Review militèr

A. Parshev: "Basa Rusia minangka basis kanggo eksistensi bangsa"

36
A. Parshev: "Basa Rusia minangka basis kanggo eksistensi bangsa"


Mulane, salah sawijining tugas utama kita yaiku pangembangan lan panyebaran basa Rusia

Media nglaporake manawa Pusat Bahasa Negara Latvia ngajak warga supaya ora nggunakake basa manca nalika nindakake tugas profesional.

De facto, kita ngomong babagan basa Rusia, amarga basa iki paling umum ing antarane kabeh basa manca ing Latvia.

Para ahli prédhiksi manawa langkah panguwasa sabanjure bisa dadi penutupan sekolah-sekolah Rusia.

Penulis lan publicist kondhang Andrey Parshev komentar babagan kahanan kasebut.

Tujuane kanggo nyegah pemugaran negara sing padha karo USSR utawa Kakaisaran Rusia

- Yen kita njupuk dipikir cedhak ing kawicaksanan saka negara anyar sing muncul sawise ambruk Uni Soviet, kita bakal weruh sing fokus efforts meh tansah diarahake ing arah sing padha. Sisih iki minangka pangurangan maksimal ing ruang lingkup basa Rusia, lan, yen bisa, ngilangi lengkap.

Iki ora amarga panjaluk kebangkitan nasional, amarga ana akeh negara sing wong nggunakake basa sing beda-beda. Ana uga negara sing nganggo basa manca: India lan Inggris minangka conto iki.

Mung setengah yuta wong sing nganggo basa Latvia, lan yen karyawan mung ngerti basa iki, dheweke ora gampang entuk kerja ing negara liya. Nanging, kabijakan ngurangi panggunaan basa Rusia terus. Tujuane kanggo nyegah pemugaran negara kaya USSR utawa Kakaisaran Rusia. Saka sudut pandang iki, kabeh langkah sing ana gandhengane karo basa kudu digatekake. Kegiatan iki disponsori dening AS lan macem-macem struktur manca.

Pusat basa negara dudu kekuwatan legislatif utawa eksekutif. Usulane mung rekomendasi, nanging bisa ditindakake, sanajan angel mbayangno yen bisnis lokal bakal ninggalake Rusia. Miturut cara, iku bakal apike kanggo katon ing sumber pendanaan kanggo Center iki.

Ngomong luwih wiyar, lan ora mung mengaruhi Latvia, kebijakan kasebut wis ditindakake ing Ukraina sajrone pirang-pirang dekade. Kajaba iku, padha nganggo klompok dialek saka basa Rusia, kadhangkala banget cedhak karo standar Russian.

Yen wong liya seneng karo basa sampeyan, mula sampeyan nggawe kanca

Ing Ukraina ana pusat riset linguistik, iki Institut Linguistik dijenengi sawise A.A. Potebny. Institut iki melu ngganti basa Ukrainia ing arah saka dissimilarity maksimum kanggo Rusian.

Yen tembung bertepatan karo Rusia, banjur sinonim dipilih tinimbang dialek lokal, saka Polandia, Ceko lan basa Eropah liyane. Contone, aku duwe kamus militer Rusia-Ukraina sing diterbitake rong puluh taun kepungkur. Saiki kamus iki wis lawas banget, luwih saka setengah saka tembung Ukrainia banjur diganti dadi tembung sing ora kaya Rusia.

Ide kasebut jelas: nggawe basa anyar, lan iki bisa ditindakake. Israel saiki nganggo basa Ibrani, nanging sèket taun kepungkur basa kuwi wis mati.

Proses sing padha uga ditindakake ing Kroasia, ing ngendi basa Kroasia diowahi khusus supaya beda karo basa Serbia. Iki sedih, amarga ana jaman kebangkitan Slavia, sajrone para pencerah Kroasia sing nindakake akeh kanggo nguripake budaya kabeh-Slavia.

Dadi kesimpulan: salah sawijining tugas utama yaiku pangembangan lan panyebaran basa Rusia. Iki minangka basa donya, lan kanggo wong-wong sing melu budaya, teknologi lan bisnis, penguasaan kasebut bisa ditindakake kanthi alami. Nanging proses iki mbutuhake dhukungan. Basa Rusia minangka dhasar kanggo eksistensi sawijining bangsa, lan yen wong liya seneng karo basa sampeyan, mula sampeyan nggawe kanca.
Pengarang:
Sumber asli:
http://www.km.ru/world/2015/01/20/polozhenie-russkoyazychnogo-naseleniya-v-stranakh-baltii/753731-aparshev-russkii-ya
36 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Wend
    Wend 22 Januari 2015 18:56
    0
    Tujuane kanggo nyegah pemugaran negara sing padha karo USSR utawa Kakaisaran Rusia

