Review militèr

Anatoly Isaikin: "Akeh negara pengin tuku S-400"

29
Anatoly Isaikin: "Akeh negara pengin tuku S-400"


Taun kepungkur, eksportir senjata Rusia milik negara Rosoboronexport ngadhepi sanksi, ngrusak kerjasama karo Ukraina lan masalah liyane sing bisa ngalangi operasi kasebut. Anatoly Isaikin, Direktur Umum perusahaan, ing wawancara karo Kommersant, ngomong babagan panuku pisanan sistem pertahanan udara S-400 Rusia lan babagan asil finansial 2014.

"Kita ora bisa nglirwakake impor"


– Kepiye 2014 kanggo Rosoboronexport babagan indikator finansial lan kuantitatif?


- Taun iki ora gampang kanggo kabeh Rusia - lan kita, minangka eksportir khusus produk militer pungkasan, ora ana sing istiméwa. Nanging kita bisa netepi garis umum sing ditetepake ing program pangembangan strategis perusahaan nganti 2020: kabeh risiko bisa diidentifikasi ing kana, diwilang kepiye pasar senjata dunia bakal berkembang, ing endi lan volume apa sing bisa nyedhiyakake produk kita. Aku bisa ngomong yen ing 2014 ramalan kita dadi kenyataan. Ekspor senjata nggawa $ 13,2 milyar.

- Padha kaya ing 2013.


- Yen count akurat, banjur nang endi wae watara $ 22 yuta liyane. Aku mikir yen ing telung nganti limang taun sabanjure kita bisa tetep ing pratondho 2013-2014, mula Rusia bakal njupuk posisi kaping pindho ing pasokan senjata lan peralatan militer, sing nomer loro mung siji negara - Amerika Serikat. Umumé, ing taun 2014, Rosoboronexport nganggep 1879 panjaluk saka pelanggan manca, nyerahake 1260 proposal komersial, lan nandatangani luwih saka 1100 dokumen kontrak karo 50 negara sing regane $ 15,9 milyar, yaiku $ 2,2 milyar luwih saka ing 2013. Iki, mesthi, tokoh sing bisa digunakake, nanging nuduhake pirang-pirang tugas sing kudu ditindakake karyawan.

– Sepira gedhene portofolio pesenan sampeyan?

- Aku wis tansah ngandika sing iki instrument cukup nengsemake, owah-owahan gumantung ing execution lan kesimpulan saka transaksi. Saiki luwih saka 40 milyar dolar lan dibentuk kanthi biaya kontrak sing wis rampung karo 70 negara.

– Sing ana pimpinan ing tumbas kita gaman ing 2014?


- Negara utama sing ngimpor produk Rusia, aku bakal milih India, Irak, China lan Vietnam. Distribusi volume ekspor produk militer ing 2014 yaiku: peralatan Angkatan Udara - 41%, Angkatan Laut - 13%, Pertahanan Udara - 15%, Angkatan Darat - 27%, lan produk liyane kira-kira 4%.

- Biyen, volume impor sing ngliwati Rosoboronexport nganti pirang-pirang atus yuta dolar. Apa saiki?


- Sadurunge, angka iki fluktuasi watara $100 yuta - Maksudku impor produk kanggo angkatan bersenjata lan kanggo pelanggan. Taun kepungkur, volume iki gunggunge $ 150 yuta, aku percaya yen ing 2015 angka iki bakal mudhun dadi $ 105. Panjelasan babagan iki cukup prasaja: sanksi, transisi menyang komponen domestik. Nanging kita ora mung pengin nglirwakake impor, nanging ora bisa, amarga iki ana hubungane karo kontrak ekspor. Nalika pesen produk saka kita, akeh negara maju, kayata India lan China, ngupaya nggawe owah-owahan ing tampilan teknis produk kasebut supaya bisa ngembangake industri pertahanan ing kana. Asring, nalika pesen pesawat, ana pitakonan babagan nginstal target utawa sistem radar ing wong-wong mau ora saka produksi Rusia, nanging kita dhewe. Iki minangka conto normal kerjasama internasional, kita maju. Lan kabeh iki kalebu ing jumlah kira-kira 100 yuta dolar. Kanggo Departemen Pertahanan Federasi Rusia, aku percaya yen tentara Rusia kudu nggunakake produk saka negarane dhewe.

