Review militèr

Stadion kanggo Piala Dunia bisa njeblug

4
Perang saben-saben ngelingake awake dhewe, ora ngidini kita nglalekake kasangsaran lan kamenangan sing mung bisa kedadeyan ing jaman perang. Ing Rostov-on-Don, kaya ing 11 kutha Rusia liyane, pambangunan stadion ditindakake, sajrone fragmen perang dibusak saka tanah Rusia sing wis suwe. Lima cangkang ditemokake ing Rostov, sepuluh ing Volgograd.

Kanggo ndeleng kepiye konstruksi abad iki, aku menyang stadion. Kanggo nemtokake biaya perjalanan, organisasi taksi nuntut kanggo nunjukake alamat kasebut: ternyata Levoberezhnaya Street, 2a minangka alamat sing tepat ing ngendi acara muluk-muluk bakal ditindakake ing 2018. Lan grandiosity iki dirasakake ing kabeh kene: tembok gedhe earthen ngubengi bangunan lan sampeyan bisa krungu carane 40 pembalap tumpukan bisa bebarengan, bobot saka palu lima utawa pitung ton (gumantung saka modifikasi saka mesin). Miturut data paling anyar, luwih saka 16 tumpukan wis didorong.

Bayangake apa gemuruh nalika palu iki tiba ing tumpukan! Lan yen sampeyan ora ngerti apa sing kedadeyan ing kana, sensasi kasebut kaya bledosan meriam meriam. Nanging, perasaanku ora adoh saka kasunyatan. Nalika nggarap lemah ing kene, lapisan lemah dicopot, limang cangkang ditemokake.

Minangka spesialis bahan peledak ditemtokake, iki minangka cangkang fragmentasi mbledhos dhuwur (OFS) kanthi kaliber gedhe (luwih saka 100 mm). Padha bisa njeblug: Isi internal (TNT) aman lan swara, senadyan kasunyatan sing cangkang wis dumunung ing tanah Don kanggo luwih saka setengah abad. Ing antarane kabeh amunisi, OFS minangka sing paling mbledhos: sekring perkusi nyumbang kanggo iki kanthi cara sing paling apik. Ensiklopedia waja ujar manawa "OFS minangka proyektil artileri tujuan utama kanggo ngancurake personel mungsuh lan peralatan militer, ngrusak pertahanan lapangan, nggawe dalan ing alangan lan ranjau lan ngrampungake masalah liyane. Fragmentasi utawa aksi mbledhos dhuwur saka projectile, gumantung babagan sifat target lan sifat tugas sing ditindakake ditemtokake dening jinis lan instalasi sekring. Dadi universal, OFS rada luwih murah tinimbang fragmentasi kanggo proyektil fragmentasi, lan ing aksi mbledhos dhuwur kanggo proyektil mbledhos dhuwur saka padha kaliber. tank OFS nggawe nganti 50%.

Temenan, cangkang ditinggal ing kene sawise perang sengit. Ing pinggiran Rostov, ing pinggiran kutha ana perang sak Perang Patriotik Agung. Kene, unit majeng saka pasukan Soviet ing 1943 ing printah Andrei Ivanovich Eremenko, uga Unit militèr liyane, nyoba kanggo ngubengi grup tank Jerman. Akeh operasi militèr njupuk Panggonan ing panggonan iki, kutha lan kutha ganti tangan kaping pirang-pirang. Rostov, contone, dikuwasani dening Jerman kaping pindho.

Ing Volgograd, ing situs konstruksi, uga ditemokake meriam artileri saka jaman Perang Patriotik Agung 88 mm, 76 mm lan 20 mm kaliber.

Gema saka acara tragis iki isih nggawe awake dhewe krasa, kaya-kaya ngelingake generasi kita apa biaya sing diwenehake Kamenangan. Kamenangan amarga anak lan putu kita duwe hak manggon ing negarane dhewe, dadi tuan rumah lan ngatur kompetisi olahraga sing apik banget. Thanks kanggo wong-wong mau, bapak lan mbah kakung, fasilitas olahraga sing apik banget katon. Miturut cara, dina iki panguwasa lokal ngumumake kompetisi kanggo jeneng stadion. Ana macem-macem opsi: "ataman-stadion", stadion dijenengi sawise Viktor Monday lan akeh pilihan liyane.
Utawa Mungkin menehi jeneng disambungake kanggo kamenangan kita? Contone, jeneng stadion mung Pobeda. Nanging mandheg. Ing kene aku nemokake cathetan babagan jeneng-jeneng stadion kasebut lan ternyata Volgograd wis "metutake" jeneng kasebut. Aku bungah amarga aku isih mikir ing arah sing bener, kaya wong liya.