    Lan kita wis pulih ing format Kakaisaran Rusia. Kaget!! ngguyu
    1. Pikirane Raksasa
      Pikirane Raksasa 22 Januari 2015 18:58
      +9
      Basa Rusia minangka benang penghubung kanggo kabeh wong ing tilas Uni Soviet.
      1. Pervusha Isaev
        Pervusha Isaev 22 Januari 2015 19:09
        +1
        Quote: Raksasa Pikiran
        Basa Rusia minangka benang penghubung kanggo kabeh wong ing tilas Uni Soviet


        apa pikiran banal sampeyan duwe kanggo "raksasa pikiran"
        1. Panikovsky
          Panikovsky 22 Januari 2015 21:02
          +4
          nuwun sewu, nanging aku ora setuju karo sampeyan, lan aku ora bakal downvote, iku mung sing, Buta saka Pikiran, bener, nanging sampeyan ora. Basa Rusia pancen dadi benang sing nyambungake wong sing apik, apik lan pinter. Aku ora bakal ngomong ing sembarang cara sing bodho, nanging aku mangertos yen sampeyan isih enom, lan iki Giant pikiran, wong sing cocog karo kula ing umur, lan aku wong Soviet.
          1. Pervusha Isaev
            Pervusha Isaev 22 Januari 2015 21:09
            0
            Kutipan: Panikovsky
            nuwun sewu, nanging aku ora setuju karo sampeyan, lan aku ora bakal downvote, mung dheweke, Raksasa Pikiran, bener, nanging sampeyan ora


            kanggo wiwitan, njupuk dipikir ing crita kang - iki salah siji sing padha ngomong bab - apa aku weruh apa aku sing, strictly hilir lan tansah ahead, ing pangertèn ahead saka kabeh topik lan tansah sarujuk, lan yen everyone nglawan trus nglawan angin...
            1. Lance
              Lance 22 Januari 2015 21:17
              +1
              Raksasa pamikiran, bapak demokrasi Rusia + Panikovsky! ngguyu Tengen bebarengan Ilf karo Petrov, ora ana pelanggaran)
              1. Lance
                Lance 22 Januari 2015 21:39
                +3
                Nanging kanthi serius, ing artikel kasebut, tujuan perang anti-Rusia ideologis ora dituduhake. Miturut "tujuan" tegese dhasar sing bisa difitnah, distorsi, disalahake, dilalekake, diakoni palsu, ora ana gunane utawa mbebayani. iku:
                - Budaya (sejarah, nilai, mentalitas, ideologi)
                - basa Rusia
                -Iman (Orthodoksi) lan Roh.
                Ing Triumvirate of Forces iki, upaya saka wong-wong Kulon dituju.
                Mulane, tugas kita yaiku nyebarake lan nguatake.
                Uga debunking sudhut mitos sajarah bab "superioritas" budaya Kulon lan "backwardness" donya Slavic-Rusia.
              2. Panikovsky
                Panikovsky 22 Januari 2015 21:43
                0
                Kutipan saka Lance
                Raksasa pamikiran, bapak demokrasi Rusia + Panikovsky! ngguyu Tengen bebarengan Ilf karo Petrov, ora ana pelanggaran)

                bapak demokrasi Rusia yaiku Ippolit Matveevich Vorobyaninov, karakter ing novel 12 kursi, lan Panikovsky Mikhail Samuelevich minangka pahlawan novel liyane. vpochem, klasik lan karakter sing metu saka bisnis kene. hi
                1. Lance
                  Lance 22 Januari 2015 22:40
                  0
                  Paling ora ganti celukan, yen ora lucu maca maneh ngguyu
            2. Panikovsky
              Panikovsky 22 Januari 2015 21:46
              0
              ing kasus iki dheweke bener. lan sejarah, nanging delengen sampeyan.. ayo miwiti karo awake dhewe.
      2. blizart
        blizart 22 Januari 2015 19:13
        +6
        Kazakhs wis pindhah saka tembung menyang tumindak, kaping pindho saben minggu guru negara teka saka sekolah paling cedhak (18 km). basa. Kita, penutur Rusia, ora kepikiran, iku prakara liyane sing ora gampang kanggo meksa wong Rusia metu saka bidang profesional. Dina iki, contone, "double bass" teka menyang kula, njaluk preian. Aku marang wong mung kanggo formalitas: Decipher AKSU. Dheweke ragu-ragu: Senapan serbu Kalashnikov .... padhet ngguyu. Dhèwèké mbalik supaya ora nguciwani panguwasané senapati karo ngempet. Sesuk teka maneh, aku ora ngerti, aku kudu siyap-siyap.
        1. Pervusha Isaev
          Pervusha Isaev 22 Januari 2015 19:20
          +4
          Kutipan saka blizart
          Dekripsi AKSU.


