Review militèr

"Yagene kita mateni Uni Soviet? .."

142
"Yagene kita mateni Uni Soviet? .."


Aku pengin ngerti kabeh: kenapa kita mateni Uni Soviet? Apa persis sing dadi pusat rasa sengit marang apa sing dibanggakake nganti saiki? Kabeh padha bangga.

Aku ora ngomong bab siji ewu persen sing disebut. dissidents. Ing awak sehat ana bakteri patogen. Padha perlu kanggo terus nambah sistem imun. Aku ngomong babagan mayuta-yuta warga Tanah Soviet sing nindakake prestasi militer lan tenaga kerja sing ora dingerteni. Iki mbah kakung lan bapak. Kita dhewe - sing saiki umure saka 40 nganti 60. Apa persis sing kita nolak?

Stalinisme? Dadi sawise kabeh, dheweke dikutuk dening leluhur kita ing taun 50-an. Kuliah babagan Marxisme - Leninisme? Dadi kita ngece babagan iki ing saindenging negara lan nyritakake lelucon ing ceramah kasebut. Kita ora seneng kasunyatan manawa ana tanggung jawab pidana kanggo parasitisme? Dadi saiki awake dhewe ora bisa golek kerja babar pisan.

Apa persis sing kita entuk sajrone rong puluh papat taun kepungkur? Simpenan omah Ukraina, saiki, ana 19,5 yuta apartemen. Saka jumlah kasebut, 19 yuta dibangun nalika Soviet Ukraina lan disebarake kanthi gratis kanggo warga. Kajaba iku, bagean utama apartemen iki dibangun sajrone rong puluh lima taun pungkasan kekuwatan Soviet. Kanggo rong puluh papat taun saka Ukraina sawijining, setengah yuta Apartemen padha dibangun ing negara lan didol kanggo Ukrainians kanggo dhuwit apik. Apa maneh sing wis kita lakoni kanthi ngrusak Tanah Soviet? obat? Pendidikan? Dadi ora. Ing Soviet Ukraina, FAP makarya ing saben desa terpencil. Feldsher - stasiun obstetric. Lan duwe kabeh obat-obatan lan pasokan medis sing dibutuhake. Padha bebas. Yen wong desa lara utawa cilaka parah, dheweke digawa menyang rumah sakit kabupaten ing wektu sing paling cendhak. Yen rumah sakit kabupaten ora bisa nulungi, banjur ambulans mlayu menyang pusat wilayah. Yen ora ana peralatan lan spesialis sing dibutuhake ing wilayah kasebut, banjur pesawat sabanjure ngirim pasien menyang rumah sakit republik ... Lan kabeh iki gratis. Lan Gusti Allah nglarang wong sing sabar mati. Tanggung jawab kanggo pasien kasebut angel, nganti kriminal.

Pendidikan? Kita padha negara paling maca ing donya. Kajaba iku, nggumunake, ana 14 kaping luwih akeh buku sing diterbitake ing Ukraina ing Ukraina Soviet tinimbang ing Ukraina merdika saiki. Saiki kita ora maca kabeh. Pendidikan apik - mung kanggo dhuwit gedhe. Ing taun 80-an, miturut UNESCO, Ukraina minangka negara paling berpendidikan ing donya. Dina iki kita mudhun menyang peringkat 30.

Budaya? Aku nyoba ngetutake novelty ing bidang sastra, teater, bioskop. Mungkin aku salah maca buku utawa salah nonton TV? Nanging Bogdan Benyuk ora narik aku menyang Batalov. Lan ing bidang sastra, simbol Ukraina modern wis dadi Les Poderevyansky, sing nulis puisi nganggo basa sing ora sopan. Where Yesenin lan Dovzhenko? Where Rozhdestvensky lan Yevtushenko? Ing endi Sholokhov lan Yakub Kolas?

Ilmu? Wong-wong ilmuwan sing durung migrasi ana ing posisi ngemis lan siap ngedol awake menyang mata-mata apa wae, mung kanggo mbayar keperluan.

Dadi apa sing wis kita tuku? Salah sawijining pahlawan novel Dostoevsky "Demons" Pavel Verkhovensky menehi resep sing tepat lan kejam kanggo ngrusak kesadaran diri saka wong: "Nanging siji utawa rong generasi debauchery saiki perlu; unheard saka, debauchery cilik, nalika a wong dadi njijiki, cowardly, kejem, scum egois - sing apa Lan banjur ana "getih seger" kanggo njaluk digunakake kanggo iku. Iki persis apa sing diidini kanggo awake dhewe, karo Ukraina. Dadi apa sing wis kita tuku?
Pengarang:
Sumber asli:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1398834403767321&id=100009223240156
142 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Barboskin
    Barboskin 30. mars 2015 04:18
    + 45
    Kita wis entuk kompleks inferioritas ing hubungan karo Kulon. Ing Rusia, kita wis diobati babagan iki.
    1. vladimirZ
      vladimirZ 30. mars 2015 04:32
      + 69
      Waca artikel iki menyang Rusia, Belarus, Kazakhstan, Armenia lan liya-liyane, nganti negara Baltik nasionalis, emosi sing padha, lan nyuda ing kabeh kajaba kebebasan kekerasan, omnipotence saka wong sugih, dominasi produk kualitas miskin manca. , permusuhan nasional lan getih manungsa, wis mili ing kali.
    2. 41 KAB
      41 KAB 30. mars 2015 04:43
      + 29
      "Yagene kita mateni Uni Soviet? .."
      Wong biasa mung ora ngerti apa sing kedadeyan, "Pesta iku juru mudi kita" Nyuwun Jendral Sek. wanted publisitas lan demokrasi, sing ora nglilani ngandika Nyuwun Lan banjur sing bisa nuduhake soko mutusaké kanggo dadi sugih, nalika ora ana siji mikir bab negara.
      1. Baklanov
        Baklanov 30. mars 2015 04:56
        + 22
        Sampeyan ngerti, ing film "Sunstroke" perwira Rusia takon piyambak pitakonan bab pati saka kekaisaran "-Carane kabeh wiwit" "Nalika kabeh kedaden", "..- Kanthi tangan iki, negara kuwi ..", nanging sampeyan bisa takon pitakonan sing padha lan bab ambruk USSR.
        1. Perse.
          Perse. 30. mars 2015 07:07
          + 50
          Kutipan: Cormorants
          .-Ing kene karo tangan iki, negara kuwi ..", nanging sampeyan bisa takon dhewe pitakonan sing padha bab ambruk USSR.
          Pati kekaisaran ing taun 1917, kaya matine Uni Soviet, wis umum sing ing siji kasus, ing wayahe paling wigati, Nicholas II nyulik tahta, ing liyane, Gorbachev nyerahke daya kanggo conspirators saka Belovezhskaya Pushcha, tinimbang saka nggawa wong-wong mau menyang kaadilan. Loro-lorone raja lan sekretaris jenderal ora dibedakake kanthi kekarepan sing kuat, padha dicekel. Nanging iki mung rinci, sing utama ora iki, Rusia, kaya Jerman, dadi korban saka kutub muncul saka daya ing kapitalisme donya, lan pemimpin mangsa - Inggris lan Amerika Serikat. Tanpa Bolshevik, Rusia bakal diformat ulang ing "demokrasi" wiwit taun 1917, lan ora wiwit taun 1990, lan, mesthi, ora bakal ana superpower nuklir, sing pisanan pindhah menyang angkasa, nggawe kutub kekuwatan anyar, minangka a counterbalance kanggo apa Inggris arep kanggo Saxon. Nglawan sosialisme lan kamardikan Rusia, Hitler dibutuhake, sing digawa dening Inggris lan Amerika Serikat sing padha, perang anyar, sing, kaya ing Perang Donya I, kapitalisme ngasilake dhuwit akeh. Uni Soviet ora bisa dibubarake dening tangan Nazi, nanging kabeh kamardikan Eropa lan negara liya sing tiba ing perbudakan lengkap saka Amerika Serikat sawise perang pungkasane diilangi. Apa USSR tiwas, kang sawise Perang Donya II ora mung slamet, nanging dadi kuwat, nggawe ing kutub pasukan saka allies - kabèh camp negara sosialis? Mbokmenawa, amarga bom wis dilebokake ing dhasar USSR wiwit wiwitan, amarga pertimbangan politik, Rusia dismembered, Belarus lan Ukraina, Kazakhstan lan kabeh liyane padha dipisahake saka iku, kanggo kekancan antarane wong-wong mau. kanggo simbol kesatuan proletar donya. Iki carane separatisme didegaké, utamané ing Ukraina. Ing kasunyatan, proses disintegrasi ora diwiwiti ing Gorbachev, wis sawise pati Stalin negara urip ing potensial sing wis glethakaken mudhun ing wong, dipindhah ing rangsang. Andropov bisa nylametake negara yen urip luwih suwe. Kajaba iku, game karo dolar AS minangka mata uang donya (karo mesin cetak ing Amerika Serikat), lan, mesthi, kita ilang perang informasi, ing Anglo-Saxon ora padha karo hypocrisy, hypocrisy, duplicity lan meanness, sing. moralitas bosok ora bisa disepelekake, iku mokal kanggo meneng munggah masalah, dadi isin utawa wedi kanggo ngomong bab mau langsung. Kanggo para Satanis, sing sejatine dadi kutub kapitalisme donya, urip USSR tegese mati, Uni Soviet ora bakal tiwas, para ghoul donya bakal mati, gelembung ekonomi bakal bledosan, piramida finansial donya bakal ambruk. Padha nyamar dadi kanca kita, nggunakake perestroika Gorbachev kanggo perestroika ing "demokrasi" dhewe, padha pracaya, lan tumindak wis rampung, parasit donya slamet, entuk dhewe luwih wektu kanggo nyedhot getih saka kabeh ndonya. Siksa kapitalisme yaiku yen wis kesel dhewe nalika wis tekan ekspansi transnasional, positif kanggo peradaban wis rampung, wis dadi virus sing ngrusak sumber daya planet, mateni moralitas lan kamanungsan dhewe. Perang pungkasan diwiwiti, ing ngendi Rusia kudu ngalahake reptil donya (nggawe fasisme anyar, wis saka Rusia sing wis dadi dill, nglawan Rusia), pisanan ninggalake kutub kekuwatane, lan nggawe kutub sosialisme sing dianyari dhewe.
          1. Max_Bauder
            Max_Bauder 30. mars 2015 10:02
            +2
            Kutipan saka Perse.
            Perse. Dina iki, 07:07 ↑ Anyar


            Aku pancen ndhukung pendapat iki.
          2. saag
            saag 30. mars 2015 11:08
            +1
            Kutipan saka Perse.
            Mbokmenawa, saka kasunyatan sing bom iki glethakaken ing dhasar saka USSR saka awal, amarga anggit politik, Rusia dismembered, Belarus lan Ukraina, Kazakhstan lan kabeh liyane padha kapisah saka iku, kanggo kekancan antarane bangsa.

            Omong kosong, ora ana sing khusus nandur "bom", kasunyatan sejarah kasebut dikembangake - ana Kakaisaran Rusia, banjur kaisar seda - dheweke nyulik, negara kasebut urip sawetara wektu kanthi inersia tanpa nemtokake struktur negara, banjur Bolsheviks. mungkasi kahanan sing durung mesthi iki, ora nganti bangunan negara, nalika Jerman maju, mula Kakaisaran Rusia wis musna, perlu kanggo mbangun sing anyar, prinsip manunggalaken internasionalisme buruh lan petani, iku mokal kanggo ngomong sing. iku kabeh siji, banjur apa Kakaisaran Rusia iku Rusia, banjur bener "bom" nasionalisme lan separatisme bakal dijamin, Uni Republik Sosialis Soviet diatur, manunggal ing basis saka gagasan komunis lan internasionalisme, iki padha. "bom" sing sampeyan gunakake yaiku produk taun 1991.
            1. Perse.
              Perse. 30. mars 2015 20:21
              +4
              Kutipan saka saag
              Omong kosong, ora ana sing khusus nandur "bom", kasunyatan sejarah sing kaya ngono wis berkembang
              Ora ana sing janji khusus, lan, sejatine, kasunyatan sejarah kasebut wis dikembangake. Aku setuju karo sampeyan manawa ide internasionalisme dadi angin seger, ideologi anyar, sing dituruti, mula Reds menang, dudu Putih. Sampeyan mbokmenawa uga ngerti yen Iosif Vissarionovich minangka pendukung otonomi, dudu republik, nanging pendapat Lenin, lan, sampeyan kudu ngerti, Trotsky menang. Kanthi kekuwatan sing kuat, skema kasebut bisa ditindakake, kanthi macem-macem "thaws" lan restrukturisasi, "bom" wiwit tangi, ora mungkin yen Yeltsin bakal sukses yen kabeh durung dilebokake saka wiwitan, lan "Njupuk minangka akeh kedaulatan sing bisa ditelan" (Yeltsin, Agustus, 1990) dumunung ing lemah sing cocog. Reformat USSR ing wektu kanggo wilayah ekonomi, kaya wilayah, negara, lan iki bakal, mbok menawa, dadi cara metu lan vektor anyar pembangunan. Mbokmenawa, ana makna sing luwih dhuwur ing kabeh - yen Rusia kudu mati, ing taun 1917 Pamrentahan Sauntara tetep kuwasa, ora bakal mbangun negara adidaya, ora bakal menyang papan, ora duwe senjata nuklir. padha bakal nari kanggo tune saka kanca anyar, kabeh , minangka iki digambar sawise ambruk Uni Soviet, mung akeh sadurungé, lan karo negara miskin sawise perang, ing utang lan karo buta huruf saka paling saka populasi. Iki ora kelakon. Rusia kudu tiwas kaping pindho, Yeltsin bakal diganti ora dening kolonel KGB, Putin komunis, nanging dening sawetara wong ala saka pro-Kulon "jago". Kasunyatan yen Uni Soviet ora disimpen, mbokmenawa, lan iki nduweni makna dhewe, topeng wis dibuwang, dheweke wis katon lan nyoba sapa sing ... Kita luwih kuwat tinimbang Barat, ora ana negara liya sing bisa tahan. apa sing dialami Rusia lan wong Rusia. Saiki wayahe bakal teka nalika saben wong Rusia, saben wong sing tresna marang Rusia, kudu ngomong dhewe sing misuwur - "Ora ana wong liya, nanging kita!". Aja njupuk iku minangka pathos.
              1. vladkavkaz
                vladkavkaz 30. mars 2015 20:30
                0
                Iku menarik carane akeh wektu wong kudu ngerti pitakonan saka sapa, carane, nalika lan ngapa nyiapake pitakonan nggawe USSR lan posisi saka pihak?

                Apa nulis omong kosong iki - "Sampeyan uga ngerti yen Joseph Vissarionovich minangka panyengkuyung otonomi, lan dudu republik, nanging pendapat Lenin menang, lan, sampeyan kudu ngerti, Trotsky." Yen ora ana bebener sing ana ing ngisor iki?
                1. Perse.
                  Perse. 31. mars 2015 14:00
                  +1
                  Kutipan: vladkavkaz
                  Apa nulis omong kosong iki - "Sampeyan uga ngerti yen Joseph Vissarionovich minangka panyengkuyung otonomi, lan dudu republik, nanging pendapat Lenin menang, lan, sampeyan kudu ngerti, Trotsky." Yen ora ana bebener sing ana ing ngisor iki?
                  Pira wektu sing dibutuhake, sampeyan luwih ngerti.
                  Joseph Stalin ngusulake supaya republik nasional dilebokake ing federasi minangka unit otonom, lan negara sing digawe miturut rencana kasebut bakal disebut Republik Soviet Rusia. Masa depan "bapak bangsa" lan panyengkuyung gagasan, sing ngadeg kanggo negara Soviet siji lan ora bisa dipisahake, nampa julukan "kakuwasan gedhe" utawa "centralists" ing antarane anggota partai.
                  Ing taun 1922, Joseph Stalin paling aktif ngeyel kanggo mungkasi kabeh game kamardikan kanggo republik Soviet: independen sosial sing njaluk kamardikan nyata ing kabeh pangertèn lan nganggep campur tangan saka Komite Pusat Partai Komunis Rusia (Bolsheviks) minangka cidra lan lamis ing. bagean Moscow. Surat sing ditujokake marang Vladimir Lenin diterbitake ing taun 1989 dening Izvestia saka Komite Pusat CPSU.

                  Iku Stalin, sing dianggep ing lingkungan partai minangka pakar utama ing pitakonan nasional lan ing spring saka 1922 kapilih Sekretaris Jenderal Komite Pusat RCP (b), miwiti nggawe negara anyar. Dheweke ngusulake kanggo nyakup Ukraina, Belarus lan Federasi Transkaukasia menyang Rusia kanthi dhasar otonomi sing prasaja.

