Review militèr

Senjata infantri individu: tampilan masa depan

95


Populasi ing macem-macem negara: China - 1,4 milyar wong, USSR (taun 1989) - 293 yuta wong, AS - 320 yuta wong, Inggris - 63,4 yuta wong, Prancis - 65 yuta wong, Jerman - 80,7 yuta wong, Rusia - 146 yuta wong. 500 yuta wong manggon ing Uni Eropa.

Saka tokoh ing ndhuwur bisa dideleng yen populasi Rusia kaya ngono yen ana konflik serius, rasio tenaga kerja kita karo mungsuh bakal dadi 1: 2, paling ora 1: 3 (ora ana ing sisih kita, saka). kursus). Mulane, adhedhasar jumlah kasebut, efektifitas saben unit urip kudu ngluwihi mungsuh kanthi minimal 2-3 kali. Kepiye cara nambah efisiensi iki?

Saka teori ekonomi (ekonomi) dimangerteni yen efisiensi sing luwih gedhe bisa ditindakake kanthi spesialisasi sing luwih gedhe. Iki tegese saka sudut pandang urusan militer, efisiensi sing luwih gedhe ora digayuh liwat penyatuan luwih lanjut, kaya sing kedadeyan ing Uni Soviet (doktrin militèr USSR) lan, sing paling cetha nderek saka pengamatan bentrokan nyata ing dekade anyar, nalika jinis conventional padha ora cukup efektif maneh , nanging ngiyataken macem-macem spesialisasi, kaya mengkono ing kabeh sektor liyane, contone, ing industri.

Nanging iki tembung umum. Minangka kanggo spesifik, banjur, sepisanan, iku perlu kanggo ninggalake dogma rampung lungse: rims saka kasus cartridge 7,62x54 mm.

Sedhela crita. Amunisi 7,62x54 mm diadopsi ing Tsarist Rusia ing taun 1891, desaine saiki banget kuna, kartrij karo pelek ing tataran sajarah iki mbokmenawa mung digunakake dening kita, kasunyatan sing conto otomatis. gaman, rodo ala, amarga amunisi iki ora rampung cocok kanggo wong-wong mau, rim wis interfered karo bedhil majalah - ing toko ana kasempatan sing rim bakal nyekel kartrij sadurungé, kang bakal macet gegaman. Ora ana kartrid Mauser 7,92x57 mm, utawa .30-06 Springfield (7,62x63 mm), nanging kabeh iki minangka kartrid jaman sing padha karo 7,62x54 mm, ora duwe pelek, ora ana pelek lan kartrid Swedia 6,5x55 mm saka 1894. model , etc Ing mratelakake panemume, mung kene, ing abad 19, atavisme iki pungkasan abad ka-XNUMX wis wadi - rim saka lengen klambi.

Konsep kartrid penengah kudu dipikirake maneh. Ngamati perkembangan teknologi ing dasawarsa pungkasan, bisa diarani yen ing 5-10 taun sabanjure, lan bisa uga ing 2-3 taun sabanjure, bakal ana terobosan sing kuat ing bidang peralatan pelindung pribadi. Ing 2-3 taun, exoskeleton samesthine bakal katon, lan terobosan ing lapangan peralatan protèktif wis kedadeyan ing ngarep kita.

Penting banget kanggo ngiyataken amunisi utama (kartrid penengah) kanthi dawane kartrij 40-50 mm, bedhil - nganti 60 mm. Dhiameter peluru amunisi: penengah - watara 6 mm, bedhil - 7 mm. Kaliber gedhe: bebarengan karo senjata kaliber 12,7 mm, sampeyan wis mbutuhake senjata individu kanggo amunisi 14,5 mm, utamane amarga pitungan kanggo wong-wong mau ora bakal owah saka cara apa wae - wong loro.

Pocket artileri - peluncur granat. Rong jinis peluncur granat tangan kudu dienalake, siji kaliber otomatis manual 20-30 mm, siji-shot standar liyane (muat dhewe, utawa muter) kanthi diameter 40 mm, paling ora kanggo otomatis (diameter luwih cilik, lan mulane. massa projectile ngisor) kudu tambah sawetara maksimum nganti 700-800 meter (sipat apik, contone, ditampilake dening Baryshev grenade launcher otomatis (AGB), ndeleng video kanggo senapan serbu Baryshev).

Tingkat geni. Otomatis: ing wilayah 700 puteran saben menit - optimal saka segi recoil lan konsumsi amunisi (tingkat geni ing wilayah 400 babak saben menit luwih cocok kanggo bedhil submachine).

Senapan mesin regu: ngasilake bedhil mesin sing dikembangake kanthi kapisah ing kartrij penengah, kayata conto RPD utawa FN Minimi, kanthi tembak bolt mbukak lan fitur sing padha karo bedhil mesin, dudu senapan serbu. Heavy "otomatis" (RPK, RPK-74) bisa dibusak utawa ditinggalake minangka model tambahan.

Shops: nggawa bali opsi karo tambah kapasitas, drum utawa pindho drum, uga meneng (opsional), kaya Amérika Beta-C lan kaya.

Aneh kaya sing bisa dirungokake, kita wis duwe cukup conto siap-digawe sing bisa dilayani sing bisa diwujudake ing conto kerja, cukup kanggo ngowahi doktrin lan tugas taktis lan teknis. Sampeyan bisa, contone, ndeleng artikel ing ngisor iki:

topwar.ru/1531-kompleks-avtomaticheskogo-strelkovogo-oruzhiya-barysheva

warfiles.ru/show-25503-german-korobov-i-ego-oruzhie

Senjata Baryshev:


Senapan serbu Baryshev kanthi desain bolt mbukak becik kanggo Squad / Single Heavy Machine Gun uga peluncur granat. Kanggo opsi otomatis - "segara".

Nalika ditakoni sepira regane kabeh iki, wangsulanku bakal kaya mangkene: ora luwih larang tinimbang Olimpiade ing Sochi utawa jembatan menyang Pulo Russky.

Kanggo mbayangno kepiye, aku menehi saran supaya nonton sawetara Jin-Roh utawa muter Fallout (sing ora seneng sampah, nonton sawetara Killzone Shadow Fall paling anyar).
Killzone: Shadow Tiba - Part 8: Helghast
Pengarang:
95 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. yurich
    yurich 3 Februari 2015 05:54
    +8
    Wis perlu kanggo nyipta senjata adhedhasar sifat fisik anyar lan supaya ora larang banget. Kanca-kanca kudu ndeleng masa depan ombenan
    1. portoss
      portoss 3 Februari 2015 06:04
      + 16
      Kanggo mbayangno kepiye, aku menehi saran supaya nonton sawetara Jin-Roh utawa muter Fallout (sing ora seneng sampah, nonton sawetara Killzone Shadow Fall paling anyar). Apa ditulis dening bocah?
      1. Tugarin
        Tugarin 3 Februari 2015 07:34
        +6
        Ora, iku dudu bocah, iku "Robespierre"- "pujangga" saka revolusi! sedulur Senajan pujangga kaya bocah, jujur!
      2. DrMadfisher
        DrMadfisher 3 Februari 2015 07:47
        +2
        penulis dadi salah siji mungsuh utawa amatir
        1. REZMovec
          REZMovec 3 Februari 2015 09:18
          0
          Nanging, loro-lorone, menehi akeh kanggo Bolotnaya ...
        2. avt
          avt 3 Februari 2015 09:52
          +9
          Kutipan saka DrMadfisher
          penulis dadi salah siji mungsuh utawa amatir

          Pahlawan komputer sing wis ngliwati luwih saka siji pakaryan donya, pahlawan saka pirang-pirang tingkat. ngguyu Katon kaya masa depan, nalika ora ana pelek ing kartrid bedhil! wassat Hiking ing komputer, uga wis Kalash karo drum saka PKK, nanging ing urip standar TRP, Aku ora ngomong bab salib-negara ing pindah lengkap, bakal mbukak?
          1. Lance
            Lance 3 Februari 2015 10:27
            +6
            Senjata infantri individu: tampilan masa depan


            ".. dina iki sesuk ora kabeh wong biso nonton, opo maneh ora mung kabeh wong iso nonton.."
            wassat
            1. avt
              avt 3 Februari 2015 10:39
              +4
              Kutipan saka Lance
              ".. dina iki sesuk ora kabeh wong biso nonton, opo maneh ora mung kabeh wong iso nonton.."

              apik ngguyu Lan ana rong mesin otomatis ing komputer, papat kang duwe majalah drum.
              1. Lance
                Lance 3 Februari 2015 10:55
                +4
                - Ensign, Aku duwe loro drum pindho, daya, nanging ora auger keprungu
          2. s1n7t
            s1n7t 3 Februari 2015 17:13
            +1
            Kutipan saka avt
            Kalash karo drum saka PKK

            Yen penulis dhewe ngira sadurunge, dheweke ora duwe pengarep-arep maneh ngguyu
        3. alexy bukin
          alexy bukin 3 Februari 2015 11:33
          +1
          Aku setuju karo penulis ing Jeksa Agung bisa ngetokake saka rega, iso dibandhingke kanggo Olimpiade lan jembatan ing babagan. Rusian.
    2. domokl
      domokl 3 Februari 2015 06:14
      +1
      Kutipan saka yurikh
      Kita kudu nggawe senjata adhedhasar sifat fisik anyar

      Kita ngomong babagan senjata pribadi. Lan ing kasus iki, kg ekstra kanggo pejuang iku pati. Nanging Sugeng kanggo penulis! Artikel sing apik banget lan relevan.
      Pancen, ing 2-3 taun, model modern ora bakal relevan kanggo umume tentara ... Perlindhungan individu bakal tambah akeh nganti peluru cilik bakal katon kaya kerikil saka slingshot ...
      Kaliber kudu ditambah, bedhil mesin, aku setuju karo penulis, kudu diowahi dadi kaliber gedhe kanggo dangu. Cartridge telung baris urip dhewe ... Peluncur granat uga kudu otomatis .. Auger punika mbokmenawa cara sing becik metu ... Utawa paling ora revolver ...
      Kanthi kesenengan gedhe sijine plus lemak!
      1. Sid.74
        Sid.74 3 Februari 2015 06:34
        +4
        Inggih, mesthi, kakehan kanggo fokus ing dolanan. Dolanan minangka figment saka fantasi sing ora diwatesi dening prinsip fisik. opo

        Lan sing paling mungkin, senjata bakal ngetutake dalan spiral sejarah! Wong bakal bali menyang "baju lapis baja."
        Setelan Exoskeleton sing bakal ngidini sampeyan nggawa bobot akeh lan menehi perlindungan marang karbon monoksida lan gas beracun, lan akeh peluru, kanthi lapisan hemostatik medis sing dibangun ing setelan kasebut, sing bakal ngalangi lan disinfect tatu. Lan lapisan njaba sing bakal mulihake. nyenyet saka setelan.
        Kaliber bakal nambah amarga pangayoman efektif saka mungsuh.
        Kabeh dadi menyang iki.




