Review militèr

Tambang anti-personil Schützenmine 42 (Jerman)

10
Wis ing taun 1942, komando Jerman nyadari yen perang ing Timur wis nyeret lan mulane nggawe panjaluk khusus kanggo senjata lan peralatan militer. Wehrmacht dibutuhake gamansing bisa diprodhuksi kanthi jumlah gedhe kanthi biaya sing paling murah. Antarane liyane, syarat kasebut kena pengaruh bahan sing digunakake. Kanggo nyuda biaya produksi, sawetara proyek senjata ngusulake nggunakake bahan kanthi biaya minimal, kayata kayu utawa kaca. Pendekatan iki nyebabake muncule sawetara jinis tambang kanggo macem-macem tujuan, sing nggunakake jumlah logam minimal.



Amunisi kasebut pisanan ing Jerman yaiku tambang anti-personil Schützenmine 42 (sebutan alternatif - Schü.Mi. 42), sing muncul ing taun 1942. Schu.Mi. 42 minangka amunisi khas kelase. Piranti mbledhos iki dimaksudaké kanggo pertambangan wilayah tartamtu kanggo nglindhungi saka serangan infanteri mungsuh. Jeblugan, amunisi kasebut mesthine bisa nyerang pejuang mungsuh kanthi gelombang jeblugan lan pecahan sing ana ing jarak ora luwih saka sawetara meter. Kanggo nyederhanakake rancangan tambang kasebut, diusulake kanggo nggawe tambang tekanan, uga nggunakake kasus kayu.

Perlu dicathet menawa ing rancangane, tambang Schützenmine 42 Jerman mirip karo amunisi PMD-6 Soviet sing padha lan modifikasi. Tambang saka loro jinis kasebut digawe saka bahan sing paling murah lan dirancang kanggo panggunaan massal. Persyaratan babagan nyederhanakake desain kasebut nyebabake panggunaan ide lan solusi teknis sing padha. Nanging, Schü.Mi. 42 ora bisa dianggep salinan utawa versi rethought saka Soviet PMD-6. Bentenipun wektu munculé tambang iki cilik, mulane desainer Jerman utawa Soviet ora bisa dicurigai nggunakake pangembangan wong liya, "intip" ing analisis amunisi sing dijupuk.

Tambang Shell Schü.Mi. 42 bisa digawe saka papan sing kekandelan cilik utawa bahan liyane sing padha karo kekuatan sing dibutuhake. Utamane, plywood lan malah kripik kayu sing ditekan utawa cukur sing diresapi karo komposisi khusus digunakake. Kasus kasebut dumadi saka rong bagean: laci utama ngisor lan tutup sing dipasang ing sumbu. Bolongan bunder kanggo sekring digawe ing tembok ngarep kothak. Piring ngarep tutup wis slot vertikal dirancang kanggo striker sekring protruding. Panggunaan pengganti kayu utawa kayu minangka bahan lambung nduweni efek positif. Ing lemah, awak tambang bosok lan ambruk, minangka asil, sawise sawetara wektu, kemungkinan operasi sekring reguler nalika tutup dipencet angel utawa ora dikalahake, sing nganti sawetara suda. bebaya amunisi.

Kasus tambang saka macem-macem manufaktur lan batch beda-beda kanthi ukuran. Tambang sing dipasang lan siap dilebokake bisa dawane kira-kira 12,7 cm, jembaré 9,5 nganti 10,5 cm lan dhuwuré kira-kira 5,5-6 cm. Bentenane sing katon ing dimensi ditemtokake dening spesifik produksi lan karakteristik bahan kasus. Bobot tambang sing dilengkapi kira-kira 12,7 g, sanajan parameter iki, kaya dimensi, bisa fluktuasi ing watesan sing cukup amba.

Tambang anti-personil Schützenmine 42 dilengkapi pemeriksa TNT Spengkörper 28. Pemeriksa iki minangka parallelepiped ukuran 7x5x4 cm lan bobote 232 g. Ing tengah sisih sisih checker (7x4 cm) ana soket berulir sing dirancang kanggo dipasang. sekring. Wigati dimangerteni manawa amarga ukuran pemeriksa Spengkörper 28, tambang anti-personil Jerman Schü.Mi. 42 beda banget karo ukuran PMD-6 Soviet sing wis kasebut. Kanggo mbandhingake, amunisi Soviet dilengkapi saber 200 g ukuran 10x5x2,5 cm, amarga dawane total nganti 20 cm.