                  1. Perse.
                    Perse. 31. mars 2015 14:31
                    0
                    Karya L. D. Trotsky "Antara imperialisme lan revolusi: pitakonan utama revolusi ing conto tartamtu Georgia" main peran gedhe. Penulis narik kawigatosan babagan ora bisa dihindari saka wektu tartamtu "kepuasan diri karo kamardikan nasional", sing mbutuhake perhatian maksimal kanggo kabeh atribut kedaulatan nasional republik merdika.
                  2. vladkavkaz
                    vladkavkaz 1 april 2015 14:50
                    0
                    Perse.
                    Ora perlu menehi akeh teks, tanpa mangerteni apa sing diomongake, ora perlu ngubungake soko sing ora cocog karo kasunyatan.
                    Tanggal 25 September 1922, materi Komisi, lan ing antarane yaiku rancangan Stalin, resolusi lan menit rapat Komisi, resolusi Komite Pusat Azerbaijan, Armenia lan Georgia, lan, mbokmenawa, materi ing Belarus lan Ukraina, dikirim menyang Gorki, ngendi Lenin banjur . Sawise sinau materi kasebut, Lenin ngajak Stalin menyang obrolan sing suwene 2 jam 40 menit[1]. Ing dina sing padha, Lenin ngirim layang kanggo Kamenev kanggo anggota Politbiro Komite Pusat RCP (b), khusus kanggo karya Komisi lan posisi Stalin. Saka layang Lenin iki banjur ing 25 September, yaiku, ing wengi rapat karo Stalin, dheweke wis rapat karo salah sawijining anggota Komisi, Sokolnikov, lan dina sabanjure, yaiku, ing Tanggal 27, dheweke arep ketemu karo Mdivani. Salajengipun, Lenin nyerat: "Miturut pendapatku, pitakonan kasebut paling penting. Stalin nduweni kecenderungan kanggo cepet-cepet. Sampeyan (sampeyan biyen duwe niat kanggo nindakake iki lan malah nindakake sethithik) mikir kanthi teliti; Zinoviev uga. Lan banjur Lenin laporan siji konsesi, kang Stalin sarujuk kanggo nggawe. Tinimbang "gabung" RSFSR, diusulake kanggo nulis: "Penyatuan resmi, bebarengan karo RSFSR, dadi kesatuan republik Soviet ing Eropa lan Asia." Semangat konsesi iki, muga-muga bisa dingerteni: kita ngakoni awake dhewe minangka hak sing padha karo SSR Ukrainia lan liya-liyane, lan bebarengan lan sejajar karo dheweke, kita mlebu menyang serikat anyar, federasi anyar, "Union of Republik Soviet ing Eropah lan Asia."
                    Lenin ngandika bab Uni republik Soviet bali ing Konferensi April, nanging bener urusan karo sak Perang Sipil, contone, ing 1919. Dheweke ora nganggep ninggalake idea iki ing Autumn 1922. Nyoba kanggo nemokake pilihan sing paling apik kanggo hubungan antarane tengah lan pinggiran, Moscow lan republik kang ngusulake tingkat anyar panuntun dhumateng lan nduduhake ing komentar sakteruse ing rancangan Komisi. Miturut paragraf 2 saka resolusi kasebut, dheweke ngusulake gagasan nggawe "Komite Eksekutif Pusat Kabeh-Federal Rusia Uni Republik Soviet Eropa lan Asia." Lan sawise iku, pertimbangan penting liyane ing ngisor iki: "Iku penting yen kita ora menehi pangan kanggo "merdika", ora numpes kamardikan, nanging nggawe tingkat anyar liyane, federasi saka republik karo hak padha.
                    Lenin uga ngusulake sawetara amandemen liyane kanggo Resolusi 24 September kanthi semangat sing padha karo sing sadurunge lan nandheske yen rancangane iki minangka pendahuluan lan, sawise ngobrol karo Mdivani lan kanca-kanca liyane, dheweke bakal nambah lan ngganti [3]. Sauntara wektu, kaya ing ngisor iki saka surat sing padha, Stalin sarujuk kanggo nundha pengajuan resolusi menyang Politbiro Komite Pusat nganti tekane Lenin, sing arep bali menyang Moskow tanggal 2 Oktober. Ing sawetoro wektu, mesthi, ora sadurungé saka September 26, 1922, konsep ing hubungan RSFSR karo Republik Sosialis Soviet independen, ditandatangani dening anggota Komisi Komite Pusat-Stalin, Ordzhonikidze, Myasnikov lan Molotov. marang kabeh anggota lan calon Komite Pusat RCP (b). Iku langsung nulis babagan pengajuan menyang Komite Pusat "rumusan sing rada diowahi, luwih tepat saka keputusan Komisi Komite Pusat." Uga ngandika bab perlu kanggo nyimpulake persetujuan antarane Ukraina, Belarus, Federasi Republik Transkaukasia lan RSFSR ing manunggalaken menyang Uni Republik Soviet Sosialis, karo saben wong nahan hak bebas secede saka Uni, lan luwih kacarita ing badan Uni lan republik[4]. Nanging, asil kasebut dudu résolusi sing "rada diowahi", nanging résolusi sing dhasar direvisi miturut pengaruh langsung Lenin. Ing wektu sing padha, Lenin, mesthi, njupuk akun apik saka pancasan saka Kongres Partai Kawolu, kang khusus nandheske: "Kabeh pancasan saka RCP lan institusi anjog sawijining, mesthi, ngiket ing kabeh bagean Partai, preduli. saka komposisi nasional," lan resolusi Kongres Kesepuluh "On Party Unity", sing minangka dhukungan serius lan, ing wektu sing padha, jaring pengaman kanggo persatuan kabeh republik Soviet.
                  3. vladkavkaz
                    vladkavkaz 1 april 2015 14:52
                    0
                    Lenin, ing tangan siji, nahan niat kanggo nggawe serikat republik Soviet, ing tangan liyane, dheweke ngusulake nggawe lantai kepemimpinan anyar. Iki ndadekake iku bisa kanggo njaga prinsip podo karo sentralisasi, kang perlu kanggo negara gedhe kaya Tanah Soviet. Lan kanggo Rusia lawas, perlu kanggo sentralisasi sing luwih gedhe tinimbang akeh negara liya. Sejarawan lan pimpinan Cadet P. N. Milyukov sing misuwur, ora tanpa alesan, nulis babagan pasukan kohesif sing ringkih ing Rusia, ngrujuk marang fitur utama Rusia[8]. Rusia, pancen, macem-macem geografis, multi-confessional lan multi-etnis, ora kanggo sebutno sawetara fitur liyane, kalebu karakter sosial, lan ora ana kesempatan kanggo skillfully ngatur tanpa njupuk menyang akun fitur iki [9]. Lenin, pancen, kanggo wektu iku ngajokaken pilihan sing paling apik kanggo njupuk menyang akun sentralisme lan federalisme, utamané wiwit partai iki manunggal lan mrentah, lan Lenin terus-terusan njupuk menyang akun nggunakake minangka instrument kontrol. Ing kahanan kasebut, perlu kanggo reassure intelligentsia nasional, sing paling akeh anti-Soviet, lan kanggo nyegah pamisah ing partai dhewe, minangka conto saka Ukraina, ngendi ketua pamaréntahan Ukraina Rakovsky ing sawetara posisi. lan sekretaris pisanan Komite Pusat Partai Komunis Ukraina, ing liyane, banget nguwatirake.
                    Sawetara pejabat utama partai lan Soviet uga melu ing pembangunan proyek kanggo struktur mangsa saka negara. Kapentingan ing babagan iki yaiku cathetan saka ketua Komite Eksekutif Pusat Kabeh-Rusia, M.I. Kalinin, dikirim menyang I.V. Stalin ing awal Oktober 1922. Cathetan iki uga ngemot sawetara amandemen, nanging kanggo rancangan liyane, mengko. . Wigati dicathet yen ing cathetan iki, Kalinin, ngarahake Stalin, langsung nulis: "Prinsip demokratis wis dilanggar kabeh ing draf sampeyan, kanthi amandemen aku ngupaya mulihake. Muga-muga sampeyan, minangka komisaris rakyat, nyengkuyung aku." Lan banjur "kepala kabeh-Russian" nggawe sawetara amandemen, kang, ing mratelakake panemume, bakal bantuan kanggo ngurangi biaya apparatuses anyar saka daya lan, ing umum, minangka wrote ana, padha nyedhaki semangat saka daya Soviet. Nanging Kalinin mènèhi amandemen kanggo rancangan liya, ing ngendi pangandikané Lenin dianggep.

                    Résolusi draf anyar iki uga diwiwiti saka awal Oktober, luwih tepat nganti 6 Oktober, lan wis ing paragraf pisanan ditulis: "Kanggo ngakoni yen perlu, kesimpulan persetujuan antarane Ukraina, Belarus, Federasi Republik Transkaukasia lan RSFSR ing manunggalaken menyang Uni Republik Soviet Sosialis, ninggalake saben wong duwe hak kanggo bebas metu saka Uni. Iki minangka titik pisanan lan paling penting ing rancangan resolusi komisi, sing kanthi mangkono ngusulake jeneng anyar kanggo negara mangsa ngarep - Uni Republik Soviet Sosialis.
                    Cathetan
                    ↑ Vladimir Ilyich Lenin: Biografi Babad. M., 1982. T.12, p. 388.
                    ↑ Sajarah pambangunan negara-bangsa ing CCCP ... T. I, p. 276.
                    ↑ Lenin V.I. Lengkap. col. op. T. 45, p. 211–213.
                    ↑ Warta saka Komite Pusat CPSU. 1989, nomer 9, p. 205–206.
                    ↑ Warta saka Komite Pusat CPSU. 1989, nomer 9, p. 208.
                    ↑ Ulang taun sing gagal, p. 114.
                    ↑ Lenin V.I. Lengkap. col. op. T.45, p. 686–687.
                    ↑ P. Milyukov, Kenapa Revolusi Rusia ora bisa dihindari? // gagasan Russian. Ing bunder saka panulis lan pemikir saka diaspora Rusia. M., 1994. T. P, p. 120.
                    ↑ Grosul V. Ya. Masyarakat Rusia ing abad XVIII-XIX. Tradhisi lan inovasi. M., 2003, Sat.
                    ↑ Ulang taun sing gagal, p. 115–120. Surat kasebut pisanan diterbitake ing Izvestia saka Komite Pusat CPSU. 1989, nomer 9, p. 209–213.
                    ↑ Melnichenko V. Keputusan. op., p. 58.
                    ↑ Pembentukan Uni Republik Sosialis Soviet, p. 299–300.
              2. Talgat
                Talgat 31. mars 2015 01:18
                +2
                Kutipan saka Perse.
                gagasan internasionalisme dadi angin seger, ideologi anyar, kang padha tindakake, lan mulane Reds menang, ora Putih. Sampeyan mbokmenawa uga ngerti yen Iosif Vissarionovich minangka pendukung otonomi, dudu republik, nanging pendapat Lenin, lan, sampeyan kudu ngerti, Trotsky menang. Kanthi kekuwatan sing kuat, skema kasebut bisa ditindakake


                Aku setuju karo iki - kanthi kelemahane kekuwatan, separatisme, mesthine uga duwe peran - pisanan, ayo ngelingi negara Baltik - langsung "FIGHT" metu sadurunge kabeh wong saka USSR.

                Nanging umpamane, kita utawa republik Asia Tengah ora bakal ninggalake USSR - kita dilebokake sadurunge kasunyatan dening 3 pengkhianat "presiden" saka 3 republik Slavik.

                Aku mikir yen sejatine dudu separatisme lan dudu "bom" saka 15 republik sing dadi alasan utama kanggo mateni USSR.

                Secara pribadi, aku mikir yen tekanan eksternal sing nggegirisi minangka perkara utama, racun propaganda Barat ngrusak populasi ing kutha-kutha, wedi Gorbachev lan pimpinan balapan nuklir lan ruang angkasa, kesel ekonomi Uni - meksa nindakake balapan senjata. , banjur nurunake rega lenga lan nggawe masalah ekonomi - banjur padha nyogok Gorbach Chevy lan liya-liyane

                Yen ora amarga iki, USSR bakal alon-alon ngowahi format dhewe, mbok menawa, nanging ora bakal ana pengkhianat ing kepemimpinan lan kabeh pseudo-intelligentsia "Eropa liberal", sing dikembangke lan dipangan dening mungsuh geopolitik kita.

                Nanging kanggo "bom" sing ditanem, aku pisanan ora ngubungake struktur USSR, nanging "thaw" Khrushchev, acara sing ora ana gunane lan tanpa welas asih - sing ora nggawe urip luwih apik utawa luwih manusiawi - nanging mung "celana omong kosong" ing kabeh kepungkur, kabeh kamenangan saka wong - nggambarake taun perang USSR dening sawetara jenis "ala"
                Dadi "sewidak" muncul lan kabeh pengkhianat potensial, lan China, kanthi cara, "nyingkir" - sing uga dadi faktor.
          3. DRA-88
            DRA-88 30. mars 2015 12:23
            + 11
            Kutipan saka Perse.
            Loro-lorone raja lan sekretaris jenderal ora dibedakake kanthi kekarepan sing kuat, padha dicekel.

            Mung siji kang nandhang sangsara marga pengecut, lan liyane manggon ing luar negeri - t..v..a..r..b.
            1. vladkavkaz
              vladkavkaz 30. mars 2015 21:27
              +1
              DRA-88
              http://www.youtube.com/watch?v=ygv6oP1pLR0
              Deleng film sing menarik banget - 6 bagean.
          4. derik1970
            derik1970 30. mars 2015 13:49
            +2
            sampeyan ora nggulung tong minyak ing Tsar Nicholas II, saben wong sing bisa ngiyanati tsar, ing teks biasa para komandan tentara ngandika, padha ngomong, ninggalake kancaku, iku bakal luwih apik kanggo kabeh ... Tsar Nicholas II ora bakal duwe sapa-sapa. kanggo ngadili pengkhianat pengkhianat, padha mayoritas ing wektu iku, saben wong pengin sawetara owah-owahan sing ora bisa dimangerteni, nanging dadi revolusi getih ... yen kanca-kanca Putin ngiyanati dheweke saiki, mula dheweke mung kudu nembak awake dhewe lan ora ana liyane, utawa bakal sijine wong marang tembok, kang bener kedaden kanggo tsar, mung dening tangan Bolsheviks ... sinau bagean Mat saka ibumu ...
            1. angsa
              angsa 30. mars 2015 14:23
              +6
              Sadurungé iku, ana ekspansi biasa-biasa wae Beozbrazov menyang Korea lan Railway Wétan Cina, kegagalan politik nalika Perang Sino-Jepang, sing banjur nyebabake Perang Rusia-Jepang, korupsi sing ora ana sadurunge, perang Rusia-Jepang pancen kalah, nalika ana kesempatan kanggo menang, unprecedented Gagal saka preparation saka tentara sadurunge Perang Donya I lan spekulasi sak perang ing pesenan militèr, kang mimpin kanggo ambruk persediaan lan asor ing awal perang.
              Nang endi wae, Nicholas 2, utawa sadulure-pangeran, duwe tangan langsung ing iki. Infantilism, obscurantism, mediocrity lan lack of pendidikan - iku apa sing mbedakake kulawarga iki saka elit padha, contone, Jerman. Lan diubengi karo sycophants - dhaftar dawa lan vile. Aku ngerti jenderal kanthi sampurna. Petugas kita uga duwe kekurangan, nanging ora kaya jumlah kasebut, lan sing paling penting, malah jenderal karir nindakake tugase. Dheweke terus terang ora ngapusi. Ana profesionalisme minimal.
        2. WKS
          WKS 30. mars 2015 08:46
          +2
          Iki persis apa sing diidini kanggo awake dhewe, karo Ukraina.

          Ora cukup tesis tengen, saka kang nderek sing sawetara pamane nindakake soko kanggo kita ana, lan kita mirsani proses iki lan ngidini wong kanggo nindakaken. Padha numpes USSR piyambak, nanging kok padha nindakake iku mbutuhake analisis sober. Nanging aturan kuna: "puncak ora bisa, lan ngisor wis kesel" - paling kamungkinan uga makarya ing kene.
          1. Komentar wis dibusak.
          2. Aleksander
            Aleksander 30. mars 2015 13:59
            +7
            Kutipan saka WKS
            Padha numpes USSR piyambak, nanging kok padha nindakake iku mbutuhake analisis sober.

            Ora, ora dhewe. Awake dhewe tindak menyang referendum Maret 1991 kanggo ngreksa Uni, nglanggar garis-garis Nazi (ora ing Rusia), lan menang! Njaluk panguwasa, partai, registrasi militer lan kantor pendaftaran, nelpon, mobilisasi kanggo pertahanan negara !! "Enteni, kabeh wis dikontrol, lsp!" Lan ing sawijining esuk kita ngerti yen pimpinan negara wis ngiyanati kita, warga.
            Ing Rusia, ketajaman lan bebaya iki ora dirasakake, mula dheweke tenang ...
        3. ahli botani
          ahli botani 30. mars 2015 10:57
          -9
          Artikel kasebut ora ana apa-apa. Mbahku ngarani lamentations. “Ya piye to, ya wis, ya kudu!!!!
          Yen penulis pracaya iku perlu kanggo revive USSR, supaya wong nulis langsung. Ayo padha rembugan. Yen sampeyan mung merengek - apa alasan kita kudu ngeluh dina iki?
          Minus jujur.
        4. Komentar wis dibusak.
      2. Komentar wis dibusak.
      3. SHILO
        SHILO 30. mars 2015 05:01
        + 16
        Quote: 41 DAERAH
        Wong biasa mung ora ngerti apa sing kedadeyan ...


        Malah saiki "wong prasaja" ora dibedakake karo perspicacity - ora ana ing ngendi wae. Kalebu Rusia! Carane kita bakal katon ing pangolahan njupuk Panggonan saiki, supaya ing 20 taun - mung Gusti Allah mirsa lan malah sing bakal nulis crita iki ing buku teks.
        1. 41 KAB
          41 KAB 30. mars 2015 05:44
          + 14
          Kutipan saka SHILO
          Malah saiki "wong prasaja" ora dibedakake karo perspicacity - ora ana ing ngendi wae. Kalebu Rusia!

          Kita duwe Komite Negara. Keamanan. Ngendi dheweke nggoleki? Nyuwun Ing kene sadurunge wong-wong ana kabeh wong sing tanggung jawab sing kudu nindakake tugase. Utawa wong sing tanggung jawab duwe tugas sing luwih penting Nyuwun
          1. krpmlws
            krpmlws 30. mars 2015 06:35
            -1
            Stalin mbentuk sistem manajemen USSR kanggo awake dhewe, ora mikir babagan apa sing bakal kelakon ing negara sawise dheweke, mula para revisionis dadi kuwasa, sing alon-alon ngrusak elit, nyenengi nafsu dhasare. Elit nggawe defisit buatan, ngenalake kupon kanggo alkohol lan tembakau, lan kabeh karo siji tujuan: kanggo provoke dissatisfaction wong karo sistem sosialis. Wong-wong tuku menyang kain Western, elit kanggo daya lan dhuwit. Wong-wong ing massa ora adoh: padha ngomong bakal urip luwih becik yen padha pisah, padha pracaya. Saben wong ngiyanati negarane, saka ndhuwur nganti ngisor, saben wong tanggung jawab .
            1. Boos
              Boos 30. mars 2015 07:07
              + 19
              Kutipan saka krpmlws
              Stalin mbentuk sistem manajemen USSR kanggo awake dhewe, ora mikir babagan apa sing bakal kelakon ing negara sawise dheweke, mula para revisionis dadi kuwasa, sing alon-alon ngrusak elit, nyenengi nafsu dhasare. Elit nggawe defisit buatan, ngenalake kupon kanggo alkohol lan tembakau, lan kabeh karo siji tujuan: kanggo provoke dissatisfaction wong karo sistem sosialis. Wong-wong tuku menyang kain Western, elit kanggo daya lan dhuwit. Wong-wong ing massa ora adoh: padha ngomong bakal urip luwih becik yen padha pisah, padha pracaya. Saben wong ngiyanati negarane, saka ndhuwur nganti ngisor, saben wong tanggung jawab .

