abad kaping XNUMX.
        3. Watesan kasebut bisa ditindakake kanthi jarak sing cukup adoh saka tanggul Khabarovsk.
        - Kritikus saka prajanjèn saka Rusia wis maintained lan terus negesake ing wektu saiki sing Rusia "dised" pulo kanggo China. Nanging, ora bisa ngomong babagan konsesi. Saka sudut pandang hukum, nganti penandatanganan perjanjian ing taun 2004, pulo kasebut minangka wilayah netral lan ora duweke sapa wae. Saka sudut pandang sing nyata, perang irigasi ditindakake kanggo pulo kasebut, sing bisa rampung sawise sawetara wektu kanthi kamenangan lengkap kanggo China.
        - Kritikus saka perjanjian saka China, sebaliknya, percaya yen Hu Jintao "njupuk dalan pengkhianat", nransfer tanah Tionghoa asli menyang Rusia lan nyingkirake China saka casus belli pungkasan - alesan kanggo ngowahi perjanjian sing ora padha. pertengahan abad kaping XNUMX.

        PS Aku ana ing Altai lan lelungan ana (nunggang jaran ngguyu ) cukup. Ana sawetara wong Tionghoa. Lan umume, kanthi jumlah wong Tionghoa sing media, sing liberal banget ing otak, ngedol marang kita, wong Tionghoa kudu dadi buruh tamu kanthi cara ireng. Iku mung sing ora katon.
        Dyatlov umume yakin manawa nganti 2 yuta wong Tionghoa manggon kanthi ilegal ing Timur Jauh.
        Ing kono dheweke kerja lan apa sing dipangan ora jelas ...
        DV wis kurang pedunungé. Pakan liyane 1-2 yuta wong mesthi bisa dilacak dening konsumsi pangan. Apa ora padha mangan oyod ing kono suwene 20 taun?
        Lan tegese wong Cina bakal manggon ing kono? Aku ngerti akeh wong Tionghoa. Dheweke ora seneng kadhemen. Kanggo pitakonan babagan pemukiman ilegal wong Tionghoa ing Timur Jauh, dheweke nggawe mata bunder (ya, bisa, yen pengin) lan ujar: "Apa, yen umume China dhewe ora pedunung?"
        China nyedhiyakake pendanaan kanggo bank-bank Rusia sing ana ing sanksi Barat amarga krisis Ukraina. Mangkono, China ora mung ora gelem ndhukung sanksi anti-Rusia, nanging uga kanthi tegas nyatakake yen bakal mbantu Rusia ngatasi. Antarane liyane, China Development Bank menehi Megafon silihan kanggo setengah milyar dolar, lan VTB, VEB lan Rosselkhozbank bakal nampa Financing saka China EximBank kanggo transaksi impor-ekspor.

        Kanca dikenal ing alangan lol
  4. Moscow
    Moscow 29 Desember 2014 20:55
    +4
    "Bebarengan iku nyenengake kanggo mlaku ngliwati expanses ..." apik
    1. ty60
      ty60 29 Desember 2014 22:33
      +1
      Lan mesthi luwih apik kanggo ngombe ing paduan suara!
      1. recon
        recon 30 Desember 2014 07:07
        0
        ngombe
        ngethok
  5. portoss
    portoss 29 Desember 2014 20:57
    + 10
    Iku mung ora worth ngedol S-400, SU-35S lan T-14 "Armata" kanggo China.
    1. enot73
      enot73 29 Desember 2014 21:20
      +3
      Kutipan saka Portos
      Iku mung ora worth ngedol S-400, SU-35S lan T-14 "Armata" kanggo China.
      Kabeh jinis senjata duwe analog "ekspor", luwih gampang tinimbang sing "kanggo awake dhewe". Contone, T-90S kanggo India dilengkapi luwih gampang tinimbang T-90 kanggo Angkatan Bersenjata RF. Gumantung ing negara-pelanggan, "trik" produk bisa uga beda.
      1. svp67
        svp67 29 Desember 2014 21:21
        +4
        Kutipan saka: enot73
        Contone, T-90S kanggo India dilengkapi luwih gampang tinimbang T-90 kanggo Angkatan Bersenjata RF.
        Alah, ora ngono...
