Review militèr

Militer Rusia ngeduk ing Arktik

13


Militer Rusia bakal ngontrol kahanan pesisir ing Arktik kanthi bantuan stasiun radar (RLS) "Podsolnukh". Iki dilapurake dening TASS ing wayah wengi tanggal 23 Februari kanthi referensi kanggo Sergey Boev, Direktur Jenderal RTI OJSC (wiwit 2012 dheweke wis dadi Desainer Umum Sistem Peringatan Serangan Rudal Nasional). "Sunflowers" bakal ngatasi masalah sing ana hubungane karo pesisir Arktik kita, "ujare, lan nambahake yen" kudu teka ing kana ora mung kanthi bukti, nanging uga kanthi teknologi anyar sing bakal nambah kemampuan kanggo akurasi lan karakteristik kualitas stasiun kita.

Radar jarak cendhak "Sunflower" kabeh cuaca minangka salah sawijining pangembangan militer domestik sing paling ora dingerteni kanggo pembaca umum. Iki digawe ing abad saiki dening Institut Riset Komunikasi Radio Jarak Jauh (bagean saka RTI) kanggo terus-terusan ngawasi kahanan permukaan lan udara ing zona ekonomi 200 mil Rusia. Nanging kemampuan "Sunflower" luwih akeh - bisa "katon" ngluwihi cakrawala radio lan "nyekel" lumahing segara utawa obyek udhara ing kadohan nganti 450 km. Versi ekspor stasiun bisa bebarengan nglacak nganti 300 segara lan 100 target udhara ing wektu sing padha, lan ngetokake sebutan target kanggo karusakan. Kajaba iku, wis jelas yen RTI bakal nggawe versi khusus saka Sunflower kanggo karya ing Arktik. Lan titik kasebut ora mung yen peralatan radar kudu dilindhungi kanthi ati-ati saka Frost. Ing Arktik, kanthi cara akeh, kabeh beda. "Contone, ana ionosphere perturbed, sing banget mengaruhi panyebaran gelombang radio. Kajaba iku, amarga tutup es, gelombang radio permukaan dibiasake lan dibayangke kanthi cara sing ora bisa dingerteni kanthi cara tradisional apa sing ana ing ngarep sampeyan: gunung es, kapal utawa liya-liyane, "Igor Bevzyuk. , Wakil Direktur Jenderal RTI, nandheske ing siji wektu.

Informasi babagan peralatan stasiun radar Podsolnukh ing pesisir Arktik Rusia maneh nandheske ukuran proses sing ditindakake ing wilayah circumpolar Rusia. Militer Rusia bali menyang Arktik kanthi tenanan lan suwe.

Kaping pisanan, kanthi keputusan Presiden Rusia Vladimir Putin, adhedhasar Komando Strategis Bersama Lor armada komando strategis gabungan "Utara" digawe, sing saiki malah entuk sawetara fitur saka distrik militer anyar. Sareh, pemugaran intensif saka infrastruktur militèr numpes ing jaman pasca-Soviet lan nggawe anyar wiwit ing Arktik. Ing pungkasan taun kepungkur, wis ana 4 lapangan terbang militer ing sektor Rusia ing Arktik, lan taun iki jumlahe bakal ditambah dadi 14. Infrastruktur kanggo personel uga saya akeh. Pungkasan taun, contone, Spetsstroy ditugasake bangunan blok-modular kanggo personel militer ing Alexandra Land, Wrangel Island lan Cape Schmidt. Katelu, jumlah militèr dhewe saya tambah banget ing Arktik. Ing Desember taun kepungkur, kanggo nglindhungi kapentingan lan njamin keamanan ekonomi Federasi Rusia ing Arktik, brigade bedhil motorized Arktik sing kapisah saka Armada Lor digawe, dipasang ing desa Alakurtti, Wilayah Murmansk (ing Januari 17, ing unit anyar dianugerahi Battle Banner). Brigade Arktik kapindho ing 2015 bakal dumunung ing "jantung gas" Rusia - Okrug Otonomi Yamalo-Nenets. Lan wiwit 2013, Far Eastern Higher Military Command School wiwit nyiapake perwira enom kanggo layanan ing Arktik. Ing program khusus, kadet sekolah ngalami latihan ski, sinau kanggo mlumpat nganggo parasut ing garis lintang lor, nyopir mobil salju lan peralatan khusus liyane, lan bisa urip ing kahanan sing ekstrim. Ing 2015, miturut Valery Gerasimov, Kepala Staf Umum Rusia, pusat khusus bakal disiyapake ing Rusia kanggo nglatih personel militer ing Arktik.

