Review militèr

Tsarskoye Selo. May parade pasukan. 7 Mèi 1912

25
01. Sekelompok perwira nonton pawai Pengawal Urip Ataman, Yang Mulia Kaisar, pewaris Resimen Tsarevich.



02. Wakil tentara Rusia lan markas kumpul kanggo parade pasukan



03. Rombongan punggawa ing lapangan pawai nunggu wiwitan pawai



04. Rombongan punggawa ing lapangan pawai nunggu wiwitan pawai



05. Kalih karyawan misi militèr Jerman ing lapangan parade nalika parade



06. Satuan Pengawal Kehidupan Ataman Yang Mulia Pewaris Kedaulatan Resimen Tsarevich ing parade pasukan.



07. Satuan Pengawal Kehidupan Ataman Yang Mulia Pewaris Kedaulatan Resimen Tsarevich ing parade pasukan.



08. Satuan-satuan Pengawal Urip Iring-iringan Iring-iringan Pangeran Kang Maha Agung ing pawai wadyabala.



09. Satuan Pengawal Urip Resimen Hussar ing arak-arakan pasukan.



10. Kaisar Nicholas II, Pangeran Jerman Friedrich-Wilhelm karo perwira tentara Rusia ngubengi pasukan baris kanggo parade.



11. Life Guards Iring-iringan Iring-iringan Pangeran Kaisar Nicholas II lan Pangeran Friedrich Wilhelm.



12. Resimen Hussar Pengawal Kehidupan Yang Mulia berbaris melewati Kaisar Nicholas II dan Pangeran Jerman Friedrich Wilhelm



13. Pandangan umum papan pawai nalika pawai



14. Satuan infantri lumampah ing pawai



15. Unit artileri Life Guard ngliwati Kaisar Nicholas II lan Pangeran Jerman Friedrich Wilhelm



16. Anggota kulawarga kekaisaran ing undhak-undhakan Istana Catherine nonton parade



17. Kaisar Nicholas II, anggota kulawarga kekaisaran, pangeran Jerman Friedrich Wilhelm lan para perwira ngubengi pasukan sing diantrekake kanggo parade.

Sumber asli:
http://humus.livejournal.com/4400644.html
25 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 3 asep
    3 asep 30 april 2015 06:54
    +6
    Matur nuwun kanggo foto saka sejarah kita, angel mbayangno yen umure wis 103 taun, yen rong taun bakal diwiwiti ing sejarah tanah airku - panggung sejarah sing bakal metu kanthi jeneng sing beda. . hi
    1. RrrJ
      RrrJ 30 april 2015 16:17
      0
      Bisa luwih? hi
  2. qwert
    qwert 30 april 2015 07:57
    +1
    Kutipan saka 3axap
    bakal dirilis kanthi jeneng sing beda.

    ora kalah apik...
  3. ЯЗ-238
    ЯЗ-238 30 april 2015 09:03
    +7
    Koleksi foto sing apik banget !!! Thanks kanggo penulis!
  4. sub307
    sub307 30 april 2015 09:09
    +6
    Matur nuwun kanggo foto retro sing apik banget, utamane kabeh panggonan sing akrab....
  5. Kucing apik
    Kucing apik 30 april 2015 09:12
    +6
    "Iki mlaku ngliwati Kaisar Nicholas II lan pangeran Jerman Friedrich-Wilhelm" kepiye carane wong-wong iki bisa ngira apa jenis pertumpahan darah sing bakal diwiwiti sajrone 2 taun.
    1. semirek
      semirek 30 april 2015 20:09
      -1
      Quote: kucing apik
      "Iki mlaku ngliwati Kaisar Nicholas II lan pangeran Jerman Friedrich-Wilhelm" kepiye carane wong-wong iki bisa ngira apa jenis pertumpahan darah sing bakal diwiwiti sajrone 2 taun.

      Apa sing menarik, apa Wilhelm pancen ora weruh kekuwatane tentara Rusia? Jerman tansah manggon ing panangkaran ilusi babagan Rusia.
  6. Dan Slav
    Dan Slav 30 april 2015 10:18
    0
    Hmm! Ora ana owah-owahan ...
    Para panguwasa taksih sami nggegirisi.
    Pikiran kanggo urusan negara lan rakyat ora mundhak. Mesakake negara lan rakyat!
    1. xan
      xan 30 april 2015 15:28
      +3
      Kutipan saka Dan Slav
      Hmm! Ora ana owah-owahan ...
      Para panguwasa taksih sami nggegirisi.