        1. Kars
          Kars 29 Desember 2014 21:45
          +5
          Kutipan saka: svp67
          Alah, ora ngono...

          Soko umum kita ora ngerti. Wingi aku dikandhani manawa T-90S India uga wis ngrusak armor ing hubungane karo T-90 ing layanan karo Angkatan Bersenjata RF (nanging mesthi dudu T-90A)
      2. portoss
        portoss 29 Desember 2014 22:26
        +5
        Alexander. Aku ngerti banget iki. Nanging wong Tionghoa pancen niru teknologi paling anyar. Ora ketompo carane sukses utawa ora kasil, padha ora sukses. Aku mung nglawan. Mulane, yen sampeyan ngedol mau SU-35S, banjur paling 48 bêsik. Supaya critane ora kaya SU-33 berbasis dek.
        1. enot73
          enot73 30 Desember 2014 02:46
          0
          Kutipan saka Portos
          Nanging wong Tionghoa pancen niru teknologi paling anyar. Ora ketompo carane sukses utawa ora kasil, padha ora sukses. Aku mung nglawan
          Malah transfer teknologi lan pangembangan produksi produk ing panggonan anyar mbutuhake wektu akeh. Lan apa sing bisa kita ucapake babagan nyalin. Contone, nyalin lan nguwasani bom B-29 ing USSR njupuk sawetara taun. Lan nalika Tu 4 pisanan (analog saka B-29) mabur, B-36 wis mabur ing Amerika Serikat. Dadi, nyalin bodho, sepisanan, meh ora ngidini sampeyan nggawe analog lengkap (wong Tionghoa ora bisa nyalin mesin Su-33). Kapindho, iku, minangka aturan, lag diprogram sawetara taun. Mulane, nalika wong Tionghoa bakal nyalin, contone, S-400, ana sing anyar bakal katon ing Rusia lan palsu Cina bakal dadi ora relevan. Ing gambar ing ngisor iki Tu - 4, B - 29, B - 36
  6. 020205
    020205 29 Desember 2014 20:59
    + 13
    Gambar kasebut kelangan banget, aku ora bisa nglebokake nglirik
    1. lanang landhep
      lanang landhep 30 Desember 2014 00:16
      +1
      Lan liyane, topikal! nglirik
    2. lanang landhep
      lanang landhep 30 Desember 2014 00:16
      0
      Lan liyane, topikal! nglirik
  7. leon17
    leon17 29 Desember 2014 21:03
    0
    Rusia lan China tansah loman karo hadiah. Padha ora lali kanggo congratulate Anglo-Saxon ing Natal Katulik.
  8. Simon
    Simon 29 Desember 2014 21:05
    +2
    Tionghoa sing apik! Amerika lan Eropa mbok menawa wis duwe praupan bengkong, padha nyoba cokotan sikut amarga saka sanksi. Wong-wong mau padha munggah ing patang aspen. recourse ngguyu
  9. fincaso5
    fincaso5 29 Desember 2014 21:08
    +6
    China bakal dadi kanca anggere iku migunani kanggo dheweke, sampeyan ora kudu nyanjung dhewe babagan iki lan nggawe kesalahan lawas (persahabatan karo Amerika Serikat isih backfired)
    1. portoss
      portoss 29 Desember 2014 21:18
      +4
      Alexander. Kita ora tau kekancan karo Amerika. Anglo-Saxon tansah nganggep Rusia minangka mungsuh, lan padha nyoba ngrusak kita .... Lan kita pancene kudu nambah hubungan karo China ....
  10. Vitek
    Vitek 29 Desember 2014 21:10
    +4
    Pihak-pihak kasebut ngrancang investasi bebarengan ing volume sing sadurunge ora bisa dipikirake. Nanging aja lali "EAST IS A FINE MATTER ..." nglirik
  11. Mindaugas
    Mindaugas 29 Desember 2014 21:13
    +8
    Ing ngadhepi bebaya serius, wong normal lan negara tansah golek sekutu kanggo pangayoman bebarengan. Saka kabeh negara sing ora dikalahake dening imperialis, China minangka sekutu militer penting Rusia ...
    1. Basarev
      Basarev 29 Desember 2014 21:46
      0
      Lan aku ujar - sampeyan ora kudu nyanyi pujian saka China.