Tambang anti-personil Schützenmine 42 (Jerman)
Lambung tambang digawe saka kayu, plywood lan serbuk gergaji sing ditekan.


Kanggo njeblug muatan kasebut, diusulake nggunakake sekring ZZ42, nganti meh padha karo MUV Soviet sing digunakake ing PMD-6. Unsur utama piranti iki yaiku kasus logam oblong utawa bakelite. Pinggiran utawa knurling asring ana ing permukaan njaba kasus kasebut. Ing ngisor kasus kasebut ana benang sing dirancang kanggo masang sekring menyang blok TNT. Sajrone transportasi, benang ditutup kanthi tutup khusus. Uga ing ngisor sekring ana primer igniter, kang tanggung jawab kanggo undermining daya utama.

Ing bagean tengah lan sirah sekring ana striker spring-loaded, digawe ing wangun rod karo bolongan ing siji mburi lan titik landhep ing liyane. Ing posisi transportasi, striker ana ing negara cocked, karo spring sing dikompres, lan ditanggulangi kanthi bantuan pin sing dipasang ing salah sawijining bolongan. Sawise njabut cek, drummer, miturut aksi spring, kudu mencet primer. Pin sekring ZZ42 digawe saka kabel lan duwe wangun sing rada rumit. Salah sawijining ujung kabel sing mbengkongake mlebu ing bolongan drummer, lan sing liyane nggawe daur ulang, sing mriksa kasebut saka ngisor (sawise dipasang ing tambang).


Fuzes ZZ42 dibongkar lan dipasang.


Tambang anti-personil Schü.Mi. 42 nduweni desain sing prasaja banget lan mulane ora dilengkapi sarana apa wae sing ndadekake angel utawa ora bisa netralake. Nanging, sensitivitas sekring sing relatif dhuwur banget ngalangi reresik. Self-liquidator wis ilang. Yen perlu, tambang kudu diresiki. Kanthi tetep dawa ing lemah, kasus kayu bisa rusak, saéngga amunisi kasebut relatif aman. Nanging, ing kasus iki, bledosan ora dikecualekake.

Mines Schützenmine 42 dikirim menyang pasukan ing wangun disassembled. Ing sawetara kothak utawa peti, kasus kayu (masing-masing 20 potong) diangkut, ing liyane - checkers lan sekring TNT. Miturut instruksi, penambang, nalika nyiapake pertambangan, kudu nglengkapi lambung karo checkers TNT, lan sekring kasebut kudu diangkut kanthi kapisah saka tambang. Diijini kanggo meneng mung sawise nginstal tambang ing sawijining panggonan, sanalika sadurunge kamuflase. Siji penambang kudune ora luwih saka patang tambang. Prasyarat kanggo syarat kasebut yaiku sensitivitas tambang sing cukup dhuwur, sing bisa nyebabake korban jiwa ing antarane personel dhewe.

Tekan situs instalasi, penambang kudu nyelehake tambang ing posisi sing dipilih lan sekring ing sekring, sawise nyopot tutup ngisor protèktif saka iku. Sawisé iku, amunisi wis siyap kanggo njeblug.

Prinsip operasi tambang Schü.Mi. 42 prasaja banget. Ing posisi pertempuran, bagean protruding drummer ngliwati slot ing tembok ngarep tutup. Sing terakhir, ing siji, ngaso ing daur ulang mriksa karo pinggiran ngisor. Mangkono, nalika dipencet, tutup squeezed metu pin, amarga kang drummer dirilis. Ing tumindak spring drummer ignited sepisanan, minangka asil saka daya utama wis undermined. Tambang kasebut nduweni sensitivitas sing cukup dhuwur: kanggo ngetokake pin, perlu kanggo mencet tutup kanthi kekuatan ora luwih saka 3-5 kg. Yen perlu, tambang bisa digunakake minangka "regangan". Kanggo nindakake iki, penambang kudu masang kabel menyang cek. Nalika tali ditarik dening mungsuh, mriksa dibusak, banjur bledosan.



