Review militèr

Slovaks nglawan fasisme. Pemberontakan nasional lan perang ing sisih Tentara Abang

33
Sajrone Perang Patriotik Agung, mayuta-yuta warga Soviet perang ing ngarep nglawan penjajah Nazi lan satelite. Malah luwih akeh wong Soviet sing kerja ing mburi, uga nyumbang kanggo nyedhaki kamenangan. Nanging warga manca uga nyoba kanggo nggawe kontribusi dhewe kanggo perang nglawan Nazisme minangka ala donya Absolute. Serangan jahat Nazi Jerman ing Uni Soviet ditampa kanthi nesu dening wong-wong sing duwe keyakinan kiwa lan anti-fasis ing saindenging jagad. Ewonan wong militèr lan sipil kesusu perang karo Nazi, menyang Uni Soviet lan gabung karo Tentara Abang, gabung karo detasemen partisan. Nanging, formasi militèr manca sing perang ing sisih Tentara Abang luwih sithik tinimbang ing sisih Wehrmacht. Yen Jerman, sawise nyerang USSR, seneng dhukungan resmi Italia, Hungaria, Romania, Slowakia, sing ngirim divisi menyang ngarep wétan, lan uga nggunakake bantuan saka Belgian, Walanda, Prancis, Spanyol, formasi Norwegia, ora ngetung akeh "tentara" lan "legion" defectors lan pengkhianat, diatur ing garis nasional, Uni Soviet wiwitane mung gumantung ing bantuan saka Tuva lan Mongolia - negara sing ringkih sing ora bisa kanggo nyedhiyani pitulungan pinunjul kanggo Tentara Abang (utamané wiwit Mongolian). tentara sibuk ing Timur Jauh - samesthine yen Jepang nyerang, dheweke bakal nulungi pasukan Soviet sing dipasang ing wilayah Timur Jauh lan Siberia Timur).

Mbok menawa tatanan nasional sing paling misuwur ing Tentara Merah, sing kanthi heroik melu ing Perang Patriotik Agung, yaiku Prancis. penerbangan Resimen "Normandy - Neman". Nanging, saliyane kanggo pilot Prancis, Polandia, Cekoslowakia, Romania, Hungaria, unit Yugoslavia lan sukarelawan individu perang ing sisih Tentara Abang. Ing artikel iki, kita bakal pirembagan bab kontribusi digawe kanggo sabab saka kamenangan Nazi Jerman dening Slovaks - peserta ing Slovak National Uprising, gerakan partisan ing Carpathians lan Cekoslowakia Unit sing perang ing sisih Tentara Abang.

Rong puluh taun Republik Cekoslowakia

Munculé Cekoslowakia minangka negara berdaulat amarga kekalahan Austria-Hongaria ing Perang Donya I lan disintegrasi Kakaisaran Habsburg dadi sawetara negara merdika. Nganti taun 1918, Republik Ceko ora nduwèni kadhaulatan nganti pirang-pirang abad lan dadi bagéan saka Kakaisaran Habsburg. Kuwi dawa tetep ing aturan saka Dinasti Jerman dicethakaké ana ing spesifik sosial-budaya pangembangan masyarakat Ceko. Bagéyan penting saka elit Ceko yaiku "Germanized", diadopsi basa Jerman lan budaya Jerman, sing kena pengaruh negatif marang budaya nasional Republik Ceko. Dene Slowakia, wiwit abad kaping XNUMX dadi bagéan saka Karajan Hongaria, banjur dadi bagéan saka Kakaisaran Habsburg. Mangkono, Republik Ceko lan Slowakia nalika Perang Donya I rampung kanggo wektu sing suwe ora duwe tradhisi negarane dhewe.

Slovaks nglawan fasisme. Pemberontakan nasional lan perang ing sisih Tentara Abang
- divisi saka Cekoslowakia

Kamardikan politik Cekoslowakia minangka negara kesatuan, sing kalebu Republik Ceko lan Slowakia, banjur Subcarpathian Rus, diproklamasikan tanggal 28 Oktober 1918. Watesan Cekoslowakia didegake ing taun 1920 dening Konstitusi Cekoslowakia. Digawe thanks kanggo dhukungan saka Entente, Cekoslowakia tetep ing saindhenging taun 1920-an lan 1930-an. mbok menawa negara paling demokratis ing kabeh Eropah Wétan. Nalika rezim otoriter ditetepake ing Polandia, Hongaria, Rumania, Bulgaria, Albania lan negara liya ing wilayah kasebut, kalebu sing orientasi pro-fasis, Cekoslowakia tetep dadi "model referensi" negara demokratis, lan iki menehi alesan kanggo ngarep-arep. dhukungan lengkap saka Great Britain, Prancis lan Amerika Serikat. Ternyata, pimpinan politik Cekoslowakia salah ngitung. Kakuwasan Barat sing unggul ora nyegah serangan sing bakal teka ing Cekoslowakia kanthi kekuwatan Nazi Jerman sing saya tambah lan ngidini karusakan nyata negara Cekoslowakia. Sawise tentara Jerman nyerang negara kasebut ing taun 1938, wilayah Republik Ceko dadi bagean saka Protektorat Bohemia lan Moravia, Slowakia ngumumake kamardikan lan dadi negara boneka karo rezim pro-Hitler Tiso, lan Rus Subcarpathian, sawise perlawanan singkat. , dicaplok menyang Hongaria.

Glinkovites - satelit Hitler

Nggawe Slowakia merdika ing sangisoré patronase Nazi Jerman minangka asil saka aktivitas politik para separatis Slovakia sing pirang-pirang taun, sing ngimpi pisah saka Cekoslowakia, ing ngendi wong Slowakia manggoni posisi sekunder. Ing Slowakia, Partai Rakyat Slovak, sing nganut posisi klerikal-nasionalis, misuwur banget. Ing wiwitan kegiatan politik, sanajan sadurunge Perang Donya I, organisasi iki minangka partai konservatif radikal sayap kanan biasa sing ndhukung "nilai-nilai tradisional Slovak", nanging ing taun 1920-an lan, utamane, ing taun 1930-an, owah-owahan bertahap diwiwiti. .menyang fasisme. Ing asal saka Partai Rakyat Slovakia jumeneng imam Andrei Glinka (1864-1938), sawijining panyengkuyung semangat kamardikan politik lengkap Slowakia minangka negara tradisionalis Katolik.

Sawisé Glinka séda, dhèwèké uga diganti déning pastor Josef Tiso (1887-1947), lan partai kanggo ngurmati Glinka dijenengi Partai Rakyat Slovakia Glinka. Ing taun 1938 sing padha, miturut model regu serbu fasis lan Nazi, sing diarani "Glink's Guard" (penjaga Glink) digawe ing sangisore partai, yaiku formasi paramiliter ing ngendi kabeh nom-noman sing dadi anggota partai. lan cocok kanggo dinas militer wis didaftarkan. . Mboko sithik, Pengawal Glinka wiwit nindakake fungsi polisi, main peran utama ing ngatur buron lan karusakan saka wong Yahudi, Gypsies, Ceko, Komunis lan Protestan (Katolik fundamentalis saka Glinka Slovak Partai Rakyat perang ora mung marang wong Yahudi, Gypsies lan Komunis, kaya Nazi Jerman, nanging uga marang Protestan lan Ortodoks, sing dianggep asing karo semangat nasional Slovak). Ing taun 1938, Partai Rakyat Slovak Glinkov diganti jeneng dadi Partai Persatuan Nasional Slovak.

