Review militèr

Kapal paling kuat ing Angkatan Laut Inggris

117


Rudal presisi dhuwur Exocet mabur 300 meter per detik, kanthi bobot 600 kg ing wiwitan, sing 165 minangka hulu ledak.

Kacepetan projectile bedhil 15-inch ing kadohan saka 9000 meter tekan 570 m / s, lan massa persis padha karo massa ing wektu dijupuk. 879 kg.

Peluru iku bodho, nanging projectile piercing waja malah luwih elek. 97% saka massa asalé saka ingot ngalangi saka baja. Ora Matter apa ancaman ndhelikake 22 kg saka shellite ing ngisor amunisi outlandish iki. Penyebab utama karusakan yaiku energi kinetik "cipratan", mabur kanthi rong kecepatan swara.

140 yuta joules kacepetan lan geni!

Ing babagan akurasi tembak ing jarak tartamtu, artileri angkatan laut meh ora kalah karo misil tliti dhuwur ing jaman saiki. Khusus, kanggo bedhil iki (mriem British BL 15 "/42 Mark I), preseden dikenal nalika kapal perang Warspite nyerang Giulio Cesare Italia saka jarak 24 kilometer ("ditembak mati Calabria").



Sing pungkasan saka kapal perang Inggris, Wangard, marisi bedhil apik banget saka kapal perang kelas Glories sing durung rampung: menara rong bedhil nganggur nganti seprapat abad nganti digunakake ing desain kapal perang super anyar.

Patang puluh taun liyane bakal liwat, lan Inggris bakal cokotan elbows, getun monster dikirim kanggo scrapping. Ing taun 1982, "Vanguard" meh bisa "nyelehake samubarang" ing Kapuloan Falkland sing adoh. Yen ana kapal perang, wong Inggris ora kudu nyopir pengebom strategis saka Pulo Ascension lan ngobong 8 cangkang ing pesisir saka "kentut" 114 mm sing sengsara sing nggawe persenjataan artileri penghancur lan frigat ing jaman kasebut.

Senjata Vanguard sing kuat bakal ngrampungake kabeh benteng Argentina, nyebar panik sing ora bisa dikendhaleni ing antarane para prajurit. Batalyon Gurkha lan prajurit Skotlandia mung kudu ndharat lan nginep ing sawijining wengi ing pulo sing adhem supaya bisa nampa pasrah saka garnisun Argentina ing wayah esuk.

Kanggo tujuan kasebut, Inggris ngembangake kabeh cangkang 381 mm sing mbledhos kanthi dhuwur saka 59 nganti 101 kg bahan peledak (luwih saka ing warhead roket Exocet). Wigati dicathet, ora kaya kapal modern, sing persenjataan serangan kalebu sawetara rolas pluru, muatan amunisi kapal perang kalebu 100 puteran kanggo saben wolung bedhil!

Vanguard dhewe lan punggawane ora ana risiko apa-apa. Prau perang kuna pranyata sampurna dicocogake kanggo kasunyatan perang sing. Supermissiles Exocet, sing nyerang kapal ing papan sing paling kontras radio (lambung, ing sadhuwure garis banyu), mesthine mlebu ing bagean kapal perang sing paling dilindhungi. Sabuk waja 35 cm njaba sing bakal ngrusak hulu ledak plastik kaya kacang kosong. Isih bakal! Wangard dirancang kanggo nahan "babi" tusuk waja sing nggegirisi kaya sing dipecat saka tong minyak.


watara diwarnai waja


Ya, kabeh bisa beda-beda ... Kajaba iku, pangopènan lan konservasi kapal perang kuna sajrone rong puluh taun bakal larang regane, dibandhingake karo penghancur Sheffield sing diobong saka roket sing ora njeblug.

Aku ora pengin ngowahi artikel babagan kapal sing menarik kasebut dadi sandiwara alternatif, mula ayo pindhah menyang topik utama pitakonan kasebut. Sepira suwene kapal perang kasebut cocog karo judhul "mahkota evolusi" kanggo kapal kelas iki?

Teknik kanggo menang

"Vangard" captivates karo gamblang lan serius saka maksud, kaya ing kahanan perang. Tanpa obahe olahan lan cathetan teknis sing ora ana gunane. Where iku bisa kanggo nyimpen, padha disimpen. Kajaba iku, kabeh nyederhanakake - dipeksa utawa disusun kanthi sengaja, mung entuk manfaat kanggo kapal perang.

Nanging, wektu pambangunan kapal perang nduweni peran penting ing babagan iki. "Vangard" dileksanakake mung ing taun 1946. Desaine ngemot kabeh pengalaman tempur ing loro perang donya, ditambah karo prestasi paling anyar ing kemajuan teknis (otomatisasi, radar, lsp.).

Dheweke ngguyu yen dheweke duwe menara saka para penjelajah perang ing Perang Dunia I. Nanging yen sampeyan ngerti apa tegese sawetara millimeters lan persentase, nyatakake massa lan jarak tembak, nalika puluhan tong sing bisa diganti kanggo kaliber iki disimpen ing gudang. Sampeyan bisa njupuk nganti biru, ora bakal ana masalah karo suku cadang. Pencipta Vanguard nampa bedhil kasebut kanthi gratis, saka jaman liya. Amarga kemajuan ing artileri angkatan laut ora maju banget sajrone rong dekade antarane perang donya, lan bedhil 381 mm Inggris dhewe pancen luar biasa. gaman kanggo kabeh wektu

Menara lawas isih modern. Bagian ngarep 229 mm diganti karo piring anyar 343 mm. Atap iki uga dikuwati, endi kekandelan saka waja tambah saka 114 kanggo 152 mm. Ora ana pangarep-arep yen sawetara bom 500-pound pathetic bakal bisa ngatasi alangan kasebut. Sanajan 1000 pound ...

Iku luwih apik kanggo mbayar manungsa waé kanggo kasunyatan sethitik-dikenal, amarga Vanguard bisa dianggep minangka kapal perang becik ing syarat-syarat rasio rega / efficiency / kualitas.

Contone, Inggris nilar syarat kanggo mesthekake njupuk ing irung ing amba elevasi nul saka tong minyak kaliber utama. Sing penting banget ilang maknane ing pertengahan 40-an. Lan kapal perang mung entuk manfaat.

Mundhak pinunjul ing lambung ing gagang ndadekake Vanguard raja lintang badai. Inggris lane 30 knots. ing sembarang cuaca, nanging sing luwih nggumunake, piranti kontrol busur lan geni tetep "garing". Amerika padha pisanan kanggo pirembagan bab fitur iki, nyatet seaworthiness luwih saka Vanguard dibandhingake Iowa sak maneuvers peserta ing Atlantik.


Turunan "Wangard" ing banyu

Lan ing kene ana kasunyatan liyane sing ora dingerteni: Vanguard minangka siji-sijine kapal perang saka jinise, diadaptasi kanggo operasi ing kahanan iklim apa wae - saka wilayah tropis nganti segara kutub. Kabeh kokpit lan pos tempur nampa pemanasan uap, bebarengan karo sistem AC standar. Ing kompartemen karo peralatan tliti dhuwur diinstal ing wong (radio electronics, komputer analog) padha paling nuntut ing syarat-syarat kondisi suhu.

3000 ton. Iki minangka cadangan pamindahan sing digunakake kanggo armor anti-fragmentasi! Bebarengan karo sing sadurunge (jinis LK "King George V") "Vangard" ora duwe menara conning. Tinimbang "papan perlindungan perwira" karo tembok baja setengah meter, kabeh waja iki roto-roto ngginakaken ing akeh bulkheads anti-fragmentasi (25 ... 50 mm), kang nglindhungi kabeh kiriman pertempuran ing superstructure.

Kapal paling kuat ing Angkatan Laut Inggris

Gamelan, lurus, kaya diukir saka granit, tembok sing mbentuk bagian ngarep bangunan Vanguard yaiku ... tembok logam, kandel 7,5 sentimeter (kaya ambane sirah ril sepur!).

Apa sing katon ragu-ragu babagan tandhing angkatan laut klasik (proyektil "kesasar" siji bisa "menutup" kapal, mateni kabeh perwira senior), dadi penemuan sing apik ing jaman kasebut. penerbangan lan sarana serangan udara. Sanajan sampeyan "nutupi" kapal perang kanthi es 500-lb. bom, banjur paling saka kiriman pertempuran ing superstructure bakal tetep ing kapentingan dhewe. Semono uga para pelaut kalih atus sing lagi tugas.

Kasunyatan liyane babagan kapal perang pungkasan ing donya?

Vanguard duweni 22 radar. Paling ora akeh radar sing kudu diinstal miturut proyek kasebut.

Kanggo dhaptar wong-wong mau seneng-seneng.

Loro radar kontrol geni utama Tipe 274 (busur lan buritan).
Papat KDP Amerika saka sistem pertahanan udara Mark-37, diselehake miturut skema "rhombus" (kanthi radar Inggris Type 275 koordinat loro sing nemtokake jarak lan elevasi target).

Saben sewelas instalasi anti-pesawat Bofors mesthine duwe pos kontrol geni dhewe, dilengkapi radar Tipe 262. Alami, iki ora ditindakake ing wektu tentrem. Siji-sijine sing nampa FCS dhewe ing platform gyro-stabil kanthi radar sing dipasang, kerja bareng karo komputer analog, yaiku bedhil anti-pesawat STAAG ing atap menara utama nomer loro.

Salajengipun. Radar deteksi umum "Tipe 960" (ing sisih ndhuwur mast utama). Radar kanggo nelusuri cakrawala "Tipe 277" (ing panyebaran foremast). Radar tambahan kanggo nerbitake sebutan target "Tipe 293" (ing foremast), uga sepasang radar navigasi "Tipe 268" lan "Tipe 930".

Mesthine, kabeh iki ora becik: sinyal radar saling bentrok, nyepetake frekuensi lan dibayangke saka superstruktur. Nanging, tingkat teknologi sing digayuh apik banget ...

Sajrone wektu, kompleks peralatan elektronik kapal perang terus berkembang lan berkembang: transponder anyar sistem "kanca utawa mungsuh", detektor radiasi, antena komunikasi lan sistem jamming wis muncul.

Senjata anti-pesawat "Vanguard". Marang wong liya babagan carane "pesawat ngalahake kapal perang". Baterei anti-pesawat Vanguard kasusun saka 10 Bofors laras enem gunung (daya drive, clip-on daya), siji STAAG gun anti-pesawat pindho laras (barel saka Bofors, MSA dhewe) lan 11 single-barreled Bofors Mk.VII bedhil serbu.

Total 73 barel kaliber 40 mm. Kanthi sistem kontrol geni paling maju ing wektu iku.

Inggris kanthi ati-ati ora gelem nggunakake Oerlikon kaliber cilik.



Penulis sengaja ora nyebutake "pertahanan udara jarak jauh" saka kapal perang, sing kalebu 16 bedhil universal kembar kaliber 133 mm. Wigati dimangerteni manawa para pelaut Inggris ditinggal tanpa pertahanan udara jarak jauh, amarga. sistem iki diaktifake metu dadi pilihan arang banget apes.

Nanging, bedhil universal apa wae (malah sing nembakake proyektil kanthi sekring radar) ora ana regane ing jaman nalika kecepatan pesawat wis cedhak karo kacepetan swara. Nanging Amérika 127 mm "universal" wis ing paling tingkat relatif dhuwur saka geni (12-15 rds / min.), Nalika bedhil Inggris karo loading kapisah ing laku murub mung 7-8 poto saben menit.

Siji-sijine faktor panglipur yaiku kekuwatan gedhe saka bedhil 133 mm, sing cangkange cedhak karo bedhil enem inci (36,5 kg lawan 50), sing njamin efektifitas sing cukup ing pertempuran laut (sawise kabeh, Vanguard, kaya kabeh Anglo. -Kapal perang Saxon, ora duwe kaliber rata-rata), lan uga nduweni dhuwur sing luwih dhuwur. Kajaba iku, gegaman kuwi bisa banget migunani nalika shelling pesisir.

Proteksi anti-torpedo. Titik menarik liyane.

Inggris kanthi tenang ngevaluasi ancaman kasebut lan entuk kesimpulan sing jelas. Proteksi anti-torpedo kapal perang kelas King George V dadi sampah lengkap. Kajaba iku, apa wae, sanajan PTZ paling maju, ora njamin proteksi marang torpedo. Jeblugan ing jero banyu, kaya pukulan palu, ngremuk lambung kapal, nyebabake banjir lan ngrusak mekanisme saka guncangan lan getaran sing kuat.

"Vanguard" ora dadi pemegang rekor ing bidang PTZ. nimbali, ing umum, bola rencana digunakake ing kapal perang saka jinis "King George V". Jembaré PTZ tekan 4,75 m, suda ing area menara buritan KUH Perdata dadi "konyol" 2,6 ... 3 m. Siji-sijine sing bisa nylametake para pelaut Inggris yaiku kabeh longitudinal. bulkheads sing padha bagéan saka sistem PTZ wis lengkap nganti kelompok tengah. Iki mestine kanggo nambah zona expansion saka gas, ngurangi efek destruktif saka bledosan.

Nanging sing utama ora iki. Vanguard minangka juara ing stabilitas pertempuran lan sistem kontrol karusakan.

Sistem pumping lan counter-banjir majeng sing nyerep kabeh pengalaman ing taun perang, enem energi independen lan kiriman kontrol karusakan, papat generator turbo 480 kW lan papat generator diesel 450 kW dumunung ing wolung kompartemen buyar sadawane kabeh dawa kapal. Kanggo mbandhingake, "Iows" Amerika mung duwe loro generator diesel darurat 250 kW saben (kanggo keadilan, "Amerika" duwe loro echelon pembangkit listrik lan wolung turbogenerator utama).
Luwih: ganti kamar ketel lan kompartemen turbin kanthi "urutan staggered", jarak garis poros internal lan eksternal saka 10,2 nganti 15,7 meter, kontrol hidraulik remot katup pipa uap, njamin operasi turbin sanajan lengkap ( !) kebanjiran kompartemen turbin .. .

Dheweke ora bakal nglelebke kapal perang iki

- saka film "Sea Battle""

Epilogue

Iku ora bener kanggo nggawe perbandingan langsung Vanguard karo Tirpitz utawa Littorio. Ora tingkat kawruh lan teknologi. Luwih tuwa tinimbang Yamato meh limang taun lan luwih dawa tinimbang Dakota Selatan Amerika kanthi 50 meter.

Ing kahanan nalika para pahlawan taun-taun sadurunge seda (klelep Bismarck utawa mati heroik Yamato), dheweke bakal nyebarake mungsuh kaya kirik lan lunga kanthi gerakan 30 knot menyang banyu sing aman.

Bebarengan karo Iowa, Vanguard Inggris minangka mahkota evolusi sing diakoni kanggo kabeh kelas kapal sing dituduhake. Nanging, ora kaya kapal perang Angkatan Laut AS kanthi kacepetan dhuwur, sing njeblug karo kesombongan lan kamakmuran Amerika, kapal iki dadi pejuang galak, sing desaine cukup kanggo tugas sadurunge.


"Vengrad" lagi rampung ngambang





Helikopter ing Papan! (1947)


Pengarang:
117 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Rurikovich
    Rurikovich 13 april 2015 07:03
    + 23
    Kaptsov maneh karo nostalgia kanggo kapal perang nglirik ... Sampeyan ora perlu kanggo Cut menyang logam, nanging kanggo nggawe tugu, banjur, malah sawise pemugaran, Inggris bakal digunakake ing Folklands. Nanging sejarah ora ngerti "yen", ya "yen mung" ... Lan yen kapal perang ana ing layanan saiki, mesthine bakal teka karo rudal kanggo dheweke, mung luwih pinter lan luwih kuat ...
    Lan aku seneng kapal perang ... Estetis ... Nanging aku whine bab mau ing saben giliran Nyuwun
    hi
    1. Bongo
      Bongo 13 april 2015 08:09
      + 13
      Kutipan: Rurikovich
      Iku ora perlu kanggo Cut menyang logam, nanging kanggo nggawe tugu, banjur, sawise pemugaran, Inggris bakal digunakake ing Folklands.

