Review militèr

"Perangkat lunak" Rusia bakal ngganti program manca ing "industri pertahanan"

69
United Instrument-Making Corporation (bagean saka Rostec) ngembangake produk piranti lunak Herbarium, sing dimaksudake kanggo ngganti piranti lunak asing ing mangsa ngarep, laporan TASS pesen sing ditampa saka OPK.

"Perangkat lunak" Rusia bakal ngganti program manca ing "industri pertahanan"


"Panganggone piranti lunak Barat sing digawe adhedhasar kode program sing ditutup ora ngidini panggunaan ing pangembangan produk khusus. Platform siji sing dikembangake dening Control Systems holding (bagean saka kompleks industri pertahanan) bakal ngidini nggawe solusi piranti lunak sing pancen kompatibel karo siji liyane, tanpa kelangan data lan wektu, "ujare rilis kasebut.

Kajaba iku, "Herbarium" bakal ngganti nomer akeh program poto-ditulis digunakake dening Enterprises sing ora kompatibel karo saben liyane.

"Ing sawijining perusahaan, sistem informasi kanthi arsitektur sing beda-beda kadhangkala digunakake, sing ora ana hubungane. Nalika nggawe produk sing padha, dadi perlu kanggo nransfer data saka siji lingkungan piranti lunak menyang liyane, sing paling kerep nyebabake mundhut informasi lan wektu kanggo transmisi data, "layanan pers ngutip kepala Departemen Pengembangan Inovatif Industri Pertahanan. .

Demo produk kudu siap ing pungkasan 2016.

"Kanthi bantuan modul piranti lunak sing wis siap adhedhasar platform siji, bisa nindakake siklus lengkap karya khas kanggo desain lan persiapan teknologi produksi apa wae ing teknik mesin. Iki ngrancang produk kanthi nggawe model telung dimensi, nindakake petungan unsur terhingga (statis, dinamis, termodinamika), ngembangake dokumentasi desain, ngrancang proses kanggo manufaktur bagean alat mesin kanthi kontrol numerik, "ujare Alexander Yankovsky, wakil direktur. saka holding Sistem Kontrol.

"Implementasi industri asil proyek bakal njamin transisi perusahaan saka kompleks militer-industri menyang piranti lunak teknik independen impor domestik," tambah wakil direktur.

Uga dilaporake yen "platform piranti lunak siji bakal bisa digunakake minangka portal kanthi akses kanggo rong kategori pangguna: pangembang lan konsumen solusi."
Foto sing digunakake:
TASS
69 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Metallurgist
    Metallurgist 8 april 2015 09:49
    + 22
    Ya wis ilang kabeh...
    Carane Spy saiki?
    Rusia nyuwil lan sinau Windows nganti suwene? Lan kita ora menehi kesempatan kanggo sinau piranti lunak kita ...
    Ora demokratis, sampeyan ngerti, kedadeyan (c)

    Maneh, Nyr ing Gedung Putih mbungkuk ...
    1. alex-s
      alex-s 8 april 2015 09:52
      +7
      Ora proyek gampang ahead!
      1. Luzhichanin
        Luzhichanin 8 april 2015 10:02
        +9
        Kutipan saka: alex
        Ora proyek gampang ahead!

        Ing potongan adonan sabanjure ...
        sistem kuwi, DOMESTIK, wis watara kanggo dangu ... loro ing lapangan desain, preparation teknologi produksi, lan mesthekake kabeh siklus urip produk ... lan akeh sing digunakake ing perusahaan pertahanan.
        http://www.nanocad.ru/
        http://kompas.ru/
        lan liya-liyane...

        Bakal dadi prakara sing beda yen karya-karya iki dibangun bebarengan ... nanging kaya sing dikandhakake ... bakal ana potongan adonan sing padha karo mesin CAD sing saiki ora bisa dilalekake .... sing malah dikembangake, nanging apa neraka, oleh needed lan tetep .. nanging keuangan iki Cut immeasurably. nanging padha dikembangaké kanggo negara. akun, kanggo negara kudune...

        siji kuciwo ... ora tiba kanggo propaganda mirah!
        1. Luzhichanin
          Luzhichanin 8 april 2015 10:07
          +3
          cons, kaya aku ngerti, kanggo kritik swara lan matur nuwun kanggo sing, paling padha ora pour bak saka lendhut kanggo nanggepi hi
          1. Lenivets
            Lenivets 8 april 2015 10:11
            + 17
            Apa sampeyan mikir yen pengulangan mantra sing terus-terusan "nyumurupi, nyumurupi, ngethok rampokan, ngethok rampokan ...." iki kritik sing apik? nglirik
            1. lan327
              lan327 8 april 2015 10:24
              +1
              Ala, iku apa. Bener, kantor jaksa lan Komite Investigasi kanggo sawetara alasan ora weruh pelanggaran hukum. Kabeh wong weruh, nanging ora! Undhang-undhang sing salah, utawa jaksa.
              Urusan Taburetkin lan Vasilyeva isih urip! am
            2. jj
              jj 8 april 2015 10:35
              +1
              Kutipan saka Lenivets
              Apa sampeyan mikir yen pengulangan mantra sing terus-terusan "nyumurupi, nyumurupi, ngethok rampokan, ngethok rampokan ...." iki kritik sing apik?

