Review militèr

Proyèk kompartemen pertempuran terpadu "Burlak"

66
Sawisé ambruk USSR, tentara Rusia marisi nomer akeh peralatan beda, kalebu telung jinis pertempuran utama. tankKajaba saka akeh modifikasi. Kahanan sing padha, sing dikembangake maneh ing taun pitung puluhan, nggawe angel ngoperasikake kendaraan lapis baja lan nyebabake akeh gangguan kanggo militer. Sawetara langkah ditindakake, nanging kahanan umume tetep padha. Mung ing tengah taun XNUMX-an, Kamentrian Pertahanan mutusake kanggo ngembangake proyek anyar, sing tujuane kanggo nambah tingkat penyatuan tank sing ana.


Tagil "terobosan" saka ndhuwur, pengangkut tongkang - saka ngisor
ilustrasi kayman4


Adhedhasar asil saka implementasine saka sawetara proyèk pembangunan, militèr teka menyang kesimpulan sing perlu kanggo nggawe kompartemen gelut terpadu sing bisa diinstal ing kabeh tank anyar. Kajaba iku, modul tempur anyar bisa dipasang ing tank sing diupgrade ing pasukan. Proyek kasebut katon menarik banget lan bisa duwe masa depan sing apik. Kompartemen pertempuran gabungan sing diusulake ngidini kanggo nglengkapi kabeh tank sing kasedhiya, utawa paling ora proporsi sing signifikan, kanthi peralatan umum, kayata gaman, sistem kontrol geni, lsp. Asilé iki minangka paningkatan karakteristik peralatan sing dimodernisasi, uga nyederhanakake pambangunan tank anyar lan operasi sing ana ing pasukan.

Ing taun 2005, Direktorat Lapis Baja Utama Departemen Pertahanan ngumumake kompetisi kanggo R&D "Burlak". Sawetara perusahaan ngirim aplikasi, nanging Omsk Design Bureau of Transport Engineering (KBTM) pungkasane dadi juara kompetisi. Miturut Alexei Khlopotov, spesialis kondhang ing bidang kendaraan lapis baja, kamenangan KBTM wis sawetara alasan bebarengan. Pilihan saka specialists wis kena pengaruh ing ngarsane saka projects padha sadurungé, biaya pisanan disepelekake saka project, uga kepinginan saka militèr kanggo ndhukung perusahaan, kang ngalami kangelan serius.

Tujuane proyek Burlak yaiku ngembangake kompartemen pertempuran terpadu kanggo tank domestik sing ana lan calon. Dianggep manawa kompartemen pertempuran anyar, kanthi modifikasi minimal, kudu dipasang ing kendaraan jinis T-72B, T-80BV, T-90, lan malah ing tank T-95 paling anyar. Sajrone proyek anyar, direncanakake kanggo ngatasi sawetara masalah sing ana ing kendaraan lapis baja sing ana. Antarane gol saka project iki kanggo nambah pasokan amunisi otomatis, nambah tingkat pangayoman, uga nggawe cadangan modernisasi tartamtu kanggo mangsa.

Basis kompartemen pertempuran anyar yaiku menara heksagonal, sing direncanakake kanggo dipasang macem-macem unit. Dadi, diusulake kanggo nginstal modul proteksi sing bisa diganti ing lembaran ngarep menara, lan unit instalasi sing disebut ing buritan diwenehake. wadhah transport-loading (TZK) kanggo nyelehake amunisi. Ing sisih tengen menara wis kasedhiya platform khusus kanggo instalasi saka remot kontrol machine gun turret. Tata letak kompartemen gelut iki, kaya sing dikarepake, bisa ngatasi masalah sing ana.

Kanggo nambah tingkat proteksi menara ing proyeksi frontal, diusulake nggunakake sistem leladen modular. Lembar ngarep menara kudu dipasang vertikal lan dilengkapi modul proteksi. Panggunaan sistem pesenan modular ana kapentingan tartamtu. arsitektur pangayoman kuwi tegese, ing teori, iku bisa kanggo relatif cepet lan gampang kanggo nambah tingkat pangayoman saka kendaraan wojo, ngganti komponen lungse karo anyar. Kajaba iku, sistem modular cukup trep kanggo digunakake ing konflik bersenjata. Modul sing rusak bisa diganti kanthi lengkap, sawise mesin kasebut dilindhungi maneh saka macem-macem ancaman.

Sampeyan kudu nyatet sing arsitektur menara pertahanan kuwi ora tanpa drawbacks. Sing utama ana hubungane karo kerumitan relatif manufaktur lan tambah massa struktur. Amarga pengikat, lsp. rincian, waja modul dadi katon luwih abot lan luwih larang saka pangayoman padha Integrasi menyang desain turret. Nanging, penulis proyek Burlak mutusake kanggo mbangun proteksi kompartemen pertempuran anyar kanthi nggunakake desain modular kanthi unsur sing bisa diganti.






Diagram lan foto sing kasedhiya nuduhake modul armor frontal saka macem-macem desain, sanajan katon beda. Dadi, ing sawetara diagram ana modul berbentuk baji, ing liyane (utamane, ing foto sing diterbitake sawetara taun kepungkur) - pamblokiran kepekso saka wangun karakteristik, tetep ing sisih ngisor menara. Mbokmenawa, ing macem-macem orane tumrap sekolah pembangunan wis ngajokaken versi beda saka waja frontal modular. Miturut macem-macem sumber, bathuk menara iki mestine kanggo nindakake loro waja gabungan lan Unit pangayoman dinamis.

Inovasi penting saka proyek Burlak yaiku loader otomatis anyar kanthi amunisi sing diselehake ing njaba volume sing bisa dienggoni. Lampiran kanggo wadhah transportasi-loading sing bisa dicopot diwenehake ing sisih mburi menara, sing dadi amunisi mekanis. Ing komplek pengisian bahan bakar, diusulake kanggo nyelehake stowage kanthi pakan otomatis cangkang. Ukuran wadhah sing dikembangake ngidini kanggo nyelehake nganti 32 cangkang kaliber 125 mm. Ing prentah saka kru, otomatisasi kasebut kudu nggawa proyektil saka jinis sing dikarepake menyang jendela sing nyambungake kompartemen pertempuran karo wadhah. Sawise iku, bedhil kudu pindhah menyang garis ramming lan pusher khusus bisa mbukak. Kaya sing dipikirake dening penulis proyek kasebut, loader otomatis kasebut kudu duwe akeh kaluwihan tinimbang unit tank sing ana.

Kauntungan pisanan digandhengake karo mbusak amunisi (loro-lorone rampung lan paling akeh) ing njaba volume sing bisa dienggoni, sing bisa nyuda risiko kru. Yen ana komplek ngisi bahan bakar, detonasi muatan amunisi ora kudu nyebabake pati kru, amarga kobong utawa bledosan kedadeyan ing njaba awak menara. Kajaba iku, modul proteksi dinamis sing dipasang ing kompleks pengisian bahan bakar, uga panel kick-out ing permukaan ndhuwur wadhah, bisa digunakake minangka sarana kanggo ningkatake safety kru.