      Ing babagan iki, Amerika padha "bejo" karo 7 kapal perang minangka monumen (ing gambar New Jersey ing Philadelphia). Nanging ora bisa digunakake maneh minangka kapal perang. Sawise kapal kasebut diowahi dadi tugu, utamane sing gedhene kaya kapal perang, ora bisa bali menyang layanan. Sembarang insinyur galangan kapal bakal ngonfirmasi yen sawetara wektu sawise mandheg fungsi komponen utama lan mekanisme ing kapal lawas, luwih gampang mbangun sing anyar tinimbang mulihake sampah.
      1. Nayhas
        Nayhas 13 april 2015 08:33
        + 10
        Kutipan saka Bongo.
        sawetara wektu sawise mandhek saka fungsi komponen utama lan mekanisme ing kapal lawas, iku luwih gampang kanggo mbangun anyar saka kanggo mulihake ajur.

        Pancen bener. Malah yen kabeh mekanisme ing kapal padha mothballed sadurunge diowahi dadi museum, banjur tanpa ngukur ngrancang kanggo mriksa lan muter mau (utamané kanggo propeller shafts, kang, yen ora diputer ajeg, njaluk bend sing ndadékaké kanggo tambah getaran lan karusakan saka ora mung bantalan, nanging uga awak kapal) Umume mekanisme bakal gagal. Munculé kondensat ora bisa dihindari, sing uga bakal nindakake pakaryan "reged" ... apa maneh tikus sing seneng banget karo kabel gulung ...
      2. angsa
        angsa 13 april 2015 12:35
        +1
        Kutipan saka Bongo.
        Amerika "bejo" ing babagan iki, wis duwe 7 kapal perang minangka monumen

        Bener, lan setelan mesin Iowa ora bisa diganti. Maksudku boiler. Turbin, amarga primitif, bisa uga isih bisa digunakake.
    2. Alexey M
      Alexey M 13 april 2015 09:26
      +5
      Inggih, penulis rada bener, artileri luwih murah tinimbang misil, lan kanggo ngembak zona pesisir bisa uga ana artileri sawetara jinis kapal kanthi senjata artileri kaliber gedhe. Lan sing paling penting, bakal ana akeh bedhil, MLRS lan amunisi kanggo wong-wong mau. Kapal sing gedhe banget kanggo ndhukung pendaratan, mesthi, luwih becik perang karo kapal liyane sing nganggo misil lan pesawat, nanging luwih becik kerja ing wilayah sing nganggo artileri.
      1. Perse.
        Perse. 13 april 2015 09:50
        +3
        Kutipan: Alexey M
        Inggih, penulis rada bener, artileri luwih murah tinimbang rudal, lan kanggo ngobong zona pesisir bisa uga duwe sawetara jinis kapal kanthi gaman artileri kaliber gedhe.
        Mbokmenawa, ora mung kanggo nyerang zona pesisir kanthi artileri, gabungan rudal lan senjata meriam nggawe kapal perang minangka kapal universal, kanggo ndhukung operasi pendaratan lan kanggo ngirim serangan rudal marang target mungsuh sing adoh saka pesisir utawa kapal sing dikelompokake ing segara dhuwur. Kanthi tekane saka Firearms, chain mail lan waja padha mboko sithik nilar ing tentara donya, nanging padha bali ing kapasitas anyar, iku wektu kanggo rompi antipeluru. Mungkin wektu waja kapal bakal bali, sing bakal relevan maneh karo bedhil otomatis kanthi cepet lan misil anti-kapal.
      2. Nayhas
        Nayhas 13 april 2015 10:33
        +4
        Kutipan: Alexey M
        Inggih, penulis rada bener, artileri luwih murah tinimbang rudal, lan kanggo ngebokake zona pesisir, bisa uga ana artileri sawetara jinis kapal sing nganggo senjata artileri kaliber gedhe. Lan sing paling penting, bakal ana akeh bedhil, MLRS lan amunisi kanggo wong-wong mau.

        Kabeh iki wis kedadeyan ... Waca babagan D-Day. Pantai Omaha lan Utah nangani telung kapal perang, 10 kapal penjelajah, 51 kapal perusak lan atusan kapal pendukung.

        kalebu Tank Landing Craft (Rocket) sing nggegirisi

        kang, ing teori, ngirim ora ninggalake watu unturned saka pertahanan gisik Jerman ... Lan apa asil?
        Padha karo landing ing Iwo Jima ...
        1. Alexey M
          Alexey M 13 april 2015 11:06
          0
          Ya, nanging ing Iwo Jima sing padha, kapal-kapal sing nyebabake karusakan paling gedhe ing beteng-beteng Jepang, ya, lan ndharat ing pesisir uga sukses, kaya sing dakelingake.
          1. Nayhas
            Nayhas 13 april 2015 13:14
            +2
            Kutipan: Alexey M
            Ya, nanging ing Iwo Jima sing padha, kapal-kapal sing nyebabake karusakan paling gedhe ing beteng-beteng Jepang, ya, lan ndharat ing pesisir uga sukses, kaya sing dakelingake.

            Iwo Jima bisa uga dudu conto sing paling apik sing dakwenehake. Jepang ora duwe kesempatan kanggo maneuver pasukan amarga ukuran pulo ndadekake iku bisa kanggo nembak liwat pulo saka kabeh pinggiran.
        2. wuh wuh
          wuh wuh 13 april 2015 15:21
          +3
          Iki dudu masalah artileri kapal perang, nanging
          intelijen sing menehi dhaptar target sing ora lengkap.
          Kothak pil ing pesisir ora katon saka kapal. komandhan
          menara kapal perang nampa salib ing peta saka intelijen.
          Ora ana salib - kothak pil bakal tetep utuh.
      3. Profesor
        Profesor 13 april 2015 12:47
        +4
        Kutipan: Alexey M
        Nah, penulis rada bener, artileri luwih murah tinimbang misil

        Apa sampeyan mikir kaya ngono? Sampeyan ora bakal mbandhingake roket karo projectile, nanging roket / launcher karo projectile / bedhil. Bentenipun ing rega ora dadi kritis.
        1. angsa
          angsa 13 april 2015 18:14
          0
          Rega siji projectile kaliber gedhe saka 15 inci lan ndhuwur iku iso dibandhingke karo pesawat jinis I-15. Iku dianggep begja yen sawise 3 setengah voli 1 projectile hit. Sing. 1 saka 12. Massa bahan peledak sing dikirim minimal. Akeh LC ora duwe cangkang mbledhos dhuwur ing amunisi.
          Sing. kanggo shelling pesisir, mung kapal perang meh ora cocok.
          1. Dart2027
            Dart2027 13 april 2015 22:01
            0
            Kutipan saka angsa
            pesawat jinis I-15

            Apa yen dibandhingake karo PAK-FA?
        2. Alexey M
          Alexey M 14 april 2015 09:27
          +1
          Punika artikel menarik sing ditemokake dening penasaran.http://www.krasfun.ru/2014/01/skolko-stoit-vojna/
        3. Yeah
          Yeah 9 april 2018 01:07
          0
          lan yen kita mbandhingake ora siji rudal, nanging rega amunisi lengkap, lan uga rega whipping amunisi ngginakaken sak bombardment utama?
          Nanging, artileri bakal luwih murah.
      4. xan
        xan 13 april 2015 14:02
        0
        Kutipan: Alexey M
        Mungkin dudu kapal perang, nanging luwih becik nganggo waja, bisa uga multi-hull. Lan sing paling penting, bakal ana akeh bedhil.

        Ana uga bedhil angkatan laut 120 mm laras ganda kanthi tingkat geni 90 puteran saben menit. Lan bedhil lagi rampung ing 300 babak saben menit saben tong minyak.
        Endi sing wis luwih tajem.
      5. lawaskap22
        lawaskap22 13 april 2015 15:10
        +1
        artileri kaliber utama yaiku ewonan ton kabeh - lan kanthi mangkono pamindahan - luwih efektif - nggunakake kabeh kanggo senjata rudal kanthi kekuwatan sing padha ...
    3. Alexander 72
      Alexander 72 13 april 2015 09:38
      +4
      Kita bisa ngomong babagan Vanguard sing paling gedhe, paling larang lan paling bersenjata (tegese artileri lan liyane, ora sailing senjata) yacht ing donya. Amarga kapal iki ing periode kirim-perang iki luwih digunakake ing peran iki - minangka yacht kraton.
    4. Pinter banget
      Pinter banget 13 april 2015 12:26
      +4
      Kutipan: Rurikovich
      Lan aku seneng kapal perang ... Estetis ... Nanging aku whine bab mau ing saben giliran

      Kolega, sampeyan salah! Artikel kasebut menarik banget lan informatif, hormat marang penulis. Lan penulis ora whine ing kabeh, nanging bener lan competently getun masterpieces ilang engineering lan galangan kapal. Yen ora amarga bagean sing wis rampung saka kapal perang "Uni Soviet" dipotong dadi jarum kanthi saran saka jagung Nikita, mbok menawa gawe kapal domestik bakal dadi cara sing beda! Kapal gedhe, dilindhungi kanthi apik, layak laut, kanthi kacepetan dhuwur minangka platform sing cocog kanggo nginstal rudal abot. Lan ora ana sing mbatalake kaliber utama. Lan proyektil luwih murah tinimbang roket. Lan babagan pengaruhe marang mungsuh, ora saben rudal bisa dibandhingake. Lan jarak tembak banget, prayoga banget. Lan yen cangkang modern bisa digunakake, ora ana rega kanggo kapal iki! Dadi "ora crumble roti" ing penulis! Dheweke nulis kanthi bener. Lan, umume, iki minangka kapal sing paling apik, sawise, mesthi, kapal perang lan clippers! eseman
      1. chesttak
        chesttak 14 april 2015 07:54
        0
        ya padha katon apik tenan. kanggo "nuduhake gendera" cukup cocok. nanging yen kita pirembagan bab kapal perang, banjur 15 "senjata cetha kalah kanggo rudal. Loro-lorone karo homing lan MLRS kaya tornado. projectile luwih murah, nanging tong minyak? Sumber daya winates ... malah "Yen ora ana. Kanggo sing dipotong dadi jarum ing saran saka Nikita, jagung wis rampung bagean saka kapal perang "Uni Soviet" "kenapa ing jarum? lan ora ing tank?
      2. 5
        5 1 april 2018 16:12
        -1
        Wektu kapal perang wis liwati, wektu penerbangan liwati, wektu kendaraan udara tanpa awak teka, saka pengintaian kanggo nyerang .. Kita duwe kesempatan kanggo ndeleng wiwitan lan pembangunan kanthi cepet. Amerika berjuang kanthi lengkap saka Asia nganti Afrika kanthi UAV. lan generasi kapindho wis ana ing bisnis, rauh katelu bakal lair, karo kapabilitas ditambahi saka rudiments Intelligence .. Lan sampeyan ngomong bab kaliber utama lan tonase., - klub sejarawan militèr ...
      3. Yeah
        Yeah 9 april 2018 01:10
        0
        Kaptsov nyurung kepinginan kanggo maca dheweke kanthi bagean kaya "buyar kaya anak kucing lan ninggalake ing 30 knot." Katrangan teknis, mbandhingake lan nyoba analisa menarik, nanging nalika digawa ...
    5. cdrt
      cdrt 13 april 2015 14:32
      0
      Ora, Wangard pancen nggantheng.
      Dheweke lan Iowa minangka kapal perang sing paling apik, miturut pendapatku.
      1. Yeah
        Yeah 9 april 2018 01:12
        0
        Aku pancene seneng French Richelieu. Ing mratelakake panemume, King George 5 utawa Wangard katon luwih adhem. Aku bubar dhawuh model kanggo perakitan))
        1. sala7111972
          sala7111972 2 april 2020 21:55
          0
          Aku seneng karo estetika para penghancur Soviet, aku seneng karo kurva lan iku ...
  2. Pemanah Sihir
    Pemanah Sihir 13 april 2015 07:10
    + 17
    Ya, tulisan tangan O. Kaptsov langsung katon, loro tesis utama
    1) Operator pesawat nyedhot
    2) kapal perang-kelangan!)))
    Lan yen tanpa ironi, banjur kanggo saben tumindak ana counteraction. Yen kapal perang tetep ing layanan, banjur senjata cocok bakal digawe kanggo wong-wong mau! Iki minangka perjuangan langgeng tameng lan pedhang! hi
    1. igor36
      igor36 13 april 2015 09:07
      +3
      Kutipan saka Magic Archer
      Saupama prau-prau perang mau tetep ana ing layanan, mula gegaman kang cocog bakal digawe kanggo nglawan wong-wong mau! Iki perang langgeng antarane tameng lan pedhang!

      Sarujuk banget. Malah rudal sing ana bisa diprogram kanggo nggawe geser lan kenek vertikal saka ndhuwur, waja dek luwih ringkih. Sampeyan bisa nglengkapi pluru karo warhead kumulatif, RPG modern karo grenade 4-5 kg ​​nembus waja 600-700 mm, supaya 340 mm ora serius. 4 misil ngalahake 4 menara kaliber utama, lan sanajan tetep ngambang, mung minangka target. Dadi ing kahanan saiki, kapal sing paling kuat iki mung bakal medeni wong Papua.
      1. kemangi
        kemangi 13 april 2015 11:22
        +1
        Kutipan saka igor36
        1) Operator pesawat nyedhot
        2) kapal perang-kelangan!)))

        Aku uga seneng kapal perang, nanging sampeyan ora bisa lolos saka kasunyatan sing atos ... AUG wis mbuktekake efektifitase. Punapa mawon siji bisa ngomong, radius aplikasi saka "kaliber utama" saka operator pesawat, i.e. aviation basis operator kaping pirang-pirang luwih unggul saka linocre GK. nadyan kapal pêrang sampun nyêpêtakên kapal induk, prau silem wau dados mêngsah utaminipun kapal pêrang wau.
      2. Yeah
        Yeah 9 april 2018 01:14
        0
        perlu kanggo nglengkapi bom ora karo bahan peledak, nanging karo telek dicampur karo sawetara jinis komposisi sing ndadekake cepet harden lan nempel ing kayu, varnish lan logam.
        Nalika kapal wis dikumbah, bakal ora cocog kanggo setahun)))
    2. sergn
      sergn 13 april 2015 11:49
      0
      Dadi dheweke nggawe. Granit waja, ora?
      Yen saliyane guyonan, monster iki (Granites), miturut pendapatku, cukup angel ing kapal perang. Apa bakal kelakon yen monster iki break menyang sisih ing kacepetan 2-2,5M, nalika massa warhead kira-kira. 750 kg?
    3. angsa
      angsa 13 april 2015 12:51
      +4
      Kutipan saka Magic Archer
      Ya, tulisan tangan O. Kaptsov langsung katon
      Menara lawas isih modern. Bagian ngarep 229 mm diganti karo piring anyar 343 mm. Atap iki uga dikuwati, endi kekandelan saka waja tambah saka 114 kanggo 152 mm. Ora ana pangarep-arep yen sawetara bom 500-pound pathetic bakal bisa ngatasi alangan kasebut. Lan paling sethithik 1000-pound

      Ya, amarga Friz-X duwe penetrasi waja udakara meter kanggo 1944-45, bakal njeblug mung ing area gudang Vanguard. Nyatane, proyek kasebut ora liya mung nggarap bug sawise King George 5th. Salah kalkulasi sing jelas ing roning wis didandani, artileri anti-pesawat wis digawe maneh. Yen dibandhingake karo Prancis ing wektu sing padha kayata "Jean Bar", "Richelieu", banjur ing meh kabeh babagan "Vanguard" rodok olo.

