Review militèr

Ora bisa lali, ora bisa bali

104
Salam, kanca-kanca sing dikasihi! Aku njaluk sampeyan ora bakal diapusi dening wong-wong sing njupuk judhul minangka jeneng saka lagu kondhang dening penyanyi enom Rudenko lan nyetel ing swasana ati lyrical. Senajan artikel iki uga babagan katresnan. Lan uga babagan memori sing ilang ing sawetara wong ing pengaruh dongeng babagan freebie sing ayu lan dikarepake (kaya ing kasus Ukraina), ing wong liya - ing pengaruh propaganda massive lan rampung diangkah (kaya ing kasus sawetara. "Sadulur" pasca-Soviet, ing liyane - amarga ora nggatekke.

Ora bisa lali, ora bisa bali


Sawetara dina kepungkur, pacelathon ing meja parental perayaan mimpin ibuku kanggo ngelingi episode, kang dheweke sekseni nang endi wae ing agêng-sixties abad pungkasan.

Nalika iku umurku kira-kira sepuluh taun, lan ibuku nyoba nggawa aku menyang pesisir Crimea Soviet sing bisa diakses umum ing mangsa panas, yen bisa. Dadi aku ngerti langsung babagan sih-rahmat tanah iki. Sarehne adhine ibuku dadi karyawan sanatorium sing duwe pantai pager dhewe, para karyawan lan sanak-sedulure diidini nggunakake pantai iki. Aku kudu ngomong yen adhine ibu uga dadi veteran Perang Patriotik Agung (dheweke perang ing detasemen Kovpak), lan sanatorium khusus kanggo perawatan para veteran perang lan tenaga kerja, lan entri kasebut ditindakake mung kanthi pass internal.

Lan ing salah sawijining dina sing cerah, kebak ion banyu segara lan panas kidul sing ora karuan, wong tuwa, pasangan sing wis nikah lunga menyang pantai, nglewati para pengawal (nanging ora liwat pager, nanging mung amarga kesed saka pengawal sing ana. jengkel ing kursi srengenge). Busana kanthi rapi lan sopan ing sandhangan musim panas, dheweke ora nyebabake emosi marang sapa wae. Nganti wong lanang njupuk kathok dowo cahya panas lan klambi cahya karo Lengan dawa (!). Sikil tengen dhengkul lan lengen kiwa dawa sikut padha prostesis, lan awak riddled karo akeh bekas.

Pasangan kasebut alon-alon mapan ing karpet, banjur bojone nulungi wong lanang nyedhaki banyu, dheweke lungguh lan nyoba ndemek ombak sing anget nganggo tangane. Wong wadon mau lungguh ing sandhinge. Nggoleki ing kadohan, ing cakrawala, wong lanang ngandhani apa-apa, lan dheweke ngrungokake dheweke kanthi perhatian lan katresnan sing tulus. Kabeh sing ana ing cedhake padha meneng. Sawetara karo penasaran, sawetara karo simpati, lan sawetara karo reverence involuntary, nyoba ora kanggo narik kawigaten manungsa waé saka saperangan iki, nyawang wong-wong mau lan, aku mikir, nyoba kanggo ngerti apa bisa mutilate wong kaya, lan kanggo ngerti apa sing saiki. matur marang kancane.

Solusi teka saka ngendi padha ora nyana. Loro pengawal keamanan sing gedhe banget saka staf sanatorium mlumpat menyang wong tuwa lan, kanthi tangisan sing nesu, mula negesake supaya ninggalake pantai. Alesan: wong tuwa lunga menyang pantai tanpa liwat. Sampeyan kudu menehi kredit kanggo pasangan. Wong lanang, ngadeg tanpa kangelan lan kanthi kamulyan, tanpa bengok-bengok (ora kaya para pengawal), nanging kanthi swarane nesu, mula ngisin-isini: "Sampeyan, bathuk sing gedhe banget, ana ing srengenge! Kanthi wutah kaya mengkono, sampeyan kudu mluku ing tambang, lan sampeyan wis sprawled kene lan aran kaya master! Aku kelangan lengen lan sikil ing perang, lan dheweke weruh aku, meh urip, saka kapal kanthi ora sengaja, nalika kita metu saka geni Nazi! Sampeyan ora bakal nglilani aku tetep kene! Aku perang kanggo segara iki lan kanggo tanah iki!” Wong wadon wektu iku nyoba ngomong karo pengawal liyane, ing wektu sing padha ngatur kanggo ngelus tangan bojone lan nangis. Vacationers watara mlumpat saka kursi lan wiwit narik piyambak munggah menyang panggonan konflik. Sawetara wiwit sumpah marang pengawal utawa ngisin-isini, sing liyane wiwit nenangake wong kasebut, nanging para pengawal bodho ngadeg. Konflik sumelang lan sawise sawetara wektu direktur pantai muncul. Mlayu-mlayu, ngrungokake kanthi ati-ati marang wong-wong sing wis tuwa, tanpa bengok-bengok dhawuh marang para pengawal supaya lunga, lan marang wong tuwa sing bungah, dheweke ujar kaya ing ngisor iki: "Bapak! Kula nyuwun ngapura sanget! Matur nuwun kanthi sanget kanggo kabeh sing wis ditindakake, nalika perang. Mapan lan tetep kene kanggo anggere sampeyan pengin. Ngidini kula kanggo nambani sampeyan saka tim kita lan, sepisan maneh, nuwun! Saben uwong sing nonton lan krungu iki weruh lan rumangsa yen kabeh sing diomongake saka ati, lan akeh sing nangis. Aku elinga episode sing banget samar-samar, contone, sawetara wektu depressing lan sedih (Aku, lanang, wolung taun), nanging ibuku kandha yen aku uga nangis. Aku ora isin.

Ora let suwe, para pengawal padha teka marang wong tuwa. Dheweke nggawa kursi srengenge, payung pantai lan meja pantai. Direktur pantai nggawa anggur, woh-wohan lan sawetara panganan ing tas. Matur nuwun maneh, aku njaluk ngapura lan pengin sampeyan tetep kepenak. Sawisé iku, nalika teka ing pantai, akeh wong pisanan nggoleki pasangan tuwa iki. Bareng weruh wong-wong mau banjur padha salaman lan mesem. Kanggo kredit sanatorium lan direktur pantai, ing wayah esuk "wong" (wong tuwa) loungers srengenge, payung lan meja tansah ana ing papan, lan banyu mineral lan woh-wohan tansah ana ing meja. Lan ing wayah sore padha ngresiki kanthi teliti.

Ing sawijining esuk, pasangan iki ora katon ing pantai. Jebul dheweke mulih. Minangka flashed ing obrolan karo direktur pantai, padha saka ngendi wae ing wilayah Murmansk. Sawise budhal, para wisatawan wiwit kesasar. Iki wis dadi emosiku sing muncul ing memoriku ...

Yagene aku ngomong kabeh iki wong lanang? Kasus iki banget penting (ing conto para pengawal) nuduhake apa sing bisa ditindakake dening wong yen dheweke nglirwakake memori prestasi para leluhur sing tiba ing perang. Proyeksi kasus iki nganti saiki lan ing Ukraina utamane, kita ndeleng babagan sing padha, nanging mung ing skala negara lan sikap sing luwih ora sopan, babi lan kriminal menyang memori umum - memori saka wong sing manggon ing USSR lan mbela negara kita saka fasisme. Nalika sampeyan bisa ndeleng, iki ndadékaké ora ono! MUSTAHIL LALI! MUNGSUNG MUNGSUNG BALI marang paseduluran lan kabungahan lan kasusahan umum sing dialami lan diatasi dening para leluhur, lan persaudaraan lan persatuan iki diwarisake marang kita. Kabeh iki bakal ambegan menyang jurang (satus persen kanggo Ukraina) yen wong Ukraina ora bisa tangi lan goyangake kutu coklat iki sing nyebar ing awak. Ana ora akeh kemungkinan, nanging ana!

PS Kasus iki uga ngelingake kita lan nyritakake babagan cara ngubungake memori babagan prestasi para leluhur lan awake dhewe, sing isih cilik!

