Review militèr

Kepiye carane samurai kamikaze manggon ing pedalaman Rusia

53
Kepiye carane samurai kamikaze manggon ing pedalaman Rusia


Samurai kamikaze asli Jepang manggon ing Kalmykia. Yoshiteru Nakagawa, 96, perang ing Perang Donya II nglawan AS lan USSR. Sawise dicekel, Ysiteru nggawe awake dadi hara-kiri, nanging slamet amarga ahli bedah Soviet. Saiki samurai wis rooting kanggo atlit Rusia, ngrayakake Dina Kamenangan lan bebaya marang perang karo Rusia.

Ing desa cilik Yuzhny, ilang antarane steppes Kalmyk telas, everyone mangerténi 96 taun Pakdhe Sasha, sanajan sawetara wong desa bisa ngucapake jeneng asline. Jebule Pakdhe Sasha jenenge Yesiteru Nakagawa. Dheweke mbok menawa mung samurai Jepang sing manggon ing Rusia. Lan ora mung samurai. Yoshiteru minangka pilot kamikaze sing perang ing Perang Donya II nglawan Amerika lan USSR. Lan sawise ditembak ing perang udhara lan dicekel, Ysiteru, miturut tradhisi samurai, nggawe awake hara-kiri lan ... slamet amarga seni ahli bedah Soviet.

Kita ketemu Pakdhe Sasha - Yesiteru ing taman sing dijaga kanthi apik. Senadyan umur sing dihormati, dheweke isih rebab karo amben, kanthi cekatan nyekel helikopter. Jaket berlapis camouflaged, tutup lusuh lawas, sepatu bot karet ... Nanging isih ana sing asale saka wong Jepang sing santai lan kerja keras ing sawah. Senadyan Yesiteru nuduhake awake luwih akeh babagan perang. Salami para tamu kanthi gandhewo lan lengen, Ysiteru ngajak dheweke mlebu omah lan miwiti crita.

Sukarelawan

Nalika taun 1941, Jepang nglawan Amerika kanggo Kapuloan Filipina. Negara kasebut mbutuhake sumber daya manungsa, mesin propaganda sing kuat bisa digunakake. Yesiteru tindak perang minangka sukarelawan, kaya sing dikandhakake, kanggo perusahaan kasebut. Ora mungkin ora lunga, kaya sing diterangake.

- Sukarelawan diklumpukake ing saindenging Jepang. Kabeh kanca lan kenalanku padha mangkat gelut, mula aku mutusake kanggo tetep. Iku isin kanggo njagong metu, iku ora pantes, - ngandika Yesiteru.

Kulawargane ora ketompo. Mbok menawa wong tuwane Yesiteru duwe anak patbelas alam lan angkat. Sawise lulus saka kursus akselerasi ing sekolah penerbangan lan malah ora sinau carane ndharat pesawat kanthi bener, Yesiteru lunga menyang penerbangan

Senadyan kasunyatan sing akeh kawicaksanan kudu sinau ing langit, Cadet enom rauh dadi pilot experienced: ing sèket sorties Zero karo bunderan abang ing wings, Yesiter ngatur kanggo njupuk mudhun bab rong rolas pesawat Amérika. Lan iki ora kalebu serangan udara ing kapal AS.

Kanggo sukses militer, Yesiter dianugerahi pangkat perwira. Nanging kahanan ing ngarep saya tambah parah. Amerika, nggunakake senjata anyar lan formasi operator, nyurung Jepang adoh saka Filipina, lan ing taun 1945 pecah perang antarane Jepang lan USSR. Kanggo mbenerake kahanan kasebut, Negara Matahari Terbit nggunakake taktik sing ora dikarepake kanggo mungsuh. Angkatan Udara Jepang mbentuk apa sing disebut "Pasukan Serangan Khusus Angin Ilahi", sing banjur nampa jeneng sing disederhanakake "kamikazde".

Yesiteru kalebu wong-wong sing mlebu dadi pilot bunuh diri. Dheweke kelingan, miturut dhawuhe, sawijining kamikaze sing nemokake kapal mungsuh ing segara ora bakal bali urip nganti dheweke tenggelam. Manawa panyedhiya bom wis entek, lan targete tetep ngambang, kamikaze wajib ngirim pesawate karo bom pungkasan menyang kapal mungsuh. Nanging Yesiter ora ditakdirake mati ing serangan bunuh diri: dheweke ditembak ing perang udara. Ketoke, kamikaze nemoni ace Soviet sing luwih berpengalaman.

- Peluru lan serpihan rusak pesawat, kenek sikil, - Yesiteru iku laconic: ketoke, iku ora nyenengake kanggo samurai ngomong bab asor ing perang. Ora ana target ing ngendi Zero sing kobong bisa diarahake, lan pilot sing tatu isih bisa ndharat pesawat sing rusak ing wilayah Jepang. Iki minangka urutan pungkasan Yesiteru. Angkatan Udara Jepang ora butuh pengebom bunuh diri sing lumpuh; kamikaze sing isih urip dikirim menyang Sakhalin Kidul, sing dikuwasani Jepang. Ing wektu iku, provinsi tapel wates Karafuto dumunung ing kono. Nanging enggal-enggal Tentara Abang ngrebut pulo kasebut, lan Yesiteru dicekel.

