Review militèr

Moskow lan Managua nandatangani persetujuan babagan prosedur sing disederhanakake kanggo mlebu kapal Rusia menyang pelabuhan Nicaragua

48
Menteri Pertahanan Rusia Sergei Shoigu ngandika sajrone konferensi pers yen ana persetujuan antar pemerintah ditandatangani ing Managua, nyedhiyakake prosedur sing disederhanakake kanggo mlebu kapal perang Rusia menyang pelabuhan Nikaragua, uga sawetara dokumen liyane ing bidang kerjasama militèr-teknis.

Moskow lan Managua nandatangani persetujuan babagan prosedur sing disederhanakake kanggo mlebu kapal Rusia menyang pelabuhan Nicaragua


"Minangka perjanjian sing ditandatangani dina iki, iki minangka kelanjutan, registrasi hukum hubungan tradisional kita," kutipan Shoigu TASS.

Menteri kasebut nyathet yen persetujuan babagan prosedur sing disederhanakake kanggo mlebu kapal Rusia bakal nggedhekake jangkauan kerjasama laut antarane negara loro.

Miturut Shoigu, program gedhe Rusia-Nicaragua ing bidang pendidikan militer uga disetujoni, ing framework sing jumlah personel militer saka Nikaragua bakal nambah ing universitas militer Rusia.

Shoigu uga nyathet yen ing 2015 Rusia bakal nganakake sawetara acara internasional utama.

"Kaping pisanan, dheweke disambungake karo ulang tahun kaping 70 Kamenangan ing Perang Patriotik Agung," ujare menteri.

Kajaba iku, konferensi keamanan internasional utama, forum militer-teknis, bakal dianakake ing wulan April, sing bakal dituju kanggo nduduhake pembangunan militer lan dual-use sing janjeni.

"Kita ngundang kanca-kanca Nicaragua ing kabeh acara. Muga-muga acara kasebut bisa mbantu kita nguatake kerjasama militer-teknis, "ujare menteri.
Foto sing digunakake:
http://tass.ru/
48 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Saka_Baikal
    Saka_Baikal 13 Februari 2015 09:49
    + 15
    Pisanan Venezuela, banjur Managua, banjur apa, Kuba?
    1. tronin.maxim
      tronin.maxim 13 Februari 2015 09:50
      +8
      Quote: S_Baikal
      Pisanan Venezuela, banjur Managua, banjur apa, Kuba?

      Aku mikir produsen kasur ngerti jawabane.
      1. Telakh
        Telakh 13 Februari 2015 10:33
        + 12
        Kuba relevan minangka republik sosialis ing jamane. Wangun pamaréntahan sing ramah, lan pangkalan rudal. Saiki mung minangka pulo barter Lada kanggo gula. Lan panggonan kanggo ngapura utang.
        Lan Nicaragua minangka Terusan Nicaragua ing 3 taun, 2 pelabuhan laut loropaken, Persemakmuran karo China (padha mbangun, kita nglindhungi), lan bantuan kanggo Venezuela.
        Ora lara aplikasi tendhangan menyang titik kaping lima saka kasur.
        1. SS68SS
          SS68SS 13 Februari 2015 10:50
          +2
          Kutipan saka Telakh
          Kuba relevan minangka republik sosialis ing jamane. Wangun pamaréntahan sing ramah, lan pangkalan rudal. Saiki mung minangka pulo barter Lada kanggo gula. Lan panggonan kanggo ngapura utang.
          Lan Nicaragua minangka Terusan Nicaragua ing 3 taun, 2 pelabuhan laut loropaken, Persemakmuran karo China (padha mbangun, kita nglindhungi), lan bantuan kanggo Venezuela.
          Ora lara aplikasi tendhangan menyang titik kaping lima saka kasur.


