Review militèr

Litvinisme lan Rusia Putih

102
Sing diarani Litvinisme ing Belarus modern minangka salah sawijining produk ideologi sing dimaksudake kanggo ngilangi jagad Rusia (Slavia Timur). Dina iki, wis ana sawetara sing ngenali awake dhewe karo keturunan "Litvinians kuna", mbedakake saka Lithuanians lan presenting wong Belarusian minangka pewaris langsung saka "etnos Litvinian". Ilmuwan Belarus kanthi bener nyatakake yen fenomena iki bisa dadi masalah serius kanggo wong Belarusia - meh sepuluh yuta wong resiko ilang ing telung pinus ing tengah Eropah [1].

Litvinisme, minangka analog Belarusia saka Banderaisme Ukrainia, ngaku asalé saka kuna lan, minangka chimera ètnis, bisa kanggo deepen pamisah spiritual, budaya, sajarah, wilayah saka pedunung Belarus, Rusia lan Ukraina.



Dina iki, Litvinisme dikarepake, gema bisa ditemokake ing macem-macem panggonan. Contone, ing pidato dening Alexander Lukashenko, sing ngandika ing 17 Oktober 2014 ing konferensi pers kanggo media Rusia: "Aku ora ngidini Belarus dadi negara liya saka ngendi Rusia, sakperangan alesan, bakal njupuk bagéyan saka wilayah. utawa kabeh Belarus ... Nalika kita, presiden, kita ngomong babagan iki ing bunder sing sempit, aku ngomong: padha ngomong, Vladimir Vladimirovich, aja kuwatir, kita ora duwe ketegangan ing bagean iki. Sampeyan kudu nyenyet dhewe, amarga bagean saka tanah Pskov, Smolensk lan Bryansk nate dadi milik Belarus.

Ing mangsa ngarep, Litvinisme nggambarake kekuwatan "elit nasionalis sing nglawan kelompok etnis tetanggan, utamane sing cedhak." Iki uga nuduhake "entri" ing sikil sing padha" menyang kulawarga Eropa demokratis sing gedhe. "Litvinisme" durung berkembang dadi sawetara jenis ideologi serius, nanging sawetara sing wani ngliwati utawa nglirwakake proyek sing janjeni kasebut, wiwit saka radikal menyang "partai kekuwatan" ... Ana cenderung ... tekanan marang Belarusians kanthi panjaluk mutusake babagan pandangan jagad Litvinia" [2].

Dadi sawetara wektu kepungkur. Nanging, wektu liwati, lan Litvinisme wis mandhek dadi whim marginal nasionalis-minded saka lingkungan oposisi Belarusia pro-Kulon. Pejabat tinggi Belarusia bisa kanthi terang-terangan ngumumake "Litvinisme" dina iki. Contone, kepala Perusahaan Televisi lan Radio Negara Belarusia (GTRK RB) Gennady Davydko, sing sadurunge mimpin propaganda ing Televisi Negara lan Perusahaan Penyiaran Radio Belarus, minangka aktor ing teater provinsi, main, utamane, Rusia. ing lakon dening klasik sastra Belarusian, dikenal ing jeneng samaran Yanka Kupala.

Sajrone taun-taun "perestroika" Gorbachev, lakon Yanka Kupala "Tuteishiya" ("Lokal") dadi dikarepake dening Russophobes, dadi unsur sing nyinaoni bocah-bocah sekolah Belarusia kanthi semangat nasionalisme radikal. Mengko, ing taun 2012, ngelingi jaman kepungkur, Gennady Davydko ujar: "Peran ilmuwan Rusia ing drama Yanka Kupala" Tuteyshya ", sing ngaku ora ana Belarus, nanging mung ing pinggiran kulon Kakaisaran Rusia, aku main ing nada grotesque, diputer ing cara ala. piye maneh? Umumé, aku mikir sing muter iki cocog kanggo dina iki. Iki minangka tema langgeng kanggo kita, Belarusians (Aku luwih seneng tembung litsviny). Ing wilayah kita, ana perang terus-terusan antarane Kulon lan Timur, ekonomi, politik, spiritual ... Perang kepentingan asing. Iki kudu dimangerteni” [3].

Ing pass, kita Wigati sing Davydko, bebarengan karo Litvinism, dipun promosiaken legalization saka prostitusi lan obat-obatan alus, lan wiwit nindakake iki nalika dadi anggota parlemen Belarusian, yaiku, sadurunge diangkat dadi tanggung jawab posisi ing aparat propaganda negara. [3, 4].

Litvinisme lan Rusia Putih


Ideolog Belarusia Litvinisme ngusulake kanggo nganggep etnis Belarusia minangka Litvin, sanajan ing Kadipaten Agung Lithuania, Rusia lan Samogitia (GDL) tembung "Litvins" ora nuduhake etnis, nanging kewarganegaraan. Para ahli [1, 2, 5] percaya yen tembung "Litvins" ing Kadipaten Agung Lithuania diwiwiti saka wektu, amarga pamrentahan cilik dadi negara gedhe, ora nyebutake budaya nasional, nanging identitas politik, sing tetep ana. ana persis anggere negara dhewe , de facto ilang ing abad kaping XNUMX, lan de jure malah sadurungé. Ing manca abad tengahan sajarah dokumen, konsep "Litvin" lan "Lithuania" ora dipisahake. Litvins (Lithuanians) uga disebut wakil saka suku Baltik, ing kontras kanggo Rusyns (Rusia).

Populasi Lithuania abad tengahan dumadi saka Lithuania lan Rusia (saiki diklasifikasikaké minangka Belarusians, nanging nyatane Belarusians muncul akeh mengko). Pengamat lokal lan tanggi sing nganggo basa Slavia misahake Litvins (Balts) lan Rusia ing GDL, nanging nalika nerangake hubungan antar negara bagian, kabeh pedunung kerajaan dadi Litvins. Tegese, Litvin dudu etnonim, nanging diarani polytonym, utawa sebutan subyek. Ing kene sampeyan bisa nggambar analogi karo USSR, ing ngendi konsep "Soviet" uga tegese politik, lan ora duweke budaya nasional, lan mulane ilang bebarengan karo ambruk negara.

Litvin minangka sebutan etnis mung digunakake ing hubungan karo suku Baltik. Jeneng Litvin ing hubungane karo pedunung Kadipaten Agung Lithuania minangka analog saka jeneng Muscovite sing ana hubungane karo pedunung Kadipaten Agung Moskow. Loro-lorone padha biasane Rusia, nanging nalika nerangake perang sipil princely, padha dibedakake dening jeneng panguwasa. Saliyané Muscovites Rusia, ana uga Rusia saka Tver, Ryazan, Suzdal lan liya-liyane.



Istilah "Litvin" minangka etnonim pisanan dicathet ing perbatasan Black Russia. Iki "ditemokake ing jejere etnonim "Rusyns" minangka sebutan saka klompok populasi sing ora cocog karo iku. Sabanjure, nalika kontradiksi antarane puncak Kadipaten Agung lan tanah Polandia makutha saya tambah akeh, istilah "Litvin" saya tambah akeh digunakake minangka polytonym kanggo nyebut kabeh warga ON.

Contone, sawisé divisi Persemakmuran, komunitas Polandia ing universitas Rusia sacara tradisional dipérang dadi "Litvins" lan "Kornyazhs". Divisi kasebut ora ana ing garis etnis, nanging ing garis sejarah lan geografis: pribumi saka tilas Kapangéranan Lithuania, yaiku, Lithuania lan Belarus, lan pribumi saka tanah mahkota Polandia, yaiku, Polandia lan Ukraina. Nanging, pedunung sawetara desa ing Rusia Ireng, minangka Katolik Belarusian-speaking, ing kontras kanggo mayoritas populasi, referring kanggo piyambak minangka Polandia, terus nganggep piyambak "Litvins". A bagean saka priyayi lokal nemtokake dhewe ing cara sing padha. Makna beda saka istilah "litvin" iki kudu dibedakake kanthi jelas.



Iku siji bab - "Litvin" minangka polytonym, minangka sebutan kanggo kabeh pedunung Grand Kadipaten, preduli saka afiliasi etnis lan agama, liyane - "Litvin" minangka etnonym, minangka sebutan saka klompok ètnis khusus. ing populasi GDL. Ing babagan iki, wis ana ing abad kaping XNUMX, nasib kulawarga Ivanovsky sing misuwur - telung sadulur - karakteristik. Kakange Jerzy dadi nasionalis Polandia, cedhak karo Yu. Pilsudski, sadulur nomer loro Vatslav dadi nasionalis Belarusia, banjur dadi kolaborator (dirusak dening pejuang bawah tanah ing Minsk sing dikuwasani dening fasis Jerman), lan adhine Tadeusz dadi nasionalis Lithuania. Dheweke nyebut awake Tadas Ivanauskas lan wis diwasa sinau basa Lithuania, dadi akademisi Lithuania. Klompok iki jenis "Litvins" tumindak minangka operator saka "anyar-lawas" etnis poto-eling, kang ora pas karo salah siji Polandia, utawa Rusia, utawa Lithuania tepat. Pelopor dheweke dibedakake saka sesama Polandia kanthi basa, identitas budaya lan hubungane karo pusat Vilna lan administrasi, sing dilayani. Padha dipisahake saka monolingual "Rusyns" dening agama Katulik.

Sejarawan Belarusia nyathet yen posisi penengah "Litvins" menehi rasa nglanggar etnis, ditambah karo klaim posisi dominan ing Kadipaten Agung. Klaim kasebut ora diakoni dening mayoritas Rusyns, sing dianggep minangka murtad agama, lan dening Polandia lan mayoritas Polonis saka priyayi Belarusia lan Lithuania. "Litvinovs" diajeni minangka macem-macem "najis", "salib" saka komunitas Katolik Polandia.

Ing sawetara titik, demarkasi agama lan demarkasi etnis ora bisa dipisahake, mbentuk pinggiran peradaban. Wis ing asal-usul etnis "Litvinian" sing kapisah, ana unsur sektarianisme, watesan kelas, lan kompleks. Inexorably dissolving ing lingkungan Polandia, wong-wong iki banget painfully wikan departure saka arena sajarah Grand Kadipaten Lithuania lan transformasi menyang provinsi Polandia. Kesadaran diri sing ora nyenengake ora ngidini dheweke larut kanthi lengkap: mesthi ana sisa sing ora larut sing ndhukung eksistensi etnis minoritas "Litvinia". Ing pungkasan abad kaping 5, separatisme nasional Belarusia bakal muncul ing lingkungan iki, sing bakal nggawa fitur umum sing padha [XNUMX].

Kabeh iki penting banget kanggo mangerteni fenomena kaya Litvinisme. Ora mungkin kanggo ngidini wong-wong sing ora ngerti nglawan Belarusians menyang Balts, sing ngadeg ing asal-usul elit pamrentahan GDL, uga kanggo demarkasi karo Rusia Agung lan Rusia Cilik, "ora pantes" dadi sanak etnis sing paling cedhak. saka "Litvins" sing mentas dicithak lan propagandis "tuteish" liyane sing nggawa agresi ideologi menyang masyarakat Belarusia.

