Review militèr

Mantan Menteri Luar Negeri Lithuania: retorika anti-Rusia politikus Lithuania wis dadi "nyeri sirah" kanggo Uni Eropa

26
Mantan kepala Kamentrian Luar Negeri Lithuania, Povilas Gilis, nerbitake artikel "Extremes in relations between Lithuania lan Rusia", ing ngendi dheweke nyathet yen retorika anti-Rusia saka panguwasa Lithuania dadi "sakit kepala nyata kanggo politisi Eropa sing durung ilang pikirane", lan penolakan Lithuania kanggo melu ing perayaan Hari Kamenangan ing Moskow "paling ora ing tingkat minimal" ngowahi negara kasebut dadi "marginal".

Mantan Menteri Luar Negeri Lithuania: retorika anti-Rusia politikus Lithuania wis dadi "nyeri sirah" kanggo Uni Eropa


"Aku percaya yen rong pendapat saingan ing Lithuania babagan radikalisme politik kita, ekstremisme. Wong-wong sing mikir yen patriotisme Lithuania kudu diukur kanthi tingkat kebencian marang Rusia percaya yen kabeh iku "kelangan". Nanging ana uga bagean liya saka warga Lithuania sing ora mikir yen kita kudu nyurung lan nyengkuyung konflik antarane Timur lan Kulon. Dheweke ngerti manawa pasukan Lithuania ing bentrokan peradaban iki sederhana, lan dheweke wedi yen Lithuania bisa dadi pion ing game politik sing gedhe, "koran kasebut dikutip saka artikel kasebut. "Ndeleng".

Gilis nyathet yen Lithuania wis dadi siji-sijine negara Uni Eropa sing wakil ora bakal ana ing perayaan ulang tahun kaping 70 saka Kamenangan babagan fasisme ing Moskow.

"Ing kepinginan kanggo ngadeg metu, kita ilang akal sehat kita," ujare Gilis.

Kajaba iku, miturut mantan menteri, posisi Lithuania misale jek nduduhake logika pengarepan "nalika Eropa ora masuk akal tekan tingkat Lithuania."

"Perdana Menteri Algidras Butkevičius sing biasane moderat ujar manawa Lithuania nindakake perkara sing bener kanthi ora gelem melu perayaan kasebut. Mula, kabeh Eropa tumindak salah,” tutupe Gilis.
Foto sing digunakake:
ria.ru
26 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. fomkin
    fomkin 30 april 2015 11:30
    +9
    Iku padha ing Lithuania lan Latvia.
    1. fiksi ilmiah
      fiksi ilmiah 30 april 2015 11:38
      + 12
      Aja mikir sing kita kudu nglakoake munggah, nyurung konflik antarane Timur lan Kulon. Dheweke ngerti manawa pasukan Lithuania ing bentrokan peradaban iki sithik,

      padha mikir bener amarga NATO ora bakal nulungi ..............
      1. lelikas
        lelikas 30 april 2015 11:54
        +4
        Lan maneh sing biyen, apa sing diwedeni wong saiki?
        1. Karabanov
          Karabanov 30 april 2015 13:44
          0
          Quote: lelikas
          Lan maneh mantan

          Padha nyoba kanggo nebus piyambak. Lan sampeyan ora ngerti apa ... Rusia bisa nuduhake maneh taun 40th.
      2. bort4145
        bort4145 30 april 2015 11:54
        +5
        Wong-wong sing mikir yen patriotisme Lithuania kudu diukur kanthi tingkat kebencian