              Lapangan iki
              1. Luzhichanin
                Luzhichanin 8 april 2015 10:44
                +1
                Kutipan saka jjj
                Lapangan iki

                Matur nuwun kanggo kritik swara.
              2. Viktor Kudinov
                Viktor Kudinov 8 april 2015 14:10
                0
                Kita bisa ngomong sing malah olahraga .
              3. Viktor Kudinov
                Viktor Kudinov 8 april 2015 14:10
                0
                Kita bisa ngomong sing malah olahraga .
            3. Luzhichanin
              Luzhichanin 8 april 2015 10:42
              +2
              Kutipan saka Lenivets
              Apa sampeyan mikir yen pengulangan mantra sing terus-terusan "nyumurupi, nyumurupi, ngethok rampokan, ngethok rampokan ...." iki kritik sing apik? nglirik
              Aku percaya yen narik kutipan metu saka konteks minangka kritik sing "wicaksana"! Yagene sampeyan fokus ing ukara iki? Sawise kabeh, bantahan kasebut diwenehake ing postingan kasebut? Yagene bantahan kasebut ora ditangani?
              1. Lenivets
                Lenivets 8 april 2015 21:41
                0
                Iki minangka tembung kunci komentar sampeyan, ora narik.
                Sampeyan nulis kanthi bener yen wis ana sawetara pangembangan lan luwih becik digabungake.
                Lan padha rampung sakramèn: padha ora bakal nindakake apa-apa, padha bakal Cut kabeh.
                Utawa aku salah?
                1. Luzhichanin
                  Luzhichanin 9 april 2015 09:15
                  0
                  Kutipan saka Lenivets
                  Lan padha rampung sakramèn: padha ora bakal nindakake apa-apa, padha bakal Cut kabeh.
                  Utawa aku salah?

                  Sebagean, yaiku sebagean: bakal dipotong wae. Aku wis menehi conto babagan pangembangan mesin CAD khusus: apa sampeyan wis ngembangake lan pancen dibutuhake wong liya? ora, ora perlu, nanging ana akeh liyane dhuwit saka needed, akeh, ngendi padha lunga? utamané amarga wis ana mesin CAD domestik.
                  1. Lenivets
                    Lenivets 9 april 2015 09:47
                    0
                    Aku uga bisa menehi akeh conto, nanging iki dudu alesan kanggo nindakake apa-apa, lan akeh sing isih ditindakake. Kanthi creak, alon, overpriced, nanging rampung.
          2. buntelan
            buntelan 8 april 2015 10:12
            +8
            Quote: Metallurgist
            Rusia nyuwil lan sinau Windows nganti suwene? Lan kita ora menehi kesempatan kanggo sinau piranti lunak kita ...



            Rusia uga nulis Windows ing AS lan ing Rusia

            Kutipan: Luzhichanin

            siji kuciwo ... ora tiba kanggo propaganda mirah!
            cons, kaya aku ngerti, kanggo kritik swara lan matur nuwun kanggo sing, paling padha ora pour bak saka lendhut kanggo nanggepi hi


            Apa kritik swara?
            Apa kabeh ala lan ora ana sing kudu ditindakake?

            Kabeh iku tansah ala kanggo kritikus - MS-DOS wis scolded, Windows wis scolded saka wayahe muncul, Linux scolded, ana sing diwiwiti kanggo nindakake ing Rusia - uga, Gusti Allah piyambak dhawuh kanggo scold.

            Mung wong sing paling pinter - ora ana apa-apa. padha ora nindakake apa-apa






            1. Luzhichanin
              Luzhichanin 8 april 2015 10:40
              +5
              Kutipan saka bulvas
              Kabeh iku tansah ala kanggo kritikus - MS-DOS wis scolded, Windows wis scolded saka wayahe muncul, Linux scolded, ana sing diwiwiti kanggo nindakake ing Rusia - uga, Gusti Allah piyambak dhawuh kanggo scold.
              Apa sampeyan ngerti maca? Artikel iki dudu babagan sistem operasi, nanging babagan, aku ngutip:
              "Kanthi bantuan modul piranti lunak sing wis siap adhedhasar platform siji, bisa nindakake siklus lengkap karya khas kanggo desain lan persiapan teknologi produksi apa wae ing teknik mesin. Iki minangka desain produk kanthi nggawe model telung dimensi, nglakokake kalkulasi unsur terhingga (statis, dinamis, termodinamika), pangembangan dokumentasi desain, desain proses manufaktur kanggo bagean ing alat mesin kanthi kontrol numerik. ”

              Cukup, iki CAD, PDM, PLM lan sistem liyane sing dirancang murni kanggo tugas desain lan teknologi, lan luwih-luwih nggarap sistem operasi iki !!!

              Sistem domestik bisa digunakake ing Linux, tegese bisa digunakake ing Linux militer sing rada dimodifikasi !!!


              Kutipan saka bulvas
              Mung wong sing paling pinter - ora ana apa-apa. padha ora nindakake apa-apa
              sampeyan ngomong babagan sampeyan dhewe?


              Kutipan saka bulvas
              Apa kabeh ala lan ora ana sing kudu ditindakake?