1) Konsep "Litvins" ing kesadaran diri etno-budaya Belarusians. Bukti sumber ditulis saka abad XIV-XVII // Belarusian Dumka. - No. 11, 2009. - p. 102-109.
2) Litvinisme ing Belarus minangka proyek politik. Fitur lan prospek // imperiya.by
3) telegraf.by
4) Kepala BT ngajak legalisasi prostitusi lan obat alus // ale.by; Wakil G. Davydko ngusulake kanggo legalize prostitusi // interfax.by; Kepala televisi Belarusia minangka pendukung nasionalisme, legalisasi obat-obatan lan prostitusi // regnum.ru
5) Levshun L. Babagan Tembung sing diowahi lan Tembung sing diowahi. - Mn., 2009. - p. 653-657; Treshenok Ya.I. Sajarah Belarus. Bagean 1. Periode Pra-Soviet - Mogilev: Moscow State University, 2003. - p. 68-69.
6) Lukashenka: bagéan saka tanah Pskov, Smolensk lan Bryansk kagungane Belarus //naviny.by/rubrics/politic/2014/10/17/ic_media_audio_112_4393; kp.by/online/news/1872936
Pengarang:
Sumber asli:
http://www.fondsk.ru/news/2014/12/31/litvinstvo-i-belaja-rus-31173.html
102 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. andrei332809
    andrei332809 17 Januari 2015 07:38
    + 21
    amarga bagéan saka tanah Pskov, Smolensk lan Bryansk tau dadi kagungane Belarus" [6].

    lan sapa Belarus dhewe duweke?
    wis mulai nesu - kabeh republik iki ora tau dadi negara sing kapisah (mung 20 taun kepungkur), nanging crita gedhe wis ditulis. opo lan kabeh saka big bang wong bodho
    1. Moyses
      Moyses 17 Januari 2015 10:00
      + 10
      Dadi dheweke isih ngayun ing Kaliningrad wassat Umumé, aku rumangsa manawa kabijakan "aneh" Lukashenka ing taun-taun pungkasan, lan khususe pacaran karo Poroshenko nalika ngidoni Rusia, ora bakal nggawa dheweke menyang apik. wassat
      1. asadov
        asadov 17 Januari 2015 16:19
        +4
        dheweke nyoba kanggo njagong ing akeh kursi ing wektu sing padha. iki wis tau mimpin kanggo iku apik.
        1. ladan-ran-1974
          ladan-ran-1974 17 Januari 2015 18:41
          +1
          Kanggo mutusake saben perkara cilik kayata Belarusians lan liya-liyane. pusat kekuwatan (Rusia) kudu ngluwihi pusat kekuwatan liyane (EU), utawa, luwih tepat, (USA-EU). Hukum fisika ora liya, kaya sing bisa dideleng saka mantan Ukraina, wong, gen, sejarah, agama ora dadi sing paling penting ing stabilitas serikat pekerja.
    2. alexy bukin
      alexy bukin 19 Januari 2015 00:13
      0
      Nalika padha mangan saka lontar Russian, padha ora kasengsem ing apa jeneng lan sapa leluhure.
    3. ladan-ran-1974
      ladan-ran-1974 31 Januari 2015 17:12
      0
      sing tengen, Belarus dhewe NATE ana! Kanggo pisanan, wilayah iki, ing wangun iku, njupuk wangun minangka asil saka kudeta ilegal pidana diatur dening intelijen Western sawise ambruk USSR. Sadurungé, iki dipérang saka abad kanggo abad antarane Polandia lan Rusia, antarane Jesuit lan Ortodoks, ora ana cara liya, lan GDL, nyatane, uga duwe pendhidhikan ing ngendi Polandia bener-bener njaga Rusia Ortodoks sing manggon ing wilayah kasebut. posisi bawahan. Saiki sing disebut panguwasa Belarusian, nalisir saka karsane wong, nyoba kanggo nandur crita adoh-fetched bab sawetara jinis licentiousness, forcely introduce moronic chalop basa Belarusian, senadyan kasunyatan sing mung Nazi degenerates ngomong, lan sateruse. Yen padha ora tenang, kita njamin DONBASS kapindho! Aku njamin minangka sing diarani Belarusia, leluhurku manggon ing wilayah iki (wilayah Minsk) paling ora 5 generasi, mula aku duwe hak ngomong.
  2. Rigla
    Rigla 17 Januari 2015 08:04
    +4
    Pancen bener ... Kasusahan ora teka dhewe ... Iku isih durung cukup sing bakal murub ing kono.
  3. Humpty
    Humpty 17 Januari 2015 08:19
    +1
    Kutipan saka Banshee
    Ketoke, iki sejatine sifate zamorochka lokal. Vyshyvanka kusam...


    Kabeh Balts lan Asia Tengah sing kadhaptar ing ndhuwur duwe analog saka "vyshyvanka" utawa jimat fiksi.
    Aku duwe kesan sing "diwilang" saka siji kantor miturut siji cithakan.
  4. svp67
    svp67 17 Januari 2015 08:27
    + 14
    Kadipaten Agung Lithuania nduweni sejarah sing kuna lan kontroversial. Lan umume, crita iki saiki nuduhake kanthi apik carane pamrentahan Ortodoks lan Rusia sing asli, saka negara sing kuwat lan merdika, dadi negara Polonized, Katulik lan vassal ... Dadi, conto banget "integrasi Eropa"
    1. 0255
      0255 17 Januari 2015 10:50
      +8
      Kutipan saka: svp67
      Kadipaten Agung Lithuania nduweni sejarah sing kuna lan kontroversial. Lan umume, crita iki saiki nuduhake kanthi apik carane pamrentahan Ortodoks lan Rusia sing asli, saka negara sing kuwat lan merdika, dadi negara Polonized, Katulik lan vassal ... Dadi, conto banget "integrasi Eropa"

      Aku ndhukung kanthi lengkap apik Kadipaten Agung Lithuania asline Ortodoks, nganti padha manunggal karo Kutub kanggo mbentuk Persemakmuran kanthi nyabut kabeh hak bangsa Ortodoks.
      1. Gorinich
        Gorinich 17 Januari 2015 14:09
        +2
        Sampeyan ora bener. Sadurunge serikat, agama beda ana ing GDL; lan Ortodoks, lan Katulik, lan Arianisme, lan luwih akeh paganisme. Sawise serikat, Katolikisasi bertahap saka populasi wiwit.
      2. Dimyan
        Dimyan 17 Januari 2015 15:14
        +3
        Iku Veda. Suwe-suwe padha ora nampa agama apa-apa. Ora ana sing manunggal. Iki paling kamungkinan palsu. Vatikan tansah ngrusak kita karo Rusia. Lan saiki isih omong kosong, utamane lan umume, minangka bagéan saka peradaban pseudo Yahudi Atlantis.
      3. ngibedu
        ngibedu 6 Juli 2019 14:36
        0
        Kekristenan teka ing tanah Kadipaten Agung Lithuania sadurunge divisi Gréja, supaya salah ngomong babagan confessionality asli.
    2. xan
      xan 17 Januari 2015 16:04
      +4
      Kutipan saka: svp67
      minangka pamrentahan Ortodoks lan Rusia sing asli, saka negara sing kuwat lan merdika dadi Poloni, Katulik lan vassal.

      Lan mung ana siji alesan kanggo metamorfosis kuwi, lan, aneh, matskali. Perjuangan rong abad antarane Kadipaten Agung Lithuania lan Moskow kanggo supremasi ing jagad Rusia ora bisa dihindari kanthi condong menyang kamenangan Moskow. Inggih, kelas ngatur Ortodoks ON, nyimpen dhewe, mutusaké kanggo mlebu menyang Uni karo Katulik "loropaken" Polandia, lan ora rembugan karo Moscow saka iman padha - rong atus taun perjuangan mung ora bisa dibuwang metu saka eling. Adipati Agung Lithuania dadi Raja Polandia kanthi manunggalake tanah Polandia lan Lithuania lan kanthi hak sing padha kanggo para bangsawan. Nanging liwat wektu, Katolik padha luwih padha. Nasib Belarusians Ortodoks biasa diputusake dening para pembesar, dipimpin dening pangeran.
  5. Alexst
    Alexst 17 Januari 2015 08:49
    +2
    Kutipan saka: sanya.vorodis
    Apa iki masalah mung ing antarane wong Slav, utawa wong liya uga tundhuk? am

    Iku misale jek sing kabeh wong ing persimpangan saka peradaban tundhuk iki.
  6. kembang srengenge
    kembang srengenge 17 Januari 2015 09:36
    +5
    Wilayah-wilayah Negara Baltik biyen diarani Rus Lithuania.
    1. Gorinich
      Gorinich 17 Januari 2015 14:11
      +2
      Ora ana gunane kanggo ngelingi iki, mula sampeyan kudu ngakoni ON minangka negara Rusia. Lan pusat mung kudu ing Moscow. Monopoli wis rusak.
      1. xan
        xan 17 Januari 2015 16:09
        +3
        Kutipan saka Gorinich
        Lan pusat mung kudu ing Moscow.

        Ora ana sing duwe utang marang sapa wae. Moscow wis entuk kabeh dhewe. Moscow nggawe Rusia. Ora jelas apa jenis Rusia sing bakal digawe ON, nanging miturut Polandia, meh ora luwih apik.
        1. Gorinich
          Gorinich 8 Juli 2015 14:27
          0
          Tanggal 12 Januari 1682, miturut Tsar Fyodor Alekseevich Romanov, lokalisme dibuwang ing Rusia [463], p.40. Ing wektu sing padha, "buku sing ngemot urusan lokal diobong" [462], v.27, p.198. Utamane, "buku bit" sing misuwur sing ngemot sejarah janjian negara ing Rusia ing abad XNUMX-XNUMX diobong.

          <<Lokalitas - urutan janjian kanggo posisi pamaréntahan paling dhuwur ... ing negara Rusia abad XV-XVII. ing basis saka generosity asal lan posisi hirarkis saka leluhur ing grand-ducal lan layanan kraton... Kabeh janjian kanggo posisi umum digawe ing basis saka hirarki iki lan dicathet ing khusus "buku bit">> [462], vol.27, hal.198. Saiki kita ngerti, kita ngomong ing kene babagan prosedur kanggo janjian kanggo posisi umum ing Rusia-Horde Great = "Mongolian" Kakaisaran. Sing, paling kamungkinan, tumindak ora mung ing Rusia dhewe, nanging ing saindhenging Kakaisaran Agung. Dikawruhi yen urutan iki katon kaya "tangga hirarkis sing rumit, ing sisih ndhuwur ana keturunan saka Grand Duke" Rurik "house (yaiku, keturunan Grand Duke Georgy Danilovich = Genghis Khan - Auth.) lan bagéan saka pangeran Lithuania Gediminids; ing ngisor iki ana keturunan saka garis princely tartamtu liyane lan kulawarga boyar Moscow lawas, malah luwih murah - keturunan saka pangeran tartamtu cilik lan kulawarga boyar saka mantan appanages (yaiku, bangsawan saka negara conquered sak Agung = Mongol lan Ottoman = Penaklukan Ataman - Auth.) "[462] , v.27, p.198.

          http://chronologia.org/Reconstr/Capital8-10.html
  7. igorra
    igorra 17 Januari 2015 10:11
    -5
    Sing nggumunake dudu Bulbashi pengin dadi Litvins (sadurunge mati, elit lokal duwe hak paling ora diarani dill), nanging wong-wong wis dadi bisu nganti ora pengin ngerti apa sing kedadeyan karo dheweke. tanggane. Ing teori, kita dhewe kudu nyalahke yen sedulur-sedulur kita nganggep kaya ngono, kita kudu nyemplungake sirah menyang telek sing pungkasane ana ing Rusia ing taun 90-an. Kanggo 20 taun iki, padha, bebarengan karo Ukrainians, Hung watara kita, lan nalika padha dipeksa kanggo manggon ing cara, padha wiwit muter trik. Ya, dheweke ora duwe hak kanggo siji ROOT karo Rusia, ora kaya wong-wong mau, kita elinga uga kanggo abad. Dheweke pengin ora dadi Rusia, gendéra ana ing tangane, tegese bakal dadi wong sing dibuang ing jagad Rusia. Ora ana gunane kanggo terus, gawe uwong yakin, Rusia Cilik saiki wis diresiki saka reged dening geni, apa sampeyan Belarusians sabanjuré?
    1. Max Otto
      Max Otto 17 Januari 2015 11:34
      +3
      Kutipan saka igorra
      Sing nggumunake dudu Bulbashi pengin dadi Litvins (sadurunge mati, elit lokal duwe hak paling ora diarani dill), nanging nyatane wong-wong wis dadi bodho ...

      Apa sampeyan duwe data babagan jumlah wong Belarus sing pengin dadi Litvins? Lan kenapa kabeh wong dumadakan gumun? Saiki wong-wong saka tilas USSR wis wiwit mbuwang kabeh ilusi lan kaca tingal mawar-colored saka 90s, supaya sabar lan otak. Mokal siji-siji, metu saka ngendi-endi, gerombolan sing wis dijupuk, langsung miwiti dayung saben wong siji ukuran cocok kanggo kabeh. Penulis mung narik kawigaten babagan fenomena sing ana, sing, kanthi cara kasebut, ora akeh banget ing Belarus, mula ora ana dhukungan ing antarane massa sing akeh.
      1. Dimyan
        Dimyan 17 Januari 2015 15:18
        +4
        Kutipan: Max Otto
        ora massa ing Belarus, mulane ora duwe dhukungan saka massa sing amba.

        Massa dudu massa, nanging ana tren. Luka ora bisa nglawan dheweke, dheweke migunani kanggo dheweke, amarga kemampuan kanggo rada adoh saka Rusia supaya bisa njagong ing bokonge.
        1. Max Otto
          Max Otto 17 Januari 2015 15:38
          +2
          Quote: Dimyan
          Massa dudu massa, nanging ana tren. Luka ora bisa nglawan dheweke, dheweke migunani kanggo dheweke, amarga kemampuan kanggo rada adoh saka Rusia supaya bisa njagong ing bokonge.

          Kesimpulan pungkasan sampeyan pancen bener, iki kedadeyan, nanging kasunyatan manawa Lukas ora bisa nolak soko iku mitos. Luka bisa kanthi aman nglebokake kutha ing kamp konsentrasi lan nyetel curfew ing kabeh liyane. Sayange, mayoritas populasi sing pasif politik. Apa passivity kuwi ndadékaké kanggo bisa katon ing Ukraina. Acara Ukrainia ing Belarus mung bisa ditindakake kanthi nggunakake para aktivis sing ngunjungi, lan iki meh ora mungkin.
          1. Dimyan
            Dimyan 17 Januari 2015 17:34
            +2
            Kutipan: Max Otto
            Acara Ukrainia ing Belarus mung bisa ditindakake kanthi nggunakake para aktivis sing ngunjungi, lan iki meh ora mungkin.


