Review militèr

Snitches ing kaos bordir: nguripake "Separ" - entuk titik!

34
Yen sadurunge merek terkenal saka USSR yaiku sukarelawan Komsomol, banjur ing Ukraina merdika, "mlaku-mlaku" ing wektu, produksi scammers sukarelawan wis dilebokake ing skala industri.

Snitching ing "separatis" dening warga nasional-Svidomo wis angsal ora mung massive, nanging nyatane, resmi legalized karakter: karakter fiksi Pavlik Morozov nervously nguripake liwat ing coffin fiksi, lan 2015 nomer progresif "snitches ing bordir. shirts" ing saperangan sasi eclipsed 1937 paweling. Banjur, ing "scoop" sing adoh, gambar saka wong sing pinter sing nyerahake bapake kanggo mbuwang NKVD motivasi nulis babagan 4 yuta denunciations. Saiki sing paling nyata saka buku Pavlik digunakake kanthi cara sing ora kalah apik.

Ing wektu kita, mesthi, nuthuk luwih gampang. Sampeyan bisa langsung menyang kantor, nanging luwih apik - liwat Internet. Ing jejaring sosial, "dill sofa" sing ora pengin perang kanggo "kamardikan", nggawe kabeh DRGs kanggo ngenali "teroris", "separatis" lan warga sing mung ora stabil nalika ngadhepi tantangan Ukrainia modern.

Contone, ing Ukraina, sing disebut "database teroris" wis digawe - situs "Peacemaker". Kok ndadak "peacemaker"? Ya, amarga digawe dening "Pusat Studi Kejahatan marang Yayasan Keamanan Nasional Ukraina lan Donya." Pranyata ana Pusat kuwi.

Dina iki, minangka akibat saka bengi sing ora bisa turu, urip saben dina sing angel, lan kerja keras puluhan sukarelawan sing digabungake kanthi dorongan cinta kanggo Ukraina, luwih saka 9 profil "teroris, separatis lan accomplices" wis diklumpukake ing database. .

"Informasi saka situs Peacemaker Center wis suwe digunakake dening Kementerian Dalam Negeri, Dinas Keamanan, intelijen, lan layanan tapel wates kanggo ngumpulake informasi kanggo mbukak kasus pidana lan entuk keputusan pengadilan babagan penahanan lan penahanan para separatis. lan teroris," ujare Anton Gerashchenko, penasihat blogger Avakov.

Ing wektu sing padha, Pan Gerashchenko, sing dadi kepala Administrasi Negara Wilayah Krasnograd, ngombe roda Ferris ing pusat regional, negesake manawa koleksi lan publikasi informasi babagan separatis sah. Tegese, situs iki ora nglanggar hukum babagan data pribadhi.

"Kaping pisanan, Art. 17 Konstitusi Ukraina nyatakake: "Perlindhungan kedaulatan lan integritas wilayah Ukraina, njamin keamanan ekonomi lan informasi minangka fungsi sing paling penting saka negara, bisnis kabeh wong Ukrainia." Kapindho, situs web Peacemaker ngemot data sing diduweni adhedhasar sumber terbuka, analisa situs web pro-Rusia lan separatis, "jelas Gerashchenko.

Miturut dheweke, situs web Peacemaker beroperasi ing luwih saka 40 basa ing donya kanggo nggampangake akses lembaga penegak hukum asing lan layanan khusus menyang database. Aplikasi situs web digawe ing OS Android kanggo ndownload profil "teroris lan separatis" saka jaringan sosial langsung saka telpon utawa tablet. Versi iOS situs kanggo iPhone lan iPad lagi dites. Junta nyaranake nggunakake basis data situs dening institusi perbankan nalika ngetokake silihan, notaris nalika nindakake transaksi, lan juragan kanggo verifikasi nalika nyewa.

Elinga yen ing antarane "separatis", sing mayoritas populasi Ukraina, dianggep minangka pakurmatan kanggo mlebu ing pangkalan iki. Iki kaya pengenal anti-fasis, lan mulane, posisi sing wicaksana. Akeh aktivis sing mung gelo amarga datane, dicampur karo foto pantai saka akun Facebook utawa Twitter, durung kalebu ing "pembangunan" para informan Junta.