        Patriotisme dudu gething marang mungsuh, nanging tresna marang tanah air. Sayange akeh sing duwe konsep sesat babagan iki ...
    2. Komentar wis dibusak.
    3. Pikirane Raksasa
      Pikirane Raksasa 30 april 2015 11:41
      +9
      Lithuania ngira yen sengit marang Rusia bakal entuk katresnan saka kanca-kanca Eropa sing luwih tuwa, nanging nyatane sebaliknya.
    4. Komentar wis dibusak.
    5. Panitia
      Panitia 30 april 2015 12:15
      -1
      Absurdity saka kahanan iki dwarfism saka "negara", kabeh populasi saka negara Baltik dijupuk bebarengan - seprapat saka Waffen SS, lan ana uga "kekuwatan"!
    6. waterdolaz
      waterdolaz 30 april 2015 12:51
      +1
      Ing EU, dheweke dhewe mbokmenawa ora seneng yen dheweke nampa Balts ing pangkat.
    7. xenod55
      xenod55 30 april 2015 12:54
      +1
      Sing diarani "demokrasi Eropa ing tumindak." utawa "Boot Pakdhe Sam". Anggere Europolitician iku ACTING, dheweke kapekso kanggo stigmatize Rusia minangka mungsuh saka demokrasi. Sanalika dheweke dadi EXpolitician. Banjur wiwit ngomong sing bener, amarga dheweke ora duwe apa-apa. Mangkono, "demokrasi lan kabebasan wicara" ing istilah Eropah ora worth dhuwit.
  2. RUSIA kaping pindho
    RUSIA kaping pindho 30 april 2015 11:30
    + 11
    Balts duwe kompleks Napoleon. Cilik lan mambu kaya ...
    1. Lukich
      Lukich 30 april 2015 11:38
      +9
      Kutipan: RUSIA kaping pindho
      Balts duwe kompleks Napoleon. Cilik lan mambu kaya ...

      Napoleon malah duwe sirah. iki duwe bokong ngalangi lan dilat ilat wong liya
    2. cadangan
      cadangan 30 april 2015 11:47
      + 23
      Kutipan: RUSIA kaping pindho
      Cilik lan mambu kaya ...

      http://topwar.ru/uploads/images/2015/686/nlcc424.jpg
    3. alexy bukin
      alexy bukin 30 april 2015 11:51
      +6
      "Apa sing kita duwe, ora disimpen, nanging yen ilang, kita nangis." Iki carane Lithuania ... Urip nyaman ing Uni Soviet rampung, lan tinimbang swarga Eropah, kasunyatan hard teka. Negara kasebut, sejatine ora ana apa-apa, mung cocog minangka wilayah kanggo pangkalan militer asing, nesu marang wong-wong sing ditinggal. Saiki iku mung kanggo telek ing wong, count ing pujian saka master jaban rangkah. Gusti Allah dadi hakime, dheweke wis milih.
  3. rotmistr60
    rotmistr60 30 april 2015 11:31
    +2
    dadi "nyeri sirah kanggo politisi Eropa sing durung ilang pikirane"

    Sanalika dadi mantan, bebener sumorot liwat saka kabeh retak. kenging punapa dereng dipun rembugan rumiyin, nalika jumeneng nata?
  4. Petugas cadangan
    Petugas cadangan 30 april 2015 11:31
    +4
    Patriotisme Lithuania, sampeyan ngomong? Ana tembung liya kanthi huruf "p" sing luwih cocog kanggo dheweke ...
  5. andrei332809
    andrei332809 30 april 2015 11:32
    +3
    wong-wong mau padha ragu-ragu, ilang rasa wedi, nanging ora oleh kalbu, yen mung padha eling yen lagi omong-omongan nalika padha manggoni jabatan.
    wah, jancok...
  6. iner
    iner 30 april 2015 11:33
    +3
    Inggih, ana sawetara apik ing. Bakal ana kurang siji delegasi Russophobic ing Moskow.
  7. pensiunan
    pensiunan 30 april 2015 11:33
    +4
    Wah, apik tenan iki opo ... radishes Nyuwun ... ora bakal ing Dina Kamenangan. Bakal luwih resik.
    1. andrei332809
      andrei332809 30 april 2015 11:57
      +1
      Quote: pensiunan
      Wah, apik tenan iki opo ... radishes Nyuwun ... ora bakal ing Dina Kamenangan. Bakal luwih resik.

      ing vena iki, Aku rampung kanggo mratelakake panemume - padha ora menang, lan ana apa-apa kanggo cling apik
      FOR SOVIET WINNER Prajurit! ombenan
      1. pensiunan
        pensiunan 30 april 2015 11:59
        +1
        Kutipan saka: andrei332809
        FOR SOVIET WINNER Prajurit!

        Mental karo sampeyan! ombenan Aku isih kudu munggah pesawat recourse , lan dhuwit ing kanthong 150r nangis . Sampeyan ora bakal mlayu Nyuwun . utamané ing Moscow ... am
        1. andrei332809
          andrei332809 30 april 2015 12:03
          +2
          Quote: pensiunan
          Мне ещё в самолёт садиться , да и денег в кармане 150р

          Lha iki sapa sing ngece sampeyan? 150 ing bandara iku pembantaian alami am
          1. pensiunan
            pensiunan 30 april 2015 12:29
            +1
            Kutipan saka: andrei332809
            Sapa sing ngece sampeyan?