            Aku ora setuju. Pemilu pungkasan mbuktekake yen wong Minsk sengit banget marang Luka. Video kasebut kanthi jelas nuduhake yen akeh wong sing metu, cukup kanggo nggulingake. Saiki, senadyan jaminan yen dheweke kabeh karo Kremlin, mesthine ora dianggep serius ing kana. Lan perang gedhe ing taruhan. Aku ora mikir wong bakal mbantah babagan iki. Wilayah Belarus modern penting banget kanggo mungsuh Rusia. Lan ing Rusia, dheweke ngerti banget. Kekuwatan saka "" tahta "" nyatane bisa uga ora kuwat banget, lan malah kanthi dhukungan saka sawetara pasukan saka Rusia (kanthi cara, ana kelompok kekuwatan ing kana, nanging ing Rusia, dheweke ngerti babagan iki). pikiran sampeyan, padha ora piyambak, kang wis dawa kanggo Luka duwe tagihan ora mbayar).
            1. Max Otto
              Max Otto 17 Januari 2015 23:33
              +2
              Quote: Dimyan
              Aku ora setuju. Pemilu pungkasan mbuktekake yen wong Minsk sengit banget marang Luka. Video kasebut kanthi jelas nuduhake yen akeh wong sing metu, cukup kanggo nggulingake. Saiki, senadyan jaminan yen dheweke kabeh karo Kremlin, mesthine ora dianggep serius ing kana. Lan perang gedhe ing taruhan. Aku ora mikir wong bakal mbantah babagan iki. Wilayah Belarus modern penting banget kanggo mungsuh Rusia. Lan ing Rusia, dheweke ngerti banget. Kekuwatan saka "" tahta "" nyatane bisa uga ora kuwat banget, lan malah kanthi dhukungan saka sawetara pasukan saka Rusia (kanthi cara, ana kelompok kekuwatan ing kana, nanging ing Rusia, dheweke ngerti babagan iki). pikiran sampeyan, padha ora piyambak, kang wis dawa kanggo Luka duwe tagihan ora mbayar).

              Mekaten, kanthi bantuan mung Rusia, Belarus bisa ngayun ing arah siji lan ing arah liyane. Mulane, sijine ing urutan, kanca-kanca, ing Rusia kanthi cepet sabisa, lan wong bakal digambar kanggo sampeyan. Wigati carane akeh sing nyedhaki Rusia, sanajan ing kamp EU, panyengkuyung muncul ing Hongaria, Republik Ceko. Iki ora kedadeyan sadurunge. Nalika napsu para oligarki Rusia suda, tingkat ketegangan antarane negara kita langsung mudhun, lan saiki ana wektu sing tegang, nanging ora ana maneh konfrontasi sing kuat kaya sadurunge. Dadi kabeh mung diwiwiti, lan aku pengin percaya sing paling apik.
            2. Alex
              Alex 18 Januari 2015 14:56
              +4
              Quote: Dimyan
              Pemilu pungkasan mbuktekake yen wong Minsk sengit banget marang Luka.

              Lan ora mung. Kepemimpinan Grodno mabur kanggo indikator dhukungan nyata 30%. Dissatisfaction karo kawicaksanan Lukashenka ing meh kabeh sektor masyarakat, lan, minangka asil, panelusuran kanggo alternatif ndadékaké kanggo pirembagan exaggerated babagan "Europeanness" sing. Utamane ing mantan Polandia, ing kene obrolan kasebut misuwur banget. Malah ing museum, eksposisi nampilake orientasi sing ora jelas.
              1. Gusti Kang Murka
                Gusti Kang Murka 18 Januari 2015 15:03
                +2
                Ya, ing meh kabeh pemilihan kajaba sing pisanan, Lukashenka duwe dhukungan 25%. Nanging ana Bibi Yermoshina kanthi kalkulator, mula dheweke menehi dhukungan saka populasi kanthi panyuwunan))
                Nanging sing paling menarik yaiku ing pemilihan pungkasan, dhukungan kanggo Lukashenko wiwit tuwuh amarga 1. wong enom (generasi anyar mung tuwuh ing sangisore dheweke) 2, cukup aneh, bagean saka "Svidomo" sing wedi karo Belarus. gabung karo Rusia.
  8. Alex_36
    Alex_36 17 Januari 2015 10:22
    + 20
    Aku manggon ing RB. Aku durung krungu apa-apa bab masalah iki, supaya ndarbeni sawetara jinis karakter massa. Mungkin saperangan saka badut ing kumpul-kumpul nang endi wae bengok-bengok bab werna "Litvinian" sing. Malah ing TUT.BY kita, ngendi aku terus troll kanggo ibu-ibu Rusia, ora ana sing gagap babagan topik Lithuania. Lan ing Tutbay, kabeh zmagaria kita biasane mangan, uga akeh pendatang anyar saka mantan SSR Ukrainia (iki terus-terusan bengok-bengok yen Federasi Rusia minangka agresor).
    1. igorra
      igorra 17 Januari 2015 10:46
      -7
      Ing tanggi uga alon-alon miwiti, banjur miwiti, tengen mudhun kanggo cookie kanggo 5 lard, ora kita, lan ora rubles Panjenengan.
      1. Max Otto
        Max Otto 17 Januari 2015 11:39
        +7
        Kutipan saka igorra
        Ing tanggi uga alon-alon miwiti, banjur miwiti, tengen mudhun kanggo cookie kanggo 5 lard, ora kita, lan ora rubles Panjenengan.

        Kanthi tanggi, iki diwiwiti ing taun 1918 lan ora rampung. Amarga pepadhamu, pilot helikopter, ing Lviv bali ing 80s, ngandika sing padha ora dianjurake kanggo pindhah menyang kutha ing seragam, lan yen padha menyang kutha ing seragam, iku luwih apik kanggo ora piyambak. Ing Belarus, sampeyan ora bakal nemokake barang kasebut ing endi wae.
        1. igorra
          igorra 17 Januari 2015 12:26
          -2
          Aku ora ngerti, aku ora bakal nulis. Nglayani lan makarya karo Belarusians.
          1. Petergut
            Petergut 18 Januari 2015 05:47
            +2
            Kutipan saka igorra
            Aku ora ngerti, aku ora bakal nulis. Nglayani lan makarya karo Belarusians.

            Sampeyan entuk wong Belarus sing cacat.
      2. Petergut
        Petergut 17 Januari 2015 12:03
        + 11
        Kutipan: Alex_36
        Aku manggon ing RB. Aku durung krungu apa-apa bab masalah iki, supaya ndarbeni sawetara jinis karakter massa. Mungkin saperangan saka badut ing kumpul-kumpul nang endi wae bengok-bengok bab werna "Litvinian" sing. Malah ing TUT.BY kita, ngendi aku terus troll kanggo ibu-ibu Rusia, ora ana sing gagap babagan topik Lithuania. Lan ing Tutbay, kabeh zmagaria kita biasane mangan, uga akeh pendatang anyar saka mantan SSR Ukrainia (iki terus-terusan bengok-bengok yen Federasi Rusia minangka agresor).

        Kutipan saka igorra
        Ing tanggi uga alon-alon miwiti, banjur miwiti, tengen mudhun kanggo cookie kanggo 5 lard, ora kita, lan ora rubles Panjenengan.


        Aku konfirmasi tembung saka Alex_36. Sanadyan ing Tutbay utawa ing charter (kublo liyane ngendi pegulat cluster bebarengan) sampeyan ora krungu akeh Litvinism, biasane padha bengok-bengok bab Vyalikay Belarus lan Rechy Paspalitay.
        Miturut cara, ing Shushkevich, diwiwiti siji-siji, kaya ing Ukraina. Gendéra lan lambang Lithuania diadopsi, lagu kabangsan ora ana sing disetujoni, negara kasebut minangka Belarusian (sanajan saben wong ngomong Rusia), Belarusian sing padha meh disetujoni minangka wajib nalika nindakake korespondensi bisnis lan mulang ing sekolah. lsp.
        Banjur Lukashenka teka lan menehi sogokan kabeh zmagars iki.
        Maca VO lan utamané komentar kuwi mratelakake panemume sing meh Maidan ing irung kita kene karo dhukungan saka negara, nanging ing kasunyatan padha ora krungu utawa katon.

        Igorra, sampeyan pancen bener mbayar manungsa waé kanggo pendanaan manca struktur anti-negara. Dadi, ing pertengahan 90-an, Lukashenka ngenalake deklarasi wajib transfer dhuwit manca menyang organisasi Belarusia. Sing, yen dhuwit teka saka mburi hilllock, kindly mbecikake kok. Sampeyan ora bisa? Denyuzhki ing revenue negara. Malah ing awis iku bisa kanggo ngimpor salah siji 5 utawa 10 ewu dolar (minangka aku ora bisa ngomong saiki). Nganti saiki, malah kredit manca kanggo industri utawa investasi ing produksi wis digawa metu sawise evaluasi pakar saka departemen cocog, ora kanggo sebutno organisasi umum lan pihak.
        Aku kelingan banget carane Nemtsov, sing nalika dadi Wakil Perdana Menteri Federasi Rusia (!!!), sing teka ing charter karo koper dolar, dijupuk menyang ditahan, koper dijupuk lan, tanpa ngeculke metu. saka bandara, dikirim bali menyang Moscow. Oh, lan bau kasebut ditimbulake dening media demokratis saka fraternal Rusia)).
        1. tukang waja
          tukang waja 17 Januari 2015 14:37
          +8
          Aja ngomong babagan piagam ing kene)) Iki minangka sekelompok badut lan troll, ing komentator lan admin).
        2. KuzNik
          KuzNik 17 Januari 2015 15:22
          +5
          Aku elinga banget carane Nemtsov, sing nalika dadi Wakil Perdana Menteri Federasi Rusia (!!!), sing teka ing charter karo koper dolar, dijupuk menyang ditahan, koper dijupuk lan, tanpa ngeculake dheweke metu. saka bandara, dikirim bali menyang Moscow. Oh, lan bau kasebut ditimbulake dening media demokratis saka fraternal Rusia
          Ora ngerti. Jujur. Kowe!
          Belarus saiki dadi pos kulon keamanan donya Rusia. Lan kita wilayah Kaliningrad.
          Ing taun 90-an, dheweke uga nulis babagan wilayah kita, ujar manawa bakal pisah, lan kita mung ngangkat bahu amarga bingung. Saiki, sawetara jenis typyloid, maneh bungled artikel sing padha lan wiwit ing kene ing situs - padha ngomong kanggo 20 taun padha bingung karo Kulon, saben wong wis dual kewarganegaraan kanggo dangu, nanging ora ana Rusia kiwa kene lan liyane. sampah lisan saka slogan-slogan dhuwur kanggo nambah rating. Apa sampeyan bisa mbayangno kaya apa kita urip, diubengi dening negara-negara sing duwe pamrentah Russophobic. Kita ora wedi kanggo awake dhewe lan kanca-kanca ing kene, yen kedadeyan, bakal dadi benteng Brest sing gedhe lan uga bakal ditakoni (ora ana sing bisa mundur). Lan kita ngerti babagan iki, uga kasunyatan manawa Nazi Polandia-Lithuania bakal mateni kabeh wong tanpa istiméwa lan ora bakal ana tawanan utawa pengungsi. Kita mung bakal duwe wanita, nanging kita bakal duwe wektu kanggo ngirim anak menyang daratan. Ing cara sing padha, Belarusians mangertos lan elinga Khatyn, lan kanggo éling iki, sampeyan kudu manggon ing tapel wates lan mundhakaken anak, banjur loro gething lan uranism bakal suda, lan pikiran liyane imbang bakal miwiti kanggo ngunjungi.
          1. xan
            xan 17 Januari 2015 16:16
            +2
            Kutipan saka KuzNik
            Kita ora wedi kanggo awake dhewe lan kanca-kanca ing kene, yen kedadeyan, bakal dadi benteng Brest sing gedhe lan uga bakal ditakoni (ora ana sing bisa mundur).