"Wong Jepang ngiyanati aku," dheweke ngguyu. - Kepala desa nglaporake aku lan nggawa prajurit Soviet.

Kanggo samurai, panangkaran dianggep isin, sing miturut tradisi kuno, mung bisa ditebus nganggo getih dhewe. Yoshiteru mutusake kanggo ngreksa pakurmatan, nduduhake kemurnian pikiran lan ngremehake pati liwat ritus seppuku, luwih dikenal minangka hara-kiri. Dheweke malah bisa njupuk piso lan meh ngrampungake proyek kasebut, nanging tetep ora nglilani tahanan kasebut mati:

Penjaga njupuk lading saka aku. Ing wektu iku aku ora bisa nolak maneh lan ilang eling, lan nalika aku teka ing awak, aku weruh jahitan ing weteng. Banjur aku ngerti yen aku disimpen dening ahli bedah militer jenenge Terentyev. Iku luar biasa!

Ora mungkin urip sawise hara-kiri, nanging dheweke isih nylametake aku, - samurai isih gumun.

Sawise kedadean iku, Ysiteru ditinggal karo bekas luka sing ana ing weteng kabeh.

Ing wiwitan, samurai kuwatir banget yen dheweke ora bisa mati kanthi martabat, lan ngarep-arep bisa mbaleni hara-kiri. Kanggo nyegah kedadeyan kasebut, obyek sing landhep malah didhelikake saka Jepang sing dicekel. Nanging suwe-suwe, Ysiteru ayem.

Ritual bunuh diri ora nggawa pati, nanging katon ngethok jaman kepungkur.

- Pungkasane, apa sing kudu daklakoni, aku nindakake. Lan kasunyatan manawa dheweke nylametake aku dudu salahku, "ujare.

Sasha wae


Samurai sing slamet kanthi ajaib sawise hara-kiri wiwit biasa urip anyar. Iku pancene anyar kabeh. Ing dokumen kasebut, tinimbang taun 1919, Yesiteru salah nuduhake 1922. Lan penerjemah Korea malah nyampur jeneng tawanan. Akibaté, Sadao dadi Yesiteru, lan banjur diganti jeneng Sasha.

Iku penasaran yen Yesiteru duwe kenangan apik babagan kemah tawanan perang, penebangan kayu, konstruksi lan dalan.

- Para tawanan dianggep kanthi hormat, malah nulungi aku sinau basa Rusia, - dheweke mesem sithik.

Yesiteru ora gelem bali menyang tanah air. Kasunyatan bilih piyambakipun slamet saka panangkaran, sanajan dheweke digawe dhewe hara-kiri, bisa dirasakake ambigu ing Tanah Srengenge Terbit. Lan nasib kayane ndhukung Yesiteru ing keputusan iki. Nalika wong Jepang sing ditawan dibebasake ing taun 1949, tatu lawas nyebabake komplikasi sing ora dikarepake. Kajaba iku, ora ditampa sawise hara-kiri, sing dijahit dening ahli bedah militer: ana masalah karo sikil sing ditembak ing perang udara, ing ngendi serpihan lan pecahan peluru macet. Peradangan wis diwiwiti.

- Aku meh mati ing rumah sakit. Dheweke lara banget, - Ysiteru kelingan wektu kasebut.

Lan maneh wong Jepang disimpen dening dhokter Soviet, mung wektu iki wong wadon. Dheweke metu saka tahanan, kaya bocah cilik. "Dokterku," Yesiteru nelpon dheweke. Ana raos antarane dokter lan Jepang, sing wis ora dadi tahanan maneh. Ing rasa syukur kanggo kawilujengan, Yesiteru menehi wong wadon mung bandha - mahkota emas, lan pitakonan saka ninggalake USSR ilang dhewe. Tilas samurai dadi warga negara sing dilawan. Fascinated dening expanses amba saka tanah air anyar, Yesiteru wiwit nemokake dhewe.

- Lelungan akeh, nyambut gawe. Aku ana ing Timur Jauh, ing Siberia, ing Uzbekistan, Dagestan, ing Stavropol, - mlengkung driji, dheweke dhaptar. Rusak, ngguyu.

Malah Juruwilujeng- "dokter" ora bisa ngadeg kaya passion kanggo lelungan. Aku kudu lunga. Nanging, Yesiteru enggal nemokake kanca anyar lan nikah karo dheweke. Anak lanang lan wadon lair. Nanging kulawarga anyar ora ngetutake samurai nalika dheweke nerusake perjalanan liwat Uni. Pungkasane, sawise suwe ngumbara, wong Jepang kepincut karo Kalmykia.

- Aku apik karo traktor lan buldoser lan aku diundang ing kene kanggo mbangun reservoir Chogray. Kaping pisanan aku takon apa jenis fishing ana. Aku pancene tresna bisnis iki. Aku wis janji yen mancing bakal apik. Dheweke kandha: Yen aku mbuwang jala, mengko aku ora bakal nyeret - ana akeh iwak ing kene. Aku teka lan nyoba. Pancen akeh iwak nalika iku. Dadi tetep, - nelayan samurai mesem slyly.

Miturut cara, ing antarane warga lokal, Pakdhe Sasha misuwur dadi nelayan sing paling sukses. Iku minangka pakurmatan lan rejeki gedhe kanggo sinau saka dheweke.

