Review militèr

Telung Eropah

18
Telung EropahAna pamisah ing Uni Eropa babagan apa bakal ngluwihi sanksi marang Rusia. Telung kemah bisa dibedakake: panyengkuyung sing kuat saka "tongkat", mungsuh saka tekanan kaya iki, lan jenis "tengah" - kanggo ngluwihi sanksi, nanging ora kanggo ngencengi. Garis sapa sing bakal menang ing pungkasan?

Dhiskusi apa arep ngukum Rusia amarga apa sing kedadeyan ing Ukraina terus ing Eropa saben dina. Sengketa godhok ing Parlemen Eropa, lan ing legislatif nasional, lan ing media. Ing meh saben negara ana loro panyengkuyung saka tambah meksa ing negara kita, lan wong-wong sing pengin cepet mungkasi kanggo ngukur anti-Rusia pengaruh sing kenek wong Eropah piyambak. Nanging, imbangan kekuwatan ing negara liya ora padha.

Ana akeh halftones lan malah quartertones ing prakara iki, nanging isih telung klompok negara cetha ngadeg metu. Pisanan kalebu "hawks" anti-Rusia sing saben minggu teka karo tuntutan anyar kanggo ngencengi tekanan. Sing nomer loro yaiku panyengkuyung "garis tengah": kanggo ngluwihi sanksi sing ana, nanging ora ngenalake sing anyar. Pungkasan, swarane wong-wong sing ngeyel supaya ngilangi larangan sing dileksanakake wis keprungu luwih banter. Kajaba iku, kadhangkala negara pindhah saka siji kamp menyang liyane.

Great Britain bisa dianggep minangka pimpinan kelompok anti-Rusia. Hubungan kita karo Inggris ing taun-taun pungkasan wis akeh sing dikarepake. Mula, ora nggumunake yen Perdhana Mentri David Cameron utawa salah sijine pimpinan negara liyane terus-terusan ngomong babagan perlu ngukum Rusia luwih akeh.

Inggris uga nggawe gerakan praktis - padha ngirim siji kumpulan saka armor personel operator kanggo Ukraina, lan saiki wis siyap kanggo ngirim sawetara liyane, uga instruktur kanggo latihan prajurit National Guard.
Polandia tetep nomer loro ing bobot politik ing antarane mungsuh Rusia. Dheweke terus-terusan ngomong babagan sanksi sing luwih angel lan babagan pasokan gaman menyang Ukraina. Politisi Polandia ora isin amarga negarane wis ngalami kerugian gedhe amarga larangan ngimpor apel menyang Rusia. Nanging ing kasus iki, misale jek wis mlumpat sajarah memori. Wiwit jaman biyen, Polandia wis nyoba ngusir Rusia saka Ukraina, lan saiki pancen pengin nggunakake kesempatan sing wis ditampilake dhewe.

Pidato anti-Rusia sing ora telas ditindakake dening para politisi ing Lithuania lan Estonia. Présidhèn Dalia Grybauskaite terus nyebat Rusia minangka "negara teroris". Romania uga terus-terusan ngupaya paukuman kanggo Rusia, sing ora ana owah-owahan ing babagan iki sawise tekane presiden anyar Klaus Iohannis. Wong Romania pengin cepet narik Moldova menyang orbit Euro-Atlantik, nanging negara kita kanthi jelas nyegah.

Présidhèn Latvia, Andris Berzins, luwih ngendhaleni pernyataané, nanging politisi Latvia liyane luwih ngisi "longkangan" iki. Mulane, negara Baltik iki uga kudu kalebu ing "hawk" camp. Nanging Swedia, ketoke, ninggalake dheweke. Mesti wae, dheweke ora dadi kanca saka Rusia, nanging sawise departure saka long-time gerah-wisher saka negara kita, Carl Bildt, saka Mentri Luar Negeri, muni saka pemimpin Swedia softened. Paling ora, ing ngarep sing pengin ngencengi langkah-langkah pengaruh, Perdana Menteri Stefan Löfven ora katon.