Ngilangi amunisi ing njaba volume sing bisa dienggoni uga ngidini sampeyan nambah ukuran kompartemen pertempuran, sing dirancang kanggo nampung kru lan macem-macem peralatan. Miturut sawetara laporan, penolakan saka loader otomatis "klasik" ing sih saka Komplek ngisi bahan bakar iki mestine kanggo mimpin kanggo tabungan saka bab 2,5 meter kubik. m saka papan. Kajaba iku, loading amunisi wis simplified. Sampeyan bisa mbusak Komplek ngisi bahan bakar karo amunisi ngginakaken lan nginstal anyar. fitur kuwi bisa Ngartekno nyepetake preparation saka tank kanggo misi pertempuran, Nanging, iku wis impact negatif ing biaya kabeh Komplek sarana, modernisasi lan operasi saka kendaraan wojo.

Dikenal yen kompartemen tempur Burlak kalebu loro loader otomatis bebarengan. Siji diusulake kanggo diselehake ing kompleks pengisian bahan bakar sing bisa diganti, sing kapindho - ing sisih ngisor awak. Carousel-jinis ngisor loader otomatis ndadekake iku bisa kanggo nambah total amunisi mbukak tank, lan uga kasedhiya sawetara kaluwihan liyane. Ing tartamtu, kang diijini kanggo nerusake perang ing cilik saka karusakan, karusakan utawa panipisan amunisi diselehake ing wadhah.

A fitur curious saka kompartemen gelut "Burlak" karo pamblokiran asli saka pangayoman frontal lan wadhah transportasi-loading punika wawas saka Unit. Panggunaan rong unit gedhe sing ana ing sisih ngarep lan mburi menara kasebut bisa ngimbangi. Ing tembung liyane, TZK wis bisa kanggo ngiyataken pangayoman, lan waja frontal bisa nggunakake wadhah amunisi. Alami, kabeh iki nyebabake kenaikan massa menara lan beban ing tali bahu.

Inovasi penting saka ROC "Burlak" yaiku senapan mesin sing dikontrol kanthi jarak jauh, diselehake ing platform khusus ing njaba menara. Tank modern mbutuhake bedhil mesin sing dilengkapi sistem remot kontrol, saengga katon unit kasebut ing menara sing janjeni logis lan samesthine. Mbusak senapan mesin ing platform sisih ndadekake bisa, kanggo ombone tartamtu, kanggo ngoptimalake panggonan seko saka Unit ing lumahing ndhuwur menara, utamané kru hatches. Kasunyatan menarik iku platform onboard saka bedhil mesin ora ndhukung proyeksi pamblokiran pangayoman frontal.



Umumé, dhaptar kaluwihan utama kompartemen pertempuran Burlak yaiku:
- tambah tingkat pangayoman liwat nggunakake kombinasi waja lan pangayoman dinamis;
- kamungkinan ndandani lan modernisasi proteksi sing relatif prasaja kanthi ngganti blok individu utawa kabeh set;
- panggonan kabeh beban amunisi ing stowage otomatis ing lantai saka kompartemen gelut lan ing transportasi lan loading wadhah;
- nyuda resiko kanggo kru kanthi nggunakake kompleks pengisian bahan bakar sing kapisah;
- kemungkinan nambah beban amunisi amarga nggunakake rong tumpukan (versi kompleks pengisian bahan bakar kanthi kapasitas 32 puteran dikembangake);
- kompatibilitas karo gaman modern lan majeng lan sistem kontrol geni;
- kamungkinan nyerang tenaga kerja lan peralatan sing ora dilindhungi kanthi bantuan turret senapan mesin sing dikontrol jarak jauh.

Punika dikenal bab orane prototipe tank dianyari, dibangun ing basis saka serial T-72B. Mobil iki dilengkapi karo model kompartemen gelut janjeni. Wektu pas munculé tank kuwi ora dingerteni. Iki mbokmenawa diklumpukake ing paruh kapindho dekade pungkasan. Foto mesin eksperimen karo turret sing ditutupi tarpaulin muncul ing domain umum mung ing 2011, nalika, kaya sing dingerteni, kabeh karya ing tema Burlak mandheg. Foto-foto kasebut nuduhake sawetara fitur saka kompartemen pertempuran sing diusulake, sanajan kain ora ngidini sampeyan ngerti kanthi rinci sanajan katon saka kendaraan sing diasilake.

Saliyane sawetara kaluwihan sing katon, tank karo kompartemen pertempuran "Burlak" mesthine duwe sawetara kekurangan. Kaping pisanan, iki minangka kesulitan relatif karo pangembangan teknologi anyar. Tank modern kanthi kompartemen pertempuran anyar kanggo sawetara wektu kudu dioperasikake sejajar karo peralatan saka jinis sing wis ana. Mangkono, ana risiko complicating kahanan wis ora banget prasaja karo operasi simultaneous saka sawetara jinis tank. Dadi, saliyane tank T-72B, T-80BV lan T-90, kendaraan sing padha karo menara anyar bakal katon ing pasukan. Ing tembung liya, pasukan kasebut diancam kanthi tikel kaping pindho saka jumlah jinis peralatan sing digunakake. Kahanan sing padha bisa terus nganti transisi lengkap menyang modul tempur anyar.

Sampeyan uga kudu dicathet menawa kompartemen tempur Burlak abot banget amarga sawetara unit anyar. Modifikasi paling anyar saka tank T-90, T-90MS, dilengkapi menara Proryv klasik, bobot tempur 48-49 ton. Mangkono, T-90MS cocog karo syarat militer babagan bobot kendaraan lapis baja anyar, sing ana gandhengane karo kemampuan transportasi militer. penerbangan. Petungan awal nuduhake yen sasis T-90 karo menara Burlak bobot paling sethithik 49,5 ton.

Karya tema Burlak diterusake nganti pungkasan taun 2009. Kanggo sawetara alasan, proyek iki ditutup. Mbokmenawa, spesialis GABTU nganalisa kahanan saiki lan nyimpulake yen ora ana gunane kanggo nerusake pembangunan. Diputusake kanggo ninggalake proyek modernisasi bertahap saka armada tank sing wis ana, fokus ing nggawe kompartemen pertempuran anyar kanggo tank utama sing janjeni.

Kira-kira ing wektu sing padha karo penutupan proyek Burlak, spesialis perusahaan Uralvagonzavod wiwit ngembangake platform sing dilacak gabungan Armata sing janjeni. Minangka bagéan saka project iki wis ngrancang kanggo nggawe baris saka macem-macem peralatan, utamané tank utama anyar, kang ing mangsa foreseeable kudu ngganti kendaraan ana. Apa wae pangembangan ing tema Burlak digunakake ing pangembangan tank Armata ora dingerteni.


