Review militèr

Kadet saka Timur Jauh diwulangake carane nangani sleds asu

41
Kanggo komandan unit mbesuk ing Arktik, kursus latihan dienalake babagan nangani asu sled lan sled asu, laporan. kompleks industri militer kanthi referensi kanggo kepala layanan pers VVO, Alexander Gordeev.

Kadet saka Timur Jauh diwulangake carane nangani sleds asu


"Kanggo pisanan ing crita latihan komandan platoon mangsa, kadet saka Far Eastern Higher Military Command School ing Blagoveshchensk kasil rampung latihan ing nangani asu sled lan sleds asu. Pelatihan kasebut dianakake ing papan pelatihan sekolah kanthi bimbingan instruktur musher,” ujare wakil kabupaten kasebut.

Miturut dheweke, "kadet ngenteni sewulan sinau babagan cara nangani lan ngrawat kewan, nyinaoni konstruksi tim asu lan carane nyekel sledge lan asu sled."

"Saben kadet dhewe nyoba dadi musher lan nyopir tim. Asu husky saka klub kennel khusus digunakake kanggo kelas. Saiki pembiakan asu Arktik bakal dadi bagian integral saka kursus pelatihan khusus ing Arktik, "ujare.

Sekolah Timur Jauh minangka siji-sijine universitas ing negara sing nglatih komandan platoon Arktik. Saiki, 120 kadet dilatih ing spesialisasi "Artik".
Foto sing digunakake:
vpk-news.ru
41 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. rata-rata
    rata-rata 24. mars 2015 19:30
    + 16
    Asu sled tansah dadi indispensable ing Arktik, ing laku wis kabukten dening panjelajah kutub kita ora bakal superfluous yen komandan platoon Arktik ngerti carane nangani asu sled.
    1. Pikirane Raksasa
      Pikirane Raksasa 24. mars 2015 19:35
      +8
      Sampeyan kudu nglatih para perwira sing siap kanggo kahanan apa wae lan ngerti carane ngatasi kahanan.
    2. Sipil
      Sipil 24. mars 2015 19:51
      + 12
      Nanging, asu iku kanca paling apik kanggo manungsa!
      1. landak ing kabut
        landak ing kabut 24. mars 2015 19:53
        +4
        haha, lan nalika kita padha ing tentara mi8, kita nyeret saka shooting sawetara kanggo shooting
        eseman
        1. ksv1973
          ksv1973 24. mars 2015 20:37
          +6
          Quote: landak ing kabut
          haha, lan nalika kita padha ing tentara mi8, kita nyeret saka shooting sawetara kanggo shooting
          eseman

          Lan nalika STRONGLY "mowed", banjur T-72!
          guyon. nglirik
        2. Komentar wis dibusak.
    3. Starover_Z
      Starover_Z 24. mars 2015 20:08
      +3
      Kutipan saka avvg
      Asu sled tansah dadi indispensable ing Arktik, wis kabukten ing laku dening panjelajah kutub kita.

      Quad bikes ing daratan, tim asu ing Lor, transportasi miturut wilayah.
      Mobil bisa mandheg, rusak, lan asu bakal metu - sawise kabeh, kanca manungsa!
    4. milan
      milan 24. mars 2015 20:27
      +2
      Prajurit kudu bisa perang ing kahanan apa wae, ing kahanan apa wae ... lan menang!
    5. Tanah kelairan Rusia
      Tanah kelairan Rusia 24. mars 2015 20:35
      +6
      Bakal ana mobil salju sing luwih dipercaya.
  2. Boos
    Boos 24. mars 2015 19:32
    + 10
    Telpon saka Chukotka lan masalah wis dirampungake.
    1. pensiunan
      pensiunan 24. mars 2015 19:36
      + 11
      Kutipan saka Boos
      Telpon saka Chukotka lan masalah wis dirampungake.

      Nanging ing teknologi, wong uga kudu ngladeni. Alhamdulillah kita wis cukup wilayah lor ing negara. Saka ing kono, brigade Arktik kudu rampung. Lan padha rakulino kanggo kahanan a priori atos lan mung: ing massa umum, wong saka kono luwih kuwat dibandhingake karo bagéan Eropah saka Rusia. Ora nglanggar. hi
      1. wae09
        wae09 24. mars 2015 20:09
        +2
        Quote: pensiunan
        wong saka kono luwih kuwat

        Apa keluhan bisa? Iki sermyaga.
        1. pensiunan
          pensiunan 24. mars 2015 21:25
          0
          Kutipan saka: ava09
          Iki sermyaga.