      1. sugih
        sugih 30 Desember 2014 07:58
        0
        Quote: Basarev
        Lan aku ujar - sampeyan ora kudu nyanyi pujian saka China.

        China ora tau duwe sekutu. Kanca sementara, ya, nanging ora sekutu. Ngandelake China, mbok menawa awake dhewe lagi nyiapake peran tambahan bahan baku.
  12. sv68
    sv68 29 Desember 2014 21:15
    +3
    China kanggo Rusia iku dudu kanca utawa mungsuh, nanging mitra sauntara, mulane bakal diapusi, lan luwih-luwih, ora ana apa-apa kanggo bungah-bungah. masalah wilayah sing dening pasukan, kita bakal Getun kanggo hiccups getih sing padha adol senjata kanggo wong-wong mau, lan entheng lan naively padha wrote mudhun Cina minangka kanca.
  13. el.baya
    el.baya 29 Desember 2014 21:23
    +1
    katentreman kang ala iku luwih becik ketimbang padudon kang becik.. mekaten.. menawi mboten wonten perang..
  14. Dembel77
    Dembel77 29 Desember 2014 21:29
    0
    Wacanen kanthi tliti!
    Ing dekade sabanjure, China bisa dadi mitra utama RF
    Utawa bisa uga ora dadi mitra utama, nanging dadi antara liya, sing bakal luwih apik kanggo kita. Inggih, kanggo kekancan karo China, iku ora mungkin, iku apik kanggo mangan vodka karo kanca, lan ora perdagangan lenga.
  15. portoss
    portoss 29 Desember 2014 21:35
    +2
    [quote = Manul] [quote = Portoss] Kajaba iku, China meh siji-sijine negara sing ora duwe klaim teritorial marang Rusia. [/ Quote]
    recourse Apa sampeyan yakin? Kanggo sawetara alasan, misale jek akeh wong sing ora setuju karo sampeyan.
    Sanajan, kanggo ndhukung pendapat sampeyan, ana wong sing ngirim jawaban saka wong Tionghoa ing kene, kanggo pitakonan babagan kemungkinan klaim RRC menyang wilayah kita - "Sampeyan bisa uga ora setuju karo aku, nanging kita wis resmi ngrampungake masalah wilayah karo China. Sayange. , dheweke malah kudu menehi Pulau Damansky sing legendaris Apa sing bakal kelakon sabanjure - mung Gusti Allah sing ngerti.
  16. Karbyshevets
    Karbyshevets 29 Desember 2014 21:36
    0
    Kutipan: Phantom Revolution
    Kutipan saka Portos
    Iki apik. Mitra sing luwih apik tinimbang mungsuh potensial!

    "Partner" kanggo wektu iki, anggere iku ono gunane kanggo wong-wong mau. Ing wayahe, lagi narik teknologi lan sumber daya saka kita, bab lucu, China ora arep nuduhake padha, murni rampung barang, nanging ora teknologi, nanging sanalika "kesempatan" dadi munggah, iku bakal sijine a piso ing mburi tanpa mangu-mangu. Ing wayahe, kita ora pisanan ing dhaftar uga amarga ana koalisi "anti-Cina", kang uga arang banget mbebayani kanggo duwe Rusia.

    Kita kudu ndeleng serikat iki minangka kompetisi sing padha. kabeh wong kepengin dadi pemenang, ing perang sing luwih utawa kurang adil, ing ngendi ing kahanan sing angel sampeyan bakal nguripake pundhak lan bali bakal menehi tangan.
  17. tol 100w
    tol 100w 29 Desember 2014 21:38
    +2
    Masalah kudu ditangani nalika teka! Sanksi marang Rusia, jawaban saka dheweke! Rusia nanggapi kabeh tumindak sanksi! Ing endi sing mbukak, lan ing endi sing ditutupi. Nanging misale jek kanggo kula sing jawaban luwih angel tinimbang sanksi! Iku mung sing West durung figured metu ngendi asu lor putih ndhelikake, lan apa sing bakal kelakon kanggo wong ing mangsa, kasedhiya sing wis mangsa iki!
