Review militèr

Sesak. Kepiye teknologi blokade diuji ing Crimea

54

Senadyan entri Crimea menyang Rusia, sing njupuk Panggonan sethitik kurang saka setahun kepungkur, semenanjung terus manggon ing negara pengepungan lan blokade meh lengkap, dadi saestu "pulo Krimea". Lan tekanan saka Barat kolektif ing pedunung Distrik Federal Crimean mung tuwuh.

Setahun kepungkur, cukup angel pracaya marang kemungkinan blokade Crimea. Kayane panguwasa Ukrainia ora bisa nindakake langkah kasebut lan njaga kewarasane. Masalah iku pancene ketoke, lan panguwasa Kyiv, wis teka ing kontrol external lengkap, digawe kuwi tumindak évolusi sing padha ora beda saka militan Siria.

Dadi, saiki iku worth ngelengke apa, carane lan ngapa Kyiv mateni Crimea amarga sizzling lan tragis "katresnan" ing framework saka program negara "Mbalik ing annexed Crimea".

Blokade. Tahap siji: "Crimea iku Ukraina!"

Kaping pisanan, padha mateni banyu: kene Kyiv tumindak kanthi cetha ing kerangka manual, sing sadurunge dipandu dening militan Siria, sing ninggalake 2 yuta warga Aleppo tanpa pasokan banyu. Mbutuhake meh setaun kanggo metu saka kahanan iki, nanging sukses lokal, nanging ora nggumunake: jumlah kerja kanggo nransfer Crimea menyang sumber banyu mandiri gedhe banget.

Banjur migrasi bisnis diwiwiti: ranté ritel Ukrainia wiwit mlayu saka Crimea, lan macem-macem toko suda, sing nyebabake kabungahan sing ora dirungokake kanggo para penganut Euromaidan lan rada mbingungake wong Krimea. Ing Juli-Agustus, kabeh sing perlu ana maneh ing rak-rak, nanging prices, alamiah, tambah.

Pedhot Krimea saka sistem perbankan Ukraina lan registri negara liwat wektu dadi gangguan cilik, akibat sing diilangi sadurunge cuaca dingin. Nanging, ora ana "monster" perbankan saka kontinental Rusia teka ing Crimea - padha wedi marang sanksi. Nanging, bank lokal diadegaké. Luwih nglarani yaiku mati komunikasi seluler Ukrainia ing Crimea.

Sawise "tresna" ing hubungane karo Crimeans, panguwasa Ukrainia wiwit nyoba teknologi blokade transportasi kanthi laku. Ing Agustus-September, antrian truk dawa ing Perekop lan Chongar saka sisih Ukrainia tekan 10 kilometer: pengawal tapel wates Ukrainia ora cepet-cepet ngeculake kargo menyang wilayah "Pulo Krimea".

Blokade. Tahap loro: "Crimea bakal dadi duweke utawa sepi"

Strategi strangulasi bertahap saka semenanjung ditambah karo poin anyar sawise kekalahan Agustus-September saka pasukan rezim Kyiv ing Front Wétan lan kekeselen cadangan batu bara ing pembangkit listrik termal Ukraina.

Pedunung ing semenanjung wiwit ngalami pemadaman listrik kanthi periodik. Puncak pemadaman ing Eve Taun Anyar. Ing shutdowns wis sawetara gol: provoking Rusia kanggo aggravate confrontation ing Donbass, energi blackmail, lan mung liyane manifestation saka "katresnan" Kyiv kanggo Crimeans.

Korban kudu ditulungi bebarengan karo pembunuh: luwih saka 1,5 GWh diwutahake menyang sistem energi Ukrainia, lan batu bara Rusia wiwit disedhiyakake menyang pembangkit listrik termal Ukrainia.

Rincian kontrak energi muncul kurang saka sasi mengko, sajrone eskalasi liyane saka squabbling intraspecific antarane politisi Ukraina. Arseniy Yatsenyuk ngumumake bahaya saka perjanjian sing ditindakake: kontrak kasebut ngemot kewajiban Kyiv kanggo transit listrik menyang Distrik Federal Crimean Federasi Rusia lan menyang wilayah LDNR.

Dokumen kasebut saiki ditliti dening Kantor Jaksa Agung Ukraina, lan ora ana alesan kanggo mangu-mangu kemampuan Kyiv kanggo ngidak-idak lan mungkasi kanthi sepihak: masalah domestik lan kepinginan saka warga Ukraina lan Krimea karo Novorossians kanggo manggon karo. listrik ora ngganggu sapa wae.

Blokade transportasi Crimea wis meh rampung: ora ana sambungan sepur antarane semenanjung lan daratan Ukraina, uga bis: malah sadurunge Taun Anyar, lawang mlebu menyang Crimea diblokir miturut tembung "kanggo alasan keamanan". Incidentally, dina sawise introduksi saka langkah-langkah iki, bom lampus mbledhos ing Odessa kanggo pisanan wiwit wiwitan kudeta, lan ing Kherson, loro bledosan matèni wong loro.

Upaya kanggo ngubengi larangan kasebut ora kasil: taksi lan bus saka Crimea menyang wilayah Kherson diantemi lan dibalik, sopir taksi lokal nyusup roda. Banjur padha nyoba ngapusi: ing Odessa bisa tuku karcis bis ing rute Odessa - Yalta kanggo Kherson, lan banjur, wis ing Kherson dhewe, mbayar driver kanggo bagean isih saka lelampahan kanggo Yalta. Pembalap dhewe rembugan karo pengawal tapel wates Ukraina. Apa skema iki bisa digunakake saiki ora dingerteni dening penulis.

Nanging, Kyiv ngakoni blokade transportasi Krimea minangka sah, lan banjur wiwit mriksa saben wong sing mlebu "pulo" kanthi kendaraan pribadi kanggo nyingkiri wajib militer menyang Front Wétan. Saiki komunikasi karo "Pulo Krimea" mung liwat udhara lan liwat ferry Kerch, kapasitas kang winates lan gumantung ing kekuatan saka peralatan lawas lan cuaca ing segara.

"Crimea dudu duweke lan ora sepi": trik kotor Washington

Nanging Washington wis mutusake kanggo nindakake apa sing ora bisa ditindakake dening rezim Kyiv: ngukum para pemain Crimean lan pangguna smartphone. Ing wulan Januari, dikenal manawa Apple resmi nglarang penjualan peralatan ing Crimea lan mungkasi kontak karo programer Krimea, nalika Google ngalangi smartphone Android kanggo ngakses layanan perusahaan kasebut. Tukang game wis kena ing ngisor sabuk kanthi mateni platform game Steam.