            Apa sampeyan, apa jenis Benteng Brest? Mênggah rêkaosipun saking Baltik tuwin Polen, ingkang makatên wau sampun lêrês dhatêng panangkaranipun.
            1. KuzNik
              KuzNik 17 Januari 2015 19:48
              +2
              Xan, aku uga duwe rasa humor, nanging ...
              Apa sampeyan mikir yen ana konflik, siji lan setengah tank pincang bakal teka. Polandia wis suwe saya suwe ngembangake potensi militer. Pabrik dhewe, galangan kapal, ditambah tuku senjata saka kasur lan kolam paddling. Apa ora ana, padha bakal menehi, kumpa munggah karo propaganda lan obediently ngirim menyang gilingan meat. Apa sing bakal ditindakake dening daging sing isih urip ing wilayah sing diperes cukup kanggo ndeleng foto lawas. Pira suwene kita bakal bisa nahan ing wilayah cilik sing ora ana alas, rawa, lan utamane gunung-gunung, kanthi populasi kurang saka siji yuta? Ing jaman Soviet, ing kuthaku ana sawetara unit militèr gedhé (paling ora telung), ana rumah sakit gedhé, lan iki nalika kita diubengi déning Polandia lan Lithuania. Apa saiki? Rumah sakit ditutup kira-kira pitung taun kepungkur, de jure siji bagean ngadeg, liyane dibubarake ing lemah, lan bata lawas didol menyang Jerman. Lan nyabrang kreteg nyabrang kali sing biyen ana pantai kutha - negara NATO. Humor apa sing dadi ireng ...
              P.S. Aku ngomong karo kontraktor kita. "Warrior" ora ana sing weruh ing mripat. Sadurunge nglayani ing kutha liya - kanthi transportasi pribadi lan kanthi biaya dhewe.
              Sampeyan bisa mbandhingake bahan fotografi saka latihan ing Timur Jauh lan ing kene ing wilayah Kaliningrad ing situs kasebut ...
              P.P.S. Nanging, sampeyan bakal ngalahake kita nganti neraka !!!
              1. xan
                xan 17 Januari 2015 21:10
                +3
                Kutipan saka KuzNik
                Apa sampeyan mikir yen ana konflik, siji lan setengah tank pincang bakal teka.

                Aja wedi, ora ana sing bakal perang karo kita nganti ana wong kaya Hitler utawa Napoleon katon ing Kulon, sing bakal bisa nggawe aliansi negara karo warga sing wis siyap kanthi pribadi mati. Ing kahanan saiki trap, iki Fantastic. Dheweke bakal nesu ing verbiage dhewe. Kanggo miwiti nglawan Rusia ing wilayahe, sampeyan kudu njupuk Paris, Berlin, Wina, lan liya-liyane, utawa nindakake apa wae sing bakal menehi kekuwatan semi-mistis marang wong akeh internasional.
                Dadi ojo hanyut, iki nasibe mungsuh kita. Titik, kanca, iki ora mung game.
                1. KuzNik
                  KuzNik 17 Januari 2015 23:34
                  0
                  Xan, utamane kanggo sampeyan, bakal mesem ing wayah esuk sanajan sampeyan wis ndeleng hi

                  http://m.youtube.com/watch?v=EboZeXrYvR4
    2. Dimyan
      Dimyan 17 Januari 2015 15:19
      +1
      Ing charter97. org katon. Oh ... shh saka Russophobia.
      1. 0255
        0255 17 Januari 2015 15:49
        +3
        Lan onliner.by, dudu situs politik, uga kebak komentar Russophobic. Ing topik "Rusia nyerang Ukraina", "Belarus nglawan Eropa", "Amerika menang perang", lan liya-liyane.
    3. sabit
      sabit 17 Januari 2015 23:54
      +6
      Kutipan: Alex_36
      Aku manggon ing RB. Aku durung krungu apa-apa bab masalah iki, supaya ndarbeni sawetara jinis karakter massa. Mungkin saperangan badut ing partai nang endi wae bengok-bengok babagan "Litvinian" werna.

      Iki komentar sing kudu daktinggalake ing wulan Juli taun iki. g. pas liburan..
      "Aku durung nate menyang Belarus, nanging aku mesthi (lan saiki) seneng banget. Kalebu aku nyoba tuku barang dheweke saka susu nganti kulkas lan baterei.
      Nanging seminggu kepungkur dheweke bali saka Yunani, ing ngendi dheweke njupuk putu. Ana akeh wong saka macem-macem negara. Dheweke ora ngomong babagan politik. Ora ana wong. Ing loungers srengenge ana akeh buku ing Ukrainia, nanging kabeh wong mung nganggo basa Rusia.
      Nanging… Putu ketemu 2 sedulur saka Belarus. Dadi aku kudu ngomong karo bapake. Aku ngaku aku gumun. Dheweke ngandhani yen Belarusians minangka jeneng sing salah sing diciptakake dening Rusia, nanging nyatane dheweke yaiku Litvins, sing nate dikalahake. Nanging padha arep bali menyang werna lan padha bakal. Kanggo pitakonan: "Basa apa sing diomongake wong Litvin iki? Dewa apa sing padha didongakake?”, dheweke ora bisa ngomong apa-apa marang aku. Mengko aku ora nyedhaki dheweke. (Lan bapak iki lulus saka Akademi Manajemen ing Moscow).
      Dadi aku ora ngerti carane diwasa masalah ing Belarus, nanging aku yakin karo conto iki sing ana.
      Wong, aku ngadeg ing posisi sing ana siji wong - Russian, kang mungsuh insidiously crushed, nggunakake kabeh cara bisa, kalebu tatanan saka basa kapisah saka macem-macem dialek lokal.
      Supaya bisa pulih kekuwatane maneh, kabeh bagean saka wong siji kudu nyawiji maneh. Ing wektu sing padha, penting kanggo ngembangake basa sing umum. Kaya sing ditindakake Jerman, nggawe siji lan, mesthi, negara sing apik banget (sanajan kanthi biaya).
      Ana masalah lan kudu dirampungake ing dina iki, supaya sesuk pemuda sampeyan ora bakal lunga kanthi garpu menyang para veteran lan tangga-tanggane sing wis tuwa, sing ditunjuk "pencerahan".
      1. avt
        avt 18 Januari 2015 10:39
        +2
        Quote: kosopuz
        : “Basa apa wong Litvin iki?

        apik ngguyu Ing pungkasan obrolan, iku bakal perlu kanggo kelet wong kaya -Litvins mbokmenawa ngandika ing Litvinian, utawa Lithuania. ngguyu
  9. Komentar wis dibusak.
  10. 0255
    0255 17 Januari 2015 11:35
    +5
    Belarus ora ayu kaya sawetara warga Rusia isih mikir. Rubel Belarus nyusut saben dina, saiki ana devaluasi, gaji depresiasi, lan miturut media negara, kita dikandhani yen kabeh apik lan ora ana devaluasi. Pabrik bisa digunakake kanggo gudang, rega barang luwih dhuwur tinimbang ing negara tetangga, akeh wong sing lelungan menyang Rusia, Lithuania, Polandia, lan Ukraina kanggo peralatan. Ora saben wong nampa gaji rata-rata nganti 500 dolar. Yen ora kanggo silihan Rusian, iku medeni kanggo mikir apa sing bakal kedaden ing donya kita paling apik lan unparalleled "model ekonomi Belarusia."
    "Thanks" kanggo iki, akeh Belarusians ngomong yen kita kudu ngumumake perang ing Eropah lan nyerah supaya bisa ditaklukaké - kaya banjur kita bakal mlebu Eropah lan urip kaya wong. Ukraina ora mulang apa-apa marang para suci. Kita duwe akeh wong sing pengin ngedol awake menyang Kulon sanajan tanpa "Litvinisme".
    1. Dimka off
      Dimka off 17 Januari 2015 11:54
      +4
      Kutipan: 0255
      Thanks kanggo "iki, akeh Belarusians ngomong yen kita kudu ngumumake perang ing Eropah lan nyerah supaya bisa ditaklukaké - kaya banjur kita bakal mlebu Eropah lan manggon kaya wong. Ukraina ora mulang apa-apa marang para suci kita. Kita duwe akeh wong sing malah tanpa "Litvinisme" pengin ngedol awake dhewe menyang Kulon .

      Iku mung elek. Tinimbang mulihake Rusia, mung ana fragmentasi liyane.
      1. xan
        xan 17 Januari 2015 16:21
        +2
        Kutipan saka: Dimka mati
        Iku mung elek. Tinimbang mulihake Rusia, mung ana fragmentasi liyane.

        Dadi apa? Rusia Agung wiwit karo wilayah Moskow wangkal lan unbending. Kita bakal ngatasi masalah ing Rusia, ora bakal ana masalah ing luar negeri. Rusia ora dill.
    2. avt
      avt 17 Januari 2015 12:04
      +4
      Kutipan: 0255
      "Thanks" kanggo iki, akeh Belarusians ngomong yen kita kudu ngumumake perang ing Eropah lan nyerah supaya bisa ditaklukaké - kaya banjur kita bakal mlebu Eropah lan urip kaya wong.

      Iki minangka penyakit sing umum ing ruang pasca-Soviet, sing ditindakake dening para inteligensia "kreatif" sing sengit banget karo "scoop", kaya ngono, tanpa bukti utawa kabeneran - dheweke sengit, wis dikembangake ing tingkat refleks. miturut Pavlov lan sing. Saka sing padha siyap kanggo dilat kuldi sembarang "wong umum", sing utama iku saka "enlightened" Eropah lan malah luwih saka puncak mencorong inaccessible -USA.
    3. Humpty
      Humpty 17 Januari 2015 12:09
      0
      Kutipan: 0255
      Pabrik bisa digunakake kanggo gudang, rega barang luwih dhuwur tinimbang ing negara tetangga, akeh wong sing lelungan menyang Rusia, Lithuania, Polandia, lan Ukraina kanggo peralatan.


      Aku duwe pitakonan kanggo sampeyan. Kadhangkala aku ndeleng warga sampeyan teka kanggo rekreasi aktif, lan bola-bali krungu saka wong-wong mau laudatory bab Georgia, padha ngomong apa negara apik, layanan, etc. Iki minangka kesan tulus wong sing durung weruh amben garing ing kamar utawa aku mung "bejo". Aku ngerti manawa ing Georgia, ing babagan layanan lan gampang lelungan, kahanan kasebut pancen sabalikna.Utawa Georgia aktif ngiklanake Georgia kaya ing Belarus?
      1. 19 morozoff89
        19 morozoff89 17 Januari 2015 12:16
        +1
        Mung layanan kita malah luwih elek tinimbang ing Georgia.))))
    4. Petergut
      Petergut 17 Januari 2015 13:09
      +6
      Kutipan: 0255
      ...
      "Mulane, akeh Belarusians padha ngomong yen kita kudu ngumumake perang ing Eropah lan nyerah supaya bisa ditakluk - kaya banjur kita bakal mlebu Eropah lan urip kaya wong. Ukraina ora mulang apa-apa marang para suci. Kita duwe akeh sing lan tanpa "Litvinisme" dheweke kepengin ngedol awake menyang Kulon.


      Yen "akeh" diganti karo "sawetara", aku isih bisa setuju karo sampeyan, Konstantin.
      Mungkin sampeyan diubengi dening wong-wong sing kaya ngono, nanging ing antarane kanca-kanca, aku ora weruh swasana kaya ngono. Aku ora ngomong babagan kanca sing cedhak, nanging babagan komunikasi sing wiyar, ing ngendi ana wong sing duwe pandangan sing ekstrem.

      Quote: Humpty

      Aku duwe pitakonan kanggo sampeyan. Kadhangkala aku ndeleng warga sampeyan teka kanggo rekreasi aktif, lan bola-bali krungu saka wong-wong mau laudatory bab Georgia, padha ngomong apa negara apik, layanan, etc. Iki minangka kesan tulus wong sing durung weruh amben garing ing kamar utawa aku mung "bejo". Aku ngerti manawa ing Georgia, ing babagan layanan lan gampang lelungan, kahanan kasebut pancen sabalikna.Utawa Georgia aktif ngiklanake Georgia kaya ing Belarus?