Alexander Makh (1902-1980), komandan Glinka Guard, tanggung jawab langsung kanggo deportasi wong Yahudi Slovakia, karusakan saka komunis, lan represi marang Protestan lan Ortodoks ing wilayah Slowakia. Saka umur rong puluh taun, wiwit taun 1922, Nazi Slovak iki melu ing kegiatan Partai Rakyat, ing pundi piyambakipun damel karir apik, lan ing 1940-1945. njabat minangka Menteri Dalam Negeri Slovakia. Kajaba iku, pencalonane kanggo posisi iki didhukung dening Adolf Hitler dhewe, sing mengaruhi keputusan Presiden Tiso kanggo milih Menteri Dalam Negeri anyar.

Konservatif Slowakia ngupaya njaluk dhukungan saka fasis Italia lan Nazi Jerman, kanthi tujuan supaya bisa radikalisasi program lan praktik partai kasebut. Pungkasane, para nasionalis Slovak bisa nggayuh tujuane - sawise pemisahan Cekoslowakia ing taun 1938, Republik Slowakia kanthi resmi independen digawe, sing nyatane ditindakake sawise kabijakan luar negeri Jerman, lan ing kabijakan domestik dipandu dening Rekomendasi saka "sedulur gedhe" - Hitler Jerman. Josef Tiso dadi Présidhèn Republik. 24 November 1940 Slowakia dadi sekutu "sumbu" - Jerman, Italia lan Jepang. Nalika Adolf Hitler wiwit ancang-ancang kanggo perang karo Uni Soviet, Josef Tiso nguripake kanggo Fuhrer karo proposal kanggo partisipasi saka pasukan bersenjata Slovak ing serangan ing USSR.
Wigati dicathet menawa Fuhrer lan komando militèr Jerman banget mamang babagan proposal iki. Kaping pisanan, Fuhrer ora ngandel marang wong Slowakia, amarga wedi yen amarga dheweke duwe jagad Slavia, dheweke ora bakal nglawan tentara Soviet, yaiku Rusia. Kapindho, komando militèr Jerman nduweni panemu sing kurang banget babagan kualitas tempur angkatan bersenjata Slovak. Lan, iku kudu nyatet, gagasan saka jenderal Wehrmacht padha ora adoh saka bebener - minangka acara saka mangsa cedhak nuduhake, Unit Slovak meh ora bisa nglawan Tentara Abang. Nanging, 23 Juni 1941

Slowakia ngumumake perang marang USSR, lan tanggal 26 Juni 1941, Pasukan Ekspedisi Slovakia dikirim nglawan Tentara Merah. Miturut cara, sakcepete sadurunge Slowakia ndhukung invasi Jerman ing wilayah Uni Soviet, USSR ngakoni kamardikan Slowakia - mung sawetara negara kadhaulatan ing donya banjur dikenali ambruk saka Cekoslowakia lan negara Slovakia. Mesthi, ing antarane ana Jerman lan sekutu Axis, Vatikan Katulik, sing ndhukung partai Tiso ulama, Lithuania, Estonia, Spanyol, Swiss, El Salvador lan Manchukuo. Setaun sabanjure, Josef Tiso "matur nuwun" negara Soviet kanthi melu ing serangan jahat Nazi ing Uni Soviet.

Tentara Slovak ing sisih wétan

Ing Kawa wiwitan Perang Donya II, tentara Slovak kasusun saka telung divisi infantri lan unit tambahan. Brigade tentara Slovakia kanthi jumlah total 3,5 ewu prajurit lan perwira dikirim menyang ngarep wétan. Brigade iki bersenjata karo Cekoslowakia gaman, sing tetep ana ing gudang militèr lan sawisé pemisahan Cekoslowakia diwènèhaké marang angkatan bersenjata Slovakia. Brigade mlebu perang ing dina pisanan perang lan meh langsung dikalahaké, konfirmasi ngedeni jenderal Nazi bab kuwalitas pertempuran kurang saka angkatan bersenjata Slovak. Sawisé asor saka brigade pasukan Slovak padha fokus ing perang nglawan partisans lan layanan keamanan. Brigade bermotor sing dikuatake saka 10 personel militer lan divisi keamanan 000 personel militer dikerahkan ing wilayah Ukraina lan Belarus. Nanging, nalika Wehrmacht "macet" ing wilayah Uni Soviet lan nandhang losses serius, pasukan Slovak dikirim maneh menyang garis ngarep. Saka Desember 8 nganti Juli 500, brigade Slovak, sing dipimpin Mayor Jenderal August Malar, perang ing Front Mius. Dheweke melu ing serangan ing Rostov-on-Don, banjur perang ing Kuban. Cedhak Stalingrad, brigade Slovak nandhang kekalahan serius lan, ilang kabeh tentara meriem lan kendaraan lapis baja, mundur liwat Kerch menyang Crimea. Ing kene, brigade, disusun maneh menyang Divisi Infanteri Slovak Pertama, melu ing pertahanan pesisir Crimean.



Senadyan kasunyatan sing rezim Tiso nduduhake kasetyan kanggo Hitler ing saben cara lan nyoba kanggo nuduhake perlu kanggo Slowakia lan tentara Slovak kanggo rezim Nazi, swasana ati temen beda didominasi ing antarane personel saka Unit Slovak ing ngarep wétan. Kanggo mayoritas Slovaks - loro perwira lan, luwih-luwih, tentara mobilisasi - iki "dudu perang." Slowakia simpati karo Rusia, terus terang ora pengin perang, lan ing sembarang kesempatan ninggalake utawa nyerah menyang kabeh unit. A nomer pinunjul saka personel militèr Slovak njaluk ing tutul karo partisans lan pejuang lemah ing wilayah dikuwasani lan replenished rangking sing, utawa nindakake pesenan saka Soviet lemah, tetep ing layanan ing Unit. Dadi, ing Rostov-on-Don, ing pendhudhukan kang Unit Slovak saka brigade Malar melu, personel militèr Slovak Iosif Tokach, Richard Kanya lan Jan Gatsdoshchik melu ing karya organisasi lemah lokal "Yugovtsy". Menapa malih, Gatsdoschik ngagem tali Pundhak lètnan kapindho tentara Slovak, kang ora ngalangi saka sampurna nepaki pesenan saka Rostov lemah. Ing wulan Agustus 1943, unit Slovak dikonsentrasi, miturut dhawuhe komando Jerman, ing pertahanan Perekop, lan bagean saka divisi Slovak pindhah menyang pertahanan Kakhovka. Ing kene wong-wong Slovakia dikalahaké déning Tentara Abang sing maju. Meh kabeh personel saka Divisi Infanteri Slovak pisanan pindhah menyang sisih Uni Soviet. Unit Slowakia sing tetep setya marang rezim Tiso meh ilang kemampuan tempur - padha saya suda amarga desertion gedhe saka para pejuang. Mundur menyang wilayah antarane Kali Bug lan Dniester, pasukan Slovak ing komando Kolonel Karl Peknik melu layanan keamanan lan terus ngurangi jumlah. Prajurit Slovak nilar lan gabung karo unit partisan. Ing pungkasan, komando Jerman mutusake kanggo mbatalake sisa-sisa tentara Slovak menyang wilayah Romania, Hongaria lan Italia lan digunakake mung kanggo konstruksi lan ekonomi.