          piye wae sampeyan takon kanthi ambigu, ing Kazakh, ak su-banyu putih, nanging ing basa Rusia, ya, aksu minangka senapan serbu Kalashnikov sing disingkat ...
          1. blizart
            blizart 22 Januari 2015 19:39
            +4
            piye wae sampeyan takon kanthi ambigu, ing Kazakh, ak su-banyu putih, nanging ing basa Rusia, ya, aksu minangka senapan serbu Kalashnikov sing disingkat ...
            Ya, aku ngerti, aku ngerti; yen sampeyan pinter banget (sampeyan wis sijine kaya buta pikiran). Secara pribadi kanggo sampeyan, aku bakal tegang AKeSU lan iki TseSKA. Iku guyon! Oke, aja nyalahke aku, aku arep nonton hoki TseSKA-SKA.
        2. Lefteropoulos
          Lefteropoulos 22 Januari 2015 20:10
          +6
          Malah separatis Lukashenka sapisan, ing patemon karo "siswa sing prihatin nasional" (ilmuwan), sympathized karo iki Russophobes suci sing ora ana ilmiah, medical, utawa, contone, terminologi pharmaceutical ing dialek Belarusian - "film". Kaya ora ana aparat ilmiah ing babagan kawruh, teknologi, lsp.
          Loro-lorone "basa" - "Ukraina", "Belarusia" - minangka hodgepodge saka Polandia, pinjaman Jerman, nanging ing dialek Belarusian kahanan luwih bodho tinimbang ing Ukrainia: sabenere amarga Belarusians slavishly nransfer pronunciation kanggo kertas, kang. ora ana ing basa Eropa liyane. Ing basa Rusia: "Moscow ngandika", saka Kyiv (saiki) "Speak Kyiv", lan wong Lukashenka - "Gavoryts Minsk". Rusia Cilik lan Rusia Agung duwe embun, lan Belarusia duwe tulisan, uga kanthi kuping: balapan. Tembung prasaja "urutan" - banjur padha duwe pesona. Sampeyan bisa ngrungokake iki, nanging kenapa nulis kaya ngono? Ing kabeh basa nyata, ana bedo antarane swara lan grafis saka tembung, nanging mung ing dialek sing durung tuwuh nganti basa "vuchony" padha mbangun "mova" sing minangka beda saka pepadhamu.
          1. blizart
            blizart 22 Januari 2015 20:31
            +3
            Malah separatis Lukashenka sapisan, ing patemon karo "siswa sing prihatin nasional" (ilmuwan), sympathized karo iki Russophobes suci sing ora ana ilmiah, medical, utawa, contone, terminologi pharmaceutical ing dialek Belarusian - "film".

            Presiden kita uga mangsuli kanthi humor, "ndedonga kanthi sregep": Kabeh iki mesthi penting, nanging elinga yen crankshaft ora diterjemahake menyang Kazakh!
          2. Sma 11
            Sma 11 22 Januari 2015 23:06
            0
            Lungguh Jerman, Prancis lan Ukrainia.
            - Guys, sampeyan wong Rusia?
            - Ora, kita Ukrainians. Kita duwe negara kita dhewe Ukraina, lambang kita, lagu kebangsaan, gendéra...
            - Lan ing ngendi Ukraina?
            Apa sampeyan ngerti Donbass? Batu bara ana.
            Nanging iki Rusia ...
            - ora, kita duwe lagu kabangsan, lambang, bendera.
            - Inggih, sampeyan ngerti Crimea?
            - Inggih, iki Rusia.
            -Ora, iki Ukraina, kita duwe lambang, lagu lan gendera dhewe.
            - Oke, carane sampeyan mikir tangan bakal?
            -Tangan.
            Nanging ing basa Rusia ...
            -Ora, kita duwe negara dhewe, lambang, lagu kebangsaan, bendera.
            - Lan kepiye sampeyan mikir sikilmu?
            - Sikil.
            Nanging ing basa Rusia ...
            -Ora. kita duwe negara dhewe, lambang, lagu kebangsaan, bendera.
            - Inggih, carane sampeyan mikir bokong bakal?
            -Sraka.
            - Lan sampeyan, amarga siji bajingan, teka nganggo jas, hymne lan gendera?
        3. semurg
          semurg 22 Januari 2015 20:28
          +1
          Kutipan saka blizart
          Kazakhs wis pindhah saka tembung menyang tumindak, kaping pindho saben minggu guru negara teka saka sekolah paling cedhak (18 km). basa. Kita, penutur Rusia, ora kepikiran, iku prakara liyane sing ora gampang kanggo meksa wong Rusia metu saka bidang profesional. Dina iki, contone, "double bass" teka menyang kula, njaluk preian. Aku marang wong mung kanggo formalitas: Decipher AKSU. Dheweke ragu-ragu: Senapan serbu Kalashnikov .... padhet ngguyu. Dhèwèké mbalik supaya ora nguciwani panguwasané senapati karo ngempet. Sesuk teka maneh, aku ora ngerti, aku kudu siyap-siyap.