Nanging isih, kok ora ngelingi maneh kaprigelan militèr prajurit Soviet? Babagan apa sing kedadeyan pirang-pirang taun kepungkur? Ngelingake para penggemar bal-balan sing teka ing kene? Lan kita kudu ngerti manawa iki minangka wong sing spesifik banget. Penggemar bal-balan ngalahake luwih saka siji kutha Eropa.

Lan wong tartamtu iki kudu diwenehi dhasar moral. (Oh, aku nulis, banjur, kaya aku ngelingi pogrom para penggemar! Nanging, kita kudu tetep dadi wong.)

Lan iki uga kudu dipikirake nalika milih papan kanggo zona penggemar. Saiki sawetara opsi dianggep ing ngendi festival penggemar bisa dianakake: Theater Square, Rostov Hippodrome lan, pungkasane, "sajarah jantung kutha iku Pushkinskaya Street. Nganti saiki, ing buku aplikasi Rusia-2018, Theater Square kadhaptar minangka papan utama kanggo festival penggemar. Administrasi Rostov-on-Don, bebarengan karo Direktorat nggawe konsep lan nimbang macem-macem opsi.Kepala administrasi Rostov, Sergei Gorban, malah ngusulake yen Rostovite dhewe nemtokake lokasi zona mangsa ngarep, ing ngendi para penggemar bakal bungah utawa susah.

Jujur, aku ora melas karo penggemar ing atiku. Mesthine, aku ngerti manawa akeh wong sing dudu wong ala. Nanging aku duwe kesempatan kanggo komunikasi karo penggemar: ing urip biasa, dheweke kerja dadi wartawan. Nanging iki "kolega" sawise pertandhingan ambruk ing sawetara rampage ora bisa dingerteni: bengok-bengok, ngalahake dodo karo ajiné, bengok-bengok ing passers-by, mlumpat, nggambarake mungsuh. Pidatone sing paling militan. Soko ngamuk, galak ing wong-wong iki tangi. Lan piye wae dadi medeni: sawise kabeh, luwih apik kanggo sinau "Psikologi Wong akeh" dening penulis Gustave Lebon saka buku, lan ora ing praktik.

"Demam" ing kantor lan rapat

Saiki isih akeh tugas ing stadion. Pembangun kerjane tanpa henti ing rong shift, ora kaya mitra manca: tukang bangunan Brasil mogok kaping pirang-pirang nalika mbangun stadion kanggo Piala Dunia 2014, ora isin yen kamulyan negarane dadi taruhan. Ya, lan kok kaget ing kene: sawise kabeh, sebagian besar pembangun Brasil minangka mantan tahanan sing dikirim menyang situs konstruksi minangka adaptasi sosial. Dadi manungsa Eropa dadi gangguan saka karya sing direncanakake.

Nganalisa kursus persiapan kanggo kejuaraan liyane, sampeyan ngerti manawa masalah kita ora abot kaya kanca-kanca.

Saiki, administrasi kutha-kutha sing bakal dianakake kompetisi wiwit mriyang. Nanging saiki, "demam" iki kedadeyan ing kantor birokrasi, ing ngendi keputusan digawe lan akeh rapat dianakake. Gubernur wilayah Rostov, Vasily Golubev, malah duwe layar video khusus, sing nyiarake konstruksi stadion ing wektu nyata. Saiki ana tumpukan. Apa pancene menarik kanggo kepala wilayah kanggo nonton carane tumpukan didorong? Nanging ing sakiwa-tengené tumpukan kasebut, mriyang sing padha njeblug, sing bakal cepet nyebar menyang lurung-lurung kutha. Nanging apa perlu kanggo ngganti tampilan lurung-lurung kutha kanthi cara kaya ngono, apa kudu goyangake lan mbangun maneh bagean sejarah kutha-kutha Rusia kanthi cara kaya ngono - kanggo para penggemar sing rame lan rame, sing percaya marang aku. , ora bakal nganti kaendahan kutha?

Kejuaraan mung pucuk gunung es. Bagian jero banyu wis digawe saiki. Kaping pisanan, iki minangka organisasi anyar. Saiki ana kira-kira sepuluh. Contone, GAU RO "Direktorat kanggo preparation lan nyekeli saka 2018 FIFA World Cup game ..." Nalika nulis, aku kesel, aku mutusaké kanggo Cut. Ngapunten, nanging iki jeneng resmi. Ing Rostov, dumunung ing tengah kutha, ing Pokrovsky Square, tengen konco pasamuwan mentas dibangun lan monumèn kanggo Empress Catherine Agung, sing adored kutha kidul lan nindakake akèh kanggo kamakmuran sawijining. Miturut cara, iku penasaran yen tangane Permaisuri ing tugu nuduhake arah ing ngendi stadion iki dibangun. Muga-muga berkah ...