Total ing wilayah Uni Soviet ing 1941-1944. 36 ewu prajurit lan perwira Slovak perang. 27 ewu prajurit Slovak ing wektu iki nyerah menyang Tentara Abang. Nyatane, 75% prajurit lan perwira Slovak ora gelem perang ing sisih Nazi Jerman - pratondho kasebut, mbok menawa, ora diwenehake dening tentara liyane saka negara-negara sekutu karo Reich Katelu. Nalika sing paling siap perang, kaya sing dikira Presiden Tiso, pasukan Slowakia ana ing sisih wétan, kegiatan bawah tanah ing pimpinan komunis Cekoslowakia ora mandheg ing wilayah Slovakia dhewe. Mbalik ing mangsa panas taun 1943, Karol Schmidke (1897-1952), tokoh penting ing Partai Komunis Cekoslowakia, mlebu ing wilayah Slowakia, sadurunge pimpinan Komite Pusat Partai Komunis Cekoslowakia nemtokake tugas nyebarake. gerakan anti-fasis ing lemah ing tanah Slovak.

pemberontakan nasional Slovak

Nalika tanggal 12 Agustus 1944, gegayutan karo pendekatan pasukan Soviet menyang tapel wates Slovak, Presiden Josef Tiso ngenalake hukum militer ing negara kasebut, Pemberontakan Nasional Slovak sing misuwur diwiwiti. Ing wektu iki, ing tlatah Slowakia ana korps tentara, cacahe 24 ewu prajurit lan perwira. Ing unit kasebut ana konspirasi nglawan rezim Tiso. Penyelenggara pemberontakan saka Dewan Nasional Slovakia ngrancang yen unit korps bakal ngenggoni puncak Carpathian sing strategis ing mburi pasukan Jerman lan ngresiki dalan kanggo unit Tentara Merah.

Secara total, nganti 60 prajurit tentara Slovak, 000 Cekoslowakia lan 15 partisan Soviet melu Pemberontakan Nasional Slovak. Ing tataran kapisan, pemberontakan dipimpin dening Letnan Kolonel Jan Goliang, sing njabat ing elit "Divisi Cepet". Sawisé iku, pemberontakan dipimpin déning Jenderal Divisi Rudolf Viest, sing teka ing Cekoslowakia. Wadyabala kang lumaku ing sisihe pambrontakan dipérang dadi enem golongan. Klompok pisanan "Krivan" ing Banska Bistrica dilakokno ing pimpinan Letnan Kolonel Josef Tlach. Klompok kapindho "Fatra", operasi ing Brezno, dipimpin déning Kolonel Mikhail Shirits, klompok katelu "Gerlach", operasi ing Zvolen, dipimpin déning Kolonel Pavol Kun lan Kolonel Mikulas Markus. Ing Prievidza, Gandlov lan Kremnica, klompok kaping papat "Muran" dioperasikake ing komando Kolonel Mikulas Markus lan Letnan Kolonel Jan Malar. Klompok kaping lima "Dumbier" ing komando Letnan Kolonel Emil Perko klempakan ing Drazkovets lan Lyupcha. Klompok enem "Zobor" dilakokno ing Liptovsk Osada ing printah saka Kolonel Jan Czernek. Penerbangan para pemberontak dipimpin dening Mayor Josef Toth.

Ing tanggal 23 Agustus 1944, Présidhèn Slovakia Josef Tiso resmi marani Adolf Hitler kanthi panyuwunan kanggo nulungi pambrontakan. Tanggal 31 Agustus, SS Obergruppenführer Gottlob Berger diangkat dadi Kepala SS lan Polisi Slovakia. Abvergruppa-218 minangka subordinate, sing kalebu detasemen 25 prajurit Jerman, detasemen 220 Slovak sing ana ing layanan Jerman, detasemen 45 Cossack lan detasemen 45 Kaukasia. Berger uga mrentah unit tank divisi "Tatra", kelompok pertempuran "Shil" lan "Schafer" lan bagéan saka fasis Slovak saka "Glinka Guard". Sawise Berger diganti tanggal 14 September dening SS Obergruppenführer lan Jenderal Polisi Hermann Hoefle, bala bantuan dikirim menyang Slovakia.
Tanggal 27 Agustus 1944, prajurit Slovakia matèni 22 perwira Jerman, ing wektu sing padha ana pemberontakan ing Slowakia Tengah. Para pambrontak nangkep Menteri Pertahanan Slovakia, Jendral Josef Turanets, lan dipasrahake menyang sisih Soviet. Kabeh pasukan udhara Slowakia, dipimpin dening Angkatan Udara Mayor Trinka, sing mrentah resimen penerbangan, nyabrang menyang sisih Soviet. Wigati banget yen Jenderal Augustin Malar sing misuwur, sing dianugerahi Salib Besi dening Jerman amarga melu perang ing sisih wétan, uga ora nyegah mayoritas prajurit lan perwira dheweke pindhah menyang sisih pemberontakan. Sajrone rong sasi, para pemberontak nyekel Dukle Pass, ing ngendi pasukan Jerman lan Soviet padha perang. Mung tanggal 18 Oktober 1944, telung divisi Jerman bisa nyerang posisi Slowakia, kanthi bantuan milisi saka antarane Jerman lokal. Paling ora 25 wong Slovakia dadi korban saka operasi punitive saka Wehrmacht lan SS. Antarane sing tiwas ana Jenderal Augustin Malar, sing mungkasi uripe ing kamp konsentrasi.



Uni Sovyèt mènèhi bantuan lengkap marang Pemberontakan Nasional Slovak. Dadi, saka USSR, pimpinan komunis Cekoslowakia Rudolf Slansky lan Jan Shverma dibuwang menyang wilayah Slowakia, lan banjur transfer massive saka pengintaian cilik lan kelompok sabotase 10-12 personel militèr sing dilatih saben wiwit menyang wilayah Slovakia. Klompok-klompok kasebut mesthine main peran "inti" saka gerakan partisan Slovak sing muncul. Dadi, adhedhasar klompok 11 wong, diprentahake dening perwira Soviet Petr Velichko, brigade partisan Slovak 1 sing dijenengi Stefanik digawe, kanthi pangkat 889 Slovak, 325 warga Uni Soviet lan 220 warga Prancis. perang. Ing basis saka klompok pasukan terjun payung ing printah Alexei Yegorov, ana telung ewu partisan brigade, ngancurake kreteg lan komunikasi, nyerang kolom mungsuh. Brigade partisan Cekoslowakia kaping 2 digawe ing Agustus 1944 kanthi basis detasemen partisan sing dipimpin Chaim Korentsvit (nama samaran partisan - Yevgeny Volyansky). Detasemen Volyansky ngrebut lapangan terbang sing strategis penting ing cedhak kutha Svetiy Mikulash, ing ngendi transportasi udara saka Uni Soviet kanthi bala, senjata lan amunisi ndharat. Sawisé dipatèni saka uprising, Volyansky, ing kepala brigade kang, bisa metu saka encirclement saka Nazi, nanging piyambak nandhang frostbite ing loro kaki. Sebagéan gedhé pambrontakan kurang beruntung - nganti 30 wong sing ana ing kamp konsentrasi. Bagian sing isih urip saka pemberontak ngluncurake perlawanan partisan ing pagunungan Carpathian. Divisi SS "Galicia", sing dikelola dening sukarelawan saka Galicia, dikirim kanggo nyuda gerakan partisan ing Carpathians. Galicians nindakake teror nyata ing desa-desa Slovak, moyoki populasi sipil. Akeh desa diobong, lan ing antarane wong Slowakia "Galicia", kaya bagean liya saka SS, diarani "bajingan paling".