          Nerangake Colleague, yen ora angel: apa tegese. Ora keno pikiranmu. Lan kene anting ??
          1. Vasek
            Vasek 24. mars 2015 21:34
            +2
            Quote: pensiunan
            Lan kene anting ??

            ngguyu ngguyu ngguyu
            “Mungkin kudune. Mbok iki bebener krasan gedhe.
            — Sermjazhnaya? Bender mbaleni mikir. "Apa wis tuwa, homespun, lan ditarik jaran?" Inggih nggih".
            1. pensiunan
              pensiunan 24. mars 2015 21:48
              +1
              Quote: Vasek
              — Sermjazhnaya? Bender mbaleni mikir. "Apa wis tuwa, homespun, lan ditarik jaran?" Inggih nggih".

              Aku ngerti. ya Wiwit 1972 ...
      2. Talgat
        Talgat 26. mars 2015 01:25
        0
        Quote: pensiunan
        padha rakulino kanggo kahanan a priori atos lan mung: ing massa umum, wong saka kono luwih kuwat dibandhingake karo bagéan Eropah saka Rusia. ora nglanggar


        Ya, kayane dheweke nindakake iki - Aku maca babagan program kanggo ndhukung tingkat kelahiran lan nambah jumlah wong lor Federasi Rusia - Aku ora mikir yen iki mung kebetulan karo pamanasan ing Arktik lan tuwuh konfrontasi karo Kulon.

        Aku mikir Federasi Rusia bakal nambah jumlah wong lor ing 10-20 taun sabanjure, lan ngajari Rusia kanggo nunggang asu lan rusa, lan mbangun pemecah es.

        Lan umume, ana "teori konspirasi" sing nerangake "giliran" Federasi Rusia sing ora dikarepke menyang integrasi (padha ora pengin sadurunge) lan Ukraina, lan liya-liyane - kabeh - kanthi pemanasan ing Arktik lan perjuangan sing bakal teka. kanggo Arktik
  3. corong
    corong 24. mars 2015 19:32
    +8
    Asu apik. nanging ana uga tim reindeer, sampeyan bisa introduce mesthi latihan bear.
  4. Jaket quilted Rusia
    Jaket quilted Rusia 24. mars 2015 19:32
    +8
    Ganteng ... Aku ngomong babagan asu ... Lan ngormati militer kita, yen dheweke ora ilang lan sinau carane ngatur sleds asu. Iki bakal luwih off-road tinimbang operator personel lapis baja, utamane ing sisih lor ... apik
    1. Vasek
      Vasek 24. mars 2015 21:40
      0
      Kutipan: jaket empuk Rusia
      Aku ngomong babagan asu

      Nanging kenapa "jenis husky"?
      Iku kaya nerjemahake tembung "kaya" menyang Inggris, banjur nulis tembung Inggris ing aksara Rusia. Dadi pinter babagan.
      Aku seneng asu, aku setuju karo artikel kasebut, nanging ping-pong lisan iki ngganggu.
      1. utama071
        utama071 24. mars 2015 21:57
        +8
        Vasek
        Kutipan: jaket empuk Rusia
        Aku ngomong babagan asu
        Nanging kenapa "jenis husky"?
        Iku kaya nerjemahake tembung "kaya" menyang Inggris, banjur nulis tembung Inggris ing aksara Rusia. Dadi pinter babagan.


        Apa sing sampeyan ora seneng babagan jeneng jenis kasebut? Huskies minangka jenis asu lan beda-beda: Alaskan Malamute, Siberian Husky, Alaskan Husky, Chukchi Sled Dog, East Siberian Laika. Jeneng kasebut beda-beda, nanging nyatane, iki jenis sing padha karo sawetara owah-owahan. Lan jenenge internasional.
        1. Vasek
          Vasek 24. mars 2015 22:10
          +1
          Kutipan saka: major071
          Lan jenenge internasional.