  18. kapindho
    kapindho 29 Desember 2014 21:49
    -1
    Kremlin wis nyewakake wilayah Siberia menyang China kanthi sewa jangka panjang, sing kaping pirang-pirang luwih gedhe tinimbang wilayah Crimea. Ekspansi China wis diwiwiti ...
    Ana saluran lengkap teknologi militer Rusia menyang China. Rezim oligarki isih bakal nyolong dhuwit kasebut lan ditransfer menyang Eropa. Kanggo nyimpen. Lan China ing wektu iki mbangun tentara modern ing senjata Rusia. Wong Tionghoa kanthi terang-terangan ujar manawa bakal nyerang Rusia. Oligarki ora peduli babagan iki, nanging apa sing kudu ditindakake Rusia?
    "Ing China, koran pro-pemerintah Wen Wei Po nerbitake artikel sing njelasake yen jangkah pembangunan ekonomi lan politik negara bakal mimpin kanggo perang karo tetanggan paling cedhak China. Rusia uga kalebu target potensial serangan.
    Miturut wartawan, China ngarepake 50 perang sing menang ing 6 taun sabanjure. Pisanan bakal dadi "perang kanggo manunggalaken bangsa" ing 2020-25, yaiku perang karo Taiwan, sing diwenehi maksimal 6 sasi kanggo nelukake. Banjur dadi giliran Vietnam, sing bakal diserang China ing 2028-30 kanggo nguwasani mantan Kapuloan Spartly China.
    Ing 2035-40, China bakal miwiti perang karo India kanggo nelukake Tibet Kidul. Ing perang iki, wong Tionghoa ngetung bantuan saka Pakistan, sing ing wektu sing padha kudu nyerang Kashmir Kidul.
    Ing 2040-45, wayahe sing apik bakal teka kanggo perang karo Jepang - wong Tionghoa arep bali menyang pulo asli Cina Diaoyu lan Ryukyu, sing dikuwasani Jepang. Meh sanalika, Mongolia bakal diserang, kajaba, mesthine, setuju kanggo gabung kanthi tentrem karo China.
    Lan, pungkasane, seri perang bakal rampung kanthi konflik gedhe karo Rusia, sing dijadwalake kanggo 2055-2060. Iku banjur bakal giliran Rusia kanggo njawab kasunyatan sing tau njupuk liwat 1,6 yuta kilometer persegi saka kekaisaran Cina. Ing wektu iki wong Tionghoa arep dadi panguwasa ing donya, sing pisanan ing kabeh jinis pasukan, mula dheweke ngarepake bisa ngalahake pepadhamu ing sisih lor tanpa masalah.
    1. jagung
      jagung 29 Desember 2014 22:26
      +1
      Kutipan saka Second
      Ing 2040-45, wektu sing apik bakal teka kanggo perang karo Jepang

      Aku bisa seneng dhewe. Ora mungkin aku bakal urip nganti saiki.
      1. Zdishek
        Zdishek 29 Desember 2014 23:12
        +2
        Apa bab anak lan putu?
        1. jagung
          jagung 30 Desember 2014 01:44
          -1
          Kutipan saka Zdishek
          Apa bab anak lan putu?

          Aku ora bakal weruh iki, amarga aku atheis, sanadyan ora militan. Ya, lan apa mung ora medhar wangsit Nostradamus lan babyvangi.
    2. maratkoRuEkb
      maratkoRuEkb 30 Desember 2014 14:06
      -1
      lan puser ora suwèk?
  19. Basarev
    Basarev 29 Desember 2014 21:51
    0
    Nanging ing kasus apa wae, wong kudu tumindak, mung dipandu dening keuntungan dhewe, tanpa ndeleng kabeh negara lan bangsa liyane, tanpa nggatekake panemune sing paling kuat ing donya iki, tanpa nggawe pangecualian kanggo kanca lan tanpa welas asih marang mungsuh. . Wektu kanggo sentimen wis rampung. Dheweke kanthi terang-terangan nyoba ngabdi marang kita lan jawabane kudu proporsional.
  20. ireng
    ireng 29 Desember 2014 21:53
    +4
    Dina iki padha ngumumake yen pemukiman internal antarane Rusia lan China bakal pindhah menyang ruble-yuan .... Iki luwih serius. Iki ora liya torpedo ing Amerika Serikat. Iki jawabane guys. Apa sing bakal dadi. Perang njupuk outline cukup nyata.