          Sing paling penting yaiku nglacak tutup kasur. Supaya dheweke ora menek menyang Nikaragua kanthi "omong kosong" ....
          1. falikreutov
            falikreutov 13 Februari 2015 12:49
            +2
            Kanggo iki, dhukungan militer saka Rusia bakal ditindakake!
            1. gilarom
              gilarom 13 Februari 2015 21:18
              0
              Sing apik, kita bakal nggawe pangkalan siji maneh, ing ngarepe irung Amerika. Lan kita bakal nglindhungi terusan, lan ndhukung Kuba, ora ngetung kabeh jinis Venezuela lan kanca-kanca liyane ing wilayah kasebut.
    2. Flinky
      Flinky 13 Februari 2015 09:52
      +7
      Bener, Kuba: http://russian.rt.com/article/74078
      1. Vitaly Anisimov
        Vitaly Anisimov 13 Februari 2015 09:56
        +9
        Rusia mboko sithik mbalekake posisi ing tataran donya, apa sing ana ing jaman Soviet! Kita lagi remuk dening sanksi lan isolasi, nanging ternyata ngelawan bener ... (musim semi wiwit decompress) Wong temenan bakal kena ing untu karo jawaban! apik
        1. Baklanov
          Baklanov 13 Februari 2015 10:05
          +4
          Voot, nalika kita kekancan karo negara liya, kita ngurmati lan komunikasi ditindakake kanthi cara sing saling migunani!
          Lan Yankees mung nyebar kekacauan!
          1. Simon
            Simon 13 Februari 2015 10:55
            +1
            Dadi wong Yankees nganggep awake dhewe dadi panguwasa jagad, lan liyane nganggep minangka sapi. Kanthi Rusia, dheweke ora bisa nindakake, sing ndadekake dheweke nesu. ya
        2. Santa Fe
          Santa Fe 13 Februari 2015 10:06
          -2
          Aku wonder carane akeh kapal saka Angkatan Laut Rusia bakal bisa kanggo njaluk ing daya dhewe kanggo Nicaragua?
          1. fzr1000
            fzr1000 13 Februari 2015 10:09
            +7
            Sajrone wektu, bakal ana pangkalan kanggo Angkatan Laut Rusia. Lan bakal ana basis permanen.
            1. Simon
              Simon 13 Februari 2015 10:57
              +1
              Inggih, iku kabeh teka menyang iki. apik
            2. U-47
              U-47 13 Februari 2015 11:03
              +1
              Kutipan saka fzr1000
              Sajrone wektu, bakal ana pangkalan kanggo Angkatan Laut Rusia. Lan bakal ana basis permanen.

              Lan bakal kita remet kapal kanggo pangkalan iki saka armada 6? Basophrenia nyentuh.
          2. Arberes
            Arberes 13 Februari 2015 10:23
            +3
            Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
            Aku wonder carane akeh kapal saka Angkatan Laut Rusia bakal bisa kanggo njaluk ing daya dhewe kanggo Nicaragua?

            Aku involuntarily takon dhewe pitakonan padha!
            SWEET_SIXTEEN (3) sugeng siang dear! hi
            Aku uga bakal nambah manawa kudu tetep ana ing kono kanthi permanen, lan kanggo iki, rotasi periodik unit tempur armada kita diwenehake, utawa aku salah?
            Sadurunge, Ukrainia ZORIA-Mashproekt nyedhiyakake turbin gas kanggo kapal, aku kepengin weruh apa kahanan mesin saiki? Apa kita bisa ngasilake peralatan iki dhewe lan sepira suwene kita bakal nindakake????
          3. Angro Magno
            Angro Magno 13 Februari 2015 10:27
            +2
            Mung sing duwe pembangkit listrik tenaga nuklir.
            Liyane kudu ngisi bensin ing dalan.
            Mulane, pangkalan militer perantara dibutuhake.
            1. Arberes
              Arberes 13 Februari 2015 10:34
              +4
              Quote: Angro Magno
              Mulane, pangkalan militer perantara dibutuhake.

              Nanging sapa sing mbantah, sayang Angro Magno hi
              Kita isih bakal duwe kapal anyar kanggo pangkalan anyar! Frigates wis njupuk menyang banyu, yen mung pangrusak paling anyar (kapal zona segara adoh), nanging isih mung ing project.
              Kita butuh kapal kelas iki kaya udara!
              1. Angro Magno
                Angro Magno 13 Februari 2015 15:00
                +1
                Mesthi, iku bakal becik. Nanging sanajan iki ora kedadeyan, wilayah kasebut mbutuhake paling ora 2 pangkalan angkatan laut ing sawetara kapal sing ana.
              2. Angro Magno
                Angro Magno 13 Februari 2015 15:00
                0
                Mesthi, iku bakal becik. Nanging sanajan iki ora kedadeyan, wilayah kasebut mbutuhake paling ora 2 pangkalan angkatan laut ing sawetara kapal sing ana.
          4. Komentar wis dibusak.
        3. Sid.74
          Sid.74 13 Februari 2015 10:14
          +8
          Shoigu ing Nicaragua!