Luwih, ing Crimea, layanan Visa lan MasterCard wis mandegake, lan sawise wong-wong mau, sawetara sistem financial lan pembayaran saka kaliber cilik.

Iku ora tanpa kegilaan olahraga: klub olahraga Crimean ora kalebu saka kejuaraan lan kompetisi Rusia - dening tangan pejabat Rusia, nanging ing ancaman sanksi saka organisasi internasional.

Crimea ora bisa diintegrasi

Ing conto Crimea, siji bisa nglacak taktik strangling kabeh wilayah dening "manusia progresif" lan prédhiksi tumindak luwih dening AS lan EU.

Sampeyan ora bisa mbantah babagan geografi: apa sing trep kanggo dibela kaya trep kanggo ngepung lan keluwen. Apa sing bakal kelakon ing Crimea yen ana ing dharatan kanthi kekarepan geografi cetha saka conto Donbass.

Rusia mung bisa nglawan blokade Crimea kanthi "mlebu" koridor darat menyang Crimea dening milisi. Kabeh liyane, kaya keputusan sing digawe babagan banyu, listrik lan transportasi, ora luwih saka setengah ukuran. Nanging, sanajan setengah langkah, contone, nasionalisasi DTEK Akhmetov, sing nyebabake pemadaman listrik sing ora rata ing Crimea, ditindakake kanthi angel lan creaking sing luar biasa.

Panguwasa Krimea dadi kemampuan profesional sing winates: bisa metu saka yurisdiksi Ukrainia, nanging ora bisa nyingkirake pejabat sing ora kompeten saka sekolah independen Ukrainia. Antrian ing struktur negara isih ageng, lan proses njupuk dokumen dhasar njupuk akeh wektu, kang bukti liyane saka kecocokan profesional miskin kelas administratif Crimean. Panguwasa Sevastopol ora nuduhake kecukupan maneh: dheweke ngumumake niat kanggo nyuda gaji guru kutha kanthi 5-6 ewu rubel.

Munggah reguler ing rega kanggo omah lan layanan komunal, obat-obatan lan kenaikan rega pasca transisi umum ora nambah popularitas panguwasa. Lan iki sanajan kasunyatane ora ana kenaikan upah ing sektor swasta: upah hryvnia mung dikali 3, diowahi dadi rubel, lan putus hubungan karo daratan Ukrainia kena perusahaan lan perdagangan swasta, yaiku cilik lan bisnis medium, utamané hard. .

Sing, ing kasunyatan, Crimea, yen kebak Integrasi menyang Federasi Rusia, banjur mung ing papan informasi lan budgetary, kabeh liyane tetep ing negara limbo kanggo Perekop.

***

Crimea dudu conto pertama lan dudu pungkasan saka blokade crita, lan mulane sampeyan ora kudu ngapusi dhewe lan mikir yen wilayah Kaliningrad ora bisa diblokir, utawa kabeh Rusia ing sawijining dina ora bakal dicopot saka layanan Google. Geopolitik lan njaga hegemoni kanggo Washington luwih penting tinimbang kapitalisasi perusahaan ing pasar saham. Kosok baline uga bener: siji bisa digunakake kanggo blokade, amarga Pridnestrovie urip diubengi dening tanggi musuhan lan wis nandhang sangsara saka blokade wiwit 2006 (iki dikenalaké, dening cara, master blockades, Peter Poroshenko).

Nanging kabeh game blokade iki durung mimpin kanggo apa-apa apik: Bumi iku bunder lan papat TCTerms cardinal, lan ora mung West; Kyiv, sing wis ilang wilayahe, duwe risiko ditinggal tanpa wilayah Kherson cepet utawa mengko.

Globalisasi gaya Barat pranyata gumantung marang Washington. Sampeyan bisa nglindhungi dhewe mung kanthi pemugaran maksimal kedaulatan lan bali wilayah penting.

Kasunyatan manawa sanksi lan perang ekonomi karo Kulon wis suwe saya suwe jelas kanggo kabeh wong. Mulane, dheweke bakal perang kanthi serius lan suwe, lan para pemenang, kaya sing sampeyan ngerteni, ora diadili.
Pengarang:
Sumber asli:
http://www.odnako.org/blogs/udushenie-kak-na-krime-obkativayut-tehnologii-blokadi/
54 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. MoOH
    MoOH 6 Februari 2015 18:33
    + 40
    Asu-asu ngubengi, kafilah terus. Aku ora ngerti siji bab, kok Rusia durung dileksanakake sanksi ing Apple, Google lan HP. A regime tax khusus, contone, 10 persen saka sembarang Advertisement ing sih saka Crimea?
    1. taram taramych
      taram taramych 6 Februari 2015 18:52
      + 15
      Iki urusan pribadi! Ekspansi apa wae bisa dilawan dening pengalaman Kongres Nasional India, yaiku penolakan sukarela saka kabeh sing diprodhuksi dening negara - agresor, disobedience sipil, lsp. GDP ngandika, "Gunakake Yandex."
      1. Wend
        Wend 6 Februari 2015 19:39
        +7
        Penulis, apa sampeyan lali apa-apa? Sampeyan nemtokake Crimea minangka pulo utawa negara siji. Lan ing mburi Crimea ana Rusia, Turki wis ngirim kapal dagang ing kana. Apa blokade, apa suffocation. Elingi sejarah. Blokade Napoleon marang Inggris gagal amarga Rusia ora gelem melu. Dadi Britain, negara asing kanggo kita. Lan ing kene Crimea minangka wilayah kita. Uga ujar manawa wilayah Kaliningrad ana ing blokade.
        1. Genry
          Genry 6 Februari 2015 20:50
          0
          Quote: Wend
          Apa blokade, apa suffocation.

          Miturut nada sampeyan, Ukraina ngurmati lan ngelus Krimea.
          Apa sampeyan bisa lelungan kanthi sepur liwat Ukraina? kargo transit?
          Reged karo pasokan banyu, karo listrik ...
          1. Wend
            Wend 9 Februari 2015 12:55
            0
            Kutipan saka Genry.
            Quote: Wend
            Apa blokade, apa suffocation.

            Miturut nada sampeyan, Ukraina ngurmati lan ngelus Krimea.
            Apa sampeyan bisa lelungan kanthi sepur liwat Ukraina? kargo transit?
            Reged karo pasokan banyu, karo listrik ...