Nalika pambangunan waduk rampung, Ysiteru nikah maneh lan entuk kerja minangka pelayan bendungan. Menapa malih, sapisan punika piyambakipun ingkang nylametaken bendungan saking terobosan, lan desa-desa ing saubengipun saking banjir: Jepang minangka tiyang ingkang sepisanan nemokake bocor mbebayani.

Ing wektu liyane, perusahaan mendem ngumbara menyang bendungan. Telung wong wiwit tumindak outrageously, menek konco alangi kanggo kamar kontrol. Pakdhe Sasha, sing saiki wis umur 67 taun, nyoba nelpon tamu sing ora diundang kanggo pesen. Perusahaan kasebut gelut. Nanging, ternyata, sing salah diserang. Samurai, sanajan umur sing dihormati, tetep dadi samurai. Para tamu sing ora diundang ora nyana yen simbah cilik ora bakal wedi maju siji lawan telu lan ngetrapake teknik silat.

"Dheweke kenek siji, mbuwang liyane ing pundhake, lan padha mlayu," ujare samurai. - Kok kaget? Ing Jepang, bocah lanang diajari gelut wiwit kelas lima. Lan yen sampeyan nambah katrampilan iki sajrone urip sampeyan, sampeyan bisa entuk asil sing apik. Nanging umume, seni bela diri ora kena disalahake. Dheweke mung bisa digunakake kanggo pertahanan diri. Lan banjur nyoba, yen bisa, ora kanggo break tangan lan sikil mungsuh.

Ngomong-ngomong, nganti saiki, barang sing paling disenengi Ysiteru yaiku hadiah saka kanca-kanca - souvenir pedang katana samurai. Tanpa ngadeg saka kursi, dheweke nuduhake sawetara gerakan sing apik saka kendo - seni bela diri kanthi jeneng "cara pedhang". Aku ora sengaja mikir yen ing tangan sing trampil, kerajinan souvenir iki bakal dadi gaman.

- Pakdhe Sasha, kepiye carane sampeyan bisa urip nganti umur kaya ngono? - Aku kasengsem. - Mbukak rahasia umur dawa lan vitalitas. Apa sampeyan nindakake senam samurai rahasia?

- Aku sibuk. Ing taman, dheweke guyon. - Aku nandur, mbanyoni, nglawan suket, panen. Lan aku seneng iku ora kurang saka fishing.

Banjur interlocutor dadi luwih serius, nerangake:

- Wong kudu duwe barang sing disenengi. Iku mung bab sing tetep kita urip. Wong sing ora nglakoni apa-apa lan ora kerja cepet mati. Dheweke mung ora duwe alesan kanggo urip.

Ing kuburan sampeyan


Ing pungkasaning urip, Ysiteru mutusake kanggo ngunjungi Jepang. Tekane para samurai kamikaze sing dianggep mati ing tanah air, nggawe rame banget. Mung kanthi bantuan analisis DNA bisa mbuktekake marang tuan rumah yen Pakdhe Sasha saka Rusia pancen Yoshiteru Nakagawa.

"Aku ketemu karo sanak keluarga lan pejabat dhuwur, ngombe sake karo menteri Jepang, ngunjungi kuburanku dhewe," ujare samurai kanthi tenang lan piye wae.

Sajrone dolan, dheweke malah wiwit ngeling-eling basa sing setengah lali. Mesthi, aku ora ngerti kabeh. Nanging siji tembung, diucapake dening wong ing mburi, dheweke krungu lan ngerti. Tembung kasebut ora apik: "pengkhianat". Mungkin uga ora ditujokake marang dheweke, nanging sawise iku Ysiteru mutusake ora bali menyang Jepang, sanajan dheweke diundang pindhah menyang kana kanthi permanen.

- Ya, lan umume, Jepang wis beda banget. Negara liya wis. Saka apa aku ngerti lan eling, ora ana sing tetep. Saiki aku luwih prihatin babagan perkara liya: sadurunge aku mati, aku pengin nemokake anakku lanang lan wadon, sing aku ilang, - Yesiteru ngakoni.

- Ngomong kanthi jujur, Paman Sasha, negara apa sing isih dianggep tanah air - Jepang utawa Rusia? Aku takon.

Samurai tuwa ora mikir dawa.

- Tanah kelairan sejatine dudu papan lair, nanging ing ngendi dheweke kepengin mati. Aku pengin mati ing kene. Aku dhewe dadi engrossed. Lan bojoku Rusia. Lan bocah-bocah uga. Ya, omahku saiki.

Yesiteru, kanthi cara kasebut, ngakoni yen dheweke wis suwe ora rooting kanggo Jepang, nanging kanggo atlit Rusia. Lan Dina Kamenangan kamikaze, sing perang nglawan USSR, wis ngrayakake minangka liburan lan liburan ing tanah air anyar.

