Review militèr

Oligarki Ukrainia urip setaun tanpa negara. Apa masa depan sing nunggu dheweke

15
Taun sing wis liwati wiwit kamenangan "revolusi kamulyan" ngidini kita nyimpulake debit / kredit penengah kegiatan oligarki ing Ukraina lan ngerti sapa sing dadi peserta aktif ing kudeta Maidan sing menang, sing kalah, lan apa yaiku masa depan oligarki Ukrainia.

Iku alus ing kertas, nanging lali babagan jurang

Tujuan awal saka pisanan, "beludru" Maidan, diatur dening Sergei Lyovochkin, kang culminated ing ngantem "anak-anak" ing November 30, 2013, kanggo ngganti model hubungan antarane wakil saka klan oligarkis republik.

Klan Donetsk, dipimpin dening Yanukovych lan Akhmetov, nentang klan Dnepropetrovsk, sing simbol yaiku Yulia Tymoshenko, lan wakil paling sugih yaiku Igor Kolomoisky. Pratelan kunci "Dnepropetrovsk" menyang "Donetsk" yaiku napsu sing ora bisa ditindakake saka kulawarga Viktor Fedorovich lan penolakan kanggo mlebu asosiasi Eropa, sing bakal ngidini para oligarki nggabungake menyang rantai komoditas Eropa minangka link akar rumput.

Ibukutha oligarki utama Ukrainia miturut Forbes Ukraina

Panggil

Oligarki

Modal ing 2013 ing USD

Modal ing 2014 ing USD

Modal ing 2015 ing USD

1

Rinat Akhmetov

15,4 milyar

11,2 milyar

6,7 milyar

2

Victor Pincuk

3,8 milyar

3 milyar

1,3 milyar

3

Igor Kolomoisky

2,4 milyar

1,8 milyar

1,3 milyar

4

Gennady Bogolyubov

1,7 milyar

2 milyar

1,3 milyar

5

Vadim Novinsky

1,9 milyar

1,4 milyar

Kurang saka 1 milyar

6

Petro Poroshenko

1,6 milyar

1,3 milyar

Kurang saka 1 milyar

7

Dmitry Firtash

0,673 milyar

0,4 milyar Miturut perkiraan alternatif - 2,7 milyar.

Kurang saka 1 milyar; ora ana data alternatif sing kasedhiya.

8

Sergey Taruta

0,597 milyar

0,479 milyar

bangkrut

9

Konstantin Zhevago

1,5 milyar

1,1 milyar

Kurang saka 1 milyar

10

Sergey Tigipko

1,2 milyar

1 milyar

Kurang saka 1 milyar

Persetujuan Moskow, sing diprakarsani dening Mykola Azarov, ora mung bisa nyukupi napsu moneter saka oligarki Ukraina, nanging uga kanggo miwiti proses owah-owahan bertahap Ukraina menyang Uni Pabean. Nanging, ing Januari 2014, dadi ketok sing geopolitik wis teka menyang muter lan oligarki Ukrainia ora pimpinan saka tumindak Maidan, nanging bagéyan saka Nilai rata-rata ing papan catur dilakokno dening Amerika Serikat.

Mulane, ing Februari, oligarki wis meh rampung ilang kontrol liwat aktivitas massa revolusioner, lan siji-sijine sing, wis oriented piyambak, entuk manfaat Igor Kolomoisky. Liyane ana ing antarane wong-wong sing wis ilang luwih akeh tinimbang sing dipikolehi.

Revolusi mangan ora mung anak, nanging uga wong tuwa

Iku angel ngomong apa oligarki Ukraina ngetung konsekuensi saka aktivitas revolusioner ing Ukraina utawa ora. Padha mbokmenawa diitung, nanging ora bisa ngetung kabeh. Adhedhasar asil taun kepungkur, kita bisa kanthi yakin nyatakake yen ora ana sing menang, paling ora saka total modal. Ora ana oligarki siji sing bakal dadi sugih.

Paling kabeh tindak menyang pangeran tartamtu saka Donbass - Rinat Akhmetov, sing ilang meh setengah saka ibukutha lan ilang patrimony feodal kang. Siji-sijine perkara sing njaga Akhmetov nganti saiki yaiku wates keamanan sing padhet lan kekaisaran energi DETEK, sing, sanajan minangka panganan sing enak kanggo pesaing, ora bisa dipilih amarga pentinge strategis lan kesulitan manajemen. Kasunyatane yaiku struktur DETEK kalebu loro pembangkit listrik termal - unsur kunci ing sistem energi Ukrainia - lan kapasitas kanggo ekstraksi lan transportasi batu bara. Mulane, njupuk aset kuwi saka Akhmetov bisa mimpin kanggo resiko ranyono kanggo elit Kiev.