            Reged lan blokade iku rong perkara sing beda. Kanggo melu blokade, sampeyan kudu duwe ekonomi mandhiri, lan Ukraina mung nindakake apa sing ditindakake kanthi blackmailing Crimea kanggo tawar-menawar kanggo macem-macem barang. ngguyu
      2. sergeybulkin
        sergeybulkin 6 Februari 2015 20:27
        +8
        .
        kabeh Rusia bakal siji dina ora pedhot saka layanan Google.

        Ing wedi!!! Aku wis tau digunakake Google ing pungkasan 15 taun, lan aku ora arep, padha pindhah liwat alas - ing langkah cilik kanggo telung huruf lucu bebarengan karo layanan sing!
        Kabeh Steam iki, nah ... ora perlu. Arrogance padha metu saka grafik. Sanajan dheweke medhot Federasi Rusia saka World Wide Web, aku yakin sawetara wong bakal nandhang sangsara.
        1. Erg
          Erg 6 Februari 2015 20:49
          +2
          Dheweke mung ngerti yen alternatif kasebut ora bakal suwe. Lan pasar bakal ilang FOREVER. Mung lan kabeh nglirik
    2. denis fj
      denis fj 6 Februari 2015 19:45
      +7
      Kahanan kasebut khas kanggo Rusia saiki sawise karya Chubais ing RAO EU, sing ngrusak sistem iki, sadurunge paket energi kaping 3 ing EU, nggawe kelas perantara ing rantai produsen, pemasok, lan operator liyane, nransfer. properti negara digawe dening generasi sadurunge
      1. non-pejuang
        non-pejuang 6 Februari 2015 20:42
        +1
        "nglangkungi kothak energi kaping 3" - ????? Aku ngerti iki dudu klub penulis, nanging kok mangle tembung kaya ngono?
        1. gulung1
          gulung1 6 Februari 2015 21:03
          +3
          Quote: Non-combatant
          "outstripping kab



          ))) Mbok wong wanted kanggo ngomong Aperitif?
    3. denis fj
      denis fj 6 Februari 2015 19:48
      + 13
      Tema sing keren. Sesanti banget saka masalah.

      .
      Kita nggawe masalah saka Crimea!?!
      Kita duwe kasempatan kanggo nemu rasa seneng gedhe - bali saka tanah legendaris - lan kene kita! Pranyata iki minangka beban - kanggo pamrentah ing Moskow, kanggo para birokrat Crimea, kanggo ekonomi, logistik, bankir, komunikasi ...

      Apa kita bisa bali lan njaluk ngapura?

      ...
      Ing Crimea, padha kudu ngerti - kita kudu njupuk daya menyang tangan kita dhewe! Kabeh - politik, ekonomi, sosial, militer ...

      Yen sampeyan ora ngerti carane, menehi daya kanggo Sevastopol: Crimea minangka tanah strategis penting lan bagéan saka Motherland kita.
      Militer ngleksanani kekuwatane kanthi cara dhewe-dhewe, nanging ora bakal merengek lan ora nyerahake tanah air.
    4. denis fj
      denis fj 6 Februari 2015 19:53
      0
      Artikel mbebayani lan alarmis "Blockade transportasi Crimea wis meh rampung" - apa jenis omong kosong? Apa sampeyan bisa mikir kajaba tanah ora ana cara liya? Ya, umume kabeh wong lelungan saka Rusia nganggo feri, lan lelungan domestik dill wis ngelu. Babagan operator seluler - omong kosong. Ana, kaya saiki, ana lan bakal bisa digunakake ing meh kabeh komunikasi seluler. Kasunyatan bilih kurang pangan uga omong kosong, nyatane, dheweke adol kabeh dhewe, lan ora nggawa apa-apa khusus saka produk Dill! Babagan listrik - ya, iku ala amarga padha ora bodho ngetung pamindhahan iki dill (sanajan padha ngerti sing kabeh bisa samesthine saka wong-wong mau, utamané sawise nyoba kanggo nutup sumber banyu kanggo Crimea) Akibaté, bagéan saka populasi tetep tanpa listrik. Nanging prakara iki bakal didandani ing mangsa ngarep kanthi nyedhiyakake generator diesel (lan turbin gas) kaya sing dibutuhake.
      1. Thunderbolt
        Thunderbolt 6 Februari 2015 20:30
        +6
        Ing kana, kaya saiki, ana lan bakal bisa digunakake ing meh kabeh komunikasi seluler. Kasunyatan bilih kurang pangan uga omong kosong, nyatane, dheweke adol kabeh dhewe, lan ora nggawa apa-apa khusus saka produk Dill!


        Aku setuju! Sawijining sedulur sing manggon ing Yalta lan kita takon dheweke apa sing bakal dadi "pangan" sabanjure. ngendi (amarga aku arep pindhah ana kanggo preian) dheweke ngandika persis sing kabeh bakal padha sadurunge, kajaba 2-5 wong sing rampung sepele. Dheweke uga nambahake yen akeh barang murni Ukrainia isih ana ing pasar, luwih-luwih, produksi ing pungkasan 2014 ing awal 2015 ... piye wae barang diwutahake menyang Crimea saka Ukraina))) borjuis Khokhlyatsky nemokake cara! Kaya sing diucapake: "Perang iku perang, nanging nedha awan ana jadwal" ngguyu
    5. Komentar wis dibusak.
    6. siberalt
      siberalt 6 Februari 2015 20:17
      0
      Masalah bakal nggiling, bakal ana glepung. Lan sapa sing gampang saiki? Kita bakal slamet. Kanggo banyu lan listrik menyang Crimea, kasugihan nouveau Ukraina nampa dhuwit lan bareng karo negara. Yagene dheweke bakal nyerang bisnise? Inggih, padha ngrusak liburan Taun Anyar kanggo Crimeans. Dadi trik sing reged, dudu politik. Breaking liwat tanah liwat Zaporozhye masalah. Ana pembangkit listrik tenaga nuklir lan DneproGES. Dheweke bakal ngilangi sabotase marang Rusia lan, liwat IAEA, bakal nggawa pasukan internasional kanggo nglindhungi fasilitas strategis. Miturut cara, Kolomoisky ngomong babagan skenario kasebut ing musim panas pungkasan. Apa kita butuh?
    7. bmv04636
      bmv04636 6 Februari 2015 20:56
      +2
      lan kok saiki loro visa lan kertu master bakal bisa ing Crimea saka spring, roto-in wis arep liwat pusat Processing kita. Lan kabeh perusahaan elf cahya iki mung bakal entuk sing bakal kita ganti menyang bajak laut
    8. Geisenberg
      Geisenberg 6 Februari 2015 23:50
      0
      Kutipan saka MooH
      Asu-asu ngubengi, kafilah terus. Aku ora ngerti siji bab, kok Rusia durung dileksanakake sanksi ing Apple, Google lan HP. A regime tax khusus, contone, 10 persen saka sembarang Advertisement ing sih saka Crimea?


