Review militèr

Kapal selam nuklir - operator pesawat anyar Amerika? ("Kepentingan Nasional", AS)

60
Kapal selam nuklir - operator pesawat anyar Amerika? ("Kepentingan Nasional", AS)


"Kapal selam rudal jelajah bertenaga nuklir bisa dadi unsur kunci kanggo njaga keunggulan angkatan laut Amerika ing mangsa ngarep"


Kapal selam rudal jelajah kelas nuklir anyar bisa dadi unsur kunci kanggo njaga dominasi angkatan laut Amerika ing mangsa ngarep, ing wektu nalika kabeh anyar ing donya. gaman, nantang dominasi kapal induk Angkatan Laut AS.

Nyatane, sawetara analis percaya manawa kapal selam rudal jelajah kudu ngganti operator pesawat lan dadi penyangga kekuwatan tempur Angkatan Laut.

Kanthi tekane lan proliferasi senjata sing dipandu presisi kayata rudal jelajah anti-kapal, rudal balistik anti-kapal lan sistem pertahanan udara modern, utamane Cina, nambah ancaman kanggo operator pesawat Amerika lan dek. penerbangan ing kerangka konsep pemblokiran akses / pamblokiran wilayah (A2 / AD).

Tinimbang nyedhaki pesisir nalika wiwitan perang gedhe, lapangan udara angkatan laut, bebarengan karo kapal pengiring milyaran dolar, bisa uga dipeksa nginep sewu mil laut saka pesisir supaya ora bisa tekan serangan musuh. . Kahanan kasebut saya tambah saya tambah amarga kasunyatane manawa penerbangan berbasis operator saiki duwe jarak sing ora cukup, lan ora duwe kemampuan kanggo nembus pertahanan udara mungsuh, sing saya suwe saya sampurna. Masalah iki ora bakal ditanggulangi sanajan adopsi telat saka Lockheed Martin F-2019C pesawat tempur terpadu watara taun 35.

Kendaraan udara tanpa awak jarak jauh anyar kanthi ciri siluman pungkasane bisa nyedhiyakake operator pesawat kanthi jangkauan lan daya mogok sing dibutuhake. Nanging ana wong sing mbantah manawa kapal selam minangka senjata sing luwih efektif kanggo nglawan ancaman kasebut. Nalika musuh potensial kaya China bisa nantang AS ing udhara, ing segara, ing darat, lan ing ruang angkasa, Angkatan Laut AS bisa ngoperasikake ing jero banyu kanthi cedhak karo impunity.

"Kauntungan ing jero banyu kita armada ngidini kita operate ing zona A2 / AD, "ujare pensiunan Kapten Jerry Hendrix, analis angkatan laut ing Pusat Riset Keamanan Amerika Anyar. "Iki minangka senjata sing kuat banget sing bisa digunakake kanthi impunitas ing njero barricade / zona blokade."

Kapal kayata papat kapal selam nuklir kelas Ohio pisanan, sing wis diowahi kanggo nggawa 24 rudal jelajah Tomahawk bersenjata konvensional tinimbang 5 misil balistik Trident II D154, Hendrix ujar, minangka salah sawijining senjata paling kuat nglawan ancaman A2. . "Negara-negara sing pengin nggawe papan penghalang / ngunci iki nyathet kapal selam kasebut," ujare Hendrix.

Dheweke ujar manawa sajrone Operasi Odyssey. Dawn" nglawan rezim diktator Libya sing saiki digulingake Muammar Gaddafi ing taun 2011, kapal selam kasebut nuduhake yen dheweke minangka senjata sing kuat. Kapal selam Florida (SSGN-728) meh siji-sijine ngrusak sistem pertahanan udara Libya kanthi ngluncurake kurang luwih 90 rudal jelajah Tomahawk.

Kapal selam rudal iki bisa banget nganti Hendrix ngusulake kanggo mungkasi pambangunan kapal induk pesawat nuklir jinis Ford anyar sawise rong kapal kasebut, sing saiki ana ing slipway, rampung. Angkatan Laut, kanthi rega siji operator pesawat kasebut, bisa tuku akeh kapal selam kanthi rudal jelajah - sawise kabeh, siji kapal tanpa pesawat adhedhasar operator regane meh $ 13 milyar.

Beda karo kapal induk, operator rudal kapal selam bakal bisa nyedhaki pesisir mungsuh, banjur ngluncurake rudal, nyerang target ing wilayah sing adoh saka segara, amarga senjatane duwe jarak luwih saka 1 mil laut lan bisa ngrusak. meh kabeh, miwiti karo nimbali udhara lan printah TCTerms, lan pungkasan karo obyek saka infrastruktur mungsuh. "Intine yaiku telung kapal selam rudal duwe daya serangan 200 rudal Tomahawk, lan bisa uga ana generasi anyar Tomahawks sing bakal dadi luwih maju," ujare Hendrix.

Kesempatan sing paling apik saiki yaiku nambah armada kapal selam rudal jelajah, ujare, amarga rong SSBN kelas Ohio sing isih bisa diowahi dadi rudal jelajah. Saiki lagi ngalami perbaikan penengah lan ngisi bahan bakar, amarga Angkatan Laut duwe kesempatan sing apik kanggo ngowahi kapal selam nuklir kasebut dadi kapal selam serangan konvensional.

Ing mangsa ngarep, program panggantos Ohio Angkatan Laut kudu tuku rong kapal selam sekaligus kanggo nyuda biaya astronomi kapal, ujare Hendrix. Siji kapal selam bisa dilengkapi rudal balistik nuklir, lan sing kapindho bisa dibangun nganggo rudal jelajah. Pungkasane, Hendrix ngusulake kanggo mbangun wolung kapal selam rudal jelajah lan 12 Boomers minangka bagéan saka program panggantos. "Aku bakal mbangun bebarengan kanggo kinerja dhuwur lan bisa uga biaya murah," ujare. "Kanthi wolung kapal selam rudal jelajah, kita bakal duwe luwih saka 1 senjata serangan presisi."

Nanging, Hendrix nedahake manawa keuntungan kapal selam rudal jelajah ora mung ana ing misil. Yen perlu, dheweke bakal bisa nggawa macem-macem kendharaan udara tanpa awak lan kendharaan ing jero banyu tanpa awak otonom. Salajengipun, prau-prau kasebut bisa dimuat karo satelit sing wis dikonfigurasi kanggo diluncurake menyang orbit Bumi sing kurang kanggo ngisi konstelasi ruang angkasa AS yen bagean pasukan lan asete rusak sajrone konflik skala gedhe saka kekuwatan gedhe.

Angkatan Laut AS ngrancang mbangun kapal selam serangan kelas Virginia anyar sing bakal duwe papat silo rudal jelajah tambahan. Hendrix ndhukung gagasan kanggo mbangun prau kasebut, nanging mung amarga wis kasep kanggo mungkasi program iki. Kapal selam serangan kelas V Virginia sing diowahi bakal dadi tambahan migunani kanggo versi kapal selam rudal sing bisa dibangun ing Program Pengganti Ohio. Nanging kanthi peluncur sing luwih cilik, prau kasebut ora cocog kanggo misil anyar kanthi jarak sing luwih dawa lan muatan sing bisa dipasang ing kapal selam sing luwih gedhe.

Mantan perwira kapal selam Angkatan Laut AS Bryan Clark, sing kerja minangka analis ing Pusat Penilaian Strategis lan Anggaran, setuju karo Hendrix manawa kapal selam bisa dadi pilihan paling apik ing perang modern. "Aku setuju yen nglawan kompleks A2 / AD China, sistem jero banyu, UAV serangan pengintaian lan UAV serbu jarak jauh lan kelangsungan urip sajrone perang minangka cara paling apik kanggo nyerang lan nglawan kapal permukaan mungsuh," ujare.

Nanging, Clark nyathet manawa kapal selam duwe kekurangan. "Umum, kekurangan kapal selam kalebu kontrol kahanan sing winates, kacepetan sing sithik, uga kekurangan pertahanan diri. Mulane, yen ana deteksi utawa serangan, dheweke bakal nyoba nyingkiri lan nyingkir saka konfrontasi, ujare Clark. - Kapal selam serangan kita banget rentan babagan iki, lan liyane, iki minangka teknik larang sing mbutuhake investasi gedhe. Mulane, komandan kita bakal prioritas ngindhari pertempuran supaya bisa nyerang mengko.