Nanging, perang ing Front Wétan lan perang nglawan Igor Kolomoisky nyerang Akhmetov banget, lan ing jangkah kemiskinan, oligarki ngalami risiko ngrayakake taun anyar kanthi mlarat, amarga perusahaan metalurgi Rinat Leonidovich ngadeg ing DPR, lan meh kabeh aset ing Donbass hanging antarane Ukraina lan DPR.

Salah sawijining panitia "beludru" Maidan - Dmitry Firtash - saiki wis rampung ing Austria, ing ngendi Themis lokal mutusake apa bakal extradite oligarki Ukrainia menyang Amerika Serikat. Wiwit Firtash minangka pangareping kimiawan Ukraina lan khusus ing produksi pupuk mineral, dheweke uga entuk. Masalah karo pasokan gas, tiba saka hryvnia lan kontraksi pasar domestik mimpin kanggo nyuda ing dikarepake kanggo fertilizers lan penutupan sawetara saka sawijining pabrik. Gorlovsky "Stirol", umpamane, rampung ing wilayah DPR lan, kanthi kemungkinan sing luwih gedhe, rusak banget dening peluru meriem ing kutha kasebut. Penangkapan Firtash nuduhake fragility posisi oligarki, saka kang malah tanduran Tajik Azot ing adoh Tajikistan dijupuk, ora kanggo sebutno bagéan saka aset ing Ukraina.

Victor Pinchuk uga entuk: perusahaan pipa bangkrut, lan bisnis asuransi menehi umur dawa.

Vadim Novinsky pancen bangkrut, lan bathi sing ilang ing industri galangan kapal mung kira-kira $ 4 milyar - yaiku kira-kira kontrak kanggo pambangunan operator gas kanggo Gazprom ing galangan kapal Nikolaev. Bank "Forum" uga nandhang sangsara, lan panelusuran Februari ing "Grup Cerdas" bisa nyebabake nyabut aset oligarki.

Sergey Taruta dadi bangkrut nyata (iki carane mantan oligarki diterangake kondisi financial). Wigati dicathet yen oligarki bangkrut ora kanthi ngeduk parit ing sadawane tapel wates Rusia-Donbass, nanging amarga kelangan aset saiki ing DPR.

Konstantin Zhevago lan Sergey Tigipko nyisihaken lan mutusaké ora kanggo njupuk bagéyan ing crah sipil, amarga padha entuk paling saka wong-wong mau, nanging ibukutha ilang bobot. bisnis Zhevago nandhang sangsara marga saka Mudhun prices bijih, lan bank oligarki, Keuangan lan Kredit, ana ing verge saka bangkrut. Bisnis Tigipko diprediksi bakal kebangkrutan, lan oligarki dhewe diancam bakal rusak.

Negara kasebut "Pribadi". Oligarki iku aku. Igor Kolomoisky

Ing pungkasan taun, siji-sijine oligarki ing Ukraina yaiku Igor Kolomoisky lan kanca-kancane ing grup finansial lan industri Privat. Senadyan nyuda ing jumlah ibukutha, Privat duwe soko sing mantan kolega ing toko ora duwe - sumber daya.

Igor Kolomoisky lan loro kanca cedhak Gennady - Korban lan Bogolyubov - amarga raider kepungkur, ngatur kanggo nyewa landsknechts ing wektu lan mbentuk batalyon sing. Tutup pasukan kasedhiya ora mung pangayoman saka aset ana, nanging diijini kanggo nambah wilayah kontrol ing beyo saka Odessa, Zaporozhye lan bagéan saka wilayah Kharkov, nyatane nggawe negara ing negara - Kaganate, kang Igor Kolomoisky. dadi Kagan. Nganakake pemilihan parlemen ndadekake "Privat" bisa ngiyataken perwakilan ing parlemen lan bola-bali "bend" Kyiv. Poroshenko lan Yatsenyuk padha dipeksa ora mung kanggo nyedhiakke milyar kanggo refinance PrivatBank, nguripake mripat wuta kanggo nyolong 603 ewu ton saka lenga saka pipa lenga utama, nanging uga ngidinke Kolomoisky minangka gubernur wilayah Dnepropetrovsk, lan wakil, Igor Palitsa. , ing dhingklik kepala wilayah Odessa. Sampeyan ora bisa mbusak Palitsa lan Kolomoisky tanpa ngumumake perang ing Privat, lan amarga ora ana jaminan kamenangan ing konfrontasi, ora ana wong saka Kyiv sing bisa mutusake kanggo njupuk langkah kasebut.

