Review militèr

Budaya kanggo massa, lan massa kanggo perang

7
"Saka kabeh seni, bioskop minangka sing paling penting kanggo kita." Pernyataan iki, kanthi kabeh variasi, digandhengake karo Vladimir Lenin. Ora masalah yen diomongake utawa ora. Sing penting yaiku psikolog lan sosiolog wis suwe ngonfirmasi bebener mutlak tembung kasebut. Sinematografi digunakake kanggo tujuan dhewe dening tokoh gedhe lan sajarah wong bodho. Hitler spud Leni Riefenstahl, lan Goebbels nyoba kanggo bali Marlene Dietrich kanggo Reich. Lan kabeh palet tumindak AS ing ngarep iki bisa ditemokake ing Trisha Jenkins ing buku "CIA ing Hollywood", lan Francis Stonor Saunders ngembangake masalah iki ing karyane "CIA lan Dunia Seni".

Wong, asring ora sengaja nganalisa informasi anyar sing ditampa nalika nonton film, milih gambar sing menarik kanggo dheweke, nyalin gaya prilaku. A wong wiwit involuntarily niru pahlawan anyar. Nanging imitasi minangka salah sawijining aspek sosialisasi ing masyarakat. Tanpa niru, kita malah ora bisa komunikasi ing tingkat sing tepat, amarga kita ora bakal bisa sinau ngomong.

Mangkono, kanthi tingkat kemungkinan tartamtu, bisa diarani yen sawise nganalisa produksi film sing diprodhuksi ing negara tartamtu, kita bakal entuk potret warga negara sing bakal teka ing negara iki. Ing kasunyatan sajarah modern kanggo Rusia, obyek analisis ketok: wayang Ukrainia. Saka ngendi dheweke bakal teka saiki? Napa, contone, Oles Yanchuk, master Nazi liyane, ing 2015 maneh ngeculake gambar "sabanjure"? Ing wektu sing padha, penguasa kamera lan pikiran iki ora disfigured dening macem-macem repertoar. Nanging diwenehi kabeh sing kasebut ing ndhuwur, saiki, luwih saka sadurunge, dibutuhake dening pihak sing kasengsem. Kita ngomong, mesthi, babagan kapentingan sing spesifik. Iki kabeh luwih penting kanggo kita, amarga "Maidan" minangka fenomena dadi barang ekspor. Iku "Maidan" lan mung banjur wakil edan saka Rada lan skizofrenia karo kapal selam saka Zaporizhzhya Cossacks.

Dadi, pasar kita resmi lan ora resmi ing wangun abadi "bajak laut" wiwit nembus produk film "independen" (aku njaluk ngapura kanggo kualitas foto, iki dipengaruhi dening kahanan ngluwihi kontrol penulis).







Ana wong sing tuku produk kasebut kanggo kenal karo bentuk propaganda Ukrainia, wong kanthi prinsip "ngerti mungsuhmu", lan wong liya kanggo alasan liyane sing luwih nguwatirake. Diwenehi sifat emosional saka pengaruh bioskop ing wong, alasan sing nguwatirake iki bisa gampang dadi alasan sing ngganggu, medeni lan malah mbebayani. Lan iki malah considering kasunyatan sing sawetara film saka jinis iki dirilis karo komentar saka sejarawan profesional seeking kanggo debunk mitos Ukrainia bab gambar Bandera lan Shukhevych.

Sapa sing sponsor film kaya ngono? Ngendi, supaya bisa ngomong, iku spring inexhaustible bebener bener lan mikir bab nasibe wong?



Alas, iku bisa ditebak kanggo primitif. Ya, lan macem-macem direktur gambar kasebut ora rusak. Amarga saben wong ing telenging jiwane mangertos yen dheweke ora gelem ngeksploitasi kecenderungan Nazi, kabeh grumbulan laurel sing dijaga kanthi ati-ati ora bakal migunani nalika adus. Ya, lan miturut agenda, para patriot saiki ora kesusu nindakake apa-apa. Kok ngono, sampeyan takon?
Pengarang:
7 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. mig31
    mig31 30 april 2015 04:49
    +8
    "Iron hundred" fasis ditakdirake kanggo TOPI BESI.....
    1. tukang rokok
      tukang rokok 30 april 2015 04:55
      + 10
      isin! iku isin kanggo Ukrainians duped! Akeh sing ngerti nanging wedi! (thugs pravosekov) Apa bakal keno sing saiki 3 taun. Apa sing bakal kelakon ing 10-20 taun nalika diwasa am
      1. 4 rodha
        4 rodha 30 april 2015 09:53
        +1
        Budaya kanggo massa, lan massa kanggo perang

