Review militèr

Jiwa samurai iku pedhang, tegese urip iku pati

42

Kanthi tulus ngupayakake perdamaian internasional adhedhasar keadilan lan ketertiban, wong Jepang ing salawas-lawase nolak perang minangka hak kedaulatan bangsa, lan ancaman utawa nggunakake pasukan bersenjata minangka sarana kanggo ngrampungake pasulayan internasional.

- Pasal 9 Konstitusi Jepang


Peluncuran kapal induk helikopter penghancur Izumo nalika mengeti 68 taun bom atom ing Hiroshima (6 Agustus 2013). Kanthi dawane 248 meter lan total pamindahan 27 ewu ton, Izumo dadi kapal perang Jepang paling gedhe sing dibangun sawise taun 1945.

Pilihan jeneng kanggo "pesawat pesawat" Jepang anyar kudu digatekake. "Izumo" dijenengi ing memori saka cruiser wojo Imperial armada, sing njupuk bagéyan aktif ing Perang Rusia-Jepang, lan mengko, nalika Perang Donya II, treacherously nembak kapal Amerika lan Inggris ing pelabuhan Shanghai.


Bukak pencegat ruang SM-3 saka penghancur rudal Kongo (2007)

Jiwa samurai iku pedhang, tegese urip iku pati

Pemusnah rudal "Myoko", dilengkapi informasi pertempuran lan sistem kontrol "Aegis". Secara struktural, Myoko minangka salinan kapal perusak Amerika Arleigh Burke, nanging ing wektu sing padha nduweni sawetara beda "nasional".


Pangrusak pertahanan udara Akizuki (Oktober 2012). Kapindho kanggo sing. kapal sampurna ing sawijining kelas, sawise Inggris Daring. Radar OPS-50 kanthi wolung susunan fase aktif lan 32 silo peluncuran, sing saben bisa ngemot 4 misil anti-pesawat ESSM. Total antarane 2009 lan 2014 4 kapal jinis iki digawe

Penghancur saka jinis Akizuki digawe khusus kanggo operasi gabungan karo penghancur Aegis gedhe. Tugas utama: nelusuri cakrawala lan nyegat target udara sing mabur sithik, dene "sedulur-sedulure" (pengrusak "Atago" lan "Kongo" nganggo radar AN / SPY-1) ngontrol stratosfer lan orbit Bumi sing sithik.


Pangrusak-helikopter operator "Hyuga" (ditugasake ing 2009). Dawane 200 meter, pamindahan 19 ewu ton. Senadyan dimensi anomali kanggo karusakan, Hyuga isih cilik banget kanggo penyebaran lengkap pesawat VTOL ing. Jepang dhewe nganggep kapal kasebut minangka operator helikopter universal sing bisa ngrampungake tugas pertahanan anti-kapal selam, patroli, demining, lan uga nyedhiyakake operasi pencarian lan nylametake maritim.

Hyuuga dilengkapi sistem gegaman dibangun ing padha karo sing diinstal ing Akizuki (kanthi jumlah UVP suda). Konsep iki cedhak karo kapal selam anti-kapal selam Soviet pr. 1123.


Destroyer Atago kanthi cedhak


Enem penghancur Pasukan Bela Diri Angkatan Laut Jepang ing kunjungan ramah menyang Pearl Harbor (latihan laut internasional RIMPAC). Ing ngarep ana papat penghancur URO kelas Murasame. Uga katon siluet para perusak Atago lan Shimakaze.


Salah sawijining kapal paling ora biasa saka armada Jepang ASE-6102 JDS Asuka. Jepang ora ngirit biaya kanggo mbangun rig uji ukurane perusak nyata. Peralatan lan komposisi senjata saya ganti. Yen perlu, bisa diowahi dadi unit tempur sing lengkap


Kapal selam non-nuklir saka jinis Soryu, dilengkapi sistem propulsi mandiri udara miturut prinsip Stirling (oksigen cair digunakake minangka oksidator). Bisa ora munggah menyang permukaan sajrone rong minggu. Ing babagan totalitas karakteristik kinerja, ora kalah karo kapal selam bertenaga nuklir, ing babagan siluman nduweni kaunggulan mutlak tinimbang kapal selam nuklir.