      Persentase sampeyan iki ora bakal dibayar dening perusahaan sing kadhaptar, nanging dening panuku. Dadi dudu pilihan. Gagasan koridor darat katon apik banget ing kene))
  2. Ymato88
    Ymato88 6 Februari 2015 18:34
    + 15
    Crimea iku kita! Lan iku. Ora Ukraina, ora masalah. Novorossiya saka Kharkov kanggo Odessa.
    1. subbtin.725
      subbtin.725 6 Februari 2015 18:48
      +6
      Kutipan saka Ymato88
      Novorossiya saka Kharkov kanggo Odessa.

      Kalebu Transnistria.
    2. non-pejuang
      non-pejuang 6 Februari 2015 18:56
      + 16
      Ya, kita, kita. Mungkin slogan bakal cukup? Wis kesel. Iku luwih apik kanggo maca kutipan saka novel apik banget dening A. Tolstoy "Peter I", kabeh dicethakaké ana ing:
      "Ing kémah, mung lilin sing keroncong. Adipati ora ngerti babagan apa, banjur katon penasaran saka Pétrus menyang para jenderal.
      - Kita wis lunga saka Moskow suwene rong wulan, ora bisa tekan. Mlaku-mlaku! Sampeyan ngerti sing King Charles dipeksa Kristen kanggo tentrem isin, dipeksa wong kanggo mbayar rong atus seket ewu emas doubloons indemnity. Saiki Charles wis ndharat karo kabeh tentara ing Pernovo lan marching ing Riga ... Yen saiki ngalahake Raja Augustus cedhak Riga, ing November kita kudu ngenteni wong kene, kanggo kita ... Carane kita bakal ketemu?
      Artamon Golovin, senior ing pangkat, ngadeg, sujud, nggantung alis abu-abu:
      - Pyotr Alekseevich, kanthi pitulungan saka Gusti Allah ...
      We kudu bedhil! Peter nyelani, vena abuh ing bathuk. - Bom! Satus rong puluh ewu inti kethokan! Daging kornet, lawas d..kanker.."
    3. Komentar wis dibusak.
    4. Drunya2
      Drunya2 6 Februari 2015 19:47
      +8
      forum - Crimeans
      http://sevpolitforum.info/viewtopic.php?f=11&t=783224&start=1125
      saka ing kono:
      Putin ngakoni pangkat militèr lan dokumen wong Krimea sah
      http://www.rg.ru/2015/01/02/reg-kfo/zvaniya-anons.html
      Kerch State Marine Technical University bakal diadegaké ing Rusia
      http://www.aif.ru/society/education/1419749
      Ing Kerch, pabrik Zaliv kanthi cepet ngajak sampeyan kerja lan janji bakal mbayar kanthi apik
      http://www.kerch.com.ru/articleview.aspx?id=43783
      Pusat dialisis "Crimea" dibukak ing Simferopol
      http://crimea.kz/130645-V-Simferopole-otkrylsya-centr-dializa-Krym.html
      Dispensary onkologi bakal dibangun ing Sevastopol kanggo 840 yuta rubel
      https://news.mail.ru/inregions/crimea/110/economics/20957654/?frommail=1
  3. Andrejka
    Andrejka 6 Februari 2015 18:35
    + 14
    Penulis Burns - apa prospek elek kanggo kabèh Rusia - kita bakal pedhot saka Google!
    1. Vasilenko Vladimir
      Vasilenko Vladimir 6 Februari 2015 18:37
      +3
      Kutipan saka Andrejka
      kita bakal pedhot saka Google!

      bab utama iku trrents ora ban ngguyu
      1. Andrejka
        Andrejka 6 Februari 2015 19:15
        +6
        ya video torrent lan bajakan iku kabeh nglirik
        1. Vasilenko Vladimir
          Vasilenko Vladimir 6 Februari 2015 20:58
          +1
          kok mung video?
          lan piranti lunak
    2. imigran
      imigran 6 Februari 2015 19:12
      + 33
      Hello saka Crimea! 22 Februari bakal persis setaun wiwit kita menehi telek ing Kerch lan ora mung, oranye!!!! Dear Ivan Lizan utawa Lizal - Aku ora ngerti persis sing, nanging temenan iku, lan temenan ora bokong sakabeheng !!! Iki sing dakkandhakake!!!!! Kabeh iki sak wentoro - kabeh inconveniences sing ana ing Crimea bisa ditanggulangi. Masalahe ora ana ing blokade - sing ora ana, nanging ing pejabat non-pribumi !!! Kang, kanggo swara saka ombak, cepet repainted saka partai Ukraina kanggo asosiasi partai Rusia, nanging aku purge mung watara sudhut !!! Miwiti karo represi sawise aneksasi, utawa luwih, sawise bali Crimea menyang Federasi Rusia, iki bakal dadi alesan liyane kanggo nyerang Federasi Rusia. Lan produsen kasur bakal njupuk kauntungan saka iki, oh, karo apa edhan !!!! Iku misale jek sing FSB ora muspra nampa keuntungan awis, supaya tokoh metu. Inggih, oke, ora bab iku. Ora kabeh lancar ing Crimea, nanging kabeh wong ngerti yen mung kucing bakal muter !!! Kabeh bakal tiba ing panggonan lan kanthi cara sing paling apik! Lan kita pracaya ing urip ing Crimea!!! Dadi aku bakal ngganggu sampeyan nganti ora mungkin, Lizal sayang !!! Ora kompeten ing babagan tartamtu - luwih becik meneng !!! Tampilake dhewe luwih pinter!!!! kula hormati Bapak-bapak!!! hi
      1. denis fj
        denis fj 6 Februari 2015 19:51
        +6
        Kutipan saka Imigrant
        Hello saka Crimea! 22 Februari bakal persis setaun wiwit kita menehi telek ing Kerch lan ora mung, oranye!!!! Dear Ivan Lizan utawa Lizal - Aku ora ngerti persis sing, nanging temenan iku, lan temenan ora bokong sakabeheng !!! Iki sing dakkandhakake!!!!! Kabeh iki sak wentoro - kabeh inconveniences sing ana ing Crimea bisa ditanggulangi. Masalahe ora ana ing blokade - sing ora ana, nanging ing pejabat non-pribumi !!! Kang, kanggo swara saka ombak, cepet repainted saka partai Ukraina kanggo asosiasi partai Rusia, nanging aku purge mung watara sudhut !!! Miwiti karo represi sawise aneksasi, utawa luwih, sawise bali Crimea menyang Federasi Rusia, iki bakal dadi alesan liyane kanggo nyerang Federasi Rusia. Lan produsen kasur bakal njupuk kauntungan saka iki, oh, karo apa edhan !!!! Iku misale jek sing FSB ora muspra nampa keuntungan awis, supaya tokoh metu. Inggih, oke, ora bab iku. Ora kabeh lancar ing Crimea, nanging kabeh wong ngerti yen mung kucing bakal muter !!! Kabeh bakal tiba ing panggonan lan kanthi cara sing paling apik! Lan kita pracaya ing urip ing Crimea!!! Dadi aku bakal ngganggu sampeyan nganti ora mungkin, Lizal sayang !!! Ora kompeten ing babagan tartamtu - luwih becik meneng !!! Tampilake dhewe luwih pinter!!!! kula hormati Bapak-bapak!!! hi