– Apa kahanan ing Ukraina mengaruhi karya Rosoboronexport ing 2014? Apa prediksi kanggo siji iki?

- Dheweke ngandika, mesthi. Hubungan koperasi sing paling cedhak wis dikembangake ing antarane negara kita, sing wis ana pirang-pirang dekade. Kepemimpinan negara wis njupuk kursus menyang substitusi impor, lan Ukraina minangka impor, apa wae sing bisa dikandhakake. Menapa malih, yen kita njupuk unit kapisah, banjur digawe dening efforts loro negara. Yen kita break kerjasama, banjur proses mandheg ing loro-lorone. Ana karusakan, nanging luwih akeh kesempatan kanggo nemokake analog utawa mulihake rantai sing rusak. Iki mbutuhake wektu sing beda - saka sawetara sasi nganti pirang-pirang taun. Industri wis diprentahake kanggo mesthekake yen ora ana kekurangan amarga ora ngirim komponen Ukrainia.

"Kahanan ing Suriah dadi luwih akut"


– Kepiye sanksi saka negara-negara Kulon mengaruhi karya perusahaan?


- Sanksi minangka alangan sing rada nyuda kemajuan karya kita, nanging iki dudu alesan kanggo nggresah lan nggresah. Ekspor senjata minangka wilayah sing kompetitif banget, durung nate lan ora bakal gampang. Sawise sanksi diumumake, ora ana karyawan siji-sijine sing mlayu marani aku kanthi ujar: "Pangeran, kabeh wis ilang!" Kajaba iku, aku dhewe weruh yen dheweke nanggepi larangan sing ditindakake kanthi cara sing kaya bisnis: dheweke kumpul, ngevaluasi kahanan lan terus kerja. Kita wis njupuk langkah tartamtu ing saben arah - keuangan, transportasi, produksi lan panggantos komponen saka negara EU. Aja lali yen ngimpor komponen lan majelis individu ditindakake ora mung saka Eropa: kira-kira 100 perusahaan saka 28 negara melu kerjasama iki. Uni Eropa nggabungake enem-pitu, maksimal sepuluh perusahaan saka limang-enem negara. Kita duwe mitra liyane, kalebu sing ana ing negara BRICS lan Vietnam, mula kita bakal fokus maneh ing negara kasebut.

– Kepiye sampeyan netepake kahanan kanthi eksekusi kontrak kanggo pasokan operator helikopter Mistral? Yen ora kepatuhan, apa sampeyan siap ngajokake tuntutan hukum?

- Rembugan lagi ditindakake, lan iku banget awal kanggo pirembagan bab pengadilan. Nanging aku bisa njamin yen Rosoboronexport siyap kanggo pangembangan kahanan apa wae. Kontrak kasebut pancen kabeh pranata sing ana hubungane karo force majeure, standar dening salah sawijining pihak, lan liya-liyane. Nganti saiki, syarat-syarat persetujuan lan pigura wektu sing ana ngidini kita lan Prancis bisa ngupaya solusi kompromi tanpa menyang pengadilan lan tanpa nggunakake tumindak utawa tumindak drastis. Yen wektu iki wis rampung, kita bakal mutusake langkah-langkah sabanjure.

- Apa panguwasa India nanggepi kanthi cara apa wae kanggo nerusake kerjasama militer-teknis antarane Rusia lan Pakistan?