      Menara kasebut kurang otomatis, pertahanan anti-pesawat lan pertahanan anti-pesawat ora cukup.
      Nanging seaworthiness kaget.
  3. Santa Fe
    13 april 2015 07:20
    +3
    Soundtrack kanggo artikel
    1. Nayhas
      Nayhas 13 april 2015 08:22
      +5
      Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
      Soundtrack kanggo artikel

      Oleg, uga, apa naif pracaya manawa pangembang rudal anti-kapal ora bakal nganggep tampilan kapal lapis baja sing padha? Nyilem ing target saka ndhuwur, nggunakake warheads kumulatif, nggunakake wesi heavy-tugas, etc. Kabeh iki bakal negate kauntungan saka kapal waja, operasi kang luwih larang saka padha nanging tanpa waja.
      1. wong biasa
        wong biasa 13 april 2015 10:45
        0
        Kutipan saka Nayhas
        Kabeh iki bakal negate kauntungan saka kapal waja, operasi kang luwih larang saka padha nanging tanpa waja.

        Penciptaan misil liyane bakal nyebabake nggawe kapal liyane. Ora bisa ngganti Exocet karo Granite tanpa ngolah kabeh kapal. Warhead kumulatif ora efektif nglawan kapal perang. Volume gedhe lan pesenan jarak. Nyilem saka ndhuwur ngganti kabeh algoritma kanggo nggunakake roket. Iki roket anyar.
        Umumé, kapal perang kanthi pamindahan 30-40 ewu ton kanggo karusakane mbutuhake pasukan padha kanggo kapal induk ing 100 ewu ton.
  4. fomkin
    fomkin 13 april 2015 08:38
    +1
    Battleships lan ing kula nyebabake admiration. Lan nang endi wae aku ngerti Stalin, sing, ing éwadéné kabeh, glethakaken dhasar kanggo seri "Uni Soviet". Nuwun sewu mboten rampung. Ora bisa dipungkiri yen saben tumindak ana reaksi.
    1. avt
      avt 13 april 2015 10:30
      +1
      Kutipan: fomkin
      . Lan nang endi wae aku ngerti Stalin, sing, ing éwadéné kabeh, glethakaken dhasar kanggo seri "Uni Soviet". Nuwun sewu mboten rampung.

      Ayo njlentrehake - miturut memoar Kuznetsov, battlecruiser isih dadi kapal sing paling disenengi, wiwit ing wektu kasebut, "Kronstadt", yaiku babagan dheweke, Kuznetsov kanthi tegas marang Kuznetsov kanggo nanggepi komentar babagan kelemahane udhara kapal. nimbali - "Kita bakal ngumpulake dhuwit kanggo Penny, nanging kita bakal mbangun." Inggih, sawise perang - "Stalingrad", maneh, miturut recollections lingkungan, tembung Stalin kaya mangkene - "Cruiser iki kudu kaya bandit nyata, kenek - mlayu." Dadi kabeh cruisers perang padha padha. Favorite Atz.
    2. wuh wuh
      wuh wuh 13 april 2015 15:25
      0
      Kapal perang sing durung rampung saka seri iki njupuk
      baja sing luwih dhuwur tinimbang kabeh tank tentara Soviet,
      diterbitake ing saindhenging taun perang.
      Senadyan kasunyatan sing segara kayata Baltik lan Black
      "dikunci" (liwat wong-wong mau kanggo break menyang segara meh
      ora realistis), mula gunane seri kasebut diragukan.
      1. Andrey saka Chelyabinsk
        Andrey saka Chelyabinsk 13 april 2015 16:13
        +5
        Kutipan saka: voyaka uh
        Kapal perang sing durung rampung saka seri iki njupuk
        baja sing luwih dhuwur tinimbang kabeh tank tentara Soviet,
        diterbitake sajrone kabeh taun perang

        ???!!! Carane iku, nuwun? Kita mung diprodhuksi 34 T-35,5s, kira-kira (tanpa T-34-85), lan malah yen kita nganggep sing ana mung 10 ton baja ing siji tank, iku wis 350 ton. Inggih, pamindahan standar Uni Soviet - (baja, kendaraan, waja, artileri - ALL) - kira-kira 58 ewu ton. Padha glethakaken 4 bêsik. Dadi sanajan wis rampung - banjur 240 ewu ton bobot total.
        1. angsa
          angsa 13 april 2015 18:19
          0
          Kanggo kapal perang, ballast kira-kira 10% saka pamindahan, amarga. kabeh waja ing ndhuwur.
        2. kaliber
          kaliber 15 april 2015 07:26
          +1
          Akeh sing dadi sampah. Contone, kanggo nggawe Luger bobot 1 kg, kosong 6 kg dibutuhake. Lan 5 kg diganggu dadi cukur. Sapa sing bakal ngomong yen Luger iku ala? Nanging ing babagan teknologi - sampah.
          1. Yeah
            Yeah 9 april 2018 01:22
            0
            pengin ngomong sing padha
            iku penting carane akeh sampah dadi sak nggawe, Kajaba iku, syarat baja kanggo kapal luwih dhuwur, ora kanggo sebutno biaya peralatan, kang, dibandhingake karo pabrik tank, nang endi wae ing tingkat temen beda.
            Secara kasar, sawetara unit luwih larang tinimbang pabrik tank cilik.
      2. angsa
        angsa 13 april 2015 18:23
        0
        Ing wiwitan, ora ana papan kanggo mbangun, kajaba ing Segara Ireng. Mung ana dermaga kanthi ukuran sing dibutuhake. Ing sawetara ombone, ana mung 2 bangunan. 2 sing isih ana sejatine nduweni tingkat kesiapan kurang saka 1%. Nanging warehouses tenan nglumpukake bagean waja lan mekanisme ing jumlah pinunjul.
        Nanging iku worth kang lagi nyimak sing iki baja waja mung bab 15% saka pamindahan, yen ora kurang. Tangki baja struktural ditemokake nalika perang, nanging paliatif iki arang banget.
        1. Yeah
          Yeah 9 april 2018 01:25
          0
          titik ora mung ing waja, nanging ing kasunyatan sing ana akeh gelar saka "baja khusus". Akeh baja tahan karat, macem-macem jinis paduan, tahan panas, lsp. Cukup ora aluminium murah, puluhan lan atusan kilometer kabel tembaga. Ing tank, sawetara bahan luwih sempit.
  5. ROMAN VYSOTSKY
    ROMAN VYSOTSKY 13 april 2015 09:29
    +1
    Kaendahan lan kekuwatan minangka jinis!
  6. tchoni
    tchoni 13 april 2015 09:41
    +1
    Ing babagan akurasi tembak ing jarak tartamtu, artileri angkatan laut meh ora kalah karo misil tliti dhuwur ing jaman saiki. Khusus, kanggo bedhil iki (mriem British BL 15 "/42 Mark I), preseden dikenal nalika kapal perang Warspite nyerang Giulio Cesare Italia saka jarak 24 kilometer ("ditembak mati Calabria").

    Pomnizzo ing Armada Kekaisaran Rusia, kanggo 3% saka hit, pejabat bisa dianugerahi pangkat sing luar biasa.
    hi
    1. tlahuicol
      tlahuicol 13 april 2015 09:55
      +5
      papat kapal perang, pitung menit diperlokaké - siji hit! Adm. Cunningham: "kena bisa diarani kacilakan murni"
      Warspite nembakake 17 voli - 136 cangkang baterei utama - pira persentase hit? liyane dijupuk malah Samsaya Awon
      1. Yeah
        Yeah 9 april 2018 01:28
        0
        Akurasi kapal perang gumantung banget marang pengalaman kru, ing kondisi bedhil, kasedhiyan peralatan lan sukses solusi teknis, lan beda banget.
        Yen Tirpitz secara harfiah nutupi target kanthi tembakan sing katon, lan wong Italia ora bisa nandhang babar pisan, ing babagan iki, senjata roket luwih stabil.
    2. Andrey saka Chelyabinsk
      Andrey saka Chelyabinsk 13 april 2015 16:25
      +5
      Kutipan saka tchoni
      Pomnizzo ing Armada Kekaisaran Rusia, kanggo 3% saka hit, pejabat bisa dianugerahi pangkat sing luar biasa.

      Ora, padha ora bisa. Ing RIF, kabeh wong nemtokake tembak angkatan laut umum, lan ing kana wong-wong ngisi luwih saka 50% hit. Contone, ing taun 1913, persentase hit dening kapal gedhe saka Armada Baltik (ing target ditarik) kisaran saka 16% (Andrew First-Callled) kanggo 77% (Kaisar Pavel First) (Goncharov, "Curse of naval. taktik artileri lan waja" kaca 120) Isih ing perang kaya iki bakal nembak ...
      Inggris, dening cara, duwe bab sing padha - sawetara comrades ngatur kanggo ngalahake metu ing 90% sak latihan. Ing perang ... ughkm ... sampeyan ngerti dhewe :))
      1. chesttak
        chesttak 14 april 2015 08:04
        0
        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
        Kutipan saka tchoni
        Pomnizzo ing Armada Kekaisaran Rusia, kanggo 3% saka hit, pejabat bisa dianugerahi pangkat sing luar biasa.

        Ora, padha ora bisa. Ing RIF, kabeh wong nemtokake tembak angkatan laut umum, lan ing kana wong-wong ngisi luwih saka 50% hit. Contone, ing taun 1913, persentase hit dening kapal gedhe saka Armada Baltik (ing target ditarik) kisaran saka 16% (Andrew First-Callled) kanggo 77% (Kaisar Pavel First) (Goncharov, "Curse of naval. taktik artileri lan waja" kaca 120) Isih ing perang kaya iki bakal nembak ...
        Inggris, dening cara, duwe bab sing padha - sawetara comrades ngatur kanggo ngalahake metu ing 90% sak latihan. Ing perang ... ughkm ... sampeyan ngerti dhewe :))

        ing jarak apa?
        1. Andrey saka Chelyabinsk
          Andrey saka Chelyabinsk 14 april 2015 14:39
          +1
          Aku dhewe pengin ngerti. Kanggo sawetara alesan, padha ora inject, wong ala, loro manca lan kita. Nanging miturut nomer hit, Aku ana 30 kabel, 40 paling, ora luwih.
    3. 97110
      97110 13 april 2015 16:31
      0
      Kutipan saka tchoni
      Pomnizzo ing Armada Kekaisaran Rusia, kanggo 3% saka hit, pejabat bisa dianugerahi pangkat sing luar biasa.

      Lan ing armada liyane, indikator iki muni. Elinga persentase hit ing perang Jutland. Lan ayo lali
      Ing babagan akurasi tembak ing jarak tartamtu, artileri angkatan laut meh ora kalah karo misil tliti dhuwur ing jaman saiki.
      Cathetan liyane. Kapal perang minangka dolanan sing larang nanging mbebayani. Ibu sing ditresnani para pelaut revolusioner. Soko ing "sadulur" karusakan ing 1917 ora diwiwiti.
      1. Andrey saka Chelyabinsk
        Andrey saka Chelyabinsk 13 april 2015 17:01
        +5
        Kutipan: 97110
        Ibu sing ditresnani para pelaut revolusioner. Soko ing "sadulur" karusakan ing 1917 ora diwiwiti.

        Kenging punapa? Tatu ing kono uga. Umumé, supaya ora tatu, perlu perang sethithik ing kapal perang sing padha, lan ora "mbela" ing pangkalan.
  7. avt
    avt 13 april 2015 09:45
    +8
    ,, Patang puluh taun malih bakal liwat, lan Inggris bakal cokotan sikut, getun monster dikirim kanggo scrapping. Ing taun 1982, "Vanguard" meh bisa "nyelehake samubarang" ing Kapuloan Falkland sing adoh. Yen ana kapal perang, wong Inggris ora kudu nyopir pengebom strategis saka Pulo Ascension lan ngobong 8 ewu cangkang ing pesisir saka "kentut" 114 mm sing sengsara, sing dadi persenjataan artileri penghancur lan frigat ing jaman kasebut ". ..,, Mighty Vanguard bedhil "bakal razed menyang lemah kabeh benteng Argentina, sowing gupuh uncontrollable antarane prajurit. Batalyon Gurkha lan Skotlandia riflemen wis mung kanggo ndharat lan nginep ing sawijining wengi ing pulo kadhemen supaya nampa. nyerah garnisun Argentina ing wayah esuk"...,, ngguyu ngguyu Apa ana wong sing siap mbantah kanthi nomer lan petungan karo "Song of Songs" iki karo Oleg nyemburake ekstasi nalika ndeleng foto kapal ?? Aku isih ora. cruisers "-- wassat Oleg . Inggih, iku ora perlu, malah ing pengangkatan exalted, kanggo molak kabeh dadi mbeling. Ing kapal anyar padha GUNS saka battlecruisers lawas saka Perang Donya pisanan, diowahi dadi operator pesawat. Kabeh . Aku ora bakal nindakake maneh. Pengagum pena Oleg - mite ing nirwana ekstasi saka steamer, supaya Oleg malah kelalen kapal selam, kaluhuran kang bola-bali diterangake karo pengangkatan ora kurang.
  8. kapten281271
    kapten281271 13 april 2015 09:51
    +2
    Rudal anti-kapal "Granit" 7 ton kanthi kacepetan 3500 km / jam, apa kekandelan waja kapal iki? ngguyu
    1. Yeah
      Yeah 9 april 2018 01:35
      +1
      A6M Zero. kacepetan 400-450. 500 kg bahan peledak. Jarake kira-kira 500-600 km. Analog Jepang saka Granit kanthi sistem cerdas kanggo maneuver, nargetake lan milih target.
  9. Perse.
    Perse. 13 april 2015 10:10
    +5
    Kapal paling kuat ing Angkatan Laut Inggris
    Luwih, paling modern, ing babagan konstruksi. Kanggo nyelehake ing kapal, sing mlebu layanan sawise Perang Donya II, "kabel" bedhil MK IA, 1916 saka release ... Yen daya utama kapal perang dianggep artileri, banjur Vanguard kene ora Ngartekno beda malah saka kapal perang lawas sing dimodernisasi saka jinis Ratu Elizabeth". Contone, ing Warspite, menara saka bedhil 381-mm dibusak lan dikirim menyang pabrik senjata Vickers-Armstrong ing Elsunk. Ing kono padha diowahi, lan amba elevasi tong minyak tambah saka 20 ° kanggo 30 °, lan sistem loading dicocogake kanggo projectiles anyar apik. Akibaté, jarak tembak tambah saka 21,4 nganti 26,5 km nalika nggunakake proyektil anyar. Menara sing dianyarake jenenge MK-I (N) lan bobote 815 ton (sadurunge 785 ton). Proyektil 381 mm sing luwih apik duwe tutup sing menehi wujud sing luwih ramping, kanthi aerodinamis sing nyuda resistensi udara. Boboté 879 kg (cangkang lawas 871 kg).
    Ing Ratu Elizabeth lan Veliant, uga ing Worspite, menara meriam 381 mm dicopot lan ditingkatake kanggo nggunakake proyektil anyar (381 mm) nalika tong minyak diunggahake nganti 30 °. Ya, padha tumindak sparingly karo bedhil ing Vanguard, lan mung (minangka padha ngomong, thanks, padha ora masang artileri saka armadillo). Tokoh kasebut nuduhake Ratu Elizabeth lan Veliant sing dimodernisasi kanthi artileri sing padha karo bedhil Vanguard.
    1. Andrey saka Chelyabinsk
      Andrey saka Chelyabinsk 13 april 2015 16:15
      +3
      Kutipan saka Perse.
      Yen kekuwatan utama kapal perang dianggep artileri, mula Vanguard ing kene ora beda banget sanajan saka kapal perang lawas sing dimodernisasi saka jinis Ratu Elizabeth.