Salah sawijining komponen utama latihan iki yaiku kemampuan kanggo nangani teknologi anyar. Ilmuwan lan industri Rusia, kaya-kaya keluwen, saingan kanggo nawakake pembangunan anyar militer sing dicocogake karo kahanan Arktik. "Kabeh kapal lan pesawat sing saiki kita gawe bakal dicocogake karo kahanan Arktik. Kita ngembangake sistem kebangkrutan sing bakal menehi akurasi kira-kira siji meter. Yen pendekatan pendaratan otomatis ditindakake, mula kita bakal ngatasi akeh masalah, "ujare TASS ujare kepala Marinir. penerbangan Angkatan Laut Rusia Mayor Jenderal Igor Kozhin. United Instrument-Making Corporation (OPK) ngembangake sistem komunikasi universal generasi kaping enem sing bakal bisa digunakake kanthi stabil ing Far North. Dheweke ora mung nyedhiyakake komunikasi sing bisa dipercaya ing kahanan jamming lan operasi liya saka perang elektronik, nanging, kaya sing dikandhakake ing kompleks industri pertahanan, dheweke dirancang kanggo "njamin rahasia komunikasi lan stabilitas yen kedadeyan mundhut node relay individu." Biro Desain Simonov, sabanjure, ngembangake kendaraan udara tanpa awak kanggo Arktik, sing bisa mabur nganti 48 jam, mabur nganti 10 ewu km sajrone wektu iki. Ing lapangan peralatan lemah, personel militèr ing Arktik wis wiwit nampa BTR-82AM armored personel operator (firepower meh kaping pindho saka BTR-80 tradisional), lan snowmobiles Buran karo kabin digawe panas. Kendaraan lapis baja Arktik bakal diisi bahan bakar diesel lan minyak khusus, sing, miturut Wakil Menteri Pertahanan Jenderal Angkatan Darat Dmitry Bulgakov, ngidini mesin diwiwiti ing frost 60 derajat tanpa piranti tambahan (pangembangan Institut Riset Negara kaping 25. Kemotologi).

Dmitry Bulgakov uga njamin para wartawan yen ing pungkasan taun, kabeh personel militer sing njabat ing Arktik bakal diwenehi seragam khusus sing bisa tahan suhu nganti minus 57 derajat. Kajaba iku, Akademi Kedokteran Militer wis ngembangake standar diet Arktik kanggo personel militer sing njabat ing Far North. Bisa uga bakal kalebu produk panganan sing digawe saka bahan mentah lokal. Ing dina liyane, contone, ana informasi manawa spesialis saka cabang Norilsk saka Institut Riset Pertanian ing Far North wis ngembangake teknologi kanggo masak pasta "Artik". Siji resep - kanggo vegetarian - kanthi tambahan awu gunung lan fireweed. Liyane karo daging reindeer lemah. "Daging diet reindeer unik lan ngluwihi kabeh jinis produk daging saka segi pencernaan," ujare Novosibirsk State Television and Radio Broadcasting Company ujar Andrey Kaiser, Wakil Direktur Institut Riset, babagan topik iki.

Cetha yen Arktik, uga Crimea, wis dadi pusat perhatian departemen militer Rusia. Nanging, pimpinan negara kasebut kanthi tegas negesake manawa Rusia ora duwe tujuan militerisasi wilayah makro iki. "Kita ora bakal melu militerisasi Arktik. Tumindak kita ing wilayah iki dikendhaleni lan cukup ing ruang lingkup, nanging pancen perlu kanggo njamin kemampuan pertahanan Rusia, "ujare Presiden Rusia Vladimir Putin babagan topik iki ing pungkasan taun kepungkur ing rapat dewan Kementerian Pertahanan Rusia.

