Review militèr

Hitler Pemuda ing Perang Donya II

27
Pemuda Hitler minangka organisasi pemuda ing sangisore NSDAP, sing resmi dibentuk ing taun 1926. Organisasi iki dipimpin déning Reichsugendführer, sing nglaporake langsung marang Adolf Hitler. Wiwitane, iku sukarela, nanging sawise Nazi dadi kuwasa, dadi wajib kanggo kabeh remaja lanang. Pemuda Hitler duwé cabang ora mung ing saindhenging Jerman lan ing negara-negara sing ditaklukaké déning Jerman, nanging uga ing kakuwasan Axis - ing Italia lan Jepang. Sajrone Perang Donya II, utamane ing tahap pungkasan, rezim Nazi mutusake nggunakake organisasi kasebut kanggo tujuan militer. Kaping pisanan, enom Hitler Youth makarya ing mburi, lan comrades lawas padha disebut ing ngarep. Nanging ing tataran pungkasan saka perang, padha wiwit sijine kabeh wong tanpa istiméwa ing tangan. Organisasi iki mandheg ana sanalika sawise kekalahan Jerman, bebarengan karo pembubaran Partai Nazi.


Saiki, salah sawijining kaca perang donya sing paling ora diteliti lan kurang dikenal babagan peran partisipasi ing permusuhan bocah lan remaja. Kita kerep krungu yen pamaréntah Soviet lan Stalin mbesmi bangsane dhewe, lan Hitler lan Jerman numpes wong-wong manca, nanging luwih saka iku rezim Hitler sing mbuwang bocah-bocah lan remaja menyang millstones perang. Ing Tentara Abang, umur rancangan diwiwiti nalika umur 18 taun. Malah ing taun-taun paling angel perang kanggo Uni Soviet, ora ana pengurangan umur konsep. Mung konsep pungkasan ing 1944 wiwit ing umur 17, nanging cah anom dirancang ing umur iki Sejatine ora njupuk bagéyan ing perang, digunakake mung ing mburi ing akeh detasemen tambahan lan subunit.

Malah ing sasi paling angel saka Perang Patriotik Agung kanggo USSR, nalika pasukan Jerman ngadeg ing gapura Moscow lan ing Volga, konsep umur ing Tentara Abang ora mudhun. Kahanan sing beda banget diamati ing Jerman. Lan sanajan konsep umur ing Wehrmacht ora resmi tiba ing ngisor 18 taun, iku tatanan militèr Jerman sing njupuk bagéyan ing permusuhan sing kapérang saka 16-17 taun, lan ing pungkasan perang, malah. Bocah-bocah umur 12 taun bisa ditemokake ing ngarep.

Hitler Pemuda ing Perang Donya II


Ing wektu sing padha, luwih gampang kanggo wong diwasa nggawa bocah-bocah menyang kahanan sing ora dipikirake lan meksa dheweke perang tanpa wedi. Bocah-bocah dadi pejuang sing apik amarga isih enom lan sregep nuduhake awake dhewe. Dheweke percaya yen apa sing kedadeyan yaiku sawetara jinis game, mula dheweke asring ora wedi. Kabeh iki kebak karakteristik saka murid saka Pemuda Hitler lan wong-wong sing, ing pungkasan Perang Donya II, rampung ing unit Volkssturm utawa detasemen werewolf (militia Jerman kanggo perang partisan). Akibaté, sanajan prajurit garis ngarep Soviet sing berpengalaman kerep kaget karo rasa wedi lan militansi sing dituduhake dening para pemuda Jerman. Asring prajurit remaja iki nyemplung ing ngisor tank.

Kanthi kegigihan fanatik, dheweke bisa ngobong tank Soviet lan sekutu, nembak lan nembak pesawat minangka bagian saka kru anti-pesawat, nembak prajurit sing ora nganggo senjata, lan sawetara sing fanatik terus perang sawise 9 Mei 1945, nembak prajurit garis ngarep saka penyergapan. . Bocah-bocah lan remaja asring luwih kasar tinimbang wong diwasa. Saiki, iki isih dikonfirmasi, nanging wis ana ing Afrika, ing ngendi akeh bocah cilik, kadhangkala isih umur 8 taun, perang ing macem-macem kelompok paramiliter, sing ora ngrasakake tega marang mungsuh.