Kajaba iku, sanajan perang anti-kapal selam China ora nyengsemake, Angkatan Laut PLA isih bisa nindakake operasi tempur sing bandel ing cedhak pesisir. "Angkatan Laut PLA nduweni kemampuan ASW sing cukup andhap asor, nanging aku ora bakal nyuda kemampuan militer China kanggo nindakake kampanye ASW sing efektif ing perairan pesisir," ujare Clarke. - Salah sawijining kaluwihan sing diduweni pasukan pertahanan anti-kapal selam yaiku dheweke mung kudu njaga kapal selam saka njupuk posisi supaya bisa nindakake tugas kanthi efektif. Ora perlu ngrusak kapal selam mungsuh. PLA bisa nindakake iki nganggo piranti deteksi sing dipasang ing dhasar segara, stasiun sonar aktif lan rudal sing nganggo torpedo lan biaya jero.

Iki tegese tanpa bantuan, malah kapal selam bakal angel kanggo operate ing cedhak banyu wilayah Cina. "Yen Angkatan Laut PLA bisa ngalangi lan ngganggu tumindak kapal kita ing jarak 200-300 mil laut saka pesisir, kita ora bakal bisa kanthi efektif nglawan kapal permukaan mungsuh lan nyerang target penting," ujare Clark. - Lan iki tegese kita butuh pasukan liyane lan liya kanggo operate ing banyu cedhak pesisir Cina. Lan ing kasus iki, kita butuh submersible tanpa awak - gedhe, kanthi durasi sing dawa, uga cilik, diluncurake saka kapal selam. Kajaba iku, kita butuh submersible lan sistem sensor.

Nanging sanajan kapal selam efektif banget ing perang modern, pandhu arah siluman lan otonom bisa meksa mungsuh nambah konflik. "Nambah daya tempur kapal selam ing jaman perang nambah efektifitas angkatan bersenjata kanthi sakabehe, nanging bisa uga ana akibat sing ora disengaja sing nambah kemungkinan perang, amarga China, kanthi petualangan lan kecenderungan kanggo meksa wong liya kanggo mbales, bakal ditantang kanthi serius, "ujare mantan perwira angkatan laut. Bryan McGrath minangka direktur perusahaan konsultasi Angkatan Laut FerryBridge Group. "Kemajuan cepet ing arah iki katon ora cocog."

Miturut McGrath, kapal selam ora ana ing posisi kanggo nuduhake kekuwatan amarga negara-negara sing ramah, kaya mungsuh, mung ora weruh kehadiran angkatan laut AS. "Babagan penting saka strategi kita yaiku kanggo nduduhake kesetiaan marang sekutu lan kanca-kanca, ngyakinake yen ana ing ngarsane lan nyegah mungsuh liwat kekuwatan tempur sing katon," ujare McGrath. "Lan kapal selam ora bisa nindakake kanthi yakin."

Kanggo ngemot ketegasan China lan nyegah agresi China, AS butuh "kehadiran saben dina lan katon sing didhukung dening pertunjukan kekuwatan tempur," ujare Clark. Iki mbutuhake pasukan saka kelas ngisor, kayata kapal pertahanan pesisir lan operator helikopter landing. "Ing wektu tentrem, demonstrasi lan" anane "kapal kelas ngisor iki cocog ... kanggo nuduhake China lan sekutu lan mitra yen kita wis ana lan siap tumindak," ujare Clark. "Yen konflik diwiwiti, pasukan kita bakal dadi pusat. Iki bisa disebut wayahe provokatif, nanging jeneng apa wae sing digunakake, pasukan iki nduduhake tekad Amerika, lan bakal meksa Amerika Serikat kanggo nanggapi yen diserang, sanajan ora langsung.

Hendrix ngakoni uneg-uneg sekutu Amerika, sing ngomong kapal selam mung ora nggawe raos ngarsane Amérika katon. "Aku langsung dikandhani dening wakil negara manca manawa kapal selam ora menehi kesan yen ana Amerika sing katon," ujare. Hendricks sarujuk yen Angkatan Laut AS mbutuhake campuran optimal saka macem-macem jinis kapal. Iki tegese armada kudu tuku liyane frigates lan pangrusak prasaja. "Kita butuh kehadiran sing katon," ujare.

Miturut Hendrix, sawetara bisa uga mbantah, amarga kapal Amerika cilik ora katon minangka pasukan pencegahan sing kuat lan efektif. Nanging yen mungsuh potensial wiwit ngganggu kapal kasebut, kapal selam tansah duwe kesempatan kanggo nduduhake yen dheweke ndhelikake ing telenging segara. Kajaba iku, yen mungsuh sing pinter ngira yen ana sing mbebayani lan mbebayani ana ing sangisore ombak, kapal selam rudal jelajah bisa nggawe dheweke kringet, amarga dheweke ora ngerti persis ing endi, lan iki bakal nggawe unsur intimidasi tambahan. "Wong-wong seneng banget babagan apa sing ora dingerteni," ujare Hendrix.
Pengarang:
Sumber asli:
http://nationalinterest.org/feature/nuclear-submarines-americas-new-aircraft-carriers-12560
60 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. rafaelich
    rafaelich 11 april 2015 07:31
    +9
    Akeh layang bab apa-apa ...
    1. Starover_Z
      Starover_Z 11 april 2015 08:28
      + 12
      Menapa malih, yen mungsuh pinter guess sing soko elek lan mbebayani ndhelikake ing ombak

      Lan dheweke ora nyoba ancaman kasebut ing awake dhewe? Lan ora "well, stupid-e-e" nanging mung ciut-minded.
      Apa dawane pesisir Amerika lan pira kutha ing pesisir?
      1. vladimir 23rus
        vladimir 23rus 11 april 2015 09:45
        +3
        pinten kutha ing pesisir
        Kutha utama lan pusat industri kabeh ana ing pesisir.
        1. nggrundel
          nggrundel 11 april 2015 11:00
          +4
          Amarga wong-wong Saxon sing ora sopan iku dudu peradaban kontinental, sanajan duwe tanah sing layak kaya Amerika Serikat, dheweke menek pesisir kanggo manggon. Cocog karo kita, pusat kita ana ing jero wilayah kasebut, kita ora wedi karo operator pesawat lan kapal selam saka Republik Kyrgyzstan. Lan yen kita ora ngilangi pusat kasebut kanthi tsunami buatan, mula iki bakal ditindakake kanthi longsor ing pulo La Palma, meteorit utawa gerakan piring segara. Dadi Atlantis sing legendaris mati, mula Minoans mati, mula Anglo-Saxon bakal ditutupi.
        2. Sibom
          Sibom 11 april 2015 13:22
          +2
          Yen sampeyan PERCAYA media, sanajan 30%, banjur China wis mbangun UNDERGROUND CHINA kapindho, kanggo omah lan produksi ing kasus FORCE MAJOR!
          1. nggrundel
            nggrundel 11 april 2015 13:38
            +8
            Apa sampeyan siap nggawe Morlocks? Lindhu ngrusak komunikasi lemah paling apik kabeh (lindhu pungkasan ngrusak pusat nuklir lemah), nanging (miturut pengalaman pertambangan) kabeh kekosongan cenderung diisi banyu, ditambah geni, yen ana pelanggaran (utawa kekalahan sing disengaja) sistem ventilasi, kang siji neraka komunikasi karo lumahing. Pangopènan fasilitas lemah mbutuhake biaya gedhe, ing permukaan. Homo sapiens ora bisa urip ing jero lemah lan ing banyu, mung mudhun sedhela. Kéwan ora manggon ing guwa-guwa alam, sing bakal mimpin manungsa kanggo urip.
    2. waterdolaz
      waterdolaz 11 april 2015 10:18
      0
      Aku mung maca babagan peralatan perang elektronik kita. Aku rumangsa kabeh tomahawk iki ora bakal mabur.
    3. ksendzov1971
      ksendzov1971 11 april 2015 11:25
      0
      Ya! Kayane awake dhewe wis ketinggalan! HAHA! Vova duwe mripat lan kuping ing endi wae!
      1. shtanko.49
        shtanko.49 11 april 2015 17:58
        +1
        Lan ing pendekatan, prau saka "Lada" saka VNEU, supaya padha bakal ngatasi akeh masalah karo US Navy.
    4. Tentara1
      Tentara1 11 april 2015 12:12
      +7
      Kutipan saka rafaelich
      Akeh layang bab apa-apa ...