Miturut situs web:
http://gurkhan.blogspot.ru/
http://btvt.narod.ru/
http://otvaga2004.ru/
http://bastion-karpenko.ru/
http://vpk-news.ru/
Pengarang:
66 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. yurich
    yurich 23 april 2015 06:16
    + 13
    Kita ngarepake pawai, mula aku pengin ndeleng barang anyar.
    1. Ruslan
      Ruslan 23 april 2015 06:28
      +7
      kabeh wis ditampilake :) ana rincian cilik ing ngisor terpal :)
      1. Raider
        Raider 23 april 2015 07:05
        +6
        Quote: Ruslan
        kabeh wis ditampilake :) ana rincian cilik ing ngisor terpal :)

        Tulung dakkandhakake, sampeyan bakal kaget yen, sawise nyopot tarpaulin, ujar saka T 14, log sing niru bedhil 125mm dicopot lan diganti karo kaendahan bedhil 152mm sing ora bisa diterangake karo tank sing bakal dituju menyang parade. lan menyang seri?
        1. inkass_98
          inkass_98 23 april 2015 08:21
          +7
          Kutipan: Raider
          Sampeyan bakal kaget kanthi pribadi

          Ngageti, nanging becik. Ana pangarep-arep kanggo bedhil 140-mm, nanging durung tuwuh bebarengan ...
          1. Raider
            Raider 23 april 2015 08:33
            +5
            Kutipan saka: inkass_98
            Ngageti, nanging becik. Ana pangarep-arep kanggo bedhil 140-mm, nanging durung tuwuh bebarengan ...

            lan ing T 15, lengen dawa 57mm?
            iku uga katutup ing kono.
            1. Dimka off
              Dimka off 23 april 2015 10:03
              +4
              Kutipan: Raider
              lan ing T 15, lengen dawa 57mm?
              iku uga katutup ing kono.

              Iku bakal apik banget.)
        2. Dimka off
          Dimka off 23 april 2015 10:02
          +3
          Kutipan: Raider
          Tulung dakkandhakake, sampeyan bakal kaget yen, sawise nyopot tarpaulin, ujar saka T 14, log sing niru bedhil 125mm dicopot lan diganti karo kaendahan bedhil 152mm sing ora bisa diterangake karo tank sing bakal dituju menyang parade. lan menyang seri?

          Aku bakal kaget banget lan malah kaget banget)) Aku seneng banget eseman
        3. lawaskap22
          lawaskap22 23 april 2015 10:29
          + 10
          Lan kenapa 152mm! Kenapa masalah ekstra ... 125mm ngatasi tugas sing paling akeh ... (maneh, disunifikasi global ... lan kanggo APA !!)
          1. Yeah
            Yeah 23 april 2015 14:12
            +8
            "Kanggo apa" isih ana!
            Kaliber 152 mm nambah kemampuan kanggo nembus waja amarga kasunyatane proyektil kurang rentan kanggo ricochet lan iki nyuda proteksi umume tank Kulon, utamane katon ing conto pimpinan2,
            uga, ana sumber daya kanggo nambah daya saka projectile dhuwur-mbledhos lan kumulatif.
            Kaliber 152mm uga duweni potensi kanggo nambah akurasi shooting ing jarak dawa, uga nambah umur laras.
            Aku ora bisa ngomong sing 152mm luwih apik tinimbang 125mm, nanging kaliber iki mesthi duwe kaluwihan. Iku misale jek kanggo kula sing regejegan kene padha karo pilihan saka kaliber cartridge kanggo bedhil serbu
            1. Bad_gr
              Bad_gr 25 april 2015 17:28
              +2
              wong Chelyabinsk.
              ".... obyek kaping 785 uga nduweni kompleks pertahanan aktif Drozd kanthi 18 peluncur sing nembakake amunisi protèktif. Persenjataan utama yaiku meriam 130mm rifled sing kuat kanthi amunisi 50. Iki minangka stok tembakan paling gedhe ing antarane tank Soviet. generasi kapindho. Menapa malih, 30 dijupuk ing loader otomatis. Ayo kula ngelingake sampeyan sing ing AZ T-72 ana 22 wong, lan ing MZ T-64 lan T-80 - 28 bêsik. Minangka gegaman tambahan ing "785" digunakake kanggo instalasi anti-pesawat sing dikontrol jarak jauh saka jinis tertutup, kanthi desain asli dhewe ... "

              Kenapa aku? Kita duwe meriam kanggo tank lan kaliber 130mm - rada, nanging luwih saka 125mm.
            2. PRV-16
              PRV-16 27 april 2015 21:35
              0
              Kerugian paling gedhe yaiku ukuran lan bobot proyektil lan muatan.Kanthi dimensi tank sing padha, beban amunisi bakal cilik.
              1. Bad_gr
                Bad_gr 27 april 2015 21:48
                +1
                Kutipan: PRV-16
                Kerugian paling gedhe yaiku ukuran lan bobot proyektil lan muatan.Kanthi dimensi tank sing padha, beban amunisi bakal cilik.

                Sampeyan maca maneh ing ndhuwur.

                Obyek 785 kanthi kaliber sing luwih gedhe (130 lawan 125) nduweni cangkang sing luwih gedhe ing conveyor mesin kasebut (30 lawan 22 kanggo T-72) lan kabeh beban amunisi (50 lawan 45 kanggo T-72b)
        4. Ruslan
          Ruslan 23 april 2015 11:37
          +5
          ora, iku ora bakal surprise sampeyan. iku bakal teka-teki. kanggo apa? punika pitakonan. 125 mm kaliber cukup normal. yen ana bedhil serbu, banjur ya, 152 mm paling. nanging kanggo tank, iki kakehan, nganti pangayoman tenan efektif marang 125 mm katon.
        5. PROXOR
          PROXOR 23 april 2015 12:02
          +4
          Kutipan: Raider
          Tulung dakkandhakake, sampeyan bakal kaget yen, sawise nyopot tarpaulin, ujar saka T 14, log sing niru bedhil 125mm dicopot lan diganti karo kaendahan bedhil 152mm sing ora bisa diterangake karo tank sing bakal dituju menyang parade. lan menyang seri?

          Kanggo kula, luwih apik kanggo nyelehake bedhil 130mm. Kaliber laut utama. Cangkang kanggo bedhil 130mm minangka kesatuan. Komplek Bereg, sing duwe bedhil 130mm nalika ditembak ing jarak 20km, nyebarake kapal gedhe lawas (decommissioned) kurang saka 10 menit. Tank ora butuh jarak kaya ngono, mula bedhil bisa digawe luwih cendhek. Rampungake cangkang sub-kaliber lan kamuflase lan ora ana tank siji-sijine negara NATO sing bisa nahan proyektil bedhil iki.
          1. opus
            opus 23 april 2015 18:22
            +7
            Kutipan saka PROXOR
            Kanggo kula, luwih apik kanggo nyelehake bedhil 130mm. Kaliber laut utama.

            segara
            - Ngartekno luwih larang (spesifik lingkungan korosif)
            - luwih abot, bedhil dhewe lan amunisi (logistik)
            - piranti kontrol geni sing luwih canggih lan mekanisme panuntun dhumateng gun.
            - daya tahan sing winates saka tong minyak..
            uga, lsp
        6. opus
          opus 23 april 2015 15:40
          +8
          Kutipan: Raider
          bakal dibusak lan diganti karo kaendahan gun 152mm indescribable karo tank bakal pindhah menyang arakan lan seri?

