Review militèr

Utang umum global minangka faktor utama ngrusak ekonomi global

7
Utang umum global minangka faktor utama ngrusak ekonomi global


Mungkasi diskusi babagan negara utang global, sing diwiwiti ing artikel "Global Debt Panorama" lan "Global Debt: The Top and Bottom of the Iceberg", ayo nyorot kesimpulan sing digawe dening penulis laporan McKinsey: utang umum global. wis dadi faktor utama ing destabilizing kahanan financial lan ekonomi ing donya. Iku penting kanggo golek cara, yen ora kanggo ngurangi utang umum global, banjur paling alon wutah. Yen gelombang pisanan krisis global diprovokasi utamane dening utang sektor finansial, utang perusahaan lan utang sektor kluwarga kanthi cepet, mula gelombang krisis kaping pindho kemungkinan bakal diasilake dening wutah utang umum.

Data saka laporan McKinsey ndadekake bisa ngumpulake dhaptar sepuluh negara paling dhuwur kanthi tingkat utang umum relatif paling dhuwur ing 2014 (% saka PDB):

1. Jepang - 234
2. Yunani - 183
3. Portugal - 148
4. Italia - 139
5. Bèlgi - 135
6. Spanyol - 132
7. Irlandia - 115
8. Singapura - 105
9. Prancis - 104
10. Inggris Raya - 92.

Kasunyatan manawa Amerika Serikat ora mlebu sepuluh paling ndhuwur, ana ing posisi kaping 11 kanthi indikator sing padha karo 89% PDB, langsung nyebabake keraguan, amarga sanajan, miturut statistik resmi AS, tingkat relatif utang umum AS wis ana ing 2011. ngluwihi 100% PDB, lan ing 2013 gunggungipun 106,6% PDB. Ing 2014, miturut prakiraan awal, utang publik AS tekan 109,9% saka PDB.

Ing ekstrem liyane yaiku negara-negara kanthi tingkat utang umum relatif paling murah (% saka PDB):

1. Arab Saudi - 3
2. Federasi Rusia - 9
3. Chili - 15
4. Argentina - 19
5. Peru - 19
6. Indonesia - 22
7. Australia - 31
8. China - 31
9. Kolombia - 32
10. Norwegia - 34.

Wigati dicathet yen dhaptar negara kanthi tingkat utang publik sing paling murah didominasi dening negara berkembang, dene tingkat utang publik paling dhuwur dicathet ing negara maju kanthi ekonomi.

Amerika Serikat duwe utang umum paling gedhe. Taun kepungkur kira-kira udakara 18 triliun. dolar Ing posisi kaping pindho yaiku Jepang - 10,5 triliun. dolar, ing posisi kaping telu yaiku China - udakara 5,5 triliun. Utang umum saka telung negara (AS, Jepang, China) kira-kira 34 triliun. dolar, utawa kira-kira 58-60% saka total utang umum global.

Kanggo mbandhingake: ing pertengahan 2014, utang umum Rusia kira-kira $50 milyar, utawa kurang saka 0,1% saka utang umum global. Kabeh iki ora superfluous kanggo kelingan dina iki, nalika agensi HFS klebu ing "Big Three" wis diutus utawa ngancam bakal menehi rating "sampah" kanggo Rusia. Laporan McKinsey nyimpulake yen peringkat "Tiga Besar" meh padha karo tingkat utang umum negara-negara kasebut.

Ing meja. Tabel 1 nyathet sepuluh negara sing ngalami kenaikan paling gedhe ing tingkat relatif utang umum ing periode 2007-2014. Negara-negara klompok PIGS ternyata ana ing dhaptar iki, nanging ora adoh saka Jepang, Italia, lan Prancis. Lan Amerika Serikat ngluwihi kabeh klompok PIGS ing babagan pertumbuhan utang umum.

Tab. siji.

Negara-negara kanthi kenaikan relatif paling gedhe ing utang umum kanggo periode 2007-2014


negara

Utang/PDB taun 2007, %

Utang/PDB taun 2014, %

Wutah, persen titik

Irlandia

22

115

93

Spanyol

40

132

92

Portugal

65

148

83

Yunani

113

183

70

Jepang

171

234

63

Inggris Raya

42

92

50

Italia

92

139

47

Netherlands

45

83

38

France

66

104

38

Amerika Serikat

54

89

35



Ing meja. Tabel 2 nuduhake dhaptar negara sing bisa nyuda tingkat relatif utang umum ing 2007-2014. Saka 47 negara sing dianggep ing laporan McKinsey, mung ana 9 negara kasebut. Miturut cara, ing dhaptar iki mung ana siji negara saka klompok sugih Lor (Norwegia), negara liyane (ora kalebu Israel) makili wong Kidul sing mlarat.