      Aku ora setuju karo sampeyan, Hendrix, sanajan mungsuh potensial kita, mikir kanthi bener, mesthine, ide kasebut ora bisa dianggep ing tingkat sing paling dhuwur, amarga Amerika Serikat ora bakal nyerah operator pesawat sanajan ngethok jumlahe. Iki minangka demonstrasi kekuwatan, tradhisi, potong, lan sekelompok gedhe militer sing nganggep kapal induk "ora bisa dikalahake".
      "Kanca jaban rangkah" pengin ngandelake kabeh kemampuan serangan menyang armada kapal selam, amarga nglawan Rusia lan China ora bakal bisa ngluncurake sumbu saka kapal permukaan kanthi impunity, lan umume bener.
      1. Basarev
        Basarev 11 april 2015 18:40
        +3
        Rahasia kasebut cetha: dhasar kekuwatan Angkatan Laut kudu dadi kapal perang. Dheweke ora wedi nyedhaki pesisir, proyektile angel banget ditembak, yen bisa ditindakake, lan katon galak. Dadi kabeh atribut sing dibutuhake wis ana.
  2. Ana akeh kita
    Ana akeh kita 11 april 2015 07:45
    0
    Kita wis ngerti manawa Amerika setengah bodho ...
  3. rotmistr60
    rotmistr60 11 april 2015 07:55
    +1
    Apa wae sing ditindakake dening Amerika, tugas utama Rusia saiki yaiku nguatake lan modernisasi Angkatan Laut lan tentara.
  4. avia1991
    avia1991 11 april 2015 07:58
    +6
    Mungkin sing paling penting ing kene yaiku rong frasa:
    bisa uga ana akibat sing ora dikarepake sing nambah kemungkinan perang, amarga China, kanthi petualang lan karep meksa wong liya mbales bakal dadi tantangan serius
    lan kapindho:
    Kanggo ngemot ketegasan Cina lan nyegah agresi Cina, AS butuh "saben dina lan katon sing didhukung dening pertunjukan kekuwatan tempur," ujare Clark.

    Umumé, kabeh kaya biasane: "Kabeh wong sing nyerang, mula OmErik kudu terus-terusan goyangake "otot" ing endi wae kanggo nyegah serangan marang awake dhewe, kekasihe!
    Mungkin luwih gampang tenang lan miwiti ngomong kanthi normal? Luwih bisa urip. Utamane nalika gelembung dolar pecah..
  5. NEXUS
    NEXUS 11 april 2015 08:09
    +5
    yen Amerika wiwit mbangun kapal selam nuklir kanthi arsenal Tomahawks sing gedhe, mula kita kudu ngandelake konstruksi MAPL lan pemburu kapal selam kanggo kapal selam.
    Lan saiki perlu kanggo miwiti mbangun perusak Pemimpin, sing, kaya kapal selam, bakal bisa numpes kapal selam musuh. hi
    1. gjv
      gjv 11 april 2015 18:09
      0
      Miturut koran Guardian of the Baltic, kapal selam B-227 Vyborg [Proyek 877] wis pindhah saka Kronstadt menyang Baltiysk lan wis miwiti ngrampungake tugas latihan tempur.
    2. Komentar wis dibusak.
  6. saturnus.mmm
    saturnus.mmm 11 april 2015 08:31
    +2
    Ing sisih liya, kita siyap ngethok kapal selam nuklir Akula, kayata modernisasi sing larang, banjur wiwit mbandhingake Hiu karo Borei, mesthine dadi luwih murah, iki prau / lan 48 ewu ton lan 24 ewu ton.
    Paribasan Rusia lawas.
    Miser mbayar kaping pindho.
    1. Anton Gavrilov
      Anton Gavrilov 11 april 2015 09:33
      +3
      Duh Gusti... Kapan iki rampung??

      Titik kene ora iku luwih murah, nanging sing Borey luwih sampurna saka Hiu, ana apa-apa kanggo ngomong bab Borey-A.
      1. 11 ireng
        11 ireng 12 april 2015 11:18
        +2
        Kutipan: Anton Gavrilov
        Titik kene ora iku luwih murah, nanging sing Borey luwih sampurna saka Hiu, ana apa-apa kanggo ngomong bab Borey-A.

        Aku setuju banget karo sampeyan - hiu kanthi ukuran lan swara mung bisa beroperasi ing Samudra Arktik, ora ana gunane kanggo nggawe maneh ing Republik Kyrgyz - mung ora bakal tekan pantai mungsuh - sing utama ing tugas iki yaiku siluman. , kang Shark, ayo ngomong, ora banget ... bisa dadi pilihan nalika kapal selam karo nomer akeh rudal anti-kapal ngiringi klompok kapal lumahing lan ing wayahe nemtokake serangan karo kabeh pluru kanggo nggawe Kapadhetan salvo dibutuhake, kene, mesthi, siluman rampung ora penting - prau ing pangayoman saka pasukan lumahing, uga, pisanan kabeh, Antei mung sawing kanggo tugas iki - miturut macem-macem sumber, saben bakal nindakake saka 72 kanggo 96 rudal anti-kapal. ing kapal, lan sareh, pasukan permukaan, segara, isih kudu dibalèkaké, padha saiki meh ilang karo kita (meh karo babagan gedhe) supaya saben wong nindakake perkara sing bener hi
        1. Anton Gavrilov
          Anton Gavrilov 12 april 2015 19:56
          0
          Ya, apa aku weruh wong sing waras babagan iki!
        2. litus
          litus 13 april 2015 15:10
          0
          Kanca-kanca, ayo mutusake apa Hiu khusus sing diomongake (miturut NATO utawa miturut klasifikasi Rusia)? Babagan Pike utawa Topan?
          Topan pancen wis ora ana gunane, nanging Pike-B ora ana:
          Ing 2014, modernisasi jero kapal selam nuklir wiwit ing galangan kapal Zvezdochka. Kapal modernisasi pisanan K-328 "Leopard", K-461 "Wolf", K-391 "Bratsk" lan K-295 "Samara". Ana 6 prau sing direncanakake bakal diupgrade
        3. Scraptor
          Scraptor 14 april 2015 02:34
          0
          Lan kenapa ora njupuk sawetara langkah kanggo nyuda gangguan, yen dumadakan dadi? keprungu
      2. saturnus.mmm
        saturnus.mmm 13 april 2015 19:54
        +1
        Kutipan: Anton Gavrilov
        Duh Gusti... Kapan iki rampung??

        Tenang, kabeh apik, musim semi ana ing pekarangan, kabeh bakal rampung ing sawijining dina.
        Kutipan: Anton Gavrilov
        titik ora iku luwih murah, nanging sing Borey luwih sampurna saka Hiu, ana apa-apa kanggo ngomong bab Borey-A.

