Review militèr

Analis Amerika: Tentara Rusia paling kuat ing Eropa

79
Saiki, mung ana 4 tentara sing kuat ing Eropa, lan Angkatan Bersenjata Rusia paling dhuwur ing daftar iki, tulis analis Amerika Dave Majumdar ing artikel kanggo The National Interest. Dheweke dipetik RIA News.

Analis Amerika: Tentara Rusia paling kuat ing Eropa


"Sawise kakuwasan Eropa ndominasi donya, nanging sawise rong perang donya, ora ana sing bisa nandhingi Amerika Serikat lan Uni Soviet," tulis Majumdar. Lan sawise Perang Dingin, otot militèr saka sawetara negara Eropah umume atrophied amarga anané saka ancaman Soviet.

Miturut penulis, kasunyatan sing Rusia duwe "ewonan hulu ledak strategis lan taktis nuklir kanthi standar nempatake ing pedestal salah sawijining kekuwatan paling penting ing Bumi."

Ing wektu sing padha, Federasi Rusia, minangka analis nyathet, "mandiri ngembangake lan nggawe peralatan lan senjata kanggo tentara, diwiwiti karo kapal selam, pluru balistik, mesin jet lan satelit lan pungkasan karo seragam kanggo pejuang." Dheweke uga narik kawigaten marang "personel militer sing akeh lan terlatih" saka tentara Rusia.

Ing panggonan liya, Majumdar sijine tentara Prancis - salah siji sing paling efektif ing Eropah. "Ora kaya Inggris, iki njaga kemampuan nuklir lan pangkalan industri militer sing mandiri," bersenjata karo "kapal selam kanthi rudal balistik lan hulu ledak buatan Prancis." Angkatan bersenjata duwe "nomer sing signifikan, peralatan teknis sing apik, sing wis ditampilake kanthi apik ing Afghanistan lan ing Mali."

Pakaryan kasebut menehi papan nomer telu ing Inggris Raya, amarga saiki tentarane "mung bayangan saka kaluhurane." Negara kasebut nduweni kemampuan nuklir, "nanging rudal kasebut asale saka Amerika Serikat, lan uji coba jinis nuklir anyar. gaman kanggo Britain wis rampung gumantung ing Amerika Serikat,” cathetan penulis. Industri aerospace praktis ora ana ing Inggris, umume peralatan militer dituku ing AS lan negara liya.

Ing pungkasan dhaptar yaiku Jerman. Lan sanajan sawise perang Jerman nyuda potensial militer nganti minimal, nanging "ndhuweni potensial militer-industri sing kuat, ngasilake sawetara sing paling apik. tank ing donya Bar-2 lan Leopard-3. Nanging, industri kedirgantaraan negara sing biyen wis maju saiki saya mudhun. Pasukan Jerman wis dilatih lan dilengkapi kanthi apik, nanging "amarga alasan sing jelas, Jerman ora gelem melu operasi militer ing jagad iki, sanajan dheweke melu sawetara kampanye ing Afghanistan."
Foto sing digunakake:
ria.ru
79 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Kelevra
    Kelevra 11 Februari 2015 09:48
    +5
    Sapa sing bakal mangu-mangu! Tentara kita ora mung sing paling kuat ing geyropa, nanging uga sing paling kuat ing NATO! Pakaryan sing kurang luwih pinter bakal ngakoni iki!
    1. Metallurgist
      Metallurgist 11 Februari 2015 09:52
      + 66
      Angger ora njaluk bukti. Pancen, aku ora pengin gelut. Kita duwe akeh perkara sing kudu ditindakake ing wektu tentrem, lan kita ora pengin diganggu perang.
      Nanging, iki ora ateges tentara kudu ngaso ing laurels. Latihan rutin ing lingkungan. cedhak karo pertempuran, replenishment pancet karo jinis anyar senjata punika minimal perlu sing tentara lan angkatan laut kita duwe hak kanggo Count ing.
      Sawise kabeh, yen sampeyan ora pengin mangan tentara dhewe kanthi sukarela, sampeyan bakal kepeksa menehi panganan kanggo wong liya.
      Aku mikir yen ing Rusia SINGKAT luwih seneng mangan dhewe.
      1. Varyag_1973
        Varyag_1973 11 Februari 2015 10:02
        +4
        Tentara Rusia iku, saiki lan bakal dadi nomer siji ing donya, lan ora mung ing Eropah! Kita wis nuduhake iki bola-bali! Ya, kadhangkala ana wektu kelemahane (Perang Krimea, Perang Rusia-Jepang), nanging sing pungkasane rumangsa luwih apik?! Apa, Inggris lan Prancis entuk Crimea?! Utawa Jepang saiki ngontrol Kuriles karo Sakhalin?!

        Miturut cara, analis Amerika seneng banget, amarga tentara Inggris lan Jerman saiki paling ora ana regane!
        1. Poppy
          Poppy 11 Februari 2015 10:08
          0
          uga, ya: Jerman ora bisa nemokake pesawat transportasi militèr digunakake
          1. gilarom
            gilarom 12 Februari 2015 06:31
            0
            Padha mbandhingake sing paling menarik ing babagan teknik lan latihan sing katon ing njaba, nanging moralitas lan semangat juang ora dianggep. Amerika wis akeh pesawat lan prajurit, nanging ana sawetara kita, nanging kita ing rompi! prajurit
        2. POMAH
          POMAH 11 Februari 2015 10:22
          -23
          perang 8.8.8. nuduhake sebaliknya ... pesawat kita ambruk ... kerugian gedhe ... Ing taun 2008, tentara kita ana ing model abad kaping XNUMX kanthi warna bangku ... negara-negara banjur menehi tes kemampuan ...

          Muga-muga akeh sing wis owah wiwit 08. Lan saiki Amerika bakal menehi tes kebugaran kanggo perang modern. Ing wektu sing padha, kita bakal nyoba ... Yen ora, sawetara drool - tentara (senjata) kita luwih kuwat - ora, kita ... kaya taman kanak-kanak.

          Ing sawijining wektu, tutup kasur ngandhani wong Arab yen sampeyan kalah karo Israel amarga sampeyan perang nganggo senjata Soviet, lan luwih parah.
          1. Varyag_1973
            Varyag_1973 11 Februari 2015 10:25
            +5
            Kanggo ROMAN. Iki ngendi pesawat kita tiba?! Lan apa mundhut gedhe!
            1. POMAH
              POMAH 11 Februari 2015 10:56
              -17
              Kanggo sawetara dina permusuhan, telung (utawa luwih?) Pesawat ilang, sawetara pesawat serangan ditembak mudhun, sing bisa bali menyang pangkalan.

              Kira-kira 150 prajurit tiwas ... lan yen sampeyan tikel iki (utawa angka sing cedhak) kanthi sasi - rong database ... bakal dadi sawetara ewu. Ing endi helikopter super? lan potongan wesi liyane sing dirancang kanggo nyuda jumlah wong lanang Rusia sing mateni?