Supaya para pseudo-peackeeper ora bosen, supaya ora keganggu karo gagasan sing padha nindakake sampah, lan kanggo ngurangi adonan sponsor liyane, proyek liyane sing diarani "Kecerdasan Rakyat". Saben uwong uga bisa gabung karo dheweke kanggo mbantu Nazi menang perang.

"Yen sampeyan ndeleng peta ATO sing disusun dening Rashists, sampeyan bakal weruh manawa dheweke nggambarake posisi pasukan kita ing ngarep. Padha ngumpulake kabeh informasi ing net - mung sinau situs Ukraina lan profil jaringan sosial. Yen pangguna Internet biasa ngerti kahanan kasebut, mula apa sing dingerteni Staf Umum Federasi Rusia? - wong njaba padha bingung.

"Kita mutusake kanggo mbenerake kahanan kasebut - kanggo ngumpulake informasi akeh babagan kabeh bagean Federasi Rusia / tentara bayaran / milisi sing perang ing Donbass. Informasi kasebut bakal dikirim menyang Kementerian Pertahanan, Staf Umum, SVR, SBU lan bakal diterbitake ing kene, ing domain umum. Supaya saben komandan Ukrainia bisa pindhah menyang situs kasebut lan entuk intelijen. Ayo dadi ora lengkap lan ora akurat - nanging informasi minimal luwih apik tinimbang ora lengkap, "ujare "kurator".

Kanggo ngomong yen wates ndhuwur ing idiocy iku understatement. Nanging nyatane yen Staf Umum Angkatan Bersenjata Ukraina bakal "menang perang" ing "data intelijen" sing diklumpukake dening pangguna sucker ing jaringan sosial mesthi nyenengake. Mulane, meh ora bisa ngganggu "pramuka rakyat": sawise kabeh, luwih cetha saka sofa ing ngendi Divisi Kavaleri Altai utawa unit khusus tentara Porechenkov dipasang!

"Kita wis nglumpukake informasi sing cukup akeh, kanthi bantuan sampeyan bakal nambah rincian sing ilang. Banjur kita bakal nggawe peta operasional sing data intelijen babagan posisi pasukan agresor bakal dianyari. Kita bakal nggawe kertu kanggo kabeh unit penjajah lan bakal nglebokake kabeh data anyar. Kabeh informasi sing diproses bakal ana ing domain umum lan dikirim menyang lembaga keamanan sing relevan, "laporan partisan sing tuwuh ing omah.

Snitches ing kaos bordir: nguripake "Separ" - entuk titik!


Miturut cara, ing sawetara saluran TV Ukrainia ngajokaken kanggo nuduhake vigilance sipil lan kanggo laporan kabeh wong sing duwe sentimen separatist utawa disagreement karo pamaréntah saiki - sederek, kanca, kenalan lan kolega - menyang SBU!

Apa ancaman kasebut bisa digunakake? Mesthi, ora ana sing mbatalake faktor manungsa kanggo njaga diri. Minangka aturan, pangguna Internet saka Ukraina ngganti profil ing jaringan sosial, nuduhake data sing ora akurat ing wong-wong mau, lan nerusake perang nglawan fasisme.

“Kanca-kanca, kanca-kanca, kanca-kanca! Aku njaluk sampeyan - aja wedi, aja mandheg sadurunge roh-roh jahat sing mambu iki, mung kanthi bebener kita bakal menang lan ninggalake hak kanggo manggon ing tanah kita! Sanadyan "gubugku aman" sing nganggep awake dhewe minangka Ukrainia ora bakal nylametake, utawa pangarep-arep "kanggo Rusia kita mungkin" bakal nylametake wong-wong sing nganggep awake dhewe Rusia. Mung perjuangan saben kita kanggo awake dhewe, anak-anak kita, wong tuwa ing papan sing kita lakoni, bakal menehi kesempatan kanggo urip lan menang!