      Ya, nanging MSA ora ngapusi. Mulane, sanajan ing babagan bedhil, Wangard isih luwih kuat
  10. Vadim237
    Vadim237 13 april 2015 10:34
    0
    Mungkin kapal perang bakal bali maneh, nanging bakal dadi kapal sing beda-beda.
  11. evm-2005
    evm-2005 13 april 2015 11:08
    0
    Cantik. Nyengsemaken. Kuat. Nanging, miturut pendapatku, iki wis kepungkur. "Aku mati, dadi aku mati."
  12. Taois
    Taois 13 april 2015 11:09
    +8
    Romantis pungkasan ing jaman "waja lan uap" ... ;-) Dheweke bakal nulis novel saka genre "fiksi alternatif" - ora ana regane. Aku pribadi mung bakal maca.
    Nanging apa kabeh iki ana hubungane karo kasunyatan?
    Mesthi wae, dheweke ora seneng karo "exocets" ... - apa sing sejatine tresna marang dheweke, umume, RCC biasa-biasa wae ... dibangun ing prinsip "Aku dheweke wuta saka apa"... iki cetha passion. Nalika ora nggatekake kekurangane obyek karep... ;-)
    1. Yeah
      Yeah 9 april 2018 01:38
      0
      roket exocet iku biasa-biasa wae ing tangan siji, nanging sijine ing pesawat lan prau lan negara miskin bisa tuku kanggo awake dhewe. Dadi, mbok menawa, dheweke luwih cepet tinimbang akeh.
  13. Denis_469
    Denis_469 13 april 2015 11:32
    + 14
    Artikel kasebut mesthi menarik. Mung kapal perang kasebut dicopot amarga ana alesan. Ing taun 1953, pesawat mawa torpedo karo torpedo jet muncul ing USSR. Lan Vanguard dhewe ditarik saka layanan ing taun 1954, sakcepete sawise bom torpedo Cina kasil nyerang kapal perang Amerika. Lan acara 1956 rampung mlebu putusan kapal perang. Banjur bom torpedo Cina meh nglelebke skuadron Taiwan, sing mung 1 perusak sing bisa urip. Saiki ora ana sing nulis babagan kedadeyan Perang Korea lan perang sipil ing China, lan mulane sawetara wong ngerti sebab-sebab nyata kenapa kapal-kapal NATO dicopot lan dilebokake ing cadangan. 40mm bedhil gunung mbuktekaken rampung ora ana guna ing taun 1950-an marang pesawat, lan kru saka bedhil iki gunung ing kapal perang bisa murub slingshots ing pesawat karo kamungkinan hit padha. Ing acara perang nglawan USSR, kapal apa wae konstruksi militer bisa cepet banget dicemplungake dening pesawat Soviet. Lan yen ing taun 1953, kapal-kapal Amerika bisa nembak sawetara pengebom torpedo saka bedhil anti-pesawat, banjur ing kekalahan 1956, artileri anti-pesawat ora bisa nembak sapa wae. Banjur dadi cetha yen paling sethithik 127-mm bedhil universal karo dawa tong minyak dibutuhake supaya bisa murub torpedo tukang ngebom ing jarak adoh. Lan sabenere kekalahan sing ora ngidini wong Taiwan nampa Fletcher lan Gearings karo Sumners nalika perang. Ing Amerika Serikat, padha mung mutusaké ora kanggo menehi Cina kesempatan kanggo demonstratively nglelebke kapal Amérika paling anyar ing pesawat Soviet karo torpedo Soviet. Lan Taiwan nampa kapal kasebut sawise perang rampung. Dadi ora ana prospek kanggo kapal perang Inggris. Ya, kapal perang sing paling apik yaiku kapal perang, nanging mung nalika nduweni sarana pertahanan diri sing efektif, sing ora ana Vanguard.
    1. Nekarmadlen
      Nekarmadlen 13 april 2015 11:56
      +4
      Komentar sing paling pantes))) nanging piye wae nulis artikel babagan acara kasebut, bakal menarik banget kanggo maca)))))
      1. wulan 702
        wulan 702 13 april 2015 12:50
        +4
        Kutipan saka Nekarmadlen
        Komentar sing paling pantes))) nanging piye wae nulis artikel babagan acara kasebut, bakal menarik banget kanggo maca)))))

        Aku ndhukung banget! apik
      2. Denis_469
        Denis_469 13 april 2015 17:19
        +2
        Wis dikirim ing situsku. Aku wiwit nulis babagan wong Taiwan. Mung saiki terjemahan komputer supaya kita mudhun - asring kapal padha nerjemahake beda. Mulane, dheweke mung nulis babagan penghancur. Aku ora nulis bab cruiser, sanajan aku kudu. Lan babagan prau patroli lan kapal sapu ranjau lan barang cilik liyane, ana akeh masalah: wiwit saka terjemahan komputer sing sial saka basa Cina (ana 2: resmi lan disederhanakake) ditambah karo Taiwanese Cina. Kajaba iku, saben sisih, kanthi semangat ndhelikake kerugian, mung nulis babagan kasuksesan, kanthi bisu babagan kerugian. Mulane, kanggo njlèntrèhaké siji perang, iku perlu kanggo nelusuri liwat Google lan penerjemah ing 3 basa sapisan, njupuk menyang akun kasunyatan sing Google uga bisa nerjemahake salah. Banjur nglampahi akeh wektu mbandhingake asil lan nggawa menyang denominator umum. Umumé, ing babagan pertempuran lan panggunaan senjata, aku bisa nindakake. Nanging kanggo nggawe deskripsi lengkap babagan kabeh perang kanggo kabeh kapal Cina lan Taiwan - ora - aku durung bisa nindakake. Ora ana wektu. Aku nambah babad serangan ing kapal selam. Lan sampeyan bisa maca babagan penghancur Taiwan ing kene: http://sovpl.forum24.ru/?1-9-0-00000037-000-0-0
  14. Andriuha077
    Andriuha077 13 april 2015 11:49
    +2
    Tanggal 3 November 1949, OKB-155 nampilake rancangan rancangan proyektil Komet anyar.
    Proyektil kasebut meh padha karo salinan cilik saka pesawat tempur MiG-15.

    Kanggo pitakonan
    apa kapal kasebut bakal klelep sawise rudal kanthi hulu ledak nyata,
    para pelaut kanthi yakin mangsuli: "Iku mokal!"
    62.165.54.17/bigler/Cadet_Bigler/Article_CB/Military_History/Article5.pdf

    Beria banjur mbandhingake tes pisanan saka bom atom, sing dideleng, kanthi tumindak proyektil Komet: "Kesan kasebut mesthi kuwat, nanging ora nggumunake. Contone, aku luwih kesengsem karo tes projectile kita, kang secara harfiah pierced ing cruiser Krasny Kavkaz. Dhèwèké lumebu ing sisihé kapalé lan ninggalké sisih liyané.
    "Red Caucasus" (mantan "Admiral Lazarev") - cruiser cahya saka Angkatan Laut Soviet
    Reservasi sabuk utama 75 mm
    Rudal TTX:
    Bobot - 2735 kg
    bobot Warhead - 1015 kg
    Kacepetan - 1050-1080-1100 km / h
    Range:
    - 70-90 km (nalika wiwit saka dhuwur 4000 m)
    - 140-160 km (versi modern)
    Dhuwur peluncuran:
    - iki 5000 m (KS-1)
    - nganti 10000 m (versi modern)
    militaryrussia.ru/blog/topic-109.html

    Komet resmi dilebokake ing taun 1953, sanajan diprodhuksi wiwit taun 1952.
    Cangkang seri KS-1 nduweni bobot wiwitan 2760 kg, bobot cangkang kosong yaiku 1651 kg.
    Nalika nyedhaki target ing jarak 10-20 km, radar udhara rudal K-2 nangkep sinar stasiun panuntun dhumateng K-1 sing dibayangke saka target, sawise kontrol Komet pindhah menyang mode homing.
    Sajrone perang ing Korea, Politbiro nganggep nggunakake 50 rudal Kometa serial pisanan marang formasi operator pesawat Amerika ing pesisir Korea, sing mesthine nggunakake rong resimen Tu-4. Secara teknis, iki bisa ditindakake, nanging proposal kasebut ditolak amarga ana risiko perang lokal dadi perang donya.
  15. alovrov
    alovrov 13 april 2015 12:19
    0
    Babagan Falklands, penulis iki, mesthi, mbungkus akeh. Pangertèn saka kapal perang bisa lan mesthi, paling ora psikologis, nanging mung yen teleport ing kana. Nanging nyatane, sepisanan, dheweke bakal bodho ora tekan Atlantik Kidul babagan jarak, lan nomer loro, ing ngendi kabeh divisi 2000 iki bakal adhedhasar? Ing praktik, tanpa fantasi penulis, ing operasi kaya Falkland, kapal perang minangka kapal sing paling ora ana gunane.
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 13 april 2015 14:13
      +1
      Kutipan saka: alovrov
      Nanging ing kasunyatan, ing Panggonan pisanan, kang bodho ora bakal tekan ing Atlantik Kidul ing sawetara

      Apa ana wong sing mbatalake mburi armada sing ngambang, utamane tanker? eseman
      Klompok pasukan layanan (ngambang mburi), dirancang kanggo ndhukung lan nguatake formasi operasional kaping 317, kalebu 16 kapal layanan tambahan Angkatan Laut lan luwih saka 70 kapal sing disewa saka perusahaan swasta.
      (...)
      Dhukungan material minangka sing paling penting nalika perang. Kapal mburi sing ngambang ing Atlantik Kidul nggawa luwih saka 100 ton kargo lan luwih saka 500 ton bahan bakar kapal. Ngelingi yen tatanan operasional kaping 317 utamane kalebu kapal kanthi pembangkit listrik turbin gas, konsumsi bahan bakar penting: syarat saben wulan tekan 135 ewu ton. Mulane, paling ora 10 tanker terus-terusan ing wilayah konflik. Secara total, sajrone permusuhan, kapal ngambang mburi luwih saka 2 ewu ngisi cadangan unit operasional kapal (kang 1500 ngisi bahan bakar). Pengisian bahan bakar kapal ditindakake kanthi cara nyabrang saka loro-lorone. Wektu ngisi bahan bakar kanggo kapal perusak rata-rata 1 jam, kanggo fregat luwih saka 1 jam. Biasane bisa kanggo ngompa nganti 450 ton bahan bakar saben jam saka tanker.
      Kapal tanker Inggris Teimar ngirim bahan bakar 18 ton sajrone 52 jam 40 menit.

      Kajaba iku, pangiriman barang kanthi pesawat transportasi diatur ing Ascension.
      Kutipan saka: alovrov
      lan kapindho, ing ngendi kabeh divisi iki saka 2000 wong bakal adhedhasar?

      Ahem ... bener, jeruk mecah masalah basis lan nyedhiyakake loro AB ing wilayah kasebut.
      Nggawe mburi ngambang kuat ngidini printah Inggris kanggo ngatasi akeh masalah kanggo njaga lan mulihake kemampuan tempur pasukan sawijining (rasio "kapal perang kanggo kapal tambahan" kira-kira 1:1). Nanging, Inggris ora nindakake tanpa nggunakake wilayah pulo. Pangkalan militer AS sing ana ing Pulo Ascension, uga pangkalan maju ing Pulo Georgia Kidul, digawe nalika perang, nduweni peran gedhe ing logistik pasukan ekspedisi Inggris.
      1. alovrov
        alovrov 13 april 2015 15:50
        0
        Great Britain bisa kanggo ngumpulake kabeh sing wis ing grup lan karo gaweyan banget. Yen kapal perang (+ sawetara prau panyengkuyung liyane) ditambahake ing 50 kapal kasebut, mula operasi kasebut bakal ditundha, lan nomer loro bakal luwih larang. Kanggo nyeret kapal perang luwih saka 13000 mil kanthi jarak 8000 mil lan kanthi tujuan sing ora bisa dingerteni yaiku dawa, larang, lan umume sawetara jinis idiocy.
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 13 april 2015 17:39
          +1
          Kutipan saka: alovrov
          Great Britain bisa kanggo ngumpulake kabeh sing wis ing grup lan karo gaweyan banget. Yen kapal perang (+ sawetara prau panyengkuyung liyane) ditambahake ing 50 kapal kasebut, mula operasi kasebut bakal ditundha, lan nomer loro bakal luwih larang. Kanggo nyeret kapal perang luwih saka 13000 mil kanthi jarak 8000 mil lan kanthi tujuan sing ora bisa dingerteni yaiku dawa, larang, lan umume sawetara jinis idiocy.

          Ing latar mburi 4000 mil saka Tipe 42 lan Tipe 21, Vanguard, kanthi 8000 mil, katon kaya raider samudra. eseman
          Dadi anane LC ora bakal ngebotake grup kasebut. Nanging bakal ana luwih akeh pitulung saka dheweke: saliyane kanggo ndhukung geni kanggo kebangkrutan, "bangkai" LK bakal nglumpukake kabeh bom sing FR lan DKA entuk ing urip nyata sak pendaratan lan support geni. Njupuk menyang akun kasunyatan sing args ora duwe "granit" utawa "payways", "Vangard" bakal oncat karo karusakan ing superstructures. Lan FR lan DKA sing klelep ing urip nyata bakal slamet yen ana LC.
          1. alovrov
            alovrov 13 april 2015 18:21
            0
            Iku salah siji bab kanggo nyopir penghancur kanggo 13000 mil lan kapal perang sing rada beda - paling larang. Aku ora mikir yen wong Argentina bakal nyerang kapal perang nganggo pesawat - amarga iku cukup aman, lan kapal perusak lan kapal induk mbebayani + landing kapal. Ya, praktis - New Jersey uga murub ing Libanon kanthi sia-sia, ujar manawa dheweke mateni jenderal kabeh ... :)
            1. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 13 april 2015 18:54
              +1
              Kutipan saka: alovrov
              Iku salah siji bab kanggo nyopir penghancur kanggo 13000 mil lan kapal perang sing rada beda - paling larang.

              Kosok baline, luwih gampang nindakake LK. Kelayakan laut lan otonomi LK luwih dhuwur, kurang asring ngisi bahan bakar lan, ing kasus iki, bakal tekan setengah saka pembangkit listrik. Menehi wong tanker kanggo ngiringan, lan mbukak pasangan SM 381-mm OFS ing salah siji saka transportasi amunisi (survivability saka tong minyak ing biaya ngisor kudu cukup), plus 133-mm + 40-mm. Nalika nyedhaki zona perang, nyedhiyakake ASW saka klompok taktik LK kanthi pasangan fregat.

              Kajaba iku, rute menyang Falklands kanggo "panci gedhe" Angkatan Laut Kerajaan wis dikenal nalika Perang Dunia I lan Perang Dunia II. eseman
              Kutipan saka: alovrov
              Aku ora mikir yen wong Argentina bakal nyerang kapal perang nganggo pesawat - amarga iku cukup aman, lan kapal perusak lan kapal induk mbebayani + landing kapal.

              LC ora aman kanggo pasukan Arg ing pulo kasebut. Lan wong tentara bakal mangan Angkatan Udara kanthi botak supaya bisa ngatasi "pembajak parit".
              Ayo kula ngelingake sampeyan sing FRs padha ambruk ing distribusi amarga padha makarya ing pesisir.
              1. angsa
                angsa 14 april 2015 10:14
                0
                Kutipan: Alexey R.A.
                Kosok baline, luwih gampang nindakake LK. Kelayakan laut lan otonomi LK luwih dhuwur, kurang asring ngisi bahan bakar lan, ing kasus iki, bakal tekan setengah saka pembangkit listrik. Menehi tanker kanggo ngiringan, lan muat sepasang BC 381-mm OFS ing salah sawijining transportasi amunisi (slametan barel kanthi biaya sing dikurangi kudu cukup)

                Iku kanggo bedhil iki ora OFS, mung semi-waja-piercing, lan iki senadyan kasunyatan sing padha saka jinis miturut teori. [media=http://www.navweaps.com/Weapons/WNBR_15-42_mk1.htm]
                Bab iku cangkang iku shimose (lyddite), lan ora bisa disimpen nganti suwe, amarga bledosan dhewe. Mulane, mung cangkang saka jinis CPC lan APC sing isih ana.