- A wong nindakake akèh iku bodho ing urip, - Ysiteru ngandika quietly - Lan ana akeh bodho ing gesang kawula. Bodho yen dheweke nindakake hara-kiri marang awake dhewe, bodho yen dheweke perang nglawan USSR. Lan saiki bakal dadi bodho nglawan Rusia. Muga-muga ora ana sing nindakake iki.
Pengarang:
Sumber asli:
http://rg.ru/2015/04/14/samuray-site.html
53 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Zhaman-Urus
    Zhaman-Urus 19 april 2015 06:59
    + 44
    "- Tanah kelairan sing sejatine dudu ing ngendi wong lair, nanging ing ngendi dheweke kepengin mati." definisi paling aku wis tau krungu!
    1. waterdolaz
      waterdolaz 19 april 2015 08:40
      + 13
      A devotee, ing wektu sing tepat, wong nemokake tanah air liyane. Kabeh ing kabeh, artikel banget nrenyuhake.
      1. Talgat
        Talgat 19 april 2015 08:50
        + 18
        Elinga nalika dheweke dadi wong normal? Ing Jepang, iku angel kanggo nelpon wong normal - nalika glethakaken ing sirahe hara-kiri lan sepuku

        Nanging iku worth penyelesaian karo kita - lan wong normal.
        1. Hort
          Hort 19 april 2015 08:56
          + 10
          Ing Jepang, iku normal kanggo dheweke. Dheweke duwe sikap sing beda babagan urip lan pati.
          1. Wend
            Wend 19 april 2015 11:01
            +6
            Semangat Rusia gedhe lan kuwat, nyebabake kabeh wong saka macem-macem negara sing tetep ana ing kene. crita apik. Lan sing paling nyenengake yaiku ewonan Jerman Russified mlayu menyang Jerman ing taun 90-an, nalika Ysiteru Nakagawa tetep. Iki wong nyata.
            1. Lyton
              Lyton 19 april 2015 12:08
              + 14
              Saka kasunyatan sing padha pindhah menyang Jerman, padha ora dadi Jerman, mentality diganti, Jerman dhewe nganggep wong Rusia, padha tumindak kaya Rusia, buzz lan perang ing diskotik, ngoyak wong lanang lokal, omah-omah karo bocah-bocah wadon sing padha teka saka Rusia. t.e. manggon ing desane, ana sing durung nguwasani basane, lan ora gelem nglakoni, kaya ngono. Lan babagan Jepang iki, kabeh program ana ing TV, wong sing legendaris.
              1. Lance
                Lance 19 april 2015 17:57
                +3
                Lawas, KAMIKAZE NGALAMI!.. ngguyu
                1. s1n7t
                  s1n7t 19 april 2015 20:41
                  +4
                  Kutipan saka Lance
                  NGALAMI KAMIKAZE!

                  Muni lucu, ora mikir? ngguyu
              2. Wend
                Wend 20 april 2015 11:25
                +2
                Kutipan saka Lyton.
                Saka kasunyatan sing padha pindhah menyang Jerman, padha ora dadi Jerman, mentality diganti, Jerman dhewe nganggep wong Rusia, padha tumindak kaya Rusia, buzz lan perang ing diskotik, ngoyak wong lanang lokal, omah-omah karo bocah-bocah wadon sing padha teka saka Rusia. t.e. manggon ing desane, ana sing durung nguwasani basane, lan ora gelem nglakoni, kaya ngono. Lan babagan Jepang iki, kabeh program ana ing TV, wong sing legendaris.

                Intine ora dadi wong Jerman apa ora, nanging yen angel, dheweke mlayu saka Rusia, lan Yoshiteru Nakagawa manggon lan lunga kabeh, nganti saiki. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu tresna banget karo Rusia.
            2. Komentar wis dibusak.
          2. Setra
            Setra 19 april 2015 13:20
            +1
            Kutipan: Hort
            Ing Jepang, iku normal kanggo dheweke. Dheweke duwe sikap sing beda babagan urip lan pati.

            Ing negara padhet pedunung urip manungsa ora regane, C'est La Vie.
          3. rodevaan
            rodevaan 21 april 2015 06:52
            +1
            Kutipan: Hort
            Ing Jepang, iku normal kanggo dheweke. Dheweke duwe sikap sing beda babagan urip lan pati.


            - Bener, aku ora bakal ngomong. Nalika aku ana, aku ngomong karo wong-wong mau babagan topik iki. Dheweke ora lali apa-apa lan ora ngowahi apa-apa. Ya, propaganda internal Amer sing kuat banget nggawe otak, utamane para pemuda. Nanging padha ora lali marang tradhisi. Isih ana pakurmatan banget marang kamikaze, sing mati ing perang, ramming kapal Amer. Ana uga pakurmatan kanggo bushido, mung ora njedhul, didhelikake ing njero. Lan pracaya marang aku, dheweke ora nate nglirwakake ide kanggo mulihake Kekaisaran. Malah dadi koloni AS, akeh wong sing sengit marang Amerika. Lan sakperangan alesan padha ora nimbulaké negatif kanggo awake dhewe. Aku ngerti wong-wong mau. Nalika aku ndeleng lan ngrungokake, aku kelingan perasaan kita ing taun 90-an.
        2. dmi.pris
          dmi.pris 19 april 2015 13:06
          +4
          Tawanan perang Jerman ing kamp Yelabuga kaget - dheweke diobati dening dokter Yahudi, dheweke ilang tangan lan wong sing ditresnani ing Leningrad sing dikepung ...
          Quote: Talgat
          Elinga nalika dheweke dadi wong normal? Ing Jepang, iku angel kanggo nelpon wong normal - nalika glethakaken ing sirahe hara-kiri lan sepuku

          Nanging iku worth penyelesaian karo kita - lan wong normal.
        3. vitaliy707
          vitaliy707 19 april 2015 23:18
          +1
          Ya, lampus ing Rusia minangka kelemahane semangat.
  2. miv110
    miv110 19 april 2015 07:14
    +8
    Lan ing endi potret wong sing apik banget? A cacat Nanging!
    1. cyber
      cyber 19 april 2015 08:36
      + 13


      Program babagan dheweke, uga ana plot ing "Tunggu aku", putrane nggoleki dheweke.