Landing ship-dock "Osumi" kanthi dek penerbangan sing padhet, dirancang kanggo nampa helikopter transportasi abot


UDC "Osumi" ing dermaga


Kapal tanker Angkatan Laut "Masha"


Base pesawat ASW penerbangan P-3C Orion


Pesawat patroli maritim (anti kapal selam) Kawasaki P-1. Sakumpulan rudal anti-kapal katon ing suspensi eksternal. Mesin saka jinis iki kudu ngganti Orion lungse. Wiwit 2008, Angkatan Udhara Self-Defense Jepang wis kasil nampa 13 Kawasaki P-1 (rencana - 70)


Icebreaker Shiraz, kalebu ing angkatan laut pertahanan diri ing taun 2009. Digunakake kanggo ndhukung misi ing Antartika

Epilogue

Kaping pisanan, ora ana komentar sing direncanakake kanggo artikel kasebut. Ilustrasi kanthi sampurna nuduhake kahanan nyata. Angkatan laut Jepang (wis tanpa prefiks suci "mbela diri") minangka sing paling kuat nomer telu ing wilayah Asia-Pasifik. Yen kita njupuk komponen nuklir saka Tentara Pembebasan Rakyat China, armada Jepang temtu bakal break ing posisi kaping pindho, kalah mung kanggo Armada 7 US. Ing sisih samurai, keunggulan teknis sing mutlak, latihan para pelaut sing apik lan kualitas kapal sing sampurna, dilengkapi karo komposisi sing seimbang. Saka duwe nuklir gaman lan rudal jelajah jarak jauh, Jepang mung siji langkah adoh - artikel sing dilarang ing Konstitusi, babagan pimpinan militer Jepang wis suwe ngilangake sikile.




Panorama pangkalan angkatan laut "Kure"
Pengarang:
42 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Pemanah Sihir
    Pemanah Sihir 19 Januari 2015 06:32
    +8
    Miturut cara. Apa kaget! Pamindahan saka Hyuga 19 ton lan ing wektu sing padha penulis artikel ngomong babagan dheweke minangka dheweke cilik banget kanggo nglengkapi pesawat VTOL. Kanggo mbandhingake, Giuseppe Garibaldi-13850 ton lan sayap udara 16 !!! pesawat utawa 18 helikopter .Pangeran Asturias-17188 ton lan sayap udara nganti 37 pesawat lan helikopter !!!Mulane wong Jepang jelas "ngeluh" hi
    1. Santa Fe
      19 Januari 2015 07:13
      +2
      Kutipan saka Magic Archer
      Pangeran Asturias-17188 ton lan sayap udara nganti 37 pesawat lan helikopter !!!

      Njupuk diagram hangar lan dek penerbangan
      Cut metu template pesawat saka karton - lan nyoba kanggo nyelehake kabeh ing wektu sing padha ing kapal iki

      Ing foto sing ditampilake - mung 9 unit pesawat, sing cluttered kabeh dek penerbangan
      1. Pemanah Sihir
        Pemanah Sihir 19 Januari 2015 07:16
        +3
        Apa wong!) Salam, Dear) Kemungkinan liyane pesawat lan helikopter ana ing hangar ing njero kapal. Aku ora njupuk nomer saka udhara, nanging khusus katon ing rong sumber. hi
        1. Santa Fe
          19 Januari 2015 07:23
          +2
          Ya, sugeng enjing ugi!
          Kutipan saka Magic Archer
          pesawat liyane lan helikopter ing hangars nang kapal

          enrar tingkat siji, sing ora bisa ngluwihi area dek penerbangan. ana 9 pesawat liyane

          nanging paling kamungkinan kurang, amarga hangar luwih cilik tinimbang dek pesawat

          contone, dimensi saka Nimits hangar kelompok

          Kutipan saka Magic Archer
          ing rong sumber

          Yen kebo ditulis ing kandhang gajah...
          1. Pemanah Sihir
            Pemanah Sihir 19 Januari 2015 07:29
            +2
            Jujur, aku kesed mlebu kontroversi. Iku ngethok sawise shift wengi. Siji bab sing mesthi, ing konflik, yen perlu, jumlah pesawat tikel kaping pindho! Aku maca babagan iki miturut pendapatku ing Naval Koleksi bali ing 90s. aviation basis operator ing kahanan pertempuran hi
            1. Santa Fe
              19 Januari 2015 07:35
              +1
              Kutipan saka Magic Archer
              yen perlu, nomer pesawat tikel!

              yen Hornets dibuwang, banjur 123 bakal pas (data ing Lambert)