          Iku wektu kanggo njupuk Gutalin ing kutu ... nglirik

          MOSCOW, 13 Februari - RIA Novosti. Menteri Pertahanan Rusia Sergei Shoigu bakal teka ing Kuba ing dina Jumuah, kunjungan menyang negara iki bakal mungkasi perjalanan telung dina kepala departemen militer Rusia menyang Amerika Latin.

          Sadurungé, Shoigu ngunjungi Venezuela lan Nikaragua. Ing Venezuela, persetujuan ditindakake kanggo nganakake latihan militer bebarengan lan sawetara masalah liyane. Masalah topikal kerjasama militer lan militer-teknis antarane negara loro kasebut dibahas ing Nikaragua.

          Ing Desember 2014, Wakil Menteri Pertahanan Federasi Rusia Anatoly Antonov ngandhani wartawan yen Rusia bakal nambah kerjasama militer-teknis karo negara-negara Amerika Latin, nggawe titik logistik ing kana kanggo kapal nelpon lan nggunakake lapangan udara lokal.
          http://ria.ru/defense_safety/20150213/1047434607.html#ixzz3RbhXi2Rf

    3. ShturmKGB
      ShturmKGB 13 Februari 2015 10:05
      + 10
      Meksiko kudu diperes saka Amerika Serikat, amarga dheweke nyoba ngempet Ukraina saka Rusia ... nggawe Partai Pembebasan Texas ing kana utawa kaya ngono, terus-terusan ngelingake yen Amerika wis njupuk negara iki saka Meksiko, yen dheweke nganiaya wong Meksiko. ing Amerika Serikat. Larang nggunakake basa Inggris ing Meksiko.
      1. Bombardier
        Bombardier 13 Februari 2015 10:14
        0
        Nalika padha nyenyet kita:

        Asil pisanan gencatan senjata - kumpulan kendaraan lapis baja Saxon buatan Inggris sing wis teka ing Odessa

        13.02.2015 - 9: 15
        Asil pisanan gencatan senjata - kumpulan kendaraan lapis baja Saxon buatan Inggris teka ing Odessa | musim semi Rusian
        Negara-negara maju ing Kulon wis nemokake cara sing apik kanggo ngedol kendaraan lapis baja sing kudu dibuwang kanthi rega sing larang.

        Mobil-mobil sing teka saka "hot spot" dirombak ing perusahaan Inggris lan dikirim kanggo instalasi senjata lan adaptasi kanggo kahanan Ukrainia ing salah sawijining perusahaan Ukroboronprom.

        Kanthi persenjataan tentara Inggris, kendaraan tempur iki dicopot ing taun 2008. Biaya sing diumumake kanggo siji Saxon AT-105 yaiku $51, kalebu kabeh tugas lan biaya transportasi.

        Kumpulan pertama Saxon, sing nganggo lapis baja miturut standar NATO B7, wis pindhah saka pelabuhan Odessa. Kendaraan lapis baja Saxon wiwit mlebu ing pasukan Inggris wiwit pungkasan taun 1983. Wiwit wektu iku, wis dimodernisasi kaping pirang-pirang lan sawetara modifikasi wis dirilis.
        Tugas utama Saxon AT-105 ing tentara Inggris yaiku pangiriman cepet saka klompok prajurit utawa kru mortir menyang titik tartamtu, uga evakuasi sing tatu. Amarga kasunyatan sing "Saxon" digawe ing platform rodha, wis maneuverability apik lan kacepetan. Saliyane 2 kru, 7 pasukan terjun payung diselehake ing kendaraan lapis baja. Saxon bisa nyopir kanthi kacepetan maksimal 96 km / jam, 4 × 4 kabeh-wheel drive menehi kendaraan lapis baja kemampuan lintas negara sing apik. Kajaba iku, desain mesin ngidini sampeyan ngatasi alangan banyu nganti jero 90 cm.

