Review militèr

Babad saka corkscrew Ukrainia: angkara, mlarat lan degradasi minangka pakewuh

33
Para maos ingkang minulya! Kita miwiti siklus publikasi anyar, tujuane yaiku kanggo sistematis ide babagan post-Maidan Ukraina.

Nganti saiki ing bidang media Rusia warta babagan Ukraina diwenehi salah siji saka seri scandals lan kedadosan paling striking (saben saluran utama saka TV Federal), utawa dening digressions individu menyang masalah tartamtu ("Nanging" lan sawetara sumber ajeni liyane). Sanadyan siji utawa liyane, minangka laku nuduhake, ora menehi gambaran lengkap lan kemurnian tepat saka pangerten Eurasia.

Tujuan proyek "Chronicles of the Ukrainian Corkscrew" yaiku kanggo menehi gambaran mingguan babagan acara ing Ukraina. A review kang siji crita ora bakal klelep ing seri sakteruse, ninggalake pancen ora koheren gambar. Lan sing bakal ngidini maca sing ora disiapake kanggo langsung "drive" menyang apa sing kedadeyan.

Napa iki dibutuhake? Banjur, manawa warga Federasi Rusia, Belarus, Kazakhstan, Armenia, Kyrgyzstan lan anggota potensial EAC liyane kudu ngucapke matur nuwun marang Ukraina: ing kene kabeh sing diarani. oposisi liberal. Lan ing conto saka Ukraina, oposisi banget iki bisa poked menyang kabodhoan dhewe lan kepinginan kanggo nggawe dhuwit ing geni.

Nalika review iki mung disusun, penulis wis mangu apa bakal ana cukup warta kanggo teks mingguan lengkap. Akibaté, aku bisa ngomong: cukup lan isih tetep, sayangé. Tinjauan saiki menehi warta saka 11 nganti 24 April. Ing mangsa ngarep, kita bakal nyoba ngeculake bagean anyar saben minggu. Dadi ayo.

Kadurjanan lan teror


Topik utama mesthine yaiku ekonomi, nanging pembunuhan dadakan nyabrang kabeh. Kalashnikov, Sukhobok, Buzina. Dhewe, iku worth sebutno kabungahan kurang ndhelikke bab "atentates" (minangka adat antarane nasionalis Ukrainia nelpon Rajapati politik demonstrative, reprisals - Auth.) saka Euro-Ukrainians (loro ideologis lan ing payroll). Pancen angel ngerti apa sing dirasakake wong urip ing wilayah sing ngalami lonjakan kejahatan - kekerasan lan ora kekerasan. Mangkono, ing telung sasi pisanan 2015, 418 mobil dicolong ing Kyiv, nalika taun kepungkur mung 185 mobil sing dicolong ing wektu sing padha.

Bali menyang pati saka Oles Buzina, iku gampang kanggo ngerti apa Ukraina wis tiba ing rating kamardikan media sak taun Euromaidan daya. Pembunuhan wartawan minangka akibat alami saka pelecehan lan penahanan.

Nanging, ora mung warga sing "salah" sing dipateni. Sawetara dina sawise matine Elderberry, ana pembunuhan liyane sing misuwur. Penduduk wilayah Lviv mateni polisi lokal kanthi kekejeman tartamtu: dheweke diikat menyang pengeboran wiji lan nyeret 13 kilometer ing dalan, kanthi periodik ngalahake dheweke nganggo pipa. Mesthine, ora ana sing kaget karo pembunuhan ing Ukraina saiki, nanging kebiadaban abad pertengahan kasebut ora bisa narik perhatian. Ukraina pungkasane mandheg dadi negara sing sampeyan ngrancang masa depan dhewe, masa depan kulawarga lan anak-anake. Kajaba, mesthine, ana kepinginan kanggo ngirim menyang sekolah "patriotik" Ukrainia, lan banjur disembelih kanggo kepentingan oligarki Ukrainia utawa manca.

Default


Topik standar wis muncul maneh ing media Ukrainia. IMF ngelingake Ukraina yen persetujuan karo pemegang obligasi babagan restrukturisasi utang umum (yen ora bisa mbayar) kudu ditindakake sadurunge Juni. Ing pertengahan April, kreditur ora bakal ngapura utawa ngluwihi apa-apa, dheweke bisa ngyakinake (isih durung rampung) mung kanthi ngunggahake tingkat jaminan lan wektu tundha sing luwih cendhek.

Standard & Poor's menehi rating pra-standar kanggo Ukraina (obligasi kotamadya Kyiv dirating padha). Nanging, miturut Moody's, kahanan likuiditas kanggo Ukraina bakal tetep ora stabil sanajan persetujuan babagan restrukturisasi wis tekan. Yen persetujuan gagal, Ukraina kudu mbayar luwih saka $ 5 milyar ing taun iki, lan iki, miturut O. Ustenko (direktur eksekutif saka Blazer International Foundation), bakal tegese standar sing ora bisa dihindari.