Nyatane, manuk pelatuk iku manuk sing mulya. Padha mantri alas. Iku piye wae ora bener nggunakake jeneng "woodpecker" ing hubungan karo informer Junta. Jackals? Cacing? Iku angel kanggo mutusaké kang makhluk biologi bisa dibandhingake karo bipeds, kang alam rested supaya. Paling kamungkinan, iki amuba sel siji biasa, nindakake kabeh kanggo karusakan cepet Ukraina minangka negara. Pancen, ing kahanan iki, panove maydauny, sembarang "separ" bakal pitutur marang kowe ing ngisor iki: "Aku tresna banget marang Ukraina, dadi aku pengin ana sawetara saka wong-wong mau!" Lan Taras Bulba, yen muncul ing wilayah Ukraina saiki, mesthi bakal ngomong ing ngisor iki:
Pengarang:
Sumber asli:
http://antifashist.com/item/stukachi-v-vyshivankah-sdaj-separa-poluchi-ochko.html
34 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. utama071
    utama071 16. mars 2015 05:14
    + 18
    Nuthuk tansah, nuthuk ing endi wae! Nutup ing lemah lan ing banyu! - motto saka ukrostukachi. wong bodho Nanging serius, luwih "jelek" negara, luwih akeh informer. Sampeyan ora kudu katon adoh kanggo conto - Amerika Serikat. Inggih, dill njilat kabeh saka pemilike, kalebu kabiasaan. Ugh...
    1. baya25
      baya25 16. mars 2015 05:47
      +3
      Kutipan saka: major071
      Inggih, dill njilat kabeh saka pemilike, kalebu kabiasaan. Ugh...

      Sampeyan wis kenek pucuk ing sirah!!! apik
      1. mambu
        mambu 16. mars 2015 06:01
        +4
        Kutipan saka: major071

        Sampeyan wis kenek pucuk ing sirah!!! apik
        Iku ngandika ing judhul TITIK. Mung lali saran В.
        1. zubkoff46
          zubkoff46 16. mars 2015 13:22
          +1
          Sing penting klarifikasi...
      2. tuwa banget
        tuwa banget 16. mars 2015 06:42
        +2
        CROCODILE-GENA, ngapurane aku sing ora sopan --- ora mung to the point, nanging uga to the POINT!!!
    2. RBLip
      RBLip 16. mars 2015 07:56
      +6
      Kutipan saka: major071
      Nanging serius, luwih "jelek" negara, luwih akeh informer.

      nanging yen ora serius, tanggaku duwe barang ing garasi ...
      1. Viktor Kudinov
        Viktor Kudinov 16. mars 2015 09:06
        +8
        Saben teken duwe rong ujung. Internet ngijini sampeyan kanggo nggawe dhaptar saka jinis ngelawan - bab wong-wong sing melu ing Kadurjanan saka junta fasis, accomplices sawijining, etc. Lan wong lan organisasi sing kasengsem ing kategori iki warga uga bisa nggarap dhaptar iki. negatif
  2. fiksi ilmiah
    fiksi ilmiah 16. mars 2015 05:35
    +1
    Squealing ing predisposisi genetik independen. Ditempelake ing jiwa Svidomo ing jaman Austria-Hongaria. Apa sing bisa sampeyan ngarepake saiki. "Ukrainia tse Eropah"
  3. pensiunan
    pensiunan 16. mars 2015 05:39
    +6
    Ketoke ing Ukraina isih bakal mbuktekaken hukum "Kacepetan nuthuk luwih dhuwur tinimbang kacepetan swara" ...
  4. LYOKHA padha
    LYOKHA padha 16. mars 2015 05:44
    +4
    ing ngendi Divisi Kavaleri Altai utawa unit khusus tentara Porechenkov dipasang!