        Lan banjur katon lan ndeleng.


        Ora guyon! Eksoskeleton bocah-bocah ing Jepang! eseman
        1. avt
          avt 3 Februari 2015 10:44
          +8
          Kutipan: Sid.74
          Lan sing paling mungkin, senjata bakal ngetutake dalan spiral sejarah! Wong bakal bali menyang "baju lapis baja."

          Sampeyan bisa uga bakal bali, sanajan kaya ing "Iron Man", film favorit penulis, saiki dadi pitakonan. Lan apa kabeh hardware komputer sing ana ing film kasebut? Bener - sumber energi. nalika bakal ana cukup sumber, ora baterei iklan ,, Energizer", banjur kita bakal pirembagan bab ngganti ora mung pelek ing kartrij, nanging ing umum bebarengan karo tangan cilik.
          1. Lance
            Lance 3 Februari 2015 13:33
            +2
            Ya, masalah kasebut ora bakal tekan sumber - mbayangno carane pejuang ing exoskeleton, digantung karo kabeh "drum" sing diterangake ing artikel kasebut, nyoba metu saka BMP! ngguyu
            1. Roda
              Roda 3 Februari 2015 15:12
              0
              Kutipan saka Lance
              Ya, masalah kasebut ora bakal tekan sumber - mbayangno carane pejuang ing exoskeleton, digantung karo kabeh "drum" sing diterangake ing artikel kasebut, nyoba metu saka BMP!

              Lan kenapa dheweke bisa metu saka BMP yen ora perlu mlebu?
              Pisanan, dheweke, bebarengan karo BMP, bakal digulung ing trailer, banjur bakal nyeret dheweke ing pundhak, bebarengan karo kru, yen perlu. ngguyu ngguyu ngguyu
              1. Lance
                Lance 3 Februari 2015 19:12
                +2
                Ya, dheweke uga bakal nyeret tank ing senar, lan ing kene baterei bakal entek! ngguyu
        2. Bonesetter
          Bonesetter 3 Februari 2015 11:07
          + 12
          Exoskeletons, mesthi, apik, bisa nggawa akeh - lan pembangkit listrik dhewe, lan gaman abot, lan amunisi kanggo ...
          Nanging niche iki wis dikuwasani - dening tank. Ora ana "plate suit" bisa tahan paling sethithik gun otomatis saka kaliber 30, lan malah 23. Spesialisasi cilik isih ana - serangan ing bangunan kutha sajrone anti-teror, yen ora, luwih gampang ngrusak bangunan kasebut menyang neraka ... Lan sanajan, yen dimensi exoskeleton ngidini sampeyan ngempet menyang bukaan.
          Coba sasis saka exoskeleton - kacepetan kurang, sanajan ana plus tartamtu - contone, ing wilayah pegunungan ana kesempatan luwih saka kendaraan ulat.
          Kabèh mati saka exoskeleton dumunung ing kasunyatan sing tujuan nggawe sawijining ora ditetepake. Supaya adoh, iki mung apik kanggo loading lan unloading ing kahanan cramped, nalika iku mokal kanggo pas mobil. Menapa malih, asring perlu kanggo ngisi daya baterei "latnik" ...

          Secara total, exoskeleton tanpa ngrampungake masalah karo armoring lan ndawakake siklus pembangkit listrik mung loader, binaragawan Vasya, sing teka tinimbang pamane Vasya sing biasa.
          Lan karo solusi saka masalah iki - ing tank karo kacepetan kurang lan rada tambah kemampuan lintas negara ing wilayah pegunungan.
          1. Pablo_K
            Pablo_K 3 Februari 2015 13:25
            0
            Quote: Setter balung
            Exoskeletons, mesthi, apik, bisa nggawa akeh - lan pembangkit listrik dhewe, lan gaman abot, lan amunisi kanggo ...
            Nanging niche iki wis dikuwasani - dening tank.

            KOWE +
      2. psikopat117
        psikopat117 3 Februari 2015 13:24
        0
        Kutipan saka domokl
        Sugeng penulis! Artikel sing apik banget lan relevan.
        ...Utawa paling ora revolver ...
        Kanthi kesenengan gedhe sijine plus lemak!



        Ya, sampeyan pancen troll, kancaku ...
    3. Geisenberg
      Geisenberg 3 Februari 2015 11:41
      +2
      Kutipan saka yurikh
      Wis perlu kanggo nyipta senjata adhedhasar sifat fisik anyar lan supaya ora larang banget. Kanca-kanca kudu ndeleng masa depan ombenan


      Kanggo iki, mesthine kudu nemokake prinsip kasebut ???
    4. SAXA.SHURA
      SAXA.SHURA 3 Februari 2015 12:14
      +1
      Satunggal-satunggalipun dados ahli sanjata ingkang agêng, manawi pinter, punapa botên ngaturi praja Tula, botên prêlu nglukis, inggih punika.
    5. Max_Bauder
      Max_Bauder 3 Februari 2015 15:06
      +1
      Populasi ing macem-macem negara: China - 1,4 milyar wong, USSR (taun 1989) - 293 yuta wong, AS - 320 yuta wong, Inggris - 63,4 yuta wong, Prancis - 65 yuta wong, Jerman - 80,7 yuta wong, Rusia - 146 yuta wong. 500 yuta wong manggon ing Uni Eropa.

      Saka tokoh ing ndhuwur bisa dideleng yen populasi Rusia kaya ngono yen ana konflik serius, rasio tenaga kerja kita karo mungsuh bakal dadi 1: 2, paling ora 1: 3 (ora ana ing sisih kita, saka). kursus). Mulane, adhedhasar jumlah kasebut, efektifitas saben unit urip kudu ngluwihi mungsuh kanthi minimal 2-3 kali.
      -penulis

      Nalika unggul angka iki main peran nemtokake? apa Jerman luwih akeh nalika nelukake setengah saka Eropah? Nalika Jepang "baris" setengah Asia? ing perang, ora sing duwe populasi luwih sing mutusake, nanging sing duwe dhuwit lan sumber daya luwih akeh kanggo ngatur pasokan, panganan, obat-obatan, amunisi, saka kartrid nganti cangkang, peralatan, lan latihan personel sing dilatih kanthi apik kanthi cadangan, mesthi.
      1. Aspirin
        Aspirin 3 Februari 2015 15:52
        +1
        Gusti Allah tansah ana ing sisih GEDE batalyon. Jerman sing padha nyerang USSR mung kanthi ngamanake kaunggulan numerik.
        1. kucing bayangan
          kucing bayangan 3 Februari 2015 18:08
          +2
          Kutipan: Aspirin
          Gusti Allah tansah ana ing sisih batalyon BESAR.


          Kamenangan ana ing sisih wong sing siyap, luwih percaya diri lan luwih nesu. Liyane iku kabeh omong kosong. Ukuran kasebut nyebabake kesulitan ing pasokan, manajemen, gerakan.

          Minangka ngandika - ora ukuran sing penting, nanging kemampuan kanggo nggarap.
          1. Aspirin
            Aspirin 3 Februari 2015 20:28
            +1
            Sendok bocah ora ndudhuk pit. nglirik

            Saben komandan, saben prajurit Tentara Merah lan buruh politik kudu ngerti manawa sarana kita ora ana watesan. Wilayah Uni Soviet dudu ara-ara samun, nanging wong - buruh, petani, inteligensia, bapak lan ibu, garwa, sedulur, anak. Wilayah USSR, sing dicekel mungsuh lan nyoba kanggo nyekel, yaiku roti lan produk liyane kanggo tentara lan mburi, logam lan bahan bakar kanggo industri, pabrik, tanduran sing nyedhiyakake senjata lan amunisi kanggo tentara, lan ril sepur. Sawise mundhut Ukraina, Belarus, Negara Baltik, Donbass lan wilayah liyane, kita duwe wilayah kurang, mulane, ana akeh kurang wong, roti, logam, tetanduran, pabrik. Kita wis kelangan luwih saka 70 yuta wong, luwih saka 80 yuta poods gandum setaun lan luwih saka 10 yuta ton logam saben taun. Kita ora duwe kaunggulan maneh saka Jerman ing sumber daya manungsa utawa cadangan gandum. Mundur luwih adoh tegese ngrusak awake dhewe lan ing wektu sing padha ngrusak Tanah Air. Saben wilayah anyar sing ditinggalake bakal nguatake mungsuh ing kabeh cara lan ngrusak pertahanan kita, Tanah Air ing kabeh cara.
            Pramila prayogi dipun bosok wicara, bilih wonten kalodhangan kita undur tanpa henti, kathah wilayahipun, negari ingkang ageng lan sugih, kathah pedunungipun, tansah kathah rotinipun. Omong-omongan kang kaya mangkono iku goroh lan cilaka, padha ngrusak kita lan nguwatake mungsuh, amarga yen ora mandheg mundur, kita bakal ditinggal tanpa roti, tanpa bahan bakar, tanpa logam, tanpa bahan mentah, tanpa pabrik lan pabrik, tanpa sepur.


            Ing wektu sing padha, aku ora ngomong apa-apa bab kasunyatan sing perlu kanggo perang nganggo tangan kosong utawa ngisi mungsuh karo mayit.
      2. kucing bayangan
        kucing bayangan 3 Februari 2015 18:05
        0
        Jumlah panyerang lan jembaré baris (elinga film "Turkish Gambit") iku bab sasi karo panemuan senapan mesin, Ngapikake akurasi senjata (parit muncul kanggo alesan) lan tingkat saka geni. Iki teka taktik.
        1. Aspirin
          Aspirin 3 Februari 2015 20:29
          0
          Tenan?

          Yagene milisi isih ora njupuk Kuev?
    6. Nick
      Nick 3 Februari 2015 17:22
      0
      Kutipan saka yurikh
      Wis perlu kanggo nyipta senjata adhedhasar sifat fisik anyar lan supaya ora larang banget. Kanca-kanca kudu ndeleng masa depan ombenan

      Sèket taun sawisé.
      Lan sadurunge iku, kita bakal nglampahi saham lawas.
  2. portoss
    portoss 3 Februari 2015 06:00
    +4
    Kayane penulis ngrokok sing dilarang. bab .338 ora tembung ...... Sawetara milimeter. Lan ora ana sabdhoning.
    1. PSih2097
      PSih2097 3 Februari 2015 12:10
      +1
      Kutipan saka Portos
      .338 dudu tembung ......

      .338LM - 8.58x71mm lan pitakonan apa sing arep digunakake kanggo liyane saka sniper.