      Aneh, sapa wae sing duwe "rattles padha" duwe tentara sing paling kuat lan paling efisien.
      Lan iki dudu kebetulan.
      Kutipan saka Dan Slav
      Pikiran kanggo urusan negara lan rakyat ora mundhak

      Iki uga masalah negara.
  7. Rum 11
    Rum 11 30 april 2015 11:53
    -5
    padha. Biomassa iki bisa dadi kapentingan saka sudut pandang rasionalitas. Nanging amarga jaran, sing akeh banget ing parade, ora dibutuhake ing Perang Dunia I, kabeh pendanaan ora ana. Nanging pasukan kavaleri Rusia sing paling akeh ing Eropah. Luwih becik yen keuangan diobong ora kanggo parade bodho iki, nanging kanggo maneuver, produksi bedhil abot, ngrancang mobilisasi industri kanggo kabutuhan militer, latihan lan pendidikan para jenderal, lan sing paling penting para perwira ngisor, lan liyane migunani saka sudut pandang militèr.
    1. xan
      xan 30 april 2015 15:37
      -1
      Kutipan: Rum 11
      padha. Biomassa iki bisa dadi kapentingan saka sudut pandang rasionalitas. Nanging amarga jaran, sing akeh banget ing parade, ora dibutuhake ing Perang Dunia I, kabeh pendanaan ora ana. Nanging pasukan kavaleri Rusia sing paling akeh ing Eropah

      Omong kosong lengkap sing ora ngerti sejarah militer.
      Kutipan: Rum 11
      Luwih becik yen keuangan diobong ora kanggo parade bodho iki, nanging kanggo maneuver, produksi bedhil abot.

      Ing tembung liyane, apa dalan perang bisa diganti kanthi dana sing disimpen saka ora nganakake parade? Rave. Apa hubungane parade lan dhuwit kanggo bedhil? Ing Jerman, kabeh apik karo parade lan bedhil.
      Kekuwatan bosok Kakaisaran Rusia sing kudu disalahake. Lan parade dibutuhake kanggo wong lan kanggo militer.
      1. Rum 11
        Rum 11 30 april 2015 19:12
        +1
        Kutipan saka xan
        Omong kosong lengkap sing ora ngerti sejarah militer.

        Dadi mangga, aku njaluk meja bunder! Kavaleri minangka jenis wis kesel ing abad kaping 20, wiwit katon malah ing Rusia-Jepang ....... Mbok aku bakal overdo iku, nelpon iku ora ana gunane. Ing logistik, minangka transportasi, ana ing endi wae sing penting. Sampeyan bisa melu minangka pasukan tambahan ing kelompok cilik kanggo sawetara khusus individu. operasi, lan banjur operasi ing wayah wengi. Aku ngakoni manawa sambungan antarane formasi gedhe saka link saka resimen menyang korps uga bisa dikelola dening kelompok kavaleri. Nanging, iki ora ana maneh tingkat tambahan. Mesthi, sampeyan bisa nambah kene minangka pengintaian mburi, nguber saboteurs lan telik. Nanging intine yaiku lahar, kaya ram battering, utawa pasukan sing nindakake permusuhan kanthi mandiri ing kahanan jenuh karo bedhil mesin, panggunaan granat sing gedhe-gedhe, banjur mundhak kanthi cepet ing peran glider sing ngrusak kabeh, banjur tank, sistemik. garis pertahanan, karo kawat barbed, minefields mung numpes kavaleri minangka pasukan jenis. Aku mbaleni maneh, ing wiwitan perang, kita duwe kavaleri paling akeh, lan senjata sing dibutuhake kaya artileri abot yaiku nominal.
    2. semirek
      semirek 30 april 2015 20:02
      0
      Kutipan: Roman 11
      padha. Biomassa iki bisa dadi kapentingan saka sudut pandang rasionalitas. Nanging amarga jaran, sing akeh banget ing parade, ora dibutuhake ing Perang Dunia I, kabeh pendanaan ora ana. Nanging pasukan kavaleri Rusia sing paling akeh ing Eropah. Luwih becik yen keuangan diobong ora kanggo parade bodho iki, nanging kanggo maneuver, produksi bedhil abot, ngrancang mobilisasi industri kanggo kabutuhan militer, latihan lan pendidikan para jenderal, lan sing paling penting para perwira ngisor, lan liyane migunani saka sudut pandang militèr.