        Apa kaluwihan "Borea" tinimbang "Hiu" ing sangisore es Arktik?
        Apa kaluwihan "Borea" tinimbang "Hiu" ing babagan stabilitas pertempuran?
        Katon kaya "Borey" minangka BDRM sing padha karo punuk sing dipotong, amarga roket kasebut luwih cendhek.
        Ya, supaya padha mbangun "Boreas" yen padha mutusaké kanggo tujuan strategis, iku ora kalanggengan kanggo nggunakake "Dolphins" lan "Squids", Aku propose kanggo mbangun maneh "Hiu" kanggo rudal layaran, supaya ngandika, ngambang ing jero banyu. arsenal, kapal kayata "Hiu" kita ora bakal cepet kita bisa mbangun.
  7. avt
    avt 11 april 2015 08:48
    +5
    Menarik - apa Oleg Amerika iki maca kabeh padha, utawa dudu wong Amerika - Oleg nulis nganggo jeneng samaran!? ngguyu
    1. Anton Gavrilov
      Anton Gavrilov 11 april 2015 09:32
      +1
      Hahaha, langsung to the point.
  8. Boa constrictor KAA
    Boa constrictor KAA 11 april 2015 09:19
    +4
    Ukara kasebut ndadekake aku waspada:
    Yen konflik diwiwiti, pasukan kita bakal dadi pusat. Iki bisa diarani wayahe provokatif, nanging apa wae jeneng sing kita gunakake, pasukan kasebut nuduhake tekad Amerika, lan bakal meksa Amerika Serikat nanggapi. ing acara saka serangan ing wong, malah ora langsung.

    Dadi ing kene - prasaja lan tanpa repot ketemu alesan kanggo wiwitan musuhan!
    Miturut serangan ora langsung sampeyan bisa nyetel apa wae: penerbangan sing cedhak saka pesawat, panyiapan pelacakan dening kapal, deteksi kapal selam ing sacedhake langsung "Pasukan kita bakal ana ing tengah. Iki bisa diarani momen provokatif,"
    nanging iki ora ngganggu kita: kita wis duwe pengalaman ngatur provokasi kasebut! Teluk TONKIN nyengat kaya kuku abang panas ing otak sing radhang!" Iki sing mesthi dipikirake Clark, nanging amarga alasan sing jelas ora ujar.
  9. blizart
    blizart 11 april 2015 09:20
    +1
    "Babagan penting saka strategi kita yaiku kanggo nduduhake kesetiaan marang sekutu lan kanca-kanca, ngyakinake yen ana ing ngarsane lan nyegah mungsuh liwat kekuwatan tempur sing katon," ujare McGrath. "Lan kapal selam ora bisa nindakake kanthi yakin."
    Ing "kabijakan gunboat" lawas apik ing tumindak. Sampeyan ora perlu nggawe kursi rodha.
  10. Anton Gavrilov
    Anton Gavrilov 11 april 2015 09:42
    0
    Umumé, wis ngrancang kanggo nglengkapi Virginia karo kompartemen karo papat VPM-Virginia Playable Module, padha rencana kanggo nglengkapi prau saka 5 kanggo pemblokiran 7 karo kompartemen kuwi, total 20 bêsik. (5 blok 10 steamers, ing liyane 2 kanggo 5). Iku kudu katon kaya ing foto.
  11. Zomanus
    Zomanus 11 april 2015 10:18
    -1
    Yen kita bener-bener ngluncurake instalasi mandiri udara kanthi seri, mula kabeh rencana kanggo kapal bakal dadi sampah. Sanajan ide kasebut mesthi menarik ... Yen ana sistem penunjukan target sing apik lan misil sing ditargetake maneh sajrone penerbangan kasebut, mula senjata kasebut dadi efektif banget.
    1. Anton Gavrilov
      Anton Gavrilov 11 april 2015 11:20
      +3
      Yen kita mbangun babagan 40 Ashes-M, mbok menawa rencana kasebut bakal dadi utopia, nanging kapal selam diesel-listrik, kalebu sing nganggo VNEU 48 Virginia, 7 Astyutov lan 6 Barracudas ora bakal mandheg.
      1. igorka357
        igorka357 12 april 2015 04:48
        -3
        48 Virginias, 7 Astyutovs lan 6 Barracudas, serangan rudal nuklir sing gedhe banget lan mbales bakal mungkasi kabeh paket iki!
  12. Nayhas
    Nayhas 11 april 2015 10:20
    +8
    Penulis Dave Majumdar wis nyakup masalah militer wiwit taun 2004.

    Dave Majumdar wis bugged everyone karo fabrications kang ... sing peduli karo pendapat saka sawetara blogger Amérika asal India?
  13. Shadows
    Shadows 11 april 2015 10:27
    +1
    Subteks artikel. Subteks sing paling penting yaiku frasa: "ing mangsa ngarep." Sing. kita ora duwe apa-apa saiki, apa kita ngatur kanggo modernisasi iku, ing umum, iku ora modernisasi, nanging decommissioning saka kethokan logam sing ora fly kanggo sawetara alesan kanggo kasunyatan sing bisa fly ing paling piye wae. Yen ora, kenapa ngganti rudal nuklir dadi tomahawks? Apa ora kabeh padha ala? Apes: nangis, ndedonga marang Gusti Allah ora keno nangis, baya ora kecekel, klapa ora mabur.
  14. fa2998
    fa2998 11 april 2015 11:28
    +2
    Ing asas, yen Amerika Serikat sijine AUG ing lelucon (banjur sijine ing pin lan jarum), lan totoan ing kapal selam nuklir karo Republik Kyrgyz, iki ana ing tangan Rusia. Saiki Rusia ora duwe AUG dhewe. , iku troublesome lan larang. Lan sampeyan ora perlu kanggo mulang Rusia kanggo mbangun kapal selam nuklir, ana pengalaman lan daya. APRKs lawas bisa uga migunani (Jumlah ICBM wis diwènèhaké ing kontrak, lan minangka anyar sing ditampa. sing lawas dinonaktifake) kanggo konversi menyang operator Republik Kyrgyz. Ana pengalaman sugih ing mbangun kapal anti-kapal selam cilik lan gedhe. Bakal ana paritas kira-kira (gumantung saka pendanaan) hi
  15. dojjdik
    dojjdik 11 april 2015 11:29
    +4
    Muammar ora duwe trek pertahanan udara, nanging Assad duwe; Mulane, Libya minangka negara ora ana maneh, lan Suriah bakal tetep dadi alangan kanggo dangu; ora Matter ngendi kanggo miwiti sumbu saka - sing utama kanggo nggawa mudhun liyane; sistem pertahanan udhara wong Tionghoa iku normal lan bisa nambah biaya; sembarang gegaman nyerang meh tansah luwih larang saka gegaman pertahanan
  16. wuh wuh
    wuh wuh 11 april 2015 14:00
    +6
    Rudal jelajah ora bisa ngganti operator pesawat. CR mung bisa
    ing obyek stasioner, lan fighter-bombers bisa nindakake dinamis
    perang karo tank, pasukan, nimbali udhara mobile mungsuh. Kajaba iku, kapal selam, sawise ngeculake CD, tetep
    ora ana guna lan kudu lelayaran menyang pangkalan sing adoh, lan operator pesawat minangka gudang bom lan misil sing gedhe.
    Pesawat bisa nggawe akeh kunjungan menyang mungsuh. Sepasang operator pesawat bisa nyetel
    carousel bom terus ing ngarepe situs kebangkrutan kanggo pasukan loropaken.
    1. Pissarro
      Pissarro 11 april 2015 14:23
      +1
      Bener, mung cathetan, kapal induk, ora kaya kapal selam, mung efektif ing perang nglawan wong Papua kanthi armada sing lemah, pertahanan pesisir lan pertahanan udara. yaiku plywood, sing ora cukup kanggo nggayuh supremasi udara, sanajan ana sawetara operator pesawat.
      1. Prager
        Prager 11 april 2015 15:52
        +1
        Aku setuju karo sampeyan ing kabeh, kanca letnan junior!
      2. wuh wuh
        wuh wuh 11 april 2015 19:14
        +1
        Pesawat induk pesawat - Hornet F-18 minangka pengebom tempur modern sing paling umum,
        generasi 4 ++, padha karo Sushki. Yen jumlahe cukup, banjur dominasi
        ing udhara bakal diamanake liwat mungsuh sembarang. Kelompok pembawa padha,
        apa sing kudu ditindakake kanggo wong Papua, apa kanggo mungsuh sing padha. Ing kasus kapindho, kerugian pesawat bakal
        akeh liyane, nanging iki biasane ngrancang ing advance, minangka "losses ono".
        Wong Jepang ngalami iki kanthi apik ing jamane.
        1. Pissarro
          Pissarro 11 april 2015 19:44
          0
          Aku mbaleni maneh, ing perang karo Papuans, marang kang operator pesawat dimaksudaké. Modern, lan ora saka kaping Perang Donya II. Mungsuh sing padha mung bakal klelep kapal induk, kajaba mesthi milih taktik murni pertahanan amarga wedi. , iki uga kedaden. absen
        2. igorka357
          igorka357 12 april 2015 04:55
          0
          Katon kaya sampeyan ora kenal karo doktrin militer AS, lan paragraf babagan kerugian militer ..))!
    2. Setra
      Setra 11 april 2015 21:21
      +1
      Kutipan saka: voyaka uh
      Rudal jelajah ora bisa ngganti operator pesawat. CR mung bisa
      ing obyek stasioner, lan fighter-bombers bisa nindakake dinamis
      perang karo tank, pasukan, nimbali udhara mobile mungsuh.