Ing sisih Nazi Jerman, 30 ewu personel militèr, rong divisi tank lan unit penerbangan melu ing penindasan pemberontakan. Nanging, kasuksesan para pemberontak katon jelas. Ora mung padha nahan pasukan mungsuh sing signifikan kanggo dangu, nanging loro Menteri Pertahanan Slowakia, Jendral Turanec lan Ferdinand Chatlosh, padha dicekel dening pemberontak. 10 prajurit Jerman tiwas ing perang karo para pemberontak. Tentara Nazi ilang 350 artileri, 100 sepur lapis baja, 2 kendaraan lapis baja, 30 kendaraan.

Cekoslowakia ing sisihe Tentara Abang: saka batalyon nganti korps

Saliyané mèlu pambrontakan lan perjuangan partisan ing tlatahé dhéwé-dhéwé, wong Slovakia uga nglawan minangka bagéan saka unit Cekoslowakia sing dibentuk ing Uni Soviet. Mbalik ing Mei 1941, sadurunge serangan Hitler marang Uni Soviet, perjanjian aliansi ditandatangani antarane USSR lan pamaréntah Cekoslowakia ing pengasingan. Sesuai karo persetujuan iki, Uni Soviet ngidini tatanan saka pasukan bersenjata Cekoslowakia ing wilayah Soviet. Tanggal 27 September 1941 diijini nggawe batalyon infanteri Cekoslowakia, lan tanggal 5 Januari 1942 diwiwiti ing kutha Buzuluk. Iki adhedhasar mantan pejuang Legiun Cekoslowakia, sawijining unit bersenjata sing digawe ing Maret 1939 ing wilayah Polandia saka antarane mantan prajurit lan perwira tentara Cekoslowakia, sing ninggalake negara kasebut sawise pendhudhukan Republik Ceko dening Nazi. Kekalahan Polandia meksa legionnair Cekoslowakia mundur menyang wilayah Uni Soviet, ing ngendi dheweke ana ing status interni. Akèh-akèhé legiunèn budhal menyang Prancis ing taun 1940 kanggo nglawan fasisme ing sisih kulon. Nanging, sawetara personel militèr Cekoslowakia tetep ing Uni Soviet lan ing taun 1941 dadi bagéan saka batalyon infanteri sing dibentuk. Nanging jumlah legionnaire sing ana ing wilayah USSR ora cukup kanggo mbentuk batalyon lengkap, mula, ing 3 Februari 1942, Komite Pertahanan Negara USSR mutusake kanggo nindakake amnesti kanggo kabeh warga Cekoslowakia sing ana ing Uni Soviet. wilayah. Tanggal 19 November 1942, amnesti uga diumumake kanggo kabeh wong Slowakia lan Carpatho-Rusia saka Hongaria, sing sadurunge manggon ing wilayah sing dadi bagéan saka Cekoslowakia, nanging dibuwang ing taun 1939 kanggo Hungaria.

Ing wiwitan taun 1943, jumlah batalyon ana 974 wong, ing antarane - 26 perwira, 10 kapten (ing tentara Cekoslowakia, "kapten" minangka kategori khusus antarane perwira lan perwira non-komisi, padha karo tugas fungsional kanggo Perwira lan midshipmen Soviet lan Rusia), 244 perwira non-komisi lan 694 pribadhi. Yen kita pirembagan bab warga negara, banjur antarane militèr padha Ceko, Slovaks, Rusyns lan Yahudi. Prajurit batalyon kasebut nganggo seragam Inggris kanthi simbol Cekoslowakia sadurunge perang lan bersenjata karo senjata cilik Soviet. Saliyane senjata cilik entheng, batalyon iki bersenjata karo 12 bedhil mesin abot Maxim, 18 mortir lan 2 bedhil 45-mm.


Kolonel Ludwik Svoboda

Komandan batalyon Cekoslowakia ka-1 yaiku lètnan kolonèl (sabanjuré kolonèl lan jenderal) Ludwik Svoboda. Dheweke ora enom maneh - ing taun 1942, nalika tatanan batalyon wiwit, Svoboda, lair ing taun 1895, ngancik 47 taun. Nalika isih enom, Svoboda dilatih minangka agronomist, nanging kahanan meksa dheweke nyambungake urip ing mangsa ngarep karo tentara. Ing taun 1915, Svoboda direkrut dadi tentara Austria-Hongaria, melu perang ing Front Wétan, nanging kanthi sukarela nyerah, ora pengin nglawan Rusia. Sawise nyerah, dheweke ngenteni sawetara wektu ing kamp tawanan perang, banjur njabat ing departemen geni ing Kiev, gabung karo Legiun Cekoslowakia, ing ngendi dheweke mrentah platoon lan kompi. Sawise revolusi, dheweke melu perang nglawan Tentara Abang - maneh minangka komandan perusahaan, lan banjur dadi komandan batalyon saka Korps Cekoslowakia. Ing taun 1920, Svoboda bali menyang tanah air lan dadi kapten ing tentara Cekoslowakia. Ing taun 1923-1931. Ing taun 36-1931 piyambakipun njabat minangka komandan perusahaan senapan mesin lan wakil komandan batalyon infanteri ing resimen infanteri kaping 1934 sing ditugasake ing Uzhgorod (saiki wilayah Transcarpathian Ukraina) ing taun 1934-1938. mulang Hungaria ing akademi militer, ing 1938-1939. minangka wakil komandan batalyon infanteri, lan wiwit September XNUMX nganti Maret XNUMX - komandan batalyon infanteri.

Minangka mungsuh saka pendhudhukan Jerman, dheweke dipecat saka tentara lan mlayu menyang Polandia, ing ngendi dheweke melu nggawe Legiun Cekoslowakia. Ing Maret 1943, batalyon infantri Cekoslowakia pisanan kalebu 3 perusahaan infantri, perusahaan bedhil mesin, perusahaan mortir, perusahaan anti-tank, perusahaan tambahan, peleton kontrol, peleton sanitasi, peleton ekonomi, detasemen gendarmerie lapangan. , peleton penembak mesin, peleton sapper, peleton komunikasi. Batalyon kasebut sacara operasional dadi bawahan kanggo Divisi Senapan Pengawal 25 saka Tentara Tank 3, lan banjur menyang Divisi Senapan Pengawal 62 saka Tentara Tank III. Kasuksesan pertempuran batalyon nyumbang kanggo penilaian dhuwur babagan kesiapan tempur dening komando Soviet. Keberanian sing dituduhake dening prajurit lan perwira Cekoslowakia ing perang nglawan pasukan Nazi mempengaruhi keputusan nggawe brigade infanteri Cekoslowakia kapisah. Penciptaan brigade diumumake tanggal 3 Mei 1, lan tanggal 5 Mei dibentuk. Panglima brigade yaiku Ludwik Svoboda. Brigade tuwuh kanthi cepet. Ing September 1943, 10 prajurit njabat ing kono. Komposisi nasional saka brigade diganti - nalisir jeneng, iku dudu "Cekoslowakia", nanging "Rusyn": saka 1943 prajurit lan perwira, luwih saka 3 personel militèr padha Rusyns dening warga - pribumi saka Subcarpathian Rus. Uga ing brigade nglayani 500 Ceko, 3 Slowakia, 500 Yahudi lan 2 Rusia. Mengko, ukuran brigade tambah 200 ewu wong - maneh, kanthi biaya Rusyns. Ing taun 560, brigade kapérang saka 340 personel militèr, kang luwih saka 200 Rusyns. Sawise pembebasan Transcarpathia, ana rekrutmen utama kanggo layanan ing brigade kasebut.