              Bab liyane yaiku Nimitz bakal dadi tongkang kanthi logam kethokan. Ora take off utawa land. Padha kudu dimuat ing dek karo crane
              1. Bongo
                Bongo 19 Januari 2015 08:07
                +5
                Oleg, sugeng siang! A review apik, karo foto kualitas dhuwur banget sing ngomong kanggo awake dhewe. Punika foto kanthi ukuran komparatif "Nimitz", "Izumo" lan "Hyuga".
                1. sevtrash
                  sevtrash 19 Januari 2015 15:36
                  +2
                  Kutipan saka Bongo.
                  foto kanthi ukuran komparatif "Nimitz", "Izumo" lan "Hyuga".

                  Photoshop, cedhak banget lan mesthi. Bener, oke, proporsi mesthi dijaga, nanging ora ana ing foto iki, dimensi kasebut ora cocog, ing kasunyatan, Izumo meh 100 m kurang, nanging ing kene?
                  1. Bongo
                    Bongo 19 Januari 2015 15:42
                    +1
                    Kutipan saka sevtrash
                    Photoshop, cedhak banget lan mesthi.

                    Aku ora bakal mbantah, foto iki dijupuk saka situs Inggris. Aku bakal matur nuwun banget yen sampeyan bisa lay metu siluet kanggo comparison ing ukuran padha.
                    1. sevtrash
                      sevtrash 19 Januari 2015 16:15
                      +2
                      Kutipan saka Bongo.
                      Aku bakal matur nuwun banget yen sampeyan bisa lay metu siluet kanggo comparison ing ukuran padha.

                      Apa sampeyan menehi tandha yen ora ana wong liya, mula iki uga bakal liwat lan umume matur nuwun amarga ngidini aku ndeleng iki? ombenan
                      Inggih, inggih, matur nuwun, ana uga alesan kanggo nuduhake yen aku uga pinter, aku langsung weruh yen saiki aku tabrakan lan umume ora kejawab proporsi. ngguyu
                      Nanging serius, mbokmenawa durung ana foto nyata saka jinis Nimitz, Izumo kayane durung mlebu layanan.
                      1. Bongo
                        Bongo 19 Januari 2015 16:19
                        +4
                        Kutipan saka sevtrash
                        Apa sampeyan menehi tandha yen ora ana wong liya, mula iki uga bakal liwat lan umume matur nuwun amarga ngidini aku ndeleng iki?

                        Ora kowe ombenan Aku mung kasengsem ing dhewe.
                        Kutipan saka sevtrash
                        Nanging serius, mbokmenawa durung ana foto nyata saka jinis Nimitz, Izumo kayane durung mlebu layanan.

                        Secara resmi, dheweke wis mlebu, ing gambar satelit dheweke wis kacathet ing sawetara pelabuhan Jepang.
                2. Bongo
                  Bongo 19 Januari 2015 15:46
                  +5
                  Punika gambar satelit nyata Izumo lan Hyuga
        2. Gusti Kang Murka
          Gusti Kang Murka 19 Januari 2015 09:37
          +1
          Jane ngumpulake bledug ing rak) iki tes) $ 1500 kanggo siji buku referensi?
    2. Sipil
      Sipil 19 Januari 2015 18:55
      +2
      Wong Jepang lagi mbangun armada sing apik ... siap-siap
  2. Bayonet
    Bayonet 19 Januari 2015 06:56
    +6
    Review apik karo akeh foto apik. Negara maju - armada modern!
  3. Wulu Siberian
    Wulu Siberian 19 Januari 2015 07:19
    +1
    Dicet saben wulan, katon kaya anyar.
  4. 89067359490
    89067359490 19 Januari 2015 07:19
    +1
    Kita uga kudu mikir babagan penguatan radikal Armada Pasifik.
    1. Santa Fe
      19 Januari 2015 07:29
      + 12
      Kutipan: 89067359490
      babagan penguatan kardinal Armada Pasifik

      Ngomong-ngomong, apa sing ditindakake para penjahat Kremlin ing Armada Pasifik sajrone 15 taun kepungkur? (saiki, aja ngomong babagan ambruk ing taun 90-an. Penjamin kita kuwasa, kaya Andropov, Gorby lan EBN digabungake)

      Ora ana loro tugs ing / lan 200 ton lan bangga banget

      Armada Pasifik kalebu rong proyek 16609 kapal tunda lepas pantai
      http://topwar.ru/66870-v-sostav-tihookeanskogo-flota-voshli-dva-reydovyh-buksira


      -proekta-16609.html

      1. pamangsa.3
        pamangsa.3 19 Januari 2015 08:00
        +6
        Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
        Armada Pasifik kalebu rong proyek 16609 kapal tunda lepas pantai

        Nanging apa Olimpiade! Saiki ayo padha siyap-siyap kanggo bal-balan!
        1. Santa Fe
          19 Januari 2015 08:02
          +4
          Kutipan saka predator.3
          Saiki ayo padha siyap-siyap kanggo bal-balan!