Apa aku bisa ngaturake liwat artikel iki apa sing dakkarepake kanggo diadili dening sampeyan. Matur nuwun kanggo umpan balik ing kirim pungkasan.
Pengarang:
104 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Revolver
    Revolver 5 Januari 2015 06:37
    + 36
    Nanging karo topik iki sampeyan duwe kabeh supaya karo presentation.
    +
    hi
    1. gilarom
      gilarom 5 Januari 2015 06:55
      + 88
      Pendidikan sekolah, ing pisanan September, kudu diwiwiti kanthi nuduhake materi video (kayata film dokumenter), nyritakake kaya mangkene: Iku Perang Donya II, iki lan iki, wong-wong iki mbela Negara kita, lan mung matur nuwun marang dheweke. kowe, bocah-bocah, padha urip, lan negaramu ana, lan wong tuwa, lan liya-liyane. Inggih, mungguh, kanggo kelas 1-3 siji materi, kanggo 4-7 liyane lan ing. Mungkin kanthi cara iki wong bakal sinau lan sinau kanggo ngajeni.
      1. Revolver
        Revolver 5 Januari 2015 07:13
        + 49
        Kutipan saka crazyrom
        Sekolah, pisanan September, kudu diwiwiti

        Ya, aku kelingan yen ana ing sekolah kita. Iki diarani "piwulang ing wani". Lan dudu guru sing ngomong, nanging peserta langsung ing perang. Leres, nalika para veteran isih enom lan sehat ...
        1. mimrikov3
          mimrikov3 6 Januari 2015 01:27
          + 13
          Saiki wis ora kurang veteran. Njupuk wong-wong sing perang ing perang ing Afrika lan Asia. Dheweke uga weruh akeh lan ngalami akeh lan bisa ngomong ing sekolah.
        2. wong adil
          wong adil 7 Januari 2015 21:52
          0
          ya, para veteran uga tampil ing kene lan luwih saka sapisan saben taun ing tanggal 25 Januari, nalika kutha kasebut dibebasake saka Jerman, lan luwih cedhak tanggal 9 Mei, menarik banget.
        3. GUN murni
          GUN murni 8 Januari 2015 02:22
          0
          ya wis! Dheweke teka ing sekolah kita nalika aku lagi sinau, sawijining pesenan, dheweke ngandhani babagan perang Prokhorovka. Tankman. Aku isih kelingan. kesengsem banget.
      2. Mitrich76
        Mitrich76 5 Januari 2015 21:29
        + 50
        Dear, ya ora bakal kaya ngono !!!! Aku nyoba gawe rame ing sekolah karo anakku sing mbarep, lan sekolah sing aku dhewe sinau, setengah saka guru ngerti aku, uga ngerti aku. Alesan kanggo konflik kasebut yaiku piwulang jagad iki dikhususake kanggo Perang Donya 2, lan ora kanggo PATRIOTIK BESAR. Secara pribadi, aku, kaya anakku, ora kasengsem ngerti sapa lan kepiye carane mrentah Garis Maginot lan carane wong Prancis kanthi heroik nyemplungake armada ing ember pelabuhan. Kita kudu ngerti apa kedaden ing Agustus 1941 ing Ukraina, ngendi siji saka mbah kakungku ora bali saka sortie, carane padha perang cedhak Stalingrad, ing ngendi sing kapindho ilang ing November. Lan anak-anak kita dilayani kabeh ing konteks perang donya, ing ngendi mbah kakung kita, kaya-kaya, nindakake apa-apa. Film babagan perang, sing ing urip kepungkur tindak "sawise" Wektu "" ora ditampilake saiki, ora ana sing kepengin maca buku. Mula ayo padha ndhidhik memori ing anak-anake dhewe.
        1. mimrikov3
          mimrikov3 6 Januari 2015 01:31
          +6
          Kita kudu miwiti karo anak kita dhewe saka umur 7 kanggo ngandhani. Lan luwih apik kanggo lelungan karo wong-wong mau menyang panggonan perang. Ing taun 1983 aku tekan Perekop. Ing kana, mbahku nyekel pertahanan Krimea, uga, dheweke dicekel. Mula aku banjur kesengsem karo pementasan dhewe ing tanggal 9 Mei lan sing slamet nuduhake ing ngendi dheweke mbela awake dhewe. Padha ketemu dhewe nganti trenches. Sore-sore simbah ngopi, oh, ngipat-ipati anggota partai amarga diusir saka sekolah tanpa persiapan lan ora ana gaman ... meh. Seminggu gelut banjur 3 kamp konsentrasi. Escapes lan partisans Prancis njupuk dheweke. Nanging dheweke mutusake bali menyang omah sawise perang.
        2. Koza AK-47
          Koza AK-47 7 Januari 2015 16:40
          +2
          Lan uga dumadakan dadi Amerika menang perang ... Aku ora setuju ... Anak-anak kita kudu ngerti kabeh babagan Perang Patriotik Agung ..
      3. LukaSaraev
        LukaSaraev 6 Januari 2015 16:29
        +4
        Oh, teka sekolahku pas tanggal 1 September. Dheweke ora ngerti apa-apa, lan sing paling penting, dheweke ora pengin. Mesthi, ora kabeh. Nanging tren katon.
        1. inti
          inti 6 Januari 2015 20:52
          +4
          sekolah iku sing kaping sepuluh, ing omah kudu diselehake ing sirahe bocah.
      4. Ahli teknologi
        Ahli teknologi 6 Januari 2015 20:51
        +2
        Kanggo apa? Luwih apik "House 2" utawa kaya ngono, yen ora, Gusti Allah ngalang-alangi, para pemuda bakal mulai mikir!
        1. igortyson
          igortyson 7 Januari 2015 12:41
          0
          Plus kanggo sarcasm!
          1. Koza AK-47
            Koza AK-47 7 Januari 2015 16:42
            +1
            Artikel babagan topik ... Aku setuju 100%..
          2. Azat babai
            Azat babai 7 Januari 2015 18:05
            0
            Ora sarkasme, kaya sing diomongake saiki.KENYATAAN kayane Nyuwun dina iki sayangé.
      5. ochakow703
        ochakow703 7 Januari 2015 14:21
        +1
        Iki isih kedadeyan ing sekolahku, lan ora mung tanggal 1 September. Mesthine kaya mangkene, ora ana sing khusus kanggo iki, mung jiwa sing murni lan mbukak.
      6. archimedes 33
        archimedes 33 7 Januari 2015 16:44
        0
        ide apik banget thanks
      7. Kahlan Amnell
        Kahlan Amnell 8 Januari 2015 01:14
        0
        Pendidikan sekolah, pisanan September, kudu diwiwiti karo video

        Kabeh iki, mesthi, bener. Nanging sapa sing bakal ngomong kapan TV Rusia wektu pungkasan padha nuduhake 20-episode film epik "Perang Patriotik Agung"?
        Lan ora versi modern lunyu, nanging asli, saka kang NOTHING wis Cut?
    2. TELPON.
      TELPON. 5 Januari 2015 07:02
      + 46
      Lan liyane babagan memori sing sawetara wong ilang ing pengaruh dongeng babagan freebie ayu lan seng di pengeni (kaya ing kasus Ukraina)

      Aku bubar dikirim puisi dening cah wadon Ukraina ing situs. - "Nyuwun pangapunten, Rusia sing dikasihi, Nalika Bumi isih muter, Kita ora mandheg dadi sedulur kanggo sampeyan, dudu Tanah Airku sing ngiyanati sampeyan, ..."
      Aku nampa jawaban kanggo wong-wong mau. Aku rumangsa perlu kanggo nerbitake.
      Ya, aku dudu Rusia! Aku dill!
      Permusuhan antarane kita tambah kuwat:
      Aku ngalahake dhewe ing meja karo pasuryan -
      Supaya luwih nglarani kanggo Rusia!
      Ya, aku luwih seneng ngapusi ing selokan,
      Swara: "Tuang Gorilochki!"
      Aku bakal njeblug pipa
      Supaya luwih nglarani kanggo Rusia!
      Hey Rusia, aja ndemek aku!
      Eropa luwih cedhak lan luwih ditresnani!
      Aku bakal gay ana lan, uga?
      Kanggo nggawe luwih nglarani kanggo Rusia.
      Ya, aku ora mbangun, aku ora nggawe,
      Eropa saya kuwat lan saya kuwat!
      Supaya luwih nglarani kanggo Rusia!
      Aku ngidoni pasuryanku dhewe -
      Supaya luwih nglarani kanggo Rusia!
      Didol dhewe lan kabeh negara
      Aku luwih seneng ing Maidan
      Aku bakal nyuduk awakku nganggo piso, supaya wong Rusia luwih lara!
      1. sabakina
        sabakina 5 Januari 2015 10:41
        + 57
        Inggih, wiwit booze kuwi wis musna ... Kene puisi saka wong wadon Ukraina. Yen dheweke ora ngapusi, banjur foto dheweke ...
        Elena Milanich
        Kucing nangis ing teras
        Lan ing mburi - kegagalan - tembok ...
        Kabeh padha kesusu
        Perang ngusir kabeh wong metu saka omah.

        Omah karo sockets mripat saka jendhela rusak
        meneng bengok-bengok masalah,
        Kucing sing nyambut gawe nganggo bal abang,
        Ya, ayunan ing taman kringet

        Sapa sing tanggung jawab kanggo kasusahan iki?
        Sapa sing bakal mbayar lara iki
        Kanggo kucing sing ora duwe omah?
        Lan uyah kanggo nangis anak

        Kanggo salib ing kuburan seger,
        Ya kanggo sedhih mripate wong tuwa?
        Kanggo wong cacat enom?
        Sing bakal njawab Kita kanggo Donbass

        Nuntun aku menyang lemah kanthi Sabuk -
        Aku kene ing omah lan aku ora bakal lunga.
        Feed kucing abang iki
        Ndandani ayunan ing taman.

        Foto saka album
        Aku bakal nglindhungi saka geni.
        Aku bakal ngelingi jeneng-jeneng sing wis tilar donya
        Ya, thread saka ayat ing Memory.