Dhaptar negara sing manut garis "tengah" diterusake dening Denmark lan Holland. Perwakilan saka rong karajan kasebut kritis banget marang kabijakan kita, nanging ora kaya Inggris, dheweke ora siap nyedhiyakake senjata kanggo Ukraina.
Bulgaria lan Kroasia uga kudu kalebu ing klompok negara iki. Dheweke nyoba ngetutake "garis umum" Uni Eropa kanggo njaga sanksi. Dheweke nyoba, sanajan loro-lorone kalah ing dhuwit sing digawa dening turis Rusia sing loman.

Ana telung negara sing ngidini ngencengi sanksi lan nyuda. Kita ngomong babagan Finlandia, Belgia lan Slovenia. Finlandia duwe turnover perdagangan sing serius karo kita, lan wong Finlandia nandhang larangan ngimpor produk pertanian saka Uni Eropa. Wong Slovenia uga ragu-ragu - dheweke wis nambah kerjasama karo kita ing taun-taun pungkasan. Dheweke, uga wong Belgia, ngakoni manawa langkah-langkah sing mbatesi nyerang Uni Eropa dhewe, nanging ora wani ngomong kanthi jelas lan jelas nglawan dheweke.

Obrolan khusus - Jerman lan Prancis. Kanselir Angela Merkel terus-terusan ujar manawa kudu menehi tekanan tambahan marang Rusia, nanging Menteri Luar Negeri Frank-Walter Steinmeier ora pengin nambah konfrontasi. Merkel uga kudu ngadhepi oposisi sing signifikan ing Bundestag lan ing lingkungan bisnis. Akibaté, wong Jerman cenderung kanggo rumus "sing wis ana - kita ngluwihi, sing anyar - kita ora ngenalake." EU minangka sakabehe netepi garis sing padha.

Prancis tumindak kanthi cara sing padha. Presiden Francois Hollande ora bakal nyerahake Mistral menyang Rusia, lan ora bakal nganjurake mbatalake larangan ing Rusia. Kanggo iki, dheweke entuk loro saka leluhure Nicolas Sarkozy, lan saka sisih tengen lan sisih kiwa. Pranyata manawa bagean penting saka elit politik Prancis milih mungkasi sanksi kasebut, nanging pamrentah saiki ora setuju.

Swiss, Norwegia lan Islandia, sing dudu anggota Uni Eropa nanging ana hubungane karo, ora kalebu "hawks". Norwegia sing padha wis ilang pirang-pirang milyar makutha saka larangan ngimpor produk iwak menyang Rusia. Swiss nandhang kerugian liwat jalur perbankan. Nanging, kabeh telung negara ora bisa ngrusak hubungan karo EU, lan mulane saben watesan anyar ditepungi sawise. Bener, dheweke ora tau mlayu ndhisiki "lokomotif uap Brussels".

Irlandia ora nyatakake sikap tartamtu babagan kedadeyan kasebut. Rumus "bisu minangka tandha idin" tinimbang dianggo ing kene.

Yen Uni Eropa, miturut saran saka Jerman lan Prancis, nganti saiki milih "garis tengah", mula Irlandia uga ora mikir. Nanging Portugal, Malta lan Luxembourg wiwit mbantah.
Paling ora ing wulan Maret, ana laporan manawa kepala pamrentahan saka telung negara kasebut ing rapat ing Brussels kanggo pisanan kanthi jelas ngomongake kanggo mungkasi spiral sanksi.

Ana klompok negara ing Uni Eropa sing wis suwe nglawan perpanjangan sanksi. Antarane wong-wong mau sing paling negara Eropah Tengah. Ora bisa dikandhakake manawa hubungan kita karo Republik Ceko, Hongaria lan Austria mesthi apik banget - apa wae wis kedadeyan. Nanging ing taun-taun pungkasan, kita wis ngembangake hubungan ekonomi sing apik karo dheweke - ing sektor energi, lan ing perbankan lan ing industri. Kajaba iku, kabeh telung negara sapisan mbentuk siji kabèh karo Western Ukraina, lan mulane padha ngerti luwih saka liyane apa.