Nyatane, Kolomoisky minangka siji-sijine oligarki ing Ukraina sing menehi ancaman nyata marang Kyiv lan minangka tokoh cadangan kanggo Washington, sing bisa ditindakake dening Amerika Serikat sawise bangkrut kabeh proyek politik sing ana.

Manajer apes sing sukses

Ing sawetoro wektu, saingan Kolomoisky yaiku Presiden Petro Poroshenko, sing, sanajan kenaikan 9 kali lipat ing bathi saka turunane confectionery, Roshen Corporation, umume ngalami kerugian. Malah perdagangan ora nyimpen oligarki-presiden gaman liwat tanduran "Lenin's Forge". Bener, bank Petro Poroshenko "MIB" berkembang kanthi cepet, sing nambah ibukutha kanthi 85% ing taun kepungkur, bisa uga ngluwihi kinerja finansial saka mantan kepala dokter gigi sing bakat lan kerja keras saka Ukraina Alexander Yanukovych.

Dhewe, kudu dicritakake kegiatan tenaga kerja Arseniy Yatsenyuk, sing, mesthi, nambah ibukutha, ing pangembangan dhuwit kredit lan anggaran, lan ing perdagangan senjata. Nanging, Arseniy Petrovich ora entuk rating amarga kesulitan mbuktekake yen dheweke duwe dhuwit sing dicolong saka perbendaharaan lan disbursed silihan.

Urip ing habitat sing rusak

Masalah karo kabeh oligarki Ukrainia yaiku dheweke ora bisa ngontrol proses politik ing republik sing entuk modal. Maksimum sing bisa ditrapake Poroshenko lan Kolomoisky yaiku proses redistribusi dhuwit anggaran lan distribusi aset sing menarik. Nanging, oligarki ora bisa mengaruhi ekonomi.

Upaya kanggo nyepetake Yanukovych lan njupuk asete, sing bertepatan karo peluncuran skenario kanggo disintegrasi Ukraina, nyebabake karusakan saka habitat borjuasi Ukraina lan oligarki. Lan yen pengawal sadurunge lan struktur keamanan urusan karo masalah keamanan pribadi, lan lembaga penegak hukum dibiayai saka budget negara maintained supaya ing Ukraina, saiki everyone kudu menehi hasil karo dhewe, kang ndadékaké kanggo Tambah cetha ing mbuwang ing komponen daya. saka daya.

Ambruk ekonomi lan ambruk sistem perbankan sing ora bisa dikendhaleni bakal nyebabake ora mung manungsa, nanging uga para langit kaya para oligarki. Sawise maneh, redistributing aset dening robbing Ukraina lan saingan ing toko, mesthi, bisa. Nanging tetep rampokan, lan sing paling penting, nggawe kabeh bisa, nggawa bathi ing dolar, bakal angel banget.

Wiwit teknik mesin lan metalurgi bakal dadi buntut, lan ana bolongan sing luar biasa ing anggaran, sing bisa urip bakal bisa:

- gabung karo tatanan pertahanan negara utawa ndandani peralatan kanggo tentara Kyiv;

- bakal njaluk menyang rencana kanggo tuku senjata lan pangembangan bantuan Western, kalebu financial (yen ana);

- bakal bisa ngontrol bisnis sing ana gandhengane karo ekspor / impor kritis kanggo mata uang asing utawa ngontrol sektor strategis ekonomi (mulane, klompok finansial lan industri Privat, sing dadi monopoli kanggo produksi ferroalloys lan ekspor kanggo mata uang asing, lan Rinat Akhmetov kanthi nyekel DETEK bakal bisa urip minangka pemasok listrik).

Oligarki Ukraina sing wis nandur modal ing kepemilikan tetanèn bakal nandhang sangsara sacara signifikan: biaya pupuk, mesin lan bahan bakar mundhak sacara signifikan, lan bakal dadi luwih angel kanggo ngakses sumber kredit. Nanging, dheweke bakal nransfer biaya menyang petani lan peserta pasar liyane, lan adol gandum kanggo mata uang manca bakal mbantu tetep urip.