          Lan Universiade 2019 ing Krasnoyarsk
        2. ITT
          ITT 19 Januari 2015 10:44
          +2
          Kutipan saka predator.3
          Nanging apa Olimpiade!


          wah olimpiade dudu duite wetan, ning kono wae dianakake summit, ya isih ora ngerti sapa sing nyolong.
    2. Vadim237
      Vadim237 19 Januari 2015 18:40
      +1
      Ing limang taun sabanjure, Armada Pasifik, saliyane kanggo nyerang kapal tunda lan kapal penyelamat, ora bakal sumunar maneh.
  5. Gans1234
    Gans1234 19 Januari 2015 08:17
    +4
    ATP, aku seneng armada.
    Oh, kita bakal duwe limang pangrusak lan UDC kanggo Armada Pasifik
    1. Bongo
      Bongo 19 Januari 2015 08:35
      +5
      Iku bakal becik. ya Swara 20+ taun kepungkur, Armada Pasifik durung nampa kapal perang permukaan sing gedhe. "Varyag" (digambarke), kanthi kabeh kaluwihan, lan sawetara BOD sing nduweni kemampuan proyek 1155 (gambar 2) - dheweke ora nindakake cuaca.
      1. Nayhas
        Nayhas 19 Januari 2015 08:42
        +4
        Kutipan saka Bongo.
        Swara 20+ taun kepungkur, Armada Pasifik durung nampa kapal perang permukaan sing gedhe. "Varyag" (digambarke), kanthi kabeh kaluwihan, lan sawetara BOD sing nduweni kemampuan proyek 1155 (gambar 2) - dheweke ora nindakake cuaca.

        Sing paling ngganggu yaiku dheweke ora dimodernisasi, sanajan ana akeh potensial kanggo iki, lan ana sing kudu dimodernisasi ...
        1. Bongo
          Bongo 19 Januari 2015 08:51
          +3
          Kutipan saka Nayhas
          Sing paling ngganggu yaiku dheweke ora dimodernisasi, sanajan ana akeh potensial kanggo iki, lan ana sing kudu dimodernisasi ...

          Aku setuju! Aku ana ing Fokino ing 2011, sampeyan ora bisa ndeleng kapal ing "cadangan" tanpa nangis. Inggih, paling ora "Ural" sing nandhang sangsara.
        2. saturnus.mmm
          saturnus.mmm 19 Januari 2015 11:31
          0
          Kutipan saka Nayhas
          .iki luwih murah lan luwih gampang tinimbang urip maneh Nakhimov bosok ...

          Ing pabrik, sawise cacat, padha ngaku yen awak ing kondisi apik, padha bisa ngapusi.
  6. _umka_
    _umka_ 19 Januari 2015 08:19
    +8
    Samurai ora bisa urip tanpa master, mung mastere wong Amerika.
    Aku dhewe ora ngurmati wong Jepang, luwih saka satus abad, budak sing manut dadi buruh sing abot.
    1. Nayhas
      Nayhas 19 Januari 2015 08:35
      +1
      Kutipan saka: _umka_
      Samurai ora bisa urip tanpa master, mung mastere wong Amerika.
      Aku dhewe ora ngurmati wong Jepang, luwih saka satus abad, budak sing manut dadi buruh sing abot.

      Nulis omong kosong, wong jepang kuwi wong apik, apamaneh generasi sepuh, ramah banget...beda karo wong Tionghoa...
      1. Santa Fe
        19 Januari 2015 09:07
        0
        Kutipan saka Nayhas
        Nulis omong kosong, wong jepang kuwi wong apik, apamaneh generasi sepuh, ramah banget...beda karo wong Tionghoa...


