Review militèr

Nikolay Malishevsky. Napa Lukashenka butuh oposisi

48
Nikolay Malishevsky. Napa Lukashenka butuh oposisi


Esai sadurunge babagan fenomena sing wis pirang-pirang dekade, diarani "oposisi Belarusia", nyebabake resonansi lan reaksi tartamtu sing wis ana ing proses publikasi, saka wong sing dilatih khusus lan saka penulis individu sing ana hubungane karo dheweke. . Nanging, aku arep matur nuwun marang editor saka publikasi oposisi cilik nanging energetically banging Nasha Niva kanggo pariwara publikasi andhap asor sandi, lan, wiwit topik wis aroused kapentingan kuwi, terus.

Kaping pisanan, klarifikasi sethithik: ing iki, kaya ing publikasi sadurunge, penulis nyoba ora nyebutake struktur "anyar" sing nggawe dhuwit, kaya-kaya, oposisi rezim. Lan yen dheweke nindakake, biasane manca, "kondhang" lan sadurunge resmi bubar (nyatane, dheweke asring nahan kesatuan informal anggota sing beroperasi ing struktur anyar kanthi jeneng anyar). Ora saka lack saka informasi, nanging ora kanggo Panggenan kanggo cah lokal ing mata sponsor manca sing (ing Kulon lan ing Rusia), lan uga ora kanggo nindakake karya (ing systematization, klasifikasi, etc.) kanggo lads sing ngawasi wong-wong mau saka rezim kasebut dhewe.

Apa sing diarani "oposisi Belarusia" minangka fenomena sing heterogen lan kontradiktif banget. Bisa dipérang dadi rong klompok - ora terstruktur lan terstruktur. Sing terakhir dipérang dadi klompok sistemik (resmi dianggep oposisi lan pro-Kulon) lan wong-wong sing padha ing struktur kekuwatan ("pasukan daya", lembaga pendidikan, lsp.).

Oposisi Belarusia sing ora terstruktur iku nyata, pisanan, oposisi kutha, sing nganti saiki ora bisa ngganti sacara radikal pra-pemilihan lan kahanan liyane ing Republik Belarus, amarga: - senadyan potensial pemilihan, ana ing vakum informasi lengkap;

- dirampas sumber daya media (akses menyang wong-wong mau), yen ora sengaja njupuk posisi pro-Kulon lan anti-Rusia;

- pemilih deso duweni potensi tetep dadi pemilih Alexander Lukashenko.

Klompok sistemik terstruktur sing nyebut awake dhewe minangka "oposisi Belarusia", nyatane, tiruan saka oposisi. De facto, padha finansial lan ideologis oriented menyang Kulon, dhukungan saka panguwasa lokal "elit". Contone, wong kaya Alyaksandr Milinkevich (Kanggo gerakan Merdika, berorientasi menyang Kemitraan Timur), Vladimir Nyaklyaeu (Ngomongake Kabeneran), Alyaksei Yanukevich (BPF) lan wong liya sing padha populer ing kalangan sempit, media negara lan non-negara sing diposisikan minangka " oposisi". Ing tembung liya, pejabat sing resmi duwe "hak moral" kanggo ngaku kekuwatan utawa, kaya sing diucapake ing komunitas iki, "kanggo politik." Ing wektu sing padha, individu kasebut ora duwe kesempatan nyata kanggo entuk akses menyang kekuwatan. Sampurna ngerti iki, padha, Nanging, melu ing kampanye politik "rezim" kondhang, kang padha dinuga pengin nggulingaké, nanging nyatane legitimize ing mata saka Kulon.

Tandha-tandha klompok sistemik sing terstruktur, kayadene para oposisi ing Republik Belarus:

1) Ora duwe pengaruh kuat dhewe ing kelompok panguwasa lan masyarakat:

- ora didhukung dening klompok sosial (stratum) pengaruh utawa massa saka populasi Republik Belarus;

- ora duwe dhukungan finansial serius ing republik;

- ora melu ing karya saka badan administrasi negara Belarus.

2) Padha ora duwe slogan populer, sanajan respon ing antarane massa, kanthi pendekatan profesional, bisa duwe tesis lan tumindak sing bisa dimangerteni kanggo nguatake tembung:

- gumantung banget marang dhukungan Barat (materi, informasi, lsp);

- ora bisa melu ing perjuangan nyata kanggo daya (ora sah utawa liya).

3) Padha dikontrol dening layanan khusus saka rezim, sing diakoni malah dening wong Eropa lan Amerika (contone, Alexander Lukashenko pribadi nyumbang kanggo kongres, sing milih calon presiden siji saka oposisi ing pemilihan 2006 - Grodno regional- pejabat tingkat Alexander Milinkevich; kiriman saka Kedutaan Besar Amerika ing Belarus ing alamat Departemen Luar Negeri AS, mbenerake kasunyatan iki, dadi umum sawetara taun kepungkur, penulis banjur dadi Duta Besar AS kanggo Minsk George Krol):

- padha nggawe tiron saka perjuangan lan legitimize rezim otoriter sing padha diduga perang nglawan ing mata Kulon (utamané ing proses kampanye Pemilu - asring mung dening kasunyatan banget melu ing wong-wong mau);

- padha ngedhunake uap protes para pemilih lan warga oposisi;

- padha nyoba lan, nyatane, mbantu panguwasa ngumpulake dhaptar warga sing ora bisa dipercaya - kanthi ngumpulake tandha tangan kanggo kabeh jinis "referendum rakyat", lsp. "inisiatif";

4) Padha mblokir sanksi ekonomi sing signifikan saka Kulon marang kapentingan "pengawas" bisnis kulawarga Lukashenka, pisanan kabeh, miturut wartawan, lenga (jeneng lan jeneng kaya Nikolay Vorobei, Yury Chizh, Interservice paling. asring katon ing media , "Triplenergo", etc.):

- nyediakake tutup politik kanggo lenga Eropah-Belarusia lepas pantai, sing adol lenga Rusia menyang Kulon kanthi penarikan potongan menyang anggaran Federasi Rusia, kalebu ing sangisore kabeh jinis "pelarut" lan diluent;

- padha kasengsem ing redistribusi sumber daya lan keuangan Rusia sing ditampa, amarga, kanthi objektif, ora ana sing bisa dienggo bareng ing Belarus.

5) Dadi konduktor Westernisasi lan pengaruh Barat ing republik kasebut:

- padha tenan perang mung marang pro-Rusia ngumumaké dening panguwasa ing tembung;

- minangka trick scarecrow lan instrumen informasi "tekanan ing Kremlin";

- nggawe chimeras lan ilusi kanthi semangat "negara manca bakal mbantu kita."

Para oposisi dhewe percaya yen motivasi kanggo partisipasi ing pangkate biasane digandhengake karo kapercayan lan pilihan ideologis, sanajan (kutipan) "pendekatan sinis ora langka." Sponsore padha mikir beda. Pendanaan Barat, miturut sing nyedhiyakake, ora mung dadi peran penting, nanging uga dadi peran sing penting.