      Babagan kaliber liyane - digunakake kanggo kerja ing jarak sing beda (kanthi syarat .308 7.62x51mm - nganti 700-800 meter, .300 winchester magnum 7,62x67 mm - nganti 1000 meter, .338 Lapua Magnum 8.58x71mm - nganti 1200 meter)..
      1. psikopat117
        psikopat117 3 Februari 2015 13:29
        0
        Kutipan saka PSih2097

        .338LM - 8.58x71mm lan pitakonan apa sing arep digunakake kanggo liyane saka sniper.


        uga, contone, ana bedhil mesin ing Lapua Norma ... lan misale jek wis ditampilake dhewe banget janjeni.
        Ing kene, kaya biasane, pitakonan kasebut dudu "apa sing kudu digunakake", nanging "pira regane" ...
    2. s1n7t
      s1n7t 5 Februari 2015 18:33
      0
      Tentara ora operate salah siji ".338" utawa kaya, ing tentara - millimeters, yen ana. Pembenaran sing cukup?
  3. Hronyaka
    Hronyaka 3 Februari 2015 06:00
    +5
    Senjata sing kuat, apik banget. Mung latihan sing nyekel kudu ing ndhuwur.
    1. domokl
      domokl 3 Februari 2015 06:20
      +2
      Kutipan saka Hronyaka
      . Mung latihan sing nyekel kudu ing ndhuwur

      Iki apa kabeh perancang senjata cilik wis mesthi dikandhani ... Kaya, petani kolektif kita kudu sinau nggunakake bedhil mesin sajrone seminggu, pemicu yen kartrid kobong ing eselon ... Apa gunane?
      Kita ngomong babagan nggawe tentara kontrak, tegese kita kudu duwe profesional ing tentara sing bisa nguwasani senjata kasebut. kopecks ... Aku sing saiki biaya ora kurang .
      1. Roda
        Roda 3 Februari 2015 11:52
        +3
        Kutipan saka domokl
        Kita ngomong babagan nggawe tentara kontrak, tegese kita kudu duwe profesional ing tentara sing bisa nguwasani senjata kasebut.

        Masalahe yaiku para profesional kasebut, yen ana kekacauan sing serius, bakal rampung ing minggu utawa wulan pisanan.
        Lan banjur mobilisasi, lan "Kaya, petani kolektif kita kudu sinau nggunakake bedhil mesin sajrone seminggu. Lan menyang perang."
        1. PSih2097
          PSih2097 3 Februari 2015 12:16
          +1
          Quote: Roda
          Lan banjur mobilisasi, lan "Kaya, petani kolektif kita kudu sinau nggunakake bedhil mesin sajrone seminggu. Lan menyang perang."

          Ya, aja ngomong babagan petani kolektif kaya ngono, sampeyan kudu sinau sajrone sedina.
          1. Roda
            Roda 3 Februari 2015 13:09
            +3
            Kutipan saka PSih2097
            Ya, aja ngomong babagan petani kolektif kaya ngono, sampeyan kudu sinau sajrone sedina.

            Sanajan, kirimanku dudu babagan petani kolektif, nanging babagan kasunyatan manawa kabeh jinis barang-barang pribadi kanthi tliti dhuwur, uga profesional, duwe kemampuan kanggo mungkasi kanthi cepet.
            Kanggo cadangan, prinsip sing disuarakake ing siji wektu dening mandor perusahaan kita luwih apik: sing luwih gampang, neraka sampeyan rusak.
  4. portoss
    portoss 3 Februari 2015 06:01
    +4
    Aku utamané disenengi tawaran AFFTARA kang kanggo muter: kanggo muter jembaré (sing ora kaya ajur, nonton sawetara pungkasan Killzone Shadow tiba).
    1. PSih2097
      PSih2097 3 Februari 2015 12:19
      +1
      Kutipan saka Portos
      Aku utamané disenengi tawaran AFFTARA kang kanggo muter: kanggo muter jembaré (sing ora kaya ajur, nonton sawetara pungkasan Killzone Shadow tiba).

      kok ora ing STALKER ana exoskeletons lan gauss lan kabeh jinis omong kosong kaya buntut asu, artefak ...
  5. portoss
    portoss 3 Februari 2015 06:03
    +7
    Aku ora ngerti kenapa admin skip artikel kaya iki?
    1. Roda
      Roda 3 Februari 2015 11:57
      +2
      Kutipan saka Portos
      Aku ora ngerti kenapa admin skip artikel kaya iki?

      Bubar, situs kasebut umume kakehan karo bahan amatir sing aneh.
      Salah siji argumen babagan "senjata infanteri utama Angkatan Bersenjata Rusia", banjur babagan kapal perang nglawan rudal anti-kapal, banjur babagan "mesin gravitasi" ...
      kuning?
  6. Komentar wis dibusak.
  7. DAYMAN
    DAYMAN 3 Februari 2015 06:15
    +4
    "Senjata energi" katon apik ing film aksi, nanging rentan banget ...
    Mesthine, kemajuan kudu ana, nanging para pejuang, nanging, kudu pinter ing pertempuran tangan-tangan-tangan, lan malah piso bayonet kudu tetep ing "blaster" !!!
    prajurit
    1. ermak.sidorov
      ermak.sidorov 3 Februari 2015 12:19
      +3
      lan pinggiran pisau bayonet kudu plasma =) - iki guyon, nanging nyatane - aku setuju: mesthi luwih tenang nalika ana gunung ing ngisor kursi mobil =)
  8. EvgTan
    EvgTan 3 Februari 2015 06:16
    +2
    penulis --> penulis --> penulis kelalen nawakake amunisi caseless, uga laser, disintegrators lan fiksi ilmiah liyane saka dolanan
  9. Kanggo subuh
    Kanggo subuh 3 Februari 2015 06:22
    +1
    A dicokot saka disonansi kognitif
    efisiensi <...> digayuh kanthi spesialisasi sing luwih gedhe <...> lan ora liwat penyatuan luwih lanjut

    Baryshev submachine gun <...> kanggo senapan mesin regu / senapan mesin abot tunggal, uga peluncur granat. Kanggo opsi otomatis - "segara"


    Lan kenapa persis ing 2-3 taun katon exoskeleton? Iku kaya termonuklir
  10. saag
    saag 3 Februari 2015 06:25
    0
    "... Kanggo pilihan mesin - "segara."

    Dheweke mung bakal milih AK, masalah sing padha karo pinggir lengen
    1. Astrahanec
      Astrahanec 3 Februari 2015 09:33
      0
      wis dipilih
    2. Sigizbarn
      Sigizbarn 3 Februari 2015 10:27
      +4
      Aja lali yen perang dudu dolanan ing komputer ing ngendi cidra dienalake lan senjata kasebut mesthi apik. Ing babagan kaslametan, AK ora duwe lan ora bakal duwe ing mangsa ngarep. Ya, iku ora becik kanggo pasukan khusus, amarga padha duwe variasi liyane, nanging kanggo prajurit biasa sing duwe pengalaman sethitik ing nangani, iki bandha. Sing paling penting kanggo prajurit ing perang ora akurasi sampurna (miturut statistik, ana sekitar 5000-10000 amunisi kanggo siji mungsuh matèni), nanging linuwih lan ora whimsicality. Coba lali ngresiki M4, SCAR, AUG, G-36, sing ditembangake dening kabeh wong, lan liya-liyane. sawise 1-2 klip, ing dina bakal ana misfires ing siji.
  11. portoss
    portoss 3 Februari 2015 06:32
    +2
    Sawise maca maneh kanthi ati-ati, aku nemoni: Toko: pilihan bali kanthi kapasitas tambah, drum utawa drum ganda, uga sekrup ...................... Ngerti bilih penulis artikel punika cetha lara.
    1. Basarev
      Basarev 3 Februari 2015 10:37
      +1
      Kepiye sampeyan malah nganggo wong bodho kaya majalah drum ganda? Iku ora mung abot, nanging uga gedhe banget. Oke, isih meneng, nanging drum pindho ing mesin kakehan.
  12. mamont5
    mamont5 3 Februari 2015 06:47
    +2
    [quote=saag]"... Kanggo automaton opsi - "segara"."

    Mung dheweke bakal milih AK, masalah sing padha karo pinggir lengen [/ kutipan]
    [quote=saag]"... Kanggo automaton opsi - "segara"."

    Ing kasus iki, pilihan cetha - rearmament urgent lan nggawe saham massive saka senjata cilik NEW. Pesaing AK ora duwe fasilitas produksi kanggo pasokan senjata kanthi cepet menyang aliran, produksi isih kudu digawe, lan iki minangka investasi anyar. Ketoke, dheweke percaya yen ora ana wektu kanggo iki.
  13. Aspirin
    Aspirin 3 Februari 2015 06:56
    +4
    Bukak rana? Iku kaya m16? ora penulis mbayangno carane rereget mengaruhi senjata otomatis?

    7,62*54 ora seneng? Lan apa EXCEPT kanggo rim? ora apa-apa? Ora ana ciri teknis utawa ora ana senjata modern?
    penulis zhzhot. ngguyu
    1. iConst
      iConst 3 Februari 2015 11:12
      +1
      Kutipan: Aspirin
      Bukak rana? Iku kaya m16? ora penulis mbayangno carane rereget mengaruhi senjata otomatis?

      Wiwit kapan M16 dadi mbukak-bolt? Lan penulis nggawe reservasi - kanthi bolt mbukak minangka senapan mesin, lan dudu senjata pribadi.
      Iki kedadeyan, amarga kanggo senapan mesin sing entheng, pendinginan tong dadi masalah, lan bolt mbukak mbantu sethithik, sanajan rereget bisa mlebu. Conto yaiku senapan mesin ringan Amerika M60 - rong mode tembak: mbukak (otomatis) lan ditutup (single). Nanging ora akeh kapentingan ing dheweke ing pasukan.
      1. Aspirin
        Aspirin 3 Februari 2015 12:31
        +2
        Artikel kasebut babagan mesin. Aja dhuwur bakal psh.
  14. Zomanus
    Zomanus 3 Februari 2015 06:56
    +3
    Hmm. Yen penulis ora ngrokok, banjur muter ing komputer. game mesthi.))) Ing kene kita bakal mbusak pelek saka cangkang lan langsung ngalahake jagad iki, tegese ...
  15. Alex_Rarog
    Alex_Rarog 3 Februari 2015 07:05
    +4
    Aku setuju karo cartridges ing princepe, nanging path semangat kaliber iku buntu! Apa ora ngembangake senjata tanpa kasus, kaya sing dakelingake, ana pangembangan ing wilayah iki, lan iki minangka semangat kanggo amunisi kanthi bobot sing padha! Kajaba iku, ing senjata individu, tetep mung kanggo nambah akurasi, ninggalake linuwih ing tingkat saiki.
    1. gla172
      gla172 3 Februari 2015 15:58
      0
      Ya, nambah kaliber uga dadi masalah, supaya sampeyan bisa mbukak beban sing kapisah.