Tanggal 10 April 1944, kanthi basis brigade infanteri Cekoslowakia kapisan, pambentukan Korps Tentara Cekoslowakia kapisan. Korps kasebut kalebu brigade infantri Cekoslowakia kaping 1 lan kaping 1, brigade udara Cekoslowakia kapisah kaping 1, resimen tank, artileri, artileri anti-pesawat lan resimen artileri anti-tank, batalyon komunikasi, sapper, mobil lan batalyon medis. Kajaba iku, ing Agustus 3, brigade tank saka 2 tank digawe, lan rong sasi sadurungé, ing Juni 1944, resimen penerbangan tempur Cekoslowakia karo 65 pesawat. Ing Desember 1944, jumlah unit penerbangan Cekoslowakia tambah dadi divisi penerbangan kanthi 32 pesawat, dumadi saka 1944 pesawat tempur lan 99 resimen penerbangan serangan. Rekrutmen personel ditindakake liwat mobilisasi populasi Ruthenian lan Slovakia ing wilayah Transcarpathia sing dibebasake.

Pasukan payung Slovak: Partisan Airborne 2

Brigade kabèh dioperasikaké minangka bagéan saka Korps Tentara Cekoslowakia ka-1, sejarah munculé sing langsung ana hubungane karo kasus-kasus massa sing diterangake ing ndhuwur babagan transfer prajurit lan perwira Slovak menyang sisih Soviet. Ing Desember 1943, ing wilayah Melitopol, kabeh Divisi Infanteri Slovak pisanan nyabrang menyang sisih Soviet - meh ing kekuatan lengkap, karo pribadhi, perwira non-commissioned lan perwira. Komando militer Soviet mutusake nggawe unit tempur sing kapisah adhedhasar divisi Slovak, sing bisa ngatasi tugas operasional. Tanggal 7 Januari 1944, ing kutha Efremov, Wilayah Moskow, nggawe brigade udhara diwiwiti kanthi model unit udara Soviet. Kolonel Vladimir Przhikryl diangkat dadi komandan brigade. Sajrone telung sasi, prajurit lan perwira sing dipilih kanggo brigade ngalami latihan khusus lan khusus, sajrone ditemokake yen mayoritas personel militer Slovak saka divisi infanteri, amarga data fisik lan status kesehatan, ora bisa. ngawula ing unit udhara. Nanging, personel kasebut terus dilatih, lan para perwira dilatih ing sekolah khusus ing Buzuluk lan Vesely. Ing tanggal 17 April 1944, brigade kasebut dijenengi minangka brigade udhara Cekoslowakia kaping 2, lan ing tanggal 23 April, brigade kasebut dianugerahi gendera perang lan kalebu ing Korps Tentara Cekoslowakia kaping 1. Bagéan saka brigade melu operasi Carpathian-Dukla, kalah 143 prajurit tiwas lan 438 tatu ing wolung dina perang, 47 prajurit ilang. Kerugian abot kasebut nyebabake mundur brigade menyang mburi. Nanging, ing Oktober, politisi Cekoslowakia nguripake pimpinan Uni Soviet kanthi panjaluk ngirim unit militer kanggo mbantu Pemberontakan Nasional Slovakia. Pilihan saka komando Soviet tiba ing brigade udhara Cekoslowakia kaping 2, amarga, sepisanan, iki dikelola utamane dening Slowakia, lan nomer loro, nduweni profil latihan sing cocok. Brigade kasebut ditransfer menyang lapangan udara sing dikuwasani dening partisan Slovak ing wilayah Banski Bystrica. Brigade kasebut kalebu instruktur lan saboteurs saka unit keamanan negara. 53 kelompok partisan saka 15-20 komandan lan instruktur partisan sing berpengalaman saben dikirim menyang Slovakia. Thanks kanggo brigade udhara sing teka kanggo bantuan para pemberontak, posisi pemberontak Slowakia saya apik, nanging brigade ora bisa ngowahi gelombang acara lan nyegah pambrontakan dening pasukan Jerman. Mulane, iki disusun maneh dadi brigade partisan Cekoslowakia kaping 2 lan terus beroperasi, disebarake ing kelompok cilik ing saindhenging wilayah Slowakia, utamane ing pagunungan Carpathian.

Prajurit lan perwira formasi Cekoslowakia nuduhake tingkat keberanian lan latihan militer sing dhuwur. Ketoke iki minangka salah sawijining alasan kanggo sengit banget sing dialami Nazi marang prajurit formasi Cekoslowakia sing perang ing sisih Uni Soviet. Senajan, malah luwih kamungkinan sing Nazi weruh Cekoslowakia minangka pengkhianat sing lunga menyang sisih mungsuh. Kanggo 1943-1944 korps Cekoslowakia ilang 4 wong sing tiwas, ilang lan tiwas amarga tatu, 011 wong sing tatu. Prajurit lan perwira Cekoslowakia sing dicekel, paling asring, ora bisa urip - wong-wong Jerman ngalami torture lan penyalahgunaan brutal. Kasunyatan sing dingerteni nalika Jerman nggantung limang tawanan perang Cekoslowakia kanthi urip, ngethok kuping, irung lan ilat. Sajrone mardika Slowakia ing taun 14, Jerman ngobong tawanan perang sing urip saka unit Cekoslowakia. Nanging, sajrone taun permusuhan, 202 prajurit lan perwira Nazi dirusak dening unit Cekoslowakia - yaiku, prajurit Korps Tentara Cekoslowakia 1945 nyebabake karusakan gedhe ing Wehrmacht lan SS. Sawise perang, ing basis saka korps, kang liwati ing Mei 24, 600 ing arakan liwat Praha mardika, tatanan saka Tentara Rakyat Cekoslowakia.

Bahan foto sing digunakake: http://www.istpravda.ru; https://avdeenkogeneral.wordpress.com.
Pengarang:
33 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. kapten
    kapten 28 april 2015 06:55
    +2
    Dheweke njabat ing Cekoslowakia, wong Slowakia nganggep kita luwih apik tinimbang kabeh sekutu kita.
  2. igordok
    igordok 28 april 2015 09:52
    +1
    Lapangan udara Sescha ing wilayah Bryansk. International underground, dumadi saka Rusia lokal, Slovaks - techies, Polandia - personel layanan. Sabotase ing lapangan terbang, lan ing taun 1943, miturut underground, lapangan udara iki dibom kanthi apik. Film Calling Fire on Ourselves adhedhasar acara kasebut.