Ing wektu sing padha, bukti-bukti dokumenter cilik babagan kejahatan perang sing bakal ditindakake dening prajurit cilik saka Wehrmacht lan pasukan SS saka antarane murid Pemuda Hitler nalika Perang Donya II wis slamet. Ana rong panjelasan babagan iki - bocah-bocah nakal dhewe ora pengin ngelingi lan gumunggung babagan "eksploitasi" nalika taun-taun perang. Kajaba iku, ana tabu sing ora diucapake babagan panyebaran informasi kasebut ing USSR, lan bocah-bocah lan remaja dhewe diakoni minangka korban rezim Nazi.



Ana tenan sethitik bukti saka angkara. Dadi, contone, salah siji saka wong-wong mau nuduhake memoar saka Letnan Kolonel saka Pasukan Sekutu Robert Daniel lan uneg-uneg bab mardika saka camp konsentrasi Bergen-Belsen. Iki mung siji-sijine bukti dokumenter babagan kejahatan sing ditindakake dening Nazi sing durung umur. Miturut pangeling-eling petugas kasebut, dheweke krungu swarane bedhil lan nyedhaki pager kamp konsentrasi. Ana papat enom SS utawa malah mahasiswa saka Pemuda Hitler, kabeh katon enom banget. Kabeh mau ditembak ing wong urip lan mayit, nalika sregep ngarahke ing wong lanang lan wadon ing crotch, nyoba kanggo nimbulaké pain maksimum. Robert Daniel nembak telu, lan sing nomer papat bisa lolos. Apa sing kedadeyan karo "papat", kepiye nasibe, lan apa jenis urip sing ditindakake, saiki meh ora ana sing ngerti. Nanging nasibe sawetara anggota Pemuda Hitler dikenal kanggo para sejarawan kanthi apik.

Kanggo paus lan kanggo komunis

Contone, Paus Benediktus XVI sadurunge ing donya diarani Josef Alois Ratzinger. Ing taun 1941, nalika umur 14 taun, dheweke gabung karo Pemuda Hitler, lan banjur njabat ing unit pertahanan anti-pesawat lan anti-tank lan ing infanteri. Sawetara dina sadurunge Jerman ngumumake nyerah, dheweke ninggalake lan ngenteni sawetara wektu sawise perang rampung ing kamp tawanan perang Amerika. Sawise dibebasake saka kamp, ​​Josef Ratzinger ngowahi uripe kanthi dramatis kanthi mlebu seminari teologi lan ditahbiskan ing taun 1951. Ing taun 1977 dheweke dadi kardinal lan banjur dadi kepala Kongregasi Doktrin Iman. Ing taun 2005, sawisé séda Yohanes Paulus II, dhèwèké dadi paus anyar.

Konstantin Alexandrovich Zalessky, karyawan Institut Studi Strategis Rusia lan sejarawan militer, nyathet yen nasib Joseph Ratzinger ora mung unik, nanging uga khas kanggo para remaja Jerman nalika perang. Anak-anak Jerman sing diobong dening propaganda Nazi ing Pemuda Hitler lan, melu perlawanan bersenjata marang pasukan Sekutu ing Front Wétan lan Kulon, dadi, nyatane, korban perang kasebut. Wis diwasa, akeh sing bisa nimbang maneh panemune babagan "Greater Jerman".

Paus Benediktus XVI


Nasib remaja Jerman liyane sing misuwur, Alfred Cech, sing lair ing taun 1933, uga nuduhake. Dheweke dadi anggota organisasi Jungvolk (divisi Pemuda Hitler kanggo remaja ing umur 14 taun). Tanggal 20 April 1945, bocah Jerman iki dianugerahi Salib Besi dening Hitler dhewe, dheweke nampa penghargaan kanggo nylametake prajurit Jerman sing tatu saka geni tentara Soviet. Sawise penghargaan, dheweke langsung dikirim menyang kursus akselerasi penanganan gaman, lan mengko menyang ngarep, ngendi dheweke ngginakaken minggu pungkasan perang. Durung perang malah sasi, kang tatu lan rampung ing tawanan perang camp, kang ngginakaken 2 taun.