Tambang anti-personil Schützenmine 42 kudu dilebokake ing lemah, ing lemah utawa ing ngisor salju. Amarga nggunakake daya bledosan relatif cilik (232 g), daya nyata amunisi gumantung ing akeh faktor. Nanging, daya daya wis cukup kanggo nimbulaké tatu serius kanggo fighter mungsuh sing wis imprudence kanggo langkah ing tambang. Ing sawetara kasus, bledosan nyebabake amputasi traumatik saka sikil utawa bagéan saka sikil ngisor lan geger otak sing abot. Mundhut anggota awak, kejut nyeri, mundhut getih lan faktor liyane bisa nyebabake pati cepet korban.

Ing kasus iki, Nanging, ing sawetara kasus, tumindak saka tambang bisa kurang saka samesthine. Dadi, ing sawetara sumber kasebut kasebut yen sikil kapindho korban nalika bledosan bisa uga ngalami karusakan serius utawa tetep utuh. Kajaba iku, ana kemungkinan tartamtu kanggo mencet wong mlaku ing jejere pejuang sing jumangkah ing tambang. Radius kemungkinan karusakan saka tenaga mungsuh disetel ing tingkat 15-20 m.

Bentenipun tartamtu ing efek saka detonating tambang Schü.Mi. 42 amarga sawetara fitur, utamane desain awak. Kasus logam, sing digunakake ing amunisi liyane sing padha, dipérang dadi pirang-pirang pecahan nalika njeblug, kanthi andal nabrak target ing sawetara jarak. Awak sing digawe saka kayu, plywood utawa serbuk gergaji sing ditekan ora bisa dadi sumber pecahan lengkap kanthi efek ngrusak sing bisa ditampa. Mula, faktor utama sing ngrusak tambang Schützenmine 42 yaiku gelombang kejut bledosan.

Pabrik tambang anti-personil Schü.Mi. 42 kanthi pangisian daya Spengkörper 42 lan sekring ZZ42 dipasang ing taun 1942. Ora suwe, amunisi kasebut wiwit diwenehake menyang pasukan lan aktif digunakake kanggo nggawe lapangan ranjau. Kesederhanaan desain ngidini kanggo produksi massal, sing kena pengaruh panyebaran tambang kasebut. Kauntungan saka baja lan bahan awak. Amarga nggunakake jumlah minimal bisa saka tambang logam Schü.Mi. 42 ora dideteksi dening detektor tambang wektu iku. Cara telusuran liyane kudu digunakake, sawetara ana gandhengane karo risiko serius. Contone, probe sapper bisa ngaso ing tutup tambang lan nyebabake detonasi. "Alat" sing paling efektif kanggo ndeteksi tambang ing lambung kayu yaiku asu sing dilatih khusus.



Nanging, kesederhanaan lan murah saka tambang digandhengake karo kesulitan tartamtu. Contone, ora ana unsur anti-pemulihan ngidini mungsuh bisa cepet ngliwati alangan. Kanggo nyuda kemungkinan bledosan kanthi signifikan, sapper cukup mbukak tutup tambang, saéngga nyegah pamriksaan ora bisa ditindakake kanthi cara normal. Nanging, sanajan sawise iku, tambang kudu ditangani kanthi ati-ati.

Senadyan kabeh masalah, tambang Schützenmine 42 aktif digunakake dening unit teknik Wehrmacht nganti pungkasan perang. Bebarengan karo tambang anti-personil liyane, Schü.Mi. 42 nyebabake karusakan sing signifikan marang pasukan Uni Soviet lan negara liya saka koalisi anti-Hitler. Nanging, thanks kanggo sawetara langkah dijupuk, losses padha suda kanggo minimal bisa, lan nomer akeh tambang defused dadi piala kanggo Tentara Abang lan allies saka negara liyane.


Instalasi tambang.


Ing taun 1944, tambang anti-personil anyar Schützenmine 44, sing versi modern saka Schü.Mi, mlebu layanan karo pasukan Jerman. 42. Beda karo amunisi dhasar ing desain kasus lan jinis sekring. Kajaba iku, sawetara pangembangan ing tambang pisanan ing kasus kayu digunakake ing proyek senjata sing padha.