      Aku wis tau ndeleng komentar liyane edan.
      1. Rum 11
        Rum 11 1 Mei 2015 00:13
        -1
        Kutipan saka: semirek
        Aku wis tau ndeleng komentar liyane edan.

        Dear, yen dideleng saka jawaban iki, kita durung weruh akeh perkara, lan amarga sampeyan kesed mikir, ayo dipikirake bebarengan !! Kanggo miwiti, pitakonan sing prasaja, lan sawise Rusia-Jepang, ing ngendi kavaleri ora katon, nanging malah ora sumunar, FACT iki ora bakal menehi tandha !! Iki dudu babagan jenderal sing sumunar ing foto kasebut, ing umume operasi sing biasa-biasa wae mateni massa prajurit, apa salah sawijining pukulan Mackensen regane ?? Kabeh elit mikir bab nyerah Kyiv - iki kanggo manungsa waé saka penggemar sajarah. Kajaba iku, mbayangno yen kavaleri Rusia-Turki uga sukses banget. Apa sampeyan ngetutake tren???? Sampeyan bisa nemokake kesalahan ing teater operasi, nanging durung ana bedhil mesin !! Ing endi serangan independen? Lingkungan detasemen mundur sing kasebar saka Turki? Buron tanpa ampun lan extermination saka mungsuh - kita ora weruh iki. Ing foto kasebut bakal ana pabrik Krupa 6-inci Turki, saliyane bedhil kasebut, ana akeh bedhil entheng lan, sing penting, bedhil kasebut wis ditembak !! Yen kita luwih maju - menyang Perang Krimea, mula ora ana serangan kavaleri cahya sing misuwur, kita ora bakal nemokake apa-apa !! Senadyan kasunyatan sing iki pancen salah pangerten saka Inggris, kita ora nyana trik saka wong-wong mau. Lan ora mung iku, serangan paling sukses dening kavaleri infantri bisa diakoni ing Fer-Champenoise, ing ngendi 2 korps Prancis sing kesel dikalahake ing Maret 1814 !!! Ana sawise nggunakake massive saka kavaleri, nanging ing Quatre Bras lan Waterloo ing 1815 padha nandhang losses ageng !! Ana perang gedhe saka kavaleri 1 ing cedhak Tikhoretskaya, ana luwih sithik wong putih lan kahanan cuaca kanggo perang, padha begja kanggo nggulingake abang. kavaleriputih, kok singled metu, amarga tanpa support siji kavaleri. Sawise pirang-pirang operasi sukses, Kavaleri 1 dikalahake ing cedhak Komarov. Sampeyan bisa nyebutake akeh fakta, nanging miturut pendapatku, kerentanan lan kegagalan nglawan infanteri katon banget yen 60 taun sadurunge parade iki ing Crimea ana serangan profil dhuwur pungkasan kanthi asil negatif. Lan ing Rusia-Turki 1877, minangka cabang sawijining tentara, dheweke dihukum pati dening katon shrapnel artileri !! Nanging, sadurunge Perang Donya I, kita duwe pasukan kavaleri ing tentara kita! Lan ora mung ing kene, nanging ing kabeh tentara utama. Apa sing bakal sampeyan wangsulan super-pinter kanggo pertahanan kavaleri ??
        1. Rum 11
          Rum 11 1 Mei 2015 00:18
          0
          Kutipan: Rum 11
          Ing foto kasebut bakal ana tanduran Krupa 6 inci Turki
        2. semirek
          semirek 1 Mei 2015 08:01
          0
          Utawa mungkin luwih gampang kanggo sampeyan mbukak sejarah Perang Donya I, dibagi tentara Rusia, lan ngerteni apa serangan lan perang kavaleri, banjur kesenjangan ing "kawruh" sampeyan babagan kavaleri bakal ilang. Perang Donya II, korps kavaleri wis sukses, lan malah ing perang pisanan - peran kavaleri mung ora bisa diganti.
          1. Rum 11
            Rum 11 1 Mei 2015 09:24
            +1
            Kutipan saka: semirek
            Utawa mungkin luwih gampang kanggo sampeyan mbukak sajarah Perang Donya I, bagean tentara Rusia, lan ngerteni apa serangan lan pertempuran kavaleri, banjur kesenjangan ing "kawruh" kavaleri sampeyan bakal ilang.