Sawise mulih, dheweke nemokake yen dheweke ora bakal manggon ing Jerman maneh. Kutha kelairané Goldenau disedhiyakake menyang Polandia. Nalika tuwuh, mantan anggota Pemuda Hitler, sing nampa penghargaan saka Hitler, gabung karo Partai Komunis (sing bakal percaya iki sanajan ing taun 1945!). Bener, dheweke nindakake iki supaya bisa pindhah menyang Jerman Kulon, ing ngendi dheweke nyambut gawe ing salawas-lawase minangka buruh konstruksi. Dheweke duwe 10 anak lan luwih saka 20 putu.

Alfred Cech minangka pemegang paling enom saka kelas 2 Iron Cross


Remaja Jerman tindak perang

Kekalahan ing Peperangan Stalingrad minangka salah sawijining alasan kanggo melu anggota organisasi pemuda Hitler ing perlawanan bersenjata marang unit maju Tentara Merah lan sekutu - Amerika Serikat lan Inggris. Wis ing Januari 1943, layanan para pemuda Jerman ing umur pre-conscription diadegake. Paling asring, babagan siswa sekolah menengah sing direkrut kanggo ngawula ing unit artileri anti-pesawat dening kabeh unit Pemuda Hitler ing komando "Jugendfuehrers". Remaja kasebut dianggep minangka wong sing nindakake "layanan pemuda", lan dudu prajurit nyata, sanajan dheweke pancen njabat ing Wehrmacht. Dheweke uga ngidini ngirim gunner anti-pesawat diwasa menyang ngarep.

Ketoke, iki minangka prajurit "paling murah" ing tentara Nazi. Nganti umur 16 taun, saben dina layanan mung nampa 50 pfennigs, lan sawise tekan 16 taun - 20 tandha saben sasi. Ing sasi pungkasan Perang Donya II, malah bocah-bocah wadon wiwit direkrut kanggo ngawula ing unit pertahanan udara. Remaja Jerman uga melu layanan ing Angkatan Udara, ing ngendi ing 1944 92 ewu wong enom wis njabat, sing dikirim kene saka Pemuda Hitler, remaja uga digunakake kanggo angkatan laut.

Wiwit pungkasan taun 1944, Adolf Hitler ngidini mobilisasi total ing Jerman. Miturut pesenan pribadi Fuhrer tanggal 18 Oktober 1944, kabeh populasi lanang umur 16 nganti 60 taun sing ora ana ing dinas militer kena mobilisasi. Ing wulan Mei 1945, kira-kira 700 batalyon Volkssturm dibentuk ing Jerman, sing tumindak ing garis ngarep nglawan pasukan Soviet. Ing Front Wétan, sawetara detasemen kasebut menehi perlawanan sengit marang unit-unit Tentara Abang sing maju. Pejuang Volkssturm mbedakake awake dhewe ing pertempuran kanggo desa Prusia Noendorf ing November 1944. Ing Bresslau, resistance padha ora kurang galak, kang, bebarengan karo bagéan saka Wehrmacht, padha mbela saka Januari kanggo Mei 1945, garnisun kutha capitulated mung ing Mei 6, 1945.



Wiwit taun 1944, bocah-bocah lanang Jerman umur 16 taun lunga menyang jagal kanggo Fuhrer. Nanging batesan iki ora tahan suwe, lan rauh Pemuda Hitler ngirim bocah-bocah Jerman umur 12-15 taun menyang perang. Ing tataran pungkasan perang ing Jerman wiwit diorganisir detasemen werewolf, kang mestine kanggo nindakake sabotase ing mburi pasukan Sekutu lan perang gerilya. Malah sawise Jerman nyerah lan perang rampung, sawetara "werewolf", ing antarane bocah-bocah sing umure luwih saka 14 taun, tetep nindakake misi tempur, amarga ora nampa prentah kanggo mbatalake. Ing wektu sing padha, perang nglawan "werewolves" individu ing Jerman Wétan lan sawetara negara liya ing Eropah Wétan terus nganti wiwitan taun 1950-an. Malah nalika nandhang kekalahan pungkasan ing perang, rezim Nazi nyeret puluhan ewu nyawa bocah lan remaja nganti lali.