Sawise pungkasan Perang Donya II, produksi analog langsung saka tambang Schützenmine 42 didegaké ing Cekoslowakia. Produk Cekoslowakia PP Mi-D minangka versi tambang basa Schü.Mi sing rada dimodifikasi. 42, lan beda karo sawetara fitur sing ana hubungane langsung karo teknologi produksi. Miturut sawetara laporan, akeh tambang kasebut digawe, minangka asil saka saham tambang PP Mi-D, sawise dicopot saka layanan, didol menyang negara katelu. Ana laporan babagan panggunaan tambang kasebut ing sawetara konflik bersenjata ing Afrika.


Miturut situs web:
http://saper.etel.ru/
http://army.armor.kiev.ua/
http://lexpev.nl/
http://weaponland.ru/
http://militaria-ww2.com/
Pengarang:
10 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. inkass_98
    inkass_98 2 april 2015 08:30
    +5
    Tambang kanthi kasus kaca minangka muck langka, coba golek fragmen ing awak lan ekstrak.
    1. AlNick
      AlNick 2 april 2015 09:11
      +2
      Aku isih ora ngerti kenapa jar kaca ditampilake ing foto?
      Ing artikel kasebut dhewe, ditulis nganggo ireng lan putih ...
      Tambang Shell Schü.Mi. 42 bisa digawe saka papan sing kekandelan cilik utawa bahan liyane sing padha karo kekuatan sing dibutuhake. Utamane, plywood lan malah kripik kayu sing ditekan utawa cukur sing diresapi karo komposisi khusus digunakake. Kasus kasebut dumadi saka rong bagean: laci utama ngisor lan tutup sing dipasang ing sumbu. Bolongan bunder kanggo sekring digawe ing tembok ngarep kothak.

      Nanging aku nemokake artikel liyane kanthi gambar lan deskripsi sing luwih bisa dingerteni. Mulane minus.
      http://www.saper.etel.ru/mines-2/shu-mine.html

      1. MoOH
        MoOH 2 april 2015 10:59
        +1
        Aku setuju, ilustrasi kanggo artikel kanggo wong awam ing bisnis tambang ora nggawa beban semantik lan ora dikomentari dening penulis kanthi cara apa wae. Aku ora sijine minus ing artikel, Aku sijine sampeyan plus kanggo gambar dingerteni.
        1. Moose
          Moose 2 april 2015 15:26
          0
          kanggo wong awam ing bisnis tambang padha ora nindakake beban semantik