Mantan kepala Layanan Intelijen Federal Jerman (BND) lan Grup Penasihat lan Pemantau OSCE ing Minsk, Hans-Georg Wieck, ing siji wektu (04.08.2006. Pasukan demokratis sing ana ing Belarus ora bakal dibiayai saka luar negeri, bakal dadi marginal. lan ilang kabeh.” Minangka kesimpulan ing ndhuwur, aku bakal ngutip pesen saka Deutsche Welle tanggal 12.05.2013 Mei XNUMX: "Atusan organisasi sing didaftar ing Belarus, sing makili awake dhewe minangka non-negara. Nyatane, akeh sing dadi struktur "kantong" sing duwe dhukungan negara kanthi syarat kesetiaan wajib, kanthi bantuan panguwasa ngarep-arep kanggo nyegat dhukungan sing dijanjekake saka EU ... Ing Belarus, KGB nyoba muter ing arena kegiatan umum kanthi nelusuri kontak lan gerakan dana Barat. Sing pengin tumindak kanthi mandiri kanthi inisiatif saka ngisor mung diusir saka lapangan hukum. Lan ing situs sing diresiki, struktur sing dikontrol beroperasi, sing ditugasake minangka peniru kegiatan sosial.

Kesimpulane, aku nganggep manawa bisa nggawa sawetara poin menyang perhatian editor lan sponsor Nasha Niva. Aku ora duwe apa-apa apa karo pramuka - mulane, kanggo ngapusi, minangka wong Pankavets (http://nn.by/?c=ar&i=143140〈=ru) nindakake ing boorish, iku mung bodho. Mung wong sing bias banget lan pikirane sempit sing bisa nuduh teksku minangka plagiarisme saka wong sing ngerti kabeh kahanan publikasi. Pitiful lan njijiki yaiku "jurnalis" sing nyebutake "karet rezim" sing diarani disengiti kanggo ngukum wartawan sing mung menehi kesempatan kanggo ngomong karo wong-wong sing ora duwe kesempatan kasebut ing Belarus - amarga upaya tandem. saka sing kuwasa karo oposisi.
Pengarang:
Sumber asli:
http://www.regnum.ru/news/polit/1891953.html
48 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Hronyaka
    Hronyaka 7 Februari 2015 19:01
    +6
    Nikolay Malishevsky. Napa Lukashenka butuh oposisi
    Banjur kanggo nyelehake dheweke ing posisi!
    apa kang ditindakake...
    1. Sipil
      Sipil 7 Februari 2015 19:06
      + 13
      Oposisi dibutuhake kanggo:
      1. Ana kang ora ngira yen negara iku kagungane pribadi.
      2. Wong seger teka menyang daya, lan ana ora mung Chubais ana.
      3. Supaya ing umur 25 ora menehi prentah marang anak pejabat kanggo 7 wulan kerja keras.
      4. Supaya ora mbangun toko jas wulu kanthi biaya dhuwit wong.
      5. Supaya beban kesalahan ora mencet nalika nggawe keputusan!
      1. avt
        avt 7 Februari 2015 19:57
        +5
        Quote: Sipil
        Oposisi dibutuhake kanggo:
        1. Ana kang ora ngira yen negara iku kagungane pribadi.

        Ora, perlu kanggo Pinokio, sing percaya banget marang "nilai universal" lan "demokrasi" turunan, uga kasunyatan manawa iki kabeh, kaya "pasar", kanthi gaib bakal ngrampungake kabeh.
        Quote: Sipil
        2. Wong seger teka menyang daya, lan ana ora mung Chubais ana.

        Maneh, ing "totalitarianisme getih", pilihan lan wutah saka personel, disebut "angkat sosial", nerusake incomparably luwih cepet ing basis profesional. lagi ngaso - kabeh pindhah menyang masyarakat kasta.
        Quote: Sipil
        5. Supaya beban kesalahan ora mencet nalika nggawe keputusan!

        recourse Lan aku ora ngerti babar pisan. Nyuwun
        1. Sipil
          Sipil 7 Februari 2015 20:14
          -9
          Kutipan saka avt
          Lan aku ora ngerti babar pisan.


          Maca, maca berkembang .. miwiti paling sethithik karo TSB ... banjur, bayi, rong jawaban pisanan sampeyan bakal cocog karo makna ... amarga Chubais kuwasa, lan iki minangka tembung babagan "pasar lan nilai"

          Kamulyan kanggo Rusia!
          1. avt
            avt 7 Februari 2015 20:29
            +7
            Quote: Sipil
            Kamulyan kanggo Rusia!

            Lan kenapa ora CPSU banjur? ngguyu
            Quote: Sipil
            Maca, maca berkembang .. miwiti paling sethithik karo TSB ... banjur, bayi, rong jawaban pisanan sampeyan bakal cocog karo makna ... amarga Chubais kuwasa, lan iki minangka tembung babagan "pasar lan nilai"

            ngguyu Minus ora kanggo akrab, nanging kanggo cowardice langsung, nalika sampeyan ndhelikake konco poke kuwi lan amarga saka volume saka Great Soviet Encyclopedia, kang satus kilogram, ing paling apik, bisa sawetara volume, lan banjur ing panelusuran. jawaban tartamtu, kang ing kasus tartamtu nderek saka referensi kanggo Chubais, lan ora kanggo koleksi kasebut buku. Ya, aku ora nemoni wong ing uripku sing nyinaoni koleksi karya iki saka tutup nganti tutup, uga anggota CPSU sing nguwasani koleksi lengkap karya klasik Marxisme.
            1. Sipil
              Sipil 7 Februari 2015 20:57
              -9
              Ya, aku ora nemoni wong-wong ing uripku sing nyinaoni karya-karya sing diklumpukake iki saka tutup nganti tutup


              Sapa sing bakal ragu yen sampeyan nemoni wong sing kaya ngono, sampeyan ora bakal cemlorot karo bodho ing kene) bakal luwih pinter)
            2. Hronyaka
              Hronyaka 7 Februari 2015 23:06
              +1
              Kutipan saka avt
              nalika sampeyan ndhelikake poke kasebut lan amarga volume Ensiklopedia Soviet Agung, sing paling apik satus kilogram, bisa uga sawetara volume dibukak, banjur golek jawaban tartamtu,

              Aku wis suwe ora ngirim wong maca TSB ... mung ana rasa curiga yen maca dhewe. ngguyu Mbalik ing jaman sekolah. Lan ya, aku nggoleki jawaban kanggo sawetara pitakonan, nanging aku nemokake kabeh jagad ...
            3. Sergey TT
              Sergey TT 8 Februari 2015 11:12
              0
              Maca TSB, hobi favoritku, 30 jilid kanthi gambar lan foto, banget pendidikan.
          2. Y_w_p
            Y_w_p 8 Februari 2015 04:13
            -1
            Iku lucu. Kamulyan kanggo Rusia lan ing wektu sing padha sampeyan pour rereget ing Chubais. Lan dheweke nindakake pakaryan sing apik, nyedhiyakake kabeh negara kaya tukang nyedhot pungkasan, lan saiki dheweke nganggo dana liwat garis nanoteknologi. Ketoke supernano, amarga Rusia ora weruh terobosan sing katon ing wilayah iki. Ngerti dhisik ing negara sampeyan, banjur, saka dhuwur saka keputusan sing bener, pitutur marang pepadhamu.
            1. Ural45
              Ural45 8 Februari 2015 07:36
              +2
              Bener. Kamulyan kanggo Rusia! Mbok iki tanah kelairane! Nanging sampeyan kudu slogan - Kamulyan kanggo Chubais! Kamulyan kanggo Gaidar lan reformis enom liyane! Amarga Rusia ora duwe apa-apa ing umum karo wong-wong mau, kajaba kanggo kepinginan indefatigable kanggo numpes iku durung.
      2. Petugas cadangan
        Petugas cadangan 7 Februari 2015 20:24
        +4
        Lho, kok... Perlu! Kabeh migunani ing bisnis.
    2. gulung1
      gulung1 7 Februari 2015 19:29
      0
      Kutipan saka Hronyaka
      Nikolay Malishevsky. Napa Lukashenka butuh oposisi Banjur, kanggo nyelehake dheweke ing posisi!