Perdhana Mentri Hungaria Viktor Orban lan Presiden Ceko Milos Zeman secara harfiah saben minggu ngomong babagan kasunyatan manawa sanksi kena ing negarane lan Uni Eropa sacara sakabehe. Nanging oke, Orban - hubungane karo EU angel, lan dheweke butuh dhukungan liyane. Oke, Zeman - dheweke kadhangkala ngidini awake dhewe kaget. Nanging, Kanselir Austria Werner Faymann katon kaya birokrat biasa. Nanging dheweke uga ngomong babagan apa negarane kalah saka langkah-langkah sing mbatesi. Kelangan "Raiffeisenbank", kelangan raksasa konstruksi "Strabag". Ya, ana akeh liyane kanggo ilang.

Rusia ora duwe perselisihan sing jero karo Slowakia kaya karo negara liya ing wilayah kasebut. Lan perdana menteri, Robert Fico, minangka mitra suwene negara kita, sing wis ngomong babagan pangembangan kerjasama karo Federasi Rusia sajrone pirang-pirang taun. Ing sawijining wektu, dheweke dadi sing pertama ing antarane politisi ing Eropa sing ujar manawa perang ing Ossetia Kidul diluncurake dening Georgia. Lan dina iki dheweke terus-terusan nyengkuyung penghapusan langkah-langkah sing mbatesi, amarga ekonomi Slovak ngalami kerugian.

Perdana Menteri Italia Matteo Renzi diarani pimpinan informal klompok anti-sanksi. Bubar, pimpinan Spanyol wis ngomong babagan tekanan marang Rusia.
Nah, politisi saka negara-negara Eropah Kidul bisa dingerteni. Perusahaan Italia sing padha nandur modal akeh ing Rusia, dene wong Spanyol nyedhiyakake woh-wohan lan sayuran akeh. Kajaba iku, turis Rusia teka ing Apennines lan Pyrenees kanthi jumlah sing cukup akeh. Aku ora pengin kelangan akeh dhuwit kanggo negara sing metu saka krisis.

Obrolan khusus - Yunani lan Siprus. Loro-lorone negara Yunani ora antusias babagan sanksi ing sasi sadurunge, nanging saiki lagi, kaya sing dikandhakake, "nyuwil". Presiden Siprus Nikos Anastasiades siyap nyedhiyakake pangkalan angkatan laut pulo kasebut menyang Rusia. Lan Perdana Menteri Yunani anyar Alexis Tsipras, sanajan ngadhepi kahanan ekonomi sing mbebayani, ujar manawa negarane ora mbutuhake sanksi. Pancen, wong Yunani kalah ing dhuwit, nanging ora entuk apa-apa ing babagan politik. Ora ana masalah politik ing antarane kita, lan ora perlu nggawe.

Mangkono, pamisah ing masalah Rusia ketok. Ora mungkin bakal nyebabake ambruk Uni Eropa, nanging mesthi ora bakal nyumbang kanggo nguatake persatuan. Ana liyane lan liyane panyengkuyung saka ngangkat watesan - lan iki gaya penake. Nanging, paling kamungkinan, "garis tengah" isih bakal menang - kanggo ngluwihi sanksi sing wis ana, ora kanggo introduce anyar. Ana sing paling akeh panyengkuyung pendekatan iki, lan tekanan saka Amerika Serikat ora digatekake. Nganti saiki, Eropa ora bisa nglawan Amerika.