      Iki bener mung kanggo perang segara nglawan pantai.
      Kutipan saka: voyaka uh
      Sepasang operator pesawat bisa nyetel
      carousel bom terus ing ngarepe situs kebangkrutan kanggo pasukan loropaken.

      Apa iki cara kanggo pertahanan udara kanggo njupuk pesawat sampeyan kanthi syarat sing disenengi?
      1. igorka357
        igorka357 12 april 2015 04:56
        +1
        "Apa iki cara kanggo pertahanan udara kanggo murub ing pesawat sampeyan kanthi basis preferensial?" Sing jelas..)))!!
      2. wuh wuh
        wuh wuh 12 april 2015 11:29
        0
        Aja nggedhekake pentinge pertahanan udara. Pertahanan udara minangka sing pungkasan
        garis pertahanan. Yen wilayah udara ora dikontrol
        pesawat tempur, banjur nimbali udhara - poultice mati.
        Lan linuwih tutup pesawat tempur ditemtokake
        sejatine sifate dening nomer pesawat. Sisih sing menang
        ana liyane pejuang saka generasi padha mungsuh ing udhara.

        Sing kuwat mungsuh, luwih AUG bakal mimpin. Nalika jumlah
        pesawat tempur ing udhara ora Ngartekno ngluwihi saka mungsuh.
        Umumé, cap pesawat modern, ora ana gunane pertahanan udara nglirik .
        1. Setra
          Setra 12 april 2015 12:03
          0
          Kutipan saka: voyaka uh
          Sing kuwat mungsuh, luwih AUG bakal mimpin.

          Iki minangka salah paham klasik. AUGs aturan ing segara dhuwur, padha rampung kalah kanggo aviation gisik.
          Saka premis sing salah
          Kutipan saka: voyaka uh
          Yen wilayah udara ora dikontrol
          pesawat tempur, banjur nimbali udhara - poultice mati.

          Sampeyan nggawe kesimpulan sing salah
          Kutipan saka: voyaka uh
          Sisih sing menang
          ana liyane pejuang saka generasi padha mungsuh ing udhara.


          Konflik ing Ukraina wis nuduhake yen ing wektu kita, uga satus taun kepungkur, artileri minangka sarana utama kanggo ngalahake mungsuh, kabeh jinis pasukan liyane bisa kanggo wong, Dewa Perang.
          1. wuh wuh
            wuh wuh 12 april 2015 12:20
            -2
            Konflik militèr ing Ukraina terus tanpa
            partisipasi penerbangan ing umum (kanggo alasan politik).
            Saka titik militèr tampilan, iku piye wae menarik, minangka
            "pertempuran bagean cilik saka pasukan darat
            ing anané saka aviation.
            Amarga lack of aviation, konflik malah nyedhaki
            Perang Donya 1 tinimbang perang kaping 2 (Mulane sing dominan
            peran artileri, kaya ing perang donya 1)
            Ing kasus iki konflik ora bisa dadi basis
            kanggo maksud apa wae strategis.
            1. Setra
              Setra 12 april 2015 14:34
              +2
              Kutipan saka: voyaka uh
              Konflik militèr ing Ukraina terus tanpa
              partisipasi penerbangan ing umum (kanggo alasan politik).

              Alasan "politik" iki diarani sistem pertahanan udara. Iki minangka perang sing meh padha karo mungsuh ing babagan pembangunan lan potensial militer.
              Lan apa sing wis digunakake kanggo perang wong kuwat nglawan wong ringkih.
              1. wuh wuh
                wuh wuh 12 april 2015 17:10
                0
                Sing kuat mboko sithik dadi ora pati roso minangka
                aviation ngalahake sistem pertahanan udara lan pejuange
                penerbangan. Lan mung banjur padha miwiti marang dheweke
                operasi lemah. Kang, ing dominasi
                ing udhara, ora maneh nuduhke resiko gedhe.
                Dadi kanggo nindakake permusuhan cukup modern lan rasional.
                Lan, yen kita bali menyang operator pesawat, banjur kanggo iki
                lan dimaksudaké: kanggo ngresiki hawa saka pesisir adoh
                sadurunge operasi lemah.
                1. Setra
                  Setra 12 april 2015 18:32
                  +1
                  Kutipan saka: voyaka uh
                  Sing paling kuat mboko sithik dadi luwih ringkih, amarga penerbangan ngrusak sistem pertahanan udara lan pejuange
                  penerbangan.

                  Carane iki bisa? Sampeyan duwe hubungan sebab-akibat. Yen ana wong sing paling kuat, banjur sapa sing bisa ngalahake pertahanan udara lan penerbangan saka dheweke?
                  Kutipan saka: voyaka uh
                  Dadi kanggo nindakake permusuhan cukup modern lan rasional.

                  Iku nyoto - kanggo numpes mungsuh karo artileri, lan kanggo numpes mungsuh karo pesawat lan pluru larang lan ora efisien.
                  Kutipan saka: voyaka uh
                  ngresiki hawa saka pesisir sing adoh
                  sadurunge operasi lemah.

                  Wenehana tuladha ing sejarah pasca perang?
                  1. wuh wuh
                    wuh wuh 13 april 2015 11:20
                    -1
                    "Wenehi conto ing sejarah pasca perang?"///

                    Ya, paling ora rong perang Irak.
                    Sadurungé dikalahake tentara Saddam Hussein, Rusia
                    pers ora ngarani "tentara Papua". noturnover,
                    disebut "salah siji saka tentara modern paling kuat."
                    Saperangan operator pesawat, wis numpes pertahanan udara sawijining, aviation lan
                    fasilitas strategis, ing wektu cendhak nguripake iku
                    Sun ing "tentara Papua". Sawise iku Amerika
                    njupuk Bagdad.
                    1. saturnus.mmm
                      saturnus.mmm 13 april 2015 20:10
                      0
                      Kutipan saka: voyaka uh
                      Sawise iku Amerika
                      njupuk Bagdad.

                      Lan apa sing dialami Basra nganti suwe?
                    2. Setra
                      Setra 13 april 2015 22:21
                      +1
                      Kutipan saka: voyaka uh
                      Ya, paling ora rong perang Irak.

                      Apa ana hubungane karo operator pesawat, Irak dibom saka lapangan udara darat, bagean operator pesawat MINI.
                      Kutipan saka: voyaka uh
                      Newturn,
                      disebut "salah siji saka tentara modern paling kuat."

                      Ing wilayah kasebut, tembung-tembung sing sampeyan potong banget - "ing wilayah"! Apa sampeyan ngapusi?
                      Kutipan saka: voyaka uh
                      Sawise iku Amerika
                      njupuk Bagdad.