          Aku kasengsem kanggo njawab pitakonan iki. Iki bass pindho (kontraktor) sing ora bisa decipher AKSU skillfully ndarbeni senjata iki? yen trampil banjur liyane wis ora penting maneh, sawetara Afghan uga ora ngerti apa iku AKSU, nanging nanging nggunakake ora ala. ngguyu , sing dibuktekake pisanan dening tentara USSR lan saiki dening tentara NATO. Lan pitakonan liyane yaiku kepiye sampeyan dudu Rusia (sanajan mentalitas bisa uga cedhak karo Rusia amarga basa kasebut) lan dudu Kazakh, kepiye sampeyan netepake personel Angkatan Bersenjata Republik Kazakhstan, kepiye carane Rusia nulis chocks lan kal-bit sing bakal buyar ing dijupuk pisanan, utawa carane Kazakhs nulis sing bakal perang ing paling karo kamulyan? Ing topik artikel kasebut, judhul artikel kasebut nyatakake basa Rusia minangka basis bangsa, lan saiki njawab ing ngendi bangsa iki manggon - yen ora ana masalah ing Federasi Rusia, yen ing negara-negara tanggane, banjur iki minangka bencana kanggo negara-negara kasebut, lan Rusia ing Federasi Rusia lan ing negara-negara tanggane kudu mikir kanthi becik yen basa Rusia bakal dadi jembatan lan ora dadi alangan kanggo Rusia ing njaba Federasi Rusia.
      3. Lefteropoulos
        Lefteropoulos 22 Januari 2015 19:44
        0
        http://webkamerton.ru/2015/01/o-russkij-moj-yazyk/
        Oh basa Rusiaku!..
      4. Panikovsky
        Panikovsky 22 Januari 2015 21:18
        +1
        Quote: Raksasa Pikiran
        Basa Rusia minangka benang penghubung kanggo kabeh wong ing tilas Uni Soviet.

        elinga, Petya, puisi Turgenev:
        Ing dina-dina mangu-mangu, ing dina-dina refleksi sing nglarani babagan nasibe Tanah Airku,
        sampeyan mung panyengkuyung lan panyengkuyungku, oh, agung, kuwasa, jujur ​​lan bebas basa Rusia.
        Tanpa sampeyan, kepiye supaya ora putus asa nalika ndeleng kabeh sing kedadeyan ing omah? Nanging siji ora bisa pracaya yen basa kuwi ora diwenehi kanggo wong gedhe! guruku saka basa Rusia, memori rahayu Klevanskaya Maria Ivanovna ing kelas 4 takon kita sinau iki, lan aku isih elinga lan ora bakal lali, amarga aku wong Soviet.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. Pervusha Isaev
      Pervusha Isaev 22 Januari 2015 19:08
      0
      Quote: Wend
      Lan kita wis pulih ing format Kakaisaran Rusia. Kaget!