      Tanah kelairan sejatine dudu papan lair, nanging ing ngendi dheweke kepengin mati. Aku pengin mati ing kene.

      Lair Jepang, kepengin mati Rusia.
    2. pemikir
      pemikir 19 april 2015 08:50
      + 25
      Punika piyambakipun.
      Iku bakal bodho kanggo perang nglawan Rusia saiki. Muga-muga ora ana sing nindakake iki.
      ya
      1. sergey72
        sergey72 19 april 2015 09:18
        +4
        Aku bakal tiba kaya kembang kelopak
        Dadi target kanggo bom lan cangkang
        Lan aku ora bakal bali.
        Aku noleh lan ndeleng Fuji megah
        Muga-muga umure Kaisar dawa.
        1. Srengenge 122
          Srengenge 122 19 april 2015 09:58
          + 10
          Kutipan...
          Punika piyambakipun.

          Iki uga dheweke. luwih enom hi
      2. shershen
        shershen 19 april 2015 21:43
        0
        Wong tuwa sing kuwat.
  3. arctidian
    arctidian 19 april 2015 07:15
    +9
    Urip iku dudu sawah sing kudu dilewati... nasib kadang mbalang wong
  4. Severok
    Severok 19 april 2015 07:18
    + 18
    Ing sajarah urip Jepang iki cetha digambar siji fitur karakteristik Rusia - panriman kabeh wong sing teka kene, nampa Rusia.
  5. Angin bebas
    Angin bebas 19 april 2015 07:26
    +2
    Nasib menarik kanggo wong. Petualang kanthi alam. Nanging dheweke dudu tukang ngebom bunuh diri. Kamikazes dikirim ing pesawat kanthi ritual khusus, lan dheweke ora duwe hak bali sawise iku, lan uga ora duwe kesempatan, ing sawetara pesawat landing gear dipecat sawise lepas landas supaya sing apik ora ilang, lan bahan bakar mung diwènèhaké kanggo mabur menyang target, ora ana sing ngomong bab bali. Zero minangka pejuang paling apik ing Jepang nalika iku, ace Jepang paling produktif wis remuk luwih saka 50 pesawat Amérika ing.
    1. saag
      saag 19 april 2015 07:49
      +4
      Quote: Angin bebas
      ing sawetara pesawat, sasis murub maneh sawise lepas landas

      Inggih, iki dudu alangan sing ora bisa diatasi kanggo kebangkrutan
  6. Sailor A
    Sailor A 19 april 2015 07:46
    + 11
    Kedadeyan ora jarang ing urip sing mantan mungsuh bisa dadi kanca sing bisa dipercaya lan setya.Ing Alma-Ata, sawise Perang Donya II, Jepang sing ditawan uga kerja lan akeh sing dibangun isih bisa digunakake lan bakal ngladeni wong nganti suwe. lan iki minangka cacad kanggo pangembang modern nggunakake teknologi lan bahan sing canggih.
    1. Zhaman-Urus
      Zhaman-Urus 19 april 2015 09:04
      +4
      Ing Temirtau, omah sing dibangun dening Jepang isih kadhaptar ing pasar sekunder sing luwih dhuwur tinimbang MZhK sing dibangun ing pungkasan taun 80-an. Simbah njaga Jepang ing kemah ing njaba kutha, lan kita isih duwe Teluk Jepang ing tlaga.
  7. Athenogen
    Athenogen 19 april 2015 08:06
    +8
    - Ya, lan umume, Jepang wis beda banget. Negara liya wis.