Ing bagean Rusia ing Arktik, pancen, utamane sarana pertahanan sing disebarake, lan dudu serangan. Lan mbokmenawa ana rong alasan kanggo iki. Sing pisanan yaiku tradisional. Donya durung nggawe peralatan kasebut sing bisa dipercaya banget ndeteksi kapal selam nuklir kanthi senjata nuklir ing jero segara. gaman ing kapal lan ngancani dheweke tanpa wates. Sauntara kuwi, rudal kanthi hulu ledak nuklir, ditembak saka kapal selam nuklir musuh potensial ing Segara Barents, tekan Moskow kurang saka 15 menit…. Alasan kapindho yaiku ekonomi. Senadyan krisis finansial global, ora ana wong ing donya sing nglirwakake pangembangan lapangan minyak lan gas Arktik. Ya, sawetara proyek kasebut, utamane babagan minyak, ditundha setaun utawa rong taun. Nanging ora ana sing kepengin nyerah kanthi lengkap. Lan kabeh wong ngerti manawa bagean paling gedhe saka gas Arktik lan 40% saka lenga Arktik dumunung ing utawa ing pesisir Rusia. Lan Rusia kudu nglindhungi sumber daya mineral iki kanthi kabeh cara sing bisa digunakake. Kajaba iku, Arktik Rusia uga minangka Rute Laut Lor. Iki minangka dalan paling cedhak ing segara antarane Eropa lan Asia Tenggara, sing ing 10-15 taun, sapa wae bakal bisa ngliwati musim panas ing kapal tanpa pemecah es. Lan carane negara kita ing wektu iki bakal bisa kanggo ngatur lalu lintas ing dalan internasional iki ora mung gumantung ing urutan lan karesikan saka pesisir Arktik Rusia, nanging uga ing replenishment saka treasury negara. Pancen, saiki mung Amerika Serikat lan Norwegia sing takon hak Rusia kanggo ngontrol lalu lintas ing sadawane Rute Segara Lor, nanging China uga terus-terusan lan transparan menehi tandha yen "kahanan khusus" kudu digawe kanggo kapal nalika ngliwati Samudra Arktik.
Pengarang:
Sumber asli:
http://expert.ru/2015/02/24/bespilotnik-v-nebe-podsolnuh---na-zemle-noski-s-podogrevom-i-makaronyi-s-ryabinoj/
13 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. IZUM
    IZUM 28 Februari 2015 07:18
    + 21
    Kita manggoni Arktik
    1. gilarom
      gilarom 28 Februari 2015 07:27
      +3
      Mungsuh ora bakal liwat! Malah yen teka lan ora beku, iku bakal bener.
    2. gilarom
      gilarom 28 Februari 2015 07:27
      +1
      Mungsuh ora bakal liwat! Malah yen teka lan ora beku, iku bakal bener.
  2. b.t.a.
    b.t.a. 28 Februari 2015 07:20
    +6
    Ya, kenapa Rusia ora nglindhungi investasi ing Rute Laut Lor? Rute segara iki nduweni masa depan sing apik lan bakal dadi bodho yen ora nglindhungi.
    1. igorka357
      igorka357 28 Februari 2015 08:47
      +4
      Ing wektu sing angel kanggo manungsa iki, masa depan dadi milik tanah utawa banyu !! kanthi sumber daya!
      1. bekjan
        bekjan 28 Februari 2015 23:02
        0
        Arktik isih nduweni cadangan banyu gedhe ing wangun gletser lan jumlah panganan laut sing durung ana sadurunge, sing perlu kanggo Feed Negara kita.
      2. bekjan
        bekjan 28 Februari 2015 23:06
        0
        Sing nyenengake yaiku yen kita wiwit tumindak kanthi proaktif nalika "panggonan iki" relatif kosong, supaya ora mbubarake akibat saka tumindake wong asing mengko.
  3. Komentar wis dibusak.
  4. denis fj
    denis fj 28 Februari 2015 09:18
    +2
    Ing Arktik, UAV kudu digunakake kanthi akeh.
  5. Talgat
    Talgat 28 Februari 2015 10:43
    +3
    Saka artikel kasebut: "... radar jarak cendhak Sunflower minangka salah sawijining ...... bisa "ndeleng" ngluwihi cakrawala radio lan "nyekel" permukaan segara utawa obyek udara kanthi jarak nganti 450 km...."