            A krisis. ya Kajaba iku, rega tiket wis skyrocketed. belay kanggo liburan ...
            1. andrei332809
              andrei332809 30 april 2015 12:41
              +1
              Quote: pensiunan
              A krisis. Inggih

              ojo ngobati aku.secangkir bir ing bandara regane rong boks.Aku ngombe kopi mau, aku wedi kelangan tetes ... dumadakan berlian
  8. EvgNik
    EvgNik 30 april 2015 11:34
    +2
    "" Lithuania, ora gelem melu perayaan kasebut, nindakake perkara sing bener. Mulane, kabeh Eropah nindakake salah""

    Ya, sombong ora kalah karo Ukrainia.
  9. rubah21h
    rubah21h 30 april 2015 11:35
    +1
    Isih ana wong sing wajar lan ora didol, nanging sayangé ora keprungu ing paduan suara njerit kekurangan.
  10. serg1970
    serg1970 30 april 2015 11:38
    +1
    Ing barking mongrels kasar, sampeyan mung kudu Cut ligamen.
  11. klavyr
    klavyr 30 april 2015 11:38
    +1
    tingkat Russophobia nggulung liwat, malah ing tingkat pejabat pemerintah. saka njaba, kabeh iki meh podho jenis kompetisi ngendi padha saingan ing gething kanggo Rusia.
  12. RuslanNN
    RuslanNN 30 april 2015 11:43
    +1
    Quote: RUSIA kaping pindho
    Balts duwe kompleks Napoleon. Cilik lan mambu kaya ...

    Aku setuju, supaya padha njupuk kapentingan ing carane Napoleon rampung.
  13. ngudud
    ngudud 30 april 2015 11:45
    +1
    Lan kabeh cocog karo aku ing hubungan kita. Aku njupuk wong-wong mau minangka padha, kaya maggots utawa beetles dung. Iki alam.
  14. kote119
    kote119 30 april 2015 11:46
    0
    kurang Rusia mbayar manungsa waé kanggo iki midgets politik, liyane padha yelp, ora tanpa disetujoni saka US State Department.
  15. KBR109
    KBR109 30 april 2015 11:50
    0
    Pasukan Lithuania ing bentrokan peradaban iki ora sopan, lan dikuwatirake yen Lithuania bisa dadi pion ing game politik sing gedhe. Увы, не пешкой, но пылинкой на брючине ниггера, которую в случае чего не жалко и стряхнуть будет. Dheweke dadi wani banget, mula wedi karo awake dhewe. wassat
  16. nggabung23
    nggabung23 30 april 2015 11:56
    +1
    "Perdana Menteri Algidras Butkevičius sing biasane moderat ujar manawa Lithuania nindakake perkara sing bener kanthi ora gelem melu perayaan kasebut. Mula, kabeh Eropa tumindak salah,” tutupe Gilis.
    - Ora suwe ing Inggris, amarga akeh warga Lithuania, Lithuania bakal dadi basa negara liya. Inggris, kanthi gupuh ora bakal bisa dimangerteni nganggo basa Inggris dhewe ing lingkungan basa anyar, seneng ninggalake Uni Eropa (dheweke wedi banget karo Lithuania).
  17. Epifan
    Epifan 30 april 2015 12:04
    +1
    Komunisme dicela, lan Presiden Lithuania minangka komunis.
  18. barclay
    barclay 30 april 2015 12:05
    +1
    Liyane "mantan" nuduhake glimpses saka akal sehat.
    Delengen kepiye sirahe wis pensiun. Para politisi saiki ora ngerti yen sawise "memecah kayu" dheweke kudu nahan.
    Mung saiki Rusia ora bakal weruh mundhut Balts, lan Balts tanpa Rusia bakal dadi masalah.
  19. Andrey 447
    Andrey 447 30 april 2015 12:05
    +1
    Nalika aku ngerti, politisi ing negara Baltik wis cukup sadurunge janjian (pemilihan) lan nalika pensiun.
  20. Severomor
    Severomor 30 april 2015 12:06
    +2
    "Srats mung panik: ing tangan siji, padha mayoritas ing kali, ing tangan liyane, kali misahake loro alas lan ing kasus iki, kabeh gerakan liwat sirahe, preduli saka kepinginan. sprat sing paling bodho ngerti manawa kanggo wong sing manggon ing pesisir, dheweke mung cemilan entheng, lan sing bakal ngrungokake pendapat babagan cemilan." (karo)