          Apa ana gegaman?
          Ing saham?
          Obyek 327

          - 1988 - nggarap topik lan tes ing situs uji Uraltransmash rampung mandheg.

          Saka taun 1988 siji isih contone ngadeg nganggur kanggo 16 taun ing situs uji coba situs tanduran Uraltransmash, banjur ing musim semi 2004 dipasang ing museum ing wilayah kasebut, ing ngendi saiki

          -------------------------------------
          -------------------
          Ora ana liyane "ing otak" teka.

          2A36M "Dilema-2A36", diprodhuksi nganti 1987...
        7. boozer
          boozer 23 april 2015 20:20
          +6
          Aku bakal kaget nalika tarpaulin dibusak, lan ana - voila, pistol laser 450 kilowatt! sedulur
          1. opus
            opus 23 april 2015 20:28
            +6
            Kutipan saka booze
            450 kilowatt laser gun!

            ya wis...
            ngendi liyane bakal diselehake generator 500kw?




            Iku bakal mburi?

            Inggih, superconder padha kanggo 500 kW?
            Oh ya . uga sistem cooling kanggo LU, njupuk menyang akun efficiency 20%, karo kapasitas 2 MEGA WAT


            Sawise kabeh, 450 kW menyang mungsuh, lan 1800 kW tetep ing lemari.

            Dadi kanggo referensi:
            Bandura sing rada gedhe (sistem pendingin LU), bobote 120 kg. Sistem mung bisa ngawula kanggo kelangan laser industri, mbusak daya iki 6 kW. Lan nganggo listrik kanggo jumlah sing padha.
            Mangkono, perlu siji liyane:

            Lan nyoba ngubengi medan perang kanthi kabeh omong kosong iki ...
            1. rereget
              rereget 24 april 2015 15:00
              +1
              Lha kok enggal-enggal grounding, amarga miturut sawetara, mangsa iku konco l.a.z.e.r.
              1. opus
                opus 25 april 2015 01:55
                +1
                Kutipan saka Kir
                Lha kok enggal-enggal digiling, merga miturut sawenehing wong, masa depan ana ing mburi l.a.z.e.r.

                Inggih, mesthi ora ing MBT "masa depan", ing kasus
                Kutipan saka Kir
                lan kanggo artileri jujur ​​kaya mengkono, iku ora bakal rauh kanggo ndeleng panggantos full-fledged.

                Roket kasebut kanthi yakin ngganti ...
                Sanajan manual, senjata api ... Aku uga mikir ing Alpha Centauri, nalika marinir angkasa kita bakal ndharat ing kana, nganggo senjata api, carane ngombe
                1. rereget
                  rereget 25 april 2015 23:40
                  0
                  Aku sajujure mung ora nulis babagan pluru (utamané considering carane bedhil saka nawakke padha bisa digunakake), iku mung gegaman sing ora bisa mengaruhi obyek konco alangan bisa push senjata sing bisa?
          2. vik669
            vik669 25 april 2015 13:36
            +1
            Aku bakal kaget wong nalika mbusak tarpaulin, lan ana - voila, 10mm plywood!
      2. Bayonet
        Bayonet 23 april 2015 15:33
        +6
        Quote: Ruslan
        kabeh wis ditampilake :) ana rincian cilik ing ngisor terpal :)

        Iku kaya ndamu ing kanthong kanggo nuduhake!
    2. Nirvanko
      Nirvanko 25 april 2015 13:35
      0
      Foto resolusi dhuwur saka platform tempur paling anyar "Boomerang" saka latihan Parade Kemenangan ing Alabino: http://mother-russia.org/blog/photoset/1440.html
  2. 501 Legiun
    501 Legiun 23 april 2015 08:41
    +6
    nanging aku seneng banget karo Burlak iki, ana sing ana. lan mbokmenawa soko padha bakal ngadeg ing armature.
    1. Vadim237
      Vadim237 23 april 2015 09:50
      +2
      Armata mung bakal duwe bedhil lan pemandangan karo bedhil mesin.
      1. Yeah
        Yeah 23 april 2015 14:16
        +1
        isih antena bakal tetep metu eseman
      2. opus
        opus 23 april 2015 19:20
        +2
        Kutipan: Vadim237
        Armata mung bakal duwe bedhil lan pemandangan karo bedhil mesin


        ?
        iku cetha (ora ana sing bakal pager kothak saka plywood sak panggonan kosong, lan malah nutupi padha karo kere):

        1. loader otomatis
        2. amunisi
        3. Lethal body kit (ZU machine gun)
        4.Radar (100%), soko "castrated" saka T-50

        5. Sistem OES lan IR
        6. DZ lan AZ
        Kabeh kabeh.....
        kaya iki:




        Nanging ora kaya iki:

  3. tchoni
    tchoni 23 april 2015 09:04
    +2
    fitur kuwi bisa Ngartekno nyepetake preparation saka tank kanggo misi pertempuran, Nanging, iku wis impact negatif ing biaya kabeh Komplek sarana, modernisasi lan operasi saka kendaraan wojo.

    Sampeyan uga kudu dicathet menawa kompartemen tempur Burlak abot banget amarga sawetara unit anyar. Modifikasi paling anyar saka tank T-90, T-90MS, dilengkapi menara Proryv klasik, bobot tempur 48-49 ton. Mangkono, T-90MS cocog karo syarat militer babagan bobot kendaraan lapis baja anyar, sing ana gandhengane karo kemampuan penerbangan transportasi militer. Petungan awal nuduhake yen sasis T-90 karo menara Burlak bobot paling sethithik 49,5 ton.

    Sayange, proyek kasebut ditutup, kaya biasane, ngirit kesehatan kru lan kanggo transfer unit tank mitos kanthi bantuan pesawat transportasi ...
    Pangembangan kasebut pancen efisien ... Yen kita ora butuh dhewe, kita bisa ninggalake paling ora minangka pilihan ekspor.
    Senadyan T-72 dilengkapi pengangkut tongkang katon luwih apik tinimbang T-72B3 ing babagan pertempuran, sanajan, mesthine, mesthine bakal kalah ing pertempuran kasebut ...
    1. lawaskap22
      lawaskap22 23 april 2015 10:41
      +7
      utawa Mungkin padha mung miwiti (sethithik) ngetang dhuwit ... kuwi "modernisasi" bakal langsung nambah Bunch saka masalah lan SO HOT TO LS FAVORITE Panjenengan (coba, contone, kanggo mbukak amunisi - sampeyan ora bisa nindakake tanpa crane. - tegese crane ing saben platoon ...!? ndandani lapangan- panggantos kabeh mesin ngangkat ...! zip .... (nanging kita bisa ngomong yen kita luwih kenthel ...)
      1. tchoni
        tchoni 23 april 2015 11:15
        +3
        Kutipan saka: oldkap22
        nyoba, contone, kanggo mbukak amunisi - sampeyan ora bisa nindakake tanpa crane - tegese crane kanggo saben platoon ... !?