Kanggo Rusia, lapangan sing apik kanggo game diplomatik sing serius dibukak. Carane ora kanggo muter ing contradictions? Kajaba iku, kahanan saiki wis meksa kita kudu menehi perhatian sing luwih cedhak karo kabijakan negara sing ukurane luwih cilik tinimbang Spanyol. Diplomasi Rusia kadhangkala nglirwakake dheweke ing taun-taun sadurunge, nanging nyatane akeh negara cilik sing bisa nguber garis dhewe lan ora katon maneh ing Jerman utawa ing jaban rangkah. Ora kabeh ing arah Eropa ala, nanging sampeyan kudu kerja.
Pengarang:
Sumber asli:
http://www.stoletie.ru/rossiya_i_mir/tri_jevropy_247.htm
18 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Mayor Yurik
    Mayor Yurik 3 april 2015 21:23
    +6
    Cameron ora kejawab karo sanksi, ora kejawab lan dikirim "Saxon" kanggo Ukrainians, lan malah dipeksa kanggo numpak, Saxon sadyuga! wassat
    1. Lich
      Lich 3 april 2015 21:45
      +3
      Eh, yen kerusuhan donya wiwit, klelep Inggris dhisik, mung nyurung ing Selat Inggris. Iki wulu lan belerang duwe sawetara gething unthinkable kanggo Rusia, padha duwe program kanggo karusakan saka Rusia ing tingkat gen.
      Polyakov uga ana ing pawon, sumur, utawa menyang Kolyma, kanggo nyuda alas, kanggo nikmati urip.
      Romania bisa wedi adoh sethitik, lan Balts piyambak bakal nutup kentut, wong-wong iki duwe proyek kuwi - kanggo 250 gram cookie telek ing Taman wong liya.
      1. Tersky
        Tersky 3 april 2015 22:51
        +5
        Ya, ora peduli ... kanggo Geyropa iki, Kabeh perang ing Rusia teka saka kulon. Ora ana kanca, ora ana mitra, mung asu ajag. Aku maca warta iki lan amarga nesu banjur 150 ..
        MOSCOW
        mobil Mikhail Gorbachev kacilakan ing Moscow
        Moscow. 3 April. INTERFAX.RU - Mobil, ing ngendi mantan presiden USSR Mikhail Gorbachev, ngalami kacilakan ing dina Jumuah sore ing sisih lor Moskow. Gorbachev ora tatu, miturut M24.ru, nyatakake layanan pers Direktorat Utama Moskow Kementerian Dalam Negeri Rusia.

        Kacilakan kasebut kedadeyan ing dalan Kuusinen cedhak omah nomer 6. Mercedes, sing ditunggangi mantan presiden, tabrakan karo mobil Renault.
        Ngapunten... mboten...ora .. ora Ditandhani, iku tega yen Renault lan ora Kamaz dimuat karo reruntuhan .... Rampung kene
        1. spanduk
          spanduk 4 april 2015 01:15
          +2
          Ya, sapunika, soko tenan; 30 taun kepungkur, ya!
      2. Wajar, 2,3
        Wajar, 2,3 4 april 2015 02:29
        +3
        lan aku bakal tangi saka kompor. Anglo-Saxon tansah nglawan kita, ora perlu nganggo kaca tingal werna mawar. Kita bakal njupuk kita. Apa mamang?
        1. Yura
          Yura 4 april 2015 08:53
          +1
          Dhiskusi babagan apa Rusia kudu diukum
          A terwelu mlaku liwat alas, krungu ngguyu saka ngendi wae ing ngisor saka ngisor suket, katon lan ana semut nyengir. Terwelu takon: "Yagene sampeyan seneng banget?", Wangsulane: "Ya, dheweke ngalahake gajah ing lapangan, aku uga nendhang kaping pindho." Kelinci marang awake dhewe: "Aku kudu takon gajah, apa dheweke ngerti yen dheweke digebug lan ditendhang?".
  2. STLT
    STLT 3 april 2015 21:31
    +3
    Quote: Mayor Yurik
    Cameron ora kejawab karo sanksi, ora kejawab lan dikirim "Saxon" kanggo Ukrainians, lan malah dipeksa kanggo numpak, Saxon sadyuga! wassat