Taksiran agensi rating cukup adil, amarga masalah Ukraina ora utang, nanging model ekonomi sing cacat disetel kanggo ngrusak awake dhewe. Saben uwong ngelingi masalah sekolah babagan blumbang lan rong pipa? Iki minangka model paling gampang saka Ukraina modern. Yen pipa sing ngisi blumbang ora cukup gedhe, siji-sijine cara kanggo nglawan penurunan tingkat banyu yaiku kanthi manual ngisi blumbang kanthi ember. Pinjaman IMF, adol pungkasan properti negara (luwih saka 3 perusahaan direncanakake bakal ditindakake) mung kaya ngono. Nanging, iki perang nglawan efek, dudu sabab.

Herald pisanan gawan bakal pangembangan kahanan watara bank negara-diduweni gedhe saka Ukraina - Ukreximbank. Miturut Financial Times, pamrentah Ukrainia nimbang kemungkinan standar dening Ukreximbank. Saiki wis suwe banget kanggo ngomong babagan iki, rembugan ditindakake karo para kreditur babagan wektu tundha 7 taun kanggo mbayar utang. Nanging, sanajan bisa digayuh (kreditor wis nolak wektu tundha 10 taun), paling ora kanthi nambah asil kupon ing obligasi.

Kabeh sing isih ana kanggo pamrentah Ukrainia ing kahanan iki yaiku mbuwang tantrum. Iki minangka keputusan kanggo ora mbayar utang Rusia 3 milyar dolar, uga ancaman nasionalisasi properti Federasi Rusia ing wilayah Ukraina, kudu dirasakake.

Business


Kahanan ing sektor swasta ora luwih apik. Losses saka gedhe lan medium-ukuran Enterprises Ukraina sadurunge tax, ora kalebu bank-bank lan institusi budgetary, miturut data pambuka kanggo 2014, gunggungipun UAH 408,169 milyar marang UAH 38,289 milyar MediaWiki taun sadurungé. Mulane, aku bakal ngati-ati supaya ora seneng karo surplus anggaran ing triwulan 1. Ora kanggo sebutno kasunyatan sing wis ngrambah, antarane liyane, dening delaying pembayaran pensiun kanggo Donbass - mung katelu saka pensioners nampa maneh ditanggepi pensiun.

Stabilisasi dolar, kaya sing diaktifake, uga diterangake kanthi prasaja: ing tangan siji, perusahaan ora duwe hryvnia gratis kanggo tuku. Ing tangan liyane, NBU artificially ngekang panuku mata uang dening ora nerbitake sawetara saka aplikasi kanggo pasar interbank.

Minggu kepungkur, jugglers kondhang (Gosstat) nglaporake surplus ing perdagangan manca ing kuartal 1 taun iki. Kaluwihan kasebut diterangake kanthi prasaja: nyatane impor luwih mudhun tinimbang ekspor. Sing uga ambruk, sanajan tembung "keluwihan" minangka standar nuduhake liya. Nanging kanthi tiba ing ekspor barang menyang Uni Eropa ing kuartal pertama 2015 (dibandhingake karo kuartal 1 2014), malah Layanan Statistik Negara ora bisa nindakake apa-apa - ambruk persis sapratelune.

Nanging, iku wis bisa kanggo njelaske nganggo bentuk garis cakrawala sukses mangsa kanggo Layanan Statistik Negara. Miturut A. Doroshenko (asosiasi Ukraina pemasok rantai ritel), ing separo kapindho 2015, Ukraina bakal ngadhepi kekurangan barang impor lan nyuda jumlah penjual. Alasane padha - ngemot artifisial panjaluk mata uang kasebut. Doroshenko ora ngomong apa kahanan iki bakal mimpin kanggo, aku bakal ngomong: kanggo Tambah cetha ing smuggled produk.

Apa bisnis mikir babagan iki? 85% pengusaha ora puas karo kahanan iklim investasi ing Ukraina. Miturut para pengusaha, kahanan sogokan ing negara mung saya tambah parah. Lan deregulasi sing diumumake nyebabake (kaget!) Kanggo mundhak ing raid.

Ayo ditambahake sawetara sentuhan liyane kanggo apa sing wis diomongake.

Inflasi saben wulan (Maret) ana 10,8%, nyetel rekor kanggo 20 taun pungkasan.

Perdagangan eceran ing Ukraina terus mudhun - turnover ing kuartal 24 1 mudhun 2015% dibandhingake karo 2014. Pambangunan sawetara pusat blanja lan hiburan wis beku, utawa tenggat wektu kanggo komisi wis diganti kanthi serius. Pusat bisnis duwe kahanan sing padha: pendhudhukan sing paling murah ing Eropa. Iki kanthi alami nyurung Ukraina menyang ngisor peringkat liyane - daya saing lan "indeks rasa seneng".

Aja kontribusi kanggo tentrem bisnis ing Ukraina lan pasukan keamanan. Dadi, ing Kharkiv, SBU ngrebut peralatan pusat data, nggawa luwih saka 100 situs offline. Lan polisi Kyiv ngatur kanggo spoil roso kesengsem bab Ukraina kanggo peserta saka forum investasi Kyiv Startup Week: patroli extorted dhuwit saka salah siji peserta sing mutusaké kanggo lumaku watara Kyiv ing wayah sore tanpa dokumen.