    Ya, dheweke manggon ing Jepang minangka robot bio, panganan turu, kerja lan liya-liyane. Dheweke mung ora ngerti apa-apa sadurunge, lan nalika ngerti, dheweke ngerti ngendi sing luwih apik, ing ngendi wong sing tulus manggon. ngguyu
  8. Angin bebas
    Angin bebas 19 april 2015 08:12
    + 10
    Aku seneng karo pilot Jepang Sadaaka Akamatsu. Iku ora dikenal persis carane akeh kang kalah metu, nanging luwih saka 30, tahap lan womanizer. mabur lan nubruk asring mendem ing tong sampah. Tanggal 16 Februari 1945, nalika serangan ing Tokyo, pilot nyopir menyang lapangan terbang ing mobil karo pelacur, kanthi bantuan, pilot mabuk meh ora munggah menyang Zero pisanan sing teka, njupuk botol karo dheweke. Njupuk mati kanggo nyegat ing pamindhahan, kang dijupuk mudhun 2 American Helkets. Ing wayah sore ing dina sing padha, tanpa metu saka taksi. iku njupuk mati maneh lan dijupuk mudhun loro liyane. Drunkards ndeleng begja lan Jepang. Lan Zero uga dibedakake kanthi jarak penerbangan sing luar biasa kanggo wektu kasebut. meh 3000 km. Pilot Jepang ujar manawa Messers bisa mabur nganti saiki. banjur Jerman bisa ngolesi Inggris. ing perang udhara kanggo Britain
  9. rus174
    rus174 19 april 2015 08:17
    +3
    Gusti Allah makarya kanthi cara sing misterius..
    Umumé, aku kaget banget.
  10. KBR109
    KBR109 19 april 2015 08:23
    +7
    Prajurit, ya. Miturut kanon Soviet, "kira-kira rong rolas ditembak mudhun" jelas tingkat GSS. prajurit Yen ing wong, ora ing grup.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Lukas
      Lukas 19 april 2015 10:56
      +1
      Prajurit, ya. Miturut kanon Soviet, "kira-kira rong rolas ditembak mudhun" jelas tingkat GSS. prajurit Yen pribadi, ora ing kelompok
      Yankees mesthi dudu wong Jerman. Nanging ing umum, pantes penghargaan) minus 20 moncong ing pucuk - sapa ngerti, kita bisa nylametake wong saka urip kita ing Korea)
      1. Angin bebas
        Angin bebas 19 april 2015 11:50
        -1
        Aku mikir sampeyan bakal ngerti tulisanku. Pilot ing Jepang ora kasebar, nganti 44 pilot dilatih kanthi ati-ati lan suwe. Pilot wiwit dilatih wiwit umur 12 taun, nganti umur 16 taun ilmu militer dipalu lan ora ana sing mbatalake studi politik. Uga latihan tanpa wates babagan simulator lan glider. Ing pesawat pisanan ing umur 16 utawa malah ing 15, kedaden sing Cadet kiwa banget disiapake, lan penerbangan sakteruse asring digawa metu tanpa instruktur, lan ora akeh instruktur kanggo nyimpen bahan bakar. Miturut program sing dipercepat, para pengebom bunuh diri lan pilot transportasi dilatih, banjur saka tengah 44. Pilot sing dilatih kanthi apik mabur ing Zero. Nyimpulake, Pakdhe Sasha dudu pilot, dheweke perang ya, ora pilot
        1. mlaku
          mlaku 19 april 2015 19:59
          +1
          Pilot-pilot sing berpengalaman saka penerbangan operator pesawat cedhak Jepang tilar donya ing Midue, banjur padha ngalahake liyane. Wong Jepang wis ora bisa mulihake awak pesawat, mula sampeyan salah, nanging babagan latihan pilot Jepang, maca memoar Saburo Sakai, salah sijine pilot sing isih urip karo latihan sadurunge perang.
  11. bionik
    bionik 19 april 2015 08:39
    + 16
    Yoshiteru Nakagawa
    1. Komentar wis dibusak.
  12. pensiunan
    pensiunan 19 april 2015 08:44
    + 11
    Dheweke nuduhake film babagan dheweke sajrone 20-25 menit. Aku nyawang kanthi seneng. Aku iki utamané amused dening carane bojoné (Aku ora ngelingi 4 utawa 5 ing saurutan) ngandika bab wong sing perlu mripat lan mripat, womanizer elek! Perjalanan menyang Jepang uga ditampilake kanthi apik. A echo urip saka acara gedhe ing abad rong puloh. Gusti Allah mberkahi dheweke!
  13. Angin bebas
    Angin bebas 19 april 2015 09:23
    +5
    Wong Jepang arang diganjar, lan arang dipromosekake, samurai ora kudu gumunggung karo kamenangan, lan wani sing sejati yaiku mati ing perang. Mulane, penghargaan lan promosi arang banget. Akeh wong wiwit perang ing 1938 minangka pribadhi lan sersan. lan rampung ing pangkat padha. nanging pilot ora buyar. Contone, Sersan Saburo Asaki. Agustus 7, 1942, sawise ditembak mudhun fighter Amérika, pilot, ngelingi klompok pesawat liyane ing mriyang, ora sok dong mirsani sing padha pesawat serangan loro-jog. lan nampa bledosan saka bedhil mesin ing bathuk, lan ing pangertèn harfiah, peluru pierced mripat lan pierced otak. Sing luar biasa, pilot kasebut slamet. Sisih kiwa awak lumpuh, kanthi mukjijat, sawise mabur 600 km, dheweke ndharat ing lapangan terbang. Sawise perawatan dawa, ing 44 dheweke dikirim menyang instruktur, nanging nuntut supaya dikirim menyang perang. Ing pungkasan taun 1944, siji-mripat, kanthi gangguan koordinasi gerakan, kanthi peluru liwat otak, Sersan Saaki maneh lungguh ing kokpit Zero. Sawise njupuk mudhun 14 pesawat liyane.
    1. Srengenge 122
      Srengenge 122 19 april 2015 10:00
      +3
      Pilot mesthi dadi pilot!
      (gambar: ritual sujud marang kaisar sadurunge budhal misi)
    2. Alexander 72
      Alexander 72 19 april 2015 10:14
      +6
      Iki Sakai Saburo, pilot paling apik lan paling produktif ing penerbangan angkatan laut Jepang (basis pantai), sing misuwur minangka pilot Jepang pisanan sing nembak "benteng terbang" - bom B-17 (iki kedadeyan ing 11.12.1941/56). /9 liwat Filipina). Sadurungé perang sing digambaraké ing Guadalcanal, Sakai nembak 4 pesawat Amérika lan Inggris. Ing perang iki, kang langgeng meh 1944 jam (njupuk menyang akun wektu pesawat saka Rabaul kanggo Guadalcanal lan bali maneh), ace Japanese dijupuk mudhun 2 pesawat liyane. Banjur nginep meh setahun ing rumah sakit, sawise iku bali menyang layanan. Liwat Iwo Jima ing 2, dheweke nembak 64 pejuang Amerika liyane. Sawisé iku, dheweke bali menyang Jepang, ing ngendi dheweke njabat ing pertahanan udhara lan nembak 1945 pesawat Amerika maneh, lan dadi 07 pesawat sing mudhun. Ing wulan Agustus 1942, S. Sakai kaparingan pangkat lètnan. Sawise perang, dheweke ora mabur maneh. Nanging, aku percaya yen akun pribadi saka ace Jepang kudu dianggep kanthi ati-ati, uga akun pribadi "ahli" Luftwaffe - contone, ing perang 4 Agustus 58 (ing ngendi Sakai, miturut marang, dijupuk mudhun 21 Yankees), pilot Japanese announced sing , sing numpes XNUMX pesawat Amérika (mesthi, paling kang ora dikonfirmasi dening layanan lemah utawa saka sumber liyane (film kamera gun, etc.), lan Amerika. dhewe ngakoni mundhut mung pesawat XNUMX. Inggih, Yankees uga ora inspirasi akeh kapercayan ing prakara iki, supaya bebener mbokmenawa nang endi wae ing tengah.
      Aku duwe pakurmatan.
      R.S. Artikel babagan Yoshiteru Nakagawa wis ana ing VO.
      1. Lyton
        Lyton 19 april 2015 12:39
        -3
        Miturut cara, Luftwaffe duwe sistem sing ketat banget kanggo ngetung pesawat mungsuh sing mudhun, yen pesawat sing mudhun ora katon dening pilot liyane utawa ora direkam ing foto, mula pilot kasebut ora diitung, pendekatan mung Jerman kanggo bisnis. tembung wuda ora dijupuk menyang akun.
        1. Bro_Kab
          Bro_Kab 20 april 2015 13:10
          +1
          nyatane, ana pribadi, nanging asring kasus tambahan konspirasi. Pilot Jerman nulis babagan iki ing memoar. Tembung wuda saka pandherekipun apik kanggo konfirmasi.
          Pira umur mitos iki lan pirang-pirang taun pendekatan murni Jerman iki difitnah - sing uga ora duwe iman lan ora bisa.
          hits padha dietung kanggo dijupuk mudhun kabeh wektu - ana ing film - iku tegese kang dijupuk mudhun. Sing kabeh keruwetan. Lan kasunyatan manawa Yak sing "mudhun" banjur nuthuki wingmanmu sing nganga wis ora penting maneh. pesenan wis diamati - kasunyatan wis dikonfirmasi ...
          Lan rincian kasebut ing jumlah total kaping pindho diblokir kasunyatan.
        2. Komentar wis dibusak.
      2. Komentar wis dibusak.
    3. Lyton
      Lyton 19 april 2015 13:12
      +3
      Saburo Asaki dadi siji-sijine pilot sing mripat siji ing donya, dheweke banget dihormati ing Jepang, umume, pilot Jepang duwe latihan visi sing unik, para kadet dilebokake helm khusus, sawise iku bisa ndeleng lintang ing wayah awan. , ora ketompo carane akeh aku nyoba kanggo nindakake ing dina cetha, kanggo ndeleng paling siji lintang , malah paling padhang, boten kedaden.
    4. Komentar wis dibusak.
  14. Varyag125
    Varyag125 19 april 2015 10:17
    +6
    "Wong kudu duwe barang sing disenengi. Mung sing nggawe kita urip. Wong sing ora nindakake apa-apa lan ora kerja cepet mati. Dheweke mung ora duwe alesan kanggo urip."
    Paman Sasha (Yoshiteru Nakagawa)
  15. aszz888
    aszz888 19 april 2015 10:32
    +8
    Crita sing nyenengake banget. Tanah kelairan dikirim menyang perang, lan "mungsuh" menehi urip.
    Gusti mberkahi sampeyan, Pak Sasha.
  16. vixen
    vixen 19 april 2015 11:24
    +5
    Bravo! Panjang umur, Pakdhe Sasha!!!
  17. Wilayah-25.rus
    Wilayah-25.rus 19 april 2015 12:35
    +3
    Sing kudu diundang menyang Dina Kamenangan ing ibukutha! Lan nuduhake kabeh jagad !!! prajurit
  18. saburo
    saburo 19 april 2015 13:13
    +1
    Kerep krungu bab iki. Ing kuburan Jepang ana akeh kuburan "kanggo wong urip", bisa dibedakake kanthi jeneng kasebut dicet abang. Nalika wong mati, cat abang mung bakal dicopot. Ing kene ana kanca sing duwe mbah "abang". Dheweke kandha yen dheweke dicekel ing Manchuria lan nganti 47 taun dheweke nulis marang kulawargane saka ngendi wae ing Siberia, lan banjur ilang. Taun iki dheweke mutusake "ngubur mbah kakung", aku malah diundang menyang upacara kasebut.
  19. Pak Man
    Pak Man 19 april 2015 13:31
    +1
    Quote: Angin bebas
    ... pilot mabuk menek menyang Zero pisanan ketemu karo kangelan, njupuk botol karo wong ...
    Kayane iki versi Jepang saka gaya "Zui Quan" (Drunken Fist). lol
  20. wuh wuh
    wuh wuh 19 april 2015 15:43
    -1
    "Ketoke, kamikaze nemoni ace Soviet sing luwih berpengalaman." ///