        Kabeh bener.
        Ora jelas kok shobla birokrasi rekrutmen Ukrainia durung bubar, wis ganti warna lan lungguh ing kursi sing padha, sanajan umume ana ing situs logging.
        1. Sergey Krymsky
          Sergey Krymsky 7 Februari 2015 10:18
          +1
          Aku setuju. "Omahe minangka pakunjaran," minangka Papanov ngandika ing "Ati-ati mobil." Mung saiki ora ana sing bisa diganti. Empu misunderstandings kaya: "Lan sampeyan mbuktekaken yen anak iku warga 2-taun-lawas saka Federasi Rusia"? Mulane, dheweke butuh pengawasan lan panjelasan sing apik karo populasi ing babagan hak lan kewajiban. Lan miturut artikel, aku setuju karo soko, nanging ora karo soko (lan dhasar), nanging ora ana kahanan ngarep-arep, lan malah yen sampeyan wis dipangan, ana rong cara metu. Ing ngisor iki: kita bakal kerja kanggo kabecikan tanah air lan kita ora kudu golek masalah sing ora ana, nanging ngrampungake masalah sing wis ana.
  4. Vasilenko Vladimir
    Vasilenko Vladimir 6 Februari 2015 18:36
    + 10
    lan Google wis mblokir akses smartphone Android menyang layanan perusahaan. Tukang game wis kena ing ngisor sabuk kanthi mateni platform game Steam.
    pitakonan omong kosong soprtut liwat no
    Apple resmi nglarang adol teknologi kasebut
    dudu sepisanan rintisan dibuwang ing pasar, sampeyan bisa uga mikir ora ana sing bisa diganti.
    ing Crimea, layanan Visa lan MasterCard mandegake, lan sawise wong-wong mau, sawetara sistem financial lan pembayaran saka kaliber cilik.

    Sampeyan bakal bisa kanggo mbayar nganggo kertu sistem pembayaran internasional Visa lan MasterCard ing Crimea wis ing April 2015, ngandika Anatoly Aksakov, Wakil Kepala Komite Keuangan Duma Negara.

    Rincian liyane ing RBC:
    http://top.rbc.ru/economics/06/02/2015/54d4aae09a7947e8beefa9e3#xtor=AL-[interna
    l_lalu lintas]--[rbc.ru]-[badan_utama]-[item_3]
    1. Zdishek
      Zdishek 6 Februari 2015 20:42
      0
      Apa masalahe? IPhone pisanan uga ora didol ing Rusia! Padha makarya lan digunakake. Telek iku kabeh! Lan dhuwit ing kertu digunakake.
  5. cerbuk6155
    cerbuk6155 6 Februari 2015 18:37
    -9
    Lan Moscow, sauntara, turu lan ndeleng carane apik kabeh karo kita ing Crimea. Mesthi wae, ora ana sing apik sing bakal kedadeyan karo pamrentah lan menteri sing kaya ngono, anggere padha lungguh ing gulu kita. Trepachi piyambak lan pengkhianat. prajurit
    1. cerbuk6155
      cerbuk6155 6 Februari 2015 18:57
      0
      Akhire, aku nggugah kerajaan turu iki. Banjur mung bisa keplok tangan. Nanging ing kasus owah-owahan, dheweke bakal langsung ujar manawa dheweke dadi sing pertama nyengkuyung owah-owahan.
    2. Komentar wis dibusak.
  6. ora cesar
    ora cesar 6 Februari 2015 18:38
    +2
    kene paling padha ora njupuk
  7. Panitia
    Panitia 6 Februari 2015 18:39
    + 14
    Mungkasi moan! Ora ana sing bakal bali apa-apa, kita wis bali dhewe. Kabeh. Perlu kerja.
  8. Kovlad
    Kovlad 6 Februari 2015 18:42
    +4
    Nanging kabeh game blokade iki durung mimpin kanggo apa-apa apik: Bumi iku bunder lan papat TCTerms cardinal, lan ora mung West; Kyiv, sing wis ilang wilayahe, duwe risiko ditinggal tanpa wilayah Kherson cepet utawa mengko.