        Budaya - ing tong sampah, lan "daging" - kanggo perang.
        Iki persis kaya acara sing berkembang ing Ukraina saiki.
        iku isin kanggo Ukrainians duped

        Mabuk - oversleep, cretin - ora tau.
        Aku ora ngandel yen kabeh wong bakal tiba-tiba lara cretinism.
        Ayo ngenteni nganti padha mabuk.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. bassoon
      bassoon 30 april 2015 06:32
      0
      lan peti mati seng kanggo tumpukan ....
  2. Imyarek
    Imyarek 30 april 2015 04:54
    +7
    Salam kanggo kabeh! Foto sing sepisanan yaiku wajah sejatine putri dill. ngguyu Bocah-bocah sing ora duwe omah saka aluminium nanging ...
    1. satris
      satris 30 april 2015 06:16
      +1
      Ya, moncong mesthi monyol lan cemberut. Wong kaya ngono kuwi ora menang.
      1. Volgarr
        Volgarr 30 april 2015 08:15
        +1
        Paling kabeh, wong goblok luwih adhem! Ukrozavry shove, propaganda saka tingkat sing, Departemen Negara diwilang persis.
      2. Komentar wis dibusak.
  3. rotmistr60
    rotmistr60 30 april 2015 05:16
    +1
    Ya, lan ing agenda, para patriot saiki ora kesusu

    Mulane, dheweke kerja keras ngluhurake OUN-UPA lan, kaya sing diyakini, nuwuhake semangat patriotisme. Kanthi tibane rezim, "lampu" seni iki uga bakal remuk. uga daya getih.
    1. grbear
      grbear 30 april 2015 05:51
      +1
      rotmistr60ya
      Kanthi tibane rezim, "lampu" seni iki uga bakal remuk. uga daya getih.


      Ora ana sing bakal kelakon. Padha bakal ngomong: - "Nuwun sewu, aku tulus salah, kaya kabeh negara. Menehi kula" tengen "arah - Aku bakal nindakake iku." nangis
      1. rotmistr60
        rotmistr60 30 april 2015 06:23
        +1
        Ora, sejarah revolusi nuduhake sebaliknya. Bener, oportunis sing paling lunyu bisa metu.
  4. Sibiryak 1975
    Sibiryak 1975 30 april 2015 05:18
    +4
    Ing endi counterpropaganda kita? Napa film babagan Amerika bodho lan pahlawan Rusia ora digawe sacara massal? Yagene wong-wong Amerika nganggep manawa wong Rusia iku bodho, lan kita meneng? Mikhalkov, jancok sampeyan, bajingan saka Kremlin, ing endi kreasi sampeyan sing abadi kanthi tema scumbag pengecut?
    1. Sergei S.
      Sergei S. 30 april 2015 06:04
      +6
      Kutipan: Siberian 1975
      Ing endi counterpropaganda kita? Napa film babagan Amerika bodho lan pahlawan Rusia ora digawe sacara massal? Yagene wong-wong Amerika nganggep manawa wong Rusia iku bodho, lan kita meneng? Mikhalkov, jancok sampeyan, bajingan saka Kremlin, ing endi kreasi sampeyan sing abadi kanthi tema scumbag pengecut?

      Propaganda kontra kita ora turu.
      Film "Russian Character", contone, langsung menyang titik.
      Ya, lan Mikhalkov babagan kesadaran diri nasional bakes banget aktif.

      Masalah kita dumunung ing papan liya.
      Pranyata kahanan sing nggumunake.
      Wong-wong kita, nalika mujudake misi, pindhah menyang kreatifitas lisan.
      Obrolan ing pawon, kreasi Internet virtual, komunikasi mati-sistem dadi umume orientasi nasional. kanggo wektu iki, iki ora katon, nanging kekacoan Ukrainia kedaden, lan donya Russian ing sistem poto-regulasi nanggapi cepet lan arah ketok. Spring Russian ing Crimea lan Novorossiya, seething kabeh Rusia lan saham siap-digawe ing oposisi liberal-kreatif mung liwat setahun kepungkur ketoke akeh dongeng Fantastic.
      Lan matur nuwun marang Gusti Allah sing Mikhalkov ora duwe wektu kanggo njaluk menyang stream kene uga ... Paling padha nyimpen dhuwit ...