        Aku bakal ndhudhuk kentang kanggo wong tuwa,
        Nggawa banyu saka sumur.
        Aku karo Donbass. Aku bakal ndedonga.
        Aku bakal takon marang Gusti Allah kanggo bebener.
        1. SveTok
          SveTok 5 Januari 2015 17:37
          + 12
          Prawan sing wis rampung kanthi ati-ati nyritakake rasa sakit sing ora manusiawi iki saka pedunung Novorossia.
          1. Koza AK-47
            Koza AK-47 7 Januari 2015 16:42
            +1
            Artikel babagan topik ... Aku setuju 100%..
        2. Ivan 63
          Ivan 63 6 Januari 2015 22:03
          +1
          Puisi kasebut minangka Jiwa, Jiwa saka wong Rusia. Nanging ing musim semi awal taun kepungkur, Nastya tartamtu nulis wong liya: dheweke duwe kaunggulan "Ukrainia" sing ora jelas saka Rusia lan malah tega marang sing terakhir. Apa sing kudu dikandhakake Nastya, aku ora bakal ngomong apa-apa, dheweke isih enom banget, nanging apa sing kudu dikandhakake marang wong-wong sing lair ing Negara-negara Superpower sing nyuwil fasisme? Apa sing bisa dakkandhakake marang wong-wong sing wis lali marang kabeh kabecikan sing ditindakake Rusia, yaiku Rusia, wong Rusia, supaya bisa urip kanthi sukses lan sugih? Apa sing nggawe wong-wong iki sengit banget karo tangan sing menehi? Aku ora bakal ngrujuk marang paribasan rakyat babagan khokhol, nanging aku ngerti apa sing kudu diomongake, kaya sing maca.
        3. Ivan 63
          Ivan 63 6 Januari 2015 22:03
          0
          Puisi kasebut minangka Jiwa, Jiwa saka wong Rusia. Nanging ing musim semi awal taun kepungkur, Nastya tartamtu nulis wong liya: dheweke duwe kaunggulan "Ukrainia" sing ora jelas saka Rusia lan malah tega marang sing terakhir. Apa sing kudu dikandhakake Nastya, aku ora bakal ngomong apa-apa, dheweke isih enom banget, nanging apa sing kudu dikandhakake marang wong-wong sing lair ing Negara-negara Superpower sing nyuwil fasisme? Apa sing bisa dakkandhakake marang wong-wong sing wis lali marang kabeh kabecikan sing ditindakake Rusia, yaiku Rusia, wong Rusia, supaya bisa urip kanthi sukses lan sugih? Apa sing nggawe wong-wong iki sengit banget karo tangan sing menehi? Aku ora bakal ngrujuk marang paribasan rakyat babagan khokhol, nanging aku ngerti apa sing kudu diomongake, kaya sing maca.
          1. kush62
            kush62 7 Januari 2015 18:23
            0
            Ivan 63 (3) Wingi, 22:03 ↑
            Puisi kasebut minangka Jiwa, Jiwa saka wong Rusia. Nanging ing musim semi awal taun kepungkur, Nastya tartamtu nulis wong liya: dheweke duwe kaunggulan "Ukrainia" sing ora jelas saka Rusia lan malah tega marang sing terakhir. Apa sing kudu dikandhakake Nastya, aku ora bakal ngomong apa-apa, dheweke isih enom banget, nanging apa sing kudu dikandhakake marang wong-wong sing lair ing Negara-negara Superpower sing nyuwil fasisme? Apa sing bisa dakkandhakake marang wong-wong sing wis lali marang kabeh kabecikan sing ditindakake Rusia, yaiku Rusia, wong Rusia, supaya bisa urip kanthi sukses lan sugih? Apa sing nggawe wong-wong iki sengit banget karo tangan sing menehi? Aku ora bakal ngrujuk marang paribasan rakyat babagan khokhol, nanging aku ngerti apa sing kudu diomongake, kaya sing maca.


            Lan iki wangsulane Yuri Loza kanggo geguritan sing sampeyan tulis.
        4. xan
          xan 7 Januari 2015 22:12
          0
          Kutipan saka: sabakina
          Inggih, wiwit booze kuwi wis musna ... Kene puisi saka wong wadon Ukraina. Yen dheweke ora ngapusi, banjur foto dheweke ..

          Aku bisa lay metu puisi kondhang dening Sasha Pushkin lan artikel dening Denis Davydov kanggo sampeyan, sing isih jaket quilted lan colorados. Lan marang sapa, jesters kaya Makarevich lan Akhedzhakova karo lads Ekhomoskovsky, kanggo ndhaftar.
    3. zao74
      zao74 5 Januari 2015 07:48
      + 14
      Ngapunten Esaul, nanging aku ora ngandel yen "penjaga" kasebut bisa ditemokake ing taun suwidakan, memori kasebut seger banget ... Mungkin dheweke nambahake, kanggo "soulfulness", huh?
      1. tol 100w
        tol 100w 5 Januari 2015 08:38
        + 20
        Kutipan saka: zao74
        nanging aku ora ngandel yen "penjaga" kasebut bisa ditemokake ing taun suwidakan, memori kasebut seger banget ..

        Bodho lan preman cukup ing kabeh wektu!
        1. Alexanya
          Alexanya 5 Januari 2015 09:21
          +3
          Sembarang pengawal nampa instruksi. Direktur sanatorium sing padha nyetujoni aturan "kontrol pasuryan". Acara sing padha bisa kedadeyan ing pungkasan taun 80-an. Ing taun 60-an, arloji mung ana ing lawang mlebu, ora ana wong sing nggegirisi ing pinggir pantai. Wong tuwa ora bisa tekan pantai sanatorium sing ditutup. Minangka, Nanging, lan saiki. Aku dianggep minangka novel sing apik banget.
          1. pahom54
            pahom54 5 Januari 2015 09:47
            + 11
            Kutipan: Alexanya
            Aku dianggep minangka novel sing apik banget.


            Tapi sakjane sakjane critane ternyata nglarani ati ???
          2. Ulama
            Ulama 5 Januari 2015 12:07
            +1
            Aku setuju. Kakehan inconsistencies
            1. vtnsk
              vtnsk 6 Januari 2015 13:42
              +1
              Apa persis?... aran
          3. vtnsk
            vtnsk 6 Januari 2015 13:41
            0
            Kasunyatan urip asring ora cocog karo instruksi normatif. Lan ana akeh conto ... hi
        2. Koza AK-47
          Koza AK-47 7 Januari 2015 16:42
          0
          Artikel babagan topik ... Aku setuju 100%..
      2. vlad-58
        vlad-58 5 Januari 2015 09:00
        +2
        ... wiwit pertengahan 50-an, Ukraina wiwit "bander"!
        1. mervino2007
          mervino2007 5 Januari 2015 21:22
          +1
          Kutipan: vlad-58
          ... wiwit pertengahan 50-an, Ukraina wiwit "bander"!


          Mung taun beda. Lan Bandera, iki dudu wiwitan - iki minangka tutugan. Ing kene Stolypin tiwas, mula dheweke ngetutake jagung sing duwe tanah Polandia, ngenalake hukum babagan prioritas nasional ing pemilihan, ing wilayah kanthi mayoritas Rusia sing akeh banget, ing ngendi, ing minoritas, priyayi mrentah miturut hukum sadurunge babagan pemilihan. , kanthi kauntungan ing "kualifikasi properti". Lan ing Volhynia, iki uga kedadeyan, menehi akibat anti-Rusia.
          1. Koza AK-47
            Koza AK-47 7 Januari 2015 16:44
            0
            Ukraina dadi obanderial sadurunge Perang Donya I..
        2. Komentar wis dibusak.
        3. mimrikov3
          mimrikov3 6 Januari 2015 01:35
          0
          Banjur iku Rusia.
          1. vtnsk
            vtnsk 6 Januari 2015 13:46
            0
            Kutipan saka: mimrikov3
            Banjur iku Rusia.

            RSFSR ing USSR ... eseman
        4. vtnsk
          vtnsk 6 Januari 2015 13:44
          +3
          Ing pertengahan 50-an (yen aku ora salah, banjur ing taun 1956), bagean "aktif" saka operasi kanggo ngilangke "Bandera lemah" (utamané ing Western Ukraina) mung rampung ing kono. Dadi bisa diterangake kanthi tegas yen "banderisasi" Ukraina ora tau rampung ... hi
          1. Koza AK-47
            Koza AK-47 7 Januari 2015 16:46
            0
            Lan ora bakal rampung .... Bakal ana "Banders" anyar ... Kutub minangka conto ...
        5. Koza AK-47
          Koza AK-47 7 Januari 2015 16:43
          0
          Ukraina wis obanderial malah sadurunge Perang Donya I ...
      3. Imyarek
        Imyarek 5 Januari 2015 10:54
        +4
        Sayange, sayang yen rincian luwih penting kanggo sampeyan ... nanging kanggo
        Kutipan saka: zao74
        "jiwa"

        menyang kantor pensiun.
      4. mimrikov3
        mimrikov3 6 Januari 2015 01:34
        0
        Ing 60s, ora kabeh mbah kakung perang kanggo Uni. Pengawal iki bisa katon minangka putu saka wong-wong mau lan duweke. Kajaba iku, aja lali manawa ana akeh kontradiksi nasional ing Crimea. Kaya-kaya meh ora ana tindak pidana resmi, nanging ana.
        1. walder
          walder 6 Januari 2015 17:00
          +3
          Ing taun 60-an, ora ana kontradiksi nasional ing Crimea.
      5. vtnsk
        vtnsk 6 Januari 2015 13:40
        +1
        Alas, wong kuwi (ing kasus iki, para pengawal sanatorium) tansah ana (ora nulis - padha urip) tansah. Apa sadurunge, apa saiki. Sing sedhih yaiku ing taun-taun pungkasan jumlahe saya tambah akeh ... hi
      6. Alexey_K
        Alexey_K 7 Januari 2015 23:07
        0
        Kutipan saka: zao74
        Ngapunten Esaul, nanging aku ora ngandel yen "penjaga" kasebut bisa ditemokake ing taun suwidakan, memori kasebut seger banget ... Mungkin dheweke nambahake, kanggo "soulfulness", huh?