      Georgia? Sampeyan mbokmenawa mung "bejo".
      Ing mratelakake panemume, ora luwih lan ora kurang ngandika bab Georgia, loro ing media lan ing tingkat resmi lan kluwarga, saka sadurunge. Sing praktis ora ana apa-apa.
      Omongan paling serius babagan Georgia ana hubungane karo janjian Pak Ebanoidze menyang pamaréntahan Ukraina. Nanging sampeyan dhewe ngerti apa obrolan kasebut. )))
      1. Humpty
        Humpty 17 Januari 2015 13:18
        +1
        Ngerti, matur nuwun.
  11. Komentar wis dibusak.
  12. 19 morozoff89
    19 morozoff89 17 Januari 2015 12:08
    -4
    Belarusians minangka bangsa enom. Kita wis meh ora murni Rusia, Balts, Polandia, etc. Sajrone pirang-pirang abad sejarah umum, akeh wong sing nyampur ing wilayah kita. Lan kita wis kawangun beda saka Rusia, Ukrainians, Polandia, Balts, etc. mental lan budaya. Kita duwe hak ngomong lan wong liya ora duwe hak kanggo nuduh kita babagan iki. Nanging ing wektu sing padha, kita ora lali bab kekerabatan saka Slavs Wétan. Iki sing diwulangake ing sekolah kita. Belarusians dibedakake kanthi toleransi marang wakil saka macem-macem bangsa lan pengakuane. Kita malah bisa dadi conto iki kanggo mayoritas Rusia (yaiku, kanggo Rusia, dudu Rusia, amarga Rusia uga multinasional).
    Kanggo "Litvinisme", aku setuju karo penulis. Iki minangka tandha kasetyan. Nanging sampeyan kudu ora inflate gajah metu saka fly. Kanthi nindakake iki, sampeyan dhewe ngrusak sikap marang awake dhewe sanajan wong sing setya. Kita duwe sawetara Natsiks lan ora perlu digatekake. Kanggo Belarusians, memori ngipi elek saka Nazisme wis hammered menyang génom. Kita mbayar rega paling dhuwur ing kabeh republik Uni nalika Perang Patriotik Agung. Kita kanthi suci ngurmati memori babagan iki lan wong sing nulungi kita. Lan sampeyan ora bakal nemokake negara liyane pro-Rusia ing CIS.
    Lan ya, kita ora pengin dadi bagéan saka Federasi Rusia, amarga. senajan kita bisa luwih mlarat, kita duwe liyane supaya. Awaké dhéwé kaya sedulur sing wis sinau bab kamardikan. Iki minangka pendewasaan bangsa lan negara. Iku mung sawise sadulur lawas ninggalake kita kanggo piranti dhewe, dumadakan weruh ing jejere dheweke ora lanang, nanging wong enom karo pendapat dhewe lan urip dhewe. Lan sawetara wong ora seneng.
    Dadi, wong Rusia sing dikasihi, kita tansah seneng ndeleng sampeyan minangka tamu, ngrungokake saran, duwe bisnis bareng lan mbantu ing wektu sing angel. Nanging aja melu-melu ing urip pribadi
    1. avt
      avt 17 Januari 2015 13:12
      +4
      Kutipan: 19morozoff89
      Belarusians minangka bangsa enom.

      ngguyu ngguyu Yagene, banjur, ALL penyanyi saka "bangsa anyar", lan ora mung Belarusians, nanging kabeh wong ing umum, ora kesel nandheske ing jaman kuna saka mentas ditemokake "bangsa"!??
      Kutipan: 19morozoff89
      . Nanging sampeyan kudu ora inflate gajah metu saka fly.

      Mesthi, ora masalah! Menapa malih, iki ALL kita wis liwati ing Ukraina! Miwiti karo aturan nulis babagan kasunyatan sing WE ARE WAJIB ngomong ora ing Ukraina, nanging ing UKRAINE, uga, sampeyan dhewe bisa nglacak dalan saka acara sing mimpin kanggo Perang Sipil, kang, maneh, Rusia kanggo nyalahke. , sanajan sawise kabeh padha dielingake dawa sadurunge Maidan sing kabeh supaya iku bakal kelakon!Ing kene, banget, ing situs, sawetara saka Belarus nesu - kok ditulis ing Rusia - Belarus, lan ora Belarus!? Nanging dheweke dhewe ora ngelingi yen ing sepur saka lan menyang dheweke nulis MASKVA ngguyu Nanging kita piye wae ora nggawe tragedi iki lan ora pindhah menyang demonstrasi karo slogan kanggo mulihake "kaadilan sajarah" lan ngganti jeneng stasiun sepur Belorussky bali menyang Brestsky. ngguyu
      Kutipan: 19morozoff89
      Lan ya, kita ora pengin dadi bagéan saka Federasi Rusia, amarga. senajan kita bisa luwih mlarat, kita duwe liyane supaya.

      Ya, iku pilihan sampeyan.
      1. avt
        avt 17 Januari 2015 13:14
        +3
        Kutipan: 19morozoff89
        . Awaké dhéwé kaya sedulur sing wis sinau bab kamardikan.

        SHO! maneh! ngguyu Sampeyan wis ngurutake ing sirah - utawa merdika lan mandhiri, mula tenan
        Kutipan: 19morozoff89
        . Nanging aja campur tangan ing urip pribadi

        utamané yen bisnis
        Kutipan: 19morozoff89
        kanggo duwe bisnis bebarengan

        а
        Kutipan: 19morozoff89
        lan bantuan ing wektu kangelan.

        ora kanggo mundhakaken keuangan ing sauce saka kamardikan ing smuggling kanggo Mongolia lan China, lan malah karo silihan banjur sampeyan kudu nindakake kaya wong diwasa, lan ora kaya Nanging rama, nalika iki hinted sing kudu mbayar, kang bengok-bengok ing kamera. kaya Cut -,, Menehi wong kabeh, padha dadi mlarat ing prices lenga kuwi. " Nah, yen "adhine" lan sandhangane "sepuh" gedhe banget nganti sampeyan ora bisa mlaku - sampeyan bingung ing kathok cendhak, banjur ayo padha ngunggahake roti panggang - "Dadi ayo padha ngombe kanggo kasunyatan sing kemampuan kita cocog. kanggo kepinginan kita" ngguyu Iki tegese luwih migunani kanggo kesehatan kanggo matesi kepinginan yen ora ana kesempatan, lan ora njupuk silihan kanggo gawe marem kepinginan inflated, utamané nalika ana mesthi ora bakal menehi bali.
        Kutipan: 19morozoff89
        . Iku mung sawise kakang sepuh ninggalake kita ing sih,

        Yen sampeyan pancene ditinggalake dhewe, mesthine kaya ing Tajikistan.
    2. Gorinich
      Gorinich 17 Januari 2015 13:30
      +1
      Aku setuju artikel kasebut pancen provokatif. Sanajan penulis Malishevsky ngaku sawetara akurasi sejarah, dheweke ora weruh sing utama. Contone, kasunyatan sing ing wektu iku ana panguwasa Russian Gersk ing tlatah Lithuania. Sawetara taun sadurunge Mindovig mangkat menyang Lithuania, wis dirusak. Nanging sakperangan alesan, Mindovig mlayu menyang bagean kasebut lan nggawe negara anyar ing Novogrudok. Miturut sampeyan, dheweke gumantung marang sapa?
    3. IS-80
      IS-80 17 Januari 2015 15:19
      +3
      Kutipan: 19morozoff89
      Belarusians minangka bangsa enom. Kita wis meh ora murni Rusia, Balts, Polandia, etc. Sajrone pirang-pirang abad sejarah umum, akeh wong sing nyampur ing wilayah kita. Lan kita wis kawangun beda saka Rusia, Ukrainians, Polandia, Balts, etc. mental lan budaya. Kita duwe hak ngomong lan wong liya ora duwe hak kanggo nuduh kita babagan iki. Nanging ing wektu sing padha, kita ora lali bab kekerabatan saka Slavs Wétan. Iki sing diwulangake ing sekolah kita. Belarusians dibedakake kanthi toleransi marang wakil saka macem-macem bangsa lan pengakuane. Kita malah bisa dadi conto iki kanggo mayoritas Rusia (yaiku, kanggo Rusia, dudu Rusia, amarga Rusia uga multinasional).

      Ya, kita ora kaya sampeyan. Belarus dudu Rusia, nang endi wae aku wis krungu.

      Kutipan: 19morozoff89
      Lan ya, kita ora pengin dadi bagéan saka Federasi Rusia, amarga. senajan kita bisa luwih mlarat, kita duwe liyane supaya. Awaké dhéwé kaya sedulur sing wis sinau bab kamardikan. Iki minangka pendewasaan bangsa lan negara. Iku mung sawise sadulur lawas ninggalake kita kanggo piranti dhewe, dumadakan weruh ing jejere dheweke ora lanang, nanging wong enom karo pendapat dhewe lan urip dhewe. Lan sawetara wong ora seneng.


      Iki, aku weruh racun propaganda Svidomo wis ditrapake. Apa, nafig, bagean? Sampeyan Rusia, tangi! Kowe dudu sedulur. Iki ora tuwuh, iki ngapusi sampeyan kanggo njaga kasugihan, jabatan lan kekuwatan dening wong sing duwe kabeh. Nanging ora ana sing sadulur lara nganti meh mati? Utawa sampeyan ora kasengsem ing trifles kuwi? Ora nganggo panemumu dhewe, nanging karo panemune wong-wong sing ngukum kowe.


      Kutipan: 19morozoff89
      Dadi, wong Rusia sing dikasihi, kita tansah seneng ndeleng sampeyan minangka tamu, ngrungokake saran, duwe bisnis bareng lan mbantu ing wektu sing angel. Nanging aja melu-melu ing urip pribadi


      Saiki tetep kanggo kita ngomong bab sing padha, ninggalake sampeyan kanggo sih-rahmat nasib lan rauh sampeyan bakal cemburu urip mewah ing Irak demokratis.
      1. xan
        xan 17 Januari 2015 16:30
        +2
        Kutipan: IS-80
        Saiki tetep kanggo kita ngomong bab sing padha, ninggalake sampeyan kanggo sih-rahmat nasib lan rauh sampeyan bakal cemburu urip mewah ing Irak demokratis.

        Tangguh nanging adil. Yen wong Belarus ana ing panggonan kita, mesthine bakal nilar kita, butuh kesejahteraan gubug. Aku kerep maca saka Belarusians: "gadhah gas lan lenga Rusia, kita bakal ing coklat. Lan sampeyan manggon ing Rusia mung sethitik luwih apik tinimbang kita."
    4. ladan-ran-1974
      ladan-ran-1974 17 Januari 2015 18:54
      +3
      Belarusians dudu bangsa, nanging minangka fiksi sajarah, sing saiki dianggep minangka bagéan saka Rusia kanthi kondisional. historis, minangka ing tilas Ukraina, ana wis mesthi wis divisi cetha saka "Belarus" bangsa menyang Rusia Ortodoks, Kutub Katulik lan Yahudi Yahudi. kabeh liyane iku fluff. Secara pribadi, aku duwe getih Rusia lan Polandia, kanthi semangat aku 500% Rusia, lan kanggo Rusia aku bakal tansah perang karo kabeh wong lan ing endi wae.
    5. silver169
      silver169 18 Januari 2015 11:28
      +3
      Ora gumun yen dheweke ngomong - luwih becik putri pelacur tinimbang putra kopral. Urip pribadi sampeyan, kopral, ora ana kapentingan ing endi wae lan ora ana wong liya. Dadi aja nulis kanggo kabeh wong. Aku wong Rusia, nanging aku wis manggon ing Belarus luwih saka 25 taun lan aku bisa ngomong kanthi yakin yen tembung sampeyan babagan mentalitas lan budaya sing beda iku omong kosong! Ora ana lan muga-muga ora ana bedane ing antarane kita. Lan negara kita pungkasanipun bakal bebarengan, kanggo sampeyan kabeh Belarusian Popular Front manggon ing hibah Amerika metu saka éwadéné. Aku wis mesthi percaya lan bakal terus percaya. Minus kebodohanmu.
  13. provinsi
    provinsi 17 Januari 2015 12:42
    +2
    Kayane baris sabanjure kanggo "C Eropa" yaiku Republik Belarus.
    1. Dimyan
      Dimyan 17 Januari 2015 15:27
      +3
      Lukas ora bakal njagong banget. Kanthi proyek Ukraina, muga-muga kabeh wis jelas kanggo kabeh wong. Ora ana negara sing kaya ngono. Utawa apa sampeyan mikir Luka bakal kiwa piyambak, dheweké tenan wiwit flirt karo geni, njupuk paling larangan unspoken ing St. rampung ing kontrol Luca) lan bisa rombongan (dadi hello rombongan). Ana akeh banget p.o.l.u.p.e.y.s.a.t.y.x (ora pengin kantun, apa ing tembung iki) erysipelas ing lingkungane. USSR, ing pungkasan, proyek Ukraina) Saka sudut pandang strategis, dheweke pengin narik Rusia menyang perang, lan Belarus ana ing aliansi militer karo Rusia, destabilisasi ing Belarus perlu banget kanggo peradaban pseudo. Iki perang dijamin. Dadi ayo padha siyap-siyap, ora minus, ngumumake lan mbenerake kekurangan saka "poofs" sing cendhak.
    2. supermacan21
      supermacan21 17 Januari 2015 17:47
      0
      Quote: provinsi
      Kayane baris sabanjure kanggo "C Eropa" yaiku Republik Belarus.