        Ora prejudis. Aku sengit kabeh wong podo-podo.
        1. Bongo
          Bongo 19 Januari 2015 09:10
          +4
          Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
          Aku bebas saka prasangka apa wae. Aku sengit kabeh wong podo-podo

          Aku ora ngerti, miturut pendapatku, ora ana alesan kanggo sengit. Nanging "bubuk mesiu kudu tetep garing" - supaya ora ana godaan.
        2. Nayhas
          Nayhas 19 Januari 2015 09:44
          0
          Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
          Ora prejudis. Aku sengit kabeh wong podo-podo.

          Uga "bapak alkohol" kaya penulis?
          PS: piye wae iku dudu Kristen ...
          1. Santa Fe
            19 Januari 2015 10:00
            +9
            Wong jepang iku wong apik, utamane wong tuwa, grapyak banget...beda karo wong Tionghoa...

            Kutipan saka Nayhas
            PS: piye wae iku dudu Kristen ...

            Obrolan "sing apik" - "sing ala" nalika nerangake negara gedhe sing jumlahe saka 120 yuta (Jepang) nganti 1 milyar wong ... ngluwihi kabeh logika.

            Menapa malih, Jepang 99% saka sajarah kenalan kita, kanggo sijine iku mildly, ora ing hubungan paling apik karo Rusia. Lan kanggo sijine iku atos, banjur Cut b### ora kanggo urip nanging kanggo pati. China, ing tangan liyane, tansah dadi negara wétan frostbitten, kang, kanggo medeni kita, saiki wis ngatur kanggo break menyang pimpinan donya.
            1. Bongo
              Bongo 19 Januari 2015 10:05
              +6
              Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
              China, ing tangan liyane, tansah dadi negara wétan frostbitten, kang, kanggo medeni kita, saiki wis ngatur kanggo break menyang pimpinan donya.

              Iku angel ora setuju karo iki. ya
              1. wuh wuh
                wuh wuh 21 Januari 2015 12:33
                0
                "China mesthi dadi negara wétan sing beku," ///

                Ora babar pisan. Kanggo umume sejarahe, China wis akeh banget
                kekaisaran sing dikembangake kanthi pertanian maju lan teknik maju.
                Dheweke mung ora ngerti babagan iki ing Eropa. Ora ana globalisasi lan media eseman .
                (contone, ing kekaisaran Genghis Khan, China minangka "lembah silikon",
                Insinyur lan ahli ekonomi Cina nyedhiyakake dhukungan teknis ing lapangan
                pasukan Mongolia, peralatan pengepungan lan logistik pasokan).
                Promosi saiki dadi 2nd - historis - bali
                posisi ilang.
                Ing wektu sing padha, aku setuju karo sampeyan, bali iki katon medeni.
            2. Nayhas
              Nayhas 19 Januari 2015 10:26
              +4
              Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
              Menapa malih, Jepang 99% saka sajarah kenalan kita, kanggo sijine iku mildly, ora ing hubungan paling apik karo Rusia. Lan kanggo nyelehake iku atos, padha perang b### ora kanggo urip nanging kanggo pati.

              Ayo, padha perang utamané kanggo koloni lan asring ora ing wilayah dhewe. China lan Mongolia. Jepang bisa ing taun 1941. kanggo nempel awl ing bokong USSR, nanging persetujuan kasebut diamati, sing Stalin jelas seneng ... ya, dheweke banjur netepi janjine marang Roosevelt kanthi nyerang tentara Jepang ing China lan njupuk pulo kasebut kanthi paksa, nanging iku kaya tendhangan ing bokong kanggo wong mati ... Sanajan pulo-pulo sing nandhang lara lan ora ana perjanjian perdamaian, Jepang duwe hubungan perdagangan sing akeh karo USSR, nyedhiyakake peralatan, alat mesin, peralatan khusus menyang USSR .. Muga-muga ora perlu dielingake babagan kontribusi mesin CNC Jepang / Norwegia kanggo pambangunan kapal domestik ... Sawetara negara tutup bisa gumunggung hubungane karo USSR. Lan sing paling penting. Ing taun 90-an, wong Jepang, jujur, bisa njupuk pulo kasebut saka Rusia minangka "Krimea kita" tanpa masalah, ora ana wong ing Kremlin sing bakal ngucapake peep, utamane sawise "gerbong video lan TV" sing butuh...nanging ora digodha kaya wong Tionghoa.. Berkat (sanajan bekas) mobil Jepang, DV slamet taun 90an...
              Ya, aku kudu ing China lan Jepang, ana sing bisa dibandhingake ...
              1. Santa Fe
                19 Januari 2015 10:38
                +4
                Kutipan saka Nayhas
                Jepang bisa ing taun 1941. nempel awl ing bokong saka USSR

                TANPA lenga??