        Ing sanatoriums lan dachas tertutup ing Crimea lan Kaukasus, pengawal kalebu perwira KGB, lan ora pensiunan sipil, supaya ora kalebu tumindak teroris marang sederek lan pimpinan USSR. Kasunyatan sing nggumunake yaiku dheweke kesed lan ora kejawab, demotion mesthi diamanake.
    4. Komentar wis dibusak.
    5. Koza AK-47
      Koza AK-47 7 Januari 2015 16:38
      0
      Artikel babagan topik ... Aku setuju 100%..
  2. ya.seliwerstov2013
    ya.seliwerstov2013 5 Januari 2015 06:41
    +5
    apa bisa dadi wong sing nglirwakake memori saka prestasi leluhur kita sing gugur ing perang
    Ayo rally bebarengan! Kita bakal numpes fasisme!
    Ayo padha mbuktekake sapa sing dadi bos ing jagad iki!
    Kita bakal ngadeg (pracaya) ... lan kita bakal menang!
    Wong kita ramah, Ortodoks…
    1. rawa
      rawa 6 Januari 2015 12:21
      +3
      Kutipan saka: ya.seliwerstov2013
      Wong kita ramah, Ortodoks…

      KANGGO awal abad kaping 17, KANGGO awal abad kaping 20 - kabeh wong akeh Ortodoks, TAPI! tanpa TSAR sing bertanggung jawab. 22 Juni 1941 negara diaktifake metu ora ing kabeh karo wong Ortodoks, nanging GLORY GOD, sanajan karo RED, nanging RAJA! Lan padha bisa kanggo break mburi mungsuh.
    2. Koza AK-47
      Koza AK-47 7 Januari 2015 16:47
      0
      Mung Krajina ora Ortodoks maneh ... Sawetara sekte dibayar dening Amer ...
  3. LYOKHA padha
    LYOKHA padha 5 Januari 2015 06:44
    + 18
    sikap pidana menyang memori umum - memori saka wong-wong sing manggon ing USSR lan mbela negara kita saka fascism. Nalika sampeyan bisa ndeleng, iki ndadékaké ora ono!


    ESAUL bener...

    bangsa sing ngrusak MONUMEN lan SEJARAHe ..... ditakoni bakal punah.
    1. Koza AK-47
      Koza AK-47 7 Januari 2015 16:48
      0
      Dheweke wis wiwit ngrusak saben liyane ...
  4. brassist
    brassist 5 Januari 2015 06:45
    + 12
    Yesaul, matur nuwun kanthi sanget kanggo crita sampeyan, maca baris sampeyan, aku kejiret mikir "Apa sethitik kita menehi apik kanggo para veteran, sanajan kita kudu ndedonga kanggo wong-wong mau nganti dina pungkasan."
  5. Imyarek
    Imyarek 5 Januari 2015 06:45
    + 57
    Salam kanggo kabeh! PS Kasus iki uga ngelingake kita lan nyritakake babagan cara ngubungake memori babagan prestasi para leluhur lan awake dhewe, sing isih cilik!-++++!

    ... Ing plataran, Mercedes ngeruk lawang Oka.

    Simbah metu saka Oka njerit ...
    Ana wong lanang metu saka Mercedes, nuthuki mbah kakunge:
    Jenengku Geltser! Bapakku hakim...

    Simbah mlebu mobil, nyepetake lan nabrak Mercedes karo tembung:
    - Aku rammed nawakke ing perang, lan kene kabeh limo Jerman bakal ngalahake kula!

    Geltser tiba metu saka mobil, tumuju menyang Oka lan ngayunke bat...

    Telung nom-noman pisah saka toko pekarangan, salah sijine tiba-tiba mlumpat nyedhaki "putrane" sing ngamuk lan ngalahake bajingan kasebut kanthi jotosan cendhak ing rahang.

    - Kowe kuwi sapa? pitakone wong tuwa.

    - Partisan, bapak ... partisan ...

    ... Balconies bangunan bertingkat menehi standing ovation ...
    prajurit
    1. Val_Y
      Val_Y 5 Januari 2015 15:13
      +2
      Oh, aku wis nyuwek nangis apa bener kuwi...
    2. SAVA555.IVANOV
      SAVA555.IVANOV 7 Januari 2015 08:49
      +1
      Quote: Jeneng
      Salam kanggo kabeh! PS Kasus iki uga ngelingake kita lan nyritakake babagan cara ngubungake memori babagan prestasi para leluhur lan awake dhewe, sing isih cilik!-++++!

      ... Ing plataran, Mercedes ngeruk lawang Oka.

      Simbah metu saka Oka njerit ...
      Ana wong lanang metu saka Mercedes, nuthuki mbah kakunge:
      Jenengku Geltser! Bapakku hakim...

      Simbah mlebu mobil, nyepetake lan nabrak Mercedes karo tembung:
      - Aku rammed nawakke ing perang, lan kene kabeh limo Jerman bakal ngalahake kula!

      Geltser tiba metu saka mobil, tumuju menyang Oka lan ngayunke bat...

      Telung nom-noman pisah saka toko pekarangan, salah sijine tiba-tiba mlumpat nyedhaki "putrane" sing ngamuk lan ngalahake bajingan kasebut kanthi jotosan cendhak ing rahang.

      - Kowe kuwi sapa? pitakone wong tuwa.

      - Partisan, bapak ... partisan ...

      ... Balconies bangunan bertingkat menehi standing ovation ...
      prajurit

      Iki dongeng modern babagan becik lan ala, ora bisa ana ing urip.
      1. xan
        xan 7 Januari 2015 22:06
        0
        Kutipan: SAVA555.IVANOV
        Iki dongeng modern babagan becik lan ala, ora bisa ana ing urip.

        Ayo, ora bisa, padha nyuwil putra hakim.
        Milisi Donbass wis napuk militèr dill, nalika ora bisa nemokake militèr kita - iki mujijat.
  6. Federal
    Federal 5 Januari 2015 06:50
    + 38
    Aku malah ora ngerti carane nerangake nalika maca goosebumps mlayu, thanks kanggo Valery "Esaul" kanggo artikel! Ana sing kudu dipikirake. Lan kita kudu ngurmati memori saka kamenangan bapak lan ibu, kanggo ngajari anak lan putu kanthi semangat patriotisme lan tresna marang tanah air, mula ora ana infeksi sing bakal nempel ing kita.
  7. tukang rokok
    tukang rokok 5 Januari 2015 06:58
    + 17
    Banget banget sayang banget yen artikel lan memoar kasebut mung bisa diwaca ing sawetara situs. Yen pengeling-eling kasebut katon ing situs-situs ing ngendi wong enom saka umur 7-8 njagong, mula ora ana divisi saka wong ing Abkhazia utawa ing Ossetia Kidul utawa ing Ukraina. Penulis gedhe SALAM hi
  8. Nekarmadlen
    Nekarmadlen 5 Januari 2015 07:04
    +7
    Konflik suar lan sawise sawetara wektu direktur pantai muncul.

    Elinga, iki minangka karakter sing paling penting kanggo mulihake kalbu sing ilang ...)))
    1. 3 asep
      3 asep 5 Januari 2015 08:14
      +9
      Kutipan saka Nekarmadlen
      Konflik suar lan sawise sawetara wektu direktur pantai muncul.

      Elinga, iki minangka karakter sing paling penting kanggo mulihake kalbu sing ilang ...)))

      Aku mbayar manungsa waé. Lan misale jek kula sing kanggo posisi direktur pantai, ing wayahe, liyane V, V, Putin bakal pengin. Kajaba, mesthi, kita ndhukung dheweke ing tumindak lan tumindak. hi
      1. Nekarmadlen
        Nekarmadlen 5 Januari 2015 08:17
        +3
        Kutipan saka 3axap
        Kutipan saka Nekarmadlen
        Konflik suar lan sawise sawetara wektu direktur pantai muncul.

        Elinga, iki minangka karakter sing paling penting kanggo mulihake kalbu sing ilang ...)))