      Padha ngomong yen "Svidomye" kapapar propaganda ala (karo kang, dening cara, aku setuju).
      Nanging sawise komentar kasebut, aku kadhangkala wiwit percaya manawa sawetara wong Rusia uga kena infeksi propaganda iki, percaya karo saben tembung sing diucapake ing artikel kasebut.
      Dear, apa sampeyan wis menyang Belarus, apa sampeyan ngerti Belarusians (paling ora ing Internet) utawa wis tau ngobrol pribadi karo wong-wong mau?
      psYen aku duweke, kanggo Rusia!
  14. kinsherg
    kinsherg 17 Januari 2015 14:02
    +6
    Tse Europe minangka bisnis siji lobi, sing wis ngluncurake tentakel ing saindenging jagad, cukup akeh ing Duma Negara Federasi Rusia lan ing Belarus. parlemen lan propaganda TV sebagian saiki, nyebabake topik iki.Contone: ing bagean Bel.TV zala ana film sajarah sing dibayar ing ngendi wanita Rusia Tsarist diremehake dening Belarusian "penulis Litvin" lan sakperangan alesan ora ana sing njupuk Old negara Rusia minangka titik wiwitan, kang pungkasanipun ditampa Baptisan Kita siji wong, kita kleru kathah lan fooled lan kleru luwih, kang mimpin, minangka everyone sumerep, kanggo acara sedih ing Ukraina. Tse Eropah diarahake marang Rusia lan Belarus, supaya bisa nyurung bathuk 3 wong pribumi (wong siji) .... (Anglo-Saxon, Freemason lan kabeh jinis pi*%; ora.)
    PS Saben uwong ngerti yen politisi, kaya media, nampa dana utawa terus mrentah, amarga nyimpangake fakta sejarah, lan manipulasi massa kanthi pernyataan lan manuver politik tartamtu kanggo nggumunake lan nyurung rakyat.
  15. tukang waja
    tukang waja 17 Januari 2015 14:18
    -7
    Lha, wong-wong mau wiwit nggawe "mungsuh" saka negaraku. Ora perlu nulis maneh sejarah kita, nggedhekake ambisi ##Persia !!
    1. IS-80
      IS-80 17 Januari 2015 15:21
      +2
      Kutipan saka armorboy
      Lha, wong-wong mau wiwit nggawe "mungsuh" saka negaraku. Ora perlu nulis maneh sejarah kita, nggedhekake ambisi ##Persia !!


      Peteng ing sirahmu, cak, pepeteng ora ana pangarep-arep.
    2. avt
      avt 17 Januari 2015 16:19
      +2
      Kutipan saka armorboy
      Lha, wong-wong mau wiwit nggawe "mungsuh" saka negaraku. Ora perlu nulis maneh sejarah kita, nggedhekake ambisi ##Persia !!

      Endi sing duwemu? Ing kene, khususe, apa? Kisah paling ora saka Tale of Bygone Years, nalika wong siji, demi ambisi para pangeran, dipotong urip dadi pamrentahan tartamtu kanthi getih sing ditulis dening penulis sejarah. -,, lan pati saka Tanah Rusia teka .. ", pungkasan iki banjur ambruk mati lan ditulis mati kabeh kanggo 'yoke', stump cetha sing supaya atrocities sak regejegan sipil, minangka, contone, Andrei Bogolyubsky , sing menehi Kyiv kanggo ngrampok regu telung dina, mung bisa ,, Mongol Tatar" utawa ,, Tatar Mongol " ngguyu Utawa kabeh padha, "Panjenengan" - anyar, wong kuna, "Lithuanians", "gelo" dening Imperials dikutuk, nanging pungkasanipun ndeleng cahya ing jendhela Eropah? Nanging wong lanang, sampeyan wis ora nemokake apa-apa anyar kene, kabeh iki wis karo kita lan Imperial kanggo dangu iku, ya, padha Tushinsky maling sing ngasilake Bunch saka "kuna, gedhe" kulawargané bangsawan. Kabeh wong sugih nouveau saiki wis duwe sertifikat "barony", "kabupaten" lan "bangsawan" liyane, mung ora cukup budak, iku kanggo wong-wong mau sing perjuangan kanggo nulis "sajarah" , kayata sapa sing bakal dadi. Wong lanang - aja nesu marang Gusti Allah, ilang pikiranmu ing edhan nasional! Ora ana gunane kanggo sapa wae! Kanggo para de-Stalinizers, sing ngrampungake skor karo Stalin sing wis mati kanggo sedulur - "komisaris ing helm bledug", kita wis ngrusak kuburan para prajurit ing jaman Tanah Air supaya keturunan sing slamet saka blokade. Leningrad mlayu ngubengi kutha lan nguwuh-uwuh Heil marang alamat sing dirusak leluhure! Lan "ora nulis ulang" ing Ukraina iki wis nyebabake kasunyatan manawa sampah Nazi sing nyusup metu saka lemah ngluhurake SS Hauptsturmführer sing padha. Shukhevych, sing polisi ngobong wong urip ing Belarus lan khususe ing Khatyn! ! Ora percoyo??? Menyang Donbass lan ndeleng!
    3. ladan-ran-1974
      ladan-ran-1974 17 Januari 2015 19:06
      -2
      ora patriotik, huh!
    4. nduwurerr
      nduwurerr 19 Januari 2015 01:01
      0
      Endi critamu? Endi sing nyebutake negara Belarusia? Nyelehake link please. Ora mung karya para sejarawan Vyaliki, kayata Stepan Zhoparenko saka Ukraina.
  16. tukang waja
    tukang waja 17 Januari 2015 14:20
    -1
    Sejarah kita ora bisa dipisahake karo Lithuania, Polandia, Rusia lan Ukraina. Mesthine, dheweke bakal ngilangi aku, nanging iki bisa uga dadi wiwitan perang informasi lan tekanan ing arah kita. Rusia wiwit "narik" Belarus menyang awake dhewe. am
    1. Dimyan
      Dimyan 17 Januari 2015 15:33
      +6
      Aja narik, nanging bali maneh tanah sampeyan supaya ora nggawe kelompok etnis fiktif saka Rusia, utawa sampeyan ngomong babagan basa? disebut rampung ON lan apa basa negara.) Miturut cara, aku wis dawa aku ngeweruhi sing Belarusians nelpon piyambak wong sing ora tenan ngerti inti saka apa wis kedados, utawa setengah Yahudi. (Kita ora njupuk Shushkevich menyang akun. Dheweke bakal ngenteni nyoba) Wong-wong sing mikir yen dheweke iku Rusia utawa Kutub.
      1. ladan-ran-1974
        ladan-ran-1974 17 Januari 2015 19:30
        0
        pancen bener! Salah siji Rusia utawa Kutub, nanging petani saka pedalaman, minangka biasanipun, "Belarus", minangka sajarah modern "Belarus" marang wong))), rama)))) lan ing. nganti saiki, Begjanipun, wong isin kanggo komunikasi ing chalop basa Belarusian, lan nalika petani alam bébas ing kutha kanggo pisanan, saka wayahe padha abruptly lali basa native lan banget ngidoni ing sastra Rusia. Dadi apa worth kanggo grimace lan ngapusi babagan sawetara konyol "bangsa" ???
        1. tukang waja
          tukang waja 17 Januari 2015 23:57
          -4
          Umumé, pikirane cetha, kajaba kanggo set tembung iki:
          Nganti saiki, untunge, wong isin kanggo komunikasi ing basa Belarusian chalop, lan nalika petani liar ing kutha kanggo pisanan, wiwit wayahe padha abruptly lali basa pribumi lan banget sumpah ing sastra Rusia.
          Aku ora ngerti apa sing dimaksud, nanging, omong-omong, aku ora pengin. Sampeyan mbokmenawa tegese "trasyanka" sing diomongake bapak kita sing sumringah. Yen kita ngomong babagan sejarah basa Belarusia, Aku bakal menehi sawetara fakta, ana:
          1) Basa dialek rakyat Belarusia (wiwit jaman kuna nganti abad XNUMX), utamane basa lisan warga padesan lan folklor
          2) Sastra lan tulisan Rusia Kulon (uga: Belarusia Kuna) (abad XIV-XVIII):
          basa tulis resmi ing Kadipaten Agung Lithuania (abad XIV-XVII)
          panggantos bertahap saka sastra Rusia Kulon lan basa tulisan dening Polandia (paruh kapindho abad kaping XNUMX - abad kaping XNUMX)
          Basa sastra Belarusia (abad XIX-XXI)
          pambentukan sastra, kodifikasi tata basa (abad XNUMX - awal abad XNUMX)
          pangrembakane basa sastra modern (XX-XXI).
          Pranatan Lithuania pisanan (1529)
          Umume ditampa ing studi Slavia yen pamisahan basa-dialek rakyat Rusia, Ukrainia lan Belarusia dumadi watara abad kaping XNUMX.
          Pembentukan basa Belarusia dipengaruhi dening dialek Rusia Kuna saka Radimichi kuna, Dregovichi, Smolensk lan Polotsk Krivichi lan, bisa uga, wong lor. Peran substratum tartamtu dimainake dening dialek Balts - Yotvingians, Prusia, lan liya-liyane.
          Ing jaman anane Kadipaten Agung Lithuania, Rusia lan Zhamoit, sastra lan basa tulis Rusia Kulon pungkasane dipisahake saka basa sastra lan tulisan Rusia Kuna. Ing wangun iki, iku nampa pinunjul saka basa tinulis resmi saka Kadipaten Agung Lithuania lan nahan status negara nganti 1696. Nduwe sawetara fitur sing nyedhaki loro dialek Belarus lan dialek Ukraina lan Polandia. Dadi sadurunge nulis ing komentar, sinau crita kanthi bener)
          1. nduwurerr
            nduwurerr 19 Januari 2015 01:05
            0
            Omong kosong spesifik apa!!!! Wiwit jaman kuna, dialek Belarusia, statuta Lithuania .... Ing endi tembung "Belarus" kasebut ing dokumen kuno? Suarane.
    2. xan
      xan 17 Januari 2015 16:37
      +5
      Kutipan saka armorboy
      Rusia wiwit "narik" Belarus dhewe

      Kanggo apa sing ditindakake Rusia kanggo Belarus, dheweke duwe hak kanggo narik kemul ing awake dhewe.
      Lan sampeyan pengin entuk hubungan apik saka Rusia lan ndalang yen sampeyan mandhiri lan mandiri.
      Deleng dill independen lan tarik kesimpulan. Tanpa Rusia, Lukashenka sampeyan wis suwe roaming ing Den Haag, lan lyashki lokal sampeyan bakal mbukak negara kasebut.
      1. tukang waja
        tukang waja 18 Januari 2015 00:05
        -5
        Aku ora nolak iki, Rusia nyoba kanggo babagan ekonomi kita, nanging nindakake iku karo cara aneh: iku "kecanthol" ekonomi negara ing utang permanen, banjur tuku perusahaan ing rega murah (kanggo mbayar utang sing mung ngembang). Perang "susu", "daging" lan "uyah" terus-terusan wiwit wiwitan (google), lsp. Kaya bocah manja sing ora ngerti tembung "kamardikan." Rusia kudu alon-alon ngremehake "perawatan ibu"
        1. avt
          avt 18 Januari 2015 10:35
          +2
          Kutipan saka armorboy
          Aku ora nolak iki, Rusia nyoba kanggo babagan ekonomi kita, nanging nindakake iku karo cara aneh: iku "kecanthol" ekonomi negara ing utang permanen, banjur tuku perusahaan ing rega murah (kanggo mbayar utang sing mung ngembang).

          Iki wis disebut skizofrenia sluggish. Ya, yen sampeyan mikir yen Rusia WAJIB nggawe negara nasional kanggo sampeyan. Lan sampeyan ora bakal bisa mangan iwak lan dilat macan tutul salju ing ngendi wae lan kanggo sapa wae, kabeh wong ing endi wae mbayar kabeh, kanthi cara siji utawa liyane, yen dheweke nyatakake awake dhewe.
          Kutipan saka armorboy
          ".Rusia kudu alon-alon ngurangi" perawatan ibu "

          Aha! Sanalika pimpinan Rusia wiwit misahake mabur saka cutlets, banjur Rama langsung nguwuh-uwuh babagan kasunyatan sing "kita ora perlu bend liwat! wiwit "negara serikat" kang, maneh, miturut Butsky, luwih adhem. saka CU politik lan EAEU, supaya "gubug" ing kamardikan sawijining nguripake bali menyang Kremlin lan banjur wildly dadi histeris sawise nampa kick ing bokong iki - kita ora duwe Eropah, kita duwe kaya. Sawise nyepak dheweke menehi dheweke - wah, sampeyan ora pengin ngakoni, mula ayo mbayar sing kudune, sanajan utangan! marang perdana menteri -,, Wenehi kabeh wong! Padha miskin banget, pengemis ing rega lenga kuwi!" ngguyu
          Kutipan saka armorboy
          e.Kaya bocah manja sing ora ngerti tembung “merdika”.

          Kaping pisanan, elinga yen iki tegese TANGGUNG JAWAB Panjenengan kanggo keputusan sing sampeyan lakoni lan sinau dhewe lan njawab tanpa nyalahake Rusia, sanajan iki ora mungkin nalika mbangun negara nasional apa wae - "elit" shtetl bakal tansah ngubungake kesalahane kanggo manipulasi ala. saka Imperials ,, strangling" enom, negara kuna.
        2. 0255
          0255 18 Januari 2015 11:29
          +2
          Kutipan saka armorboy
          Aku ora nolak iki, Rusia nyoba kanggo babagan ekonomi kita, nanging nindakake iku karo cara aneh: iku "kecanthol" ekonomi negara ing utang permanen, banjur tuku perusahaan ing rega murah (kanggo mbayar utang sing mung ngembang).