    100%
  3. roman72-452
    roman72-452 3 april 2015 21:33
    +1
    Uni Eropa iku kanggo penak ngontrol Eropah nganggo kasur, wis suwe kesel peran minangka unit politik, kontradiksi mung bakal tuwuh lan paling kamungkinan asosiasi wayang iki bakal rauh, lan ora liwat fault saka Romania lan Estonia. , nanging Inggris, Jerman lan Prancis.
  4. ksv1973
    ksv1973 3 april 2015 21:41
    +4
    Sanalika Rusia lan Yunani setuju babagan mutusake sanksi, setengah saka Uni Eropa bakal ngirim setengah liyane ing perjalanan seksual lan cepet-cepet rembugan karo Rusia!
    Senajan, mbok menawa aku salah.
    1. PENZYAC
      PENZYAC 3 april 2015 21:44
      +4
      Kutipan saka: ksv1973
      Sanalika Rusia lan Yunani setuju babagan mutusake sanksi, setengah saka Uni Eropa bakal ngirim setengah liyane ing perjalanan seksual lan cepet-cepet rembugan karo Rusia!
      Senajan, mbok menawa aku salah.

      Aku ora mikir sampeyan salah. Bakal kaya nalika sampeyan isih cilik, elinga? Sapa sing pungkasan, doo-ak ...
      1. bulatovvvas
        bulatovvvas 3 april 2015 22:19
        0
        Nanging apa kita wis mbutuhake sanksi dicabut, utawa kita wis "ngganti impor" lan nambah tetanèn? Ngendi konsistensi ing kabijakan manca lan domestik, sawise apa sing diumumake Putin lan Lavrov - dudu kita sing ngetrapake sanksi lan ora kanggo kita rembugan babagan pembatalan kasebut?
        1. ksv1973
          ksv1973 3 april 2015 22:44
          +2
          Kutipan saka bulatovvvas
          Nanging apa kita wis mbutuhake sanksi dicabut, utawa kita wis "ngganti impor" lan nambah tetanèn? Ngendi konsistensi ing kabijakan manca lan domestik, sawise apa sing diumumake Putin lan Lavrov - dudu kita sing ngetrapake sanksi lan ora kanggo kita rembugan babagan pembatalan kasebut?

          Substitusi impor minangka dongeng sing apik! Apa kita, tinimbang persik lan jeruk Yunani, bisa tuwuh dhewe kanthi jumlah sing padha? Ora, mung ngganti Yunani karo Turki.
          Utawa peralatan industri ... Apa sampeyan mikir yen Rusia bakal bisa nyedhiyakake dhewe kanthi cepet, contone, tungku vakum sing berkualitas tinggi? Ora! Jujur, aku ora ngandel marang sanksi serius saka Rusia utawa saka Uni Eropa. Mung ing salah sawijining perusahaan DEFENSE, sing ngasilake mesin kanggo sawetara pejuang kita, Jerman nginstal peralatan ing siji bengkel, lan Prancis ing liyane! Ora ana wong sing ngomong, aku ngomong karo wong-wong mau! Dadi ing ngendi sanksi? Ngendi substitusi impor? Ora ana? Bener, ora, amarga kita kudu kerja saiki lan dina iki, lan ora ngenteni nganti kita bisa nyekel nganti pirang-pirang taun!
          Lan sawise sarujuk karo paling ora siji Yunani, sampeyan bisa goyangake prau Eropa supaya, sampeyan ndeleng, bakal scoop sisih lan menehi bocor ...
  5. sabakina
    sabakina 3 april 2015 21:55
    +3
    Wis pirang-pirang abad kita ngubur wong-wong mau ing tanah kita, nanging isih ora ngerti sebabe kita ora bisa dikalahake!
    1. ksv1973
      ksv1973 3 april 2015 22:52
      +1
      Kutipan saka: sabakina
      Wis pirang-pirang abad kita ngubur wong-wong mau ing tanah kita, nanging isih ora ngerti sebabe kita ora bisa dikalahake!