Divisi Panzer SS kaping 12 "Pemuda Hitler"

Salah sawijining divisi tentara Jerman, sing kabeh dibentuk saka murid Pemuda Hitler, yaiku Divisi Panzer SS kaping 12 kanthi jeneng sing padha. Tanggal 10 Februari 1943, dekrit ditanggepi, miturut pambentukan divisi SS "Hitler Youth", mesthine kalebu wajib militer sing lair ing taun 1926 (umur -17, sadurunge mung wajib militer umur 23 taun lan luwih lawas). direkrut dadi pasukan SS). SS Oberführer Fritz Witt saka divisi Leibstandarte-SS Adolf Hitler diangkat dadi komandan unit anyar. Nganti 1 September 1943, luwih saka 16 ewu anggota Pemuda Hitler diundang menyang unit anyar, kabeh padha ngalami latihan khusus enem sasi. Kajaba iku, luwih saka sewu veteran SS lan perwira berpengalaman saka unit Wehrmacht ditransfer menyang divisi anyar. Jumlah total unit sing mentas digawe ngluwihi 20 ewu wong kanthi 150 tank.

Kanthi wiwitan Operasi Overlord, divisi iki dadi pusat permusuhan ing Normandia. Divisi Pemuda Hitler, bebarengan karo Divisi Panzer kaping 21, dadi unit tank Jerman sing paling cedhak karo situs pendaratan Sekutu. Ing dina-dina pisanan perang ing Normandia, Divisi Panzer SS kaping 12 bisa mbuktekake kanthi terang banget, nyebabake kerugian nyata ing pasukan Sekutu ing tenaga kerja lan peralatan. Saliyane kasuksesan militèr, divisi kasebut dadi misuwur minangka fanatik kejam ora mung ing antarane mungsuh, nanging uga ing antarane pasukan Jerman. Ing perang Juni ing Normandia, loro-lorone arang njupuk tawanan, sejarawan militèr ngandika.

Konstruksi kapal tanker divisi kasebut nalika dipriksa dening Field Marshal Gerd von Rundsted, Prancis, Januari 1944.


Pancen, wong Kanada lan Inggris tumindak adoh saka cara Kapten Miller saka film Saving Private Ryan, sing mung mbebasake tahanan kasebut, sing ora duwe dalan. Militer Inggris lan Kanada kadhangkala mateni tawanan Jerman - utamane ing resimen tank, sing ora duwe infantri cukup kanggo ngatasi pengawalan tahanan ing mburi. Nanging ana liyane kasus kaya mengkono ing kalbu saka pasukan Jerman. Wis ing dina pisanan pertempuran ing Normandia, Jerman ngeksekusi paling ora 187 prajurit Kanada, sing paling akeh korban kasebut dianggep dening divisi Pemuda SS Hitler. Sawijining wanita Prancis saka Cannes, ngunjungi bibi sing wis tuwa ing Auty, nemokake udakara 30 prajurit Kanada sing ditembak lan dipotong dening wong Jerman.

Tanggal 14 Juni 1944, komandan divisi Pemuda Hitler tilar donya, panggonane diganti Kurt Meyer, sing dadi komandan divisi paling enom ing Perang Donya II (33 taun). Mengko, dheweke dituding nindakake pirang-pirang kejahatan perang, antara liya, dheweke njaluk supaya unite ora nangkep prajurit mungsuh. Royal Winnipeg Fusiliers banjur nemokake yen SS wis nembak 18 kanca sing dicekel sing lagi diinterogasi ing Pos Komando Meyer ing Arden Abbey. Ing wektu sing padha, siji sing ditangkap Mayor Hodge dipenggal.

Dijupuk panzergrenadier saka divisi, dijupuk tawanan dening perusahaan pengintaian Canadian sak Peperangan Caen. 9 Agustus 1944


Secara ideologis, Divisi Panzer SS kaping 12 "Pemuda Hitler" minangka salah sawijining formasi paling fanatik ing pasukan SS. Prajurit dheweke nganggep mateni tawanan minangka pembalasan kanggo pamboman kutha-kutha Jerman. Unit fanatically minded perang apik, nanging ing Juli 1944 wis nandhang losses gedhe. Kanggo sasi perang, divisi kasebut ilang nganti 60% saka kekuatan asline amarga tiwas, tatu lan ilang. Mengko, dheweke rampung ing cauldron Falaise, ing ngendi dheweke ilang meh kabeh peralatan lan senjata abot, banjur ditugasake kanggo reorganisasi lan terus perang nganti pungkasan perang. Dheweke melu nyerang ing Ardennes, uga ing perang cedhak Lake Balaton.