                Gagasan fragmen ing cangkang kaliber iki ora pati jelas, amarga. projectile ora bisa pecah ing lumahing, lan kabeh pecahan fly munggah (nalika mencet lemah). Mung efek bledosan tetep. Luwih efektif kanggo nyerang pesisir yaiku artileri kanthi kaliber ora luwih saka 155-203 mm.
              2. matak wesi
                matak wesi 14 april 2015 17:56
                0
                Apa ora aneh yen njaga kapal sing wis lawas nganti pirang-pirang dekade kanggo kemungkinan pertempuran militer hipotetis karo "pribumi" sing bersenjata lemah ing mangsa ngarep? ))))
      2. Komentar wis dibusak.
  16. Yeah
    Yeah 13 april 2015 13:00
    +2
    penulis tenan Burns! Senjata 381mm ing wiwitan Perang Donya I dudu tembung paling anyar babagan teknologi, nanging nalika wiwitan Perang Donya II, senjata kasebut mung lungse. Program Rusia kanggo nggawe battlecruisers anyar lan program anyar kanggo nggawe artileri mimpin kanggo nggawe bedhil apik banget ing 2, ngluwihi Inggris dening sirah, lan Amerika nyolong hak teknologi produksi nalika padha nampa dokumentasi lan pesenan saka. Tsarist Rusia kanggo produksi sadurunge Perang Donya I. Iowas nampa bedhil iki. Tata letak artileri uga kontroversial. Ing babagan pertahanan, Wangard ora adoh saka dhaptar sing paling apik. Umumé, prau sing biasa-biasa wae.
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 13 april 2015 13:13
      +2
      Kutipan saka yehat
      Senjata 381mm ing wiwitan Perang Dunia I dudu tembung paling anyar babagan teknologi

      Bener, 15 "/42 Mk I ing awal Perang Dunia I persis teknologi paling anyar. Saingan mung 38 cm SKC / 13 Drh LC / 13. Nanging bedhil Inggris bisa tekan Jutland ...
      Kutipan saka yehat
      Program Rusia kanggo nggawe battlecruisers anyar lan program anyar kanggo nggawe artileri mimpin kanggo nggawe bedhil apik banget ing 1912, ngluwihi Inggris dening sirah, lan Amerika nyolong hak teknologi produksi nalika padha nampa dokumentasi lan pesenan saka. Tsarist Rusia kanggo produksi sadurunge Perang Donya I.

      Pesenan kanggo 14 "/52 ora ditampa dening Amerika, nanging dening Inggris - Vickers. Lan, ora kaya pabrik domestik, Vickers ngrampungake pesenane paling sethithik:
      Nganti Oktober 1917, paling sethithik 10 bedhil 356/52 mm dikirim saka Inggris, lan OSZ ora nyerahake siji-sijine. Tes jarak saka bedhil 356/52 mm ditindakake ing taun 1917 ing mesin jarak Durlyakher khusus. Ing taun 1922, OSZ nyimpen 8 bedhil Vickers lan 7 bedhil OSZ sing durung rampung, kesiapan 4 yaiku 60%.

      Kutipan saka yehat
      Iowas nampa bedhil iki.

      Iowas nampa generasi katelu saka 16 "bedhil (pisanan tindak menyang Colorado, kaloro kanggo SoDucks lan NorKs). Apa sisih 14 "/ 52?
      1. Yeah
        Yeah 13 april 2015 15:43
        -1
        sampeyan ora ngerti. Kepiye bedhil Inggris beda karo senjata Jerman lan Rusia?
        elinga. elinga kang gun eksperimen ana ing latihan ing St
        Lan saiki apa sing kita deleng ing Iowa? bah, pasuryan akrab
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 13 april 2015 18:04
          +1
          Kutipan saka yehat
          elinga. elinga kang gun eksperimen ana ing latihan ing St

          Soviet B-37. Kanggo:
          Ing sambungan karo Revolusi Oktober ing Rusia, Inggris njaluk gun eksperimen 406/45-mm diprodhuksi ing pabrik Vickers, lan karya ing bedhil Obukhov mandheg nalika bab 50% padha siap. Ing taun 1922, masalah ngrampungake bedhil dianggep, nanging negara tanduran ora ngidini.

          Kutipan saka yehat
          Lan saiki apa sing kita deleng ing Iowa? bah, pasuryan akrab

          Sampeyan bakal kaget, nanging kita bakal weruh padha ing Wyoming, New York, New Mexico, Colorado, SoDak lan LK liyane. Wiwit awal balapan dreadnought, Angkatan Laut AS ngandelake bedhil kanthi pengikat laras karo silinder lan dering, tinimbang bedhil "kawat" Inggris.

          Mung tentara nyenengi ing kabel fastening tong minyak ing Amerika Serikat, pesenan 12", 14", lan 16" "kabel" bedhil kanggo BO benteng ing podo karo karo armada. Sampeyan ora bisa nglarang urip sugih ...
      2. Yeah
        Yeah 13 april 2015 16:09
        0
        Kutipan: Alexey R.A.
        Bener, 15 "/42 Mk I ing awal Perang Dunia I persis teknologi paling anyar. Saingan mung 38 cm SKC / 13 Drh LC / 13. Nanging bedhil Inggris bisa tekan Jutland ...

        sampeyan bakal maca propaganda kurang, lan godhong liwat dokumen liyane.
        ana rencana ing tsarist Rusia kanggo nglengkapi 406mm karo bedhil eksperimen,
        salah sijine isih ana ing gunung abang.
        Dokumentasi kanggo bedhil iki, uga kanggo bedhil 14 ", ditampa dening Amerika. Teknologi iki (digunakake pisanan ing Jerman lan banjur diadopsi ing Rusia) beda banget karo kabel Inggris tradisional lan luwih nguntungake kanggo kaliber gedhe. bedhil
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 13 april 2015 17:50
          +1
          Kutipan saka yehat
          ana rencana ing tsarist Rusia kanggo nglengkapi 406mm karo bedhil eksperimen,
          salah sijine isih ana ing gunung abang.

          Ing Krasnaya Gorka ngadeg TM-3-12 - transporter railway karo bedhil 12 "/52.
          Yen sampeyan ngomong babagan benteng dhewe, banjur ana menara 2x2 12 "/52 SA lan mbukak 4x1 12" / 52 SA.
          Mung 16 "B-37 gun ing USSR / RF dumunung ing latihan Rzhevsky NIMAP - lan digawe ing USSR ing "Barricades" kanggo LK pr. 23.

          Kutipan saka yehat
          Dokumentasi kanggo bedhil iki, uga kanggo bedhil 14 ", ditampa dening Amerika. Teknologi iki (digunakake pisanan ing Jerman lan banjur diadopsi ing Rusia) beda banget karo kabel Inggris tradisional lan luwih nguntungake kanggo kaliber gedhe. bedhil

          Mangkene masalahe - Angkatan Laut AS ora nggunakake bedhil kawat (ora kaya tentara).
          Senjata 12" lan 14" lan 16" USN LK kabeh duwe ring lan silinder fastening. Contone, 12"/50 (30.5 cm) Mark 7 dikembangaké ing 1910.
  17. Alexey R.A.
    Alexey R.A. 13 april 2015 13:04
    +7
    Senjata anti-pesawat "Vanguard". Marang wong liya babagan carane "pesawat ngalahake kapal perang". Baterei anti-pesawat Vanguard kasusun saka 10 Bofors laras enem gunung (daya drive, clip-on daya), siji STAAG gun anti-pesawat pindho laras (barel saka Bofors, MSA dhewe) lan 11 single-barreled Bofors Mk.VII bedhil serbu.

    Total 73 barel kaliber 40 mm. Kanthi sistem kontrol geni paling maju ing wektu iku.

    9 September 1943. Utawa 16 September 1943.
    Piston operator pesawat UAB karo sistem kontrol paling gampang, digunakake saka dhuwur ora bisa diakses kanggo MZA, mungkasi sajarah "Roma" lan ellipsis kandel ing sajarah "Worspite".

    Ora perlu digandhengake karo "Exocets" - saliyane, ana sawetara cara kanggo nggayuh target sing dilindhungi. GBU-10/12 padha.
  18. panambang
    panambang 13 april 2015 13:04
    +1
    Ing kahanan nalika para pahlawan taun-taun sadurunge seda (klelep Bismarck utawa mati heroik Yamato), dheweke bakal nyebarake mungsuh kaya kirik lan lunga kanthi gerakan 30 knot menyang banyu sing aman.

    Yaiku, yen ana torpedo, setir Vanguard ora bakal rusak?

    Utawa tegese Avoski ora bisa nabrak dheweke nganggo torpedo?
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 13 april 2015 15:15
      +1
      Quote: panambang
      Utawa tegese Avoski ora bisa nabrak dheweke nganggo torpedo?

      PMSM, "Vanguard" ora bakal duwe masalah kayata "Iron Chancellor".

      Amarga nimbali udhara Bismarck soko karo soko. Ora ana mburi SPN SZA (produsen ora duwe wektu - dheweke nggawe "pesanan Rusia") - diganti dening komandan lemah sing ora stabil. Ora ana bedhil anti-pesawat kaliber cilik sing abot - tinimbang ana mesin semi-otomatis kembar 37-mm (lan dheweke uga nglalekake 21-K kita. eseman ). Akibaté, kanggo ngrampungake tugas pertahanan udara, LK mung bisa ngandelake bedhil anti-pesawat 10,5 cm ing busur lan ngliwati KU lan Rheinmetalls 20 mm.
  19. Dema46
    Dema46 13 april 2015 13:13
    0
    Armada Baltik tekan Tsushima, lan iki luwih telu. Senadyan kasunyatan sing wis kapal lawas ing ngadeg.
    1. alovrov
      alovrov 13 april 2015 15:52
      0
      Yen kapal perang bakal tekan Falklands, mesthine kanthi asil sing padha karo skuadron 2.
  20. Andrey saka Chelyabinsk
    Andrey saka Chelyabinsk 13 april 2015 14:11
    + 10
    Ing babagan akurasi tembak ing jarak tartamtu, artileri angkatan laut meh ora kalah karo misil tliti dhuwur ing jaman saiki.

    Wis limang! ngguyu
    Oleg, iki dudu kanggo topvar, nanging kanggo sawetara benang samidat ing bagean "dewa fantasi Jah"
  21. barbiturat
    barbiturat 13 april 2015 15:13
    +1
    Aku uga seneng banget karo kapal perang) wis ana kritik, nanging yen kita ngomong babagan apa sing paling menarik kanggo kapal perang ing jaman saiki, mula iki minangka stabilitas tempur (utamane kelangsungan urip gedhe miturut standar modern) lan kemampuan kanggo kerja kanthi apik ing sadawane pesisir ndhukung pasukan kebangkrutan (contone) ing kontras kanggo kapal modern, kang arang banget karton lan, nalika digunakake ing pesisir, bisa ndhukung prajurite, kajaba mbok menawa kanthi nganakake rapat umum ing kapal. eseman (kita ngomong utamane babagan kapal permukaan). Kapal perang, mesthine butuh kapal pengiring lan cukup apik - kapal induk))
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 13 april 2015 15:34
      +1
      Quote: barbiturate
      nanging yen kita ngomong babagan apa sing menarik kanggo kapal perang ing jaman saiki, mula iki minangka stabilitas tempur (utamane kelangsungan urip gedhe miturut standar modern)

      Miturut standar modern, stabilitas pertempuran LK ora utamané apik.
      "Hill" ing bagean pungkasan + waja-tindik warhead + panuntun dhumateng tepat rudal anti-kapal (ujare, korélasi optik seeker tuntunan tepat: mbandingaken gambar target saiki karo pesawat saka "potret" sewn menyang memori lan milih ngarahake titik ora ing tengah target, nanging ing salah siji saka extremities, kira-kira ing area cellar) nggawe LK mung target amba liyane.
      Quote: barbiturate
      kemampuan kanggo bisa kanthi apik ing pesisir nalika ndhukung pasukan pendaratan (contone), ora kaya kapal modern, sing karton banget lan, nalika nggarap pesisir, bisa ndhukung prajurite, bisa uga kanthi nganakake rapat umum ing kapal.

      Hehehe... jangkoan LK nganggo amunisi "murah" biyasa udakara 50 km. Yaiku, 40-45 kilometer saka garis pantai. Iki tegese zona kebangkrutan isih ing geni saka 152-155 mm bedhil long-range ("Bull bedhil") lan MLRS kaliber gedhe.
      Yen kita njupuk menyang akun sumber daya anyar (aktif-reaktif, luwes, etc.), banjur kita bisa lali bab cheapness. Kanthi biaya sing padha, sampeyan bisa ngobati mungsuh kanthi "besi tuang" lan UAB saka F / A-18 - sawetara uga bakal luwih dhuwur.

      Oh ya, ora kaya AB, LK, sajrone karyane, ing wilayah sing kena pengaruh ora mung SCRC jarak jauh (luwih saka 150 km), nanging uga meh kabeh sistem artileri lapangan. Aku pengin ndeleng antena lan optik LK sawise, ucapake, divisi "badai" RS karo KBCh dianggo (bisa uga manuver target menehi ganti rugi dening area karusakan saka MLRS). Nanging ana uga submunitions ngarahake dhewe ...
      Tanpa antena lan optik, LC wuta lan budheg.
      1. barbiturat
        barbiturat 14 april 2015 17:36
        0
        Kutipan: Alexey R.A.
        Miturut standar modern, stabilitas pertempuran LK ora utamané apik.
        "Hill" ing bagean pungkasan + waja-tindik warhead + panuntun dhumateng tepat rudal anti-kapal (ujare, korélasi optik seeker tuntunan tepat: mbandingaken gambar target saiki karo pesawat saka "potret" sewn menyang memori lan milih ngarahake titik ora ing tengah target, nanging ing salah siji saka extremities, kira-kira ing area cellar) nggawe LK mung target amba liyane.


        uga, jeneng jinis kapal sing bakal luwih dilindhungi?) Muter mung nempel rudal anti-kapal menyang superstructures lan sawetara jubin wojo saka kekandelan beda, sing duwe warheads tindikan waja ing layanan?), Kabeh liyane waja-tindik. uga perlu prayoga, kapal ora tank lan mung break liwat waja wis cetha ora cukup ... uga, ana macem-macem cara ngarahake lan padha bisa kanggo kapal apa wae, meh kabeh kapal perang bisa ngarahke ing area cellar, iki buktine opo? kita bakal decommission kabeh jinis kapal? Sawise kabeh, iku gampang kanggo njaluk menyang cellars, lan ya, lan ing umum ora ana waja ing kapal modern, kaput lengkap))

        Kutipan: Alexey R.A.
        Hehehe... jangkoan LK nganggo amunisi "murah" biyasa udakara 50 km. Yaiku, 40-45 kilometer saka garis pantai. Iki tegese zona kebangkrutan isih ing geni saka 152-155 mm bedhil long-range ("Bull bedhil") lan MLRS kaliber gedhe.
        Yen kita njupuk menyang akun sumber daya anyar (aktif-reaktif, luwes, etc.), banjur kita bisa lali bab cheapness. Kanthi biaya sing padha, sampeyan bisa ngobati mungsuh kanthi "besi tuang" lan UAB saka F / A-18 - sawetara uga bakal luwih dhuwur.


        lan apa sampeyan bingung ing sawetara karya ing pesisir - 40-45 km? luwih becik nyedhaki 15-20 km lan kerjane apik. Perbandingan bedhil 406 mm karo 155 mm mesthi kuwat. Yen sampeyan ora ngrasakake bedane kanthi mripat, mula paling ora deleng video kanthi aksi cangkang lan pikirake) Lan umume ora jelas apa jenis kapal sing sampeyan gunakake karo bedhil Bulle lan kaliber gedhe. !! MLRS? Apa jinis keajaiban segara sing anyar iki?) Inggih, aku setuju babagan F-18 (lan penerbangan umume), sing daktulis, sambungan operasional kapal perang karo kapal induk bakal dadi raja nalika kerja ing darat lan ing kapal liyane


        Kutipan: Alexey R.A.
        Oh ya, ora kaya AB, LK, sajrone karyane, ing wilayah sing kena pengaruh ora mung SCRC jarak jauh (luwih saka 150 km), nanging uga meh kabeh sistem artileri lapangan. Aku pengin ndeleng antena lan optik LK sawise, ucapake, divisi "badai" RS karo KBCh dianggo (bisa uga manuver target menehi ganti rugi dening area karusakan saka MLRS). Nanging ana uga submunitions ngarahake dhewe ...
        Tanpa antena lan optik, LC wuta lan budheg.