      Napa Lukashenka butuh oposisi?
      Wong tuwa ora, nanging yen ana apa-apa, dheweke bakal langsung nguripake kepala jago ...
    3. DYMYCH
      DYMYCH 7 Februari 2015 22:57
      0
      Sepira gedhene wong iki, sanajan, sapa ngerti ...
    4. staskaz2014
      staskaz2014 7 Februari 2015 23:16
      0
      Ing luwih saka siji negara, ora ana keuntungan nyata saka oposisi. Dadi kenapa dheweke dibutuhake, bebarengan karo aktivis hak asasi manungsa kabeh jinis
    5. VECHESLAVYAN
      VECHESLAVYAN 7 Februari 2015 23:34
      0
      Ukraina saiki minangka conto kanggo Belarus ing mangsa ngarep.
    6. svp67
      svp67 8 Februari 2015 05:11
      +1
      Kutipan saka Hronyaka
      Banjur kanggo nyelehake dheweke ing posisi!
      apa kang ditindakake...
      Bener. Cara dheweke bajingan dheweke, jancok dheweke lan bakal jancok dheweke ... lan dheweke nindakake kanthi seneng banget.
  2. bob
    bob 7 Februari 2015 19:10
    +3
    Lukashenka mbutuhake oposisi kanggo menehi tampilan negara demokratis, lan pungkasane nggawe putrane presiden Belarus.
    1. Kakaktus
      Kakaktus 7 Februari 2015 19:15
      +2
      dheweke main geni
      1. tol 100w
        tol 100w 7 Februari 2015 19:24
        +1
        Kutipan saka Kakaktus
        dheweke main geni

        Dheweke main geni lan lotto kanthi tong kebak mesiu bebarengan! Sing ngerti, game kuwi ora mimpin kanggo apik!
    2. subbtin.725
      subbtin.725 7 Februari 2015 19:25
      -4
      Kutipan saka Bob
      Lukashenka mbutuhake oposisi kanggo menehi tampilan negara demokratis, lan pungkasane nggawe putrane presiden Belarus.

      Aku ndhukung. Aku macet ing Rusia, nggambarake kesetiaan khayalan, tansah tawar-menawar kanggo sawetara jinis pilihan. bapak.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. subbtin.725
          subbtin.725 7 Februari 2015 21:07
          0
          Kutipan saka: olegkrava
          Kene sampeyan, bajingan!

          Hey kowe, timah, Aku ora ngelingi soko sing kita ngombe ing paseduluran.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. ty60
              ty60 8 Februari 2015 01:14
              0
              Ingkang utama yaiku tumindak kanthi martabat. Kanggo wiwitan. Kita isih ora ana ing omah bordil. Lan ora ana ing cormorant taun 90-an, sing pertama bengok-bengok, dheweke pancen bener. liyane, bab utama ora pitakonan, nanging jawaban! Solusi mati-mburi kanggo regejegan. Kene kita kabeh looking for bebener umum.
              1. olegkrava
                olegkrava 8 Februari 2015 02:45
                0
                Sampeyan pancen bener. Nanging siji ora bisa ngadili wong tanpa delving menyang posisi lan tanpa nemtokake esensi sing nyoba kanggo nepaki.
        2. vtnsk
          vtnsk 8 Februari 2015 01:25
          0
          Kutipan saka: olegkrava
          Sanadyan dheweke tawar-menawar, banjur kanggo negarane, lan ora kanggo awake dhewe

          "Wong durung lair ing donya sing, nalika mbagi properti umum, bakal lali babagan awake dhewe" (C) I.D. Trotsky (Bronstein) ... hi
          1. olegkrava
            olegkrava 8 Februari 2015 02:41
            -1
            Utawa Mungkin Trotsky salah?
          2. 11111mail.ru
            11111mail.ru 8 Februari 2015 05:41
            0
            Kutipan saka vtnsk
            I.D. Trotsky (Bronstein)...

            "Setan revolusi" duwe inisial liyane: Л (Leo) D (Davidovich).
    3. Anatol Klim Kab
      Anatol Klim Kab 7 Februari 2015 19:35
      +2
      Kutipan saka Bob
      pungkasane nggawe putrane dadi presiden Belarus.

      The Old Man duwe anak telu: Victor, Dmitry lan Kolya. Anak endi sing mbok maksud?
      1. Gusti Kang Murka
        Gusti Kang Murka 7 Februari 2015 21:03
        +3
        Quote: Anatole Klim
        pungkasane nggawe putrane dadi presiden Belarus.
        The Old Man duwe anak telu: Victor, Dmitry lan Kolya. Anak endi sing mbok maksud?

        Lukashenka meh resmi ngumumake yen penerus Kolenka. Nanging amarga ing Belarus, wong bisa dadi presiden wiwit umur 35, Lukashenka dhewe bakal tetep nganti saiki.
        Bener, dheweke banjur ujar manawa dheweke bakal ngganti konstitusi yen ana kedadeyan.
      2. 11111mail.ru
        11111mail.ru 8 Februari 2015 05:45
        +2
        Quote: Anatole Klim
        The Old Man duwe anak telu: Victor, Dmitry lan Kolya.

        P.P. Ershov "Kuda Bungkuk" dikenang:
        "Wong tuwa iku duwe anak telu:
        Sing tuwa iku pinter,
        Putra tengah lan sapanunggalane
        Sing luwih enom yaiku
        1. nvv
          nvv 8 Februari 2015 06:01
          +1
          Kutipan: 11111mail.ru
          Quote: Anatole Klim
          The Old Man duwe anak telu: Victor, Dmitry lan Kolya.

          P.P. Ershov "Kuda Bungkuk" dikenang:
          "Wong tuwa iku duwe anak telu:
          Sing tuwa iku pinter,
          Putra tengah lan sapanunggalane
          Sing luwih enom yaiku

          Crita iku goroh.
          Nanging duwe pitunjuk.
          Pelajaran sing apik.
          Mung banjur kita bakal tangi saka kompor, nalika kita mandheg nganggep awake dhewe Ivanushki-DUNACHKI.
          Nanging iku saka crita liyane.
          1. 11111mail.ru
            11111mail.ru 8 Februari 2015 07:46
            +1
            Kutipan saka nvv
            Mung banjur kita bakal munggah saka kompor nalika kita mandheg nganggep awake dhewe Ivanushki

            Ilya Ivanovich njagong ing kompor kanggo 33 taun, nganti kalik sing liwati banyu saka ladle digawa. Bebener babagan banyuиChki mangu, Mungkin dheweke liwat "o"?
            1. nvv
              nvv 8 Februari 2015 08:10
              -1
              Aja milih barang cilik. Miturut cara, Rusia minangka negara gedhe, ing sisih siji ana o-kabin, ing sisih liyane a-kabin. Sapa sing bener?
              1. 11111mail.ru
                11111mail.ru 8 Februari 2015 13:50
                +1
                Kutipan saka nvv
                .O-kabin ing sisih siji, a-kabin ing sisih liyane. Sapa sing bener?