    Utamané kanggo sofa ukrovoyakeseman kita duwe akeh unit militer kaya ngono .... lan hehe, aku pribadi mrentah tentara pasukan khusus ing jero banyu ... dina iki aku bakal menehi prentah kanggo maju unit maju menyang wilayah Kyiv liwat sistem saluran pembuangan .... kita miwiti serangan umum ing afternoon.
  5. Komentar wis dibusak.
  6. Aleksiy
    Aleksiy 16. mars 2015 06:28
    +5
    Nanging ing Ukraina modern, kudeta Bolshevik ing taun 1917 ditindakake MANEH. Maneh, wong-wong Yahudi ing sirah, maneh mustache kanggo mangsa padhang, maneh teror getih karo dissent, maneh total ndjogo lan kasurung denunciation, maneh sampeyan ora bisa dadi Russian ... Nanging mung huntars ora bakal bisa kanggo mbaleni: nggawe ing paling sawetara semblance saka pasca-perang USSR, menang paling soko , kanggo nindakake industrialisasi, nanging ing umum iku mokal kanggo malah mbayangno katon ing tengah-tengah banderlozhya kandhel saka wong kaya Stalin, ing podit a lan struktur negara.
    1. Oladushkin
      Oladushkin 16. mars 2015 08:27
      +3
      Ora perlu ngomong babagan sing ora bener.
      Revolusi 1917 dumadi ora kanthi urutan saka njaba, nanging "saka njero". Kapindho, nyuwun pangapunten sawise pangarep-arep tanpa asil saka revolusi donya, dheweke njupuk, goyangake lan mbangun negarane dhewe.
      Lan apa sing dudu wong-wong iki? Apa padha mbangun soko? Apa ana pesenan?
      Perspektif? Dheweke duwe prospek ing ngarep - Walk - lapangan ukuran Prancis, pati kanggo sepasang sepatu bot - iku perspektif.
      1. Komentar wis dibusak.
  7. hidroks
    hidroks 16. mars 2015 06:29
    +4
    Panggonan apik tenan Ukraina!
    Ing cara saestu miraculous, pakurmatan, wani, moralitas lan moralitas, kang Rusia wis nyoba kanggo instill ing kakla kanggo abad, menyang nistha, meanness lan meanness, kang kuwalitas moralitas Russian wis dianggep vices saka wektu immemorial, ing Ukrainians punika predestination GENETIC. , punika saestu miraculously diowahi ing sawijining wilayah.
    Konversi kasebut saka "jiwa" Ukrainia ana ing ngarsane katalis Nazi!
    1. boa constrictor19
      boa constrictor19 16. mars 2015 09:36
      +3
      Panggonan apik tenan Ukraina!

      Lan jeneng panggonan iki mesthi - dupa!! Ora ana gunane artikel kasebut kanthi irah-irahan: saben snitch entuk titik !! Utawa titik!? Sapa sing luwih pas!! ngguyu
  8. perm23
    perm23 16. mars 2015 06:31
    0
    Ukrofasis ngerti carane ngalahake lan ngiyanati iki. Dibuktekake kaping pirang-pirang.
  9. petugas pers
    petugas pers 16. mars 2015 06:45
    +9
    Kutipan saka: major071
    Nuthuk tansah, nuthuk ing endi wae! Nutup ing lemah lan ing banyu! - motto saka ukrostukachi. wong bodho Nanging serius, luwih "jelek" negara, luwih akeh informer. Sampeyan ora kudu katon adoh kanggo conto - Amerika Serikat. Inggih, dill njilat kabeh saka pemilike, kalebu kabiasaan. Ugh...