      nalika sampeyan ngatur kanggo "waras" ing format iki? sampeyan duwe dolanan anyar?
    4. denis fj
      denis fj 22 Januari 2015 19:23
      +6
      Artikel Parshev maneh nyatake yen ora perlu numpes Uni Soviet Rusia, amarga ora mung ing republik nasional USSR, nanging ngluwihi watese, luwih akeh wong sing nganggo basa Rusia tinimbang ing Rusia saiki. Kajaba iku, kanggo sawetara yuta wong non-Rusia ing USSR, basa Rusia minangka basa ibune. Lan saiki, Rusia ing sawetara tilas republik pasca-Soviet dilarang ngomong ora mung ing karya, ing sekolah, universitas, nanging uga ing lurung-lurung.
    5. denis fj
      denis fj 22 Januari 2015 19:23
      +3
      Parshev nulis kanthi bener. Kanggo nindakake iki, kita kudu miwiti nggoleki kesalahan ing pidato, buku, koran, pratandha lan pengumuman. Ora akeh, nanging tansah, lan menehi setengah saka denda kanggo complainant. Iki kudu dadi fungsi utama Institut Basa Rusia. Kapindho, kita kudu nggawe versi online buku pelajaran kita gratis lan kasedhiya ing saindenging jagad. Lan pungkasane, program lan situs web basa Rusia bakal ngrampungake ekspansi ruang lingkup basa Rusia ing saindenging jagad.
    6. Max_Bauder
      Max_Bauder 23 Januari 2015 12:52
      0
      Bubar aku nyopir wong wadon Walanda saka bandara menyang hotel, dheweke teka sinau basa Rusia ing Kazakhstan. Aku ngomong kanthi bener! kita duwe luwih murah lan 80% saka Kazakh lan liyane non-Rusia (109 bangsa) populasi ngomong Rusia minangka basa pribumi. Sampeyan uga bisa sinau ing dalan. Ya, lan Kazakh ora lara eseman . Kita ngomong karo dheweke kaya wong Meksiko, amarga padha komunikasi ing Spanyol, uga ing Aztec ing antarane awake dhewe. Dadi kita nganggo basa Rusia karo kabeh wong, lan ing antarane awake dhewe "ing basa kita." Rusia penting kanggo kita minangka basa komunikasi antaretnis ing Eurasia. Uga liwat basa iki kita diadopsi budaya Eropah. Iku ora bakal keluwih.
  2. 89067359490
    89067359490 22 Januari 2015 18:57
    +5
    "Ing dina-dina mangu-mangu, ing dina-dina mikir babagan nasibe tanah airku, sampeyan mung siji-sijine panyengkuyung lan dhukunganku, dhuh, basa Rusia sing agung, kuat, jujur ​​lan bebas!
  3. Komentar wis dibusak.
  4. Abbra
    Abbra 22 Januari 2015 18:58
    +5
    Kabeh bener. Miturut cara, basa Rusia ora tau nyoba ngganti basa liya kanthi paksa, nanging mung ana. Ngembangake. Lan nalika dheweke nulis tembung kondhang saka telung huruf ing pager, supaya dheweke mikir: kenapa ora nulis, contone, VICTORY ...
    1. Gleb
      Gleb 22 Januari 2015 19:11
      0
      Miturut cara, basa Rusia ora tau nyoba ngganti basa liya kanthi paksa.
      ora sawetara wong saka tilas republik USSR ora setuju karo iki
      1. Pervusha Isaev
        Pervusha Isaev 22 Januari 2015 19:16
        +3
        Kutipan: Gleb
        ana sawetara wong saka tilas republik USSR sing ora setuju karo iki


        Ya, ana negara kaya ngono ing Amerika Serikat, lan ing kana, ing jaman kepungkur, dheweke ora mung ngidinke basa liyane kajaba Amerika, nanging malah numpes wong India kanthi fisik - aku ngomong babagan dheweke lan ora ana apa-apa - sing paling demokratis. negara ing donya, lan Obama minangka pamenang Hadiah Perdamaian, dadi yen ana wong saka non-Rusia kita sing ora marem karo soko, iku apik kanggo ngelingi kasunyatan iki ...
      2. Abbra
        Abbra 22 Januari 2015 19:19
        +6
        Ayo! Aku manggon ing Bashkiria lan Kazakhstan ing jaman USSR. Lan dheweke sinau basa Rusia lan Kazakh ing Kazakhstan, ing sekolah lan ing tingkat kluwarga. Rusia penting minangka basa komunikasi. Yen ana ing negara-negara tilas republik sing ora setuju karo aku, ayo teka lan nganggo basane dhewe.
      3. blizart
        blizart 22 Januari 2015 19:26
        +1
        Kutipan: Gleb
        Miturut cara, basa Rusia ora tau nyoba ngganti basa liya kanthi paksa.
        ora sawetara wong saka tilas republik USSR ora setuju karo iki

        Inggih, sampeyan dhewe banjur ketegangan, sinau, tresna, nglindhungi. Banjur aku bubar menyang Belgorod, nyoba njlentrehake perkara sing rumit kanthi nggambar paralel saka karya-karya Rusia sing "penting", kanggo nanggepi admiration, kepiye, kethek ngomong!
        1. Abbra
          Abbra 22 Januari 2015 19:44
          +1
          Sampeyan mbokmenawa ora nganggo Belgorod?
          1. blizart
            blizart 22 Januari 2015 19:57
            +2
            Kutipan saka Abbra.
            Sampeyan mbokmenawa ora nganggo Belgorod?