          Nanging ing basa Rusia bakal "kaya"!
          Lan yen kita generalize luwih (ing atine sing subset saka "seneng" kalebu ing pesawat saka "huskies"), banjur ayo kang nelpon kabeh spitz?
  5. iku-ai00
    iku-ai00 24. mars 2015 19:33
    +8
    Kaendahan apa sing bakal nglindhungi Rusia !!!
    Kaya sing diucapake: - "Asu sing setya, ora ana makhluk."
    Dheweke ora bakal ngiyanati utawa ngedol. apik
    1. ksv1973
      ksv1973 24. mars 2015 20:43
      +2
      Kutipan saka ia-ai00
      Kaendahan apa sing bakal nglindhungi Rusia !!!
      Kaya sing diucapake: - "Asu sing setya, ora ana makhluk."
      Dheweke ora bakal ngiyanati utawa ngedol. apik

      Padha uga anget piyambak, yen. Dipriksa.
      Lan yen sampeyan sijine kucing ing ngarepe tim ... sedulur "Formula 1" ngaso!!!
    2. Komentar wis dibusak.
  6. dikirim-onere
    dikirim-onere 24. mars 2015 19:34
    + 10
    Siberian huskies nindakake proyek sing apik banget karo tugas kasebut yen dilatih minangka asu sled. Lan toleransi lan tahan Frost uga ing tingkat paling dhuwur.
    Seneng - pamburu - minangka kanca nyata kanggo pemilik, lan huskies minangka asu sled lan manut asu utama ing sabuk. Sampeyan kudu ngerti fitur.
    1. Vasek
      Vasek 24. mars 2015 21:44
      0
      Kutipan saka sent-onere
      Seneng - pamburu - minangka kanca nyata kanggo pemilik, lan huskies minangka asu sled lan manut asu utama ing sabuk.

      Salahmu. Husky kaya ing basa Inggris.
      Siberian Laika = Siberian Husky.
      Paling ora takon Google, paling ora saka sapa wae.
      Malah Samoyed kadhangkala diarani Samoed Husky.
  7. ora cesar
    ora cesar 24. mars 2015 19:40
    +3
    prajurit kita master kabeh perdagangan!
  8. Kelevra
    Kelevra 24. mars 2015 19:42
    +4
    Kita ngawula lan nglindhungi Motherland, ora mung wong!
  9. akmalinin
    akmalinin 24. mars 2015 19:42
    +4
    Panglima universal kudu bisa nindakake kabeh.
  10. kucing bayangan
    kucing bayangan 24. mars 2015 19:43
    +6
    Ngelingi yen ora ana dalan ing Far + Arctic + Eastern Siberia (paling ora Republik Sakha) lan panyebaran jaringan normal ora dikarepake ing 10-30 taun sabanjure, iki minangka keputusan sing wicaksana.
    + Iki minangka tracker.
    + kanca sejati
  11. Dikson
    Dikson 24. mars 2015 19:44
    +6
    Inggih, iki normal .. Aku ora ngerti carane iku saiki, nanging ing USSR ing pasukan tapel wates, contone, tanpa jaran ana mung ing sawetara wilayah .. Apa ora mulang carane nangani tim? Mobil ora bakal ngliwati, umpamane, liwat wormwood, utawa ing es tipis, nanging tim asu kanthi sledges entheng gampang .. Sawise kabeh, ana kahanan sing beda-beda.
    1. Jaket quilted Rusia
      Jaket quilted Rusia 24. mars 2015 20:00
      +3
      Lan saiki ing Buryatia, ing pos perbatasan ing Mondy, jaran banget dihormati, amarga ing Sayans angel tanpa jaran ... hi
  12. Yuri Alekseevich
    Yuri Alekseevich 24. mars 2015 19:54
    +4
    Ing abad 21 iki piye wae ... ketinggalan, ing ngendi kemajuan, ing ngendi nanoteknologi? Chubais kudu dimanfaatake kanggo tim kasebut.
    1. fiksi ilmiah
      fiksi ilmiah 24. mars 2015 20:03
      +1
      Kutipan: Yuri-Alekseevich
      Ing abad 21 iki piye wae ... ketinggalan, ing ngendi kemajuan, ing ngendi nanoteknologi? Chubais kudu dimanfaatake kanggo tim kasebut.