    PS. Ing kangelan saka basa Rusia kanggo wong manca. Sescha ing basa Jerman - Seschtscha
    1. veteran66
      veteran66 28 april 2015 15:33
      +1
      lapangan udara ngarep...
  3. Aasdem
    Aasdem 28 april 2015 10:17
    0
    Ing taun-taun awal kamardikan, Slowakia luwih cedhak karo Rusia, malah ora "kobong" kanggo gabung karo NATO, sayang banget yen dheweke ora kejawab kesempatan iki - Slowakia sing merdika lan paling ora netral, bebarengan karo Swedia lan Austria sing netral, bakal muter peran minangka sabuk pamisah antarane negara NATO ing Eropah Wétan.
    Iku apik yen ana kesempatan, ekonomi, bebarengan karo Hongaria, kanggo nyoba "narik" menyang sisih Rusia.
  4. stapler
    stapler 28 april 2015 10:42
    +2
    Slovaks dudu Prancis, sanajan wong Slavia! Para perwira perlawanan wali, lungguh ing bioskop karo wong Jerman, sawise mateni lampu ing aula lan miwiti sesi ing ngisor kursi, nggawe huruf "V" karo dheweke. driji - kamenangan , padha ngandika bakal menang . Banjur padha karo Jerman menyang cafe kanggo ngombe anggur. Iki minangka "pemenang".
    "Miturut pangeling-eling para peserta, nalika penandatanganan tumindak nyerah Jerman
    Ing tanggal 8 Mei 1945, kepala delegasi Jerman, Field Marshal Keitel, ndeleng wong-wong nganggo seragam militer Prancis ing antarane sing ana ing upacara kasebut, ora bisa kaget: "Apa?! Lan dheweke uga ngalahake kita, utawa apa?! »" http://feldgrau.info/other/10067-kak-i-eti-tozhe-nas-pobedili
  5. Volga Cossack Kab
    Volga Cossack Kab 28 april 2015 17:09
    +1
    artikel sing migunani! Matur nuwun!
  6. slovak
    slovak 28 april 2015 17:57
    0
    Akeh kesalahan penulis. Aku bakal sebutno mung sawetara.
    1. Sadurunge proklamasi negara Slowakia, wakil saka Partai Nasional Glinka Slovak (jeneng kasebut wis ana ing taun 1925) dudu separatis, mung pengin otonomi.
    2. Glinka lan Tiso nglawan Nazisme, contone, ing taun 1938 Glinka nyebut Hitler minangka kewan budaya.
    3. Pengawal Glinka ora ana ing gambar regu serbu fasis lan Nazi. Iki minangka organisasi tanpa senjata, tujuan utama yaiku pendidikan militer. Paling ora nganti pemberontakan taun 1944, anggotane ora mateni wong siji-sijia.
    4. Presiden Tiso ora pengin perang Slovakia nglawan USSR. Mulane, dheweke ora nguripake Fuhrer karo proposal kanggo partisipasi tentara Slovak ing perang iki. Ora ngerti ego, mung siji wong sing mutusake iki ing tekanan Jerman, Perdana Menteri Tuka, sing nyekel jabatane mung amarga tekanan Jerman. Tiso lan wong Slovak liyane ora bisa nindakake apa-apa marang iki, padha mung pengin Slowakia melu perang iki minangka sethitik sabisa.
    4. Kamardikan Slowakia mung diakoni dening 30 negara, umume negara ing donya.
    5. Cedhak Stalingrad, divisi Slovak ora dikalahake. Panggonan sing paling cedhak karo dheweke yaiku Rostov-on-Don, lan sajrone perang dheweke malah luwih adoh.
    6. Ing Kakhovka, praktis ora ana sing lunga menyang sisih Uni Soviet. Mung 2000 prajurit saka 10 sing dicekel. Iki meh kabeh sing tiba ing panangkaran Soviet ing perang (ora ana 000).
    7. Ana 100 prajurit Slovak ing USSR (ora saben wong melu perang). Saka jumlah kasebut, ora luwih saka 000 sing mbelot menyang sisih Soviet.
    8. Jenenge Pemberontakan Nasional Slovak iku ora bener, iku nggedhekake, akeh-akehe ego peserta ing kono dipeksa, ana sekitar 10 sukarelawan Slovakia.
    9. Tiso ora tau noleh marang Hitler karo njaluk supaya pasukan Jerman mlebu ing Slowakia, amarga dheweke wedi, ora pengin pertumpahan getih. Iki diputusake dening Jerman dhewe ing tanggal 28 Agustus, lan nganti wektu iku, wakil Slowakia bisa ngayomi Slowakia nalika ngadhepi panjaluke Jerman supaya ngirim wadyabala menyang wilayahe. Miturut cara, ing 23 Agustus 1944, pemberontakan durung ana.
    10. Ing Slowakia, tentara Jerman matèni 4 wong. Akèh-akèhé sing dipatèni ora déning satuan militèr, nanging déning polisi (Einsatzgruppen). Lan kira-kira 000 pedunung Slowakia, utamane wong Yahudi, tiwas ngliwati wilayah kasebut ing kemah. Kanggo gambaran sing lengkap, bisa diarani para pemberontak, utamane para partisan, mateni kurang luwih 10 jiwa.
    11. Ora ana keraguan manawa anggota Galicia ngobong sawetara desa Slovak.
    12. Miturut data resmi, ing musim gugur taun 1944 ing Korps Tentara Cekoslowakia 1 ana 44% saka Ceko, 24,5% saka Rusyns (Ukrainians |, 20% saka Slovaks. Banjur bagean saka Rusyns suda lan bagean saka Slovaks tambah. kanthi mobilisasi ing tlatah Slowakia.Ing Transcarpathia, Stalin praktis ora ngidini mobilisasi Rusyn ing tentara Cekoslowakia.Rusyn lan wong Yahudi ing tentara Cekoslowakia utamane saka Transcarpathia, sing, sawise aneksasi menyang Hongaria, mlayu menyang USSR. Ing kana dheweke didakwa minangka mata-mata lan diasingake menyang kamp konsentrasi.Kanggo urip, dheweke diundang menyang tentara Cekoslowakia.Saka Mulane, akeh tawanan Slovak uga diundang menyang tentara iki.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Aleksander
      Aleksander 29 april 2015 10:03
      0
      Kutipan saka Slovak
      Akeh kesalahan penulis