      Mbayangno bedhil 122mm. wassat
  16. Ora perduli
    Ora perduli 3 Februari 2015 07:14
    +7
    Penulis mung ing Fallout lan muter! Ora lara ngerti yen conto Ukraina kanthi jelas nuduhake manawa kanthi bom massive, kabeh gaman kanthi tliti dhuwur bakal digunakake ing dina-dina pisanan pertempuran, lan mengko sampeyan kudu ngalih menyang amunisi murah sing bisa diklumpukake ing sembarang ruang paling ngisor kanthi katrampilan teknis minimal. Lan yen senjata nuklir digunakake, mula ora perlu ngomong babagan senjata berteknologi tinggi lan panggunaan massal! Kabeh bakal bali menyang conto 1891. Apa exoskeletons?
    Mesthi, yen sampeyan perang karo Papuans, lan rivet balung iki karo baterei kapasitas unimaginable ing wilayah dhewe, sampeyan bisa. Lan nalika kena resistensi serius, ya, miturut prasarana, dheweke kudu bali menyang Berdan lan Mosin.
  17. PALACH
    PALACH 3 Februari 2015 07:29
    +6
    Rasa saka exoskeletons lan elektronik "pinter" liyane nalika nggunakake EMP utawa senjata nuklir.
    Pengalaman saka loro prajurit gedhe nuduhake yen ana kudu akeh senjata lan kudu prasaja lan murah.
    Mesthine ana amunisi sing akeh banget, saengga ngijolake 100 peluru kanggo 1 prajurit mungsuh katon kaya ijol-ijolan sing cocog.
    Personil tentara sing dilatih ilang ing perang tapel wates pisanan, lan cadangan lan wajib militer teka kanggo ngganti. Sapa sing ora ngerti utawa wis lali carane nggunakake kabeh lonceng lan whistles teknologi "pinter".
    Pilihan becik siji tombol abang amba "Pencet kene lan mungsuh mati."
    1. PSih2097
      PSih2097 3 Februari 2015 12:23
      +1
      Kutipan saka PALACH
      Mesthine ana amunisi sing akeh banget, saengga ngijolake 100 peluru kanggo 1 prajurit mungsuh katon kaya ijol-ijolan sing cocog.

      kelalen saperangan nul ... 10 babak.
  18. nggegirisi
    nggegirisi 3 Februari 2015 07:40
    +3
    ))) ShKAS ora bakal bisa tanpa pelek !!!
  19. Svetovod
    Svetovod 3 Februari 2015 07:43
    +3
    "Mangan" diamati.
    1) Lukas wis digunakake kanggo ewu taun, lan sawetara dina iki bisa nggawe busur lan panah dhewe.
    2) Muskets pisanan lan squeaks padha temonan lan langgeng ing pasar senjata kanggo abad. Sawetara wong saiki bakal bisa nggawe penembake muzzle loading mesiu saka awal, nyampur bubuk mesiu, sbatsat bedhil peluru. Lan senjata iki luwih gampang tinimbang penembak multi-shot modern sing bosen karo batang sing disigar.
    3) Senjata ing kartrid "kesatuan".(ngendi kabeh digabungake kanggo dijupuk). Ora ana sing saiki bakal bisa nindakake paling ora ana sing nembak, sanajan cedhak karo senapan majalah Mosin sing wis lawas. Kabeh "sampah" lawas saka perang kepungkur iki telung kepala ndhuwur kemampuan kita kanggo nindakake soko. Iki kabeh ditindakake dening bakat individu lan ora ing upaya pertama.

    Kesimpulan:
    1. Yen saben dina kita weruh lan wis biasa, iki ora ateges yen kita bakal bisa mbaleni maneh yen ana kapitunan, sing nuduhake yen kita ketinggal marang awake dhewe. Kita nggunakake, nanging ora nggawe. Lan kita pengin luwih lan luwih apik.
    2. Lomba senjata kudu rampung ing tingkat pangembangan senjata saiki. Ayo wong mati saka logam, ora planet saka panyimpenan ion jet.
    Ora ana gunane manungsa dadi bodho karo kemajuan.
    1. Aspirin
      Aspirin 3 Februari 2015 08:14
      +1
      Musket, umpamane, luwih gampang digawe tinimbang busur, lan luwih-luwih dadi panah. Lan sing paling penting, sampeyan bisa sinau kanggo njupuk ing sawetara dina, ora kaya busur.
      Maneh dikutuk karakter massa lan kesederhanaan.
      1. tkhonov66
        tkhonov66 3 Februari 2015 10:53
        +3
        "...
        Musket, umpamane, luwih gampang digawe tinimbang busur, lan luwih-luwih dadi panah.
        ... "
        .
        ?!!!!
        .
        1) Ing endi sampeyan bakal entuk STEEL (wesi) kanggo "musket"?, nanging yen sampeyan nemokake ...
        2) Apa sampeyan bisa mbedakake baja saka wesi tuang? Sosav wiwit nganalisa bisa? Apa sampeyan bisa harden baja - supaya ora overheat kanggo negara brittle? Elinga yen baja saka komposisi sing beda-beda dikerasake kanthi cara sing beda-beda!
        3) Carane bakal ngira-ngira kekuatan / uniformity saka logam lan kekandelan dibutuhake saka tembok tong minyak? Lan yen sampeyan mriksa kualitas lan ngormati, banjur ...
        4) Kepiye carane nggawe laras? CAST? - sampeyan butuh tungku KHUSUS karo blower, crucibles, cetakan, model kanggo casting, permukaan finishing-grinding, sampeyan kudu menehi hasil karo casting cangkang ... sawise casting, kualitas logam bakal GANTI! - maneh forging-evaluasi-pangukuran. DRILL? - sampeyan ora mung butuh baja kothong kanthi kualitas sing dibutuhake - nanging uga pengeboran kanthi tliti lan kekuatan dhuwur (logam luwih angel tinimbang logam kosong kanggo tong minyak), drive khusus sing tepat lan kuat dibutuhake - kanggo muter lan mindhah pengeboran iki.
        5) Kepriye lan ing ngendi sampeyan bakal entuk bubuk mesiu? Sing paling gampang digawe yaiku bubuk ireng.
        Ingredients - ngerti? Inggih, sampeyan ngerti. Sampeyan mung butuh telung komponen. Sulfur, batu bara, saltpeter (mesthi POTASSIUM!). Kaya apa belerang lan saltpeter - sampeyan ngerti? Where kanggo njaluk belerang lan saltpeter - ngerti? Carane ngresiki saltpeter, belerang, batu bara - ngerti? Carane nyampur bubuk mesiu, carane garing, carane pencet, carane nyimpen, carane transportasi - sampeyan ngerti?
        .
        uga, - iku nyatakake - iku cukup kasedhiya?
        .
        Nggawe musket sing paling gampang luwih angel (!) tinimbang nggawe busur sing paling rumit. Yen ora, musket mesthi diciptakake sadurunge busur.
        8-)
        .
        - Sinau MATERI!
        1. compotnenado
          compotnenado 3 Februari 2015 11:57
          +2
          Aku nggawe bubuk mesiu nalika isih cilik. Sulfur diklumpukake ing ril. Saltpeter dituku ing toko hardware. Arang aktif ing apotek. Nanging banjur aku nyadari yen luwih becik nindakake karbon aktif dhewe. Ngobong potongan kayu tanpa akses menyang udara. Kaping pisanan, kabeh wis digiling ing mortir lan disaring liwat telung kaos kaki nilon. Nanging ternyata grinding kasar luwih efektif. Kanggo laras, wong lanang ing mesin bubut nindakake kanthi gampang. Nanging kuwi dudu urusanku. Aku nggawe roket.
          1. tkhonov66
            tkhonov66 3 Februari 2015 12:30
            0
            "...
            Aku nggawe bubuk mesiu nalika isih cilik.
            ... "
            - sampeyan ora piyambak ...
            8-)
            .
            "...
            Sulfur diklumpukake ing ril.
            ... "
            Apa sampeyan mikir dheweke lair ing kana?
            wolung-))
            .
            "...
            Saltpeter dituku
            ... "
            .
            - Apa ora luwih gampang kanggo langsung tuku BEDAK sing wis digawe ?!
            wolung-)))
            .
            Sawise kabeh, masalah SIMPLICITY OF MANUFACTURING MUSKET lagi rembugan - lan, aku ngerti, saka "tingkat teknologi" padha karo Pabrik busur. Sing. praktis saka ngeruk.
            - i.e. TANPA (!) TOKO LAN KERETAPI...
            8-)
            .
            Py-sy.
            Bubuk mesiu digawe miturut cara sampeyan (sing diarani pulp bubuk) - ngobong cukup apik ... Inggih, ayo ngomong - kanthi kecepatan sing padha karo "sisir seluloid" sing diobong. sing. A "trial pile" dhuwur sentimeter lan diameter dhasar 2-3 cm diobong ing 2-3 detik sing padha.
            8-)
            - ana siji teknologi "kawruh". Kita (komunitas pekarangan) nate nemokake kawruh iki kanthi ora sengaja. Sawisé iku, tumpukan test padha burned metu bab SEPULUH TIMES luwih cepet ... - i.e. ing bagian sekedhik.
            wolung-))
        2. ermak.sidorov
          ermak.sidorov 3 Februari 2015 12:22
          +1
          diakses lan cukup! nglirik
        3. Aspirin
          Aspirin 3 Februari 2015 15:47
          0
          Gandhewo wong manis rada beda karo teken sing mbengkongake kanthi tali. nglirik
          Musket ora kudu dibandhingake karo kerumitan kastil
          karo jam.

          Aku ora peduli karo bubuk mesiu ora ngomong. Nganti padha sinau carane extract saltpeter saka manure, Firearms ora digunakake akeh.
        4. Alexis69
          Alexis69 5 Februari 2015 12:52
          0
          Apa sampeyan ngerti carane nggawe busur komposit tempur. Apa kayu menyang permukaan ngarep pundhak, sing menyang mburi, carane garing kayu iki kanthi bener, carane nggawe lem supaya bisa nempelake setengah lan nempelake inti ing ngarep kanggo elastisitas, carane lan carane mbungkus kabeh struktur iki . Saka apa balung lan carane Cut piring overhead. Saka apa lan carane nenun tali busur. Pitakonan sing kapisah yaiku carane nggawe panah supaya ora mabur ing ngendi wae, nanging ing ngendi dheweke kudu. (Kanggo desain, pirsani Arkeologi Kutha USSR. Kastil. Desa. Bagean senjata. Penulis artikel Kirpichnikov.)
          Inggih, punika bawang. Saiki ayo sinau carane njupuk. Ayo sinau carane njupuk, supaya ora ditinggal tanpa tangan lan kuping, kita bakal sinau carane nggebug, njupuk asor hawa, angin, lan sapiturute, supaya ora gampang banget karo gandhewo.
    2. Sma 11
      Sma 11 3 Februari 2015 09:33
      +3
      1) Busur wis ana ewonan taun, lan saiki mung sawetara sing bisa nggawe busur lan panah dhewe.
      2) Muskets lan squeaks pisanan minangka terobosan lan tahan ing pasar senjata kanggo abad. Sawetara wong saiki bakal bisa nggawe penembake muzzle loading mesiu saka awal, nyampur bubuk mesiu, sbatsat bedhil peluru.