        Inggih. sampeyan ora ngetung desainer ing kabeh. Mesthi, pilihan kanggo mbukak BC kanthi manual diwenehake.
        Kutipan saka: oldkap22
        panggantos kaliber - apa apa karo kabeh cangkang zip
        Aku ora ngerti kaliber apa sampeyan ngomong. Burlak digawe ing ngisor 125 mm.
        Aja bingung karo karya ing menara sing ora ana pedunung saka tank sing janjeni.
        1. lawaskap22
          lawaskap22 23 april 2015 20:10
          +3
          Aku ngomong bab sadurungé-130 140 lan 152 mm gagasan "sanajan ana" darurat "loading saka SM-manual, nanging sing utama isih bakal mbutuhake "mekanisasi" (lan malah 2 loader otomatis ... Ing Angkatan Udara, desainer uga ora bodho, nanging bom isih diisi karo linggis ...
          1. tchoni
            tchoni 24 april 2015 08:59
            +1
            Kutipan saka: oldkap22
            Aku ngomong bab sadurungé-130 140 lan 152 mm gagasan "sanajan ana" darurat "loading saka SM-manual, nanging sing utama isih bakal mbutuhake "mekanisasi" (lan malah 2 loader otomatis ... Ing Angkatan Udara, desainer uga ora bodho, nanging bom isih diisi karo linggis ...

            Apa iki apa karo Burlak, kang wis goal modernisasi saka tank standar karo standar 125 mm bedhil kanggo sebagian utawa rampung (gumantung ing kahanan) mbusak amunisi saka kompartemen gelut?
            1. lawaskap22
              lawaskap22 24 april 2015 11:01
              0
              Maksudku, mesthine, desainer kita pinter, nanging fantasie kudu dilebokake ing lemah sing kuat lan teori kasebut dikonfirmasi kanthi praktik (ora ala kanggo nyambungake akuntan (kadang)) akeh ide, sing apik ing teori, dadi miring sajrone operasi lan getih ing perang .. .(sengketa liwat t-34. ambigu t-64. (penyayang impor-T-6 (Tiger) ...) lan katresnan kita kanggo ngatasi kabeh "sempit" panggonan amarga "super efforts "obat kab
          2. Bad_gr
            Bad_gr 25 april 2015 17:35
            0
            Kutipan saka: oldkap22
            Ing Angkatan Udara, para desainer uga ora bodho, lan bom isih diisi nganggo linggis ...

            Ing helikopter Ka-50, winch kanggo ngemot amunisi kalebu ing paket helikopter.
      2. opus
        opus 23 april 2015 20:06
        +2
        Kutipan saka: oldkap22
        (Coba, contone, kanggo mbukak amunisi - sampeyan ora bisa nindakake tanpa crane - tegese crane kanggo saben platoon ...!?

        ?
        Lan carane loading SM disambungake karo kompartemen gelut Burlak?



        APA SING GANTI?

        Kutipan saka: oldkap22
        Dadi panas kanggo PM FAVORIT Panjenengan


        iku, lan bakal nganti ZhMV diadopsi, banjur tanker, nanging dijupuk isih "nangani" ....


        kran opo?




        1. lawaskap22
          lawaskap22 24 april 2015 11:05
          0
          ing "Burlak" idea iki kanggo ngganti ENTIRE kothak turret (bebarengan karo AZ) nalika loading BC (kira-kira kaya toko AK) ....
          1. opus
            opus 24 april 2015 12:03
            0
            Kutipan saka: oldkap22
            ing "Burlak" idea iki kanggo ngganti ENTIRE kothak turret (bebarengan karo AZ

            Iki 2 SM
            1st Kabeh iku padha
            -Ing conveyor AZ tank T-72B / T-90 dikirim mung 22, lan sisa 21 tembakan ...
            - Opsi modernisasi sing diusulake ngatasi masalah nambah efektifitas tempur tank T-72, T-80 lan T-90 menyang tingkat syarat modern kanthi nginstal turret AZ. Ing menara tank karo kompartemen gelut loader otomatis kapindho, dilengkapi karo conveyor jinis carousel (padha karo tank AZ T-72) karo kaset kanggo mbikak cangkang, dumunung ing ngisor awak tank.
            -Mangkono, ing tank modern, kabeh amunisi mbukak tank otomatis, yen turret AZ (TZK) kenek, tank bisa nerusake perang nggunakake AZ dumunung ing ngisor awak.
            -minangka bagéan saka nggawe kompartemen gelut siji karo dual-stream mekanisme loader otomatis kanthi otomatisasi lengkap amunisi diselehake ing tank (36 poto utawa luwih). TZKs (transport-loading wadhah) saka macem-macem kapasitas wis dikembangaké - 14 ... 32 poto.


            --------------------------------
            Manual "loading" tetep, supaya
            Kutipan saka: oldkap22
            (Coba, contone, kanggo mbukak amunisi - sampeyan ora bisa nindakake tanpa crane - tegese crane kanggo saben platoon ...!? lapangan repair-panggantos kabeh mesin ngangkat ...!?
            ORA RELEVAN
            -----------------
        2. Bad_gr
          Bad_gr 25 april 2015 18:39
          +1
          Miturut cara, muatan amunisi menyang Tank T-62 ditindakake kanthi nglanggar aturan TB: amunisi dilebokake menyang turret kanthi projectile mudhun, amarga yen dicelupake (Gusti Allah pareng!), Projectile bakal. ora njeblug, amarga wis akeh blockages liyane (3 -i utawa 4th), nanging yen sampeyan pancing primer kasus cartridge, bubuk mesiu bakal langsung murub, lan energi (kanthi hatches ditutup) cukup kanggo nyuwek turret. saka pagon.

          Kapindho:
          iku bakal pinter kanggo mbukak amunisi menyang tank ora liwat lawang ndhuwur ndhuwur, nanging dening dipakani projectile liwat lawang ngisor cilik ing sheet mburi tank, minangka rampung ing sawetara bedhil poto-propelled kita. Lan tata letak amunisi ing conveyor kudu ditindakake kanthi otomatis, tanpa campur tangan manungsa.
        3. utama7775
          utama7775 25 april 2015 22:16
          0
          saka panggonan saka tank, sapa bisa karo imager termal lan sing siap kanggo mencet bzo ing
          pindhah saka tank kita?
    2. kosmos111
      kosmos111 23 april 2015 11:03
      +8
      Kutipan saka tchoni
      Sayange, proyek kasebut ditutup, kaya biasane, ngirit kesehatan kru lan kanggo transfer unit tank mitos kanthi bantuan pesawat transportasi ...

      kabeh, modernisasi iki bakal nggawe raos, mung yen tembakan kesatuan....

      ing taun 2001, ing pameran ing Omsk, T-55M6 diwenehi ing sisih mburi menara kanthi loader otomatis kanggo 22 tembakan. Lan, modernisasi iki ora dadi seri ...

      loader otomatis saka Omsk Federal State Unitary Enterprise Design Bureau "Transmash"

      info saka: http://alternatistory.org.ua/kak-v-omske-pytalis-skresit-t-55-st-72-it-80
      1. tchoni
        tchoni 23 april 2015 11:17
        +1
        Kutipan saka cosmos111
        kabeh, modernisasi iki bakal mlebu akal, mung kanthi tembakan kesatuan ....