Nanging para bankir bakal duwe wektu sing paling angel: bangkrut Delta Bank lan arus metu saka celengan, ketidakmampuan pelanggan kanggo mbayar utang bakal nyebabake pati meh kabeh bank lan sistem finansial Ukraina. Sing pungkasan bakal tiba ing pasar perbankan Ukrainia yaiku PrivatBank Igor Kolomoisky.

Ing podo karo karo ngurangi basis fodder, perang antarane oligarki bakal intensify, lan republik bakal disintegrate menyang misahake principalities, resmi kalebu ing Ukraina siji lan ora bisa dipisahake.

***

Taun iki bakal kritis kanggo oligarki Ukrainia, sing wis numpes habitat - sanajan bengkong lan oblique, nanging negara - lan saiki dipeksa kanggo mbangun pamaréntahan feodal ing reruntuhan Ukraina, independen nyediakake kanggo livelihoods. Pengalaman Ukraina nuduhake yen mundhut rasa proporsi sajrone privatisasi bathi lan nasionalisasi kerugian ndadékaké pati negara lan karusakan saka wong-wong sing parasitized ing awak. Mula, taun ngarep bakal nyenengake para pamaca maneh warta babagan manager bakat bangkrut liyane lan pengusaha sukses sing mlayu ing luar negeri.

Cetha yen sistem ekonomi Ukraina, sing minangka koleksi aset sing diduweni dening macem-macem oligarki, wis kesel dhewe lan urip ing dina-dina pungkasan. Mulane, ing setahun utawa rong taun, kanthi intensitas perang sing padha lan kacepetan disintegrasi, Ukraina ora mung ora duwe oligarki, nanging uga ora ana semblance institusi negara.

Akibate, kabeh kudu diwiwiti kanthi nasionalisasi lan industrialisasi sing resik.
Pengarang:
Sumber asli:
http://www.odnako.org/blogs/kak-ukrainskie-oligarhi-prozhili-god-bez-gosudarstva-i-kakoe-ih-zhdyot-budushchee/
15 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. PANALITEN
    PANALITEN 20. mars 2015 21:49
    +4
    Ibukutha total oligarki tiba. Lan iku pleases. Nalika wong Ukraina sober up, oligarki ora bakal bisa munggah maneh kaya ing Yanukovych. Mung sing medeni yaiku dheweke bakal duwe wektu kanggo ngedol negara kasebut menyang Kulon.
    1. bort4145
      bort4145 20. mars 2015 22:07
      +7
      Oh miskin, oligarki Ukraina miskin. Lan Forbes pracaya? Lan apa iku - ora ana Kuchma?
      1. Gsh-18
        Gsh-18 21. mars 2015 00:53
        -5
        Kutipan saka: bort4145
        Oligarki Ukrainia urip setaun tanpa negara. Apa masa depan sing nunggu dheweke

        Padha Slavic. Tanpa sirah, nanging isih kita butuh, jagad Slavia kita !!
        1. Mviktor
          Mviktor 21. mars 2015 11:07
          +2
          Iki nalika wong-wong Yahudi dadi Slavs lan donya Rusia ora mbutuhake wong-wong mau, amarga alam sing dianggo ing asas saka nyolong ing sak panggonan lan nyimpen loot ing liyane. Kita dhewe bakal ngatasi "Slovens" Rusia lan mbuwang wong-wong mau metu saka negara kasebut
    2. Yuri saka Volgograd
      Yuri saka Volgograd 20. mars 2015 22:14
      +4
      Aku Parashenko ora ing kapitunan. Dheweke lan negara utang kanggo giliran anti-Rusia saka "merdika" lan Rusia kanggo bali saka Crimea uga bakal muter mati Bunch saka bonus.
      1. alexy bukin
        alexy bukin 21. mars 2015 10:56
        +1
        Quote: Yuri Stupin
        Aku Parashenko ora ing kapitunan. Dheweke lan negara utang kanggo giliran anti-Rusia saka "merdika" lan Rusia kanggo bali saka Crimea uga bakal muter mati Bunch saka bonus.