- Ora ana kiriman senjata gedhe menyang Pakistan nganti suwe, sanajan cara sing ditindakake kanggo rapprochement bisa nyebabake rasa ora puas. Nanging ing kene kudu dingerteni manawa Islamabad nduwe papan sing penting ing perang nglawan terorisme: Pakistan minangka jinis bantal keamanan kanggo negara liya, sing bisa nembus geng bersenjata ing wilayah kasebut. Yen kita duwe kontrak senjata karo Pakistan, senjata kasebut mung bakal digunakake ing operasi anti-teroris, lan ora nglawan negara katelu. Apa iki bisa nyebabake sapa wae ora marem?

- Ing tataran apa rembugan ing helikopter Mi-35?


- Dheweke isih ditindakake, nanging jumlah helikopter ing kontrak iki bakal sithik.

- Hubungan antarane Rusia lan China saya mundhak ing pirang-pirang wilayah. Apa bener Beijing nandatangani kontrak karo sampeyan ing September 2014 kanggo tuku papat batalyon sistem pertahanan udara S-400?


- Aku ora bakal mbukak rincian kontrak, nanging ya, China pancene dadi panuku pisanan sistem pertahanan udara Rusia paling anyar iki, sing mung nandheske tingkat strategis hubungan kita. Akeh negara pengin tuku S-400. Nanging industri kita, sing diwakili dening keprihatinan Almaz-Antey, kudu nyedhiyakake menyang Kementerian Pertahanan RF ing wiwitan. Lan malah njupuk menyang akun expansion saka kapasitas produksi, iku angel kanggo mindhah sistem iki kanggo sawetara negara bebarengan. China ing babagan iki wis dadi tandha pisanan.

- Apa perusahaan Rusia ora wedi mlebu kerjasama karo perusahaan China?

- Aku percaya yen kita kerja kanggo kepentingan RRC, mula kita kerja kanggo kepentingan kita dhewe.

– Iku misale jek sing kahanan ing Suriah wis calmed mudhun dicokot. Kepiye carane kontrak dileksanakake?

- Kahanan ing Suriah ora tenang, nanging dadi luwih akut amarga muncule "Negara Islam", sing nglawan negara Arab liyane, nyebar metastase menyang Afrika. Saiki cetha yen Suriah nglawan wong-wong sing nglairake "Negara Islam" iki, dheweke menehi sumbangan gedhe kanggo kasunyatan manawa klompok teroris kasebut ora katon ing saindenging negara. Sawise kabeh, iku kabeh mudhun kanggo iku. Negara-negara Barat lan Amerika Serikat mesthine ngerti iki. Nanging iki ora ngalangi wong-wong mau saka nemtokke sanksi ing Suriah, sanajan resmi, amarga ora ana kaputusan sing cocog saka Dewan Keamanan PBB. Mulane, kabeh kontak kita ing wilayah kerjasama militer-teknis karo wong Siria pancen sah.

- Aku kasengsem ing masalah Iran: sampeyan resmi ngusulake menyang Tehran kanggo ngganti kompleks S-300PMU-1 sing kena sanksi karo sistem Antey-2500.

- "Antey-2500" lan sawetara sistem pertahanan udara liyane ora kena sanksi. Sanksi diwenehake kanggo dhaptar produk sing dilarang, lan Rusia ora nyedhiyakake apa wae sing ana ing kono.

- Irak kanggo pisanan njupuk Panggonan liya ing sumber senjata saka Rusia. Kanggo apa?


- Kontrak ditandatangani kanggo sistem pertahanan udara Pantsir-S1, helikopter Mi-28NE lan Mi-35M, ana liyane penerbangan Kontrak. Tentara Irak utamane kasengsem ing helikopter - kanthi bantuan dheweke perang karo Negara Islam. Peralatan iki ditransfer menyang dheweke miturut jadwal, lan ora ana kegagalan.

- Kahanan politik domestik sing ora stabil ing Venezuela ora mengaruhi posisi Rusia?