                      Kanthi mung siji hit?
    3. igorka357
      igorka357 12 april 2015 04:53
      +1
      Mesthi, dheweke ora bisa ngganti, nanging 154 sumbu kanggo negara mini-Papuan, kanthi dendam ... lan carousel rudal lan serangan bom .. contone, ora bakal bisa digunakake ing Rusia ... wiwit AUG ora malah nyedhaki pesisir kita bisa, nanging kapal selam nuklir bakal miwiti rudal saka wates adoh!
    4. Saburov
      Saburov 13 april 2015 05:48
      +2
      Sampeyan, sayang, adoh saka urusan militer, kapal induk apa sing bisa nglawan tank mungsuh, lan malah ditutupi pertahanan udara? Panyengkuyung operator pesawat biasane nyebutake asil sing ngrusak saka serangan dening klompok udara sing meh lengkap saka kapal induk pesawat nuklir ing radius tempur maksimal (48 serangan "tanduk" * 4 rudal anti-kapal Harpoon ing saben = 192 rudal anti-kapal sing ora dikarepke lan ora dikarepke. kenek warrant mungsuh 1000 km saka kapal induk Amerika). Iki, mesthi, ayu, nanging ... Hornet padha bisa tetep ing udhara kanggo bab 3 jam tanpa ngisi bahan bakar (sanajan wektu iki bisa tambah lan sudo - ngarsane lan kapasitas saka PTB, bobot saka muatan, profil penerbangan, lsp) wigati banget). Nanging yen, umpamane, butuh 2 jam kanggo ngangkat kabeh klompok udara Nimitz, iki tegese nalika pesawat pungkasan ninggalake dek kapal raksasa, sing pertama bakal duwe jam penerbangan! Carane adoh kita bisa ngomong bab kene? Hornets sing njupuk pisanan ora bisa pensiun luwih saka 15-20 menit saka kapal induk ... Lan yen ora butuh 2 nanging 3 jam kanggo ngangkat grup udara? Banjur, ing wektu pesawat pungkasan njupuk menyang udhara, sing pisanan kudu ndharat, amarga padha kehabisan bahan bakar ... Mulane, sawetara nyata saka klompok udhara ora ngluwihi 600 km, kang ndadekake operator pesawat. ora bisa nglawan mungsuh, sing nduweni sistem anti-kapal pesisir sing kasedhiya lan anane pertahanan udara sing kurang stabil, sampeyan kepengin weruh perang Teluk Persia 1991 lan nganalisa persentase urutan basis operator dibandhingake karo angkatan udara konvensional (sing mung perang karo pertahanan udara) lan kahanan sing digunakake sadurunge nulis omong kosong kasebut.
  17. Corsair5912
    Corsair5912 11 april 2015 16:25
    +2
    "Kauntungan saka armada kapal selam kita ngidini kita bisa beroperasi ing zona A2 / AD," ujare pensiunan Kapten Jerry Hendrix, analis angkatan laut ing Pusat riset Keamanan Amerika Anyar (Pusat Keamanan Amerika Anyar). "Iki minangka senjata sing kuat banget sing bisa digunakake kanthi impunitas ing njero barricade / zona blokade."

    Henrik iki salah siji ngapusi, utawa wong awam lengkap.
    Kanggo sukses numpes kapal selam, armada lumahing ora dibutuhake, cukup kanggo duwe satelit VKS, pesawat lan pluru anti-kapal selam.
    Prau nduweni lapangan fisik dhewe: hidroakustik, magnetik, hidrodinamika, listrik, elektromagnetik frekuensi rendah, uga termal, optik. Pilihan saka lapangan fisik prau ing latar mburi lapangan segara (segara) ndasari cara utama kanggo ndeteksi lan depriving kapal selam mung kauntungan - siluman.
    Cara deteksi digawe miturut jinis lapangan fisik:

    Akustik
    magnetometri
    Radar
    Gas
    Thermal
    Elektrolitik
    Optik (visual)
    Kajaba iku, ana cara deteksi ora langsung:
    Radio Intelligence lan ndjogo radio
    Observasi saka narrowness
    Analisis korélasi
    Ora ana cara siji sing njamin deteksi, mula kabeh cara diterapake bebarengan. Dheweke terus berkembang lan golek cara anyar.
    1. Denis_469
      Denis_469 11 april 2015 17:55
      0
      Kutipan: Corsair5912
      Henrik iki salah siji ngapusi, utawa wong awam lengkap.

      Henrik iki dudu wong awam. Dheweke luwih pinter tinimbang umume kapal selam militer lan kabeh sejarawan militer sing diterbitake. Paling ora Henrik ngerti yen efektifitas PLO ora diukur saka jumlah kapal selam mungsuh sing dicemplungake, nanging kanthi njamin keamanan navigasi lan jumlah kapal perang lan transportasi sing tenggelam lan rusak. Coba nerangake iki kanggo wong ing Rusia saiki? Sampeyan ora bakal nerangake marang sapa wae. Aku wis nyoba nerangake iki ing driji kanggo 10 taun ing macem-macem situs - kabeh ora ana gunane. Profesional kita ora bisa ngerti manawa ing PLO sing utama yaiku njamin pertahanan lan nyegah serangan saka kapal selam mungsuh, lan ora mburu kapal selam sing padha. Ing Amerika Serikat, dheweke wis ngerti iki - dheweke ora bisa ngerti iki ing negara kita. Ing Rusia, ora ana karya siji-sijine babagan sejarah angkatan laut sing ora nggambarake pendekatan ngitung jumlah kapal selam mungsuh sing tenggelam, nanging bakal nggunakake pitungan persentase kapal lan kapal sing diserang saka jumlah total sing mlaku ing wilayah.

      Lan ora ana gunane kanggo nyerang kapal kanthi pesawat tanpa ana kapal anti-kapal selam permukaan. Prau-prau dhewe pinter nembak pesawat lan meh tansah bisa lolos saka pesawat. Pesawat ora bisa nglayang ing wilayah kasebut sajrone seminggu utawa rong minggu lan priksa manawa wilayah kasebut cetha.

      Nanging apa sing dakwaca ing kene - aku seneng. Yen mung amarga yen diterbitake ing Institut Angkatan Laut AS, banjur militer Amerika ngrungokake pendapate. Apa persis ing artikel dheweke seneng karo aku - aku ora bakal ngomong.
      1. Setra
        Setra 11 april 2015 21:25
        +2
        Kutipan: Denis_469
        Henrik iki dudu wong awam. Dheweke luwih pinter tinimbang umume kapal selam militer lan kabeh sejarawan militer sing diterbitake.

        Kutipan: Denis_469
        Profesional kita ora bisa ngerti manawa ing PLO sing utama yaiku njamin pertahanan lan nyegah serangan saka kapal selam mungsuh, lan ora mburu kapal selam sing padha.

        Kapal selam rudal strategis ora nyerang armada mungsuh. Lan panggunaan rudal jelajah ing jero banyu nglawan armada modern ora kedadeyan.
        1. Denis_469
          Denis_469 11 april 2015 23:34
          -4
          Apa sampeyan ngerti ing ngendi operator rudal strategis sing patroli? Muga-muga sampeyan ngerti, umpamane, wilayah patroli SSBN Inggris dumunung meh ing khatulistiwa ing tengah Samudra Atlantik. Kanggo jangkoan maksimal. Lan yen ana transportasi mungsuh ing wilayah kasebut, prau kasebut mesthi bakal nyerang dhewe. Kapal Cina uga pindhah menyang Samudra Pasifik lan India kanggo tugas tempur. Lan cukup alami yen ing perang, dheweke uga bakal nggunakake rudal (rudal anti-kapal) lan torpedo nglawan kapal perang, kapal selam lan transportasi mungsuh. Iku padha ing AS. Kapal-kapale sing disebar ing Samudra Atlantik lan Pasifik uga dirancang kanggo numpes kapal dagang (transportasi) mungsuh yen sing terakhir ana ing wilayah panggonane.
          Lan saliyane ahli strategi, ana uga torpedo lan prau serbaguna.
          1. igorka357
            igorka357 12 april 2015 05:11
            0
            SSBN nyerang transportasi ...? Sampeyan ora katon kaya Hendrix, utawa apa wae..)))?
            1. Denis_469
              Denis_469 12 april 2015 11:42
              0
              Iki ditulis ing dokumen sing wis dakwaca. Lan pitakonan babagan iman ora narik kawigatenku.
          2. Setra
            Setra 12 april 2015 11:58
            0
            Segara Okhotsk minangka benteng nuklir Rusia.
      2. Lance
        Lance 11 april 2015 22:32
        +2
        Denis_469
        Prau-prau dhewe pinter nembak pesawat