Sumber informasi:
http://tvzvezda.ru/news/forces/content/201502220847-kobc.htm
http://spiegel.org.ua/text/articles/hellsinginfo02.htm
http://maxpark.com/community/14/content/3121771
Beevor E. Landing ing Normandia. M: Kolibri, 2014.
Pengarang:
27 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Aleksander
    Aleksander 19. mars 2015 05:15
    +7
    Kanggo ngunggahake kewan kejam saka bocah-bocah pancen ora ana kejahatan sing luwih elek lan ala. Mung wong non-manungsa sing bisa ngilangi urip sing apik, katresnan, rasa seneng saka bocah-bocah ....
    1. bensin
      bensin 19. mars 2015 10:53
      + 11
      iki kedadeyan ing Ukraina saiki!
  2. mayonnaise
    mayonnaise 19. mars 2015 05:48
    -24
    Lan apa bedane antarane Pemuda Hitler lan pionir kita, mesthi yen Soviet, banjur pejabat intelijen, yen ana, banjur mata-mata,
    1. Dima190579
      Dima190579 19. mars 2015 07:38
      +4
      prabédan ing motif.
    2. tanit
      tanit 19. mars 2015 08:23
      +4
      Lan apa bedane Pemuda Hitler lan pionir kita

      Lan pinten tawanan ingkang dipunpotong pionir kita miturut pendapat panjenengan?
    3. Komentar wis dibusak.
    4. Aleksander
      Aleksander 19. mars 2015 12:29
      + 10
      Quote: mayonaise
      Lan apa bedane antarane Pemuda Hitler lan pionir kita, mesthi yen Soviet, banjur pejabat intelijen, yen ana, banjur mata-mata,


      Apa para perintis diajari kanggo sengit marang wong saka bangsa liya lan mateni? Akibaté, padha mulang babagan persahabatan, kebecikan, internasionalisme, perlu tetulung marang wong liya, patriotisme. Ana uga tinsel, nanging dudu sing utama ...
      1. Alex
        Alex 22. mars 2015 10:45
        +2
        Kutipan saka Alexander
        Apa para perintis diajari kanggo sengit marang wong saka bangsa liya lan mateni? Akibaté, padha mulang babagan persahabatan, kebecikan, internasionalisme, perlu tetulung marang wong liya, patriotisme.

        Aku bakal nambah sing padha uga mulang kanggo tresna Motherland. Lan kanthi cara, iku apik. Lan iki sing bakal kita lakoni saiki babagan kekurangan ide lan egois ...
  3. naga-y
    naga-y 19. mars 2015 07:18
    +4
    "Ing sasi pungkasan Perang Donya II, malah bocah-bocah wadon wiwit direkrut kanggo ngawula ing unit pertahanan udara." - Ya, aku mung kaget ... Film "The Dawns Here Are Quiet" jelas ora babagan pungkasane perang. Dadi wanita wis dadi tentara wiwit awal perang, pitakonan ana ing jumlah ...
    1. ITT
      ITT 19. mars 2015 08:12
      +3
      Kutipan saka Naga
      pitakonan iku jumlah.


      cukup akeh lan ora mung pertahanan udara, podolsk 44g
    2. Tukang Pasang65
      Tukang Pasang65 19. mars 2015 08:32
      +1
      Iku salah siji bab nalika padha lunga tanpo pekso, lan Alignment temen beda nalika dipeksa Telpon ing koran lan telpon ing agenda iku rong bab beda.
    3. Alex
      Alex 22. mars 2015 10:47
      +2
      Kutipan saka Naga
      Film "The Dawns Here Are Quiet"

      Nyatane, ana penembake anti-pesawat - bocah-bocah wadon cukup diwasa, miturut umur luwih cocok kanggo Komsomol tinimbang pionir.
  4. AlNikolaich
    AlNikolaich 19. mars 2015 07:45
    +6
    Artikel informatif! Aku kira iku bakal rauh teka iki ing reruntuhan ... Duwe thukul munggah ing sektor tengen, dofiga ...
    Kemah musim panas, kelas ing sekolah. Sapa sing ora mlumpat... ...ing gilyak. Apa sampeyan ndeleng paralel?
    Lan sampeyan kudu menehi hasil karo!
    1. ITT
      ITT 19. mars 2015 08:07
      +1
      Quote: mayonaise
      Lan apa prabédan antarane Pemuda Hitler lan pionir kita, iku wis mesthi yen Soviet, banjur Intelligence