      Inggih, yen sampeyan nyedhaki masalah kasebut kanthi cara iki, mula pemuda saiki ora bakal nggambarake slingshot, nanging apa sing bisa kita ucapake babagan sling.

      Musket, hm. Apa "geni" ora bisa digunakake? Sanajan ora akeh wong sing ngerti babagan iki.
      1. Kapten45
        Kapten45 3 Februari 2015 10:41
        +2
        Kutipan saka Sma11
        Musket, hm. Apa "geni" ora bisa digunakake? Sanajan ora akeh wong sing ngerti babagan iki.

        Endi sampeyan ndhudhuk langka sing kaya ngono? Apa sampeyan pancene ngobong ing rong? Oh, bocah emas ... Ana sing kudu dieling-eling. lol
      2. tkhonov66
        tkhonov66 3 Februari 2015 11:04
        +1
        Sing ditampilake ing foto wis ora "ignition" maneh. Iki minangka senjata muzzle-loading WITH IMPACT ignition saka "wiji" kanggo igniting daya (mainspring, ketoke dumunung ing mburi foto). Kajaba iku, musket - wiji lan muatan utama dilengkapi bubuk ireng (adhedhasar kalium nitrat), dene model senjata (rumah tangga) iki dirancang kanthi jelas kanggo peralatan lan muatan utama lan wiji saka "sulfur saka". cocog" (adhedhasar uyah berthollet) - sing, nyatane, ngidini dheweke ngobong wiji muatan kanthi cara kejut.
        .
        Lan "ignition" klasik - iku IMPACT ignition (kanthi definisi) - ora duwe lan mbutuhake kontak manual (ignition - mula istilah "ignition" dhewe) saka wiji.
        .
        - Sinau materi! Yo
        8-)
        1. Sma 11
          Sma 11 3 Februari 2015 17:09
          0
          - Sinau materi! Yo

          Lan sirahe wong ing SHO? "Ignition" + "scarecrow" = kira-kira piranti kasebut.
          1. Sma 11
            Sma 11 3 Februari 2015 17:16
            0
            Kulibins ora ilang ing Rusia apik
            1. vladkavkaz
              vladkavkaz 3 Februari 2015 17:19
              0
              Heh..rampungake sakedhik supaya ora keterlambatan kasus kertu iki, sawetara wong sing pengin pamer bakal melu ing ngendi wae.
              dadi ing jurang reruntuhan kutha..
      3. Alekc1000
        Alekc1000 3 Februari 2015 13:13
        0
        Aku luwih keren..!!! Aku mikir yen wong enom saiki ora ngerti yen iki ...))))
        1. PiP
          PiP 3 Februari 2015 16:31
          0
          Kutipan saka: Alekc1000
          Aku luwih keren..!!! Aku mikir yen wong enom saiki ora ngerti yen iki ...))))

          Lan aku malah luwih angel basa Ember timah sing rata karo 20m, ditusuk liwat (sulfur + pelet) ... kene basa ombenan
  20. Malaikat Neraka
    Malaikat Neraka 3 Februari 2015 08:26
    +4
    Dasi munggah karo komputer "penembake". Banjur wis ana "ahli" ing topik tank lan senjata adhedhasar prinsip fisik anyar.
    Penulis umume ngerti pira regane kanggo ngalih menyang kaliber anyar?
    Ora, Aku ora ngandika iku perlu kanggo mungkasi kabeh R & D, nanging wektu wis ora dipilih. Aku wedi yen dheweke bakal nemokake maneh sajrone rearmament. Ya, 7,62x54 karo welt ora trep banget ing syarat-syarat ngrancang senjata kanggo cartridge iki. Nanging sifat balistike ora luwih elek tinimbang 7,62x51 NATO.
    Shops: nggawa bali opsi karo tambah kapasitas, drum utawa pindho drum, uga meneng (opsional), kaya Amérika Beta-C lan kaya. WIS BALIK.
    Pocket artileri - peluncur granat. Rong jinis peluncur granat tangan kudu dienalake, siji kaliber otomatis manual 20-30 mm, siji-shot standar liyane (muat dhewe, utawa muter) kanthi diameter 40 mm, paling ora kanggo otomatis (diameter luwih cilik, lan mulane. massa projectile ngisor) kudu tambah sawetara maksimum nganti 700-800 meter (sipat apik, contone, ditampilake dening Baryshev peluncur granat otomatis (AGB), ndeleng video kanggo senapan serbu Baryshev). 6G30 WIS LAYANAN.AGS - 30 LAYANAN.
  21. PiP
    PiP 3 Februari 2015 08:57
    +4
    Madhouse. Salah siji ing siji artikel, "pour liyane mesiu" http://topwar.ru/66921-vdumchivyy-podhod-k-sozdaniyu-oruzhiya.html, banjur pelek ora solder. Apa iku normal? Menehi conto 7,62x54 (karo pelek) lan bodho pindhah menyang kesimpulan babagan kartrid penengah ... "Tambah dawa lengen klambi" - mbokmenawa sing bakal maneh MORE mesiu ngguyu Robespierre iki bisa mbayangno majalah karo cartridges ngendi lengen klambi
    Penting banget kanggo ngiyatake amunisi utama (kartrid penengah) nganti dawane kartrij 40-50 mm
    + peluru ing majalah 30-babak? Bobot, dimensi? Cetha yen penulis cenderung kanggo taktik "siji tembakan, siji target" amarga optik, pasuryan lan kabeh jinis kesasar liyane ... Lan kasunyatan sing sampeyan kudu "menembak ing semak" ( ngganggu, nutupi geni) ora njupuk iki menyang akun? Biasane bakal metu, kaya mbuwang SM. Shooting ing pamindhahan. Penulis mbayangno awake dhewe ing jarak tembak, mlaku ing garis lurus lan ngeculake kabeh toko ing target tanpa diganggu target liyane (dheweke entuk ide kasebut saka macem-macem video saka YouTube), mung ing perang nyata mungsuh bakal ora mung ing sisih ngendi sampeyan "langkah", padha bisa kanggo matèni lan njupuk ing mburi, ora kanggo sebutno faktor liyane (owah-owahan ing kahanan sak perang, musuh saka mungsuh), iku ing game sing mbukak. mlumpat ora kesel, kringet ora ngebaki mripat, adrenalin ora ngilangi otak. Inggih, ya, ing mangsa bakal ana waja lan exoskeletons, mung siji nuwuhake liyane, mulane nambah pangayoman bakal mimpin kanggo nggawe amunisi liyane, nanging miturut logika penulis, prajurit mangsa bakal. pindhah menyang perang karo paling 100mm meriam lan amunisi kanggo wong-wong mau (mung telung babak wassat), ora apik, yen perang ing rembulan ... banjur YES. hi
    1. Bonesetter
      Bonesetter 3 Februari 2015 11:20
      +1
      ora, uga, ing rembulan, siksa bali ngguyu

      ing kahanan tanpa udara, senjata laser bakal digunakake ...
      1. tkhonov66
        tkhonov66 3 Februari 2015 12:09
        +3
        "...
        ing kahanan tanpa udara, senjata laser bakal digunakake ...
        ... "
        .
        ora bakal lunga...
        Efisiensi "laser" kaya lokomotif uap, lan "ing kahanan tanpa udara" SENENG banget kanggo ngilangi energi "keluwihan" ...
        - mikir bab iku.
        Ayo daya saka "laser pertempuran" bab 10 kW (yen kurang, banjur iku ora ana maneh banget pertempuran 8-). Banjur, kanthi efisiensi laser 10% sing angel digayuh, kudu dissipate "menyang angkasa" wis 90 (!) kW ...
        .
        Lan "ing kahanan tanpa udara" mung siji mekanisme transfer panas sing bener - BY RADIATION THERMAL. Iki tegese kanggo nyirnakake daya sing signifikan (lan 90 kW minangka daya SIGNIFIKAN kanggo dissipation ing "kosmos") - sampeyan butuh area "rame" ing permukaan radiasi panas, utawa uga "rame" suhu sawijining (kang luwih, t .k. daya radiation ceceg kanggo daya papat suhu Absolute - hukum Wien).
        .
        - Nanging loro-lorone sing (wilayah "kulkas" kira-kira satus meter persegi) lan LAIN (suhu "kulkas" kompak ewonan derajat) "ing kahanan tanpa udara" cukup angel diwujudake. ..nganggone sing lembut...
        wolung-))
        .
        Ora, sampeyan isih bisa, mesthi, "mbucal" keluwihan energi menyang papan - MASS TRANSFER - i.e. panas coolant tartamtu - lan muntahake metu - digawe panas "ing kosmoz". Nanging jumlah pulsa laser bakal diwatesi dening JUMLAH COOLANT sing dikirim "menyang angkasa" saka lemah! - Kang, sampeyan ndeleng, ora banget atraktif.
        .
        - lan IKI MASALAH!
        1. Michael_59
          Michael_59 3 Februari 2015 19:18
          +1
          Kutipan saka: tkhonov66
          - lan IKI MASALAH!