        Iki kaya apa?! Senapan mesin anti-pesawat utawa MANPADS? ngambang? Cara langka kanggo bunuh diri. ngguyu
        1. Denis_469
          Denis_469 11 april 2015 23:44
          -3
          Aneh - Aku ora ngerti manawa prau China nglalu nalika nembak 4 pesawat. Saka jumlah kasebut, 2 siluman (B-2 lan F-22). Lan liyane B-1B miraculously ndharat ing Diego Garcia. Uga, rudal anti-pesawat uga durung dibatalake. Jerman wis suwe nggawe rudal kanggo nembak saka posisi sing tenggelam. Mula, ana alesan kanggo percaya manawa karya kasebut uga ditindakake ing negara liya ing jagad iki. Contone, ing Amerika Serikat, prau bisa nggunakake rudal Sidewinder, sing dipecat saka tabung torpedo ing kapsul kaya Tomahawks. Lan babagan MANPADS, kabeh ora medeni. Ing kene kita wis bubar (taun kepungkur) Verba MANPADS diadopsi menyang layanan. Jarak tembak 6,5 km lan dhuwuré 4,5 km. Kanggo helikopter anti-kapal selam, iki oh lan ah. Lan carane helikopter tumindak marang prau surfaced uga ditampilake kanggo kabeh wong dening prau Argentina. Yen args wis dirawuhi armament prau MANPADS, banjur args bisa ngalahake mudhun kabeh verts Inggris, uga, utawa carane akeh pluru padha duwe. Umumé, bakal angel banget kanggo pesawat anti-kapal selam nyerang prau ing posisi posisional. Wiwit ukuran kabin cilik. Kanggo ngebom kanthi biaya ambane, sampeyan kudu nyedhaki 6,5 km. Kanggo nyelehake torpedo ing iku padha. Iku ndadekake sethitik pangertèn kanggo njupuk rudal anti-kapal. Saka posisi posisi, dheweke bakal mlebu banyu sajrone 20-30 detik. Kanggo mencet rudal anti-kapal ing kabin prau, sampeyan kudu njupuk titik-kosong saka jarak kurang saka 6,5 ​​km. Sing, maneh, ana ing wilayah sing kena pengaruh "Verba" utawa MANPADS sing padha. Ing segara utawa samodra, ana sawetara pilihan kanggo nyerang kapal nalika nggoleki anti-kapal selam. Lan supaya padha diadopsi "Verba". Yen dheweke nggawe MANPADS kanthi jarak 10-12 km, mula bisa njupuk helikopter lan pesawat PLO kanthi aman saka posisi posisi.

          Dadi pesawat anti-kapal selam lan helikopter bakal mateni awake dhewe.

          Sajarah kanggo bantuan. Senajan aku ngerti sing sethitik kapentingan kanggo sapa wae. Mulane, aku bisa ngomong yen ana prau sing nembak 4 pesawat saben ing karire.
          1. igorka357
            igorka357 12 april 2015 05:26
            +2
            Lha...kowe arep ngudud PLO..suwé...suwé aku ora maca omong kosong kaya ngono!Takon babagan jarak sing bisa diluncurake lan ngluncurake amunisi anti-kapal selam modern nalika kapal selam mungsuh dideteksi! PLO ... dheweke wis ngombe banyu ...! Lan siji helikopter utawa pesawat PLO ora bakal langsung nyoba numpes kapal selam kasebut, pisanan kabeh, bakal ngarahake kabeh pasukan PLO ing wilayah kasebut. , lan mung banjur bakal nyerang kapal selam! Sampeyan menehi conto ora kompeten nggunakake kapal selam lan ASWs dening loro-lorone ing Falklands ..))) lucu! Lan kapal selam ing wektu deteksi mung bakal mikir bab ... carane supaya cepet ndhelikake saka mungsuh sing nemokake, lan ora ngrusak !!!
            1. Denis_469
              Denis_469 12 april 2015 11:51
              +1
              Iki kanggo sampeyan ngrokok PLO suwe banget. Aku wis nggawe kronik serangan kapal selam kanggo wektu sing suwe banget. Sing, nggunakake pertempuran. Lan PLO, mungguh.

              Kutipan: igorka357
              Yen prau ketemu, lan ana fasilitas pertahanan anti-pesawat modern ing cedhak ... wis nyusup banyu ...!

              Apa sampeyan bisa menehi conto prau kasebut? Aku mung ngelingi SMPL Pakistan, sing Ka-25 langsung tenggelam nalika ditemokake. Ora ana liyane sing dieling-eling. Mangga elinga sapa sing diomongake.

              Kutipan: igorka357
              Lan siji helikopter utawa pesawat PLO ora bakal langsung nyoba numpes kapal selam kasebut, pisanan kabeh, bakal ngarahake kabeh pasukan PLO sing ana ing wilayah kasebut.

              Iku perlu, apa wong mbayangno. Sampeyan nulis teori. Nanging ing laku, ora ana sing nggunakake. Wiwit prau bisa wisuh adoh. Kabeh padha nyerang sanalika ketemu. Lan ora ana sing ngenteni prau kasebut adus. Saka kasus sing aku ngerti nalika lagi ngenteni, mung ana serangan pesawat anti-kapal selam Inggris marang klompok kapal selam Jerman sing mbela diri nganggo geni anti-pesawat. Nalika 1 pesawat ora bisa nyerang klompok 3-6 prau. Banjur ya, ngenteni. Kajaba saka kasus kasebut, aku ora ngerti apa-apa babagan pangarepan ing serangan kapal selam ing perang nyata. Ora ing latihan. Yen sampeyan ngerti kasus ing perang nyata nalika teori sampeyan makarya, banjur nulis. Aku bakal kasengsem ngerti babagan dheweke.

              Kutipan: igorka357
              Sampeyan menehi conto panggunaan kapal selam lan kapal selam sing ora kompeten dening loro-lorone ing Falklands ..))) lucu!

              Aku menehi conto saka perang nyata. Lan ora kabeh piwulang apa wae. Lan mung wong mati ngguyu ing pengalaman perang. Yaiku, wong-wong sing kanthi tegas mutusake mati kanthi cepet ing perang sabanjure.

              Kutipan: igorka357
              Lan kapal selam nalika deteksi mung bakal mikir babagan ... carane cepet ndhelikake saka mungsuh sing nemokake, lan ora ngrusak !!!

              Sajrone perang, supaya cepet uwal, asring kudu cepet-cepet njupuk pesawat. Lan asring banget cara iki makarya. Lan maneh - Aku nulis babagan perang nyata. Sampeyan lagi ngomong babagan teori teoretis. Aku nulis minangka spesialis aplikasi pertempuran. Sampeyan nulis kaya profesional berpengalaman, paling kamungkinan.
              1. Lance
                Lance 12 april 2015 13:11
                +1
                Lan referensi bisa digawe kanggo "crita kanggo mbantu", Cina, lan liya-liyane. penjaga sing nembak 4 pesawat? Saiki, mesthi.
                1. Denis_469
                  Denis_469 12 april 2015 13:22
                  -2
                  Dicekal ing Google? Yen ora, sampeyan bakal nemokake dhewe.
                2. Lance
                  Lance 12 april 2015 13:35
                  -1
                  Lan Sidewinder saka tabung torpedo, "kaya Tomahawk" uga menarik)) Mesthine, paling ora karet bisa dipecat saka TA, nanging ana sawetara pitakonan:
                  -Carane prau ing jero kerja ngerti yen pesawat ana ing ndhuwur?
                  Kepiye dheweke ngerti yen iku pesawat anti-kapal selam?
                  -carane, lumahing menyang ambane sistem pertahanan udhara (ayo ngomong iku ana), ora bakal ndeteksi dhewe, amarga kudu cepet metu?
                  -lan sing paling penting, sapa sing menehi sebutan target kanggo misil kanggo nyekel target? Radar ing pelampung?
                  1. Denis_469
                    Denis_469 12 april 2015 16:14
                    -1
                    Lan maca laporan ing BS saka prau modern lan carane padha krungu pesawat anti-kapal selam lan helikopter karo GAS sing. Ing tartamtu, malah "Conqueror" ing 1982 wis kapabilitas kuwi. Aku pancene ngerti banget yen sampeyan lan wong liya ora duwe kesempatan kanggo maca laporan babagan BS kapal modern. Nanging pracaya kula, iku wis bisa ing 1982.