                Netralitas Jepang ing hubungane karo USSR minangka manfaat murni saka Amerika Serikat, sing njupuk alih kabeh operasi teater Pasifik. Japam ing mangsa panas ngilangi oksigen nglarang pasokan minyak (embargo resmi saka Amerika Serikat) - lan ora ana pilihan liyane. Filipina lan Indonesia mung. Yen konflik militer karo Amerika Serikat ora bisa dihindari.

                Lan carane perang karo Jepang ing 1938-39 ...
                Kutipan saka Nayhas
                perang utamané kanggo koloni

                Siji Rusia-Jepang apa worth
                Kutipan saka Nayhas
                Muga-muga ora ngeling-eling babagan kontribusi mesin CNC Jepang / Norwegia kanggo galangan kapal domestik ...

                Dheweke diselundupkake kanthi ilegal liwat pihak katelu / nyogok karyawan

                Iku ora nggawe kita kanca ing tingkat negara.
                Kutipan saka Nayhas
                Sawetara negara tutup bisa gumunggung hubungan kasebut karo USSR

                Finlandia, Italia - USSR nyeret teknologi saka sak ndonya. Lan ing wektu sing padha bisa padu lan padu karo kabeh wong
                Kutipan saka Nayhas
                Senadyan pulo-pulo sing ala

                Iki umume masalah masalah
                Kutipan saka Nayhas
                Thanks kanggo (sanajan digunakake) mobil Jepang, DV slamet ing taun 90-an

                Mung bisnis, ora pribadi
        3. saturnus.mmm
          saturnus.mmm 19 Januari 2015 12:35
          +1
          Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
          Ora prejudis. Aku sengit kabeh wong podo-podo.

          gelo? Wong Jepang dadi grapyak banget nalika ditibakake bom atom, miturut pengalaman Amerika Serikat. Anggere ana bom sing kuat, dheweke ora bakal menek.
          Kabeh upaya Vladimir Putin ditujokake kanggo nglindhungi wates lor Rusia (Artik Kita).
      2. penembak
        penembak 20 Januari 2015 00:31
        +1
        Kutipan saka Nayhas
        Kutipan saka: _umka_
        Samurai ora bisa urip tanpa master, mung mastere wong Amerika.
        Aku dhewe ora ngurmati wong Jepang, luwih saka satus abad, budak sing manut dadi buruh sing abot.

        Nulis omong kosong, wong jepang kuwi wong apik, apamaneh generasi sepuh, ramah banget...beda karo wong Tionghoa...
        Ngawula ing Timur Jauh (1969-1974). Aku weruh sing "apik" iki saka cedhak. Ing rumah sakit aku ngobrol karo pensiunan mayor sing, sawise perang ing Manchuria, dadi komandan ing kutha cilik. Aku krungu akeh, aku bakal ngandhani sampeyan babagan siji. Nalika ing taun 1946 sepur karo tawanan perang Jepang dikirim menyang Siberia, komandan kasebut nyediakake panganan sajrone sepur kasebut. Dheweke kalebu roti, daging babi, daging, sereal, sayuran saka gudang panganan piala lan mutusake kanggo mriksa eksekusi kasebut. Nalika mlaku-mlaku ngubengi gudhang, aku weruh sawetara bunderan gedhe sing katon kaya watu gilingan lan takon apa iku. Penjaga mburi Jepang sing ngancani dheweke mangsuli yen kue. Kanggo apa? Lan iki tawanan perang (Soviet!) Feed. Komandhan banjur mirsani norma. Aku ora ngelingi nomer pas, nanging keluwen. Yapis ora tau dadi kanca.
    2. angsa
      angsa 20 Januari 2015 10:40
      0
      Karelin mung wong sing ora realistis kuwat, aku weruh dheweke manggon ing Siberia. Pegulat karo bonus kekuatan * 2. Aku isih ora ngerti carane Amérika kang menang Olimpiade. Kanggo Karelin, mbuwang 145-160 kg kanthi teknik gulat ora dadi masalah.
    3. Komentar wis dibusak.
  7. Semenov
    Semenov 19 Januari 2015 09:24
    +2
    Jepang durung nandatangani prajanjèn perdamaian sawisé Perang Donya II. Iki minangka mungsuh sanajan ing tingkat resmi, perang kita karo dheweke durung rampung.
    1. Talgat
      Talgat 19 Januari 2015 18:36
      +1
      pancen bener - yen isih ora jelas karo China - kayane saiki dadi sekutu sementara - banjur karo Jepang kabeh wis jelas 100% - iki mungsuh lan mungsuh - sekutu negara, dheweke dadi bagian saka "emas". yard" lan "peradaban Kulon", mungsuh geopolitik kaya Rusia lan China ing sisih wétan, prajanjèn perdamaian durung ditandatangani, padha pengin Kuriles, etc.