                Lan ing "a" kedadeyan lan ing "Aku" ana!
                1. nvv
                  nvv 8 Februari 2015 16:00
                  0
                  Ayo kula ndandani. Ora "a", nanging "e", kanthi rong titik ing ndhuwur.
                  Kutipan: 11111mail.ru
                  Kutipan saka nvv
                  .O-kabin ing sisih siji, a-kabin ing sisih liyane. Sapa sing bener?

                  Lan ing "a" kedadeyan lan ing "Aku" ana!
    4. nvv
      nvv 8 Februari 2015 00:49
      -1
      Kutipan saka Bob
      lan pungkasane nggawe putrane dadi presiden Belarus.

      Yen mangkono, aku karo tangan lan sikilku!!! Suksesi generasi iku perkara sing apik!!!!
  3. Kakaktus
    Kakaktus 7 Februari 2015 19:13
    +3
    Ing kene, ing tilas USSR, oposisi ngetung kabeh wong kajaba awake dhewe. Dheweke dhewe ujar manawa 90% saka populasi ora manungsa!!!! Ing Kazan ana institusi kanggo edan, Novodvorskaya ngerti ngendi iku. Kita kudu nulis kabeh voucher ing kana
    1. subbtin.725
      subbtin.725 7 Februari 2015 19:27
      +8


      Ana kedadeyan sing menarik ing Ukraina.
      1. APASUS
        APASUS 7 Februari 2015 20:22
        0
        Kutipan saka: subbtin.725


        Ana kedadeyan sing menarik ing Ukraina.

        Zaporozhye ora Lviv utawa malah Vinnytsia, iku sisih wétan negara, mesthi teka, nanging nganti saiki mung liwat telpon, nanging nalika padha miwiti takon bab pangan lan banyu, banjur bakal ana owah-owahan.
  4. AlNikolaich
    AlNikolaich 7 Februari 2015 19:14
    0
    Artikel babagan apa? Ana oposisi utawa ora, apa bedane! Angkat sirahmu
    panguwasa Belarus ora menehi dheweke, lan ora bakal!
    Ing tangan liyane, rama ing negara ora utamané seneng, nanging padha meneng lan keno!
    Sing disebut memorials Belarusian. Kanggo wektu iki, iki omong kosong. Maidan
    iku ora kawentar ing Belarus, nanging yen soko mengkono rama, apa bakal kelakon banjur karo
    negara? Kolya isih cilik, ngendi aku bisa njaluk penerus? Lan akeh pitakonan liyane ...
    1. Aku maca warta
      Aku maca warta 7 Februari 2015 19:35
      +1
      Aku wis looking ing Ukraina saka 90s kanggo dina iki, lan ing cara sing apik aku pengin sedulur Belarusian taun kanggo Old Lukashenko.
      1. vtnsk
        vtnsk 8 Februari 2015 01:29
        +1
        Quote: Maca pawarta
        Aku wis ndeleng Ukraina wiwit taun 90-an nganti saiki, lan kanthi cara sing apik aku pengin sedulur Belarusia nganti pirang-pirang taun menyang Lukashenko Lawas

        Apa lobak luwih manis tinimbang lobak? ngguyu
    2. Komentar wis dibusak.
    3. Y_w_p
      Y_w_p 8 Februari 2015 04:17
      0
      Dhuh, betapa lola lan cilakane awake dhewe iki - ya ora ana wong waras siji-sijia ing negara sing 10 yuta jiwane.
      1. Thunderbolt
        Thunderbolt 8 Februari 2015 05:11
        0
        dene Rusia lan Latvyag padha ngrumat awake dhewe, sedulur, ayo padha ngaso musik, lan alas sampeyan umume duweke, sampeyan, Bumi kita, Vaal mung menehi kekuwatan akeh supaya perang, lan aku pengin spar karo aku. kanca-kanca Ketemu, Brest (1000 taun kepungkur wrote carane aku teka kanggo sampeyan. Iku ayu banget, iku becik, donya ing mimra Slavic supaya padha meri))).
  5. Alexander 1959
    Alexander 1959 7 Februari 2015 19:16
    +1
    Ana oposisi sing dikontrol banget ing Belarus. Sing manggon ing Belarus.
  6. OML
    OML 7 Februari 2015 19:25
    +2
    Apa kedaden karo bapak???
    1. Alekseir162
      Alekseir162 7 Februari 2015 20:22
      +1
      Apa kedaden karo bapak???

      Nalika isih cilik aku nonton film dongeng "Fire, Water and Copper Pipes". Dadi ing kana pahlawan ngatasi kesulitan lan bebaya (geni lan banyu) ing dalan menyang tujuan sing dihormati, lan nalika kamenangan wis cedhak, wektu tes sing paling angel kanggo ngatasi pujian lan pujian ing alamate (pipa tembaga). Ala, dheweke ora kasil. Nanging dongeng iku dongeng, lan kabeh kudu apik. Dadi keajaiban kedadeyan ing pahlawan, ing wayahe dheweke ngerti yen dheweke ana ing bebaya lan tujuan sing ditresnani sing cedhak banget saiki meh ora katon. Pahlawan nyerahake kabeh (ketenaran, kasugihan), nandhang susah, nanging entuk apa sing dikarepake. Mung iki dongeng, nanging ing urip nyata, sayangé, kabeh ora dadi. Carane akeh wong apik kesandhung ing test iki (pipa tembaga). Apa bapak bakal bisa ngatasi godaan kekuwatan, aku ora ngerti. Nganti saiki durung kelakon, nanging bisa uga ana keajaiban. Ngenteni lan ndeleng.
      1. avt
        avt 7 Februari 2015 20:39
        +3
        Kutipan saka Alekseir162
        . Apa bapak bakal bisa ngatasi godaan kekuwatan, aku ora ngerti.