            Miturut cara, Belgorod minangka salah sawijining kutha paling makmur ing Rusia! Sacara intonasi tetembunganmu burem, maksudmu nganggo humor utawa sarkasme? Manawi kados makatên wau, lajêng sagêd kadadosan, lajêng wontên dhialèk ingkang makatên wau, lajêng wontên basanipun, kados ing "Marauder" anggitanipun Berkem Al Atomi. Kosok baline, aku ngomong kanthi cetha lan tresna marang basa Rusia
      4. semurg
        semurg 22 Januari 2015 20:44
        0
        Kutipan: Gleb
        Miturut cara, basa Rusia ora tau nyoba ngganti basa liya kanthi paksa.
        ora sawetara wong saka tilas republik USSR ora setuju karo iki

        ya, ana perjuangan ing donya ing ngendi sawetara basa donya akeh lan mateni basa liyane, lan angel kanggo njawab apa iki proses kasar utawa non-kekerasan. Yen katon saka njaba, katon kaya proses alami, nanging nalika sampeyan miwiti sinau kanthi luwih rinci, ora ana upaya lan kapentingan cilik sing wiwit muncul kanggo ngilangi macem-macem basa (mbokmenawa maneh intrik salah siji Freemason utawa CIA ngguyu )
      5. Komentar wis dibusak.
  5. sv68
    sv68 22 Januari 2015 19:04
    +3
    kaya iki, dening meksa nindakake perkara adoh apa padha ora seneng, panguwasa Baltik meksa populasi Russian-speaking salah siji ninggalake negara utawa dissolve ing massa Euro-budak. Lan kita, panguwasa kita, paling nyoba kanggo bantuan kita. sedulur urip karo stigma non-warga ing camp mungsuh?
    1. semurg
      semurg 22 Januari 2015 20:54
      -1
      Kutipan saka: sv68
      kaya iki, dening meksa nindakake perkara adoh apa padha ora seneng, panguwasa Baltik meksa populasi Russian-speaking salah siji ninggalake negara utawa dissolve ing massa Euro-budak. Lan kita, panguwasa kita, paling nyoba kanggo bantuan kita. sedulur urip karo stigma non-warga ing camp mungsuh?

      miturut statistik ing Negara Baltik ing taun pungkasan, aliran Rusia sing arep pindhah menyang panggonan permanen wis tambah, iki mbokmenawa sukarelawan kanggo asimilasi utawa menyang pangkat budak Eropah. Kanthi biaya pitulung, apa sampeyan ngomong babagan Republik Rakyat Narva? sing menarik, wong ing kono kepengin ditinggal tanpa urip sing kepenak lan diukur kanthi ijol-ijolan hak lan kewajiban sinau lan nggunakake basa negara.
  6. Hronyaka
    Hronyaka 22 Januari 2015 19:21
    +3
    Penulis bener. Ing dill, dheweke nindakake kabeh kanggo nyilikake panggunaan basa Rusia, lan Newyukrenian dudu basa, nanging sakumpulan tembung saka wuika Ukrainia Kulon sing mudhun saka pagunungan Romania ... Aku ndeleng Primer Dill lan mung ndeleng kanthi jelas. - bocah-bocah lagi disiapake kanggo dadi sapi nyata Miturut cara, Rusia mbayar manungsa waé , kita wis ngleksanakake sistem sampeyan. Iki diarani "RostoK", dill mung nerjemahake akeh lan iku. Dadi aku njaluk pendapat sing inti saka iki program iku kanggo nggawe babu saka purun Inggris metu saka anak kita, karo pesawat saka skills migunani tartamtu.
  7. Taras Bulba
    Taras Bulba 22 Januari 2015 19:22
    +7
    Pungkasan temen maujud ing Latvia.
    Sawetara taun, uga, bisa uga puluhan, lan ora ana sing bisa ngomong Latvia.
    Sing luwih pinter, lelungan ing saindenging Eropa kanggo golek urip sing luwih apik, lan sing ora ngerti bakal mudhun ...
    Minangka K. Prutkov ngandika - katon ing ROOT. Lan basa Rusia ora ana ing bisnis kene. Iki minangka inersia negara kholuy (posisi) Latvia.
    Kita butuh negara sing kuwat, kuwat lan percaya diri. Negara sing anak-anake tresna lan bakal mbangun apa sing diwiwiti dening bapak lan simbah ... Lan iki ora bisa ditindakake, amarga bapak-bapak lan simbah-simbah ngrusak lan ngedol negara kasebut, kanggo rasa lan pikirane.
    Sedih, tapi kenyataane....
    Lan ora mung Latvia.
  8. Prishelec
    Prishelec 22 Januari 2015 19:36
    +5
    Aku setuju karo artikel kasebut, contone, aku ora seneng teks pariwara ing basa Inggris, sing sampeyan bisa ndeleng ing kene lan ing Rusia! sinau basa Rusia, paling sawetara tembung!
  9. ovod84
    ovod84 22 Januari 2015 19:46
    +2
    supaya wong Lithuania sinau basa saka mantan bendarane wong Jerman
  10. Moscow
    Moscow 22 Januari 2015 19:49
    +1
    Bener, oh bener A. Parshev. Ing Rusia, ana akeh entitas administratif-geografis nasional, ing ngendi ngurmati sing pantes tansah diwenehake marang basa nasional (native), sing diwulangake, koran, buku, program, lan liya-liyane diterbitake. Kabeh bekas republik Soviet wis dadi negara "merdika". Ing wong-wong mau, supaya populasi nganggo basa apa wae sing dikarepake, nanging nalika teka kanggo entuk dhuwit, dheweke nyoba, lan asring sukses, ngenalake adat istiadat ing Tanah Air kita lan nindakake subkultur, sing dhasar salah. Ngreksa basa Rusia asli minangka tugas strategis kanggo kita kabeh. Basa bakal ilang, wong, bangsa bakal mati ...
  11. agis
    agis 22 Januari 2015 19:54
    +2
    Basa Rusia tetep dadi basa umum ing ruang pasca-Soviet, lan sawise pemulihan ekonomi negara (kita ora duwe pilihan liyane), bakal luwih dikarepake!
  12. Gleb
    Gleb 22 Januari 2015 20:48
    +1
    Abbra