        Sistem artileri lapangan ora medeni banget kanggo kapal perang, cangkang sing ora dipandu ora bakal tekan kabeh utawa ing mburi target sing obah ... Inggih, kanggo cangkang sing dipandu, sampeyan kudu nyorot kapal perang kanthi soko, tutup udara lan pengawal. kapal main peran ing kene. (nyorot padha bisa nyoba karo UAV contone)
        Inggih, bab salvos saka divisi angin topan, iki umume ridiculous)) sing bakal ngarahake? nembak target maneuver kanthi amunisi sing ora dikepengini?)) Kanthi wilayah karusakan apa sampeyan bakal menehi ganti rugi ing segara?))
        Nah, sampeyan nggawe aku ngguyu ngguyu
        1. Andrey saka Chelyabinsk
          Andrey saka Chelyabinsk 14 april 2015 17:57
          +1
          Quote: barbiturate
          Nah, sebutno jinis kapal sing luwih apik kanggo dilindhungi?

          Nyuwun pangapunten, nanging apa gunane nglindhungi dheweke?
          Yen sklerosisku ora ngapusi aku, nalika Perang Donya II biaya kapal perang 1 = biaya 2 kapal induk. Apa ora larang kanggo proteksi konstruktif?
          Yen wong dumadakan mutusake kanggo nyegerake kapal perang - jawabane bakal gampang lan cendhak - kita nyumerepi torpedo Mk 18 ing F / A-48 (1600 kg, kacepetan nganti 60 knot, jarak jelajah - nganti 50 km lan hulu ledak 300-500). kg) - lan tryndets shushpantserbot
          Quote: barbiturate
          Sistem artileri lapangan ora medeni banget kanggo kapal perang

          Ya, wong Prancis lan Inggris ing Dardanelles bisa uga ora setuju karo sampeyan :))
          1. barbiturat
            barbiturat 14 april 2015 18:17
            0
            Quote: Andrey saka Chelyabinsk
            Nyuwun pangapunten, nanging apa gunane nglindhungi dheweke?
            Yen sklerosisku ora ngapusi aku, nalika Perang Donya II biaya kapal perang 1 = biaya 2 kapal induk. Apa ora larang kanggo proteksi konstruktif?
            Yen wong dumadakan mutusake kanggo nyegerake kapal perang - jawabane bakal gampang lan cendhak - kita nyumerepi torpedo Mk 18 ing F / A-48 (1600 kg, kacepetan nganti 60 knot, jarak jelajah - nganti 50 km lan hulu ledak 300-500). kg) - lan tryndets shushpantserbot


            iku, sampeyan nolak perlu kanggo pangayoman? kene aku pancen ora setuju) Aku ora ngelingi persis biaya kapal perang saiki, sampeyan kudu katon, nanging kasunyatan sing padha karo biaya loro operator pesawat !! karo grup udara ... aku ora percaya)
            Inggih, babagan torpedo, malah aneh yen krungu saka sampeyan)) Nundha torpedo kanggo iki ora dadi masalah, ngembangake taktik aplikasi, lsp. Kanthi logika iki, kenapa ora digantung saiki lan nyoba kabeh sing cukup kanggo kapal perang, mula pemusnah sing ala bakal cukup kanggo mabur menyang swarga)

            Quote: Andrey saka Chelyabinsk
            Ya, wong Prancis lan Inggris ing Dardanelles bisa uga ora setuju karo sampeyan :))


            Aku bakal setuju) amarga dudu sistem artileri lapangan sing nyebabake sirah, lan dheweke ora bisa mlaku saka 20 km ing pesisir, nganti aku ngelingi apa sing dakkarepake babagan operasi iki.
            1. Andrey saka Chelyabinsk
              Andrey saka Chelyabinsk 14 april 2015 18:34
              +1
              Quote: barbiturate
              iku, sampeyan nolak perlu kanggo pangayoman?

              Aja mbantah. Nanging aku pancen ora weruh titik ing mbangun kapal, "chip" utama kang bakal pangayoman.
              Quote: barbiturate
              Aku ora ngelingi persis biaya kapal perang saiki, aku kudu katon, nanging kasunyatan sing padha karo biaya loro operator pesawat !! karo grup udara ... aku ora percaya)

              Kenapa - karo klompok udara? tanpa
              AB Arc Royal = £3,75m Art.
              Kamenangan AV ~ £4,05m Art.
              LK Nelson ~ £7,5m Art.
              LK Wangard = £11,53 yuta Art.
              Sawise taun 1929, ora gampang kanggo ngira-ngira biaya komparatif kapal, amarga. ana faktor inflasi.
              South Dakota - $ 77 mayuta-yuta, Iowa - sethitik liwat $ 100 mayuta-yuta, paling larang (New Jersey) - $ 114 mayuta-yuta.
              AB tanpa penerbangan: Essex - 55 yuta (1942), Midway - 90 yuta (1945).
              Quote: barbiturate
              Ya, babagan torpedo, malah aneh yen krungu iki saka sampeyan)) Torpedo gantung ora dimaksudake kanggo iki minangka masalah.

              Dear barbiturate. Gantung torpedo ing pesawat ora masalah. Lan apa tegese "ora dimaksudake"? Njupuk sembarang fighter-bomber, ora ana masalah, pitakonan bab dandan suntingan. Teknologi wis dikenal kanggo sing ngerti apa wektu. Nanging pangembangan sistem artileri 305-406 mm sing padha kanggo kapal perang, pambangunan menara, lsp. - Ya, iki masalah.
              Quote: barbiturate
              Kanthi logika iki, kenapa ora digantung saiki lan nyoba kanggo kabeh wong,

              Kanggo apa? Saiki luwih gampang kanggo nyumerepi pluru anti-kapal - lan kabeh wong bakal nyoba :))) Sisa wis ngrambah karo bantuan saka UAB. Nanging yen dumadakan soko tahan rudal anti-kapal katon ing segara, iku ora worth ngelengke bab bom torpedo. Kajaba iku, pengebom torpedo iki bisa katon luwih cepet tinimbang kapal perang ninggalake slipway :)))
              Quote: barbiturate
              Aku bakal setuju) amarga dudu sistem artileri lapangan sing nyebabake sirah, utamane

              Sampeyan salah, mangga diwaca maneh (Ayo perang donya pisanan ing segara). Pungkasane, benteng-benteng kasebut ditindhes, nanging ora bisa nindakake apa-apa karo meriam lapangan, sing ndhelik ing lempitan terrain lan meh ora bisa dikalahake.
              1. barbiturat
                barbiturat 14 april 2015 19:54
                0
                Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                Aja mbantah. Nanging aku pancen ora weruh titik ing mbangun kapal, "chip" utama kang bakal pangayoman.

                kok persis proteksi? trick saka kapal perang modern bakal dadi kombinasi saka daya tembak dhuwur ing pesisir (kaliber artileri gedhe + saperangan atus CR, contone) lan Ngartekno tambah stabilitas pertempuran amarga waja.

                Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                Kenapa - karo klompok udara? tanpa

                sampeyan kudu ngetung karo klompok udara, gaman kapal perang yaiku artileri, gaman kapal induk yaiku penerbangan. Dideleng saka sifat nomer sing sampeyan sebutake, sanajan siji kapal induk pesawat bakal luwih gedhe tinimbang rega kapal perang)

                Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                Dear barbiturate. Gantung torpedo ing pesawat ora masalah. Lan apa tegese "ora dimaksudake"? Njupuk sembarang fighter-bomber, ora ana masalah, pitakonan bab dandan suntingan. Teknologi wis dikenal kanggo sing ngerti apa wektu. Nanging pangembangan sistem artileri 305-406 mm sing padha kanggo kapal perang, pambangunan menara, lsp. - Ya, iki masalah.


                Ya, ing mratelakake panemume, kesalahan ing kene ageng) cukup kanggo maca carane pangembang nandhang sangsara ing 30s, contone, torpedo dropped, lan ing kene saka pesawat dhuwur-kacepetan, carane iku kacepetan minimal?) kanggo langsung, carane Gunung, perangkat kukuh anyar kanggo breo , latihan, ngiyataken desain torpedo, segara bakal gimor. Ana uga masalah karo menara, nanging ana conto lan operasi, misale jek aku ora bakal luwih angel tinimbang torpedo)

                Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                Kanggo apa? Saiki luwih gampang kanggo nyumerepi pluru anti-kapal - lan kabeh wong bakal nyoba :))) Sisa wis ngrambah karo bantuan saka UAB. Nanging yen dumadakan soko tahan rudal anti-kapal katon ing segara, iku ora worth ngelengke bab bom torpedo. Kajaba iku, pengebom torpedo iki bisa katon luwih cepet tinimbang kapal perang ninggalake slipway :)))


                Aku ora ngerti, aku ora ngerti, dheweke wis sinau carane ngatasi rudal anti-kapal, nanging durung ana sing ngelingi babagan torpedo) ana akeh pitakonan lan obrolan karo para pangembang, kenapa, umpamane, proyek 949 lan kabeh sing sadurunge dilengkapi rudal, umpamane, dudu torpedo kaliber gedhe lan jarak jauh minangka senjata utama?)
                Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                Sampeyan salah, mangga diwaca maneh (Ayo perang donya pisanan ing segara). Pungkasane, benteng-benteng kasebut ditindhes, nanging ora bisa nindakake apa-apa karo meriam lapangan, sing ndhelik ing lempitan terrain lan meh ora bisa dikalahake.

                Aku wedi yen tentara meriem lapangan uga ora bisa nglelebke Doel wojo gedhe, lan karo nambah kadohan, bedhil kaliber gedhe ing umum bakal dominasi ing tandhing karo batre FIELD gisik, lan carane padha bakal dominasi nalika nembak ing posisi mungsuh. mung maca taksiran tumindak kapal perang ing Korea lan Vietnam)
              2. barbiturat
                barbiturat 14 april 2015 19:54
                +1
                Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                Aja mbantah. Nanging aku pancen ora weruh titik ing mbangun kapal, "chip" utama kang bakal pangayoman.

                kok persis proteksi? trick saka kapal perang modern bakal dadi kombinasi saka daya tembak dhuwur ing pesisir (kaliber artileri gedhe + saperangan atus CR, contone) lan Ngartekno tambah stabilitas pertempuran amarga waja.

                Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                Kenapa - karo klompok udara? tanpa

                sampeyan kudu ngetung karo klompok udara, gaman kapal perang yaiku artileri, gaman kapal induk yaiku penerbangan. Dideleng saka sifat nomer sing sampeyan sebutake, sanajan siji kapal induk pesawat bakal luwih gedhe tinimbang rega kapal perang)

                Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                Dear barbiturate. Gantung torpedo ing pesawat ora masalah. Lan apa tegese "ora dimaksudake"? Njupuk sembarang fighter-bomber, ora ana masalah, pitakonan bab dandan suntingan. Teknologi wis dikenal kanggo sing ngerti apa wektu. Nanging pangembangan sistem artileri 305-406 mm sing padha kanggo kapal perang, pambangunan menara, lsp. - Ya, iki masalah.


                Ya, ing mratelakake panemume, kesalahan ing kene ageng) cukup kanggo maca carane pangembang nandhang sangsara ing 30s, contone, torpedo dropped, lan ing kene saka pesawat dhuwur-kacepetan, carane iku kacepetan minimal?) kanggo langsung, carane Gunung, perangkat kukuh anyar kanggo breo , latihan, ngiyataken desain torpedo, segara bakal gimor. Ana uga masalah karo menara, nanging ana conto lan operasi, misale jek aku ora bakal luwih angel tinimbang torpedo)

                Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                Kanggo apa? Saiki luwih gampang kanggo nyumerepi pluru anti-kapal - lan kabeh wong bakal nyoba :))) Sisa wis ngrambah karo bantuan saka UAB. Nanging yen dumadakan soko tahan rudal anti-kapal katon ing segara, iku ora worth ngelengke bab bom torpedo. Kajaba iku, pengebom torpedo iki bisa katon luwih cepet tinimbang kapal perang ninggalake slipway :)))


                Aku ora ngerti, aku ora ngerti, dheweke wis sinau carane ngatasi rudal anti-kapal, nanging durung ana sing ngelingi babagan torpedo) ana akeh pitakonan lan obrolan karo para pangembang, kenapa, umpamane, proyek 949 lan kabeh sing sadurunge dilengkapi rudal, umpamane, dudu torpedo kaliber gedhe lan jarak jauh minangka senjata utama?)
                Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                Sampeyan salah, mangga diwaca maneh (Ayo perang donya pisanan ing segara). Pungkasane, benteng-benteng kasebut ditindhes, nanging ora bisa nindakake apa-apa karo meriam lapangan, sing ndhelik ing lempitan terrain lan meh ora bisa dikalahake.

                Aku wedi yen tentara meriem lapangan uga ora bisa nglelebke Doel wojo gedhe, lan karo nambah kadohan, bedhil kaliber gedhe ing umum bakal dominasi ing tandhing karo batre FIELD gisik, lan carane padha bakal dominasi nalika nembak ing posisi mungsuh. mung maca taksiran tumindak kapal perang ing Korea lan Vietnam)
                1. Andrey saka Chelyabinsk
                  Andrey saka Chelyabinsk 15 april 2015 17:09
                  +2
                  Quote: barbiturate
                  kok persis proteksi? trick saka kapal perang modern bakal dadi kombinasi saka daya tembak dhuwur ing pesisir (kaliber artileri gedhe + saperangan atus CR, contone) lan Ngartekno tambah stabilitas pertempuran amarga waja.