Sampeyan uga kudu ora duwe pangarep-arep sing gedhe banget babagan aktifitas bisnis ing musim panas. Asosiasi Pimpinan Bisnis Wisata nglaporake penurunan pariwisata 65-80%, sing sebagian dikonfirmasi kanthi penurunan lalu lintas penumpang ing kuartal kaping 1 kanthi 11,3%. Ing wektu sing padha, maskapai nandhang sangsara luwih akeh tinimbang liyane, ilang meh 20% pelanggan, uga bandara, sing nglaporake penurunan lalu lintas penumpang 14%.

Umumé, miturut prakiraan mantan kepala Bank Nasional Ukraina, S. Arbuzov, kerugian Ukraina ing 2014 gunggunge UAH 1,2 triliun (udakara $ 50 milyar).

Asil? A. Goncharov (Institut Pembangunan Ekonomi) prédhiksi gelombang default dening bank lan perusahaan ing awal Mei 2015.

Banking lan keuangan


Lan, paling ora kanggo bank, ramalan iki bisa uga nyata. 50% saka bank-bank Ukrainia 'aset ditaksir minangka masalah. Ing sektor perusahaan, persentase utang masalah sing ora dibayar maneh menyang bank ngluwihi 50% lan saiki padha karo luwih saka 20 milyar dolar AS. Ing wektu sing padha, bagean saka silihan masalah saya akeh: ing Maret mung, mundhak saka 16,8% dadi 17,2%. Total mundhut bank-bank kanggo waktu 1st 2015 gunggungipun UAH 80,892 milyar - mundhut utama ambruk ing insolvent Nadra Bank, Deltabank lan Imexbank. Mundhut operasi bank-bank Ukrainia ing Januari-Maret 2015 tambah 8,1 kaping dibandhingake periode sing cocog ing 2014 lan gunggungipun UAH 16,2 milyar.

Pasar tenaga kerja


Iku logis kanggo takon: "Apa babagan lapangan kerja?" Kahanan kasebut cukup cocog. Miturut serikat pekerja, saben wong Ukraina papat nganggur. Sing cukup konsisten karo nomer kasebut, sing sadurunge kasebut dening Ketua Dewan Dana Asuransi Sosial Negara Wajib Ukraina ing kasus pengangguran Serhiy Kondryuk. Kajaba iku, miturut wong-wong mau, total tunggakan upah mundhak luwih saka 3,5 kaping, lan jumlah wong sing ora dibayar mundhak meh 10 kaping. Ayo kita uga njupuk menyang akun sing serikat pekerja, paling kamungkinan, mung duwe informasi bab sing Enterprises lan karyawan sing kerja "putih", lan iki mung setengah saka pasar tenaga kerja. Jumlah tunggakan upah dikira dening Komite Kebijakan Sosial Verkhovna Rada luwih saka UAH 1,5 milyar, lan ing kuartal pisanan 1 mung, jumlah iki tambah 2015%.

Kacarita uga saben wong Ukraina sepuluh wis dipotong gajine. Bener, nganti saiki telat kasebut sebagian amarga para pamilik perusahaan cepet-cepet nyedhiyakake bahan bakar, bahan, lan liya-liyane. Ukrainians, ing tangan liyane, kudu mangan munggah tabungan.

Bankir wis kejiret owah-owahan ing mundur total celengan dening depositors: padha ora mbatalake kabeh, nanging cukup kanggo manggon ing. Inggih, supaya Ukrainians part karo celengan lan property liyane luwih cepet lan ora nglumpukake utang piyambak (iki mung bisnis lan negara ora bisa mbayar gaji lan pensiun karo impunity), iku wis ngrancang kanggo ninggalake bailiffs pribadi kanggo ngalahake metu utang.

Metalurgi

Ayo dadi pindhah menyang kahanan ing tambang Ukrainia lan Metallurgical Komplek ketemu dhewe, kang nganti saiki dadi supplier anjog saka mata uang kanggo republik. Ora apik banget. Miturut Y. Ryzhenkov (CEO Metinvest Holding), kabeh industri ana ing ambang bangkrut. Ngelingi yen Metinvest dhewe ana ing ambang bangkrut lan meh setengah saka MMC iki, tembung Ryzhenkov kudu, yen ora bisa dipercaya, mula paling ora dianggep.

Federasi Metallurgists setuju banget karo kepala Metinvest: miturut perkiraan, nganti 200 buruh ing sektor kasebut bisa ilang kerja. Seperlima saka jumlah iki minangka karyawan langsung perusahaan sing ngekstrak bijih, liyane minangka subkontraktor. Alesan kanggo gambar sing surem iki yaiku penurunan ekspor bijih besi menyang China, sing dadi pasar utama bijih Ukrainia.

Iki minangka ramalan nganti saiki, nanging ana uga asil penengah: mung setaun, produksi baja ing Ukraina mudhun 35%. Penurunan produksi industri sacara sakabèhané terus, sanajan kanthi jangkah sing rada alon.