        Apa sampeyan mikir kaya ngono?
      2. tchoni
        tchoni 23 april 2015 13:18
        +4
        Kanggo T-55, modifikasi iki rumit banget. Mobil lawas banget kanggo wong sing nandur modal dhuwit serius ing modernisasi.
        Sanajan kabeh iki dirilis minangka "paus" sing bisa digantung dening pelanggan ing tangki asli, bisa uga ana sing tuku ....
        1. kosmos111
          kosmos111 23 april 2015 13:51
          +2
          Kutipan saka tchoni
          Apa sampeyan mikir kaya ngono?

          Kutipan saka tchoni
          Kanggo T-55, modifikasi iki rumit banget.

          T-55, aku setuju, modifikasi kompleks, T-62 kanthi bedhil 115 mm, bakal dadi calon sing cocog kanggo modernisasi ...

          loading lengan kapisah, kanggo MBT minangka buntu ((panjang BOPS)))
          kanggo bedhil self-propelled, kanthi tembakan variabel ((gumantung saka jarak menyang target))) - iki kemajuan ....
          1. Argon
            Argon 23 april 2015 14:57
            +3
            Aku ora ngerti logika sampeyan babagan kartrij-loading kanthi kapisah. Yaiku, sampeyan mikir yen "PENCIL" kanthi dawa 1500-1800mm, ing volume sing ditutup lan winates (ing tank) luwih gampang "nguripake" tinimbang rong silinder setengah dawa? Unitary dijupuk ing kahanan modern, paling wektu menehi tandha, minangka regresi maksimum ing desain tank bedhil, mekanisme loading utamané. Sawise kabeh, ngarsane ing MBT BC saka pertahanan rudal lengkap sistem (L-2000; 2500mm) punika kabutuhan urgent sing wis kabeh prasyarat kanggo implementasine (minangka conto). . Sengketa kuwi wis kedaden luwih saka sapisan ing situs iki. Ing mratelakake panemume, panggonan seko menara ora prospek, amarga kabeh kaluwihan dubious diblokir dening cacat ketok .Lan desain MOH loro-elemen karo modul transportasi-loading ora bisa nyedhiyani tingkat keandalan sing dibutuhake Ya, lan mbutuhake reformasi struktur kabeh pasukan tank (pembentukan unit sing nyedhiyakake pangiriman lan instalasi TIMELY sing padha. x modul).
            1. tchoni
              tchoni 23 april 2015 16:37
              +4
              Kutipan saka Argon.
              Sing, apa sampeyan mikir sing "PENCIL" 1500-1800 mm dawa, ing tutup, volume banget winates (ing tank) luwih gampang kanggo "nguripake" saka rong silinder setengah dawa?
              ora.. sampeyan ora bener. ing cilik saka BOPS, dawa dijupuk dadi meh padha karo dawa "kemo", Lan kabeh padha tuwuh ing dawa lan tuwuh minangka syarat kanggo nambah seng nembus waja. Lan ngisi daya sing kapisah ing kene ora mesthi disimpen. Lan nggunakake tembakan kesatuan ing AZ bisa nambah tingkat geni. Inggih, lan kanggo sawetara ombone resistance kanggo detonation mundhak. Umumé, pitakonan iki kontrovèrsial lan ora sakabehe unambiguous.
              Kutipan saka Argon.
              Lan desain MOH loro-unsur karo modul transportasi-loading ora bisa nyedhiyani tingkat linuwih dibutuhake.
              Aku bakal duwe panganan kanggo dipikirake kanggo sampeyan: deleng gambar Almaty kanthi cetha .... Kayane dheweke duwe modul kaya ing ngisor tarpaulin .....
            2. kosmos111
              kosmos111 23 april 2015 16:52
              +2
              Kutipan saka Argon.
              Aku ora ngerti logika sampeyan babagan kartrij-loading kanthi kapisah.


              ana akeh perselisihan lan ora mung, ing situs web kita, sing luwih janjeni, ing MBT, kasus sing kapisah, utawa tembakan kesatuan "???
              mine: pendapat murni pribadi: kanggo MBT, tembakan kesatuan luwih janjeni ...
              kabeh BOPS modern cenderung nambah dawa ... "MANGO" kabeh dawane "cangkang", nanging AZ dipeksa kanggo dibagi cangkang dadi 2 bagean, lan kanggo amers iku siji-potongan, mungguh, "memo". luwih dawa...


              2: taktik nggunakake MBT ... BK T-72:: 50% - OFS, 35% - BPS, 15% - KS, kalebu ATGM ...
              1. Argon
                Argon 23 april 2015 18:44
                +3
                Dear cosmos111, sampeyan bakal setuju sing padha "MANGO" iku adoh saka anyar, yen ora wingi (mung katon liyane poto-propelled pillbox "Merkava4" ngijini sampeyan kanggo ngomong, nanging ana uga kemungkinan, padha uga digunakake ing "Macan tutul"). Dadi aku ngerti yen sampeyan "nyenyet ing subyek", sampeyan ora bisa ngerti babagan BOPS "Rheinmetall" sing janjeni kanthi inti komposit (6-8 "langkah"). "tamba" marang "Relic" (padha ora adoh saka bebener), nanging yen inti BOPS gabungan, kok ora nggawe projectile dhewe "prefabricated" - nyimpen ing bagean (nggunakake volume wojo paling rationally) lan ngumpul iku langsung sadurunge diperlokaké, mbentuk "cartridge" ing niche khusus (kanthi cara, tchoni ngrasa kaya modul transportasi-loading), sabisa saka "gudang". daya dijupuk gumantung ing syarat seng nembus.
                1. tchoni
                  tchoni 24 april 2015 13:50
                  +1
                  Kutipan saka Argon.
                  nyimpen ing bagean (nggunakake paling nyoto saka volume reserved) lan ngumpulake langsung sadurunge dijupuk, mbentuk "cartridge" ing niche khusus

                  piye wae angel banget, sanajan, mesthi, kabeh bisa ditindakake ing jagad sublunar ...
                  1. Argon
                    Argon 26 april 2015 00:58
                    +1
                    Ya, lagi ngomong, iku di-push kula adoh saka espumezan, Nanging, sampeyan kudu ngakeni bilih loader otomatis Kharkov ing agêng-50s nyebabake reaksi luwih kasar lan adoh saka unambiguous (kanggo wong-wong sing padha mestine kanggo ngerti, mesthi. ).
        2. alex86
          alex86 23 april 2015 21:23
          +2
          Kutipan saka tchoni
          Kanggo T-55, modifikasi iki rumit banget.