      Apa nano apa Chubais ing pojok geografi, iki bakal dadi mungsuh utama.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. weksha50
      weksha50 24. mars 2015 21:12
      0
      Kutipan: Yuri-Alekseevich
      Chubais kudu dimanfaatake kanggo tim kasebut



      Ya, ora bisa dipercaya ... luwih apik - asu ... lan supaya Chubais nyurung saka mburi nganti kehabisan uap ...
  13. Thunderbolt
    Thunderbolt 24. mars 2015 19:55
    +9
    Huskies minangka asu sing apik banget! Siji klub ora bakal cukup. Kita butuh luwih akeh huskies kanggo duwe cadangan seluler. Ing iklim kita, kualitas nyopir jenis iki bisa digunakake ing zona tengah ing bagean Eropa Rusia!
    1. ksv1973
      ksv1973 24. mars 2015 20:49
      +1
      Kutipan: Thunderbolt
      Huskies minangka asu sing apik banget! Siji klub ora bakal cukup. Kita butuh luwih akeh huskies kanggo duwe cadangan seluler. Ing iklim kita, kualitas nyopir jenis iki bisa digunakake ing zona tengah ing bagean Eropa Rusia!

      Lan apa? Bener, Thunderbolt! Ing pinggiran kutha ing dalan "macet lalu lintas" kaya ngono ing tim ing pinggir dalan sing tepat - prasaja, nguntungake, trep! Lan luwih cepet tinimbang nganggo mobil. Nanging mung ing mangsa. Lan ing mangsa panas lan ing "mancal" sampeyan bisa.
      1. Thunderbolt
        Thunderbolt 24. mars 2015 21:00
        +2
        Kutipan saka: ksv1973
        Ing pinggiran kutha ing dalan "macet lalu lintas" kaya ngono ing tim ing pinggir dalan sing tepat - prasaja, nguntungake, trep!
        Duc, pedunung Rublyovka wis ngerti iki kanggo dangu ngguyu .
    2. Komentar wis dibusak.
  14. Knight Rider
    Knight Rider 24. mars 2015 19:57
    +4
    Yen mobil utawa truk waja abot ora bisa dilewati, sled asu bakal gampang mlebu
  15. Mole
    Mole 24. mars 2015 20:00
    +4
    Ing kasus apa wae, pengalaman kasebut mesthi ora bakal ngluwihi!
  16. SPB 1221
    SPB 1221 24. mars 2015 20:01
    +5
    Bener, nanging ora cukup kanggo sinau carane nggunakake asu, sampeyan kudu ngerti lan tresna! Laikas minangka asu sing spesifik lan ora bakal digabung karo kabeh wong, nanging siji karakter sing ana regane.
  17. Vitaly Anisimov
    Vitaly Anisimov 24. mars 2015 20:02
    +5
    Ing WWII 41-42 .. Jaran nylametake kita (thanks kanggo Mongolia) .. Ing kahanan atos saka Arktik lan tundra, asu lan reindeer tim sing indispensable (ing acara saka konflik global) .. Peralatan lan komunikasi bisa gagal . Lan asu ora mbutuhake baterei lan GLONASS ora perlu nggawa metu lan nggawa kabeh sing perlu .. Aku tau dipercaya electronics ..! hi (sanajan akrab..)
  18. Moscow
    Moscow 24. mars 2015 20:07
    +5
    Yen kita arep bali menyang Arktik lan entuk pijakan ing kono, kaya sing ana ing USSR, mula pangembangan jinis transportasi iki mung perlu. Kayane wis sewu taun wong lor numpak sled asu.
  19. uralex
    uralex 24. mars 2015 20:13
    +2
    Pasukan paling nyash-myash)))
  20. Moscow
    Moscow 24. mars 2015 20:19
    +4
    Lan jinis iki, uga, kudu dikuasai. Bener, para kadet uga kudu sinau cynology lan breeding rusa, yen aku bisa ngomong.
    Nalika bapakku sinau ing sekolah seni ing taun 1943, aku kudu sinau hippologi lan master vaulting. Artileri resimen lan divisi ditarik jaran. ("Salju panas", "Batalions njaluk geni").
  21. fa2998
    fa2998 24. mars 2015 20:23
    +2
    Kutipan saka Knight Rider
    Yen mobil utawa truk waja abot ora bisa dilewati, sled asu bakal gampang mlebu