    1. jj
      jj 30 Desember 2014 00:28
      -1
      Tabungan kasebut ora ana komisi kaping pindho nalika ngonversi ruble menyang dolar lan saka dolar menyang yuan. Kayane barang cilik, nanging kanthi milyaran dolar, milyaran netes menyang sing duwe dolar kaya saka grumbulan.
  21. Alexey_K
    Alexey_K 29 Desember 2014 22:08
    +5
    Ing politik karo China, siji kudu tansah nyimpen senjata nuklir ing siyap. Sampeyan bisa dagang karo China, nggawe kanca, nanging tansah elinga yen Mao liyane bakal teka lan hubungan apik bakal ilang kaya fatamorgana. Lan kanggo nanggepi, yen Rusia mesthine njupuk wilayah gedhe saka China, tansah nyatakake: wilayah Slavic ing sajarah China ngluwihi Tembok Besar China. Dheweke ngusir kita saka wilayah kasebut. Lan iku sing mbela piyambak karo bantuan saka Tembok saka pepadhamu lor. Iki ditulis ing ireng lan putih ing sajarah.
  22. IV762
    IV762 29 Desember 2014 23:09
    +2
    Ana wektu We padha ma kanggo "persahabatan" karo West.
    Nanging, ora ana sing bener-bener nganalisis tujuan lan gerakan China. Nyuwun
    Pungkasane, China entuk manfaat saka rega minyak sing murah ... opo
  23. Komentar wis dibusak.
  24. leo1542
    leo1542 30 Desember 2014 00:03
    +1
    Apa ora bisa kedadeyan kaya iki luwih cepet?
    Rong atus yuta bayonet (senapan mesin) ing mburi pundhake para pengendara motor, kanthi granat nganti kabotan. Lan kepiye belang ing kabeh tapel wates karo Rusia? Kanggo nangkep pemukiman, preman sepuluh nganti rong puluh cukup. Sisane luwih adoh ing pedalaman Rusia. Dadi apa? Apa kita bakal njupuk manuk pipit saka udan es lan angin topan? Ing skuter, nalika militer kita ngerti apa sing kedadeyan, dheweke bakal adoh banget. Dheweke bakal seneng ing taiga, ngrusak arsenal militer. Carane akeh sing mbledhos akhir-akhir iki. Lan pirang-pirang wong Tionghoa sing mburu ing ambane Tanah Air kita? Iki minangka platform kaping lima. Kanthi kawruh DAO. Skenario kaya mengkono, sanajan ing ngimpi elek, ora bakal katon. Siji jaminan: kita pucet-faced!!!
  25. Komentar wis dibusak.
  26. Alex Danilov
    Alex Danilov 30 Desember 2014 00:28
    -1
    Kutipan saka Second
    Kremlin wis nyewakake wilayah Siberia menyang China kanthi sewa jangka panjang, sing kaping pirang-pirang luwih gedhe tinimbang wilayah Crimea. Ekspansi China wis diwiwiti ...
    Ana saluran lengkap teknologi militer Rusia menyang China. Rezim oligarki isih bakal nyolong dhuwit kasebut lan ditransfer menyang Eropa. Kanggo nyimpen. Lan China ing wektu iki mbangun tentara modern ing senjata Rusia. Wong Tionghoa kanthi terang-terangan ujar manawa bakal nyerang Rusia. Oligarki ora peduli babagan iki, nanging apa sing kudu ditindakake Rusia?
    "Ing China, koran pro-pemerintah Wen Wei Po nerbitake artikel sing njelasake yen jangkah pembangunan ekonomi lan politik negara bakal mimpin kanggo perang karo tetanggan paling cedhak China. Rusia uga kalebu target potensial serangan.
    Miturut wartawan, China ngarepake 50 perang sing menang ing 6 taun sabanjure. Pisanan bakal dadi "perang kanggo manunggalaken bangsa" ing 2020-25, yaiku perang karo Taiwan, sing diwenehi maksimal 6 sasi kanggo nelukake. Banjur dadi giliran Vietnam, sing bakal diserang China ing 2028-30 kanggo nguwasani mantan Kapuloan Spartly China.