          Apa Rusia kudu disalahake amarga kita ngasilake barang sing ora ana sing butuh kanggo gudang, manawa wirausaha individu dicekik dening negara? Yen ora kanggo Rusia, kita mesthi wis mudhun menyang standar urip Afrika biyen.
    3. avt
      avt 17 Januari 2015 17:02
      +1
      Kutipan saka armorboy
      Rusia wiwit "narik" Belarus menyang dhewe

      Kita pengin "narik", kita mesthi wis narik banget. Ora ana wong ing Rusia sing serius melu, sayangé, sabenere ing sajarah, nanging padha ora nglilani kita menehi hasil karo sajarah SENDIRI - padha langsung bengok-bengok babagan "pluralisme pendapat. ", splashing perimeter karo idu dening meter. Lan malah liyane supaya ora kanggo sampeyan bab sawetara
      Kutipan saka armorboy
      wiwitan perang informasi
      ngomong! Kanggo wektu iki, sampeyan manggon thanks kanggo Rusia kaya ing pangkone Kristus, lan kita ajeg ngrungokake tantrums Batskin. Sampeyan mung dielingake, kaya sing dielingake, tanpa ngganggu acara sing katon kuna, luwih kuno tinimbang "Litvins", "ukrov gedhe". Wong lanang! Aja nesu marang Gusti Allah - aja nembak ing jaman kepungkur, ing sejarah nganggo bedhil, njupuk bedhil ing jaman saiki! Aku bakal mbaleni dina iki maneh - ora pracaya ??? Menyang Donbass lan ndeleng kanthi mripatmu dhewe benere gagasan iki!
    4. ladan-ran-1974
      ladan-ran-1974 17 Januari 2015 18:49
      +3
      "negara" cilik, lemah lan kondisional kaya Belarus wis "ditarik" lan nempel ing Rusia nalika ana, pitakonan babagan masa depan mung kanggo mutusake sapa sing luwih apik kanggo nyedhot. Iki bener. Mulane, aku dhewe kanggo USSR-2 kanthi ibukutha ing Moskow))))
    5. kvm
      kvm 17 Januari 2015 20:35
      -1
      ora "kanggo awake dhewe", nanging "kanggo awake dhewe", lan dudu Rusia, nanging oligarki Rusia kanthi bantuan "Ivan sing ora ngelingi kekerabatan"
  17. YasonDinAlt
    YasonDinAlt 17 Januari 2015 18:25
    +4
    Lan ora perlu ngelingi sapa sing wiwit mbagi wong Rusia dadi telung cabang, penting kanggo nindakake kabeh supaya ora pisah. Delengen pepadhamu - Roma wis kobong. Lan ora bakal jelas manawa aku bisa pindhah menyang sanak-sedulurku ing Belarus utawa ora
    1. kvm
      kvm 17 Januari 2015 20:42
      -3
      Kutipan saka YasonDinAlt
      Apa aku bisa pindhah menyang sanak-sedulurku ing Belarus utawa ora

      Lan gumantung carane sampeyan nindakake. Sampeyan bakal kaya wong - lan sampeyan minangka wong, nanging sampeyan bakal tumindak kaya IxImplyars sing kapisah saka Rusia - sampeyan bisa mulai wedi saiki
  18. ladan-ran-1974
    ladan-ran-1974 17 Januari 2015 18:46
    +1
    Iku wektu kanggo ngerti yen sampeyan ora bakal pindhah adoh dening savoring sajarah lumut, lan iku wektu kanggo superpower mangsa (adhedhasar ing Rusia) kanggo miwiti mbentuk sajarah anyar, kekuatan bener diakoni lan dihormati, lan sajarah wis cetha elinga bener, isn ora iku?
  19. ladan-ran-1974
    ladan-ran-1974 17 Januari 2015 19:11
    +3
    Ing cendhak, minangka skirmish lisan nuduhake, Belarus modern minangka wilayah sing ora stabil banget sing nduweni kesempatan kanggo mbaleni sejarah mantan Ukraina, supaya wong-wong sing dilatih khusus kudu nggawe kesimpulan sing cocog. Saiki sejarah ditulis kanthi kekuwatan, yaiku brute force, nanging kaya biasane. Ing tembung liyane, yen sampeyan arep kanggo mbangun USSR, mbangun iku, kita bakal bantuan. Kasunyatan sing ora jelas yen ing Dina Pengadilan Belarus bakal duwe "Gallicia" fasis lan "Donbass" Ortodoks Rusia dhewe.
    1. kvm
      kvm 17 Januari 2015 21:34
      -2
      Kapethik saka: ladan-ran-1974
      kados ingkang dipunandharaken saking geguritan lisan

      Belarusians maneh rek sing padha duwe sajarah. Gambar kasebut wis dikenal wiwit cilik. Aku uga elinga buku teks "History of the BSSR" dening Abetsedarsky tartamtu, ing ngendi sejarah Belarusians wiwit mung ing abad kaping 20, lan sadurunge mung ana referensi samar-samar sing ana sawetara jinis makhluk sing manggon ing kene, bisa uga wong, utawa mbok setengah kethek. Banjur sampeyan angkat sirah lan deleng - lan saka ngendi kastil, lan pasamuan, lan balai kutha ing abad kaping 16, lan gundukan, lan pamukiman, lan sumbu watu ing lapangan teka saka, sampeyan takon marang wong tuwa - bakal padha. pitutur marang kowe bab pasamuwan-pasamuwan sing dirusak dening komunis, lan bab akeh liyane. Sampeyan bakal mikir lan ngerti yen ana sing kuwat.
      Iku piye wae ora nggawe akeh prabédan kanggo kula sing tanah ngendi aku manggon loro republik Soviet, lan provinsi Rusia, lan Persemakmuran, lan Grand Kadipaten Lithuania, lan pamaréntahan tartamtu cilik. Aku manggon kene lan saiki. Negaraku Belarus lan aku Belarus. Nanging nalika padha ngomong ing gaya cilik punk saka gateway sing aku dudu aku, nanging mung ram sing wis kesasar saka komplotan, banjur penolakan speaker langsung muncul. Nyuwun pangapunten.
      Kapethik saka: ladan-ran-1974
      ing Dina Pengadilan, Belarus bakal duwe "Gallicia" fasis lan "Donbass" Ortodoks Rusia dhewe.

      Sampeyan pancene pengin iki, tenan. Aku pengin ngombe getih. Nanging bakal butuh akeh provokator kanggo ngatur barang-barang kasebut, amarga kita mung bakal ngilangi lan ora ana analog saka Kyiv Maidan ing Belarus.
      1. 0255
        0255 18 Januari 2015 11:35
        +1
        Kutipan saka kvm
        Belarusians maneh rek sing padha duwe sajarah. Gambar kasebut wis dikenal wiwit cilik. Aku uga elinga buku teks "History of the BSSR" dening Abetsedarsky tartamtu, ing ngendi sejarah Belarusians wiwit mung ing abad kaping 20, lan sadurunge mung ana referensi samar-samar sing ana sawetara jinis makhluk sing manggon ing kene, bisa uga wong, utawa mbok setengah kethek. Banjur sampeyan mundhakaken sirah lan katon - lan saka ngendi bèntèng, lan pasamuwan, lan bale kutha ing abad kaping 16, lan barrows, lan pamukiman, lan sumbu watu ing lapangan teka saka?

        Aku sinau ing sekolah Belarusian, dina iki nyritakake babagan suku primitif, lan babagan pamrentahan Polotsk lan Turov, lan babagan Kadipaten Agung Lithuania, lan babagan Persemakmuran, lan babagan Kakaisaran Rusia, lan babagan BNR, lan babagan BSSR. .
  20. shurup
    shurup 17 Januari 2015 20:22
    -1
    Kanthi artikel kuwi wiwit nyopir wedge antarane loro allies.
    Penulis sengaja ngowahi sejarah Kadipaten Agung Lithuania lan hubungane karo Kraton Moskow, lan para komentator wis cukup.
  21. zr2262
    zr2262 17 Januari 2015 21:22
    -2
    Kanggo akèh wong Rusia, amarga lack of pendidikan sajarah lan langgeng "Great Russian chauvinism", negara Moscow tansah dianggep paling Slavic, lan populasi paling Russian. , tansah mangertos paling basa Slavic, kang ora bisa ngandika bab Rusia. ; GDL nduweni telung statuta (nimbang konstitusi) sing ditulis ing basa Belarusia, lan ora ing basa Rusia utawa Polandia utawa Lithuania; konsep ètnis Lithuania lan Lithuania saiki ora identik (Lithuania modern minangka Zhmudins); Belarusians nyata (Litvins) ora tau mbantah tembung "Rus" ing sajarah, amarga konsep iki bagéan saka kita. Mental lan tradhisi kita beda karo sing ana ing Moskow, lan iki nyatane. Rusia Rusia iku jembar pikirane, nanging kasar ing emosi, luwih ngati-ati lan sopan, kita ngurmati stabilitas lan ketertiban, lan ora gampang tumindak kasar. Kita tansah nganggep wong Rusia Rusia lan nganggep wong-wong mau minangka sedulur, nanging luwih seneng manggon ora ing "hostel", nanging minangka omah. Mungsuh paling gedhe saka Slavs lan provokator yaiku wong sing nyoba nyopir menyang otak kanca-kancane yen Belarusians minangka salah sawijining "unpolished" Rusia lan sajarah negara Belarusia wiwit meh saka periode Soviet. Pindhah menyang museum kita lan deleng dokumen sajarah, mbayar manungsa waé kanggo basa apa sing ditulis. Kajaba iku, basa Belarusia luwih cedhak karo Slavik Gréja Lawas tinimbang basa Rusia asli ing Rusia. Aku setuju karo pernyataan Presiden kita babagan "ketegangan" ing wilayah tetanggan Rusia. Ing deso, wong pribumi ing wilayah Bryansk, Smolensk, lan Pskov nganggo dialek Belarusia. Lan kita ngerti carane Ivan the Terrible ngobong lan mateni pedunung Polotsk (aja padha sumelang: iya padha karo Pskovians lan Novgorodians). Umumé, nglengkapi omah Rusia, lan kita mung bakal seneng. Lan karo statement babagan snobbery Polandia - kita setuju. Wong Polandia uga nandhang sangsara saka "chauvinisme Greater Poland" sing padha. Nanging iki crita liyane.
    1. AID.S
      AID.S 18 Januari 2015 03:14
      0
      Yen dudu calon ilmu sejarah lan "chauvinis Rusia Agung" aku bakal takon - apa negara Slavik sampeyan ngerti? Ya, kajaba Polandia lan Rusia, ora ana siji-sijia. Ana wilayah - Rusia Putih, lan sapa sing manggon ing kono? (Bayangake apa sing diarani Galygin saka Komedi) Kutub Putih? Belolithvins? Ora, Belarusians! Belarusian-Russians. Lan padha dadi bagéan saka Rusia, Negara Moskow, Rusia, ing antarane - ON, Polandia. banjur!), Amarga sampeyan wis menehi tandha ing kemurnian lomba, kita ora duwe iki, ing nalisir, ana paribasan - "milih sembarang Russian .." lan, mesthi, ora saben Russian, contone, Kalmyk, kaya sampeyan bakal ngerti basa Slavic. Pungkasan, aku percaya yen Rusia nyata ora bisa "dipoles", sing dipoles yaiku wong-wong sing wis ngiyanati awake dhewe, iman, kapercayan. Dadi, apa sing dikarepake kanggo Belarusians, aja nganti "polishing"!
    2. Komentar wis dibusak.
    3. tukang waja
      tukang waja 18 Januari 2015 12:27
      -4
      zr2262
      Aku bakal nyelehake ewonan "plus" yen aku bisa. Bener. Miturut cara, asil studi genetika wis nyebar ing Internet kanggo sawetara wektu, mbukak bab menarik:
      "Ilmuwan Rusia wis ngrampungake lan nyiapake kanggo nerbitake studi skala gedhe pisanan babagan blumbang gen wong Rusia. Publikasi asil kasebut bisa uga duwe akibat sing ora bisa ditebak kanggo Rusia lan tatanan donya, "iki carane publikasi babagan topik iki diwiwiti kanthi sensasi ing edisi Rusia Vlast. Lan sensasi kasebut pancen luar biasa - akeh mitos babagan kewarganegaraan Rusia dadi palsu. Antarane liyane, ternyata wong Rusia sacara genetis dudu "Slav Timur", nanging Finlandia. Cara analisis DNA sing paling maju saiki yaiku urutan (maca kanthi huruf kode genetik) DNA mitokondria lan DNA kromosom Y manungsa. . DNA mitokondria wis diturunake saka baris wanita saka generasi menyang generasi, meh ora owah wiwit Eve, leluhure manungsa, mudhun saka wit ing Afrika Wétan. Lan kromosom Y mung ana ing wong lanang lan, mulane, uga ditularake meh ora owah menyang turunane lanang, dene kabeh kromosom liyane, nalika ditularake saka bapak lan ibune marang anak-anake, diacak-acak kanthi alami, kaya dek kertu sadurunge disebarake. . Mangkono, ora kaya pratandha ora langsung (katon, proporsi awak), urutan DNA mitokondria lan DNA saka kromosom Y indisputably lan langsung nuduhake tingkat kekerabatan wong, nyerat jurnal Vlast. mitos saka "Eastern Slavs" - sing mesthine. Belarusians, Ukrainians lan Rusia "nggawe klompok saka Wétan Slavs." Siji-sijine Slav saka telung bangsa iki mung Belarusians, nanging ternyata Belarusians ora "Wétan Slavs", nanging Western, amarga padha praktis ora beda-beda genetis saka Polandia. Dadi mitos babagan "keturunan Belarusians lan Rusia" rampung dirusak: Belarusians ternyata meh padha karo Polandia, Belarusians sacara genetis adoh banget saka Rusia, nanging cedhak banget karo Ceko lan Slowakia. Nanging Finlandia Finlandia dadi genetis luwih cedhak karo Rusia tinimbang Belarusians
      1. svp67
        svp67 18 Januari 2015 12:43
        +2
        Kutipan saka armorboy
        Miturut cara, pasinaon iki ing tatters
        Kuwi, yen aku bisa ngomong, "riset" lan aku bisa nyipta akeh banget kanggo sampeyan. Nalika iku bakal diterbitake ing situs resmi Akademi Ilmu utawa ing bahan UNESCO, nalika kita bisa ngomong. Inggih, saka sudut pandang pribadi. Wong tuwaku teka saka papan-papan ing ngendi tapel wates Rusia, Belarus lan Ukraina gabung, lan ana cukup sedulur ing saben wong, lan sampeyan pengin ngomong yen genotip kita "beda banget"? Aja nggawe aku ngguyu. Apa sing sampeyan ucapake bisa uga ana ing wilayah sing wewatesan karo Polandia, amarga aku mikir ana hubungan kulawarga sing padha "compote" ...
      2. 0255
        0255 18 Januari 2015 13:47
        +2
        Kutipan saka armorboy
        Ilmuwan Rusia wis rampung lan nyiapake kanggo publikasi studi gedhe-gedhe pisanan saka blumbang gene wong Rusia ... Lan sensasi tenan diaktifake metu dadi luar biasa - akeh mitos babagan kewarganegaraan Rusia dadi palsu. Antarane liyane, ternyata wong Rusia sacara genetis dudu "Slav Wétan", nanging Finns ... Miturut cara, studi kasebut rampung ngrusak mitos sing misuwur babagan "Slav Wétan" - sing mesthine wong Belarusia, Ukrainia lan Rusia "nggawe. munggah klompok Slavs Wétan. Siji-sijine Slav saka telung bangsa iki mung Belarusians, nanging ternyata Belarusians ora "Wétan Slavs", nanging Western, amarga padha praktis ora beda-beda genetis saka Polandia.