    Ora Soviet, nanging Amerika. Kamikaze nyerang Amerika
    kapal perang.
    1. Alexander 72
      Alexander 72 19 april 2015 17:23
      +5
      Sampeyan rada salah. Ing wulan Agustus 1945, sawisé Uni Sovyèt mlebu perang karo Jepang, kapal perang Sovyèt uga diserang déning kamikaze. Miturut cara, dening ironi ala nasib, kapal perang pungkasan dicemplungke dening kamikaze nalika Perang Donya II lan, ing mratelakake panemume, siji-sijine kapal perang Soviet sing kalah ing perang karo Jepang nalika kampanye fleeting taun 1945 ing Pasifik yaiku kapal penyapu ranjau. KT-152. Kapal iki, sing dadi seiner nelayan sing diowahi "Neptunus" kanthi bobote mung 62 ton, dicemplungake dening pilot kamikaze Jepang nalika tanggal 19 Agustus 1945 ing cedhak Pulo Shumshu (Kapuloan Kuril). Jinis pesawat sing klelep KT-152 aku ora ngerti.
      Kanggo perang penerbangan Jepang lan Soviet sajrone kampanye iki, perang iki ora akeh lan ora sengit, amarga Jepang ora duwe apa-apa kanggo nglawan penerbangan Soviet sing luwih akeh lan kuat, sing pilot uga duwe pengalaman tempur sing sugih. Perang Patriotik Agung lan tingkat moral lan psikologis sing dhuwur, amarga kamenangan Jerman. Dheweke mung ora nganggep penerbangan lan pilot Jepang padha karo awake dhewe. Nanging, ing Agustus 1945 iku. Akèh-akèhé montor mabur Jepang, tanpa gawé siji-sijia, dicekel Tentara Abang ing lapangan udara, lan sapérangan gedhé pesawat iki dipasrahaké marang Komunis Tiongkok.
      Aku duwe pakurmatan.
      1. wuh wuh
        wuh wuh 20 april 2015 15:48
        +1
        Kabeh luwih gampang. Nalika USSR tindak perang karo Jepang
        Tentara Kwantung ora duwe bahan bakar siji liter, uga
        kanggo pesawat, utawa kanggo tank. Kabeh wis dawa dijupuk adoh kanggo
        ngarep "urip" liyane. Malah senapan mesin prasaja
        dijupuk saka wong miskin. Amarga iki, ora ana hawa
        ora perang tank.
  21. SAXA.SHURA
    SAXA.SHURA 19 april 2015 15:46
    +3
    Quote: Zhaman-Urus
    "- Tanah kelairan sing sejatine dudu ing ngendi wong lair, nanging ing ngendi dheweke kepengin mati." definisi paling aku wis tau krungu!