          Sampeyan bakal sinau babagan nggawe kuotasi, mangga, ana tombol "kutipan" khusus kanggo iki, sampeyan wis nyorot area kapentingan ing teks LMB - lan mencet tombol kasebut. Lan tanpa iku, kiriman sampeyan angel diwaca.
  22. lexx2038
    lexx2038 3 Februari 2015 08:58
    +1
    Ya, kabeh wong pengin dadi luwih adhem, luwih gedhe, luwih kuat, nanging kanthi iki kudu diuripake spesialis, supaya padha, miturut kepinginan praktisi, tumpukan kaya ngono. Lha yen kanggo pemilih, ora dilarang dening hukum kanggo ngimpi.
  23. wasjasibirjac
    wasjasibirjac 3 Februari 2015 09:05
    +5
    Aku mikir serius, nanging ing kene ana sawetara jinis omongan bayi. Mung sing bisa kita setujui yaiku perlu kanggo ngembangake senapan mesin / amunisi senapan anyar tanpa pelek. Nanging nambah kaliber minangka dalan buntu, amarga Massa saben kartrij mundhak lan, kanthi mangkono, jumlah amunisi suda - infantri dudu unta, 100 kg. amunisi ora winates. Ilmu uga ngandika kanggo iki: E = mv2/2, IE Tambah ing kacepetan dening 2 kaping, mundhak energi dening 4 kaping.
  24. Yohanes_f
    Yohanes_f 3 Februari 2015 09:17
    +2
    artikel aneh...
  25. Nitarius
    Nitarius 3 Februari 2015 09:48
    +2
    Ora ana sing mbatalake kesehatan fisik!
    Nek eksoskeleton iki mati.. KALUBÈRAN ing pundhaké SERET kudu tho!
  26. Shurale
    Shurale 3 Februari 2015 10:00
    +2
    usulan kanggo ngganti awl kanggo sinetron katon kaya pamindhahan prasaja pesaing, ora ana sing anyar sing diusulake ...
  27. PROXOR
    PROXOR 3 Februari 2015 10:16
    +2
    Ing sawijining wektu ana platoon kumandhang kartun Letnan Marshal. Ing kana, mung unit tempur utama yaiku pejuang, sing diarani exoskeleton, mung luwih rumit. Iki "suit-apparatus" nggawa senjata serius, duwe piranti napas independen kanggo pilot, lan ngidini mabur ing atmosfer lan ing njaba angkasa. Kabeh kontrol piranti, maksudku, angel, kayata ngarahake target utawa ngaktifake macem-macem fungsi, pilot nindakake perintah otak. Surrenders warga sing iki persis apa kita arep. Bab-bab kasebut ora bisa sinau mabur kanthi cepet, nanging versi infanteri gampang. Bakal ana apa-apa ing antarane Echo-gun iki, tank infantri saka film Avatar lan setelan wong wesi saka film sing misuwur.
    1. tkhonov66
      tkhonov66 3 Februari 2015 11:21
      +3
      "...
      Kabeh kontrol piranti, maksudku, angel, kayata ngarahake target utawa ngaktifake macem-macem fungsi, pilot nindakake perintah otak.
      ... "
      .
      - wiwit taun 60-an - ana omong kosong kaya GENERATOR MAGNETIK EXPLOSIVE (vmgch) ...
      .
      Ing njaba, katon prasaja: spiral kawat sing ngubengi tabung konduktif (biasane tembaga) sing diisi bahan peledak. Kapasitor voltase dhuwur (puluhan nganti atusan kilovolt) saka kapasitansi cilik (ratusan picofarads) kalebu ing sirkuit sing dibentuk dening pipa lan spiral. Kanggo cocog karo desain lan rega - amunisi kuwi gampang diprodhuksi massal.
      .
      Kadhangkala nduwurke tumpukan MGCH digawe saka sawetara kabel, saben disambungake menyang kapasitor kapisah: amarga mismatch saiki, radiation wis kasebar liyane roto-roto. Tujuan sing padha ditindakake kanthi penempatan ing amunisi elektromagnetik kaliber gedhe (EMBP) ora mung siji gedhe, nanging sawetara pemancar cilik sing kasebar sadurunge detonasi klompok (teknik iki dipinjam saka amunisi nuklir). Banjur kapadhetan energi radiasi sing cocog karo target digawe ing wilayah sing luwih gedhe. Ing kasus iki, minangka aturan, mung siji unsur dilengkapi sekring non-kontak, liyane dipicu dening sensor radiation paling prasaja, impuls paling kuat kang bakal diwènèhaké pisanan saka MIHF rusak ...
      .
      Tes
      .
      Ing Mei 1995, wakil saka Departemen Persenjataan saka Kamentrian Pertahanan ngumpul ing papan latihan saka Institut Pusat Fisika lan Teknologi Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia. Cedhak Sergiev Posad, ing platform kanthi diameter kira-kira 200 m, sekring tambang anti-tank REACTING TO MAGNETIC FIELDS saka kendaraan tempur sing liwat ditata. Militer mriksa kinerja sampel sing dipilih kanthi acak kanthi magnet cilik: njeblug detonator kontrol. Banjur, ing tengah situs, amunisi cilik adhedhasar HMGCH diunekake. Anggota komisi kasebut pindhah saka tambang menyang tambang, mboko sithik pindhah saka tengah situs kasebut, nanging ora ketompo carane ngobahake magnet, ora ana tambang sing nanggepi: pulsa radiasi elektromagnetik sing kuat sajrone jeblugan amunisi kasebut kanthi harfiah. "buta" sensor magnetik saka sekring.
      .
      http://www.popmech.ru/weapon/6747-ubiytsy-min-antikiller/#full
      .
      .
      Opo aku iki...
      -a! kene ... Intensitas radiasi elektromagnetik otak kita (sing, kaya, exoskeleton sampeyan kudu dikontrol) sawetara ORDER kurang saka intensitas lapangan e / m sing dipancarake dening kendaraan lapis baja (sing dipicu dening tambang BLIND kanggo paling sethithik setengah jam saka operasi ONE VGMCH) ...
      .
      Sampeyan bisa ngira kanthi mandiri apa sing bakal kelakon ing exoskeleton iki (ora kurang saka 50000 "ijo"), yen ing jarak 50m saka HFMC kasebut bisa digunakake, regane ora luwih saka 10-20 saka "ijo" sing padha ...
      8-)
  28. Kapten45
    Kapten45 3 Februari 2015 10:36
    +1
    Aku dudu spesialis ing senjata cilik, nanging iki minangka frasa penulis:Nalika ditakoni sepira regane kabeh iki, wangsulanku bakal kaya mangkene: ora luwih larang tinimbang Olimpiade ing Sochi utawa jembatan menyang Pulo Russky.
    Kanggo mbayangno kepiye, aku menehi saran supaya nonton sawetara Jin-Roh utawa muter Fallout (sing ora seneng sampah, nonton sawetara Killzone Shadow Fall paling anyar).
    nullify kabeh artikel.
  29. Pak. bebener
    Pak. bebener 3 Februari 2015 11:14
    +1
    Aku wis sinau prinsip nggawe senjata lan peralatan militèr kabeh urip sadar, aku bisa mbayangno ngendi pembangunan sistem iki utawa sing bakal pindhah tanpa muter game utawa nonton film sing nggawa munggah naivety lan narrow-mindedness ing wong.
    Aku wis suwe dadi penggemar fiksi gelut sing padhet, aku bisa ujar manawa penulis kepincut karo "tsatski sing sarwa", sing nggedhekake gambar pahlawan, ngganggu saka aspek liyane.
    Yen kita mikir babagan perang ing mangsa ngarep, kita kudu mikir babagan totalitas sistem senjata lan peralatan, komunikasi, komando lan kontrol lan sistem intelijen, lan struktur organisasi lan staf.
    Sajrone wektu, sistem lan struktur optimal bakal dikembangake, nanging saiki bisa dideleng.
    Contone, aku ora weruh panggunaan militer exoskeleton ing perang wiwit saka lokal lan luwih dhuwur. Kanthi tingkat teknologi sing wis ana, prajurit bisa dilindhungi saka faktor-faktor sing ngrusak senjata pemusnah massal, saka tatu serpihan lan saka kahanan njaba sing ora becik tanpa overloading utawa unit dhukungan. Wis karo tingkat teknologi sing wis ana, bisa menehi prajurit senjata optimal sing bakal padha efektif ing kabeh jinis terrain lan kabeh jarak. Kanthi teknologi sing ana, bisa menehi komunikasi prajurit, navigasi lan sistem kontrol tanpa overloading informasi lan kabel.
    kanggo kabeh iki, ora perlu mekanisme musculoskeletal njaba.
    1. tkhonov66
      tkhonov66 3 Februari 2015 11:28
      +2
      "...
      Wis karo tingkat teknologi sing wis ana, bisa menehi prajurit senjata optimal sing bakal padha efektif ing kabeh jinis terrain lan kabeh jarak.
      ... "
      .
      - ORA BISA...
      wolung-))
      .
      liyane ing desain ANY EQUIPMENT ana PRINSIP universal:
      .
      - ANY PERANGKAT UNIVERSAL - i.e. cocok kanggo ANY kasus tartamtu - ORA BISA OPTIMAL ing saben kasus tartamtu.
      .
      Sinau MATERI!
      1. Pak. bebener
        Pak. bebener 3 Februari 2015 11:34
        +1
        Kutipan saka: tkhonov66
        - ORA BISA...
        wolung-))
        .

        Mengkono. Sampeyan iki, jenis, kanggo delve menyang balistik njaba. nganalisa kartrid penengah, periode pyroactive.
        1. tkhonov66
          tkhonov66 3 Februari 2015 11:57
          +2
          "...
          Mengkono. Sampeyan iki, jenis, kanggo delve menyang balistik njaba. nganalisa kartrid penengah, periode pyroactive.
          ... "
          .
          - THE "senjata saka Shins pungkasan" ORA BISA - sing UTAMA iku LOW WEIGHT lan STEALTH WEARING - lan mung banjur, MUNGKIN (!) - daya maksimum saka kartrid lan sawur minimal projectile - duwe SAME paling "optimal" solusi desain sing lan senapan sniper jarak adoh - sing UTAMA yaiku DISPERSI MINIMUM SHELL lan DAYA MAKSIMUM CARTRIDGE - lan mung banjur, Yen bisa (!) - bobot entheng lan nganggo siluman . ..
          .
          mlebu! melek...
          wolung-))
        2. Roda
          Roda 3 Februari 2015 12:33
          +1
          Kutipan saka Bp. bebener
          Aku wis sinau prinsip nggawe senjata lan peralatan militèr kabeh urip sadar, aku bisa mbayangno ngendi pembangunan sistem iki utawa sing bakal pindhah tanpa muter game utawa nonton film sing nggawa munggah naivety lan narrow-mindedness ing wong.

          Kutipan saka Bp. bebener
          Mengkono.

          ngguyu
          Aku ora ngerti suwene umurmu, nanging ana sing ngandhani yen iki mung diwiwiti.

          Axiom
          Sembarang piranti teknis minangka jumlah kompromi.
    2. iConst
      iConst 3 Februari 2015 11:33
      +1
      Kutipan saka Bp. bebener
      Kanthi tingkat teknologi sing wis ana, prajurit bisa dilindhungi saka faktor-faktor sing ngrusak senjata pemusnah massal, saka tatu serpihan lan saka kahanan njaba sing ora becik tanpa overloading utawa unit dhukungan. Wis karo tingkat teknologi sing wis ana, bisa menehi prajurit senjata optimal sing bakal padha efektif ing kabeh jinis terrain lan kabeh jarak. Kanthi teknologi sing ana, bisa menehi komunikasi prajurit, navigasi lan sistem kontrol tanpa overloading informasi lan kabel.
      kanggo kabeh iki, ora perlu mekanisme musculoskeletal njaba.

      Swiss bisa pas kaping pitu ing tlatah wilayah Tyumen. Mungkin ... nanging dheweke ora pengin.

      Apa sampeyan wis nganggep masalah ekonomi? Sampeyan bisa kanthi manual nggawe waja awak unik worth 500 ewu rubles ing sawetara sasi. Ana akeh liyane sing bisa ditindakake.