        Inggih, Mungkin padha bakal uncalan balung saka meja Obama, lan Bebungah Nobel Perdamaian. Lan padha ora kamungkinan kanggo garpu metu kanggo liyane.
    3. Gsh-18
      Gsh-18 20. mars 2015 23:21
      +4
      Oligarki Ukrainia urip setaun tanpa negara. Apa masa depan sing nunggu dheweke

      Kesalahan kelakon...
      Dheweke taruhan ing jaran sing salah ... Nyuwun
      Nanging kanggo wong-wong mau iku banget fatal.
    4. Kazanian
      Kazanian 20. mars 2015 23:31
      +1
      Karo lambene ya ngombe madu. Nanging piye wae aku mangu-mangu. Deleng ing slogan apa Maidan lan sing digawa menyang kuwasa. Lan piye wae Poroshenko lan co.
    5. Gsh-18
      Gsh-18 20. mars 2015 23:47
      0
      Oligarki Ukrainia urip setaun tanpa negara. Apa masa depan sing nunggu dheweke

      Yen Federasi Rusia urusan karo "shmihers" iki, negara kasebut kudu tetep! Dadi sing ngguyu
    6. denis fj
      denis fj 21. mars 2015 00:25
      0
      Aku langsung ngelingi pungkasan karya abadi Ilf lan Petrov - patemon karu Bender umum pinter karo pengawal tapel wates.
    7. denis fj
      denis fj 21. mars 2015 00:28
      +1
      Kolomoisky minangka penipu, iki kondhang ing Rusia, AS lan Israel.

      Amerika kanthi tenang bakal nemokake makhluk sing luwih gampang diatur (ing kasus sing ekstrem, mung bakal dikirim saka AS). Lan yen perlu, dheweke bakal ngatur "bunuh diri" Bene.

      Benya ana nganti US interferes, lan nganti akun lan aset sing dicekel, lan ora ketompo carane akeh sing wis melasi D. Yarosh lan Nazi lan mbayar kanggo wong-wong mau. Sampeyan ora bisa tuku Yarosh, dheweke pisanan kerja ing Amerika Serikat (direkrut liwat Nalyvaichenko). Lan yen perlu, Yarosh dhewe bakal teka lan nindakake "lustrasi" Kolomoisky, liwat tembakan ing sirah.

      Sanalika perusahaan multinasional seneng karo aset Beni apa wae ... kita kabeh langsung weruh "tibane hawk pot-bellied". Lan ora ana sing nglindhungi dheweke.
    8. Erg
      Erg 21. mars 2015 09:27
      0
      Ayo padha ngedol. Iku kabeh gumantung ing sapa sing bakal kuwasa ing mangsa ngarep. Kabeh "kontrak" (ing Advertisement saka Ukraina) mung bisa dibatalake. dhemit Western padha rampung diunekake dening freebie kuwi, padha rampung ilang tutul karo kasunyatan. Dheweke mikir yen kesepakatan karo pamrentahan Poroshenko sing jinak bakal sah ing mangsa ngarep. Bocah-bocah Nanai naif. Apa maneh sing bisa dakkandhakake ...
    9. Vadim237
      Vadim237 21. mars 2015 09:40
      0
      Ibukuthane ora tiba, mung nransfer sebagian dhuwit menyang luar negeri liwat sepatu wedhus lan tetep ana.
  2. Tanah kelairan Rusia
    Tanah kelairan Rusia 20. mars 2015 21:50
    +1
    Ing perang, kaya perang.
    Angger-anggering Toret ora ditulis kanggo wong bodho.
  3. non-pejuang
    non-pejuang 20. mars 2015 21:56
    + 12
    Dhuh, mesakake para oligarki Ukrainia sing kepeksa nandhang kapitunan lan kasangsaran amarga perang sipil lan kerusuhan. Ahah.
    Sampeyan perlu kanggo nyuwek ing rak iki scum Yahudi (kanggo sisih paling), kang ing 90s, nalika negara gedhe ambruk, lan apa metu saka iku, lay ing koma, nyolong lan nyolong pegawe mayuta-yuta Soviet. wong. Nalika swara "Seven-Forty", kabeh jinis "Yom-Kippurs" lan liya-liyane, tokoh-tokoh kasebut seneng-seneng lan dadi lemu, mayuta-yuta kulawarga Soviet ilang kerja, bisnis favorit, wiwit ngombe, nyuntik. lan gantung diri. Ana akeh getih ing scum iki, sing dakkira ora ngelak getih kanggo nyuwek wong kaya ngono. am
  4. Yohan Palych
    Yohan Palych 20. mars 2015 22:02
    +3
    Oligarki Ukrainia urip setaun tanpa negara. Apa masa depane..