              Sampeyan banget kasar ... Stalin ora "wujud" - dheweke nggawe lan nggawe, lan ekspresi sampeyan, "tanpa mikir", ora ana hubungane karo Stalin.
              1. kaliber
                kaliber 30. mars 2015 07:39
                -6
                Inggih, piyambakipun nyiptakaken piyambak, ninggalaken kita Nikita ingkang wiyar lan sanes-sanesipun kados piyambakipun ... Lan piyambakipun nembak Voznesensky ingkang pinter! Nanging dheweke nulis ing pinggir bukune "Sing sing bakal ngganti aku!" Diganti!
                1. mrARK
                  mrARK 30. mars 2015 13:27
                  +7
                  Dear! Yen sampeyan (Gusti Allah ora) dipateni. Sampeyan uga, kaya Stalin, ora ninggalake wasiat. Tiran ora bakal ngidini Voznesensky ditembak. Nanging dheweke ora nyelehake Nikita. Nikita didhukung dening Komite Pusat. Kanggo iki, jumlah komite regional ing Ukraina tambah lan Crimea diwenehake marang Ukraina.
              2. krpmlws
                krpmlws 30. mars 2015 17:26
                0
                Kutipan saka Boos
                Sampeyan banget kasar ... Stalin ora "wujud" - dheweke nggawe lan nggawe, lan ekspresi sampeyan, "tanpa mikir", ora ana hubungane karo Stalin.
                Sampeyan mung duwe emosi, ora ana bantahan.
                Kutipan saka Boos
                Stalin ora "wujud
                Ora perlu distorsi. Maksudku sistem pemerintahan negara, Stalin ngasah dhewe.
                Kutipan saka Boos
                "tanpa mikir" ora ana hubungane karo Stalin.
                Stalin mung mikir yen ing wektu sing cendhak, nanging ora mikir babagan masa depan. Dadi Stalin kudu nindakake kabeh tumindak sing perlu kanggo mecahake China, nanging ora ana sing ditindakake. Kajaba iku, iku ora sistem suksesi kakuwasan digawe, amarga Stalin ora mbutuhake, iku uga perlu kanggo ngilangi struktur kakuwasan tingkat republik, ninggalake republik minangka entitas formal. Dadi sing ora digunakake. kanggo mikir menehi kula minuses.
            2. Svetlana
              Svetlana 30. mars 2015 08:31
              + 13
              Kutipan saka krpmlws
              Stalin mbentuk sistem manajemen USSR kanggo awake dhewe, ora mikir apa sing bakal kelakon ing negara sawise dheweke.

              Inggih, iku ora perlu kanggo wong-wong sing guilty saka apa kita wis rampung kanggo nindakake Stalin. Stalin nggawe kekaisaran sing kuat, lan kita numpes. Penyimpangan saka dalan sing bener diwiwiti karo Khrushchev. Luwih luwih. Ing Gorbach, kabeh umume mudhun. Kita ora mbela sistem kita dhewe, kenapa saiki golek guilty ing antarane sing nggawe? Kabeh digawe kanthi bener. Ana akeh banget pengkhianat sing durung rampung.
              Lan ing umum - kok saiki njagong karo apa-apa lan nangis? Kita kudu mikir lan mutusake apa sing kudu ditindakake saiki, lan ora ngrusak otak, kaya sing diidini.
              1. kotvov
                kotvov 30. mars 2015 12:11
                +4
                Lan ing umum - kok saiki njagong karo apa-apa lan nangis? Kita kudu mikir lan mutusake apa sing kudu ditindakake saiki, lan ora ngrusak otak, kaya sing diidini.,,
                Aku ora mikir yen penulis nangis, dheweke mung ngomong, lan sampeyan kudu mikir yen ora ana maneh kesalahan KANGGO. Wong enom bisa uga ora ngelingi utawa ora ngerti kedadeane. , wong ngombe entheng,,) apa sing kudu sampeyan pikirake lan lakoni supaya IKI ora kedadeyan maneh.
              2. krpmlws
                krpmlws 30. mars 2015 17:33
                +2
                Kutipan: Svetlana
                Penyimpangan saka dalan sing bener diwiwiti karo Khrushchev.
                Kepiye carane Khrushchev dadi kuwasa? Apa Stalin ana hubungane karo iki utawa ora? Apa Stalin bisa nggawe sistem suksesi kekuwatan sing wong-wong acak ora bisa manggoni posisi sing paling dhuwur? Uga, sistem counterweight saka wong bodho ing posisi paling dhuwur ora digawe.
                Kutipan: Svetlana
                Ing Gorbach, kabeh umume mudhun.
                Yagene Gorbachev bisa dadi kuwasa lan kenapa dheweke diijini nindakake apa sing ditindakake? Kenapa iki ora bisa dipikirake ing AS? Amarga ing USSR, Stalin ora nggawe sistem kanggo milih personel, suksesi kekuwatan, sistem keamanan. imbangan.
          2. satris
            satris 30. mars 2015 07:26
            +5
            Dadi misale jek padha nglaporake marang Spotty yen konspirator kasebut yaiku Pushcha. Dheweke dhawuh supaya ora ndemek. Nanging yen dicekel dhisik, banjur dilapurake, mesthi beda. Nanging saiki apa ...
          3. SHILO
            SHILO 30. mars 2015 07:30
            +3
            Quote: 41 DAERAH
            Kita duwe Komite Negara. Keamanan. Ngendi dheweke nggoleki?


            Semono uga sing dakkandhakake! Lan wong, wong. Nang endi wae komplotan dituntun, mesthi bakal lunga. Malah kanggo potong rambut, malah kanggo rumah jagal ...
            1. Gardamir
              Gardamir 30. mars 2015 08:44
              +3
              Ing ngendi komplotan dituntun, ing kana bakal lunga
              Lha, jarene wong-wong mau tumuju pangonan anyar, sapa ngerti yen ana ontran-ontran ing sanjabane pangonan. belay
          4. Starover_Z
            Starover_Z 30. mars 2015 08:46
            +4
            Quote: 41 DAERAH
            Kita duwe Komite Negara. Keamanan. Ngendi dheweke nggoleki?

            Banjur ana kekuwatan vertikal sing kaku, kaya wit Natal prefabrikasi! Kabeh lembaga penegak hukum padha subordinate menyang partai "batang" lan yen ora ana instruksi kanggo tumindak, banjur padha mung ndhaptar kasunyatan, sayangé.
            Kang, ing asas, diamati malah saiki, contone, ing Ukraina.
            Padha weruh kabeh, padha ngerti kabeh, nanging Maidan diijini.
            Pasukan keamanan ngadeg, diobong, nanging maneh ora ana komando.
            Lan kenapa?! am
            1. Aku maca warta
              Aku maca warta 30. mars 2015 16:45
              +3
              Kutipan saka: Starover_Z
              Kang, ing asas, diamati malah saiki, contone, ing Ukraina.
              Padha weruh kabeh, padha ngerti kabeh, nanging Maidan diijini.
              Pasukan keamanan ngadeg, diobong, nanging maneh ora ana komando.

              Tumrap kabeh wong pasukan keamanan diwenehi prentah sing cetha lan ora ambigu: aja ngganggu apa-apa.
              Pitakonan yaiku WHO menehi prentah kasebut
          5. Ana mammoth
            Ana mammoth 30. mars 2015 09:26
            0
            Quote: 41 DAERAH
            Kita duwe Komite Negara. Keamanan. Ngendi dheweke nggoleki?

            Salah sijine sing kudu nonton saiki yaiku Presiden Rusia. Saiki ngandika sing sapa ora Getun saka USSR ora duwe ati.
          6. oracle
            oracle 30. mars 2015 09:26
            + 10
            Ana sawetara titik sing ora kudu dilalekake.
            Kaping pisanan, udakara 60% warga tansah milih pamrentah, kajaba kasus kasebut nalika nggawe kahanan sing ora bisa ditindakake kanggo mayoritas. Uni Soviet bakal dadi khusus, amarga para elit sing ngatur duwe kapercayan idealis yen wong Soviet ("komunitas wong anyar") wis dadi mapan supaya pengaruh saka njaba ora bakal ilang. Miturut tulisan Alkitab, wong Yahudi ngumbara ing ara-ara samun nganti patang puluh taun nganti generasi sing luwih tuwa mati. Pay manungsa waé - ing ara-ara samun, i.e. tanpa pengaruh saka njaba. Apa dheweke pancen wis lali karo ide umum babagan "perestroika" - penaklukane bakal tetep, ditambah sing paling apik saka Kulon bakal ditambahake. Saiki mbandhingake karo pikirane Dulles babagan substitusi konsep. Ing wektu sing padha, tarif digawe mung ing 60%.
            Kapindho, Marx nulis yen "benteng sing paling kuat yaiku sirah manungsa." Salah siji padha lali, utawa karyane ora mulang kanthi apik. Yen ora, pikirane "padhang" babagan kemampuan KGB ora ngunjungi sapa wae.
            Katelu, kaya sing dikarepake, "iwak wiwit bosok saka sirah." Lan kaya sing diarep-arep, saka bocah-bocah buruh sing duwe pangkat dhuwur sing mbayangake manawa hak istimewa wong tuwa uga dadi hak istimewa.
            Kaping papat, ora mungkin nggawe kahanan urip sing nyaman kanggo wong liya. Sosialisme minangka distribusi miturut karya. Ing negara kita, kabeh republik lan kutha, contone, Moscow, wiwit manggon, lan ora bisa ahead saka jadwal. Iki ngendi pamisah diwiwiti. Nanging kawicaksanan rakyat ngandika - pembayaran utang abang. Dina iki padha nulungi kowé, sesuk kowé kudu nulungi sing nulungi kowé. Pemimpin negara kudu ditaksir kanthi tuwuhing kualitas urip kabeh populasi lan ora kanthi indikator rata-rata, nanging kanthi njupuk owah-owahan nyata ing saben wilayah. Ing wilayah padha - njupuk menyang akun carane urip nyata wis ganti ing munisipalitas. Umume sumber daya finansial saiki dikonsentrasi ing Moskow, ing ngendi bank-bank lan kantor pusat paling akeh perusahaan konsentrasi, bathi uga ana ing kono, anggaran federal dibentuk, saka ngendi wilayah kasebut dipakani. Sampeyan tumindak apik - njaluk, yen sampeyan ora - nyuwun pangapunten. Regionals uga padha. Cetha, iki kapitalisme ing wangun sing paling murni. Manggon ing kahanan kaya mengkono iku ora gampang, nanging bisa uga yen stabilitas wis dijamin lan, paling ora, kabutuhan urgent 60% saka pedunung wis ketemu. Sampeyan ora kudu nyalahke wong-wong mau - padha manggon, kerja, mundhakaken anak lan kanthi mangkono nyumbang kanggo piggy bank panguwasa.
            Kalima, yen sampeyan pengin ngganti kanthi serius ing negara kasebut, mula sampeyan kudu mikir kanthi serius babagan mekanisme sing bakal ngidini sampeyan nindakake iki. Iki minangka peran Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia, ONF, partai politik, wong sing semangat lan ora akeh - banjur ana sing kudu ditindakake. Bener, masalahe yen tekan ing endi wae, banjur mudhun ing papan liya. Lan wong sugih nouveau lan turunane mesthi ora seneng. Kaya sing diucapake, masalah sing ditindakake kanthi apik bakal suwe. Nanging, minangka nuduhake urip, kabeh wis mutusake. Iku masalah sumber daya, wektu, lan rega sing kudu dibayar.
            1. Siluet
              Siluet 30. mars 2015 11:39
              -15
              Aku ora pengin kawentar Uni Soviet
              - nalika sembarang bakul katon ing kula minangka wong kelas loro, lan dianggep piyambak master gesang
              - nalika, kanggo ngunjungi Seychelles, sampeyan kudu mlebu sekolah angkatan laut lan ngladeni ing Timur Jauh
              - nalika TV lan koran kapenuhan bahan saka kongres CPSU lan laporan buruh "Dear Leonid Ilyich"
              - nalika blat lan sambungan padha luwih larang saka dhuwit
              - nalika aku keselak ing baris kanggo sembako lan sepatu
              - nalika mung rot bisa dituku ing toko sayur-sayuran ing mangsa.

              Aku luwih seneng Kakaisaran Rusia sing dirusak dening Bolshevik, sing adhedhasar jagad Rusia Ortodoks. Kuwi sing kudu diuripake maneh.
              1. saag
                saag 30. mars 2015 12:20
                +4
                Quote: Siluet
                nalika TV lan koran kapenuhan bahan saka kongres CPSU lan laporan buruh kanggo "dear Leonid Ilyich"

                Ya, ganti karo VV Putin lan apa sing bakal beda banget?

                "- nalika blat lan sambungan luwih larang tinimbang dhuwit"

                Ora ana owah-owahan ing babagan iki

                "- nalika mung rot bisa dituku ing toko sayur-sayuran ing mangsa."
                Lan kenapa sampeyan nemoni, mula aku ora bisa ngomong yen aku ngonsumsi rot
                1. Siluet
                  Siluet 30. mars 2015 13:35
                  -3
                  Kutipan saka saag
                  Ya, ganti karo VV Putin lan apa sing bakal beda banget?


                  Kaya langit lan bumi.
                  Ing pitakonan, aku ngerti yen sampeyan ora urip ing wektu iku, lan yen sampeyan nindakake, sampeyan ana ing umur semaput. Apa ana sing meksa sampeyan nyathet pidato Putin? Apa ana poster lan slogan "Glory to Putin!" ing saben langkah? Apa sampeyan babagan?...

                  Apa sampeyan wis nate panen kentang? Apa sampeyan wis tau digawa menyang gudang sayuran? Banjur sampeyan ora manggon ing Uni Soviet.
                  1. Svetlana
                    Svetlana 30. mars 2015 15:28
                    +2
                    Quote: Siluet
                    Apa sampeyan wis nate panen kentang? Apa sampeyan wis tau digawa menyang gudang sayuran? Banjur sampeyan ora manggon ing Uni Soviet.

                    Aku digawa menyang gudang kentang lan sayuran. Aku uga ngadeg ing antrian lan ora weruh apa-apa menarik ing koran. Kanthi antrian lan defisit, persiapan artileri saka populasi kanggo owah-owahan kasebut diwiwiti, sing banjur ditemokake minangka aliran seger ing wangun pidato lan prestasi "patriotik" Gorbachev lan Yeltsin kanggo ngrusak kabeh sistem sing dibangun lan dialami dening rakyat. Nanging sistem iki menehi kita pangayoman kuat saka mungsuh external lan kapercayan ing mangsa. Wong urip paling seneng ing USSR. Wong-wong mau luwih apik, luwih tulus lan luwih cedhak, lan saiki saben wong kaya mungsuh. Ing apartemen komunal tanpa banyu panas lan gas, padha urip minangka kulawarga loropaken, nuduhake kabeh karo saben liyane. Bocah-bocah wiwit cilik mlaku-mlaku ing pekarangan tanpa pengawasan wong tuwane lan ora nyolong, rudo pekso utawa mateni sapa wae. Kabeh iki wiwit karo kaping Gorbachev. Lan yen ing endi wae ana kedadeyan sing tiba-tiba, mula iki minangka acara sing ora biasa lan polisi ana ing kupinge nganti nemokake penjahat kasebut. Lan saiki ora ana sing butuh kita, anak lan putu. Apa luwih elek tinimbang ora menyang Seychelles? Ana akeh zona iklim ing USSR sing ora perlu Seychelles.
                    1. Siluet
                      Siluet 30. mars 2015 15:52
                      -5
                      Ya, ora ana "sistem sing dibangun lan ditanggung rakyat"! Iku ora lan ora bisa ing asas. Ngerti. Ana struktur politik sing ora bisa ditindakake kanthi artifisial sing mung bisa didhukung dening penindasan lan propaganda kuat kabeh saka taman kanak-kanak nganti kuburan. Sanalika mesin represi mandheg, dekomposisi sistem kasebut diwiwiti. Apa wong Zworykin lan Bunin sing diusir metu saka negara? Apa wong ngalahake ginjel Rokosovsky lan nyuwil rahang Ratu?
                      1. vladkavkaz
                        vladkavkaz 30. mars 2015 22:17
                        +1
                        Siluet
                        Sapa sing mulang sampeyan omong kosong iki, lan kepiye carane iki setuju karo sejarah, lan ora karo histeria nalika balabol TV kaya Svanidze?
              2. Saturnus cilik
                Saturnus cilik 30. mars 2015 14:05
                +3
                Sampeyan luwih seneng, amarga sampeyan bisa uga mikir yen ana sing patriotik-puisi-romantis, spiritual banget, lsp. lsp. Bebas saka masalah utawa kesulitan. Ya, tenan - leluhur kita urip lan urip kanggo awake dhewe ing Ortodoks (biasane) Rusia, padha ora ngerti alangan lan sungkowo, lan banjur dumadakan, tanpa alesan, Revolusi nyuwil metu, tsar digulingake lan mbalek, wiwit .. .
                Aja ngapusi. Nanging ora kaya ngono, lan akeh sing ngerti. Kakaisaran Rusia iku, ing wangun kang wis mudhun kanggo 1917, wis negara lara terminally. Ora ana sing nylametake dheweke. Kita kudu nyimpen luwih dhisik, luwih dhisik. Lan Bolsheviks sing dinuga "ngrusak" iku ora ana apa-apa, padha mung banget begja, padha ing panggonan tengen ing wektu tengen lan luwih cepet saka liyane. Sanajan program kasebut kanggo Rusia dudu pilihan sing paling apik.
                1. Siluet
                  Siluet 30. mars 2015 14:37
                  -1
                  Quote: Saturnus cilik
                  Sampeyan luwih seneng, amarga sampeyan bisa uga mikir yen ana sing patriotik-puisi-romantis, spiritual banget, lsp. lsp. Bebas saka masalah utawa kesulitan.


                  Kenapa primitif banget?