    Ing 2035-40, China bakal miwiti perang karo India kanggo nelukake Tibet Kidul. Ing perang iki, wong Tionghoa ngetung bantuan saka Pakistan, sing ing wektu sing padha kudu nyerang Kashmir Kidul.
    Ing 2040-45, wayahe sing apik bakal teka kanggo perang karo Jepang - wong Tionghoa arep bali menyang pulo asli Cina Diaoyu lan Ryukyu, sing dikuwasani Jepang. Meh sanalika, Mongolia bakal diserang, kajaba, mesthine, setuju kanggo gabung kanthi tentrem karo China.
    Lan, pungkasane, seri perang bakal rampung kanthi konflik gedhe karo Rusia, sing dijadwalake kanggo 2055-2060. Iku banjur bakal giliran Rusia kanggo njawab kasunyatan sing tau njupuk liwat 1,6 yuta kilometer persegi saka kekaisaran Cina. Ing wektu iki wong Tionghoa arep dadi panguwasa ing donya, sing pisanan ing kabeh jinis pasukan, mula dheweke ngarepake bisa ngalahake pepadhamu ing sisih lor tanpa masalah.

    Omong kosong. Wong Rusia, ngerti, dheweke uga bisa mesem, ngomong: "jing ping ming hyun" lan kabeh omong kosong. Nanging yen ana wong sing wani njupuk barang, njupuk utawa ngapusi wong Rusia, Rusia, langsung nguripake wedhus dadi serigala. .Wong Rusia dhewe bakal nguntal lan ngobong wong sing arep panas Rusia, serigala Rusia nganggo sandhangan wedhus.
    1. kapindho
      kapindho 30 Desember 2014 22:27
      0
      Kutipan: Alex Danilov
      Serigala Rusia nganggo sandhangan wedhus

      Kancaku, critakna iki marang oligarki, sing wis 23 taun duwe negara kita kaya sing dikarepake. Lan mung ana 1,5-2 ewu kulawarga. Nanging Kremlin yaiku 80% ...
  27. sw6513
    sw6513 30 Desember 2014 00:46
    +3
    Aku ora percaya karo ketulusan kekancan Cina - dheweke bisa ngenteni nganti pirang-pirang abad, kaya sifat China ...
  28. gregor6549
    gregor6549 30 Desember 2014 05:14
    +2
    "Pakar: Ing dasawarsa sabanjure, China bisa dadi mitra utama Federasi Rusia"
    Aku ora ahli lan malah ora sinau kanggo iku, nanging ana pikiran sing karo kemungkinan padha China bisa dadi mungsuh utama Federasi Rusia. Menapa malih, bebarengan karo kesimpulan saka perjanjian perdagangan karo Federasi Rusia, kang rampung ora mung perdagangan, nanging uga perjanjian militèr karo negara liyane, kang ora bisa lantaran kanggo kanca-kanca saka Federasi Rusia malah karo pesawat apik banget. Lan ing wektu sing padha, dheweke nyolong saka kabeh wong kabeh sing ana, kalebu teknologi militer kritis, kawruh, lan liya-liyane. "Normal" kabijakan Cina. Saiki, dadi kanca karo kabeh wong, "lungguh ing gunung sing dhuwur", banjur, sawise ngenteni macan sing diarani Federasi Rusia, Amerika Serikat, lan liya-liyane kanggo perang ing antarane awake dhewe lan ngremehake nganti pungkasan, mudhun. saka gunung dhuwur lan nyebarake kulit macan iki ing lantai fanza. Kabeh, minangka "gedhe" Mao warisaken lan apa Kom terus mulang. Partai China saka kanca-kancane. Dadi pangarep-arep kanggo kemitraan sing kuat lan jangka panjang antarane China lan Federasi Rusia diwenehake utamane dening "junks" ing politik. Dheweke duwe ilusi sing padha babagan BRICS.
  29. Aleksiy
    Aleksiy 30 Desember 2014 05:54
    +1
    Sawetara wong wis dadi mitra, nanging kabeh padha mlaku-mlaku. Rusia duwe cukup mitra - ora ana kanca