    Kyiv, kang wis ilang ora pinggiran, nanging atine, resiko kang kiwa tanpa Ukraina kabeh. Pancen, iku pancene tanpa sirah, padha tak republik paling sugih saka USSR, lan padha conscientiously pro. "lan" non-manungsa. Lan kanthi pengajuan Amerika Serikat lan EU, bakal bali maneh kanggo ngganggu dheweke nganti suwe.
  9. Goga101
    Goga101 6 Februari 2015 18:43
    +3
    Utamane menarik babagan pemadaman listrik - sawise kabeh, ana menteri kanggo Crimea, nanging ora ana jalur transmisi daya saka Rusia menyang Crimea ...
    Apa ora ana sing mikir babagan garis kasebut? Setaun wis meh liwati, nanging ora ana pangertèn - lan apa kanggo banjur ana kabèh "menteri"?
    "Blockade" ... "suffocation" ... lan apa padha mikir Kyiv bakal nguripake metu, nanging Crimea bakal nyedhiyani kabeh perlu - huh?
    Sawijining pamrentah kita (kajaba Kementerian Pertahanan lan Kementerian Luar Negeri), ing kahanan saiki, saya tambah akeh sing impoten. negatif
    1. Sergey Krymsky
      Sergey Krymsky 7 Februari 2015 10:32
      +1
      Aku setuju, nanging sebagian. Sawise kabeh, iki minangka jumlah kerja sing cukup gedhe: kanggo nindakake gardu, jaringan distribusi, kabel lan garis nduwur sirah, lan banjur kanggo layanan. Ora kaya mbuwang kabel ekstensi saka kamar siji menyang kamar liyane. Lan kasunyatan manawa ora ana ing media ora ateges ora ana sing ditindakake. Sayange dheweke ora menehi, bisa uga luwih cepet tinimbang baja.
  10. Stinger
    Stinger 6 Februari 2015 18:44
    +3
    Ora jelas kenapa kita ngadeg ing upacara karo wong aneh iki. Napa ora ngilangi kabeh kiriman menyang independen, kalebu gas, nganti Crimea ora diblokir? Aku yakin loro dill lan negara bakal ngerti lan nyetujoni tumindak kasebut. Tumindak kaya mengkono iku bisa dingerteni lan becik kanggo dheweke. Iki minangka game miturut aturane. Sampeyan ora bisa lolos karo tuduhan agresi. Saiki, yen sampeyan nyebul bendungan sing ngalangi banyu menyang Crimea, banjur ya, sampeyan bisa squeal babagan agresi.
  11. rata-rata
    rata-rata 6 Februari 2015 18:45
    0
    Kita duwe siji jawaban, kanggo mungsuh Geopolitical kita, Cut ing irung - THE RUSSIA AJA GIVE UP!
  12. keprungu
    keprungu 6 Februari 2015 18:49
    +3
    Google wis mblokir akses smartphone Android menyang layanan perusahaan. Tukang game wis kena ing ngisor sabuk kanthi mateni platform game Steam.

    Sabanjure - layanan Visa lan MasterCard mandheg ing Crimea
    Masalah karo Google ditanggulangi kanthi nginstal mung siji program tambahan, lan Visa lan MasterCard bakal bali menyang Crimea ing April ...
    Crimeans lan tamu saka semenanjung bakal maneh bisa mbayar karo Visa lan MasterCard kertu internasional ing April. Iki bakal kedadeyan amarga kerjasama karo Sistem Kartu Pembayaran Nasional. "Wiwit April, Pusat Pemrosesan Transaksi Rusia wis beroperasi. Kabeh transaksi bakal diproses dening pusat kita, Amerika malah ora bakal weruh iki lan ora bakal bisa mblokir apa-apa. Kertu bank Rusia, Ukrainia, Jerman, Amerika, Jepang - apa wae, ora bakal ana masalah, "ujare Anatoly Aksakov, wakil ketua panitia keuangan Duma Negara.
  13. konvalval
    konvalval 6 Februari 2015 18:50
    +5
    Ora ana sing bakal medeni wong Krimea. Deleng ing sisih kidul-wétan, wong-wong sawah iki minangka pranks bocah-bocah.
  14. vadimN
    vadimN 6 Februari 2015 18:50
    +6
    Temtunipun, para pejabat Krimea pantes nampi panguwuhipun. Persis padha Moscow. Lan aku isih ora mbusak nyalahke saka presiden! Lan aku siap kanggo nerangake posisi tenan ing masalah iki.
    Crimea minangka proyek strategis ora mung saka perspektif geografis lan militer. Iki minangka fenomena politik ing skala kabeh-Rusia. Kakehan gumantung ing sukses proyek iki, nasib struktur politik Rusia. Iki uga dimangerteni dening mungsuh geostrategis Rusia lan mesthi bakal digunakake ing perang nglawan kita. Lan nglilani samubarang ing kahanan iki minangka tindak pidana! Lan Crimea, sawise kamenangan sarwa kuwi, diwènèhaké marang pejabat karo orientasi politik incomprehensible (kang kasebut ing artikel). Ing paling apik, kabeh ditinggalake kanggo kasempatan; ing paling awon, kabeh diwenehake menyang tangan mungsuh rahasia Rusia. Asil saka "perang Krimea katelu" bakal mengaruhi stabilitas kabeh Rusia. Bebaya yaiku manawa ana negativitas ing Crimea alon-alon nanging mesthi ngilangi bagean saka rating positif Presiden Putin, sanajan ana ing antarane sing ndhukung tanpa syarat lan terus ndhukung dheweke.
    Sembarang negativity ing Crimea menehi loro Kulon lan "kolom kalima" nang Rusia alesan kanggo rock kabèh negara. Suwene duwe frasa "... ora ana dhuwit, kabeh menyang Crimea"? Lan padha isih muni. Lan kahanan sing luwih elek ing Crimea lan ing negara kasebut, luwih yakin lan luwih wani bakal muni.
    Putin, sawise mundur saka politik domestik lan nyerahake menyang pejabat liberal, resiko bakal kelangan dhukungan saka ora mung Crimeans, nanging uga patriot ing saindhenging Rusia. Yen ora ana pimpinan alternatif sing berorientasi nasional sing jelas (uga merit saka sistem pamaréntahan aligarhic-birokrasi sing ana (maca - Putin)) ing Rusia mung bakal ana siji alternatif - rabble liberal ing kekuwatan, dikontrol saka sebrang samodra.
    Iku tetep mung marang Putin - nguripake pasuryan kanggo masalah internal negara. Dheweke ana lan mung tuwuh. Lan ora mung ing ekonomi, nanging uga ing politik domestik. Lan dheweke tuwuh kanthi cepet ... Ora ketompo carane telat!
  15. CHUBURASHKA
    CHUBURASHKA 6 Februari 2015 18:53
    +3
    Artikel kasebut reged, kanthi bias Bandera. Saiki, sanajan kulite mundhak, dheweke ora bakal weruh Crimea! Lan dheweke bakal nyoba ngetokake tangane, supaya Armada Segara Ireng bakal cepet ngetung balung kanggo dheweke ... Tanah Rusia ngadeg lan bakal ngadeg ing kono!
  16. ovod84
    ovod84 6 Februari 2015 18:56
    +2
    Napa wong Krimea mbutuhake barang Apple lan Amerika, kalebu Google. Yandex, telpon Cina kualitas normal acer asus lenovo punika. tuku genset cilik cukup kanggo listrik, sing penting mangan lan niato ora ngalang-alangi nganggo basa sing dikarepake. Aku nulis kanggo sampeyan apa aku dhewe.
  17. gryaznov.igor.
    gryaznov.igor. 6 Februari 2015 19:00
    +3
    Guys, kita bakal slamet, kabeh bakal apik karo kita, kita bakal nembus ora pisanan.
  18. Mindaugas
    Mindaugas 6 Februari 2015 19:03
    +5
    Crimea lan Sevastopol minangka bagéan integral saka Rusia. Panggonan paling suci ing Crimea yaiku Artek. Mayuta-yuta pionir saka kabeh liwat USSR liwat Artek, lan wong-wong mau ing akeh cara bound piyambak karo rumus kasukman siji saka kasetyan kanggo Uni Soviet lan saiki pewaris ing wangun Rusia anyar. Kajaba iku, kamp kasebut internasional, yaiku, ngenalake bocah-bocah saka saindenging jagad menyang budaya Soviet (Rusia). Titik iki ing Crimea luwih penting tinimbang Gunung Candi ing Yerusalem ...
  19. lis-ik
    lis-ik 6 Februari 2015 19:11
    +6
    Aku ora ngerti masalah karo Google lan smartphone, kanggo kabeh wektu Google ora nggunakake cukup sumber daya liyane salah siji ing tablet utawa ing komputer, lan sampeyan kudu tuku smartphone adhedhasar Android, apel mung show-off .
  20. pronindacha
    pronindacha 6 Februari 2015 19:14
    +2
    Mungkin iku cukup kanggo katon obsequiously menyang mata babi cidra sing, Mungkin iku wektu kanggo menehi hasil jotosan serius kanggo gas lan Penyetor lenga, rampung mati Ukrofascists iki ing pungkasan, pisanan mbebasake Lugansk lan Donetsk, lan banjur kabeh wétan, ngirim, minangka kita bisa, Amerika ing kontol amba. Sawise kabeh, iki isih
  21. cerbuk6155
    cerbuk6155 6 Februari 2015 19:22
    +1
    Kutipan saka vadim
    Iku tetep mung marang Putin - nguripake pasuryan kanggo masalah internal negara. Dheweke ana lan mung tuwuh. Lan ora mung ing ekonomi, nanging uga ing politik domestik. Lan dheweke tuwuh kanthi cepet ... Ora ketompo carane telat!