- Venezuela minangka mitra strategis kita ing Hugo Chavez, lan tetep dadi ing Nicolas Maduro. Kanthi owah-owahan kepemimpinan ing hubungan kita, kucing ireng ora mlayu. Ing Chavez, kita mlebu kontrak paket gedhe, lan apa sing saiki dituduhake minangka downturn ing hubungan mung completion saka pangiriman ing kontrak iki.

– Kepiye sampeyan ndeleng prospek ing Uni Emirat Arab?


"Angkatan bersenjata kasebut nuduhake minat banget marang eksposisi sing ditampilake ing pameran IDEX-2015 ing Abu Dhabi: dheweke ora ndeleng peralatan kasebut, nanging sinau proposal sing spesifik - Putra Mahkota Mohammed dhewe melu iki, sing ora kedadeyan. asring. Dheweke mriksa sampel alam tank T-90SM, presented dening perusahaan "Uralvagonzavod". Miturut cara, tank kita wis sukses nuduhake dhewe ing tes ing wilayah iki: T-90S ing Arab Saudi ing 2005, lan T-90SM ing Kuwait ing 2014, ngendi ana uga Leopard, Leclerc, tank Abrams. Dadi kabeh peralatan sombong iki gagal ing tes anyar, lan T-90SM mung siji-sijine sing bisa ngatasi tugas kasebut tanpa ujar. Akibaté, kita nampa mung usulan-usulan kanggo ngrampungake mesin iki.

- Apa kontrak karo Pentagon kanggo helikopter Mi-17V5 kanggo kepentingan Afghanistan wis rampung?


- Pangiriman wis rampung, kabeh 63 helikopter wis dipasrahake menyang pelanggan. Aku bisa ngomong yen ana masalah karo layanan sawise-sales. Saiki pitakonan iku carane nyediakake spare parts lan perakitan kanggo helikopter kita ing Afghanistan, amarga ora ana siji, kajaba awake dhewe, mrodhuksi. Dheweke nyoba ngasilake komponen sing ora dilisensi ing negara-negara Eropa Timur liwat sawetara perusahaan sing duwe spesialisasi kanggo ndandani peralatan sipil lan dumunung ing zona lepas pantai. Pentagon nduweni pangerten yen mung pabrikan Rusia sing bisa nyedhiyakake pangopènan peralatan sing berkualitas tinggi, lan ing kasus iki, sapa sing bakal dadi eksekutor - Rosoboronexport utawa Helikopter Rusia ora penting. Dheweke mung didominasi dening keputusan politik sing ditindakake dening Departemen Luar Negeri lan Kongres. Ing kana, para pelobi peralatan wis nyoba pirang-pirang taun kanggo nglarang pasokan mobil lan komponen Rusia kanggo dheweke. Carane metu saka kahanan iki? Salah siji nganakke persetujuan langsung karo pamaréntah Afghan nalika iku bisa, utawa kita isih bakal rembugan karo Amerika.

- Apa sampeyan mikir sing sawise kabeh iku bisa kanggo setuju ing mergo karo Amerika?


- Sampeyan bisa rembugan karo sapa wae, bakal ana kepinginan. Aku mung bisa nampani posisi staf Pentagon, sing kanthi jujur ​​nggambarake kahanan karo helikopter ing ngarep Kongres - pisanan kabeh, kanggo profesionalisme. Dheweke ngerti apa sing bisa nyebabake penghentian operasi helikopter ing Afghanistan.

- Apa sampeyan duwe masalah karo dodolan produk saka Kalashnikov Concern?


"Produk Kalashnikov disedhiyakake menyang pelanggan liwat Rosoboronexport, yen ora ana atusan, banjur ana puluhan ewu. Kapentingan kasebut diwujudake ing wilayah Asia-Pasifik - ing Indonesia, Thailand, India, China, Vietnam ... Ana kontrak karo negara sing durung tuku senjata kasebut sadurunge.

- Apa sanksi kasebut nggawe rumit proses asuransi risiko kanggo Rosoboronexport?