          Ing tangan siji, nandur modal ing peralatan lungse ora tanggung rasional, ing tangan liyane, 3 wong, malah ing versi asli saka T-55, duwe potensial pertempuran luwih gedhe tinimbang ing lapangan mbukak ...
    3. Yeah
      Yeah 23 april 2015 17:09
      +3
      Aku yakin ana 2 jinis tank sing dikarepake - sing terus-terusan melu lan sing ana ing cadangan 99% wektu. iku bakal logis kanggo release 2 modifikasi paling ndadekake kanggo tugas beda
  4. Ronin62
    Ronin62 23 april 2015 10:04
    +8
    Sing dadi guyonan yen terpal ora dicopot babar pisan! wassat
  5. Aleks tv
    Aleks tv 23 april 2015 11:39
    +9
    Kompartemen gelut sing apik lan padhet yaiku Burlak lan Breakthrough.
    ya
    Minus - kekacoan karo layanan. Zampotechs bakal nyumerepi piyambak, lan bebarengan.
    Inggih, rega ...
    Dadi dongeng, sayangé.
    nglirik

    GABTU ora bakal ngganggu modernisasi global T-72 kanthi biaya nyata kanggo debugging lan polishing Armata, ora bakal ...
    Dheweke mung bakal ngelingi molarisasi T-72B3, iku kabeh ... lan kanthi tenang ngladeni nganti pangiriman massal peralatan anyar.
    Kajaba iku, ora larang regane:
    - Komplek anyar kanggo komandan, paling kaya ing T-90.
    - instalasi remot machine-gun kanggo komandan, paling kaya ing T-80u.
    - pangayoman kabeh-babak saka ENTIRE kendaraan, paling ora kaya ing versi tank kutha.
    - 1000 mares lan modernisasi transmisi lan sasis, paling kaya T-72BA.
    Lan fse, sampeyan bisa ngawula ing mesin kuwi lan "karya" yen perlu.

    Ora ana sing rumit lan larang kanggo ngrampungake T-72B3 kanthi peralatan kasebut - lisaped wis suwe diciptakake.
    Good luck kanggo Mazuta saiki.
    ombenan
    1. Yeah
      Yeah 23 april 2015 17:15
      0
      apa babagan masalah layanan? menara tank diganti saben dina, utawa apa?
      Iku misale jek kula iku bakal gampang kanggo golek sawetara jenis manunggalaken dening mecahaken sawetara kelenjar.
      1. mirag2
        mirag2 23 april 2015 19:26
        +1
        Armata minangka PLATFORM, dudu menara!
  6. cdrt
    cdrt 23 april 2015 11:45
    +1
    Masalah utama "tata letak kandhel" tank Soviet / Rusia yaiku penempatan amunisi lan bahan bakar ing BO lan, kanthi mangkono, daya tahan sing kurang nalika ditusuk.
    Burlak minangka langkah sing apik kanggo ngrampungake masalah iki. Menara ing T-90MS - banget.
    Ing mratelakake panemume, yen teknis solvable, iku bakal becik kanggo nyelehake mung BOPS ing AZ tradisional ing BO, cangkang liyane ing TZM Burlak-jinis, lan ing panggonan sing padha ing TZM, panggonan seko saka propelan biaya kanggo kabeh amunisi. momotan.
    Nalika misahake tank ing BO karo sekat wojo, masalah sing disebabake tata kandhel bakal meh rampung ditanggulangi.
    Siji-sijine sing bakal tetep ana ing BO sing gampang kobong yaiku cairan saka drive hidraulik vertikal.
    Yen diganti dening listrik, masalah survivability saka tank T-72/90 bakal ditanggulangi meh rampung.
    1. Moose
      Moose 23 april 2015 18:17
      0
      cairan hidrolik vertikal.

      Cairan sing ora gampang kobong wis ana kanggo dangu. Kajaba iku, ing sawetara kasus padha duwe sawetara operasi luwih akeh tinimbang lenga.
    2. Bad_gr
      Bad_gr 25 april 2015 18:56
      0
      Kutipan saka: cdr
      Nalika misahake tank ing BO kanthi partisi waja, masalah sing disebabake tata letak sing padhet bakal meh rampung dirampungake .....


      Ing kompartemen gelut, bebaya paling gedhe ora tank, nanging biaya tambahan, sing kasebar ing ngendi ora kena.
  7. NordUral
    NordUral 23 april 2015 14:25
    +2
    Jiwa bungah ing artikel kaya ngono! Terusake, Kiril kanthi semangat sing padha, publikasi. Lan supaya pangembang maca artikel lan komentar kita. Kadhangkala para amatir menehi solusi lan komentar sing wicaksana.
  8. mc1aren
    mc1aren 23 april 2015 15:32
    0
    Kutipan saka Ronin62
    Sing dadi guyonan yen terpal ora dicopot babar pisan! wassat