              Ya, ana sukses ing "perang" iki !!! Aku ora mbantah, nanging dheweke malah nggawe aku mikir !!! tumindake kepala Staf Umum, contone!
              1. Kamov
                Kamov 11 Februari 2015 16:58
                -1
                Apa sampeyan nulis kabeh iki kanthi mabur?!
            2. Stirbjorn
              Stirbjorn 11 Februari 2015 10:57
              +9
              Punika artikel bab losses hi
              http://topwar.ru/2756-080808-poteri-storon.html
              Sajrone permusuhan, telung Su-25, loro Su-24 lan siji Tu-22M3 ilang; sawise konflik rampung, loro helikopter Mi-24 lan Mi-8 MTKO ambruk amarga kacilakan. Saka pesawat kasebut, 2 ditembak kanthi dipercaya dening sistem pertahanan udara musuh, 3 dadi korban "geni sing ramah", ora bisa nemtokake sapa sing nembak sing pungkasan. Kajaba iku, 4 pesawat serangan Su-25 Rusia liyane rusak banget, nanging bisa bali menyang pangkalane.

              Panggunaan operator rudal jarak jauh Tu minangka pesawat pengintaian lan mundhut setengah saka pesawat saka geni loropaken, mesthi, ora saka urip apik, sayangé. Muga-muga kesimpulan wis digawe.
              Saka 67 prajurit sing tiwas, 48 ​​wong mati langsung saka geni mungsuh, 19 liyane korban kacilakan dalan, "geni ramah" lan ora sopan nangani senjata. CAST nyatakake dheweke "kalah non-pertempuran" saka tentara Rusia ing konflik iki. Peranan kacilakan utamane gedhe, nyebabake 9 tiwas.
              Meh saprateloné wong sing tiwas dudu geni saka mungsuh, sing uga ora apik.
          2. lelikas
            lelikas 11 Februari 2015 10:46
            +2
            Kutipan saka POMAH
            perang 8.8.8. nuduhake kosok baline ... pesawat kita ambruk ... mundhut akeh ..

            Apa tegese kita uga ilang? Ana bedane gedhe antarane pesawat sing mudhun lan pesawat sing mudhun.
            Yen kita njupuk jumlah maksimum prajurit kita sing tiwas - 71 wong - ing limang dina perang.
            1. POMAH
              POMAH 11 Februari 2015 10:57
              -13
              Ora, kita menang "perang" iki, kaya Perang Patriotik Agung ... Nanging kamenangan kasebut bisa diarani Pyrrhic kanthi yakin. Aku ora ngremehake prestasi wong Rusia (Rusia) sing nindakake tumindak kaya ngono.
              1. Homo
                Homo 11 Februari 2015 11:49
                +7
                Kutipan saka POMAH
                Ora, kita menang "perang" iki, kaya Perang Patriotik Agung ... Nanging kamenangan kasebut bisa diarani Pyrrhic kanthi yakin.

                Sampeyan ora ngerti materi sumber banget!
                A Pyrrhic kamenangan punika kamenangan sing teka ing rega dhuwur banget; kamenangan padha karo kekalahan.

                Asal saka ungkapan iki amarga perang Ausculum ing 279 SM. e. Banjur tentara Epirus saka Raja Pyrrhus suwene rong dina nyerang pasukan Romawi lan ngrusak perlawanane, nanging kekalahane gedhe banget, mula Pyrrhus ujar: "Sawijining kamenangan kaya ngono, lan aku bakal ditinggal tanpa tentara."

                Ing taun 1945, USSR bisa gampang manggoni kabeh Eropah lan, yen dikarepake, Inggris, Afrika, Turki. Tentara kasebut gedhe banget, bersenjata apik (karo pengalaman tempur sing akeh) lan kuwat moral.
                Lan ing 8.8.8 Rusia tanpa masalah bisa tekan wates Turki, Armenia lan Azerbaijan. Ora worth ngomong babagan kerugian Rusia. Rusia ora nglakokake perang pemusnahan, nanging nyegah agresi, nylametake rakyat lan infrastruktur Georgia.
                Dadi apa "kamenangan Pyrrhic" ???
                1. Kent0001
                  Kent0001 11 Februari 2015 12:00
                  +1
                  Aku setuju karo logika lan asil saka bantahan iki. Aku mikir saiki kabeh luwih apik karo komunikasi lan organisasi lan kahanan liyane babagan perencanaan lan nindakake operasi tempur. Saiki, sing paling penting, sanajan kabeh, yaiku nerusake peralatan maneh tentara kanthi kecepatan sing wis entuk. Aku Rogozin ora bakal nguciwani sampeyan.
                2. POMAH
                  POMAH 11 Februari 2015 12:09
                  -5
                  Aku duwe diploma abang saka Fakultas Sejarah lan aku ngerti sejarah kanthi apik, lan aku bisa mikir lan nganalisa tumindak luwih apik.

                  Ya, ing taun 1945, USSR bisa nindakake akeh, nanging apa sing bisa ditindakake ing taun 1941-42? utawa sampeyan bakal ujar manawa kita duwe tentara sing ora kuwat ing tanggal 22 Juni 1941. Lan yen kesimpulan sing bener ora digawe saka VICTORY ing Perang Musim Dingin, mula aku bisa ujar manawa perang karo Jerman bakal dadi luwih getih.

                  Wong-wong Rusia metu saka Perang Patriotik Agung persis kaya Pierre ... utawa sampeyan mikir yen akar kejahatan lan penurunan moral ing taun 80-an lan 90-an. ora ngapusi tumindak pimpinan Soviet, kalebu nalika Perang Patriotik?

                  Mugi kahanan mbaleni ing sawetara cara (iku tansah mbaleni) lan tabrakan ing 8.8.8. wis dadi kanggo kita kaya perang Finlandia ... Tentara Rusia aktif rearming (kaya tentara utama ing donya) ing anyar, prinsip modern, kang bakal ngidini kita kanggo urip lan menang ing clashes mbesuk karo "demokrasi" bersatu maneh nglawan kita.
                  1. Fafnir
                    Fafnir 11 Februari 2015 13:34
                    0
                    Kvazy, iku sampeyan?
                  2. valentina makanalina
                    valentina makanalina 11 Februari 2015 14:33
                    +3
                    Aku duwe diploma abang saka Fakultas Sejarah lan aku ngerti sejarah kanthi apik, lan aku bisa mikir lan nganalisa tumindak luwih apik.

                    Duwe diploma abang durung menehi kapercayan yen sampeyan bisa mikir lan nganalisa. Cramming lan mikir iku rong prakara sing beda, pracaya kula minangka guru.
                    1. POMAH
                      POMAH 11 Februari 2015 15:35
                      -3
                      Wis ngono wae.
                      Aku diwulang mikir ora mung ing universitas, nanging uga ing pasukan tapel wates, lan mung ing meja, lan yen sampeyan ngajar siswa cram, banjur aja ngadili wong liya dhewe utawa ora nganggep apa sing sampeyan lakoni. ora ngerti babagan. Sampeyan mbokmenawa ora seneng karo wacanaku yen sampeyan ngajar murid-muridmu cram.