              Sapa sing ngomong kabeh ala? Kosok baline, jarene ala yen sistem sing ana ora digunakake !!! Lan maneh ujar manawa perlu nggabungake solusi domestik kanggo kepentingan industri pertahanan. Apa sampeyan ora maca maneh?
              1. Genry
                Genry 8 april 2015 12:38
                -1
                Kutipan: Luzhichanin
                Sistem domestik bisa digunakake ing Linux, tegese bisa digunakake ing Linux militer sing rada dimodifikasi !!!

                Lenga - lenga ...
                Umumé, carane ngowahi Linux militer. Iki minangka sistem kuno, sanajan diarani Linux. Bisa mudhun menyang DOS (CPM - MPM).

                Kutipan: Luzhichanin

                Sapa sing ngomong kabeh ala? Kosok baline, jarene ala yen sistem sing ana ora digunakake !!! Lan maneh ujar manawa perlu nggabungake solusi domestik kanggo kepentingan industri pertahanan. Apa sampeyan ora maca maneh?

                Domestik ora digunakake, amarga ana sawetara opsi kanggo nyolong.
                Mbutuhake panggunaan gratis kanggo pelanggan sing wis kadhaptar (penerbitan kunci enkripsi kanggo sawetara wektu). Mulane, kudu ana dana pemerintah kanggo pangembang piranti lunak lan kompetisi kanggo posisi pisanan. Sing. paling ora rong paket sing padha ing fungsi kudu duwe hak kanggo ana lan hak kanggo nyilih gagasan apik saka saben liyane.
                1. Luzhichanin
                  Luzhichanin 8 april 2015 13:02
                  0
                  Kutipan saka Genry.
                  Lenga - lenga ...
                  Umumé, carane ngowahi Linux militer. Iki minangka sistem kuno, sanajan diarani Linux. Bisa mudhun menyang DOS (CPM - MPM).

                  bener iki maksude, aku kelalen sijine tandha petik cedhak tembung "militer".
                2. Komentar wis dibusak.
          3. Sukhov
            Sukhov 8 april 2015 14:07
            +1
            Kutipan: Luzhichanin
            cons, kaya aku ngerti kanggo kritik swara ...

            Ora, iki kanggo kabecikan sampeyan ... eseman
            Koyok biasane:
            "Sampeyan nyedhaki wong kanthi gumolonging atimu, lan dheweke nyekel sampeyan ing dhadha" wassat
        2. Skiff_spb
          Skiff_spb 8 april 2015 10:15
          +3
          Aku ora minus, sanajan ana idea.
          Pisanan, apa mesin CAD?
          Kapindho, tanpa CAD, sethithik banget sing wis dirancang. Kanggo tanpa iku, iku luwih larang lan luwih angel, lan akeh masalah wis ditanggulangi ing tataran desain, nalika ora ana produk, nanging wis bisa ilang interaksi kelenjar.

          Napa ana knot - sanajan ing omah, kadang aku pengin nggawe desain normal, amarga ora mungkin nggambar kabeh ing pikiranku lan rincian mesthi ilang.
          1. Alex 62
            Alex 62 8 april 2015 10:40
            +2
            ... malah ing ngarep, aku kadhangkala pengin sijine soko kanggo desain normal, amarga iku mokal kanggo tarik kabeh ing atine lan rincian pesti ilang.

            ..... Minangka pilihan - Solid Work .... Gampang dimangerteni lan cukup keren .... Malah ing 50 +++ aku nguwasani kanthi apik .... hi
          2. Luzhichanin
            Luzhichanin 8 april 2015 10:51
            +1
            Kutipan saka Skiff_spb
            Pisanan, apa mesin CAD?
            Mesin - istilah industri IT, aku setuju, ora jelas kanggo wong awam rata-rata.
            Contone, contone NanoCAD, lan mesin sistem CAD iki dibangun (dipinjam) ing mesin AutoCAD sing padha ... Nanging contone, SolidWorks, SolidEdge lan sawetara liyane nggunakake mesin Parasolid. Uga, tinimbang tembung "mesin", frasa liyane "inti sistem" asring digunakake. Muga-muga saiki sampeyan ngerti apa sing dimaksud?

            Kutipan saka Skiff_spb
            Kapindho, tanpa CAD, sethithik banget sing wis dirancang.

            Aku setuju sethithik, nanging isih akeh panel gambar sing melu industri pertahanan ... sayang, modernisasi durung tekan kabeh ...
            1. ilyaspb
              ilyaspb 8 april 2015 11:15
              +4
              Ing endi sampeyan ndeleng "akeh papan gambar sing melu" lan ing taun apa? :) Mung penasaran.
              Ing taun 2010, kita duwe papan gambar kanggo 4 kantor - tanggalan digantung.
              Nalika bos diganti, dheweke uga mbuwang potongan museum iki.
              Wiwit kuwi, aku wis ngunjungi departemen desain telung perusahaan industri pertahanan liyane lan ora ndeleng papan gambar siji. KOMPAS lan SolidWorks diganti ing endi wae (ing ngendi aku).
              1. Luzhichanin
                Luzhichanin 8 april 2015 13:05
                0
                Kutipan saka ilyaspb
                Ing endi sampeyan ndeleng "akeh papan gambar sing melu" lan ing taun apa? :)