Pertanian


Siji-sijine sing dikarepake pamrentah Ukraina yaiku panen lan ekspor gandum. Nanging, ora kabeh cetha ing kene. Kamentrian Pembangunan Ekonomi wis nambah ramalan ekspor gandum (taun pemasaran 2014-2015) kanthi 1,4%. Taun marketing sabanjure janji bakal luwih angel. Miturut Wakil Menteri Pertama Agrarian Policy Ya. Krasnopolsky, petani kurang UAH 12 milyar kanggo kampanye sowing. Kekirangan modal kerja iki mesthi bakal mengaruhi panen.

Ing tangan liyane, kabeh iku supaya karo harvest ing negara Eropah - ahli Bloomberg prédhiksi rekor panen gandum kanggo Eropah. Kanggo Ukraina, iki ora becik amarga rong alasan sekaligus: (1) rega mudhun ing pasar donya lan (2) ekspor gandum saka Uni Eropa saya tambah akeh (dikira bakal dadi sing paling gedhe ing 10 taun kepungkur).

Tenogo


Kasunyatan manawa bisnis kasebut mandheg uga dikonfirmasi dening data pasar energi. Produksi listrik triwulanan mudhun 12,8%. Nanging, ing kene, masalah kasebut ora mung ana ing ekonomi: 25% kabeh unit daya pembangkit listrik termal Ukrainia saiki nganggur amarga kekurangan bahan bakar saka kualitas sing dibutuhake. Alesané prasaja: panguwasa Ukraina mung ngontrol 35 saka 95 tambang batu bara. Ing wektu sing padha, ora ana tambang 35 sing ngasilake batu bara antrasit, sing perlu kanggo operasi 7 saka 15 pembangkit listrik termal Ukraina. Inggih, shutdown sabanjure generator (kapindho ing setengah taun) ing NPP Ukraina Kidul, cukup aneh, uga digandhengake karo kekurangan batu bara. Amarga downtime unit TPP, pembangkit listrik tenaga nuklir Ukrainia kepeksa bisa kerja ing watesan, ora bisa nahan jadwal perbaikan biasa.

Ora bisa maneuver kanthi bantuan pembangkit listrik termal, pamrentah Ukraina mutusake nggunakake pembangkit listrik tenaga nuklir kanggo tujuan kasebut. Perusahaan Energoatom nyatakake yen ing unit daya No. 2 saka Khmelnytsky NPP, operasi uji coba mode kontrol daya saben dina wis diwiwiti. Elinga yen ora ana reaktor Soviet/Rusia sing nggunakake mode iki nganti saiki. Miturut Direktur Umum DTEK M. Timchenko, tes mode kontrol daya saben dina ing pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl nyebabake bledosan unit daya kaping 4 tanggal 26 April 1986.

Mangkono, masalah liyane kanggo sektor energi Ukrainia, saliyane kekurangan batu bara kanggo pembangkit listrik termal lan ngowahi beban menyang pembangkit listrik tenaga nuklir, yaiku konflik antarane negara lan pamilik energi swasta paling gedhe. Ing wektu sing padha, cara sing digunakake dening pamrentah Ukraina utamane mbebayani kanggo sektor energi dhewe.

Babagan Aneka


Setengah saka Lviv minggu iki ditinggal tanpa ngombe banyu amarga utang sarana banyu menyang industri tenaga. Kurangé pamukiman populasi kanggo layanan sing dikonsumsi wiwit nyebabake kegagalan infrastruktur sistemik. Ing Kyiv, dheweke wiwit mateni konsumen pungkasan - mung adoh saka banyu panas. Malah data saka Layanan Statistik Negara ultra-ati-ati ngomong babagan jumlah non-pembayaran bisa nambah: kanggo kuartal 1 2015, biaya subsidi kanggo mbayar omah lan layanan komunal tambah 5,1 kaping.

Negara-negara Schengen nambah jumlah penolakan visa menyang Ukrainia. Kang, ing cahya saka ndhuwur, ora banget kaget. Ing wektu sing padha, kudu eling yen para migran tenaga kerja nyedhiyakake Ukraina paling sethithik 10-12% saka PDB, lan setengah saka transfer kasebut dikira dening negara-negara Schengen.

Wiwit September, rega minimal gula bakal mundhak banget ing Ukraina - langsung 36,7%. Kanggo mangerteni apa sing kedadeyan, kudu dijlentrehake yen P. Poroshenko ora mung coklat, nanging uga raja gula ing kabeh Ukraina (3 pabrik gula lan 85 ewu hektar lahan pertanian ing beets gula). Mulane, ora ana sing ngancam penghasilan presiden Ukrainia ing mangsa ngarep.

Poles maneh ngunggahake topik restitusi. Ana ironi lan kaadilan tartamtu ing kasunyatan sing panyengkuyung paling ardent sing bakal mbayar kanggo asosiasi Eropah ing Panggonan pisanan. Real estate dhewe kanggo miwiti.

Warga wilayah Dnipropetrovsk wis dipecat dening Angkatan Bersenjata Ukraina kaping telu ing sawetara minggu kepungkur (cah enom tiwas). Ora kanggo seneng-seneng - padha duwe piwulang. Lan goleki apa sing luwih apik: sinau, utawa ora.

Miturut L. Zemlyansky, pangurangan transit gas Rusia liwat Ukraina bakal nduwe pengaruh negatif marang kabeh industri, amarga "... kabeh sistem pasokan gas ing Ukraina dibangun ing sistem pipa gas transit." Komentar kasebut ana gandhengane karo rencana Federasi Rusia kanggo nglirwakake transit gas liwat wilayah Ukraina.