                      Spesialisasiku yaiku Perang Patriotik Agung lan persiapan kasebut. Sajrone sinau, aku nulis 14 skripsi kanggo kanca-kanca lan siswa senior ... wah, dadi ... kanggo referensi sethithik.



                      PS. Aku dhewe dadi guru lan aku ngerti apa sing dakkandhakake.

                      Ps. Sapa sing nurunake aku? ora maca babagan? wrote babagan kasunyatan sing ora perlu ngendhokke gulungan lan surak dadi patriotik !!!! mungsuh kita dudu wong sing ringkih (ora ateges dill).
                      1. gladcu2
                        gladcu2 11 Februari 2015 22:40
                        0
                        Sampeyan ngomong menyang titik. Durung ngapusi sepisan.

                        Ora ana sing seneng kritik. Iki surak patriot sing minxing. Aja nggatekake. Kulawarga ora tanpa freaks.
              2. raja apa-apa
                raja apa-apa 11 Februari 2015 11:52
                +3
                Aku ora ngerti bab sampeyan, nanging aku yen pesawat ditembak mudhun lan pilot slamet, iki ora mundhut. Potongan-potongan wesi ing perang dibutuhake kanggo iki, supaya bisa nyerang sampeyan dhewe. Yen pilot ing pesawat numpes wilayah benteng mungsuh lan ditembak mudhun lan banjur slamet, dheweke nindakake kabeh kanthi bener! Pesawat, malah sing paling larang lan akurat banget, bisa dirakit sajrone setaun, sampeyan ora bisa nggawa lan nglatih pilot tempur sing apik sajrone setaun!
                1. POMAH
                  POMAH 11 Februari 2015 11:59
                  -7
                  Apa sampeyan pilot? takon pendapate. Apa kita butuh kamikaze? Aku ngakoni yen iki perang kanggo Motherland. A pilot "biaya" luwih saka Piece saka wesi, sing mesthi.
                2. gladcu2
                  gladcu2 11 Februari 2015 22:57
                  0
                  Iki khusus. Nanging ing umum, mundhut sak gelut.
              3. Bangga.
                Bangga. 11 Februari 2015 12:14
                +5
                Kutipan saka POMAH
                Nanging kamenangan kasebut kanthi yakin bisa diarani pyrrhic.

                Ora. Ora ing kasus sing sepisanan utawa ing kasus kaping pindho. Iki pendapat pribadi sampeyan. Aku bakal fokus ing Perang Dunia II. Salah sawijining makna ekspresi kasebut yaiku kamenangan sing regane dhuwur banget. karo Jerman), yaiku tumindak undisguised saka Genocide (karusakan) saka Bangsa USSR. Kira-kira 17 yuta wong, iki populasi sipil numpes ing wilayah dikuwasani. Utawa sampeyan mikir iku perlu kanggo nyerah? , utawa sampeyan duwe owah-owahan saka eling, utawa sampeyan dudu kanca liberal. Makna liya yaiku kamenangan, padha karo kalah. Goroh sing jelas. Donya pasca perang dipérang dadi loro (antarané USSR lan AS). Iki minangka kasunyatan sing ora bisa ditrapake. Nanging kanggo Inggris lan Prancis (sanajan isih ora jelas sisih endi? Umumé. Utamané Prancis.), Kamenangan iki pancen Pyrrhic. Padha ing bagean ora melu. Miturut cara, "Euromaidan", iki uga "Pyrrhic kamenangan".
                1. POMAH
                  POMAH 11 Februari 2015 12:34
                  -5
                  Mungkin pendapat pribadiku.

                  Aku kanggo wong RUSIA sing nandhang losses irreparable ing perang sing. Lan wong-wong sing menang lan wong-wong sing ora nyerah. Contone, meh ora ana Ahmed Khan perang kanggo kabeh wong Crimean Tatar, sing dadi GSS kaping pindho, lan 25 ewu isih (tanpa arep menyang rincian) pindhah menyang Jerman ... Aku mbaleni, aku ora detract saka. prestasi lan pengorbanan wong liya ing USSR, nglawan kabeh ing siji sisir, nanging ...



                  Apa wong Rusia pulih sawise kamenangan kasebut? Ing ngendi dana nandur modal sawise perang? Saiki Rusia urip tanpa Asia Tengah, Ukraina lan republik "sadulur" liyane, lan wis cukup kanggo kabeh ... kanggo njarah-rayah, kanggo aparat birokrasi kolosal, luwih akeh, lan miturut prinsip residual kanggo rakyat, iku cukup.

                  Ing endi sampeyan ndeleng tawaran kanggo nyerah? Wong Rusia ora nyerah. Aku nganggep aku nasionalis (aku negesake dudu Nazi !!!) - Aku mbangun uripku ora kanggo nolak wong liya, nanging nambah dhewe !!! RUSIA!!! Mugi-mugi panjenengan sedaya pinaringan karahayon saha rejeki.


                  Nanging Inggris lan Prancis - kaya biasane padha ngerti carane ora kanggo perang lan defend dhewe, nanging mung kanggo nyang-nyangan !!! Lan dheweke tawar-menawar maneh ... Kajaba iku, aku wedi yen dheweke kudu perang maneh karo wong liya (nglawan ISIS Arab, dadi apa benange), dheweke bakal mbujuk pimpinan kita lan bakal ngirim wong Rusia mati kanggo umum " cita-cita demokratis"...
          3. FREGATENKAPITAN
            FREGATENKAPITAN 11 Februari 2015 11:31
            +2
            Dear! Mangga ngelingake kula asil perang 8.8.8. karo partisipasi tentara "mundur" kita ???
            1. POMAH
              POMAH 11 Februari 2015 12:02
              -4
              Iki wis kedaden ing sajarah. Contone, sawise kamenangan Napoleon, kabeh wong bungah kanggo dangu: Napoleon - genius, nanging kita ngalahaké wong, kang tegese kabeh iku luwih apik karo kita saka genius ... sanajan ibukutha burned saka Rusia (ora St. Petersburg) kudu nggawe sampeyan takon akeh. Banjur ana bau Crimean lan pertahanan heroik Sevastopol. Inggris ngirim pasokan menyang tentara luwih cepet tinimbang tentara Rusia liwat darat lan wilayahe ... ora ana rel ...