    iki ora guyon - ora bakal dibusak ...
  9. veteran2007
    veteran2007 23 april 2015 15:45
    +3
    Posting kasebut pancen menarik. Aku pengin nggawe sawetara klarifikasi.
    1. Tujuane Burlak ora mung manunggal, nanging uga nambah daya tembak amarga ana proyektil anyar.
    2. Desain ngajokaken saka waja turret modul Ngartekno worsened kondisi driver kanggo ninggalake tank.
    3. Desain modular saka pertahanan turret dramatically tambah wayahe inersia saka turret lan stabilizer ana ora bisa kanggo nyedhiyani akurasi ing pamindhahan.
    4. Ing mratelakake panemume, a hauler tongkang, nalika diinstal ing tank ana, mbutuhake modifikasi owahan kanggo lambung, kang nimbulaké resistance cukup saka pangembang tank.
    5. Ora ana sasis sing bisa nggawa menara sing abot.
  10. cumastra1
    cumastra1 23 april 2015 15:47
    0
    Miturut pendapatku, syarat kanggo massa tank ora bener. Mesin 45 ton mesthi luwih cepet lan luwih mobile tinimbang monster 60-70 ton. Nanging keamanan luwih dhuwur. Ya, lan ana pengalaman nggunakake senjata kasebut. Bener, ing kahanan ara-ara samun, lan ora rawa - alas, nanging piye wae masalah iki bisa ditanggulangi. A Urut saka pasukan khusus tank karo gun 152 mm lan pangayoman dhuwur. Ngomong prodigy? Iku gampang kanggo njelajah, lan "nyelip saka mburi", kanggo kasus kaya mengkono ana bmpt. Wah aku ora ngerti. Cheftens lan merkavs nimbang kathah, lan ing dikarepake lan bab.
    1. Yeah
      Yeah 23 april 2015 17:43
      0
      keamanan mundak akeh ora dadi luwih saka massa saka tata letak.
      kanggo mundhakaken pertahanan cardinally, sampeyan kudu nggawe monsters mouse-kaya
    2. lawaskap22
      lawaskap22 23 april 2015 20:30
      0
      ora skala - wilayah luwih cilik tinimbang wilayah kita - infrastruktur sing dikembangake (dalan. jembatan ...) uga, jumlahe uga penting ... perlindungan tank ora mung waja, nanging uga maneuver. kontrol komando...
  11. Yeah
    Yeah 23 april 2015 17:31
    0
    massa kendaraan utamané ana hubungane karo passability saka kreteg lan sawetara bagéan saka dalan, syarat kanggo massa saka dimensi lan bobot kanggo loading menyang pesawat / kapal / trailer / starship punika secondary.
    isih ana hubungan negatif ono antarane linuwih saka mesin lan Tambah ing massa sawijining.
    Kanggo liyane - paling ora nindakake tank 200-ton, mung bakal efektif.
    Persyaratan lintas negara mbatesi tank nganti 45-50 ton, lan udakara 50 ton minangka syarat supaya transfer peralatan ora larang banget.
    Aku duwe pitakonan - yen bagéan saka modul tank pangayoman, senjata, etc. dipindhah, iku bisa kanggo mbusak kanggo gerakan ing wilayah masalah? Ing pertahanan, tank ora perlu meksa apa-apa kanthi kesiapan, supaya bisa ditindakake. Ing serangan, tank kudu pindhah ing kesiapan maksimum, lan malah ing kahanan angel, lan mulane dismantling iku mangu.
    Iku mung ora apik kanggo nuntut kabeh saka siji desain bebarengan - lan daya tempur, lan gamblang ing logistics, lan rega, etc. Nanging misale jek saiki, sawise ngilangi strategi gelombang baja ing pesisir kulon Prancis, bakal logis kanggo ninggalake panggunaan tank sing nyerang banget lan nyuda syarat kanggo panggunaan lan mobilitas. Ing kahanan kasebut, desain bobot 55-60 ton cukup bisa nyukupi prentah, amarga. nalika obah, iku bakal bisa kanggo mbongkar lan nggunakake ing kahanan masalah.
    1. lawaskap22
      lawaskap22 24 april 2015 11:35
      0
      kanggo saben operasi garis ngarep "mbangun" tank dhewe saka "set LEGO"? (Alat khusus luwih efektif tinimbang sing universal. Nanging larang (luwih larang ...)
  12. veteran2007
    veteran2007 24 april 2015 07:58
    +1
    Aku bakal nyatakake pikiran seditious sing dakkandhakake ing 95 - saben perang butuh tank dhewe. Serangan ing Berlin ora mbutuhake tank kanthi jarak bahan bakar 500 km. Abrams ora bakal ngliwati garis Manerheim. "Merkava" ora bakal ngliwati "rute kolom" alas kita. Tinimbang ngasilake telung merek tank sing meh padha, kita kudu nggawe "tank kanggo kutha", "tank kanggo ara-ara samun" lan "tank kanggo Eropa". Kabeh upaya kanggo ngusulake "penyatuan" iki ora nemokake dhukungan ing antarane komando dhuwur. Mung sebagian iki diwujudake nalika nggawe konsep BMPT.
    1. lawaskap22
      lawaskap22 24 april 2015 11:40
      0
      idea iki ora golek support ora mung antarane "High Command", nanging uga ing antarane wong-wong sing REALLY melu ing masalah iki (contone, zamtehi ...) (uga, financiers (ora resimen))
  13. lawaskap22
    lawaskap22 24 april 2015 14:53
    0
    Kutipan saka opus
    ing buritan, sing disebut unit instalasi diwenehake. transport-loading container (TZK) kanggo nampung amunisi
    1. lawaskap22
      lawaskap22 24 april 2015 20:03
      0
      Klaim "babagan crane ing saben peleton aku mundur" ... muatan tangki bahan bakar mung manual (aku ora ngerti ide kasebut kanthi bener (lan mlayu ing ngarep lokomotif ...)
  14. Insinyur
    Insinyur 24 april 2015 16:32
    0
    Senapan mesin banget diselehake - ternyata nyatane kurang saka setengah saka sektor bunder.
  15. Taras
    Taras 24 april 2015 17:17
    0
    mung ing tengah XNUMXs
    artikel saka mangsa?
  16. Victor Wolz
    Victor Wolz 24 april 2015 21:58
    0
    Artikel sing menarik, sayang banget yen saiki mung T-72 sing dimodernisasi, wektune kanggo modernisasi T-90s sing sepisanan lan luwih becik yen T-80 ora dicopot, nanging dimodernisasi dening pengangkut tongkang sing padha. utawa digawa menyang tingkat T-80 pikiran Bar.
    1. Bad_gr
      Bad_gr 25 april 2015 19:07
      +1
      Kutipan: Victor Wolz
      Artikel sing menarik, sayang banget yen saiki mung T-72 sing dimodernisasi, wektune kanggo modernisasi T-90s sing sepisanan lan luwih becik yen T-80 ora dicopot, nanging dimodernisasi dening pengangkut tongkang sing padha. utawa digawa menyang tingkat T-80 pikiran Bar.

      Ing mratelakake panemume, ana tank anyar (T-14) lan kudu mimpin menyang pasukan. Ayo dikubur ing kono, golek penyakit bocah cilik. Lan luwih akeh ing pasukan, luwih cepet proses penyetelan bakal rampung. Miturut cara, luwih gedhe batch, luwih murah ing produksi (sampeyan bisa tuku conveyor robot khusus kanggo batch gedhe, batch cilik bakal digawe ing peralatan lawas kanthi keterlibatan tenaga kerja manual)
      1. awus4
        awus4 26 april 2015 22:47
        +3
        Aku setuju, nanging ora worth ninggalake peralatan lawas kaya iki ... iku apike kanggo nglengkapi kabeh 72 80 90 baris karo siji menara anyar karo anyar 125 bedhil mm lan padha isih bakal ngawula cekap nalika tank anyar. diobati kanggo penyakit bocah sing padha ...
  17. Alekspel
    Alekspel 29 april 2015 19:24
    0
    Ide platform siji apik amarga ndandani iku manunggal, kang, minangka perang ing Ukraina nuduhake, dadi support paling penting kanggo perang. Kerusakan sing paling sithik, sanajan peluru kaliber gedhe sing nyerang uler, bisa "nyebul" tank, lan kaya sing kita ngerteni, desain ulat 64, 72, 80 lan 90 beda, lan suspensi uga, tegese gedhe banget. nomer spare parts lan alat khusus. Mesthekake ndandani lan pasokan amunisi dadi penting ing kelangsungan hidup unit lan manunggal, pamblokiran, transisi menyang standar siji, mesthine minangka langkah maju. Lan unit tempur lan menara bisa diganti. Iki uga bakal nggampangake transisi menyang robotisasi peralatan militer. Dadi sedulur kita. Terusno TAG!!! Transisi menyang kaliber siji bakal nambah efisiensi layanan RAV lan kacepetan pangiriman amunisi. Lan sawetara lan ciri pertempuran liyane bisa diatur dening daya amunisi karo siji kaliber. Ing VAA mau. Kalinin, masalah kasebut digarap ing taun 80-an.