    Kadospundi lare ingkang sampun budhal nglawan rusia wau, bilih badhe panjang umur ing negari ingkang dipun lampahi perang, satemene lampahipun Pangeran punika boten saged kawiyak, Gusti Allah mberkahi.
  22. serge siberian
    serge siberian 19 april 2015 16:41
    +1
    paman Sasha sing ceria, lan conto sing apik banget, urip ing Rus ganti kesadaran. Saiki kulawargane para ollegarh lan wakil kita, pejabat bakal bali. Mungkin dhuwite bakal bali menyang tanah air. ngimpi biru, tinimbang, banyu kabeh kali kita bakal bali maneh carane sugih dhuwit negara kita bakal bisa kanggo RUSSIA.
    ana liyane, utawa luwih ana, contone: ing Khakassia, kayane, aku ora eling persis, kira-kira limang taun kepungkur, dheweke nulis kaya ngono. , saka Amerika Serikat menyang baris ngarep. Nanging perang liwati, nanging dheweke lan garwane tetep, ing farm kolektif, malah balled minangka ketua, lan sadurunge mati, mratobat ing ngarepe wong.
  23. abzal
    abzal 19 april 2015 18:45
    +1
    Nganti saiki, sawijining tawanan perang Jepang Tetsuro kanthi sejarah sing meh padha manggon ing Karaganda
  24. Alexander 3
    Alexander 3 19 april 2015 19:13
    0
    Eropah, urip tentrem karo Rusia, yen ora, sampeyan bakal teka, manggon ing kene lan tresna Rusia, yen katresnan iku gotong royong, manggon, bungaha, liyane mung ngapusi ing kene.
  25. koki junior
    koki junior 19 april 2015 20:54
    0
    A petani-umum lan dumadakan samurai, utawa nalika iku perlu kanggo mati kanggo kaisar ana kabeh ing saurutan dicathet minangka samurai?
    1. lanang landhep
      lanang landhep 19 april 2015 23:52
      +1
      Ing Jepang, transisi menyang pangkat samurai ora winates ing kelas, petani prasaja bisa dadi samurai thanks kanggo wani lan nesu ing perang, kang, yen sukses, iku bisa kanggo Ngartekno nambah status sosial.
  26. projdoha
    projdoha 19 april 2015 22:11
    +1
    Dokter kita nylametake nyawane, nylametake dheweke saka pati, lan sinau basa Rusia, dheweke nyerep budaya kita, yen ora, dheweke bakal tetep dadi wong Jepang biasa.