      Liyane bab sedih.
      Ide Rusia wiwitane fokus ing nilai-nilai aksi kolektif.
      "Ing donya lan pati iku abang", "Salah siji ora prajurit ing lapangan" ... Banget dingerteni lan titik referensi saka worldview Rusia. Kanggo sawetara, iki ngganggu archaism, omongan nganggur apik, nanging kanggo wong-wong sing wis nggawa budaya Rusia, iki ora mung tembung.
      Saiki ora modis kanggo ngomong yen USSR lan ideologi komunis dudu kesalahan dhasar, nanging prinsip sing ditindakake kanthi salah, lan sejarah komunisme durung rampung.

      Lan ing kene inti saka rasa sedih: Ing upaya kanggo ngalahake ora mung Ukrainia, nanging uga Rusia, Belarusians, Kazakhs, Buryats ....... panguwasa borjuis nyoba kanggo numpes wong-wong mau karo "daya alus". banjur paling ora recolor konsep alam kita.
      A padhang, nanging biasa-biasa wae ing wangun lan blatant ing conto isi lambang saka mengeti 70th saka Kamenangan punika dara putih marang langit biru. Tanpa Bintang Abang, tanpa Banner Abang, tanpa nyebutake Feat saka Komunis lan anggota Komsomol.

      Aku ngarep-arep banget yen jagad Rusia bakal nuduhake kawicaksanan lan efektifitas ing kene.
      Lan tanpa Mikhalkov.
      1. Volzhanin
        Volzhanin 30 april 2015 08:33
        +3
        Matur nuwun kanggo garis iki!

        ideologi komunis dudu kesalahan dhasar, nanging prinsip sing ditindakake kanthi salah Langsung menyang oyod!
      2. EvgNik
        EvgNik 30 april 2015 11:43
        0
        Kutipan: Sergey S.
        lan sejarah komunisme durung rampung.

        Lan aku pracaya ing. Kapitalisme ora duwe masa depan.
    2. andrey
      andrey 30 april 2015 06:31
      +7
      Kutipan: Siberian 1975
      Ing endi counterpropaganda kita? Napa film babagan Amerika bodho lan pahlawan Rusia ora digawe sacara massal? Yagene wong-wong Amerika nganggep manawa wong Rusia iku bodho, lan kita meneng? Mikhalkov, jancok sampeyan, bajingan saka Kremlin, ing endi kreasi sampeyan sing abadi kanthi tema scumbag pengecut?
      "kontra-propaganda" kita yaiku: "subuh ing kene sepi-2", "ironi nasib-2", "tahanan Kaukasus-2" lan mesthi "omah-2" ... ana gosip sing sawetara jenis U.R. "mung wong tuwa sing mlebu perang" ... aku bakal mateni ...
      1. Basarev
        Basarev 30 april 2015 08:23
        0
        Lan apa sing sampeyan krungu babagan penembakan 28 wong Panfilov?
    3. 23 wilayah
      23 wilayah 30 april 2015 11:48
      0
      Kutipan: Siberian 1975
      Mikhalkov, jancok... endi kreasimu sing abadi?