Tab. siji.

Negara-negara sing nyuda utang umum ing periode 2007-2014


negara

Utang/PDB taun 2007, %

 

Utang/PDB taun 2014, %

 

Ngurangi, persen

titik

Norway

50

34

-16

Arab Saudi

18

3

-15

Argentina

33

19

-14

Peru

29

19

-10

India

71

66

-5

Indonesia

27

22

-5

Israel

71

67

-4

Turki

39

35

-4

Filipina

43

40

-3



Penulis laporan kasebut nyaranake manawa umume negara ing saindenging jagad bakal terus nambah utang umum kanthi syarat mutlak lan relatif ing taun-taun sing bakal teka. Iki utamané bener kanggo negara-negara sing diarani ekonomi maju. Negara-negara kasebut bisa nindakake tanpa mbangun utang yen duwe tingkat pertumbuhan ekonomi sing cukup dhuwur lan lestari, sing bakal ngidini layanan lan mbayar utang kanggo utang lan utangan sing sadurunge dijupuk. Nanging, masalahe yaiku akeh negara kasebut duwe tingkat pertumbuhan ekonomi sing cedhak karo nol utawa malah negatif. Penulis laporan nyoba ngira tingkat pertumbuhan ekonomi ing negara sing ora kudu mbayar maneh utang lawas kanthi entuk silihan lan kredit anyar. Perkiraan kanggo negara individu diwenehi ing Tabel. 3.

Tab. siji.

Perkiraan tingkat pertumbuhan ekonomi sing bisa mandheg nambah utang umum


negara

Tingkat pertumbuhan PDB nyata ing 2014,%

Tingkat pertumbuhan PDB minimal sing dibutuhake kanggo mungkasi wutah utang umum,%

Defisit wutah GDP, poin persentase.

 

(2) - (1)

 

(1)

(2)

(3)

Spanyol

-2,3

2,6

4,9

Jepang

-5,4

-1,3

4,1

Portugal

+ 0,1

+ 3,7

3,6

France

-2,3

+ 0,2

2,5

Italia

+ 1,7

+ 3,6

1,9

Inggris Raya

-2,7

-0,8

1,9

Finland

-1,6

-0,3

1,3

Netherlands

-1,0

0,1

1,1

Belgium

+ 0,1

0,8

0,7

Amerika Serikat

-1,0

-0,8

0,2



Minangka bisa dideleng saka Tabel. 3, iku utamané angel kanggo ninggalake buildup luwih saka utang umum ing negara kayata Spanyol, Jepang, Portugal, Prancis, Italia, lan Inggris. Kanggo iki, miturut penulis laporan kasebut, restrukturisasi ekonomi sing radikal dibutuhake. Penulis laporan kasebut nuduhake manawa sawetara keputusan internasional dibutuhake kanggo nyuda wutah utang umum supaya bisa ngilangi "utang umum - pertumbuhan ekonomi" sing wis ana. Iku arang banget angel utawa malah unrealistic kanggo miwiti reformasi struktural ekonomi ing kahanan wutah terus saka utang umum. Sampeyan kudu ngilangi utang sebagian, utawa ngenalake moratorium layanan lan mbayar utang umum.

Usul-usul koalisi pasukan sayap kiwa SYRIZA, sing dadi kuwasa ing Yunani, uga ngomong babagan sing padha. Pamrentah Yunani anyar nyoba rembugan karo Brussels babagan penghapusan sebagian utang umum (meh mung utang eksternal) lan / utawa moratorium layanan utang lan mbayar maneh nganti negara Yunani bisa nggawa ekonomi negara metu saka stagnasi. . Moratorium utang, miturut pamrentah Yunani anyar, mung bisa dicabut sawise ekonomi bisa menehi pertumbuhan PDB paling ora 4-5% saben taun. Lan kanggo iki, langkah-langkah penghematan draconian sing saiki wis ditindakake ing Yunani dening troika kreditur (Dana Moneter Internasional, Bank Sentral Eropa lan Komisi Eropa) kudu ditinggalake. Iki jenis "tabungan" nggawe efek ngelawan: nyuda dikarepake efektif ing bagean saka populasi lan exacerbates stagnasi ekonomi.
Pengarang:
Sumber asli:
http://www.fondsk.ru/news/2015/03/09/mirovoj-gosudarstvennyj-dolg-glavnyj-faktor-destabilizacii-mirovoj-ekonomiki-32125.html
7 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. vadsonen
    vadsonen 11. mars 2015 14:49
    +4
    Lan Amerika Serikat adoh ngluwihi kabeh klompok PIGS ing wutah absolut ing utang umum.