              Kesimpulan: perang minangka alesan kanggo mikir lan mbenerake kekurangan, lan ora kena kamenangan.
        3. finch
          finch 11 Februari 2015 10:34
          + 12
          Aku bakal ngomong yen mung tentara Rusia sing bisa ngalahake tentara Rusia! Conto sampeyan: Perang Krimea, Rusia-Jepang, bukti paling apik babagan iki! Bodho banget para pamimpin militer, pengecut, lan kadang-kadang pengkhianatan langsung ing ndhuwur, iki minangka sebab utama kekalahan ing perang kasebut!
          1. Lukich
            Lukich 11 Februari 2015 10:36
            + 14
            Kutipan: Zyablitsev
            Bodho banget saka pimpinan militer, pengecut, lan kadang-kadang pengkhianatan langsung ing ndhuwur,

            conto striking pungkasan punika Chechen pisanan. iku kabeh ana ing turah mbrawah.
          2. Varyag_1973
            Varyag_1973 11 Februari 2015 10:39
            +7
            Kanggo Finches. Aku setuju, iki utamané diucapake nalika Perang Rusia-Jepang! Pengkhianatan sing jelas saka Stessel lan Fock, kabodhoan Alekseev, Vitgeft lan Kuropatkin, korupsi, kabeh iki nyabrang kepahlawanan prajurit Rusia, sing diwujudake ing kabeh kamulyan lan kekuwatane!
            1. finch
              finch 11 Februari 2015 11:33
              0
              Bener banget! hi
          3. Dimka
            Dimka 11 Februari 2015 12:16
            0
            Perang Rusia-Jepang. Rusia banjur nyebarake 20% kekuwatane, lan Jepang luwih kenceng tinimbang 60% .... Rusia kudu nyerahake toga kasebut menyang Jepang amarga alasan sing bisa dingerteni wektu iku ...
        4. Tentara1
          Tentara1 11 Februari 2015 17:02
          0
          Kutipan: Varyag_1973
          Tentara Rusia iku, saiki lan bakal dadi nomer siji ing donya, lan ora mung ing Eropah! Kita wis nuduhake iki bola-bali! Ya, kadhangkala ana wektu kelemahane (Perang Krimea, Perang Rusia-Jepang), nanging sing pungkasane rumangsa luwih apik?! Apa, Inggris lan Prancis entuk Crimea?! Utawa Jepang saiki ngontrol Kuriles karo Sakhalin?!

          Miturut cara, analis Amerika seneng banget, amarga tentara Inggris lan Jerman saiki paling ora ana regane!

          Asring masalah internal alon kita mudhun. Contone, mung mesin perang kita tangi kaya revolusi. Badan intelijen Jepang uga nyeponsori dheweke
      2. Adipati
        Adipati 11 Februari 2015 10:08
        +9
        Ing awal 70s, bebarengan karo tank Leopard-2, dimaksudaké kanggo ngganti Leopard-1, karya iki digawa metu ing desain arang banget asli, ora resmi disebut Leopard-3. Pangembangan tank turretless sing ora biasa iki, bersenjata rong bedhil, dipimpin dening insinyur MAK Wolfgang Matos.
        Testing saka rong prototipe tank VT1 (Versu-chstrager 1) wiwit ing 1972. Loro 1-mm L1 bedhil rifled dipasang ing mesin pisanan VT105-7, lan loro 1-mm Rh-2 bedhil smoothbore ing VT120 kapindho- 120. Senjata kasebut stasioner ing bidang horisontal, sumbu bores intersect ing jarak 1500 m.
        Sasis tank Leopard-3 dirancang adhedhasar sasis tank MVT-70 kanthi suspensi hidropneumatik, nanging dipasang limang roda tinimbang enem roda dalan. Instalasi dipeksa saka 1500 l. karo. iki 2000 l. karo. mesin diesel MV873Ka-500 karo massa tank saka 38 ton digawe iku bisa kanggo njupuk daya tartamtu dhuwur banget - 52,5 hp / t. Sampeyan kudu nyatet sing loro prototipe digawe saka biasa, ora waja, baja. Ing tank VT1-1, loro bedhil dilengkapi loader otomatis, nalika ing VT1-2 siji gun dilakokno kanthi manual, lan liyane wis loader otomatis. Mesin VT1-2 diunggahake nganti 2200 hp. karo.

        Panggonan komandan lan gunner dumunung ing sisih kiwa sumbu tank; loro duwe Zeiss PERI R12 pandelengan periscope.

        Tes tank terus nganti pirang-pirang taun. Ing dalan, impossibility praktis ngarahake njupuk ing pamindhahan dadi cetha, minangka dijupuk saka siji bedhil mimpin kanggo departure saka tank saka garis trek lan tank, mangkono, dipindhah ing zigzag nalika diperlokaké. Akurasi njupuk saka panggonan luwih dhuwur tinimbang tank turret, saéngga target NATO standar ukuran 2,3x2,3 m kena saka tembakan pisanan kanthi kemungkinan 90%.
        Program pangembangan tank Leopard-3 diakhiri ing 1976, nanging diuripake maneh ing awal 80-an sing ana hubungane karo pangembangan konsep Tank-90. Saiki, kabeh karya ing framework saka konsep iki wis curtailed, amarga taruhan wis digawe ing pembangunan luwih saka desain tank Leopard-2. Perlu dicathet yen sawetara tokoh utama ing bangunan tank Jerman ing pertengahan 80-an, ing tangan siji, nganggep Leopard-2 minangka sing paling apik ing donya, lan ing tangan liyane, dheweke ora weruh apa-apa. cadangan kanggo dandan ing desain, kang padha nguripake kanggo proyek ditolak tank turretless "Leopard-3".


        [tengah]
      3. lelikas
        lelikas 11 Februari 2015 10:52
        +6
        Quote: Metallurgist
        Aku mikir yen ing Rusia SINGKAT luwih seneng mangan dhewe.

        Aku ngguyu babagan wong Prancis - kapan tentarane nulungi dheweke? Aku wis ngirim, nanging aku bisa mbaleni -