      Contone, piring tengah kanggo rompi antipeluru kelas ndhuwur nyekel peluru saka SVD ing sawetara titik-kosong, lan luwih saka sapisan. Iki minangka keramik-logam lan mung nutupi jantung - ora bisa nutup kabeh dada, luwih kaya massa. Weteng lan perangan awak uga tetep kurang dilindhungi. Sirah uga ora dilindhungi kanthi cara sing paling apik - helm, nanging pasuryan biasane mbukak.
      Saiki mikir - pinten bobote kabeh iki yen sampeyan nutup awak kanthi maksimal? Ditambah amunisi, senjata...
      Lan sanajan wong sing kuwat kanthi fisik bisa mlaku-mlaku - suwene suwene?

      Tunggul kasebut cetha - mungsuh kanthi "otot ekstra" bakal menang.
      1. tkhonov66
        tkhonov66 3 Februari 2015 12:55
        +1
        "...
        Sirah uga ora dilindhungi kanthi cara sing paling apik - helm, nanging pasuryan biasane mbukak.
        Saiki mikir - pinten bobote kabeh iki yen sampeyan nutup awak kanthi maksimal?
        ... "
        .
        lan ora mung nimbang ...
        Ana watesan liyane uga!
        - Aku tansah kaget - kok Jerman ing kartun lawas / film kadhangkala digambarke ing helm karo loro cilik "sungu".
        - lan cukup bubar ing sawetara forum aku maca sing dadi metu sing helm Jerman ana ing Perang Donya I - padha tenan "karo sungu". Ing sungu-sungu iki mesthine kanggo nggantungake PERISAI PERLINDUNGAN PELURU (kanggo rai) ...
        - Nanging banjur Jerman NOLAK nggunakake tameng kuwi. Lan helm "karo sungu" - tetep - lan remnants saka saham padha cukup malah kanggo awal Perang Donya II.
        .
        Lan karo "tameng" - kuwi "hochma" muncul.
        - Kasunyatane, yen peluru bedhil "saka telung panguwasa" kena tameng kasebut - sanajan ora nusuk - banjur "sirah ing helm" nampa pukulan saka peluru kasebut (impuls saben unit wektu) - BROKEN THE NECK VERTEBRATE saka pemilik helm. Sing. nalika kena saka bedhil ing sirah - salah siji tanpa tameng, utawa karo tameng - prajurit kabeh KIRDYK padha. Bentenipun mung sing "kanthi tameng" - area karusakan ing sirah ana LAIN ...
        wolung-))
      2. tkhonov66
        tkhonov66 3 Februari 2015 13:04
        +3
        "...
        Tunggul kasebut cetha - mungsuh kanthi "otot ekstra" bakal menang.
        ... "
        .
        Lan ing kene NO!
        "Kejelasan" "tunggul" iki gumantung saka akeh FAKTOR.
        Lan pisanan:
        - saka RELIABILITY piranti kasebut dhewe,
        - saka MTBF ing kahanan asor lan bledug dhuwur
        - saka RELIABILITY saka sumber daya piranti
        - saka WAKTU OPERASI TERUS saka siji set sumber daya / liter bahan bakar
        - saka SPEED drive piranti
        - saka UNMASKING SIGNS piranti (noisiness, dhuwur profil ing posisi "ngapusi")
        - saka REPAIRABILITY piranti
        - saka RESISTANCE piranti kanggo karusakan cilik
        lsp. lsp.
    3. Robespierre9
      3 Februari 2015 23:29
      0
      Kutipan saka Bp. bebener
      Aku wis suwe dadi penggemar fiksi gelut sing padhet, aku bisa ujar manawa penulis kepincut karo "tsatski sing sarwa", sing nggedhekake gambar pahlawan, ngganggu saka aspek liyane.

      a. Aku ora main game, aku nganalisa fakta.

      b. Game sing dikembangake kanggo "seneng-seneng" biyen, paling ora ana, matriks sing dibutuhake kanggo modeling kahanan (prilaku) sing khas wis suwe.

      ing. Ing babagan pamirsa, patok wis suwe dipasang ing awalan, luwih gampang milih pamirsa sing dikarepake, uga kanggo ngethok wong "kiwa", amarga. ing donya miskin padha tradisional main game komputer, iku luwih murah, ing Amerika Serikat padha muter ing alat khusus - nyenengake, nanging padha bisa ing komputer, supaya pamirsa target umume bentenaken resik - pimpinan ing nyenengake yaiku Jepang lan Amerika Serikat. .

      Akeh wong sing maca fiksi ilmiah sing angel, mula sampeyan ora bakal bisa ndeleng apa-apa sing migunani babagan masa depan - amarga. para penggemar bakal nulis, lan ora ana sing bakal nyawisake rencana nyata - ora dibutuhake, mung pamirsa massa kanthi pamikiran khas sing dibutuhake.

      e. Game saka aplikasi kasebut mung metu ing konsol - iki PS4, ana game sing metu ing endi wae (multiplatform), nanging, ing babagan kontrol lan gaya umum (sing diarani kontrol diskrit - kanthi potongan sing wis disiapake. tanpa kakehan kebebasan gerakan - pikiran diskrèt ing "kerangka" sing disetel dening wong), kabeh penembake kanthi anggaran dhuwur digawe miturut prinsip konsol (minangka aturan, discreteness, "prinsip kerangka"), nanging migunani:

      e. Yen mungsuh tumindak ing "wong massa", banjur gampang mbukak plans, kang tegese bisa gampang "diwaca" miturut plans iki, kene liyane-budget dhuwur cross-platform penembake karo modeling langsung eksplisit:

      http://www.youtube.com/watch?v=XTnpr3yEmQY&index=7&list=PLkJoTOgcypA8lZ2eAj-sH1x
      IngAoWhil6x
  30. alexy bukin
    alexy bukin 3 Februari 2015 11:34
    +1
    Kutipan: Alexey Bukin
    Aku setuju karo penulis ing Jeksa Agung bisa ngetokake saka rega, iso dibandhingke kanggo Olimpiade lan jembatan ing babagan. Rusian.
  31. Pak. bebener
    Pak. bebener 3 Februari 2015 11:54
    +1
    Kutipan saka iConst
    pitakonan ekonomi

    Mung wong ing komentar sampeyan ngeluh babagan setengah yuta panel waja, nanging banjur nerangake manawa teknologi sing durung diwasa sing ana ing exoskeleton sing regane pirang-pirang yuta rubel luwih disenengi.
  32. Pate
    Pate 3 Februari 2015 12:22
    +1
    Ing artikel babagan senjata cilik domestik, sampeyan mung nemokake yen dheweke luwih elek tinimbang mitra asing, sawetara kita ora dadi warga negara patriotik, Amerika lan Inggris, apa maneh Belgia lan Jerman, memuji, nanging mung nyenyamah. .
  33. Pak. bebener
    Pak. bebener 3 Februari 2015 12:27
    +1
    Kutipan saka: tkhonov66
    senjata saka shins pungkasan

    Apa sampeyan mikir aku nulis babagan model sing bakal ngganti kabeh jinis senjata cilik? Banjur iki klinik, naivety kuwi.
  34. Mitrich76
    Mitrich76 3 Februari 2015 16:04
    +2
    Kanca-kanca! Artikel kasebut pancen aneh. First, penulis ngusulake kanggo njaluk adoh saka rim ing lengen klambi, banjur tiba menyang sawetara jenis Fantasi aneh. Apa sing bisa dikandhakake babagan topik sing diangkat?
    1. Disaranake, misale jek bener, kanggo mbusak rim saka kasus cartridge, nanging iki perlu kanggo ngirim kabeh senjata kanggo remelting, malih, padha wis buktiaken efektifitas pertempuran lan ana ing akeh ewu salinan, kang cartridge kuwi ora bisa digunakake. Kaping pisanan, kartrij digawe, ciri-cirine ditemtokake, banjur gegaman digawe. Saben uwong ngerti iki banget. Kosok baline, ora. Sapa lan ngapa saiki bakal miwiti ngembangake kartrij lan senjata anyar, yen apa sing bisa nindakake tugas sing dibutuhake?
    2. Kaliber kartrid ora dipilih saka pola ing langit-langit, massa peluru uga. Sampeyan bisa ngganti seng nembus waja lan akurasi (ing watesan tartamtu) amarga peluru beda, komposisi saka mesiu, ana sawetara subtleties liyane. Iku uga ora rahasia. Amunisi lan gaman mesthi digawe adhedhasar tugas apa sing kudu dirampungake kanthi bantuan senjata kasebut. Muzzle-loading gajah-kaliber wicks cukup efektif ing siji wektu, nanging bisa suggest sing penulis piyambak perang karo bedhil kuwi, ngira-ngira?
    3. Tingkat geni saka bedhil mesin. Ing siji wektu, PPS iki rego luwih dhuwur tinimbang PPSh sabenere kanggo tingkat ngisor geni, i.e. konsumsi amunisi ngisor lan akurasi luwih. Lan apa penulis ngusulake kanggo ngganti AK saka kabeh jinis lan modifikasi? Aku setuju yen ana conto sing luwih efektif, nanging nganti saiki durung ana sing bakal padha karo "Kalash" ing babagan murah, linuwih, unpretentiousness, kacepetan pembangunan dening pejuang, lan maintainability ing lapangan. Sampeyan bisa nggawe senjata ultra-ringan ultra-tepat kanthi akselerasi peluru amarga reaktor nuklir portabel, nanging ngajari reservist nggunakake, nyimpen 30 taun ing gudang lan bali menyang layanan kanthi ngresiki saka pengawet, lan nek gudange dibleg, ojo adus, merga rusake cilik, piye ora nyata.
    4. Aku mbayangno tontonan: unit nyabrang kali sing cethek, ngresiki pantai pasir mungsuh, nggedhekake jembatan lan para pejuang kanthi exoskeleton sing adhem ngadeg kaya patung, amarga sawetara pasir udan macet ing engsel, sawetara elektronik. dicekak sawise kena peluru lan banyu. Lan sawise meksa mungsuh bali, unit balung-repair digali metu prajurit saka cangkang lan nerusake kanggo ndandani. Yen mung padha bisa simulasi iki nang endi wae ing komputer, Aku komedi ngguyu .
    Apa ukuran lan regane angkatan bersenjata? Apa jenis kafilah sing kudu ngetutake infantri kasebut kanthi kabeh sing dibutuhake kanggo njaga waja? Lan misi tempur apa sing ora bisa diselesaikan Angkatan Bersenjata tanpa exoshell saiki? Menapa malih, ing sajarah kita waca sing kanggo saben pertahanan super-kuat, sanalika iku dadi luwih utawa kurang massive, ana liya saka karusakan efektif.