    Ya jelas dudu Raja Minas (saka sentuhane kabeh dadi emas)
    Nanging, miturut kanca kita Goethe (Faust)

    ... Iblis nguwasani bal ana,
    wong mati kanggo logam ...
  5. boroda64
    boroda64 20. mars 2015 22:20
    +2
    ...
    00000 - pasuryan ...
    ing akun = reset ora masalah ..
    / lan emas = bobote akeh .. lan sampeyan ora bisa nggawa menyang kuburan ing omah .. /
    Ora duwe apa-apa...
  6. ora cesar
    ora cesar 20. mars 2015 22:47
    +2
    jujur, ora ana sing kuwatir karo wong-wong iki! Aku ora bakal sijine artikel minus mung kanggo ngormati penulis kanggo karya!
  7. SPB 1221
    SPB 1221 20. mars 2015 23:29
    +1
    Grove emas wis rustled!
  8. evgmiz
    evgmiz 20. mars 2015 23:35
    +2
    Sayange, wong biasa bangkrut malah luwih cepet tinimbang oligarki.
  9. EmelianSemenov
    EmelianSemenov 21. mars 2015 01:40
    0
    Sing durung bangkrut kudu nasionalisasi apa sing ora diprivatisasi kanthi sah.
  10. penembake gunung
    penembake gunung 21. mars 2015 02:02
    +1
    Kanggo wong ing kono, ora ana sing "nguap" babar pisan. Nanging isih akeh sing manggon ing kono. Wong tuwa - pensiunan - ana ing sangisore garis kemiskinan, aku ora ngomong kanggo Novorossia, Rusia mbantu ana. Lan dill stubbornly "ora sok dong mirsani" apa mengkono. Dheweke wis dicuci otak nganti langit-langit bakal tiba ing sirahe - banjur ora bakal weruh.
    Para oligarki padha bingung. Ora ana maneh sing bisa dicolong. Kanggo nuduhake anggaran lan bantuan - kaya sadurunge - ora bakal diwenehake. Matrasia nyipta Albania saka dill.
  11. guznorodov
    guznorodov 21. mars 2015 06:40
    0
    Sing paling awon yaiku negara kita kudu sponsor Ukraina sawise ambruk. Kok dirusak?
  12. Kos_kalinki9
    Kos_kalinki9 21. mars 2015 06:58
    +1
    Kutipan: Gsh-18
    Kutipan saka: bort4145
    Oligarki Ukrainia urip setaun tanpa negara. Apa masa depan sing nunggu dheweke

    Padha Slavic. Tanpa sirah, nanging isih kita butuh, jagad Slavia kita !!

    wong Slav:
    R. Akhmetov - Tatar
    P. Poroshenko (Waltzman) - Yahudi
    I. Kolomoisky minangka wong Yahudi (dinilai saka 3 paspor, dheweke umume warga negara)
    A. Yatsenyuk iku wong Yahudi
    Surkis iku wong Yahudi
    Y. Timoshenko - rama Latvia Vladimir Abramovich Grigyan.
    Nggoleki pasuryan spiritualisasi Pak Firtash, sampeyan uga mulai mangu-mangu asal-usul "non-Slavia".
    Dadi mung ana wong Slavia ing saubengé, lan kita mesthi mbutuhake wong-wong mau, kepiye carane donya Slavia bisa urip tanpa wong-wong mau?
  13. Baloo
    Baloo 21. mars 2015 17:28
    0
    Melu sinau minangka mahasiswa. Eksperimen kasebut ditindakake marang kewan cilik, kalebu tikus. Mbayangno kothak plywood kaya 1m x 0.5m, bolong ing sisih. Yen sampeyan ora menehi banyu ing wektu utawa ngalahake, sing paling ringkih dadi banyu pangan. Iku katon kaya banderkraina. Wengi lading dawa teka. negatif
    1. APASUS
      APASUS 21. mars 2015 23:03
      0
      Quote: Baloo
      Wengi lading dawa teka

      Ora mungkin oligarki bangkrut mati kanthi tenang lan tentrem, lan sumber dayane dadi pemenang.
      Nanging tentara non-sistemik sing digawe dening oligarki lan ora dikontrol dening sapa wae bakal dadi masalah. Sampeyan kudu ngencengi sekrup supaya 37 katon kaya "sanatorium militer", yen ora Makhnovshchina lan jurang.