      Inggih, minangka adoh aku ngerti ing karakter massa, padha duwe kabèh organisasi kabentuk, lan apa ngarep-oriented

      kita duwe kapribaden ing ngarep, sanajan padha uga ing jumlah cekap (putra saka resimen lan kabin lanang ing angkatan laut), lan sing paling penting, kang, aku ngerti, ora ana ing Jerman iku ngarep pegawe.
      1. Alex
        Alex 22. mars 2015 10:56
        +2
        Kutipan saka T.I.T.
        kita duwe kapribaden ing ngarep, sanajan padha uga cukup jumlah (putra saka resimen lan lanang kabin ing angkatan laut)

        Aku ora bakal mbantah manawa kabeh pancen kaya ngono lan ora liya (buku kasebut minangka buku lan penulis duwe hak hiperbola), nanging ing "Putra Resimen" lan "Ayo sesuk menyang segara" bocah lanang sing Tak menyang pasukan ana yatim piatu sing perang lan Hitler Youths kuwi njupuk adoh loro omah lan kulawarga. Lan aku ngerti, mung ana sistem kanggo nransfer bocah-bocah iki menyang mburi. Akeh wong rampung ing sekolah Suvorov lan Nakhimov, liyane padha diadopsi dening kulawargané, kang prajurit njupuk ngarep tho sawise perang. Nanging kanggo ngatur divisi kaya iki, kanthi skala gedhe lan kanthi tepat wektu Jerman, aku ora ngelingi iki.
    2. AlNikolaich
      AlNikolaich 19. mars 2015 08:34
      0
      Lan cons sing lingkungan substantiated?
  5. parusnik
    parusnik 19. mars 2015 07:59
    +4
    Kita ndeleng Pemuda Hitler modern ing Ukraina
  6. ITT
    ITT 19. mars 2015 08:40
    +1
    Kutipan: AlNikolaich
    Lan cons sing lingkungan substantiated?


    Aku ora seneng komentar sampeyan, (diskusi ditutup)
  7. Pakdhe Lee
    Pakdhe Lee 19. mars 2015 08:59
    +7
    Inget film "The World to the Incoming"? Ing kana, prajurit Soviet nyumet Pemuda Hitler kanthi sabuk lan dikirim menyang omah ... Perang wis rampung!
  8. Komentar wis dibusak.
  9. kalebu88
    kalebu88 19. mars 2015 10:07
    +1
    Wong diwasa wis ora ana, bocah-bocah padha ing dalan.
  10. bionik
    bionik 19. mars 2015 10:10
    +1
    Joseph Goebbels ngucapake selamat marang prajurit Wilhelm Hübner sing umur 16 taun sawise dianugerahi Iron Cross 2nd Class. Kutha Luban (Lauban), saiki ing Polandia.
  11. Petrik66
    Petrik66 19. mars 2015 11:43
    +1
    Ing Liberia, ana tentara kabeh bocah-bocah, uga dibenturi watu karo obat-obatan, antarane Khmer Rouge, kabeh unit tempur dibentuk saka remaja. Dibandhingake karo wong-wong mau, Pemuda Hitler minangka kamp perintis. crita babagan eksploitasi bocah-bocah ing perang minangka norma kanggo negara apa wae. Pionir utawa bocah sekolah Ivan (Hans) ngalahake telung tank Rusia utawa Jerman saka slingshot ....... kita dhewe maca iki nalika isih cilik. trep banget dadi komisaris militèr lan nalika lungguh ing Moscow utawa Berlin nulis "bener" propaganda luboks. Nanging aplikasi bocah lan remaja kanthi massal? Iki perusahaan panas Taylor, Pol Pot, Hitler lan ....... uga, Ukronazis duwe calon. Sapa sing ora mlumpat - sing b.
    1. gsev
      gsev 27 april 2021 05:05
      0
      Kutipan saka: Petrik66
      Iki perusahaan panas Taylor, Pol Pot, Hitler lan ....... uga, Ukronazis duwe calon. Sapa sing ora mlumpat – sing b.