                Ya, njupuk paling ora perusahaan IZHMASH sing padha ing pungkasan 14, papan gambar kasebut ...
                tembung "akeh" kudu dijupuk ing konteks kasunyatan sing ing kasunyatan padha ora kudu ana, nanging ana.
                1. ilyaspb
                  ilyaspb 8 april 2015 14:19
                  0
                  Ora ngerti apa sing melu? Personil sing cukup tuwa, utawa gambar sing gampang banget?
                  1. Luzhichanin
                    Luzhichanin 9 april 2015 09:19
                    0
                    ing wektu iku, akeh perusahaan ing tahap bangkrut ...
                    Umumé, ora ana dhuwit corny, ora sadurunge.
                    saiki padha reorganisasi menyang badhan Kalashnikov, supaya dhuwit katon wis katon ... padha modernisasi kanggo setahun wis ...
                    ana sawetara artikel ing VO khusus kanggo masalah Kalashnikov lan perusahaan individu, yen kasengsem.
            2. Lenivets
              Lenivets 8 april 2015 21:48
              0
              Ayo?!
              Aku durung weruh papan gambar siji karo kita utawa karo subkontraktor. keprungu
              Dheweke mung bisa ditemokake ing museum.
        3. Telakh
          Telakh 8 april 2015 10:16
          +2
          Arah sing bener, nanging efek isih bakal dingerteni nalika. Saliyane piranti lunak ERP, luwih becik nggunakake sistem operasi sampeyan dhewe. Malah majelis basis Linux kudu dianalisis, amarga kode "mbukak" kudu dianalisis baris demi baris sadurunge dilebokake ing industri pertahanan. Ora perlu menehi komentar babagan ora ana DBMS. Lan iki ora siji taun pembangunan.
          Wesi minangka masalah nyata. Prosesor Elbrus wis nguwasani riveting (sanajan ing mesin manca, nanging ing babagan teknologi lan arsitektur), nanging prosesor ora kabeh komputer. Ana puluhan mikrokontroler, umume diimpor. Sanajan sampeyan langsung nransfer kabeh bagean server menyang Elbrus sing isih cilik, banjur apa sing kudu dilakoni karo workstation?
          Apa sing kudu dilakoni karo ngalih? Kita duwe garis komunikasi rahasia dhewe, nanging dibangun ing teknologi Soviet lan ora bisa digunakake saben dina kanggo komunikasi sistem informasi. Lan kabeh peralatan ngoper asalé saka Amerika Serikat, ngendi, minangka everyone mangerténi, liwat CIA sadurunge dikirim, utawa saka China, kang uga katon sawise kapentingan dhewe.
          Dadi tingkat pangayoman marang spionase industri kurang banget, lan nulis sistem manajemen perusahaan dhewe ora bakal ngatasi masalah industri lan krisis sistemik kanthi sakabehe.
          1. Luzhichanin
            Luzhichanin 8 april 2015 10:53
            +1
            Kutipan saka Telakh
            Arah sing bener, nanging efek isih bakal dingerteni nalika

            Sampeyan nulis akeh perkara sing bener, nanging artikel kasebut dudu babagan apa sing sampeyan tulis, nanging babagan sistem sing wis ana lan dirancang kanggo bisa digunakake minangka sistem desain-teknologi.
            1. Telakh
              Telakh 8 april 2015 11:19
              +2
              Aku duwe kasempatan kanggo bisa ing Research Institute of Command Devices, ngendi padha ngumpulake, kalebu. pamblokiran nyurung BRIZ-M. Produksi desain eksperimen ing taun-taun kasebut mung nggarap piranti lunak sing digawe ing omah, lan kabeh liya minangka "peralatan kantor". Dadi ... ngganti siji piranti lunak sing ditulis dhewe karo liyane, malah luwih serius lan terintegrasi menyang sistem sakabèhé, minangka solusi kanggo masalah manajemen, nanging ora kanggo masalah spionase industri.
              1. Genry
                Genry 8 april 2015 12:56
                0
                Kutipan saka Telakh
                Dadi ... ngganti siji piranti lunak sing ditulis dhewe karo liyane, malah luwih serius lan terintegrasi menyang sistem sakabèhé, minangka solusi kanggo masalah manajemen, nanging ora kanggo masalah spionase industri.

                Kajaba iku, kabeh sing bisa digunakake kanggo Weedovz langsung nutul organ sing cocog saka thane lan tanggi gedhe liyane.
        4. Koyo
          Koyo 8 april 2015 10:39
          0
          Iku ing iki "aja tiba kanggo propaganda mirah!", mentalitas ekonomi lan kesed kita dhewe - ROOT saka ala.

          Kenapa reprogram mesin? Apa ngirim data menyang format liyane? Napa nglatih maneh menyang sistem operasi anyar yen ana Windows lan kabeh katon apik.

          Ganti tembung "yen karya iki dibangun bebarengan" lan "potong adonan" karo "kita bakal kesed maneh", "Aku ora pengin ketegangan", "luwih becik ora njupuk" lan entuk gambar sing bisa dipercaya.