  10. 3 asep
    3 asep 16. mars 2015 07:12
    +2
    Jujur, Furomchane, sampeyan ora weruh kabar apa-apa saka UkroArievs iki maneh, popcorn wis nggawe untu ing pinggir. Kanggo sawetara alasan, kita kabeh nganggep tumindak saka sudut pandang normal. Iki ora bisa. , Sinten Bangsa ingkang Agung, ingkang Maha Kuwaos saha ingkang sepuh utawi sepuh, mbok menawi cekap semanten kemawon kados sederek ingkang alit lan manja. hi
    1. Oladushkin
      Oladushkin 16. mars 2015 08:29
      0
      Mungkin iku dudu ADIK utawa ADIK, bisa uga IT? nglirik
  11. penembake gunung
    penembake gunung 16. mars 2015 07:20
    +7
    Kene medeni creeps ing dill. Ing tanggal 37 isih durung ana literasi universal. Lan saiki dheweke bakal langsung ngrusak sampeyan, kanthi bener lan tanpa sebab, amarga permusuhan pribadi. Dheweke isih bakal ngenalake penyitaan properti saka guilty ing sih saka whistleblower - lan mburi dill.
  12. anodomain
    anodomain 16. mars 2015 07:28
    +3
    Ngelingi orientasi jinis mitos pamaréntahan urin, judhul kasebut kudu didandani: "... nyerahake "separ" - lan entuk POINT ..." ngguyu
  13. Lyton
    Lyton 16. mars 2015 07:29
    +1
    Iku misale jek kula sing squealing punika negara atine, wong prayoga ora bakal nindakake iki, ora ketompo apa slogans padha nelpon wong, iku sumelang yen sajarah ora mulang Svidomo apa, propaganda ing verge saka histeria.
  14. kursus87
    kursus87 16. mars 2015 08:09
    0
    Inggih, ing Ukraina, acara ing taun 37 diulang. Denunciations, eliminasi objectionable, watered. tahanan, pers kontrol. AS lan EU nyumbang kanggo iki. Iki minangka demokrasi ing Ukrainia.
  15. Volzhanin
    Volzhanin 16. mars 2015 08:09
    0
    Pasien ora bisa diobati - menyang kamar mayat.
  16. SveTok
    SveTok 16. mars 2015 08:14
    0
    Parash ora teka apa-apa, yen mung padha ora menyang Maidan.
  17. basa Rusia063
    basa Rusia063 16. mars 2015 08:32
    -3
    ana sing ngandhani yen Parasha ora bakal ragu-ragu menehi prentah kanggo njupuk yen ana Maidan anyar. Dadi kabeh, cetha, dikenal ing comparison. Ukraina .. USA ... yen sampeyan saiki uncalan nangis kuwi ing Basa Rusia, sing pengin ngadeg metu lan nuduhake kasetyan kanggo panguwasa, malah ing cara iki, bakal ora kurang saka dill. amarga meanness ora duwe kewarganegaraan
  18. Oladushkin
    Oladushkin 16. mars 2015 08:35
    +4
    Aku kaya kanggo mbenerake apes Pavlik Morozov.
    Enlighten sethitik, yen wong ora ngerti.
    1. Kaping pisanan, dheweke ngiyanati ora mung bapake. Dheweke ngiyanati pembunuh wong akeh. Coba kahanan dhewe. Sampeyan ngerti ing ngendi pembunuh wong akeh, meh serial. Aku senadyan sesambetan ing paling sampeyan bakal aran ora nyaman. Yen sampeyan wong normal.
    2. Kapindho, dheweke dipateni kanthi brutal. Carane kowe saiki cithakan pionir ala vile sing slandered rama kang suci, cempé Gusti Allah?