    Lan aku ngomong babagan iki. Aja ngrungokake balabol lan mungsuhe rakyat. Wektu kanggo ngganti pamaréntahan lan ngomong kanthi terang babagan trik kasebut (yaiku, babagan penjualan kepentingan RUSIA). prajurit
  22. Volgarr
    Volgarr 6 Februari 2015 19:26
    +6
    Ana perang! Perang podlyuchaya sing sepi! Wektu kanggo nggedhekake kesadaran lan nampa iki minangka kasunyatan! Salah siji kamenangan bakal kita - utawa kita bakal mati, minangka dimaksudaké dening Geeks Western sing wis lali wedi marang Gusti Allah! Kita kudu MENANG - Ora ana liyane sing diwenehake !!!
  23. ivan.ru
    ivan.ru 6 Februari 2015 19:49
    0
    Kutipan: Goga101
    Utamane menarik babagan pemadaman listrik - sawise kabeh, ana menteri kanggo Crimea, nanging ora ana jalur transmisi daya saka Rusia menyang Crimea ...
    Apa ora ana sing mikir babagan garis kasebut? Setaun wis meh liwati, nanging ora ana pangertèn - lan apa kanggo banjur ana kabèh "menteri"?
    "Blockade" ... "suffocation" ... lan apa padha mikir Kyiv bakal nguripake metu, nanging Crimea bakal nyedhiyani kabeh perlu - huh?
    Sawijining pamrentah kita (kajaba Kementerian Pertahanan lan Kementerian Luar Negeri), ing kahanan saiki, saya tambah akeh sing impoten. negatif

    Apa mung saiki ngelingake sampeyan babagan impoten?
  24. senior
    senior 6 Februari 2015 19:54
    0
    Iku ora tanpa kegilaan olahraga: klub olahraga Crimean ora kalebu saka kejuaraan lan kompetisi Rusia - dening tangan pejabat Rusia, nanging ing ancaman sanksi saka organisasi internasional.


    Lan babagan olahraga?
  25. epsilon571
    epsilon571 6 Februari 2015 19:58
    +3
    vadimN RU Dina iki, 18:50

    Putin, sawise mundur saka politik domestik lan nyerahake menyang pejabat liberal, resiko bakal kelangan dhukungan saka ora mung Crimeans, nanging uga patriot ing saindhenging Rusia. Yen ora ana pimpinan alternatif sing berorientasi nasional sing jelas (uga merit saka sistem pamaréntahan aligarhic-birokrasi sing ana (maca - Putin)) ing Rusia mung bakal ana siji alternatif - rabble liberal ing kekuwatan, dikontrol saka sebrang samodra.


    Iki persis sing dakkandhakake! Mungkasi keplok-keplok, negara kita ngalami alangan sing jero, ana perang lan karusakan ing saubengé wates, nanging ora ana tembung sing bisa dimangerteni saka Presiden utawa Pemerintah babagan carane metu saka kahanan iki. Kabeh sing dikandhakake Pak Putin babagan politik domestik yaiku demagogi lan obrolan. Wong-wong wis siyap kanggo apa wae, sanajan kanggo ngencengi sabuk, nanging kepengin ngrungokake lan ngrasakake gagasan apa sing dikurbanake, apa sing dikarepake. Nanging mung ora ana gagasan, kabeh proposal ana ing semangat tembung: "Ngenteni, banjur kita bakal weruh." Ora bakal katon, ora bakal ana kanca tanpa pengganti! Aku ora bisa ndeleng pasuryan lemu iku maneh. Dvarkovichi, Yakunin, Matvienko, Chubais, Nabiulins - parasit impudent kaping perestroika. Snickering, nesu kabeh, padha ngumbara saka siji kirim menyang liyane. Ya, pinten saged Paduka Gusti!
  26. Xeueys
    Xeueys 6 Februari 2015 21:28
    0
    Upaya kanggo ngubengi larangan kasebut ora kasil: taksi lan bus saka Crimea menyang wilayah Kherson diantemi lan dibalik, sopir taksi lokal nyusup roda.