          Sembarang versi tes sistem mbutuhake audit dening pangguna lan tuning tambahan. Ya, iku kerja ekstra. Ya, iki kudu ditindakake.
          1. Luzhichanin
            Luzhichanin 8 april 2015 10:56
            +1
            Kutipan saka Kindof
            Iku ing iki "aja tiba kanggo propaganda mirah!", mentalitas ekonomi lan kesed kita dhewe - ROOT saka ala.
            Colorfully diterangake, plus kanggo iki, nanging minus kanggo liyane saka teks, amarga iku wis boten apa karo topik dijamin ing artikel. Wacan kanthi ati-ati.
        5. ilyaspb
          ilyaspb 8 april 2015 10:39
          +3
          Aku ora ngerti carane saiki, nanging sawetara taun kepungkur Nanocad luwih kamungkinan ora ana saka iku. Digarap gampang banget.
          Lan babagan KOMPAS - apa tegese "dibangun bebarengan"? Dheweke mung ora ngerti carane ngembangake papan. Saingan terjangkau kanggo produk Barat.
          Babagan iki, Herbalife setuju - usaha sing diragukan.
          1. Luzhichanin
            Luzhichanin 8 april 2015 12:59
            0
            Kutipan saka ilyaspb
            Aku ora ngerti carane saiki, nanging sawetara taun kepungkur Nanocad luwih kamungkinan ora ana saka iku. Digarap gampang banget.
            Lan babagan KOMPAS - apa tegese "dibangun bebarengan"? Dheweke mung ora ngerti carane ngembangake papan. Saingan terjangkau kanggo produk Barat.
            Babagan iki, Herbalife setuju - usaha sing diragukan.

            Aku menehi plus kanggo komentar tenan nyukupi, lan malah liyane ing topik
        6. sepatu lawas
          sepatu lawas 8 april 2015 11:48
          +1
          Luzhichanin

          Lan aku setuju karo sampeyan. Ya, dheweke bakal meksa pangembang domestik nggawa produk piranti lunak menyang standar siji kanggo kompatibilitas lengkap, kanthi ancaman larangan panggunaan ing perusahaan Rusia. Lan sing, supaya ora ilang pasar, bakal nyoba, aku. Pangguna kudu tansah duwe pilihan. Lan ora ana pilihan - ora ana kompetisi. Banjur bakal ana desainer lan teknolog miskin ing piranti lunak bengkong, kaya tikus sing nangis, nanging mangan kaktus - lan apa sing kudu ditindakake yen ora ana apa-apa. Lan wong saka herbarium iki bakal ngethok kupon kanggo ... anjir, dheweke bakal ngalami alangan kanggo insinyur sing apes. Nanging dheweke isih kudu dilatih maneh. Lan apa babagan pembangunan sing wis siap?
          1. Luzhichanin
            Luzhichanin 8 april 2015 13:08
            0
            Kutipan saka Old Shoe
            Lan sing, supaya ora ilang pasar, bakal nyoba, aku.
            kita pancene bakal nyoba, kompetisi ing sektor pasar iki dhuwur banget, Belarusians duwe produk apik banget, kabeh liyane, aku wis nulis kene babagan INTERMEX.
        7. ver_
          ver_ 8 april 2015 13:07
          0
          ... Nanging, saliyane sawing lan pissing mati kabeh polimer ing sirah, "kekosongan torricious .."
      2. Bob0859
        Bob0859 8 april 2015 10:42
        0
        Iku wektu dhuwur kanggo miwiti.
      3. Geisenberg
        Geisenberg 8 april 2015 13:22
        0
        Kutipan saka: alex
        Ora proyek gampang ahead!


        iku ora kudu wis rampung 20 taun kepungkur
    2. Komentar wis dibusak.
    3. WKS
      WKS 8 april 2015 10:18
      +1
      Demo produk kudu siap ing pungkasan 2016.

      Program-program kasebut kudu digawe maneh ing nol.
    4. DPZ
      DPZ 8 april 2015 10:27
      0
      Aku ora ngerti: kepiye piranti lunak manca bisa digunakake ing industri kasebut nganti saiki? iku - mungsuh saka wong ngenalaken ing kono? nanging piye maneh!
    5. NEXUS
      NEXUS 8 april 2015 11:41
      -1
      Quote: Metallurgist
      Maneh Nyr ing Gedung Putih mbungkuk ..

      Dheweke dicopot saka wit palem nalika dilebokake ing Gedung Putih ... Kanggo piranti lunak domestik, iku apik, nanging kerja ing kana "miwiti lan rampung" lan ora suwene sewulan. Nanging kanthi adil, aku kudu ngomong sing masalah iki wis matured kanggo dangu.
      Lan ing kene ora ana sing bisa dituju, apa sampeyan seneng utawa ora. Nanging programer kita minangka salah sawijining sing paling apik ing donya (padha asring dianugerahi lan dirayakake ing panggung donya). hi
    6. Geisenberg
      Geisenberg 8 april 2015 13:20
      0
      Quote: Metallurgist
      Ya wis ilang kabeh...
      Carane Spy saiki?
      Rusia nyuwil lan sinau Windows nganti suwene? Lan kita ora menehi kesempatan kanggo sinau piranti lunak kita ...
      Ora demokratis, sampeyan ngerti, kedadeyan (c)

      Maneh, Nyr ing Gedung Putih mbungkuk ...