      Penulis duwe kabeh ditulis kanthi bener. Sampeyan nyatakake sampeyan, -versi sulih saka sajarah, ngendi iku (fiktif) urip urip dening becik, wani non-fasis, mung anti-komunis, putih lan alus Slovakia, kang tansah gelo dening tanggi gedhe. Lan dheweke dhewe, mesthi, dudu sekutu Nazi, ora nyerang negara tetangga tanpa sebab, ora mateni warga asing sing ora salah, ora ngrusak omah lan pabrik, ora nyerah lan ora mbalela. wong Nazi. Cetha yen sampeyan luwih nyenengake lan nyaman, nanging kasunyatane beda. Lan aja keganggu kanggo pour link - saben duwe counter-links lan bukti.
      1. slovak
        slovak 29 april 2015 11:21
        0
        Aku nulis sabisa-bisaku miturut kawruh lan kalbu. Aku ora nulis tembung yen Slowakia dudu sekutu Jerman lan perang Slowakia nglawan USSR bener, utawa yen sejarah Slowakia mung putih. Dheweke mung nulis yen critane ora mung putih ing sisih siji lan mung ireng ing sisih liyane (utawa rincian teknis). Asring kompleks. Contone, apa sing bakal kedadeyan yen Slowakia ora melu perang nglawan USSR nglawan janji Perdana Menteri Tuk? Salah sawijining kemungkinan nyata yaiku Slowakia bakal digabung karo Hongaria. Banjur wong-wong Slovak bakal melu perang nglawan USSR kanthi ukuran sing luwih gedhe. Apa sing luwih apik kanggo wong-wong USSR, ora kanggo sebutno kasunyatan sing sikap prajurit Slovak marang populasi sipil USSR iku luwih apik tinimbang sikap saka prajurit Vender? Iki uga nasibe wong Rusyn ing Transcarpathia. Dadi, kaya wong-wong Slowakia, ing Maret 1939 padha ngumumake kamardikan. Hongaria nyerang Transcarpathia lan dicaplok menyang Hongaria. Wis banjur akeh sing tiwas. Lan banjur Rusyns padha mestine kanggo perang nglawan USSR ing rangking saka tentara Hungaria. Akeh sing tiwas lan warga sipil mlarat. Apa padha disalahake amarga gelut?
        Miturut pendapatku, penulis artikel kasebut nduweni niat apik, nanging dheweke duwe sumber saka jaman komunis. Nalika iku, propaganda minangka tujuan utama nulis sejarah. Aku ora ujar manawa ora ana propaganda ing tulisan para sejarawan modern ing Prancis, AS, lsp.
        Rincian liyane babagan Republik Slovak pisanan: sanajan tekanan Jerman, ora ana wong sing dieksekusi amarga alasan politik, ora ana prajurit sing dieksekusi sanajan ing tentara aktif. Apa iki bukti fasisme dheweke? Apa padha ing negara liya?
  7. Inci 6
    Inci 6 28 april 2015 18:36
    +1
    Komandan batalyon Cekoslowakia ka-1 yaiku lètnan kolonèl (sabanjuré kolonèl lan jenderal) Ludwik Svoboda. Dheweke ora enom maneh - ing taun 1942, nalika tatanan batalyon wiwit, Svoboda, lair ing taun 1895, ngancik 47 taun. Nalika isih enom, Svoboda dilatih minangka agronomist, nanging kahanan meksa dheweke nyambungake urip ing mangsa ngarep karo tentara. Ing taun 1915, Svoboda direkrut dadi tentara Austria-Hongaria, melu perang ing Front Wétan, nanging kanthi sukarela nyerah, ora pengin nglawan Rusia. Sawise nyerah, dheweke ngenteni sawetara wektu ing kamp tawanan perang, banjur njabat ing departemen geni ing Kiev, gabung karo Legiun Cekoslowakia, ing ngendi dheweke mrentah platoon lan kompi. Sawise revolusi, dheweke melu perang nglawan Tentara Abang - maneh minangka komandan perusahaan, lan banjur dadi komandan batalyon saka Korps Cekoslowakia. Apa sing gebnya getih ora kejawab pigura kuwi? Dear SLOVAK, iki kanggo sampeyan.[Rusia lan wong Yahudi ing tentara Cekoslowakia utamane saka Transcarpathia, sing, sawise aneksasi menyang Hongaria, mlayu menyang USSR. Ing kana, wong-wong mau disalahké dadi mata-mata lan dibuwang menyang kamp konsentrasi.] Piyé carané panjenengan isa ngerti? ing tangan siji, sawijining perwira sing perang karo Tentara Abang, ora ditembak lan ora dilebokake ing kamp konsentrasi, nanging kepiye wong-wong sing kanthi sukarela teka ing kamp konsentrasi? mbusak wuta saka mripatmu - percaya akal sehat ..
    1. slovak
      slovak 28 april 2015 22:26
      -2
      1. Apa sampeyan ndeleng titik ing represi ing 1937-1938? Pira wong, kalebu komunis sing misuwur, sing banjur disalahké lan ditembak amarga spionase, lsp, sanajan ora nindakake apa-apa. Lan mantan perwira tsarist Shaposhnikov ana ing kepala staf umum.
      2. Pengungsi saka Transcarpathia mlayu menyang wilayah USSR banjur tanpa idin saka panguwasa. Svoboda lan prajurit korps Cekoslowakia ketemu ing tlatah Tentara Merah sing dikuwasani ing wilayah sing banjur dadi Polandia kanthi kawruh lan idin saka panguwasa Soviet.
      Prajurit legiun ora gratis, dheweke ditahan nganti taun 1941.
      3. Mbokmenawa sing paling penting mung ngira-ngira, nanging ora, iku guess saka wong-wong sing melu iki. Ing mratelakake panemume, Svoboda nalika iku dadi karyawan NKVD lan meneng-menengan dadi anggota Partai Komunis.
      Ing sih saka hipotesis iki kasunyatan sing sawise 1945 Svoboda, kanthi idin saka USSR, dadi Menteri Pertahanan Cekoslowakia lan ing 1948 ora gelem nggunakake tentara nglawan pengambilalihan komunis.
      Ing taun 1968, minangka komunis, dheweke kapilih dadi presiden Cekoslowakia. Sanajan ing wektu iku Uni Soviet nuntut kanggo mbusak wong tartamtu ing Cekoslowakia saka kiriman, iki ora nuntut marang Svoboda.
      1. Inci 6
        Inci 6 29 april 2015 01:07
        +2
        titik ing represi ... lan sampeyan kanthi ati-ati ndeleng komunis terkenal sing ditindhes, bakal metu yen sampeyan kaget. Legiun Ceko ora bisa nemokake dhewe ing wilayah Polandia kanthi kawruh saka panguwasa Soviet = dibentuk. kanthi idin saka Polandia lan minangka bagean saka tentara Polandia.lan versi babagan komunisme rahasia kebebasan, umume.. komunisme dudu sifilis sing diisinake. mula aku bisa ngajokake teori kebebasan kasebut minangka mars .iku uga hipotesis .. nanging nyatane yen legiun kasebut intern yaiku praktik dunia, aja lali yen nalika iku dheweke resmi dadi bagian saka tentara Polandia. munggah ing kamp konsentrasi, iki dudu penemuan kita ... iki kanggo Angles utawa Jerman.
        1. slovak
          slovak 29 april 2015 09:53
          0
          Legiun Cekoslowakia nemokake dhewe ing wilayah sing dikuwasani USSR miturut persetujuan karo wakil diplomatik Soviet ing Polandia.
          Mesthine, kamp konsentrasi dudu penemuan Rusia utawa komunis lan bisa diarani kamp kerja paksa (kaya ing Jerman). Nanging urip ing wong-wong mau sawise serangan Jerman ing USSR banget ala.
          1. Inci 6
            Inci 6 29 april 2015 17:54
            0
            sampeyan ora bakal ngandel, nanging sawise serangan Jerman, urip kita dadi ala ing endi wae ... lan ing kemah wis ora ana gula.
            1. slovak
              slovak 29 april 2015 20:53
              0
              Aku ngerti. Nanging ing kamp Gulag iku utamané ala, ing 1942 tingkat pati tekan 21%, ing 1943 20%.
    2. 26 rus
      26 rus 28 april 2015 23:51
      0
      Ora ana kontradiksi karo kasunyatan ing kene: Rusyns sing mlayu menyang USSR supaya ora direkrut dadi tentara Hongaria pancen dikirim menyang kemah minangka mata-mata Hungaria. Dheweke dibebasake kanthi desakan saka pamrentah Cekoslowakia ing pungkasan taun 1942 lan dikirim kanggo mbentuk brigade Cekoslowakia ing Novohopersk.
      1. Inci 6
        Inci 6 29 april 2015 01:10
        +1
        MATA-MATA HUNGARIAN ... pikirake dhewe, yen dheweke dadi mata-mata, banjur kepiye yen ditahan ing kemah nganti umur 42 taun, mesthine ditembak lan kabeh. Nanging ora ..