        Miturut Serhiy Pinkas, Wakil Direktur Jenderal Negara Ukroboronprom, kendaraan lapis baja anyar saka kelas iki sing digunakake ing tentara negara NATO regane udakara 430-460 ewu euro. A kumpulan saka Saxon AT-105s dituku dening Ukroboronprom biaya mung $ 51 saben (rega tuku 1 mobil wojo ing UK $ 38, plus pangiriman lan bea cukai). Kajaba iku, Pinkas negesake, kabeh kendaraan lapis baja duwe garansi pabrik.

        Kendaraan iki bakal digunakake kanggo pangiriman cepet sing aman lan redeployment prajurit ing zona sing diarani. "ATO".

        Kita nambahake manawa amarga krisis mega sistemik ing ekonomi, pihak Ukrainia nolak ide nggawe mobil lapis baja Dozor-B dhewe, lan kendaraan lapis baja Saxon Inggris bakal digunakake.
        1. Sid.74
          Sid.74 13 Februari 2015 10:19
          +2
          Quote: Bombardier
          Asil pisanan gencatan senjata - kumpulan kendaraan lapis baja Saxon buatan Inggris sing wis teka ing Odessa

          Dadi apa? Saxon mung nyekel peluru 7,62, nembus kabeh wong, digawe kanggo mbubarake kerusuhan ing taun 70-an.
        2. fzr1000
          fzr1000 13 Februari 2015 10:20
          +9
          Tse kanggo polisi papelats, uga BBM (kuburan massal Inggris).

          1. Angro Magno
            Angro Magno 13 Februari 2015 10:29
            +2
            Setengah saka Novorossians, ndeleng monster iki, bakal tiba semaput menyang ngisor trenches, liyane bakal buyar ing wedi.
            1. Angara
              Angara 13 Februari 2015 11:18
              +1
              Quote: Angro Magno
              semaput menyang ngisor trenches bakal tiba, liyane bakal buyar ing wedi.

              yen ngguyu ora asale saka ngguyu wassat
          2. Komentar wis dibusak.
          3. njaga
            njaga 13 Februari 2015 11:03
            +2
            kanggo iki, supaya bisa ngomong, swastika otomatis ora cukup!
        3. Artem
          Artem 13 Februari 2015 11:18
          +1
          Aku pancene ora weruh sing paling penting ing karakteristik coffin iki ing gembong, kekandelan leladen! Aku curiga yen siji peluru PTRS bakal cukup kanggo dheweke, utawa "Cliff"!
    4. Simon
      Simon 13 Februari 2015 10:50
      0
      Sing bener, perlu kanggo ngubengi negara-negara ing kabeh pinggiran karo pangkalan laut, banjur ngumumake embargo, supaya padha lungguh dikunci. ngguyu
    5. Rus2012
      Rus2012 13 Februari 2015 11:05
      0
      Quote: S_Baikal
      banjur Managua

      ... lan ana masa depan sing apik karo Nikaragua - "Rusia ditugasake dhukungan militer lan perlindungan saka Terusan Nicaragua ing mangsa ngarep antarane Pasifik lan Atlantik."
    6. Kucing
      Kucing 13 Februari 2015 11:43
      0
      Shoigu wis ana utawa ing dalan.
    7. waterdolaz
      waterdolaz 13 Februari 2015 12:35
      0
      Bener, bener, kita kudu kekancan karo Amerika Latin.
  2. LYOKHA padha
    LYOKHA padha 13 Februari 2015 09:49
    +6
    Yah, ora elek ... sampeyan menehi CANAL PANAMA kaloro lan wong lanang kita bakal nglindhungi saka gangguan AS.
    1. saag
      saag 13 Februari 2015 09:56
      +2
      Quote: LYOKHA padha
      lan wong lanang kita bakal nglindhungi saka encroachments AS

      Umumé, wong Cina iku pinter, aku ngujo kemampuan kanggo nemokake Resor pungkasan ing kasus iki
      1. Arberes
        Arberes 13 Februari 2015 10:04
        +3
        Kutipan saka saag
        Umumé, wong Cina iku pinter, aku ngujo kemampuan kanggo nemokake Resor pungkasan ing kasus iki

        Ya, sakperangan alesan aku ora mikir siji-sidedly bab Cina. Financing (yen saluran tenan wiwit dibangun) iku Cina lan padha bakal nggawe kabeh efforts kanggo nepaki karo utawa tanpa kita. Bebarengan malah luwih dipercaya?
        1. saag
          saag 13 Februari 2015 10:07
          +1
          Kutipan: Arberes
          Ya, sakperangan alesan aku ora mikir siji-sidedly bab Cina.