        "Minangka pangertenku, perang mesthi tegese kalah." - Jacques Chirac, Présidhèn Prancis.
        "Nalika nerangake Prancis, dheweke pancen bener!" - Rush Limbow.
        "Ora ana musim panas sing nyata ing Prancis, ora ana moral. Kajaba saka kekurangan kasebut, Prancis minangka negara sing apik banget. Biasane dilakokake dening para pelacur.” - Mark Twain
        "Aku luwih seneng ngadhepi divisi Jerman tinimbang duwe divisi Prancis ing mburiku" - Jenderal George S. Patton
        "Arep perang tanpa Prancis ing sisih kita kaya mburu tanpa akordion." - Jenderal Norman Schwarzkopf.
        "Kita duwe pilihan: kita bisa terus ngadeg ing kene kaya wong Prancis, utawa kita bisa nindakake babagan iki." - Marge Simpson
        "Sawijining wektu Prancis ora mikir yen AS arep perang yaiku nalika tentara Jerman ngombe kopi ing meja ing Paris" - Regis Philbin
        "Wong Prancis minangka subyek sing kaya kera sing ukurane cilik, kanthi rata-rata ora luwih apik tinimbang warga Baltimore. Bener, dheweke bisa njagong ing njaba kafe lan nyruput kopi ing sips cilik - nanging aku ora ngerti kepiye luwih apik tinimbang lungguh ing njero lan ngombe wiski kanthi sips gedhe. — P.J. O'Rorke
        "Sampeyan ngerti, wong Prancis ngelingake aku dadi aktris taun 1940-an sing wis tuwa sing terus nyoba diobati nedha bengi kanthi pasuryan sing ayu, ora ngerti yen raine wis ilang." - John McCain, Senator saka Arizona.
        "Dheweke njupuk langkah kanggo nglindhungi awake dhewe saka al-Qaeda. Kanggo nyiapake serangan, saben wong Prancis didhawuhi nyimpen gulungan lakban [tape cangkeme - AK], gendéra putih lan pasokan nyonya telung dina ing omah" - Argus Hamilton.
        "Cara mung kanggo njaluk wong Prancis ing sisih kita yaiku ngandhani yen kita nemokake truffle ing Irak" - Dennis Miller
        Apa sampeyan ngerti kenapa Prancis nglawan bom Saddam? "Amarga dheweke sengit Amerika, duwe akeh nyonya lan nganggo beret ... Hey wong - wong Prancis!" - Conan O'Brien
        "Aku ora ngerti kenapa sampeyan kaget banget yen Prancis ora gelem nulungi Saddam metu saka Irak. Sawise kabeh, Prancis malah ora keganggu nulungi kita nyingkirake Jerman saka Prancis. - Jay Leno
        Paribasan kuna Amerika: Sing seneng wong Prancis, angkat tangan tengen.... Yen wong Prancis angkat tangan loro.

        Sabanjure, yen perang liyane pecah ing Eropah, supaya sing menang njupuk Prancis dhewe.
        Pitakonan: Apa sing bisa migunani kanggo Prancis minangka sekutu ing perang nglawan teror?
        Wangsulan: Wong Prancis bisa mulang para teroris carane nyerah.
        Pitakonan: Pira Prancis sing sampeyan butuhake kanggo mbela Paris saka mungsuh?
        Wangsulan: Ora dingerteni - dheweke ora tau sukses ..
        P: Napa ora ana kembang api ing Taman Disney Eropa ing Paris?
        Wangsulan: Bab ingkang utama ing swara saka tembakan, gupuh nyetel ing - kabeh Prancis mlayu kanggo nyerah.
        Pitakonan: Napa wong Prancis nandur wit linden ing Champs Elysees?
        Wangsulan: Supaya wong Jerman bisa mlaku kanthi nyaman ing iyub-iyub wit-witan.
        Pitakonan: Pira gir tank Prancis?
        Wangsulan: Bab ingkang utama - papat mburi lan siji ngarep - yen mungsuh arep nyerang saka mburi.
        Pitakonan: Kepiye carane ngenali prajurit Prancis?
        Wangsulan: Ketiak sun-bleached.
        Pitakonan: Kepiye carane nelpon satus ewu wong Prancis kanthi tangan munggah?
        Jawaban: tentara Prancis.
        Senapan Prancis didol ing eBay kanthi rega larang - mung dicemplungake ing lemah lan ora nate dipecat.
        1. nimboris
          nimboris 11 Februari 2015 11:12
          0
          "Windy Frenchies" - minangka Suvorov ngandika ing "Ilmu Kamenangan"
        2. Pangarang impen
          Pangarang impen 11 Februari 2015 11:37
          0
          Anekdot minangka anekdot, nanging sawetara perkara sing ditindakake kanthi apik - biasane peralatan lan peralatan kanthi akeh komponen elektronik (imagers termal, pemandangan komputerisasi, FCS ing tank, lsp.). Lan Prancis duweni potensi tartamtu - ing abad kaping 19, tentarane minangka pasukan sing kuat banget (nganti tentara Jerman, dipimpin dening Otto von Bismarck, nyebul Prancis nganti rusak). Sawisé invasi Bismarckian iki, mesin militèr Prancis mlebu fase kemunduran. Mesthine, potensial Prancis ing komisaris militèr luwih murah tinimbang Jerman, nanging uga ora kena dikurangi.
    2. apolenkov
      apolenkov 11 Februari 2015 09:57
      +3
      Kekuwatane apa, cak? Kekuwatan iku sejatine, mula tentara Rusia sing paling kuat!!!!Iki dudu pathos!!!IKU BENER!!!
      1. nimboris
        nimboris 11 Februari 2015 11:13
        +1
        - Ora suwe Amerika sampeyan kirdyk!
        - Dheweke wong Prancis!
        - Apa bedane?
        saka film "Brother"
    3. Gsh-18
      Gsh-18 11 Februari 2015 10:11
      0
      Analis Amerika: Tentara Rusia paling kuat ing Eropa

      Kita ngerti iki sanajan tanpa analis Amerika.
    4. Gsh-18
      Gsh-18 11 Februari 2015 10:24
      + 11
      Kutipan saka kelevra
      Tentara kita ora mung sing paling kuat ing geyrop, nanging uga sing paling kuat ing NATO!

      lol Inggih, sampeyan entuk saka ati! Aku nampa semangat patriotik sampeyan. Nanging, ing NATO ana organisasi teroris sing diarani Amerika Serikat. Lan saiki tentara dheweke ora cukup rapuh (utamane FLEET), lan peralatan ing kono ora kaya vassal homo. Ya, lan ana pengalaman gedhe babagan rampokan lan rampokan donya (225 perusahaan militer mung ing abad kaping 20).
      Dadi tentara Rusia sing kuwat ora kemewahan, nanging respon keseimbangan sing dibutuhake. Lan jaminan kamardikan lan eksistensi kita dhewe. Kajaba iku, tentara lan angkatan laut kita isih akeh sing kudu ditindakake supaya mungsuh mandheg mlenturake otot ing endi wae. Federasi Rusia wis dilindhungi kanthi apik, nanging kita duwe akeh panyengkuyung lan sekutu ing saindenging jagad sing mbutuhake perlindungan saka NATO lan Amerika Serikat! Lan kita kudu bisa.
      1. asiat_61
        asiat_61 11 Februari 2015 10:39
        +1
        Kumpeni: Korea Vietnam, asile wis dingerteni, liyane yaiku rampokan wong sing ora duwe senjata, kajaba Afghanistan lan Irak.
      2. Kornet77
        Kornet77 11 Februari 2015 16:35
        0
        Aku setuju banget karo sampeyan, SW-18
      3. Kornet77
        Kornet77 11 Februari 2015 16:41
        0
        Ya, sapa sing bakal ragu yen Angkatan Bersenjata RF minangka sing paling kuat lan paling kuat. Bisa uga ora mung ing Eropa, nanging ing saindenging jagad. Akeh sing wis ditindakake ing taun-taun pungkasan. Latihan, peralatan, senjata lan peralatan militer , teknologi dhuwur ...
        Nanging iki ora ateges sampeyan kudu ngaso ing laurels lan ngidoni ing langit-langit. Kurang gething lan gumunggung kosong, pragmatisme luwih telanjang lan kaprigelan ...
    5. www.zyablik.olga
      www.zyablik.olga 11 Februari 2015 10:38
      +5
      Kutipan saka kelevra
      Tentara kita ora mung sing paling kuat ing geyropa, nanging uga sing paling kuat ing NATO! Pakaryan sing kurang luwih pinter bakal ngakoni iki!