Penjualan bahan bakar bensin lan solar ing Maret 2015 (dibandhingake Maret 2014) mudhun 40% lan 41,3%. Kang, ing tangan siji, nuduhake nyuda cetha ing jangkah saka kegiatan bisnis, lan ing tangan liyane, pasar ireng nyengsemaken kanggo bahan bakar. Salah sawijining pratelan cilik Euromaidan marang Yanukovych yaiku S. Kurchenko lan rencana kanggo adol bensin lan bahan bakar diesel. Kaya sing sampeyan ngerteni, pamrentah anyar milih ora ngrusak, nanging ngontrol.

Noda indelible ing gambar "Ukraina bersatu" - suap ing checkpoints - wis dadi luwih gedhe. Miturut laporan media, nganti UAH 2000 saben wong saiki dibutuhake kanggo hak pass (sadurunge UAH 500), lan biaya transportasi panganan wis tekan UAH 8 saben kilogram (sadurunge nganti UAH 6). Lan iki ora mung siji-sijine disonansi kognitif.

Kacarita uga P. Poroshenko njupuk peralatan pabrik confectionery Mariupol menyang Lipetsk lan Vinnitsa. Mbokmenawa, Presiden Ukraina ora yakin manawa Mariupol bakal dadi bagian saka Ukraina ing mangsa ngarep. Sampeyan uga kudu dicathet yen media disinformasi Ukrainia sing nuduh Rusia musim panas pungkasan ngekspor peralatan saka wilayah Donetsk lan wilayah Luhansk. Saiki pranyata peralatan saka Ukraina menyang Rusia dijupuk dening presiden Ukrainia piyambak.

Kamentrian Pertahanan uga ngumumake wiwitan persiapan kanggo gelombang mobilisasi sabanjure, wis kaping lima ...
Pengarang:
Sumber asli:
http://www.odnako.org/blogs/hroniki-ukrainskogo-shtopora-kriminal-nishcheta-i-degradaciya-kak-norma/
33 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. vsoltan
    vsoltan 29 april 2015 18:28
    + 13
    Umumé, migunani banget, kanggo nyuda akeh pitakonan babagan Ukraina dadi siji babad multidirectional ... Aku ndhukung
    1. mad
      mad 29 april 2015 18:42
      +9
      Heh, aku kepengin krungu kabar yen, miturut keputusan Pengadilan Kyiv, Yaytsenyuk lan Potroshenko bakal digantung ing Jalan Bankova, lan Avakov, Gerashchenko, Yarosh, lsp. ngenteni gilirane minggu ngarep...
      1. Nevsky_ZU
        Nevsky_ZU 29 april 2015 18:52
        +4
        manungsa waé! Anyar! Video seger saka Igor Berkut

        1. SHILO
          SHILO 29 april 2015 19:23
          -1
          Kutipan: Nevsky_ZU
          manungsa waé! Anyar! Video seger saka Igor Berkut


          manungsa waé! Anyar! Video anyar saka BB.
          https://youtu.be/eOtEC4wCA40
          Vrazhina... recourse Nanging lagu kasebut kuwat! Nyuwun
          1. Babr
            Babr 30 april 2015 04:29
            +1
            Kabeh wis disetel ing gerakan, seni, penet.
            Aku nganggep sampeyan penganut sisih kasebut, nanging malah sampeyan nyerah karo iki, nulis:
            Kutipan saka SHILO
            Vrazhina... Nanging lagune kuat!
      2. domokl
        domokl 29 april 2015 19:22
        +4
        Kutipan saka mad
        miturut keputusan Pengadilan Kyiv, Yaytsenyuk lan Potroshenko bakal digantung ing Jalan Bankova, lan Avakov, Gerashchenko, Yarosh

        Iki ora bakal kelakon ... Mung amarga wong Ukrainia dhewe ora pengin iki, padha ngenteni bebarengan kanggo ndeleng sapa sing bakal manggoni. Miturut prinsip, padha teka lan ngadili ... Kuwi alam
        1. Alekseev
          Alekseev 29 april 2015 21:49
          0
          Kutipan saka domokl
          Iki ora bakal kelakon...

          Ya, ing sawijining dina bakal kelakon, ora ing Bankova, dadi ing London utawa ing papan liya, bisa uga ing jedhing nganggo selendang ... ya
      3. ltshyi01
        ltshyi01 29 april 2015 19:44
        0
        Kutipan saka mad
        Heh, aku kepengin krungu kabar yen, miturut keputusan Pengadilan Kyiv, Yaytsenyuk lan Potroshenko bakal digantung ing Jalan Bankova, lan Avakov, Gerashchenko, Yarosh, lsp. ngenteni gilirane minggu ngarep...