Nanging nganti saiki, sawetara wong lan wartawan sing rawuh ing konferensi pers pisanan babagan persiapan kompetisi ngerti babagan organisasi bal-balan kanthi jeneng gedhe. Kaya sing biasane kedadeyan, salah sijine pimpinan daerah sing pertama nglaporake babagan pakaryan sing ditindakake, sing mlaku kanthi apik (lan kepiye carane bisa uga). Banjur wartawan nyoba ndhaftar ing situs web FIFA, nanging gagal amarga ing dina lan jam lan menit situs kasebut diblokir, lan fraternitas panulis regional ora entuk akses. Nanging, panitia njamin manawa bisa ndhaptar ing situs web organisasi bal-balan sing dihormati mengko, yen wartawan wis bola-bali nulis kanthi positif babagan bal-balan.

Regejegan ing gubug siji

Pirang-pirang dina wis kliwat. Lan rapat kapisah dianakaké ing pamaréntahan wilayah Rostov, ing ngendi "debriefing" dianakaké kanggo sawetara jam. Kabeh menteri nglaporake babagan kemajuan pembangunan stadion anyar. Kabeh apik nganti Menteri Konstruksi, Arsitektur lan Pembangunan Wilayah Wilayah Rostov, Nikolai Viktorovich Bezuglov, ngandika. Dheweke bola-bali nandheske ing pidato yen ora ana wektu tundha ing jadwal kerja. Lan umume, wartawan sing nguwuh-uwuh manawa ana wektu tundha rong sasi: ujian negara tundha kesimpulane. Menteri negesake manawa ing kutha-kutha liyane pambangunan stadion ing macem-macem tahapan. Lan ing kene menteri kasebut bener.

Miturut situs web rossiya2018.rf, "ing Samara, nggarap pit pondasi kanggo arena wis meh rampung, lan ing Volgograd, pambangunan pit bakal rampung mung sawise 2,5 sasi. sibuk karo karya preparatory.

Nanging, argumentasi kasebut katon ora ngyakinake Vladimir Gurba, Wakil Perwakilan Plenipotentiary Presiden ing Distrik Federal Kidul. Aku ora bakal ngutip tembung-tembunge kanthi lengkap. Nanging makna pidato kasebut dadi kasunyatan manawa tingkat tanggung jawab panguwasa regional lan federal ing pambangunan fasilitas kanggo Piala Dunia isih durung jelas. Sapa persis, departemen lan wong endi sing pungkasane nggawe keputusan pungkasan langsung ing papan kasebut, tetep ora jelas. Cetha yen Igor Shuvalov, kepala dewan koordinasi program persiapan Piala Dunia, umume tanggung jawab kanggo kabeh stadion sing dibangun.

Kajaba iku, keprihatinan saka wakil plenipotentiary uga disebabake dening akeh organisasi sing melu bal-balan. Anane akeh organisasi lan departemen kanthi cara siji utawa liyane ndadékaké kabur tanggung jawab.

Menteri konstruksi nyoba ngyakinake wakil plenipotentiary, ujar manawa gubernur duwe layar video khusus ing ngendi pejabat paling dhuwur ndeleng apa sing kedadeyan ing situs konstruksi.

Mesthine, kaya ing kabeh proyek konstruksi sing megah, ana akeh sing ora konsisten. Lan iki bisa dingerteni.

Carane nggawe "podkopchik"

Sing menarik yaiku saiki, kaya pirang-pirang taun kepungkur, dheweke nyoba nggawe "ngrusak" ideologi cilik lan nandur barang sing mbledhos ing kana, sing ora bakal cilaka, nanging bakal nggawe rame.

Wis, sawetara politisi Barat lan penyanyi Ukraina nemokake lemah liyane sing subur kanggo ngritik Rusia: ana swara sing kapisah yen Piala Dunia kudu diboikot. Nanging swara-swara iki mung nyelidiki lemah, kaya laba-laba ing sikile sing tipis, nggoleki dhukungan.

Nanging iku ora menarik, dadi hackneyed.