    ya, aku ora bakal mandheg, amarga aku wis miwiti), nanging sampeyan ora pindhah menyang situs kasebut, sampeyan ora mangsuli, aja ngutip ...

    Iki meh setengah situs wong sing manggon utawa manggon ing Kazakhstan (kalebu aku). Deleng, yen basa Kazakh padha karo basa Rusia ing Kazakhstan lan sampeyan sinau, apa sampeyan bisa ngomong paling ora ing tingkat saben dina? ( Kazakhs ana, dheweke bakal mriksa) Aku mangu-mangu (yen Kazakh, banjur iki ngganti masalah) kanthi cara sing padha, aku-wong lunga, sen teka ... iki minangka indikator. Aneh, nanging aku lair lan gedhe. Kazakhstan, lan saka basa Inggris lan aku ngerti luwih akeh basa Jerman tinimbang saka Kazakh, kaya apa? Lan ana sawetara wong Kazakh ing kahanan iki, aku dhewe duwe kanca-kanca sing nganggo Kazakh-campuran-diluting Kazakh kasebut nganggo tembung Rusia, sanajan kasunyatane. bilih tembung lan ungkapan iki ana.
    lan dina iki asring krungu yen basa Kazakh ing jaman Soviet, yen ora diilangi, banjur ing babagan makna cedhak.
    Pira literatur teknis sing diterbitake ing Kazakh? babagan ekonomi? Apa diterbitake kabeh? Ya, ana conto ing ndhuwur nalika prajurit ora bisa nemtokake singkatan AKSU, oke, dheweke bisa dadi sempit, nanging yen sampeyan takon. apa uga ing Kazakh?
    dadi, paling mandhek, paling ora, nanging sampeyan bisa krungu keluhan ing Jeksa Agung bisa ngetokake iki.
    )) Miturut cara, yen Kazakhs padha miwiti ngomong karo sampeyan kene ing situs, sampeyan mikir bakal tetep unbanned kanggo dangu? Ayo marani kita, nganggo basa sampeyan ...))
  13. Zdishek
    Zdishek 22 Januari 2015 20:56
    +1
    Sawise sinau sepuluh taun ing sekolah ing sawetara republik serikat, lan banjur ing RSFSR, aku isih ora ngerti kok padha sinau basa lokal. Aku ora bisa mikir apa-apa kajaba separatisme sing didhelikake. Sawise kabeh, saliyane pelajaran kasebut, kabeh wong nganggo basa Rusia !!!
    1. tasha
      tasha 23 Januari 2015 06:36
      0
      Mangkene ide sing kudu sampeyan pikirake:

      Salah siji saka wicaksana wrote: "Pinten basa sampeyan ngerti, supaya kakehan sampeyan wong lanang." Dadi, minangka aturan, warga negara liya saka tilas USSR ngerti paling ora rong basa - Rusia lan native ... Nanging carane akeh Rusia ngerti sing nganggo basa wong jejere kang manggon?