                  Maidan 17 minangka "revolusi" oranye sing sukses ing Rusia. Iki kedadeyan ing ibukutha, ing taun kaping 4 Perang Dunia, nalika pamrentah ngunggahake rega roti nganti 10%. Kudeta kasebut ditindakake kanthi bantuan negara manca dening pasukan mabuk lan rabble, sing wedi dikirim menyang ngarep lan dirusak sajrone teror lan perang sipil sing diluncurake dening wong-wong mau.
                  1. Gardamir
                    Gardamir 30. mars 2015 14:55
                    +6
                    - nalika TV lan koran kapenuhan bahan saka kongres CPSU lan laporan buruh "Dear Leonid Ilyich"
                    nanging banjur padha nonton TV, ana film apik lan program konser. lan saiki nuduhake tanpa wates, kanggo sapa?
                    - nalika blat lan sambungan padha luwih larang saka dhuwit
                    Saiki lan cronyism lan sambungan lan dhuwit. Nanging kalbu, ora kanggo blat, utawa kanggo sambungan, utawa kanggo dhuwit.
                    Aku luwih seneng Kakaisaran Rusia sing dirusak dening Bolshevik, sing adhedhasar jagad Rusia Ortodoks. Kuwi sing kudu diuripake maneh.
                    Pira umur sampeyan nganti sampeyan ngelingi kabeh iki?
                    Apa sampeyan wis nate panen kentang? Apa sampeyan wis tau digawa menyang gudang sayuran?
                    nalika isih enom, kabeh kedadeyan lan saiki dieling-eling minangka roman remaja.
                    Maidan 17 taun -
                    Nanging iki humor. Kerugian saka CPSU yaiku. sing padha njupuk akeh. Ora wong-wong sing nggulingake tsar lan nganakake revolusi liberal Februari. Nanging wis dibusak tsar, liberal ora bisa nahan daya, kang Bolsheviks njupuk kauntungan saka.
                    1. Siluet
                      Siluet 30. mars 2015 15:10
                      -3
                      Kutipan: Gardamir
                      saiki dieling-eling asmara jaman enom


                      Apa sampeyan nganggep desa sing mabuk, sekarat, ora bisa panen, minangka romansa? Mesakaké.
                      Iku misale jek sing kaca tingal pink minangka diagnosa kanggo urip. Nanging, kaya celana pink.
                      1. Gardamir
                        Gardamir 30. mars 2015 18:23
                        +4

                        Mabuk, sekarat desa
                        Temenan, miturut totalitarianisme, desa kasebut dilarang mati. Nanging saiki, kanthi demokrasi lan kamardikan, desa kasebut mati kanthi bebas. Saiki giliran kutha-kutha cilik sing padha bebas mati.
                  2. Svetlana
                    Svetlana 30. mars 2015 15:07
                    +2
                    Quote: Siluet
                    Kudeta kasebut ditindakake kanthi bantuan negara manca dening pasukan mabuk lan rabble, sing wedi dikirim menyang ngarep lan dirusak sajrone teror lan perang sipil sing diluncurake dening wong-wong mau.

                    1. Siluet
                      Siluet 30. mars 2015 15:23
                      -6
                      Svetlana, matur nuwun kanggo Fursenko. Nanging iki mung versi. Kajaba iku, dheweke ora ujar babagan crita virus, "dissenters", dikirim menyang Rusia kanthi "gerbong sing disegel."
                      1. vladkavkaz
                        vladkavkaz 30. mars 2015 22:16
                        +2
                        Siluet
                        Dheweke ora ngomong omong kosong iki, amarga sejarawan sing ngajeni awake dhewe ora bakal ngomong babagan omong kosong iki, ing salawas-lawase kabeh balabol.
                2. Chestnut
                  Chestnut 31. mars 2015 00:19
                  -2
                  Bolsheviks utamané Bejo karo gerbong sing disegel ing Ilyich gedhe, sing lara banget, teka liwat tapel wates Finlandia tanpa mriksa, kanggo Rusia, kang langsung menehi kamardikan kanggo Finns, sing nalika komunis wiwit dibagi lan ambruk kekaisaran. Ing 50s padha terus, uga, ing pungkasan 80s padha rampung. Sampeyan ngerti, sing paling nyerang lan ing wektu sing padha lucu, lan Ilyich karo palsu lan Gorby gedhe nampa dana cilik kanggo ngrampungake "tugas" dibandhingake karo dana sing dipompa metu saka Rusia ing sisih kulon sawise.
                  revolusi, utawa karo liya sing dipompa metu lan terus dipompa metu sawise agêng-80s. Inggih, tetep ngelingi sapa sing nutup gerbong lan nyedhiyakake keuangan ing kasus sing sepisanan lan nindakake perkara sing padha ing kasus kaloro.
          7. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 30. mars 2015 11:00
            + 10
            Quote: 41 DAERAH
            Kita duwe Komite Negara. Keamanan. Ngendi dheweke nggoleki?

            Lan tangane Kontora ditaleni. Khrushchev nglarang tumindak operasional lan investigasi marang pimpinan partai.
            Tegese, Komite dilarang ngembangake banget kepalakaro iwak busuk...
            1. Alexander 1959
              Alexander 1959 30. mars 2015 13:53
              +7
              Kryuchkov ngendika ing sawijining wawancara yen dheweke nglaporake marang Gorbachev yen ana wong loro ing Politbiro, paling ora agen pengaruh, utawa malah direkrut dening CIA. Salah sijine yaiku A.N. Yakovlev, Kryuchkov ora menehi jeneng sing nomer loro.
              Ora ana reaksi ...
          8. ziqzaq
            ziqzaq 30. mars 2015 11:14
            + 11
            Quote: 41 DAERAH
            Kita duwe Komite Negara. Keamanan. Ngendi dheweke nggoleki?

            Aku kelingan nalika iku pesawat cilik mabur menyang Red Square (aku lali jeneng pilot), banjur sawise iku kabeh perwira nyata, saka eselon ndhuwur, padha syuting.. Saka tentara lan saka Keamanan Negara.. Katon. kaya teka kanthi alesan ... Aku ora ngerti babagan Chernobyl, nanging aku maca manawa sawise kacilakan kasebut, dheweke uga ngilangi sing "perlu" ...
            P.S.
            Aku m.r.a.z.b sing bongkok bisa ngomong akeh yen alon-alon nandur ing patok ....
            1. DRA-88
              DRA-88 30. mars 2015 13:13
              + 10
              Kutipan saka ziqzaq
              Aku kelingan nalika iku ana montor mabur cilik mabur menyang Red Square (aku lali jeneng pilot), sawise iku kabeh perwira nyata, saka eselon ndhuwur, dibusak.

              Proust iku jeneng mburi, lan jenenge Matthias ... Iku sabenere sawise kebangkrutan sing perwira komando paling dhuwur wis dibusak ...
              Iki mung siji episode ing Operasi Runtuh USSR.
              Kene kita bisa ngelingi "gerakan koperasi", lan bandit sing lair bebarengan karo gerakan iki, lan kekurangan gawean saka rokok lan produk, lan suap kanggo raichka ing Korea, lan rapat-rapat tanpa wates saka "botak" tete- a-tete karo Thatchers lan Reagans, lan terry anti-Stalinisme, lan sengaja lan purposeful incitement saka nat. regejegan ing republik, lan buron mbukak partai ing media, lan program wis viewed, lan tresna, lan penet kuning, lan dileksanakake katresnan lan romanticization saka "gerakan putih", lan ridicule saka media liwat WWII veteran. , lan penarikan pasukan saka Afghanistan, lan horrendous, konversi unjustified, lan karya panitia "lima" babagan persiapan "platform" ing luar negeri, lan liya-liyane (sing eling kabeh bakal nambah)
              Saka kabeh sing kasebut ing ndhuwur, mung ana siji kesimpulan: ambruk USSR ana operasi ngrancang kang peran utama diputer dening pasukan internal ing wong Gorbachev, Yakovlev, Shevardnadze, Yeltsin lan akeh ksatria abu-abu saka "jubah lan dagger", "pen lan blotter", Jude saka media.
              1. Alexander 1959
                Alexander 1959 30. mars 2015 13:55
                +3
                Rust iku jenenge
                1. DRA-88
                  DRA-88 30. mars 2015 14:49
                  +4
                  Kutipan: Alexander1959
                  Rust iku jenenge

                  Matur nuwun kanggo koreksi, ana sing kesel, typo metu hi
              2. ziqzaq
                ziqzaq 30. mars 2015 13:58
                +8
                Kutipan: DRA-88
                Iki mung siji episode ing Operasi Runtuh USSR.

                Aku setuju banget karo sampeyan, akeh lobak sing rusak ngrusak negara kasebut ....
                Mbok menawa ing USSR ora kabeh lancar, nanging bisa kanthi tenang lan kanthi sengaja ngatasi kabeh masalah "nyeri", lan ora ngedol kabeh lan kabeh ...
                P.S.
                Kanggo mbenakake mesin, ora perlu njeblug mobil ....
        2. larand
          larand 30. mars 2015 07:13
          +7
          Kutipan saka SHILO

          Malah saiki "wong prasaja" ora dibedakake karo perspicacity - ora ana ing ngendi wae.


          Minangka Pushkin wrote: "wong padha meneng." Tansah lan ing kabeh negara ana "aktivis pimpinan" sing nyeret massa ing mburi, kanthi janji masa depan sing apik, utawa kanthi ancaman. Lan wong, ing prinsip, ora bisa ngatur dhewe.
      4. alicante11
        alicante11 30. mars 2015 07:41
        +7
        Wong biasa mung ora ngerti apa sing kedadeyan, "Pesta iku juru mudi kita"


        Nyuwun pangapunten, nanging aja nyalahake kabeh "sekretaris umum". "Wong prasaja" seneng nyengkuyung karusakan saka "scoop". Kanggo "nilai-nilai Barat" - permen karet, jins, hamburger lan Coca-Cola sing misuwur. Lan, sing paling penting, kanggo "kemungkinan sukses." Bener, ngelingi yen USSR bisa ana tanpa "scoop" iki. Dideleng saka asil referendum. Malah saiki, sawetara wong ketoke ora bodho ngomong bab kasunyatan sing USSR ana ing krisis. Apa krisis dheweke? Ing taun 1985, ora ana krisis ekonomi sing diamati, ing kawicaksanan manca USSR uga kuwat nyekel posisi sing dijupuk sadurungé, provokasi kaya Boeing Korea lan serangan ing sekutu adoh (Gaddafi), malah perang Afghan ora ing kabeh ngancem daya saka Warsawa. Pakta lan USSR dhewe, ora entuk gol. Ing lapangan militèr, rata-rata, paritas dijaga, ing sawetara cara kita kalah lan nyekel (elektronik, avionik, penerbangan angkatan laut), ing sawetara cara kita luwih unggul (tank, artileri, manuver pesawat).
        Krisis ana ing sirahe, dheweke pengin "kesempatan kanggo sukses." Iku nggumunake yen ora ana sing ngerti yen "kesempatan" ora padha karo "sukses". Kajaba iku, "kesempatan" lan "nilai-nilai" iki wis ngganggu otak wong nganti ora weruh kepiye negara kasebut dirusak kanthi cepet. Kepiye, mung rong utawa telung taun, kahanan ekonomi "tekan puncak." Kajaba iku, sing paling penting yaiku ora ing kabeh ekonomi, nanging ing wilayah konsumsi, sing paling cedhak karo wong. We mlayu menyang iki kabeh wektu. Lan sing tanggung jawab kanggo iki? Sing bener - "pemimpin" (sekretaris umum, presiden). Nanging GKChP "ora didhukung". Pitakonan, mesthi, apa sing bakal teka saka GKChP iki, nanging isin yen wong-wong ora malah nyoba kanggo ngganti apa-apa, kanggo ndhukung wong-wong sing nentang wong sing worsened urip lan remuk wong-wong sing ndhukung ing Gedung Putih ing. Moscow. Wong tuwa kita, kanthi tembung "apa wae sing kedadeyan," mung lunga kerja, lan kita dilarang metu menyang dalan, uga "apa wae sing kedadeyan." Lan nalika padha nyambut gawe ana ing kono, negarane dicolong saka wong-wong mau lan kita, lan saben wong dirampok.
        1. 41 KAB
          41 KAB 30. mars 2015 08:14
          +9
          Kutipan saka alicante11
          Nyuwun pangapunten, nanging sampeyan ora kudu nyalahke kabeh ing "Sekretaris Jenderal"

          Ora kabeh bisa, elinga artikel babagan pambocoran rahasia negara? Jendral Sek. ing 1988 dheweke kudu lungguh, lan kanggo urip. Mulane, aku setuju karo sampeyan, ngendi liyane padha looking Nyuwun
          1. 41 KAB
            41 KAB 30. mars 2015 08:36
            +2
            Kajaba iku, liyane yaiku KGB, Komite Pusat CPSU, Menteri Pertahanan Yazov, lan liya-liyane.
            1. Gorinich
              Gorinich 30. mars 2015 09:28
              +1
              Sang Prabu digawe dening punggawane.
              1. Gardamir
                Gardamir 30. mars 2015 10:05
                +3
                Sang Prabu digawe dening punggawane.
                Ojo lali. sing ngrembug babagan 80s. Pernyataan sampeyan cocog kanggo umur apa wae.
        2. mrARK
          mrARK 30. mars 2015 13:32
          +1
          Lan sing milih ing referendum kanggo pengawetan saka USSR
          1. alicante11
            alicante11 30. mars 2015 14:39
            +1
            Aku ngomong sing sakperangan alesan wong pracaya sing bisa ana "USSR tanpa scoop." Malah donya alternatif wis digawe ing kesempatan iki - buku "Red Revenge".
      5. Komentar wis dibusak.
    3. jaguar
      jaguar 30. mars 2015 04:58
      +5
      Ing Rusia, kita wis diobati babagan iki. Awake dewe diobati, senajan perawatane angel, mung tanggane nang pendhapa wetan kayane wis mati. recourse
      1. Kasym
        Kasym 30. mars 2015 05:57
        + 12
        Telung radishes liberal diklumpukake ing Belovezhskaya Pushcha lan ..., ngeculake jin nasionalisme ing saindhenging Uni, lan wiwit - saiki aku bakal takon karo passion - kepiye kedadeyan yen luwih saka 70% populasi ngomong babagan konservasi. , lan padha "demokrat-liberal" banjir nglawan karsane mayoritas!? Ora ana Stalin, mung slug kaya Gorbachev.
        1. vladimirZ
          vladimirZ 30. mars 2015 07:13
          + 16
          Telung radishes liberal kumpul ing Belovezhskaya Pushcha - Kasim


          Iku perlu kanggo nelpon iku kanthi jeneng sing tepat - telung penjahat sing nindakake angkara unconstitutional ngrusak negara.

          Kanggo neraka karo wong, karo Gorbachev, iki Yudas, nggarap instruksi Amerika Serikat kanggo ambruk USSR.
          Nanging ing ngendi lembaga penegak hukum negara, sing tugase kanggo nglindhungi keamanan negara?
          Ing endi lembaga KGB sing diajeni, "Chekist kehormatan" sing mulya?
          Ing endi jaksa Agung USSR karo staf, organ Departemen Dalam Negeri, Tentara, pungkasanipun, karo marshals lan jenderal?
          Ing ngendi kabeh mau?
          Padha sijine basa lan eling, kalbu ing kursi mburi. Apa padha bangga nyumerepi tsatskami ing seragam, lan diijolke decency prasaja kanggo pensiun lan senioritas saka master anyar urip?
          Sawetara ditemokake perang lan ora nolak sumpah sing diwenehake marang wong lan negara USSR.
          Sayange, sethitik gumantung ing wong, wong mratelakake panemume ing referendum "On Pengawetan saka USSR", nanging padha dikhianati, dikhianati dening wong-wong sing kapekso kanggo nindakake referendum iki.
      2. Revolver
        Revolver 30. mars 2015 06:03
        +6
        Quote: jaguar
        Ing Rusia, kita wis diobati babagan iki. Kita lagi dirawat, sanajan perawatan kasebut angel, mung kanca sak kamar ing wetan katon kaya mayit
        Wiwit saiki, mangga, luwih rinci: apa sejatine pepadhamu ing sisih wetan? Negara-negara Asia Tengah? Mongolia? China? Jepang?
      3. Svetlana
        Svetlana 30. mars 2015 09:04
        +3
        Sejatine awake dhewe iki wetan tanggane mayit. Lan ing sisih wétan kita - China - berkembang.
    4. victorsh
      victorsh 30. mars 2015 06:09
      + 11
      Kita ora diobati! Ing RUSSIA24, dheweke saiki nuduhake seri dokumenter Svinidze, Russophobe sing semangat. Lan iki saluran negara.
      1. vladimirZ
        vladimirZ 30. mars 2015 06:28
        + 13
        Ing RUSSIA-24, dheweke saiki nuduhake seri dokumenter Svinidze, Russophobe sing semangat. Lan iki saluran negara. - victorsh


        Iki pancen ora bisa dingerteni. Kepiye carane Russophobe "Svinidze" bisa mlebu ing saluran tengah?
        Sanalika pasuryane lan swarane ala, aku langsung ngalih saluran supaya ora lara.
        Ora mung kabeh toko sing dicecer karo tulisane sing reged, dheweke uga muncul ing kene. Sapa sing mbiayai?
        1. Boos
          Boos 30. mars 2015 08:33
          +6
          Svanidze? Ya, nyebabake mual kaya Mikhalkov, aku langsung ngalih, kanthi tembung "bugger"!
      2. ssla
        ssla 30. mars 2015 06:44
        +2
        Kutipan saka victor
        Kita ora diobati! Ing RUSSIA24, dheweke saiki nuduhake seri dokumenter Svinidze, Russophobe sing semangat. Lan iki saluran negara.