      Iki dudu alesan kanggo santai, luwih nguwatirake nalika mungsuh wiwit memuji kita!
    6. Su24
      Su24 12 Februari 2015 20:15
      0
      Lan sanajan sawise perang Jerman nyuda potensial militer kanggo minimal, iku "ndhuweni potensial militer-industri kuat, mrodhuksi sawetara saka tank paling apik ing donya Bars-2 lan Leopard-3." Nanging, industri kedirgantaraan negara sing biyen wis maju saiki saya mudhun. Pasukan Jerman uga dilatih lan dilengkapi


      Inggih, pisanan, apa jenis tank iki, lan kapindho, iki kutipan saka artikel tetanggan:

      "Cukup kanggo ujar manawa mung 42 saka 109 pejuang Topan, 38 saka 89 pembom Tornado sing bisa lepas landas. Saka 406 tank Marten, mung 280 sing bisa metu saka pit,” koran kasebut nyebutake laporan kasebut.


      Tentara karo pesawat tempur siap tempur 80. Lan iki panggonan nomer 4.
  2. Balamyt
    Balamyt 11 Februari 2015 09:48
    +5
    Kanthi semangat kita, kanthi iman kita, aku mikir yen kita paling kuat ora mung ing Eropa.
  3. kapasitor
    kapasitor 11 Februari 2015 09:49
    +6
    Basis tentara kita minangka senjata sing apik banget lan bisa dipercaya, lan sing paling penting yaiku semangat, jebule jero tingkat genetik kita kanggo ngresiki pasuryan para agresor.
  4. Dembel77
    Dembel77 11 Februari 2015 09:51
    +4
    Analis Amerika: Tentara Rusia paling kuat ing Eropa

    Sampeyan bener, Pak, lan ora mung ing Eropah! Kita ora bakal menehi saran marang sapa wae supaya bisa ngalami kekuwatane dhewe!
    Kaya sing diomongake, Gusti Allah ngalang-alangi sapa wae !!
  5. Karawan
    Karawan 11 Februari 2015 09:51
    +3
    Sapa sing duwe laras sing luwih dawa? Perang donya sabanjuré bakal njupuk sepuluh menit. Lan iki kasunyatan elek.
    1. Kucing
      Kucing 11 Februari 2015 10:47
      +1
      Ora 10 menit. Wektu mabur rada suwe nglirik
      1. Kent0001
        Kent0001 11 Februari 2015 12:11
        0
        Ya, setengah jam ... lan iku. Nyuwun
  6. Dokter Anyar
    Dokter Anyar 11 Februari 2015 09:51
    +1
    Apa ana keraguan babagan iki?
  7. Decathlon
    Decathlon 11 Februari 2015 09:53
    +1
    Apa wiwit tekan, utawa lagi ngrancang sawetara jinis trik kotor maneh?!Kabeh iki ora tanpa alesan. Apa padha isin amarga gagal?! Inggih, apa bab "hegemon donya", lan, dumadakan, tentara dhewe ora ing Panggonan pisanan ing donya.
  8. siberalt
    siberalt 11 Februari 2015 09:53
    +2
    Kutipan saka kelevra
    Sapa sing bakal mangu-mangu! Tentara kita ora mung sing paling kuat ing geyropa, nanging uga sing paling kuat ing NATO! Pakaryan sing kurang luwih pinter bakal ngakoni iki!


    Rusia ora kudu diklasifikasikake minangka "geyrop". We tau urusan karo dheweke. Artikel kasebut babagan Eropa. Mergo iki. hi
  9. DMB-75
    DMB-75 11 Februari 2015 09:54
    +2
    Lan kepiye sampeyan pengin urip karo asu ajag lan tanpa AK?
  10. rata-rata
    rata-rata 11 Februari 2015 09:59
    +2
    Pakar babagan basa sastra nerangake marang Kulon ing kepala Washington apa sing sampeyan maksud, Rusia bakal ngubur sampeyan, kaya sing dikubur Napoleon lan Hitler.
  11. Jahat 55
    Jahat 55 11 Februari 2015 09:59
    +2
    Prajurit Rusia sing bersenjata karo bedhil serbu Kalashnikov lan jatah garing meh ora bisa mati ... Lan Geyropa ngerti banget ... sanajan dheweke kadang pengin petualangan ing bokong pimply ...
  12. Chaldon 1974
    Chaldon 1974 11 Februari 2015 09:59
    +4
    Analis kaya ngono, luwih elek. Nyana sawetara barang edan. Dheweke wiwit nyanyi kanthi manis banget, tetep mlebu pakta non-serangan lan sampeyan bisa miwiti ngumpulake mobilisasi luwih awal.
  13. andrei332809
    andrei332809 11 Februari 2015 10:00
    +5
    ay-yai-yai, dadi waxed Natu recourse
  14. Lukich
    Lukich 11 Februari 2015 10:01
    +5
    karo tradhisi lan sejarah kaya ngono, karo wong-wong kaya ngono, mesthine sing paling kuat.
  15. voveim
    voveim 11 Februari 2015 10:01
    +3
    "Sanajan Jerman pasca-perang wis nyuda potensial militèr nganti minimal, nanging" nduweni potensi industri militer sing kuat, ngasilake sawetara tank paling apik ing Bar-2 lan Leopard-3 ing donya.

    Wiwit taun 1980, aku wis nulis lan maca Tinjauan Militer Asing, nanging aku ora krungu apa-apa babagan Leopard utawa Leopard-3. Bundesis nyebut BMP generasi anyar Puma, lan modifikasi paling maju saka MBT yaiku Leopard-2A7. Tankers, bener yen aku salah!
    R.S. Utawa ana analis supaya pinter?
    1. Altona
      Altona 11 Februari 2015 10:07
      +1
      Kutipan saka voveim
      Wiwit taun 1980, aku wis nulis lan maca Tinjauan Militer Asing, nanging aku ora krungu apa-apa babagan Leopard utawa Leopard-3. Bundesis nyebut BMP generasi anyar Puma, lan modifikasi paling maju saka MBT yaiku Leopard-2A7. Tankers, bener yen aku salah!
      R.S. Utawa ana analis supaya pinter?