      Aja kuwatir, sampeyan bakal spying liwat tab hardware.
  2. kimyth1
    kimyth1 8 april 2015 09:51
    +7
    Mesti wingi!!! hi
    1. Tanah kelairan Rusia
      Tanah kelairan Rusia 8 april 2015 09:52
      +5
      Aku setuju karo sampeyan. Lan ora mung ing industri pertahanan, nanging ing kabeh institusi negara.
      Lan sijine ing open sale supaya saben wong sing pengin nggunakake.
      1. sazhka4
        sazhka4 8 april 2015 10:01
        +3
        Quote: Tanah Air Rusia
        Lan sijine ing open sale supaya saben wong sing pengin nggunakake.

        Piranti lunak gratis gratis. Dhuwit ora dijupuk kanggo dheweke, nanging kanggo instalasi lan pangaturan. Kabeh liyane kasedhiya gratis.
        1. BARKAS
          BARKAS 8 april 2015 10:04
          0
          Langsung ana analogi karo Linux!
    2. Luzhichanin
      Luzhichanin 8 april 2015 10:06
      -1
      Kutipan saka kimyth1
      Mesti wingi!!! hi

      iku ora kasep kanggo Cut loot, lan wis ana pembangunan, iku tetep mung kanggo consolidate sawetara solusi kanggo industri pertahanan! nanging ora, kita bakal Cut rampasan, Cut rampasan lan mung Cut rampasan, minangka mbah Lenin bequeathed.
      1. ilyaspb
        ilyaspb 8 april 2015 10:50
        0
        Kenapa siji solusi? Malah ing USSR, ana sawetara kompetisi kanggo sarana produksi. Ora ana sistem sing becik, mula kudu ana pilihan saka sing nyata, kayata KOMPAS, utawa Nanocad, kaya conto ing ndhuwur.
        Lan konsolidasi monopoli Herbalife iki bakal nyurung wong-wong mau supaya ora nambah kualitas (ora ana kompetisi), bakal meksa dheweke latihan maneh kanggo negara. kanthi biaya insinyur (KOMPAS wis dadi standar kanggo akeh), bakal menehi pukulan marang produser piranti lunak Rusia sing berkualitas tinggi kaya KOMPAS (ditendhang kanthi ora adil saka pasar).
        1. Luzhichanin
          Luzhichanin 8 april 2015 13:12
          0
          Kutipan saka ilyaspb
          nggabungake solusi siji

          dimaksudake kanggo ngembangake format data supaya sistem sing beda bisa nggarap data siji-sijine. Contone, standar ditampa dening stream video, komunikasi, lan liya-liyane, nanging piranti kasebut beda-beda lan kudu ditindakake ing kene kanthi cara sing padha.
          1. ilyaspb
            ilyaspb 8 april 2015 13:22
            0
            Kayane aku luwih becik negara ora campur tangan ing kene. Ana standar "de facto" ing bidang format gambar lan perusahaan, supaya bisa mesthekake kemungkinan ngalih menyang produke, dheweke nindakake dhukungan kanggo format manca, gambar KOMPAS AutoCAD sing padha bisa maca, nampa tata letak papan sirkuit dicithak saka listrik. sistem CAD lan nggawe model 3D saka wong-wong mau.
            Lan yen kabeh wong dipeksa njagong ing salah siji format gawean miturut GOST, karya kuwi bisa rusak, konsumen ngimpor bakal kelangan kesempatan kanggo "mlumpat" menyang "kita" ing mangsa.
            Iku misale jek kula sing luwih logis kene kanggo ngumumake tenders antarane supplier CAD kapisah kanggo saben perusahaan industri pertahanan, nyetel syarat tartamtu, kalebu ngimpor saka produk sing dikarepake - Autocad, PCAD, Altium, SolidWorks ...
  3. ChaffinchOFF
    ChaffinchOFF 8 april 2015 09:56
    +3
    Sing utama yaiku nggawa ide kasebut menyang kesimpulan logis!
    Lan sing, wis ana precedents nalika idea apik, nanging dileksanakake liwat bokong!
  4. Tatar 174
    Tatar 174 8 april 2015 09:58
    +3
    Kita duwe akeh spesialis ing piranti lunak nulis, sampeyan mung kudu ngatur lan kabeh bakal apik! Iki minangka conto - perusahaan ilmiah wis kerja, sanajan ana sing ngarani bodho, ana sing nyebutake liya. Shoigu piyambak, sing wis wiwit kerja ing arah iki, uga ora bakal bisa entuk akeh yen kita kabeh ora nggawe, bisa uga "Bank of Ideas" carane ngatur kabeh karya iki. Asosiasi kaya "sharags" sing wis suwe uga ora bisa ditindakake.
    1. ilyaspb
      ilyaspb 8 april 2015 11:47
      +2
      Lupa duit :)
      Coba deleng lowongan kanggo programer amarga penasaran. Juragan berjuang kanggo karyawan. Gaji karo limang taun pengalaman 100 - 150 tr. Lan kadhangkala luwih dhuwur. Ing kasus iki, asring free Dentistry, gym, pangan.
      Apa Rogozin utawa Shoigu bisa menehi iki? Sanadyan bisa, ora kesusu. Gaji 40 tr. diantemi metu karo gaweyan gedhe.
      Saiki perusahaan industri pertahanan minangka nursery kanggo spesialis kabeh garis. Umume wong-wong mau kerja rong taun lan pindhah menyang "kerja normal", sawise limang taun meh ora ana sing isih ana. Pensioner kerja kanthi inersia - ora ana ing ngendi wae.
    2. Genry
      Genry 8 april 2015 13:11
      0
      Kutipan: Tatar 174
      Kita duwe akeh spesialis ing piranti lunak nulis, sampeyan mung kudu ngatur lan kabeh bakal apik!