        Ya))) Saben uwong cenderung MAMERIC amarga dheweke pengin miringake Rusia kanthi kanker kanthi cara diwasa, nanging dheweke mlebu persetujuan babagan pangembangan ISS anyar, nalika sadurunge mlebu, meh padha sumpah yen ora bisa ndeleng XP. lan ora bantuan kita ing construction lan aku bisu bab mesin kanggo rudal sing , uga, lan luwih ing bab cilik ing wangun ndandani omah resmi kanggo 850 yuta rubles, lan dalan tengah ibukutha wilayah karo ngadu kaya sawise bom limang taun Nah, logika sing dihormati lan bangga ing endi ?????? pancake plasebo
    5. Gardamir
      Gardamir 30. mars 2015 08:37
      +5
      Ing Rusia, kita wis diobati babagan iki.
      Apa sampeyan diobati? Yen sampeyan nyedhaki rak karo ngombe tanpa ndeleng, apa sampeyan njupuk Coke? Menehi hadiah kanggo pacar sampeyan ing Dina Valentine, lan 8 Maret minangka liburan Soviet. Malah sawise 2014, ora ana sing ngganti Amerikanisasi sing nyebar ing saindenging negara.
    6. 222222
      222222 30. mars 2015 09:34
      +5
      "Yagene kita mateni Uni Soviet? .."
      Carane gampang kanggo nemokake sing tanggung jawab kanggo ambruk USSR - "WE" ..
      Sapa "kita?
      Uni Soviet dirusak dening partai paling dhuwur lan nomenklatur negara, dipimpin dening label kanthi partisipasi langsung Vatikan, Barat lan Amerika Serikat.
      Ketepakan saka kapentingan ndhuwur, dawa digunakke dening unsur-unsur borjuis cilik lan kepingin dadi kapitalis turun temurun lan mungsuh njaba USSR, sing wedi karo negara sosialis lan tingkat wutah saka ekonomi ..
    7. Komentar wis dibusak.
    8. siberalt
      siberalt 30. mars 2015 10:28
      -1
      Napa kita mateni USSR? Ya, amarga wong-wong padha lara karo kebijakan ngapusi CPSU lan pengin owah-owahan. Krungu siji lan weruh liyane. Fungsionaris partai sing padha bodho mbuwang wong. Padha tetep kuwasa. Dadi, ora perlu takon karo jawaban sing WE mateni USSR! Ngalih menyang kaya "kabeh wong sing kudu disalahake" lan sprinkle awu ing sirahe, moaning bab kesalahan fatal saben wong. Ana pelaku tartamtu, isih urip lan sehat. Nanging ora ana sing diukum dening paukuman wong.
      1. mrARK
        mrARK 30. mars 2015 13:35
        0
        Isih ngarep. Dheweke bakal mangsuli.
        1. ssla
          ssla 30. mars 2015 17:57
          0
          Kutipan: mrARK
          Isih ngarep. Wangsulan

          Sapa sing bakal mati dhisik kuldi utawa sultan???
      2. Gardamir
        Gardamir 30. mars 2015 15:06
        +2
        Krungu siji lan weruh liyane.
        Kadhangkala katon kaya ora ana owah-owahan.
    9. NordUral
      NordUral 30. mars 2015 11:57
      +2
      kita nambani alon banget, lan sing paling penting, kita ora nambani wong-wong sing nggawa lan nerusake kabijakan karusakan saka Rusia. Iku angel ngomong babagan Ukraina ing umum.
    10. Siluet
      Siluet 30. mars 2015 15:01
      +1
      Sampeyan ora kudu ngomong kanggo kabeh wong. Perjuangan Westernizers karo Slavophiles bali luwih saka satus taun.

      Umume artikel kasebut bosok.Lamentasi sing terus-terusan. "Yagene kita mateni Uni Soviet?" .... Sapa kita? .... Dokter, guru, petani kolektif?..... Sapa sing sampeyan ngomong, penulis?

      Stalinisme? Dadi sawise kabeh, dheweke dikutuk dening leluhur kita ing taun 50-an. Kuliah babagan Marxisme - Leninisme? Dadi kita ngece babagan iki ing saindenging negara lan nyritakake lelucon ing ceramah kasebut.

      Luwih becik ora nyritakake lelucon, nanging nyoba ngerteni lan ngerteni sesuatu. Lan guru bakal takon pitakonan liyane. Banjur aku ora bakal nulis artikel sing ora duwe daya.

      Pendidikan? Kita padha negara paling maca ing donya.

      Aku wani Wigati sing kemampuan kanggo maca minangka pendidikan mandhek kanggo dianggep kuwi malah ing Peter. Lan dheweke dianggep minangka negara sing paling maca ing donya. Iki mung prangko propaganda. Miturut jumlah fiksi sing diterbitake - ya. lan kanggo dina iki - pindhah menyang metro St. Petersburg - lan sampeyan bakal weruh sing nomer maca wis ora diganti dibandhingake 1s.
    11. Salenik
      Salenik 31. mars 2015 06:56
      0
      Kutipan: Barboskin
      Kita wis entuk kompleks inferioritas menyang Kulon

      Aku setuju, Aku mung wanted kanggo nambah sing padha ora tuku, nanging tansah.
      Tresna kanggo kabeh Western minangka tradhisi Rusia lawas. Contone, Dostoevsky nuduhake karakter kaya Smerdyakov ing The Brothers Karamazov (1880), lan banjur ngandika: "Ing taun rolas ana invasi gedhe saka Rusia dening Kaisar Prancis Napoleon pisanan, lan bakal luwih apik yen iki. Prancis banget nelukake kita banjur, bangsa pinter conquered bakal banget bodho, Pak, lan ditempelake dheweke. Malah ana pesenan liyane.”
      Pungkasan abad kaping 19, lan apa sadurunge? Lan sadurunge iku uga lengkap: statehood - padha diundang Rurik, Yunani menehi kita nulis, padha njupuk agama impor, bangsawan komunikasi antarane piyambak ing basa Prancis, etc. lan liya-liyane, lan malah kanthi cara Marxisme :)
      Lan saiki? Lan bab sing padha. Kita butuh: sandhangan sing diimpor, lagu, mobil, refurbishment EURO :), jeneng perusahaan kanggo ndeleng carane ndhaptar - TradeTrustHolding :), lsp.
      "Yagene kita mateni Uni Soviet?" - kedaden dhewe, sawise padha matèni Stalin, sawise "March of Enthusiasts" ambruk bisu, lan tinimbang kuping wiwit caress jazz lan rock and roll, sawise: "Kuliah Marxism - Leninism? Dadi kita digawe fun kabeh. liwat negara lan ngomong lelucon langsung ing ceramah iki." pitakonan muncul, nanging "Apa comrades arep dalan tengen?" Lan pitakonan iki njedhul cukup sah, awit iku wis samesthine sing West bakal pindhah ing cara sing padha, nanging tindak liyane. :) Inggih, wiwit sajarah Rusia supaya tindakake ing tangi saka Kulon, USSR kudu numpes, kaya Carthage. :(
  2. waterdolaz
    waterdolaz 30. mars 2015 04:18
    + 31
    Aku langsung kelingan iki, bubar maca:
    Dina iki, ana wong tuwa lungguh karo aku ing minibus ... ing taun-taun bapakku ... lan, mesthi, topik acara ing Kyiv lan Maidan ... Aku ora bakal nyritakake kabeh kaya iki .. . pecahan cilik saka obrolan:
    Dheweke: - Aku kudu mbuwang 5 taun, aku bakal lunga menyang Kyiv menyang barikade ... pepadhamu arep lunga ...
    Aku : Kenapa? Apa sing ilang ing kono?
    Dhek: Kenapa? Supaya anak lan putuku duwe masa depan sing luwih apik!
    Aku: Apa tegese "paling apik" kanggo sampeyan?
    Dheweke: Supaya gaji sampeyan bisa tuku pangan, lan disandangi, lan pindhah ngaso, lan isih ninggalake kanggo nyelehake buku! Supaya umur tuwa dadi tenang lan pensiun dibayar kanthi tepat kanggo kabeh wong! Supaya pendidikan apik lan gratis, obat-obatan ... uga, lsp.
    Aku: Dadi sampeyan duwe kabeh !!
    Dheweke : Kapan?
    aku: Ing Uni Soviet!!!
    Kurang luwih 10 menit dheweke meneng.
    Aku: Lan sampeyan isih pengin melu Uni Eropa? Ora ana sing gratis!
    Omongan iki ilang...
    1. Revolver
      Revolver 30. mars 2015 06:10
      +2
      Kutipan saka vodolaz
      Aku langsung kelingan iki, bubar maca:

      Lan aku ngelingi lagu sing apik banget, aku ora ngelingi sapa:

      ...Sema, sampeyan duwe jerami ing sirah
      Lan awake dhewe wis nggawe alangan.
      Sema, kabeh bakal beda.
      Apa kita njupuk Pertapaan marang kula banjur
      Ing taun pitulas?
      Ing siji wektu dheweke dadi bagéan invariable saka dhaptar ing "Russian" restoran ing New York lan tlatah sakubengé. Saiki bebener wis ilang lan lali.
      1. Revolver
        Revolver 30. mars 2015 07:22
        0
        Quote: Nagant
        Lan aku ngelingi lagu sing apik banget, aku ora ngelingi sapa:

        Aku kelingan sing.
        Shufutinsky "Sema".
  3. 71 rus
    71 rus 30. mars 2015 04:26
    + 10
    Artikel kasebut bisa diarani "Yagene kita ngidini Uni Soviet dipateni"?
    Apa wong Ukraina ora milih Poroshenko, apa pensiunan saka Kyiv ora nggawa teh panas lan roti isi ing barricades?
    Apa sing kedadeyan saiki ing Ukraina, miturut skenario Departemen Luar Negeri, mesthine uga kedadeyan ing Rusia.
    1. vladimirZ
      vladimirZ 30. mars 2015 04:39
      + 19
      Apa sing kedadeyan saiki ing Ukraina, miturut skenario Departemen Luar Negeri, mesthine uga kedadeyan ing Rusia. - 71 ewu


      Lan sing ana ing Rusia.
      Sampeyan wis lali 1990-91, 1993, nalika Amerika padha lungguh ing pusat konsultasi Moscow lan mimpin Chubais, Gaidars, Yeltsin. Kedutaan Besar Amerika kebanjiran karo instruktur, penasehat, lan agen CIA.
      Pancen, bubar, Presiden Federasi Rusia V.V. Putin ngomong babagan instruktur Amerika - agen CIA sing makarya bebarengan karo Chubais.
      Kelalen?
      1. 71 rus
        71 rus 30. mars 2015 05:53
        0
        Apa aku ngomong nang endi wae yen aku kelalen? Kenapa sampeyan teka ing pendapat iki?
        1. vladimirZ
          vladimirZ 30. mars 2015 06:36
          +3
          Apa aku ngomong nang endi wae yen aku kelalen? Kenapa sampeyan teka ing pendapat iki? - 71 ewu


          Aku bakal ngelingake tembung sampeyan: "Apa sing kedadeyan saiki ing Ukraina, miturut skenario Departemen Luar Negeri, mesthine uga kedadeyan ing Rusia."
          Yen sampeyan ujar manawa iki bakal diulang ing Rusia, mula aku setuju karo sampeyan.
      2. Gorinich
        Gorinich 30. mars 2015 09:31
        +3
        Dheweke uga lungguh ing payon omah, penembak jitu. Penembak jitu "ora dingerteni" pisanan makarya ing Moskow. Ngomong "matur nuwun" kanggo Yeltsin amarga ngundang wong-wong mau mateni Muscovites.
    2. Gardamir
      Gardamir 30. mars 2015 09:07
      +5
      Apa sing kedadeyan saiki ing Ukraina, miturut skenario Departemen Luar Negeri, mesthine uga kedadeyan ing Rusia.
      Iku kanggo sampeyan sing liberal saiki ing daya Hung mie. Kita wis duwe revolusi warna. Ing taun 1989-1993 Kaping pisanan dheweke nggawe Duma anti-Soviet, banjur ing taun 1991 dheweke nggawe kudeta, nanging ora kasil. dadi rampung ing taun 1993. Naskah rada beda, nanging intine padha. Mulane, aku duwe pitakonan gedhe kanggo pamaréntah saiki ing Rusia. Yagene dheweke ngakoni kabeh kudeta minangka legal. Kaya ing Kiev setahun kepungkur, uga ing USSR.
      1. Aku maca warta
        Aku maca warta 30. mars 2015 17:07
        0
        Praktek donya ngakoni kabeh kudeta minangka legal, amarga pasukan sing nindakake kudeta lan nahan kekuwatan (dianggep) cukup kuwat lan bisa negosiasi. Utawa negara "ora diakoni" katon.
  4. kucing bayangan
    kucing bayangan 30. mars 2015 04:27
    + 10
    Duwe kita ora appreciate, wis ilang nangis.
  5. Homo
    Homo 30. mars 2015 04:30
    + 11
    "... Ing taun 80-an, miturut UNESCO, Ukraina minangka negara paling berpendidikan ing donya..."
    Iki kaya apa? Apa negara Ukraina ing 80s? Penulis nandhang sangsara. Malah ing artikel nostalgia kuwi, laurels "ukrov gedhe" ora menehi istirahat?
    1. vladimirZ
      vladimirZ 30. mars 2015 04:55
      +8
      "... Ing taun 80-an, miturut UNESCO, Ukraina minangka negara paling berpendidikan ing donya..."
      Iki kaya apa? Apa negara Ukraina ing 80s? Penulis nandhang sangsara. Malah ing artikel nostalgia kuwi, laurels "ukrov gedhe" ora menehi istirahat? - Homo (5)


      Utawa Mungkin iki jawaban kanggo pitakonan saka artikel ing judhul - "Yagene kita matèni Uni Soviet? ..".

      Banjur, supaya duwe "negara Ukraina", padha karo "Belarus", "Kazakhstan" lan pinggiran "merdika" liyane.
      Nanging nyatane, dheweke nyatane dadi bawahan, liwat oligarki lokal, kanggo imperialisme internasional sing dipimpin Amerika Serikat, sing ora mbutuhake wong-wong sing makmur ing pinggiran iki.
      Dheweke butuh sumber daya ing pinggiran iki lan para budak sing njupuk sumber daya kasebut kanggo "miliar emas" manungsa.
      1. Homo
        Homo 30. mars 2015 18:16
        0
        Apa hubungane jawabanmu karo komentarku? Aku ngomong babagan "negara Ukraina ing taun 80-an."
        1. vladimirZ
          vladimirZ 30. mars 2015 18:32
          +1
          Apa hubungane jawabanmu karo komentarku? Aku ngomong babagan "negara Ukraina ing taun 80-an." - Homo (5)


          Paling langsung. Ing wiwitan, impen sawetara Svidomites lan Banderaites babagan negara merdika ing taun-taun kasebut dadi referendum Ukrainia babagan pemisahan, ing ngendi mayoritas "Ukrainia", sawise referendum babagan pelestarian USSR, nyatakake kepinginan kanggo urip. ing negara independen "Ukraina", bener ngancurake USSR.
    2. bolat19640303
      bolat19640303 30. mars 2015 05:25
      +4
      Ing PBB, USSR uga diwakili dening Ukraina lan Belarus. Pramila, Ukraina kalebet ing laporan UNESCO.
      1. Homo
        Homo 30. mars 2015 18:27
        0
        Kutipan saka: bolat19640303
        Ing PBB, USSR uga diwakili dening Ukraina lan Belarus. Pramila, Ukraina kalebet ing laporan UNESCO.

        Padha diwenehi minangka bagéan saka USSR! Sinau materi!
        1. ssla
          ssla 31. mars 2015 07:15
          0
          Kutipan saka Homo
          Padha diwenehi minangka bagéan saka USSR! Sinau materi!

          Lan Rusia ing bumi bebarengan karo AS lan kita kabeh diwakili minangka earthlings lan duwe sethitik saka kabeh ma-americans --- tegese kita uga kabeh bagean saka ma-american lan kita ma-americans!!! )))
    3. Komentar wis dibusak.
    4. Bayonet
      Bayonet 30. mars 2015 06:22
      +4
      Kutipan saka Homo
      "... Ing taun 80-an, miturut UNESCO, Ukraina minangka negara paling berpendidikan ing donya..."

      Lan banjur generasi "paling berpendidikan" iki digedhekake lan dididik barbar? Kok ora cocok...
      1. Homo
        Homo 30. mars 2015 18:24
        0
        Apa link menyang kula? Iki dudu tembungku, wacanen kanthi ati-ati!
    5. ssla
      ssla 30. mars 2015 18:06
      -2
      Kutipan saka Homo
      Iki kaya apa? Apa negara Ukraina ing 80s? Penulis nandhang sangsara.

      Dadi kanggo pembangunan---PBB didegaké ing taun 1945. Kaping pisanan, deklarasi babagan yayasan kasebut ditandatangani dening wakil saka USSR, BSSR, SSR UkrainiaIndia Inggris, Filipina, Australia, Kanada, Selandia Baru, Afrika Kidul, Polandia, Prancis, Inggris, AS, lsp.
      1. Homo
        Homo 30. mars 2015 18:26
        0
        Kutipan saka ssla
        Dadi kanggo pembangunan --- PBB didegaké ing taun 1945. Kaping pisanan, deklarasi babagan ngadegé ditandatangani dening wakil saka USSR, BSSR, Ukrainia SSR, British India, Filipina, Australia, Kanada, Selandia Baru, Afrika Kidul , Polandia, Prancis, Inggris, AS, lsp.

        Dadi kanggo pembangunan, ngendi negara Ukraina ditulis?
        1. ssla
          ssla 30. mars 2015 20:01
          -1
          Kutipan saka Homo
          endi sing ditulis

          Yen sampeyan ora ngerti, banjur collider bakal mbantu sampeyan hi
  6. Aku tresna tanah airku
    Aku tresna tanah airku 30. mars 2015 04:31
    +3
    Bener...
  7. Alex Nick
    Alex Nick 30. mars 2015 05:17
    +3
    Carane kita tresna kanggo demolish kabeh menyang lemah, lan banjur ..... Mung break, ora mbangun.
    1. K-50
      K-50 30. mars 2015 06:55
      +2
      Kutipan saka Alex Nick
      Carane kita tresna kanggo demolish kabeh menyang lemah, lan banjur ..... Mung break, ora mbangun.

      Dadi, anggota Komsomol, kita ora bisa nindakake tanpa kesulitan. Pisanan, kabeh wis bajingan Roma, banjur kita mbangun maneh mengko ngguyu
      1. Gardamir
        Gardamir 30. mars 2015 09:15
        +2
        banjur kita mbangun maneh
        Inggih, bilih punika Perang Donya I. banjur sipil, devastation sing dingerteni. Nanging sawise 91, dheweke ngliwati negara kaya skating rink? Aku mikir yen wong-wong sing ngrayakake Dina Karusakan USSR tanggal 12 Juni minangka pengkhianat!
  8. Putinets
    Putinets 30. mars 2015 05:26
    +4
    iku perlu kanggo poke kita kaya kucing nakal ing taek ..., nuwun ing kulon demokratis, supaya kita wiwit ngerti carane urip
    1. Gardamir
      Gardamir 30. mars 2015 09:17
      +1
      Suwene sampeyan bisa urip ing kamardikan kurang ajar iki?
  9. rotmistr60
    rotmistr60 30. mars 2015 05:40
    +2
    Kasep kanggo ngombe "Borjomi" nalika ginjel wis tiba. Ora ana gunane saiki takon apa sebabe. Kita kudu mikir manawa iki ora bakal kedadeyan maneh karo negara anyar. Nanging Ukraina ora kejawab kasempatan iki, mula ora bakal ana minangka negara.
  10. Nitarius
    Nitarius 30. mars 2015 05:40
    + 15
    Artikel kanthi cara DOUBLE BOTTOM! pisanan aku sijine plus, nanging saiki aku ngerti aku kudu MINUS BET!
    RAKYAT ORA PERLU TANYA-TANYA IKI....Wong-wong pada Referendum.. wonge "MELAWAN RUNTUH USSR"
    Iku perlu kanggo nguripake kanggo TRAITORS .. kaya GORBACHEV lan YELTSIN ... Padha ngiyanati kabeh Rakyat USSR - padha ngrusak apa MUSTAHIL lan ora digawe dening wong-wong mau.. Nanging padha dipercaya kanggo nyimpen.
    Pitakonan mbokmenawa kanggo Sapi Bungkuk!
    1. Revolver
      Revolver 30. mars 2015 06:14
      +4
      Kutipan saka Nitarus
      Pitakonan mbokmenawa kanggo Sapi Bungkuk!