      --------------------
      Analis ing kana asring nulis artikel propaganda, mula aja ngganggu kompetensi penulis babagan masalah senjata ... Sampeyan bisa ndeleng dhewe manawa wakil resmi Washington ing briefing nggunakake data saka Youtube lan Facebook. Penulis mung ana ing kesan saka tumindak militer kita ing Crimea lan, sanajan alon, nanging sukses tentara milisi DPR lan LPR ...
  16. semuil
    semuil 11 Februari 2015 10:02
    +1
    Quote: Metallurgist
    Angger ora njaluk bukti. Pancen, aku ora pengin gelut. Kita duwe akeh perkara sing kudu ditindakake ing wektu tentrem, lan kita ora pengin diganggu perang.
    Nanging, iki ora ateges tentara kudu ngaso ing laurels. Latihan rutin ing lingkungan. cedhak karo pertempuran, replenishment pancet karo jinis anyar senjata punika minimal perlu sing tentara lan angkatan laut kita duwe hak kanggo Count ing.
    Sawise kabeh, yen sampeyan ora pengin mangan tentara dhewe kanthi sukarela, sampeyan bakal kepeksa menehi panganan kanggo wong liya.
    Aku mikir yen ing Rusia SINGKAT luwih seneng mangan dhewe.

    Dadi sawise kabeh, padha meksa nindakake perkara.
  17. Kosta153
    Kosta153 11 Februari 2015 10:03
    +1
    Hawks saka Washington ora peduli, dheweke bakal njupuk dhuwit lan njupuk dhuwit. Dheweke uga nganggep awake dhewe banget agama.
  18. ORTODOX
    ORTODOX 11 Februari 2015 10:06
    +1
    23 Februari bakal teka. Preinan sing paling kuat, Tentara sing paling kuat ing Donya! Dadi ayo menehi tandha kanthi sukses ing latihan pertempuran lan informasi! Lan saka taiga menyang Segara Inggris, Tentara Abang, Soviet, Rusia bakal nyuwek kabeh wong !
  19. ivan48857
    ivan48857 11 Februari 2015 10:13
    +2
    Kekuwatane wong kita utamane ana ing ROH. Rusia bisa tahan kanggo dangu, nanging sampeyan ora bisa mungkasi mobil iki.
  20. Dwarfik
    Dwarfik 11 Februari 2015 10:14
    +1
    Saliyane tentara sing kuat babagan teknologi lan kemampuane, kita uga duwe pejuang kanthi kepahlawanan, lan ora kelinci mewah sing ora gelut ing -8 lan ora keluwen! Umumé, aku mbaleni maneh - WE are not Europe !!!! lan tentara kita paling kuat ing bawana (Eurasia), lan ora ing Eropah! Bosen diseret menyang Eropa!
  21. navara399
    navara399 11 Februari 2015 10:21
    +1
    Kanggo push kita marang Eropah iku goal saka kasur isine, lan iki ketok kanggo everyone. Kaping pisanan, Eropa dhewe, mung sing, yen ora Eropa, ngerti apa bantuan kasur. Padha malah harnessed piyambak kanggo Perang Donya II, mung sawise nggawe manawa titik balik ing perang wis ketok lan redistribution Eropah wiwit. Kanggo Jepang, padha wedi yen kedutan tanpa kita.
    Aku ora pengin kethek iki nggosok tangane kanthi kepenak, ndeleng kepiye getih ing Eropa lan utang negara saya suda. Gusti Allah maringi kawicaksanan lan luck kanggo VVP, Lavrov lan kabeh sing tanggung jawab kanggo pancasan strategis.
    Aku ora pengin gelut, aku pengin urip tentrem normal, mundhakaken anak, nanging yen iki ora bisa dihindari, banjur aku bakal gnaw karo untu kabeh sing nglawan kita. Preduli saka bangsa lan negara.
  22. VNP1958PVN
    VNP1958PVN 11 Februari 2015 10:21
    +1
    Semono uga ing urip. Ngisi daya ing mripat lan langsung zauvazhaayut! keprungu
  23. 34 wilayah
    34 wilayah 11 Februari 2015 10:21
    +4
    Kita wis dipuji! Iki curiga. Mungkin kita nindakake salah, utawa ana sing ora nyenengake kanggo kita? Sawise puji-pujian kita dening kulon, kabeh jinis omong kosong bakal metu.
  24. vitaliy.rnd
    vitaliy.rnd 11 Februari 2015 10:22
    0
    Kabeh pratelan kasebut digawe mung kanthi tujuan ngunggahake tingkat histeria lan meksa Eropa nambah belanja militer.
  25. el.baya
    el.baya 11 Februari 2015 10:23
    0
    Kutipan saka kelevra
    Sapa sing bakal mangu-mangu! Tentara kita ora mung sing paling kuat ing geyropa, nanging uga sing paling kuat ing NATO! Pakaryan sing kurang luwih pinter bakal ngakoni iki!

    pasti ngono.. ombenan
  26. Dreiko11
    Dreiko11 11 Februari 2015 10:31
    0
    sing bakal mangu iku, nanging sampeyan ora perlu mriksa!
  27. Dwarfik
    Dwarfik 11 Februari 2015 10:35
    +1
    Kutipan saka: sanya.vorodis
    Apa China ora ana ing Eurasia? aran

    Apa sampeyan mikir tentarane luwih kuat? mandheg Luwih akeh nanging ora luwih kuat.
  28. guznorodov
    guznorodov 11 Februari 2015 10:36
    0
    Penulis iki durung dikunjara utawa dibuwang.
  29. Angro Magno
    Angro Magno 11 Februari 2015 10:36
    +1
    Aku ora ngerti. Lan ing ngendi tentara negara 404?
    Sawise kabeh, komandhan gedhene ngaku yen tentara jaran sing paling kuat ing Eropah, amarga padha bisa nyirnakake kabeh tentara Rusia kanthi tangan dhewe, kalebu panyilem jaran sing ora bisa dikalahake saka Ulan Ude.
  30. v245721
    v245721 11 Februari 2015 10:39
    +1
    lan toppers kasur sing paling kuat. negara iki wis ora perang karo luwih saka siji negara ngendi ana pertahanan udara apik. operasi lemah durung ditampilake piyambak dadi pinunjul. babagan sajarah laut umume tresna ngapusi. kesimpulan; Aku njerit luwih banter tinimbang wong liya, kaya tresna sampeyan sing ayu.
  31. pts-m
    pts-m 11 Februari 2015 10:43
    +1
    Tentara Rusia wis lan bakal dadi sing paling apik ing donya! Nanging propaganda worth sawetara tentara.!
  32. norgees
    norgees 11 Februari 2015 10:45
    0
    sawise konflik karo Georgia ing 2008, padha rampung sing losses padha ora cilik. Nanging tentara makarya kanthi cepet lan efisien, sanajan peralatan militer isih Soviet, tentara kita ngrampungake tugas kasebut.
  33. DMB3000
    DMB3000 11 Februari 2015 10:51
    +2

    tinimbang Rusia wedi NATO. nonton kabeh
  34. Janych
    Janych 11 Februari 2015 10:59
    +2
    Majumdar nglebokake tentara Prancis ing urutan nomer loro