            Tumindak korps kavaleri Nkitin ing cedhak Lodz? Nalika bagean saka korps Hindenburg diubengi, nanging tinimbang ngrampungake saka mburi, Nikitin mbatesi awake dhewe kanggo pengintaian. ngguyu Sauntara iku, Jerman ngrusak divisi Siberia kaping 6, banjur kanthi aman ninggalake kuburan ...... Utawa sampeyan ngomong babagan tumindak Khan Nakhchivansky nalika nyoba nutupi penerbangan tentara 1 saka Tanenberg ?? Padha shredded wong nyedhaki bedhil, nanging soko sukses ora katon ing iki. Utawa ing kene tumindake ing Gumbinen Ing sisih tengen tentara, Korps Kavaleri Konsolidasi Khan saka Nakhichevan maju menyang Pilkalen. Ing tanggal 5 Agustus, korps kasebut ngalami perlawanan sengit saka Jerman ing garis Witgiren-Malvisken, saka ngendi dheweke kudu ngalahake bagean saka pasukan kavaleri lan pengendara sepeda saka resimen Jerman 44 lan 45. Awrat perang kasebut dibuktekake kanthi kelangan pasukan kavaleri Rusia. Mung ing perang cedhak Kaushen lan Kraupishken, loro resimen saka 1st Guards Cavalry Division (Cavalier Guard lan Life Guard Cavalry) ilang luwih saka setengah saka perwira kasedhiya tiwas lan tatu. Gunggunge kerugian kira-kira 380 wong. Jerman ilang 1200 wong. Ing novel "Agustus kaping patbelas" A.I. Solzhenitsyn ngukum tumindak Khan Nakhichevansky ing Kaushen: "Tentara Rennenkampf mung duwe telung korps, nanging digandhengake karo - lima setengah divisi kavaleri, kabeh kavaleri pengawal, kembang aristokrasi Petersburg. Lan Khan Nakhichevansky, sing mrentah. iku, nampa pesenan: kanggo pindhah bebarengan mburi Jerman lan break komunikasi Nanging, sanalika dheweke pindhah ing Agustus 6, mung siji Jerman secondary landwehr brigade, 5 batalyon, katon ing sisih, perang, nanging apa perang - kang dijupuk. mudhun papat divisi kavaleri ing ngarep 6-verst, lan ora nutupi brigade saka flanks ing jaran, nanging cepet-cepet pasukan kavaleri lan ndamel sirah-on menyang bedhil - lan nandhang losses nggegirisi, sawetara perwira luwih saka patang puluh - kang dhewe lungguh metu perang ing markas remot, lan ing wayah sore dheweke njupuk kabeh pasukan kavaleri adoh, lan banjur ngajak Jerman kanggo pindhah ing infantri Rennenkampf.
            Kutipan saka: semirek
            malah ing Perang Donya II, korps kavaleri operate sukses

            Kushchevka? Dadi, kita uga mati, sanajan ana luwih akeh Fritz ........ siji episode, lan kahanan sing luar biasa - mungsuh kanthi sembrono mapan ing komandan divisi bivouac saka Wehrmacht ing sangisore pengadilan, ora ngatur. intelijen! Kabeh, ora ana wong liya kanggo nyerang ing kolom kandhel lan rangking kandhel - mungsuh ing rentengan langka, trenches, papan perlindungan, ing peralatan, pours longsor geni. Ing taun 1942, divisi kavaleri pungkasan kabeh tentara utama ilang ...... amarga ngormati kavaleri 1, mung kita tetep ana ing kelompok MEKANIS kavaleri. ngguyu Ora ana pirembagan babagan wong liya, babagan Mongolia, Manchurian lan kavaleri liyane - uga jelas kanggo bocah-bocah yen penunggang jaran 1 bakal didhukung ing lapangan mbukak nglawan mungsuh sing mlayu kanthi 2 pesawat, 1 tank, 10 meriam, bisa uga waja. mobil - kepiye sampeyan ora bisa nyerang kene ?? Ing kene ana jaran supaya prajurite ora kesel anggone nyekelngguyu
            1. semirek
              semirek 1 Mei 2015 19:15
              0
              Dear Romawi 11! Sampeyan ora nggatekake saranku. Aku uga maca "14 Agustus", nanging ana argumen liyane sing luwih didokumentasikake, tegese perang kanggo Moskow, apa tumindak Korps Kavaleri Dovator lan Belov bisa diarani ora sukses? Tumindak kavaleri Soviet ing Perang Donya II, ditambah karo cabang militer liyane, luwih sukses.
              Ayo bali menyang Perang Donya I, kanthi panemuan senapan mesin, masyarakat donya sing progresif, amarga sawetara alasan, mutusake yen ora ana perang maneh, amarga senjata sing mateni, pacifis naif. paling ora ana 200 ewu prajurit kavaleri ing sadel, kalebu Cossack, lan apa sampeyan mikir dheweke lungguh ing mburi? Bubar ana artikel babagan Count Keller - ing kene sampeyan mung bisa ngerteni apa sing ditindakake dening pasukan kavaleri, lan dheweke melu miwiti saka skirmishes lokal karo mungsuh, pungkasan karo serangan temonan kavaleri massive, lan mesin gun Jerman lan Austria ora bisa mungkasi lahar Cossack kenceng, senadyan losses. Wacanen tumindake wadya-bala kavaleri Rusia, aku ora bakal mbuktekake apa-apa marang kowe, amarga. rumusan sampeyan babagan kavaleri pancen ora masuk akal.
              Lan miturut pertimbangan sampeyan - kenapa saiki ngasilake tank, kapal? - ana rudal, lan malah karo atom, Khrushchev nindakake mung ing wektu kasebut, nyuda tentara nganti minimal, lan iki pancen motivasi keputusane, minangka praktik. wis ditampilake, ora kabeh wis mutusaké dening bedhil mesin (roket), infantri uga perlu, iku ora Matter yen ing jaran utawa ing operator personel wojo.
        3. Rum 11
          Rum 11 1 Mei 2015 08:38
          0
          Kutipan: Rum 11
          Aku wis tau ndeleng komentar liyane edan.