      Mung stake aspen bisa tenang ghoul iki. Lan luwih apik ing Ground Eksekusi, kanthi patemon wong lan pers.
      1. Bayonet
        Bayonet 30. mars 2015 06:44
        0
        Quote: Nagant
        Pitakonan mbokmenawa kanggo Sapi Bungkuk!

        Kita nggawe bebarengan, banjur kita goleki sing ekstrim ...
        1. Yuri Ya.
          Yuri Ya. 30. mars 2015 08:53
          +2
          Kutipan saka Nitarus
          . Dheweke ngiyanati kabeh wong USSR - ngrusak apa sing ora bisa ditindakake lan ora digawe dening wong-wong mau.

          Quote: Bayonet
          Kita nggawe bebarengan, banjur kita goleki sing ekstrim ...

          Iku mung perlu kanggo ngenali peran elit nasional minangka mimpin lan nuntun, supaya bisa ngomong. Paling ora amarga keamanan informasi sing luwih gedhe lan duwe sawetara tuas kontrol. Yen dheweke mandheg sesambungan karo masyarakat, ngarepake masalah. Iki kedadeyan nalika elevator sosial diprivatisasi. Napsu nerangake karo mangan, banjur kabeh liya lan FSUs sing digawe iku. Kanthi teknologi manajemen modern, iki kedadeyan ing endi wae (pisah saka masyarakat), ing negara sing padha. Tujuane ana, umume, padha, nanging ukurane beda (kabeh "tuku"). Siji-sijine yaiku dheweke tetep duwe pengaruh ing masarakat, amarga elit kasebut nyoba nyebar pengaruhe ing skala global kanthi tumindak.
    2. Gardamir
      Gardamir 30. mars 2015 09:18
      +1
      QUESTION mbokmenawa kanggo Humpbacked
      pitakonan mesthi menyang alamat. Nanging aja lali pahlawan liyane: Yeltsin ...
  11. Baloo
    Baloo 30. mars 2015 05:49
    +9
    Sawetara taun kepungkur, ing TV, aku sedhela ndeleng fragmen film babagan ambruk USSR kanthi wawancara karo salah sawijining penulis neo-konservatif rencana sing ditindakake: "Aku duwe cukup driji ing tanganku kanggo ngitung sing padha tuku. Lan sawise 8 taun, USSR wis ilang. Panjenenganipun ngandika mangkono: We tuku wong-wong mau! Umumé, mratelakake panemume ati-ati sing kabeh diwiwiti karo moles ing Komisi Perencanaan Negara ing awal 70s. Apa bab giliran saka kali Siberia? Saluran kasebut mesthine bakal ditusuk kanthi bantuan bom nuklir 28 (miturut A. Karaulov). Carane! Mungkin sawetara wong sing ora dingerteni kita nyumbang kanggo nyegah pangembangan lan biaya sing ora adil. Mesthine, sistem kasebut kudu diowahi. Punika conto prasaja. Ayo dadi rumah sakit butuh alat. Ing musim gugur, katalog peralatan medis digawa saka departemen akuntansi. Dokter enterprising majeng sing kepengin weruh nggawe pesenan. Ing taun anyar, peralatan medis wis ngumpulake pesenan. Salajengipun, pesenan dikirim menyang pabrik. Pabrik-pabrik ngirim pesenan ing musim gugur ... Cekakipun, dudu kasunyatan yen ing 2 taun saka peralatan medis bakal nelpon lan ngomong, njupuk. Dadi, yen pelanggan nggawe pesenan langsung menyang perusahaan, mesin kasebut bakal luwih efisien. hi
    Aku arep ngomong bab utama: Wong kanggo sisih paling padha luwih conscientious, luwih prayoga. Yen ora, aku setuju karo penulis, sanajan ora Ukrainia.
    1. alicante11
      alicante11 30. mars 2015 07:51
      +7
      Dokter enterprising majeng sing kepengin weruh nggawe pesenan. Ing taun anyar, peralatan medis wis ngumpulake pesenan. Salajengipun, pesenan dikirim menyang pabrik. Pabrik ngirim pesenan ing musim gugur ... Cekakipun, dudu kasunyatan yen sawise 2 taun bakal nelpon saka peralatan medis lan ujar, njupuk


      Apa luwih apik saiki? Sampeyan kudu nulis aplikasi, sing, yen ora dipotong, bakal kalebu ing rencana finansial, sing biasane dibentuk kanggo setahun, utawa malah luwih saka siji sadurunge. Banjur, nalika dhuwit diparengake, perlu kanggo nganakake tender, sing bakal dimenangake dening perusahaan Horns of the Hoof LLC, sing njaluk dhuwit paling sithik lan bakal nyedhiyakake peralatan kasebut kanthi becik yen bisa digunakake lan paling ora saka wilayah sing dibutuhake. Banjur dheweke ora bakal nyelehake apa-apa, dheweke bakal bodho njupuk advance lan ilang.
    2. mrARK
      mrARK 30. mars 2015 14:32
      +3
      Dear Baloo! Aku pribadi nggawe pesenan kaya ngono. Pungkasan koleksi pesenan ana ing pertengahan Oktober. Rencana bisnis digawe ing Desember. Saka Maret nganti September, nampa kabeh pesenan.
      Ekonomi USSR, kalebu perencanaan, kudu digawa menyang tingkat anyar, nggunakake teknologi informasi. Iki dipasrahake marang Academician Glushkov ing taun 1964. Yagene ora rampung? Jawaban bisa ditemokake ing "5.1. Carane "ekonom" Soviet nyuwil ekonomi USSR "dening Alexander Kurlyandchik.
  12. Michael_59
    Michael_59 30. mars 2015 06:06
    -1
    Quote: Pengarang
    Dadi apa sing wis kita tuku?


    Takon wong Yahudi bab iku.
  13. Rusin Dima
    Rusin Dima 30. mars 2015 06:45
    +7
    Uni iki ora rusak dening wong, nanging dening Bunch saka pengkhianat ing kuwasa
    1. kaliber
      kaliber 30. mars 2015 07:46
      +2
      Lan ing ngendi ana 18 yuta anggota CPSU? Instruktur saka OK CPSU, agitators sing dipukul ing tumpukan ing sekolah Marxisme-Leninisme. Dheweke dikandhani - kapitalisme minangka pengangguran. Nanging ... sing lunga menyang barricades ing '91? Lan kanggo apa?
      1. Gardamir
        Gardamir 30. mars 2015 09:25
        +3
        Lan kanggo apa?
        Elinga Yeltsin ing supermarket Amerika? "Partai lan pamaréntah" populer diterangake kanggo kita sing ing USSR sosis digawe saka kertas jamban, nanging ing Amerika iku super. Bener, aku ora mangan sosis modern, aku iki pervert kanggo mangan plastik.
      2. ovgorskiy
        ovgorskiy 30. mars 2015 09:31
        -3
        Komunis (Bolshevik) numpes Rusia (Kakaisaran Rusia) kaping pindho ing abad, pisanan ing 17, banjur ing 91, lan tumindak ing kira-kira padha, kanggo numpes negara kanggo ngrebut panguwasa. Ora ana omong kosong yen Gorbachev, Yeltsin lan liya-liyane ngrusak negara siji-sijine. - awak paling dhuwur saka partai. Lan ora ana ngendi lan ora ana siji mandegake Gorbachev, kabeh wong milih unanimously, amarga Partai Komunis ing 80s mung rotted ing Bud. Wong tuwa ndhuwur lan karir lan oportunis ing ngisor. Lan dheweke wiwit rot ora ing 80s, nanging ing awal 50s. Iku mung sing sistem kuwi bisa adhedhasar 2 faktor, iku salah siji semangat alam bébas utawa nindhes. Semangat lan nindhes dening agêng-50s wiwit weaken, partai kanggo rot, lan karo sistem lan negara dhewe. Ambruk sistem ing 90s minangka asil logis saka kabeh iki, iku wis ono.
        Aku banget nuwun sing Kakaisaran Rusia Agung ambruk lan ora kurang Getun ambruk USSR.
        1. Gardamir
          Gardamir 30. mars 2015 11:36
          +3
          Komunis (Bolshevik) ngrusak Rusia kaping pindho ing sawijining abad
          Apa Bolshevik nindakake kudeta ing Februari? Lan kenapa wong liberal sing nggulingake raja ora ngirim dheweke menyang sedulure ing Inggris? Aku bakal setuju. yen ing taun 1991, komunis nglakokake kudeta, nanging kanthi curiga kanthi cepet nolak dadi anggota. Dadi komunis utawa ora peduli karo partai apa.
          Ing babagan represi, kenapa saben penjahat kudu dianggep minangka pejuang hak? Lan kenapa pakunjaran ana nganti ewonan taun, nanging ditindhes mung ing 30-an abad kaping 20?
          1. saag
            saag 30. mars 2015 12:23
            +1
            Kutipan: Gardamir
            Lan kenapa wong liberal sing nggulingake raja ora ngirim dheweke menyang sedulure ing Inggris?

            Iku ora titik, Nicholas II wanted kanggo pindhah menyang kono, nanging seduluré menehi tandha yen dheweke ora samesthine ing kono, mula aku kasengsem ing pitakonan - kok dheweke ora menyang ibune ing Denmark?
          2. kucing bayangan
            kucing bayangan 30. mars 2015 15:11
            0
            Amarga sawetara pengin ndeleng "disiksa pribadi dening Stalin"

        2. mrARK
          mrARK 30. mars 2015 13:42
          0
          Sawetara dibilism
      3. oracle
        oracle 30. mars 2015 09:41
        +3
        Aja nyampur kabeh. Ana ora dadi akeh komunis ideologi, lan malah kurang buruh partai nyata. Kajaba iku, dheweke lali karo peringatan Lenin yen "yen ana siji partai," mula wong-wong sing, ing kahanan liyane, bakal gabung karo partai liyane, bakal ngupayakake gabung. Apa sampeyan tau mikir ing ngendi "wong bisnis" sing tansah ana ing massa manungsa wis ilang? Sing bener, dheweke rampung ing jajaran Partai Komunis kanggo nggawe karir. Nonton film "Eternal Call", ing ngendi Polypov mung makili wong-wong kuwi. Miturut cara, iku sabenere amarga efisiensi sing akeh sing dadi pemimpin ekonomi lan sukarela utawa involuntarily ngawula rakyat.
  14. saag
    saag 30. mars 2015 06:46
    +3
    Thirst kanggo daya, ngelak kanggo pengayaan pribadi - iki alasan sing makarya, pribadi dadi luwih dhuwur tinimbang umum, padha digunakake kanggo negara (yen kita nampa definisi sing negara iku sawijining wong sing manggon ing wilayah tartamtu. kanthi wates-wates lan wong-wong sing dipilih kanggo ngatur masyarakat, dianugerahi kekuwatan saka kekuwatan rakyat), lan saiki cukup campuran.
  15. ROMAN VYSOTSKY
    ROMAN VYSOTSKY 30. mars 2015 06:49
    +4
    Wis wayahe nyuwek-nyuwek rambutmu saka ......, lan wiwit mikir babagan carane ndandani apa sing wis ditindakake kanggo negara kita. Lan nindakake, nindakake, nindakake, lan aja golek sing ekstrem lan guilty.
    1. saag
      saag 30. mars 2015 07:03
      +6
      Sawetara pitakonan langsung muncul:
      Kutipan: ROMAN VYSOTSKY
      nanging wiwit mikir babagan carane ndandani apa sing wis ditindakake kanggo negara kita

      Ndandani tatanan sosial?

      Kutipan: ROMAN VYSOTSKY
      Lan nindakake, nindakake, nindakake

      Apa maksudmu iki?

      Kutipan: ROMAN VYSOTSKY
      tinimbang golek sing nemen lan guilty.

      Yagene, impunitas nyebabake tumindak sing padha?
    2. alicante11
      alicante11 30. mars 2015 08:18
      +3
      Apa sing bakal sampeyan lakoni saiki? Para oligarki ora bakal nyerahake kekuwatan tanpa perang. Lan perang ing kondisi perang sing diluncurake Barat marang kita minangka dalan langsung kanggo ngalahake. Lan kita ora bakal mudhun karo Brest-Litovsk. Ngatasi masalah karo Rusia definitively. Ya, lan kanggo perang sampeyan butuh organisasi, pimpinan, dana. Ing taun 91, saben polisi distrik, apa maneh pangkat lan pangkat KGB, mesthine kanggo rakyat. Lan saiki sing pulisi, sing FSB - kabeh ing njaga kasugihan oligarki.
      1. saag
        saag 30. mars 2015 08:43
        +3
        Kutipan saka alicante11
        iki dalan langsung kanggo asor.

        kok enggal-enggal "kaget"? :-) Butuh ide pemersatu. lan dudu rencana jangka pendek, lan nalika urip sipil sampeyan bisa nglawan jagad iki, yen ora kaya ngono, nalika saben wong mikir babagan "toko", banjur ya
        1. alicante11
          alicante11 30. mars 2015 14:37
          -1
          kok siap "kaget" langsung? :-)


          Ing Perang Sipil nglawan Rusia kaya mangkono, Barat ora nindakake. Kontingen intervensionis cukup winates. Sepisanan, pemain utama Western durung pindhah adoh saka bloodletting saka WWI, sareh, ana mratelakake panemume sing Trotskyists nyiapake kasugihan Rusia kanggo Kulon ing piring perak, katelu, banjur Rusia umume goal No. Sasaran utama ing Kulon yaiku Jerman. Akibaté, kita kudu perang, kajawi gerakan putih kasebar, karo kabeh limo limitrophes, sing diwenehi carte blanche kanggo nyuwek, kang ala. Siji-sijine intervensi utama, Jepang, umume dipeksa ninggalake amarga posisi Amerika. Tentara Abang ora nindakake operasi militer skala penuh sajrone Perang Sipil karo dheweke. Saiki, Rusia minangka target utama Kulon, sing ora bosen karo perang gedhe lan bisa ngetrapake pasukan sing cukup kanggo pungkasane ngrampungake "pitakonan Rusia" sing ditindakake. Kajaba iku, amarga nalika Perang Sipil, sistem pertahanan udara sing wis ora mantep banget bakal kaganggu, kaunggulan Kulon ing udhara bakal mengaruhi luwih akeh. Lan apa sing ndadékaké, sampeyan bisa maca ing artikel babagan pertahanan udara lan angkatan udara Yugoslavia. Dadi ora realistis yen kita bisa urip ing kasus GW.
      2. andrew42
        andrew42 30. mars 2015 09:11
        +3
        Pangerten sing bener babagan kahanan. "Ya, lan kanggo perang sampeyan butuh organisasi" uga bener. Kabeh wis permeated liwat lan liwat karo commerce, ngendi iku perlu lan ngendi iku ora perlu. Pahlawan ing jaman kita yaiku Manager Majesty, sing nggawe presentasi sing apik lan nyedhot dana (umum lan pribadi) kanggo rencana "bisnis" Manilov sabanjure, ora duwe niat kanggo tanggung jawab kanggo asil kasebut. Nanging, jujur, nganti "jinis kita" oligarki nglawan bal manca, goyang prau iku kebak karo panguburan pungkasan Rusia. Ngganggu, nanging bener. Revolusi bakal entuk kita. Évolusi dibutuhake, nanging mung ora cukup: "organisasi, pimpinan, tegese."
  16. Tatar 174
    Tatar 174 30. mars 2015 07:08
    +1
    Aku iki kabeh babagan sawetara bab banal:
    1. Lemese wong-wong sing kudu dipikir lan diramal, yaiku Sekjen. Dheweke kesed mikir babagan negara lan rakyat, dheweke sibuk karo reputasine dhewe, lan liyane ora ngganggu dheweke, amarga Sekretaris Jenderal lan kabeh mlaku dhewe nganti rusak banget ...
    2. Slogan "Inisiatif kena paukuman" ora ngidini sapa wae nggawa Sekretaris Jenderal sing mimpin negara menyang karusakan, kabeh wong wedi tanggung jawab, oportunis kaya ngono sing wedi inisiatif dijupuk ing endi wae kanggo kabeh perintah. posisi...
    3. Wong-wong padha meneng, amarga akeh masalah ing tingkat rumah tangga, kabeh wong nyoba ngatasi masalah cilik utawa gedhe iki, lan ora ana wektu sadurunge negara ...
    4. Intelligentsia - kreatif lan liyane kok meneng? Apa kabeh cocog? Ora mungkin, dheweke mung wedi ngomong apa-apa, supaya ora paling sethithik ing tahanan omah, kaya ilmuwan misuwur ing Gorky.
    5. Apa pimpinan militèr negara, marshal lan jenderal sing misuwur lan berpengalaman weruh menyang ngendi negara kasebut? Padha weruh lan ngerti, nanging uga meneng ... Sing ora weruh lan ora ngerti mung mendem utawa enom banget lan ora duwe pengalaman kanggo mikir lan nganalisa.