                  Ayo dadi ngomong
                  Quote: barbiturate
                  sampeyan kudu ngetung karo klompok udara, gaman kapal perang yaiku artileri, gaman kapal induk yaiku penerbangan. Dideleng saka sifat nomer sing sampeyan sebutake, sanajan siji kapal induk pesawat bakal luwih gedhe tinimbang rega kapal perang)

                  Kanthi klompok udara modern, ing ngendi 1 pesawat bisa luwih saka 100 yuta greenery - ya, bakal narik. Nanging babagan lambung - ora, mula aku bakal ngetung 7-9 milyar biaya LC.
                  Quote: barbiturate
                  mung maca carane gawe nandhang sangsara ing 30s, contone, karo release saka torpedo

                  Eh, barbiturate, ayo ngelingi apa siksaan iki :)))
                  kacepetan Bukak Torpedo? Nalika Perang Dunia II, Jepang nggawe torpedo tipe 91 mod 7 kanthi kacepetan 680 km / jam. http://www.airwar.ru/weapon/at/type91.html
                  Iki wis cukup kanggo nggunakake fighter-bomber, nanging apa yen kita nggawe torpedo ing basis modern? Dhuwur? Dadi iki amarga torpedo padha unguided, yen sampeyan nyelehake karo parasut, Allah ngerti ngendi, nanging saiki apa masalah? Ya, nganti wadhah tahan kejut (saka ngendi torpedo bakal metu ing banyu) utawa ngerem, padha karo platform kita nganggo kendaraan lapis baja ing Angkatan Udara.
                  Quote: barbiturate
                  carane ngarahake

                  SD, padha mandhiri :))
                  Quote: barbiturate
                  carane ndandani

                  Kaya roket biasa
                  Quote: barbiturate
                  firmware anyar kanggo breo, latihan, nguatake desain torpedo, bakal ana segara gimora

                  Sawetara artileri saka siji kapal perang bakal nutupi kabeh biaya hemorrhagic iki kaping telu
                  Quote: barbiturate
                  Ana uga masalah karo menara, nanging ana conto lan operasi, misale jek aku ora bakal luwih angel tinimbang torpedo)

                  Kajaba iku, sampeyan kudu mbangun pabrik anyar kanggo produksi menara lan nggawe akeh peralatan (mesin carousel gedhe, lan sapiturute) - ora ana sing dibutuhake kanggo torpedo.
                  Quote: barbiturate
                  Aku ora ngerti, aku ora ngerti, dheweke wis sinau carane ngatasi PKR

                  ORA sinau. Amerika isih ora bisa nyegat pesawat supersonik sing mabur kurang. Lan saka serangan massive ... Umumé, sistem pertahanan udara modern kadhangkala bisa nurunake soko, nanging ...
                  1. Andrey saka Chelyabinsk
                    Andrey saka Chelyabinsk 15 april 2015 17:11
                    +1
                    Quote: barbiturate
                    Yagene, contone, proyek 949 lan kabeh sing sadurunge dilengkapi rudal, umpamane, lan ora nganggo torpedo kaliber gedhe lan sawetara minangka senjata utama?)

                    Amarga operator pesawat duwe kanca submariner sing apik banget kayata helikopter PLO lan pesawat PLO. Skuadron pesawat PLO nyedhiyakake panelusuran 300 km menyang arah ancaman potensial. Kanggo torpedo - adoh.
                    Quote: barbiturate
                    Aku wedi yen artileri lapangan uga ora bisa klelep target lapis baja gedhe

                    Dadi, apa? Nanging artileri iki cukup kanggo nyopir penyapu ranjau tanpa senjata lan kabeh kapal perang sing diklumpukake saka Dardanelles ora bisa nindakake apa-apa.
                    Kajaba iku, cangkang 155-mm cukup kanggo nggiling radar kapal perang menyang tong sampah, sawise iku tetep mung mulih nganti pesawat dipaku.
                    Quote: barbiturate
                    nanging carane bakal dominasi nalika njupuk ing posisi mungsuh

                    alangan iku mungsuh bisa uga ora pengin dumunung ngendi bedhil kaliber gedhe diperlokaké.
                    Ngomong-ngomong, aku lali, akeh prajurit Irak sing tiwas saka "senapan gedhe kabeh"?
                    1. barbiturat
                      barbiturat 15 april 2015 17:51
                      0
                      Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                      Amarga operator pesawat duwe kanca submariner sing apik banget kayata helikopter PLO lan pesawat PLO. Skuadron pesawat PLO nyedhiyakake panelusuran 300 km menyang arah ancaman potensial. Kanggo torpedo - adoh.

                      Kabeh padha, aku ora ngerti, amarga torpedo minangka senjata sing prasaja lan efektif, kenapa nganti saiki ora ana wong Amerika sing padha nggantung ing pesawat? Dheweke nyedhaki 50 km, ing cakrawala radio, mbuwang torpedo, ora ana pesawat mungsuh, apa sing dikarepake)) Utawa cruisers Soviet 28 ewu ton ora dadi target sing pantes? Ketoke kabeh ora dadi prasaja.

                      Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                      Dadi, apa? Nanging artileri iki cukup kanggo nyopir penyapu ranjau tanpa senjata lan kabeh kapal perang sing diklumpukake saka Dardanelles ora bisa nindakake apa-apa.
                      Kajaba iku, cangkang 155-mm cukup kanggo nggiling radar kapal perang menyang tong sampah, sawise iku tetep mung mulih nganti pesawat dipaku.


                      Aku setuju, nanging anané waja lan tentara meriem kuat kerugian ing operasi iki?) Sampeyan pengin ngomong apa? Yen mung ana kapal penjelajah utawa perusak, mula kabeh bakal lancar?)
                      Nah, cangkang 155mm modern isih kudu tekan kapal perang, banjur kenek, banjur kenek sing penting banget sing bakal nyopir saka pesisir, paling ora mung ngusir, lan ora numpes kanthi puluhan hits kaya perusak modern)

                      Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                      alangan iku mungsuh bisa uga ora pengin dumunung ngendi bedhil kaliber gedhe diperlokaké.
                      Ngomong-ngomong, aku lali, akeh prajurit Irak sing tiwas saka "senapan gedhe kabeh"?


                      Mungkin kaya ngono, sampeyan bisa nembak ing lantai negara nganggo misil sing bakal ana ing waja kaya brankas) Lha, aku uga ora ngerti babagan kerugian prajurit Irak, aku.
                      geni iki murub sadawane pesisir kanggo simulasi landing
                      1. Andrey saka Chelyabinsk
                        Andrey saka Chelyabinsk 15 april 2015 18:38
                        +1
                        Quote: barbiturate
                        Kabeh padha, aku ora ngerti, amarga torpedo minangka senjata sing prasaja lan efektif, kenapa nganti saiki ora ana wong Amerika sing padha nggantung ing pesawat?

                        Amarga kanggo kabeh kapal sing kasedhiya, rudal anti-kapal bisa luwih efisien, mung iku. Dear barbiturate, apa sampeyan kelingan pisau cukur Occam? "Aja multiply entitas ngluwihi apa sing perlu." Dadi Amerika ora multiply :))) Yagene, yen rudal anti-kapal cukup kasil nanggulangi kabeh sawetara saka lumahing kapal? Nanging kanggo kapal selam, torpedo wis luwih apik - lan voila! Viking Amerika padha nyeret minangka akeh minangka papat bêsik. Mesthine padha cilik, nanging apa bedane?
                        Quote: barbiturate
                        Aku setuju, nanging anané waja lan tentara meriem kuat kerugian ing operasi iki?) Sampeyan pengin ngomong apa? Yen mung ana kapal penjelajah utawa perusak, mula kabeh bakal lancar?)

                        Ora, nanging masalahe yaiku kapal perang ora mesthi ngrampungake. Mesthine, ing tugas tartamtu, bedhil abot bisa migunani, nanging mbangun kapal perang kanggo iki ora rasional.
                        Quote: barbiturate
                        Nah, cangkang 155mm modern isih kudu mabur menyang kapal perang, banjur kenek, banjur kenek soko penting banget kanggo ngusir saka pesisir.

                        Lan kenapa kudu ora tekan utawa kenek? Range - sawetara rolas keme, panuntun dhumateng - lan malah karo katerangan laser saka gisik.
                        Quote: barbiturate
                        Mungkin kaya ngono, sampeyan bisa njupuk ing lantai negara karo KR sing bakal ana ing waja kaya ing brankas)

                        iki ora mungkin :)) Kajaba iku, kapal selam nuklir biasa ing konteks iki bisa ngatasi ora luwih elek - sampeyan mesthi ora bisa njaluk saka pantai :)))
                        Quote: barbiturate
                        Ya, aku uga ora ngerti babagan kelangan prajurit Irak,

                        Nuwun sewu
                      2. Komentar wis dibusak.
                      3. barbiturat
                        barbiturat 15 april 2015 19:35
                        0
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        Amarga kanggo kabeh kapal sing kasedhiya, rudal anti-kapal bisa luwih efisien, mung iku

                        Inggih, iku kabeh titik, carane ngurangi efektifitas saka dhuwur-mbledhos lan semi-waja-tindik pluru anti-kapal? Book kapal lan luwih abot, luwih akeh hits bakal tahan, nanging uga cukup, mesthi)

                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        Ora, nanging masalahe yaiku kapal perang ora mesthi ngrampungake. Mesthine, ing tugas tartamtu, bedhil abot bisa migunani, nanging mbangun kapal perang kanggo iki ora rasional.

                        uga, kapal perang bakal modern, ora mung kanggo bedhil abot, fitur utama bakal ing stabilitas pertempuran gedhe lan kemampuan kanggo bisa bebarengan pesisir, kang cedhak nul kanggo kapal modern, utamané kita.
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        Lan kenapa kudu ora tekan utawa kenek? Range - sawetara rolas keme, panuntun dhumateng - lan malah karo katerangan laser saka gisik

                        uga, iki isih Fantastic, ora ana stasiun katerangan kuwi saka pesisir, ana bakal luwih soko liyane utawa laser mung saka UAV.
                        Inggih, kanggo shelling saka kapal perang ing pesisir Irak, Amerika defiantly announced shelling kuwi lan prajurit dhewe nilar posisi lan kiwa, sawetara wong bisa tahan shelling kuwi (aku kelingan iki, nanging mungkin ora persis))
                  2. barbiturat
                    barbiturat 15 april 2015 17:34
                    0
                    Dear Andrei, sepira gampang kanggo sampeyan, Rusia bakal nggawe kapal lapis baja kanthi peluncur meriam lan rudal lan kabeh wong bakal cepet-cepet nyumerepi alat sing gampang lan efektif ing pesawat - torpedo) sing utama yaiku mbuwang banyu lan dheweke bakal golek target dhewe, lan hanging iku gampang lan prasaja, sing kabeh wong siap karo mripat kanggo mencet kapal gedhe. Nanging banjur aku ora ngerti maksud mbangun soko, amarga sampeyan isih bisa nyirnakake. Apa sampeyan ora setuju manawa kapal lapis baja bakal dadi luwih stabil kanggo senjata modern? Utawa sampeyan mangu-mangu efektifitas bedhil kaliber gedhe nalika nggarap pesisir?
                    Kajaba iku, ora ana sing ngomong babagan raider tunggal ing samodra, bisa uga kudu nggawe pesenan kapal sing bakal nutupi kapal perang, nggawe PTZ aktif, amarga mungsuh bakal cepet-cepet nggantung torpedo))
                    Nanging bakal ana segara kangelan karo torpedo), kapercayanku sing jero.
                    1. Andrey saka Chelyabinsk
                      Andrey saka Chelyabinsk 15 april 2015 18:53
                      +2
                      Quote: barbiturate
                      Mung saiki aku ora ngerti banjur titik mbangun soko kabeh, amarga sampeyan isih bisa ngrusak

                      Dadi pitakonan kabeh yaiku kritéria biaya / efisiensi. Tinimbang siji kapal perang, paling ora limang Arly Burks bisa dibangun - 480 silo rudal, 5 radar pengawasan, 15 saluran panuntun, 10 helikopter. Ing kapal perang lan setengah ora shove.
                      Lan stabilitas ... Sampeyan bakal ngelingi carane wuta South Dakota kiwa tanpa radar ing perang ing Guadalcanal. Waja ora rusak, bedhil wis siyap tumindak, nanging ... yen ora kanggo "Washington", Jepang bakal nggulung "Dakota" dadi pancake tipis. Dadi saiki - sampeyan bisa ngalahake tukang listrik kanthi rudal anti-kapal sing padha, lan apa gunane yen waja ora ditusuk? Sampeyan yakin yen kapal kasebut dicemplungake dening pipa, mula nduweni stabilitas sing dhuwur, lan mratelakake panemume, sanajan nalika serangan normal (tanpa torpedo), kapal perang, nalika njaga daya apung, bakal kelangan kemampuan kanggo nggunakake URO lan iki. pungkasan kanggo dheweke.
                      1. Komentar wis dibusak.
                      2. barbiturat
                        barbiturat 15 april 2015 19:49
                        +1
                        Iku mung kanggo 5 Burks sampeyan kudu 5 nyamuk utawa onyxes, nanging kanggo kapal perang malah 10 ora cukup, lan durung ana senjata torpedo ing pesawat marang kapal lumahing.
                        Saiki, yen sampeyan mung spekulasi adhedhasar kasunyatan sing wis ana? Apa kapal modern digawe saka karton? Ya, kasunyatan lan konflik modern wis bukti kaping pirang-pirang. Apa cara metu? Apa kita bakal terus mati saka siji rudal anti-kapal sing ora njeblug?
                        Artileri ditetepake kanthi mantep ing kapal modern lan ana kecenderungan kanggo nambah kaliber, ing Zamvolts wis 2x155mm, ana proyek lan kita duwe bedhil 203mm, kaliber sing luwih gedhe lagi dibahas, iki uga kasunyatan. Uga kasunyatan manawa kabeh artileri iki ora nglawan kapal musuh, pesawat, pl - kabeh iki nglawan pesisir, apa sampeyan setuju?
                        Lan apa kesimpulane? Kabeh berkembang kanthi spiral lan ora suwe sawise ujar A (ing bentuk artileri nglawan pesisir), para pangembang bakal ujar B lan miwiti pesenan kapal, nanging dheweke wis miwiti pesenan lokal saka gudang.
                        Mesthi wae, kabeh iki bakal ana ing tingkat teknologi anyar lan bisa uga ora meh padha karo kapal perang lawas, nanging konsep kasebut bakal urip, mratelakake panemume)
                      3. Andrey saka Chelyabinsk
                        Andrey saka Chelyabinsk 16 april 2015 15:57
                        +2
                        Quote: barbiturate
                        Mung kanggo 5 Berks sampeyan butuh 5 nyamuk utawa onyx, nanging kanggo kapal perang 10 ora cukup,

                        Barbiturate sing dihormati, aku percaya yen kapal perang / pemusnah ora kudu dianggep saka perspektif iki.
                        Ana pesisir tartamtu sing kudu gelo. Sampeyan bisa pas karo operator pesawat lan 6 Arly Burks, utawa sampeyan bisa pas operator pesawat, kapal perang lan siji Arly Burke (cocog karo dhuwit)
                        Dadi. Yen sampeyan nyelehake Arly Burke ing tembok lan nyopir Mosquito utawa Onyx menyang kasus rudal anti-kapal, mesthine bisa klelep. Utawa mbok menawa ora. Kene sampeyan nulis
                        Quote: barbiturate
                        Apa kapal modern digawe saka karton? Ya, kasunyatan lan konflik modern wis mbuktekake kaping pirang-pirang

                        Elinga frigate Stark saka memori ala - 4200 ton, nanging hit saka 2 Exocet rudal anti-kapal (salah siji kang njeblug) ora drown iku.
                        Nanging yen kita mbayangno carane lan pasukan apa sing bakal ditindakake kanggo nggawa rudal menyang pesenan operator pesawat, mula kita bakal ngerti manawa pertahanan udara saka kapal perang + tutup pemusnah luwih lemah tinimbang pertahanan udara enem kapal perusak. Lan urutan 1 AB 1LK lan 1 EM rusak luwih gampang tinimbang urutan 1AB + 6 EM. Iki tegese luwih akeh kemungkinan mati operator pesawat karo LK tinimbang karo EM. Lan iki, ing siji, bakal ateges Gagal misi lan bisa matine LC saka torpedo saka kapal selam nuklir conventional, amarga PLO bakal sangsoro saka tutup udhara sawise matine AB.
                        Sampeyan bener, kapal perang luwih mantep. Nanging iki sambungan ing ngendi bagean saka EM diganti dening kapal perang bakal kurang stabil lan mung iki penting.
                        Quote: barbiturate
                        Artileri ditetepake kanthi mantep ing kapal modern lan ana kecenderungan kanggo nambah kaliber, ing Zamvolts wis 2x155mm, ana proyek lan kita duwe bedhil 203mm, kaliber sing luwih gedhe lagi dibahas, iki uga kasunyatan. Uga kasunyatan manawa kabeh artileri iki ora nglawan kapal musuh, pesawat, pl - kabeh iki nglawan pesisir, apa sampeyan setuju?