        Aku mbayar manungsa waé. Lan misale jek kula sing kanggo posisi direktur pantai, ing wayahe, liyane V, V, Putin bakal pengin. Kajaba, mesthi, kita ndhukung dheweke ing tumindak lan tumindak. hi

        Sampeyan bisa maca antarane baris ...
  9. PValery53
    PValery53 5 Januari 2015 07:55
    +1
    Matur nuwun kanggo "kasus saka urip para veteran perang." Isih ana wong sing ngucapke matur nuwun lan mulya ing Rusia!
  10. Alexander I
    Alexander I 5 Januari 2015 08:02
    + 41
    Artikel kasebut nyengsemaken banget. Mung panguwasa kita nyoba nimpa sejarah kepungkur. Owah-owahan lan ganti jeneng preian. Mungsuh njupuk kauntungan saka iki lan calmly nimbulaké disintegration, discord antarane wong-wong saka tilas Uni Soviet, lan kabeh warga Rusia bantuan kita karo inaction lan kasepen. Aku menehi plus.
  11. Roman Skomorokhov
    Roman Skomorokhov 5 Januari 2015 08:18
    +4
    Nyatane, sampeyan mung kudu mencet. Lan ora karo telapak tangan splayed, nanging karo ajiné. Ora langsung, mesthi, nanging ing tembung. Aja nganti sawetara program reguler saka Kementerian Pendidikan diluncurake, nanging kanthi cara sing lawas. awake dhewe. Ing kene, ing omah, ing pirang-pirang situs liyane.

    Cukup ngomong, ngomong, ngomong kanggo masa lalu kita, kanggo nilai-nilai sing kita dukung.

    Bakal tekan sapa sing perlu, kudu tekan.

    Lha, sapa sing ora tekan, wah...
  12. ma_shlomha
    ma_shlomha 5 Januari 2015 08:20
    + 11
    Kira-kira 10 taun kepungkur ing Sevastopol, ing obrolan pribadi karo pejabat SBU lokal, aku kaget banget yen dheweke, kanthi serius lan kanthi rasa sedhih, ngyakinake aku yen Leo Tolstoy - penulis Ukrainia gedhe lan sabenere amarga padha ngomong dheweke, gelut ing Sevastopol, mbela Ukraina, lan "crita Sevastopol" digawe mung amarga Tolstoy dikagumi dening wani lan wani prajurit Ukraina.
  13. Bodho
    Bodho 5 Januari 2015 08:33
    +3
    Matur nuwun kanggo critane. Disentuh ... penting banget lan relevan.


    Kita ora bakal lali marang tumindake para leluhur.
    Lan dina Kamenangan minangka preian turun-temurun.
    Ing jeneng Damai, kita nggawa memori.
    Lan kita sujud ing kuburan.(C)
  14. Borisjdin1957
    Borisjdin1957 5 Januari 2015 08:45
    + 11
    saka Don.
    Awal taun 60-an. Dina Kamenangan!. Wong diwasa karo bocah-bocah nganggo busana ing taman. Akeh penghargaan. Sikap marang para veteran iku ngajeni, sensitif. Apa perang Rusia, sampeyan takon meneng .....
    Lan apa swara saiki saka saben wesi?: Aku ngandhut, iki sak wentoro: Apa jenis lagu anak kita ngrungokake?
  15. dr.star75
    dr.star75 5 Januari 2015 09:19
    +4
    Aku meh maca nganti pungkasan artikel, luh. Didemek. Mesthi +. Lan gambar apik: gunung Ayudag (gunung-bear), ing ngarepe 2 rocks: Adalary (kembar), lan ngelawan wong-wong mau ana Artek misuwur.
  16. valokordin
    valokordin 5 Januari 2015 09:22
    +4
    Negosiasi sing paling apik yaiku karusakan saka Nazi lan wektune kanggo nyuwara kanthi resmi slogan: "Kabeh wong nglawan Nazi" lan kabeh liberal kita kudu ngerti sapa sing ana ing mburi Nazi, mungsuh negara kasebut. Mungkasi dipakani para pengungsi (kajaba bocah-bocah lan wong sing ringkih), menehi senjata lan supaya wong-wong mau mbebasake Ukraina bebarengan karo Novorossians, lan kita bakal mbantu. Kanthi gati kanggo Kulon, padha kudu digawe cetha supaya padha ora lali bab invasi USSR.
  17. Apik
    Apik 5 Januari 2015 09:57
    +4
    Wong sing kelangan memori leluhur, minangka aturan, uga ilang kalbu. Wong-wong sing wis lali marang sapa sing duwe utang, ngomong kanthi pragmatis babagan para veteran: "Sampeyan berjuang kanggo urip sing apik, mula urip kanthi apik, nanging aja ngganggu, wektu sampeyan wis liwati." Iki bakal dadi.dlo. Semono uga bocah-bocah kudu digedhekake kanthi abot, supaya mengko ora isin lan ngina marang anake dhewe.
    1. Erg
      Erg 5 Januari 2015 17:24
      +4
      Salah sawijining cara sing paling efektif kanggo numpes sawijining bangsa yaiku nyingkirake para leluhure, ngrusak tradhisi, lan ngrusak sejarah. (rencana Dulles kondhang teka ing atine). Amerika ing Ukraina sepisan maneh muter iki "film". Pemuda kita bisa sinau "gratis" saka kedadeyan tragis kasebut
  18. Moscow
    Moscow 5 Januari 2015 10:09
    +9
    Matur nuwun kanggo artikel. Cedhak banget karo aku. Wong tuwaku dadi veteran perang. Bapakku tindak saka 1941 kanggo Victory, ibu dadi peserta ing nimbali Moscow lan njabat ing pertahanan udara. Aku wedi yen memori bakal pindhah karo kita sawise sawetara wektu (aku wis liwat 60), lan putu (saiki 30-45) kudu ngatur urip. Kanggo putu, kabeh wis legendaris lan katon kaya dongeng. Wis 3 taun kepungkur aku ngumpulake lan ngatur cathetan babagan wong tuwaku, amarga situs web "Feat of the People" wis muncul kanthi dokumen penghargaan. Diklumpukake bisa foto lan kenangan saka sederek. Sumangga dumateng pewaris kaluhuran ingkang rumiyin para simbah lan simbah ingkang awujud menika.
    1. cerey51046
      cerey51046 5 Januari 2015 10:21
      0
      Aku iki, persis padha.
    2. cerey51046
      cerey51046 5 Januari 2015 10:21
      +2
      Kene aku, kabeh persis padha, sampeyan ora bisa lali.
  19. fomkin
    fomkin 5 Januari 2015 10:20
    +4
    Penulis minangka plus, siji, nanging gedhe.
  20. cerey51046
    cerey51046 5 Januari 2015 10:24
    +2
    Aku maca karo nangis, matur nuwun.
  21. XYZ
    XYZ 5 Januari 2015 10:37
    +5
    Aku mung pengin nambahake yen pendhidhikan patriotik para mudha kudu ditindakake kanthi pinter, alus lan ora ngganggu, tanpa birokrasi sing ana ing "propaganda Soviet". Sajarah Perang Patriotik Agung banget menarik, instruktif lan patriotik sing ora mbutuhake palu paksa. Yen sampeyan ngajar kanthi wicaksana, mula para pemuda mesthi bakal ditarik, amarga ora abstrak - meh kabeh mbah kakung lan mbah kakung Rusia perang lan mati kanggo urip.
  22. Lukich
    Lukich 5 Januari 2015 10:44
    +4
    Lha kok ora dipecat ing dina sing padha. penulis artikel punika plus ageng !!! Matur nuwun hi
    1. tolancop
      tolancop 6 Januari 2015 10:51
      0
      Apa sebabe para pengawal kasebut dipecat? Kanggo pandhuan ing ngisor iki? Dadi padha nindakake. Lan sampeyan ora bisa ngilangi kalbu turu.
      Lan ing jaman Soviet, iku ora gampang kanggo murub wong. Lan ora ana pengangguran, lan iklan kaya "dibutuhake ..." asring ditemokake.
  23. Oleg Bok
    Oleg Bok 5 Januari 2015 11:04
    +9
    Piyambakipun leafing liwat buku teks sajarah Ukraina. ana 2 kaca bab Perang Patriotik Agung, 1,5 bab Bandera, lan titik utama iku perang antarane Hitler lan Stalin, lan Rusia nyeret sawijining kamardikan-maha Ukraina menyang perang iki. Dheweke sinau kabeh kanthi serius, lulus ujian.
    Mula akeh bocah-bocah enom sing frostbitten, sing ora bakal gampang nyetel sirahe. Iku mesthi ora bakal bisa cepet.
  24. Sergey Sitnikov
    Sergey Sitnikov 5 Januari 2015 12:43
    + 14
    Tuan-tuan, siji liyane kasus ing subyek - ing 90s aku dibukak Clinic lokal, sampeyan ora bakal pracaya iku))) stupidly tindak sawise cah wadon aku disenengi, wong ing ceruk karo loro kantor terapi - pepeteng, ana regejegan pancet, sing ing Kupon sing tanpa ... Aku terus looking ing)) lan, ing pangembangan kahanan, aku weruh wong wadon tuwa banget, ora sugih nanging banget elegantly disandangi, dheweke nganggo jubah buttoned munggah karo kabeh tombol, ing tangane ana tongkat lan tas. Mbah mbah nyenderake dheweke menyang tembok lan, nyandhak ing tongkat, nyelehake tas ing lantai kanggo njupuk kupon saka kanthong jero jas hujan kanthi tangan gratis, nanging nalika dheweke mbungkuk menyang mripatku (aku banget cedhak), ndhuwur penghargaan muncul - sinar layung saka lintang abang, loro set diagonal sinar emas lan telung huruf flashed ing bunder: ENN ... dieja - Ordo Perang Patriotik, lan sinar emas - aku. gelar. Aku weruh iki karo mbah kakung, kanggo "N" (aku ora ngelingi carane akeh) sukses sorties. Mbah mbah takon marang wong akeh: sing duwe antrian kaya ngono, dheweke diomongake yen sawise siji antri kudu ngadeg lan ngadeg ((((, dheweke meneng menelan, aku nesu lan kaget. Aku nyedhaki lan aku ngomong) dheweke: - Sampeyan veteran, sing duwe urutan 1, kenapa antri? - Hush, anak, ing taun-taun pungkasan aku wis RUDE LEMAK, atiku luwih sayang ... nolak, ngusap eluh!
    Tembung - kasar mangan OJO LALI SAIKI (((!!!
    1. Oslyabya
      Oslyabya 8 Januari 2015 12:58
      0
      Bab sing bener!
      Aku uga nyoba ora ngliwati kasus kaya ngono. Sapa yen dudu kita?
      Saben wong normal kudu kanthi otomatis nglindhungi bocah utawa wong tuwa.