    Iku kabeh, ora ana negara ... Lan sumber banal iki isih urip lan slogan iki uga urip ing kabeh tingkat lan ora bakal lali.
    1. andrew42
      andrew42 30. mars 2015 09:17
      +3
      Ora dadi prasaja. Akeh sing ngerti lan ngerti apa Gorby lan accomplices padha mimpin negara, nanging makhluk iki monopoli "progressive line" saka CPSU, lan ing tutup saka gendéra perestroika, mboko sithik nyiyapake "redrawing", sing, kanggo. pasrah lan perpecahan negara. Lan meh ora bisa nglawan iki ing kerangka sistem sing ana - dheweke bakal gludhug minangka mungsuh partai lan rakyat, kanthi ironi sing ala. Kanthi analogi karo panangkepan kutha benteng: nalika Kremlin dicekel, kutha kasebut ora bisa ditahan maneh saka pengepungan njaba. Frasa "Gorbachev minangka agen pengaruh" wis nyebar ing pinggir lan ing pawon wiwit taun 1988. Dadi apa? ora ketompo. Aku ora ngandel karo sinisme sing ora sopan.
  17. 1536
    1536 30. mars 2015 07:15
    +1
    Ora perlu menyang ekstrem. Iku siji bab kawicaksanan cidra disebut "perestroika", nalika kabeh lan kabeh wong nyerah lan rusak, lan liyane bab, nalika negara, negara lan rakyat kudu maju, lan bobot disambungake menyang sikil karo rante ngalangi. Banjur ing taun 90-an ana owah-owahan ing masyarakat, ekonomi lan industri. Proletariat industri sing padha, sing digunakake dening VI kanthi pinter, wis dadi barang sing kepungkur. Lenin. Lan pigura sistem dumadakan retak bebarengan bulkheads paling penting. Lan pamaréntah Soviet lan CPSU urip dhewe, ora nggatekake owah-owahan ing negara lan donya. Nalika dheweke ngerti apa sing kedadeyan, dheweke cepet-cepet mateni, nanging pemadam kasebut dadi "kebakaran lengkap" - ana istilah pemadam kebakaran. Dadi iki "perestroika" - pesawat tanpa pikiraken saka tumindak asring digunakake dening mungsuh kita ing luar negeri, lan malah ngrancang dening wong-wong mau. Saiki, nalika ana sing bisa dibandhingake, "perestroika" kaya "revolusi Maidan" ing Ukraina. Minangka Hegel digunakake kanggo ngomong - "Sajarah mbaleni dhewe kaping pindho", lan Engels ditambahake: - "Sapisan minangka tragedi politik, lan wektu liyane minangka farce."
    Ora bisa bali menyang sing lawas, kudu mikir babagan masa depan. Sayange, kamungkinan banget yen Maidan didhukung dening wong-wong ing Ukraina sing pancene pengin bali menyang USSR supaya ora nindakake apa-apa kaya sing ditindakake, nanging nampa apartemen gratis saben 25 taun. Lan ing kene ana bummer.
    1. saag
      saag 30. mars 2015 07:20
      +2
      Kutipan: 1536
      Ora bisa bali menyang sing lawas, kita kudu mikir babagan masa depan

      Nah, masa depan apa sing bisa dipikirake?
    2. alicante11
      alicante11 30. mars 2015 08:50
      +3
      Proletariat industri sing padha, sing digunakake dening VI kanthi pinter, wis dadi barang sing kepungkur. Lenin.


      Nyuwun pangapunten, nanging sing tindak menyang ngendi? Era Soviet pungkasan minangka "lagu angsa" saka proletariat industri. Bapakku, insinyur, nampa sing padha, lan kadhangkala kurang, tinimbang ibu, perawat anestesi. Ora ketompo gaji buruh kaya tambang, kru lokomotif utawa buruh trampil. Lan saiki sembarang "manajer" ing bank utawa "kerah putih" saka perusahaan gedhe bakal "outshine" mayoritas buruh hard. Mesthi wae, ana pangecualian, nanging ana sawetara banget, lan iki minangka owah-owahan sing angel banget ing proyek infrastruktur gedhe kaya pipa gas. Iku sawise ambruk Uni sing "mundur saka proletariat" wiwit lan kabeh wong kesusu kanggo bisa ing kantor.
  18. fomkin
    fomkin 30. mars 2015 07:20
    +1
    Penulis kasil ngutip Dostoevsky lan umume bener.
  19. Flinky
    Flinky 30. mars 2015 07:52
    +1
    Aku pengin ngerti kabeh: kenapa kita mateni Uni Soviet?

    Penulis, ngomong dhewe.
  20. Jurkovs
    Jurkovs 30. mars 2015 08:21
    +1
    Nanging Ukraina sing mateni Uni Soviet. Iku nuduhake yen penulis Ukrainia uga wis ngerti iki.
  21. monster_lemak
    monster_lemak 30. mars 2015 08:27
    +4
    Kenapa USSR dipateni? Lan mung kanggo alesan sing padha kok kakly, kaya edan, saiki "bledosan" ing EU amarga Western "nishtyachki", elinga "roller" saka kaping "perestroika" babagan "Lenya Golubkov"? - "We are lying" , lan denyuzhki arep." Punika sababipun - saben wong ngganti pakulinan "entuk" dhuwit kanggo "nunggu panganan gratis", kaya "Barat bakal teka lan nindakake kabeh kanggo kita - bebarengan karo" kapitalis paman lokal sing apik "bakal mbangun kita. "Kapitalisme karo pasuryan manungsa ". Ya, supaya padha mbangun apa kita duwe.
  22. bos117
    bos117 30. mars 2015 08:55
    0
    Kutipan saka Perse.
    Perang pungkasan diwiwiti, ing ngendi Rusia kudu ngalahake reptil donya (nggawe fasisme anyar, wis saka Rusia sing wis dadi dill, nglawan Rusia), pisanan ninggalake kutub kekuwatane, lan nggawe kutub sosialisme sing dianyari dhewe. Tanpa iki, ora ana masa depan sing pantes kanggo Rusia utawa kanggo kabeh peradaban kita ing planet Bumi.

    Iku ngandika persis. Persis. Mung organisasi sosial masyarakat sing bakal nylametake bumi saka medeni sing digawa kapitalisme. Oligarki, perang, kekejeman, standar ganda, eksploitasi liar wong. Manungsa kudu duwe wektu kanggo nggawe organisasi sosial urip ing bumi. Yen ora, mburi peradaban kadonyan wong.
  23. andrew42
    andrew42 30. mars 2015 09:01
    +6
    Pitakonan kasebut salah. Sapa kita sing "mateni" -? Mungkin iku militer utawa nomenklatur partai tingkat menengah? Direktur pabrik lan kepala? Lik Klava sing luwih resik lan Pakdhe Vasya tukang kunci? Ora lan ora maneh. Ora ana akeh WE ing kene. Alesan kanggo likuidasi USSR yaiku panggantos saka ndhuwur elit panguwasa dening musuh geopolitik, ngiyanati kapentingan negara dening wong pisanan saka negara. Gorbachev, Yakovlev, Shevardnadze, Yeltsin, plus sawetara "nasional" fosterlings ing ndhuwur partai. Mulane Uni ora rampung ilang, ninggalake pewaris - Rusia, amarga proses ambruk Uni diluncurake saka "ndhuwur", lan ora saka ngisor. Ora ana prasyarat obyektif sing penting kanggo matine Uni, kabeh subyektif, yaiku, kepentingan pribadi lan tumindak sawetara puluhan bajingan tartamtu, moles pindah lan agen pengaruh saka "perusahaan Kulon".
    1. michael3
      michael3 30. mars 2015 15:11
      0
      Kutipan saka: andrew42
      Sapa kita sing "mateni" -?

      WE WONG!
      Rusia, ing éwadéné kabeh, senadyan abad efforts dening macem-macem panguwasa, isih utamané Rusia, negara wong. Wong-wong padha ngoyot negara, mula isih urip, asring sanajan kabeh. Dadi kita mateni USSR, lan kanthi alasan sing apik.
      Elinga industri kita? Nah inget? Banjur dheweke kudu ndeleng - saka kabeh tim iku apik yen ana siji buruh. Sisa 20 dina sasi padha ngalahake buldoser, nyiapake telung dina, badai seminggu. Lan apa sing kedadeyan ing dalan metu, dheweke bakal tuku kanggo sapa wae, apa wae ... elek ...
      Industri Soviet ing taun XNUMX-an ngrampungake mung siji masalah kanthi puas - masalah lapangan kerja umum. Ngowahi sumber daya sing langka dadi sampah ora dadi sabab sing pantes kanggo raksasa industri. Dene bab tetanèn ing nagara gêdhe, mesakake yèn ora bisa ngasilaké barang-barang dhasar ... ora bakal diomongake. Isin, nistha, nistha.
      USSR, dibangun miturut gambar saka Khrushchev lan Brezhnev nomenklatura, strangled negara lan meh numpes kita. Iku kudu dirusak, lan dirusak. Dadi, kita wiwit mbangun maneh miturut gambar sing ora cocog, iki minangka bencana, lan bencana sing nggegirisi. Nanging iki pitakonan liyane ...
  24. yuta
    yuta 30. mars 2015 09:03
    +1
    "Yagene kita mateni Uni Soviet? .."

    Sapa kita? Vasya Volga lan Gorbachev?
    Aku dhewe ora mateni USSR!
  25. weksha50
    weksha50 30. mars 2015 09:13
    +1
    "Dadi apa sing kita entuk?"...

    Karusakan ing sirah, ati lan jiwa, perawatan sing mbutuhake wektu sing suwe lan perawatan radikal ...
  26. Igarr
    Igarr 30. mars 2015 09:13
    +4
    sedulur. Lan wanita.
    Sampeyan katon banget tragis ing kabeh. Catastrophic, bener.
    Mesthi, ambruk USSR minangka bilai. Pati wong minangka akibat saka kabeh proses minangka tragedi. Lan ana sing khusus guilty saka kabeh kasus iki.
    Nanging nimbang yen organisme sing sehat ora mati. Bisa uga lara, nanging bakal mari. Lan nir - kabeh wong mung jijik.
    Wis 25 taun wiwit runtuh Uni.
    Kanggo kula, iku tragedi. Lan saiki padha.
    Mung kene aku teka menyang kesimpulan sing aku wis voiced. Uni wis pinasthi ing watesan lan kategori kasebut. Lan padha muncul sawise matine Stalin. Pengecualian rotasi kepemimpinan - bosok - ambruk.
    Kita, saben dhewe, ngethok rambut lan kuku, adus, ngumbah, waras, mbusak untu lan organ sing ala - lan kenapa kita padha nggegirisi babagan aparat negara.
    Kena kutu, kukune ora kena gawe, rambute ketutupan mripate, untune rontok, kabeh bosok – mati negara. Ing cramps.
    ...
    Rusia bakal munggah. mesthi. Malah luwih ayu tinimbang tilas Uni Soviet. Bakal ngenteni.
    ...
    Lan uga - ".. iku apik kanggo dadi enom, malah karo blok ing gulu..". Tembung-tembung kasebut diarani Genghis Khan.
    Dadi - Uni Soviet - iki enomku. pemuda mahasiswa.
    Lan aku banget nuwun kanggo nom-noman sing ilang ing salawas-lawase.
    ...
    Aku pisanan menyang luar negeri nalika taun 1979. Jeans, sandhangan, permen karet - wiwit aku dadi pelaut, ora ana sing menarik kanggo aku.
    Nanging saben bali menyang Uni, nggawa tentrem ing nyawa.
    1. Gardamir
      Gardamir 30. mars 2015 09:31
      +2
      Pengecualian rotasi kepemimpinan - bosok - ambruk.
      sampeyan ngomong babagan Rusia modern, banjur ing ngendi logika.
      Rusia bakal munggah. mesthi. Malah luwih ayu tinimbang tilas Uni Soviet. Bakal ngenteni.
      1. Igarr
        Igarr 30. mars 2015 09:50
        +2
        Logika punika rotasi isih lumaku.
        Bad, meh wae, piye wae bengkong. Nanging dadi.
        ".. saiki ora taun 37 .." - sampeyan ora bisa trample ngendi wae.
        Lan kanggo ngetung gubernur sing wis dikendhaleni - lan dadi kaget.
        Dipencet sithik-sithik, nanging siji-sijine neraka, padha tuwuh kaya kutu. Nits.
        1. Gardamir
          Gardamir 30. mars 2015 11:56
          +2
          rotasi isih lumaku ... Lagi dipencet sethithik
          Lan ing kene aku ora setuju banget. Yen kita duwe doktrin, apa wae sing pengin diarani ideologi, mula kita bakal ngerti. apa sing dijaluk saka gubernur lan liya-liyane. Contone, aku bakal ngidini luwih akeh kanggo gubernur wilayah Kaluga lan bakal teka karo mriksa gubernur wilayah Kirov. Dene gubernur Sakhalin. Aku ora mikir aku salah. Dheweke diundang kanggo nganakake rapat umum "taun musim semi Krimea." Nanging Pak Khoroshavin kandha yen dheweke ora duwe dhuwit kanggo nganakake acara iki. Wong-wong mau banjur padha sowan lan ngetung.
          Nalika sampeyan bisa mbayangno, iki ora cukup rotasi.
          1. Igarr
            Igarr 30. mars 2015 12:46
            +2
            Aku setuju, iki omong kosong.
            Lan, Aku malah manawa ing milis tertutup padha menehi panjelasan, padha ngandika, iku perlu kanggo nuduhake.
            Lan padha, infèksi, lan narik ing kanthong.
            Aku kudu piye?
            Aku mung ngandelake sejarah. Lan sifat siklus kabeh proses. menyang dialektika.
            Rusia wis duwe satus alasan kanggo ambruk. Siji confrontation karo Lithuania ing Ivan the Terrible, Troubles, apa padha worth.
            Dadi sawise kabeh, alon-alon, alon-alon .. Rusia straightened metu. Dadi kekaisaran ing taun 1905.
            Mangkono kabeh dadi kanggo kita.
            Minangka tansah, ing Rusia. Liwat mburi
            Sabar, kancaku, sabar lan kerja bakal nggiling kabeh.
  27. Kyrgyz
    Kyrgyz 30. mars 2015 09:36
    -1
    Lan aku elinga USSR saka 80s, nistha lengkap kanggo masalah saben dinten wong, total blat (bener korupsi akar umbi) lan posisi nomenklatura ing kabeh tingkat ora Samsaya Awon saka bangsawan karo keamanan khusus. nyritakake babagan mbangun masyarakat tanpa kelas lan adil, nyatane kita kabeh meh ora weruh masyarakat kasta ing ngendi siji-sijine cara kanggo ningkatake kahanan finansial kita yaiku metu saka lapangan hukum (spekulasi, mata uang, produksi lemah), kita mandheg percaya iki. omong kosong. Ya, ana prestasi gedhe saka USSR, nanging ora ana kegagalan sing kurang ageng, ora ana sing menang utawa ngiyanati USSR, ora ketompo carane diwenehi, iku wis kesel inti spiritual lan ideologi, lan tanpa iki ora ana alesan kanggo. nanggung kasusahan kanggo entuk manfaat apa wae. Ambruk USSR sabenere ambruk, iku rotted saka njero, lan iki tragedi kita, tragedi saka project umumé kasil, kang kita nandur modhal akeh, sanajan ana pluss, nanging ing umum goal ora ngrambah. banjur kita "mitra" njupuk kauntungan saka iki - ayo, ing wong-wong mau ing panggonan kita bakal wis rampung padha. Nanging ora ketompo carane gedhe karusakan, urip terus, pengalaman saka anak saka kesalahane angel angsal, lan minangka ngandika sadurungé, wong sing ora sedhih kanggo USSR ora duwe ati, nanging wong sing kepengin mulihake ora duwe pikiran.
  28. Gardamir
    Gardamir 30. mars 2015 09:37
    +3
    Iku misale jek sing karusakan saka USSR paling nggambarake anekdot iki.
    "Ing Uni Soviet, kita urip kanthi miskin, amarga pamrentah mutusake sapa, apa jenis lan jumlah iwak sing bakal diwenehake.
    Nanging ing kapitalisme, saben wong bakal duwe pancing lan dheweke bakal bisa nyekel iwak apa wae lan kaya sing dikarepake.
    Nanging kapitalisme wis teka. Pranyata pancing kudu nyilih. Panggonan kanggo mancing kudu disewakake. Lan duwe lisensi kanggo nyekel iwak, lisensi kapisah kanggo saben spesies."
    1. wae09
      wae09 30. mars 2015 11:05
      +3
      Kutipan: Gardamir
      Nanging kapitalisme wis teka. Pranyata metu

      Nanging ternyata kapitalisme duwe pandangan dhewe babagan mancing: Saben uwong dadi iwak, kanthi bedane sing signifikan - minoritas dadi hiu, lan liyane dadi panganan kanggo dheweke. Apa sing kudu dideleng, ngomong babagan nuansa apa wae, kaya lisensi.
      1. komunis anyar
        komunis anyar 30. mars 2015 12:08
        +2
        Lan lancare tanah miskin iki bakal nyiksa;
        Lan cemlorot bakal menehi warna ombak ing kali:
        Ing dina iku bakal katon wong gagah prakosa,
        Lan sampeyan bakal ngerti dheweke - lan sampeyan bakal ngerti
        Yagene ana piso damask ing tangane;
        Lan bilai kanggo sampeyan!
        Banjur bakal katon ridiculous;
        Lan kabeh bakal nggegirisi, surem,
        Kados jubahipun ingkang alisipun luhur ----- punika mbenjing kita.
  29. Slovek
    Slovek 30. mars 2015 10:00
    0
    Ayo kula ngelingake yen kekuwatan ing USSR ora mung karo Sekretaris Jenderal, nanging uga karo elit partai. Tanpa idin saka elit partai Komite Pusat CPSU, Sekretaris Jenderal dhewe ora bakal bisa nindakake apa-apa. Empu kesimpulan, salah siji padha bosok moral, utawa padha ora ngerti apa-apa, utawa padha tuku utawa intimidated.
  30. dmb
    dmb 30. mars 2015 10:02
    +1
    Penulis takon pitakonan sing angel banget lan ora nganggur. Lan ora nganggur amarga ora ana sing bisa menehi alternatif kanggo sosialisme. Nanging mung perlu kanggo njupuk menyang akun kesalahane sing mimpin kanggo ambruk negara. Sing paling menarik yaiku ing situs kasebut, sing umume minangka bagean masyarakat sing luwih objektif tinimbang jajak pendapat sawetara VTsIOM, mung sawetara sing seneng banget babagan ambruk iki. Nanging kabeh sing getun, kalebu monarkis kondhang, "kaisar" lan "pembangun donya Rusia" lali yen tombol ing jeneng negara iku "sosialis", lan mung iki dadi basis kanggo eksistensi sawijining negara. beda bangsa, cara urip lan agama. Saiki babagan sosialisme. Konstruksi primitif: "Stalin apik, lan kabeh liyane bajingan" apik kanggo korban ujian. Ya, paling ora amarga Suslov, Ustinov lan Gormyko mung bisa didaftar minangka "Trotskyites" yen lagi mabuk. Yaiku, wong-wong iki ana ing antarane wong-wong sing nemtokake kawicaksanan negara ing periode pasca-Stalin, lan ing sangisore wong-wong mau, "combiner" Misha lan "ideolog" Yakovlev nembus kepemimpinan negara. Dadi, ora mung pirang-pirang boots sing ditinggalake sawise Stalin, lan celana apa sing dianggo putri Brezhnev. Kanthi kabeh keagungan Stalin, dheweke dudu Gusti Allah, lan mbok menawa kesalahane sing paling penting yaiku dheweke percaya banget marang infalibilitase nganti dheweke ora bisa ngevaluasi akibate kanthi kritis. Sistem subordinasi sing dibangun kanggo wong siji nduweni peran sing ala. Komunis biasa (lan dudu anggota CPSU, sing, sayangé, akeh) tetep meneng ing kahanan iki, ngandelake "kanca senior", lan sing, sing duwe kabeh kekuwatan (GKChP), mung ilang ati, amarga dipateni. wiwit cilik: "Bos mesthi bener" .
    1. mrARK
      mrARK 30. mars 2015 13:52
      0
      "Kanggo kabeh keagungan Stalin, dheweke dudu Gusti Allah, lan mbok menawa kesalahane sing paling penting yaiku dheweke percaya banget marang infalibilitase nganti dheweke ora bisa ngevaluasi akibate." Anti-Stalinis liyane ing situs kasebut. Kepiye sampeyan ngerti yen Stalin percaya marang infalibilitas.
      1. dmb
        dmb 30. mars 2015 14:52
        0
        Apa sampeyan bisa menehi komentar babagan inti saka apa sing wis ditulis? Utawa mung label bisa nempel? Ketoke, miturut pangerten sampeyan, mung "Stalinis" sing duwe hak urip, mula iki maneh negesake manawa aku bener.
  31. Svetlana
    Svetlana 30. mars 2015 10:19
    +1
    Kutipan: 1536
    Banjur ing taun 90-an ana owah-owahan ing masyarakat, ekonomi lan industri. Proletariat industri sing padha, sing digunakake dening VI kanthi pinter, wis dadi barang sing kepungkur. Lenin.