    Umume pedhot sirahe sopir taksi iki!
  27. YasonDinAlt
    YasonDinAlt 6 Februari 2015 21:40
    +1
    Iku lucu, mesthi, nanging ana hubungane karo kabeh acara iki, aku mandheg nggunakake Google lan aku ora ngombe cola. Sanajan aku nggunakake, aku ngaku. Lan kita, uga, bakal luwih cepet dadi, sing kita tansah minangka spat marang.
  28. sabakina
    sabakina 6 Februari 2015 21:45
    +2
    Krimea, bebarengan karo sampeyan, kita slamet saka blokade Leningrad, nalika Perang Agung, lan sampeyan ngelingi INI! Iki ora bakal kelakon kanggo sampeyan, amarga ana segara, ana Angkatan Laut Rusia, ana kapal landing gedhe sing bakal ngeterake paling setan, ana Donbass ing pungkasan! Ora bakal ana Leningrad sing dikepung kaping pindho !!!
  29. iskander
    iskander 6 Februari 2015 21:47
    +1
    Lan ora ana sing ngomong yen bakal gampang. Kita ora duwe pilihan, nanging Rusia ora dadi sing pertama metu saka kahanan sing angel.
  30. Fun
    Fun 6 Februari 2015 21:49
    +1
    Google, sialan...! Batal, mateni, larangan?! Sejatine aku ora nggunakake kabeh sing disambungake karo Google!
  31. gamipapa
    gamipapa 6 Februari 2015 22:27
    +1
    Sadurunge lamenting carane hard iku kanggo Crimeans kanggo mbandhingaké kahanan dina karo Donetsk lan Luhansk? Lan kahanan bakal persis padha yen Crimea ora mlebu Rusia.
  32. RomanS
    RomanS 6 Februari 2015 22:57
    +2
    Dipindhah ing Oktober saka St. Petersburg kanggo Sevastopol. Ing kontras, aku negesake manawa apa sing ditulis iku bener. Nanging ora bisa liya. Wong urip 23 taun ing kamardikan. Dheweke mung ora ngerti carane nindakake kanthi cara liya. Ya, padha ora seneng bisa, nanging padha mikir ing dogma lawas, nanging padha count ing dolar. Saiki Rusia 1997/98. Nanging alesan kasebut wis kasebut ing ndhuwur! Ing mratelakake panemume, perlu kanggo narik kawigaten spesialis lan manajer saka Rusia, sabenere kanggo latihan lan nggawe iklim bisnis beda.
  33. bort4145
    bort4145 6 Februari 2015 23:04
    0
    Apa sabuk-tightening sing slickers kutha nangis babagan saiki? Ora cukup kanggo rasa seneng 20 jinis keju? Foie gras ora dipangan? Ing taun-taun sawise perang lan sawise perang sipil, wong-wong saka USSR wungu negara ing kahanan akeh harsher. Isin yen ngeluh yen pasar dolanan dipateni lan ora cukup dadih.
  34. NordUral
    NordUral 7 Februari 2015 00:13
    +1
    Iku bakal dadi isin ing ngarepe Crimeans yen impuls populer kanggo manunggalaken blatantly babbled dening Duma, Pemerintah lan panguwasa wilayah Crimean. Iki bakal dianggep dening kita, warga Rusia (lawas lan mentas angsal) minangka sabotase lan sabotase. Jaman nuntut owah gingsir lan segering hawa negari, dudu omong kosong lan janji. Crimea iku kita! Lan Rusia iku kita! Lan kita ora peduli babagan sanksi. USSR makarya lan berkembang ing mode iki kabeh wektu urip padhang. Mula ayo padha ngelingi bab-bab kang becik lan wiwiti owah-owahan. Lan Kulon, mesthi bakal dadi Kulon, kanthi becik lan ala, ora perlu kita ndeleng maneh. Yen dheweke pengin urip dadi tangga sing apik, kita uga bakal dadi tangga sing apik. Yen dheweke ora pengin, kita ora bakal ilang. Yen mung kekuwatane dhewe. Nanging kanggo iki, akeh perkara ing negara sing kudu diganti.
  35. sergeysergey69
    sergeysergey69 7 Februari 2015 02:30
    +1
    Aku rumangsa Rusia kudu nindakake apa sing kudu ditindakake lan ora menehi perhatian marang sapa wae - yen ora, sampeyan bisa dadi gila karo otak utawa dadi koloni! Sampeyan ora bisa rembugan karo Kulon - dheweke ora seneng karo kita lan wedi. lan diapusi maneh! sampeyan kudu dadi utawa dadi, aja nyerah, aja ngandel, aja takon! Dheweke dhewe bakal teka lan menehi kabeh!
  36. trampil.
    trampil. 7 Februari 2015 04:12
    +1
    Penulis lan jeneng samaran njupuk sing cocog. Artikel punika njijiki, cetha skaznaya. Ya, wong normal manggon ing Krymv, paling ora luwih apik tinimbang ing Ukrainia. Ora ana tembung babagan jembatan sing lagi dibangun yen feri Turki wiwit mlaku. Ya, dheweke nyaring banyu, nanging ora ana kanal ing Crimea nganti taun 70-an. Apa padha manggon lan produksi makarya.
  37. Cossack Ermak
    Cossack Ermak 7 Februari 2015 05:46
    0
    Dheweke ujar manawa wong Krimea wis dicopot saka game perusahaan Blizzard sing kondhang. Kajaba iku, wong sing mbayar dhuwit langganan luwih dhisik ora bakal bali. Kajaba iku, jagad sing nganggo basa Rusia ing WOW minangka sing paling gedhe ing Eropa.
  38. Dinko
    Dinko 7 Februari 2015 06:00
    0
    Apa liyane Apple lan Google? Apa jenis snot? Kita bakal urip lan wong Krimea bakal slamet! Crimea iku Rusia lan liyane omong kosong!
  39. ferdiperdozzz
    ferdiperdozzz 7 Februari 2015 09:01
    0
    Nggawa kapal nuklir menyang pesisir lan nguwasani Crimea saka iku - ana proyek kasebut, lan ana kapal kasebut. Paling ora icebreaker, kanggo nemen. Lan aja ngomong babagan Doktrin Montreux, Federasi Rusia minangka negara Segara Ireng, ora ditrapake kanggo Federasi Rusia. Iku bisa rampung ing taun, ora kanggo sebutno 5-15 km kabel kanggo unwound karo gubug sementara. Ya angel, nanging wis setaun. Kanthi listrik - minus siji masalah bakal.
  40. romandostalo
    romandostalo 8 Februari 2015 01:31
    0
    Artikel kasebut cukup dekaden lan aku ora pengin maca nganti pungkasan. Sawise maca wiwitan, kita extrapolate pungkasan.