      ... lan Wong wadon - mikir hard! :)
  25. ma_shlomha
    ma_shlomha 5 Januari 2015 14:21
    +7
    Rama ing perang abot ing Oder nampa tatu abot ing candhi. Ing batalyon medis, pecahan kasebut dicopot, kanggo transportasi lan menyang rumah sakit. Ing batalyon medis, dokumen sing ngiringi digambar ing rush saka perang, ing stream buta saka tatu, rodo superficially. Aku weruh sertifikat kasebut. Aku ora bisa Quote, nanging kaya. Cedera tengkorak, tatu diobati, dikirim menyang rumah sakit.
    Aku elinga nalika isih cilik, muter karo bapakku, aku pisanan weruh iki dent ing catu. Aku kuwatir kanggo dangu aku nindakake iki. Iku elek kanggo njaluk ngapura saka rama kanggo ala iki, minangka aku mikir banjur, tumindak. Aku nandhang suwé.
    Aku ngerti yen dheweke nandhang lara sirah sajrone urip.
    Nanging, nalika perang, ana wong sing nandhang tatu sirah loro.

    Nalika ing 80s kampanye diluncurake kanggo ndhukung para veteran kanthi entuk manfaat (sing difasilitasi dening bola-bali awarding lintang-lintang saka Pahlawan USSR L. Brezhnev), akeh warga wiwit nggunakake kabeh jinis keuntungan kanggo nampa nambah. ing pensiun, nambah kesehatan ing beyo negara, lan nampa Tambah ing pensiun.
    Bapakku nguripake kanggo institusi medical cocok lan, Aku elinga, piye wae teka lan ngandika sing ing Papan medical marang sing ora ana alesan kanggo menehi wong cacat, amarga padha ora duwe informasi sing padha nampa tatu ing perang. Lan, kaya sing dikandhakake, kepiye dheweke bakal mbuktekake manawa catu sing nggegirisi iki dudu akibat saka perang domestik saka pejabat sing mabuk.
    Sawisé iku - stroke ... lan pati untimely.
    Sergey Sitnikov
    ing taun-taun pungkasan aku wis ora sopan


    Lan dina iki, nalika arsip dibukak, aku ketemu ing INTERNET extract saka majalah DB, ngendi iku langsung ngandika bab perang sing, karya seni. Letnan N.