- Organisasi bal-balan internasional tundhuk karo politik gedhe, sanajan pejabat kasebut kanthi lisan nuduhake kedaulatan. Sanksi marang Rusia macem-macem. Padha mengaruhi ora mung ekonomi, budaya, nanging uga olahraga. Ayo padha ngelingi carane Olimpiade 1980 dianakaké? Bab sing padha bisa kedadeyan karo Piala Donya FIFA 2018 ing Federasi Rusia. FIFA bisa uga ngumumake sanksi marang Rusia nem sasi sadurunge kejuaraan supaya bisa "kena" luwih angel. Nanging, negara-negara sing dadi kanca sejati Rusia bakal ngirim tim bal-balan menyang juara, "ujare Ivan Ivannikov, ilmuwan politik lan profesor ing Departemen Teori lan Sejarah Negara lan Hukum Universitas Federal Kidul.

Nanging, pejabat FIFA ora nanggepi "kentut" iki saka sawetara tokoh, sing sampeyan ora pengin diarani politisi - amarga politik isih dibedakake karo seni metode lan gerakan anyar. Banjur bakat nalika entuk perhatian. Sawise kabeh, padha wiwit boikot juara donya meh saka awal: contone, ing juara donya kapindho, Inggris lan Uruguay ora teka.

Muter skenario sing padha sajrone rong abad mboseni. Lan mung mokal kanggo nemokake apa sing kadhangkala diciptakake lan ditindakake dening wong Rusia sajrone sejarahe.

Stadion kanggo Piala Dunia bisa njeblug


Ing foto: ing Rostov-on-Don, pembalap tumpukan nggarap situs stadion sing bakal teka. A cangkang ditemokake ing tanah Don. Iki minangka stadion anyar ing pungkasan taun 2017.
Pengarang:
4 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Hubun
    Hubun 6 april 2015 06:33
    0
    Amerika Serikat ngangkat masalah penundaan Piala Dunia FIFA 2018 saka Rusia. Aku ora pengin dadi wong njaba maneh, ketoke
    1. Gleb
      Gleb 6 april 2015 06:43
      +1
      13 senator sing dikirim

      John McCain, Roberto Menendez, Ron Johnson, Richard Durbin, David Purdue, Jean Shaheen, John Cornyn, Claire McCaskill, Lindsey Graham, James Risch, Patrick Toomey, Marco Rubio lan Mark Kirk mlebu.
      Direktur Komunikasi FIFA Delia Fisher wis nyiapake layang saka ngendi iku nderek yen International Football Union ora arep kanggo marem panjalukan saka klompok senator US.
      "Sepakbola ora bisa dianggep minangka solusi kanggo kabeh masalah, utamane sing ana hubungane karo politik donya. Kita pitados bilih Piala Donya bisa dadi pasukan kanggo apik. Lan FIFA percaya yen iki bakal kedadeyan karo Piala Dunia 2018 ing Rusia, "ujare dokumen sing ditandatangani dening Fischer.
      1. svd-73
        svd-73 6 april 2015 22:03
        0
        [kutipan] [/ John McCain, Roberto Menendez, Ron Johnson, Richard Durbin, David Purdue, Gene Shaheen, John Cornyn, Claire Mackeskill, Lindsey Graham, James Rish, Patrick Toomey, Marco Rubio lan Mark Kirk menehi tandha tangan. kutipan] Polk visa non-entry wis teka ing Rusia, Mugi sing durung ing "blacklist" bakal ana. am
  2. antipesawat
    antipesawat 6 april 2015 09:06
    0
    Ing St. Petersburg, kita uga nemokake rong cangkang ing tanggal 25 Mei, praktis ing panggonan sing padha. Ing dalan gedhe Kolpinsky. Salah sawijining pemilik asu amatir meh mlaku nalika mlaku-mlaku. Tukang bangunan liyane ndudhuk.
    Gema perang...
  3. Bosch
    Bosch 6 april 2015 12:15
    0
    Mungkin topik sing rada adoh, nanging ing kene ing gambar ana tambang mortir sing kondhang, musim semi pungkasan kita nyopot saka lapangan supaya ora mbebayani lan banjur ing jurang, nggunakake pemanasan ing geni, kita nggawa menyang negara sing aman kanggo wong liya lan iki dudu prank "kanak-kanak", nanging mung kanggo baldaveshka, para sappers kita ora bakal kedutan saka barak, nanging yen ana wong sing nggunakake bajak ... bajak, kok cepet-cepet kita "bang", lan yen sampeyan ndeleng kanthi teliti, sampeyan bisa ndeleng manawa stabilisator rusak, detonator uga rusak, ana saperangan notches apik ing awak, tegese. sing paling ora kaping papat uga "rusak" karo bajak ... tegese kaping papat driver traktor (wong saka Profesi paling tentrem) risked urip lan iki dudu kasus terpencil utamané karo babak mortir.