    Mula, ora perlu nyiksa perintis sing wis mati. Iku wong apik.
    1. Ana mammoth
      Ana mammoth 16. mars 2015 08:55
      +5
      Ing situs kasebut, ana sing ngeluh manawa wong saka Ukraina ilang ing VO. Iki jawabane kok. Wedi duwe pendapat dhewe. Medeni.
      Kutipan saka Oladushkin
      Aku kaya kanggo mbenerake apes Pavlik Morozov.

      Aku uga pengin nulis babagan vulgarisasi jeneng P. Morozov. Iku. Aku mbaleni:
      "Bebarengan karo Pavlik Morozov, seduluré 8 taun tiwas.
      "Ing musim semi taun 1999, Innokenty Khlebnikov, ketua ketua Kurgan Memorial Society, atas jenenge putri Arseny Kulukanov Matryona Shatrakova, ngirim petisi menyang Kantor Jaksa Agung kanggo mriksa keputusan Pengadilan Daerah Ural, sing ngukum. sederek remaja nganti mati[24][9]. Kantor Jaksa Agung Rusia nyimpulake:\
      Putusan Pengadilan Daerah Ural tanggal 28 November 1932 lan putusan dewan kasasi pengadilan Mahkamah Agung RSFSR tanggal 28 Februari 1933 ing hubungane karo Kulukanov Arseny Ignatievich lan Morozova Xenia Ilyinichna kudu diganti: tumindak saka Art. 58-8 saka KUHP RSFSR ing Art. Art. 17 lan 58-8 saka KUHP RSFSR, ninggalake ukuran paukuman sadurunge. Kanggo ngakoni Sergey Sergeevich Morozov lan Daniil Ivanovich Morozov minangka cukup disalahké ing kasus saiki amarga nindakake kejahatan kontra-revolusioner lan ora tundhuk rehabilitasi.
      Kantor Jaksa Agung, sing melu rehabilitasi para korban penindasan politik, nyimpulake yen paten pinaten Pavlik Morozov iku murni pidana, lan para pembunuh ora tundhuk rehabilitasi politik[25]. Kesimpulan iki, bebarengan karo bahan-bahan verifikasi tambahan saka kasus No.
      Penulis mbaleni goroh.
  19. andrejwz
    andrejwz 16. mars 2015 09:04
    +1
    karakter fiksi Pavlik Morozov nervously nguripake liwat ing coffin fiksi
    Artikel kasebut minangka "minus" amarga ora ngerti babagan sejarah, utawa distorsi sing disengaja dening penulis nggunakake isi saka awal 90-an. Lan carane dipercaya kasunyatan ing topik utama artikel? Topik sing wis bola-bali disuaraake ditarik metu, lan ing cahya gemetar saka lampu minyak tanah, kanthi bebas nangani fakta, sprinkle. Sing utama yaiku kembang.
  20. maxxdesign
    maxxdesign 16. mars 2015 09:08
    +1
    negara apa iki lan domain ing Internet))) alamat email ing iklan yaiku ***@ssu.gov.ua)))) yaiku ssu.gov.ukraine
  21. Horn
    Horn 16. mars 2015 09:18
    0
    Aneh: dadi kaya Lyashko, i.e. "entuk titik", kudu "nyerahke pemisah" ... Ora ngerti ... Apa sampeyan wis nyoba tresna wanita?
  22. Neophyte
    Neophyte 16. mars 2015 09:38
    +1
    Ochka Brotherhood entuk anggota anyar! Lyashko dadi presiden, banjur negara
    bakal disebut Ochkoruina.
  23. sv-georgij
    sv-georgij 16. mars 2015 11:49
    0
    Pucuk sing kondhang, dheweke minangka puncak ing Afrika. Aku siyap thothok-thothok tanpa sacristy marang sapa wae lan ora preduli apa wae pamrentahan, nanging dina iki dheweke entuk pesta pora. Apa kita ora ngerti kepiye "wong-wong sing wani" iki dadi tentara. Puncak tanpa lencana nalika liburan utawa sawise ngladeni ing omah tegese dheweke ora ngladeni. Lan supaya pantes bar cilik iki, padha nuthuk lan caved ing kanggo kebekan.
  24. Thompson
    Thompson 16. mars 2015 12:22
    0
    Kutipan saka: major071
    integritas rhetorical saka Ukraina, njupuk keamanan ekonomi lan informasi minangka fungsi paling penting saka negara, bisnis kabeh wong Ukrainia. Kapindho, situs web Peacemaker ngemot data sing diduweni adhedhasar sumber terbuka, analisa situs web pro-Rusia lan separatis, "terang Gerashchenko.

    Miturut dheweke, situs web Peacemaker beroperasi ing luwih saka 40 basa ing donya kanggo nggampangake akses lembaga penegak hukum asing lan layanan khusus menyang database. Digawe ditempelake

    Pitakonan apa! Pisanan sampeyan kudu nyulik kabeh anggota pimpinan, pamrentah, bungah, pimpinan militer, SBU, komandan batalyon ...
    iku seng di pengeni kanggo uncalan mati struktur oyot, supaya padha bisa!
  25. Tribun
    Tribun 16. mars 2015 13:48
    0
    Srengenge dhewe iku njijiki...
    Secara pribadi, aku seneng karo kegiatan Internet para patriot CyberBerkut, sing hack menyang akun para pamimpin pamaréntahan Kyiv neo-Nazi kanggo mbukak sifat pidana ...
  26. sweter
    sweter 16. mars 2015 15:29
    0
    Aku suggest everyone ngirim gambar saka kaca http://www.kremlin.ru/ kanggo sinetron iki
    Ayo spam wong-wong mau kanthi lengkap
  27. sweter
    sweter 16. mars 2015 15:34
    0
    Lan iki conto saka situs web peacemaker
  28. kikuk
    kikuk 16. mars 2015 16:43
    0
    sampeyan ora ngerti telek, iki kebebasan ngomong, ngowahi dadi kebebasan kreatifitas
  29. cepet1934
    cepet1934 16. mars 2015 17:06
    0
    Sing paling menarik yaiku nalika pamrentah ing Ukraina diganti (lan aku yakin), dheweke bakal miwiti ngalahake peserta ATO kanthi semangat sing padha. Nyuwun
    Snitch minangka kahanan pikiran. Luwih khusus, jiwa. hi