        AJA nyumerepi Dadi bebarengan, yen ora bakal getun soko apik lan tiba ing amnesti.
    2. dikirim-onere
      dikirim-onere 29 april 2015 18:52
      0
      Analisis kasebut apik! ... nanging awake dhewe ngerti kabeh iki nglirik
    3. dikirim-onere
      dikirim-onere 29 april 2015 18:54
      +2
      Ya, minangka Profesor Preobrazhensky ngandika, "omah wis musna" ... Iku tega sing artikel ora mbayar manungsa waé kanggo privatisasi, kang saiki lagi hastily digawa metu dening wayang Amérika posing minangka pamaréntah Ukraina, lan dhaftar saka pemilik sing bakal ditampa. Ditilik dening klaim Polandia lan cepet-cepet ditindakake, iki minangka salah sawijining sebab utama kenapa kabeh diwiwiti.
      1. Tersky
        Tersky 29 april 2015 19:26
        +6
        Ide apik.... ya Iku bakal utamané menarik nalika pager bakal dibangun antarane Rusia lan Ukraina ing taun anyar, supaya mouse ora slip liwat. Menapa malih, wektu iki - dening kita, kanggo nutup tapel wates saka barang Eropah bebas bea sing bakal nyoba kanggo bocor metu saka tapel wates ing transit, Babi janji ing KTT EU kanggo mbukak zona perdagangan bebas saka 1 Januari 2016.
        Ayo padha mirsani saka njaba carane non-sedulur ngoper menyang standar Eropah, pangan Eropah lan pesenan Eropah, nanging tanpa dhuwit euro. Tontonan instruktif nunggu kita kabeh. Ora luwih elek tinimbang Euromaidan. Lan, ya, wiwit tanggal 1 Januari 2016, Ukraina bakal dadi konco kawat duri ing loro-lorone, amarga Uni Eropa mbangun pager sing luwih dhuwur ing wates kulon.
        1. domokl
          domokl 29 april 2015 19:29
          +3
          Kutipan: Tersky
          pager bakal dibangun antarane Rusia lan Ukraina, supaya mouse ora slip liwat.

          Ora bakal ana pager .. Ukraina ora bakal duwe cukup dhuwit ... Kanthi pendanaan apa wae. Nanging babagan mouse ... wis nyenengake ing checkpoint tapel wates ... Kanggo nglampahi sawetara jam ing checkpoint, nimbang slipping liwat tanpa pengawasan ... Biasane luwih saka 4-5 dadi metu sedulur
          1. Tersky
            Tersky 29 april 2015 20:51
            +4
            Kutipan saka domokl
            Ora bakal ana pager .. Ukraina ora bakal duwe dhuwit cukup ...

            Alexander, hi ! sampeyan ora maca komentar kasebut kanthi teliti
            ing taun anyar, pager bakal dibangun ing antarane Rusia lan Ukraina, supaya mouse ora mlebu. Kajaba iku, wektu iki - dening kita, Ya, kanggo nutup tapel wates saka barang Eropa sing bebas bea,
            Kita kudu mbangun pager ... nglirik
    4. GRAMA111
      GRAMA111 29 april 2015 19:46
      +3
      uga, apa ... demokrasi epty ...... Cheiropa ...
  2. Wend
    Wend 29 april 2015 18:30
    +3
    Nalika sampeyan bisa ndeleng, panguwasa Ukraina temen maujud sing wong ora bisa dicekel dening wedi piyambak. Kita mutusake kanggo tuku wong kanthi janji kahanan sing luwih apik. Dheweke janji bakal nggawe pensiun sing didanai ing taun 2017.
    1. FAZE
      FAZE 29 april 2015 18:37
      +3
      Masalah karo wong Ukrainia (aku saiki, mesthi, ngomong babagan jaran Maidan lan simpatisane) yaiku yen dheweke ngira yen gabung karo Uni Eropa ana ing bumi. dhuwit bakal tiba saka langit. .Nanging iki ora kelakon, salah siji sampeyan ngatur produksi sing nggawe barang competitive lan banjur tenan "menang maneh" kabeh kaluwihan saka integrasi, utawa sampeyan supaya dhewe diserap tanpa tilak, kang kedaden kanggo sawetara negara Uni Eropa (conto dikenal). Ora ana sing nggegirisi ing entri kasebut dhewe, kajaba mayoritas sing "Rusia apik, lan Kulon banget ala." Sampeyan mung kudu ngetung kanthi rinci babagan apa negara kepengin kanggo njaluk saka iki lan miwiti makarya kanggo kabecikan umum Ana uga cukup conto negara kang ekonomi wis apik banget karo gabung karo Uni Eropa .Nanging iki ora bakal bisa metu ing Ukraina amarga ambisi gedhe banget (kabeh duwe utang kita). , KITA HEBAT!) lan roh jahat maling sing wis ngrembaka lungguh ing gulu wong.
      1. Wend
        Wend 29 april 2015 18:59
        +4
        Kutipan saka FAZ
        Masalah karo wong Ukrainia (aku saiki, mesthi, ngomong babagan jaran Maidan lan simpatisane) yaiku yen dheweke ngira yen gabung karo Uni Eropa ana ing bumi. dhuwit bakal tiba saka langit. .Nanging iki ora kelakon, salah siji sampeyan ngatur produksi sing nggawe barang competitive lan banjur tenan "menang maneh" kabeh kaluwihan saka integrasi, utawa sampeyan supaya dhewe diserap tanpa tilak, kang kedaden kanggo sawetara negara Uni Eropa (conto dikenal). Ora ana sing nggegirisi ing entri kasebut dhewe, kajaba mayoritas sing "Rusia apik, lan Kulon banget ala." Sampeyan mung kudu ngetung kanthi rinci babagan apa negara kepengin kanggo njaluk saka iki lan miwiti makarya kanggo kabecikan umum Ana uga cukup conto negara kang ekonomi wis apik banget karo gabung karo Uni Eropa .Nanging iki ora bakal bisa metu ing Ukraina amarga ambisi gedhe banget (kabeh duwe utang kita). , KITA HEBAT!) lan roh jahat maling sing wis ngrembaka lungguh ing gulu wong.