      "Spesialis" iki ngerti "basa" nanging ora ngerti apa sing kudu ditulis. Dheweke "kode" apa sing diomongake (master bata). Ana generalis, nanging ...
      Piranti lunak serius digawe ora dening programer nanging dening pangembang. Dheweke nggawe dhaptar fungsi sing dibutuhake, goleki algoritma pangolahan, metode eksekusi, ergonomis, desain. Ing kene, pengalaman, pendhidhikan lan hadiah bawaan dibutuhake (ora urip suwe).
      1. ilyaspb
        ilyaspb 8 april 2015 13:26
        0
        Lan uga disebut programer-arsitek (lan akeh liyane) :) Dadi, sampeyan ora bener.
  5. nthvbyfnjh2015
    nthvbyfnjh2015 8 april 2015 10:00
    0
    Op-packs, kok saiki wae? Lan nganti saiki, tutup kasur nyedhiyakake GNILOSOFT SENDIRI menyang kompleks industri militer lan ora ana sing nyusup. Lan iki mambu pengkhianatan !!!
  6. Balamyt
    Balamyt 8 april 2015 10:01
    +5
    Luwih becik telat tinimbang ora nate. Sampeyan kudu nindakake iki sepuluh taun kepungkur! wong bodho
  7. APS
    APS 8 april 2015 10:01
    0
    Dhukungan utama saka negara, kanthi moral lan finansial, lan kabeh bakal!
  8. barclay
    barclay 8 april 2015 10:06
    0
    "Implementasi industri asil proyek bakal njamin transisi perusahaan saka kompleks militer-industri menyang piranti lunak teknik independen impor domestik," tambah wakil direktur.
    Kaya biasane, "telat nyala" nalika nggawe keputusan dhasar kasebut pancen kaget.
  9. Balamyt
    Balamyt 8 april 2015 10:07
    +1
    Mesthine kudu ngumumake prioritas piranti lunak domestik paling ora ing tlatah Rusia, lan ora mung ing industri pertahanan! Sing utama kanggo pangembang yaiku ora ngangkat label rega menyang langit! nglirik
  10. roman72-452
    roman72-452 8 april 2015 10:09
    0
    Saliyane ing industri pertahanan, isih ana akeh panggonan ing ngendi piranti lunak manca kudu ditinggalake, iki, saliyane kanggo linuwih lan pangayoman sing luwih gedhe marang nyolong data, uga bisa digunakake ing Rusia lan kanggo Rusia.
  11. Luzhichanin
    Luzhichanin 8 april 2015 10:11
    0
    Kutipan saka Balamyt
    Mesthine kudu ngumumake prioritas piranti lunak domestik paling ora ing tlatah Rusia, lan ora mung ing industri pertahanan! Sing utama kanggo pangembang yaiku ora ngangkat label rega menyang langit! nglirik
    pangembang domestik ora mundhakaken prices (akeh produk malah luwih murah tinimbang sawetara Belarusian, sampeyan bisa ngerti perusahaan kaya INTERMEH), nanging perusahaan manca menehi kickbacks kanggo pihak interested ing perusahaan volume kuwi sing perusahaan domestik tau ngimpi!
    1. jj
      jj 8 april 2015 10:39
      0
      Kutipan: Luzhichanin
      perusahaan manca menehi kickbacks kanggo pihak sing kasengsem ing perusahaan volume kuwi sing perusahaan domestik tau ngimpi

      Ora larang kanggo perusahaan menehi dhuwit saka CIA. Kajaba iku, dhuwit iki ana ing bank-bank Kulon. Lan wong-wong sing diwenehi ing pancing. Lan piranti lunak kanthi tetenger bisa digunakake
  12. Wadim12
    Wadim12 8 april 2015 10:12
    +1
    Inggih, kita pungkasanipun tangi. Ing "warga" uga ora ala, kajaba kanggo OS.
  13. Athenogen
    Athenogen 8 april 2015 10:14
    +1
    "Pertahanan" kudu 100% domestik, kaya sing ana ing Uni Soviet.
  14. Kelevra
    Kelevra 8 april 2015 10:14
    0
    Kabeh iki apik, nanging perlu kanggo mikir sadurunge, nganti padha pecked ing bokong!
  15. lan327
    lan327 8 april 2015 10:19
    +1
    Aku pengin bisa! Lan kaping pirang-pirang dheweke wis ngenalake pangembangan domestik ing bagean, mung kabeh wis kalem lan ora ana dhukungan, lan dhuwit wis dikuasai. Aku weruh rawuh saka piranti lunak anyar ing bagean. Jujur HORRIBLE! loro peralatan lan bagean dilisensi kabeh minangka saka awal 80s saka abad pungkasan.
    Mung ana siji masalah, ora ana pemilik, lan kabeh wis di buwang ing negara pie-budget kanggo luh mati Piece luwih gedhe, nanging ora ana siji tanggung jawab kanggo asil. Nanging kabeh kebakaran, ora netepi jadwal komisioning, nglanggar disiplin finansial duwe jeneng lengkap.
  16. takontr75
    takontr75 8 april 2015 10:20
    +4
    Kutipan: Luzhichanin
    Kutipan saka: alex
    Ora proyek gampang ahead!