    Lan utamané ing hummocks es (ing pulo Arktik) Sampeyan ora mung kudu sinau carane numpak, nanging uga kanggo nyiyapake pangan (kanggo nyekel lan garing iwak) - bakal ana transportasi otonom - ora perlu spare parts lan bahan bakar. Wis pirang-pirang abad, pedunung ing sisih lor urip kaya mangkene. Suketan, sampeyan kudu roam, sampeyan ora bisa ndhaptar ing unit militer. hi
  22. NKVD
    NKVD 24. mars 2015 20:39
    +3
    Ora ana alternatif kanggo asu ing Arktik. Mobil salju bakal ora ana gunane yen bensin entek utawa rusak. Sing isih ana mung beku alon-alon. Asu bakal anget lan ndhukung moral. Utamane yen Husky.
  23. Grim Reaper
    Grim Reaper 24. mars 2015 20:43
    0
    Prajurit sejati kudu bisa nindakake kabeh. Malah nglairake!
  24. maroder555
    maroder555 24. mars 2015 20:47
    0
    kabeh iki mesthi apik, nanging luwih apik yen mung minangka tambahan kanggo proses pembelajaran utama, yen ora, miturut sawetara institusi militer, urusan militer ora diwulang ing kono ...
  25. oleg gr
    oleg gr 24. mars 2015 21:12
    +1
    Asu lan kidang bakal dadi pambiyantu para pejuang. Iku wektu kanggo revive Tentara Kavaleri pisanan ing guise anyar.
  26. spanduk
    spanduk 24. mars 2015 22:54
    -1
    Mesthine, aku ora nglawan para kadet sing arep sledding asu. Lan kenapa ora ana wong sing entuk dhuwit ekstra kanthi ngembangake husky. Sawise kabeh, anggaran militer ora ngidini akeh turu kanthi tentrem. Sanajan, ing sisih liya, DAM bisa uga ngusulake ide kasebut, kanthi tujuan sing paling apik.
    PySy: Lan ing Perang Donya II - uga, kita ora duwe apa-apa kanggo ngganti jaran. Babagan serangan saber ing tank, ing umum, iku medeni kanggo ngelingi.
    1. Mik13
      Mik13 25. mars 2015 07:37
      0
      Quote: bannik
      Babagan serangan saber ing tank, ing umum, iku medeni kanggo ngelingi.


      Horror-horor... Kanthi pedang... Ing tank...
  27. Wong Neraka
    Wong Neraka 24. mars 2015 23:47
    +1
    Siji-sijine sing ora bener, miturut pendapatku, yaiku sawetara jam. Kanggo penjelajah Kutub, skill iki kudu diasah "permanen", lan ora 1 sasi. Iku luwih apik kanggo terus-terusan lan sethithik, supaya katrampilan kasebut bisa diduweni.
    Ing sasi sampeyan mung bisa "kenalan", lan sawise 2-3 taun sampeyan bisa kanthi aman "lali". Nanging, iki ora mung skill, nanging skill sing ora ana gandhengane karo karya mekanik, nanging psikologi lan anatomi organisme urip (asu).
    Sing melu breeding asu luwih utawa kurang, dheweke bakal ngerti apa sing dakkarepake. Aku ora bisa ngadili program dhewe, carane katon, carane akeh jam, etc. - Aku gumantung ing tembung saka cathetan, mbok menawa ana "sasi" latihan kumulatif, kang bisa digawe dowo telung taun - banjur iku normal.

    Aku iri karo perwira enom - sampeyan isih ana ing ngarep sampeyan ... Oh, taun-taun, taun ... Wektu mlayu.
  28. datur
    datur 25. mars 2015 00:20
    0
    Bojo pengin kaya, seneng! Aku mangsuli - sampeyan cukup kanggo kula !!!!! nglirik
  29. POMAH
    POMAH 25. mars 2015 08:42
    0
    Nenun sepatu bast, muter dutar ... werna lokal sing bisa gumantung urip.
  30. kadipaten
    kadipaten 25. mars 2015 11:59
    0
    Tengen ing jembar Alaska lan Kanada, kaya UFO !! apik ombenan