          Lan matur nuwun Gusti. Nehru ngajari.
      2. Alexander 72
        Alexander 72 3 april 2015 17:59
        0
        Lan PMD-6 kita isih luwih apik. Sanajan dikembangake lan diluncurake sadurunge perang
        Tambang anti-personil tekanan dhuwur. Tambang kasebut bisa dipasang ing lemah lan ing lemah, ing salju, kanthi manual utawa ditata kanthi mekanisasi (penyebar tambang trailed PMR-1, PMR-2, nanging ing kabeh kasus transfer tambang menyang pertempuran. posisi ditindakake kanthi manual.
        Umur layanan tambang diwatesi dening umur layanan saka lambung kayu. Yen dirusak dening bosok, tutup meksa ora bisa remet pin pertempuran metu saka sekring lan bledosan ora bakal kelakon. Tambang kasebut ora dilengkapi karo likuidator mandiri. Ora duwe unsur non-removability lan non-decontamination, Nanging, sensitivitas dhuwur banget saka seri MUV sekring ndadekake deactivation saka tambang arang banget mbebayani. Kajaba iku, tambang kejutan bisa dipasang ing sangisore tambang, sing ndadekake ora bisa mbusak utawa ngilangi tambang kasebut.
        Tambang kasebut kasusun saka kasus kayu, TNT 200gr. TNT checker, akale ing sawijining gamblang saka sekring seri MUV karo "T"-shaped pin, sekring MD-2 (MD-5M).
        Mangkene dheweke
  2. D-Master
    D-Master 2 april 2015 08:33
    +3
    Pendekatan industri kanggo perang ngasilake alat sing murah banget lan efektif banget kanggo mateni lan ngrusak tenaga kerja mungsuh sing akeh banget kanthi biaya sing murah. Tambang ing ndhuwur minangka salah sawijining wakil paling padhang saka kulawarga iki. Ing biaya "penny" nominal - efek gedhe nalika ditrapake + deteksi angel. Praktis senjata referensi ing perang total kanggo kaslametané. Nalika saben kuku diitung.
    Many thanks kanggo penulis kanggo review. Artikel mesthi "+"
  3. monster_lemak
    monster_lemak 2 april 2015 08:51
    +2
    Ing pungkasan perang, Jerman akeh nggunakake macem-macem tambang kanthi badan sing digawe saka "bahan ersatz": sawdust, lempung, kaca, gambut, plastik, kertas, lan liya-liyane. nanging Jerman kasil ndeteksi lan mbusak tambang. Minangka ternyata, dheweke tansah nambahake pasangan khusus kanthi radioaktivitas sing ringkih ing materi kasus kasebut, lan nambahake "kothak" khusus menyang detektor tambang, sing nanggepi radioaktivitas iki, kanthi sukses ndeteksi tambang. Dheweke sinau babagan iki ing dina-dina pungkasan perang, nalika padha nginterogasi para prajurit saka unit sing cocog lan nemtokake rancangan "kothak".
  4. stapler
    stapler 2 april 2015 10:18
    +2
    Foto judhul ing pojok tengen ngisor nuduhake barang sing katon kaya lampu saka lentera; minangka bocah, kita nindakake dosa kanthi "nggali" kanca-kanca saka Benteng Brest lan kadhangkala nemokake perkara sing padha. Mung kita duwe tutup sing digawe saka aluminium, kaya utawa seng, lan ing jero ana cairan ing rong labu. Yen sampeyan ngrusak rong flasss, jeblugan kedadeyan, dudu bledosan, nanging sawetara jinis segara geni. Ing jero ruangan katon apik banget - gelombang panas lan geni, banjur bau lan kumelun, ora ana ambegan lan ora ana sing bisa dideleng, nanging meh ora kena kuping, sepi. Sing pisanan sing nemokake, amarga ora nggatekake, banjur nyuwil lan mbayar larang. Lan apa jenis piranti iku, aku ora nemu informasi sembarang.
  5. tchoni
    tchoni 2 april 2015 10:26
    +2
    Artikel sing apik. Put + Mines diremehake dening akeh, nanging sauntara, panggunaan piranti kasebut kanthi kompeten bisa ngganti dalan operasi lemah ...
  6. qwert
    qwert 2 april 2015 10:57
    +2
    Kutipan saka tchoni
    Tambang diremehake dening akeh, nanging sauntara, panggunaan piranti kasebut kanthi kompeten bisa ngganti cara operasi lemah ...
    Lan sing paling penting, tambang kasebut tansah tekan target.
    1. igordok
      igordok 2 april 2015 12:51
      +1
      Kutipan saka qwert
      Lan sing paling penting, tambang kasebut tansah tekan target.

      "Mina minangka prajurit sing sampurna - dheweke tansah siyap perang, ora kesel, ora turu, ora njaluk pangan lan anget, lan dheweke ora nate kantun."

      Mbusak tambang saka "tugas" kadhangkala ora gampang. Sawise kabeh, iki minangka proses sing angel, mbebayani lan larang. "Biaya tambang anti-personil mung $ 3, lan biaya ngresiki bisa saka $ 300 nganti $ 1000 saben dina.

      Minangka kanggo "ora kantun" - debatable, nanging ndadekake sampeyan lulus tambang, kang uga gangguan.
      1. Moose
        Moose 2 april 2015 14:49
        +3
        Mina pancen ora kantun. Dheweke ngenteni...
  7. arctidian
    arctidian 2 april 2015 19:32
    0
    Tambang anti-personil minangka muck langka, utamane ing desain sing padha, ora dideteksi dening detektor tambang, kanthi tambang sing padha, nanging wis ana ing kasus plastik, pasukan kita ketemu ing Afghanistan, ana salinan tambang Italia sing digawe ing Iran lan Pakistan.
  8. Bosch
    Bosch 5 april 2015 13:01
    0
    Aku elinga yen kira-kira sepuluh taun kepungkur, sawetara wong lanang nemokake "kothak" kaya ngono karo kita lan digawa menyang omah, umume wong lanang ngira yen kothak iki minangka kejutan sing penting ... lan kejutan iki dadi regane loro urip lan pawon rusak ....