    Ing potongan adonan sabanjure ...
    sistem kuwi, DOMESTIK, wis watara kanggo dangu ... loro ing lapangan desain, preparation teknologi produksi, lan mesthekake kabeh siklus urip produk ... lan akeh sing digunakake ing perusahaan pertahanan.
    http://www.nanocad.ru/
    http://kompas.ru/
    lan liya-liyane...

    Bakal dadi prakara sing beda yen karya-karya iki dibangun bebarengan ... nanging kaya sing dikandhakake ... bakal ana potongan adonan sing padha karo mesin CAD sing saiki ora bisa dilalekake .... sing malah dikembangake, nanging apa neraka, oleh needed lan tetep .. nanging keuangan iki Cut immeasurably. nanging padha dikembangaké kanggo negara. akun, kanggo negara kudune...

    siji kuciwo ... ora tiba kanggo propaganda mirah!

    Adhuh... Demokrasi ing tumindak. Nifiga ora ing subyek, nanging siji guess Samsaya Awon saka liyane, lan kabeh iku strictly bab "komponen korupsi". Kok ngomong opo sing gak paham?!
    Masalah kasebut ana, ana rembugan babagan (masalah) solusi kanggo wektu sing suwe, sawetara dana dialokasikan (pisanan ora ana), nanging ora ana sing ditindakake, amarga. malah ora ana TK. Akhire, iku pancene pindhah saka "pusat mati". Lha, kok langsung disiram coklat kabeh?!
    1. Luzhichanin
      Luzhichanin 8 april 2015 13:18
      0
      Kutipan saka: asktr75
      Kok ngomong opo sing gak paham?!

      lan sampeyan ngerti? Dideleng saka tesis liyane, ora, paling aku ragu hi
  17. Volga Cossack Kab
    Volga Cossack Kab 8 april 2015 10:35
    0
    wis suwe.
    1. meriem1
      meriem1 8 april 2015 11:08
      0
      Mung wae Dorenko duwe obrolan sing menarik banget karo Slyusar. Komplek industri militer wis meh rampung nutup relung substitusi impor. Industri penerbangan pribumi alon-alon urip. . MS-21 diluncurake. Iku ora kabeh sing ala.
  18. Oleg1080
    Oleg1080 8 april 2015 10:53
    0
    Wektu kanggo mindhah Medvedev menyang Yotafon2, ayo wong Amerika ngunyah inti
  19. Nitarius
    Nitarius 8 april 2015 11:01
    -1
    suwe banget!
    Banjur dheweke uga ujar manawa ana tetenger!
    sawetara sing ora ditemokake ... mula tetenger kasebut didhelikake. lan saiki - asil wis katon! Komplek industri militer Ural - vpuh!
  20. ahli ekologi
    ahli ekologi 8 april 2015 12:15
    0
    programer Russian sawetara sing paling apik ing donya, sing luwih apik saka wong-wong mau kanggo berkembang lunak, lan utamané ing industri pertahanan. Umumé, sumber daya programer domestik mesthine wis suwe digunakake ora mung ing substitusi impor, nanging uga ing pangembangan produk piranti lunak sing murah, berkualitas lan kompetitif, bali bakal bisa dibandhingake karo ekspor energi.
    1. ilyaspb
      ilyaspb 8 april 2015 12:28
      +2
      Lan digunakake "ing pangembangan produk piranti lunak sing murah, berkualitas tinggi lan kompetitif" mung kanggo kepentingan perusahaan Barat.
      Ing Moskow lan St. Petersburg ana pusat riset meh kabeh pangembang piranti lunak lan elektronik utama. Akeh sing duwe subdivisi ing Omsk, Yekaterinburg, Novosibirsk.
      Mung sing duwe ibukutha Rusia ora pengin nandur modal ing pangembangan dhuwit - ora gampang lan luwih beboyo tinimbang nandur modal ing pertambangan.
      Lan negara terus-terusan njupuk industri pangembangan piranti lunak, nanging ora bisa ngatasi tugas kasebut, amarga ora ngerti manawa siswa kanthi gaji 20-30 tr. produk kualitas ora bakal ditulis.
  21. Prager
    Prager 8 april 2015 14:35
    +1
    iku dhuwur wektu kanggo ngalih menyang piranti lunak domestik ora mung ing industri pertahanan, nanging uga ing urip sipil. kita cukup saged.