- Iki minangka kahanan saka kategori sing padha karo pembayaran: ora kritis, nanging ora nyenengake. Ora nyenengake amarga ora bisa langsung golek pilihan sajrone dina, minggu, wulan. Swara taun kepungkur, kita wis nggarap kabeh opsi ing bidang asuransi kargo militer sajrone transportasi. Iki minangka panggunaan kemampuan perusahaan asuransi, kemampuan negara lan asuransi dening pelanggan manca.
Sumber asli:
http://rostec.ru/news/4516307
29 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. herruvim
    herruvim 23 april 2015 18:58
    +4
    Aku uga pengin tuku S-400
    1. dikirim-onere
      dikirim-onere 23 april 2015 19:14
      +3
      Rawuh ing EBEY eseman
    2. Lt. angkatan udara cadangan
      Lt. angkatan udara cadangan 23 april 2015 19:26
      +1
      Iki ora nggumunake, semangat revolusi demokratis ngubengi planet ...
      1. ilmuwan
        ilmuwan 23 april 2015 20:04
        +3
        Thanks kanggo "bom demokratis" Amerika, sistem pertahanan udara Rusia minangka alternatif mung kanggo kedaulatan negara. Lan yen iki ora digunakake saiki, banjur banget rauh NATO bakal rampung nemtokke dhasar lan rudal ing tapel wates Federasi Rusia. Cetha yen kanggo akeh negara iki larang, nanging ana alternatif kanggo ukuran pangkalan militer Rusia. Nanging sing paling penting wektu kanggo nggawe sistem pertahanan rudal kontinental siji bebarengan karo India, China lan negara SCO liyane.
    3. Prapor-527
      Prapor-527 23 april 2015 21:05
      +1
      Kutipan saka herruvim
      Aku uga pengin tuku S-400

      Aku ngombe kakehan. turu wae... ngguyu
      1. Volgarr
        Volgarr 23 april 2015 21:15
        +3
        opo? Aku uga pengin! Saiki, aku bakal nyerahke botol lan tuku saperangan!
        1. Prapor-527
          Prapor-527 23 april 2015 22:10
          +1
          Kutipan saka Volgarr
          opo? Aku uga pengin! Saiki, aku bakal nyerahke botol lan tuku saperangan!

          Lan kita ora ngedol maneh ... (Novosibirsk) Aku ora ateges "kompleks" ...
      2. Komentar wis dibusak.
    4. mandhiri
      mandhiri 23 april 2015 23:21
      0
      Kutipan saka herruvim
      Aku uga pengin tuku S-400

      kabeh ing baris. tanpa antrian - kanggo kanca tulus saka Rusia, lan liyane - adhedhasar tingkat kasetyan kanggo Rusia ...
  2. Landwarrior
    Landwarrior 23 april 2015 19:02
    +6
    400s "Sistem" ing tentara, kucing nangis, lan padha wis arep drive kanggo ekspor ... opo
    1. dikirim-onere
      dikirim-onere 23 april 2015 19:17
      +5
      Kutipan saka Landwarrior
      400s "Sistem" ing tentara, kucing nangis, lan padha wis arep drive kanggo ekspor ... opo



      Nganti saiki, mung China sing dadi tandha pisanan ing negara liya nganti saiki ora bakal dikirim.
      1. hidroks
        hidroks 23 april 2015 19:58
        +1
        Kutipan saka sent-onere
        durung ngirim menyang negara liya.

        Dadi sawise kabeh, ora ana dhuwit ing anggaran kanggo njamin pertahanan: Mungkin, amarga asil ekspor, ana sing bakal bali menyang Angkatan Bersenjata Rusia ...
    2. Lt. angkatan udara cadangan
      Lt. angkatan udara cadangan 23 april 2015 19:28
      +4
      Kutipan saka Landwarrior
      400s "Sistem" ing tentara, kucing nangis, lan padha wis arep drive kanggo ekspor ...