      Lan saiki militerisme Jepang mundhakaken sirah lan iki ancaman - wis liwati kaping pirang-pirang - lan ora mung ing 1905 lan 1945 - lan sadurungé kekaisaran pulo dadi mungsuh Eurasia kuna - elinga padha Khan Kublai lan kamikaze.

      Kabeh tanggi ngelingi kekejeman militer Jepang ing perang pungkasan - ora ana wong Tionghoa utawa Korea utawa wong pulo sing duwe simpati marang Jepang.
  8. Anton Gavrilov
    Anton Gavrilov 19 Januari 2015 09:33
    0
    Sejujure, Armada Pasifik kita kemungkinan bakal ditangani tanpa masalah ... Mung pasukan kapal selam lan penerbangan sing bisa nggawe masalah kanggo dheweke.

    Miturut cara, iku bab kasunyatan sing kapal selam diesel-listrik saka jinis Soryu ora rodok olo saka kapal selam nuklir ing syarat-syarat Kapabilitas pertempuran - iki dhadha cetha, mesthi.
    1. Bongo
      Bongo 19 Januari 2015 09:37
      +3
      Kutipan: Anton Gavrilov
      Mung pasukan kapal selam lan penerbangan sing bisa nggawe masalah kanggo dheweke.

      Pasukan kapal selam - mbok menawa ... Lan apa jenis penerbangan, penerbangan saka Armada Pasifik? Dadi praktis ora ana.
    2. Nayhas
      Nayhas 19 Januari 2015 09:49
      +4
      Kutipan: Anton Gavrilov
      Miturut cara, iku bab kasunyatan sing kapal selam diesel-listrik saka jinis Soryu ora rodok olo saka kapal selam nuklir ing syarat-syarat Kapabilitas pertempuran - iki dhadha cetha, mesthi.

      Ing wilayah operasi sing dikarepake, kapal selam nuklir pancen ora duwe kaluwihan, utamane ing wilayah pesisir, ing ngendi tugas kapal selam nuklir bakal dikurangi dadi penyergapan kanggo nyegah panyediaan garnisun pulo kasebut, uga ngganggu landing.
  9. pigura5
    pigura5 19 Januari 2015 12:43
    0
    Aku weruh pangrusak Jepang ing St. Tindak ing riko loropaken. Ing babagan ukuran lan senjata sing katon, senjata kasebut luwih gedhe lan luwih gedhe tinimbang senjata kita sing ana ing kono. Nanging, aku ora bisa njamin yen kapal kita padha ngrusak, lan ora sawetara jinis patroli frigates.
  10. sevtrash
    sevtrash 19 Januari 2015 15:45
    +1
    Apa Armada Pasifik bisa ndeteksi Soryu kanthi terus-terusan? Amerika duwe masalah nemokake Gotland. Bisa uga Soryu bisa dadi ancaman utama kanggo Armada Pasifik.
  11. Rurikovich
    Rurikovich 19 Januari 2015 18:29
    +7
    Ing asas, Jepang pantes dihormati kanggo nggawe armada imbang ing framework saka kewajiban ephemeral.
    NANGING!!! Kanthi eseman untu sing ana ing wong-wong iki, ngumumake kapal induk ukuran "Peter the Great" penghancur?! ... Aku ngerti yen ing endi wae dheweke rada licik, nang endi wae dheweke ngumbara ... ngapusi lan dadi munafik! Aku ora bakal percaya yen Izumo dirancang khusus minangka operator helikopter. Ana sing reged kene...
  12. igorka357
    igorka357 25 Januari 2015 16:24
    0
    Mutts saka Mrekatosovski bakal mundhakaken sirah sing dhuwur banget ... bakal padha goyang liyane .. kanthi maksimal 9.5 poin miturut Richter))!