        Banjur para ilmuwan iki nemokake yen wong Tionghoa iku sanak-sedulure humanoid saka Jupiter, DNA saka reptil saka planet Nibiru ditemokake ing Jepang, lan wakil saka suku Tumba-Yumba Afrika umume minangka pewaris peradaban Wookiee saka Star Wars. ngguyu
        Kita minangka salah sawijining wong Rusia, lan elinga tembung Milosevic - dheweke ngerti kanthi jelas apa sing diomongake
    4. nduwurerr
      nduwurerr 19 Januari 2015 01:11
      +1
      Lan Ukrainians gedhe uga tansah nulis sing padha ora ing Horde, getih murni. Nanging kanggo lan sing tsaps ora Slavs, nanging wong Finno-Ugric. Lagu sing akrab. Aku ora nyana yen aku bakal krungu saka Belarusian. Iku mung sing svyadomites kabeh loreng lali sing padha kabeh ing Rusia, sadurungé ing Persemakmuran, lan getihe ora murni. Ya, lan kita Don Cossacks cantik akeh plowed sawah ing wilayah sampeyan lan nyebar wiji Cossack.
  22. dingerteni
    dingerteni 17 Januari 2015 21:54
    0
    Wong Rusia uga ora duwe kuk Tatar. Ora ana kuk Tatar babar pisan.
    Lan heredity ora dibebani dening Asia. Pasinaon Eropa Barat babagan topik iki wis suwe nyatakake yen Rusia, Jerman lan Polandia sacara genetis minangka wong siji.

    Belarus minangka penerus Lithuania Agung.
    Lithuania modern (Zhmudia, Zhidovia) nyolong sajarah Lithuania Agung lan digandhengake karo awake dhewe.
    Wong-wong sing diarani Belarusia padha karo Rusia kaya wong Rusia dhewe.
    Lan sing diarani basa Belarusia - Trasyanka - minangka produk buatan sing padha karo MOV.
    Lithuania Agung minangka negara kuat, wiwit saka Segara Zhidovsky nganti Segara Chermny, kanthi ibukutha ing Smolensk.
    Lan Polandia numpes Great Lithuania. Luwih kaya serikat pekerja. Dadi sejarah Lithuania Agung uga dadi sejarah sing diarani Persemakmuran Zhechi Agung.
    Lan apa maneh sing diarepake saka turunane perampok saka dalan dhuwur - priyayi
    Aku ora mikir apa-apa. Kuburan bungkuk...
    1. zr2262
      zr2262 17 Januari 2015 22:52
      -6
      Kaya sing dicritakake, kabeh dicampur dadi siji tumpukan. Pisanan, deleng bahan tulisan sing kasedhiya: statuta Kadipaten Agung Lithuania lan dokumentasi babagan manajemen Kastil Mir saka Radziwills. Lagi ing pamindhahan. Lan trasyanka minangka campuran saka basa Belarusia karo Rusia. Iki kacilakan lan buta huruf, lan persatuan minangka asil saka pilihan elit ON. Ing wektu iku, luwih becik karo wong Polandia, sing luwih bebas kanggo para bangsawan, tinimbang karo Muscovy, sing nduweni cara Asia (tirani) kanggo ngatur negara. Lan babagan kasunyatan manawa kita padha Rusia, iki khayalan. Kita duwe budaya lan mentalitas dhewe, sanajan ora ana sing bakal nolak fitur umum sing umum. Lan yen babagan ibukutha, mula kudu ditindakake ing Vilna (Vilnius), sing sawise Novogrudok dadi pusat utama negara ON. Lan Smolensk ora ana ing kene. Lan apa sing ditimbang dening Asia, banjur ora perlu padu. Sejarawan wis bukti kabeh. Pskovians, Novgorodians lan Pomors (pedunung ing tanah Arkhangelsk) tetep ora kena pengaruh genetis. Tatar ora njaluk idin saka "wanita" Rusia.
      1. avt
        avt 18 Januari 2015 16:29
        0
        Kutipan saka: zr2262
        Lan yen babagan ibukutha, sampeyan kudu nggawe ing Vilna (Vilnius),

        ngguyu Saiki, Stalin bakal wungu saka kuburan lan wiwit mbangun Kadipaten Agung Lithuania "kanthi biaya Tatar Finno-Ugric" wong Rusia sing gedhe!
        Kutipan saka armorboy
        : Belarusians ternyata meh padha karo Polandia, Belarusians sacara genetis banget adoh saka Rusia, nanging banget cedhak Ceko lan Slovaks. Nanging Finlandia Finlandia dadi genetis luwih cedhak karo Rusia tinimbang Belarusians

        apik ngguyu ,, Kutub" saka Pale of Settlement wong tartamtu, kang Monomakh takon kanggo tanpo pekso dibuwang menyang kulon saka Kyiv, kang ana ing tlatah Rusia Putih, stump cetha sing genetis karo "fino-Ugric" ora. banget
        Kutipan saka: zr2262
        Pskovians, Novgorodians lan Pomors (pedunung ing tanah Arkhangelsk) tetep ora kena pengaruh genetis.

        Lan sing "Finno-Ugrians" ngguyu
        Kutipan saka: zr2262
        Pisanan, deleng bahan tulisan sing kasedhiya: statuta Kadipaten Agung Lithuania lan dokumentasi babagan manajemen Kastil Mir saka Radziwills.

        Inggih, ya, ya, ya, kanthi "karya" iki, Petrusha No. 1 dikenalake nalika "Kedutaan Besar", lan banjur Miller narik awake dhewe ing telpon ibu No. 2, sing nyurung Tatishchevskaya lan Lomonosov. versi lan dokumen sing padha biara padha diklumpukake, dijupuk metu ing arah dikenal kanggo wong-wong mau. Umumé, song! Little Russian Lyakh wrote sing padha turunan saka kuna, ilang Sarmatian suku ykrov, nanging panemuan gedhe! Padha mbokmenawa migrasi ing babi, Pole liyane dhawuh kanggo nulis babad sing iki serfs bawahan kang, "Aryans sejati" lan adepts sing wis rediscovered piyambak ing bangsa kuna, wiwiti stigmatize Finno-Ugrians minangka rodok olo, "kakak", kang padha dhewe nemokke ing inferiority saka eling lan kasekengan kanggo ngadeg ing siji tingkat negara ing mentas lair "kuna" negara. ngguyu Wah, ora apa-apa. Iki ora beda karo keturunan Iskender Makedoni lan Genghis sing luwih "murni genetik".
        Kutipan saka: zr2262
        . Tatar ora njaluk idin saka "wanita" Rusia.

        Ngomong wanita. Kutub uga ora ngadeg ing upacara, nanging saiki, mesthi, jamane ora padha, saiki "wanita" takon ing dalan gedhe. Apa sampeyan ora pengin ngumpulake statistik nasional? Yen ora, ayo.
      2. nduwurerr
        nduwurerr 19 Januari 2015 01:19
        0
        Aku njabat ing Belarus lan uga ora njaluk idin saka wanita sampeyan. Aku Don Cossack. Lan wakil saka kabeh bangsa USSR dadi karo kita - Uzbeks, Kazakhs, Tajiks, Ingush, Azerbaijanis, Armenians, Georgians ... Lan bocah-bocah wadon Belarusian ora nyinggung salah siji saka wong-wong mau. Dene "ora njaluk idin" - aku guyon. Kabeh padha sarujuk. Dadi sampeyan uga ora dibebani dening hereditas Great Belarusian murni, nanging kabeh-USSR. Aku lali, Jerman isih mlaku-mlaku karo sampeyan, lan sadurunge Prancis, lan ing ngarepe wong Polandia.
    2. Gusti Kang Murka
      Gusti Kang Murka 18 Januari 2015 15:09
      +1
      +
      Aku setuju. Trasyanka, Belarusian, Ukrainia - inti saka dialek Rusia
  23. Gusti Kang Murka
    Gusti Kang Murka 18 Januari 2015 05:01
    0
    Penulis nandur kebon lan bingung ing pungkasan) Cekakipun, mesthine kaya mangkene
    Boyars Rusia sing ora sopan dibuwang menyang Lithuania, kanthi jeneng suku-suku liar sing manggon ing kana - Litvins (lan bakal dadi liar sajrone 3-4 abad).
    Mengko didandani, kaya "Lithuania tindak menyang Rusia."
    Bukti - Kabeh dokumentasi uga ana ing basa Rusia. Lan tulisan Lithuania muncul ing abad kaping 16
  24. WWII
    WWII 18 Januari 2015 16:16
    -7
    Belarusians beda banget karo wong Ukrainia lan wong-wong sing nganggep awake dhewe wong Rusia ... Lan iki ora mung ing genetis, nanging uga ing tingkat mental. Dheweke durung nggawe "penjepit" kaya ngono kanggo nglumpukake wong sing beda-beda. Lan iku worth iku?
    1. svp67
      svp67 18 Januari 2015 16:20
      +3
      Kutipan saka WWII
      Dheweke durung nggawe "penjepit" kaya ngono kanggo nglumpukake wong sing beda-beda.

      Ing kene padha ...
    2. Turkir
      Turkir 18 Januari 2015 16:41
      +1
      Kabeh "klem" ing sirah, yen kasedhiya, yaiku kawruh.
      Beda bangsa? Maksudku, aku seneng bir, lan sampeyan seneng vodka, nuwun, vodka?
      Oh, ing tingkat sing, mesthi.
      Dadi, apa tingkat genetik lan, oh, "mental"? Marang kita liyane utawa menehi kita link.
      Kita sinau kanthi cepet saka ahli genetika.
      --------
      svp67 - Sampeyan bener. Nanging pangerten iki mung kanggo manungsa, dudu embrio.
  25. alexy bukin
    alexy bukin 19 Januari 2015 00:20
    0
    Kutipan saka supertiger21
    Lan sapa wanita pisanan?! EVAshenko)))

    Lan menteri pungkasan dadi ... / dibusak dening moderator /