      Ing asas, ora ana maneh, 152 peluncur ing Desember 23, 2014, iki 608 rudal saben peluncuran ...
      1. Landwarrior
        Landwarrior 23 april 2015 23:11
        0
        Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
        Ing asas, ora ana maneh, 152 peluncur ing Desember 23, 2014, iki 608 rudal saben peluncuran ...

        Apa cukup kanggo nutupi Moskow? Aku ora ngomong babagan wilayah liyane ...
    3. hidroks
      hidroks 23 april 2015 19:54
      -1
      Kutipan saka Landwarrior
      lan padha wis arep drive wong kanggo ekspor.

      Wong liberal arep menyang ngendi?
      Anggaran kebak bolongan, dheweke ora bisa lan ora pengin ngasilake apa-apa, nanging dheweke ngerti carane perdagangan - mulane dheweke dagang Rusia alon-alon ...
      1. Prapor-527
        Prapor-527 23 april 2015 22:18
        0
        Kutipan saka: hydrox
        Wong liberal arep menyang ngendi?
        Anggaran kebak bolongan, dheweke ora bisa lan ora pengin ngasilake apa-apa, nanging dheweke ngerti carane perdagangan - mulane dheweke dagang Rusia alon-alon ...

        Lan liberal dhewe "bocor" ... Lan padha ndeleng Rusia kaya sing.
      2. Landwarrior
        Landwarrior 23 april 2015 23:14
        0
        Kutipan saka: hydrox
        nanging padha ngerti carane perdagangan - supaya padha perdagangan Rusia alon ...

        Malah Yeltsin nglarang ekspor teknologi pertahanan penting ... Yankees ora bisa tuku Tunguska saka Rusia, padha tuku saka Belarus ... Lan ing kene sistem 500th isih ana ing tahap tes, lan 400th didorong kanggo ekspor ... Birokrat Soviet saka "industri pertahanan" ing babagan iki ana sawetara pesenan sing luwih pinter ...
  3. Petugas cadangan
    Petugas cadangan 23 april 2015 19:04
    +5
    "Nanging industri kita, sing diwakili dening keprihatinan Almaz-Antey, kudu nyedhiyakake dheweke menyang Kementerian Pertahanan RF ing wiwitan"

    Semono uga sing dakkarepake. Banjur ana sing paling maju ing luar negeri.
  4. Anatoly G
    Anatoly G 23 april 2015 19:10
    0
    akeh negara bakal lemu, padha kudu lengen piyambak.
  5. yuri1974
    yuri1974 23 april 2015 19:10
    +8
    Kabeh conto peralatan sing ditawakake kanggo ekspor duwe beda karo Ordo Pertahanan Negara. Dadi ora perlu panik .... Pabrik butuh pesenan kasebut, urip perusahaan gumantung ... Iki sing paling penting. plus akeh pitakonan liyane ...
  6. RusDV
    RusDV 23 april 2015 19:25
    +1
    "Akeh negara pengin tuku S-400"

    Ya ... wong Amerika sing paling akeh .... Kajaba wong Cina, nganti saiki ora ana. Ing sepuluh taun. Bisa wae....
  7. LYOKHA padha
    LYOKHA padha 23 april 2015 19:30
    +4
    Saiki senjata iki minangka instrumen pengaruh RUSIA ing politik donya....
    bayangake yen S-400 bakal katon ing negara-negara sing dadi calon bom demokratis dening Amerika Serikat lan sekutune ... lan S-400 langsung nullifies kesempatan kasebut.