                        Ora yakin. Kasunyatane mung pengalaman konflik lokal sing padha nuduhake manawa isih awal banget kanggo ngilangi artileri ing perang ing segara lan minangka tambahan sing migunani kanggo URO. Kanggo nglelebke transportasi mungsuh, kanggo njupuk kapal sing rusak, kanggo nggali platform minyak .. umume, kanggo kaliber 155 mm, panggonan ing dek kapal gedhe kudu ora ambigu, utawa mungkin 203 mm, aku ora ' t argue, sampeyan kudu mikir babagan. Lan ing sadawane pesisir, mesthine, sistem artileri kasebut bakal bisa digunakake.
                        Quote: barbiturate
                        Lan apa kesimpulane? Kabeh berkembang kanthi spiral lan ora suwe sawise ujar A (ing bentuk artileri nglawan pesisir), pangembang bakal ujar B lan miwiti armoring kapal.

                        Lan kenapa, yen artileri nglawan pesisir? :)))
                        Mangkono - panemuku pribadhi, yen artileri lan waja saka kapal perang bakal diwarisake ... dening kapal pendaratan. Pusat rekreasi kasebut, nyedhak ing pesisir, bakal nylametake nyawa marinir yen dipalu karo barang sing abot, lan mbuwang meriam kanggo nanggepi supaya ora katon cukup (umpamane, sawetara menara 203 mm ing gambar lan mirip. saka bedhil self-propelled)
                      4. barbiturat
                        barbiturat 16 april 2015 17:35
                        +1
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        Nanging yen kita mbayangno carane lan pasukan apa sing bakal ditindakake kanggo nggawa rudal menyang pesenan operator pesawat, mula kita bakal ngerti manawa pertahanan udara saka kapal perang + tutup pemusnah luwih lemah tinimbang pertahanan udara enem kapal perusak. Lan urutan 1 AB 1LK lan 1 EM rusak luwih gampang tinimbang urutan 1AB + 6 EM. Iki tegese luwih akeh kemungkinan mati operator pesawat karo LK tinimbang karo EM. Lan iki, ing siji, bakal ateges Gagal misi lan bisa matine LC saka torpedo saka kapal selam nuklir conventional, amarga PLO bakal sangsoro saka tutup udhara sawise matine AB.
                        Sampeyan bener, kapal perang luwih mantep. Nanging iki sambungan ing ngendi bagean saka EM diganti dening kapal perang bakal kurang stabil lan mung iki penting.


                        Andrey sing ditresnani, ing kene aku setuju banget karo sampeyan lan aku ora menehi saran kanggo ngganti kapal perusak dadi kapal perang, anane kapal perang mung minangka tambahan sing apik kanggo nggarap pesisir, nanging fungsi keamanan sing paling penting saka inti klompok kasebut. (sepasang operator pesawat lan kapal perang modern, umpamane) mesthi digawa dening kapal penjelajah lan penghancur URO lan ora bisa ditolak ing kasus apa wae, ing kene, mesthine, yen ora ana dhuwit, kapal perang bakal dadi. berlebihan)
                        Mung saiki kahanan wis berkembang ing ngendi kapal "diasah" utamane kanggo nglawan kapal, pesawat, lan liya-liyane, nanging ora ana sing bisa digunakake ing pesisir. Amerika duwe operator pesawat lan senjata universal - pesawat, nanging malah padha, karo dhuwit, cepet-cepet kanggo sijine Iowa menyang operasi lan banget pleased karo asil saka tumindak lan efek (ing kabeh konflik ing ngendi kapal perang melu sawise Perang Donya II). , liyane yaiku Iowa wis tuwa lan dana dipotong - dheweke dadi sing pertama lan dikirim menyang sing pantes)
                        Nanging iki wong Amerika, lan apa sing bisa ditindakake armada kita? Bakal tentara Jepang ndharat ing Kuriles lan digali, lan apa sing bakal ditindakake Armada Pasifik kita? Apa dheweke bakal ndharat 20 Granit lan 16 Gunung geni ing mungsuh?)) Ing trenches Jepang)) Ing wektu sing padha, kanthi risiko kobong lan gagal nganti pirang-pirang wulan, utawa malah tenggelam saka saperangan telung harpoons, umpamane. Ana uga saperangan saka 130 sapunika, nanging sumber cangkang cilik, kaliber uga, lan sawetara ora bakal ngidini sampeyan bisa karo impunity, lan malah karo ngarahake bedhil lan nyetel geni, ana masalah. Ing Amerika padha ing 1991 wis mbenerake geni saka bedhil 406mm saka Pioneer UAV lan ngrambah (miturut statements) mung akurasi banget saka jarak banget (udakara 35 km).

                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        Lan kenapa, yen artileri nglawan pesisir? :)))


                        Book kanggo nyilikake losses lan karusakan saka respon sembarang, loro anti-kapal pluru lan tentara meriem operasi saka dharat utawa saka kapal liyane.

                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        Mangkono - panemuku pribadhi, yen artileri lan waja saka kapal perang bakal diwarisake ... dening kapal pendaratan. Pusat rekreasi kasebut, nyedhak ing pesisir, bakal nylametake nyawa marinir yen dipalu karo barang sing abot, lan mbuwang meriam kanggo nanggepi supaya ora katon cukup (umpamane, sawetara menara 203 mm ing gambar lan mirip. saka bedhil self-propelled)


                        uga, kok ora, Aku uga kaya idea iki) pesenan tenan bisa nyimpen nomer ageng gesang, nanging langsung ndhukung pasukan kebangkrutan tanggung jawab langsung saka kapal kebangkrutan ing prinsip tank "Aku weruh - aku njupuk" lan cepet. - murub menara waja kanthi apik 203 mm ditembak saka jarak sing cendhak, tegese kanthi akurasi sing apik - iki minangka segara geni !!! Mung mungsuh sing kuat banget sing bisa nahan iki lan ora ninggalake benteng lan trenches.
                      5. Andrey saka Chelyabinsk
                        Andrey saka Chelyabinsk 16 april 2015 18:22
                        +2
                        Dear barbiturate, aku maca, nanging aku mung bakal mangsuli sesuk, dina iki wektune turu :)
    2. alovrov
      alovrov 13 april 2015 15:53
      0
      Sup saka kapak, amarga Yen ana kapal induk, bisa uga tanpa kapal perang :)
      1. chesttak
        chesttak 14 april 2015 07:21
        0
        Saben kapal duwe pro lan kontra. ing badai 5 TCTerms, operator pesawat meh ora bersenjata. dheweke ora bakal bisa nggunakake penerbangan. supaya ora lunga dhewekan.
      2. Komentar wis dibusak.
    3. 97110
      97110 13 april 2015 16:48
      -1
      Quote: barbiturate
      survivability ageng dening standar modern utamané

      Endi, endi sing manggon ing VO kanthi jejuluk "U-47". Dheweke bakal ngelingi "royal oak", sing "survivability banget" ora cukup kanggo 1 (?) torpedo saka U-47.
      1. barbiturat
        barbiturat 14 april 2015 17:41
        0
        kapal apa wae bisa dicemplungake, mung maca kanthi ati-ati kahanan patine, iku ora standar, serangan ing pangkalan, jeblugan rong amunisi ...
    4. matak wesi
      matak wesi 14 april 2015 17:50
      0
      Apa artileri 350-400mm? Bobot mati sing ora bisa digunakake ing akeh pertempuran pertempuran. Wiwit taun 1990-an, Amerika Serikat wis ngobati target darat kanthi rudal jelajah sing adohe atusan kilometer saka kapal pengangkut. Ora ana bedhil 400mm siji sing bisa nindakake iki.
      Mbok menawa ana titik kanggo pesen kapal modern, aku ora ngerti. Insinyur desain luwih ngerti. Nanging menara bedhil ageng ing abad pungkasan. Malah MLRS adhedhasar lemah bakal duwe kauntungan ing jangkoan lan karusakan saka voli.
  22. Insinyur
    Insinyur 13 april 2015 15:41
    +1
    Thanks kanggo artikel sing menarik, nanging tembung iki: "Ing babagan akurasi tembak ing jarak tartamtu, artileri angkatan laut meh ora kalah karo misil kanthi tliti ing jaman saiki" - omong kosong murni.
    1. Taois
      Taois 13 april 2015 17:26
      +2
      Ya, ora omong kosong, nanging mung angan-angan. Artileri laras pancen nduweni akurasi sing apik. Nanging kanthi caveat sing ndadekake tembung iki edan. Akurasi bisa digayuh mung yen kita wis 100% nemtokake parameter target kanthi akurat (kacepetan, sudut judhul, jarak, hawa lan suhu pangisian daya ... Ing wektu sing padha, mesthi, artileri nyerang target kanthi akurat. Nanging kahanan ideal kuwi ora bakal kelakon... ;-)
      Nanging iki LOVE! Lan sampeyan ngerti, dheweke bisa nindakake apa wae.
      1. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 13 april 2015 18:18
        +1
        Kutipan: Taoist
        Akurasi bisa digayuh mung yen kita wis 100% nemtokake parameter target kanthi akurat (kacepetan, sudut judhul, jarak, hawa lan suhu pangisian daya ...

        Aku langsung ngelingi wong Italia sing apes: nalika tes ditindakake kanthi biaya sing dipilih kanthi ati-ati babagan suhu sing dibutuhake, akurasi kasebut cukup. Lan nalika nerangake seri lan kapal nyata, kabeh akurasi bedhil "matèni" dening panyebaran ing bobot saka biaya serial (ing persen) lan non-tundhuk karo regime termal saka cellars.
  23. Bayonet
    Bayonet 13 april 2015 17:47
    -5
    Artikel sing apik babagan kapal sing apik! Thanks kanggo penulis. apik
    Sayange, dheweke menehi pitunjuk marang minus, wong sing ora seneng karo peralatan militer, nanging penyayang chatter pseudo-patriotik!
    1. Bayonet
      Bayonet 13 april 2015 19:47
      0
      Quote: Bayonet
      penyayang obrolan pseudo-patriotik!

      Lha kok minus ora aktif, wong sengsara?
    2. chesttak
      chesttak 14 april 2015 07:13
      0
      Ya, artikel kasebut ora ala, nanging banget emosional, sampeyan kudu nambah sawetara stroke. "Ing babagan akurasi tembak ing jarak tartamtu, artileri angkatan laut meh ora kalah karo rudal presisi dhuwur ing jaman saiki." akurasi tembak saka bedhil kuwi ing Peperangan Jutland punika 2,5% hit. "Vanguard dhewe lan punggawane ora ana risiko apa-apa. Kapal perang kuna dadi sampurna dicocogake karo kasunyatan perang kasebut." apa jeneng "Viribus Unitis" "Yamato" "Bismarck" ngomong apa? kapal perang uga digawe panas dening mine-torpedo senjata. sawetara tembak efektif saka bedhil kuwi rodok olo kanggo pluru ing kaping wis ing 60s. uga kanggo pertahanan udara artileri. mula ayo padha tenang. lan ora perlu tembung gedhe. Penolakan waja dibenerake utawa ora, nanging penolakan bedhil abot cukup logis. ora setuju? nulis kanggo ngrembug.
    3. Komentar wis dibusak.
  24. hoshinokoe
    hoshinokoe 13 april 2015 18:11
    0
    Dadi kaya demokrat reanimated Missouri sadurunge perang pisanan kanggo Irak ing 91, sijine saperangan peluncur Ax lan ngisi radar FCS anyar, minangka asil, ternyata kuat, larang lan ora efektif.
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 13 april 2015 19:01
      0
      Kutipan saka hoshinokoe
      Dadi kaya demokrat reanimated Missouri sadurunge perang pisanan kanggo Irak ing 91, sijine saperangan peluncur Ax lan ngisi radar FCS anyar, minangka asil, ternyata kuat, larang lan ora efektif.

      Sadurunge, kabeh 4 "Iowas" ditarik metu saka naftalena ing awal kanggo pertengahan 80s ing "cowboy" Reagan. "New Jersey" malah ing Libanon nyatet.
    2. angsa
      angsa 14 april 2015 10:22
      0
      Ya, lan dheweke macet turret 203 mm supaya ana sing bisa ditembak.
  25. Sam Faraday
    Sam Faraday 13 april 2015 20:39
    +1
    Saliyane rudal anti-kapal sing mengaruhi "luwih ringkih", ing babagan perlindungan waja, dek ndhuwur, sampeyan bisa nggunakake torpedo kanthi detonasi non-kontak ing ngisor. Dijamin gagal turbin lan poros bengkok ditambah bocor ing kompartemen ngisor. LK dijamin ndandani dawa banget lan bisa ditarik ing samodra.
  26. RussKamikadZE
    RussKamikadZE 13 april 2015 21:26
    +2
    Mungkin Kaptsov kudu dicekal? Kesel maca omong kosonge. Dheweke kudu nulis sejarah alternatif, lan ora banjir ing topvar.
    1. chesttak
      chesttak 14 april 2015 07:34
      0
      sampeyan ngremehake "alternatif" muspra. masalah iku propagandists buta huruf aktif banjir ana. saiki dadi bagian paling aktif ing ngarep informasi. maca thoughtfully lan malah ana sampeyan bakal njaluk akèh informasi kanggo refleksi.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. Grafova Irina
      Grafova Irina 13 Mei 2018 00:03
      0
      Kok nglarang. Saben desa kudu duwe dhewe
  27. Severok
    Severok 6 Mei 2015 02:51
    0
    Artileri, waja, mesthi, iki penting, menarik lan informatif. Rudal ... Ya, sapa sing bakal mbantah? Nanging delengen, ing tank modern, meriam wis suwe ora mung meriam, nanging senjata / peluncur universal. Iki minangka arah sing menarik kanggo tukang kapal kapal! Ora wadhah peluncuran kanggo MANPADS, nanging gaman gabungan sing bisa ngluncurake cangkang artileri lan rudal anti-pesawat, muatan jero utawa torpedo anti-kapal selam. Iki wis kaya Fantasi bakal muter metu, yen mung sarana lan pasukan wis digunakake kanthi bener. Yen mung minangka asil ngirim gagasan, sesi brainstorming diwiwiti.
    1. andrey-ivanov
      andrey-ivanov 23 april 2018 12:31
      +2
      Dimensi amunisi ing bedhil kuwi strictly disambungake menyang kaliber bedhil lan geometri saka mekanisme feed. Kang nemtokke Watesan ing "Wishlist" saka militèr lan perancang nalika nganyarke ana amunisi lan nggawe model anyar.
  28. Kirilla Troekurich
    Kirilla Troekurich 1 april 2018 05:29
    0
    salvo gk 7 ton
    amer duwe 10
    wong Jepang 13

    pamer karton vanguard
  29. andrey-ivanov
    andrey-ivanov 23 april 2018 12:26
    +1
    preseden dikenal nalika kapal perang "Worspite" nyerang Italia "Giulio Cesare" saka jarak 24 kilometer ("ditembak mati Calabria")

    Precedent dikenal .... Nanging carane akeh "Worspie" "whacked" ing wilayah sadurunge hit iki biasane hushed munggah.
  30. Grafova Irina
    Grafova Irina 12 Mei 2018 23:43
    0
    Dicritakake kanthi nyenengake ... Penulis mutusake kanggo ngluwihi Pak Kofman. Nanging gagal