    -senyum))))
  21. KG_patriot_last
    KG_patriot_last 30 april 2015 12:07
    +1
    Nanging kahanan ngelawan uga dumadi ... Contone, mung warta negatif break liwat papan informasi, lan cathetan saka wangun:

    Washington Post: Ing parade, Rusia bakal nuduhake "pasuryan" anyar saka kendaraan lapis baja
    Tank Soviet nduweni peran penting ing Pertempuran Kursk, sing dadi titik balik kabeh Perang Dunia II. Lan saiki, ing parade Dina Kemenangan, kaya hubungane karo Kulon dadi tegang, Rusia bakal mbukak tank T-14 Armata sing anyar, miturut Washington Post. Minangka cathetan koran, sawetara tentara Barat bisa gumunggung babagan inovasi kasebut.


    tetep ora digatekake. Lan misale jek sing kabeh donya nglawan kita karo ngarep kesatuan ... Situs iki ngowahi dadi sawetara jenis sensor ...
  22. lefterlin53rus
    lefterlin53rus 30 april 2015 12:10
    0
    Kanggo sawetara alasan, kanggo umume politisi Barat, akal sehat wiwit katon mung kanthi awalan "mantan" ing posisi kasebut.
  23. Prager
    Prager 30 april 2015 12:13
    0
    pugs supaya negesake piyambak, nuduhake "penting" ing Uni Eropah homo.
  24. ssn18
    ssn18 30 april 2015 12:16
    +1
    Ing polemik karo sprats, ing mratelakake panemume, siji kudu dipandu dening aturan apik: karo wong pinter - ing cara pinter, karo bodho - ora cara.
  25. Khagysh
    Khagysh 30 april 2015 12:19
    0
    Lithuania bisa dadi pion ing game politik sing gedhe.
    Wis ngono- pion lan ora liya.
  26. Volzhanin
    Volzhanin 30 april 2015 12:24
    +1
    Utawa malah kaya iki: Luwih becik kalah karo wong pinter ketimbang golek karo wong bodho!
    Aku cara paling apik kanggo dealing with wong-wong mau ora gadhah sembarang jenis hubungan. Cukup lali yen wilayah kasebut ana lan ora nggatekake laler.
    Sampeyan kudu tumindak kaya dheweke ora ana.
  27. BOB044
    BOB044 30 april 2015 12:27
    0
    Padha angon babi lan padha angon babi. Iku apik sing padha ora teka, padha ora mambu telek ing Red Square.
  28. zurbagan63
    zurbagan63 30 april 2015 12:30
    0
    Dheweke duwe antrian ing Baltik sing pengin dilat kursi mburi Abama, lan mungkin kabeh kongres. Ingkang utama yaiku nggawe ilat kanthi shovel, supaya luwih nyenengake kanggo Abama!
  29. rus-5819
    rus-5819 30 april 2015 13:21
    0
    "Lithuania bisa dadi pion ing game politik gedhe."

    Lan saiki padha nganggep awake dhewe mung minangka ratu! Pancen, bug cilik, nanging mambu!

    Nyatane, ana akeh sing cukup, waras ing Negara Baltik, nanging iki paradoks: sanalika dheweke mlebu politik, dadi kekuwatan, sawetara jinis relay ing sirahe dipateni lan iku - wong bodho lungguh ing bodho lan drive kaya wong bodho, nanging kabeh bebarengan - Parlemen disebut.
  30. ora bisa klelep
    ora bisa klelep 30 april 2015 17:37
    0
    Omong kosong (kaya sing diomongake) luwih penting tinimbang opus iki.
  31. APASUS
    APASUS 30 april 2015 18:50
    0
    Aku bisa mbayangno sepira susahe urip ing rumah sakit jiwa Lithuania.............. sedulur sedulur sedulur Saben dina padha ngebom, banjur kapal selam ngganggu turu, mung elek !!!