          Tanpa guna, China iku negara sing nasionalis banget, lan duwe pendapat sing dhuwur banget babagan awake dhewe, kepiye, nalika kabeh wong mlaku-mlaku nganggo kulit kewan, dheweke wis duwe filosofi :-)
        2. U-47
          U-47 13 Februari 2015 11:05
          0
          Kutipan: Arberes
          Financing (yen saluran tenan wiwit dibangun) iku Cina

          Investasi iku pribadi. Beijing ora duwe hubungan diplomatik karo Managua.
    2. Arberes
      Arberes 13 Februari 2015 09:59
      +4
      Quote: LYOKHA padha
      Yah, ora elek ... sampeyan menehi CANAL PANAMA kaloro lan wong lanang kita bakal nglindhungi saka gangguan AS.

      Aku setuju! Wong Tionghoa bakal teka ing kono. Sawise kabeh, dheweke dadi sponsor utama proyek iki, lan operator pesawat nggawe proyek dhewe. Kepriye yen tanpa wong-wong mau, sederek!
  3. fzr1000
    fzr1000 13 Februari 2015 09:50
    +7
    Lan kita uga nyelehake "pusat topografi" seluler modern ing kana. Komplek kasebut kalebu peralatan navigasi satelit. Iki bakal ngidini tentara Nicaragua nyimpen, ngontrol lan nganalisa geo-informasi, kalebu saka satelit Rusia. Sistem kasebut bakal nggawe model terrain spasial. Peralatan kanggo nglengkapi pusat kasebut diwenehake, utamane, dening Pabrik Optik lan Mekanik Eksperimental kaping 106 (Moscow).
    Senajan kanggo kula iku mini-pusat printah. Halo Amerika, hee hee.
    1. rotmistr60
      rotmistr60 13 Februari 2015 09:55
      +1
      Aku bakal ndhukung sampeyan. Aku seneng banget karo "pusat topografi" modern. Jeneng kasebut kaya topografi, kartografi, nanging nyatane ...
  4. Flinky
    Flinky 13 Februari 2015 09:52
    0
    Menteri Pertahanan Rusia Sergei Shoigu teka ing Kuba. Dikarepake yen ing kunjungan kasebut, dheweke bakal ngrembug karo Ketua Dewan Negara Raul Castro masalah topikal kerjasama militer lan militer-teknis antarane negara loro kasebut.

    "Sajrone tetep ing Havana, kepala departemen pertahanan Rusia bakal ngobrol karo ketua Dewan Negara lan Dewan Menteri Republik Kuba, Jenderal Angkatan Darat Raul Castro," ujare RIA Novosti. layanan pers lan departemen informasi saka Kementerian Pertahanan Rusia, Mayor Jenderal Igor Konashenkov.

    Warta RT asli ing basa Rusia:
    http://russian.rt.com/article/74078
  5. andrey
    andrey 13 Februari 2015 09:55
    +3
    iku apik, nanging pangrusak "Cepet" (digambarke) mesthi ora ana ...
  6. pensiunan
    pensiunan 13 Februari 2015 09:55
    +2
    Suwene suwene rudal mabur saka Nikaragua kanggo Washington? opo Sapa sing ngerti?nglirik
    1. andrey
      andrey 13 Februari 2015 10:01
      +3
      Quote: pensiunan
      Suwene suwene rudal mabur saka Nikaragua kanggo Washington? opo Sapa sing ngerti?nglirik

      Apa sampeyan, arep mabur gratis? belay halo Yura! Sampeyan ahli matematika, utawa ngendi? ngitung dhewe! ngguyu
      1. pensiunan
        pensiunan 13 Februari 2015 10:54
        +1
        Quote: Andrey Yurievich
        Apa sampeyan, arep mabur gratis?