        apik apik Iki sing aku terus-terusan ngomong babagan kabeh perselisihan babagan Belarus! Lan sing paling penting, uga, ora ana wong sing cedhak karo dheweke, sing, tanpa resiko kanggo awake dhewe, nganti urip dhewe, bisa ngomong - Sanya, aja dadi aneh, paling ora tetep gaya! Aku ora ngandika sing wong menehi saran marang dongeng maneh maca bab iwak mas kanggo mburi utawa propose roti panggang saka "Tawanan Kaukasus" kanggo nggawe kepinginan cocog karo kemungkinan. iku angel ing lingkungan, sapa wae karo kersane sing ringkih sing ora sengaja diselehake ing dhampar ing lingkungan kaya ngono langsung dadi dolanan - "pengikut main raja." .
  7. Olezha
    Olezha 7 Februari 2015 19:35
    +1
    Apa jenis oposisi?))) Ora bisa ana tanpa dhuwit, lan kabeh aliran awis (saka 300 ewu dolar) dipantau (kajaba, mesthi, dhuwit iki diangkut ing koper ing Republik Belarus). ALL ing kontrol kene! opo menurutmu angel banget dikontrol 10 ewu polisi lan perwira KGB kurang 200 yuta wong?))) Wong biasa tambah dadi sapi (aku meneng wae nek mabuk-mabukan lan kecanduan narkoba). Aku 28 taun, kabeh wong aku ngerti wis mbuwang utawa looking for cara, liyane salah siji kelet metu utawa thump utawa njagong ... A negara hucksters lan outbids - mung hucksters, pracaya kula! Ana kelas cilik - pejabat, pengusaha, kanca-kancane Wong Tua utawa kanca cedhak lan kulawargane. Padha macet ing feeder tightly, padha aran apik. Umumé, aku bakal menehi jaminan marang pembaca Rusia yen ora ana Maidan ing Belarus kanthi definisi, meh kabeh dituku dening Moskow, supaya sampeyan bisa ngunjungi, sanajan alam tetep apik (mung aja ngrusak, yen ora. Aku ngerti sampeyan)))
    1. Wong tuwa, priyayi sepuh
      Wong tuwa, priyayi sepuh 8 Februari 2015 12:38
      0
      Saka ngendi sampeyan teka, konco, gendheng saka obatan rampung dipindhah metu? Apa sampeyan menehi kita kene?
  8. Mindaugas
    Mindaugas 7 Februari 2015 19:36
    +3
    Nanging sadurunge budhal, wong tuwa bisa dadi penyatuan tanah Rusia, bakal mlebu ing sajarah kanthi huruf kapital, lan bakal ninggalake kanthi apik, lan bakal nyedhiyakake urip sing ora wedi marang anak lan putu ... lan saiki apa? Flirting karo Kulon lan Rusia ... kabeh wong kepengin dadi apik.
    1. Gusti Kang Murka
      Gusti Kang Murka 7 Februari 2015 21:36
      -1
      Kutipan saka Mindaugas
      Nanging wong tuwa bisa, sadurunge budhal, dadi unifier saka tanah Rusia, kang bakal mlebu ing sajarah karo huruf kapital.

      Sampeyan ngirim foto kualitas. Bisa ngomong apa judhul karakter ing?
      1. vtnsk
        vtnsk 8 Februari 2015 01:31
        +1
        Quote: Gusti Kang Murka
        Bisa ngomong apa judhul karakter ing?

        Penguasa alam semesta... ngguyu
    2. Y_w_p
      Y_w_p 8 Februari 2015 04:20
      0
      Piye wae, apa sing sampeyan tulis ora cocog karo julukan sampeyan. Apa sampeyan bisa nerangake apa tegese tanah Rusia?
  9. sazhka4
    sazhka4 7 Februari 2015 19:42
    0
    Kanggo nerangake alasan incompetence, sampeyan kudu tansah "oposisi" utawa mungsuh sing tansah sijine spokes ing gembong kanggo cart sing dadi kanggo mangsa gedhe. Rusia ora istiméwa.
  10. siberalt
    siberalt 7 Februari 2015 19:45
    +1
    Iku angel kanggo ngadili oposisi Belarusian, amarga ing Rusia ana sethitik informasi babagan BR ing media ing umum. Kajaba mbok menawa babagan Lukashenka dhewe. Umume oposisi iku sistemik (diwakili ing badan parlementer) lan non-sistemik (LSM, lan liya-liyane), nanging saka sing ana mung "kresek", bau lan ora ana rasa. Kita lan partai kita ora bakal ngerti sapa sing dadi oposisi. ngguyu Miturut kabecikan, Belarus ora dadi subyek negara. Mulane, kamardikane diwatesi dening ekonomi liyane kuwat. Iki minangka sejarah sing kedadeyan ing jagad iki. Lan nganti wong Belarus mutusake sapa sing luwih duwe bathi kanggo ndhelikake ing sisih kulon utawa Rusia, sing kepentingane kudu direksa dening Presiden lan Majelis Rakyat. Mergo iki.
  11. siera
    siera 7 Februari 2015 19:45
    0
    Aku pengin nulis artikel, nanging ora cukup narik. kene ing ringkesan. Poroshenko ing konferensi ing Munich ngandhakake yen dheweke duwe bukti sing ora bisa dibantah babagan anané "Tentara Rusia" ing Ukraina. lan kang ngethok dill rina lan wengi. ing umum menehi babos. "bukti" ana ing wangun 7 paspor Rusia. umume, saka ewu komando rusak, sing padha scraped bebarengan.
    1. Putune Pakdhe Vasya
      Putune Pakdhe Vasya 7 Februari 2015 20:28
      0
      "Patchport" dhewe kanggo macem-macem jeneng! Endi kuldi iki lali plywood saka bis Volnovakha?
      M. Jackson ngimpi dadi putih, nganti operasi dheweke moyoki piyambak! Lan siji iki ketoke turu lan ndeleng awake kaya kethek Amer! ngguyu
    2. APASUS
      APASUS 7 Februari 2015 20:30
      +2
      Kutipan saka sieras
      7 paspor Rusia. umume, saka ewu komando rusak, sing padha scraped bebarengan.

      Ing kene, milisi nggawa cangkang saka bedhil M109A1 Paladin Amerika utawa bedhil M-16 sing ditemokake ing bandara Donetsk - iki minangka bukti.
    3. Bogranz
      Bogranz 7 Februari 2015 21:03
      0
      Apa sampeyan dhewe nyolong paspor ing sepur? Utawa wong-wong iku sing dipilih "cordoners" sregep ing checkpoints?
    4. vtnsk
      vtnsk 8 Februari 2015 01:34
      +1
      Dheweke ora ngerti yen ing Angkatan Bersenjata RF tinimbang "paspor" - "karcis militer". Ukrokhryak utama jelas ditusuk ... ngguyu
    5. Rostovchanin
      Rostovchanin 8 Februari 2015 19:51
      0
      nanging kayane aku nuduhake paspor ... dheweke ora gelem menehi salinan ....
  12. guznorodov
    guznorodov 7 Februari 2015 19:52
    0
    Ndilalah rabuk iki, maksudku Natu, untune goyang. Perlu tipis. Kok nolak, please!
  13. Mayor Yurik
    Mayor Yurik 7 Februari 2015 19:54
    +1
    Kutipan saka sieras
    Aku pengin nulis artikel, nanging ora cukup narik. kene ing ringkesan. Poroshenko ing konferensi ing Munich ngandhakake yen dheweke duwe bukti sing ora bisa dibantah babagan anané "Tentara Rusia" ing Ukraina. lan kang ngethok dill rina lan wengi. ing umum menehi babos. "bukti" ana ing wangun 7 paspor Rusia. umume, saka ewu komando rusak, sing padha scraped bebarengan.


    Ing, parsley, ing Sukhum barsetniks mirah dipasang paspor Rusia. Kabeh luwih gampang tinimbang nggawa sepotong bis menyang perakitan karo sampeyan. wassat
  14. konvalval
    konvalval 7 Februari 2015 19:55
    0
    Quote: Anatole Klim
    Kutipan saka Bob
    pungkasane nggawe putrane dadi presiden Belarus.