    Ora eling, ora sopan dudu fenomena saiki.
    1. mimrikov3
      mimrikov3 6 Januari 2015 01:43
      +2
      Sawetara taun kepungkur aku ana ing rapat ing administrasi lokal. Dadi kepala dana pensiun ngomong yen sampeyan ora ngerti carane akeh pejuang lan tatu ing antarane para buruh (kalebu mantan) kantor pendaftaran lan pendaftaran militer lokal???!!!! Nem wulan kepungkur, aku duwe kesempatan kerja ing kantor registrasi lan pendaftaran militer lan entuk akses menyang file perwira. Komisaris militèr, sing ana pidato, ing mburi Baku gabungan senjata, ora dina !!!!!!! ora nglampahi ing tentara. Langsung mlebu komisariat militèr. Dadi apa aku: anggaran kabupaten ana ing sangisore peserta ...
  26. ikrut
    ikrut 5 Januari 2015 14:37
    +6
    Artikel sing apik. Ing Crimea, nalika perang, adhine bapakku seda lan dikubur. Ana kliping koran saka wektu iku. Dheweke dijenengi ana "Pahlawan Krimea". Barang-barang pribadine nalika jaman Soviet ana ing Museum Simferopol. Lan kanggo Crimea wis loro pesenan. Ing situs "Feat of the People" aku nemokake dhaptar penghargaan. Lan ing antarane katrangan liyane babagan eksploitasi kasebut ana tembung kaya mangkene: "... ditawan 13 wong Jerman ...". Iku ing spring 1944. Iki carane wong desa biasa saka Urals perang. Lan apa kita bisa nindakake iku?
    Kita kudu "ndeleng mburi" luwih asring. Lan mulang anak lan putu iki. Supaya sambungan antarane generasi ora pedhot.
  27. rata-rata
    rata-rata 5 Januari 2015 15:02
    +4
    Thanks kanggo penulis, 5+ Wong duwe memori cendhak, lan "dill-fasis" ing "Ruin" umume ora duwe.
  28. ABA
    ABA 5 Januari 2015 15:24
    +6
    Ya ... angel maca ...
    Ya, kita kabeh (lair sawise perang), kanggo kabeh nistha perang, ora bakal ngerti iki, amarga censorship ora ngidini kabeh limbah kanggo seep menyang masyarakat kita ... Utawa bener, wong beda ... Nanging kasunyatan sing wong ala ing peacetime nyoba kanggo wong liya, lan utamané kanggo para veteran. iki dudu gapura.
    Nanging minangka gambaran saka nistha perang ... Nalika aku cilik, iku wis adat kanggo ngundang veteran perang kanggo jam kelas kanggo preian. Sawise dheweke ngundang veteran perang, pejuang blokade, pemain pertahanan Leningrad, tanker kanggo kita ... Mung siji sing ora dianggep yen dheweke ngalami geger otak sing abot nalika perang lan ilang kontrol awake dhewe ing wektu emosi sing kuat. Lan luwih akeh dheweke ngomong babagan masa lalu militèr, luwih akeh dheweke dadi inflamed, ngandhani rincian kaya bocah-bocah wadon kita wiwit nangis, guru kelas nyoba mandheg lan ora bisa ... Lan rampung karo perawat sekolah teka lan nelpon ambulans. , minangka veteran Ing titik iki, dadi gerah fisik.
  29. 31 rus
    31 rus 5 Januari 2015 17:57
    +3
    Tulis kanthi bener dear, aku mung pengin nambah sejarah kita sing paling sugih, kanggo tresna lan ngurmati iku tugas kita karo sampeyan, kanggo pass ing crita saka generasi lawas kanggo anak, putu, ngreksa sajarah, kita bakal nyimpen Rusia uga, aku mikir. wes wayahe bali "Ora ana sing lali, dudu sing ora dilalekake"
  30. mimrikov3
    mimrikov3 6 Januari 2015 01:49
    +5
    Makarya ing panguwasa. Ing awal 80s, kita duwe crita kaya ngono. Veteran manggon ing desa. Kanthi medali. Sing nyetir pesawat. Dheweke terus-terusan diundang menyang sekolah. Lan saben taun dheweke ngomong luwih akeh babagan eksploitasi. Ing kene, para perintis mutusake kanggo nggawe para veteran seneng lan kanthi tenang nindakake pakaryan nggoleki. Dheweke nemokake kolega lan mutusake kanggo ngatur rapat ing kantor pendaftaran lan pendaftaran militer. Kabèh tiba bebarengan ing 9 Mei sabanjuré. Simbah, metu saka pakulinan, sijine penghargaan lan mikir sing arep kanggo sabanjuré. Dheweke nggawa lan ngatur rapat karo wartawan. Dadi veteran nomer loro ora ngerteni dheweke. Kasus metu. Ayo takon apa, ing ngendi dheweke mabur lan ing ngendi dheweke ditembak, lan jinis veteran kita wiwit ilang memori lan tiwas. Panguwasa dadi kasengsem lan ngerti yen mbah kakung minangka polisi, nanging dheweke nggunakake dokumen pilot sing mudhun, ngganti wilayah panggonane lan dadi pahlawan. Bottom line: Aku nyadari yen aku kejiret lan sajrone seminggu dheweke mati amarga gagal jantung. Lan anak-anake ngganti jenenge.
  31. POMAH
    POMAH 6 Januari 2015 09:53
    0
    Psikolog ujar manawa reaksi sing kita ngarepake ing kene - mratobat - ora bakal kelakon ... Penolakan bakal nyebabake konflik sing saya tambah antarane pangarepan lan kasunyatan. Ing sasi (taun) sing bakal teka ing Ukraina, bakal ana lonjakan bunuh diri. Iku ala, mesthi, nanging iku kasunyatan.
  32. 1536
    1536 6 Januari 2015 11:02
    +2
    Ing pungkasan taun 1970-an, desainer S.G. diundang menyang sekolah sing aku sinau. Simonov. Padha - "SKS". Dheweke nyritakake carane dheweke kerja minangka desainer enom nalika perang ing Saratov. Carane angel iku, carane luwe, kadhemen, kuwatir, nanging kita slamet banjur. Lan padha nggawe senjata invincible kanggo ala saka mungsuh. Desainer iki piye wae isin, sanajan cetha yen dheweke bangga karo panemune, utamane senapan otomatis ABC-36, gagasan pisanane. Aku ngandika kurang bab SCS, amarga. gegaman iki ing layanan. Aku ngelingi tembung Sergei Gavrilovich sing "sampeyan ora kudu perang, nanging gegaman, pisanan kabeh, teknologi produksi lan idea desain sing ora bisa mandheg." ya wis. Banjur karabin Simonov mbantu aku ing tentara. Dheweke nembak kanthi apik, tanpa gagal ing kahanan apa wae! Lan dina iki senjata iki ana ing layanan.
  33. Robert Nevsky
    Robert Nevsky 6 Januari 2015 11:19
    +2
    BIG THANKS TO THE AUTHOR!
  34. Dembel77
    Dembel77 6 Januari 2015 12:13
    +4
    Gagasan artikel kasebut bener lan pas wektune, sanajan plot ora sumunar! Mung migunani saka artikel, lan tenan
    wangun patriotik padha, kaya aku ngerti. Ing donya modern, thanks kanggo wong-wong mau. kemajuan, pangembangan mbledhos sarana komunikasi lan transportasi, asimilasi, penetrasi bebarengan, (umum, apa wae sing diarani), lan sing paling penting, perjuangan ideologi ditindakake kanthi cepet! Akeh negara sing penting banget kanggo ideologie, lan kaya sing kita deleng ing conto fasis-Bandera Ukraina, dheweke entuk asil sing apik tenan! Yen pamrentah Rusia sing "liberal lan toleran" bakal ngetutake owah-owahan sing terus-terusan ing praktik donya nggunakake informasi lan sarana ideologis, banjur
    kita bakal kelangan perang sadurunge diwiwiti! Atur panuwun dhumateng para leluhur saha para leluhur ingkang sampun masrahaken nyawanipun kangge kita, menang kabeh perangsing tumiba ing akèh negara kita! Nanging ana sing mikir babagan apa sing bakal kelakon nalika saksi urip pungkasan ing jaman kepungkur heroik ninggalake kita? Kaputusan babagan pangembangan lan perlindungan ideologi kita kudu ditindakake ing tingkat negara lan kanthi cepet, yen ora bakal kasep!
  35. Sterkh
    Sterkh 6 Januari 2015 13:16
    +3
    Simbahku wis nabrak gedhe ing bathuk saka perang, nalika aku lungguh ing puterane, ndemek, lan takon kok duwe iku, ora tau ngandika, ngguyu iku mati .. Simbah tilar donya ing 85, ing rumah sakit ing Magnitogorsk ing umur 65 Aku mung 9 taun nalika iku. Bapakku ngandhani akeh babagan dheweke, kepiye dheweke ngliwati kabeh Finlandia, mulih ing musim semi tanggal 41, lan ing awal musim dingin tanggal 42 dheweke lunga menyang ngarep. Nanging dheweke ora ngandhani kabeh, 8 taun sabanjure dheweke mlebu ing lemah. Kira-kira telung taun kepungkur, pamane ibune ngandhani kepiye, nalika awal taun 70-an, simbah teka ngunjungi dheweke, lan dheweke (paman) umure 16 taun. Saktekane simbah takon nang endi toilet, banjur ditunjuk. Dheweke mlumpat metu saka kono kaya peluru, kabeh pucet .. Dheweke lungguh ing meja lan ngombe. Dheweke crita. Ing mangsa panas saka 42, dheweke dicekel, Jerman dipeksa kanggo ngumpulake mayit prajurit kita lan mbucal menyang jurang, periodik pour bleach antarane wong-wong mau. Dheweke lan sawetara pejuang liyane dilebokake ing pinggir jurang lan ditembak. Aku tangi sawise sawetara wektu, mambu pemutih lan mayit, mayit ing sakubenge .. carane dheweke metu saka kono, aku ora bisa mbayangno. Garis ngarep ketoke saya ganti, lan dheweke, tatu, dijupuk dhewe lan dikirim menyang rumah sakit. Ing pungkasan tanggal 44, dheweke ditugasake sawise tatu parah sing kapindho. Wiwit perang kasebut, dheweke ora bisa nahan bau pemutih, mambu pati ...
  36. STOP VOINE 2014
    STOP VOINE 2014 6 Januari 2015 13:59
    +1
    Seneng bareng!
  37. Konsul-t
    Konsul-t 6 Januari 2015 14:18
    +2
    Aku rampung maca "Panggilan Abadi" dening Anatoly Ivanov.
    Iki ngendi prestasi wong ditampilake. Film kasebut ora nuduhake perasaan batin. Lan buku kasebut kanthi sampurna nggambarake prestasi ing ngarep lan mburi. Ing baseness saka sawetara lan kekuatan heroik saka ketoke biasa wong Soviet.
    Temokake wektu, maca buku, njaluk jawaban kanggo akeh pitakonan.
  38. kapitosha1rang
    kapitosha1rang 6 Januari 2015 14:38
    0
    Direktur apik!
    Kanggo tartamtu, lan ing Instruksi kanggo pangayoman ana teken.
    Lan para pengawal ... "gedhe" ...
    Sawise kabeh, Estate iki ora ana ing jaman Soviet, nanging dina iki ing sembarang panggonan umum, kios, ing porches - wong ing ireng. Umur saka 18 nganti 70 taun.
    Wong umur kerja, nanging ora diklaim, ora dibutuhake dening negara (lan ana luwih saka 600000, sing dilisensi! Luwih saka tentara Napoleon). Negara kasebut duwe pengawal dhewe, kanthi tali bahu lan pistol. Kabeh liyane dilampirake dening bisnis, mbuwang 10-15 ewu kanggo pangopènan (ora ngétung wektu Moskow, St. Petersburg, Gazprom), sing aku matur nuwun.
  39. seduluran
    seduluran 6 Januari 2015 14:50
    0
    Ing Hochland, proses sing ora bisa dibatalake.
  40. Voodoo
    Voodoo 6 Januari 2015 17:03
    0
    Artikel sing apik, bener. Nanging apa sing kudu ditindakake Ukraina - aku ora ngerti ... Ya, ing Rusia dhewe ana sawetara wong bodho sing percaya yen pin..dosis menang perang))) Lan kanggo Ukraina, aku uga mikir iku bakal salah kanggo generalize. Sampeyan metu saka alas. Donya wis terbalik guys! Kita nyoba nylametake MEMORY kita karo sampeyan ... Iki wis ditakdirake dening nasibe Bandera lan sing terakhir ora karo sampeyan, nanging karo kita. Nanging ing Rusia ana cukup skinheads. Ngomong kanthi jujur, apa ana sing ngalami rasa ora nyaman nalika ngunjungi Krimea "Ukraina" ??? Ya, aku bakal ngomong - ora ana! Aku ora ngerti apa sing bakal kelakon saiki yen crests pindhah menyang "Rusia" Crimea (((Aku mesthi ngormati karsane wong Crimea, nanging "damai" Cut mati Piece saka tanah ing wektu kita iku pantes kanggo ngormati. . Respek marang PDB)))
    1. Mitrich76
      Mitrich76 6 Januari 2015 20:14
      +2
      Inggih, aja gelo kanthi nyebutake Ukraina ing artikel kasebut. Crimea pancen minangka resort kesehatan ing saindenging negara kanthi akeh resort. Aku ngerti yen, ketoke, wong normal, ora nyenengake sampeyan nyebutake tanah air sampeyan ing konteks kasebut. Ananging nyuwun pangapunten, sasampunipun kadadosan ingkang pungkasan, sakehing wewujudan saka ora peduli lan ora eling bakal dirasakake liwat prisma prosesi Bandera. Lan nyatane sampeyan bener. Sadurunge nggoleki bintik ing mripate wong liya, kita kabeh kudu nyopot log saka awake dhewe.
    2. inti
      inti 6 Januari 2015 21:02
      +3
      ing kuthaku, ing desaku, ing pagaweanku ora ana siji-sijia fasis. lan ora generalize, nanging liyane saka negara iki teeming karo Wewelak coklat, 20 taun wis. Aku kaget nalika ngerti yen ing tengah Kharkov 20 taun wis ana tugu Bandera. kabeh iki ora sengaja, crests wis dawa siap kanggo fascism, yen ora, padha ora bisa mbedakake piyambak saka RUSSIA. RUSIA. mung swastika, lan bangga marang pahlawan sing mateni wong sing ora nganggo senjata.
      yen aku bisa ngidoni pasuryanmu, aku bakal ngidoni, nanging ora, ora ngidini.
      apike simbah ora urip weruh isin iki.
    3. Yarhann
      Yarhann 7 Januari 2015 05:06
      +1
      kanggo tentrem aku setuju kene sampeyan ora uncalan poo maneh - ngluwihi Crimea, ora ana siji wis elinga wong manca, uga, kajaba kanggo gerah saka negara Baltik. Lan apa sing bisa dibantah, bakal perlu kanggo nggawe referendum liyane, dheweke bakal nggawe referendum liyane lan sing mangu-mangu yen asil bakal beda - aku ora mikir ing Ukraina, ora ing Euro-Amerika, ora ana sing duwe ilusi sing bakal ditindakake. dadi piye wae beda, lan mulane padha meneng. Yen dheweke ngeyel referendum liyane kaya pejabat mega, sawise iku kudu resmi ngakoni Crimea minangka wilayah Federasi Rusia. Ing sawetoro wektu, Crimea misale jek dudu Federasi Rusia, dheweke ora nganggep kaya ngono - siji-sijine negara sing nganggep Krimea dhewe saiki yaiku Ukraina - Uni Eropa ora nganggep wilayah kasebut minangka wilayah Federasi Rusia - sampeyan ngerti apa sing dakkarepake - yaiku, miturut teori EU, Crimea katon ora ana bobote. Ya, Crimeans, mesthi, ora ana sing takon hubungan internasional Highly moral padha, ngendi serfs Crimean karo poto-netepake - nasibe kudu dipuja dening wong lanang sing dipilih saka Euroelite. Banjur wong lanang njupuk lan cepet ilang tanpa millet - uga, mesthi, ora miturut konsep Eropah. Terus terang, Crimea lan kabeh wong sing disambungake karo bly iki kanggo kabeh gerakan iki +100500, uga, iku mung operasi unrealistic tanpa dijupuk siji tanpa Maidans, etc. - padha mung squeezed metu, padha dianakaké referendum minangka ngirim miturut kanggo aturan internasional - sing kabeh - padha ora teyeng konco Duma, padha nampa Crimea menyang komposisi RF. Aku ora ngerti carane nyebataken, iku mung mukjijat lan dudu operasi - panangkepan kraton Amin ing Afghanistan lan kudeta sakteruse ana mung baby talk dibandhingake project iki.
  41. vit8180
    vit8180 6 Januari 2015 17:10
    +1
    Memori iki kudu dilestarekake kaya bara sing murub kanthi cara lan cara! Ing siji wektu, tinimbang iklan, saluran TV Zvezda ditayangke video cendhak topik padha. Dadi putra saka perang komputer online nyuwil adoh lan nonton karo ambegan bated, sok-sok malah ngeweruhi luh uninvited ... ... More iklan kuwi bakal luwih!!!
    1. Voodoo
      Voodoo 6 Januari 2015 17:23
      +1
      Aku setuju. Nanging isih ... iklan iku pariwara, lan sing penting yaiku iklim ing kulawarga. Ing Ukraina, iklan mboko sithik dadi "beda" (((
  42. VMF7981
    VMF7981 6 Januari 2015 18:20
    +1
    Yen kita kelingan carane bapak lan simbah perang! Yen anak-anak kita ngelingi paling sethithik, yen anak putu takon babagan topik, mula kabeh ora ilang !!!
  43. SAVA555.IVANOV
    SAVA555.IVANOV 6 Januari 2015 18:57
    0
    Budhak mesthi luwih ala tinimbang bendarane. Tatanan saka atasan langsung ngganti kalbu. Kita main "kenegaraan".
    1. Berg Berg
      Berg Berg 7 Januari 2015 16:31
      0
      Luwih nggegirisi kaya iki "direktur saka kolom kalima!" Lan ora ana sing ngelingi baris ing artikel iki "lan saben esuk sawise iku, ing panggonan para veteran ngaso, kursi srengenge muncul, digawa dening para pengawal sing padha," dadi direktur marang wong-wong mau yen dheweke ora bakal murub wong-wong mau saka karya kanggo supaya bodho supaya ora nglilani veteran perang ing pantai!Lan wong biasa kita pinter lan simpatik!
  44. Andrei946
    Andrei946 6 Januari 2015 20:26
    +1
    Sing utama ing kene yaiku tetep dadi manungsa ing kahanan apa wae. Lan akeh sing durung tekan kamanungsan lan ora bisa tekan. Nanging ora kabeh ilang. Pendidikan utama lan pelestarian memori. Ora akeh wong sing ndeleng perang kasebut. Ora suwe generasi iki bakal ilang tanpa bali. Saiki, ing jaman pesisir lan blumbang sing diprivatisasi, para pengawal entuk urip minangka asu penjaga. Lali yen kabeh iki duweke rakyat.
  45. gogo 35
    gogo 35 6 Januari 2015 20:45
    +2
    Ing dina liyane, kanthi medeni, aku ngerti yen putra kancaku sing umur 22 taun sing manggon ing Volgograd ora ngerti sapa Rokosovsky lan Zhukov. Lan sampeyan ngomong Ukraina ...
  46. zvědavost
    zvědavost 6 Januari 2015 21:24
    +4
    Mungkin ora cetha kaya crita-crita sing dakwaca ing komentar, nanging aku isih ora bisa nolak lan nyritakake apa sing kedadeyan karo bojoku saiki. Dheweke pakar banget ing teknologi penerbangan. Dheweke wis seneng banget, nggawe model pesawat militer. Dina iki ing toko buku aku tuku ensiklopedia dening Bruno Platigny, ilustrator pesawat militer Prancis. Apa sing nesu yaiku karya penerbitan AST (Moscow), sing ngirim katrangan singkat babagan isi buku kasebut, nuduhake yen buku kasebut nerbitake gambar pesawat militer nalika Perang Donya II negara-negara peserta paling gedhe. Kita mbukak isi - ora ana Uni Soviet. Bojone wis nesu kanggo dangu kok dadi kedaden sing USSR ora dadi peserta paling gedhe ing perang iki. Aku nliti buku kasebut kanthi teliti lan ngerteni manawa penerbit ora keganggu nggawe bagean "Konten" cocog karo konten sing asli. Nomer kaca ing "Isi" ora cocog, isih ana bagean Soviet, nanging ing panggonane ing "Isi" ana pesawat Jerman. Kita pitados bilih buku ing edisi iki minangka ora ngormati lengkap peran penerbangan Soviet ing Perang Donya II. Rumah penerbitan AST ora nggatekake sumber asli lan para pamaca. "Sastra" kaya ngono ora kudu ana ing tangane wong enom, amarga sawise ndeleng buku kasebut, dheweke bakal yakin manawa mung pesawat Jerman, Inggris lan Amerika sing melu perang. .
  47. Khagysh
    Khagysh 6 Januari 2015 21:33
    +2
    Kok kaget? Sawise ambruk USSR, ora ana sing melu pendidikan patriotik pemuda. Dheweke ngrusak kabeh sing bisa, ora salah para pemuda, nanging wong-wong sing ora peduli babagan negara lan apa sing bakal kelakon.
  48. yurgis68
    yurgis68 6 Januari 2015 22:20
    +2
    Kutipan saka XYZ
    Aku mung pengin nambahake yen pendhidhikan patriotik para mudha kudu ditindakake kanthi pinter, alus lan ora ngganggu, tanpa birokrasi sing ana ing "propaganda Soviet". Sajarah Perang Patriotik Agung banget menarik, instruktif lan patriotik sing ora mbutuhake palu paksa. Yen sampeyan ngajar kanthi wicaksana, mula para pemuda mesthi bakal ditarik, amarga ora abstrak - meh kabeh mbah kakung lan mbah kakung Rusia perang lan mati kanggo urip.