    Umumé, anané sistem kasebut ing IRAN ... ora kalebu panggunaan bom bunker AS sing diiklanake dening PENTAGON .... operator kasebut bisa diprediksi mati.
  8. NordUral
    NordUral 23 april 2015 19:47
    +2
    Angkatan bersenjata Rusia pengin duwe layanan ing jumlah sing tepat. Lan aku ndhukung wong-wong mau ing iki.
  9. vglazunov
    vglazunov 23 april 2015 19:49
    0
    Ngirim mung kanggo sekutu nyata sing duwe tujuan mbela diri saka agresi AS lan NATO.
    1. Khagysh
      Khagysh 23 april 2015 19:57
      +1
      Sekutu sing sejatine yaiku awake dhewe. Sampeyan ora bisa dipercaya lan dipercaya sapa wae. Deleng, wis ana ing Belarus lan Kazakhstan padha duwe apa-apa marang St. George Ribbon.
      1. dikirim-onere
        dikirim-onere 23 april 2015 20:07
        0
        Kutipan saka Khagysh
        ing Belarus lan Kazakhstan padha duwe soko marang pita St.



        Dheweke ora nolak pita St.
      2. samarin1969
        samarin1969 23 april 2015 22:11
        0
        "Sekutu sejati iku awake dhewe..." - YA!!
    2. ARS56
      ARS56 23 april 2015 20:09
      0
      Saka sekutu nyata, mung China. Lan iku kabeh kanggo saiki.
      Awake dhewe butuh banget ... mambu perang gedhe saka sebrang samodra lan malah saka Geyropy.
    3. Komentar wis dibusak.
  10. APASUS
    APASUS 23 april 2015 19:57
    +2
    Ora ana gunane Almaz-Antey mbangun rong pabrik kanggo produksi sistem pertahanan udara.
  11. VezhChel
    VezhChel 23 april 2015 20:00
    0
    Saben whim kanggo dhuwit ngguyu
    1. samarin1969
      samarin1969 23 april 2015 22:15
      0
      Sayange, asring "kanggo dhuwit kita": kita menehi kredit kanggo "Venezuela" lan tuku senjata kita karo dhuwit iki. Aku ora ngandika iku mesthi ala. Nanging Isaikin tetep meneng babagan iki.
  12. penembake gunung
    penembake gunung 23 april 2015 20:01
    +2
    Ora ana sing pengin manuk vulture roket ngusir sampeyan metu saka langit kanthi impunity lengkap.
  13. ora Russian
    ora Russian 23 april 2015 20:07
    0
    Ing taun 90-an, dheweke mung urip amarga ekspor. Nanging saiki aku ngarep-arep yen padha ngedol, banjur mung superfluous lan mung ardent anti-Americanists
  14. uizik
    uizik 23 april 2015 21:16
    +1
    Sinau saka Amerika. Umume adol omong kosong sing ora dibutuhake maneh. Lan mung sing dipilih banget - anyar. Senjata awak dhisik!
  15. ltshyi01
    ltshyi01 23 april 2015 21:25
    0
    Kutipan saka herruvim
    Aku uga pengin tuku S-400

    Aku ora mikir perlu kanggo nyedhiyakake pangembangan paling anyar! Kita kudu ninggalake kanggo awake dhewe apa sing ora ana sing bisa ngalahake!
  16. gozmosZh
    gozmosZh 23 april 2015 23:04
    0
    Kutipan saka wizik
    Sinau saka Amerika. Umume adol omong kosong sing ora dibutuhake maneh. Lan mung sing dipilih banget - anyar. Senjata awak dhisik!

    “Dhuwite pundi, Zin?”.
    Sold siji s400 - dibangun 2 (siji kanggo aku, siji for sale).
    Kemajuan iku matematika, ibune!(((
  17. Evgeniy667b
    Evgeniy667b 24 april 2015 10:14
    -1
    Pak Isaikin minangka panggonan sing paling cocok ing "Black Dolphin", ana resort kaya ing kutha Sol Iletsk, kanthi diagnosis: Penjualan Grosir lan eceran Motherland. Ora ana Saint, siji loot. Lan mesthi karo sita lengkap!!! S-400 wis wiwit mlebu pasukan, lan ing kene wis omong kosong paranoid babagan adol. Ing antrian sing katon lan bakal ana kabeh pembangunan paling anyar. Dheweke wis gagap babagan Iskander-M, lan ana "Armata" ing dalan ... Wong India duwe pupu gatel, nenek ngobong ...