    The Old Man duwe anak telu: Victor, Dmitry lan Kolya. Anak endi sing mbok maksud?

    Aku Cole.
    1. Anatol Klim Kab
      Anatol Klim Kab 7 Februari 2015 20:10
      0
      Kutipan saka konvalval
      Aku Cole.

      Nanging wong-wong sing teka tengen Viktor Lukashenko ngandika sing ambisi lan bangga, nanging Kolya - putra kinasih saka rama tuwa.
      Viktor Aleksandrovich Lukashenko lair tanggal 28 November 1975 ing kulawarga Alexander Grigorievich Lukashenko lan Galina Rodionovna Lukashenko ing kutha Mogilev utawa ing kutha Shklov. pangkat kapten. Dheweke dianugerahi medali "Kanggo bédané ing pangayoman saka tapel wates negara."
      Wiwit Maret 2001, dheweke dadi pegawe Departemen Luar Negeri Republik Belarus minangka sekretaris katelu, penasihat departemen Eropa Barat. Saka April 2003, dheweke kerja minangka kepala departemen hubungan ekonomi manca saka Unitary Enterprise "Research Institute of Automation Tools" (perusahaan induk saka asosiasi ilmiah lan produksi negara "Agat").
      Wiwit 2005 - Asisten Presiden Republik Belarus kanggo Keamanan Nasional. Wiwit 5 Januari 2007, dheweke dadi anggota Dewan Keamanan Republik Belarus.
      Lulus saka Fakultas Hubungan Internasional Universitas Negeri Belarusia.
  15. cemlorot
    cemlorot 7 Februari 2015 20:05
    +1
    Supaya ora ana sing ngomong babagan "kediktatoran" Wong Tua, mula kudu nggatekake tembung kasebut saka artikel kasebut: "(p.) Mantan kepala Federal Jerman.
    Intelligence Service (BND) lan
    OSCE Advisory and Monitoring Group
    ing Minsk Hans-Georg Wieck ing siji wektu
    (04.08.2006/XNUMX/XNUMX) banget terus terang kasebut
    njawab pitakonan saka wartawan Jerman
    gelombang" babagan dhukungan Kulon ing Belarus:
    "Yen ana ing Belarus
    pasukan demokratis ora bakal
    dibiayai saka luar negeri, dheweke bakal dadi
    terpinggirkan lan ilang kabeh.”
    Kanthi tembung liya, rakyat ora ndhukung "pembela HAM" lan liberoid liyane!
  16. Dudu
    Dudu 7 Februari 2015 20:59
    +1
    Sanalika ana lembaga kekuwatan, lan dudu pangurus nyatane masyarakat, kabeh cara kanggo njaga lan nguatake bakal ditrapake. Daya tansah pindhah menyang cara paling canggih kanggo nglindhungi lan konservasi. Kadhangkala iki cukup wajar, nanging ing kasus overexposure lan stagnasi, kabeh dadi lelucon.
    1. U-47
      U-47 7 Februari 2015 22:03
      0
      Kutipan saka dudu
      institusi daya, dudu manajemen nyata masyarakat

      lucu, sanajan paradoks Orwell ora narik. Aku ngguyu, matur nuwun. More about "manajemen nyata masyarakat" saget?
      Kutipan saka dudu
      Daya tansah pindhah menyang cara paling canggih kanggo nglindhungi lan konservasi

      Inggih, bab pangayoman - iku cetha. Lan "konservasi", nyuwun pangapunten, babagan apa?
      1. vtnsk
        vtnsk 8 Februari 2015 01:38
        0
        Kutipan: U-47
        Luwih rinci babagan "manajemen nyata masyarakat" bisa?

        "Kepiye carane sampeyan bisa ngilangi kebebasan wong?
        Sampeyan mung kudu pasrahake marang wong "(C)
        I.M.Guberman... hi
  17. Penjaga tahta
    Penjaga tahta 7 Februari 2015 21:00
    +1
    Napa Putin butuh oposisi, sampeyan bisa uga takon?

    Maret pengkhianat anyar?

    Banjur, yen teror iki, Balapan lan Parade Freaks, saya akeh mlaku, kesadaran wong sing luwih dipercaya: "Lan iki alternatif(!!!) daya?"

    Vaksinasi 100% mandiri marang Maidan.
  18. zinger
    zinger 7 Februari 2015 21:19
    +1
    Pranyata ing Belarus ora ana posisi, nanging mung kanthong barang cilik.
  19. Starik72
    Starik72 7 Februari 2015 21:25
    +1
    Oposisi Malishevsky nulis artikel babagan oposisi, aku takon dhewe pitakonan: kenapa, lan siji jawaban teka ing pikiran.Amarga ora ana oposisi sistemik sing kuwat ing Belarus, perlu bengok-bengok yen ana oposisi, lan fungsine, kanggo apa - kanggo nampa hibah saka luar negeri kanggo orane. Kita wong BELARUS luwih ngerti kaluwihan lan kekurangane wong tuwa tinimbang sapa wae, lan ing wektu sing padha, kita ngrayakake yen ora ana wong tuwa, mula BELARUS ora ana negara, mesthi wis suwe saya suwe lan lali. Wong Tua tumindak kanthi bener, miturut paribasan Rusia: Tresna kabeh wong kanthi cara sing sampeyan pengin dianggep padha.
  20. Belarus
    Belarus 7 Februari 2015 21:35
    +1
    Ing negara kita iki dudu oposisi, nanging parodi sing nyenengake, yaiku, oposisi mung golek dhuwit, iku kabeh. Sing aku setuju karo AHL, yen oposisi dadi kuwasa, kudu kerja. tingkat sawetara obrolan lan iku kabeh.Ya, AHL oposisi kuwi migunani amarga pancen ora bisa lan ora pengin nindakake apa-apa kanggo wong, nanging mung ngomong. Apa sing ditindakake kanggo wong AHL ??? Aku duwe pendapat dhewe babagan iki, nanging kanthi ringkes, tanpa dhukungan Rusia, sejatine nol. Malah museum WWII anyar 80% didanai dening Jerman.
    Sikapku marang presiden, dakkandhani, kanthi entheng, ora jelas, utamane amarga kedadeyan ing bidang politik.
    1. Vitaly Anisimov
      Vitaly Anisimov 7 Februari 2015 21:41
      0
      Kutipan: Belarus
      Ing negara kita, dudu oposisi, nanging parodi sing nyenengake, yaiku, oposisi mung golek dhuwit, iku kabeh. Sing aku setuju karo AHL, yen oposisi dadi kuwasa, kudu kerja.

      Jujur awake dewe yo podo.. Bener-bener bengok-bengok, promosi, ngrusak negara.. Terus di luar negri bantah-bantahan nek ora paham karo rakyate... oh Ora ngerti sejatine. Nilai "demokrasi lan kebebasan" Biasane wong buronan ngomong ngono.. hi
  21. U-47
    U-47 7 Februari 2015 21:56
    +1
    Kutipan: Belarus
    Kanggo dheweke, oposisi mung nggolek dhuwit, iku kabeh.