      Ing USSR, ing DOSAAF, ana kursus kanggo operator radio. Wong-wong sing ngrampungake kursus kasebut ing musim panas taun 1941 kanthi sukarela diarani minangka operator radio ing penerbangan ngebom. Kolega bapakku ing kantor, nelpon ing agenda tanggal 22 Juni, minangka operator radio, mutusake yen pesawat bisa ditembak mudhun, lan dheweke ora bakal bisa pindhah menyang dhewe tanpa ngerti Jerman yen pesawat ditembak mudhun. Jerman lan mlayu saka registrasi militer lan kantor pendaftaran. Ora suwe dheweke ditimbali. Dheweke kudu ngirim walkie-talkie, cipher lan panganan menyang unit sing diubengi Jenderal Belov, dadi operator radio lan menehi komunikasi nalika ninggalake kuburan. Mengko, dheweke dikirim kanggo komunikasi karo Seschinsky lemah, nanging ora bisa nembus wilayah Seshchi. Dheweke mung umur 18 sawise perang rampung. Sa adoh aku ngerti, kursus dioperasikake ing pungkasan taun 1980-an.
  12. VPavel
    VPavel 19. mars 2015 12:06
    +3
    Anak-anak ing umur iki gampang banget ing pendidikan lan apa sing sampeyan lakoni yaiku apa sing sampeyan entuk. Aku tau weruh bapak lan anak mancing, bocahe umure 6 utawa 7 taun, aku nyekel kodhok, didhudhuk ing watu, dipotong-potong lan dipasang ing pancing. Aku ora nganggep aku minangka moralis, nanging cara dheweke nindakake kabeh kanthi lancar lan trampil. Ing kanak-kanak, kita mung nggunakake cacing saka umpan urip, nanging ora ana ing pikirane. Mesthi, iku tega kanggo anak, nanging sawise upbringing kuwi, Pemuda Hitler wis mandhek dadi anak lan kudu padha karo tawanan biasa utawa pejuang mungsuh karo kabeh jalaran. Iku misale jek kula sing bakal angel kanggo ndandani paling wong iki, amarga padha wis ngatasi alangan moral.
  13. bbss
    bbss 20. mars 2015 00:40
    +1
    Para perintis ora perlu diwulang kanggo sengit marang mungsuh. Kita wis cukup ndeleng ing wilayah sing dikuwasani lan ing garis ngarep. Nanging, kanggo mbandhingake pionir lan organisasi pemuda paramiliter fasis paling ora kebinatangan.
    1. VPavel
      VPavel 25. mars 2015 23:50
      0
      Kutipan saka bbs
      Para perintis ora perlu diwulang kanggo sengit marang mungsuh. Kita wis cukup ndeleng ing wilayah sing dikuwasani lan ing garis ngarep. Nanging, kanggo mbandhingake pionir lan organisasi pemuda paramiliter fasis paling ora kebinatangan.


      Lan aku ora mbandhingake, aku dhewe dadi pionir ing sawijining wektu lan nyimpen kenangan sing paling cerah saka para perintis. Lan maksude, sapa sing ngajari wong bakal nampa, lan ing umur kaya ngono (tebih saka umur pionir) isih awal banget kanggo nglatih bocah kasebut. Anakku uga mancing, sanadyan rada tuwa, lan ora duwe mata pencaharian. Kajaba iku, paling ora bener kanggo mbandhingake kasus sing terisolasi karo perintis.
  14. saygon66
    saygon66 20. mars 2015 01:29
    0
    - Ing tlatah Prusia Wétan ana limang pamukiman kanthi jeneng "Neuendorf" ... Aku kepengin weruh sapa ...
    1. saygon66
      saygon66 20. mars 2015 02:38
      +1
      - M.B. "Nemmersdorf"? Ing Nopember 1944, pemukiman iki (sadurunge dikuwasani dening unit kita) ditinggal, amarga perlawanan sengit sing ditindakake dening Jerman. Minangka bagéan saka unit Jerman, unit Volkssturm perang, ngendi anggota Pemuda Hitler bisa uga.
  15. Alex
    Alex 22. mars 2015 11:07
    +2
    Sing nggumunake, opus "Bajingan" sing kondhang - apa dudu prentah kanggo mbenerake kebinatangan dhewe? Utamane episode ing ngendi wong Jerman, kanthi gambar bingung, ngucapake tembung: "Gusti, iki bocah-bocah."