        opo
        Inggih, yen sampeyan nyelehake kula saka dhuwur cukup, banjur aku bisa nutup area prayoga karo aku. ya. Inggih, maksudku guess ...aran halo pemula Nyuwun nelayan saka pemenang ya internasional- apik kompetisi! hi
  7. Thompson
    Thompson 13 Februari 2015 09:57
    +1
    Kabeh iki kudu rampung 5 taun kepungkur!
    Nanging ... kita bakal nyekel
  8. Saka_Baikal
    Saka_Baikal 13 Februari 2015 09:59
    +2
    Kutipan saka Flinky
    Menteri Pertahanan Rusia Sergei Shoigu teka ing Kuba. Dikarepake yen ing kunjungan kasebut, dheweke bakal ngrembug karo Ketua Dewan Negara Raul Castro masalah topikal kerjasama militer lan militer-teknis antarane negara loro kasebut.

    "Sajrone tetep ing Havana, kepala departemen pertahanan Rusia bakal ngobrol karo ketua Dewan Negara lan Dewan Menteri Republik Kuba, Jenderal Angkatan Darat Raul Castro," ujare RIA Novosti. layanan pers lan departemen informasi saka Kementerian Pertahanan Rusia, Mayor Jenderal Igor Konashenkov.

    Warta RT asli ing basa Rusia:
    http://russian.rt.com/article/74078

    Kita terus nyerang. Arah tumindak saka kidul menyang lor dipilih, mbokmenawa ora sengaja. Aku kepengin weruh apa sing bakal kita waca sesuk babagan rapat ing Kuba?
    We manggonake taruhan.
    1. Knight Rider
      Knight Rider 13 Februari 2015 19:09
      0
      Sederhana mlebu kapal Angkatan Laut menyang pelabuhan Kuba, panggunaan lapangan udara kanggo buruh transportasi lan bahan bakar, latihan gabungan ing tlatah negara loro, pasokan senjata, lsp.
  9. rotmistr60
    rotmistr60 13 Februari 2015 09:59
    0
    Amerika Serikat wis kudu mikir babagan nggawe klompok angkatan laut anyar sing bakal tugas tempur langsung ing pesisir wétan Amerika Serikat.
  10. Jovanni
    Jovanni 13 Februari 2015 10:03
    0
    Saiki kita kudu nggawe kapal liyane. Apik lan beda ...
  11. Vitaly Anisimov
    Vitaly Anisimov 13 Februari 2015 10:05
    +1
    Punika wong liya sing kasengsem ... Ortega tembung, ngandika kabeh tengen lan ora wedi!
    Presiden Nicaragua ngandhani Shoigu babagan kekacauan sing ditabuh dening Amerika Serikat
    http://icdn.lenta.ru/images/2015/02/13/09/20150213092..
    Presiden Nicaragua Daniel Ortega, nalika rapat karo Menteri Pertahanan Rusia Sergei Shoigu, ujar manawa Amerika Serikat nyebabake kacilakan ing saindenging jagad. Iki dilaporake dening RIA Novosti.
    "Endi ana Amerika, ana kelainan," ujare Ortega.
    Dheweke nambahake yen Nicaragua ndhukung inisiatif pimpinan Rusia Vladimir Putin kanggo ngrampungake konflik ing Ukraina.
    Ortega mratelakake kapercayan babagan pangembangan kerjasama antarane negara loro ing babagan ilmu pengetahuan, teknologi lan industri liyane.
    Shoigu, ing obrolan karo pimpinan Nikaragua, ngomong babagan transformasi ing angkatan bersenjata Rusia.
    Sadurunge miwiti negosiasi, miturut Interfax, Ortega menehi Shoigu karo Grand Cross Tentara Nicaragua.
    Ing esuk 13 Fèbruari, menteri Rusia miwiti kunjungan menyang Kuba, ing ngendi dheweke bakal ngobrol karo Raul Castro. Sadurunge ngunjungi Nikaragua, Shoigu ngunjungi Venezuela.
    http://lenta.ru/news/2015/02/13/ortega/