      A kanca apik saka mine urip kanggo dangu ing macem-macem bagean saka USSR. Dadi dheweke tansah (!) Nalika teka ing stasiun tugas anyar, dheweke nganggep perlu kanggo miwiti sinau basa lokal, mung ing tingkat saben dina.
      Nanging carane menarik saiki menyang pasar ...
  14. Gleb
    Gleb 22 Januari 2015 21:00
    +2
    "Kok padha sinau basa daerah kono"

    Zdishek mutusake supaya obrolan luwih cetha, luwih nyenengake))
    1. Zdishek
      Zdishek 22 Januari 2015 21:04
      +2
      Aku mung ora ngerti apa sing dadi diskusi, utamane saka Kazakhstan, sing miwiti dalan sing padha karo negara Baltik karo Ukraina lan Georgia (sengaja ditulis nganggo huruf cilik)
  15. karabin sks
    karabin sks 22 Januari 2015 21:07
    +3
    Apa ora ana proses ngganti basa Rusia karo basa asing ing kene, ing Rusia? Yen ora, saiki kita duwe akeh manajer kutha, ombudsmen, pedagang lan omong kosong liyane. Apa pancen mokal kanggo ngganti tembung-tembung bodho iki karo tembung nasional kita?
    1. 3 asep
      3 asep 22 Januari 2015 21:58
      +3
      Kutipan: karabin sks
      Apa ora ana proses ngganti basa Rusia karo basa asing ing kene, ing Rusia? Yen ora, saiki kita duwe akeh manajer kutha, ombudsmen, pedagang lan omong kosong liyane. Apa pancen mokal kanggo ngganti tembung-tembung bodho iki karo tembung nasional kita?

      Aku setuju banget.++++ wong Rusia, ayo padha sinau tresna lan ngurmati basa, tulisan lan sastra kita dhewe. Yen kita sukses, kita pancen dadi Bangsa sing Agung. Lan basa Rusia kita nyambungake karo bangsa lan bangsa liyane. hi
  16. w3554152
    w3554152 22 Januari 2015 22:24
    +1
    Rusia dumunung ing telung pilar - iki Pushkin, basa Rusia lan gagasan keadilan. Iki minangka matriks donya Rusia.
    Matriks gawean saka Kulon minangka pasar ing ngendi manungsa minangka serigala kanggo manungsa, yaiku. Bolivar ora bisa njupuk loro. Ora ana pribadi mung bisnis.
  17. Gleb
    Gleb 22 Januari 2015 23:37
    0
    "Rusia, ayo padha sinau tresna lan ngurmati basa, tulisan lan sastra kita dhewe. Yen kita sukses"

    - Aku njaluk iku aneh yen sampeyan ora ngajeni basa lan mangu-mangu nulis "Yen bisa metu."

    "Banjur kita pancen Bangsa sing Gedhe"

    -iki diakoni malah dening mungsuh saka Amerika, Inggris. lan negara liyane ... PBB.
    Aku ora ngira yen paling ora ana wong telu sing ragu-ragu. Ya ...
    sastra liwat lan ditulis dening cara
  18. aran
    aran 23 Januari 2015 00:10
    +1
    Kutipan: Panikovsky
    nuwun sewu, nanging aku ora setuju karo sampeyan, lan aku ora bakal downvote, iku mung sing, Buta saka Pikiran, bener, nanging sampeyan ora. Basa Rusia pancen dadi benang sing nyambungake wong sing apik, apik lan pinter. Aku ora bakal ngomong ing sembarang cara sing bodho, nanging aku mangertos yen sampeyan isih enom, lan iki Giant pikiran, wong sing cocog karo kula ing umur, lan aku wong Soviet.


    Ya, dheweke temenan yen ide iki jelas banget lan ora tundhuk diskusi!
  19. Russ_Garing
    Russ_Garing 23 Januari 2015 04:45
    +2
    Basa Rusia kudu direksa saka rolling menyang surzhik nalika tembung manca digunakake ing ngarsane tembung Rusian.
    Kanggo sawetara alasan, kita nggabungake upaya tinimbang nggabungake, nindakake riset tinimbang riset, nuntut transparansi tinimbang transparansi. Saiki kita ora duwe "exit poll" nanging jajak pendapat metu, dudu pemadaman listrik - saiki kita mati. lan yen kita terus babagan "metu" - saiki ora "disgrace kanggo donya kabeh", nanging metu.
    Aku ora nuntut kanggo tindakake path Jerman nalika padha harfiah nerjemahake saben tembung diselang, njupuk sawetara jenis "dafürgentalbundt". Sampeyan mesthi bisa "translate" contone komputer lan kalkulator. banjur entuk "kalkulator" saka "komputer elektronik" lan "numerator" saka "mesin ngitung". nanging ing panemuku bakal njalari bingung.
    Sampeyan mung perlu kanggo matesi nyilih lan nggunakake tembung manca yen wis ana tembung kanggo wong-wong mau ing basa Rusia.