    Nuwun sewu, nanging ing pundi? Sembarang oposisi minangka inti saka proyek bisnis ing skala siji utawa liyane. Kabeh scammers iki, meksa nindakake pidato hasrat ing media, tetep driji tengah konco mburi.
    1. avt
      avt 7 Februari 2015 23:12
      +2
      Kutipan: U-47
      Nuwun sewu, nanging ing pundi?

      Where "commissars ing helm mbledug" lan karo "mripat kobong" tulus pracaya ing idea padha martakaké, uga, ing klasik "igalite, fgontolite, libegte." Banjur padha pour getih kaya banyu ana lan njupuk dhuwit kanggo perang kanggo cita-cita saka. wong sing nyedhot sing tulus mikir
      Kutipan: U-47
      - inti saka proyek bisnis ing siji ukuran utawa liyane.

      lan wong-wong sing menehi kanggo "proyek bisnis" -fight tansah golek piyambak ing posisi saka wong wadon lawas saka dongeng cedhak trough.
      Kutipan: U-47
      Kabeh scammers iki, meksa nindakake pidato hasrat ing media, tetep driji tengah konco mburi.
      apik
      Lan oppositionists saiki mung kaya, lan minangka aturan, anak lan putu iki banget "komisaris ing helm bledug", sing wis ilang kapercayan ora mung ing cita-cita leluhure, nanging umume ora duwe cita-cita liyane. entuk kesenengan dhewe ing kabeh cara sing dikenal, yaiku, para penggemar agama toleran saiki, masyarakat konsumen libertarian. / ing jenis.
  22. Taman Hutan 86
    Taman Hutan 86 8 Februari 2015 00:05
    +1
    Lukashenka minangka kumbang sing licik! Aku ngira dheweke ngedol gas Rusia kanggo ngrusak, lan dheweke seneng. Lan kita duwe udang Belarusian (bug).
    1. Y_w_p
      Y_w_p 8 Februari 2015 04:28
      0
      Aja wedi sedulur Rusia !! Ing kebonku, siput anggur sing gedhe banget nyusup ing alangan !!! Kudu adol marang kowe!!!
  23. Echelon
    Echelon 8 Februari 2015 00:35
    0
    Informasi wis liwati manawa salah sawijining brigade penjaga perdamaian Angkatan Bersenjata Rusia wis siyap tempur. Didhawuhi siap kanggo march 700 km.
    1. vtnsk
      vtnsk 8 Februari 2015 01:41
      0
      Kutipan saka Eselon
      Informasi wis liwati manawa salah sawijining brigade perdamaian Angkatan Bersenjata Rusia wis siyaga

      Ora ana brigade "peacekeeping" ing Angkatan Bersenjata RF!!! Iki dudu "pasukan PBB" ... ngguyu
  24. patriot13.
    patriot13. 8 Februari 2015 01:05
    0
    Kutipan: Olezha
    Apa jenis oposisi?))) Ora bisa ana tanpa dhuwit, lan kabeh aliran awis (saka 300 ewu dolar) dipantau (kajaba, mesthi, dhuwit iki diangkut ing koper ing Republik Belarus). ALL ing kontrol kene! opo menurutmu angel banget dikontrol 10 ewu polisi lan perwira KGB kurang 200 yuta wong?))) Wong biasa tambah dadi sapi (aku meneng wae nek mabuk-mabukan lan kecanduan narkoba). Aku 28 taun, kabeh wong aku ngerti wis mbuwang utawa looking for cara, liyane salah siji kelet metu utawa thump utawa njagong ... A negara hucksters lan outbids - mung hucksters, pracaya kula! Ana kelas cilik - pejabat, pengusaha, kanca-kancane Wong Tua utawa kanca cedhak lan kulawargane. Padha macet ing feeder tightly, padha aran apik. Umumé, aku bakal menehi jaminan marang pembaca Rusia yen ora ana Maidan ing Belarus kanthi definisi, meh kabeh dituku dening Moskow, supaya sampeyan bisa ngunjungi, sanajan alam tetep apik (mung aja ngrusak, yen ora. Aku ngerti sampeyan)))

    apa sih pretzel kasebut, utamane ing pungkasan? saka Kuev chtol ambruk?!
  25. Alex Danilov
    Alex Danilov 8 Februari 2015 01:30
    +2
    Ing Belarus, dudu oposisi, nanging rickets sing ora dikembangake, sing, saliyane dadi zombie, ora bisa nindakake apa-apa kajaba mbaleni: "Slamet Belarus, urip Belarus, urip Belarus!" ...
    Lan liyane-ora ana sing bisa dideleng-ora ana tumindak sing apik-amarga dheweke mbangun kutha, sekolah, rumah sakit, pabrik, mbukak proyek, nambah gaji kanggo wong, utawa umume nindakake apa wae sing migunani kanggo wong lan oposisi negara. tembung "Urip Belarus", ora ana sing bakal milih. Nanging sampeyan ora bisa ngetrapake basa kanthi paksa. Wedhus. Dheweke ora duwe otak. Ya, supaya paling ora pengin ngrungokake basa liya, kanggo iki, ing Paling ora lagu-lagu kasebut kudu digawe apik, supaya dheweke kepengin ngrungokake, ngapalake, lan nyanyi. Lan dheweke - mung meksa meksa. Ora ana sing bakal mbantah yen kita ngrungokake lagu Rusia, Amerika, Jerman, Inggris - amarga kita seneng wong?
    Py.Sy.Da Kolyan bakal dadi presiden kita, apa sampeyan mikir, muspra sing digawa bapake?
    Babagan Lukashenko ... dheweke nindakake akeh perkara sing apik, akeh. Kanthi tenang ing negara kasebut. Nanging, dheweke ora menehi dhuwit kanggo wong, wong biasa. komposisi Rusia lan Vovan sampeyan bakal njaluk sampeyan ninggalake dheweke kaya Kadyrov ing Chechnya, Vovan bakal ngomong, njupuk, mung supaya kula tetep ing Belarus minangka bagéan saka Rusia, uga, kaya sampeyan ninggalake Kadyrov ing Chechnya, Aku bakal manut sampeyan.
    1. Alex Danilov
      Alex Danilov 8 Februari 2015 01:40
      -1
      Kanthi omah, iku masalah karo kita ... (A mere mortal-horseradish ngumpulake lan tuku omah sing kanggo gaji ... Umumé, ora panas banget, mung bab sing apik yaiku tenang lan ora ana perang, nanging ora ana apa-apa. njeblug, sepi. Lan saiki- pungkasane, imam ana ing endi wae, sawetara potongan wis ilang ... ora ana sing bisa digunakake.
      1. Alex Danilov
        Alex Danilov 8 Februari 2015 01:54
        0
        Ana negara normal - USSR - lan buruh ditampa kanthi normal. Loro buruh lan bos - ora ana kesenjangan ing upah - yen sampeyan pengin, urusan karo kertas - yen sampeyan pengin, njupuk puncher - lan gouge. masalah - amarga ana miskin lan sugih beda. Lan ing umum, omah kudu digawe supaya saben wong bisa ngumpulake lan tuku, ing umum, menehi kanggo wong, kanggo saben wong. Lan gajine enak di lakoni, Dadi wong nyambut gawe, dadine nyambut gawe, koyo preian, Lan sing ngomong ora bakal nyambut gawe, ora nyambut gawe, ngusir lan ora njupuk. wong-wong mau ing ngendi wae suwene 3 taun. Ayo padha mikir arep kerja utawa ora- Ayo bojone mangan.
        Lan pungkasane, kabeh iki wis zadolbalo. Kapan "masa depan" sing cerah bakal teka ??? Wong-wong biasa, amarga padha nganggo sepatu bast lan ing pondokan bolongan, tetep ana ... (
      2. Komentar wis dibusak.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. Y_w_p
      Y_w_p 8 Februari 2015 04:34
      +1
      Sapa sing ngganggu sampeyan? Yen sampeyan manggon ing Eropah, sampeyan uga nesu yen saben wong nganggo basa asline? Aku wong Belarusia nulis jawaban kanggo sampeyan nganggo basa Rusia, lan kenapa aku ngganggu sampeyan? Sapa lan nalika dipeksa sampeyan ngomong utawa mikir nganggo basa negara sing paling sampeyan manggon? TAPI? Ngajeni dhewe, Tanah Air (kajaba, mesthi, iki Tanah Air) lan ngormati basa wong sing wis urip ing bumi iki kanggo sawetara ewu taun lan mati kanggo iku.
  26. tyzyaga
    tyzyaga 8 Februari 2015 03:44
    +1
    Napa Lukashenka butuh oposisi
  27. Y_w_p
    Y_w_p 8 Februari 2015 04:24
    0
    Quote: siberalt
    Iku angel kanggo ngadili oposisi Belarusian, amarga ing Rusia ana sethitik informasi babagan BR ing media ing umum. Kajaba mbok menawa babagan Lukashenka dhewe. Umume oposisi iku sistemik (diwakili ing badan parlementer) lan non-sistemik (LSM, lan liya-liyane), nanging saka sing ana mung "kresek", bau lan ora ana rasa. Kita lan partai kita ora bakal ngerti sapa sing dadi oposisi. ngguyu Miturut kabecikan, Belarus ora dadi subyek negara. Mulane, kamardikane diwatesi dening ekonomi liyane kuwat. Iki minangka sejarah sing kedadeyan ing jagad iki. Lan nganti wong Belarus mutusake sapa sing luwih duwe bathi kanggo ndhelikake ing sisih kulon utawa Rusia, sing kepentingane kudu direksa dening Presiden lan Majelis Rakyat. Mergo iki.