    Kita isih eling ing Amerika Latin lan iki mung wiwitan!
    1. Angro Magno
      Angro Magno 13 Februari 2015 10:31
      0
      Kita kudu nggedhekake basis luwih cepet. Amerika luwih cedhak. Padha bisa preempt.
    2. Komentar wis dibusak.
  12. Tumor
    Tumor 13 Februari 2015 10:07
    +2
    Iki palsu, kita diisolasi
  13. ohtsistem
    ohtsistem 13 Februari 2015 10:08
    +1
    Kabar apik banget! Langkah sabanjure yaiku nggawe pangkalan, karo marinir, ing jero kasur!
    1. RED_ICE
      RED_ICE 13 Februari 2015 12:09
      0
      Kanthi misil!!!
  14. Kelevra
    Kelevra 13 Februari 2015 10:10
    0
    Aku uga pengin ninggalake pangkalanku ing kono kanthi permanen!
  15. Vitalievna
    Vitalievna 13 Februari 2015 10:23
    0
    Kutipan: rotmistr60
    Aku bakal ndhukung sampeyan. Aku seneng banget karo "pusat topografi" modern. Jeneng kasebut kaya topografi, kartografi, nanging nyatane ...

    Lan aku uga ndhukung!!!!!
    1. Knight Rider
      Knight Rider 13 Februari 2015 19:19
      0
      Amerika nggawe pusat komando NATO ing Eropa Timur, lan Rusia nggawe pusat komando ing Amerika Latin. Lan iku bener! Cukup mung nyatakake keprihatinan, supaya Amerika uga "jaga"! apik
  16. Komentar wis dibusak.
  17. ilya_oz
    ilya_oz 13 Februari 2015 10:32
    +1
    Pisanan sampeyan kudu nggawe kapal.
  18. swaran
    swaran 13 Februari 2015 10:51
    0
    Kenangan liyane babagan armada segara. Ing Mediterania, ora ana sing bisa ditindakake. Rogozin mutusake kanggo nyimpen siji-sijine pabrik torpedo serial arbitrariness. Ing Samudra Pasifik - kabeh mbukak sudhut. Lan dumadakan wiwit ngomong babagan pelabuhan ing negara eksotis. Mbok ana dhuwit? Ora rubel mesthi ....
  19. Karasik
    Karasik 13 Februari 2015 11:17
    0
    Kabar apik banget! Kunjungan Shoigu minangka tamparan ing pasuryan kanggo negara. Ayo kasur mikir babagan keamanan watese, lan dudu babagan perang ing Eropa!
  20. kapasitor
    kapasitor 13 Februari 2015 11:40
    0
    Ing wulan November, aku maca artikel ing media Cina:

    Kaya sing sampeyan ngerteni, tanggal 22 Desember 2014, China wiwit mbangun Terusan Nicaragua (analog saka Terusan Panama, sing dikontrol dening monopoli Amerika Serikat). Prinsip dhasar: 1. Tanah lan sumber daya saka Nicaragua, Keuangan lan konstruksi saka China, pangayoman kanal saka Rusia.

    Kabar sing menarik banget, mbok menawa wis wektune kanggo iki.
    1. U-47
      U-47 13 Februari 2015 14:06
      0
      Kutipan saka condenser
      Ing wulan November, aku maca artikel ing media Cina:

      nuduhake link?

      Kutipan saka condenser
      1. Tanah lan sumber daya karo Nicaragua

      Cap?
      Kutipan saka condenser
      Keuangan lan konstruksi saka China

      tanpa hubungan diplomatik antarane China lan Nicaragua? Lan, kanthi cara, ora kabeh lan ora cukup "saka China".

      Kutipan saka condenser
      pangayoman saluran - Saka Rusia.

      Nyuwun pangapunten: Kaping pisanan, saluran apa? Kapindho, Angkatan Darat Nicaragua bakal ngurusi perlindungan para tukang, personel lan infrastruktur. Katelu, sumber manca ngomong babagan ijin nem sasi kanggo mlebu lan patroli sing disederhanakake ing pesisir N. (nganti 30.06.15/XNUMX/XNUMX).
  21. RED_ICE
    RED_ICE 13 Februari 2015 12:08
    0
    Nanging, rudal bakal diselehake ing kana, umume jelas.
  22. U-47
    U-47 13 Februari 2015 15:50
    0
    Ya, lan liyane:

    Kutipan saka condenser
    В November Aku maca artikel ing media Cina:

    China dikenal 22 Desember 2014 diwiwiti pembangunan Terusan Nicaragua