      Ya, amarga kita tentara !!!
  6. Alexander 78
    Alexander 78 3 april 2015 22:09
    +2
    Kutipan saka: ksv1973
    Sanalika Rusia lan Yunani setuju babagan mutusake sanksi, setengah saka Uni Eropa bakal ngirim setengah liyane ing perjalanan seksual lan cepet-cepet rembugan karo Rusia!
    Senajan, mbok menawa aku salah.

    Kasur isine ora nyana tumindak kuwi saka PDB, padha panginten iku bakal kalem mudhun sawise Ukraina, nanging wiwit rock EU. Dakkira Eropa enggal ambruk, kediktatoran Jerman lan Prancis sing didikte Pakdhe Sam ora kabeh wong seneng.
  7. U-47
    U-47 3 april 2015 22:17
    0
    Obrolan Khusus - Yunani
    Ya, tabloid Jerman meh saben dina diwiwiti kanthi masalah Yunani. Perasaan sing ora jelas yen ing wong Yunani ana modeling lan mlaku ing sawetara skenario "ora dikarepake".
    Regejegan godhok ing Parlemen Eropah
    Wah, penulis iki dadi bungah. Ora ana sing nggodhok, panemu anti-sanksi pribadi, paling ora, dituduhake ing njaba lawang. Nganti saiki, EP nuduhake prihatin babagan krisis RF-UA, nanging piye wae wis ora tulus ...
  8. Alex16051978
    Alex16051978 3 april 2015 22:47
    0
    Boten rauh piyambak bakal teka mlaku lan kita bakal mikir!
  9. TUNISIA
    TUNISIA 3 april 2015 23:00
    +1
    Ing taun kepungkur, aku wis maca informasi sacara periodik ing macem-macem media manawa negara-negara tartamtu melu pamisah Uni Eropa sing ora pengin ngetrapake sanksi marang Rusia. Nuwun sewu, nanging kok kedadean kasebut kanthi acak nganti tembung-tembunge ora ana hubungane karo tumindak tartamtu? Yagene, kanthi saben warta kaya ngono, kita bakal mikir babagan iki tinimbang ngevaluasi kabeh prostitusi "mitra" kita sing pengin entuk bonus kanggo ngrampungake masalah ekonomi karo negara kita babagan pernyataan sing banter ing njaba pemilihan nyata? Utawa bakal "urapatriotisme" boyish nggawa kaluwihan liyane kanggo pangkat sabanjuré?
  10. v.yegorov
    v.yegorov 4 april 2015 01:47
    +1
    Pemilik saka sebrang samodra bakal bengok-bengok - lan kabeh stratifikasi bakal rampung, mung posisi sing bener bakal tetep: pose kanker. Teknologi lan peralatan paling anyar
    padha ora menehi kita sadurunge, kita kudu njaluk iku ing cara roundabout, spionase industri
    ora ana negara sing dibatalake. Lan supaya bisa berkembang, perlu ninggalake WTO lan ngalih menyang proteksionisme.
  11. Ivan Slavyanin
    Ivan Slavyanin 4 april 2015 03:20
    +1
    Mungkin mbuwang liyane?
  12. atamankko
    atamankko 4 april 2015 10:17
    +1
    Kita ora bakal kesasar ing Eropa.
  13. tikus
    tikus 8 april 2015 01:38
    0
    Kutipan saka: ksv1973
    Substitusi impor minangka dongeng sing apik! Apa kita, tinimbang persik lan jeruk Yunani, bisa tuwuh dhewe kanthi jumlah sing padha? Ora, mung ngganti Yunani karo Turki.

    Yen kita nemtokake target, kita bisa tuwuh akeh peach ing sisih kidul Rusia - kita bakal nutupi lantai Yunani kanthi lapisan sing kandel.
    Pitakonan mung pendanaan lan dhukungan negara