    Klompok BABI - yaiku, babi.
  2. panfil
    panfil 11. mars 2015 14:50
    +6
    Ora utang negara, nanging piramida financial: karo wutah GDP negatif, padha terus njupuk utang, refinance, etc. Iki tinimbang ngethok belanja pemerintah lan nambah produksi. Katon yen tatanan donya iki cepet utawa mengko. Miturut cara, utang umum Rusia sajrone 15 taun kepungkur wis mudhun banget.
  3. Kitrouve
    Kitrouve 11. mars 2015 14:59
    +4
    Dadi ternyata - yen sampeyan ngerti yen sampeyan kudu mbayar utang lan ora nganggo apa - mung ana siji cara metu - kekacauan lan perang ing saindenging jagad - lan sawise perang, dheweke ora ngangkat tangane - kabeh bakal ilang. kanggo perang! lan -- sapa sing dadi utang utama? luwih penting kanggo dheweke tinimbang perang! ya apa sing dakkandhakake))) kabeh wong wis suwe ngerti iki ....
  4. Lor
    Lor 11. mars 2015 15:16
    +1
    Inggih, sampeyan bisa langsung ndeleng sapa sing lan sing perlu apa.
  5. Flinky
    Flinky 11. mars 2015 15:35
    0
    Nefig minggah cagak urip ngluwihi kemampuanmu.
  6. Ora perduli
    Ora perduli 11. mars 2015 15:53
    0
    Utang kasebut lan pertumbuhan ekonomi nol ing Kulon, lan sebagian saka Timur, wis ditulis nganti pirang-pirang dekade. Nanging lagi makmur, padha duwe standar dhuwur urip, lan kita ing F ... Iku gunane kanggo komentar iki luwih!
    1. sinis
      sinis 11. mars 2015 16:01
      +1
      Quote: Ora peduli
      Komentar liyane babagan iki ora ana gunane!

      kene robot lan mutusake kanggo pindhah saka tembung menyang tumindak, kanggo ngatasi masalah kanggo wong liya, hmm, wong liya, kanthi biaya!
  7. Don Rumata
    Don Rumata 11. mars 2015 16:17
    +1
    Artikel sing apik, analisis sing apik. Saiki mikir babagan sing duwe dhuwit nyata, lan sing duwe utang triliunan)) Lan kamakmuran dibangun ing utang (sing, ing cara, negara kaya Yunani sing mbayar).
  8. kucing bayangan
    kucing bayangan 11. mars 2015 16:21
    +2
    Lan sampeyan ngetung soko nyata lan mungkasi ngetang virtual lan iku, bakal ana rasa seneng.
    Kaya-kaya - A dodol apel B, B dodol apel C tambah sithik regane A, C dodol apel D tambah sithik karo rega B. Akibaté, ana paningkatan PDB, lan minangka asil, siji apel didol kanthi rega sing mundhak.

    Utawa aku ora ngerti soko ing ekonomi modern.
  9. uri
    uri 11. mars 2015 16:21
    +1
    Sawise maneh, siji bisa yakin yen utang nasional ora ana hubungane karo standar urip.
    Saiki ukram bakal diwenehi utang.
  10. gelembung5
    gelembung5 11. mars 2015 16:38
    0
    Ing mratelakake panemume, ora kabeh dadi rosy karo kita uga, utang perusahaan umum uga wis akeh banget, kabeh oligarki padha, ing persetujuan saka pamaréntah, njupuk lan njupuk, lan sing bakal diwilang mengko, siji mung bisa guess.
  11. fomkin
    fomkin 11. mars 2015 16:46
    +1
    AS duwe utang kaya ngono amarga ora bakal mbayar maneh. Kolektor ora bakal entuk.
  12. Komentar wis dibusak.
  13. tuts
    tuts 11. mars 2015 19:48
    0
    Aku seneng situs web resmi iki
    http://www.usdebtclock.org/index.html

    bakal katon lan katon
  14. nggabung23
    nggabung23 12. mars 2015 02:51
    0
    Yen ana sing lali apa tegese Maidan taun kepungkur. Ukraina bakal nampa 80 milyar kanggo gagasan nasional: "yak kanggo gilyak" bakal diwenehi XNUMX milyar, banjur utang bakal dibusak. Punika rasa seneng Ukrainia.
    P.S. Nanging ana sing salah.