    Aku wonder yen "short range" iku nganti 450 km - banjur apa medium lan long-range? Sapa wae ing subyek? Apa sampeyan bisa nerangake?
    1. Dikson
      Dikson 28 Februari 2015 19:59
      0
      Deleng wilayah Arktik negara kita - ... 450 km ora ana apa-apa. lan ora jelas kok .. Ing 70-80s, NATO RSs quietly kesah saka Norwegia kanggo kita Severnaya Zemlya Nusantara .. - katon ing peta ngendi iku. Ing wektu sing padha, kasebut kanthi teliti, mabur ngubengi circumference basis radar operasi dumunung ing akeh pulo ing Arktik .. Aku ora bakal ngomong bab sektor Wétan Arktik, nanging ing Kulon ana sawetara airfields, Tu lungguh ing. Amderma, ing Alykel padha lungguh ing database Migi 31, lan radars ngadeg ing batalyon sethitik apa ora ing saben pulo, lan ing FJL, Lan ing Novaya Zemlya, lan ing Visa, ing Severnaya Zemlya, .. Nagurskaya, Solnechnaya , Golomyanny, Eclipse .. ana akeh titik kuwi. Anggota NATO kabeh ngerti, dheweke ora kasar, nanging bisa ngucapake selamat marang komandan batalyon ing ulang tahune, contone .. Aku bisa ngomong siji - komunikasi ing sisih lor luwih elek tinimbang sadurunge amarga lampu kutub lan nuansa liyane .. lan layanan ing kono angel banget. Lungguh nganti 9 sasi ing trailer kanthi peteng ing dalan ... Ana artikel babagan omah blok anyar, babagan program daur ulang wadhah bahan bakar lan pelumas, lan liya-liyane .. Iki apik lan mbukak. Pira logam kethokan sing dijupuk saka Arktik musim panas iki saka bekas pangkalan militer? Kabèh.. 10 ton!!!!!! Lan pira operasi iki ngasilake dhuwit??!!
  6. valokordin
    valokordin 28 Februari 2015 11:10
    +2
    Iki apik banget, lan sing bakal tanggung jawab kanggo karusakan saka pertahanan Arktik ing 90s, ana penghancur urip, kajaba wong mati: EBN, Plokhish lan Thimbler. Utawa maneh, ora 37 taun?
  7. Dhukungan
    Dhukungan 28 Februari 2015 11:19
    +2
    Dina iki, siji wis tanggung jawab kanggo apa sing ditindakake ..... paling kamungkinan, kanggo wiwitan, lungguh ing wajan ....
  8. Romeohihnic
    Romeohihnic 28 Februari 2015 11:36
    +2
    Kutipan saka IZUM
    Kita manggoni Arktik

    Duhhhhh iki video patriotik konco!!! Mantap!!! apik
  9. Matsuda Kabushiki
    Matsuda Kabushiki 28 Februari 2015 13:45
    0
    Kita manggoni Arktik

    Video kasebut apik tenan, mesthi! Aku bakal menehi tetenger.
  10. Ivan wong gemblung
    Ivan wong gemblung 28 Februari 2015 14:50
    -8
    Sapa sing kudu ngreksa........... beruang kutub?
    1. Dikson
      Dikson 28 Februari 2015 20:03
      0
      negoromu... sedulur Kita piye wae wis stasiun radar ing siji pulo sing "overslept" a NATO RS kanggo 40 menit ... skandal iki elek .. Lan yen ora scout? Lan ing ngendi dheweke bakal entuk Mach lan setengah sajrone wektu iki?
  11. Kelevra
    Kelevra 28 Februari 2015 15:39
    +2
    Aku bangga karo Putin kanthi pirang-pirang cara, nanging bali militer kita menyang Arktik, kebangkitan infrastruktur militer, iki kudu dihormati lan disetujoni khusus saka presiden kita!
  12. Tatar 174
    Tatar 174 28 Februari 2015 17:29
    +3
    Sayange yen dheweke ora bakal ditampa maneh ing Tentara, aku bakal ngladeni Tanah Air ing Arktik. Aku kadhemen, mangsa lan es!
  13. evgen2014
    evgen2014 28 Februari 2015 19:53
    0
    Sing bener, Rusia cukup kanggo nandhang asor saka Pak Sam, wektune bali lan manggoni posisi penting (Kuba, Arktik), supaya dheweke ngrasa awl landhep cedhak titik alus.
  14. andrewkor
    andrewkor 1. mars 2015 09:20
    0
    menarik banget kanggo sinau babagan tunjangan moneter karyawan ing Arktik.
  15. cth; wae
    cth; wae 3. mars 2015 08:30
    +1
    Pitakonan, yen kita ngomong babagan teknologi anyar lan kembang srengenge, apa tambang iki, kuna kaya mammoth guano, ???