    Penulis artikel ngirim ora boroske energi kene. Luwih becik nulis naskah kanggo film fiksi ilmiah, jujur, bisa dadi luwih apik. Lan ing VO fiksi ora cukup ing topik
    1. Roda
      Roda 3 Februari 2015 17:32
      0
      apik
      Kutipan: Mitrich76
      4. Aku mbayangno tontonan: unit nyabrang kali sing cethek, ngresiki pantai pasir mungsuh, nggedhekake jembatan lan para pejuang kanthi exoskeleton sing adhem ngadeg kaya patung, amarga sawetara pasir udan macet ing engsel, sawetara elektronik. dicekak sawise kena peluru lan banyu. Lan sawise meksa mungsuh bali, unit balung-repair digali metu prajurit saka cangkang lan nerusake kanggo ndandani. Yen mung padha bisa simulasi iki nang endi wae ing komputer, Aku komedi.

      Mesthi plus!
      1. Michael_59
        Michael_59 3 Februari 2015 19:29
        +1
        Quote: Roda
        Mesthi plus!

        Kutipan: Mitrich76
        Aku mbayangno tontonan: unit kasebut nyabrang kali sing cethek, ngresiki pantai pasir mungsuh, nggedhekake jembatan lan para pejuang kanthi exoskeleton sing adhem ngadeg kaya patung, amarga sawetara wedhi teles macet ing engsel, sawetara elektronik dadi cendhak. kena peluru lan banyu.


        Banjur sampeyan, nganggo sepatu bast, kulit kewan lan nganggo klub - kaaaak mlumpat metu, kaaaak mlumpat metu, kaaak shreds ngliwati dalan mburi ...
  35. kontrobas
    kontrobas 3 Februari 2015 17:32
    +3
    Maneh, bocah sekolah iki nulis, sing mung duwe gagasan babagan senjata cilik saka film lan game. Apa ana moderator artikel ing kene?
  36. Glaz8000
    Glaz8000 3 Februari 2015 18:15
    +1
    Oh, sampeyan bisa langsung ndeleng kolega ing cabang militer. Aku, uga (kaya penulis) nitih serangan dashing ing kavaleri sofa. Iku mung kasunyatan lan pertimbangan (saka kursi komputer) "kepiye bisa nglengkapi senjata cilik" iku beda. Iku gampang kanggo nyampur kabeh shortcomings ketok ing siji artikel, nanging iku angel banget kanggo menehi metu soko idea tenan nyoto lan usulan-usulan menarik ing topic, karo pendidikan kursi. Aku mung ora ngerti kenapa moderator ngirim artikel kasebut? MB wong kanggo seneng-seneng.
  37. kucing bayangan
    kucing bayangan 3 Februari 2015 18:47
    +1
    Yen kita ngomong bab game, aku elinga lawas apik "Jagged Alliance 2. The Agony of Power". Nalika nggawe avatar kasebut, uga diucapake - "Chuck Norris mung bisa dadi siji, lan Leonardo de Vinci uga langka. Mulane, kita njupuk karakteristik penjaga Vasya minangka basis."
    Yagene aku nindakake iki? Mbokmenawa carane akeh wong bisa nyeret awake dhewe tanpa kelangan mobilitas lan tanpa ciloko ing awak (galur otot, ciloko balung mburi). Bobot iki mung rata-rata 50 kilo. Ya, sampeyan bisa mbukak nganti 70-80, nanging sampeyan bisa pindhah ing Maret karo, nanging ora mbukak sak paprangan (utamane, ing kutha).

    Lan saiki ayo ndeleng apa sing bisa dadi "Vasechka biasa" sing prasaja sajrone sortie.
    1. Sandhangan. (Apa dheweke ora kudu mlayu telanjang?) Saka 5 nganti 10 kilo gumantung ing musim (aku kira kabeh +15 kanggo Arktik)
    2. Perlengkapan (body kit, body armor, helm, siku lan dhengkul) tambah 5 - 15 kilo maneh gumantung kit.
    3. Senjata (ora kanggo poke driji?) Bobot saka senapan serbu Kalashnikov 74M iku 4 kilo; + Bayonet (.31kg) (AK12 - 3.2 kilo)
    4. Cartridges (elinga paribasan Ana sawetara cartridges, utawa sawetara nanging sampeyan ora bisa nggawa luwih?). Ing set standar pejuang, yen ora salah, kudu ana 8 majalah. Setunggal majalah bobotipun kirang langkung 0.25 kilo. (Sapa sing menehi tandha manawa plastik luwih apik tinimbang wesi sadurunge. Bobot ekstra kilo ora dijupuk kartrid IMHO). Ngelingi yen aku ora nemokake massa kartrij, kita bakal nerusake saka pernyataan yen 200 kartrid 7,62 × 39 mm bobote padha karo 300 kartrid 5,45 × 39 mm (Vick). 8 majalah ana 240 puteran. Kajaba iku, sampeyan bisa nyelehake sing prasaja kanthi bobot. Dheweke uga duwe kaliber bobot 5.45 lan bobote 10.8 gram. Ing body kit kita entuk .25 kilo
    5. Nutrisi. IRP bobote 1,5 kilo.
    6. Banyu. Ing flask 1 liter. Iki 1 kg.
    7. granat. (Aku ora ngerti sapa lan pira sing digawa lan pira bobote. Nanging ayo njupuk 5 kilo)
    Total bobot kita duwe 24 kilogram ing versi minimal, ing maksimal 44.6 kilogram
    (Mesthi, akeh sing dijupuk saka langit-langit, nanging ora mbayar aku kanggo riset, nanging mung mikir lan ngimpi ...)

    Miturut cara, aku ora nganggep kit pertolongan cemas, peralatan tambahan (pandangan optik, piranti night vision, topeng, topeng gas, komunikasi, lan liya-liyane), gaman tambahan (peluncur granat, ATGM, MANPADS, lsp). Jinis senjata liyane (Ngomong-ngomong, PKM - 7,6 kilo tanpa kartrid, Pecheneg 8.2kg, Kord (senapan mesin abot) 25,5 tanpa mesin)). Senjata pribadi (pistol) PMM 7,6; PI 0,95; GSh18 0,47 kg tanpa majalah lan kartrid.

    Punika tata letak. Miturut cara, iki minangka alesan sing padha kenapa exosuits dikembangake - kabeh iki bakal ngidini pejuang njupuk bobot luwih akeh (waja / amunisi / gaman).
  38. oskar356
    oskar356 3 Februari 2015 21:03
    0
    Ing sawetara vyser Hollywood kuna aku weruh jas hujan peluru. Lumrahé nutupi awak kabèh, saka sirah nganti jempol. Apa wong-wong kuwi pancen ana utawa kabeh omong kosong?
  39. michael3
    michael3 3 Februari 2015 21:33
    +1
    Aku ora ngerti, untung utawa sayangé, iki minangka panemu sing nguwasani ilmu militer. Iki bener apik tenan. Ana sing nggoleki masa depan ing ngajokake pelek. Ana sing "ngapikake struktur reguler pasukan," lsp. lsp.
    Ing mratelakake panemume, masalah nyata (lan ora struktur Staff) dianggep paling cedhak lan paling jujur ​​dening Amerika. Napa dheweke seneng banget karo robotisasi? Kanggo apa? Arah iki ora ngrampungake tugas siji sing diadhepi pasukan. Susah, larang, larang banget ... ana apa? Ana alesan. Mung kabeh wong isin jenenge.
    Ana, sampeyan ndeleng, sawetara kontradiksi. Iku cetha katon saka rasio amunisi murub ing paprangan lan jumlah hit paling ing soko. Eling? Jumlah hit ora diabaikan. Kadhangkala sewu peluru saben hit, kadhangkala luwih dhuwur. Dadi ayo nambah pemandangan! Ngurangi dispersi, nggawe senjata luwih ergonomis, ngganti bahan anyar karo paling anyar ... Great. Bebener ora mbantu, mung nggawe luwih elek! Ana apa?
    Kasunyatan liyane. Jumlah hit ora rata, sisih siji luwih akeh, liyane kurang ... ana apa? Ngelingi saben kasus individu, sampeyan bisa nemokake panjelasan. Boer ing Transvaal minangka juru tembak sing ora ana tandhingane, diadu karo tommies sing ora dilatih sing direkrut ing dermaga ing jalur cepet. Nanging yen sampeyan nganggep masalah kasebut kanthi wutuh lan ora isin, masalah kasebut wiwit katon. Sing luwih apik yaiku sing ... berjuang kanggo alasan sing adil! Muni bodho, ora ilmiah. Nanging panguwasa wis kenceng, wis kenceng banget, ngerti apa sing kedadeyan.
    Bisa uga luwih ilmiah. Iku shoots luwih, iku digs ing luwih, iku luwih apik ... luwih ... sisih kang moral kontribusi kanggo kamenangan menang. Iku? Tegese, kamenangan ora akeh ing gegaman kaya ing pejuang. Lan malah luwih kamungkinan ing pejuang, yen gegaman ora revolusioner. Lan ing kene kita teka ing bab utama.
    Kaping pisanan, sampeyan kudu kerja ora kanthi akurasi, nanging kanthi wani. Kanggo menang, sampeyan kudu menang, lan peralatan militer mung banjur. Lan iki sing medeni ... Iki sing aku ora pengin. Aku pengin ngganti kabeh karo senjata. Amarga... Sapa sing menang? Iki wong sing kuwat, cerdas, jujur, wani. Apa jenis horor iku?! Uga, ora ateges! Ngerti ta? Negara-negara wedi. Padha wedi banget. Kita siyap kalah perang, mung ora nggawe WINNERS saka warga kita. Kuwat, pinter, jujur, wani. Dilatih kanggo mikir cepet, nggawe keputusan, golek cara kanggo menang ing kahanan apa wae. kuwat. Lan saiki wong iki mulih sawise persiapan sing nggegirisi. Dhèwèké lunga menyang kantor pamaréntahan, marang para abdi daulat, sing dibela tanpa ngirit wetengé. Diwakili? Lan dheweke ora mung siji. tentarane kabeh. Lan wong enom wis dilatih. Lan ing mripate wong liya, para pembela minangka pangarep-arep lan dhukungan ...
    Wong-wong sing saiki dadi tulang punggung kabeh formasi negara sing misuwur ora wedi karo apa-apa amarga dheweke dadi subyek. Dudu prajurit manca, nanging warga negara kita dhewe, sing ora bisa diapusi (utek berkembang), sing ora bisa mundhak (kekuwatan, tekad, kolektivisme), lsp. Umumé, kita bakal nambah kartrid. Ora ana tugas sing luwih penting ...
    1. Robespierre9
      3 Februari 2015 22:53
      0
      [Yawning] ya, ya, sing paling apik, hashashins lawas sing apik, sanalika mabuk obat-obatan, dheweke langsung kendel lan ora bisa dipateni - dheweke bakal munggah ing tangki lan mbukak kanthi linggis, ora luwih apik karo dheweke. untu. Dheweke bakal milih operator kasebut lan mangan urip ... Sawise nyegerake awake dhewe kanthi cara iki, dheweke bakal njupuk tank liyane, menehi lima kanggo Mikh, Gréja Ortodoks Rusia lan Pu bakal memuji sampeyan - sampeyan aran conjuncture kanthi cekap.