          Ya, ing endi kavalcade heroik para Budyonovites sing sumringah, ing ngendi argumentasi sampeyan ?? Paling ora ana sing bakal mbela kavaleri sing ora bisa dilalekake ing awal abad kaping 20 ?? Utawa kabeh sing ngomong minus lunga kanggo ngujo jaran ing hippodrome? ngguyu
    3. Rum 11
      Rum 11 30 april 2015 22:38
      +1
      Kutipan: Rum 11
      Nanging diwenehi -4
      Jancok, carane akeh penyayang kavaleri ing situs. Apa sampeyan bakal nyerang jaran ing ngisor pecahan peluru lan bedhil mesin? Ing kene padha! Paling ora siji argumentasi kanggo kavaleri? Sapa sing bakal nganggo busana cuirassier tanggal 28.07.1914/XNUMX/XNUMX?? ngguyu Dadi, sampeyan wong-wong sing wani, metu menyang garis ngarep, kanthi pedang lebar, para pecinta sejarah ngguyu
  8. jj
    jj 30 april 2015 12:18
    +4
    Aku seneng ndeleng gambar lawas. Wigati ing gambar saka pangayoman saka panguwasa. Malah jaran tetep mlaku
    1. Rum 11
      Rum 11 30 april 2015 13:27
      -3
      Kutipan saka jjj
      Malah jaran tetep mlaku
      Luwih becik yen dheweke dihibur dening prajurit timah ngguyu
  9. semirek
    semirek 30 april 2015 20:05
    0
    Artikel kasebut minangka tambahan, akeh matur nuwun kanggo penulis kanggo materi fotografi sing kasedhiya.
  10. Moscow
    Moscow 1 Mei 2015 09:34
    0
    Iku seng di pengeni sing foto bisa lantaran. Tanda tangan singkat ora nggawa informasi apa wae. Ing foto klompok pisanan, setengah saka perwira, liyane minangka wakil saka macem-macem departemen sipil.
  11. barbiturat
    barbiturat 3 Mei 2015 12:05
    -1
    Kutipan: Rum 11
    Jancok, carane akeh penyayang kavaleri ing situs. Apa sampeyan bakal nyerang jaran ing ngisor pecahan peluru lan bedhil mesin? Ing kene padha! Paling ora siji argumentasi kanggo kavaleri? Sapa sing bakal nganggo busana cuirassier tanggal 28.07.1914/XNUMX/XNUMX?? Dadi, sampeyan wong-wong sing wani, metu menyang garis ngarep, kanthi pedang lebar, para pecinta sejarah


    mesthi, dear Romawi, sampeyan bener, kavaleri pancene ora muter peran sing padha ing WWI, contone, ing 1812, nanging isih bisa nindakake pengintaian aktif utawa cepet ditransfer menyang wilayah kaancam bakal punah, mudhun lan dig ing. . Pasukan kavaleri pengawal katon banget banget, ora nindakake apa-apa sanajan kecemerlangan sadurunge perang.