    Aku ora setuju babagan propaganda Soviet, ora ana sing ngobong apa-apa marang bocah-bocah nalika iku, mesthi ana piwulang babagan wani lan garis memori, lan uga ana para veteran. Elingi film fitur Kingfisher, kabeh ditampilake lan marang ing. Kanggo artikel, plus gedhe lan kurang gandhewo kanggo mbah kakung lan bapak kita. Sampeyan ora bakal maca tanpa nangis, iku nyengsarakke sing saiki iku wektu nalika karo bantuan dhuwit sampeyan bisa ngganti lan ngganti kabeh nilai. Mula, kita kabeh ngelingi lan njaga sejarah lan basa kita.
  49. tag17
    tag17 6 Januari 2015 22:40
    +1
    Matur nuwun kanggo crita !!! Bab utama sing ndadekake kita manungsa yaiku memori. Mulane padha perang banget, lan ora mung ing Ukraina. Ora ana makhluk sing kurang ing Rusia. Wis pirang-pirang taun ana pilihan negatif kanggo posisi birokrasi. Aku kaya sing 5-6 lan kolom liyane ilang.
  50. Nadia
    Nadia 6 Januari 2015 23:41
    +1
    thanks!
    simbahku uga perang, tatu kaping 9, telung prentah militer, ibuku cilik, nalika diutus lan mulih, dina preian, nanging ora ngelingi dina kamenangan, dheweke cilik.