        1. 26 rus
          26 rus 29 april 2015 06:56
          0
          Coba pikirake - dheweke dikutuk ing taun 1939-40. amarga ilegal nyebrang tapel wates minangka warga Hongaria, padha diwenehi sawetara taun ing kemah. Wong-wong mau padha amnesti amarga pamrentah Cekoslowakia, ngakoni minangka warga Cekoslowakia.
          1. Inci 6
            Inci 6 29 april 2015 07:20
            +1
            IN! Yaiku, dheweke diwenehi istilah ing kasus pidana. Amarga ora sah ngliwati tapel wates. Nanging iki dudu artikel kanggo spionase .. iki dudu kontradiksi karo fakta, kene kesimpulan sing salah saka kasunyatan.
            1. slovak
              slovak 29 april 2015 09:30
              +1
              Praktek iki uga ditrapake ing Cekoslowakia nalika umur Stalin. Akeh wong sing pengin mlayu lan kejiret nyoba nyabrang tapel wates, ora disalahake amarga nyebrang perbatasan sing ora sah, nanging spionase. Miturut perwira KGB Cekoslowakia, yen bisa lolos, dheweke bakal mulai kerja sama karo dinas rahasia Barat. Aku mikir manawa panguwasa sing waspada ing USSR yakin manawa para pengungsi diasingake menyang USSR dening dinas rahasia Hungaria.
              1. Inci 6
                Inci 6 29 april 2015 17:57
                0
                padha bisa. nanging padha ora nimbang iku, yen ora padha bakal dijupuk. Apa sampeyan mikir padha bakal katahan kanggo 2 taun? Ora perlu mikir yen mung algojo lan wong bodho sing kerja ing NKVD. Dheweke nyaring, nanging ora ngerti apa sing kudu ditindakake maneh. Tim ngenteni ...
                1. slovak
                  slovak 29 april 2015 21:02
                  0
                  Paling kamungkinan, padha tumindak miturut pandhuan saka ndhuwur.
        2. slovak
          slovak 29 april 2015 09:58
          0
          Ana artikel tumindak sing ora sampurna - bisa nyuda ukara kasebut. Lan ora ana maneh 1937-1938.
      2. Komentar wis dibusak.
  8. Inci 6
    Inci 6 29 april 2015 01:28
    +1
    Secara total, rong divisi infanteri, telung resimen artileri sing kapisah (howitzer, anti-tank lan bedhil anti-pesawat), batalyon tank (30 LT-35), resimen penerbangan sing dumadi saka 25 pejuang B-534, 16 Bf.109E- 3 pejuang, 30 pembom ringan S-328. karo kabeh kepinginan, sampeyan ora bisa rekrut 100 wong kene. maksimum 000 lan malah karo margin gedhe. dadi ora perang kene uga. kang kira-kira 40 ing USSR ... carane iku? malah Jerman ora bisa saged persentasi kuwi .... nomer aneh banget.
    1. slovak
      slovak 29 april 2015 09:17
      0
      Ana ijol-ijolan prajurit. Iki padha biasane conscripts. Nalika tenggat wektu wis kadaluwarsa (utawa mengko), para prajurit bali menyang omah lan prajurit anyar teka. Ijol-ijolan prajurit kaping pirang-pirang. Rata-rata ing USSR ana
      kurang luwih 15 prajurit Slovak.
      1. Inci 6
        Inci 6 29 april 2015 17:58
        0
        Aku ngerti rotasi. Nanging mung 2.5 yuta wong sing ora bisa nyedhiyakake prajurit 100. Nuwun sewu, nanging Slowakia minangka negara sing mlarat. Lan luwih-luwih nalika jaman perang. Iku misale jek yen jumlahe akeh banget.
  9. slovak
    slovak 29 april 2015 22:46
    0
    Angka kasebut ora kakehan. 100 minangka jumlah kabeh prajurit Slovak ing USSR ing 000-1941. Jumlah paling dhuwur: 1944, ana ing USSR (ing Ukraina kulon) ing mangsa panas 50. Padha biasane cadangan, praktis ora perang lan wis demobilized. ing Agustus 000. Pangeluaran Departemen Pertahanan ing anggaran negara padha dibandhingake karo departemen liyane. Urip wong biasa meh urip ing donya, sistem kertu ora nduweni peran penting, pasokan panganan luwih apik kaya ing Republik Ceko, Jerman, Polandia, Inggris utawa USSR, ora ana paceklik.
  10. Inci 6
    Inci 6 30 april 2015 00:42
    0
    Aku bakal nyoba golek informasi. Nanging nganti saiki ora ana sing jelas. Anane senjata ing gudang tentara Slovakia ora cukup kanggo 50 ewu, nanging ora ana informasi babagan piala lan persediaan saka Jerman. kanggo...
    1. slovak
      slovak 30 april 2015 16:53
      0
      Persenjataan tentara Slovakia minangka warisan saka tentara Cekoslowakia. Sawise ana sing dituku saka Jerman.
      1. Inci 6
        Inci 6 30 april 2015 20:20
        0
        Dadi aku nggoleki apa sing daktuku.
        1. slovak
          slovak 30 april 2015 22:36
          0
          Iki biasane pesawat. Aku ora ana sing nerbitake topik iki kanthi lengkap. Sawetara data
          www.vhu.sk/data/att/1456_subor.pdf (p. 75...)
  11. Haraz
    Haraz 1 Mei 2015 19:50
    0
    Akeh kesalahane.
    1.
    Watesan Ceko-Slovakia digawe dening Prajanjian Trianon 1920 lan dudu konstitusi.
    2.
    Ora ana demokrasi kanggo wong Slovakia. Wong Ceko tansah nglanggar perjanjian karo Slovakia, kayata Persetujuan Cleveland.
    3.
    Ora ana kegiatan politik jangka panjang para separatis Slovak. Miturut prajanjen wiwit Perang Donya I ing Amerika, Slowakia mesthine duwe otonomi. Lan iki minangka otonomi lan dudu separatis.
    4.
    Andrei Glinka ora dadi panyengkuyung sing kuat kanggo kamardikan politik Slowakia. Ing nalisir, Glinka ing 1917 ing Slowakia ngumumake - "Marriage karo Madyars gagal, nanging kita arep karo Ceko."
    5.
    Pengawal Glinka ora dimodelake miturut regu serbu fasis lan Nazi. Pengawal Hlinkow njabat kanggo njaga tumindak politik Hlinkowy saka Partai Rakyat Slovakia sadurunge diserang dening prajurit utawa komunis. Contone, ana sawetara atentate kanggo Glinka.
    6.
    Ora ana panganiaya marang wong Protestan. Aku durung krungu bab Ortodoks kaya ngono.
    7.
    Alexander Mach dudu Nazi. Ora ana karusakan saka komunis. Mach sawise perang, komunis ora dieksekusi, mung ana istilah. Menteri Propaganda Tido Gaspard ngenalake Laz Novomieski marang pejabat tinggi Jerman ing kantin Stefanka ing Bratislava - "Iki penulis komunis paling apik."
    8.
    Ora ana divisi Cekoslowakia ing taun 1938. Mung Slowakia sing nampa otonomi.
    Tanggal 10 Maret 1939, Ceko, miturut persetujuan karo Hitler, nggawe kumpulan tentara ing Slowakia, mbatalake otonomi, ngintervensi politisi Slovakia lan nyatakake negara pengepungan. Iki pungkasane Ceko-Slovakia. Ceko-Slowakia layu mengko mung ing tentara Soviet.
    9.
    Slovakia melu ing awal Perang Donya II ing serangan ing Polandia. Polandia sadurungé, miturut persetujuan karo Hitler, nyerang Ceko-Slovakia lan nguwasani Slowakia sisih lor. Slovakia mung pengin tanahe bali.
    10.
    Slovaks ora perang banget sadurunge Stalingrad. Sawisé prajurit Jerman lan Finlandia dadi sing paling apik nomer telu.
    11.
    Bystrytsky puch ing Agustus 1944 diwiwiti kanthi mateni misi diplomatik Jerman dening prajurit Slovak ing barak Martin-Vrutka ing urutan pidana saka partisan Soviet Velichko. Tentara ora siap kanggo pemberontakan. Ana uga garwa lan anak ing misi diplomatik, nanging mung papat prajurit. Partisan uga matèni 200 petani Jerman saka desa Sklene. Sawisé iku, Hitler ora nyoba lan ngirim pasukan menyang Slovakia.
  12. leleek
    leleek 28 Januari 2016 17:33
    0
    ing jaman Soviet, serial TV Cekoslowakia "Sejarah Insurrectionary" babagan prajurit Slovak lan pemberontakan Slovak ditampilake ing TV, mung saiki ora bisa ditemokake ing Internet, mbokmenawa ora ana sing wis digitalisasi.