        Aku mung ngerti negara-negara sing ekonomi saya rusak, kita ora njupuk Jerman, Italia lan Prancis. Umume negara wis ilang. Portugal, sanalika gabung karo EU, dadi negara bangkrut, Yunani uga. Mesthi, nalika padha mutusaké kanggo sampeyan, iki luwih gampang saka njupuk ing kewajiban kanggo negara lan wong. Telung negara kanthi ambisi kekaisaran ngatur Uni Eropa. Akibaté, Jerman ngrebut kekuwatan. Keuntungan saka EU yaiku PR ing media, uga dampak positif saka Amerika Serikat.
      2. domokl
        domokl 29 april 2015 19:26
        +3
        Kutipan saka FAZ
        sing padha mikir sing gabung Uni Eropah iku swarga ing bumi.

        Iki dudu masalah, nanging kasunyatan manawa mentalitas wong kaya ngono, mula kabeh wong nyoba njagong ing pinggir. Lan iki diamati ora mung ing Ukraina, nanging uga ing DLNR. , nyebabake rereget lan manure ...
    2. PENZYAC
      PENZYAC 29 april 2015 21:31
      0
      Quote: Wend
      Nalika sampeyan bisa ndeleng, panguwasa Ukraina temen maujud sing wong ora bisa dicekel dening wedi piyambak. Kita mutusake kanggo tuku wong kanthi janji kahanan sing luwih apik. Dheweke janji bakal nggawe pensiun sing didanai ing taun 2017.

      Lan amarga apa sing bakal disimpen? Kanggo nindakake iki, sampeyan butuh paling sethithik, nanging duwe keluwihan, lan ana kahanan - kaya-kaya ing setahun utawa rong taun, ora tekan "holodomor" anyar ...
  3. Wanda
    Wanda 29 april 2015 18:31
    +2
    sawise revolusi lan kudeta ana periode kerusuhan ..
    1. kikuk
      kikuk 29 april 2015 18:35
      +2
      lan uga revolusi apa wae cenderung metu ...
    2. domokl
      domokl 29 april 2015 19:34
      +1
      Quote: Wanda
      sawise revolusi lan kudeta ana periode kerusuhan ..

      Sampeyan mbingungake pemberontakan lan revolusi. Revolusi mung terus liwat represi marang unsur revolusioner sing paling radikal.
      Sawise rebutan kuwasa, para panguwasa anyar nyoba nguatake aturan hukum supaya bisa nyegah wong liya mbuwang awake dhewe ...
    3. PENZYAC
      PENZYAC 29 april 2015 21:41
      0
      Quote: Wanda
      sawise revolusi lan kudeta ana periode kerusuhan ..

      Kanggo ngatasi Minin lan Pozharsky sing dibutuhake ...
  4. samarin1969
    samarin1969 29 april 2015 18:35
    +7
    Aku elinga ing musim gugur 2014 ing RTR24 dheweke main video bodho babagan "mangsa bakal teka" ...... miturut pendapatku, mitos liyane babagan "para penyihir cilik kita bakal mati kaya embun ing poli" ... Amerika bakal njaga wong-wong sawah saka Ukraina lan medeni Rusia ... (Aku luwih seneng salah ing ramalan).
  5. ALABAY45
    ALABAY45 29 april 2015 18:38
    +4
    Review artikel, mesthi, bab sing apik! Nanging, sayangé, sakumpulan fakta, tanpa saran babagan cara metu saka kahanan kasebut (liyane khokhlyatsky sob) Aku ora bakal mikir babagan lungguh ing pawon karo rokok lan mikir: "Apa sing bisa daklakoni kanggo nulungi wong sedulur. ?!” Cukup, entuk, atur dhewe ... Bodho non-Eropa!
  6. Pemanah Sihir
    Pemanah Sihir 29 april 2015 18:38
    +3
    Sampeyan bisa ndeleng kanthi jelas kabeh iki saka Shariy. Informatif, kanthi rasa humor. Kanthi trolling subtle! Lan sing paling kaget yaiku dheweke tansah ngucap MEMBERI! wong bodho
  7. Michael m
    Michael m 29 april 2015 18:40
    0
    Gelombang mobilisasi kaping lima wis ditindakake, tanpa ngenteni pungkasane kaping papat. Kaping enem lan kapitu bakal diwiwiti kanthi cepet.
    1. PENZYAC
      PENZYAC 29 april 2015 21:52
      0
      Kutipan: Mikhail m
      Gelombang mobilisasi kaping lima wis ditindakake, tanpa ngenteni pungkasane kaping papat. Kaping enem lan kapitu bakal diwiwiti kanthi cepet.