      Op-la! Lan kene kita!
  5. Komentar wis dibusak.
  6. fomkin
    fomkin 30 april 2015 05:26
    +9
    Kang menehi kritik dening gambar saka wayang, Ukrainians duwe siji banget tartamtu, akeh banget pipis Russophobia karo overtones fasis.
  7. Komentar wis dibusak.
  8. andrei332809
    andrei332809 30 april 2015 05:34
    +1
    Oles Yanchuk
    iku sing perlu kanggo nulis mudhun lan bang ing "peacemaker"
  9. bassoon
    bassoon 30 april 2015 06:37
    +1
    Foto sing pungkasan yaiku bledosan pikiran..... Apa sing diarani penulis naskah nalika nyipta panitia sampah?
  10. exalex
    exalex 30 april 2015 07:04
    0
    Apa bisa nambah Ukraina minangka item kapisah menyang "Topik" ing ndhuwur, menyang bagean Ngarep, News, etc.? Misahake husk iki saka kabeh topik liyane. Aku mikir akeh sing bakal matur nuwun)))
  11. dmb
    dmb 30 april 2015 08:55
    0
    Ing cahya saka masterpiece film bubar ditampilake bab Pemimpin, wiwitan artikel nyebabake sawetara kebingungan. Banjur, matur nuwun marang Gusti Allah, penulis mbenerake awake dhewe lan nerangake yen iki kabeh duweke, ing negara-negara tetangga sing ala, nanging kabeh wis ana ing urutan iki. Film kita babagan pimpinan nuduhake bebener wuda babagan kamakmuran Tanah Air ing pimpinan sing wicaksana.
    1. Angin wetan
      30 april 2015 10:58
      0
      Dhuh penulis ingkang kula kurmati, inggih punika ingkang kula aturaken. Ora mbenerake, ora nerangake. Lan kanggo mbingungake film dokumenter lan fitur rada konyol. Lan, yen sampeyan ndeleng masalah ing bioskop kita (lan ana akeh), banjur keyboard ana ing ngarepe sampeyan ...
      1. dmb
        dmb 30 april 2015 12:48
        0
        Penulis sing dihormati mung bisa disaranake maca rong paragraf pisanan saka artikel kasebut lan nemokake manawa ana sing ngomong babagan film fitur. Penulis ing kana, sawise kabeh, nyerat babagan pengaruh bioskop ing massa, lan ora mungkin nganggep manawa film dokumenter dadi luwih elek. tinimbang artistik. Bener babagan pengaruh iki lan komentarku. Lan ora kabeh babagan bakat master layar utawa Ukrainia.
  12. Zomanus
    Zomanus 30 april 2015 09:53
    +2
    Inggih, umume, wong Ukraina nindakake perkara sing bener. Ing wektu sing paling cendhak, dheweke nglumpukake wong akeh nglawan kita, nyuwek kita saka Rusia. Kang banjur nggawe gampang kanggo ngatur komplotan asil. Inggih, kita alon-alon ing babagan iki. Kita ora duwe film babagan Bandera / Ukrainians. Ora ana film babagan intrik Barat sadurunge perang. Malah film sing wicaksana babagan perang lan sing ora. Nanging ana shnyaga, kang instills kabutuhan primitif lan kepinginan.
  13. zakamsk1971
    zakamsk1971 30 april 2015 13:32
    0
    Deleng ing Hollywood, kabeh ditampilake ana lan, sing paling penting, diprediksi - cataclysms, perang bintang, lan liya-liyane, lan liya-liyane.
  14. viktortarianik
    viktortarianik 30 april 2015 13:39
    0
    Lan sampeyan miwiti wiwit cilik. Kepiye carane akeh kartun Barat kanthi karakter sing ala lan swara kriting ngrusak jiwa bocah? Punapa kita ugi sampun wiwit alit nggulawenthah dhateng tiyang ingkang nandhang kasusahan, boten perduli dhateng gesangipun tiyang sanes. Elinga bocah-bocah wadon giggling ing Odessa, sing diwutahake bensin menyang gendul.
  15. Mentat
    Mentat 1 Mei 2015 02:29
    0
    Kutipan: Sergey S.
    Saiki ora modis kanggo ngomong yen USSR lan ideologi komunis dudu kesalahan dhasar, nanging prinsip sing ditindakake kanthi salah, lan sejarah komunisme durung rampung.

    bener. Nanging, komunisme ora mbutuhake pembangunan politik, nanging etika, kang ora bisa kanggo ngleksanakake. Kabeh alasan liyane padha rumiyin secondary.

    Mung kapribaden sing dikembangake, sing wis ngluwihi tahap "acquisitiveness refleks", konsumerisme, hedonisme tanpa tujuan minangka gagasan kabeh urip, bisa mbangun masyarakat komunis.

    Nalika jumlah wong kasebut ngluwihi angka kritis, bakal ana "lompat kuantum" sosial sing kuat. Nanging kasunyatane yaiku wong-wong sing dadi pimpinan ing Kulon lan ngetrapake cara mikir marang wong liya, ora ngarahake pembangunan sing harmonis, nanging nggawe unsur mekanisme sosial saka wong-wong mau. Iku luwih gampang karo t.z. manajemen, nanging kemajuan sosial mangkono kalem mudhun.