    Opa-na- Belarus ora negara? Kaping pisanan, sinau nulis paling ora jeneng negara kanthi bener. Kapindho, aja kaget yen sampeyan ora tresna ora mung ing Kulon, nanging uga luwih cedhak, ing negara tetanggan. Ing kasus iki, aku uga bisa ujar manawa sampeyan minangka separatis Golden Horde, sing mandheg mbayar pajeg ora suwe kanthi standar sejarah.
  28. ruslan207
    ruslan207 8 Februari 2015 08:55
    0
    Milishevsky, aku seneng sapa kabeh wong iki, artikel kasebut digawe khusus
  29. Alex Danilov
    Alex Danilov 8 Februari 2015 19:16
    -1
    Kutipan saka Y_w_p
    Sapa sing ngganggu sampeyan? Yen sampeyan manggon ing Eropah, sampeyan uga nesu yen saben wong nganggo basa asline? Aku wong Belarusia nulis jawaban kanggo sampeyan nganggo basa Rusia, lan kenapa aku ngganggu sampeyan? Sapa lan nalika dipeksa sampeyan ngomong utawa mikir nganggo basa negara sing paling sampeyan manggon? TAPI? Ngajeni dhewe, Tanah Air (kajaba, mesthi, iki Tanah Air) lan ngormati basa wong sing wis urip ing bumi iki kanggo sawetara ewu taun lan mati kanggo iku.

    Svidomye nganggo klambi putih-abang-putih Alya bnf.
  30. Alex Danilov
    Alex Danilov 8 Februari 2015 19:48
    0
    Ing oschem, ing Belarus, iku lengkap * opa metu saka jendhela ... Liyane 4 sasi kaya iki ing Belarus, lan PPC-wong ora bakal tahan, salah siji bakal ana Maidan, utawa bunuh diri massal. sepi punah saka wong.
    T-saham pungkasan wong. Inggih, lengkap * oops, kahanan sing ora duwe pangarep-arep. Pungkasane, keluwen, amarga ora realistis kanggo golek dhuwit utawa golek kerja lan menehi panganan kulawarga.
    Singkate, kita bajingan kabeh, bakal ana perang, rakyat ora bakal perang kanggo sapa wae.
    1. vladkavkaz
      vladkavkaz 8 Februari 2015 20:00
      -2
      Alex Danilov (1
      Beloranzhopa, ing dhaptar Panjenengan .. uga banjur pindhah menyang toko hardware, padha uga diwenehake karo sampeyan, tuku dhewe Piece saka tali ana, hemp, lard sampeyan bakal nemokake, dhingklik pepadhamu lan mungkasi guna lan apa urip sedih . .. liya carane howul ing udhara kabeh dina, minggu, sasi sing kabeh wis musna, ana dhuwit, nanging kaya kabeh liya, supaya pengacara, mustache wis musna, Lukashenkos ngapusi lan sampah liyane.
  31. Alex Danilov
    Alex Danilov 8 Februari 2015 20:41
    0
    Kutipan: vladkavkaz
    Alex Danilov (1
    Beloranzhopa, ing dhaptar Panjenengan .. uga banjur pindhah menyang toko hardware, padha uga diwenehake karo sampeyan, tuku dhewe Piece saka tali ana, hemp, lard sampeyan bakal nemokake, dhingklik pepadhamu lan mungkasi guna lan apa urip sedih . .. liya carane howul ing udhara kabeh dina, minggu, sasi sing kabeh wis musna, ana dhuwit, nanging kaya kabeh liya, supaya pengacara, mustache wis musna, Lukashenkos ngapusi lan sampah liyane.

    Pinter banget ya, mung sedhih, bener. Ya, kabeh negara wis lengkap * operasi. Sampeyan saka ngendi lan saka sapa? Ayo, coba urip. - ing kene wis lungguh banget.
    1. vladkavkaz
      vladkavkaz 8 Februari 2015 22:37
      -2
      Alex Danilov
      Sampeyan manggon ing kono, ing sing banget ..... Iki pribadi sampeyan manggon ing kono, lan negara urip lan berkembang, malah ngalami sawetara kangelan.
      Lan sampeyan, sing mangan saka trough saka dana Western, ngirim ora ngapusi supaya brazenly.
  32. Alex Danilov
    Alex Danilov 9 Februari 2015 01:17
    +1
    kowe ? Apa hubungane palung kulon karo aku???? Aku iki buruh biasa, wedhus, * la! Sampeyan maca komentarku sadurunge umume apa sing daktulis, banjur mbukak cangkeme mambu lan nguripake otak sadurunge nulis apa-apa.
    Utamane babagan palung Kulon lan aku.
    Watu, yen wong ngomong yen ing negara, jo * pa, supaya langsung, palung Kulon dianggep, ya wis rampung. Dadi, kabeh negara, saka palung dana Barat, mangan, mangan kaya ngono, kenapa paling ora gantung diri, lunga? Sampeyan bodho lengkap!