    Aku kelingan video babagan pasukan khusus Prancis

    Kutipan saka Karawan
    WHO moncong luwih suwe

    Tembung "Muzzle" warps sethitik ... Ana "laras" lan "muzzle"! nglirik
  35. dmit-52
    dmit-52 11 Februari 2015 11:01
    0
    Aku bangga karo Angkatan Bersenjata kita, aku nganggep dheweke paling siap tempur. Aku ora pengin pati prajurit kita ing wilayah manca asing kanggo kita, supaya aku ngarep-arep sing jotosan pisanan bakal tiba ing "otak lan jantung" mungsuh kita, lan ora ing bagean peripheral kang.
  36. ЯЗ-238
    ЯЗ-238 11 Februari 2015 11:41
    +1
    informasi apik eseman eseman eseman Bangga kanggo NEGARA!!! Bakal ana luwih akeh artikel, tampilan, lan patriotisme sing dikembangake ...
    1. DMB3000
      DMB3000 11 Februari 2015 14:19
      0
      Kutipan: YaMZ-238
      Informasi sing nyenengake eseman eseman Kebanggaan njupuk NEGARA!!! Bakal ana luwih akeh artikel, tampilan, lan patriotisme sing dikembangake ...

      dikirim video ing ndhuwur. ndelok.
  37. aybulat
    aybulat 11 Februari 2015 11:53
    0
    Ora ing Eropah, nanging ing donya!
  38. Dimka
    Dimka 11 Februari 2015 11:57
    0
    China ngendi???
  39. sersan7667
    sersan7667 11 Februari 2015 12:26
    0
    Nanging, sayangé, katelu ing donya (((
    Nanging kita bakal ndandani! kaya sing diwarisake Lenin Agung, kaya sing diwulangake partai komunis))))
  40. Myakin
    Myakin 11 Februari 2015 12:49
    0
    Waja kuwat lan tank kita cepet ...!
  41. Sotnik77s
    Sotnik77s 11 Februari 2015 13:02
    0
    ya, kabeh padha kuat karo gaman super, kaya Amerika sing sijine tentara ing ndhuwur dhaftar tentara paling kuat lan kuat ing donya, karo mung siji caveat: ORA ngerti VICTORIES, kaya pasukan khusus Amerika lan kabeh wadyabalane
  42. gorez.69
    gorez.69 11 Februari 2015 13:03
    0
    Kita duwe kaluwihan utama lan ora bisa dibantah saka tentara apa wae ing donya: Kita siyap mati kanggo negara kita !!! Lan YOU? babosy lan supaya ora dadi fatal, lan luwih saka kadohan, lan nyedhaki pawon wassat
  43. Kupez4
    Kupez4 11 Februari 2015 13:10
    0
    Negara kita ngerti apa KEMENANGAN nglawan mungsuh lan kepiye carane entuk.
  44. rubah
    rubah 11 Februari 2015 13:11
    +1
    omong kosong lan dudu artikel! tentara pahlawan paling apik:
    Lithuania
    Latvia
    Estonia
    Polandia ... banjur mung, Jerman, Prancis, lsp.
  45. Tukang kembang
    Tukang kembang 11 Februari 2015 13:14
    0
    Apa tentara Turki kagungane wong Eropa?
  46. angsa
    angsa 11 Februari 2015 14:15
    +1
    Kutipan saka POMAH
    Aku duwe diploma abang saka Fakultas Sejarah lan aku ngerti sejarah kanthi apik, lan aku bisa mikir lan nganalisa tumindak luwih apik.

    Ya, ing taun 1945, USSR bisa nindakake akeh, nanging apa sing bisa ditindakake ing taun 1941-42? utawa sampeyan bakal ujar manawa kita duwe tentara sing ora kuwat ing tanggal 22 Juni 1941. Lan yen kesimpulan sing bener ora digawe saka VICTORY ing Perang Musim Dingin, mula aku bisa ujar manawa perang karo Jerman bakal dadi luwih getih.

    Wong-wong Rusia metu saka Perang Patriotik Agung persis kaya Pierre ... utawa sampeyan mikir yen akar kejahatan lan penurunan moral ing taun 80-an lan 90-an. ora ngapusi tumindak pimpinan Soviet, kalebu nalika Perang Patriotik?

    Mugi kahanan mbaleni ing sawetara cara (iku tansah mbaleni) lan tabrakan ing 8.8.8. wis dadi kanggo kita kaya perang Finlandia ... Tentara Rusia aktif rearming (kaya tentara utama ing donya) ing anyar, prinsip modern, kang bakal ngidini kita kanggo urip lan menang ing clashes mbesuk karo "demokrasi" bersatu maneh nglawan kita.

    Aku ngerti sejarah entuk akeh ijazah abang. Mbokmenawa, sampeyan diwulang kanthi kurang ing sejarah, yen sampeyan ujar manawa kesimpulan digawe adhedhasar perusahaan Finlandia. (utamane amarga iki dudu campuran perang lan politik sing apik). Yen sampeyan diwulang kanthi apik, sampeyan bakal ngajeni dokumen kasebut lan maca. Yen sampeyan nyelidiki dokumen kasebut, banjur ana sadurunge Spanyol minangka telpon pisanan, lan Khalkhin Gol minangka tes umum kanggo kemampuan tempur, lan sawise iku, kesimpulan utama digawe lan rencana digawe kanggo mbenerake kesalahan. Cukup maca menit rapat-rapat 39 kanthi kesimpulan sing ora nyenengake lan kabeh langkah-langkah organisasi sing ditindakake. Latihan tematik ditindakake, sing ngungkapake kekurangan sing alon banget. Aku wani ngomong yen ing pungkasan taun 39 kita ngerti persis kelemahane lan ngupayakake. Perang Rusia-Finlandia mung rada mbenerake karya-karya kasebut. Amarga nalika padha wiwit perang miturut piagam, perang rampung ing 2 minggu. Sing. kesimpulan padha bener.
    Bab liya yaiku sanajan kanggo periode latihan ing musim semi 1940, ditemokake ora luwih saka 50% saka kekurangan sing diidentifikasi wis diilangi. Contone, karya miskin umum saka tingkat komando karo peta, orientasi ing lemah, organisasi pengintaian lan komunikasi, lan persediaan lapangan. Staf unit mekanik sing ora seimbang, kekurangan umum peralatan standar, nglarang decommissioning peralatan lungse lan substandard, rencana mobilisasi "palsu" kanggo replenishment karo daya konsep, traktor lan truk.
    Kanggo 2 taun, miturut hukum wektu tentrem, kabeh iki ora bisa didandani, obyektif.