    Ing taun 90-an, kabeh wis owah. Owah-owahan cara dumadi saka pertengahan 80-an. Lan ing taun 90-an wis ana ambruk lengkap.
    "proletariat industri"- kaya obat medis. Proletariat durung lunga menyang jaman kepungkur, wis ditinggal tanpa kerja, amarga industri wis ngadeg.
  32. wae09
    wae09 30. mars 2015 10:41
    +1
    Kepiye carane kita entuk? "Kapitalisme" sing dikarepake, ditunggu-tunggu, malah kanthi "wajah manungsa". Jeans, permen karet, Coca Cola!!! Lan uga bebas saka moralitas. Sayange yen kita ora dielingake: kanggo dadi "kelas menengah", utawa luwih apik oligarki, sampeyan kudu ngrampog warga, amarga kita ora duwe koloni.
  33. komunis anyar
    komunis anyar 30. mars 2015 10:42
    -3
    Kita ora mateni sosialisme, sosialisme ngliwati dalan sejarah kanthi martabat. Masalahe yaiku sosialisme minangka sistem kanthi cacat sistemik sing dhasar, saengga sacara historis ditakdirake, kaya kapitalisme. Masa depan belongs kanggo Questionnaire fascism lan komunisme anyar.
    1. wae09
      wae09 30. mars 2015 11:15
      0
      Sembarang "isme" karo sawetara cacat, uga wong-wong sing serius nyambungake mangsa karo wong-wong mau.
      1. komunis anyar
        komunis anyar 30. mars 2015 11:24
        0
        Cacat, cacat beda, siji sistemik, liyane ora sistemik.
        1. wae09
          wae09 30. mars 2015 11:47
          0
          Apa sing ngalangi sampeyan supaya adoh saka dogma lan ngowahi sistem? Cacat pribadi, non-sistemik - kekurangan akar moral, nemtokake logika bangunan (yen ana) sistem apa wae.
          1. komunis anyar
            komunis anyar 30. mars 2015 12:04
            -2
            Kasunyatane yaiku sosialisme duwe cacat sistemik lan ora tundhuk modernisasi. Iki Jamahiriya, sistem sosialis sing luwih maju, lan ambruk. Sosialisme minangka sistem sing cocog kanggo para diktator, iki minangka salah sawijining cacat sistemik. Sawise kabeh, carane trep, dheweke mbangun omah pemerintah ing cedhak Kremlin, manggoni para menteri, sing ora bisa ngatasi, mlumpat ing taman kembang lan ora ana masalah, nanging karo kapitalis, kaya omah ing London lan akun ana, apa diktator sampeyan.
  34. valentina makanalina
    valentina makanalina 30. mars 2015 10:45
    +2
    Kanggo 70 taun kita manggon ing apartemen komunal gedhe disebut USSR.
    Kita padha drummed menyang sirah kita sing pikiran, pakurmatan lan kalbu minangka partai komunis, sing ngerti apa sing kudu ditindakake kanggo kepentingan kita. Lan wong-wong mung kudu nindakake apa sing didhawuhake. Sawetara ora pengin nampa iki, nanging mung diisolasi saka wong liya. Leaned metu saka komplotan utama - njaluk ing sungu.
    Apa mikir, ketegangan lan nggawe sesuatu, yen wong liya, sing dipilih sampeyan, nindakake kanggo sampeyan. Ayo padha mrentah kita. Lan kita bakal nindakake apa sing diomongake. Sawise kabeh, dheweke dadi sing paling cerdas, jujur ​​​​lan jujur.
    Nanging malah wong-wong sing dipilih iki, kaya Pushkin ing dongeng, bosen mung "para bangsawan pilar", dheweke kepengin dadi "raja", sanajan cilik, nanging "raja", lan saben ing kerajaane dhewe.
    Lan wong-wong mau ora langsung ngerti ngendi sing digawa, kaya sapi sing arep disembelih, lan nalika ngerti, wis telat moo lan putus tali, digawa menyang kios lan dilebokake merek anyar ing paspor. .

    Mesakaké. Kita ora ngormati apa sing diduweni. Lan saiki mung ngelingi apa sing wis ilang. Lan apa sing paling nyerang, padha wiwit invent mancal anyar, lan asring dadi scooter kikuk.
    Paling ora, dheweke njupuk sing lawas sing apik, yen ora ... - Kita bakal ngrusak kabeh, banjur ...
    Lan bakal rauh?
    1. saag
      saag 30. mars 2015 11:21
      +1
      Kutipan saka valentina makanalina
      padha wiwit invent mancal anyar, lan asring dadi metu scooter kikuk.

      Apik, ora nambah utawa nyuda :-) Gambar saiki :-)
      1. wae09
        wae09 30. mars 2015 11:59
        0
        Kesalahan: Apa sampeyan pancene mikir yen sampeyan nemokake apa wae kanggo kabeh wong, kanggo para oligarki, dudu skuter utawa malah sepeda sing diciptakake, nanging Bentley.
    2. komunis anyar
      komunis anyar 30. mars 2015 11:28
      -1
      Kita bakal ngrusak kabeh, banjur ...
      Nanging apa mengko? ------------ Lan ing ngendi kita bakal lunga, ing taun 2020 perang termonuklir donya kaping 3 bakal diwiwiti, kita bakal ngrusak kabeh, banjur kita bakal mbangun fasisme polled, lan banjur komunisme anyar ana ing dalan, sistem pungkasan ing pangembangan peradaban.
    3. wae09
      wae09 30. mars 2015 11:33
      +2
      Aku seneng. Mung periode Soviet ora dadi unambiguous.
  35. zubkoff46
    zubkoff46 30. mars 2015 11:10
    +1
    Iku misale jek kula sosialisme lan USSR, sing kuwasa ing wektu iku, mung chatting karo propaganda indefatigable lan agitasi, verbiage lan verbosity sing ora cocog. Sapa sing luwih tuwa, elinga: ing papan sing paling ora dikarepke, poster gedhe digantung: "Kamulyan CPSU", "Tujuan kita yaiku komunisme", "Kabeh kanggo kabecikan manungsa", lsp. Lan pirang-pirang jam pidato para sekretaris jenderal, lan pidato ing koran. Kabeh iki kanthi latar mburi kekurangan sampah lan produk rumah tangga sing tetep lan terus-terusan. Sing, chatter iki, inconveniences saben dinten cilik ditutup mata lan kuping, kita mandheg ndeleng prestasi utama sosialisme lan makna: pendidikan, omah, medicine, hubungan manungsa Highly moral.
  36. kembang srengenge
    kembang srengenge 30. mars 2015 11:12
    +3
    Umumé, aku setuju karo gagasan penulis. Nanging ana "mutiara:
    Kita padha negara paling maca ing donya. Kajaba iku, nggumunake, ana 14 kaping luwih akeh buku sing diterbitake ing Ukraina ing Ukraina Soviet tinimbang ing Ukraina merdika saiki. Saiki kita ora maca kabeh. Pendidikan apik - mung kanggo dhuwit gedhe. Ing taun 80-an, miturut UNESCO, Ukraina minangka negara paling berpendidikan ing donya. Dina iki kita mudhun menyang peringkat 30.
    Ukraina ing 80s ana negara? Ing RSFSR, padha maca kurang lan pendidikan luwih elek tinimbang ing SSR Ukrainia?
    Nanging Bogdan Benyuk ora narik aku menyang Batalov. Lan ing bidang sastra, simbol Ukraina modern wis dadi Les Poderevyansky, sing nulis puisi nganggo basa sing ora sopan. Where Yesenin lan Dovzhenko? Where Rozhdestvensky lan Yevtushenko? Ing endi Sholokhov lan Yakub Kolas?
    Yen penulis nulis babagan Ukraina (sing nderek saka teks sadurunge), apa Yesenin lan Sholokhov kudu nindakake?
    Pancen, dheweke nulis kanthi bener ing ndhuwur, kanthi artikel pindho ngisor.
    Lan wong USSR ora matèni, nanging ngandika ing referendum kanggo pengawetan sawijining. Wong ORA TAKON.
  37. Amorales
    Amorales 30. mars 2015 11:37
    -5
    "Yagene kita mateni Uni Soviet? .."
    Kanggo ora manggon konco sandiworo wesi. Nah, sapa sing bakal nyerah Toyota, komputer, ponsel, Samsung TV, lsp? Lan manawa dheweke ora sinau nindakake pakaryane dhewe minangka pitakonan liyane.
    1. Gardamir
      Gardamir 30. mars 2015 15:33
      +1
      Bodho liberalis liyane Uni Soviet ora dipageri dening tirai wesi. Konfirmasi iki kedadeyan saiki. Kabeh sanksi iki lan liya-liyane, tirai sing dibangun Barat ing sekitar kita maneh.
  38. TAKR
    TAKR 30. mars 2015 12:36
    0
    Quote: Sunzhenets
    Lan wong USSR ora matèni, nanging ngandika ing referendum kanggo pengawetan sawijining. Wong ORA TAKON.

    Persis. Kaya saiki wis ora biyasane seneng karo panemune "pemilih" (wong-wong kudu mangan kabeh), mula sadurunge "panjaluke wong kerja" keputusan bosok digawe dening ndhuwur.
  39. Alexander 1959
    Alexander 1959 30. mars 2015 13:58
    0
    Umumé, jawabane yaiku: "Sawise geni lan anggota pompa." wassat
    Iki pitakonan: "Sapa sing kudu disalahake."
    Saiki kita kudu njawab pitakonan: "Apa sing kudu ditindakake?"
  40. mrARK
    mrARK 30. mars 2015 14:13
    0
    Ana bab ing buku dening A. Kurlyandchik "Damned Soviet power ... Iku diarani" 5.1. Kepiye "ekonom" Soviet nyuwil ekonomi USSR.
  41. Archon
    Archon 30. mars 2015 14:57
    0
    serikat iki rusak amarga serikat buruh nggawe sawetara kesalahan fatal kanggo awake dhewe.
    supaya mungkasi whining bab serikat. Kita kudu sinau saka kesalahan lan nerusake.
  42. Thompson
    Thompson 30. mars 2015 15:00
    0
    Kutipan saka WKS
    Iki persis apa sing diidini kanggo awake dhewe, karo Ukraina.

    Ora cukup tesis tengen, saka kang nderek sing sawetara pamane nindakake soko kanggo kita ana, lan kita mirsani proses iki lan ngidini wong kanggo nindakaken. Padha numpes USSR piyambak, nanging kok padha nindakake iku mbutuhake analisis sober. Nanging aturan kuna: "puncak ora bisa, lan ngisor wis kesel" - paling kamungkinan uga makarya ing kene.

    Ing asas ora bener! Ing kene pancen beda - sing dikarepake ing ndhuwur, sing ngisor tetep meneng! Sawetara pengin legalize kesempatan sing, liyane mikir sing kesempatan kuwi bakal katon! Wis mendem!
    Saben uwong pengin pesona kapitalisme lan kabeh wong weruh awake dhewe KAYA!!!
  43. 16112014nk
    16112014nk 30. mars 2015 17:37
    +1
    Kutipan saka victor
    Kita ora diobati! Ing RUSSIA24, dheweke saiki nuduhake seri dokumenter Svinidze, Russophobe sing semangat. Lan iki saluran negara.

    Russophobe Grachev liyane saka Ukraina digawa menyang NTV ing program esuk. Russophobic scum climb ing kabeh saluran TV. Apa ora iki wektu kanggo lustrate manajemen saluran TV? Sawise kabeh, dheweke saiki melu pembunuhan Rusia!
  44. Yankuz
    Yankuz 30. mars 2015 20:21
    0
    Lan aku isih percaya yen iki kabeh salah paham. Inggih, kabeh tilas republik Soviet bakal ambegan ing demokrasi, padha pungkasanipun bakal ngerti yen kabeh bebarengan, iku luwih apik lan luwih dipercaya, padha bakal teka bebarengan, teka menyang persetujuan, lan maneh kita bakal duwe Uni Soviet! Kaya jaman biyen!
  45. Sergey 1961
    Sergey 1961 30. mars 2015 20:27
    -1
    Kutipan saka krpmlws
    Wong-wong sing ana ing massa ora adoh: padha ngomong yen bakal urip luwih apik yen pisah, padha pracaya.

    Wong-wong iku cukup normal. Kabeh sampah iki ditindakake dening warga "maju" saka loro ibukutha, lan ing pinggiran kita ora duwe wektu kanggo ngerti apa-apa. lan padha ora bisa nindakake apa-apa.
  46. iki
    iki 30. mars 2015 21:15
    +2
    Aku pengin ngerti kabeh: kenapa kita mateni Uni Soviet? Apa persis sing dadi pusat rasa sengit marang apa sing dibanggakake nganti saiki? Kabeh padha bangga. -Sapa kita? Kene aku lan kanca-kanca, kenalan saka Uni Soviet ora matèni. Ya, ing wiwitan pamaréntahan Gorbachev, ana pangarep-arep kanggo owah-owahan sing luwih apik, ora umum kanggo ndeleng Sekretaris Jenderal ing antarane rakyat, lan slogan - perestroika, akselerasi, glasnost - nemokake dhukungan saka kabeh wong. Nanging banjur implementasine wiwit lan rauh dadi cetha yen tinimbang perestroika, ambruk ekonomi, masyarakat, institusi negara wiwit lan karo akselerasi, lan glasnost rauh diganti dening propaganda undisguised diarahake marang CPSU, struktur banget saka USSR. tentara, KGB, polisi. Ing taun 1990, negara iki, dening efforts mungsuh lan, ing ndhuwur kabeh, internal, digawa menyang negara kekacauan. Saben uwong ngelingi wektu iki saka kekurangan kabeh. Baris panganan liar, rak-rak toko kosong, gelut ing baris kanggo vodka lan rokok. Iku kedadeyan. Nanging ora kanggo kabeh wong. Aku mangsuli tembungku. kosong, lan kamar sarana kebak panganan. Peti vodka lan rokok ngumpulake bledug Ing gudhang-gudhang, kabeh mau dakdeleng dhewe lan nggunakake layanane dhewe. Nanging bocah-bocah kepengin mangan, lan bapak entuk. Aku ujar manawa acara kasebut ora kedadeyan kanthi spontan. Mesthine, rencana kasebut wis dipikirake kanthi apik lan ditindakake kanthi suwe. Aku pengin roti lan mentega. Kabeh wis rampung supaya wong ora bakal dipimpin dening Polandia, ndeleng pati saka panggedhe partai. lan karo wong-wong mau ana kekuwatan sing gedhe. Mung akeh wong sing ora ngerti apa sing kedadeyan lan kepiye pungkasane. Mula, ora perlu ndhaptar kabeh wong ing kita. Sing ngerti yen dudu kita sing nindakake. , iku wong-wong wingi kita ora ngerti sapa sing saiki kita ngerti banget lan aku ngarep-arep banget yen dheweke ora bakal sukses kaping pindho, ya, aku ora ana ing barikade, nanging dina iki, yen perlu, aku bakal .
  47. TOP2
    TOP2 30. mars 2015 21:30
    +2
    Aku pengin ngerti kabeh: kenapa kita mateni Uni Soviet?

    Pitakonan sing aneh banget. Penulis kudu ngelingi maneh referendum sing dianakake tanggal 17 Maret 1991.
  48. Yuri Gagarin
    Yuri Gagarin 30. mars 2015 21:47
    0
    "Per se" 100% bener.
    Atas jenenge dhewe, aku bakal nambah sing alasan utama kanggo ambruk USSR lan krisis Ukraina saiki padha pendidikan geopolitik kurang warga, uga lack Partai pangerten pentinge konsep dhasar - masalah nasional. ora dirampungake ing wangun Persatuan Rakyat, nglestarekake Nilai Nasional, inviolability saka Harta Nasional, ana underestimation saka bebaya nulis ulang sajarah, jalaran saka mundhut saka kamardikan Financial ora diitung.
    Ana kesalahan liyane, sing sebagian penulis sebutake, nanging kesalahan kasebut minangka rencana kapindho.
    1. vladkavkaz
      vladkavkaz 30. mars 2015 22:06
      +1
      Yuri Gagarin
      Nonton kabeh 6 bagean saka film iki. Banjur sampeyan bakal mbantah apa "Per se" bener, utawa, supaya bisa ngomong, rada salah ..
      http://www.youtube.com/watch?t=946v=ygv6oP1pLR0
  49. mariya
    mariya 31. mars 2015 05:48
    0
    Kenapa kabeh iki ditindakake?????
    Iku ketoke kanggo kula iku banget dingerteni kene, diterangake ing rinci sing, kok lan carane ngrusak manungsa: http://naturalworld.ru/avtor_sidorov-ga.htm
    Analisis kronologis lan esoterik babagan perkembangan peradaban modern.