                    Kutipan saka Lance
                    Lan Sidewinder saka tabung torpedo, "kaya Tomahawk" uga menarik))

                    Iku uga menarik kanggo kula - udakara 5 taun kepungkur, nalika shooting diwiwiti. Saiki wis ora menarik maneh.

                    Kutipan saka Lance
                    carane, surfacing kanggo ambane saka sistem pertahanan udhara (ayo ngomong iku ana), iku ora bakal ndeteksi dhewe, amarga kudu cepet metu?

                    Ya, iku kudu cepet. Nanging mung kanggo MANPADS, lan yen iki pluru tabung, sampeyan ora perlu kanggo ngambang munggah - sampeyan mung kudu ing ambane Bukak. MANPADS utamané dibutuhake ing ngendi prau dipeksa ing permukaan. Kaya wong Argentina.

                    Kutipan saka Lance
                    -lan sing paling penting, sapa sing menehi sebutan target kanggo misil kanggo nyekel target? Radar ing pelampung?

                    Hidroakustik. Banjur ana kamera TV ing roket kanggo tuntunan pungkasan utawa ngarep kaya Sidewinder.
                    1. Lance
                      Lance 13 april 2015 14:46
                      -1
                      Ing "sampeyan" ora ngombe. Lan ing Google ora poke, padha ngandika - konfirmasi. Lan babagan wong Tionghoa, Raptors njupuk mudhun saka B2, lan babagan apa sing bisa ditindakake ing taun 1982. Mung ora ana pranala menyang "perkembangan sing janjeni" lan kartun bodho saka YouTube ...
                      Lan sing ana ing kene akeh "spesialis" kursi kanthi "njupuk tembungku", kanthi "laporan BS" ing tingkat OBS ngguyu
                      1. Denis_469
                        Denis_469 13 april 2015 18:15
                        -1
                        Aku ora digarap kabeh wong bodho. Yen ana wong sing pengin mriksa tembungku - maju. Ing Google, ora ana sing katon wis dilarang. Lan kanthi pribadi, aku ora nyewa dhewe kanggo njupuk bahan lan goleki saben wong sing ora ngerti. Secara pribadi, aku ora peduli sapa sing ngerti utawa ora ngerti. Lan aku ora bakal mbuktekake apa-apa marang sapa wae. Awit wong pinter ora perlu mbuktekake - dheweke dhewe ngerti. Lan ora ana gunane kanggo mbuktekake marang wong bodho. Mulane bukti ora ana gunane.
                      2. Lance
                        Lance 14 april 2015 21:22
                        0
                        Wis cetha. Liyane boorish dilettante kursi troll.
                        Aku ora bakal feed keprungu
      3. igorka357
        igorka357 12 april 2015 05:09
        0
        Miturut pendapatku, sampeyan durung krungu babagan rotasi senjata anti-kapal selam! Babagan deteksi kapal selam saka satelit, saka pesawat, lan kanthi bantuan pelampung hidrokaustik stasioner, sampeyan uga ora kudu lunga..! Lan dudu karusakan kapal selam mungsuh minangka pencegahan serangan ing kapal lan kapal sekutu, uga njamin keamanan perairan teritorial ... komponen, contone, kapal selam nuklir strategis serves kanggo nyegah apa-apa saka mungsuh potensial ing kabeh, multi-tujuan, low-noise, kanggo mburu kapal selam nuklir mungsuh! Dadi sandi.. pendapat murni pribadi iku Hendrik padha "dudu wong awam. "Ing prakara iki kaya sampeyan, nanging paling ora dheweke minangka perwira kapal selam, nanging sampeyan ... aku ragu banget, amarga sampeyan dadi perwira kapal selam ..
        1. Denis_469
          Denis_469 12 april 2015 11:59
          -1
          Kutipan: igorka357
          Miturut pendapatku, sampeyan durung krungu babagan rotasi senjata anti-kapal selam!

          Krungu. Lan aku uga krungu lan maca manawa ing perang kanggo saben kapal anti-kapal selam bakal ana 5 tugas sing kudu ditindakake bebarengan, lan kanggo saben pesawat anti-kapal selam bakal ana paling ora 2 tugas ing wilayah sing beda-beda sing kudu ditindakake. ing wektu sing padha. Militer profesional kita ora ngerti babagan iki, amarga sejarah kasebut ala.

          Kutipan: igorka357
          Lan dudu karusakan saka kapal selam mungsuh minangka pencegahan serangan ing kapal lan kapal sekutu, uga njamin keamanan perairan wilayahe ..?

          Sudut pandang iki bener. sebagian. Awit iku njupuk metu pitakonan saka suwene lan carane akeh pasukan kudu diverted kanggo numpes iku. Apa kerugian sing bisa ditindakake, pira kiriman pedagang bakal kalem kanthi ngalihake kapal anti-kapal selam kanggo mburu prau. Yen ana kerugian, ana bolongan ing kemampuan anti-kapal selam, minangka akibat saka PLO wilayah kasebut saya lemah lan kemungkinan kerugian saka prau ing ngisor iki mundhak. Ana pitakonan liyane sing muncul nalika mburu prau. Ing kene Jepang kerep ngalihake pasukane kanggo mburu kapal selam Amerika lan ninggalake transportasi sing ora dijaga utawa saya ringkih. Akibaté, prau sakteruse nyuwek konvoi. Taktik sing padha digunakake dening prau Jerman. Nalika 1 prau ngadeg metu, ngalihake bagean pasukan PLO wilayah utawa konvoi sing nyopir. Lan kabeh wong, sauntara, frolicked sabisa.

          Kutipan: igorka357
          Mangkono.. pendapatku pribadi, Hendrik iku padha "dudu wong awam" ing perkara iki, nanging paling ora dheweke dadi perwira kapal selam, nanging sampeyan ... aku ragu banget, amarga yen sampeyan dadi wong. perwira kapal selam .. ora padha bakal nulis sing prau "ngalahake" karo pesawat

          Ora kaya kapal selam profesional, aku ora profesional - aku spesialis ing sejarah kapal selam lan panggunaan pertempuran. Lan prabédan antarane spesialis lan profesional dumunung ing kasunyatan sing spesialis mangerténi Jeksa Agung bisa ngetokake, senajan ora bisa nggawe dhuwit ing masalah iki. Lan profesional tansah nggawe dhuwit ing pitakonan, nanging meh tansah ora ngerti. Wiwit dhuwit wis dibayar - apa maneh sing sampeyan butuhake?
  18. red_oktober
    red_oktober 11 april 2015 20:31
    +1
    Ala banget yen pikiran-pikiran kaya ngono teka ing sirahe.
    Muga-muga wong sing pinter ing Amerika Serikat ora diidini dadi kuwasa ing mangsa ngarep.
    Kapal selam nuklir kasebut minangka ancaman sing luwih gedhe kanggo kita tinimbang kapal induk.
    Luwih becik supaya wong-wong mau ngrusak pembayar pajak kanthi operator pesawat sing ora cocog karo pesisir kita tanpa ngrusak awake dhewe, tinimbang nggawe kapal selam nuklir sing bisa nyerang kita nganti 1500 mil.
    Padha nyolong doktrin angkatan laut kita ing umum
  19. Sam Faraday
    Sam Faraday 11 april 2015 22:14
    +1
    Kapentingan minangka cara kanggo nglawan CR lan BR kanthi mengaruhi konstelasi satelit sing nyedhiyakake navigasi GPS. Tanpa kasebut, peluncuran jarak jauh luwih saka 1000 mil ora mungkin. Ya, lan tumindak pesawat serangan bakal mbatesi banget.
  20. Vityura
    Vityura 12 april 2015 02:29
    +1
    Aku wis duwe jawaban sing prayoga kanggo iki! Lan paling kamungkinan saka orbit.

    Lan supaya padha nuthuk nganggo hooves lan sungu!