      Aku rumangsa gelombang kapitu kudu ditindakake ing rumah sakit bersalin lan panti jompo. Sayange kanggo para ahli strategi, ora bakal bisa mobilisasi sapa wae ing omah-omah pemakaman lan kamar mayat (kabeh wong wis dikubur ing kono), yen ora, dheweke bakal ditahan ing kono ...
  8. pengembara
    pengembara 29 april 2015 18:43
    +1
    Ukraina ora ing tailspin, nanging ing nyilem tajem!!!!!!!!!! ...
  9. dmi.pris
    dmi.pris 29 april 2015 18:48
    +2
    Omong kosong wis ditulis babagan energi nuklir.mati dawa.
  10. Yohan Palych
    Yohan Palych 29 april 2015 18:49
    +1
    KARO WIWITAN! apik Aku pancene ngarep-arep terus! hi
  11. dikirim-onere
    dikirim-onere 29 april 2015 18:55
    +2
    Iki dicathet kanthi bener babagan "surplus" Khuntyarov sing licik: 10 yuta buruh tamu uga diekspor, lan 100 ewu ton logam kethokan militer diimpor - lan kabeh bakal ana ing openwork ing Golden Horn iki.
  12. Kanca Misha
    Kanca Misha 29 april 2015 18:58
    +1
    Kaklo, piye kabare neng Ees and Storages?)) hmm, amplitudo lompat-lompat iku salah pilih?..b-ggg
  13. ora Russian
    ora Russian 29 april 2015 19:07
    +2
    Carane bener Kazimir Malevich nalika nerangake masa depan Ukraina ing lukisan misuwur
  14. Komentar wis dibusak.
  15. Mindaugas
    Mindaugas 29 april 2015 19:09
    +5
    Aku mikir sing saiki Ukraina minangka wilayah saka Iblis (iki ora ditrapake ing sisih kidul-wétan). Ukraina durung "mati", nanging wis degenerasi ing endi wae. Wong-wong kepeksa percaya marang "nilai-nilai Eropa", dheweke ditarik menyang jebakan ideologi kanthi ngapusi. Bau setan tambah akeh. Kanggo kabeh pelanggaran hukum sing kedadeyan ing Ukraina, kita bisa nglawan iman Ortodoks sing cukup ing tumindak!
  16. Tribun
    Tribun 29 april 2015 19:11
    +5
    Kekuwatan "Svidomism" luwih nggegirisi tinimbang kekuwatan inertia mikir ...

    Pungkasan rong puluh taun populasi kanthi racun independen saka Russophobia lan kapercayan manic ing "masa depan sing apik banget bebarengan karo Kulon" nyebabake perang sipil kanthi sedhih, nyeri, getih lan mlarat saka populasi lan korupsi lan berkembang. kejahatan, sing bebarengan njamin degradasi Ukrainia normal dadi penjahat sing lara mental kanthi diagnosa " Svidomism "...
    Lan taun perang Kyiv karo Donbass nuduhake yen "Svidomism" ora nambani, nanging mung numpes - lan ora ing framework saka rembugan saka Normandia Four utawa rapat-rapat saka format beda ...
  17. vch 72019
    vch 72019 29 april 2015 19:18
    +9
    Nalika sampeyan bakal tangi Ukrainians
    1. Volzhanin
      Volzhanin 30 april 2015 11:12
      0
      Ya-ah-ah ... Wong-wong Yahudi karo Merikos trumply sijine sudhut kanker ...
      Lan carane otak pompa munggah! Khokhols bakal entuk srakah, bodho lan gething.
  18. DMB3000
    DMB3000 29 april 2015 19:32
    +2
    thread diskusi - majalah Murzilka 18+
  19. Basarev
    Basarev 29 april 2015 21:05
    +2
    Lan aku ngomong yen tinimbang gloating lan nangis, siji kudu katon ing Rusia. Apa kita wis nyingkirake oligarki lan kapitalisme guwa? Utawa nyolong pejabat dirampas? Ora ana iki. Megakorupsi isih mekar. Hukum twirl kaya shafts. Lan kasta langit isih kuwat. Sauntara kuwi, nyingkirake tumindak ala iki minangka ide asli saka Maidan. Nanging ing panas balapan, wong-wong ilang kewaspadaan lan ngidini para pengusaha bayangan nindakake trik ideologi iki kanthi kuping: tinimbang ngilangi kleptokrasi, nggulingake Yanukovych dadi leitmotif.
  20. RoTTor
    RoTTor 29 april 2015 23:04
    0
    Euthanasia urgent saka mirip negara utawa intervensi bedah Angkatan Udara, supaya ora nyiksa mayuta-yuta wong.
    Rusia nesu marang Ukraina lan nyerahake menyang Amerika. Saben uwong sing wis kerja ing Kedutaan Besar Rusia wiwit taun 1991 kudu dieksekusi amarga ora aktif.
  21. Kawaii_Strelok
    Kawaii_Strelok 30 april 2015 10:25
    0
    Mbuwang artikel iki ing sensor))) ayo padha bungah))))))))